Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-17:30. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-17:30. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida."

Transkript

1 1/14 Plats och tid Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-17:30. Paragrafer ande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Utses att justera Håkan Bertilsson (STRP) / Erik Granbeck (C) 73. Justeringens plats och tid Kommunhuset, Underskrifter Sekreterare... Kersti Hellström Ordförande... Ordförande Sixten Skullman (M) Organ Justerande... Håkan Bertilsson (STRP) / Erik Granbeck (C) 73 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat, justeringen har tillkännagivits genom anslag Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Teknik- och servicekontoret Underskrift... Kersti Hellström

2 2/14 ande Sixten Skullman (M) Gunnar Boman (M) Kerstin Dahlström (M) Angela Andersson (S) Mikael Andersson (S) Stephan Pakh (KD) Håkan Bertilsson (STRP), deltar ej i 73 Jimmy Bergvall (SD) Terese Askerstedt (MP) Ersättare Jan Leiding (M) Annica Medberg (M) Ragnhild Andersson (S) Erik Granbeck (C) ersättare för Håkan Bertilsson i 73 Övriga Karin Lundell, tf kontorschef teknik- och servicekontoret Anders Ekman, stadsmiljö- och servicechef Bo Nordebrink, fritidschef, Mårten Eskilsson, räddningschef, Josefine Ericsson, projektledare/utredare, Kersti Hellström, sekreterare Lars Nordquist, NTF, 67 Åhörare 5 personer, del av mötet

3 3/14 TFN 65 Föredragningslistan beslutar att 1. fastställa föredragningslistan. TFN 66 Anmälningsärenden Följande anmälningsärenden meddelas: 1. KF 132 Flerårsplan KF 138 Delårsrapport 1 år 2019 för Strängnäs kommun. 3. Ärendebalanslista TFN. 4. Verksamhetsrapport TFN. TFN 67 Information från NTF Lars Nordquist från NTF informerar om nollvisionen och om aktuella trafikfrågor. NTF Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande.

4 4/14 TFN 68 Information om Europeiska Trafikantveckan Projektledare/utredare Josefine Ericsson informerar om arrangemanget av den Europeiska Trafikantveckan i Strängnäs. Europeiska Trafikantveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Varje kommun utformar sina egna aktiviteter. Det kan handla exempelvis om aktiviteter inom kollektivtrafik, gång och cykel, men också resfria möten, samåkning, bilpooler, sparsam körning och trafikplanering för attraktiva tätorter. Den Europeiska Trafikantveckan äger rum den september varje år. Strängnäs kommun kommer att lyfta hållbara transporter, framförallt kollektivtrafik, säker gång och cykling genom ett antal aktiviteter, flera av kampanjerna kommer att genomföras tillsammans med företag, föreningar och ideella krafter. Alla invånare och besökare är välkomna att delta i kampanjerna och bidra under veckan (och även i framtiden) genom att resa mer hållbart, hälsosamt och effektivt! Förhoppningen är att vårt gemensamma arbete ska få långsiktiga positiva konsekvenser. TFN 69 Information om skateprojektet i Stallarholmen Projektledare/utredare Josefine Ericsson informerar om det pågående skateprojektet i Stallarholmen. Utifrån önskemål om fler aktiviteter än skate har en ansökan om medel lämnats till Leader Sörmland. Medborgardialog har genomförts, cirka 90 personer med anknytning till Stallarholmen har deltagit i workshops. Skisser med inkomna förslag har tagits fram. Det ska kännas som en plats där alla är välkomna.

