Lägesrapport genomförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lägesrapport genomförande"

Transkript

1 Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP4 Diarienummer: Period: December 1. Aktiviteter i projektet under perioden Fem personer på Ovako har genomgått och avslutat sin utbildning i ekonomihantering och administration via affärssystemet Monitor under december. Alla deltagare upplevde att utbildningen gett personalen öka kompetens och flexibilitet att utföra fler arbetsuppgifter än idag. 80 procent av deltagarna upplevde att de fått fördjupade kunskaper inom sitt nuvarande arbetsområde. Utbildningen har upphandlats (offert 42 a) och genomförts av utbildningsföretaget Monitor Industriutveckling. På Kanthal har nio deltagare genomfört en utbildning i arbetsmiljö under december. Utbildningen som fått bra utvärdering syftade till att ge deltagarna bättre kunskaper för att ansvara för den egna arbetsmiljön. Önskemål fanns i utvärderingen om mer tid för denna typ av utbildning då den kräver insikt i ämnet. Utbildningen har upphandlats (offert 40a) och genomförts av utbildningsföretaget Janke Wikholm. Tio personer på Intra har gått en 18-timmars utbildning i Lean/Standardiserat arbetssätt under perioden. Målsättningen med utbildningen har bla varit att skapa kunskap om taktad produktion, förutsättningar och möjligheter för standardiserar arbetssätt, ledarrollen i en taktad produktion och möjligheter med lärande organisation genom standards och operatörsträning. Utbildningen genomfördes på Lean Training Center i Trollhätta. Utbildningen har upphandlats (offert 33a) och genomförts av utbildningsföretaget JMAC Scandinavia. Fem personer påbörjade en robotsvetsutbildning sista dagen i november och har även pågått åtta dagar i december. Syftet med utbildningen är att fördjupa och bredda kompetensen hos medarbetarna i programmering, lägesställning, svetsning via robot och styrsystem. Utbildningen har upphandlats (offert 35b) och genomförts av utbildningsföretaget ARHO AB. De utbildningar som genomförts har fungerat bra och deltagarna är mycket nöjda. Projektet fortlöper som planerat.

2 Jämställställdhetsintegrering Vi kommer under genomförandefasen att utbilda kvinnor i arbetsplatsergonomi då vi i vår analys konstaterat att kvinnor har mer förslitningsskador än männen. Många av de föreslagna kompetensutvecklingsinsatserna är internutbildningar som syftar till att bredda den individuella kunskapen hos medarbetaren. Dessa utbildningar innebär att flexibiliteten ökar liksom möjligheter till arbetsrotation för att minska förslitningsskador, framförallt hos de kvinnliga industriarbetarna. Kartläggningen har också synliggjort att jämställdhet är en fråga som behöver aktualiseras. För att jämställdhetsintegrera projektet kommer utbildningsinsatser i jämställdhetsfrågor att genomföras under genomförandefasen. Kvinnor ska inte diskrimineras i kompetensutvecklingssatsningen. Vi ska bevaka detta genom att i genomförandet mäta kvinnors andel av mäns kompetens-utvecklande insatser. Kvinnor ska i lika stor utsträckning som män procentuellt erhålla kompetenshöjande åtgärder. (Kursiv stil = text ut beslut). Utbildningen i arbetsplatsergonomi är planerad men ännu inte genomförd. Utbildningar inom projektet, t.ex. truckutbildningen har inneburit en bredare kompetens hos kvinnor som innebär att flexibiliteten i arbetsuppgifterna kan varieras för att undvika förslitningsskador. Utbildningsinsatser för ökad jämställdhetsintegrering har genomförts på ett av företagen i projektet. Projektet omfattar 62 kvinnor och 267 män. Fördelningen av utbildningsaktiviteter är följande: Kvinnor som erhållit kompetensutveckling Män som erhållit kompetensutveckling Fördelning kvinnor Fördelning män Antal Andel Antal Andel Kr Tim Kost/tim Kr Tim Kost/tim % % Vi kan konstatera att något färre kvinnor (andel i sin grupp) än män hittills fått utbildning genom projektet. De utbildningsaktiviteter som genomförts för kvinnor har varit något kortare och något billigare. Vi kommer under projektet att fortsätta mäta ovanstående indikatorer varje månad. Utfallet diskuteras i arbetsutskottet och med representanter för de deltagande företagen.

