Detaljplan för del av Köpingebro 14:308 m.fl. (Kamerala) i Köpingebro Ystads kommun, Skåne län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för del av Köpingebro 14:308 m.fl. (Kamerala) i Köpingebro Ystads kommun, Skåne län"

Transkript

1 Detaljplan för del av Köpingebro 14:308 m.fl. (Kamerala) i Köpingebro Ystads kommun, Skåne län SAMRÅDET Förslag till detaljplan för del av Köpingebro 14:308 m fl, , har varit föremål för samråd under tiden 5 januari februari 2013 (enligt Samhällsbyggnadsnämndens beslut , Sambn 179). Myndigheter, sakägare och övriga berörda har beretts tillfälle till samråd genom underrättelse. Underrättelsen har även varit uppsatt på kommunens anslagstavla samt införd i Ystads Allehanda. Handlingarna har funnits tillgängliga på Plan o Byggs expedition, Ystads stadsbibliotek, Köpingebros biblioteksfilial samt på Ystads kommuns hemsida. Samrådsmöte har hållits 17 januari 2013 i Köpingebro. Inga personer deltog vid mötet. YTTRANDEN Inkomna yttranden Under samrådstiden har yttranden inkommit från: - Länsstyrelsen - Skanova - Trafikverket - Skånetrafiken - Eon - Lantmäteriet - Kommunstyrelsens arbetsutskott - Social Omsorg - Sydöstra Skånes Räddningstjänstförbund - Ystads Pensionärsråd Följande har inte haft något att erinra mot planförslaget: - Skanova - Skånetrafiken - Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12)

2 Inkomna synpunkter sammanfattas nedan. Länsstyrelsens yttrande återges i sin helhet. Myndigheter, statliga verk m.fl. Länsstyrelsen Sammanfattning Länsstyrelsen ser positivt på att kommunen planerar för ny bebyggelse i stationsnära läge genom en förtätning av Köpingebro. Länsstyrelsen anser dock att planhandlingarna behöver kompletteras bl a vad gäller frågor kopplade till strandskyddet, markens beskaffenhet och skyddsavstånd till järnväg. Redogörelse för ärendet Syftet med planen är att pröva möjligheten att förtäta ett befintligt bostadsområde centralt i Köpingebro samt att ändra tillåten användning av befintliga bostadshus utmed Kontorsvägen. Förtätningen sker genom att omvandla en befintlig parkering och gräsmatta/naturmark till mark för bostäder. För området gäller en tidigare detaljplan som anger kontor, bostäder för tillsyn, bostadskomplement och dylikt för industri (sockerbruk). I gällande översiktsplan föreslås Köpingebro bli den ort utanför Ystad stad som får mest betydelse som utbyggnadsområde de kommande 30 åren. Ungefär 750 nya bostäder planeras byggas fram till år Översiktsplanen anger att karaktären i brukssamhället finns kvar i byn och att bebyggelsen runt järnvägen omfattas av bevarandeprogram. Översiktsplanen poängterar att särskild hänsyn därför ska tas till de kulturhistoriska värdena och stor omsorg ägnas utformningen vid ny bebyggelse. Länsstyrelsens har i sitt granskningsyttrande över översiktsplanen inte framfört några synpunkter mot exploatering i just detta område. En generell skrivning finns med om att kommunen vid kommande detaljplanering ska belysa ifall aktuellt planområde riskerar att drabbas av översvämningar. I den fördjupade översiktsplanen för Köpingebro, som är under framtagande, pekas planområdet ut för framtida förtätning i form av bostäder och centrumfunktioner i utbyggnadsetapp 1. I översiktsplanen är dock bostäderna placerade i den norra delen av planområdet och färre i antal. Länsstyrelsens har i sitt granskningsyttrande över den fördjupade översiktsplanen framfört synpunkter bl a mot exploatering i riksintressanta och strandskyddade områden samt i områden där risker för t ex buller eller översvämning föreligger. Likaså lyfts att riktlinjer för buller ska innehållas och att skyddsavstånd till järnvägen ska hållas med hänsyn till eventuella transporter av farligt gods. 2(12)

3 Strandskydd Planområdet är beläget i anslutning till Nybroån och delar av det omfattas av strandskydd. Enligt planbeskrivningen planlades området redan år 1965 men omfattas i dagsläget av en detaljplan från Området som ligger inom strandskydd är planlagt som naturområde. Enligt lagen (1998:811) om införande av miljöbalken inträder strandskydd när en fastställd generalplan, stadsplan eller byggnadsplan upphävs eller ersätts av en ny detaljplan enligt plan- och bygglagen. Detta gäller även när en detaljplan för ett område som tidigare har omfattats av en fastställd generalplan, stadsplan eller byggnadsplan upphävs eller ersätts av en ny detaljplan. Syftet med att återinföra strandskyddet är att aktualisera strandskyddsfrågan och pröva denna på nytt inför planläggningen. Om den planerade användningen av ett område som har omfattats av strandskydd förändras, kan de tidigare skälen för ett upphävande helt eller delvis sakna relevans. I de fall där den äldre planen har antagits före 1994 då strandskyddets syften utvidgades, har upphävandet av strandskyddet aldrig prövats i förhållande till det biologiska syftet. Länsstyrelen anser därför att strandskyddet ska inträda med 100 meter i den aktuella detaljplanen, se bilaga. Kommunen får, enligt plan- och bygglagen, i en detaljplan bestämma att det återinträdda strandskyddet ska upphävas för ett område om det finns särskilda skäl samt att intresset av att ta området i anspråk på det sätt som avses med planen väger tyngre än strandskyddsintresset. Länsstyrelsen kan konstatera att planen ger byggrätter för bostäder och verksamheter inom strandskyddat område. Kommunen måste pröva om detta är förenligt med strandskyddsbestämmelserna. Länsstyrelsen delar inte kommunens bedömning att all mark som planeras exploateras redan är ianspråktagen. Exploatering inom det som idag fysiskt utgör naturmark kan vara oförenligt med strandskyddets syften. Länsstyrelsen erinrar om att anläggande av promenadstråk och andra rekreationsmöjligheter samt uppröjning inom naturområdet längs med Nybroån kan kräva strandskyddsdispens. Hälsa och säkerhet Markens beskaffenhet I samrådshandlingen refereras till en geoteknisk undersökning som genomförts av Geosyd AB. I undersökningen konstateras att marken i planområdets södra del riskerar att översvämmas samt att de geotekniska förhållandena i hela planområdet är komplicerade och kräver omfattande grundförstärkningsåtgärder. Länsstyrelsen förutsätter att dessa aspekter utreds grundligt innan planförslaget bearbetas ytterligare, så att det är möjligt att bedöma om marken överhuvudtaget är lämplig för bebyggelse. Länsstyrelsen ser gärna att den geotekniska undersökningen bifogas planhandlingarna. Eventuellt bör lämpliga planbestämmelser om byggnadstekniska krav införas på plankartan. 3(12)

