Bokningssystem/bokningar/inpassering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bokningssystem/bokningar/inpassering"

Transkript

1 1 Uppdaterad Frågor och svar medlemsundersökning 2014 Bokningssystem/bokningar/inpassering Köplats/reservlista Begränsa antalet reservplatser, ofta får man en hög köplats-siffra men får ändå plats på passet, det kan vara hur många i kö som helst! Det är tyvärr inte möjligt i det system vi har att begränsa antal personer i kö till ett pass. Jag önskar få SMS vid reservplats, inte . SMS-funktionen kommer att ses över efter utvärdering av BRP systemet och en kostnadsberäkning ska göras. Därefter krävs det ett beslut från styrelsen om införande av sms funktionen ska aktiveras då kostnaden inte är budgeterad i år. Jag önskar att man inte faller bort från kön om man ej har en ledig plats när man flyttas från reserv till ordinarie. Tyvärr är detta ej möjligt i vårt system, du måste själv se till att ha en ledig plats för att kunna flyttas från reserv till ordinarie. Det är jobbigt att behöva bevaka om man får en reservplats. Man ska alltid vara uppmärksam när man står på kö, via appen/hemsidan/mailen. Se till så du har en uppdaterad mailadress! Antal bokningar/avbokningar Jag önskar fler än 3 bokningar per vecka, gärna 4 eller 5. Jag vill att det ska finnas möjlighet att köpa till fler bokningar. Varför har ni ingen maxgräns på antal avbokningar, ex 3/termin? Släpp bokningar 6 dagar före. Det är för kort framförhållning att få en plats 1 timme före, man hinner inte. Vi kommer att ta till oss alla synpunkter vi fått in angående antal bokningar/vecka, tid i förväg du kan boka, tid för reservplats m.m. och göra någon slags förändring på reglerna för att tillgodose de flesta önskemål! Om jag har tre bokade pass och går på ett försvinner inte den bokningen förrän den natten, varför då, då kan jag ju inte boka förrän dagen efter? Har du tre bokningar och vill kunna boka för nästa vecka kan du göra det från att det tredje bokade passet startar. Det ser då ut som du har fyra bokningar men detta pga att ett av passen är igång och du har därmed förbrukat den bokningen. Det är alltså möjligt att boka direkt och inte vänta till dagen efter.

2 2 Avbokningsregler Jag tycker att ni skall ändra på pricksystemet, om man kan styrka varför man inte dök upp. Tyvärr kan vi inte ta bort prickar/varningar även om man har ett gott skäl till varför man inte dök upp. När vi är så pass många medlemmar i föreningen måste samma regler gälla för alla och vi kan inte göra undantag för vissa. Varför har ni straffavgift när man missat 3 pass och varför är det så dyrt? Regler måste finnas att tillämpa om man missar sina bokade pass då det tyvärr finns de som inte avbokar och därmed inte ger någon annan möjlighet att gå på passet. Detta kan resultera i tomma platser på pass som från början var fullbokade. Om jag kommer för sent till mitt bokade pass men alla platser ändå går åt till folk som väntar ska man inte få en prick, man förlorar genom att missa sin plats, det räcker som straff. Vi måste ha dessa regler för tanken med att förboka är inte att man ska behöva köa på plats för bokade platser som inte hämtas ut. Hårt att kortet dras in efter tre missade bokningar. Kortet dras inte in efter tre missade bokningar utan du kan inte längre förboka pass, du kan fortfarande träna på dropin. Dåligt att straffas som man kommer 1 min för sent. Du får endast en prick/varning om du kommer för sent och någon annan hunnit ta din plats, finns din plats kvar hämtar du tillbaka din bokning och får därmed ingen varning. Övrigt Bättre kösystem för dropinplatser på bokningsbara pass, folk smiter förbi! Vi undersöker i dagsläget hur vi kan förbättra detta, bland annat genom att se hur andra föreningar löser liknande problem. Lösenord för inloggning på webbokningen borde vara 10 siffror Du kan själv ändra ditt lösenord när du är inloggad på webbokningen under rubriken Personuppgifter Svårt att komma med på pass när man måste boka en vecka i förväg tidigt på morgonen. Oavsett vilken tid eller hur långt i förväg passen släpps och man kan börja boka så är förutsättningarna lika för alla och alla har lika stor chans att få plats till önskat pass. Jag önskar en bokningsapp för Windowstelefoner Det är inte aktuellt i dagsläget utan istället lägger BRP systems (vår leverantör) sina resurser på att ta fram en ny mobilanpassad webbokning under hösten Det går aldrig att använda det sista klippet utan att säga till i receptionen! Det här är något vi stött på tidigare och skickat till vår support, som jobbar på att hitta en lösning. Det vore kul att kunna se statistik på den träning man gjort via hemsidan eller en app. På webbokningen finns det Träningsstatistik i menyn till vänster, där finns din träningsstatistik. Trycker du på siffran vid en månad ser du vad du tränat och när.