3 Tillgänglighet Alla deltagande aktörer ska garanteras fysisk tillgänglighet i projektets verksamheter. Detta ska ske genom att samtliga möteslokaler som används av projektet ska vara tillgängliga för personer med funktionshinder. Projektets verksamhet ska vara tillgänglig för alla personer oavsett funktionshinder. Vi har bestämt att: All projektverksamhet ska vara tillgänglig oavsett olika personers funktionshinder, vi ska tillsammans vara lyhörda för fördomar och oförstående attityder, om vi upplever oförstående attityder eller andra fördomar hos projektdeltagarna som berör funktionshindrade ska utbildningsinsatser genomföras. Alla personer ska kunna ta till sig projektets information och resultat oavsett personens personliga funktionshinder. Det ska vi säkra genom att tänka på att vara tydliga i vår kommunikation och informationshantering. De utbildningar som hittills skett i projektet har genomförts i utbildningslokaler som är tillgängliga för funktionshindrade. Vi tänker på att vara tydliga i vår informations- och kommunikationshantering. Lärande miljöer Projektet främjar lärande miljöer och kommer att innebära att många medarbetare måste lära om och lära nytt för att täcka de stora kompetensgap vi står inför med anledning av personalnerdragningarna. Det innebär att vi nu måste blanda det informella lärandet och det formella lärandet. Utbildningarna planeras att i stor utsträckning ske i blandade grupper där medarbetare från olika avsnitt, befattningar och kollektivavtalsområden möts över gränserna. Detta ger en ökad förståelse för helheten och skapar möjligheter till dialog över gränserna. Projektet främjar också lärande miljöer mellan de olika deltagande företagen. Då alla deltagande företag i detta projekt har samma problematik, dvs. kompetensförluster och på grund av varsel och uppsägning finns mycket att diskutera och lära mellan företagen. Här kommer vi även att koppla på de projekt som idag ligger i kartläggningsfasen och står inför samma problematik. Projektet skapar även lärande på aggregerad nivå, dvs. hos projektägaren, i referensgrupp och arbetsgrupp. Projektet utvärderas löpande och erfarenheter och lärande diskuteras och förfinas kontinuerligt. Med ett gemensamt grepp kan vi tillsammans öka anställningsbarheten, öka konkurrenskraften och stärka tillväxten på lång sikt. Projektet skapar ständigt nya lärande miljöer. Utvärderingsenkäterna visar att deltagarna i projektet upplever att de både breddar och fördjupar sina kompetenser. Nya lärdomar och framförallt erfarenhetsutbyte har skett i de utbildningar som involverat arbetstagare från fler olika arbetsplatser. Kontakterna mellan de olika arbetsplatserna har också lett till att ledningen i företagen fått en större kontaktyta mellan företagen, men även med företag som ligger i andra HP-projekt. Den ökade dialogen har i sin tur inneburit att affärer skapats genom projektet.

4 Vi har på projektledningsnivå arbetat fram en projektlogik, dels för att tydliggöra och kunna kommunicera projektets ambitioner, resultat och effekter. Men även för att göra projektet mer hanterbart för extern utvärdering. Projektlogiken är ett mycket bra verktyg för projektledningens och referensgruppens diskussioner och bidrar definitivt till ett ökat lärande om projektstyrning. Projektlogiken är även ett bra verktyg för att skapa samsyn om övrig utveckling i kommunen. För att skapa ytterligare möjligheter för tillväxt arbetar nu samtliga sju nätverk och kommunen med att diskutera hur just de ska kunna bidra till att skapa ett av Sveriges bästa näringslivsklimat (ett av projektets långsiktiga effekter) Vi använder Svenskt Näringslivs kontinuerliga undersökningar om företagsklimat som referens. Av landets 290 kommuner klättrade vi från plats 218 (2008) till plats 171 (2009). Ökningen var 47 platser. Innovativ verksamhet Projektets innovativa verksamhet är att vi för första gången (näringsliv, lokalt kooperativ och offentlig sektor) samverkar för att ta ett gemensamt helhetsgrepp om kompetensutveckling och tillväxtfrågor i kommunen. Ambitionen att via Hallstahammar Promotion skapa en plattform för samordning av kompetenskartläggning och kompetensutveckling i syfte att ge sysselsatta möjlighet att lära nytt och lära om för att stå bättre rustade inför förändringar i arbetslivet är ett nytt och spännande område. Vårt arbete med att bygga en plattform för samordning av kompetenskartläggning och kompetensutveckling i syfte att ge sysselsatta möjligheter att lära nytt och lära om utvecklas kontinuerligt. Vi har idag bra verktyg för kompetenskartläggning genom olika varianter av handledningsmaterial som tagits fram i förstudierna. Vi har också tillgång till en projektdatabas där vi förutom tillgång till effektiv redovisning kan ta fram statistik t.ex. ur ett jämställdhetsperspektiv. All data i tabellen under jämställdhetsintegrering kommer från en rapport ur systemet. För att skapa spridning om projektets resultat kommer vi i början på december att skicka ut ett nyhetsbrev som beskriver goda exempel från alla HP-projekten. Nyhetsbrevet kommer att distribueras via posten ( 4 ggr/år) till samtliga företagare i kommunen (530 st) och kommunala tjänstemän/politiker. Syftet med utskicket är att påvisa goda exempel, det lönar sig att kompetensutveckla för att skapa ökad konkurrenskraft. Vi tror också att nyhetsbreven kan skapa ett sug efter utvecklingsåtgärder även hos de företag som inte ingår i projekten. Läser du kontinuerligt om hur företagen runt omkring din egen verksamhet (som du känner igen och kan relatera till) kompetensutvecklar sin personal för att bli konkurrenskraftigare, borde det skapa ett behov av egna utvecklingsinsatser, vilket i sin tur kan leda till ökad tillväxt i kommunen. Nyhetsbreven kommer även att delas ut till länsstyrelsepersonal, ESF-handläggare och strukturfondspartnerskapet.