4 Risker verksamheter I planhandlingarna redogörs för de risker som finns i samband med verksamheten vid Fibrex/Nordic Sugar. Tillståndet för anläggningen medger en verksamhet med ett utredningsavstånd på 400 meter. Kommunen måste i sin planering förhålla sig till det tillstånd som gäller för verksamheten. Enligt Swecos utredning reglerar tillståndet bullernivåerna från verksamheten, vilket garanterar acceptabla bullernivåer från verksamhetsområdet. Vad gäller brand och dammexplosion är risken låg enligt bedömningen. Däremot finns det en risk för att de i tillståndet angivna gränsvärdena för stoft överskrids. Länsstyrelsen förutsätter att dessa aspekter utreds grundligt innan planförslag bearbetas vidare, så att det är möjligt att bedöma om planområdet är lämpligt för bebyggelse. Länsstyrelsen ser gärna att utredningen bifogas planhandlingarna. Risker järnväg Järnvägen genom Köpingebro utgör en rekommenderad transportväg för farligt gods. Om byggnation skall ske intill järnvägen skall riktlinjerna i Länsstyrelsens rapporter Riskpolicy och Riktsam 2007 tillämpas. Trafikverkets princip är den att alla järnvägar (med några få undantag) ska kunna trafikeras med gods (även farligt), samt att bebyggelse för stadigvarande vistelse inte ska förläggas inom området 30 m från trafikerat spår. Byggrätten på plankartan bör anpassas efter detta krav på säkerhetsavstånd. Vatten och risk för översvämningar Dagvattenhantering - dikningsföretag Enligt planhandlingarna föreslås att dagvattnet tas om hand lokalt. Länsstyrelsen tolkar detta som att dagvatten ska tas omhand av enskilda fastighetsägare inom kvartersmark. Om det behövs med hänsyn till människors hälsa eller miljön är det VA huvudmannens ansvar enligt 6 LAV att anordna vattentjänster. Om det finns ett sådant ansvar ska kommunen bestämma verksamhetsområde för dagvatten. Inom verksamhetsområden ska behovet av att rena och flödesutjämna dagvatten tillgodoses genom allmänna VA-anläggningar. Det är Länsstyrelsens uppfattning att kommunen omfattas av detta ansvar i de flesta fall där samlad bebyggelse för verksamheter och bostäder planeras. Enligt Länsstyrelsens uppgifter omfattas delar av Köpingebro av verksamhetsområde för dagvatten. En dagvattenutredning bör genomföras för att klargöra lämpligheten i att omhänderta dagvatten lokalt på tomtmark jämfört med en övergripande lösning för hela planområdet. För att förhindra att planen inte ger upphov till en ökad ytavrinning från området är det lämpligt att reservera mark på plankartan för dagvattenhanteringen. Om dagvattenutredningen visar att det är lämpligt att undanta områdets dagvattenhantering från kommunalt ansvar kan kommunen reglera omhändertagande av dagvatten genom planbestämmelser med innebörden att bygglov inte får ges förrän anläggningar för dagvatten är utförda och godkända av kommunen (PBL 4 kap 14 pkt l). 4(12)

5 Dagvattnet från planområdet kommer att avledas till Nybroån som också omfattas av ett dikningsföretag. Dikningsföretag har ingen skyldighet att ta emot ytterligare vatten om de inte har kapacitet till det. Det är lämpligt att ompröva dikningsföretag om fler delägare tillkommer och när vattenförhållandena ändras i området. En ökad avrinning från området kan bidra till försämrade möjligheter att följa miljökvalitetsnormerna för vatten. Riksintressen Planområdet berörs av riksintresse för naturvård (MB 3 :6), kommunikationer (MB 3:8), totalförsvaret (MB 3:9) och kustzonen (MB 4:4). Länsstyrelsen har följande erinringar: Riksintresse naturvård (MB 3:6) Stora delar av planområdet omfattas av riksintresse för naturvård. Länsstyrelsen delar inte kommunens bedömning att all mark som planeras exploateras redan är ianspråktagen. Länsstyrelsen ber därför kommunen att tydligare utveckla sitt ställningstagande att riksintresset inte skulle påverkas av planens genomförande. Länsstyrelsen vill erinra om att 3 kap 6 miljöbalken anger att behovet av grönområden i tätorter och i närheten av tätorter särskilt ska beaktas inom riksintresset. Riksintresse kommunikationer (MB 3:8) Järnvägen genom Köpingebro utgör riksintresse för kommunikationer. Områden som är av riksintresse för anläggningar ska skyddas mot åtgärder som kan påtagligt försvåra tillkomsten eller utnyttjandet av anläggningen. Planområdet, med möjlig byggrätt, ligger mycket nära spårområdet. Länsstyrelsen anser att hänsyn måste tas i planen för att säkra järnvägens funktion såväl i nutid som i ett framtidsperspektiv, där banan ska kunna användas för såväl person- som godstrafik (även med farligt gods). Planförslaget bör justeras så att byggrätt inte medges inom 30 meter från järnvägen. Se även synpunkter under rubriken Hälsa och säkerhet. Övriga statliga intressen Fornlämningar och arkeologi Planområdet ligger i ett av länets mest fornlämningsrika områden. I samband med framtagandet av den gällande detaljplanen från 2004 framfördes krav på samråd med Länsstyrelsen enligt 2 kap. KML vid utbyggnad. Den tidigare detaljplanen omfattade ett betydligt större område. För det nu aktuella planområdet kan arkeologisk utredning bli aktuell. Detta kan dock avgöras först efter fältbesiktning. Ett separat samråd med Länsstyrelsen i fornlämningsfrågan bör ske. Råd om 2 kap PBL Kulturhistoriska värden Köpingebro ingår delvis (norra delen - "Brukssamhället") i Regionala kulturmiljöprogrammet med motiveringen att orten utgör ett bra exempel på stations- och brukssamhälle från 1800-talets slut. I det pågående arbetet med att ta fram en fördjupad översiktsplan för hela Köpingebro beskrivs att man vill skapa en stark bykärna kring 5(12)