5 TFN 70 5/14 Dnr TFN/2019: Upplysningar och yttrande med anledning av anmälan till JO beslutar att 1. lämna nedanstående yttrande till JO gällande flyttning av fordonet SLY 399. sgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och fritidsnämndens beslut. har uppmanats av JO att yttra sig gällande klagomål med anledning av hanteringen av ett ärende om flyttning av fordon. Nedan följer nämndens synpunkter. Yttrande från Strängnäs kommun Strängnäs kommuns stadsvärd Björn Siljeström uppmärksammade i december 2018 att fordonet SLY 399 en längre tid stått på privat mark vilken upplåts som pendlarparkering. Fordonet var kraftigt demolerat, saknade registreringsskyltar samt hindrade snöröjningen från att snöröja på platsen. Markägaren var då i kontakt med stadsvärden, eftersom han inte ville ha fordonet stående på sin mark, bland annat på grund av att det hindrade snöröjningen. Efter cirka fem veckor lappade stadsvärden bilen med en röd lapp med uppmaning om att fordonet måste flyttas och med information om att det kommer att tas om hand för skrotning om det inte flyttas. Den fjärde dagen efter lappningen flyttades fordonet som fordonsvrak, enligt punkt 7 i protokollet, till skrot efter bedömning om att det var kraftigt demolerat. Stadsvärden har inte rätt att gå in i bilen. Motorhuven gick inte att öppna för att läsa chassinumret. Skrotningsföretaget öppnade motorhuven och kunde då avläsa chassinumret och på så sätt kunde ägaren då först spåras. Protokollet som används uppdaterades år 2015 i och med att den nya lagen om skuld på fordon tillkom samt även punkt 3.1. Av protokollet framgår enligt förvaltningslagen 31 Punkt 1 Dagen för beslutet Punkt 2 Vad beslutet innehåller - Verkställighet flyttning av fordon. Punkt 3 Vem som har fattat beslutet - Stadsvärd Björn Siljeström. et motiverades enligt förvaltninglagen 32 med att fordonet var kraftigt demolerat, saknade registreringsskyltar samt hindrade snöröjningen från att snöröja på platsen.

6 6/14 Stadsvärd Björn Siljeström som har hanterat ärendet med flyttningen av fordonet har deltagit i framtagandet av detta yttrande. sunderlag Begäran om upplysningar och yttrande, remiss från JO Anmälan till JO från fordonets ägare, Protokoll enligt lagen och förordningen om flyttning av fordon i vissa fall. Tre bilder på fordonet. et skickas till JO Riksdagens ombudsmän.

7 TFN 71 7/14 Dnr TFN/2019: Medborgarförslag om gång- och cykelvägen mellan Parkvägen och Stockenströms väg i Åkers styckebruk beslutar att 1. bifalla medborgarförslaget. sgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och fritidsnämndens beslut. Yrkande Angela Andersson (S) yrkar bifall till förslaget. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslag om gång- och cykelvägen mellan Parkvägen och Stockenströms väg i Åkers styckebruk till teknik- och fritidsnämnden för beslut. Förslagsställaren påtalar att gång- och cykelbanan under höst, vår och vinter är nästintill oframkomlig och att den bör fixas till. Stadsmiljöenheten är medveten om att aktuell gång- och cykelväg under vissa tider av året är i dåligt skick. Detta beror bl.a. på att den lutar åt fel håll, vilket medför att regnvatten och smält snö inte rinner av som det ska. Kontoret föreslår teknik- och fritidsnämnden att bifalla medborgarförslaget eftersom gång- och cykelvägen mellan Parkvägen och Stockenströms väg i Åkers styckebruk planeras att åtgärdas under kommande höst/vinter. Ekonomiska konsekvenser för kommunen Kostnaden för åtgärden tas från befintlig driftbudget eftersom det är inte finns några medel för underhåll. Övriga konsekvenser et medför inga övriga konsekvenser. Uppföljning et följs upp för åtgärd sunderlag Medborgarförslag, daterat et skickas till Förslagsställaren. Enhetschef gata/park.

8 TFN 72 8/14 Dnr TFN/2019: Medborgarförslag om snöröjning och isbekämpning i Strängnäs kommun beslutar att 1. medborgarförslaget inte föranleder någon åtgärd. sgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och fritidsnämndens beslut. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna ett medborgarförslag om snöröjning och isbekämpning i Strängnäs kommun till teknik- och fritidsnämnden för beslut. Förslagsställaren anser att all snöröjning är kommunens ansvar och att snöröjningen och isbekämpningen i Strängnäs är dålig. Kommunen har ansvar för snöröjningen på kommunala gång- och cykelbanor samt gator. Fastighetsägare har ansvar för sin mark och trottoaren utanför sin tomtgräns och det är deras skyldighet att känna till sitt ansvarsområde. Stadsmiljöenheten har en hög ambition att hålla gång- och cykelbanor isfria och halkfria. Att få samtliga gång- och cykelbanor och trottoarer helt is- och snöfria under vintern är omöjligt. Ekonomiska konsekvenser för kommunen et medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen. Övriga konsekvenser et medför inga övriga konsekvenser. Uppföljning Ingen uppföljning krävs. sunderlag Medborgarförslag daterat et skickas till Förslagsställaren.