5 Främjande av samverkan Alla samverkanspartner är väl förtrogna med det övergripande målet att få igång ett uthålligt förändringsarbete som leder till minskad sårbarhet, individuellt lärande och tillväxt i ett brukssamhälle som präglas av stor sårbarhet. Vi arbetar ständigt för att fördjupa samverkan och utveckla Hallstahammar Promotion. En framtidsvision har antagits av styrelsen för Hallstahammar Promotion som innebär att föreningen i god samverkan med kommunen ska skapa ett av Sveriges bästa företagsklimat. Målsättningen är att utveckla ett positivt näringslivsklimat med en ökad samverkan, ökad kompetens, möjlighetstänkande och ett ökat entreprenörskap (det vi valt att kalla Hallstaanda). Det känns som vi utvecklar vår förmåga till samverkan på många plan. Genom projektet har de större företagen börjat visa intresse för lokal samverkan på ett sätt som inte skett tidigare. En direkt nytta har uppstått då även de större företagen upplever samverkanseffekter av vår gemensamma plattform för samordning av kompetensutveckling. Ett av resultaten är att vårt största industriföretag i kommunen (Kanthal) lånar ut utbildningsmaterial till de mindre företagen och även tillhandahåller en kompetent handledare i Lean Produktions. De mindre företagen har genomfört utbildningar tillsammans och öppnat upp nya kontaktytor som innebär möjligheter till nya affärer och framtida tillväxt. Vår målsättning att skapa ett positivt näringslivsklimat med ökad samverkan, möjlighetstänkande, ökad kompetens och ökat entreprenörskap som främjar tillväxten på orten och ligger väl i fas med det regionala tillväxtarbetet. ( I Västmanland fokuseras på möjligheter till livslångt lärande, förbättrat näringslivsklimat, nyföretagande, affärsutveckling och innovation). Deltagarna i projektet har i detta projekt samverkat och utbytt erfarenheter med deltagare från andra arbetsplatser och andra HP-projekt. Gemensamma utbildningar har skett för truckförare och sax- och skylift.

6 Strategiskt påverkansarbete Projektet kommer långsiktigt att ha en strategisk påverkan. Hallstahammar Promotion avser längre fram att tillsammans med kommunen arrangera utbildningsdagar som involverar både näringsliv och offentliga tjänstemän. Syftet är att skapa en ökad kunskap och större förståelse för varandras arbetsområden. Vi avser att arbeta vidare med de lärdomar som framkommer av projektet vilket kommer att påverka förändringsarbete och strategiskt påverkansarbete i vår kommun och förhoppningsvis bidra till en hållbar arbetsmiljö för alla. Vår breda ansats, vår vision och övergripande målsättning innebär att vi redan startat ett långsiktigt strategiskt påverkansarbete. Många aktörer, både inom näringsliv, kooperativ och offentlig sektor bidrar för att vi ska få igång ett uthålligt förändringsarbete som leder till minskad sårbarhet, individuellt lärande och tillväxt i ett brukssamhälle som präglas av stor sårbarhet. Vi har dock inte lagt speciellt mycket energi på att planera gemensamma utbildningar mellan näringsliv och kommun. Behoven finns, bland annat inom offentlig upphandling, utbildningar kommer antagligen att genomföras i framtiden. Vi har dock en god dialog med kommunala tjänstemän (vårt kommunalråd) och politiker (vår kommunchef och näringslivschef) som samtliga sitter adjungerade och närvarar vid Hallstahammar Promotions styrelsemöten. Resultat i projektet Projektet ligger väl i fas med den övergripande målsättningen som angetts i ansökan. Möjligheter till fördjupade arbetsuppgifter för arbetstagare Av de utvärderingar (skriftliga) som är genomförda hittills så tyder resultatet på att de flesta upplever att de fått fördjupade kunskaper när de genomgått utbildningar som haft det syftet. Möjligheter till breddade arbetsuppgifter för arbetstagare Av de utvärderingar (skriftliga) som är genomförda hittills så tyder resultatet på att de flesta upplever att de fått breddade kunskaper i sina nuvarande arbetsuppgifter när de genomgått utbildningar som haft det syftet. Företag som upplever att arbetsplatsen fått fördjupade kunskaper inom nuvarande arbetsområde Alla företag som genomgått kompetensutveckling anser att arbetsplatsen som helhet fått fördjupade kunskaper inom sitt nuvarande arbetsområde. Utvärderingen har skett genom telefonintervjuer och personliga besök.