6 stationen, samt ta tillvara på karaktärskapande byggnader och miljöer som finns kvar inom sockerbruksområdet. Det är positivt ur kulturhistorisk synvinkel att stationsmiljön fortsätter vara centrumbildande och av offentlig karaktär. Länsstyrelsen anser att Kamrershuset är bevarandevärt och att kommunen bör överväga att införa rivningsförbud och skyddsbestämmelse genom q-märkning. Då kommunen i dagsläget gör andra bedömningar i sin planläggning jämfört med tidigare ställningstaganden i bl a bevarandeprogram, så föreslår Länsstyrelsen att en revidering genomförs av värderingen och klassificeringen av den kulturhistoriska bebyggelsen i Köpingebro. Länsstyrelsen har bilagt karta. Redaktionell synpunkt I planbeskrivningen på sidan 17 anges att Nybroån berörs av riksintresse för såväl strandskydd som naturvård. Länsstyrelsen vill erinra om att strandskydd inte är ett riksintresse utan ett områdesskydd. Övrigt Länsstyrelsen har varit i kontakt med Trafikverket angående skyddsavstånd och buller i samband med järnvägen. Trafikverket säger nu att de vill ha ett skyddsavstånd på 30 meter till nyplanerad bebyggelse pga att järnvägen utgör en trafikled för farligt gods. Läs gärna mer om detta i yttrandet. Det innebär att motsvarande skyddsavstånd på 30 meter även måste hållas mellan järnvägen och skolan i den plan som vi yttrade oss över i början på veckan. kommentar Det nu föreslagna planområdet överensstämmer helt med intentionerna i den fördjupade översiktsplanen. Planförslaget har till granskningsskedet ändrats så att naturmark utökas fram till ianspråktagen mark för bostäder i söder. Därmed skyddas riksintresse naturvård och områdesskydd strandskydd i enlighet med Länsstyrelsens yttrande. Planförslaget har efter samrådet reviderats och ett större område än tidigare kommer genom planbestämmelse regleras till naturmark. Det innebär att naturområdet utökas med 1824 m 2, från dagens 3363 m 2 till cirka 5287 m 2. Översvämningsrisken i den geotekniska undersökningen gällde för ett område söderut längs Ådalavägen och berör inte det nu aktuella planområdet. Texten har uppdaterats och den geotekniska undersökningen bifogas till Länsstyrelsen i granskningsskedet. På uppdrag av Ystads kommun utförde Sweco en övergripande utredning av Nybroån inför utställningsskedet av den fördjupade översiktsplanen för Köpingebro som bedrivs parallellt med detta planarbete. Resultaten av undersökningen har infogats i planbeskrivningen, och visar att byggnation kan uppföras cirka 10 6(12)

7 meter från närmaste släntkrön mot Nybroån. Ingen byggnation föreslås närmre än 20 meter från ån. Gränsvärden för stoft överskrids inte. När texten omarbetades försvann en del av meningen, något som är korrigerat till granskningsskedet. Besiktningsutlåtandet bifogas planhandlingarna i granskningsskedet. En utredning avseende dagvattnet har utförts av kommunens tekniska avdelning. På plankartan har en fördröjningsyta införts inom naturmarken, dimensionerad för ett 100-års regn. Genom att anlägga en fördröjningsyta inom planområdet minskas påverkan på Nybroån, till skillnad från idag då en ledning leder dagvattnet ut i ån. Lösningen med en fördröjningsyta bidrar till att miljökvalitetsnormerna för vatten kan innehållas. Detta innebär en förbättring jämfört med idag. En arkeologisk utredning har utförts under oktober Inga fornlämningar påträffades. Mark på vilken byggnad inte får uppföras, prickmark, har till granskningsskedet utökats så att 30 meters avstånd till körbart spår innehålls. Flera av byggnaderna inom det före detta sockerbruksområdet anses bevarandevärda då Köpingebro växer. Kamerala huset har under många år stått tomt och oanvänt. Därför har skötseln blivit eftersatt, med påföljden att huset nu är slitet och nedgånget. Av dessa anledningar går det inte att säkerställa att huset skulle kunna gå att renovera, varför kommunen anser att en q-märkning inte kan sättas. En statusinventering är gjord av WSP för Kamerala huset som visat på bland annat omfattande fuktskador, uttjänta installationer och att grunden satt sig. Statusinventering bifogas handlingarna till Länsstyrelsen i granskningsskedet. Trafikverket Trafikverket utgår från att bebyggelsen utformas och disponeras så att gällande riktvärden för trafikbuller inte överstigs. Planen behöver kompletteras med en planbestämmelse om detta. I övrigt är Trafikverket positivt till förtätning i stationsnära område och ser gärna en så hög exploateringsgrad som miljön och omgivningen kan tillåta. Ny bebyggelse för stadigvarande vistelse ska normalt inte placeras närmare än 30 meter från trafikerat spår. Angående formulering på s 26 i planbeskrivningen om att ändra Kontorsvägen från kvartersmark till allmän väg, så kan vi upplysa om att frågan om allmän väg (i Väglagens bemärkelse) inte regleras i detaljplan. kommentar Gällande riktvärden för buller gäller. Planbestämmelse finns om att byggnad ska placeras på tomten så att bullerskyddad uteplats skapas samt att fönster i fasad mot 7(12)