9 TFN 73 9/14 Dnr TFN/2019: Medborgarförslag om skapande av gångfartsområde runt kyrkberget i Strängnäs beslutar att 1. medborgarförslaget inte föranleder någon åtgärd. Jäv Håkan Bertilsson (STRP) anmäler jäv, deltar ej i beslutet. Yrkande Terese Askerstedt (MP) yrkar att nämnden beslutar att bifalla medborgarförslaget. sgång Ordförande Sixten Skullman (M) frågar om nämnden beslutar i enlighet med kontorets förslag eller i enlighet med Terese Askersteds (MP) förslag och finner att nämnden har beslutat enligt kontorets förslag. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna ett medborgarförslag om skapande av gångfartsområde runt kyrkberget i Strängnäs till teknik- och fritidsnämnden för beslut. Inom teknik- och servicekontoret pågår en diskussion och en översyn av trafiksituationen för hela kyrkberget tillsammans med Strängnäs stift. Översynen handlar bl.a. om trafikflödet och om de parkeringsmöjligheter som finns i dagsläget och vilka parkeringar som behöver finnas kvar. Översynen kan eventuellt resultera i att vissa delar av kyrkberget görs om till gångfartsområde. Ekonomiska konsekvenser för kommunen et medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen i nuläget. Övriga konsekvenser et medför inga övriga konsekvenser i detta skede. Uppföljning Ingen uppföljning krävs. sunderlag Medborgarförslag, inkommet till teknik- och servicekontoret et skickas till Förslagsställaren.

10 TFN 74 10/14 Dnr TFN/2019: Medborgarförslag om tillverkning av djurvänligt påskpynt för användning i Strängnäs kommun beslutar att 1. medborgarförslaget inte föranleder någon åtgärd eftersom kommunen redan använder djurvänligt påskpynt. sgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och fritidsnämndens beslut. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna ett medborgarförslag, om tillverkning av djurvänligt påskpynt för användning i Strängnäs kommun, till teknik- och fritidsnämnden för beslut. Förslagsställaren önskar att Strängnäs kommun upphör med att använda påskfjädrar och hänvisar till en lista med fjäderfria kommuner på Djurens rätts hemsida: Strängnäs kommun använder inte äkta fjädrar i sitt påskpynt i offentliga miljöer, vilket framgår av listan på Djurens rätts hemsida. Ekonomiska konsekvenser för kommunen et medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen. Övriga konsekvenser et medför inga övriga konsekvenser. Uppföljning Ingen uppföljning krävs. sunderlag Medborgarförslag daterat et skickas till Förslagställaren.

11 TFN 75 11/14 Dnr TFN/2019: Medborgarförslag om införande av vattenträning på Thomasbadet beslutar att 1. avslå medborgarförslaget om införande av vattenträning på Thomasbadet. sgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och fritidsnämndens beslut. Kommunfullmäktige har beslutat att överlämna medborgarförslag gällande införande av vattenträning på Thomasbadet för beslut i teknik- och fritidsnämnden. Motiv till beslut Simhallen utnyttjas i stort sett maximalt till simundervisning för skolor, föreningsverksamhet och allmänhetens bad. Fritidsenheten har inte själva, för närvarande, möjlighet att lägga in någon särskild tid för vattenträning förutom undervisning. Om vattenträning, i form av t.ex. vattengympa, ska införas så är det simklubben som får skapa utrymme för det. Ekonomiska konsekvenser för kommunen et medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen. Övriga konsekvenser et medför inga övriga konsekvenser. Uppföljning Ingen uppföljning krävs. sunderlag Inga handlingar bifogas. et skickas till Förslagsställaren.

