KOMMUNIKATIONSPLATTFORM

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KOMMUNIKATIONSPLATTFORM"

Transkript

1 Vi vill positionera Friskis&Svettis genom att tydliggöra att vår syn på träning handlar om att få ett härligare liv. KOMMUNIKATIONSPLATTFORM

2 Kommunikationsplattformen är knuten till projektet Gemensam kommunikation. Se den en slags kompass som hjälper alla som arbetar med kommunikation på Friskis att fokusera på viktiga särskiljande egenskaper i varumärket och erbjudandet, och lyfta fram budskap på ett sätt som bidrar till att stärka attityden till varumärket och få fler att upptäcka Friskis. Vi vill positionera Friskis&Svettis genom att tydliggöra att vår syn på träning handlar om att få ett härligare liv.

3 1. VAD ÄR VÅRT KOMMUNIKATIVA MÅL? Göra Friskis&Svettis valbart för fler människor genom att utmana den rådande träningsnormen. Friskis&Svettis är ett känt och omtyckt varumärke för träning men den rådande normen som bygger på ytliga krav och prestation distanserar minst lika många som den attraherar. Vi ska öka målgruppens lust att bli medlemmar, genom att lyfta fram Friskis&Svettis höga grad av tillgänglighet. Det gäller träning som passar dig och i många föreningar även antal träningstillfällen och ett stort träningsutbud. Friskis är också en avslappnad social mötesplats. Vi ska också öka preferensen av varumärket Friskis&Svettis genom att kommunicera varumärket på ett personligt, avslappnat och intressant sätt. 2. VILKEN ÄR VÅR KOMMUNIKATIVA MÅLGRUPP? Sällantränare Friskis & Svettis vänder sig till alla med erbjudandet men fokuserar på en målgrupp som vi döpt till sällantränare. Utmärkande för sällantränarna är att de, oavsett ålder, medvetet eller omedvetet väljer att inte prioritera träning fram för andra aktiviteter. De har en hög medvetandegrad om att träning är bra och att de borde prioritera det i sina liv, men då de har en mängd andra intressen och prioriteringar i vardagen, är det vanligare att träningen väljs bort. Genom att vända oss till sällantränarna når vi en ny målgrupp som i stort sett ingen annan träningsaktör tilltalar på ett trovärdigt och uppriktigt sätt, och med ett erbjudande som är lätt att ta till sig och tycka om. Sällantränarna är idag ca 1,4 miljoner människor.

4 3. VILKA PROBLEM STOPPAR OSS? Den rådande träningsnormen distanserar Tränings- och hälsotrenden har hängt med en längre tid nu, och sen en tid tillbaka noterar vi att media också börjat varva rubrikerna om träningstrenden med rubriker om träningshetsen. Hälso- och träningsfokuset har enligt många börjat gå till överdrift. Statistik från Folkhälsoinstitutet pekar inte heller på någon ökad andel svenskar som tränar. Trots den allmänna uppåtgående träningstrenden, verkar det som att träningshetsandet inverkar lika negativ som positivt på svenskarnas träningsvanor. Hårdsatsande träningsfantaster, med understöd av media och kommersiell nytta, har därmed bidragit till att övriga befolkningen allt mer uppfattar träning som någonting komplicerat, kravfyllt och prestationsrelaterat. Friskis&Svettis uppfattas inte alltid som samtida och tillgängligt Friskis&Svettis är ett välkänt varumärke som associeras med bra träning, inte minst av de som aktivt valt Friskis&Svettis. Det finns också uppfattningar om att Friskis inte lever upp till den förväntan som finns på en samtida träningsaktör. Friskis erbjudande är dock mycket konkurrenskraftigt och håller hög kvalitetsnivå, och det finns därför ett glapp mellan uppfattningen om Friskis och det faktiska erbjudandet. Friskis&Svettis har träning för alla inte för mig I en tid när behovet av att tillfredsställa och förstärka det individuella är påtagligt, och har stor betydelse för människors val, behöver Friskis&Svettis förtydliga sitt erbjudande; här finns träning för alla och vi pratar med och ser dig.

5 4. VILKA INSIKTER HJÄLPER OSS? Krav krav och mer krav... Typen av krav från arbetet och privatlivet förändras och förstärks kontinuerligt enligt folkhälsoinstitutet. Vi förväntas leverera allt mer och på flera plan. Ett problem som är större bland kvinnor men som även syns bland män. Om det är något vi inte behöver så är det ytterligare en källa som ger oss prestationsångest. Ett varumärke med en stark åsikt När Friskis startades så gjordes det med en tydlig och stark idé, att föra in mer glädje i träningen. En åsikt som fortfarande finns kvar men med samhällets fokus på prestationer och ytliga resultat när det gäller träning så får Friskis åsikt inte längre samma genomslagskraft. Eftersom det finns i Friskis DNA att vara åsiktsdrivna behöver vi bara skruva upp ljudet lite mer för att bli hörda 5. VILKEN ÄR VÅR MÖJLIGHET Vår möjlighet är att vara en motpol till den prestationsdrivna och ytliga träningsvärld som har blivit alltför stark de senaste decennierna. Detta för att det är den synen på träning som hindrar vår målgrupp att finna någon glädje i att träna överhuvudtaget. Genom att visa vår syn på träning, att träning inte handlar om en snyggare kropp utan om ett härligare liv så minskar vi barriärerna för att börja. Vi ska: hylla det lilla motivera de rätta prata om träning på ett utmanande sätt och göra det med glimten i ögat.