8 järnväg ska utformas med minst 35 dba ljuddämpning. Område som inte får bebygggas, prickmark, har utökats så att 30 meter till körbart spår på järnvägen innehålls. Planbeskrivningen korrigeras med text som anger att Kontorsvägen omvandlas från kvartersmark till allmän platsmark, lokalgata. Lantmäteriet Lantmäterimyndigheten har tagit del av förslaget till detaljplan. Någon fullständig genomgång av planförslaget har inte skett. Genomgången har främst varit inriktad på genomförandefrågor. Lantmäterimyndigheten väljer att särskilt belysa följande frågeställningar. Övrigt På plankartan står serv både inom lokalgata och kvartersmark. Menar denna beteckning befintliga servitut,12-stk och.2, upphävdes dessa vid förrättning akt Är tanken att serv området inom kvartersmarken ska nyttjas som tillfart till två hus (som illustrationen visar på sid 24) är det kanske lämpligare med en g bestämmelse där. En gemensamhetsanläggning omfattar både det rättsliga tillträdet till utfarten samt reglerar hur kostnader för underhåll ska fördelas. kommentar Grundkartan är uppdaterad och servituten är borttagna i granskningshandlingarna. Nämnder och styrelser Social Omsorg Detaljplanens syfte är att pröva möjlighet till förtätning av befintligt bostadsområde samt en omvandling av befintlig parkering till mark för bostäder/verksamhet, bl.a. vårdboende. I yttrande över förslag till fördjupad översiktsplan för Köpingebro, har socialnämndens arbetsutskott framfört generella synpunkter på tillgänglighet och användbarhet för alla. Det finns många värden av stor betydelse för människor som bor och verkar i Köpingebro, värden som måste värnas och tillvaratas när Köpingebro utvecklas. Detta gäller i hög grad även det aktuella området, bl.a. närheten till Nybroån med möjlighet till rekreationstråk. Utformning av stråk, lekplatser, fiskedammar, mötesplatser, gång-och cykelvägar m.m. måste utformas för att tillvarata alla gruppers möjlighet till delaktighet. Äldre bybor ska kunna bo kvar och åldras i byn. Förutsättningen för detta är att det finns tillgång till olika boendeformer som trygghetsboende och vård-och omsorgsboende. Därför är det positivt att förslaget ger möjlighet till vårdboende. 8(12)

9 Socialnämnden har ansvar för särskilt boende enligt socialtjänstlagen, SOL och bostad med särskild service enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. I förslaget nämns seniorbostäder för målgruppen "55+". Upplysningsvis kan nämnas att man numera använder begreppet trygghetsboende för 70+. Trygghetsboende är inte ett ansvar för socialnämnden även om boendeformen riktar sig till äldre personer. Befolkningsprognosen visar att andelen äldre ökar var c:a 24,7 % av Ystads befolkning 65 år och äldre beräknas gruppen ha ökat till c:a 28 %. Lagstiftningen ställer krav på kommunen att kunna erbjuda bostäder med särskild service till olika målgrupper. Trots det saknar kommunen särskilda boenden för äldre och bostäder med särskild service för personer med funktionsnedsättning. Därför måste bostäder enligt SOL och LSS prioriteras i planen, framför bostäder till grupper utanför socialnämndens ansvarsområde. Att kombinera ett särskilt boende och ett trygghetsboende är möjligt, förutsatt att det särskilda boendet får högsta prioritet. Denna prioritering garanterar att personer med stort omvårdnadsbehov får möjlighet till ett funktionellt boende. Enligt förslaget ska byggnader på maximalt 3 våningar tillåtas. Förslaget är bra, men kräver förtydligande. Nuvarande bygglagstiftning ställer inte krav på hiss i flerbostadshus med 2 våningar. Därför är det angeläget att i planen tillåta bostäder i markplan eller med 3 våningar. För att ge möjlighet till kvarboende, stimulera gemenskap och värna om besökstillgängligheten, är hiss en förutsättning i flerbostadshus över markplan. Krav på hiss i flerbostadshus med 2 våningar kan enligt lagstiftningen inte ställas på privata aktörer. Däremot kan krav på hiss tillgodoses när kommunen är byggherre. En konsekvens av att bygga flerbostadshus med 2 våningar utan hiss är att kommunen kan få ökade kostnader för bostadsanpassning. När kommunen upplåter mark för flerbostadshus, tillämpas "Bättre för alla" och denna förutsättning skrivs in i exploateringsavtalet. Kommunens grundutformningsprogram för nybyggnation av flerbostadshus innebär att bostäder blir grundutformade enligt den höjda nivån i Svensk standard. Kommunfullmäktige antog programmet Inom detaljplaneområdet finns bevarandevärda byggnader. Om dessa tas i bruk för publika ändamål måste krav på tillgänglighet och användbarhet ställas. Befintliga byggnader som ska användas för bostadsändamål, måste ha motsvarande krav så långt det är möjligt. Detta är förutsättningen för en hållbar social utveckling och för att garantera alla människors delaktighet. När området förtätas och omvandlas ska en god samhällsmiljö och goda förhållanden skapas för barn och ungdom, äldre och andra grupper som har behov av samhällets särskilda stöd. Det beskrivs olika omständigheter i underlaget som förutsättning för att kunna omstrukturera området. Alla omständigheter och krav måste hanteras uti- 9(12)