7 Företag som upplever att arbetsplatsen fått möjligheter att bredda sin verksamhet Den här indikatorn känns inte möjlig att uppfylla. Projektet är en krisansökan för fyra stora industriföretag. Det känns inte relevant att de begränsade utbildningsaktiviteterna skulle kunna få dessa stora internationella industrier att bredda sin produktportfölj. Det här övergripande målet skulle vi vilja omvärdera och ta bort, är det möjligt? Kvinnors omfattning av utbildningsinsatserna Statistiken visar hittills har männen erhållit mer kompetensutvecklande insatser än kvinnorna i projektet även om det är marginellt. Män har även en något högre genomsnittlig utbildningskostnad per timme. Vi i kommer att diskutera utfallet i arbetsutskottet och med samtliga kontaktpersoner på företagen i projektet för att hitta en lösning. Spridning av våra resultat För att skapa spridning om projektets resultat har vi under december skickat ut det första nyhetsbrevet som beskriver goda exempel från alla HP-projekten. Nyhetsbrevet kommer att distribueras via posten ( 4 ggr/år) till samtliga företagare i kommunen (530 st), kommunala tjänstemän/politiker, länsstyrelsepersonal, ESF-handläggare och Strukturfondspartnerskapet. Vi har under projektets gång även fått mycket publicitet via lokala dagstidningar. Från projektstart har VLT gjort två stora artiklar som beskriver kompetensutvecklingsprojektets syfte och mål och resultat. Veckotidningen Magazin hade ett stort reportage om våra kompetensutvecklingsprojekt och Europeiska Socialfonden i anslutning till vår kompetensmässa i september. Lokal-TV har haft två sändningar om projektets inriktning, syfte och mål, dels i samband med avslutningsseminariet för HP1 kartläggning, där vi presenterade projektets resultat på ett öppet seminarium just innan jul Den andra sändningen skedde i samband med kompetensmässan i september Vi har presenterat vårt projekt, upplägg, resultat och berättat om fördelarna med samverkan på den årliga företagardagen på Statshotellet i Västerås. Deltagare från hela länet närvarade och ställde frågor om vårt projekt och samverkansformen, som verkar vara relativt ovanlig här i länet. Projektets upplägg, process och förväntade effekter har även presenterats vid personliga möten för Näringslivsenheten i Surahammar och för Västra Mälardalen i samverkan, en ekonomisk förening i KAK-regionen som arbetar med utvecklingsfrågor. Näringslivscheferna från Köping, Arboga och Kungsör deltog på det sistnämnda mötet.

8 Projektlogik HP4 Problem Målgrupp Resultat Aktiviteter Kortsiktiga effekter Långsiktiga effekter Stor risk för omställning på grund av lågkonjunktur För smal, låg eller oaktuell kompetens hos deltagarna Deltagarnas anställningsbarhet är låg Anställda i mellanstora och stora företag 70 % av deltagarna ska uppleva att de fått förutsättningar för att kunna utföra fördjupade arbetsuppgifter 70 % av deltagarna ska uppleva att de fått förutsättningar för att kunna bredda sina arbetsuppgifter 70 % av företagen ska uppleva att arbetsplatsen fått fördjupade kunskaper inom sitt nuvarande arbetsområde 70 % av företagen ska uppleva att arbetsplatsen har möjlighet att bredda sin verksamhet 1 Kvinnor ska i lika stor omfattning som män erhålla kompetensutvecklande insatser Utbildningar som breddar kompetensen Utbildningar som fördjupar kompetensen Fyra nyhetsbrev som beskriver nyttan av ett aktivt jämställdhetsarbete (utskick via e-post) till samtliga kontaktpersoner i alla HP-projekten samt kommunala politiker och tjänstemän. Fyra nyhetsbrev med goda exempel, 600 ex (utskick via post) till samtliga företag i kommunen samt till kommunala politiker och tjänstemän. Ökad kompetens Flexiblare medarbetare kompetensmässigt Ökad samverkan Större möjlighetstänkande Ökat entreprenörskap Uthålligt förändringsarbete på företagen Minskad sårbarhet för anställda och företagare Vilja till ett ökat livslångt lärande En plattform för samordning av utvecklingsinsatser Ökad insikt om att ökad jämställdhet är viktigt för tillväxt En kommun med ett av Sveriges bästa näringslivsklimat Ökad tillväxt av företag i Hallstahammar 1 Kan vi ta bort detta mål?

9 2. Avvikelser från projektbeskrivningen Avvikelser från projektbeskrivningen ska meddelas ESF-rådets samordnare omedelbart. Har det förekommit några avvikelser under perioden? Ja Nej Om du svarat ja, beskriv kortfattar avvikelserna: Om det förekommit avvikelser, har ni meddelat ansvarig samordnare på ESF-rådet? Ja Nej Om du svarat nej, vad är orsaken till att ni inte meddelat avvikelsen? Vilka åtgärder hat ni vidtagit/avser att vidta med anledning av avvikelserna? Underskrift projektansvarig (projektledare) Bedömning av ESF- rådet Ansvarig samordnare på ESF-rådet ska godkänna lägesrapporten för att stöd ska kunna betalas ut. Lägesrapporteringen är godkänd och stöd kan betalas ut: Ja Nej Om du svarat nej, kommentera de åtgärder som ska vidtas? Underskrift ansvarig samordnare

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period: oktober

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period: oktober Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period: oktober 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Tre medarbetare från Ovako har gått

Läs mer

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: Februari 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Sju deltagare från Bulten

Läs mer

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP2 genomförande Diarienummer: 2009-3020096 Period: juni 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En medarbetare från LAPAB

Läs mer

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Period: januari 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Tio personer från Wiederströms

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP4 Diarienummer: Period: december

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP4 Diarienummer: Period: december Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period: december 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Tre medarbetare från Monoflex Nordic

Läs mer

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period: Maj 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Tio medarbetare från Monoflex och tre

Läs mer

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Period: april 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En medarbetare från Hallstahammars

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP2 genomförande Diarienummer: 2009-3020096 Period: April

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP2 genomförande Diarienummer: 2009-3020096 Period: April Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP2 genomförande Diarienummer: 2009-3020096 Period: April 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Hela personalen på Westerqvarns

Läs mer

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP2 genomförande Diarienummer: Period: januari

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP2 genomförande Diarienummer: Period: januari Lägesrapport Projektnamn: HP2 genomförande Diarienummer: 2009-3020096 Period: januari 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Inga utbildningsaktiviteter har skett

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: mars

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: mars Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: mars 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En medarbetare från AG Johansons

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period: April

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period: April Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period: April 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Sju medarbetare från Monoflex och tre

Läs mer

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Period: maj 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Två medarbetare från JH Spårservice

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: Period: mars

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: Period: mars Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Period: mars 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Tre personer från Wiederströms

Läs mer

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP2 genomförande Diarienummer: 2009-3020096 Period: Maj 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En medarbetare från LAPAB

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP5 Diarienummer: Period: december

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP5 Diarienummer: Period: december Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Period: december 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En kvinnlig soloföretagare från Ailas

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: Oktober

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: Oktober Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: Oktober 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Fem medarbetare på Backer

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: Maj

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: Maj Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: Maj 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Tio medarbetare från Bulten

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Period: november

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Period: november Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Period: november 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En medarbetare från

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period: november

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period: november Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period: november 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En medarbetare från Monoflex Nordic

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: april

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: april Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: april 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Nio medarbetare från Bulten

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP5 Diarienummer: Period: november

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP5 Diarienummer: Period: november Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Period: november 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En kvinnlig soloföretagare från UB

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: September

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: September Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: September 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Fem personer på Hammarhälsan

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: Juni

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: Juni Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: Juni 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Åtta medarbetare från Bulten

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): September 2009 Inledning Inom Socialfonden läggs stor vikt

Läs mer

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: Augusti 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En medarbetare från AG

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP5 Diarienummer: Period: Oktober

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP5 Diarienummer: Period: Oktober Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Period: Oktober 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En kvinnlig soloföretagare från Ailas

Läs mer

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Period: juni 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Tre medarbetare från Mellansvensk

Läs mer

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period: mars

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period: mars Lägesrapport Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period: mars 1. Verksamhet i projektet Kompetensutvecklingsaktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En medarbetare från Ovako Hallstahammar

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP2 genomförande Diarienummer: 2009-3020096 Period: december

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP2 genomförande Diarienummer: 2009-3020096 Period: december Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP2 genomförande Diarienummer: 2009-3020096 Period: december 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En medarbetare från

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2009-3020462 Period (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): September 2009 Inledning Inom Socialfonden

Läs mer

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Period: September 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Här är det full fart, under september

Läs mer

Mall för slutrapport förprojektering

Mall för slutrapport förprojektering 1(7) Mall för slutrapport förprojektering Syftet med enhetliga mallar för slutrapportering är att underlätta spridningen av resultat och metoder från Socialfondsprojekten i Sverige. I slutrapporten för

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP2 genomförande Diarienummer: 2009-3020096 Period: mars

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP2 genomförande Diarienummer: 2009-3020096 Period: mars Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP2 genomförande Diarienummer: 2009-3020096 Period: mars 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Två personer från Håkans

Läs mer

Vilka aktiviteter har genomförts under den aktuella perioden?

Vilka aktiviteter har genomförts under den aktuella perioden? Lägesrapport Projektnamn: HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Period: maj Vilka aktiviteter har genomförts under den aktuella perioden? På vilket sätt har dessa en koppling till det kriterium/de kriterier som

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): Oktober 2009 Inledning Inom Socialfonden läggs stor vikt

Läs mer

Extern utvärdering av projektet HP4

Extern utvärdering av projektet HP4 Extern utvärdering av projektet HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Delrapport II 2009-04-01 2010-06-30 Bakgrund och uppdrag VKon genomför den externa utvärderingen av projekt HP4 på uppdrag av Hallstahammar

Läs mer

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP4 Diarienummer: Period: januari

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP4 Diarienummer: Period: januari Lägesrapport Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period: januari 1. Verksamhet i projektet Kompetensutvecklingsaktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En medarbetare från Ovako Hallstahammar

Läs mer

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: december

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: december Lägesrapport Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: december 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En medarbetare från IDÉ-bild har

Läs mer

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Period: mars

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Period: mars Lägesrapport Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Period: mars 1. Verksamhet i projektet Kompetensutvecklingsaktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Två medarbetare från

Läs mer

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: Period: februari

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: Period: februari Lägesrapport Projektnamn: HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Period: februari 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En medarbetare från IDÉ-bild har

Läs mer

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: Period: februari

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: Period: februari Lägesrapport Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Period: februari 1. Verksamhet i projektet Kompetensutvecklingsaktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En medarbetare

Läs mer

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: Period: januari

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: Period: januari Lägesrapport Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Period: januari 1. Verksamhet i projektet Kompetensutvecklingsaktiviteter som genomförts under den aktuella perioden 12 medarbetare

Läs mer

Extern utvärdering av projektet. HP3 genomförande

Extern utvärdering av projektet. HP3 genomförande Extern utvärdering av projektet HP3 genomförande Diarienummer: 2009-3020047 Delrapport II 2009-08-01 2010-12 31 1. Bakgrund... 1-2 Problem och utgångsläge... 1 Målgrupper...1-2 Jämställdhetsintegrering...

Läs mer

Extern utvärdering av projektet HP5

Extern utvärdering av projektet HP5 Extern utvärdering av projektet HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Delrapport II 2010-08-01 2011-02-28 1. Bakgrund... 1-2 Problem och utgångsläge... 1 Jämställdhetsintegrering... 1 Tillgänglighet för personer

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: HP4 Diarienummer: 2009-3020003 Period (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): Augusti 2009 Inledning Inom Socialfonden läggs stor vikt

Läs mer

Extern utvärdering av projektet. HP1 genomförande

Extern utvärdering av projektet. HP1 genomförande Extern utvärdering av projektet HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Delrapport II 2009-05-01 2010-06-30 Bakgrund och uppdrag VKon genomför den externa utvärderingen av projekt HP1 genomförande

Läs mer

Mall för slutrapport förprojektering

Mall för slutrapport förprojektering 1(9) Mall för slutrapport förprojektering Syftet med enhetliga mallar för slutrapportering är att underlätta spridningen av resultat och metoder från Socialfondsprojekten i Sverige. I slutrapporten för

Läs mer

Vilka aktiviteter har genomförts under den aktuella perioden?

Vilka aktiviteter har genomförts under den aktuella perioden? Lägesrapport Projektnamn: HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Period: april Vilka aktiviteter har genomförts under den aktuella perioden? På vilket sätt har dessa en koppling till det kriterium/de kriterier

Läs mer

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Period: februari

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Period: februari Lägesrapport Projektnamn: HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Period: februari 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Fyra medarbetare från Strömsholms Markenteri har

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): juli 2013 1. Verksamheten

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): juni 2013 1. Verksamheten

Läs mer

Extern utvärdering av projektet HP5

Extern utvärdering av projektet HP5 Extern utvärdering av projektet HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Delrapport I 2010-08-01 2010-10 31 1. Bakgrund...1 Problem och utgångsläge... 1 Jämställdhetsintegrering... 1 Tillgänglighet för personer

Läs mer

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Period: januari

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Period: januari Lägesrapport Projektnamn: HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Period: januari 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En kvinnlig soloföretagare från ABK Konsult Hallstahammar

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): oktober 2011 1. Verksamheten

Läs mer

Slutrapport. Kompetensutvecklingsprojektet HP2 genomförande. Svenska ESF-rådet, Huvudkontoret. Besöksadress: Liljeholmsvägen 30 B, 3 tr

Slutrapport. Kompetensutvecklingsprojektet HP2 genomförande. Svenska ESF-rådet, Huvudkontoret. Besöksadress: Liljeholmsvägen 30 B, 3 tr Slutrapport Kompetensutvecklingsprojektet HP2 genomförande 2010 01 15 2011 06 30 Svenska ESF-rådet, Huvudkontoret Besöksadress: Liljeholmsvägen 30 B, 3 tr Postadress: Box 471 41, 100 74 Stockholm Telefon:

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): november 2013 1. Verksamheten

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): januari 2013 1. Verksamheten

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): maj 2013 1. Verksamheten

Läs mer

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Period: mars

Lägesrapport. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Period: mars Lägesrapport Projektnamn: HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Period: mars 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En medarbetare från Disas Hundtrim har gått en bokföringsutbildning

Läs mer

Slutrapport. Kompetensutvecklingsprojektet HP4. Svenska ESF-rådet, Huvudkontoret. Besöksadress: Liljeholmsvägen 30 B, 3 tr

Slutrapport. Kompetensutvecklingsprojektet HP4. Svenska ESF-rådet, Huvudkontoret. Besöksadress: Liljeholmsvägen 30 B, 3 tr Slutrapport Kompetensutvecklingsprojektet HP4 2009 04 01 2011 03 31 Svenska ESF-rådet, Huvudkontoret Besöksadress: Liljeholmsvägen 30 B, 3 tr Postadress: Box 471 41, 100 74 Stockholm Telefon: 08-579 171

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): februari 2014 1. Verksamheten

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): januari 2012 1. Verksamheten

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): augusti 2012 1. Verksamheten

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): mars 2011 1. Verksamheten

Läs mer

EUROPEISKA UNIONEN Europeiska socialfonden. Svenska ESF-rådet

EUROPEISKA UNIONEN Europeiska socialfonden. Svenska ESF-rådet EUROPEISKA UNIONEN Europeiska socialfonden Svenska ESF-rådet VI FÖRÄNDRAR ARBETSMARKNADEN ESF-rådet i korthet ESF- rådet är en myndighet som arbetar på uppdrag av Arbetsmarknadsdepartementet och Socialdepartementet

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): mars 2013 1. Verksamheten

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): april 2012 1. Verksamheten

Läs mer

Extern Utvärderingsrapport

Extern Utvärderingsrapport Extern Utvärderingsrapport Kompetensutvecklingsprojekt HP3 genomförande 2009-08-01 2011-06-30 VKon, Pinnmogatan 4, 734 36 Hallstahammar 2 Innehåll Sammanfattning... 3 1. Bakgrund... 4 1.1 Problem och utgångsläge...

Läs mer

Extern Utvärderingsrapport

Extern Utvärderingsrapport Extern Utvärderingsrapport Kompetensutvecklingsprojekt HP2 genomförande 2010-01-15 2011-06-30 VKon, Pinnmogatan 4, 734 36 Hallstahammar 2 Innehåll Sammanfattning... 3 1. Bakgrund... 4 1.1 Problem och utgångsläge...

Läs mer

Extern Utvärderingsrapport

Extern Utvärderingsrapport Extern Utvärderingsrapport Kompetensutvecklingsprojekt HP1 genomförande 2009-05-01 2011-04-30 VKon, Pinnmogatan 4, 734 36 Hallstahammar 2 Innehåll Sammanfattning... 3 1. Bakgrund... 4 1.1 Problem och utgångsläge...

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): maj 2011 1. Verksamheten

Läs mer

Ledarutveckling över gränserna

Ledarutveckling över gränserna Handlingsplan för jämställdhet i (ESF projekt 2011-3030037) Bakgrund Vi vill genom olika ledarutvecklingsinsatser ge deltagarna större möjlighet till en framtida karriär som chef. Programmet genomförs

Läs mer

Slutrapport. Kompetensutvecklingsprojektet HP3 genomförande. Svenska ESF-rådet, Huvudkontoret. Besöksadress: Liljeholmsvägen 30 B, 3 tr

Slutrapport. Kompetensutvecklingsprojektet HP3 genomförande. Svenska ESF-rådet, Huvudkontoret. Besöksadress: Liljeholmsvägen 30 B, 3 tr Slutrapport Kompetensutvecklingsprojektet HP3 genomförande 2009 08 01 2011 06 30 Svenska ESF-rådet, Huvudkontoret Besöksadress: Liljeholmsvägen 30 B, 3 tr Postadress: Box 471 41, 100 74 Stockholm Telefon:

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2008-04-29 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Förprojektering

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Kompare Diarienummer: 2008-00877 Period (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): februari Inledning Inom Socialfonden läggs stor vikt vid

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): februari 2012 1. Verksamheten

Läs mer

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2 Projektplan Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Bakgrundsbeskrivning Ideella föreningen

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-03-18 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Östra Mellansverige Namn på utlysning: Kompetensförsörjning

Läs mer

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): januari 2014

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): januari 2014 1(7) Beslutsnr: PK 2012-70 Lägesrapport Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): januari 2014 Inledning Integrationsfonden

Läs mer

Analytikernätverk 20 november

Analytikernätverk 20 november 1 Analytikernätverk 20 november Hur kan analysarbetet användas för att mobilisera aktörer? 2 Hur hänger det ihop? Interregionala planer och samarbeten Utvecklingskraft i alla delar av landet med stärkt

Läs mer

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): augusti 2014

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): augusti 2014 1(6) Beslutsnr: PK 2012-70 Lägesrapport Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): augusti 2014 Inledning Integrationsfonden

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): juni 2012 1. Verksamheten

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-03-18 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Östra Mellansverige Namn på utlysning: Kompetensförsörjning

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: KomLär Diarienummer: 2008-3040040 Period (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): April 2009 Inledning Inom Socialfonden läggs stor vikt

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Kompare Diarienummer: 2008-3088845 Period (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): april 2009 Inledning Inom Socialfonden läggs stor vikt

Läs mer

Lärande skapar utveckling!

Lärande skapar utveckling! Lärande skapar utveckling! strategisk kompetensförsörjning Genom kunskap om företagets vision och affärsidé känner vi ökat engagemang vilket också är en grund för att vilja lära nytt. Ett jämställt samhälle

Läs mer

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordnare Datum Lars Silvervret 010 119 23 23 2011-12-09 Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetens ändamål och uppgift

Läs mer

Mål och programområden

Mål och programområden Mål och programområden Övergripande mål för Socialfonden: Ökad tillväxt genom god kompetensförsörjning samt ett ökat arbetskraftsutbud. Två programområden: Programområde 1: Kompetensförsörjning Programområde

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Kompare Diarienummer: 2008-3088845 Period (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): Maj 2009 Inledning Inom Socialfonden läggs stor vikt

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): april 2011 1. Verksamheten

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(7) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Kompare Diarienummer: 2008-3080045 Period (samma som blanketten Ansökan om utbetalning):juni juli 2009 Inledning Inom Socialfonden läggs stor

Läs mer

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Dörröppnare - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Syfte med W18-24 Att stärka och förbereda arbetslösa ungdomar för ett kommande inträde på arbetsmarknaden eller fortsatta

Läs mer

Rapport från följeforskningen 1/4 30/6 2013. Monica Rönnlund

Rapport från följeforskningen 1/4 30/6 2013. Monica Rönnlund Rapport från följeforskningen 1/4 30/6 2013 Monica Rönnlund 1. Inledning Bakgrunden till projektet är att gränserna mellan den kommunala ideella och privata sektorn luckras upp, vilket ställer krav på

Läs mer

Slutrapport. Kompetensutvecklingsprojektet HP Svenska ESF-rådet, Huvudkontoret. Besöksadress: Liljeholmsvägen 30 B, 3 tr

Slutrapport. Kompetensutvecklingsprojektet HP Svenska ESF-rådet, Huvudkontoret. Besöksadress: Liljeholmsvägen 30 B, 3 tr Slutrapport Kompetensutvecklingsprojektet HP1 2009-05-01 2011-04-30 Svenska ESF-rådet, Huvudkontoret Besöksadress: Liljeholmsvägen 30 B, 3 tr Postadress: Box 471 41, 100 74 Stockholm Telefon: 08-579 171

Läs mer

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Dörröppnare - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Syfte med W18-24 Att stärka och förbereda arbetslösa ungdomar för ett kommande inträde på arbetsmarknaden eller fortsatta

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): juni 2010 1. Verksamheten

Läs mer

Mall för slutrapport förprojektering

Mall för slutrapport förprojektering 1(9) Mall för slutrapport förprojektering Syftet med enhetliga mallar för slutrapportering är att underlätta spridningen av resultat och metoder från Socialfondsprojekten i Sverige. I slutrapporten för

Läs mer

Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN. Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50

Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN. Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50 Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN 2004 2007 Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 2 1. Insatsområde: Leva, bo och flytta till... 3 1.1 Boende... 3 1.2 Kommunikationer... 3

Läs mer

Välkommen till Svenska ESF-rådet

Välkommen till Svenska ESF-rådet Välkommen till Svenska ESF-rådet ESF-rådet i korthet Cirka 130 medarbetare i åtta regioner Huvudkontor i Stockholm Myndigheten förvaltar: Europeiska Socialfonden Fead fonden för dem som har det sämst ställt

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(6) Lägesrapport Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: CARPE Diarienummer: 2011-3010049 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): maj - juni 2012

Läs mer