Sabotage eller misstag? En presentation byggd på fakta

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sabotage eller misstag? En presentation byggd på fakta"

Transkript

1 Sabotage eller misstag? En presentation byggd på fakta

2

3 Två system som fungerar oberoende av varandra

4 Två system som fungerar oberoende av varandra OVO

5 Två system som fungerar oberoende av varandra OVO

6 OVO

7 Två system som övervakas separat OVO

8 Två system som övervakas separat OVO

9 Två system som övervakas separat OVO Team övervakar OVO

10 Två system som övervakas separat OVO Team övervakar OVO

11 Två system som övervakas separat OVO Team övervakar OVO Team övervakar

12 OVO Team övervakar OVO Team övervakar

13 Vissa larm skickas från till OVO OVO Team övervakar OVO Team övervakar

14 Vissa larm skickas från till OVO OVO Larm Team övervakar OVO Team övervakar

15 Vissa larm skickas från till OVO OVO Larm Team övervakar OVO Team övervakar

16 OVO Larm Team övervakar OVO Team övervakar

17 Larm från till OVO upphör OVO Larm Team övervakar OVO Team övervakar

18 Larm från till OVO upphör OVO Team övervakar OVO Team övervakar

19 OVO Team övervakar OVO Team övervakar

20 OVO och övervakas fortfarande! OVO Team övervakar OVO Team övervakar

21 OVO och övervakas fortfarande! OK! OVO Team övervakar OVO Team övervakar

22 OVO och övervakas fortfarande! OK! OK! OVO Team övervakar OVO Team övervakar

23 OK! OK! OVO Team övervakar OVO Team övervakar

24 Systemen fungerar oberoende av varandra! OK! OK! OVO Team övervakar OVO Team övervakar

25 Systemen fungerar oberoende av varandra! OK! OK! OVO Team övervakar OVO Team övervakar

26 OK! OK! OVO XLarm Team övervakar

27 Team OVO borde ha märkt att larm ej skickades! OK! OK! OVO XLarm Team övervakar

28 Team OVO borde ha märkt att larm ej skickades! OK! OK! OVO XLarm Team övervakar

29 Team OVO borde ha märkt att larm ej skickades! OK! OK! OVO XLarm Team övervakar OVO Team övervakar

30 OK! OK! OVO XLarm Team övervakar OVO Team övervakar

31 Men det tog 3 DAGAR! OK! OK! OVO XLarm Team övervakar OVO Team övervakar

32 OK! OK! OVO XLarm Team övervakar OVO Team övervakar

33 Felande länk, Team OVO OK! OK! OVO XLarm Team övervakar OVO Team övervakar

34 Felande länk, Team OVO OK! OK! OVO XLarm Team övervakar OVO Team övervakar

35 Felande länk, Team OVO OK! OK! OVO XLarm Team övervakar OVO Team övervakar Team OVO upptäcker inte på en gång att larm ej kommer från. Det tar 3 dagar innan det märks! Alltså är det förmodligen inte så viktigt, med tanke på att larmen mellan och OVO dessutom har falerat tidigare!

36 Felande länk, Team OVO OK! OK! OVO XLarm Team övervakar OVO Team OVO upptäcker inte på en gång att larm ej kommer från. Det tar 3 dagar innan det märks! Alltså är det förmodligen inte så viktigt, med tanke på att larmen mellan och OVO dessutom har falerat tidigare! Team övervakar Team övervakar fortfarande. Larmen dyker upp som små fönster på skärmen och kan ses av den som övervakar. Så även om TEAM som övervakar OVO missar att larmen mellan och OVO upphört så ses fortfarande larmen och kan tas om hand. Övervakningen fungerar!

37 Fakta

38 Fakta I dokumentet med DNR /24 säger Skatteverket själva att är intakt. Övervakningen fungerar således. Det finns medarbetare som tittar på monitorn för. OVO-monitorn fick inte meddelanden enligt Skatteverket, men eftersom ändå fungerar så är övervakningen intakt.

39 Fakta I dokumentet med DNR /24 säger Skatteverket själva att är intakt. Övervakningen fungerar således. Det finns medarbetare som tittar på monitorn för. OVO-monitorn fick inte meddelanden enligt Skatteverket, men eftersom ändå fungerar så är övervakningen intakt. Hade det varit några problem med kommunikationen mellan och OVO borde Team för övervakning av OVO märkt det direkt. Med tanke att det inte vidarebefordrades några larm till OVO på tre dagar så är det högst anmärkningsvärt att inte personal som ansvarar för övervakning märkt detta. var dock intakt så övervakningen upphörde aldrig att fungera. har ju en egen monitor ovan som övervakas av ett team

40 Fakta I dokumentet med DNR /24 säger Skatteverket själva att är intakt. Övervakningen fungerar således. Det finns medarbetare som tittar på monitorn för. OVO-monitorn fick inte meddelanden enligt Skatteverket, men eftersom ändå fungerar så är övervakningen intakt. Hade det varit några problem med kommunikationen mellan och OVO borde Team för övervakning av OVO märkt det direkt. Med tanke att det inte vidarebefordrades några larm till OVO på tre dagar så är det högst anmärkningsvärt att inte personal som ansvarar för övervakning märkt detta. var dock intakt så övervakningen upphörde aldrig att fungera. har ju en egen monitor ovan som övervakas av ett team Skatteverket skriver även i dokumentet med DNR /24 att kopplingen från NMM till OVO falerat förut. Alltså kan det mycket möjligt ha hänt utan Bastians inblandning, då man dessutom inte känner till de borttagna filernas funktion. Dessutom har det inte varit någon större katastrof tidigare. Även om kommunikationen upphör mellan NMM och OVO så syns larmen fortfarande på NMM-monitorn. Övervakningen upphörde aldrig att fungera

41 Fakta I dokumentet med DNR /24 säger Skatteverket själva att är intakt. Övervakningen fungerar således. Det finns medarbetare som tittar på monitorn för. OVO-monitorn fick inte meddelanden enligt Skatteverket, men eftersom ändå fungerar så är övervakningen intakt. Hade det varit några problem med kommunikationen mellan och OVO borde Team för övervakning av OVO märkt det direkt. Med tanke att det inte vidarebefordrades några larm till OVO på tre dagar så är det högst anmärkningsvärt att inte personal som ansvarar för övervakning märkt detta. var dock intakt så övervakningen upphörde aldrig att fungera. har ju en egen monitor ovan som övervakas av ett team Skatteverket skriver även i dokumentet med DNR /24 att kopplingen från NMM till OVO falerat förut. Alltså kan det mycket möjligt ha hänt utan Bastians inblandning, då man dessutom inte känner till de borttagna filernas funktion. Dessutom har det inte varit någon större katastrof tidigare. Även om kommunikationen upphör mellan NMM och OVO så syns larmen fortfarande på NMM-monitorn. Övervakningen upphörde aldrig att fungera Slutsats