10 från ett synsätt som inkluderar alla människor och garanterar allas delaktighet. En helhetssyn och social hållbarhet över tid är därför viktiga ledord vid genomförandet. kommentar Planen medger såväl bostäder som vård vilket täcker in alla sorters boendeformer, så väl vanlig bostad, trygghetsboende, seniorboende, serviceboende eller vårdinrättning. Planen reglerar inte exakt typ av boendeform eller prioritetsordning för de olika alternativa användningsområdena. Kraven på tillgänglighet bevakas i bygglovsskedet. Kommunförbund m.fl. Sydöstra Skånes Räddningstjänstförbund Räddningstjänsten har tagit del av handling för föreslagen ny detaljplan för Köpingebro 14:308. I rapporten görs en hänvisning till riskanalys gjord för detaljeplaneförändring på Köpingebro 6:84. Räddningstjänsten antar att hänvisningen görs till reviderad riskanalys (daterad och med ert uppdragsnr ). Om så är fallet kopplas även räddningstjänstens svar (daterat räddningstjänstens dnr 2012/576) till svar för Köpingebro 14:308. Räddningstjänsten har i övrigt inget att erinra. kommentar Hänvisningen görs till reviderad riskanalys. Planavdelningen har uppmärksammat Räddningstjänstens yttrande dnr 2012/576. Ledningsrättshavare m.fl. E.ON Elnät Sverige AB E. ON Elnät Sverige AB har tagit del av inkomna handlingar i ovan rubricerat ärende och har följande synpunkter. Inom planområdet har E. ON Elnät lågspänningsjordkablar, kabelskåp samt serviskablar in till byggnader, se bifogad karta. För att säkerställa kablarnas läge beställs kostnadsfri kabelvisning via vår kundservice, telefon , eller via vår hemsida ( I samband med att området exploateras så kan ytterligare åtgärder bli nödvändiga för att kunna försörja tillkommande byggnation, men det får vi återkomma till vid utformning av detaljplaner för området. 10(12)

11 E. ON förutsätter att befintligt elnät kan bibehållas. Eventuella kostnader för flyttning av anläggningarna i samband med exploateringen bekostas av den som så begär. Eon har bilagt karta. Organisationer och föreningar Ystads Pensionärsråd Detaljplan för Köpingebro Kamerala. Ystads Pensionärsråd vill att man tar med i planen äldreboende och vårdboende. Då det bor äldre i hus med trädgård som inte orkar med sitt hus på grund av sin ålder men vill bo kvar i Köpingebro, då är det viktigt att man tar med i planen ett boende för äldre så de kan bo kvar i Köpingebro. kommentar Inom planbestämmelse bostäder tillåts även boende för äldre så som trygghetsboende eller 75+ boende. SAMMANFATTNING Revidering Detaljplan Detaljplanen har efter samrådet reviderats och kompletterats enligt följande: Plankarta - Mark på vilken byggnad inte får uppföras, prickmark, har utökats i norr så att 30 meters byggfri zon mot järnväg hålls. - Våningsantal för bostäder söder om Kontorsvägen har sänkts från 3 till 2. - Placeringsbestämmelse har infogats som reglerar att garage/carport ska placeras 6 meter från gata. - En högsta byggnadshöjd om 3 meter för garage och förråd har införts. - Lokalgatans sträckning följer den befintliga vägdragningen och bredden för Kontorsvägen i granskningsskedet och gc-vägen från Stationsvägen har tagits bort. Därmed har mark för bostäder utökats inom det som tidigare föreslogs som vändplats. - Naturmark har utökats för att säkerställa strandskydd - Fördröjningsyta har infogats i plankartan - En illustration har infogats om strandskyddsområde som föreslås upphävas 11(12)

12 Planbeskrivning - Text angående stoft från industri har korrigerats så att det framgår att inga gränsvärden överskrids. - Förtydligande har gjorts angående möjlig användning av mark som regleras för B-bostäder. - Text från utredningar avseende översvämning och skred- och rasrisk vid Nybroån har infogats i planbeskrivningen. - Texten har också kompletterats med resultaten från den arkeologiska utredningen. - Förtydligande har gjorts angående ej ianspråktagen mark som bör regleras som naturmark i enlighet med riksintresse för naturvård och strandskyddat område. - Text har infogats om upphävande av strandskydd - Text om fördröjningsyta har infogats Genomförandebeskrivning Förtydligande har gjorts angående att de servitut som i samrådshandlingarna låg i Kontorsvägen och på kvartersmark för bostäder är upphävda. Behovsbedömning av miljöbedömning Inga synpunkter har inkommit på kommunens bedömning om att ett genomförande av detaljplanen inte bedöms medföra betydande miljöpåverkan, varför en särskild miljöbedömning inte behöver upprättas. Plan o Bygg Anna Möller Anna Möller planchef Sofie Wedin Sofie Wedin planarkitekt 12(12)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun 1 (6) Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planärendet handläggs enligt plan- och bygglagens bestämmelser om normalt planförfarande, (Plan- och bygglagen

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun 1(5) Samhällsbyggnad Tomas Lennartsson, 0573-14076 tomas.lennartsson@arjang.se 2013-03-19 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun Planens syfte är att möjliggöra bebyggelse

Läs mer

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214 Samrådsredogörelse 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Plinten 7 med närområde inom Ingelsta i Norrköping SPN-000/000 den 28 maj 2015 Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta.

Läs mer

Utlåtande efter utställning

Utlåtande efter utställning 1 (8) Antagandehandling 2013-06-10 Detaljplan för Södra Kärr m.fl, Torsås kommun, Kalmar län Utlåtande efter utställning Samråd Förslaget till detaljplan har varit föremål för samråd under tiden 2011-12-05

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Antagandehandling 2009-08-12 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län Normalt Planförfarande 1 Normalt

Läs mer

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera 2015-11-03 Dnr PLAN 2014.25 Detaljplan för del av Söderby 1:751 m.fl., Biltema Handen SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2014-05-26, 130 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 4 oktober 2010 Syfte Planens syfte är att ge ramar för den bebyggelse

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10)

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Detaljplan för Hede 3:122 i Kungsbacka stad Genomförande Byggnadsnämnden godkände 2014-06-05 det i maj 2014 upprättade planförslaget som underlag för granskning.

