Friskis&Svettis Järfälla Motioner

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Friskis&Svettis Järfälla Motioner"

Transkript

1 2018 Friskis&Svettis Järfälla Motioner

2 Motion 1 Spinningsalen Insyn i spinningsalen, vissa motionärer blir störda av insynen samt ibland även störda av belysningen som är utanför. Yrkande: En mökläggande film på den övre delen på glasväggen skulle räcka för att skärma av och även mörklägga mera så att belysningen utanför och även de som vistas utanför inte ser rätt in. För att få bättre rymd i rummet som är utan för så blir det spegelfilm på den sidan. Åsa Gustafsson, Motion 1 - Svar från styrelsen Friskis & Svettis grundidé är att locka fler till träning. Genom att synliggöra all vår träning tror och hoppas vi att fler ska bli nyfikna och vilja testa nya träningsformer. Spinningsalen och lilla salen är lite av skyltfönster och våra motionärer inspiratörer. Belysningen utanför tänds och släcks styrt av rörelse, det är en del av det miljöarbete vi engagerat oss i. Upplevs det som störande av många måste verksamheten utvärdera om belysningen ska vara tänd under lokalens öppettider.

3 Motion 2 Några gardiner Sverige är nu en multikulturell land, också Friskis Svettis har medlemmar av olika länder. Jag är muslim och har träna många år i Friskis Svettis. Det problem som jag har är då jag vänta att komma hem för att duscha. Har inte vana att duscha framför många kvinnor. Jag har försök men det går inte. Alltid hade jag önskat om det skulle bara några gardiner för de som är lite blyga. Yrkande: Finns gardiner i 99 kr i Ikea. Amina Warsame Motion 2 - Svar från styrelsen I dag finns en separat toalett och dusch på övreplan som kan användas för denna typ av behov. När ombyggnationen av Friskiskällan är klar kommer det att finnas duschväggar och möjlighet till duschdraperi även nere i det stora omklädningsrummet. att bifalla motionen

4 Motion 3 Sänk avgifterna, tack! Jag bara älskar F &S, och vill att många arbetskamrater och bekanta tränar hos oss å friskis. Men det är många av mina bekanta som har gått över till Forma just bara för att det är så pass mycket billigare där. Jag blir bara besviken och ledsen :'(, fast jag förstår dem, det är ju faktiskt 1000kr skillnad. Sen kanske skulle ni kunna försöka presentera er mer för kommunen, att de kan teckna avtal med er både i Kallhäll och Jakan. Det skulle vara najs! Kommunen betalar 1500 kr för varje anställd i friskvård nu för tiden. Puss och kram! TACK för all pepp, svett och hälsa. Mvh Trogen Kallhällare i Bolinder. Yrkande: Se ovan :-) Bea Tottie, Motion 3 - Svar från styrelsen När vi arbetet med vår prisstrategi har vi jämför de olika aktörerna som finns i Järfälla, vi är inte billigast sett till prislappen men mycket konkurrenskraftiga sett till vad som ingår i medlemskapet. Vi har inte för avsikt att sänka priserna utan arbetar istället ständigt med att utveckla vårt utbud.

5 Motion 4 Bordtennisbord för motion Önskar ett nytt alternativ i F&S digra utbud. Rörlighet, reaktionsförmåga, balans, koordinationsförmåga och framför allt en väldigt rolig form av träning. Ett bra alternativ för alla åldrar men speciell för de mer mogna motionärerna. Yrkande: Inköp av 2 st Stiga privat roller a 3000 kr plus 8 racketar + bollar. Borden kan placeras efter väggen i någon av hallarna när de inte används. Motionspass med uppvärmning, spel samt stretch. Kan vara ett bra sätt stimulera nya grupper av motionärer. Bollar skapar motion på ett lekfullt sätt. Kan gärna medverka som någon slags ledare/administratör. Tony Johansson, Motion 4 - Svar från styrelsen Bedömning är att vi i dagsläget inte har utrymme för dessa bord och att det bord som redan finns används mycket sparsamt.

6 Motion 5 Herrarnas omklädningsrum, Bolinder Undertecknad medlem önskar att det på prov placeras 2 bänkar med hängare i Herrarnas omklädningsrum vid Bolinder Strand liknande de som finns i Friskiskällan Jakobsberg. Ibland finns spår efter smutsiga skor i skåpen. Inget trevligt att bylsa in kläderna där. Annars är allt bra! Christer Torgé, Motion 5 - Svar från styrelsen Vi ber alla medlemmar som väljer att ta med sig sina skor in i omklädningsrummet att lägga skorna i en påse så att skåpen inte ska bli smutsiga. Är det så att skåpet ändå smutsats ner kan man gärna ta en sådan påse och lägga på golvet i skåpet så att kläderna inte blir smutsiga. Att sätta upp bänkar gör att omklädningsrummet känns mindre luftigt vilket vore synd.

7 Motion 6 Borde inte få varning om man faktiskt dyker upp till pass Om man har bokat en passbiljett men av någon anledning blir sen till anläggningen (<10 min innan passet börjar), så att någon annan motionär hinner "ta" ens biljett, får man i dagsläget en varning i systemet. Jag tycker det är taskigt. Man blir redan tillräckligt ledsen om man inte får vara med på det pass man sett fram emot. Att dessutom få en varning känns på gränsen till mobbning... Jag tycker att det här systemet trycker ner våra medlemmar. Det kan hända vem som helst att man blir försenad och det behöver inte vara den egna personens fel, därför borde den heller inte bli bestraffad. Yrkande: Mitt förslag är att man får en varning bara om man inte dyker upp alls, dvs om man glömt att man bokat en biljett eller inte har för avsikt att gå på passet. Men om man faktiskt dyker upp, t ex inom 15 min efter passets början, så borde systemet inte registrera det som en varning (oavsett om någon annan motionär hunnit ta ens plats på passet). Vi kan väl låta bokningen vara en möjlighet istället för ett stresspåslag. Förresten fungerar det i Stockholmsföreningen så som jag föreslår, och där kändes det alltid bra att boka. Hoppas vi kan ta till oss det här med! Boel Morenius, 47696

8 Motion 6 - Svar från styrelsen Många av våra pass är fulltecknade och vissa pass är det kö till. Varningssystemet är tänkt att säkerställa att passet blir fullt och inte gapar tomt pga. att motionärer inte dyker upp. Det fungerar mycket bra och våra fantastiska värdar i receptionen är väldigt lyhörda och tillmötesgående gällande varningar när särskilda skäl till sen ankomst kan påvisas.

