Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis"

Transkript

1 Protokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, , kl Se nästa sida. Övriga närvarande Justerade paragrafer Justeringens plats och tid Kommunhuset, kl. 08:00 Sekreterare Ordförande Justerare Jennie Luthander Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Beslutande organ Samhällsbyggnadsberedningen Sammanträdesdatum Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset i Skurup Anslaget uppsatt av Jennie Luthander

2 Protokoll 2 (14) Beslutande Jörgen Lidfeldt (SD) Bengt Å Nilsson (S) Richard Bergendahl (MP) Hasse Månsson (C) Marie-Louise Frödin (KV) Kent Johansson (S) Pernilla Lidfeldt (SD) Bengt Andersson (S) Björn Hortevall (M)

3 Protokoll 3 (14) Ärenden vid dagens sammanträde Sida Val av justerare... 4 Godkännande av föredragningslistan... 5 Medborgarförslag om att göra en inventering av befintliga tomma byggnader i kommunen som kan göras om till bostäder... 6 Motion från Sven-Åke Strandberg (KV) om att bygga en tunnel under Kyrkogatan... 8 Motion från Sten Hamberg (M) om att Eric Mårtensson får en gata/väg uppkallad efter sig... 9 Medborgarförslag om att öppna Metta Jörgens väg och Fredrika Wallis väg för genomfart och gör Fiskarevägen till gång- och cykelväg Medborgarförslag om Baja-Maja vid Bräknehus Information om nya planuppdrag Övrigt/ledamots möjlighet att ställa frågor eller väcka ett ärende Ärendeinformation från beredningarna, kommunstyrelsen och revisorerna till kommunfullmäktige

4 Protokoll 4 (14) SBB 69 Val av justerare Samhällsbyggnadsberedningens beslut Till att justera dagens protokoll väljs Hasse Månsson (C).

5 Protokoll 5 (14) SBB 70 Godkännande av föredragningslistan Samhällsbyggnadsberedningens beslut Föredragningslistan godkänns.

6 Protokoll 6 (14) SBB 71 Dnr KS Medborgarförslag om att göra en inventering av befintliga tomma byggnader i kommunen som kan göras om till bostäder Samhällsbyggnadsberedningens förslag till kommunfullmäktige Medborgarförslaget avslås. Sammanfattning av ärendet Medborgarförslag om att göra en inventering av tomma ekonomibyggnader, industrilokaler etc i kommunen som kan byggas om till bostäder. I en tjänsteskrivelse från fastighetsförvaltaren framgår att det i dagsläget inte finns några vakanta lokaler som skulle kunna vara föremål för ombildning till bostäder. Tvärtom är kommunen själv i behov av verksamhetslokaler för olika ändamål för att tex minska den externa inhyrningen hos privata fastighetsägare. I en tjänsteskrivelse från Skurupshem AB framgår att Skurupshem AB har inget att erinra mot att Skurups kommun gör en inventering av Skurupshem AB:s fastighetsbestånd för att finna möjligheter till att utveckla nya bostäder enligt medborgarförslaget. Skurupshem AB ser positivt på att beståndet inventeras med nya ögon och nya möjligheter kan hittas i det befintliga beståndet. I en tjänsteskrivelse från Skurup Kommunala AB framgår att bolaget ställer sig positiva till att det görs en inventering av befintliga tomma byggnader i kommunen. De fastigheter som idag finns i Skurup Kommunalas ägor är i dagsläget till 100% uthyrda till kommunens verksamheter. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, daterad Tjänsteskrivelse, daterad Tjänsteskrivelse, daterad Medborgarförslag, daterat Tidigare behandling Samhällsbyggnadsberedningen , 34: Samhällsbyggnadsberedningen beslutar att remittera medborgarförslaget till fastighetsförvaltaren. Samhällsbyggnadsberedningen : Samhällsbyggnadsberedningen beslutar att remittera medborgarförslaget till Skurupshem och Skurups kommunala AB med frågeställningen hur de

7 Protokoll 7 (14) SBB 71 Dnr KS ställer sig till att det görs en inventering över befintliga tomma byggnader i kommunen som kan göras om till bostäder. Kommunfullmäktige beslutade : Kommunfullmäktige beslutar att medborgarförslaget får ställas och att remittera det till samhällsbyggnadsberedningen. Kommunfullmäktige beslutade : Kommunfullmäktige beslutar att bordlägga ärendet. Förslag till beslut under sammanträdet Björn Hortevall (M) yrkar avslag på medborgarförslaget med hänvisning till tjänsteskrivelsen där det framgår att det inte finns några tomma lokaler som ägs av kommunen. Kommunen äger inte frågan när de inte är fastighetsägare. Jörgen Lidfeldt (SD) instämmer. Beslutet skickas till: Förslagsställaren Pontus Åkesson Pierre Esbjörnsson Jane Bergman

8 Protokoll 8 (14) SBB 72 Dnr KS Motion från Sven-Åke Strandberg (KV) om att bygga en tunnel under Kyrkogatan Samhällsbyggnadsberedningens förslag till kommunfullmäktige Samhällsbyggnadsberedningen begär att få göra en utredning. Sammanfattning av ärendet Motion från Sven-Åke Strandberg (KV) om att bygga en tunnel under Kyrkogatan. Beslutsunderlag Motion, daterad Tidigare behandling Kommunfullmäktige , 407: Kommunfullmäktige beslutar att motionen remitteras till samhällsbyggnadsberedningen. Förslag till beslut under sammanträdet Jörgen Lidfeldt (SD) yrkar avslag till motionen med hänvisning till att kostnaderna befaras bli mycket höga, på grund av att man behöver gräva väldigt djupt. Det finns andra lösningar som till exempel blinkande ljus och upphöjd korsning som är mindre kostsamma än en tunnel. Björn Hortevall (M) yrkar avslag med samma motivering att det finns mindre kostnadskrävande åtgärder som dock innebär att det får skrivas en ny motion. Marie-Louise Frödin (KV) yrkar bifall till motionen med hänvisning till att man inte kan värdera människoliv i pengar. Bengt Andersson (S) föreslår att samhällsbyggnadsberedningen begär att få göra en utredning av kommunfullmäktige. Beslutet skickas till: Förslagsställaren.

9 Protokoll 9 (14) SBB 73 Dnr KS Motion från Sten Hamberg (M) om att Eric Mårtensson får en gata/väg uppkallad efter sig Samhällsbyggnadsberedningens beslut Samhällsbyggnadsberedningen beslutar att motionen remitteras till serviceförvaltningen för att undersöka vilka gator som kan bli aktuella att bli döpta efter Eric Mårtensson. Serviceförvaltningen ombeds att återkomma med svar i november. Sammanfattning av ärendet Motion från Sten Hamberg (M) om att Eric Mårtensson får en gata/väg uppkallad efter sig. Beslutsunderlag Motion, daterad Tidigare behandling Kommunfullmäktige , 406: Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till samhällsbyggnadsberedningen. Kommunfullmäktige : Motionen anmäls. Förslag till beslut under sammanträdet Björn Hortevall (M) föreslår att en gata kan döpas efter Eric Mårtensson på områdena Pilgården eller Västeräng. Pernilla Lidfeldt (SD) föreslår att gatan bör ligga i Skurup, kanske på nästkommande utbyggnadsområde. Bengt Andersson (S) föreslår att motionen remitteras till serviceförvaltningen för att undersöka vilka gator som kan bli aktuella att bli döpta efter Eric Mårtensson. Serviceförvaltningen ombeds att återkomma med svar i november. Beslutet skickas till: Förslagsställaren. Serviceförvaltningen.

10 Protokoll 10 (14) SBB 74 Dnr KS Medborgarförslag om att öppna Metta Jörgens väg och Fredrika Wallis väg för genomfart och gör Fiskarevägen till gång- och cykelväg Samhällsbyggnadsberedningens förslag till kommunfullmäktige Samhällsbyggnadsberedningen begär att få göra en utredning. Sammanfattning av ärendet Medborgarförslag om att öppna Metta Jörgens väg och Fredrika Wallis väg för genomfart och gör Fiskarevägen till gång- och cykelväg. Beslutsunderlag Medborgarförslag, daterat Tidigare behandling Kommunfullmäktige , 411: Samhällsbyggnadsberedningen beslutar att medborgarförslaget remitteras till samhällsbyggnadsberedningen. Förslag till beslut under sammanträdet Björn Hortevall (M) påpekar att en eventuell stängning av en gata påverkar hela området och att konsekvenserna av en stängning måste utredas. För att göra en utredning måste beredningen ha tillåtelse av kommunfullmäktige. Beslutet skickas till: Förslagsställaren.

11 Protokoll 11 (14) SBB 75 Dnr KS Medborgarförslag om Baja-Maja vid Bräknehus Samhällsbyggnadsberedningens förslag till kommunfullmäktige Samhällsbyggnadsberedningen begär att få göra en utredning. Sammanfattning av ärendet Medborgarförslag om baja-maja vid Bräknehus. Beslutsunderlag Medborgarförslag, daterat Tidigare behandling Kommunfullmäktige , 412: Kommunfullmäktige beslutar att medborgarförslaget remitteras till samhällsbyggnadsberedningen. Förslag till beslut under sammanträdet Björn Hortevall (M) yrkar att medborgarförslaget skickas till kommunfullmäktige för att begära en utredning om kostnaden för en bajamaja. Beslutet skickas till: Förslagsställaren.

12 Protokoll 12 (14) SBB 76 Information om nya planuppdrag Samhällsbyggnadsberedningens beslut Samhällsbyggnadsberedningen tackar för informationen. Sammanfattning av ärendet Planarkitekt Jennie Luthander informerar om att kommunstyrelsen gett positivt planbesked för två nya detaljplaner, en detaljplan för den nya servicevägen till Prästamosseskolan och en detaljplan för kvarteret Paketen i Skurup.

13 Protokoll 13 (14) SBB 77 Övrigt/ledamots möjlighet att ställa frågor eller väcka ett ärende Samhällsbyggnadsberedningens beslut 1. Samhällsbyggnadsberedningen beslutar att ta upp beredningens öppna ärenden som en punkt på nästa möte. 2. Samhällsbyggnadsbredningen önskar svar om hur det går med utbyggnaden av pendlarparkeringen till nästa möte. Sammanfattning av ärendet Pernilla Lidfeldt (SD) ställer två frågor: 1. Hur går det med uppföljningen av samhällsbyggnadsberedningens öppna ärenden? Vad har beredningen åstadkommit under mandatperioden? 2. Hur går det med utbyggnaden av pendlarparkeringen?

14 Protokoll 14 (14) SBB 78 Dnr KS Ärendeinformation från beredningarna, kommunstyrelsen och revisorerna till kommunfullmäktige 2018 Samhällsbyggnadsberedningens beslut Sammanfattning av samhällsbyggnadsberedningens möte : Samhällsbyggnadsberedningen önskar utreda trafiksituationen vid Fiskarevägen, Metta Jörgens väg och Fredrika Wallis väg i Abbekås, vad en Bajamaja vid Bräknehus kostar samt vad en tunnel under Kyrkogatan kostar.

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S)

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, Kommunhuset, 2017-12-12, kl. 17.00 18.00 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA.

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA. Protokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-01-16, kl. 17.00 18.30 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef

Läs mer

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Jörgen Lidfeldt (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Jörgen Lidfeldt (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (18) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-08-21, kl. 17.00 18.50 Se nästa sida. Övriga närvarande Håkan Svensson, Driftchef, 53-60 Peter Dahl, Projektledare, 53-60

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Håkan Levau (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Håkan Levau (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Selma, Kommunhuset, 2017-06-20, kl. 17.00 18.30 Se nästa sida. Övriga närvarande Julia Andersson Thysell, Planarkitekt, 76-85 Håkan Svensson, Driftchef,

Läs mer

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S)

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Protokoll 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, Kommunhuset, 2017-08-22, kl. 17.00 19.30 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Jörgen Lidfeldt (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Jörgen Lidfeldt (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-06-19, kl. 17.00 Se nästa sida. Övriga närvarande Julia Andersson Thysell, Planarkitekt, 44-52 Ashley Andersson, Planarkitekt,

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Richard Bergendahl (MP) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Richard Bergendahl (MP) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Selma, 2016-05-16, kl. 17.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Justerade paragrafer 46-55 Justeringens plats och tid

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Protokoll 1 (16) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (16) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (16) Plats och tid Selma, 2016-02-16, kl. 17.00 18.40 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Malin Klasson, Utvecklingsingenjör gata/trafik, 13-16 Håkan Svensson, Driftchef, 13-16 Julia

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Camilla Westerdahl (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Camilla Westerdahl (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Beslutande Kommunhuset - Sammanträdesrum Mårten, 2015-03-10, kl. 17.30 20.30 Se nästa sida. Övriga närvarande Lena Axelsson, Kommunfullmäktiges ordförande, 15-27 Eva Bergstrand,

Läs mer

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Protokoll 1 (6) Plats och tid Nils Holgerssongymnasiets aula, 2018-02-26, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 58 Justeringens

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Kommunhuset - Mårten, 2018-09-11, kl. 17.30-18.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Ann-Charlotte Oredsson, Kultursamordnare Justerade paragrafer 52-60 Justeringens

Läs mer

Protokoll 1 (24) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (24) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (24) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-05-22, kl. 17.00 18.50 Se nästa sida. Övriga närvarande Håkan Svensson, Driftchef, 32-39 Sara Östberg, Energi- och klimatrådgivare,

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Bengt Å Nilsson (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Bengt Å Nilsson (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Selma, 2015-04-20, kl. 17.00 18.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Vik. Planarkitekt Lena Johansson, Miljöstrateg, 30 Sara Östberg, Energi

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Richard Bergendahl (MP) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Richard Bergendahl (MP) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Selma, 2015-11-17, kl. 17.00 18.30 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Christian Lagerblad, Utvecklingsingenjör, 95-98 Camilla Hansen, 95-103 Justerade paragrafer

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-09-17, kl. 13.00 15.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Gertrud Ekman (S), 32

Läs mer

Protokoll 1 (9) Se nästa sida.

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Protokoll 1 (9) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2019-02-25, kl. 13.00 16.20 Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer Se nästa sida. Annika Jansson, sekreterare Christian Björkqvist,

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Lotta Oredsson, Kultursamordnare. Karolin Johansson. Göran Pettersson (MP) Lis-Lott Hortevall (M) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Lotta Oredsson, Kultursamordnare. Karolin Johansson. Göran Pettersson (MP) Lis-Lott Hortevall (M) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Kommunhuset - Mårten, 2017-02-14, kl. 17.30 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Lotta Oredsson, Kultursamordnare Justerade paragrafer 7-14 Justeringens plats

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida.

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Mårten, kommunhuset, 2018-04-09, kl. 17.30 20.00 Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Jimmy Nilsson, projektledare,

Läs mer

Protokoll 1 (22) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (22) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (22) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, Kommunhuset, 2017-03-21, kl. 17.00 18.30 Se nästa sida. Eva-Marie Engström, Förvaltningschef, Serviceförvaltningen, 33-41

Läs mer

Protokoll 1 (10) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Maria Ivansson (MP) Jimmy Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (10) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Maria Ivansson (MP) Jimmy Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-04-09, kl. 13.00 15.30 Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Aleksandra Rodenkrans Hagström,

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Sven-Bertil Persson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Sven-Bertil Persson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Kommunhuset - Mårten, 2018-02-13, kl. 17.30 19.05 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare Justerade paragrafer 1-11 Justeringens plats och tid

Läs mer

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Magnus Alm (S) Björn Aidemark (L) Anslag/bevis

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Magnus Alm (S) Björn Aidemark (L) Anslag/bevis Protokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-02-12, kl. 14.30 16.15 Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Aleksandra Rodenkrans Hagström, förvaltningschef

Läs mer

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef. Hans Inge Persson (C) Roland Hansson (S) Anslag/bevis. Valnämnden. Kommunhuset Skurup

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef. Hans Inge Persson (C) Roland Hansson (S) Anslag/bevis. Valnämnden. Kommunhuset Skurup Protokoll 1 (9) Plats och tid Holger, kommunhuset, 2018-06-27, kl. 15.00 15.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 13-17 Justeringens plats

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida.

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Mårten, kommunhuset, 2018-08-13, kl. 17.30 Se nästa sida. Övriga närvarande Christian Björkqvist, kanslichef, t o m 29 Gun Andersson, Sekreterare

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida Kl 10:00 Kommunhuset. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Sten Hamberg (M) Anslag/bevis

Protokoll 1 (14) Se nästa sida Kl 10:00 Kommunhuset. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Sten Hamberg (M) Anslag/bevis Protokoll 1 (14) Plats och tid Skurups Bibliotek, 2017-03-14, kl. 17.30 20.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare Maria Christensen, Kulturchef Maria Tsakiris, Kultur

Läs mer

Protokoll 1 (16) Se nästa sida Kl 13:00 Kommunhuset. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Lis-Lott Hortevall (M) Anslag/bevis

Protokoll 1 (16) Se nästa sida Kl 13:00 Kommunhuset. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Lis-Lott Hortevall (M) Anslag/bevis Protokoll 1 (16) Plats och tid Hallenborgskolan - Rydsgård, 2018-10-09, kl. 17.30 19.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare Richard Andersson, Ungdomskulturutvecklare

Läs mer

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (7) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-02-12, kl. 13.00 15.45 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör

Läs mer

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Magnus Alm (S) Maria Ivansson (MP) Anslag/bevis

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Magnus Alm (S) Maria Ivansson (MP) Anslag/bevis Protokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2017-01-23, kl. 13.00 15.00 Se nästa sida. Agneta Fränngård, Sekreterare Mats Lundqvist, Bitr Förvaltningschef

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Politikerrummet, 2018-01-18, kl. 13.00 16.10 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Annika Jansson, Kommunsekreterare, del av 4, 6 Gun Andersson, Administratör, del

Läs mer

Protokoll 1 (8) Se nästa sida. 237 och 239 justerades omedelbart. Annika Jansson. Johan Bolinder (M) Eva Hallmer Lindahl (L) Anslag/bevis

Protokoll 1 (8) Se nästa sida. 237 och 239 justerades omedelbart. Annika Jansson. Johan Bolinder (M) Eva Hallmer Lindahl (L) Anslag/bevis Protokoll 1 (8) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2019-06-17, kl. 08.30 11.40 Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer Se nästa sida. Annika Jansson, sekreterare Christian Björkqvist,

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Selma, Kommunhuset, 2017-10-17, kl. 17.00 19.00 Se nästa sida. Övriga närvarande Julia Andersson Thysell, Planarkitekt, 109-120 Sara Östberg, Energi

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis Protokoll 1 (11) Plats och tid Selma, kommunhuset i Skurup, 2019-02-11, kl. 18.00 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Sandra Larsson, sekreterare Ulrika

Läs mer

Protokoll 1 (13) Se nästa sida.

Protokoll 1 (13) Se nästa sida. Protokoll 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Mårten, kommunhuset, 2018-10-15, kl. 17.30 Se nästa sida. Gun Andersson, Sekreterare Henrik Lundblad, Näringslivsstrateg, 38

Läs mer

Protokoll 1 (13) Se nästa sida. Agneta Fränngård, Sekreterare Anders Grundberg, förvaltningschef Ulrika Fridh, biträdande förvaltningschef

Protokoll 1 (13) Se nästa sida. Agneta Fränngård, Sekreterare Anders Grundberg, förvaltningschef Ulrika Fridh, biträdande förvaltningschef Protokoll 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-10-15, kl. 11.00 13.30 Se nästa sida. Agneta Fränngård, Sekreterare Anders Grundberg, förvaltningschef

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida.

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Protokoll 1 (14) Plats och tid Biblioteket Skurup, 2019-04-02, kl. 18.00 20.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Gun Andersson, sekreterare Maria Christensen, bibliotekschef Ann-Charlotte Oredsson-Holm,

Läs mer

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (18) Plats och tid Politikerrummet, 2017-11-14, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare Justerade paragrafer 48-57 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida.

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Elisefreds förskola, Spetsgatan 26, Skurup, 2017-04-18, kl. 13.00 15.30 Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Mats Lundqvist, bitr förvaltningschef

Läs mer

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Eva Larsson, Förslagsställare, Tommy Olsson, Förslagsställare,

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Eva Larsson, Förslagsställare, Tommy Olsson, Förslagsställare, Protokoll 1 (18) Plats och tid Selma, 2016-11-14, kl. 17.00 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Eva Larsson, Förslagsställare, 103-105 Tommy Olsson,

Läs mer

Protokoll 1 (10) Se nästa sida.

Protokoll 1 (10) Se nästa sida. Protokoll 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Nils/Holger, kommunhuset, 2018-11-12, kl. 13.00 14.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Ulrika Fridh, biträdande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Protokoll 1 (22) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Richard Bergendahl (MP) Anslag/bevis

Protokoll 1 (22) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Richard Bergendahl (MP) Anslag/bevis Protokoll 1 (22) Plats och tid Selma, 2016-08-22, kl. 17.00 19.00 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Stefan Möller, Elverkschef, 63-65 Lars Hermansson, Elverket, 63-65 Sara Östberg, Energi och

Läs mer

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Bengt Å Nilsson (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Bengt Å Nilsson (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (18) Plats och tid Selma, 2016-10-18, kl. 17.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Justerade paragrafer 92-102 Justeringens plats och tid

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Gun Andersson. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Gun Andersson. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (14) Plats och tid Politikerrummet, 2016-08-16, kl. 13.00 15.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Gun Andersson, Administratör/sekreterare Justerade paragrafer 26-32 Justeringens

Läs mer

Protokoll. Nils-Holger, Kommunhuset Skurup, , kl Se nästa sida.

Protokoll. Nils-Holger, Kommunhuset Skurup, , kl Se nästa sida. Protokoll 1(8) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer Justeringens plats och tid Nils-Holger, Kommunhuset Skurup,, kl. 13.30-16.30 Se nästa sida. Anna Palmgren, bitr förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Protokoll 1 (14) Nils-Holger, Kommunhuset Skurup, , kl Se nästa sida.

Protokoll 1 (14) Nils-Holger, Kommunhuset Skurup, , kl Se nästa sida. Protokoll 1 (14) 2016-02-01 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer Justeringens plats och tid Nils-Holger, Kommunhuset Skurup, 2016-02-01, kl. 17.30-19.30 Se nästa sida. Rickard

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Protokoll 1 (21) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt James Brocka, Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Magnus Alm (S)

Protokoll 1 (21) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt James Brocka, Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Magnus Alm (S) Protokoll 1 (21) Plats och tid Selma, 2016-09-20, kl. 17.00 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt James Brocka, 78-80 Justerade paragrafer 78-91 Justeringens

Läs mer

Nils-Holger, Kommunhuset Skurup, , kl Se nästa sida. Kommunhuset i Skurup, , kl

Nils-Holger, Kommunhuset Skurup, , kl Se nästa sida. Kommunhuset i Skurup, , kl 1(13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer Justeringens plats och tid Nils-Holger, Kommunhuset Skurup,, kl. 17.30-20.30 Se nästa sida. Anna Palmgren, Sekreterare Anna-Lena Fällman,

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-09:15 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 13:00. Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD)

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 13:00. Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-01-30, kl. 13:00 Beslutande: Ersättare: Adjungerade: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Ola Carlsson (M)

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Bengt Hagberg, Sekreterare Gun Andersson, Administratör, Bengt Hagberg. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S)

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Bengt Hagberg, Sekreterare Gun Andersson, Administratör, Bengt Hagberg. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Protokoll 1 (15) Plats och tid politikerrummet, 2016-04-12, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Bengt Hagberg, Sekreterare Gun Andersson, Administratör, 9-10 Justerade paragrafer 9-17

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl Protokoll 1 (7) Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl. 16.00 16.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Erik Lundström (KD), Vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Protokoll 1 (16) Se nästa sida. Agneta Fränngård, Sekreterare. Agneta Fränngård. Maria Ivansson (MP) Marie Louise Fridolf (M) Anslag/bevis

Protokoll 1 (16) Se nästa sida. Agneta Fränngård, Sekreterare. Agneta Fränngård. Maria Ivansson (MP) Marie Louise Fridolf (M) Anslag/bevis Protokoll 1 (16) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-05-14, kl. 13.00 14.00 Se nästa sida. Agneta Fränngård, Sekreterare Justerade paragrafer 13-20 Justeringens

Läs mer

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtäljesalen, torsdagen den 1 juni 2017 kl 10:00-10:25 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordf. Nils Matsson (M), v. ordf. Roine Wallin (L) Lars Hasselfeldt (KD) Ola Nordstrand

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande

Läs mer

Protokoll 1 (31) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Tommy Olsson, Förslagsställare Katarina Eskilsson, Förslagsställare

Protokoll 1 (31) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Tommy Olsson, Förslagsställare Katarina Eskilsson, Förslagsställare Protokoll 1 (31) Plats och tid Selma, 2016-12-13, kl. 17.00 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Tommy Olsson, Förslagsställare Katarina Eskilsson, Förslagsställare

Läs mer

Protokoll 1 (30) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Björn Hortevall (M) Anslag/bevis

Protokoll 1 (30) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Björn Hortevall (M) Anslag/bevis Protokoll 1 (30) Plats och tid Selma, 2017-02-21, kl. 17.00 18.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Sara Östberg, Energi- och klimatrådgivare, 28 Karolin

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10 arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Plats och tid Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10 ande Anders Pettersson, ordförande (c) Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson (m) Marika Bjerstedt Hansen (s) Clas

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Mats Lundqvist, bitr förvaltningschef. Agneta Fränngård.

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Mats Lundqvist, bitr förvaltningschef. Agneta Fränngård. Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-01-15, kl. 13.00 14.30 Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Mats Lundqvist, bitr förvaltningschef

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Lola Strandh. Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Lola Strandh. Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Selma, Kommunhuset Skurup, 2016-10-13, kl. 15.00-15.30 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Justerade paragrafer 172-184 Justeringens plats och tid Kommunhuset Skurup

Läs mer

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD)

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD) 2015-06-23 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, måndag 1 juni 2015, kl. 13.00 14.30. Ledamöter Tjänstgörandeersättare Övriga närvarande Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M)

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(6) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-03-29 - Kommunhuset klockan 16.45-17.05. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Bjarne Daa(S) - tjänstgörande

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:10 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, kl. 19.00 19.25 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-09-26 PARAGRAFER 109-117 UNDERSKRIFTER

Läs mer

Anders Ahvander (SÖS)

Anders Ahvander (SÖS) Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 14.00 15.35 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Catharina Blixen-Finecke (M) Erik Lundström

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Mats Lundqvist, bitr förvaltningschef. Agneta Fränngård.

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Mats Lundqvist, bitr förvaltningschef. Agneta Fränngård. Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-01-15, kl. 13.00 14.30 Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Mats Lundqvist, bitr förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-20 PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, 19.00 Obs! Ändrad plats FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokollsjusterare

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils-Holger, kommunhuset i Skurup, 2015-10-05, kl. 17.30 20.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anna Palmgren, bitr förvaltningschef Anne Larsson, IFO-chef Anna

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8.

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8. 1(5) Plats och tid Tisdagen den 26 maj, klockan 8.00-11.00 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Tjänstemän Tid och plats för justering Emma Isfeldt (S) Christer Johansson (M) Anders Einarsson, kommunchef

Läs mer

Protokoll 1 (12) Beslutande organ Sammanträdesdatum Diarienummer Individ- och omsorgsberedningen KS Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Beslutande organ Sammanträdesdatum Diarienummer Individ- och omsorgsberedningen KS Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils-Holger, kommunhuset i Skurup, 2015-05-04, kl. 17.30 19.40 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Rickard Pettersson, förvaltningschef Anna Palmgren, bitr. förvaltningschef

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Sammanträdesrum Alnarp, Kommunhuset i Lomma Tid kl. 14.30-15.05 Beslutande Fred Windisch (S) Åke Christensson (M) Erica Michalek (M) Staffan Fareld (S) Ordförande Revisor

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl Kommunstyrelsen 2018-02-26 129 Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl. 17.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Bengt Sjöberg (M), ordförande Anne-Marie Lundin (M) Mikael Faleke (M) Marlene

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : 1 av 5 Plats och tid Brösarps skola, den, kl. 18.15-18.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Samhällsbyggnadschef Jörgen Prahl Kanslichef Christian Björkqvist Utses att justera Mats Andersson (M)

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-08 1 (15) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 12.00 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden 1(5) Tid och plats för sammanträde Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden Onsdagen den 29 april 2015 15.00 Frejaskolans sammanträdesrum, Gnesta Beslutande Enligt bilagd närvaroförteckning.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.00-15.25 ande Håkan Josefsson (C), ordförande. Jäv 7 Johan Larsson (C), jäv 7 Per Lorentsson (M), ordförande 7 Sandy Lind (WeP) Jörgen Karlsson (S) Charlotta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Diarienummer TN/2017-0024 Tid och plats kl 07.30 14.45 Naturum Kosterhavet Beslutande Ledamöter Åsa Torstensson (C), Ordförande Ingemar Nordström (L), Vice ordförande Andreas

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 29 (35) 2014-12-01 Ks 26. Medborgarförslag om att flytta kommunala pensionärsrådet (KPR) från socialnämnden till kommunstyrelsen och antagande av nytt reglemente svar

Läs mer