Läs mer

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun.

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. UTSTÄLLNINGSHANDLING 2011-10-31 Dnr:2011.0275.211 Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådet Detaljplanen har varit utsänd

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 Detaljplanen har varit på samråd under tiden den

Läs mer

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning 1(6) Diarienr: 2012-000289 Miljöreda: 12/1149c Upprättad: 2013-08-21 Antagen av KF: 2013-09-04 Laga kraft: 2013-09-30 Särskilt utlåtande Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan Vårgårda tätort, Västra

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen. UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen. UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 2010-06-01 Syfte Planens syfte är att

Läs mer

del av Viksberg 3:1, Område B

del av Viksberg 3:1, Område B Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan 2013-00033-214 Detaljplan för del av Viksberg 3:1, Område B i Södertälje kommun Upprättad 2015-12-08 Beslut Samhällsbyggnadskontoret fick 2013-02-19

Läs mer

del av Östra Karup 23:1 m fl

del av Östra Karup 23:1 m fl Detaljplan för del av Östra Karup 23:1 m fl i Östra Karup, Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2014 06 11 till 2014 07 23 för

Läs mer

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER Granskningshandling Februari 2016 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Mölnlycke 1:55 m fl ALHAGEN i Mölnlycke Granskningsutlåtande Under tiden 24 november 19 december 2014 har detaljplanen varit

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G 1 Diarienummer 2006/0082 214 Detaljplan för NÄSET, Etapp 2 Kinna 24:169 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands Län P L A N B E S K R I V N I N G UPPRÄTTAD 2006-05-04 reviderad 2006-11-30, 2007-05-07 Plan-

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun SAMRÅDSHANDLING 2015-10-09 Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Samrådshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Detaljplan för Svetsaren

Detaljplan för Svetsaren Detaljplan för Svetsaren SAMRÅDSREDOGÖRELSE Januari 2015 Hur samrådet har bedrivits Förslaget har under 17 september till 29 oktober 2014 funnits tillgängligt på Biblioteket i Malung, Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Tjänsteutlåtande. Datum 2015-06-12

Tjänsteutlåtande. Datum 2015-06-12 Tjänsteutlåtande Datum 2015-06-12 Sida 1 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Stadsarkitekt Tomas Johnsson 0280-181 69 Dnr: KS/2016:34 Detaljplan för Olarsgården annex Byggnadsnämndens beslut: det i januari

Läs mer

Granskningshandling. 2015-02-09

Granskningshandling. 2015-02-09 1 Granskningshandling. 2015-02-09 Detaljplan för del av Siretorp 9:9 och 9:24 m.fl. Sölvesborgs kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Handlingar Grundkarta Fastighetsförteckning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Flerbostadshus Norrbacka, påbyggnad av befintliga bostäder omfattande fastigheterna Norrbacka 1:27 och 1:38 m. fl. i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten Käglinge 5:214 m fl i Käglinge i Malmö

SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten Käglinge 5:214 m fl i Käglinge i Malmö 2011-02-20 Dp 5149 UTSTÄLLNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten Käglinge 5:214 m fl i Käglinge i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen,

Läs mer

Detaljplan för del av Kungsbacka 3:1, fl ytt av Göteborgsvägen Kungsbacka

Detaljplan för del av Kungsbacka 3:1, fl ytt av Göteborgsvägen Kungsbacka Planbeskrivning Detaljplan för del av Kungsbacka 3:1, fl ytt av Göteborgsvägen Kungsbacka Antagandehandling enkelt planförfarande Upprättad i februari 2012, reviderad i juni 2012 av FÖRVALTNINGEN FÖR PLAN

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad -

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Dnr 2011SBN1258 1 (14) Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Detaljplanen omfattar följande handlingar:

Läs mer

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut 1 (2) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2012-12-21 Dnr Sbn 2012-262 Teknik- och samhällsbyggnadskontoret Saga Wingård Samhällsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut FÖRSLAG

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214

Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2014-10-16 Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214 SAMMANFATTNING Syftet med planen är att möjliggöra uppförande av drygt

Läs mer

Detaljplan för del av Båstad 109:368, 109:370 m.fl. i Båstad, Båstads kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Båstad 109:368, 109:370 m.fl. i Båstad, Båstads kommun, Skåne län Detaljplan för del av Båstad 109:368, 109:370 m.fl. i Båstad, Båstads kommun, Skåne län Granskningsutlåtande Detta detaljplaneförslag, har varit utställt under tiden 2015-02-09 till 2015-03-08 för att

Läs mer

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 Granskningshandling Planbeskrivning Detaljplan för Palsternackan 2 m.fl. inom stadsdelen Huvudsta,

Läs mer

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Planbeskrivningen

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Planbeskrivningen Uppdragsbeslut 2012-12-11 Samrådsbeslut 2012-12-11 Detaljplan för del av Oskarshamn 3:3 m.fl. fastigheter Gyllings väg Centralorten, Oskarshamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Handläggare Patrik Karlsson 0470-436 21 Utlåtande Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Syftet med detaljplanen är att ändra användningen från lägergård till bostadsändamål.

Läs mer

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i december 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2014-06-25 Beslut om

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX Ny detaljplan för fastigheterna Prästbordet 1:16, 1:17, Gäveränge 2:76, del av Prästbordet 1:15 och Gäveränge 2:77,

Läs mer

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl.

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl. Samrådshandling 2013-04-19 Rev: Dnr: 0072/06 Plannummer: Mark och Exploateringsenheten Andreas Wingfors Telefon: 0303-73 26 65 Mail: andreas.wingfors@stenungsund.se DETALJPLAN för Bostäder och förskola

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2008/192 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING 2012-09-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 3 OM DETALJPLAN... 3 HANDLINGAR... 3 INLEDNING...