3 3 Det är svårt att förstå webbokningens alla sifferkolumner Högst upp på webbokningens sida finns en förklaring till varje kolumn. Passen försvinner direkt från inpasseringsdatorerna när de börjat, varför får man inte gå in även om man är lite sen? Du kan få biljett i receptionen om du kommer sent till ett pass så det försvunnit från skärmen. Vi har däremot valt att på indoor walking, spinning och yoga inte ha något efterinsläpp då det stör för mycket i passet som redan börjat. Är det en bugg i systemet eftersom man kan boka två pass som går samtidigt? Nej det är ingen bugg utan det är möjligt att göra så. Du måste själv avboka det du inte vill gå på om du exempelvis flyttas från reservlistan till ordinarie. Systemet bokar inte själv av det ena utan du får bevaka dina bokningar. Kortpriser, öppettider och bemötande Kortpriser Har pensionärer och studerande rabatt på kortpriserna? 20% rabatt på alla kort och vi erbjuder även ett rabatterat Gym Dag kort och även det men 20% rabatt (där man får träna mån-fre fram till kl 15.00) Vad ingår i Gruppträningskortet? All träning utom styrketräningen på gymmet. Vad händer med mitt kort och jag blir sjuk eller skada? Om du kommer in med ett intyg så får du pengarna tillbaka på återstående av perioden eller så förlänger vi kortet. Vart går pengarna till när ni höjer kortpriserna? Till ökande omkostnader och allt överskott går tillbaka till medlemmarna t ex investeringar av utrustning mm. Varför får gymnasieungdomar träna gratis på vissa pass? Det är en målgrupp som vi vill uppmana till att börja träna och det är bara vissa pass som är utvalda och som det finns plats på. Varför måste man förbinda sig i 12 månader när man tecknar sig för autogiro? Det är en delbetalning på ett årskort. Varför gäller ett klippkort bara i 12 månader? Under hösten planerar vi att förlänga giltighetstiden till 2 år. Varför finns det inte 1-2 månaders kort? Vi har tidigare provat att ha ett 1 månaders kort men valde att ta bort det och erbjuda ett 10-klippkort istället med längre giltighetstid.

4 4 Öppettider Tack för era synpunkter/förslag angående våra öppettider. Vi tar till oss era önskemål och kommer att se över öppettiderna. En eventuell förändring kan ske till hösten. Försäljning produkter Varför har ni inte bara fairtrade/ekologiska produkter till försäljning? Vi byter ut produkterna vart efter vi hittar alternativa produkter. Vi önskar mer social fortsättning efter passen, som ett riktigt fik med fikabröd och ex smoothies. Vi ser över sortimentet kontinuerligt men har valt att inte ha för många produkter. Bemötande Vi har fått en del synpunkter på bemötandet på receptionspersonal och även bristen på kunskapen. Eftersom vi är en förening med många ideella funktionärer som gör det här på sin fritid och det är mycket man ska kunna och lära sig i receptionerna så är det ibland svårt att full kontroll. Vi jobbar kontinuerligt med utbildning i både bemötandet och kunskapen i receptionerna. Hemsida/app/kommunikation/information I Örebro hade de en lapp utanför salen där det stod vilket pass som pågår, saknar det ifall man råkar gå förbi ett pass som verkar roligt! Det var en bra idé, den tar vi med oss. Windows-mobiler behöver en fungerande app! Till hösten kommer webbokningen att få ett gränssnitt som passar alla mobiler och plattor. Någon app för Windows ligger inte i planeringen just nu. Lägg gärna ut passens spellista på hemsidan. Det är en bra idé. Vi har fått fler önskemål om detta och vi skall fundera hur vi skulle kunna göra det på ett bra sätt. Jag har föreslagit att tidningen Metro ska finnas i lokalen Den tidningen kan man ta med sig efter ett pass. Den finns på många andra gym. Det är märkligt att den inte finns hos F&S. Vi har inga planer på att ha Metro ställ i lokalen, den finns redan att hämta på många ställen i Västerås. Vi erbjuder däremot Friskispressen gratis till alla medlemmar. "Remsan" med nyheter/aktuellt på hemsidan går för snabbt - man hinner inte läsa! Vi ska se om vi kan ändra på hastigheten. Saknar pappersprogram + info via hemsidan med namn på ledarna som håller i gympan samt handledare i gym.