42 Fakta I dokumentet med DNR /24 säger Skatteverket själva att är intakt. Övervakningen fungerar således. Det finns medarbetare som tittar på monitorn för. OVO-monitorn fick inte meddelanden enligt Skatteverket, men eftersom ändå fungerar så är övervakningen intakt. Hade det varit några problem med kommunikationen mellan och OVO borde Team för övervakning av OVO märkt det direkt. Med tanke att det inte vidarebefordrades några larm till OVO på tre dagar så är det högst anmärkningsvärt att inte personal som ansvarar för övervakning märkt detta. var dock intakt så övervakningen upphörde aldrig att fungera. har ju en egen monitor ovan som övervakas av ett team Skatteverket skriver även i dokumentet med DNR /24 att kopplingen från NMM till OVO falerat förut. Alltså kan det mycket möjligt ha hänt utan Bastians inblandning, då man dessutom inte känner till de borttagna filernas funktion. Dessutom har det inte varit någon större katastrof tidigare. Även om kommunikationen upphör mellan NMM och OVO så syns larmen fortfarande på NMM-monitorn. Övervakningen upphörde aldrig att fungera Slutsats Övervakningen fungerar!

43

44 SABOTAGE?

45 SABOTAGE? NEJ!

46

47 MISSTAG?

48 MISSTAG? JA!

49 Fakta som talar för misstag

50 Fakta som talar för misstag MISSTAG!

51 Fakta som talar för misstag MISSTAG! En drifttekniker skapar, kopierar, tar bort filer och flyttar filer regelbundet. Ibland blir det fel filer som tas bort eller flyttas på grund av den mänskliga faktorn. Det är därför företag har backup-hantering för att kunna återskapa en borttagen fil. I det här fallet har misstaget i sig inte ens stört produktion, då övervakningen aldrig upphörde att fungera.

52 Fakta som talar för misstag MISSTAG! En drifttekniker skapar, kopierar, tar bort filer och flyttar filer regelbundet. Ibland blir det fel filer som tas bort eller flyttas på grund av den mänskliga faktorn. Det är därför företag har backup-hantering för att kunna återskapa en borttagen fil. I det här fallet har misstaget i sig inte ens stört produktion, då övervakningen aldrig upphörde att fungera. En drifttekniker har behörighet att skapa, kopiera, flytta och ta bort filer. Det ingår i arbetsuppgifterna att göra detta. En drifttekniker som Bastian har behörighet att göra detta i princip överallt. Hade han uppsåtligen velat sabotera, hade han med ett enda kommando kunnat slå ut minst ett helt system. Eftersom han enbart tog bort respektive flyttade filer som störde kommunikation mellan och OVO och båda systemen gick att övervaka, är det inte alls sannolikt att det skedde uppsåtligen och således är det ej frågan om ett sabotage.

53 Fakta som talar för misstag MISSTAG! En drifttekniker skapar, kopierar, tar bort filer och flyttar filer regelbundet. Ibland blir det fel filer som tas bort eller flyttas på grund av den mänskliga faktorn. Det är därför företag har backup-hantering för att kunna återskapa en borttagen fil. I det här fallet har misstaget i sig inte ens stört produktion, då övervakningen aldrig upphörde att fungera. En drifttekniker har behörighet att skapa, kopiera, flytta och ta bort filer. Det ingår i arbetsuppgifterna att göra detta. En drifttekniker som Bastian har behörighet att göra detta i princip överallt. Hade han uppsåtligen velat sabotera, hade han med ett enda kommando kunnat slå ut minst ett helt system. Eftersom han enbart tog bort respektive flyttade filer som störde kommunikation mellan och OVO och båda systemen gick att övervaka, är det inte alls sannolikt att det skedde uppsåtligen och således är det ej frågan om ett sabotage. Det går aldrig att skylla på den enskilda driftteknikern. Systemet ska vara tillräckligt stabilt för att tåla störningar. Om det inte är det så är det fel på systemet, inte driftteknikern. I det här fallet tålde det störningar. Båda systemen fungerade oberoende av varandara så ingen skada skedde. Det går att konstatera att det finns en brist i processen för systemet eftersom det Team som övervakar OVO inte märker på hela 3 dagar att man inte får några larm vidarebefordrade från.

54 Fakta som talar för misstag MISSTAG! En drifttekniker skapar, kopierar, tar bort filer och flyttar filer regelbundet. Ibland blir det fel filer som tas bort eller flyttas på grund av den mänskliga faktorn. Det är därför företag har backup-hantering för att kunna återskapa en borttagen fil. I det här fallet har misstaget i sig inte ens stört produktion, då övervakningen aldrig upphörde att fungera. En drifttekniker har behörighet att skapa, kopiera, flytta och ta bort filer. Det ingår i arbetsuppgifterna att göra detta. En drifttekniker som Bastian har behörighet att göra detta i princip överallt. Hade han uppsåtligen velat sabotera, hade han med ett enda kommando kunnat slå ut minst ett helt system. Eftersom han enbart tog bort respektive flyttade filer som störde kommunikation mellan och OVO och båda systemen gick att övervaka, är det inte alls sannolikt att det skedde uppsåtligen och således är det ej frågan om ett sabotage. Det går aldrig att skylla på den enskilda driftteknikern. Systemet ska vara tillräckligt stabilt för att tåla störningar. Om det inte är det så är det fel på systemet, inte driftteknikern. I det här fallet tålde det störningar. Båda systemen fungerade oberoende av varandara så ingen skada skedde. Det går att konstatera att det finns en brist i processen för systemet eftersom det Team som övervakar OVO inte märker på hela 3 dagar att man inte får några larm vidarebefordrade från. Varje steg en drifttekniker tar i systemet, spelas in så att man kan se vad driftteknikern har gjort på millisekunden. Hade Bastian velat sabotera verkar det osannolikt att han skulle vilja visa för alla vad han håller på med. Det går att jämföra med en banktjuv som ringer polisen och säger Klockan går jag in i banken och rånar pengarna. Klockan kommer jag att befinna mig på mcdonalds för att äta upp mat för alla pengarna jag har tagit. Ni är välkomna att delta i middagen. Kom dock inte senare än kl , för då åker jag iväg med min vita volvo med registreringsnummret ZXW332. Således är det återigen orimligt att påtala att Bastian uppsåtligen har raderat och flyttat på filer för att förstöra något system.