Läs mer

Antagandehandling juni 2001

Antagandehandling juni 2001 Antagandehandling juni 2001 HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2001-06-20 av byggnadsnämnden

Läs mer

HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta och Illustration Samrådsredogörelse

HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta och Illustration Samrådsredogörelse HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta och Illustration Samrådsredogörelse Bilagor Fastighetsförteckning oktober 2011 Grundkarta DETALJPLAN - UTSTÄLLNINGSHANDLING för Hällekis

Läs mer

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan 1(5) PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje Upprättad 2009-02-16 Reviderad 2009-05-25 Planens syfte och

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för fastigheten Magnarp 5:88 m.fl. Magnarp Ängelholms kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSHANDLING HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS Planförslaget har varit utställt för granskning på

Läs mer

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Akt nr 1486-P157 Upphävande av detaljplan för Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Antagen av MBN: 2015-11-19 Laga kraft: 2015-12-23 Dnr MBN/2015-0572

Läs mer

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan.

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan. Mattias Samuelson 0767-244150 MOS 2010.1397 2011-12-14 1(6) Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Enligt Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut 2011-09-14, 152, har

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Kärna 67:1, hyresbostäder i Hermansby socken, Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD Mall skapad 041115 ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON 0303-23 80

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV VÅXTORP 6:31 OCH 6:33 VÅXTORP LAHOLMS KOMMUN Detaljplan, normalt planförfarande Tillhör Miljö- och byggnadsnämndens beslut 2014-02-26 Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för Flerbostadshus Norrbacka, påbyggnad av befintliga bostäder omfattande del av fastigheterna Norrbacka 1:27 och 1:38 m.fl. i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län NORMALT PLANFÖRFARANDE Samrådshandling

Läs mer

Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012.

Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012. PROGRAMSAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr KS/2012:80 Hur programsamrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2012-09 03 2012-09-30 Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012. Förutsättningar

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-1059 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredningsområde. Detaljplan för Montören 9 Stuvsta-Snättringe

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

Kullsvedens handels- och småindustriområde

Kullsvedens handels- och småindustriområde Detaljplan för UTSTÄLLNINGSHANDLING Kullsvedens handels- och småindustriområde i Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2007-06-20, 120,

Läs mer

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng.

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng. 1/6 1/6 2/6 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2012-11-02 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift att redovisa de organisatoriska, tekniska, ekonomiska och fastighetsrättsliga

Läs mer

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 66/2010 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 DNR: 2014/KS0061 GRANSKNINGSHANDLING, UPPRÄTTAD 2015-11-06 Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 Ändring av detaljplan för del av Förslag till stadsplan för del av Ryk Nedra 2:9 m.fl.

Läs mer

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun Samrådsredogörelse, Dnr KS/2013:317 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2015-02-17 2015-03-18. Samrådshandlingarna ställdes ut i kommunens bibliotek och skickades per post till

Läs mer

Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun

Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning)

Läs mer

Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala)

Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala) Upprättad 2015-10-13 Antagen av Byggnadsnämnden 2015-XX-XX XX Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2014-478 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala) Hässleholms

Läs mer

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 Detaljplan för Ugglarp 3:4 m fl Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB Mark och

Läs mer

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING FÖR HYLTEGÄRDE 2:2 OCH DEL AV 2:3, KOMMUN Bouleklubben Handlingar Plan och genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Fastighetsförteckning 1 2

Läs mer

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Utlåtande Stadsbyggnadskontoret 2012-03-26 Mats Jakobsson 08 590 970 96 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2011:23 mats.jakobsson@upplandsvasby.se Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Uppdrag Miljö- och planutskottet

Läs mer

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING 1490K-P1205 Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING Sammanfattning Planen är upprättad som ett tillägg till gällande detaljplan för Stången 8 och har handlagts

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE

NORMALT PLANFÖRFARANDE 1 (7) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2009-03-25 Detaljplan för Harvägen, Eneby 1:122 m. fl. Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13 GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR HALLTORP 1:10 TRÄKLUBBAN Upprättad 2015-10-14 Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Läs mer

Kommentar: Fettavskiljare och andra krav som ställs på denna typ av byggnation kommer beaktas i bygglovsskedet.

Kommentar: Fettavskiljare och andra krav som ställs på denna typ av byggnation kommer beaktas i bygglovsskedet. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kv Trädgården i Piteå kommun, Norrbottens län A. Hur samrådet har bedrivits Samrådsredogörelsen är en sammanfattning av inkomna yttranden under samrådet. Förslaget har

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRING AV BYGGNADSPLAN FÖR FRITIDSBEBYGGELSE ÖVER DEL AV FASTIGHETEN GÄLLIVARE 1:16 M FL VID VASSARATRÄSKET, INOM GÄLLIVARE KOMMUN, NORRBOTTENS LÄN, AKT 25-P78/52

Läs mer

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen April 2011 2010BN0419 Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor

Läs mer

SAMMANFATTNING AV INKOMNA SYNPUNKTER

SAMMANFATTNING AV INKOMNA SYNPUNKTER PLAN.2014.2 Fastighet KÖPMANNEN 3 GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Köpmannen 3 Valdemarsvik kommun Östergötlands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanen var utställd för samråd under

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2014-09-24

GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2014-09-24 GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2014-09-24 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande Detaljplan för Del av KOMMUNALHEMMET 1 M.M. GÄLLIVARE KOMMUN NORRBOTTENS LÄN Gällivare kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen 982 81 Gällivare

Läs mer

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN 1 av 7 DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser, denna beskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Behovsbedömning Grundkarta Fastighetsförteckning

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Behovsbedömning Grundkarta Fastighetsförteckning 1(8) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2012-12-14 Detaljplan för Västerskogs industriområde, norra Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG FÖRENLIGT

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr.