6 6. VARUMÄRKESIDENTITET Varför? För Friskis handlar träning och rörelse om att få ett härligare liv. Den nuvarande normen har lett till att träning och träningsmotivation för många baseras på prestationshets och utseendekrav. Friskis är motpolen till normen, en utmanare som hämtar kraft genom att fokusera på glädje och personliga möten. Friskis tar därmed ett större grepp om träningens betydelse för människors välbefinnande. Hur? Friskis syn på träning är fri från ytliga krav och fokuserar på glädje och personliga möten. Personligt. Friskis är marknadsledande när det gäller träning här finns tränings som passar alla. Risken med att vända sig till alla i kommunikationen är att man inte tilltalar någon och det vill vi undvika. Vi har träning för alla men vi pratar med dig. Avslappnat. När träning handlar om prestation och utseendefixering, en massa måsten och krav, är det ännu mer naturligt för oss i Friskis att lyfta fram vår avslappnade inställning till träning. Hos oss tränar man för att få ett härligare liv, inte för att åstadkomma snabb viktnedgång eler bygga muskler för att synas. Vi är avslappnade på ett omtänksamt sätt och betonar gärna vår nyfikna, inspirerande och välkomnande sida i kommunikationen. Tillgängligt. Friskis finns över hela Sverige, Norge och på fler platser i Europa. Vi har fler än funktionärer som brinner för att förmedla glädjen i att röra på sig till alla som vill träna hos oss. Vårt träningsutbud vänder sig till alla som vill träna, och vi utvecklar ständigt vårt utbud för att möta våra medlemmars behov. Vi har öppettider som passar många av våra medlemmar, och vi berättar om vårt erbjudande i kanaler som är tillgängliga för alla. Vi pratar med ett enkelt tilltal, gott självförtroende och en positiv grundton. Intressant. Som marknadsledare inom träning är det extra viktigt för oss att så ofta vi kan bryta ny mark i kommunikationen, inte minst för att särskilja oss från övriga aktörer i branschen. Vi vill att de vi pratar med ska känna att vi är en motpol till träningshetsen, en utmanare med egen syn på träning som inkluderar fler. För att nå fram behöver vi överraska i bildval, tilltal och uttryck. Vad? En avslappnad mötesplats med kvalitetsträning för alla. Vår syn på träning grundar sig i att så många som möjligt ska kunna hitta en träningsform som passar de individuella behoven. Vårt träningsutbud för nyas och utvecklas ständigt, då nyfikenhet och en uttalad vilja att vara ett med samtiden är vårt sätt att möta medlemmarnas behov och önskemål. Den sociala delen hos Friskis är lika viktig som träningsupplevelsen. Med vår syn på träning i ett större perspektiv, är gemenskap och möten en självklar del av vår kvalitetsträning.

7 7. RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION 1. Vi drar nytta av styrkan i vårt erbjudande men på ett samtida sätt. a. människor som tack vare träning kan leva ett härligare liv. b. tonalitet: personligt tilltal, avslappnad attityd, positiv grundton, intressant uttryck i bild och text 2. Vi visar hellre människor som är på väg mot eller redan lever ett härligare liv med hjälp av Friskis: a. Resultatet av att träna med Friskis, och som inte begränsar den som inte lever upp till normen för hur en tränande individ bör se ut eller uppträder. b. Insikter om att det kan vara svårt att komma igång med sin träning, och att Friskis vet hur det känns och kan erbjuda olika träningsformer och upplägg för att göra träning till en naturlig del av livet. c. Vi visar vanliga människor som lever ett härligare liv. När vi gör det visar vi både bredden i vårt erbjudande, och att vi bryter normen för vad som är möjligt (ålder, vikt och kroppsstorlek) för att tydliggöra vår syn på träning och rörelse och förändra bilden av hur en stor del av vår kommunikativa målgrupp ser på Friskis. d. Vi visar gärna upp både medlemmar och funktionärer i kommunikationen. När vi gör det så är vi noga med att visa starka, varma och härliga personligheter och mångfald för att lyfta fram den avslappnade attityden till träning som genomsyrar vår verksamhet. 3. Vi pratar gärna om vår tillgänglighet (öppettider, anläggningar, brett utbud) nyheter i vårt utbud som speglar samtiden och kopplar alltid ihop detta med vår syn på träning och rörelse vi vill att fler ska leva ett härligare liv. 4. Vi uttrycker oss på ett personligt, avslappnat och intressant sätt för att tydliggöra vår tillgänglighet för varje individ. 5. Vi strävar efter att synas i sammanhang och medier som förstärker vår personlighet (tillgängligt, personligt, avslappnat, intressant) 6. Vår kommunikation riktar sig primärt till sällantränare. Friskis målgrupp är bred och omfattar alla åldrar och kategorier. I vår kommunikation ska vi i första hand adressera de som idag av olika anledningar har svårt att komma igång och göra träning och rörelse till en del av sin livsstil. För de som redan valt oss och gillar vår syn på träning ska vi bekräfta att de valt rätt, och det gör vi genom att i våra egna kanaler lyfta fram vårt utbud, våra funktionärer och att vara en synlig del av samtiden i vårt val av media och budskap.

8 friskissvettis.se

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 Vi vill växa NÄR 2019 ÄR SLUT SÅ ÄR FRISKIS OCH SVETTIS JÄRFÄLLA EN DEL I FLER MÄNNISKORS LIV, VI VILL BERÖRA OCH ENGAGERA PÅ NYA INSPIRERANDE

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 ( ) Friskis&Svettis Eskilstuna

Verksamhetsplan 2018 ( ) Friskis&Svettis Eskilstuna Verksamhetsplan 2018 (2018-2022) Friskis&Svettis Eskilstuna 1 Om verksamhetsplanen Verksamhetsplanen är ett styrdokument för anställda och funktionärer i föreningen och är tillgänglig för alla medlemmar.

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö.