55 Fakta som talar för misstag MISSTAG! En drifttekniker skapar, kopierar, tar bort filer och flyttar filer regelbundet. Ibland blir det fel filer som tas bort eller flyttas på grund av den mänskliga faktorn. Det är därför företag har backup-hantering för att kunna återskapa en borttagen fil. I det här fallet har misstaget i sig inte ens stört produktion, då övervakningen aldrig upphörde att fungera. En drifttekniker har behörighet att skapa, kopiera, flytta och ta bort filer. Det ingår i arbetsuppgifterna att göra detta. En drifttekniker som Bastian har behörighet att göra detta i princip överallt. Hade han uppsåtligen velat sabotera, hade han med ett enda kommando kunnat slå ut minst ett helt system. Eftersom han enbart tog bort respektive flyttade filer som störde kommunikation mellan och OVO och båda systemen gick att övervaka, är det inte alls sannolikt att det skedde uppsåtligen och således är det ej frågan om ett sabotage. Det går aldrig att skylla på den enskilda driftteknikern. Systemet ska vara tillräckligt stabilt för att tåla störningar. Om det inte är det så är det fel på systemet, inte driftteknikern. I det här fallet tålde det störningar. Båda systemen fungerade oberoende av varandara så ingen skada skedde. Det går att konstatera att det finns en brist i processen för systemet eftersom det Team som övervakar OVO inte märker på hela 3 dagar att man inte får några larm vidarebefordrade från. Varje steg en drifttekniker tar i systemet, spelas in så att man kan se vad driftteknikern har gjort på millisekunden. Hade Bastian velat sabotera verkar det osannolikt att han skulle vilja visa för alla vad han håller på med. Det går att jämföra med en banktjuv som ringer polisen och säger Klockan går jag in i banken och rånar pengarna. Klockan kommer jag att befinna mig på mcdonalds för att äta upp mat för alla pengarna jag har tagit. Ni är välkomna att delta i middagen. Kom dock inte senare än kl , för då åker jag iväg med min vita volvo med registreringsnummret ZXW332. Således är det återigen orimligt att påtala att Bastian uppsåtligen har raderat och flyttat på filer för att förstöra något system. Skatteverket medger själva i dokument med Diarienummer /24 bil 1 att kopplingen mellan och OVO har falerat tidigare. I dokumentet hävdar Skatteverket att dom inte känner till de borttagna och flyttade filernas funktionalitet. Om Skatteverket inte känner till de flyttade och borttagna filernas funktionalitet och samtidigt medger att kopplingen mellan och OVO falerat tidigare utan Bastians inblandning, så är det inte rimligt att påtala sabotage.

56

57 Motstridaga uppgifter i Skatteverkets dokument

58 Motstridaga uppgifter i Skatteverkets dokument I dokumentet med Diarienummer /24 bil 1 framhåller skatteverket att De rensade fierna har behövts i produktion. I dokumentet hävdar ju skatteverket att dom inte känner till filernas funktionalitet. Således kan dom inte heller veta om dom behöver finnas i produktion.

59 Motstridaga uppgifter i Skatteverkets dokument I dokumentet med Diarienummer /24 bil 1 framhåller skatteverket att De rensade fierna har behövts i produktion. I dokumentet hävdar ju skatteverket att dom inte känner till filernas funktionalitet. Således kan dom inte heller veta om dom behöver finnas i produktion. I händelserapporten hävdar Skatteverket att larmen i Openview från NMM (kopplingen mellan NMM och OVO) har upphört kl 13:38 den 22 maj 2007.I dokumentet med diarienr /24 säger Skatteverket att Bastian tog bort och flyttade filerna kl 16:24, det vill säga ca 3 timmar senare. Kopplingen mellan NMM och Operations (OVO) har allså slutat fungera tidigare 13:38, innan Bastian har tagit bort och flyttat filer. Tiden ska ju alltså stämma eftersom Skatteverket själv hävdar att dom kan spela upp händelseförloppet som i en film. (SUDO).

60 Motstridaga uppgifter i Skatteverkets dokument I dokumentet med Diarienummer /24 bil 1 framhåller skatteverket att De rensade fierna har behövts i produktion. I dokumentet hävdar ju skatteverket att dom inte känner till filernas funktionalitet. Således kan dom inte heller veta om dom behöver finnas i produktion. I händelserapporten hävdar Skatteverket att larmen i Openview från NMM (kopplingen mellan NMM och OVO) har upphört kl 13:38 den 22 maj 2007.I dokumentet med diarienr /24 säger Skatteverket att Bastian tog bort och flyttade filerna kl 16:24, det vill säga ca 3 timmar senare. Kopplingen mellan NMM och Operations (OVO) har allså slutat fungera tidigare 13:38, innan Bastian har tagit bort och flyttat filer. Tiden ska ju alltså stämma eftersom Skatteverket själv hävdar att dom kan spela upp händelseförloppet som i en film. (SUDO). Skatteverket vet vilka larm som har Försvunnit, alltså så har inte larmen uppenbarligen inte försvunnit, eftersom man känner till vilka larm det handlar om. Se sidan 6 av 7 andra stycket diarienummer /24

61

62 SLUTSATS

63 SLUTSATS Bastian har utfört sina arbetsuppgifter genom att flytta och ta bort filer. Det ingår i hans jobb att göra detta. Han har i sitt jobb eventuellt begått ett misstag och tagit bort och flyttat fel filer. Han har också själv upptäckt detta och meddelat sin chef, men har ej fått chans att återställa misstaget. Chefen väljer istället att anklaga Bastian för sabotage. Detta trots att chefen är medveten om att kopplingen mellan och OVO tidigare har falerat utan Bastians inblandning. Samtidigt känner inte chefen till de borttagna och flyttade filernas funktionalitet. Trots detta vidhåller chefen att det är frågan om sabotage. Båda systemen fungerar fortfarande oberoende av varandra och övervakningen fungerar således. Den enda slutsats som kan dras i detta fall är att Bastian eventuellt felaktigt har tagit bort och flyttat filer. Detta går dock ej att styrka eftersom Skatteverket inte känner till de flyttade filernas funktionalitet. Även om Bastian felaktigt har flyttat och tagit bort filer så har detta inte påverkat övervakningen. De båda systemen OVO och har oberoende av varandra hela tiden fungerat så att övervakning kan ske. Det är inte troligt att något sabotage har skett. Det finns inga fakta som påvisar sabotage. Utifrån de fakta som finns är det mer troligt att det har blivit en miss i kommunikationen mellan chef och medarbetare.

