Övernattningsrum och Bastu

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Övernattningsrum och Bastu"

Transkript

1 Motion till föreningsstämma i Brf Valkyrian 9. Övernattningsrum och Bastu Transformera befintligt mangelrum till övernattningsrum samt bastu med extra dusch och toalett. Bakgrund: Många små lägenheter i föreningen med dåliga möjligheter till att ta emot övernattningsgäster. Rekommendation: bygga om befintligt mangelrum och toa- /städutrymmet intill till ett enkelt men bekvämt övernattningsrum samt på samma gång bygga bastu och dusch för föreningens medlemmar. Beskrivning Eftersom bostadspriserna är höga i Stockholm är det första rummet som ryker när man köper bostadsrätt extrarummet. Alltså det rum som gör att man kan ta emot gäster över natten på ett bra sätt. Det kan vara vänner och släktingar som man nu inte kan ta emot över natten eller som tvingas bo på hotell när de ska besöka oss. Det kan vara vänner som man inte känner tillräckligt väl för att man skulle vilja ha dem i vardagsrummet på en madrass utan man vill kunna erbjuda en säng, ett rum de kan stänga om och en egen toalett/dusch. Just nu är det i vår förening många barnfamiljer med svärföräldrar på annan ort som vill komma på besök ofta men för den skull inte vill invadera sina barns ganska små lägenheter, oftast bara med ett badrum/toalett. Vid ombyggnad av badrum eller vid tillfälligt stopp saknas extradusch i föreningen och alla har inte möjlighet att duscha på jobb eller gym. Att lösa de här problemen är möjligt. Det innebär en del ingrepp och förändringar i de utrymmen vi har och det är givetvis inte helt gratis. Jag vänder mig därför med en motion till årsstämman för att få konstatera att detta är något vi bör prioritera och genomföra så snart det ges en rimlig möjlighet. Vi har idag ett utrymme vid tvättstugan som används som mangelrum. I anslutning till detta finns ett utrymme för städutrustning samt ett slitet och ganska ofräscht toalettrum som dessutom är omotiverat stort. Mangelrummet har under långa perioder mer fått agera uppehållsrum för olika entreprenörer och byggare. Mangeln används av vissa men de är ändå relativt få och ytan rummet upptar skulle kunna användas mycket bättre. Vid en snabb besikning bedömer jag att samtliga väggar i utrymmet går att riva och ger helt nya möjligheter för den här ytan:

2 - - Mangelrummet går att göra om till ett enkelt övernattningsrum med plats för en (1) 160 cm bred dubbelsäng samt två våningssängar. Totalt plats för upp till sex personer. Städ- och toalettutrymmet skulle kunna ge plats för en liten bastu samt extra dusch och toalett för föreningens medlemmar. Problem och lösningar: Mangeln och städmateriel måste flyttas. o Befintlig maskinpark i tvättstugan är idag dock placerad mycket dåligt ur utrymmeseffektiv synvinkel. Det är en lätt match att få in även mangeln samt en lakanssträckare där utan att försämra arbetmiljön i tvättstugan. Likaså kan befintlig städhörna i tvättstugan utnyttjas mycket bättre. Det saknas idag tillräcklig ventilation i mangelrummet för att man ska vilja sova där. o Det finns två källarfönster så det kommer inte vara problem att få IN luft. Men ventilation kan vara komplicerat så det måste undersökas ordentligt så det känns bra. Det kommer inte utnyttjas utan bara stå tomt. o Tomt kommer det inte stå! Däremot måste vi försöka förutse hur många nätter på ett år som är rimligt att det faktiskt står tomt. Det kommer ju inte utnyttjas 100% av tiden. Förmodligen inte ens 50%. Kanske är 100 övernattningsnätter/år en rimlig uppskattning? Det är i alla fall mycket mer timmar än mangeln går och vi löser ett problem med extra sovplatser. Det är problematiskt att administrera. o Ja, men vi bör diskutera hur vi kan minska den bördan genom att kanske låta rummet vara helt gratis att utnyttja! Övriga argument är att stadens bostadsrätter lyxinreds i allt högre utsträckning och kraven på föreningen samt vad som ingår i avgiften hela tiden höjs. Att kunna erbjuda ett övernattningsrum samt att bastu finns att tillgå ser bra ut i ett prospekt. Detta höjer alltså värdet på våra bostadsrätter. På följande sidor presenteras hur förslaget skulle kunna se ut.

3 Övernattningsrum Allmänt Övernattningsrummen är till för korttidsboende för gäster till föreningens medlemmar. Tanken är att rummet ska fungera som ett extra sovrum när man har gäster. Det är alltså inte fråga om självhushåll. Rumet har en 160 cm bred dubbelsäng, samt två våningssängar, 6 täcken, 6 kuddar, 1 brandfilt. Notera att man själv får ta med sig sängkläder och handdukar. Toalett finns i anslutning till övernattningsrummet och delas med eventuella besökare till bastun/duschen. Rummet är enkelt men trivsamt. Tex ljusa väggar, slitstark plastmatta som är lätt att göra ren, enkla men tillräckligt bekväma sängar även för farmor. Individuella sänglampor. Täcken är av polyestertyp som går att tvätta vid behov. Vem får boka? Alla som bor i föreningen får boka rummen. Medlemmen ansvarar alltså för sina gäster. Får en medlem klagomål på sina gäster vid två (2) tillfällen kommer medlemmen förbjudas från att utnyttja rummet igen. Hur bokar man? Alt 1: Rummen bokas på samma sätt som man bokar tvättider på en likadan tavla. Du får en startbricka och en stoppbricka för din bokning. Du kan i dagsläget alltså bara boka en tid i taget och bara en månad framåt. Rummen bokas dygnsvis och tillträdes tidigast kl dag 1 och ska lämnas väl städade enligt de ordningsregler som finns senast kl på hyrestidens sista dag. Exempel för bokning under endast ett (1) dygn: Använd bara din startbricka. Din bokning gäller alltså från kl 12 på det datum brickan sitter t.o.m. kl 12 dagen därpå. Exempel för bokning under två eller flera dygn: Sätt din startbricka på det datum du börjar bokningen och stoppbrickan datumet INNAN bokningen slutar (den gäller alltså till kl 12 dagen därpå). Om du bokar två dagar efter varandra ska alltså brickorna sitta bredvid varandra. Fördel: Enkelt, säkert, relativt billigt. Nackdel: Ändå inte gratis, begränsad tid, svårt att gå tillbaka och se vem som ska debiteras.

4 Alt 2: Man skriver sitt efternamn och lägenhetsnummer på de datum man vill boka i kalendern som hänger på dörren till övernattningsrummet. Gäller från kl 12 den dag anteckningen sitter på till kl 12 dagen därpå. Fördel: Enkelt, billigt, flexibelt. Dessutom är det enkelt för den person i styrelsen (eller annan) som ska administrera betalningen. Det är bara att kolla vilka som bokat den månaden, hur många dagar och sedan ge uppgifterna till Fastum. Nackdel: Oproffsigt, osäkert, kan lätt bli fel om man glömmer någon uppgift. Svårt att sudda om man vill boka av. Svårt att se vem som varit där om det slarvats med städning. Alt 3 Ett helt nytt elektroniskt bokningssytem som även går att använda till tvättstugan. Fördel: Proffsigt, enkelt, flexibelt, snyggt och säkert. Nackdel: Dyrt. Hur kommer man in i övernattningsrummet? Alt 1: Ingången till övernattningsrummet är densamma som till tvättstugan. I anslutning till övernattningsrummet finns ett låst skåp där nyckeln till övernattningsrummet ligger. Man kommer in i nyckelskåpet med sin vanliga portnyckel. Sedan lånar man ut nyckeln till övernattningsrummet till sin gäst. Gästen lämnar sedan nyckeln i inkastet på nyckelskåpet när denne lämnar rummet. Observera att nyckeln till övernattningsrummet även går till källardörren så gästan kan komma och gå som den vill. Vad kostar det? Förslag 1: Gratis. Det gör att vi slipper mycket av administrationsbördan, jaga in betalningar etc. Förslag 2: 100 kr/dygn Mycket mer än så vill vi ju inte att det ska kosta. På det här sättet skulle föreningen få in ca kr/år (om man räknar på ca 100 bokade nätter/år) men det skulle nog bara täcka administrationskostnaden så frågan är om det är värt det. Hur betalar man? I det fall vi bestämmer att rummet skall kosta kan man göra såhär: 1. Hyran för övernattningsrummen debiteras medlemmen på samma avi som den ordinarie avgiften för lägenheten. Man betalar för de bokningar man gjort på den första avin vid nästa aviutskick. Aviutskicken sker kvartalsvis. Fastum tar dock ganska bra betalt för en sådan administrativ tjänst. Innan vi har räknat på det kanske det inte är värt det. 2. Man sätter in pengar direkt på föreningens konto. Billig och kanske den bästa lösningen, om det fungerar i verkligheten.

5 Medlemmen ansvarar för: Att regler för övernattningsrummen följs. Betalning av hyra (om vi betämmer oss för det). Städning. Uppkomna skador på lokal, utrustning och inredning. Om städningen är dålig eller någon utrustning är skadad kommer medlemmen att få betala den faktiska kostnaden för att återställa detta samt en straffavgift på 300 kr. Ordningsregler Rökning är förbjuden. Husdjur är inte tillåtna. Låg ljudnivå hela dygnet men speciellt mellan Det är ingen festlokal. Lokalen skall lämnas väl städad och vara möblerad på samma sätt som vid ankomst. Tänk på att nästa gäst kan komma direkt, det görs ingen städning däremellan. Vid ankomst Kontrollera att all utrustning finns enligt de anslag som finns uppsatta. Rapportera eventuella brister direkt Vid avfärd Dammsug av rummet samt den/de sängar som använts. Torka av smutsiga ytor. Städutrustning finns i tvättstugan. Släng skräp lokalen kan stå tom ett tag innan den används igen. Lås dörren och släng in nyckeln i nyckelskåpet

6 Bastu I ovan nämnda utrymme finns eventuellt även plats för en liten bastu för 4-5 personer. Ordningsregler Bastun är tillgänglig kl Rökning är förbjuden. Tänk på att hålla en lagom ljudnivå. Speciellt om det är gäster i övernattningsrummet. Det är ingen festlokal men självklart får man dricka en öl. Sitt på en handduk Lokalen skall lämnas fräsch. Kostnad: Gratis. Jag yrkar att: Stämman ger styrelsen i uppdrag att iordningställa en lösning för hur förslaget ovan skulle kunna realiseras samt om kostnaden inte utgör risk för avgiftshöjning genomföra projektet så snart som möjligt. Maximilian Mellfors Uppg B max@mellfors.com

HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM.

HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM. HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM. UTHYRNINGSTID På fakturan står mellan vilka datum uthyrningen gäller. Var vänlig kontrollera så att datumen och övriga uppgifter stämmer. BETALNING 10 dagar

Läs mer

REAL Fastighetssystemet. REALPortalen Verktyg för den smarta förvaltaren. Fritt, enkelt, säkert. Passar även bra för enskild BRF.

REAL Fastighetssystemet. REALPortalen Verktyg för den smarta förvaltaren. Fritt, enkelt, säkert. Passar även bra för enskild BRF. REAL Fastighetssystemet Fritt, enkelt, säkert REALPortalen Verktyg för den smarta förvaltaren Till dig som erbjuder ekonomisk förvaltning av bostadsrättsföreningar eller hyresrätter/lokaler. Passar även

Läs mer

BRF URNAN 1 ORG.NR. 716419-5294 BIRKASTAN VASASTAN SÄKERHETSDÖRRAR. Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga

BRF URNAN 1 ORG.NR. 716419-5294 BIRKASTAN VASASTAN SÄKERHETSDÖRRAR. Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga SÄKERHETSDÖRRAR Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga 0 Ska dörrbyte finansieras av föreningen eller enskild medlem? Styrelsen önskar att medlemmarna avgör

Läs mer

Dessa allmänna villkor gäller mellan Visit Hälsingland Gästrikland AB (VHG) och dig när du bokar via Jungfrukusten ekonomisk förening.

Dessa allmänna villkor gäller mellan Visit Hälsingland Gästrikland AB (VHG) och dig när du bokar via Jungfrukusten ekonomisk förening. ALLMÄNNA VILLKOR Dessa allmänna villkor gäller mellan Visit Hälsingland Gästrikland AB (VHG) och dig när du bokar via Jungfrukusten ekonomisk förening. Avtalet kan gälla boende, transport, köp av andra

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos oss!

Välkommen som hyresgäst hos oss! Välkommen som hyresgäst hos oss! Information till dig som bor hos Hässlehem Vi på Hässlehem hälsar dig välkommen till ditt nya hem samt till oss som bostadsföretag. I denna folder har vi samlat en del

Läs mer

Information om Aptus bokning- och låssystem i Brf Göteborgshus 42

Information om Aptus bokning- och låssystem i Brf Göteborgshus 42 Information om Aptus bokning- och låssystem i Brf Göteborgshus 42 Vi har infört ett bokning- och låssystem från företaget Aptus för ökad säkerhet och tillgänglighet. Systemet innefattar tvättstuga, föreningslokal

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN Du bor i en av Sundbybergs äldsta bostadsföreningar. Den bildades redan 1920 och fungerar fortfarande som en ekonomisk förening, det vill säga vi bestämmer själva

Läs mer

Instruktioner för Brf Siljans elektroniska låssystem

Instruktioner för Brf Siljans elektroniska låssystem Erik Åman 2016-02-28 2.0 1 (6) Instruktioner för Brf Siljans elektroniska låssystem 1 Introduktion... 1 1.1 Varför nytt låssystem?... 1 1.2 Utvärderingsperiod... 2 2 Låssystemet i korthet... 2 3 Nycklar...

Läs mer

Internatsguide för Axxell, Pargas, Vapparvägen 2015-2016

Internatsguide för Axxell, Pargas, Vapparvägen 2015-2016 Internatsguide för Axxell, Pargas, Vapparvägen 2015-2016 Axxell Utbildning Ab Axxells ledningssystem är certifierat enligt standarderna ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001 HEJ och välkommen att bo på

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

Info nr 1, 2012 BRF Ekensbergs Udde

Info nr 1, 2012 BRF Ekensbergs Udde Info nr 1, 2012 BRF Ekensbergs Udde Nyinflyttade Nyinflyttade 2012 till vår förening är David och Sandra Hess, nr 157 och Christian Arnbom och Soi Lili Nikolaidou, också nr 157, samt Per Hillborg och Tanja

Läs mer

HSB Brf Tanto Stambyte 2015 11 17. Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015

HSB Brf Tanto Stambyte 2015 11 17. Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015 Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015 Informationsbroschyren I informationsbroschyren redovisas generella lösningar för tänkt utförande av stambyte. Andra lösningar kommer att behöva anpassas framförallt

Läs mer

Westerbergs gata 4. Westerbergs gata 4. www.hemverket.se - Sida 1 av 17

Westerbergs gata 4. Westerbergs gata 4. www.hemverket.se - Sida 1 av 17 Län Halland Gatuadress Kommun Halmstad Storlek 4.5 rum (3 sovrum) / 117 m² Område Nissastrand Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Utsikt mot Nissan, lugnt läge och med ett par minuters promenad

Läs mer

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27 BRF Islandet Adolf Information till medlemmar Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27 Välkommen som medlem i bostadsrättsföreningen Islandet Adolf! Vi hoppas att ni kommer att trivas i fastigheten och

Läs mer

Prislista 2012 för boende på Turistgården!!!!!

Prislista 2012 för boende på Turistgården!!!!! Prislista 2012 för boende på Turistgården!!!!! Vi har följande att Er bjuda: 6st dubbel rum med dusch och toalett på rummet. 6st dubbelrum med dusch och toalett i korridoren. 1st lilla lägenheten, 1 rum

Läs mer

Skall jag stanna eller ska jag gå? D

Skall jag stanna eller ska jag gå? D Skall jag stanna eller ska jag gå? D et är först när vi går ihop och vi blir många och starka som vi kan förändra våra villkor på arbetsplatsen. I över 100 år har facket vart med och påverkat arbetarnas

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Brf Rensnålen 8. Information till medlemmarna. Hemsida

Brf Rensnålen 8. Information till medlemmarna. Hemsida Brf Rensnålen 8 Information till medlemmarna Hemsida... 1 Avgifter... 2 Nycklar... 2 Fastighetsskötsel... 2 Medlemsförmåner... 3 Rabatter... 3 Kabel-TV, bredband och IP-telefoni... 3 Inventarier... 3 Altan...

Läs mer

Brf Berghällen 10 - Vision, bra att veta och ordningsregler

Brf Berghällen 10 - Vision, bra att veta och ordningsregler Brf Berghällen 10 - Vision, bra att veta och ordningsregler Vision för Brf Berghällen 10 Som boende i Brf Berghällen 10 s fastighet känner jag mig trygg. Jag känner de övriga medlemmarna i föreningen och

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Kalkstensvägen 19 Kommun Malmö Storlek 1.5 rum (1 sovrum) / 46 m². Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Kalkstensvägen 19 Kommun Malmö Storlek 1.5 rum (1 sovrum) / 46 m². Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 1.5 rum (1 sovrum) / 46 m² Område " Victoria Park/Limhamn Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Detta är ett extra bekvämt boende för alla åldrar, i ett lugnt

Läs mer

Trivseln har stor betydelse. Trivs man med sin lägenhet och sina grannar tar man också tillvara de möjligheter som den nya miljön ger.

Trivseln har stor betydelse. Trivs man med sin lägenhet och sina grannar tar man också tillvara de möjligheter som den nya miljön ger. 1 Välkommen! Vi är glada att se dig som hyresgäst hos oss. Det är vår förhoppning att du ska trivas i din nya miljö. Vi försöker göra huset och de närmaste omgivningarna så trivsamma som möjligt och hoppas

Läs mer

Hamra Boendeinformation för SCA Personalstiftelsernas gäster

Hamra Boendeinformation för SCA Personalstiftelsernas gäster Hamra Boendeinformation för SCA Personalstiftelsernas gäster Välkommen till SCA Personalstiftelsernas stugor och stuglägenheter i Hamra! I denna information finns bland annat tips och rekommendationer

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Skräddarebyn 2 A Kommun Malmö Storlek 4 rum (3 sovrum) / 111 m² Område Annestad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Skräddarebyn 2 A Kommun Malmö Storlek 4 rum (3 sovrum) / 111 m² Område Annestad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 4 rum (3 sovrum) / 111 m² Område Annestad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Här bor man på ett mycket lugnt och trivsamt område med närhet till storslagna

Läs mer

Län Gävleborg Gatuadress Staffansplan 1 Kommun Gävle Storlek 2 rum (1 sovrum) / 64.4 m² Område Brynäs Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Gävleborg Gatuadress Staffansplan 1 Kommun Gävle Storlek 2 rum (1 sovrum) / 64.4 m² Område Brynäs Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Gävleborg Gatuadress Kommun Gävle Storlek 2 rum (1 sovrum) / 64.4 m² Område Brynäs Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Trivsamt läge. Närhet till Stenebergsparken. Hiss i huset. Egen entrédörr.

Läs mer

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 Tiiden mellllan hägg och syren är här Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat

Läs mer

GAVELLÄGENHET om 4 R+K, 78 m 2 med balkong i västerläge på Scheffersgränd 4 B i Mariehamn

GAVELLÄGENHET om 4 R+K, 78 m 2 med balkong i västerläge på Scheffersgränd 4 B i Mariehamn GAVELLÄGENHET om 4 R+K, 78 m 2 med balkong i västerläge på Scheffersgränd 4 B i Mariehamn Presentation Fyrarumslägenhet i södra gaveln på våning III på Scheffersgränd 4 B i Mariehamn. Bostaden är väldisponerad

Läs mer

BODAGATAN 24, BORÅS MÄKLARE ANNA TIDEBRINK 076-827 23 83

BODAGATAN 24, BORÅS MÄKLARE ANNA TIDEBRINK 076-827 23 83 BODAGATAN 24, BORÅS MÄKLARE ANNA TIDEBRINK 076-827 23 83 Välkommen till Bodagatan 24! Välkommen till denna välplanerade tvårumslägenhet i gott skick belägen på våning 2 av 3. Lägenheten har stora rum,

Läs mer

Villa Wöhler med reception, restaurang, bar och tio dubbelrum (rum nummer 4 ovan).

Villa Wöhler med reception, restaurang, bar och tio dubbelrum (rum nummer 4 ovan). Pensionatet på udden En middag i matsalen medan solen sänker sig i havet. Ett bad från bryggan på udden med Karlsöarna som bakgrund. En utgångspunkt för att upptäcka Gotland. Ett sekelskiftespensionat

Läs mer

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar Brf Lillgärdan 1 Godkänd av styrelsen Sida 1 av 8 Lillgärdsvägen 8 961 50 BODEN Uppdaterad Ansvarig för uppdatering Version 3 2013-10-01 Sekreterare Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Läs mer

Fågelmatning.. .. och hundbajs!

Fågelmatning.. .. och hundbajs! Februari 2013 Fågelmatning.. På förekommen anledning ber styrelsen de medlemmar som matar fåglarna genom att kasta ut bröd och frön på marken att sluta med det. Detta innebär mycket nedskräpning av fågelträck,

Läs mer

- Checklista för Gula huset -

- Checklista för Gula huset - - Checklista för Gula huset - Gula huset ligger intill Wartagården och används av gästande lag vid matcher på de angränsande Sälöfjordplanerna. När du har ansvar för Gula huset ska du vara på plats och

Läs mer

Enkätsammanställning angående önskemål för kollektivhuset i Hägerstensåsen

Enkätsammanställning angående önskemål för kollektivhuset i Hägerstensåsen Enkätsammanställning angående önskemål för kollektivhuset i Hägerstensåsen Förberett för: Kollektivhusföreningen KOMBO och föreningen Framtiden Skrivet av: Joanna Mellquist Datum: 215-6-16 Resultat av

Läs mer

Animal Farm FNL En gård fylld med liv

Animal Farm FNL En gård fylld med liv Animal Farm FNL Animal Farm FNL En gård fylld med liv Av : Fanny, Nathalie och Lole Innehållsförteckning Bakgrund 3 Affärsidé 3 Ledning/Arbetsuppgifter 4 Aktiviteter 4 Boende 5 Marknadsföring 5 Särskilda

Läs mer

Välkommen som medlem i Brf Gillet nr 12!

Välkommen som medlem i Brf Gillet nr 12! Välkommen som medlem i Brf Gillet nr 12! Här kommer lite information om sådant som berör dig som hyresgäst. Om något verkar oklart eller om du undrar över något går det naturligtvis bra att kontakta styrelsen.

Läs mer

Brf Idlången nr 21. Informationshäfte till dig som är boende i Brf Idlången nr 21 2015-11-15

Brf Idlången nr 21. Informationshäfte till dig som är boende i Brf Idlången nr 21 2015-11-15 Brf Idlången nr 21 Informationshäfte till dig som är boende i Brf Idlången nr 21 VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN IDLÅNGEN NR 21! Vi vill hälsa dig välkommen och hoppas att du ska trivas i vår bostadsrättsförening.

Läs mer

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar Välkommen! Vad roligt att Du valt att bo hos oss. Vi hoppas att Du kommer att trivas i Ditt nya hem och Ditt nya område. För att göra Ditt boende så bra som möjligt både för Dig och oss, så vill vi dela

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

Att leva med ME/CFS. STEG-FÖR-STEG-FÖRBÄTTRING av Diane Timbers

Att leva med ME/CFS. STEG-FÖR-STEG-FÖRBÄTTRING av Diane Timbers Pacing i praktiken: Att leva med ME/CFS STEG-FÖR-STEG-FÖRBÄTTRING av Diane Timbers (Ur den amerikanska tidskriften CFIDS Chronicle, winter 2009. Översatt till svenska och publicerad på RME:s hemsida med

Läs mer

MÅNADSINFORMATION JUNI 2015

MÅNADSINFORMATION JUNI 2015 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION JUNI 2015 Natiionalldag,, miidsommar semester Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat

Läs mer

Rymlig och väldisponerad 3:a med hiss HESTRA RINGVÄG 13, BORÅS MÄKLARE ANNA TIDEBRINK 076-827 23 83

Rymlig och väldisponerad 3:a med hiss HESTRA RINGVÄG 13, BORÅS MÄKLARE ANNA TIDEBRINK 076-827 23 83 Rymlig och väldisponerad 3:a med hiss HESTRA RINGVÄG 13, BORÅS MÄKLARE ANNA TIDEBRINK 076-827 23 83 Välkommen till Hestra ringväg 13! Välkommen på visning till denna rymliga och väldisponerade 3:a belägen

Läs mer

Org nr 716408-1882. Brf Fiskekroken Information till nya medlemmar

Org nr 716408-1882. Brf Fiskekroken Information till nya medlemmar Org nr 716408-1882 Brf Fiskekroken Information till nya medlemmar Innehållsförteckning Välkommen till BRF Fiskekroken... 2 Om att bo i bostadsrättsförening... 2 Hemsida och e-postadress... 2 Föreningens

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Södra Gulsparvsgatan 26 A Kommun Malmö Storlek 3 rum (2 sovrum) / 86 m² Område Söderkulla Tillträde tidigast 2015-07-01

Län Skåne Gatuadress Södra Gulsparvsgatan 26 A Kommun Malmö Storlek 3 rum (2 sovrum) / 86 m² Område Söderkulla Tillträde tidigast 2015-07-01 Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 3 rum (2 sovrum) / 86 m² Område Söderkulla Tillträde tidigast 2015-07-01 " Fantastisk panoramautsikt över Öresund, Öresundsbron, hela Malmö city och till och med

Läs mer

Om konsten att identifiera en MullToa. En riktig MullToa är märkt med den välkända symbolen MullToa. Övriga torrtoaletter är något annat.

Om konsten att identifiera en MullToa. En riktig MullToa är märkt med den välkända symbolen MullToa. Övriga torrtoaletter är något annat. Om konsten att identifiera en MullToa. En riktig MullToa är märkt med den välkända symbolen MullToa. Övriga torrtoaletter är något annat. En riktig MullToa är den enda biologiska toaletten som producerar

Läs mer

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna 15-03-03 hem ETT sammanställning Homeparty hos Hanna innehåll Homeparty hos Hanna Sammanfattning av workshopen Slutsatser resultat 3 6-10 11 Homeparty hos Hanna Bostadens upplägg och innehåll Vi hade bjudit

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2016-01-26 Fastighetsbeteckning: Hötofta 18:22 Adress/ort: Norra Hötoftavägen 174, Vellinge Besiktigad av (certnr): Caspar Skog (5449) Företag:

Läs mer

Så fungerar FLEXLINJEN. i Mölndal

Så fungerar FLEXLINJEN. i Mölndal Så fungerar FLEXLINJEN i Mölndal Välkommen till Flexlinjen Flexlinjen är en del av den allmänna kollektivtrafiken och alla är välkomna att åka med. Du ringer och beställer din resa och blir då garanterad

Läs mer

INFORMATION ANMÄLDA LAG. Välkommen till GloBallCup 25-28 juni 2015

INFORMATION ANMÄLDA LAG. Välkommen till GloBallCup 25-28 juni 2015 INFORMATION ANMÄLDA LAG Välkommen till GloBallCup 25-28 juni 2015 Er förening har anmält lag till GloBallCup och hälsas härmed välkommen till FN-förbundets cup för en bättre värld. Mellan torsdag 25 och

Läs mer

Skidstugan som investering 2016

Skidstugan som investering 2016 Skidstugan som investering 2016 Claudia Wörmann Boendeekonom SBAB SBAB har undersökt inställningen till att semestra i de svenska fjällen, vill man ens åka och de som vill det, vad vill de göra förutom

Läs mer

Information om personalbostäder

Information om personalbostäder Information om personalbostäder Information till boende i personalbostäder På Nyköpings lasarett är det FM-enheten som ansvarar för personalbostäder. Det finns 40 möblerade rum för uthyrning. Syftet med

Läs mer

Myrmalmsnytt-Julnummer 2013-12-21

Myrmalmsnytt-Julnummer 2013-12-21 Myrmalmsnytt-Julnummer 2013-12-21 Ännu ett år närmar sitt slut. Styrelsen vill passa på att välkomna de som flyttat in till oss under året. Hoppas att ni kommer att trivas hos oss! Kontakta gärna styrelsen

Läs mer

Bågskyttegatan 1 A. Götaland Kommun Mölndal Storlek 6 rum (5 sovrum) / 109 m² Tillträde tidigast. Enligt överenskommelse. Bågskyttegatan 1 A

Bågskyttegatan 1 A. Götaland Kommun Mölndal Storlek 6 rum (5 sovrum) / 109 m² Tillträde tidigast. Enligt överenskommelse. Bågskyttegatan 1 A Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Mölndal Storlek 6 rum (5 sovrum) / 109 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 13 Bågskyttegatan 1A www.hemverket.se - Sida 2 av

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

LATHUND Att planera en mässa eller utställning

LATHUND Att planera en mässa eller utställning LATHUND Att planera en mässa eller utställning När man medverkar vid utställningar av olika slag är det viktigt att ha en klar strategi kring sitt deltagande. Att bara åka dit på vinst och förlust med

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER för bostadsrättsföreningen Valkyrian 11 Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Julinfo från Brf Järnåldern

Julinfo från Brf Järnåldern Årsavgift Julinfo från Brf Järnåldern Styrelsen har beslutat att det inte blir någon höjning av årsavgiften vid årsskiftet 2013-2014. Utedagar 2014 Klipp ner och packa ihop så mycket som möjligt. Förpacka

Läs mer

SID 1 (5) Trivselregler Brf Tjället 6

SID 1 (5) Trivselregler Brf Tjället 6 SID 1 (5) Trivselregler Brf Tjället 6 SID 2 (5) Affischering Det är inte tillåtet att affischera i de gemensamma utrymmena samt på fastighetens utsida och tomt. Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning

Läs mer

Gällande lagar och regler

Gällande lagar och regler Gällande lagar och regler för uthyrning i andrahand och uthyrning av rum i bostad För dig som hyr Innehållsförteckning Kortfattad Information Sida 3 Vad är Andrahandsuthyrning Sida 4 Hur länge får jag

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Ragnvallagatan 34B Kommun Helsingborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 67 m² Område Adolfsberg - Ragnvalla. Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Ragnvallagatan 34B Kommun Helsingborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 67 m² Område Adolfsberg - Ragnvalla. Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Helsingborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 67 m² Område Adolfsberg - Ragnvalla Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Mycket bra bussförbindelser till city. -- Alexander Blomgren,

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Runslingan 22A Kommun Lund Storlek 2 rum (1 sovrum) / 64 m² Område Linero Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Runslingan 22A Kommun Lund Storlek 2 rum (1 sovrum) / 64 m² Område Linero Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Lund Storlek 2 rum (1 sovrum) / 64 m² Område Linero Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lugnt i utkanten av Lund, men ändå nära till city. Bra tillgång till både livsmedelsbutik-

Läs mer

SjöstadsNytt www.brfsjostaden.se Sommaren 2014 Nr 3

SjöstadsNytt www.brfsjostaden.se Sommaren 2014 Nr 3 SjöstadsNytt www.brfsjostaden.se Sommaren 2014 Nr 3 Här är vår nya båt. Betydligt bättre än den hemska Harley-Davidsson båten som ligger och rostar borta i Norra Hammarbyhamnen. Saltsjön är visserligen

Läs mer

LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf

LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf Lojo LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf Summeringens tid är inne! Bokslutet har kommit och vi tittar som bäst på utfallet från föregående år, stämman närmar sig med stormsteg! Det

Läs mer

Montering luftspaltsbildande golv.

Montering luftspaltsbildande golv. Montering luftspaltsbildande golv. Det finns en lösning på gårdagens och morgondagens fuktproblem... Fuktskador kan bl.a. ge upphov till mögelbildning, rötsvampsangrepp, frostsprängningar. Fukt är en av

Läs mer

Foto: Magnus Magnusson, Ulf Blomberg. www.diligentia.se 341 376

Foto: Magnus Magnusson, Ulf Blomberg. www.diligentia.se 341 376 Foto: Magnus Magnusson, Ulf Blomberg MILJÖMÄRKT TRYCKSAK www.diligentia.se 341 376 Gustafsvägen 11 A B Södra Långgatan 25 Solna Renovering och modernisering dat 2013-09-12 Helkaklat badrum med möjlighet

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Elisetorpsvägen 19 B Kommun Burlöv Storlek 3 rum (2 sovrum) / 78 m² Område Arlöv Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Elisetorpsvägen 19 B Kommun Burlöv Storlek 3 rum (2 sovrum) / 78 m² Område Arlöv Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Burlöv Storlek 3 rum (2 sovrum) / 78 m² Område Arlöv Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Bra förening med stort utbud bl.a lekplatser, tennisbana, fotbollsplan, bandybana/basketplan,

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Jägaregatan 320 Kommun Lund Storlek 3 rum (2 sovrum) / 82.3 m² Område. Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Jägaregatan 320 Kommun Lund Storlek 3 rum (2 sovrum) / 82.3 m² Område. Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Lund Storlek 3 rum (2 sovrum) / 82.3 m² Område " Norra Nöbbelöv Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Jag gillar att det är ljust och öppet. Det är perfekt att ha en egen

Läs mer

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Brf Västgötagatan 22 förvärvade huset 2001 Det finns 36 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler inom fastigheten Att bo i en bostadsrätt är i vissa frågor annorlunda

Läs mer

Nordkurs Stockholm 2016 Informationsbrev 2

Nordkurs Stockholm 2016 Informationsbrev 2 Nordkurs Stockholm 2016 Informationsbrev 2 Hej! Vi är nu redan inne i juni och det är ungefär två månader kvar innan vi träffas i Stockholm. NY VIKTIG INFORMATION Sen jag skrev mitt första brev har det

Läs mer

Arbetsbeskrivning över Arbetsgrupperna i BRF Rosendal Större 25

Arbetsbeskrivning över Arbetsgrupperna i BRF Rosendal Större 25 Arbetsbeskrivning över Arbetsgrupperna i BRF Rosendal Större 25 Tvättstugsgruppen Ansvarar för att all utrustning i tvättstugan fungerar. Kontaktar ordförande om någon utrustning är trasig eller bör bytas

Läs mer

BARNHEMSGATAN 4, BORÅS MÄKLARE ANNA TIDEBRINK 076-827 23 83

BARNHEMSGATAN 4, BORÅS MÄKLARE ANNA TIDEBRINK 076-827 23 83 BARNHEMSGATAN 4, BORÅS MÄKLARE ANNA TIDEBRINK 076-827 23 83 Välkommen till Barnhemsgatan 4! Välkommen på visningen till denna renoverade 5:a om 118 kvm med fungerade öppen spis, nyrenoverat kök, rymliga

Läs mer

HAR DU PLATS FÖR EN TILL?

HAR DU PLATS FÖR EN TILL? HAR DU PLATS FÖR EN TILL? Till hösten flyttar många till Karlstad för att studera. Vi är otroligt glada att de väljer just vår stad och Karlstads universitet. Dessvärre är det svårt att hitta boende till

Läs mer

SÄDESÄRLAN. Danderydsgatan, D-1162 3 rok, 100 kvm 14.100.000 kr 5.762 kr/mån

SÄDESÄRLAN. Danderydsgatan, D-1162 3 rok, 100 kvm 14.100.000 kr 5.762 kr/mån SÄDESÄRLAN Danderydsgatan, D-1162 3 rok, 100 kvm 14.100.000 kr 5.762 kr/mån OSCARS, SVERIGES BÄSTA MÄKLARFÖRETAG? När Du möter oss på Oscars tror vi att Du också kommer att tycka det. DANDERYDSGATAN, 6

Läs mer

Särskilt boende för äldre i Strängnäs kommun. Från ansökan till inflyttning Gäller från och med 2012-04-17

Särskilt boende för äldre i Strängnäs kommun. Från ansökan till inflyttning Gäller från och med 2012-04-17 Särskilt boende för äldre i Strängnäs kommun Från ansökan till inflyttning Gäller från och med 2012-04-17 2 / Särskilt boende för äldre i Strängnäs kommun Innehållsförteckning Förord 3 Hur ansöker jag

Läs mer

Socialförvaltningen informerar. Hemtjänst. Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten

Socialförvaltningen informerar. Hemtjänst. Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten Socialförvaltningen informerar Hemtjänst Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten Hemtjänst Insatser från hemtjänsten skall ges för att underlätta och möjliggöra den dagliga livsföringen och

Läs mer

Guide till påverkanstorg

Guide till påverkanstorg Guide till påverkanstorg Inledning Påverkanstorg är en mötesform som arbetades fram av Scouterna. Flera organisationer, stora som små, använder mötesformen. I den här guiden får du först en kort presentation

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Mangårdsvägen 28 A Kommun Båstad Storlek 4 rum (3 sovrum) / 114 m² Område Båstad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Mangårdsvägen 28 A Kommun Båstad Storlek 4 rum (3 sovrum) / 114 m² Område Båstad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Båstad Storlek 4 rum (3 sovrum) / 114 m² Område Båstad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Ett vidunderligt vackert landskap, med berg, skog, hagar och västerhav. Och

Läs mer

Socialdepartementet. Förbundet FöR Delaktighet och Jämlikhet lämnar här sina synpunkter på rubricerad remiss.

Socialdepartementet. Förbundet FöR Delaktighet och Jämlikhet lämnar här sina synpunkter på rubricerad remiss. Lund den 30 september 2015 Socialdepartementet YTTRANDE Remiss Socialdepartementet, 103 33 Stockholm Regeringsuppdrag Rapport 2014:38 Översyn av lagen om bostadsanpassningsbidrag m.m. Boverket december

Läs mer

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Till styrelsen! Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Ordningsreglerna i bifogade dokument har tagits fram i förhoppningen att kunna göra det något enklare för styrelsen att inför de boende

Läs mer

Välkommen till Brf Thingvellir (2016-01-14)

Välkommen till Brf Thingvellir (2016-01-14) Välkommen till Brf Thingvellir (2016-01-14) Vi hoppas att ni ska trivas både med bostaden och i området. Här är lite information om föreningen som kan vara bra att känna till. Antal hushåll Det finns 57

Läs mer

Kalkstensvägen 15. Kalkstensvägen 15. www.hemverket.se - Sida 1 av 15

Kalkstensvägen 15. Kalkstensvägen 15. www.hemverket.se - Sida 1 av 15 Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 64 m² Område Victoria Park Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 15 Exteriör Välkommen till våning två och

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST INFORMATION TILL DIG SOM SÖKER FÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST I KARLSTADS KOMMUN Stadsbyggnadsnämnden är huvudansvarig för färdtjänsten och riksfärdtjänsten i Karlstads kommun. VAD

Läs mer

En liten guide till kvinnohälsa

En liten guide till kvinnohälsa En liten guide till kvinnohälsa Barnmorskemottagningarna i Primärvården Skåne vart ska jag gå? får jag tvillingar? ÄR DET RÄTT FÖR MIG? är det normalt? kostar det något? Trygghet är vår specialitet är

Läs mer

Acceptera inte MTRs lönesänkning!

Acceptera inte MTRs lönesänkning! Mitt i City - Bladet som vägrar hålla tyst! Nummer 1 2010-10-17 Ansvarig utgivare: Tim Söderström Prenumeration: tim@timsoderstrom.se Webbplats: timsoderstrom.se Acceptera inte MTRs lönesänkning! Mot bakgrund

Läs mer

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER INFORMATION OCH TRIVSELREGLER Välkommen till Bostadsrättsföreningen Domarringen 1! Styrelsen har utarbetat Information och trivselregler som ska ses som ett komplement till föreningens stadgar samt till

Läs mer

Lösa konflikter som orsakar skada

Lösa konflikter som orsakar skada Lösa konflikter som orsakar skada Definitionen av konflikt är en meningsskiljaktighet eller dispyter i vilken de inblandade parterna upplever att deras behov eller intressen hotas. Det finns öppna konflikter

Läs mer

Välkommen till Kommunal Mellersta Norrlands Stugby i JANG. Reviderad 150608

Välkommen till Kommunal Mellersta Norrlands Stugby i JANG. Reviderad 150608 Välkommen till Kommunal Mellersta Norrlands Stugby i JANG Reviderad 150608 Välkommen till Kommunal Mellersta Norrlands stugby i Jang NYCKELKORTET Kortet är kodat för din bokning, det är kodat från kl.14.00

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! För Dig, Dina grannar, Vår bostadsrättsförening Var och en som bor i huset ingår i en gemenskap. Ge den hjälp som du kan! Begär den hjälp som du behöver!

Läs mer

Sovrum med angränsande badrum. Genom att välja färger som är lugnande och tilltalande skapas en harmoni mellan rummen. Bild från IKEA katalogen 2007.

Sovrum med angränsande badrum. Genom att välja färger som är lugnande och tilltalande skapas en harmoni mellan rummen. Bild från IKEA katalogen 2007. Inter IKEA Systems B.V. Sovrum med angränsande badrum. Genom att välja färger som är lugnande och tilltalande skapas en harmoni mellan rummen. Bild från IKEA katalogen 2007. Inter IKEA Systems B.V. Här

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Län Östergötland Gatuadress Kommun Motala Storlek 2 rum (1 sovrum) / 51 m² Område Dunteberget Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Bekvämt belägen bostad på entréplan med egen trädgårdstäppa mot

Läs mer

Västra Gatuadress Frimans väg 3 Götaland Kommun Borås Storlek 3 rum (2 sovrum) / 56 m² Tillträde tidigast

Västra Gatuadress Frimans väg 3 Götaland Kommun Borås Storlek 3 rum (2 sovrum) / 56 m² Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Borås Storlek 3 rum (2 sovrum) / 56 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Trevligt och lugnt område med mycket aktiviteter om man så önskar. Mycket svamp

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Flaggskeppsgatan 8 Kommun Malmö Storlek 3 rum (2 sovrum) / 74 m² Område Västra Hamnen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Flaggskeppsgatan 8 Kommun Malmö Storlek 3 rum (2 sovrum) / 74 m² Område Västra Hamnen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 3 rum (2 sovrum) / 74 m² Område Västra Hamnen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Balkong på fritt läge mot Varvsparken och med delvis havsutsikt. Mitt

Läs mer

NÄR MAN TALAR OM TROLLEN och några andra talesätt

NÄR MAN TALAR OM TROLLEN och några andra talesätt 6. NÄR MAN TALAR OM TROLLEN och några andra talesätt När man talar om trollen så står de i farstun är ett gammalt talesätt. Men finns det något vetenskapligt som ligger bakom det, och andra liknande talesätt

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Smedjekullsgatan 18B Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m² Område Rostorp/Kirseberg Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Smedjekullsgatan 18B Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m² Område Rostorp/Kirseberg Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m² Område Rostorp/Kirseberg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lugnt område som gränsar till Rostorps villaområde. Nära både affär

Läs mer

Med hänvisning till ovanstående, föreslår styrelsen föreningsstämman besluta

Med hänvisning till ovanstående, föreslår styrelsen föreningsstämman besluta Styrelsen för en bostadsrättsförening tillsätts för att på medlemmarnas uppdrag förvalta föreningens egendom. I detta uppdrag ingår att planera för och utföra nödvändigt underhåll. Motionären vill begränsa

Läs mer

Viktigt för dig som ska söka lägenhet

Viktigt för dig som ska söka lägenhet Viktigt för dig som ska söka lägenhet 2015 Samhällsinformation Välkommen till Boplats Boplats är en marknadsplats för den som letar bostad i Göteborgsregionen. På vår webbplats hittar du framför allt hyresrätter

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Ellstorpsgatan 4 I Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 47 m² Område Ellstorp Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Ellstorpsgatan 4 I Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 47 m² Område Ellstorp Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 47 m² Område Ellstorp Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Insynsskyddad balkong mot innergård i västläge. Placerat en bit in vilket

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

2. Registrera en ny medlem

2. Registrera en ny medlem 2. Registrera en ny medlem version 2006-05-10 2.1 2. Registrera en ny medlem Den här dokumentationen beskriver hur man registrerar en ny i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken Uppdaterad 2014-02-11 Din guide till Brf. Björken Till dig som är ny medlem i Brf. Björken Styrelsen önskar dig varmt välkommen som ny medlem i Brf. Björken! Genom denna skrift hoppas vi att du snabbare

Läs mer

FÖR EN BÄTTRE MILJÖ TILLSAMMANS

FÖR EN BÄTTRE MILJÖ TILLSAMMANS FÖR EN BÄTTRE MILJÖ TILLSAMMANS SÅ HÄR ARBETAR VI På Botkyrkabyggen jobbar vi aktivt med att minska vår miljöpåverkan. Sedan 2010 är vi ett miljöcertifierat företag. Det är ett bevis på att vi uppfyller

Läs mer