12 TFN 76 12/14 Dnr TFN/2019: Medborgarförslag om alternativ användning av Svenska Hem Arena beslutar att 1. avslå e-förslaget om alternativ användning av Svenska Hem Arena. sgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och fritidsnämndens beslut. E-förslag har lämnats in om att använda Svenska Hem Arena för idrottsverksamhet med anledning av att det råder brist på träningstider för föreningar som bedriver lagsporter inomhus. Motiv till beslut Det har vid ett flertal tillfällen lämnats förslag om att kommunen borde ta över Svenska Hem Arena. Utredningar har genomförts och slutsatsen har blivit att detta inte är ett alternativ för kommunen. Anledningen är att det finns för många osäkra faktorer gällande byggandens status, ekonomin, hur ett övertagande ska regleras och den utökade trafiken som skulle uppkomma genom staden och Tosteröbron. Det är Larslunda IP som pekats ut och beslutats om att bli kommunens framtida idrottscenter. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har under perioden ett aktuellt samrådsförfarande gällande planprogram för området Södra Tosterö, vilket innefattar arenan. Övriga konsekvenser et medför inga övriga konsekvenser. Uppföljning Ingen uppföljning krävs. sunderlag Inga handlingar bifogas. et skickas till Förslagsställaren.

13 TFN 77 13/14 Dnr TFN/2019: E-förslag om byggnation av en större lekpark i Marielundsparken, Mariefred beslutar att 1. medborgarförslaget inte föranleder någon åtgärd. sgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och fritidsnämndens beslut. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna ett e-förslag om byggnation av en större lekpark i Marielundsviken i Mariefred till teknik- och fritidsnämnden för beslut. Avsaknaden av kommunal lekplats i Marielundsviken beror på att området bygger på samfälligheter av vägar, gator m.m. och att kommunen därmed inte äger någon mark i området. Ekonomiska konsekvenser för kommunen et medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen. Övriga konsekvenser et medför inga övriga konsekvenser. Uppföljning Ingen uppföljning krävs. sunderlag E-förslag, daterat et skickas till Förslagsställaren.

14 14/14 TFN 78 Delegationsbeslut, rapport Följande delegationsbeslut redovisas: 1. Delegationsbeslut fattade i Lex, TFN-Delegation/ Delegationsbeslut schakttillstånd,

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 17:00-18:15. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 17:00-18:15. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/14 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 17:00-18:15. Paragrafer 1-9. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-16:45. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-16:45. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1/12 Plats och tid Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-16:45. Paragrafer 57-64. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa

Läs mer

Brandstationen i Strängnäs kl. 16:00-17:10. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Brandstationen i Strängnäs kl. 16:00-17:10. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/9 Plats och tid Brandstationen i Strängnäs kl. 16:00-17:10 Paragrafer 72-78 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Monika Eriksson (STRP).

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Monika Eriksson (STRP). 1/16 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Paragrafer 26-36. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Räddningstjänsten, Strängnäs. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Räddningstjänsten, Strängnäs. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/17 Plats och tid Räddningstjänsten, Strängnäs. kl. 16:00-18:00. Paragrafer 23-34. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/12 Plats och tid Länsmuseet, Nyköping, Kommunhuset Strängnäs kl. 19:30-20.30 Paragrafer 42-51 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Kultur- och fritidsnämnd 1/10 Plats och tid Kulturhuset Multeum, Strängnäs kl. 17:30-19.00 med ajournering kl. 18:35 18:45. Paragrafer 52-58 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Maj Källman (MP) och Bengt Eriksson (C) som ersättare.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Maj Källman (MP) och Bengt Eriksson (C) som ersättare. Kultur- och fritidsnämnd 1/10 Plats och tid Kulturhuset Multeum, Strängnäs kl. 17:30-18.45 Paragrafer 77-83 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:45. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:45. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/13 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:45. Paragrafer 44-52 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:20. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:20. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/16 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:20. Paragrafer 53-65 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:30. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:30. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/16 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:30 Paragrafer 74-83 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Margaretha Furustrand (L)

Margaretha Furustrand (L) Kommunfullmäktiges valberedning 1/22 Plats och tid Sal 106, Paulinska salen Strängnäs kl. 16:00-17:20 Paragrafer 82-91. Beslutande Se deltagarlista på sidan 3. Närvarande ersättare Se deltagarlista på

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Stefan Manninen (SD).