Uppföljning Attendo familjerådgivning

Uppföljning Attendo familjerådgivning SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2013-04-04 SN-2012/1093.183 1 (3) HANDLÄGGARE Hellman, Therese 08-535 378 80 therese.hellman@huddinge.se Socialnämnden Uppföljning

Läs mer

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern)

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) 1 Varför har ni sagt upp min mobila plånbok? WyWallet erbjuder nu allt det och lite till som du som kund är van vid i Telia

Läs mer

Skapa mallar för utvecklingssamtal

Skapa mallar för utvecklingssamtal Jan 15 Guide för Administratörer Skapa mallar för utvecklingssamtal Den här guiden beskriver hur du skapar och redigerar mallar för utvecklingssamtal i Unikum. Här beskrivs hur malleditorn används och

Läs mer

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Samverkan

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Samverkan Bilaga 5. Samtliga kommentarer till frågorna om SAMVERKAN Härnösand -Vi skulle behöva träffas regelbundet, tex 1g/mån. och gå igenom brukare vi är oroliga över. Sådana möten hade vi förr. ( 10 år sen!!)

Läs mer

Enkätundersökning i hemtjänsten november 2013. 212 enkäter är utskickade 154 personer har svarat

Enkätundersökning i hemtjänsten november 2013. 212 enkäter är utskickade 154 personer har svarat Enkätundersökning i hemtjänsten november 2013 212 enkäter är utskickade 154 personer har svarat Enkätundersökning i hemtjänsten november 2013 Totalt ligger svarsfrekvensen på 73% Svarsfrekvensen på fråga

Läs mer

Resultat av undersökning. Barnkläder & Smak

Resultat av undersökning. Barnkläder & Smak Resultat av undersökning Barnkläder & Smak Vi vill tacka alla som var med och medverkade i undersökningen. Vi fick totalt 123 svar. Vi är jättenöjda. Tack 1. Var bor du? A Storstad (Gbg, Malmö, Sthlm):

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Manual för Remote Travel användare Hur Ni använder er av CRM RemoteTravel

Manual för Remote Travel användare Hur Ni använder er av CRM RemoteTravel Hur Ni använder er av CRM RemoteTravel Lokal uppdatering Funktionen Remote Travel fungerar endast då Ni är ute på Travel (lokal uppdatering). Alltså inte då ni arbetar mot den centrala databasen på kontoret.

Läs mer

Eget val och brukares uppfattningar om kvalitet i hemtjänsten

Eget val och brukares uppfattningar om kvalitet i hemtjänsten Eget val och brukares uppfattningar om kvalitet i hemtjänsten En sammanfattning av utvärderingen av införandet av Eget val ur ett brukarperspektiv Bo Davidson Linköpings universitet och FoU-centrum Under

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Medarbetarenkät 2014. / Totalrapport Lycksele kommun (ej bolag) Svarsfrekvens: 74,3

Medarbetarenkät 2014. / Totalrapport Lycksele kommun (ej bolag) Svarsfrekvens: 74,3 Medarbetarenkät 2014 / Totalrapport Lycksele kommun (ej bolag) Svarsfrekvens: 74,3 1 2 Totalrapport Lycksele kommun (ej bolag) Mål och uppdrag 59,8% 27,2% 10,4% 2,7% 4,6 Kompetens och utveckling 62,5%

Läs mer

Inledande frågor 1. Hur stor kunskap har du inom säkerhetskopiering? Har stor kunskap Kan lite Kan lite

Inledande frågor 1. Hur stor kunskap har du inom säkerhetskopiering? Har stor kunskap Kan lite Kan lite Frågor från Frågeformulär Här under presenteras samtliga frågor som ställdes i frågeformuläret med dess tillhörande svar. De är sorterade utefter de olika delarna som fanns. De tre raderna direkt under

Läs mer

Bankbarometern 2015. Så upplever Bergslagens Sparbanks kunder sin relation med banken

Bankbarometern 2015. Så upplever Bergslagens Sparbanks kunder sin relation med banken Bankbarometern 2015 Så upplever s kunder sin relation med banken 1 Sammanfattning Kunder hos känner sig i högre grad igenkända när de besöker sitt bankkontor och upplever i högre grad att deras besöks

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

Journalia AB. utvecklar system för specialistsjukvård. Användarmanual för AK-kontroll

Journalia AB. utvecklar system för specialistsjukvård. Användarmanual för AK-kontroll Användarmanual för AK-kontroll AK-kontrollen ger en överblick och kontroll över dagens arbete. Härifrån skickas E-breven till posten, SMS-brev och e-mail, fax via internet till de patienter som har det

Läs mer

En del läkare letar på Internet.

En del läkare letar på Internet. En del läkare letar på Internet. Jag har också varit med om att inta tas på allvar vid en addisonkris, samt blivit nekad av sos att åka ambulans. Här i småland och Kalmar skulle personalen verkligen behöva

Läs mer

Operativsystem - Windows 7

Operativsystem - Windows 7 Uppgift 5 B Operativsystem - Windows 7 Skapa mappar och undermappar Det finns olika sätt att skapa nya mappar på. Alternativ. Högerklicka på en tom yta. Håll muspekaren över Nytt. Klicka på Mapp Alternativ.

Läs mer

Hållbar hemtjänst - Uppföljning av Skönsmomodellen. Madeleine Blusi Fil. Dr. Omvårdnadsvetenskap, Vetenskaplig ledare FoU Västernorrland

Hållbar hemtjänst - Uppföljning av Skönsmomodellen. Madeleine Blusi Fil. Dr. Omvårdnadsvetenskap, Vetenskaplig ledare FoU Västernorrland Hållbar hemtjänst - Uppföljning av Skönsmomodellen Madeleine Blusi Fil. Dr. Omvårdnadsvetenskap, Vetenskaplig ledare FoU Västernorrland Kommunförbundet; FoU Västernorrland www.kfvn.se Tillsammans utvecklar

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

Demolektion moraliskt resonerande Lukas problemsituation

Demolektion moraliskt resonerande Lukas problemsituation Demolektion moraliskt resonerande Lukas problemsituation Huvudtränare: David: huvudtränare Medtränare: Emese Deltagare: David, Nathanael, Robert, Julia, Mujje, Hassan 1 Planering innan lektionen: David

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

ROLLSPEL E 011 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning. Ordlista

ROLLSPEL E 011 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning. Ordlista ROLLSPEL E 011 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning Ordlista rapport arbetsledning missköta sig rasist Diskrimineringsombudsmannen arbetskamrater arbetstider morgon- eller eftermiddagsskift stämpelkort

Läs mer

Canvas för VFU-lärare. En kurs på Mau vt 2019

Canvas för VFU-lärare. En kurs på Mau vt 2019 Canvas för VFU-lärare En kurs på Mau vt 2019 1. Att skapa en kurs 2. Att söka ut sina studenter och skapa lista 3. Att bjuda in studenter 4. Att skapa ett innehåll - importera från Commons 5. Anpassa innehållet