9 Motion 7 Funktionsdugliga handdukar Jag skulle tro att merparten, inklusive undertecknad, köper handdukar på Friskis för att de glömt sina hemma. De avses alltså att användas direkt. När man då får sin handduk är den i nyskick (dvs. aldrig tvättad) och har en mycket dålig uppsugningsförmåga. Dessutom luktar de inge vidare av alla kemikalier. Yrkande: Mitt förslag är att personalen tvättar upp ett lager handdukar så att de finns ett som alternativ. Ev. skulle dessa handdukar kunna säljas mot ett mindre kostnadspålägg. Linda Strandin, Motion 7 - Svar från styrelsen Vi driver vår verksamhet med hjälp av och tack vare våra ideella funktionärer. Det är stundtals en utmaning att hinna med det som ska göras under ett arbetspass med de uppgifter som redan åligger funktionärerna. Handduksförsäljningen ser vi som en utmärkt service och många köper handduken för senare bruk inte enkom för att man glömt dagens handduk hemma. Ytterligare skäl är att en ny handduk garanteras bäst genom att lappen sitter kvar och att den osar nytt. Skulle handdukarna tvättas innan finns inget bevis för att den faktiskt är ny och inte bättre begagnad.

10 Motion 8 Hantlar, 1-10 kg, Bolinder Det finns två ställ med 1-10 kg hantlar nu. Där de svarta är, stänger man av ibland för pass- så inte andra kan använda och de andra, de kan "ha vandrat iväg ", eller någon använder flera olika vikter. Det är många som använder dom- det behövs 1-2 ställ till. De får plats vid benpress/ytan med fria vikter. Yrkande: Se ovan. Cristina Hagman, Motion 8 - Svar från styrelsen De fria vikterna kommer att flyttas ut ur multihallen så att de kan användas av alla under alla tider. att bifalla motionen

11 Motion 9 Speglar, Bolinder Det finns få speglar för de områden där man kan träna med dragmaskin, skivstång och hantlar. De behövs för att hålla koll på tekniken och inte skada sig. Att försöka hålla koll på sin skugga på väggen för att se om man gör knäböj rätt (i det rum där det inte finns en enda spegel), eller att man gör hantelpressar eller jobbar rätt med axlellyft...är inte bra. Även om man kan jobba lite axlar i dragmaskin i det rummet, så behövs spegel vid den också. Yrkande: Se ovan. Cristina Hagman, Motion 9 - Svar från styrelsen Det finns gott om speglar i gymmet som är placerade utefter träningsområde. Vid den vägg som saknar spegel är bänkpressen och Smith maskinen placerade vilka skulle skymma och blockera speglarna.

12 Motion 10 Kundaliniyoga Den är en vital, dynamisk och rolig träningsform som ger snabba resultat och passar alla typer. Kundaliniyogan innefattar enkla men effektiva kroppsställnigar, rörelser, andningstekniker och meditationer. är en viktig del av yogan. Yrkande: Detta skjulle vara idealisk plats för oss alla på Friskis och Svettis om vi kunde möblera ett rum till sköna yogastunder. De som praktiserar Yoga vittnar att de sover bättre, tänker klarare, arbetar effektivare, är mindre sjuka, är mera närvarande och kan göra en avsevärd skillnad för ditt självbefinnande. Tellervo Lähteenkorva, Motion 10 - Svar från styrelsen Friskis och Svettis Riks är de som sätter utbudet för vår träning. Vi i föreningarna har väldigt lite utrymme att skapa egna inriktningar i utbudet. Yogan som vi erbjuder är tänkt att ligga på en nivå där alla kan vara med och delta och njuta av rörelserna och stämningen. I vår nya yoga sal är vi övertygade om att känslan kommer att förstärkas ytterligare och upplevelsen av Yoga på Friskis & Svettis i Järfälla kommer att bli ännu bättre.

13 Motion 11 Beslutande instans vad gäller bolagisering Det har kommit till min kännedom att det finns planer på att föra över mer av föreningens ekonomi i ett separat aktiebolag, befintligt Bolhallen eller nytt. Detta är en väsentlig förändring av föreningens ekonomi och ett sådant beslut bör tas av föreningens medlemmar gemensamt, efter att ha fått ta del av en analys av fördelar och nackdelar/risker. Yrkande: Ett separat medlemsmöte skall hållas där föreningens medlemmar tar beslut om huruvida mer av föreningens ekonomi ska föras över i bolag, eller ej. Jens Gustafsson, 24400

14 Motion 11 - Svar från styrelsen Syftet med att flytta stora delar av vår verksamhet till bolaget är att undvika de merkostnader som kommer att uppstå genom att föreningen inte medges avdrag för mervärdeskatt på vår största kostnadspost, dvs lokalhyror. Några av våra hyreskontrakt ligger redan i vårt helägda bolag Bolhallen AB och skälet till detta är att våra hyresvärdar inte hyr ut lokaler utan att debitera mervärdeskatt. Vi har fram till nu medgetts avdrag för dessa hyreskontrakt men det kommer att ändras eftersom Bolhallen AB inte har några momsskattepliktiga intäkter. Det är detta som utgör grunden för Skatteverkets nya direktiv avseende momsavdragsrätt för ideella föreningar som också bedriver verksamhet i helägda dotterbolag. Samtliga, med något undantag, F&S-föreningar i Sverige som har egna lokaler, dvs hyreskontrakt med extern uthyrare, har varit tvungna eller kommer att bli tvungna att genomföra denna förändring av ekonomiska skäl. Det nya hyreskontraktet för FK som framförhandlats under hösten 2017, påförs mervärdesskatt till skillnad från de gamla kontrakten. Skälet till detta är att hyresvärden får hantera avsevärda skattetekniska problem som berör inte bara ombyggnaden av FK utan hela deras ombyggnad av fastigheten där FK är belägen och därmed också mycket högre kostnader för ombyggnaden av fastigheten. Dessa merkostnader skulle i så fall F&S Järfälla få betala genom sin hyra. Kostnadsökningen för föreningen, utan avdragsrätt för mervärdesskatten, skulle uppgå till över 1 Mkr per år, pengar som vi annars skulle kunna använda för F&S huvudsyfte, nämligen träning. Denna organisatoriska förändring innebär ingen förändring för medlemmarna annat än att nya träningskort kommer att påföras 6% moms för att skapa mervärdesskattepliktiga intäkter i bolaget. Medlemmarna kommer fortfarande att vara medlemmar i IF Friskis&Svettis Järfälla där medlemsavgiften också hamnar medan träningskorten säljs av bolaget. Styrelsen i bolaget kommer att vara densamma som i föreningen. Hur Bolhallen AB skall styras och ledas styrs av ägardirektiv som ger medlemmarna samma insyn i och inflytande över bolaget som medlemmarna har i och över föreningen idag. Dessa ägardirektiv har utformats av F&S Riks tillsammans med föreningarna inom ramarna för gällande skatteregler och reglerar bl.a., förutom medlemmarnas inflytande, hantering av varumärke och logga, att ägandet inte får förändras mm.mm. Eventuella överskott i bolaget skall, på samma sätt som nu, enbart användas för utveckling av verksamheten, det är fortfarande våra medlemmars pengar som F&S Järfälla och Bolhallen AB hanterar. Ombyggnaden av FK påbörjas under våren 2018 och beräknas vara färdigställd omkring 1 augusti då det nya hyreskontraktet börja gälla. Processen att överföra verksamheten till bolaget är inte alldeles enkel och tar därför tid. Vi kommer att utnyttja all den erfarenhet som många andra föreningar har som har gått igenom denna process. Med ovanstående i åtanke anser vi att en medlemsomröstning inte är nödvändig utan endast en förskjutning av en process som vi bedömer måste göras oavsett.