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Stefan Manninen (SD). 1/6 Plats och tid Kommunhuset Gustav Vasa kl. 16:00-17.30. Paragrafer 12. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Kommunhuset Gustav Vasa kl. 16:00-17:30 kl. 16:55-17:05 ajournering. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset Gustav Vasa kl. 16:00-17:30 kl. 16:55-17:05 ajournering. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/15 Plats och tid Kommunhuset Gustav Vasa kl. 16:00-17:30 kl. 16:55-17:05 ajournering Paragrafer 31-41 ande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:10. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:10. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/17 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:10. Paragrafer 35-45. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/16 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Paragrafer 1-11. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Strängnäs, kl. 13:30 14:45 Paragrafer 63-68 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på nästa sida

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/14 Plats och tid Gyllenhjelmssalen, Kommunhuset Strängnäs, kl. 18.00-20:00, med ajournering kl.18.35-18.45. Paragrafer 136-149 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/14 Plats och tid Gyllenhjelmssalen, Kommunhuset Strängnäs, kl. 18.00-19:10 med ajournering kl. 18.20-18.30. Paragrafer 150-161 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:15. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:15. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1/19 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:15. Paragrafer 46-56. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Maud Richthoff (SD)

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Maud Richthoff (SD) 1/5 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs, kl. 17.00-21:00 Paragrafer 65 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset,. Underskrifter

Läs mer

Gunilla Frithiof (S)

Gunilla Frithiof (S) 1/14 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:00-18:30 Paragrafer 23-31 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Gyllenhjelm, Kommunhuset Strängnäs kl. 09:05-21:25

Gyllenhjelm, Kommunhuset Strängnäs kl. 09:05-21:25 1/19 Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset Strängnäs kl. 09:05-21:25 Paragrafer 38-47 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl. 14.30 16. Ledamöter Robert Beronius (L) (ordförande) Christina Frisk (L) Linda Hiort

Läs mer

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Roine Karlsson (MP) Irene Solberg Ruhn (M) Johnny Mattsson (M)

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Roine Karlsson (MP) Irene Solberg Ruhn (M) Johnny Mattsson (M) 1(9) Plats och tid Konferensrum Gottröra, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, måndagen den 28 augusti 2017 kl 09:00-09:45. Beslutande Ledamöter Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom

Läs mer

Petter Börjesson, tf teknisk chef Kent Mattsson, fastighetsingenjör Erik Mååg, ekonom Marcus Blomqvist, markingenjör, del av 65.

Petter Börjesson, tf teknisk chef Kent Mattsson, fastighetsingenjör Erik Mååg, ekonom Marcus Blomqvist, markingenjör, del av 65. Tekniska nämnden 2015-11-26 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tjänstemän Justering Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Gunnar Östberg

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 08:30-11:30. 1/7 Paragrafer 189, 201 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Marianne Andersson

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Nils Gunnar Westerberg (M)

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Nils Gunnar Westerberg (M) 1/8 Plats och tid Gustav Vasa, Kommunhuset Strängnäs kl. 16:30-16:55 Paragrafer 90-97 ande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Lena Rundberg (C)

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Lena Rundberg (C) 1/7 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs, kl. 18.00-18:30 Paragrafer 72-74 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-13 1 (8)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-13 1 (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-13 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2010-09-13 klockan 08.00-15.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Åke Almqvist (M) Solveig Danielsson (KD) Sigvard

Läs mer

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 1/14 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 Paragrafer 48-56 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Kl 17.30 19.50 ande närvarande Övriga närvarande Roswitha Melzer (L), ordförande, Zarah Sjökvist (M), Maya Mallo

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, kl. 09:00-11.30 ande Närvarande ersättare Övriga närvarande Johnny Sundling (S), ordförande Stefan Ekwing (L) Stefan Hagman (S) Ingrid Inhammar (S) Marie Olsson (V) Camilla Landerberg

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 41 Budget 2020-2022... 3 42 Ekonomi och budgetuppföljning... 4 43 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 5 44 Renhållningstaxa...

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista....

Kultur- och fritidsnämnden Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00-19.20 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Nils Gunnar Westerberg (M)

Nils Gunnar Westerberg (M) 1/13 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:00-19:25 Paragrafer 6-13 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-10-16, kl. 17.00 18.00 Se nästa sida. Övriga närvarande Justerade paragrafer 69-78 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson Demokratigruppen 2006-06-26 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl.18.00 19.00 Beslutande Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson Övriga deltagare Patrik Hjalmarsson Utses att justera

Läs mer

Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-18:45. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-18:45. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/19 Plats och tid Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-18:45. Paragrafer 79-92. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Tekniska nämnden protokoll

Tekniska nämnden protokoll Datum: Onsdagen den 14 december Tid: 18.00 20.55 Plats: Elfkungen, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Fredag den 16 december, klockan 6.00 Paragrafer: 64-72 Utses att justera: Zara Blidevik (M) 64-65,