Läs mer

Den stora katastrofen

Den stora katastrofen Den stora katastrofen H ej, det är jag här igen, Malin, jag som bor i Rukubacka med min lillasyster Fia, vår hund Rufs och mamma och pappa. Allting är bra här hos oss utom en sak. Det har hänt 4 5 en katastrof,

Läs mer

Riksgälden. Presentation. Medarbetarundersökning 2014 TNS

Riksgälden. Presentation. Medarbetarundersökning 2014 TNS Riksgälden Presentation Medarbetarundersökning 2014 TNS Syfte med medarbetarundersökningen Undersökningen är ett viktigt verktyg för att vi ska kunna utveckla och förbättra vår organisation, vårt sätt

Läs mer

BRA information till alla ledare/anställda i KSS

BRA information till alla ledare/anställda i KSS KSS handlingsplan för akuta situationer som kan uppkomma under våra aktiviteter: En akut situation kan innebära många olika saker. Det kan vara en kränkning som sker mellan unga under pågående aktivitet

Läs mer

Medarbetarenkät 2014. / Piteå. Svarsfrekvens: 80,7

Medarbetarenkät 2014. / Piteå. Svarsfrekvens: 80,7 Medarbetarenkät 2014 / Piteå Svarsfrekvens: 80,7 1 2 Piteå Mål och uppdrag 66,5% 24,2% 6,8% 2,5% 4,8 Kompetens och utveckling 71% 22,3% 5,4% 1,3% 4,9 Information 80,7% 16,7% 2,3% 0,3% 5,1 Medarbetarskap

Läs mer

LATHUND FÖR PREZI. Sofia Bandelin Digital kompetens och lärande UMU-63505 Maj 2011. Uppgift IIP3.2 Att lära ut program

LATHUND FÖR PREZI. Sofia Bandelin Digital kompetens och lärande UMU-63505 Maj 2011. Uppgift IIP3.2 Att lära ut program Sofia Bandelin Digital kompetens och lärande UMU-63505 Maj 2011 Uppgift IIP3.2 Att lära ut program Prezi är ett webbaserat presentationsverktyg för text, bild och video, ett program som jag kan se mig

Läs mer

Regler för användning av Riksbankens ITresurser

Regler för användning av Riksbankens ITresurser Regler för användning av Riksbankens ITresurser MAJ 2009 1 Inledning I det följande ges regler för användning av Riksbankens IT-resurser, vilka gäller för alla medarbetare i Riksbanken samt konsulter och

Läs mer

Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015

Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015 Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015 Förskolan 2015 Får alla barn vara med att bestämma vad ni skall göra på förskol Får du vara med och bestämma vad ni skall göra på din förskola? Får

Läs mer

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna den 4 maj 0 Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna Allmänt om enkäten Enkäter skickas till deltagare i FIVE cirka tre veckor efter att de har avslutat sin praktik. Om

Läs mer

Hja lp till Mina sidor

Hja lp till Mina sidor Hja lp till Mina sidor Vanliga Frågor Varför godkänner inte Mina sidor mitt personnummer trots att jag har prövat flera gånger och är säker på att jag skrivit rätt? Du behöver använda ett 12 siffrigt personnummer

Läs mer

Enkät rörande sjukkontakt

Enkät rörande sjukkontakt 2008-01-09 1 (6) Personal- och organisationsutskottet Enkät rörande sjukkontakt Sedan januari 2006 gäller att närmsta chef ska ta kontakt med den anställde under de första fem dagarna när någon är sjukskriven.

Läs mer

PISA 2003 ENKÄT OM INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONS- TEKNOLOGI

PISA 2003 ENKÄT OM INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONS- TEKNOLOGI PISA 2003 ENKÄT OM INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONS- TEKNOLOGI Sverige svenska Projektkonsortium: Australian Council for Educational Research (ACER) Netherlands National Institute for Educational Measurement

Läs mer

Måndag!!! För att kolla på centrallasarettets hemsida, klicka här Hejdå! En bild på centrallasarettet...

Måndag!!! För att kolla på centrallasarettets hemsida, klicka här Hejdå! En bild på centrallasarettet... Måndag!!! Jag har valt att praoa på centrallasarettet på kirurgmottagningen! Dagen började klockan 8 på morgonen. Jag kom till entréhallen där jag blev hämtad av två kvinnor som heter Cecilia och Kerstin.

Läs mer

Under tiden 19 juni -26 juni ställdes en fråga om FRA/Prism-debatten påverkat medlemmarna i Bredbandskollens Facebook-grupp.

Under tiden 19 juni -26 juni ställdes en fråga om FRA/Prism-debatten påverkat medlemmarna i Bredbandskollens Facebook-grupp. 1 2 Under tiden 19 juni -26 juni ställdes en fråga om FRA/Prism-debatten påverkat medlemmarna i Bredbandskollens Facebook-grupp. 13 procent kände inte till debatten. (Var åttonde person) 55 procent hade

Läs mer

Vem blir man i Vård och omsorgsutbildningen? En studie om vuxenstuderandes erfarenheter. 2014-10-30 /Katarina Lagercrantz All 1

Vem blir man i Vård och omsorgsutbildningen? En studie om vuxenstuderandes erfarenheter. 2014-10-30 /Katarina Lagercrantz All 1 Vem blir man i Vård och omsorgsutbildningen? En studie om vuxenstuderandes erfarenheter 2014-10-30 /Katarina Lagercrantz All 1 Syfte Att undersöka och få en ökad förståelse för hur utbildningen påverkar

Läs mer

Hållbar Utveckling Miljömärkning

Hållbar Utveckling Miljömärkning Jakob Warlin 9c Gunnesboskolan Hållbar utveckling Handledare: Senait Bohlin Hållbar Utveckling Miljömärkning Är man som vuxen konsument medveten om olika miljömärkningars betydelse? Påverkar det ens inköp?

Läs mer

Utformning av samtalsmallar

Utformning av samtalsmallar Jan 14 Utformning av samtalsmallar Den här guiden beskriver hur du kan ta fram och anpassa mallar för Utvecklingsplaner för alla skolformer i Unikum. Här beskrivs också hur mallen är uppbyggd samt vilka

Läs mer

Lyssna på oss. Vi vet. Ungdomsexperterna på BUP i Karlstad tipsar. föräldrar och andra vuxna vad de behöver lära sig för att ge barn och unga bra stöd

Lyssna på oss. Vi vet. Ungdomsexperterna på BUP i Karlstad tipsar. föräldrar och andra vuxna vad de behöver lära sig för att ge barn och unga bra stöd Lyssna på oss. Vi vet. Ungdomsexperterna på BUP i Karlstad tipsar föräldrar och andra vuxna vad de behöver lära sig för att ge barn och unga bra stöd Föräldrar borde förstå att man inte kan diskutera när

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Bohus. Tid Tisdagen den 3 oktober, klockan 19.00-21.00

MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Bohus. Tid Tisdagen den 3 oktober, klockan 19.00-21.00 2006-10-03 1 (5) Tid Tisdagen den 3 oktober, klockan 19.00-21.00 Plats Närvarande Presidium: Bohus Servicehus Rolf Engström, ordförande Bengt Levin, 1:e vice ordförande Stina Kajsa Melin, 2:e vice ordförande

Läs mer

J tillfrågas om varför hon nu, så här långt efteråt, velat anmäla sig själv för hon ljugit om våldtäkten som Lars Tovsten dömdes för?