5 5 Vi har valt att plocka bort det tryckta programmet av flera anledningar; dels kostnaden (priset för trycksaker har blivit dyrare), det sker förändringar i schema/utbud under terminen, vilket gör att det tryckta programmet snabbt blir inaktuellt. Ur miljösynpunkt är det ett slöseri att trycka upp en produkt som blir inaktuell så snabbt. Med dagens teknik som t ex hemsidan står vi friare att hålla utbudet aktuellt. Namn på våra ledare i jympan hittar du i webbschemat. En presentation av våra gymtränare är på gång till hösten. Lapp på alla skåp "inga ytterskor i skåpet utan påse" Det var en bra idé, den tar vi med oss. Förslagslåda saknas Vi har en digital förslagslåda på vår hemsida där du kan mejla in dina synpunkter/förslag. Vi kommer dock att placera ut en låda i lokalerna till hösten igen, då vi märkt att många vill kunna lämna förslag/synpunkter direkt efter sitt pass. Jag har vid flera tillfällen lämnat förslag på hur det med enkla och billiga medel skulle gå att förenkla och förbättra. Det är ok att inte gilla mina förslag men det är bedrövligt trist att inte få veta om de kommit fram. Bekräfta! Tråkigt att du känner att dina förslag och idéer inte fått respons. Mejla gärna direkt till vår info-mejl eller lämna en lapp till receptionen. Vi jobbar på att ge snabb återkoppling, oftast via mejl. Har Västerås en separat app för bokning. Som ej är densamma som övriga F&S-föreningar? Varför det? Efter det att vi bytt medlems- och bokningssystem, blev det lättare att få till en app. Initialt har vi valt att ha en egen app, utan inblandning i Riks stora app. Detta för att vi var angelägna om att säkra dess funktion. Nu tycker vi att det fungerar väldigt bra med bokningsappen som vi har nu, så vi får se i framtiden om vi hakar på Riks app. De har en annan lösning än den vi har i dag. Gratis Wifi för medlemmar Vi har fått den förfrågan från fler medlemmar och tittar på lösningar och hur stor kostnaden skulle bli. Mer Facebook, ledarna skulle kunna lägga ut och "marknadsföra" sina pass. FB är ytterligare en kanal att marknadsföra sig i och informera medlemmarna. Nu har dock inte alla medlemmar Facebook och alla är inte lika aktiva där, vi ser därför hemsidan som vår huvudsakliga kanal. Ledarna skulle kunna ha tröjor med sina namn tryckta på, för att skapa ännu mer familjär känsla. Presentationstavlor med bild av ledarna och träningsspecialitet. Vi har diskuterat att ha foton på alla funktionärer, men det har stannat vid just en diskussion. Det är inte alla som vill vara med på foto i lokalen eller på webben. Vi tittar på hur man skulle kunna lösa det, kanske någon grupp exempelvis gyminstruktörer skulle