Läs mer

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S)

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-10-21 101 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-16.15 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Pia Embretsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(7) ÅSTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 17.00-18: 10 Ajournering Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise

Läs mer

Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S) Irene Andersson (M), tjänstgörande ersättare för Håkan Frank (M)

Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S) Irene Andersson (M), tjänstgörande ersättare för Håkan Frank (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Lilla Orren, vån 7, Folkets Hus, Ludvika, måndagen den 19 november 2018, kl. 9.00-10.40 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Ordningsföreskrifter för torghandel i Strängnäs kommun, revidering

Ordningsföreskrifter för torghandel i Strängnäs kommun, revidering Bilaga 06:1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Teknik- och servicekontoret Handläggare Kersti Hellström 0152-291 37 Dnr TSN/2018:469-003 2018-09-07 1/1 Teknik- och servicenämnden Ordningsföreskrifter för torghandel i Strängnäs

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-11-19 Innehåll 159 Godkännande av ärendelista... 178 160 Anmälan av delegationsbeslut... 179 161 Delgivningar... 180 162 Lägesbeskrivning per programområde...

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21 Sida Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 1 Anmälan av delegationsbeslut... 2 Omvårdnadsnämndens protokoll... 3 Ansökan om kommunal hjälp till UFA- ungdom, fritid, arbete... 4 Yttrande över motion

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset i Ängelholm, Rum Grön, , kl. 16:00. Jan Magnusson (FP) Christer Hansson (S) Bertil Påhlsson (M) Arne Jönsson (S)

Plats och tid: Stadshuset i Ängelholm, Rum Grön, , kl. 16:00. Jan Magnusson (FP) Christer Hansson (S) Bertil Påhlsson (M) Arne Jönsson (S) Plats och tid: Stadshuset i Ängelholm, Rum Grön, 2014-03-03, kl. 16:00 ande: Christer Örning (M) Jan Magnusson (FP) Christer Hansson (S) Bertil Påhlsson (M) Arne Jönsson (S) Ersättare: Hans-Åke Jönsson

Läs mer

Teknik- och servicenämnden. Föredragningslista 1/1. Tid: kl. 16:00. Plats: Gustav Vasa, Kommunhuset, Kommunhuset Strängnäs.

Teknik- och servicenämnden. Föredragningslista 1/1. Tid: kl. 16:00. Plats: Gustav Vasa, Kommunhuset, Kommunhuset Strängnäs. KALLELSE Teknik- och servicekontoret 2018-04-16 1/1 Teknik- och servicenämnden Tid: 2018-04-24 kl. 16:00. Plats: Gustav Vasa, Kommunhuset, Kommunhuset Strängnäs. Majoriteten har gruppmöte i Gustav Vasa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-12 1 () Plats och tid Kulturhuset, Hallstahammar, klockan 15.00 16.10. Beslutande Thure Andersen (S) ordf Anna-Karin Folkesson (S) Lennart Ahlström (S) Lennart Andersson

Läs mer

Öppet för allmänheten 48-57

Öppet för allmänheten 48-57 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2018-09-27 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18, Katrineholm, klockan 13.15 14:45 Öppet för allmänheten 48-57 Beslutande Beslutande ersättare Anneli Hedberg (S) ordförande,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. nedtagande

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. nedtagande Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset Hultsfred 16 augusti 2017 kl. 9.00-9.20 Beslutande Övriga deltagande Se särskild närvarolista Anders Helgée, miljö- och byggnadschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll Innehåll 1 Studiebesök på Kronängskolan... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Anmälan av delegationsbeslut... 5 4 Lägesbeskrivning per programområde... 6 5 Statusrapport för tekniska utskottets pågående

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/8 Plats och tid Gustav Vasa, Kommunhuset Strängnäs, kl. 18:05-18:30 Paragrafer 21-24 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 57 Godkännande av ärendelista... 74 58 Anmälan av delegationsbeslut... 75 59 Målgruppsbidrag studieförbunden... 76 60 Ekonomiskt stöd till studieförbunden/sisu... 77 61 Motion angående uppförande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunkontor måndagen den 15 januari 14:00 16.15 ande Anders Palmengren (s) ordf Simon Walfridsson (c) v ordf Marie Larsson (m) Jan O Eriksson (s) tjg ers Margareta Ragnarsson (s)

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 2 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12 Paragrafer 21-27 kl. 14:30-16:41 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (5) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 14.00 15.30 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Stefan

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida 6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1/10 Plats och tid Gustav Vasa, Kommunhuset, kl. 17:00 18:10 Paragrafer 97-103 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden Tekniska nämnden 1 (17) Plats och tid Hellqvistsalen, torsdagen den 17 juni 2010, klockan 16.00 18.30 ande Görel Nilsson (S) Lennart Pettersson (S) Börje Andersson (C), ordförande Lars Andersson (C) Hans

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Svarvaren, måndagen den 12 november 2018 kl 16:30-19:00 ande Per Gren (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Thomas Carlsson (S) Liselott Nydén (S) Kenneth Grad

Läs mer

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Dävensö,, 15:00 15:30 Ajournering Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Andrée Wright, ordförande (MP) Naser Vukovic, 1:a vice ordförande (S) Paul Gustavsson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Kommunhuset, Strängnäs

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Kommunhuset, Strängnäs Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 11:25-11:35 1/5 Paragrafer 44 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.45 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Helene Carlind (C) Kerstin Karlstedt (M) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Helene Carlind (C) Kerstin Karlstedt (M) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-10-04 Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 10 oktober 2017 kl. 08:00-16.30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S 218-221 Övriga deltagande Lars

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Tekniska nämnden

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Tekniska nämnden 2014-10-22 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Harriesalen, 22 oktober 2014, klockan 19.00 19.55 ande Övriga deltagande Johan Ericsson (M), ordförande Sofia Lindblom (M) Larserik Johansson (S) Tommy Almström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2018-2019 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

Kommunhuset, Överrsten Måndagen den 9 mars 2015 kl 18:00 21:30

Kommunhuset, Överrsten Måndagen den 9 mars 2015 kl 18:00 21:30 2015-03-09 1 (14) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Överrsten Måndagen den 9 mars 2015 kl 18:00 21:30 Hanna Ershytt (C), ordförande Marianne Ragntoft (S), 1:e vice ordf Ingemar Kristensson

Läs mer

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 1 1 Plats och tid Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Per Ahlin, kulturchef Cecilia Möller, förvaltningsdirektör Tim Greneby, avdelningschef bad Helena Wallner, nämnd- och utredningssekreterare

Per Ahlin, kulturchef Cecilia Möller, förvaltningsdirektör Tim Greneby, avdelningschef bad Helena Wallner, nämnd- och utredningssekreterare 1(18) Plats och tid ande Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, torsdagen den 13 oktober 2016 klockan 17:00 18:30. Ledamöter Se separat närvarolista. Ersättare Se separat närvarolista.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs 1/6 Paragrafer 230 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Marianne Andersson (C) med Lina Boy (SD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

Västra Sörmlands Räddningstjänst

Västra Sörmlands Räddningstjänst Direktionen 2012-09-20 24 (34) Plats och tid Brandstationen i Högsjö, den 20 september 2012, klockan 18.00 21.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Ola Lindgren (S), ordf. Marie-Louise Karlsson

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum, Moberg i kommunhuset, kl. 08.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Niklas Banérsson (C) ordförande Rune Magnusson (C) Hans Ohlsson (M) deltog

Läs mer

Servicenämnden (17)

Servicenämnden (17) Servicenämnden 2017-02-15 1(17) Plats och tid Nämndrummet, kl. 13.15-16.00 Beslutande Övriga närvarande Margareta Ivarsson (C), ordförande Thomas Bäckman (S) Andreas Hellgren (S) ersätter Maja Sundkvist-Kräutner

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-12.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Gula industrihuset, Stallarholmen. kl. 16:00-17:30. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Gula industrihuset, Stallarholmen. kl. 16:00-17:30. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/21 Plats och tid Gula industrihuset, Stallarholmen. kl. 16:00-17:30. Paragrafer 66-78. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.00-15.25 ande Håkan Josefsson (C), ordförande. Jäv 7 Johan Larsson (C), jäv 7 Per Lorentsson (M), ordförande 7 Sandy Lind (WeP) Jörgen Karlsson (S) Charlotta

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-03-16 1(10) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.10 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Per Thorsell (M) Lise Lidbeck (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-01-24 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Kommunhuset, klockan 15.00 16.20 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Annika Lindholm

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Göran Ljungblom

Läs mer