J tillfrågas om varför hon nu, så här långt efteråt, velat anmäla sig själv för hon ljugit om våldtäkten som Lars Tovsten dömdes för? Lars Tovsten Från: Josefine Svensson Skickat: den 8 december 2012 17:10 Till: Lars.tovsten@gmail.com Ämne: Re: Förhöret... Här kommer kopian. Den 30 okt 2012 15:46 skrev

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

Kap,1. De nyinflyttade

Kap,1. De nyinflyttade Kap,1 De nyinflyttade Det är mitt i sommaren och Clara sitter i fönstret och tittar ut, hon ser dem nyinflyttade bära in flyttkartonger. Mamma hade sagt att dom hade en tjej som är lika gammal som Clara.

Läs mer

Leroy är en lilamaskad snart 6 årig herre, vår första siames och den mest underbara katten som finns.

Leroy är en lilamaskad snart 6 årig herre, vår första siames och den mest underbara katten som finns. Leroy är en lilamaskad snart 6 årig herre, vår första siames och den mest underbara katten som finns. Han har gått upp i vikt en del varje gång vi haft kattungar hemma, men gick tillbaka rätt fort till

Läs mer

Det låter underbart! Och hur gör man? Om jag vill träffa en ny kompis? Ja, då får man komma till oss och då gör vi en kort intervju.

Det låter underbart! Och hur gör man? Om jag vill träffa en ny kompis? Ja, då får man komma till oss och då gör vi en kort intervju. Kompis Sverige Kan du berätta lite om Kompis Sverige? Absolut! Kompis Sverige vi jobbar med kompis förmedling. Ok! Vi vill att folk ska träffas och vi tycker idag att det är jättesvårt i Sverige att få

Läs mer

Nja, man vet inte riktigt hur lång tid det tar men om en stund är det nog din tur! Hur mår du? Vill du ha en tablett eller nåt?!

Nja, man vet inte riktigt hur lång tid det tar men om en stund är det nog din tur! Hur mår du? Vill du ha en tablett eller nåt?! $.87(1 AKUTEN Introduktion: Det här dramat handlar om mannen som låg vid Betesdadammen och väntade på att få hjälp ned i en bassäng. Det var nämligen så att när vattnet kom i rörelse så hade vattnet en

Läs mer

Vargens rätt i samhället

Vargens rätt i samhället Vargens rätt i samhället Ämne: Svenska Namn: Viktor Bagge Handledare: Bettan Klass: 9 Årtal: 2009-04-27 Innehållsförteckning Första sida....1 Innehållsförteckning. 2 Inledning...3 Bakgrund.3 Syfte, frågeställningar,

Läs mer

Resultat brukarundersökning inom Bergs kommuns hemvård och särskilt boende... 2

Resultat brukarundersökning inom Bergs kommuns hemvård och särskilt boende... 2 BERGS KOMMUN Resultat brukarenkät hemvård och särskilt boende 1 Innehållsförteckning Resultat brukarundersökning inom Bergs kommuns hemvård och särskilt boende... 2 Svarsfrekvens... 2 personer som svarat

Läs mer

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Tillgänglighet

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Tillgänglighet Bilaga 2. Samtliga kommentarer till frågorna om TILLGÄNGLIGHET Härnösands kommun -Varierar beroende på vilken person man kontaktar. -dsk svarar defenitivt inte på mobilen alla gånger. är naturligtvis upptagen

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

Manual för kursspecifika ansökningsformulär Folkhögskola.nu

Manual för kursspecifika ansökningsformulär Folkhögskola.nu Manual för kursspecifika ansökningsformulär Folkhögskola.nu 2013-12-03 Bakgrund Folkhögskola.nu har utvecklat en funktion som gör det möjligt för skoladministratörer att skapa kursspecifika digitala ansökningsformulär

Läs mer

Medarbetarenkät 2014. Lycksele / MSF. Svarsfrekvens: 100

Medarbetarenkät 2014. Lycksele / MSF. Svarsfrekvens: 100 Medarbetarenkät 2014 Lycksele / MSF Svarsfrekvens: 100 1 2 MSF Lycksele Mål och uppdrag 50,6% 36,4% 13% 0% 4,1 4,6 Kompetens och utveckling 80% 14,3% 5,7% 0% 5 4,7 Information 90,5% 9,5% 0% 0% 5,2 4,9

Läs mer

Arbetssätt i Skola24 Schema

Arbetssätt i Skola24 Schema Arbetssättet i Skola24 Schema liknar till allra största delen arbetssättet i Novaschem 2013, med den skillnaden att flera användare samtidigt kan göra ändringar i samma schema. I det här dokumentet beskrivs

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Lathund. Uppsökande verksamhet i Tandvårdsfönster

Lathund. Uppsökande verksamhet i Tandvårdsfönster 1 (20) Lathund Uppsökande verksamhet i Tandvårdsfönster Sida 1/20 2 (20) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Inloggning... 4 2.1 Logga in...

Läs mer

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget?

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget? A: Vad heter du? S: Jag heter Stefan. A: Hur gammal är du? S: 39. A: Och var jobbar du någonstans? S: Fällmans Kött. A: Vad är ditt yrke? S: Jag är logistik- och lagerchef. A: Hur hamnade du i den här

Läs mer

Lync 2013 - konferenssystem

Lync 2013 - konferenssystem Lync 2013 - konferenssystem En del av Microsoft Office 2013 Handledning Februari 2014 - Christina Bodén 1 Innehåll Första start Snabb-Lync startfönstret Inställningar Lägg till profilbild Starta ett samtal

Läs mer

10 PAPPAFRÅGOR inför valet 2010. Fråga nr. 1 Pappans frånvaro ger samhällskonsekvenser

10 PAPPAFRÅGOR inför valet 2010. Fråga nr. 1 Pappans frånvaro ger samhällskonsekvenser Fråga nr. 1 Pappans frånvaro ger samhällskonsekvenser Enligt kanadensisk statistik från 2002 är det tydligt bevisat att pappans utanförskap som förälder har en direkt negativ inverkan på barnens uppväxt