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014 Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014 1. Agneta Hagström 2014-03-03 Brunnsgatan 4 14941 Nynäshamn ahagstrom995@gmail.com Friskis & Svettis Motion avseende sänkta avgifter för ungdomar De höga

Läs mer

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2015

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2015 Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2015 1. Olov Sjöström 2015-02-26 MOTION TILL FRISKIS o SVETTIS I NYNÄSHAMN ÅRSMÖTET 2015 ANG KOSTNADER FÖR FÖRLÄNGNING AV AKTIVITETSKORT Jag är aktiv medlem

Läs mer

Medlemsundersökning Återkoppling

Medlemsundersökning Återkoppling Medlemsundersökning 2016 Återkoppling Hur nöjd är du totalt sett med oss? Citat från frisvaren: Go Friskis! Är glad att föreningen finns! Tack Friskis och Svettis för trevlig och folklig träningskultur.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 Vision 2023 Friskis&Svettis Linköping År 2023 ler människor när de tänker på träning och vi erbjuder lustfylld träning av hög kvalitet till Linköpingsborna. Med fler och nya sätt att mötas för träning

Läs mer

Motion nr 1. Motion till Friskis o Svettis årsmöte

Motion nr 1. Motion till Friskis o Svettis årsmöte Motion nr 1 Från: Linda Hoflund Ämne: VB: motion angående bokningsregler Datum: 14 mars 2014 09.18.46 CET Till: "hasse@norrtalje.friskissvettis.se"

Läs mer

Det här kanske du inte visste om Friskis&Svettis?

Det här kanske du inte visste om Friskis&Svettis? Det här kanske du inte visste om Friskis&Svettis? Friskis&Svettis är sedan 1978 en berättelse om engagemang, kompetens och ett avspänt förhållningssätt till träning och hälsa. En gemensam nämnare för

Läs mer

Motioner FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ ÅRSMÖTE 2015

Motioner FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ ÅRSMÖTE 2015 Motioner FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ ÅRSMÖTE 2015 MOTION 1 Från: Ronny Edstrand Datum: 15 jan 2015 07:47 Ämne: Motion till årsmöte - Motionscykel med möjlighet att mäta sin prestation Till:

Läs mer

ÅRSSTÄMMA 2013. Propositioner från styrelsen. Motioner och styrelsens yttranden

ÅRSSTÄMMA 2013. Propositioner från styrelsen. Motioner och styrelsens yttranden ÅRSSTÄMMA 2013 Propositioner från styrelsen Motioner och styrelsens yttranden Proposition 1 Bildande av aktiebolag för drift Allt fler föreningar bildar ett aktiebolag vilket står för bland annat hyra

Läs mer

Sammanfattning (89 svar)

Sammanfattning (89 svar) Sammanfattning (89 svar) Hur nöjd eller missnöjd är du som helhet med Friskis&Svettis? 5 mycket nöjd 3742 % 4 4854 % 3 3 3 % 1 inte alls nöjd 0 0 % ingen uppfattning 0 0 % Hur väl motsvarar Friskis&Svettis

Läs mer

Så här tycker ni. Friskis&Svettis Västerås medlemsundersökning 2012

Så här tycker ni. Friskis&Svettis Västerås medlemsundersökning 2012 Så här tycker ni Friskis&Svettis Västerås medlemsundersökning 2012 1. Hur gammal är du? Yngre än 20 år 4,2% 20-30 år 18,36% 31-40 år 19,16% 41-50 år 25,5% 51-60 år 18,42% 61-70 år 11,73% 71 år eller äldre

Läs mer

Friskis&Svettis Väsby!

Friskis&Svettis Väsby! Välkommen till Friskis&Svettis Väsby! Vi är stolta över att du valt att träna hos oss! 1 FAKTA OM FRISKIS&SVETTIS VÄSBY Friskis&Svettis vision är att erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög

Läs mer

MOTIONER 2018 F&S TYRESÖ

MOTIONER 2018 F&S TYRESÖ MOTIONER 2018 F&S TYRESÖ 1 MOTION NR 1 Jag önskar vi får tillbaka möjligheten för oss dagkortsmotionärer kunna gå på gruppträning även efter kl 16.00 på sommaren. (som vi kunde sommaren 2016) Erika Husberg

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 IF Friskis&Svettis Lidingö #VÅGA

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 IF Friskis&Svettis Lidingö #VÅGA VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 IF Friskis&Svettis Lidingö #VÅGA VÅR VISION Vi har som mål att få fler att röra på sig. Lusten att träna ska vara drivkraften- det ska vara lätt att börja och lätt att fortsätta.

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Borlänge

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Borlänge Verksamhetsplan 2019 Friskis&Svettis Borlänge Genom att engagera, samarbeta och synas kommer vi att växa och bli fler. Fyra långsiktiga mål pekar ut hur vi ska röra oss mot 2022 Vi inspirerar till mer

Läs mer

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 141111 Art: Styrelsemöte Plats: Hemma hos Bengt Tid: 18.15-20.30

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 141111 Art: Styrelsemöte Plats: Hemma hos Bengt Tid: 18.15-20.30 Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 141111 Art: Styrelsemöte Plats: Hemma hos Bengt Tid: 18.15-20.30 Närvarande: Frånvarande: Styrelse: Övriga: Bengt Sjöstedt Mita Andersson till 20.30 Henrik Jaensson

Läs mer

Motioner. Motioner 2016

Motioner. Motioner 2016 Motioner 2016 FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ Motioner 2016 1 Motion nr 1 Pensionärsrabatt på ordinarie årskort Friskis och Svettis i Tyresö erbjuder idag inte rabatt på ordinarie årskort för pensionärer. De flesta

Läs mer

VÄLKOMMEN. som medlem! Friskis&Svettis Höganäs

VÄLKOMMEN. som medlem! Friskis&Svettis Höganäs VÄLKOMMEN som medlem! Friskis&Svettis Höganäs FAKTA OM FRISKIS&SVETTIS HÖGANÄS Friskis&Svettis erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Alla ledare, instruktörer, värdar

Läs mer

Träna på Friskis&Svettis Kista gratis eller till ett rabatterat pris

Träna på Friskis&Svettis Kista gratis eller till ett rabatterat pris Motion 1 Träna på Friskis&Svettis Kista gratis eller till ett raberat pris Styrelsens yttrande Motionären yrkar på det ska vara möjligt träna på Friskis&Svettis i Kista helst utan kostnad eller till en

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö.

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö. Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, 135 39 Tyresö www.friskissvettis.se/tyreso sida 1 Verksamhetsplan Inledning Sedan starten för 30 år sedan har föreningen drivits utifrån Friskis&Svettis

Läs mer

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 Vi vill växa NÄR 2019 ÄR SLUT SÅ ÄR FRISKIS OCH SVETTIS JÄRFÄLLA EN DEL I FLER MÄNNISKORS LIV, VI VILL BERÖRA OCH ENGAGERA PÅ NYA INSPIRERANDE

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS FALUN VERKSAMHETSPLAN

FRISKIS&SVETTIS FALUN VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS FALUN VERKSAMHETSPLAN 2017-2019 INLEDNING Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och som en vägvisare i utvecklingsarbetet.

Läs mer

SAMMANFATTNING AV MEDLEMSUNDERSÖKNING

SAMMANFATTNING AV MEDLEMSUNDERSÖKNING SAMMANFATTNING AV MEDLEMSUNDERSÖKNING Hej! Under våren 2012 skickade vi ut en medlemsundersökning. Syftet med den var att Friskis&Svettis Karlstad ska bli en bättre förening och att vi ska kunna följa

Läs mer

IF Friskis&Svettis Örnsköldsvik Medlemsundersökning 2014

IF Friskis&Svettis Örnsköldsvik Medlemsundersökning 2014 IF Friskis&Svettis Örnsköldsvik Medlemsundersökning 2014 I vår strävan att hela tiden förbättras och utvecklas, vill vi ta till oss våra medlemmars synpunkter och åsikter, de är viktiga för vår verksamhet.

Läs mer

Sammanställning gymundersökning hösten 2009

Sammanställning gymundersökning hösten 2009 Sammanställning gymundersökning hösten 2009 Totalt svarade 281 personer på vår enkät. Åldersfördelning på de svarande: Könsfördelning på de svarande: Fördelning på hur ofta de svarande tränar/vecka: Fördelning

Läs mer

Bad och friskvård Klippan. Standardrapport

Bad och friskvård Klippan. Standardrapport Bad och friskvård 2014 Standardrapport Procent Antal Man 42 108 Kvinna 58 149 Svarande 257 Inget svar 17 Procent Antal 15-19 5,6 15 20-29 8,6 23 30-39 7,1 19 40-49 11,6 31 50-59 15,4 41 60-65 10,5 28 över

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 ( ) Friskis&Svettis Eskilstuna

Verksamhetsplan 2018 ( ) Friskis&Svettis Eskilstuna Verksamhetsplan 2018 (2018-2022) Friskis&Svettis Eskilstuna 1 Om verksamhetsplanen Verksamhetsplanen är ett styrdokument för anställda och funktionärer i föreningen och är tillgänglig för alla medlemmar.

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis är en idrottsförening med anslutning till Riksidrottsförbundet och består av 159 ideella föreningar. Varje förening

Läs mer

VERKSAMHETS-/ AKTIVITETSPLAN. IF Friskis&Svettis Nyköping

VERKSAMHETS-/ AKTIVITETSPLAN. IF Friskis&Svettis Nyköping VERKSAMHETS-/ AKTIVITETSPLAN IF Friskis&Svettis Nyköping 2014 Friskis&Svettis idag Friskis&Svettis är en idé om träning som delas av över 552 000 människor. Utvecklingen har varit enorm. År 1990 hade Friskis&Svettis

Läs mer

MEDLEMS- UNDERSÖKNING FRISKIS&SVETTIS VÄSBY VÅREN 2017

MEDLEMS- UNDERSÖKNING FRISKIS&SVETTIS VÄSBY VÅREN 2017 MEDLEMS- UNDERSÖKNING FRISKIS&SVETTIS VÄSBY VÅREN 2017 1/28 Hur gammal är du? Antal svarande: 368 Yngre än 20 år 32 8,69% 20-30 år 32 8,7% 31-40 41 11,14% 41-50 91 24,73% 51-60 89 24,18% 61-70 56 15,22%

Läs mer

Gemensamma Regler för medlemsföreningar

Gemensamma Regler för medlemsföreningar Gemensamma Regler för medlemsföreningar Det ska vara enkelt. Det ska vara enkelt att sätta sig in i vad som gäller för medlemsföreningar i Friskis&Svettis. Friskis&Svettis värderingar och vårt gemensamma

Läs mer

Huddingehallens vuxenundersökning 2012

Huddingehallens vuxenundersökning 2012 Huddingehallens vuxenundersökning 2012 Pappersenkät med 22 frågor Enkäten besvarades under vecka 45 2012 150 brukare besvarade enkäten vilket ger en svarsfrekvens på 75% 65% av de svarande var kvinnor,

Läs mer

som medlem! if friskis&svettis lund Foto: Marcus Palmqvist

som medlem! if friskis&svettis lund Foto: Marcus Palmqvist VÄLKOMMEN som medlem! if friskis&svettis lund Foto: Marcus Palmqvist Foto: Marcus Palmqvist DET HÄR ÄR F&S LUND IF Friskis&Svettis Lund är en ideell idrottsförening med målet att skapa leenden. Det som

Läs mer

VERKS AMHET SPLAN 2018

VERKS AMHET SPLAN 2018 VERKS AMHET SPLAN 2018 1 2 Innehåll Vår verksamhetsplan...4 Friskis&Svettis Sollentuna...4 Friskis&Svettis 12 värderingar...5 Vision...6 Inspirerande träningscenter...6 Mål för 2018... 7 Utbud... 10 Dopingförebyggande

Läs mer

VERKSAMHETS FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND PLAN

VERKSAMHETS FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND PLAN VERKSAMHETS FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND PLAN 2017 Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla Så lyder vår verksamhetsidé och när vi planerar för kommande år är utgångspunkten

Läs mer

Uppvärmande grundfrågor Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? Hur länge har du tränat hos/med oss?

Uppvärmande grundfrågor Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? Hur länge har du tränat hos/med oss? Uppvärmande grundfrågor Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? Hur länge har du tränat hos/med oss? Kvinna 25 År Kvinna 35År Man 54 år Kvinna 63 år Kvinna 34 år Mina reflektioner

Läs mer

Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET

Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET 2015 Huvudmål Mål 2015 5% vinst 2500 medlemmar Övergripande mål 2015-2017 Tillväxt på 3% till 2630st medlemmar.

Läs mer

SAMMANFATTNING MEDLEMSENKÄT 2014

SAMMANFATTNING MEDLEMSENKÄT 2014 SAMMANFATTNING MEDLEMSENKÄT 214 Ett stort tack till alla som svarade på enkäten. Nästan 65 svar har vi fått imponerande! De flesta är nöjda eller mycket nöjda med föreningen och tycker det är prisvärt

Läs mer

Kvalitativ undersökning avseende Saabs friskvårdsanläggning hösten 2014

Kvalitativ undersökning avseende Saabs friskvårdsanläggning hösten 2014 Nu är enkäterna, som ni haft möjlighet att svara på, sammanställda. Totalt var det 106 personer som svarade på enkäten. Nedan kan ni se hur svaren har fördelat sig. Vi har försökt att möta så många önskemål

Läs mer

Vid betalningen av vissa fakturor skedde beklagligt nog en del fel i attestrutinerna. Fakturor som inte var korrekta blev av misstag betalda för

Vid betalningen av vissa fakturor skedde beklagligt nog en del fel i attestrutinerna. Fakturor som inte var korrekta blev av misstag betalda för Revisorernas berättelse samt Styrelsens kommentarer på densamme. För tydlighetens och enkelhetens skull skrivs styrelsens kommentarer i blå text direkt under varje enskild revisionspunkt enligt nedan.

Läs mer

Verksamhetsplan 2013-2015 2014-02-13 1

Verksamhetsplan 2013-2015 2014-02-13 1 Verksamhetsplan 2013-2015 2014-02-13 1 Friskis&Svettis vision Människor ler när de tänker på träning. 2014-02-13 2 Idé Att erbjuda lustfylld och tillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Vårt ändamål

Läs mer

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox L a t h u n d för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox Vad innebär hallvärdskapet och vad är syftet med det? Pixbo Wallenstam har ett avtal med kommunen som ger oss rätt att

Läs mer

Friskis&Svettis Borlänge 3. Lokalen 3. Träningen 3. Värdskapet 4. Kvalitet 4. Kommunikation 5. Alla Barnen Träning och äldre 6.

Friskis&Svettis Borlänge 3. Lokalen 3. Träningen 3. Värdskapet 4. Kvalitet 4. Kommunikation 5. Alla Barnen Träning och äldre 6. IF Friskis&Svettis Borlänge AKTIVITETSPLAN OCH BUDGET 2014 Friskis&Svettis Borlänge 3 Lokalen 3 Träningen 3 Värdskapet 4 Kvalitet 4 Kommunikation 5 Alla Barnen 2013 6 Träning och äldre 6 Budget 6 2 IF

Läs mer

IF FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA MOTIONER 2015

IF FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA MOTIONER 2015 IF FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA MOTIONER 2015 MOTION NR 1 BOKA PASS 7 DAGAR FRAMÅT STYRELSENS YTTRANDE Motionären önskar att passbokningen öppnar för sju dagar framåt istället för de två dagar som gäller

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2018

Årsredovisning för räkenskapsåret 2018 IF Friskis & Svettis Enköping Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2018 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 5 - balansräkning 6 - noter

Läs mer

Skruttans badträning

Skruttans badträning Skruttans badträning Skruttans badträning Skruttan, flickan med en mage som luras. En saga om och för barn med Prader-Willi syndrom. Skruttan måste varje vecka gå till sjukhuset för att träna i den stora

Läs mer

Å rsredovisning. Friskis&Svettis Skara. Innehåll. Friskis&Svettis Skara Årsredovisning 2013_A3 1 ( 9) Räkenskapsår 1 januari 31 december 2013

Å rsredovisning. Friskis&Svettis Skara. Innehåll. Friskis&Svettis Skara Årsredovisning 2013_A3 1 ( 9) Räkenskapsår 1 januari 31 december 2013 Friskis&Svettis Skara Årsredovisning 2013_A3 1 ( 9) Å rsredovisning Friskis&Svettis Skara Räkenskapsår 1 januari 31 december 2013 Organisationsnummer 868400-9932 Innehåll Verksamhetsberättelse... 2 Verksamheten...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN & Budget IF Friskis&Svettis Lidingö

VERKSAMHETSPLAN & Budget IF Friskis&Svettis Lidingö VERKSAMHETSPLAN & Budget 2014 IF Friskis&Svettis Lidingö Vi har som mål att få fler att röra på sig Lusten ska vara drivkraften det ska vara lätt att börja och lätt att fortsätta Basen i Friskis&Svettis

Läs mer

SERVICE BOLAGISERING AV GOLFVERKSAMHET

SERVICE BOLAGISERING AV GOLFVERKSAMHET SERVICE BOLAGISERING AV GOLFVERKSAMHET BOLAGISERING AV GOLFVERKSAMHET En handledning för golfklubben vid utredning om delar av klubbens verksamhet skall bolagiseras. (av Ernst & Young i samarbete med SGF)