6 6 kunna vara en grupp att börja med. Trevlig idé med namn tryckta på tröjorna, dock en kostsam sådan. Inget vi prioriterar i dagsläget. Synpunkter; Utlottning vid enkätunders på medl.nr. Då skulle nog flera svara. Det var en bra idé att ta till sig och tänka på till nästa medlemsundersökning. Gärna en drive med information om hur trevligt det är för alla att träna när ALLA har rena kläder på sig. Upplever att problemet med riktigt gammal svettlukt har ökat. Det ska verkligen inte behöva stinka redan i början på passet. Det är viktigt att vi på:ar och uppmärksammar trivselreglerna. Och vi har förstått att det behövs extra mycket vid tillfällen då det är högt tryck i lokalen. Vi ska se om vi kan göra någon aktivare kampanj i höst. Parkeringar Många frågor har inkommit om parkeringsproblem vid föreningens lokaler. Medlemmarna upplever att det är svårt att hitta parkeringar. Ni måste lösa parkeringsstrulet! Vad kan föreningen göra åt det? Tillsammans med våra hyresvärdar har vi diskuterat parkeringsfrågan då det har varit ett problem för medlemmarna. På Björnövägen har fastighetsägaren försökt köpa till mark som finns bakom lokalen av kommun, utan framgång. Vi har placerat om rutorna för att få in flera platser. Idag har vi över 150 platser och fler kan vi inte få till. Inder 2013 gjordes gjordes det en intern väg från parkeringen framför vår lokal på Rocklunda till grusplan vid Bombardier, 400 platser 200 meter bort. En åtgärd för att vi inte ska behöva åka ut på Vasagatan för att nå den stora parkeringen. Alla parkeringar på Rocklunda är till för alla besökare på området. Lös mer här vad som gäller på Rocklunda länk. Barnrum Flera önskemål att föreningen ska tillhandahålla barnpassning. Kan man ordna det? För närvarande har föreningen svårt med utrymme för att ha en bra yta för barnhörna med barnpassning. Till hösten har vi planerat för att testa några tider med barnpassning då lilla salen i respektive lokal är ledig när det pågår verksamhet i andra salar. Då har vi möjlighet att erbjuda barnpassning och vara i lilla salen med barn. Håll utkik på hemsidan när vi sätter igång med försöket. För att det ska vara möjligt måste vi rekrytera funktionärer som kan åta sig att vara barnpassare. Lokaler Trångt Flera synpunkter i enkäten har handlat om våra lokaler och att man upplever att det är trångt. Hur tänker ni lösa det? Blir det någon tredje lokal? Föreningen har haft en fantastisk utveckling de senaste 14 åren och vuxit i medlemsantal med över 250 %. Det ställer krav på en kontinuerlig lokalutveckling gjordes en ombyggnad av Björnövägen med mer kvm att disponera. Föreningen växte och snart var jakten på ytterligare en lokal på gång invigdes äntligen Rocklunda och 2011 gjordes en stor utbyggnad av Björnövägen. Nu är vi på gång med en ut- och ombyggnad av Rocklundalokalen för att ge våra medlemmar mera träningsytor. Samtidigt planerar vi även för en tredje lokal på sikt.

7 7 Skohörnan Synpunkter har inkommit på skohörnorna i lokalerna. Kan man få till bättre och större hörnor? Vi har försökt att hitta en lösning i de befintliga ytor som vi har för skohörnorna idag. Och ingen lösning blir helt bra. Att helt kunna hitta en lösning där rena och torra fötter i strumpläster inte möter blöta och smutsiga golvytor är svårt. I samband med ut- och ombyggnaden på Rocklunda har vi försökt att hitta på något bättre. Vi får se om vi lyckas. Kom gärna med förslag! Medlemsförening Alla medlemmar är inte medvetna om att man är med i en medlemsorganisation, Västerås största idrottsförening. Vet man att det är ideella funktionärer som driver verksamheten? Vad gör ni för att lyfta det? I år har vi börjat att arbetet med att förtydliga att vi är en förening. Till hösten kommer ett nytt informationsblad som kommer att delas ut till alla nya medlemmar för att informera om vad det innebär att vara med i en förening, vilka medlemsförmåner vi har och hur man kan vara med och påverka sin förening. Vår målsättning är att vi efter 2014 har fått flera medlemmar medvetna om att man är medlem i en idrottsförening. Musik Vilken musik är tillåten i pass och på gym? Kontrollerar man att det inte är text med inslag av sexism, rasism eller annan opassande text? Alla ledare väljer själva sin musik till passen. Föreningen har en regel att vi inte ska använda musik med texter som är stötande, enligt ovan. Vi har ingen möjlighet att kontrollera all musik som används. Varje år lyfter vi frågan och ber alla att vara uppmärksamma vad det är man spelar. På gymmen använder vi musik som vi köper via en internettjänst. Även där har vi svårt att kontrollera men försöker vara uppmärksamma på vad som spelas. Vi tar tacksamt mot medlemmarnas upptäckt av olämplig musik i vår verksamhet.