Läs mer

Försäljning av konsulttjänster till offentlig sektor

Försäljning av konsulttjänster till offentlig sektor Försäljning av konsulttjänster till offentlig sektor Upphandling 24, onsdag 7 november 2012 www.magnusjosephson.se 1 Magnus Josephson Sammanhang för alla konsulttjänster gäller att Majoriteten av kunder

Läs mer

TNS SIFO 2016-04-07 P-1533413 COM HEM-KOLLEN JUNI 2016

TNS SIFO 2016-04-07 P-1533413 COM HEM-KOLLEN JUNI 2016 1 COM HEM-KOLLEN JUNI 2016 3 VÄLKOMMEN TILL COM HEM-KOLLEN Över 40 procent av de svenska hushållen är idag anslutna till vårt nät, vilket gör att Com Hem i allra högsta grad bidrar till digitaliseringen

Läs mer

Regel. Användning av Riksbankens IT-resurser. Inledning. Användning av IT-resurser

Regel. Användning av Riksbankens IT-resurser. Inledning. Användning av IT-resurser Regel BESLUTSDATUM: 2014-03-24 BESLUT AV: Anders Vredin BEFATTNING: Avdelningschef ANSVARIG AVDELNING: Stabsavdelningen FÖRVALTNINGSANSVARIG: Lars Andersson HANTERINGSKLASS: Ö P P E N SVERIGES RIKSBANK

Läs mer

Samlingsbild. Medarbetarindex 5 78 80 69 68. Attraktiv arbetsgivare 4 75 75 73 71. Drivande medarbetare 4 83 79 69 68

Samlingsbild. Medarbetarindex 5 78 80 69 68. Attraktiv arbetsgivare 4 75 75 73 71. Drivande medarbetare 4 83 79 69 68 kommun Samlingsbild 09 08 09 09 Medarbetarindex 5 78 69 68 Attraktiv arbetsgivare 4 75 75 73 71 Drivande medarbetare 4 83 79 69 68 Personlig arbetssituation 15 72 78 73 73 Arbetsförutsättningar 5 74 81

Läs mer

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Feriepraktik 2014 - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Innehåll Inledning... 2 Syfte... 2 Dagbok... 3 Intervju frågor och svar... 5 Slutsats... 9 Inledning

Läs mer

Inkommen skrivelse - Marknadsföring för Borås Djurpark AB

Inkommen skrivelse - Marknadsföring för Borås Djurpark AB 4. BESLUTSFÖRSLAG Inkommen skrivelse Marknadsföring för Borås Djurpark AB Det har inkommit en skrivelse daterad 20131130 med synpunkt på hur Borås Djurpark AB sköter sin marknadsföring. Skrivelsen har

Läs mer

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum Stella Lindbäck Molly Victoria von Bubbelgum vaknade av att det lät som att ett fönster krossades. Hon vågade inte gå ner och kolla. Men hon sprang ner för trappan

Läs mer

Dialogmöte mellan unga och polis i Malmö

Dialogmöte mellan unga och polis i Malmö Dialogmöte mellan unga och polis i Malmö Ungdomsgruppen Ungdomar ur Malmös Unga och Mångfaldsgruppen inledde ett samarbete kring hur man kan förbättra dialogen mellan unga och polisen i Malmö. Ungdomsgruppen

Läs mer

Utvärdering av Navets Brandtema för år 5 och 6

Utvärdering av Navets Brandtema för år 5 och 6 Utvärdering av Navets Brandtema för år 5 och 6 Slutsatser utifrån elevenkäterna 82 elever som gjort Brandtemat och 82 elever som inte gjort Brandtemat, samt 58 elever som gjort Brandtemat för ett år sedan,

Läs mer

Bankbarometern 2015. Så upplever Sörmlands Sparbanks kunder sin relation med banken

Bankbarometern 2015. Så upplever Sörmlands Sparbanks kunder sin relation med banken Bankbarometern 2015 Så upplever s kunder sin relation med banken 1 Sammanfattning Kunder hos anser att de har lättare att låna och börja pensionsspara jämfört med storbankernas kunder Kunder hos känner

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Att skriva inlägg i Spelmansgillets bloggar hos Blogspot/Google

Att skriva inlägg i Spelmansgillets bloggar hos Blogspot/Google Att skriva inlägg i Spelmansgillets bloggar hos Blogspot/Google Läsare vem som helst eller utvald krets Bloggen kan konfigureras så att inlägg kan läsas av vem som helst på nätet. Den kan även konfigureras

Läs mer

Jag ska tala om: Varför ska vi vara goda medmänniskor? Konsten att vara snäll Träningspass Snällhet en väg till framgång

Jag ska tala om: Varför ska vi vara goda medmänniskor? Konsten att vara snäll Träningspass Snällhet en väg till framgång Jag ska tala om: Varför ska vi vara goda medmänniskor? Konsten att vara snäll Träningspass Snällhet en väg till framgång Vilken framträdande egenskap skulle du helst vilja ha? Skicklig yrkesmänniska Förmögen

Läs mer

http://office.microsoft.com/sv-se/word/ha100444731053.aspx

http://office.microsoft.com/sv-se/word/ha100444731053.aspx 1. Öppna Word 2007 i 97-2003 2. Vilken Explorer har jag 3. Inloggning med Explorer 8 4. Sökväg till sidan 5. Ha två fönster öppna 6. Stilar 7. Storleksändra 8. Inklistring av text 9. Bilder till startsidan

Läs mer

INTRODUKTIONSRUTIN FÖR NYANSTÄLLD PERSONAL PÅ FÖRSKOLAN KARLAVAGNEN

INTRODUKTIONSRUTIN FÖR NYANSTÄLLD PERSONAL PÅ FÖRSKOLAN KARLAVAGNEN Uppdaterad 140814 INTRODUKTIONSRUTIN FÖR NYANSTÄLLD PERSONAL PÅ FÖRSKOLAN KARLAVAGNEN Förskolechef informerar om: Förväntningar/krav från chef (arbetstider, sjukanmälan m.m.) Personalkooperativ, Collectum

Läs mer

Guide för behörighetssystemet i Matilda

Guide för behörighetssystemet i Matilda Guide för behörighetssystemet i Matilda Guiden är uppdaterad t o m Matildaversion 4.7.0. Eftersom olika personer med olika arbetsuppgifter och funktioner inom kostverksamheten använder Matilda på olika

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School EIO Ledarskapsprogram Så här tycker några av deltagarna om vad programmet haft för omvälvande betydelse

Läs mer

B-ML 2012 SÅ HÄR ANVÄNDER DU DEN NYA GMAIL

B-ML 2012 SÅ HÄR ANVÄNDER DU DEN NYA GMAIL SÅ HÄR ANVÄNDER DU DEN NYA GMAIL SÅ HÄR ANVÄNDER DU GMAIL Först bör du sätta upp ett konto på Gmail genom att registrera dig. Det gör du med att gå till Gmails sida, antingen via Google och Gmail som nedan,

Läs mer

Lathund. Uppsökande verksamhet i Tandvårdsfönster

Lathund. Uppsökande verksamhet i Tandvårdsfönster 1 (21) Lathund Uppsökande verksamhet i Tandvårdsfönster Sida 1/21 2 (21) Versionshistorik Version Datum Ändrat av Kommentar 0.1 2012 11 09 Lars Wennerholm Första version 0.2 2012 11 26 Lars Wennerholm

Läs mer

Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar?

Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar? Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar? Av: Eva Bertilsson och Emelie Johnson Vegh, publicerad i Canis vintern 2004/2005 Så här i juletider när

Läs mer

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar.

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Kursvärdering Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Här finns även tips på några olika sätt att skapa en kursvärdering

Läs mer

Riktlinjer för representation, uppvaktning och gåvor/mutor

Riktlinjer för representation, uppvaktning och gåvor/mutor Riktlinjer för representation, uppvaktning och gåvor/mutor Dessa riktlinjer utgår från skattelagstiftningen och stadens policy för representation m.m. som beslutades av kommunfullmäktige i mars 1999 (utlåtande

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Kampen mot klockan - funderingsfrågor, diskussion om tid och skrivövning Ämne: Svenska, SVA, Årskurs: 7-9 Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Upp och hoppa! hojtar mamma.

Läs mer

Yasin El Guennouni NV3A, Tensta Gymnasium

Yasin El Guennouni NV3A, Tensta Gymnasium 1 Yasin El Guennouni NV3A, Tensta Gymnasium Innehållsförteckning Bakgrund 2 Syfte 2 Material/Metod 2 Resultat 3 Diskussion 14 Slutsats 15 2 Bakgrund Årskurs 6 elever kommer snart att ställas inför ett

Läs mer

Utformning av samtalsmallar

Utformning av samtalsmallar Jan 15 Utformning av samtalsmallar Den här guiden beskriver hur du kan ta fram och anpassa samtalsmallar i Unikum. Här beskrivs också hur mallen är uppbyggd samt vilka möjligheter och begränsningar som

Läs mer

När du nu förberett medarbetarens utvecklingssamtal i Bisnode People är det dags att planera själva samtalet.

När du nu förberett medarbetarens utvecklingssamtal i Bisnode People är det dags att planera själva samtalet. Inledning När du nu förberett medarbetarens utvecklingssamtal i Bisnode People är det dags att planera själva samtalet. Den här lektionen beskriver hur du har ett coachande förhållningssätt i utvecklingssamtalet

Läs mer

Utdrag ur larmlagen HANDHAVANDEMANUAL FÖR CENTRALAPPARAT DS7100

Utdrag ur larmlagen HANDHAVANDEMANUAL FÖR CENTRALAPPARAT DS7100 Utdrag ur larmlagen Larminnehavarens åligganden 6 En larminnehavare är skyldig att iaktta vad som skäligen bör ankomma på honom för att motverka att anläggningen genom obefogat larm förorsakar onödigt

Läs mer

TÖI ROLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning

TÖI ROLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning TÖI OLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning Ordlista redogörare arbetssökande överklaga högre instans inskriven på arbetsförmedlingen värnpliktstjänstgöring styrkta uppgifter arbetsgivarintyg kassakort

Läs mer

Snabbguide Telenor One 2.0 Webbtjänster och Röstbrevlåda

Snabbguide Telenor One 2.0 Webbtjänster och Röstbrevlåda Snabbguide Telenor One 2.0 Webbtjänster och Röstbrevlåda Innehållsförteckning Mina sidor 3 Informera webb 7 Informera mobilwebb 16 Röstbrevlåda snabbguide 17 2 Telenor Mina sidor Mina sidor är din egen

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN Av Marie Hansson - Känns hunden för snabb? - Har du svårt att hinna dit du vill på banan? Själva kärnan i lösningen på problemet borde väl vara att förkorta din väg? Ju svårare

Läs mer

Copyright Jesper Persson 2009-2013 Alla rättigheter reserverade

Copyright Jesper Persson 2009-2013 Alla rättigheter reserverade 1 2 Operation Statligt Misstag En bok av Jesper Persson Del 2 Sista delen 3 Tidigare utgivning 2008 Från Svensson till Kriminell och Vägen tillbaka 2012 Operation Statligt Misstag Del 1 Mitt Motto: Förtroende

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Var gör man målen i power play i svensk elithockey?

Var gör man målen i power play i svensk elithockey? Svenska ishockeyförbundet Elittränarutbildning 2007-02-05 Var gör man målen i power play i svensk elithockey? Fredrik Andersson Handledare: Harald Lückner Innehållsförteckning 1. Inledning sid. 1 2. Bakgrund

Läs mer

Familjecentraler Brukarundersökning 2010

Familjecentraler Brukarundersökning 2010 Familjecentraler Brukarundersökning 2010 Dnr 2/7 Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Genomförande... 3 Resultat... 4 Stöd från personal... 4 Frågor... 4 Råd och stöd... 4 Olika delar samlade i samma lokal...

Läs mer

Rättegång. Åklagare: Vad har Gabriel Arwidson och Jon Righard för inställning till detta?

Rättegång. Åklagare: Vad har Gabriel Arwidson och Jon Righard för inställning till detta? Rättegång Välkomna! Jag heter Ludvig Löfqvist och är domare i rätten idag. Vi har endast en nämdeman, Otto Jeppsson, eftersom de övriga var på semester, som även är notarie, samt målsägare Line Gustavson,

Läs mer

Har du träffat någon som kommunicerar utan kropp?

Har du träffat någon som kommunicerar utan kropp? Har du träffat någon som kommunicerar utan kropp? Undvik att bli missförstådd: Utveckla ditt kroppsspråk så det stämmer med budskapet Det som mest påverkar beslutsfattande sitter mellan halsen och buken

Läs mer

Klicka på menyknapp Flexa till rätt läge. I exemplet ovan kan nyckelhöjder ändras i både kanal 2 och kanal 7.

Klicka på menyknapp Flexa till rätt läge. I exemplet ovan kan nyckelhöjder ändras i både kanal 2 och kanal 7. Sidan 1 av 11 CW KeyDesign Administration av flexade nycklar Metod att visa nyckelflexstatus i KeyDesign Flexning av en nyckel görs via funktion nyckeldelning (CTRL_F10 i schemat eller F10 i nyckellistan)

Läs mer