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö. Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, 135 39 Tyresö www.friskissvettis.se/tyreso sida 1 Verksamhetsplan Inledning Sedan starten för 30 år sedan har föreningen drivits utifrån Friskis&Svettis

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsplan 2018-2019 Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsidé & ändamål Verksamhetsidén Lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Allt passar inte alla, men det finns något för

Läs mer

Friskis&Svettis Borlänge 3. Lokalen 3. Träningen 3. Värdskapet 4. Kvalitet 4. Kommunikation 5. Alla Barnen Träning och äldre 6.

Friskis&Svettis Borlänge 3. Lokalen 3. Träningen 3. Värdskapet 4. Kvalitet 4. Kommunikation 5. Alla Barnen Träning och äldre 6. IF Friskis&Svettis Borlänge AKTIVITETSPLAN OCH BUDGET 2014 Friskis&Svettis Borlänge 3 Lokalen 3 Träningen 3 Värdskapet 4 Kvalitet 4 Kommunikation 5 Alla Barnen 2013 6 Träning och äldre 6 Budget 6 2 IF

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 IF Friskis&Svettis Lidingö #VÅGA

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 IF Friskis&Svettis Lidingö #VÅGA VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 IF Friskis&Svettis Lidingö #VÅGA VÅR VISION Vi har som mål att få fler att röra på sig. Lusten att träna ska vara drivkraften- det ska vara lätt att börja och lätt att fortsätta.

Läs mer

Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan

Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan 2019 Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan 1(9) INLEDNING I Friskis&Svettis lyfter vi gärna fram vår framgång och njuter av vårt goda självförtroende. Med all rätt. Vi gör en otroligt bra grej för

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Borlänge

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Borlänge Verksamhetsplan 2019 Friskis&Svettis Borlänge Genom att engagera, samarbeta och synas kommer vi att växa och bli fler. Fyra långsiktiga mål pekar ut hur vi ska röra oss mot 2022 Vi inspirerar till mer

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Friskis&Svettis Västerås 2019

VERKSAMHETSPLAN Friskis&Svettis Västerås 2019 VERKSAMHETSPLAN Friskis&Svettis Västerås 2019 Rev. 2018-12-07 2019-03-21 Friskis&Svettis Västerås Verksamhetsplan ht 2018-2019 Verksamhetsplanen ska vara ett stöd i föreningens dagliga och strategiska

Läs mer

séêâë~ãüéíëéä~å=omnq séêâë~ãüéíëéä~å=omnqjomns

séêâë~ãüéíëéä~å=omnq séêâë~ãüéíëéä~å=omnqjomns séêâë~ãüéíëéä~åomnq séêâë~ãüéíëéä~åomnqjomns OMNS Föreningen Vi är idag en förening med ca 4900 medlemmar varav ca 150 är funktionärer/förtroendevalda. Kansliet består idag av 6 anställda samt ett antal

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ. Verksamhetsplan 15 17

FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ. Verksamhetsplan 15 17 FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ Verksamhetsplan 15 17 VERKSAMHETSPLAN 2015 2017 1 Inledning Friskis är just nu i en spännande fas då hela träningsmarknaden exploderar. En del talar om överexploatering av träningserbjudanden

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2013-2016

VERKSAMHETSPLAN 2013-2016 VERKSAMHETSPLAN 2013-2016 F&S Järfälla är det självklara valet när en person vill börja träna. För de som redan är igång och tränar är F&S Järfälla den självklara mötesplatsen en plats där man vill hänga.

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis är en idrottsförening med anslutning till Riksidrottsförbundet och består av 159 ideella föreningar. Varje förening

Läs mer

Det här kanske du inte visste om Friskis&Svettis?

Det här kanske du inte visste om Friskis&Svettis? Det här kanske du inte visste om Friskis&Svettis? Friskis&Svettis är sedan 1978 en berättelse om engagemang, kompetens och ett avspänt förhållningssätt till träning och hälsa. En gemensam nämnare för

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12

VERKSAMHETSPLAN. IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12 VERKSAMHETSPLAN IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12 Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare i utvecklingsarbetet.

Läs mer

Om föreningen. Verksamhetsidé. Våra 5 värderingsområden. Ändamål

Om föreningen. Verksamhetsidé. Våra 5 värderingsområden. Ändamål Om föreningen Friskis&Svettis Gävle bildades 1984 och bedriver för närvarande verksamhet i våra hyrda lokaler Torget, Royal, Gavlehov och Fjärran Höjder. I slutet av 2018 var vi 10.118 medlemmar och cirka

Läs mer

Löpning distans. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp

Löpning distans. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp Löpning distans Löpning distans är träning utomhus där vi primärt tränar kondition och skapar förutsättningar för effektiv, utvecklande och rolig löpning. Inom Löpning distans strävar vi efter att hålla

Läs mer

Uppvärmande grundfrågor Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? Hur länge har du tränat hos/med oss?

Uppvärmande grundfrågor Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? Hur länge har du tränat hos/med oss? Uppvärmande grundfrågor Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? Hur länge har du tränat hos/med oss? Kvinna 25 År Kvinna 35År Man 54 år Kvinna 63 år Kvinna 34 år Mina reflektioner

Läs mer

ÖREBRO FÄLTRITTKLUBBS VARUMÄRKESPLATTFORM

ÖREBRO FÄLTRITTKLUBBS VARUMÄRKESPLATTFORM ÖREBRO FÄLTRITTKLUBBS VARUMÄRKESPLATTFORM version 1.0 2018-05-06 INNEHÅLL INLEDNING 3 VÄRDEGRUND 4 MÅL 5 BUDSKAP 6 KOMMUNIKATIONSKANALER 7 HUR 8 UTVÄRDERING OCH AVSLUT 9 INLEDNING Örebro Fältrittklubb

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svettpärlan AB För perioden

VERKSAMHETSPLAN Svettpärlan AB För perioden VERKSAMHETSPLAN AB För perioden 2019-01-01-2019-12-31 Våra övergripande mål 2019 Vi arbetar mot att få alla funktionärer sedda, inspirerade, nöjda och mycket stolta med sitt uppdrag. Utifrån den organisationsform

Läs mer

VERKSAMHETS FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND PLAN

VERKSAMHETS FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND PLAN VERKSAMHETS FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND PLAN 2017 Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla Så lyder vår verksamhetsidé och när vi planerar för kommande år är utgångspunkten

Läs mer

Våra övergripande mål (2015-2016) Vi förädlar och kvalitetssäkrar våra träningsformer och intensiteter genom kontinuerlig LUFarbete (Ledaruppföljning)

Våra övergripande mål (2015-2016) Vi förädlar och kvalitetssäkrar våra träningsformer och intensiteter genom kontinuerlig LUFarbete (Ledaruppföljning) Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare i utvecklingsarbetet. Verksamhetsplaneringen är ett kontinuerligt arbete och

Läs mer

Verksamhetsplan för Friskis&Svettis Karlstad

Verksamhetsplan för Friskis&Svettis Karlstad Verksamhetsplan för Friskis&Svettis Karlstad 2019 01_INTRODUKTION Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplanen 2019 ska fungera som ett stöd och vägvisare i utvecklingsarbetet under hela verksamhetsåret. Verksamhetsplanering

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 IF Friskis&Svettis Helsingborg

Verksamhetsplan 2012 IF Friskis&Svettis Helsingborg Verksamhetsplan 2012 IF Friskis&Svettis Helsingborg Träning mitt i city Vår Vision Människor ler när de tänker på träning. Verksamhetsidé Att erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 Vision 2023 Friskis&Svettis Linköping År 2023 ler människor när de tänker på träning och vi erbjuder lustfylld träning av hög kvalitet till Linköpingsborna. Med fler och nya sätt att mötas för träning

Läs mer

Trender som påverkar idrottsrörelsen

Trender som påverkar idrottsrörelsen Trender som påverkar idrottsrörelsen TRENDER - för att hitta och identifiera möjligheter Trender är ett sätt att sammanfatta gemensamma skeenden för att kunna hitta möjligheter för utveckling av verksamheter

Läs mer

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall nackavattenavfall.se Varumärket Nacka vatten och avfall att bygga och utveckla ett starkt och framgångsrikt varumärke är ett kontinuerligt arbete som kräver

Läs mer

intryck & avtryck för & av folk

intryck & avtryck för & av folk intryck & avtryck för & av folk Folkets Hus Göteborg Riktning för framtiden Huset Erbjudandet Varumärket Identiteten Platsen Människorna Miljön Kommunikationen VISION Visionen är vår övergripande ledstjärna

Läs mer

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Kommunikationspolicy för Linköpings Dokumenttyp: Policy Antaget av: Kommunfullmäktige 2017-01-24, 7 Status: Gällande Giltighetstid: Tillsvidare Linköpings linkoping.se Diarienummer: KS 2016-674 Dokumentansvarig:

Läs mer

Aktivitetsplan och budget. Friskis&Svettis Riks 2017

Aktivitetsplan och budget. Friskis&Svettis Riks 2017 Aktivitetsplan och budget Friskis&Svettis Riks 2017 Fokus för Aktivitetsplan 2017: Ställa om arbetet inför att genomföra Strategi 2017-2022 Fokus 2017 Förutsatt att Strategi 2017-2022 går igenom kommer

Läs mer

2019 arbetar Friskis Göteborg med tillväxt genom att bibehålla medlemmar samt få fler till oss i rörelse

2019 arbetar Friskis Göteborg med tillväxt genom att bibehålla medlemmar samt få fler till oss i rörelse 2019 arbetar Friskis Göteborg med tillväxt genom att bibehålla medlemmar samt få fler till oss i rörelse 1) 2) 3) 4) Medlemm arna Mål 2019 Vi skapar möjligheter för fler att träna. Vi är lättillgängliga.

Läs mer

Välkommen till Kreation Reklambyrå

Välkommen till Kreation Reklambyrå Välkommen till Kreation Reklambyrå Vad är ett bibliotek? Hur ska biblioteket attrahera människor? Idag och imorgon. Upplägg av eftermiddagen Introduktion om varumärken Grupparbete Diskussion och avslutning

Läs mer

Varför en jobbmässa i Jönköping?

Varför en jobbmässa i Jönköping? Varför en jobbmässa i Jönköping? Arbetsmarknaden behöver fler mötesplatser där arbetssökande och arbetsgivare möts. Det fysiska mötet har allt mer begränsats till digitala processer som minskar möjligheten

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN Bilaga 2 DNR 050-2895/2010 SID 1 (5) 2011-06-22 KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 Detta program är ett långsiktigt måldokument där kommunfullmäktige

Läs mer

KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN

KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN 2016-02-28 KOMMUNIKATIONSPLATTFORM Svenska Aikidoförbundet 2 OM KOMMUNIKATIONS- PLATTFORMEN INNEHÅLL: SYFTE: Syftet med den här kommunikationsplattformen

Läs mer

Korpen Varumärkeskartläggning Våren Anna Widler

Korpen Varumärkeskartläggning Våren Anna Widler Korpen Varumärkeskartläggning Våren 2018 Anna Widler Så här genomfördes studien Korpen har under våren 2018 gett Nepa i uppdrag att göra en uppföljning av tidigare genomförda varumärkesundersökningar för

Läs mer

Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET

Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET 2015 Huvudmål Mål 2015 5% vinst 2500 medlemmar Övergripande mål 2015-2017 Tillväxt på 3% till 2630st medlemmar.

Läs mer

Vår varumärkesstrategi

Vår varumärkesstrategi Vår varumärkesstrategi En fördjupning i den varumärkesutveckling som ligger till grund för vår gemensamma identitet. 02 välkommen! Det här är en fördjupning i hur arbetet med att ta fram en ny identitet

Läs mer

PRODUKTMEDIA EN LITEN GUIDE

PRODUKTMEDIA EN LITEN GUIDE PRODUKTMEDIA EN LITEN GUIDE ATT TÄNKA PÅ NÄR MAN SKALL GÖRA PRODUKT- MEDIA TILL EN DEL AV MARKNADSPLANEN I dagens mediebrus är det svårt att hitta kanaler som bryter igenom och når önskad målgrupp. Vi

Läs mer

Bidrar vår förening till mångfald?

Bidrar vår förening till mångfald? Bidrar vår förening till mångfald? Ett analysverktyg om mångfaldsarbete SISU Idrottsutbildarna Verktyg för mångfaldsanalys av idrottsföreningen Allas rätt att vara med är en av byggstenarna i svensk idrotts

Läs mer

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014 Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014 1. Agneta Hagström 2014-03-03 Brunnsgatan 4 14941 Nynäshamn ahagstrom995@gmail.com Friskis & Svettis Motion avseende sänkta avgifter för ungdomar De höga

Läs mer

Arbetsplan. Lillbergetsförskola avd /2015. Barn och utbildning

Arbetsplan. Lillbergetsförskola avd /2015. Barn och utbildning Arbetsplan Lillbergetsförskola avd 5 2014/2015 Barn och utbildning 2.1 NORMER OCH VÄRDEN Mål för likabehandlingsarbetet Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar öppenhet, respekt, solidaritet

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Kommunikationsplan

Kommunikationsplan Kommunikationsplan Innehåll Inledning... 3 Kommunikationsmål... 3 Budskap... 4 Målgrupper... 4 Kanalval... 4 Tonalitet, logga och färger... 6 Uppföljning... 6 Aktivitetsplan... Error! Bookmark not defined.

Läs mer

KOMIN. UNF:s policy för intern kommunikation

KOMIN. UNF:s policy för intern kommunikation KOMIN UNF:s policy för intern kommunikation Om KOMIN Detta är UNF-förbundets policy för kommunikationen internt i organisationen, KO- MIN helt enkelt. Syftet med dokumentet är att säkerställa en tydlig,

Läs mer

Sida 1(7) Lokal arbetsplan. Lövåsens förskola

Sida 1(7) Lokal arbetsplan. Lövåsens förskola 1(7) Lokal arbetsplan Lövåsens förskola 2010/2011 2 Innehållsförteckning Inledning 3 2.1 Normer och värden 3 Mål 3 3 2.2 Utveckling och lärande 3 Mål 3 4 2.3 Barns inflytande 4 Mål 4 4 2.4 Förskola och

Läs mer

Bondegatan 21, 2 tr SE-116 33 Stockholm, Sweden Vxl +46 8 410 328 50 www.familjenpangea.se. Kommunikationsplattform 2012-2014

Bondegatan 21, 2 tr SE-116 33 Stockholm, Sweden Vxl +46 8 410 328 50 www.familjenpangea.se. Kommunikationsplattform 2012-2014 Bondegatan 21, 2 tr SE-116 33 Stockholm, Sweden Vxl +46 8 410 328 50 www.familjenpangea.se Kommunikationsplattform 2012-2014 Vårdförbundet 2 Innehåll Bakgrund Målgrupper Budskap Kommunikationsstrategi

Läs mer

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI Vi forskar för en säkrare värld 2 Den här skriften har flera hundra författare Skriften i din hand tydliggör vad vi på FOI menar med medarbetarskap och

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Kvalitetsarbete. Lilla Paletten

Kvalitetsarbete. Lilla Paletten Kvalitetsarbete Lilla Paletten 2015-2016 Årets kvalitetsarbete redovisas genom följande områden utifrån Läroplanen för förskolan 1998, reviderad 2010; Förskola och hem Normen och värden Barns inflytande

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Norra Mälardalen (Västmanland o Uppsala)

Verksamhetsplan 2015 Norra Mälardalen (Västmanland o Uppsala) Verksamhetsplan 2015 Norra Mälardalen (Västmanland o Uppsala) MENINGSFULLHET-SÄKERHET-KUNSKAP-HOPP-ANSVAR-MOD-RESPEKT-OMTANKE Innehållsförteckning Din trygghet sid. 3 Frivilliga resursgrupper sid. 3 Medlemsvård,

Läs mer

Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg

Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg Vad är varumärket Trelleborg? Enkelt uttryckt så är varumärket inget annat än de föreställningar, känslor, tankar, associationer, erfarenheter

Läs mer

TALLKROGENS SKOLA. Tallkrogens skolas ledord och pedagogiska plattform

TALLKROGENS SKOLA. Tallkrogens skolas ledord och pedagogiska plattform TALLKROGENS SKOLA Tallkrogens skolas ledord och pedagogiska plattform TALLKROGENS SKOLAS Ledord och pedagogiska plattform Tallkrogens skola Innehåll Tallkrogens skolas långsiktiga mål 3 Våra utgångspunkter

Läs mer

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY Vår verksamhetsidé Vi är många som jobbar på Eksjö kommun ungefär 1600 medarbetare och vår främsta uppgift är att tillhandahålla den service som alla behöver för att leva ett

Läs mer

Värdegrund, vision, arbetsmetod. För var och en. inom Strands förskolor. Att få växa och utvecklas med förundran

Värdegrund, vision, arbetsmetod. För var och en. inom Strands förskolor. Att få växa och utvecklas med förundran Värdegrund, vision, arbetsmetod För var och en inom Strands förskolor Att få växa och utvecklas med förundran Alla ska med! Allt går! Alla gör skillnad! Alltid framåt! Välkomna till Strands förskolor För

Läs mer

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Värdegrund SHG Grundvärden, vision, handlingsprinciper Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Innehåll VÄRDEGRUNDEN SHG... 2 GRUNDVÄRDEN... 2 Respekt... 2 Värdighet... 3 Välbefinnande... 3 Bemötande...

Läs mer

falun.se/ Kommunikationsplattform Antagen av kommunfullmäktige

falun.se/ Kommunikationsplattform Antagen av kommunfullmäktige falun.se/ Kommunikationsplattform Antagen av kommunfullmäktige 150507 Om kommunikationsplattformen I dag har alla ett varumärke företag, personer, organisationer och så även kommuner. För att bygga ett

Läs mer

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Vadå hur vi jobbar? Som reklambyrå och inte minst reklambyråkund rör man sig i en värld där en spade inte alltid är en spade. Där ord som

Läs mer

Örebro Kommunikationsplattform. Version 1.2 2015-10-01

Örebro Kommunikationsplattform. Version 1.2 2015-10-01 Örebro Kommunikationsplattform Version 1.2 2015-10-01 Innehåll Inledning................................... 3 Målet med vår marknadsföring....................... 4 Våra kärnvärden...............................

Läs mer

Remiss: Förslag till reviderad läroplan för förskolan. Sammanfattning. 1. Förskolans värdegrund och uppdrag

Remiss: Förslag till reviderad läroplan för förskolan. Sammanfattning. 1. Förskolans värdegrund och uppdrag Riksförbundet för barn, unga REMISSVAR och vuxna med utvecklingsstörning, FUB 2018-02-02 Handläggare: Zarah Melander Skolverket, Skolverkets diarienummer 2017:783 Remiss: Förslag till reviderad läroplan

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi Inledning Vi har valt att rikta in oss på en målgrupp som är unga kvinnor och män i åldern 18-35 år. Efter de efterforskningar vi gjort på internet kan vi uppskatta att de flesta

Läs mer

UTSEENDEKULTUR & KROPPSUPPFATTNING. Kristina Holmqvist Gattario, docent i psykologi Psykologiska institutionen, Göteborgs Universitet

UTSEENDEKULTUR & KROPPSUPPFATTNING. Kristina Holmqvist Gattario, docent i psykologi Psykologiska institutionen, Göteborgs Universitet UTSEENDEKULTUR & KROPPSUPPFATTNING Kristina Holmqvist Gattario, docent i psykologi Psykologiska institutionen, Göteborgs Universitet KROPPSUPPFATTNING / BODY IMAGE En persons upplevelser, tankar och känslor

Läs mer

MAGIC CIRCLE MAGIC CIRCLE MAGIC CIRCLE MAGIC CIRCLE

MAGIC CIRCLE MAGIC CIRCLE MAGIC CIRCLE MAGIC CIRCLE MAGIC CIRCL MAGIC CIRCLE MAGIC CIRCLE MAGIC CIRCL Annika Brännström copywriter, skribent och strateg MAGIC CIRCL Patrik Lindkvist art director, formgivare och strateg Kunder Magic Circle Uppdrag Magic

Läs mer

Svensk Friidrott Vår nya varumärkesplattform

Svensk Friidrott Vår nya varumärkesplattform Svensk Friidrott Vår nya varumärkesplattform 1 2 Svensk Friidrott Varumärkesplattform 2014 Bakgrund Svenska Friidrottsförbundet bestämde sig för att utveckla varumärkesplattformen för Svensk Friidrott.

Läs mer

PROJEKT PERFEKT: OM UTSEENDEKULTUR OCH KROPPSUPPFATTNING

PROJEKT PERFEKT: OM UTSEENDEKULTUR OCH KROPPSUPPFATTNING PROJEKT PERFEKT: OM UTSEENDEKULTUR OCH KROPPSUPPFATTNING Kristina Holmqvist Gattario, docent i psykologi Psykologiska institutionen, Göteborgs Universitet KROPPSUPPFATTNING / BODY IMAGE En persons upplevelser,

Läs mer

Mjölnargränds förskola

Mjölnargränds förskola Mjölnargränds förskola Avdelning Orange Syftet med denna arbetsplan är att: Tydliggöra förskolans uppdrag utifrån olika styrdokument. Tydliggöra förskolan Mjölnargränds egna utvecklingsområden 2018/2019

Läs mer

Verksamhetsplan 2013-2015 2014-02-13 1

Verksamhetsplan 2013-2015 2014-02-13 1 Verksamhetsplan 2013-2015 2014-02-13 1 Friskis&Svettis vision Människor ler när de tänker på träning. 2014-02-13 2 Idé Att erbjuda lustfylld och tillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Vårt ändamål

Läs mer

Kommunikation. Sammanhang. Utmaning. Östra Göinge kommun

Kommunikation. Sammanhang. Utmaning. Östra Göinge kommun Kommunikation Utmaning Sammanhang Motivation Förväntningar är grunden för vår pedagogiska plattform. Varje utvalt ord i vår plattform vilar på vetenskaplig grund eller beprövad erfarenhet. Läs mer om detta

Läs mer

INLEDNING. Stefan Bengtsson Rektor Malmö högskola

INLEDNING. Stefan Bengtsson Rektor Malmö högskola VARUMÄRKESPLATTFORM INLEDNING För att upplevas som en tydlig och relevant aktör behöver Malmö högskola bedriva ett kontinuerligt och målmedvetet varumärkesarbete. Vår verksamhet finansieras till stor del

Läs mer

Att skapa en sund dialog mellan tjänstemän och politiker.

Att skapa en sund dialog mellan tjänstemän och politiker. Att skapa en sund dialog mellan tjänstemän och politiker. Lena.lindgren@skl.se Två uppdrag för politiker Demokratiaktör 1. Lärande 2. Legitimitet 3. Förståelse för prioriteringar 4. Transparens Serviceaktör

Läs mer

Digital strategi för Miljöpartiet

Digital strategi för Miljöpartiet 2012-03-12 Digital strategi för Miljöpartiet Bakgrund Vår webbplats ska förnyas och i processen med att upphandla en ny dök frågan upp om vilket syfte den skulle ha i relation till övrig webbnärvaro. I

Läs mer

Ekerö kommuns biblioteksplan Ditt Bibliotek

Ekerö kommuns biblioteksplan Ditt Bibliotek Ekerö kommuns biblioteksplan 2019-2023 Ditt Bibliotek Inledning Kommuner är enligt bibliotekslagen skyldiga att upprätta biblioteksplaner, som formulerar den lokala bibliotekspolitiken. Biblioteksplanen

Läs mer

Vårdförbundet. Digital strategi. Antagen av förbundsstyrelsen april 2015

Vårdförbundet. Digital strategi. Antagen av förbundsstyrelsen april 2015 Vårdförbundet Digital strategi Antagen av förbundsstyrelsen april 2015 Innehållsförteckning Digital strategi vad är det och varför behöver vi en sådan?... 2 Digitala strategin utgår från kommunikationsplattform

Läs mer

Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet. Få så många som möjligt att Träna/motionera

Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet. Få så många som möjligt att Träna/motionera Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet Få så många som möjligt att Träna/motionera Ett friskare Haninge Vara Haninges bästa träningsanläggning Det finns i Friskis&Svettis att ständigt

Läs mer

Enkät till våra motionärer våren 2014 Svar "totalt", 79 svar

Enkät till våra motionärer våren 2014 Svar totalt, 79 svar Enkät till våra motionärer våren 2014 Svar "totalt", 79 svar Allmänt om sammanställningen och analysen av svaren: Antal svarande yngre än 20 år 3 st 20-39 år 10 st 40-59 år 38 st 60 år och äldre 28 st

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Policy för extern kommunikation, tillgänglighet och service för Sollentuna kommun Antagen av fullmäktige 2012-05-09, 39, Dnr KS 2010/477 KS 015 Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 2 Syfte... 2 3 Strategi...

Läs mer

100% REN HÅRDTRÄNING. prodis_mars_2014.indd 1 2014-03-26 13:57

100% REN HÅRDTRÄNING. prodis_mars_2014.indd 1 2014-03-26 13:57 100% REN HÅRDTRÄNING År 2007 startade STAD (STockholm förebygger Alkohol- och Drogproblem, läs mer på stad.org) arbetet 100% ren hårdträning som är en samverkansmodell för att minska användningen av och

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 IF Friskis&Svettis Sollentuna

Verksamhetsplan 2017 IF Friskis&Svettis Sollentuna Verksamhetsplan 2017 IF Friskis&Svettis Sollentuna 1 SOLLENTUNA Innehåll Vår verksamhetsplan... 4 Friskis&Svettis Sollentuna... 4 Friskis&Svettis 12 värderingar... 5 Vision... 6 Ambition... 6 Mål för 2017...

Läs mer

NALLENS PEDAGOGISKA PLANERING

NALLENS PEDAGOGISKA PLANERING NALLENS PEDAGOGISKA PLANERING 2015/2016 Miniröris Mål/ syfte: Att väcka lusten att röra på sig och träna på samarbete träna på att visa hänsyn och förståelse för varandra Alla som vill är med Vi sätter

Läs mer

Systematiska kvalitetsarbetet

Systematiska kvalitetsarbetet LULEÅ KOMMUN Systematiska kvalitetsarbetet Årans förskola 2012-2013 Eriksson, Anne-Maj 2013-08-19 Prioriterade mål hösten 2012 och våren 2013 - Årans förskola 2.1 NORMER OCH VÄRDEN Förskolan ska aktivt

Läs mer

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013!

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013! SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013! Information Du som är Friskis&Svettis-funkis och vill gå på någon av inspirationsdagarna, anmäl dig till din förening

Läs mer

2015 ARBETSPLAN & MÅL

2015 ARBETSPLAN & MÅL 2015 ARBETSPLAN & MÅL FÖRSKOLAN BARNEN I DÖSHULT Frida Rosenström Lena Andersen Maja Månsson 2 Prioriterade mål 2015 SOCIALA UTVECKLINGEN Att barnen lär sig ta hänsyn till andra människor och att utveckla

Läs mer

VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR SVENSKA FRISBEESPORTFÖRBUNDET. En schysst idrott utan en massa pekpinnar

VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR SVENSKA FRISBEESPORTFÖRBUNDET. En schysst idrott utan en massa pekpinnar VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR SVENSKA FRISBEESPORTFÖRBUNDET En schysst idrott utan en massa pekpinnar VARUMÄRKET Detta är Svenska Frisbeesportförbundets varumärkesplattform för rekreation och motion med frisbee.

Läs mer

Handlingsplan för. Nya Lurbergsgården

Handlingsplan för. Nya Lurbergsgården Sid 1 (13) Handlingsplan för Nya Lurbergsgården X X X F Ö R S K O L E E N H E T Tfn 026-178000 (vx), 026-17 (dir) www.gavle.se Sid 2 (13) 2.1 NORMER OCH VÄRDEN Mål för likabehandlingsarbetet Mål Förskolan

Läs mer

DU - som vill bli gyminstruktör

DU - som vill bli gyminstruktör DU - som vill bli gyminstruktör ATT VARA GYMINSTRUKTÖR är ett ideellt, utvecklande, utmanade och engagerande fritidsuppdrag. Du får garanterat många härliga upplevelser, du får och ger mycket energi, du

Läs mer

Medlemsundersökning Återkoppling

Medlemsundersökning Återkoppling Medlemsundersökning 2016 Återkoppling Hur nöjd är du totalt sett med oss? Citat från frisvaren: Go Friskis! Är glad att föreningen finns! Tack Friskis och Svettis för trevlig och folklig träningskultur.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Friskis&Svettis Visby

VERKSAMHETSPLAN Friskis&Svettis Visby VERKSAMHETSPLAN 2019 Friskis&Svettis Visby OM VERKSAMHETSPLANEN Verksamhetsplanen är ett styrdokument för medarbetare och funktionärer i Friskis&Svettis Visby och alla medlemmar. Den ska fungera som vägvisare

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

Övningar kommunikationsplattformen

Övningar kommunikationsplattformen Övningar kommunikationsplattformen Hisspitchen att prata om Scouterna på ett enhetligt sätt Hur visar vi bäst att Scouterna är aktiva, engagerande och äkta? Väcker du/vi associationer till spänning, gemenskap

Läs mer

Läroplan för förskolan

Läroplan för förskolan UTKAST 1: 2017-09-11 Läroplan för förskolan 1. Förskolans värdegrund och uppdrag Grundläggande värden Skolväsendet vilar på demokratins grund. Förskolan ingår i skolväsendet. Enligt skollagen (2010:800)

Läs mer

Sponsring. konkreta tips och råd. Magnus Berglund 1 september 2017

Sponsring. konkreta tips och råd. Magnus Berglund 1 september 2017 Sponsring Teori, inspiration och konkreta tips och råd. Magnus Berglund 1 september 2017 Om sponsring Sponsring är associationsmarknadsföring; en affärsmässig metod för kommunikation, marknadsföring och

Läs mer

pedagogerna möta dig i olika situationer/uppgifter så att olika lärstilar får utrymme.

pedagogerna möta dig i olika situationer/uppgifter så att olika lärstilar får utrymme. Om lärstilstestet et syftar till att hjälpa dig att få insikt om de olika lärstilar som finns och dina egna styrkor och svagheter när gäller lärandet. Genom att medvetet arbeta med olika lärstilar kan

Läs mer

Arbetsplan 2018/2019. Sjöängens förskola. Avdelning Lingon. Förskolechef Thomas Edström. Upprättad Utvärderad:

Arbetsplan 2018/2019. Sjöängens förskola. Avdelning Lingon. Förskolechef Thomas Edström. Upprättad Utvärderad: Sjöängens förskola Avdelning Lingon Förskolechef Thomas Edström Upprättad 2018-09-13 Utvärderad: 2019-05-17 5.1. Normer och vä 1. NORMER OCH VÄRDEN Förskolans mål Vi strävar efter: att varje barn utvecklar

Läs mer

Kommunikativ plattform

Kommunikativ plattform 2007-04-05 Kommunikativ plattform Teknikcollege Målgrupp: Studerande 1 Bakgrund Teknikcollege är ett koncept initierat för att möta framtidens kompetensbehov. Det är teknikutbildningar på gymnasial och

Läs mer

Vårt arbetssätt bygger på Läroplanen för förskolan (Lpfö98) och utbildningspolitiskt program för Lunds kommun. Här har vi brutit ner dessa mål till

Vårt arbetssätt bygger på Läroplanen för förskolan (Lpfö98) och utbildningspolitiskt program för Lunds kommun. Här har vi brutit ner dessa mål till Vårt arbetssätt bygger på Läroplanen för förskolan (Lpfö98) och utbildningspolitiskt program för Lunds kommun. Här har vi brutit ner dessa mål till våra lokala mål och beskrivit våra metoder. På förskolan

Läs mer

11.12 Friskis&Svettis Riks

11.12 Friskis&Svettis Riks 11.12 Medlemsansökan Friskis & Svettis Riks 11.12 Friskis&Svettis Riks Förslag: RS föreslår att RF-stämman beslutar att att i enlighet med RS utlåtande, bevilja Friskis&Svettis Riks medlemskap i RF; samt

Läs mer

Idrottsrörelsen förändras

Idrottsrörelsen förändras En välkomnande, nyfiken och modig idrott där glädje och utveckling motiverar fler att idrotta hela livet. Idrottsrörelsen förändras Vi tror på en idrott där ännu fler känner sig välkomna och får möjlighet

Läs mer

VÄRDEGRUND FÖR CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET

VÄRDEGRUND FÖR CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET Sida 1 VÄRDEGRUND FÖR CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET Förbundsstämman 2011 antog värdegrunden för Civilförsvarsförbundets verksamhet på lokal, regional och nationell nivå med där ingående värden rangordnade i den

Läs mer

Fjärilens Arbetsplan HT 2013-VT 2014

Fjärilens Arbetsplan HT 2013-VT 2014 Fjärilens Arbetsplan HT 2013-VT 2014 Arbetsplan Beskrivning av verksamheten Skogsgläntans förskola ingår i Nättraby rektorsområde och består av tre avdelningar Ekorren (1-2 år), Fjärilen (3-4 år) och Igelkotten

Läs mer

Tjejkickoff i Fjällbacka Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress!

Tjejkickoff i Fjällbacka Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress! Tjejkickoff i Fjällbacka 2017 Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress! Boka in sommarens energiboost 28-30 juni! I årets Tjejkickoff i Fjällbacka, som är det tredje

Läs mer