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS GÖTEBORG

FRISKIS&SVETTIS GÖTEBORG FRISKIS&SVETTIS GÖTEBORG Träning för ALLA finns i vårt DNA 41 106medlemmar ökning sedan 2015 + 3 097 antal träningsformer 40 antal gymbesök 733 003 1 240 000inpasseringar ökning sedan 2015 + 82 000 DITT

Läs mer

Styrke/gymträning Steg2

Styrke/gymträning Steg2 Styrke/gymträning Steg2 Steg 2 innefattar 2 dagar styrketräning/vecka. Programmet kommer att hjälpa dig att bli starkare och få bättre bålstabilitet samt bättre balans. Steg 2 bygger på dels styrkeövningar

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

MOTIONER FRISKIS&SVETTIS ÅRSSTÄMMA 2017

MOTIONER FRISKIS&SVETTIS ÅRSSTÄMMA 2017 MOTIONER FRISKIS&SVETTIS ÅRSSTÄMMA 2017 MOTION 1 Motion 1 Svar från styrelsen Styrelsen ställer sig positiv till och bejakar fullt ut tanken bakom motionen. Motionen ligger helt i linje med de strategiska

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ. Verksamhetsplan 15 17

FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ. Verksamhetsplan 15 17 FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ Verksamhetsplan 15 17 VERKSAMHETSPLAN 2015 2017 1 Inledning Friskis är just nu i en spännande fas då hela träningsmarknaden exploderar. En del talar om överexploatering av träningserbjudanden

Läs mer

Österbybruk Beräknas färdigt i mars 2017

Österbybruk Beräknas färdigt i mars 2017 Orange, streckad: Befintlig utrustning som bevaras Österbybruk Beräknas färdigt i mars 2017 Två av de befintliga styrkemaskinerna, bröstpress/axel flies samt ryggresare bevaras. installeras mars 2017 Två

Läs mer

Å rsredovisning. Friskis&Svettis Skara. Innehåll. Friskis&Svettis Skara Årsredovisning 2014_C3 1 ( 8) Räkenskapsår 1 januari 31 december 2014

Å rsredovisning. Friskis&Svettis Skara. Innehåll. Friskis&Svettis Skara Årsredovisning 2014_C3 1 ( 8) Räkenskapsår 1 januari 31 december 2014 Friskis&Svettis Skara Årsredovisning 2014_C3 1 ( 8) Å rsredovisning Friskis&Svettis Skara Räkenskapsår 1 januari 31 december 2014 Organisationsnummer 868400-9932 Innehåll Verksamhetsberättelse... 2 Verksamheten...

Läs mer

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Alla hus åldras och behöver renoveras Vid en badrumsombyggnad får badrum och el-installationer en ny modern standard

Läs mer

Övernattningsrum och Bastu

Övernattningsrum och Bastu Motion till föreningsstämma i Brf Valkyrian 9. Övernattningsrum och Bastu Transformera befintligt mangelrum till övernattningsrum samt bastu med extra dusch och toalett. Bakgrund: Många små lägenheter

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 IF Friskis&Svettis Sollentuna

Verksamhetsplan 2017 IF Friskis&Svettis Sollentuna Verksamhetsplan 2017 IF Friskis&Svettis Sollentuna 1 SOLLENTUNA Innehåll Vår verksamhetsplan... 4 Friskis&Svettis Sollentuna... 4 Friskis&Svettis 12 värderingar... 5 Vision... 6 Ambition... 6 Mål för 2017...

Läs mer

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013!

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013! SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013! Information Du som är Friskis&Svettis-funkis och vill gå på någon av inspirationsdagarna, anmäl dig till din förening

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA Ägare: Idrottsföreningen Friskis & Svettis JÄRFÄLLA Datum: 2003-02-02 Sid 1 av 7 1. Inledande bestämmelser 1.1 Föreningens firma är Idrottsföreningen

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLATTFORM

KOMMUNIKATIONSPLATTFORM Vi vill positionera Friskis&Svettis genom att tydliggöra att vår syn på träning handlar om att få ett härligare liv. KOMMUNIKATIONSPLATTFORM Kommunikationsplattformen är knuten till projektet Gemensam

Läs mer

IF FRISKIS&SVETTIS Haninge

IF FRISKIS&SVETTIS Haninge VERKSAMHETSPLAN 2013 VERKSAMHETSPLAN 2013 IF FRISKIS&SVETTIS Haninge Verksamhetsidé Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla Uppdrag Få så många som möjligt att motionera Vision

Läs mer

VI HAR MÖTES PLATSEN FÖR DIG!

VI HAR MÖTES PLATSEN FÖR DIG! VI HAR MÖTES PLATSEN FÖR DIG! För er som letar efter funktionella lokaler mitt i city! KFUK-KFUM Centrals café är ett alldeles nyrenoverat och arkitektritat café på 170 km2 och har ett femtital sittplatser

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND VERK SAM HETS PLAN

FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND VERK SAM HETS PLAN FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND VERK SAM HETS PLAN 2016 VISION Människor ler när de tänker på träning. VAD GÖR FRISKIS&SVETTIS? Vår verksamhetsidé beskriver vad vi gör: Friskis&Svettis erbjuder lustfylld och

Läs mer

Aktivitetsplan och budget. Friskis&Svettis Riks 2017

Aktivitetsplan och budget. Friskis&Svettis Riks 2017 Aktivitetsplan och budget Friskis&Svettis Riks 2017 Fokus för Aktivitetsplan 2017: Ställa om arbetet inför att genomföra Strategi 2017-2022 Fokus 2017 Förutsatt att Strategi 2017-2022 går igenom kommer

Läs mer

MåBra läger. Läger 2 29 maj 2 juni För dig som är motionär och inte vill missa en ny upplevelse.

MåBra läger. Läger 2 29 maj 2 juni För dig som är motionär och inte vill missa en ny upplevelse. MåBra läger på Hornsjöns Pensionat 2013 4 dagar Se vårt detaljerade program Läger 1 22 26 maj För dig som inte vill gå miste om en bättre hälsa. Hur börjar jag? Läger 2 29 maj 2 juni För dig som är motionär

Läs mer

Sundstabadet. Kund- och brukarundersökning genomförd av Attityd i Karlstad AB på uppdrag av Karlstads kommun

Sundstabadet. Kund- och brukarundersökning genomförd av Attityd i Karlstad AB på uppdrag av Karlstads kommun Sundstabadet Kund- och brukarundersökning genomförd av Attityd i Karlstad AB på uppdrag av Karlstads kommun 2013 SYFTE MÅLGRUPP BAKGRUND Syftet med undersökningen är att kartlägga besökarnas uppfattning

Läs mer

BOLAGEGISERING AV GOLFVERKSAMHET

BOLAGEGISERING AV GOLFVERKSAMHET Svenska Golfförbundet FAKTABLAD GOLFBANOR 2000 02 17 BOLAGEGISERING AV GOLFVERKSAMHET En handledning för golfklubben vid utredning om delar av klubbens verksamhet skall bolagiseras (Av Ernst & Yuong i

Läs mer

Inledning. Läget F&S Lomma/Burlöv 2013

Inledning. Läget F&S Lomma/Burlöv 2013 Inledning F&S Lomma/Burlöv bildades 1987. Föreningen har verksamhet i Lomma och Burlövs kommuner. Aktiviteter bedrivs i Alnarp, Arlöv, Bjärred, Lomma och Åkarp. Jympa i olika former som är föreningens

Läs mer

Förändring av investeringsbudget Falkenbergs Näringsliv AB och Destination Falkenberg AB. KS

Förändring av investeringsbudget Falkenbergs Näringsliv AB och Destination Falkenberg AB. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-10-10 305 Förändring av investeringsbudget Falkenbergs Näringsliv AB och Destination Falkenberg AB. KS 2017-466 KS, KF Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Passbeskrivningar. NYHET MODUS Catrine, Stora hallen. NYHET DANS SOFT Anna & Helene, Lilla hallen. TEMA SPIN JOURNEY Karin, Spinninghallen

Passbeskrivningar. NYHET MODUS Catrine, Stora hallen. NYHET DANS SOFT Anna & Helene, Lilla hallen. TEMA SPIN JOURNEY Karin, Spinninghallen Passbeskrivningar 08.15 08.45 Incheckning, frukt 08.45 09.00 Välkommen! Samling i Stora hallen. 09.00 10.00 NYHET MODUS Catrine, Stora hallen Modus är träning som känns som träning. Övningarna är raka

Läs mer

tvåtusen sjufritskis&svetttis Järfo älla verksamhetsberättelse för 2017

tvåtusen sjufritskis&svetttis Järfo älla verksamhetsberättelse för 2017 tvåtusen sjutton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsberättelse för 2017 Innehåll Friskis&Svettis Järfälla... 3 Ordförande har ordet... 4 Verksamhetschefen har ordet... 5 Friskis i sffror... 6 Träningen...

Läs mer

Gym Lokal Gym - Trivsel

Gym Lokal Gym - Trivsel Gym och träning Gym Lokal Större friytor. Hoppas vi att vi kan fixa till det, åtminstone på CITY och RL. Utegym liknande Tufteparken. Vi vill fixa det på RL. Men vet inte om nuvarande uteplätt måste flyttas

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 Styrelsen för Idrottsföreningen Friskis&Svettis Järfälla, (org. nr. 813200-4311) avger härmed följande årsredovisning för 2015-01-01 2015-12-31 Årsredovisningen

Läs mer

séêâë~ãüéíëéä~å=omnq séêâë~ãüéíëéä~å=omnqjomns

séêâë~ãüéíëéä~å=omnq séêâë~ãüéíëéä~å=omnqjomns séêâë~ãüéíëéä~åomnq séêâë~ãüéíëéä~åomnqjomns OMNS Föreningen Vi är idag en förening med ca 4900 medlemmar varav ca 150 är funktionärer/förtroendevalda. Kansliet består idag av 6 anställda samt ett antal

Läs mer

Styrketräning på egen hand

Styrketräning på egen hand Styrketräning på egen hand www.styrkelabbet.se Vi rekommendera att du håller dig till något lägre repetitionsantal i komplexa övningar som knäböj, marklyft och bänkpress, medan du kan gå lite högre i repetitionerna

Läs mer

IF Friskis&Svettis, Malmö Org.nr 846002-2182. Årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31

IF Friskis&Svettis, Malmö Org.nr 846002-2182. Årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31 Styrelsen och verksamhetschefen för Idrottsföreningen Friskis&Svettis, Malmö avger härmed följande redovisning för förvaltningen av föreningens

Läs mer

Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan

Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan 2019 Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan 1(9) INLEDNING I Friskis&Svettis lyfter vi gärna fram vår framgång och njuter av vårt goda självförtroende. Med all rätt. Vi gör en otroligt bra grej för

Läs mer

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016 Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016 Fråga 1. Personalen lyssnar, förstår och respekterar mig. 64% 34% JA IBLAND SÄLLAN NEJ 0% 0% 0% 0% 0% 0% 2% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% Kvinna Man Eg.def

Läs mer

Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet. Få så många som möjligt att Träna/motionera

Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet. Få så många som möjligt att Träna/motionera Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet Få så många som möjligt att Träna/motionera Ett friskare Haninge Vara Haninges bästa träningsanläggning Det finns i Friskis&Svettis att ständigt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2013-2016

VERKSAMHETSPLAN 2013-2016 VERKSAMHETSPLAN 2013-2016 F&S Järfälla är det självklara valet när en person vill börja träna. För de som redan är igång och tränar är F&S Järfälla den självklara mötesplatsen en plats där man vill hänga.

Läs mer

Flod våg Art nr

Flod våg Art nr Anne Rooney av Anne Rooney Översättning Maria Holst 8 Kapitel 1 Långt där nere var vattnet mörkt och vilt. Danny svingade sig upp på räcket som löpte längs däcket. Skulle han dyka eller bara hoppa i?

Läs mer

Varför/syfte med nyckeltal? inte hur, det återkommer vi till.

Varför/syfte med nyckeltal? inte hur, det återkommer vi till. Varför/syfte med nyckeltal? inte hur, det återkommer vi till. Säkerställa att man styr verksamheten mot mål enligt strategi Kontrollsystem Uppföljning Med hjälp av nyckeltal kan åtgärder snabbt sättas

Läs mer

Räkenskapsåret Årsmöte

Räkenskapsåret Årsmöte TRELLEBORG Org. Nr 847000-5490 Räkenskapsåret 2018-01-01 2018-12-31 Årsmöte 2019-04-28 Innehållsförteckning Sida Försättsblad 1 Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Underskrifter

Läs mer

Korpen Varumärkeskartläggning Våren Anna Widler

Korpen Varumärkeskartläggning Våren Anna Widler Korpen Varumärkeskartläggning Våren 2018 Anna Widler Så här genomfördes studien Korpen har under våren 2018 gett Nepa i uppdrag att göra en uppföljning av tidigare genomförda varumärkesundersökningar för

Läs mer

Konsekvenstrappa för elever på Hummelstaskolan

Konsekvenstrappa för elever på Hummelstaskolan Konsekvenstrappa för elever på Hummelstaskolan Lindriga förseelser mot skolans regler: Konsekvens Ansvarig Enstaka sena ankomster Störande beteende på lektion Glömt material Användande av mobiltelefon

Läs mer

Till dig som boende på Gläntan Gläntans omvårdnadsboende

Till dig som boende på Gläntan Gläntans omvårdnadsboende Till dig som boende på Gläntan Gläntans omvårdnadsboende Enköpings kommun Information till dig som bor hos oss I vår verksamhet utgår vi från att alla människor vill uppleva mening med livet och ha en

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 IF Friskis&Svettis Helsingborg

Verksamhetsplan 2012 IF Friskis&Svettis Helsingborg Verksamhetsplan 2012 IF Friskis&Svettis Helsingborg Träning mitt i city Vår Vision Människor ler när de tänker på träning. Verksamhetsidé Att erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet

Läs mer

2019 arbetar Friskis Göteborg med tillväxt genom att bibehålla medlemmar samt få fler till oss i rörelse

2019 arbetar Friskis Göteborg med tillväxt genom att bibehålla medlemmar samt få fler till oss i rörelse 2019 arbetar Friskis Göteborg med tillväxt genom att bibehålla medlemmar samt få fler till oss i rörelse 1) 2) 3) 4) Medlemm arna Mål 2019 Vi skapar möjligheter för fler att träna. Vi är lättillgängliga.

Läs mer

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 150210 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.15-21.10

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 150210 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.15-21.10 Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 150210 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.15-21.10 Närvarande: Styrelse: Bengt Sjöstedt Katarina Zambrell Henrik Cedeskog Hussein Darwiche Pär Hansson

Läs mer

Antalet medlemmar tom 31/8 2014: 4 272 st jämfört med 2013: 4 575 st. Lite bättre än första tertialet men fortfarande färre än 2013.

Antalet medlemmar tom 31/8 2014: 4 272 st jämfört med 2013: 4 575 st. Lite bättre än första tertialet men fortfarande färre än 2013. Medlemmar och kortpriser: Johanna Antalet medlemmar tom 31/8 2014: 4 272 st jämfört med 2013: 4 575 st. Lite bättre än första tertialet men fortfarande färre än 2013. Kortpriser kommentar: Nu har vi genomfört

Läs mer

Verksamhetsberättelse IF Friskis&Svettis Danderyd Organisationsnummer

Verksamhetsberättelse IF Friskis&Svettis Danderyd Organisationsnummer Verksamhetsberättelse 2015 IF Friskis&Svettis Danderyd Organisationsnummer 812000-4034 Styrelsens arbete Förutom löpande ärenden har styrelsen under det gångna verksamhetsåret ägnat tid åt föreningens

Läs mer

VERK SAM HETS PLAN 2015. Friskis&Svettis Östersund

VERK SAM HETS PLAN 2015. Friskis&Svettis Östersund VERK SAM HETS PLAN 2015 Friskis&Svettis Östersund INLEDNING Friskis&Svettis är en ideell idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt mål. Här finns inget målsnöre att spränga, inget nät att sätta

Läs mer

WellnessCard det nya friskvårdskonceptet

WellnessCard det nya friskvårdskonceptet Fördelar med WellnessCard Mottagaren får själv välja såväl produkt som leveransdatum. Allt ingår i priset. Alla produkter levereras med Postens företagspaket inom 48 timmar. WellnessCard är smidigt för

Läs mer

Bokningssystem/bokningar/inpassering

Bokningssystem/bokningar/inpassering 1 Uppdaterad 2014-06-10 Frågor och svar medlemsundersökning 2014 Bokningssystem/bokningar/inpassering Köplats/reservlista Begränsa antalet reservplatser, ofta får man en hög köplats-siffra men får ändå

Läs mer

Ange i ansökan om ditt företag har avdragsrätt för moms

Ange i ansökan om ditt företag har avdragsrätt för moms Mer om EU- ansökan och moms Ange i ansökan om ditt företag har avdragsrätt för moms När du ansöker om EU- bidrag för ett projekt ska du uppge om ditt företag har avdragsrätt för moms på inköp som görs

Läs mer

Till dig som bor på. Åsundagården. Åsundagården. Enköpings kommun

Till dig som bor på. Åsundagården. Åsundagården. Enköpings kommun Till dig som bor på Åsundagården Åsundagården Enköpings kommun Information till dig som bor hos oss I vår verksamhet utgår vi från att alla människor vill uppleva mening med livet och ha en god livskvalitet,

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Landskrona. Friskis&Svettis Landskrona. Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Landskrona. Friskis&Svettis Landskrona. Verksamhetsplan Friskis&Svettis Landskrona 2019 Bakgrund Styrelsen tillsammans med personalen kommer att fortsätta arbeta med fokusområdena Ekonomi, Organisation, Engagemang och Växa. När det gäller antal medlemmar har

Läs mer

PM om en förändrad syn avseende moms på hyra av anläggningar och dess konsekvenser för idrottsrörelsen

PM om en förändrad syn avseende moms på hyra av anläggningar och dess konsekvenser för idrottsrörelsen PM om en förändrad syn avseende moms på hyra av anläggningar och dess konsekvenser för idrottsrörelsen Sammanfattning Sedan ingången av 2016 har Skatteverket en ny syn på definitionen av korttidsupplåtelse

Läs mer

SUPERJUMPPA-dagen i Brukshallen

SUPERJUMPPA-dagen i Brukshallen kl BH 3 BH 2 BH 1 Gym Mediateket utomhus 09.00-09.45 Morgongymnastik Kids Club 5-8 år Karajumppa Rehab Center Pilates 10.00-10.45 Method Fascia Rehab Center Kids Club 9-12 år Kampsport Seniorgym Foamrolling

Läs mer