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. 2015-017 2(12) 3(12) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning 1 tillhörande detaljplan för del av Vimmerby 3:3, del av ALV:s stugby SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-32 Planbeskrivning Miljö- och byggnadsförvaltningen 2 Inledning En planbeskrivning skall underlätta förståelsen

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 SAMRÅDSFÖRSLAG 2014-11-28 Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 PLANBESKRIVNING P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L

Läs mer

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23:

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23: Detaljplan för Spinnaren 1 m fl Strömstads kommun Dnr MBN/2013-0025 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2014-01-23 9 att genomföra ett samråd gällande rubricerat

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl.

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Habo kommun Planbeskrivning Antagen 11 december 2013 Laga kraft 8 januari 2014 Genomförandetiden utgår 8 januari 2029 2 Plan- och genomförandebeskrivning Handlingar

Läs mer

Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun

Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Samrådshandling 23 oktober 2014 HANDLINGAR Planhandlingarna består av: Planbeskrivning med illustrationer Plankarta med

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Detaljplan för Hemmeslöv 8:2 m.fl. i Båstad, Båstads kommun Detta detaljplaneförslag har varit utställt under tiden 2011-10-25 till 2011-11-28 för att ge sakägare, boende, myndigheter

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2011-03-07 Dnr: 2011-0095-211 1(7) ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING Detaljplanen handläggs

Läs mer

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HANDLINGAR Program Redogörelse för programsamråd Plankarta, skala

Läs mer

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö V 150101 datum 2015-02-27 diarienummer 2014-1425 ÄDp 5418 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen

Läs mer

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm Kommunledningskontoret Planbeskrivning Helena Johansson Sidan 1 av 10 Planarkitekt 08-579 216 57 Planbeskrivning Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart

Läs mer

Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län

Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län Datum: 2/7-2014 Dnr.: KS 2011/447.343 Planförslaget har varit på samråd under tiden 17 april 8 maj 2014 enligt

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Fjugesta Samhälle. (18-FJU-177) DEL AV FJUGESTA 3:144 i Fjugesta, Lekebergs kommun, Örebro län

Ändring av detaljplan för del av Fjugesta Samhälle. (18-FJU-177) DEL AV FJUGESTA 3:144 i Fjugesta, Lekebergs kommun, Örebro län BYGG- OCH MILJÖNÄMNDEN I LEKEBERGS KOMMUN KJ PLANKONSULT AB Ändring av detaljplan för del av Fjugesta Samhälle. (18-FJU-177) i Fjugesta, Lekebergs kommun, Örebro län PLANOMRÅDE ANTAGEN AV KF 2008-11-20

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN

GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING 2015-06-11 Dnr: 2012:98 Detaljplan för del av DRÄTTINGE 1:9 m.fl. i KAXHOLMEN Jönköpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS. Granskning detaljplan Ett planförslag,

Läs mer

Detaljplan för Vallsjöbaden. Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING. Vallsjön

Detaljplan för Vallsjöbaden. Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING. Vallsjön Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning) fastighetsförteckning

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE Antagandehandling

SÄRSKILT UTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2015-08-19 Diarienummer 0350/14 Sida 1/13 SÄRSKILT UTLÅTANDE Antagandehandling Foto eller bild! DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER NORR OM SOMMARVÄGEN ÖCKERÖ 2:397, 2:697, 2:779 M FL ÖCKERÖ, ÖCKERÖ KOMMUN Datum

Läs mer

SAMRÅD T.O.M 2014-08-29

SAMRÅD T.O.M 2014-08-29 Detaljplan HANDELSMANNEN 1 M.FL., Västra Mark Växjö kommun Samrådshandling 2014-06-12 Dnr: 14BN0395 Stadsbyggnadskontoret SAMRÅD T.O.M 2014-08-29 Handläggare Anna Thyrvin 0470-436 06 Detaljplan/Beskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214 Diarienummer PBN 2011-699 214 SÄTILA 2:34 Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2013-01-11 Lena Bodén Bygg och miljökontoret, Marks kommun Laga kraft 2013-02-25 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning) fastighetsförteckning

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för del av Åkarp 7:58, i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län normalt planförfarande UTLÅTANDE Antagandehandling, upprättad 2011-04-11 1 (7) UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

PLANBESKRIVNING. RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av. Detaljplan. Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå

PLANBESKRIVNING. RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av. Detaljplan. Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå 1 PLANBESKRIVNING Detaljplan RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå 2 RIKSGRÄNSEN 1:11 RIKSGRÄNSEN 1:1, del av Kiruna kommun

Läs mer

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5)

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5) 1(5) Dnr 0481/10 Antagandehandling 2015-09-16 DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 i Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR

Läs mer

Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län 1(7) Datum Diarienr: 2011-000299 Miljöreda: 11/0556d Sabina Talavanic, arkitekt Upprättad: 2013-02-13 Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLÄGGNING Planförslaget,

Läs mer

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015.

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(5) Datum Vår beteckning 2015-12-08 KS 2015/58 nr. 40 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Tillägg

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING 2015-01-26

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING 2015-01-26 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen för GÄNGLETORP 15:20 m.fl.,trummenäs, har varit föremål för samråd. Under samrådstiden, 14 november 12 december 2014, har samrådshandlingar funnits tillgängliga på Karlskrona

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR AMBJÖRNARP 1:85 M FL AMBJÖRNARP, TRANEMO KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INNEHÅLL I NNEHÅLL... 1 HANDLINGAR... 2 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG... 2 FÖRENLIGT MED 3 OCH 5 KAP I MB...

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan för fastigheten SVEN 22 i Limhamn i Malmö MYNDIGHETER KOMMUNALA OCH REGIONALA ORGAN

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan för fastigheten SVEN 22 i Limhamn i Malmö MYNDIGHETER KOMMUNALA OCH REGIONALA ORGAN datum 2015-05-07 diarienummer 2014-795 ÄDp 5397 GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan för fastigheten SVEN 22 i Limhamn i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer