Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:10. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:10. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida."

Transkript

1 1/17 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:10. Paragrafer Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Utses att justera Erik Granbeck (C). Justeringens plats och tid Teknik- och servicekontoret,. Underskrifter Sekreterare... Kersti Hellström Ordförande... Ordförande Sixten Skullman (M) Organ Justerande... Erik Granbeck (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat, justeringen har tillkännagivits genom anslag Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande örvaringsplats för protokollet Teknik- och servicekontoret Underskrift... Kersti Hellström

2 2/17 Beslutande Sixten Skullman (M) Gunnar Boman (M) Kerstin Dahlström (M) Angela Andersson (S) Stephan Pakh (KD) Jimmy Bergvall (SD) Terese Askerstedt (MP) Tjänstgörande ersättare Ragnhild Andersson (S), ersättare för Mikael Andersson (S) Erik Granbeck (C), ersättare för Håkan Bertilsson (STRP) Ersättare Jan Leiding (M) Annica Medberg (M) Övriga Karin Lundell, tf kontorschef teknik- och servicekontoret Mårten Eskilsson, räddningschef Josefine Ericsson, projektledare/utredare Oleg Krasnitskii, VA- och renhållningsstrateg Kersti Hellström, sekreterare

3 3/17 TN 35 öredragningslistan Beslut beslutar att 1. fastställa föredragningslistan.

4 4/17 TN 36 Anmälningsärenden öljande anmälningsärenden meddelas: 1. KS 41 Revisionsskrivelse Granskning av uppföljning av sjukfrånvaro. 2. KS 43 Årsredovisning för Strängnäs kommun Ärendebalanslista TN. 4. Verksamhetsrapport TN.

5 5/17 TN 37 Information om maten för äldre personer Måltidschef Karin Lundell informerar om att socialkontoret kommer att utreda frågan om maten på äldreboenden. Maten på kommunens äldreboenden uppfyller inte god kvalitet, varken vad gäller utseende eller näring. Maten tillagas i kommunens kök på Campus, och transporteras varmhållen till boendeenheterna. Ansvaret för maten är delat, där köket ansvarar fram till leverans, och boendet för serveringen. Det innebär ett brott i matleveranskedjan vilket kan medföra försämringar innan den boende intar sin måltid. Undernäring inom särskilt boende är ett nationellt problem, och hanteringen av maten inom Strängnäs kommun kan öka på undernäringen. Utredare på socialkontoret håller ihop utredningen, skriver förslag på projektplan samt sköter fortlöpande skrivarbete, kallelser och ser till så att tidsplanen hålls. En referensgrupp bildas, med en sakkunnig från teknik- och servicekontoret, en enhetschef från äldreboende samt en representant från rådet för seniorfrågor. Uppdragsgivare är socialchefen tillsammans med chefen för teknik och servicekontoret. Utredningen ska vara slutförd den 1 november 2019.

6 6/17 TN 38 Barnkonventionen, workshop Den 29 maj 2017 beslutade fullmäktige att anta riktlinjer för barnchecklistor och barnkonsekvensanalyser. Riktlinjerna är ett led i kommunens arbete med att genomföra N:s konvention om barnets rättigheter (barnkonventionen). Riktlinjerna slår fast att kommunen ska arbeta med barnchecklistor och barnkonsekvensanalyser. Barn ska få möjlighet att bli hörda vid alla beslut som rör barn och att följderna för barn ska framgå vid alla sådana beslut. Vid dagens sammanträde genomförs en workshop om nämndens prioriteringar.

7 TN 39 7/17 Dnr TSN/2019: Delegationsordning för teknik- och fritidsnämnden, revidering Beslut beslutar att 1. revidera teknik- och fritidsnämndens delegationsordning enligt förslag daterat Beslutsgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och fritidsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet kan uppdra åt presidiet, ett utskott, en ledamot, en ersättare eller en anställd att besluta på nämndens vägnar i ett visst ärende eller en viss grupp av ärenden. har därför i sin delegationsordning delegerat beslutanderätten i vissa ärenden. örslaget till revidering innebär att delegation avseende beslut som behöver kunna fattas på grund av bestämmelserna i EU:s dataskyddsförordning (GDPR) införs. Punkterna föreslås ligga under avsnitt 2 och avser situationer när beslut behöver fattas i syfte att tillgodose registerarades rättigheter, när beslut behöver fattas om att anmäla (eller inte anmäla) personuppgiftsincident till datainspek-tionen samt situationer då beslut att teckna personuppgiftsbiträdesavtal behöver fattas. I fråga om personuppgiftsbiträdesavtal föreslås det att man skiljer mellan situationer där SKL:s mall används som grund för avtalet och situationer där SKL:s mall inte används som grund för avtalet. I samtliga fall, utom de fall då SKL:s mall används som grund för personuppgiftsbiträdesavtal, föreslås kontorschef som delegat. I fall där personuppgiftsbiträdesavtal fattas och där man utgått från nämnd mall förslås det att den delegat som är behörig att fatta beslut i fråga om huvudavtalet är delegat. Avslutningsvis föreslås vissa redaktionella ändringar till följd av att en ny förvaltningslag trädde i kraft förra året. Ekonomiska konsekvenser för kommunen Beslutet medför inga omedelbara ekonomiska konsekvenser för kommunen, på sikt är förslagen som sagts ovan avsedda att bidra till att förvaltningen arbetar effektivt. Övriga konsekvenser Beslutet medför inga övriga konsekvenser.

8 8/17 Uppföljning Ingen uppföljning krävs. Beslutsunderlag Delegationsordning för teknik- och fritidsnämnden i Strängnäs kommun, daterad Beslutet skickas till Berörda delegater.

9 TN 40 9/17 Dnr TN/2019: Indexuppräkning av taxor för sotning och brandskyddskontroll Beslut beslutar att 1. justera taxa för sotning enligt sotningsindex 2019 (1,93%) att gälla från justera taxa för brandskyddskontroll enligt sotningsindex 2019 (1,93%) att gälla från Beslutsgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och fritidsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet 2005 beslutade kommunfullmäktige om taxa och riktlinjer för sotning och brandskyddskontroll i Strängnäs kommun (3/ ). Beslutet anger att taxorna ska indexjusteras enligt det sotningsindex som Sveriges Kommuner och Landsting årligen överenskommer med Sveriges Skorstensfejarmästares Riksförbund. Motiv till beslut Enligt 3 kap 4 Lag (SS 2003:778) om skydd mot olyckor ansvarar kommunen för att sotning och brandskyddskontroll av fasta förbränningsanordningar med rökkanaler samt imkanaler från storkök och restaurangkök utförs. Enligt 3 kap 6 samma lag får kommunen föreskriva att avgift ska betalas för sotning och brandskyddskontroll. Sotningsindex för 2019 är 1,93% om taxan börjar gälla Ekonomiska konsekvenser för kommunen Beslutet medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen. Övriga konsekvenser Beslutet medför inga övriga konsekvenser. Uppföljning Kommunens upphandlade entreprenör, för närvarande Skorstensfejarna LJ AB, verkställer beslutet. Beslutsunderlag Bilaga 1: Sotningsindex Bilaga 2: örslag till taxa för sotning i Strängnäs kommun Bilaga 3: örslag till taxa för brandskyddskontroll i Strängnäs kommun 2019.

10 10/17 Beslutet skickas till Skorstensfejarna LJ AB, Koppargatan 6, Norrköping

11 TN 41 11/17 Dnr TN/2019: Medborgarförslag om skolmaten i Strängnäs kommun Beslut beslutar att 1. medborgarförslaget inte föranleder någon åtgärd med anledning av att kommunen enligt gällande måltidspolicy och nämndmål redan verkar för mer närproducerad mat, lagar husmanskost samt försöker att minska matsvinnet. Beslutsgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och fritidsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet Mikael Tilly har den 28 januari 2019 lämnat in ett medborgarförslag om att laga vanlig husmanskost som barnen gillar av närproducerade råvaror. Vidare föreslår Mikael att matsvinnet ska minska. När det gäller lokala grönsaker har Strängnäs kommun sedan ett år tillbaka avtal med ett lokalt trädgårdsföretag där kommen äger andelar i ett så kallat andelsjordbruk. I upphandling strävar kommunen efter, så långt det är möjligt, att upphandla råvaror med svenskt ursprung och hållbart producerat. I matsedelsplaneringen tar vi hänsyn till flera aspekter, bland annat att barn och unga ska få ta del av så väl klassiska svenska smaker som av maträtter från andra länder och kulturer. Rätter som kalops, stekt fisk med remouladsås och korv serveras regelbundet och är exempel på husmanskost. Ungefär hälften av veckans rätter i skolans matsedel är gamla beprövade rätter med välkända smaker. Våra kockar har god kännedom om barnens smakpreferenser, och ofta efterfrågas mer exotiska rätter såsom asiatisk gryta, wok, köttfärssås och pasta carbonara. Matsvinnet är ett av våra viktigaste intresseområden och såväl kockar som ledning arbetar aktivt för att minska svinnet så mycket som möjligt. Matsedelsplaneringen utgår från att råvaror ska kunna användas till flera olika rätter, och utrymme finns för köken att servera resträtter eller att skapa nya rätter av mat som blivit över. Bröd bakas av överbliven soppa, vi gör spread av grönsaksrens och erbjuder som pålägg, vi tar emot bortsorterad frukt och grönt från en lokal livsmedelsaffär istället för att de slänger det. Detta är några exempel på vad Måltidsservice gör dagligen för att minska svinnet. Med anledning av ovanstående föreslås teknik- och fritidsnämnden besluta att medborgarförslaget inte föranleder någon åtgärd. Ekonomiska konsekvenser för kommunen Beslutet medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen.

12 12/17 Övriga konsekvenser Beslutet medför inga övriga konsekvenser. Uppföljning Ingen uppföljning krävs. Beslutsunderlag Medborgarförslag om skolmaten i Strängnäs kommun. Beslutet skickas till örslagsställaren.

13 TN 42 13/17 Dnr TN/2019: Byggnation av industrigata Biskopskvarn, upphandling Beslut beslutar 1. tillstyrka upphandla entreprenör för byggnation av industrigata vid Biskopskvarn 2. delegera till tf kontorschef Karin Lundell att fatta tilldelningsbeslut. Beslutsgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och fritidsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet Byggnation av industrigata för fortsatt exploatering av Biskopskvarn enligt detaljplan. Kommunen skall sälja industrifastigheter. Mark och exploatering står för entreprenadkostnaderna, kommunens projektgrupp byggleder och projekterar på bekostnad av Mark och exploatering. När byggnationen är klar tar teknik- och servicekontoret över gatorna. Ekonomiska konsekvenser för kommunen Ökade driftkostnader för teknik- och fritidsnämnden. Övriga konsekvenser Ökade skötselytor. Uppföljning Kontinuerlig uppföljning. Beslutsunderlag Plankarta. Beslutet skickas till Inköpsenheten.

14 TN 43 14/17 Dnr TN/2019: Byggnation av Marmorgatan och Skiffervägen, upphandling Beslut beslutar att 1. tillstyrka upphandling av entreprenör för byggnation av Marmorgatan och Skiffervägen, 2. delegera till tf kontorschef Karin Lundell att fatta tilldelningsbeslut. Beslutsgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och fritidsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet Byggnation av Marmorgatan och Skiffervägen för fortsatt exploatering av Gorsingeskogenenligt detaljplan. Gatorna ska förbinda Gorsingeskogan med Biskopskvarn och medför att mer industrifastigheter kan bebyggas. Mark och exploatering står för entreprenadkostnaderna, projektgruppen byggleder och projekterar på bekostnad av Mark och exploatering. När byggnationen är klar tar teknik- och servicekontoret över gatorna. Ekonomiska konsekvenser för kommunen Ökade driftkostnader för teknik- och fritidsnämnden. Övriga konsekvenser Ökade skötselytor. Uppföljning Kontinuerlig uppföljning. Beslutsunderlag Strukturskiss. Beslutet skickas till Inköpsenheten.

15 TN 44 15/17 Dnr TN/2019: örändrat verksamhetsområde VA Beslut föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. det kommunala verksamhetsområdet för vattentjänsterna vatten, spillvatten och för vissa områden dagvatten, aktualiseras enligt förslaget med tillhörande beslutsunderlag och bilagan Lista på fastigheter som omfattas av beslutet, Beslutsgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och fritidsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet VA-huvudmannen har genomfört en utredning gällande hur det kommunala verksamhetsområdet för vatten och avlopp behöver förändras/uppdateras. Enligt 6, lag (2006:412) om allmänna vattentjänster, har kommunen en skyldighet att, om det med hänsyn till skyddet för människors hälsa eller miljön behöver ordnas vattenförsörjning eller avlopp i ett större sammanhang för en viss befintlig eller blivande bebyggelse, bestämma det verksamhetsområde inom vilket vattentjänsten eller vattentjänsterna behöver ordnas och se till att behovet snarast, och så länge behovet finns kvar, tillgodoses i verksamhetsområdet genom en allmän va-anläggning. SEVAB har inlämnat förslag på vilka fastigheter som ska ingå i verksamhetsområdet. Områden som är aktuella för beslut delas in i tre kategorier: 1) Exploateringsområden. 2) Tidigare utbyggda områden. 3) Enstaka fastigheter i närhet till befintligt verksamhetsområde (nyanslutning). De exploateringsområden som är aktuella för beslut är: Sundby Strand 3, Stallarholmen; Stavlund, etapp 2 och 3, Strängnäs; Jagbacken 2:2, Läggesta; Marielund 1:186, Läggesta; del av Gorsinge 1:1. Tidigare utbyggda områden: Kvitten, Strängnäs; Åkers-Styckebruk 3:29 m.fl. Enstaka fastigheter i befintligt verksamhetsområde: Toresunds-Edeby 3:73; Kungsberg 6:10 (Sanda); Hedlandet 1:48; Strängnäs 3:14. Ingående fastigheter i respektive område framgår av bilagan.

16 16/17 Ekonomiska konsekvenser för kommunen Beslutet medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen. Övriga konsekvenser Kommunal VA-försörjning leder till minskad miljöbelastning och ett ökat skydd för människors hälsa genom tillgång till rent dricksvatten och modern avloppshantering. Genom att bygga ut det kommunala VA-nätet genomför Strängnäs kommun projekt som är en viktig del av åtgärder för att uppnå nationella miljömål. Uppföljning Ingen uppföljning krävs. Beslutsunderlag Protokollsutdrag, protokoll styrelsemöte SEVAB, Tjänsteutlåtande SEVAB, örändrat verksamhetsområde VA,

17 17/17 TN 45 Delegationsbeslut, rapport öljande delegationsbeslut redovisas: 1. Delegationsbeslut fattade i Lex, TN-Delegation/ Delegationsbeslut schakttillstånd,

Förändrat verksamhetsområde för kommunalt VA

Förändrat verksamhetsområde för kommunalt VA PROTOKOLLSUTDRAG Kommunstyrelsen KS 97 Dnr KS/2019:300-303 2019-05-29 1/2 Förändrat verksamhetsområde för kommunalt VA Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. det kommunala verksamhetsområdet

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 17:00-18:15. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 17:00-18:15. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/14 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 17:00-18:15. Paragrafer 1-9. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Räddningstjänsten, Strängnäs. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Räddningstjänsten, Strängnäs. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/17 Plats och tid Räddningstjänsten, Strängnäs. kl. 16:00-18:00. Paragrafer 23-34. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se

Läs mer

Utökat verksamhetsområde för kommunalt VA och särtaxeutredning Djupvik

Utökat verksamhetsområde för kommunalt VA och särtaxeutredning Djupvik PROTOKOLLSUTDRAG Teknik- och servicekontoret Sammanträdesdatum 2017-04-25 1/2 TSN 44 Dnr TSN/2017:185-406 Utökat verksamhetsområde för kommunalt VA och särtaxeutredning Djupvik Beslut Teknik- och servicenämnden

Läs mer

Utökat verksamhetsområde för kommunalt VA, Åkers styckebruk, återremitterat ärende

Utökat verksamhetsområde för kommunalt VA, Åkers styckebruk, återremitterat ärende PROTOKOLLSUTDRAG Teknik- och servicenämnden Sammanträdesdatum 2018-01-30 1/2 TSN 5 Dnr TSN/2017:394-303 Utökat verksamhetsområde för kommunalt VA, Åkers styckebruk, återremitterat ärende Beslut Teknik-

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:45. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:45. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/13 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:45. Paragrafer 44-52 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Brandstationen i Strängnäs kl. 16:00-17:10. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Brandstationen i Strängnäs kl. 16:00-17:10. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/9 Plats och tid Brandstationen i Strängnäs kl. 16:00-17:10 Paragrafer 72-78 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Monika Eriksson (STRP).

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Monika Eriksson (STRP). 1/16 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Paragrafer 26-36. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-17:30. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-17:30. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/14 Plats och tid Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-17:30. Paragrafer 65-78. ande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:20. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:20. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/16 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:20. Paragrafer 53-65 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Kultur- och fritidsnämnd 1/10 Plats och tid Kulturhuset Multeum, Strängnäs kl. 17:30-19.00 med ajournering kl. 18:35 18:45. Paragrafer 52-58 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare

Läs mer

Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-16:45. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-16:45. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1/12 Plats och tid Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-16:45. Paragrafer 57-64. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/16 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Paragrafer 1-11. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:30. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:30. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/16 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:30 Paragrafer 74-83 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/14 Plats och tid Gyllenhjelmssalen, Kommunhuset Strängnäs, kl. 18.00-20:00, med ajournering kl.18.35-18.45. Paragrafer 136-149 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/12 Plats och tid Länsmuseet, Nyköping, Kommunhuset Strängnäs kl. 19:30-20.30 Paragrafer 42-51 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista

Läs mer

Teknik- och servicenämnden. Föredragningslista 1/1. Tid: kl. 16:00. Plats: Gustav Vasa, Kommunhuset, Kommunhuset Strängnäs.

Teknik- och servicenämnden. Föredragningslista 1/1. Tid: kl. 16:00. Plats: Gustav Vasa, Kommunhuset, Kommunhuset Strängnäs. KALLELSE Teknik- och servicekontoret 2018-04-16 1/1 Teknik- och servicenämnden Tid: 2018-04-24 kl. 16:00. Plats: Gustav Vasa, Kommunhuset, Kommunhuset Strängnäs. Majoriteten har gruppmöte i Gustav Vasa

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Kommunhuset, Strängnäs

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Kommunhuset, Strängnäs Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 11:25-11:35 1/5 Paragrafer 44 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Nils Gunnar Westerberg (M)

Nils Gunnar Westerberg (M) 1/13 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:00-19:25 Paragrafer 6-13 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Strängnäs, kl. 13:30 14:45 Paragrafer 63-68 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på nästa sida

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Marina Fallai (MP) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Marina Fallai (MP) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-06-14 Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs 1/6 Paragrafer 230 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Marianne Andersson (C) med Lina Boy (SD)

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Maj Källman (MP) och Bengt Eriksson (C) som ersättare.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Maj Källman (MP) och Bengt Eriksson (C) som ersättare. Kultur- och fritidsnämnd 1/10 Plats och tid Kulturhuset Multeum, Strängnäs kl. 17:30-18.45 Paragrafer 77-83 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Maud Richthoff (SD)

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Maud Richthoff (SD) 1/5 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs, kl. 17.00-21:00 Paragrafer 65 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset,. Underskrifter

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset Tekniska nämnden 2019-01-09 1 Tid och plats Klockan 13.00-13.35, Mäntsälä, Kommunhuset Beslutande Erik Lindström (M), ordf. Lennart Haglund (M) Bengt-Åke Svensson (S), v. ordf. Mikael Zetterström (S) Mikael

Läs mer

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 1/14 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 Paragrafer 48-56 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Anitha Nygårds (SD) Martin Normark (L) ... Andrea Andersson. ... Tina Teljstedt (KD) ... Martin Normark (L)

Anitha Nygårds (SD) Martin Normark (L) ... Andrea Andersson. ... Tina Teljstedt (KD) ... Martin Normark (L) PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Gemaket, 17.00-17.50 Ajournering 94 kl. 17.25-17.35 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt, ordförande (KD) Kerstin Ahlin, 1:a vice ordförande (S) Anders Åkerlind, 2:e vice ordförande

Läs mer

Sanna Ajaxén, Nämndsekreterare Eva Folke, Socialchef Anna Hollstrand, Enhetschef. ... Sanna Ajaxén. ... Tina Teljstedt (KD) ...

Sanna Ajaxén, Nämndsekreterare Eva Folke, Socialchef Anna Hollstrand, Enhetschef. ... Sanna Ajaxén. ... Tina Teljstedt (KD) ... PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Gemaket,, kl. 10:00 10:40 Ajournering Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt, ordförande (KD) Anders Åkerlind, vice ordförande (M) Kerstin Ahlin, 2:e vice ordförande (S) Björn

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Stefan Manninen (SD).

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Stefan Manninen (SD). 1/6 Plats och tid Kommunhuset Gustav Vasa kl. 16:00-17.30. Paragrafer 12. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl.

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl. 1 Plats och tid Hälsön 2018-08-14 08:30-14:00 Beslutande Catharina Bråkenhielm (S) Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) ersättare Övriga deltagande Se sidan

Läs mer

Margaretha Furustrand (L)

Margaretha Furustrand (L) Kommunfullmäktiges valberedning 1/22 Plats och tid Sal 106, Paulinska salen Strängnäs kl. 16:00-17:20 Paragrafer 82-91. Beslutande Se deltagarlista på sidan 3. Närvarande ersättare Se deltagarlista på

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Kommunhuset

Vård- och omsorgsförvaltningen, Kommunhuset SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 10:20 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg, (S), ordförande Kenneth Axelsson, (M), vice ordförande Astrid-Marie Jonsson, (C)

Läs mer

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida två. Lennart Andersson (S) Mari-Anne Törnblom (M) Lennart Andersson (S)

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida två. Lennart Andersson (S) Mari-Anne Törnblom (M) Lennart Andersson (S) 1/9 Plats och tid Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30 Paragrafer 32-41 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på sida två Se deltagarlista på

Läs mer

Medborgarförslag om byggande av en multisporthall

Medborgarförslag om byggande av en multisporthall PROTOKOLLSUTDRAG Kommunstyrelsen KS 116 Dnr KS/2018:496-037 2019-05-29 1/2 Medborgarförslag om byggande av en multisporthall Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. medborgarförslaget

Läs mer

Räddningsnämnden

Räddningsnämnden Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2014-03-24 1 Plats och tid Beslutande Räddningstjänsten, Malung Kl. 13.00-16.00 Jan Jespersen (S), ordförande Håkan Oskarsson (S) Lars-Åke Nilsson (M) Göran Tenn

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista 1/15 Plats och tid Gustav Vasa, Kommunhuset, Strängnäs kl. 08:45-10:00 Paragrafer 1-7 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista Se deltagarlista

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Gyllenhjelm, Kommunhuset Strängnäs kl. 09:05-21:25

Gyllenhjelm, Kommunhuset Strängnäs kl. 09:05-21:25 1/19 Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset Strängnäs kl. 09:05-21:25 Paragrafer 38-47 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Johan Nilsson, räddningschef Ewy Olsson, nämndsekreterare Johan Rönmark, enhetschef Thomas Svensson, personalföreträdare 42-45

Johan Nilsson, räddningschef Ewy Olsson, nämndsekreterare Johan Rönmark, enhetschef Thomas Svensson, personalföreträdare 42-45 Plats och tid Räddningsstationen i Mossarp, kl 14.00-17.30 Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner 2019-06-10 ande Niclas Palmgren (M) ordförande Kristine Hästmark (M) Nicklas Huuva (KD) Gunilla

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 08:30-11:30. 1/7 Paragrafer 189, 201 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Marianne Andersson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors.

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors. 1(6) Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, torsdagen den 2 april 2015, kl 08.15-10.20. Ajournering kl 09.10-09.40. Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S)

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida 6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1/10 Plats och tid Gustav Vasa, Kommunhuset, kl. 17:00 18:10 Paragrafer 97-103 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Gunilla Frithiof (S)

Gunilla Frithiof (S) 1/14 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:00-18:30 Paragrafer 23-31 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 17:00 torsdagen den 3 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 17:00 torsdagen den 3 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Kl. 17:00 torsdagen den 3 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Lisbeth Bolin (C), Ordförande Lars-Göran

Läs mer

Ordförande. 2:e V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare. Ersättare

Ordförande. 2:e V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare. Ersättare 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 16:00 17:30 Plats och tid 45 52 Paragrafer Beslutande Hadar Kronberg (M) Per-Åke Westlund (S) Inger René (M) Kerstin Nilsson (S) Ingemar Bengtsson (V) Arne Karyd (MP) Sven-Bertil

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Helene Carlind (C) Kerstin Karlstedt (M) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Helene Carlind (C) Kerstin Karlstedt (M) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-10-04 Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Sammaträdesrum 429, , kl. 14:00 14:15. Liss Böcker Lars Nyander

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Sammaträdesrum 429, , kl. 14:00 14:15. Liss Böcker Lars Nyander Plats och tid: Sammaträdesrum 429, 2018-12-17, kl. 14:00 14:15 Beslutande: Ersättare: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Lars Nyander (S) Patrik Ohlsson (SD) Eric Sahlvall (L) Linda Persson (KD) Åsa Larsson

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50 Motala-Vadstena vatten- och renhållningsnämnd 2007-01-09 1 Plats och tid Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50 Beslutande Kenneth Simonsson (m) Ordförande,

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/14 Plats och tid Gyllenhjelmssalen, Kommunhuset Strängnäs, kl. 18.00-19:10 med ajournering kl. 18.20-18.30. Paragrafer 150-161 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Servicenämndens presidiemöte kl. 9:00 1(7) Innehållsförteckning

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Servicenämndens presidiemöte kl. 9:00 1(7) Innehållsförteckning Servicenämndens presidiemöte 2019-01-10 kl. 9:00 1(7) Innehållsförteckning Sida Ärenden Informationer... 3 SENAU 1/19 Nytt verksamhetsområde gällande Vristulven, kommunalt vatten och avlopp (spillvatten)...

Läs mer

Petter Börjesson, tf teknisk chef Kent Mattsson, fastighetsingenjör Erik Mååg, ekonom Marcus Blomqvist, markingenjör, del av 65.

Petter Börjesson, tf teknisk chef Kent Mattsson, fastighetsingenjör Erik Mååg, ekonom Marcus Blomqvist, markingenjör, del av 65. Tekniska nämnden 2015-11-26 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tjänstemän Justering Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Gunnar Östberg

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:45 1-7

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:45 1-7 Tekniska nämnden 2018-02-08 1 (10) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13:00-14:10 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordförande Sven-Inge Persson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Bo Jönebratt

Läs mer

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (7) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-02-12, kl. 13.00 15.45 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör

Läs mer

Fågelsjörummet kl Mats Fack (C)

Fågelsjörummet kl Mats Fack (C) 1(7) PROTOKOLL Datum 2019-01-31 Plats och tid Beslutande Fågelsjörummet kl. 13.00 Tommy Borg (S) John Nyman (C) Bengt Nyström (L) Per Olov Persson (M) Kurt Ljung (SD) Ersätter Fredik Röjd (LB) Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2013-02-07 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08.35 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

Utökning av verksamhetsområde för vatten och avlopp

Utökning av verksamhetsområde för vatten och avlopp 1(1) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2016-12-19 278 Utökning av verksamhetsområde för vatten och avlopp Dnr 2016-000453 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att utöka

Läs mer

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida tre. Catharina De Geer (KD) Mari-Anne Törnblom (M) Catharina De Geer (KD)

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida tre. Catharina De Geer (KD) Mari-Anne Törnblom (M) Catharina De Geer (KD) 1/8 Plats och tid Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30 Paragrafer 18-23 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på sida tre Se deltagarlista på

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 29 juni 2012, kl. 15.00-16.15 Ewa-May Karlsson, (c),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Servicenämndens arbetsutskott kl. 9:00 1(11) Innehållsförteckning

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Servicenämndens arbetsutskott kl. 9:00 1(11) Innehållsförteckning Servicenämndens arbetsutskott 2018-08-23 kl. 9:00 1(11) Innehållsförteckning Sida Ärenden Informationer... 3 SENAU 27/18 Kylanläggning Ekedals äldreboende... 4 SENAU 28/18 Fastighetsstandard gällande ventilation/solskydd/kyla...

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Brinkehem Brösarp, den, kl. 13.30-16.15 Beslutande Övriga närvarande Gunnel Andersson, ordförande (M) Gunvor Olsson, 1:e vice ordförande (C) Mona Nihlén, 2:e vice ordförande (V) Peo Örnsved

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Justering av kommunfullmäktiges beslut avseende Utökning av verksamhetsområde för vatten och avlopp

Justering av kommunfullmäktiges beslut avseende Utökning av verksamhetsområde för vatten och avlopp 1(1) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-02-27 44 Justering av kommunfullmäktiges beslut 2017-01- 18 9 avseende Utökning av verksamhetsområde för vatten och avlopp Dnr 2016-000453 Beslut

Läs mer

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Andris Widuss (M) Lennart Aronsson

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Andris Widuss (M) Lennart Aronsson 1(6) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, tisdagen den 16 juni 2015, kl 08.15-08.50. Hans Jildesten (S) Thomas Backelin (S) tjänstgörande Steve Nilsson (S) tjänstgörande

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C)

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C) 1( 6) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 13.30 17.00 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Ordförande Vice ordförande Elisabeth Holmer (S) Tjänstgörande ersättare Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved Bm Utskott Gislaved Sammanträdesdatum 2019-01-29 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 16.10-17.35 Beslutande Magnus Sjöberg (C) ordf Torbjörn Gustafsson (C) Patric Bergman (M) Björn Olsson (L) Nicklas

Läs mer

Lisa Bäck Kommunhuset i Lomma Paragrafer

Lisa Bäck Kommunhuset i Lomma Paragrafer Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Örestads Golfkrog Tid Onsdag den 24 september 2014 kl. 09.00-12.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Lars Arheden (M) Gunilla Lundström (FP) Lisa Bäck

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Ändring och tillägg till exploateringsavtal Biskopskvarn

Ändring och tillägg till exploateringsavtal Biskopskvarn TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:690-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-04-03 1/2 Ämdr Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Ändring och tillägg till exploateringsavtal Biskopskvarn Förslag till beslut

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-12-03 1(1) Styrelse/Nämnd: Upphandlingsnämnden Dag, tid: 2018-12-03, kl. 13:30 Plats: Övrigt: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Vid förhinder att delta i sammanträdet ska ledamot

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering: Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering: Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.10-16.05 Ajournering: 14.45-14.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-16.00 Ajournering kl. 14.40-14.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Stig Lampa (S)

Läs mer

Se deltagarlista på sida två. David Aronsson (V)

Se deltagarlista på sida två. David Aronsson (V) 1/5 Plats och tid Sal 106 vid Paulinska salen kl. 17:45 18:00 Paragrafer 48-53 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Strängnäs,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid, kl 15.30-16.10, (Studiebesök kl 13.30-15.30) Plats Sätilaskolans aula, Sätila Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl M Tomas

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/8 Plats och tid Gustav Vasa, Kommunhuset Strängnäs, kl. 18:05-18:30 Paragrafer 21-24 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid Brandstation i Malung 16.30-19.00 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-Åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S) Ledamot

Läs mer

Eva Marklund, sekreterare. Hans Lindgren, Marie Viberg ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige

Eva Marklund, sekreterare. Hans Lindgren, Marie Viberg ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige Plats och tid Centrumhuset, Robertsfors 2014-11-05, kl 18.00-20.15 Beslutande Samtliga ledamöter med undantag av: Margaret Swande (s), ersättare Peder Forsberg Cecilia Löfbom (s), ersättare Åsa Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Servicenämnden. Innehåll. Protokoll 1 (15)

TRELLEBORGS KOMMUN Servicenämnden. Innehåll. Protokoll 1 (15) Protokoll 1 (15) Mötesdatum Innehåll 125 Val av justerare och tid för justering samt förändringar i dagordningen 126 Rapport - energieffektivisering 127 Medborgarförslag - Satsa på skolmaten 128 Redovisning

Läs mer

Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00

Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00 2016-08-30 1 (19) Plats och tid Hörby sportcenter, Byggmästareg 6 Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00 ande Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande, 182-190 Göran Dahlgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2012-09-19 1(16) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.30 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt

Läs mer

Ingvar Jansson (M), ordförande Conny Carlsson (S), ersättare för Lars-Olov Eriksson (S) Karl-Erik Arnesson (C)

Ingvar Jansson (M), ordförande Conny Carlsson (S), ersättare för Lars-Olov Eriksson (S) Karl-Erik Arnesson (C) Räddningsnämnden 2014-04-09 1 (12) Plats och tid Räddningstjänsten, kl 10:00 11:30 Paragrafer 13-22 Beslutande Ingvar Jansson (M), ordförande Conny Carlsson (S), ersättare för Lars-Olov Eriksson (S) Karl-Erik

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Kommunhuset, Strängnäs kl. Kommunstyrelsen

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Kommunhuset, Strängnäs kl. Kommunstyrelsen 1/6 Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 11:03-11:20 Paragrafer 39 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Gunnel Andersson (M), ordförande Marianne Åkerblad (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI), 1:e vice ordförande Ida Bornlykke

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl. 13-13.50 Ledamöter Övriga närvarande Robert Beronius (L) (ordförande) Ganimete Kalludra

Läs mer

Beslut om program för uppföljning av privata utförare

Beslut om program för uppföljning av privata utförare TJÄNSTEUTLÅTANDE Kansliavdelningen Handläggare Maria Ekblad 0152-291 78 Kommunstyrelsen Dnr KS/2018:76-003 2018-05-09 1/2 Beslut om program för uppföljning av privata utförare Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Annely Silfverax (C) Paul Hanstål (M) Sven Dahlberg (S) Erika Henningsson (M) Sarah Svensson (S) Sekreterare. Ordförande. Staffan Broddesson

Annely Silfverax (C) Paul Hanstål (M) Sven Dahlberg (S) Erika Henningsson (M) Sarah Svensson (S) Sekreterare. Ordförande. Staffan Broddesson Plats och tid: Sammanträdesrum Blå, 2018-12-18, kl. 14:00-15:15 Beslutande: Ersättare: Staffan Broddesson (C) Anders Davidsson (M) Torgny Handreck (S) Anders Ingvarsson (SD) Lina Miremark (L) Jan-Eric

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Tekniska nämnden 2018-09-18 1 (8) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 08:00-09:30 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordförande Sven-Inge Persson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Fredrik

Läs mer

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (60) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, , kl

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (60) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, , kl UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (60) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, 2018-08-29, kl 13.00-14.35 Beslutande Ersättare Åke Lindgren, ordförande Elmer Eriksson, vice ordförande Marie-Louise Nilsson

Läs mer