8 8

Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4

Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4 Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4 20 funktionärer svarade på utvärderingen. Genomgående är intrycket positivt och majoriteten vill göra om det. Många har kommenterat den dåliga informationen och planeringen

Läs mer

Så här tycker ni. Friskis&Svettis Västerås medlemsundersökning 2012

Så här tycker ni. Friskis&Svettis Västerås medlemsundersökning 2012 Så här tycker ni Friskis&Svettis Västerås medlemsundersökning 2012 1. Hur gammal är du? Yngre än 20 år 4,2% 20-30 år 18,36% 31-40 år 19,16% 41-50 år 25,5% 51-60 år 18,42% 61-70 år 11,73% 71 år eller äldre

Läs mer

IF Friskis&Svettis medlemsundersökning 2014

IF Friskis&Svettis medlemsundersökning 2014 IF Friskis&Svettis medlemsundersökning 2014 Föreningen är alla medlemmar! I vår strävan att hela tiden förbättras och utvecklas, vill vi ta till oss våra medlemmars synpunkter och åsikter, de är viktiga

Läs mer

Huddingehallens vuxenundersökning 2012

Huddingehallens vuxenundersökning 2012 Huddingehallens vuxenundersökning 2012 Pappersenkät med 22 frågor Enkäten besvarades under vecka 45 2012 150 brukare besvarade enkäten vilket ger en svarsfrekvens på 75% 65% av de svarande var kvinnor,

Läs mer

SAMMANFATTNING MEDLEMSENKÄT 2014

SAMMANFATTNING MEDLEMSENKÄT 2014 SAMMANFATTNING MEDLEMSENKÄT 214 Ett stort tack till alla som svarade på enkäten. Nästan 65 svar har vi fått imponerande! De flesta är nöjda eller mycket nöjda med föreningen och tycker det är prisvärt

Läs mer

Friskis&Svettis Borlänge 3. Lokalen 3. Träningen 3. Värdskapet 4. Kvalitet 4. Kommunikation 5. Alla Barnen Träning och äldre 6.

Friskis&Svettis Borlänge 3. Lokalen 3. Träningen 3. Värdskapet 4. Kvalitet 4. Kommunikation 5. Alla Barnen Träning och äldre 6. IF Friskis&Svettis Borlänge AKTIVITETSPLAN OCH BUDGET 2014 Friskis&Svettis Borlänge 3 Lokalen 3 Träningen 3 Värdskapet 4 Kvalitet 4 Kommunikation 5 Alla Barnen 2013 6 Träning och äldre 6 Budget 6 2 IF

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Medlemsundersökning Återkoppling

Medlemsundersökning Återkoppling Medlemsundersökning 2016 Återkoppling Hur nöjd är du totalt sett med oss? Citat från frisvaren: Go Friskis! Är glad att föreningen finns! Tack Friskis och Svettis för trevlig och folklig träningskultur.

Läs mer

Antalet medlemmar tom 31/12 2014: 4 856 st jämfört med 2013: 5 226 st. Ett tapp på 7%.

Antalet medlemmar tom 31/12 2014: 4 856 st jämfört med 2013: 5 226 st. Ett tapp på 7%. Medlemmar och kortpriser: Johanna Antalet medlemmar tom 31/12 2014: 4 856 st jämfört med 2013: 5 226 st. Ett tapp på 7%. Medelåldern på våra medlemmar är 45,4 år yngsta medlemmen var 11 år och äldsta 92

Läs mer

Motioner. Motioner 2016

Motioner. Motioner 2016 Motioner 2016 FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ Motioner 2016 1 Motion nr 1 Pensionärsrabatt på ordinarie årskort Friskis och Svettis i Tyresö erbjuder idag inte rabatt på ordinarie årskort för pensionärer. De flesta

Läs mer

Appar vi arbetat med

Appar vi arbetat med Appar vi arbetat med Vårterminen 2013 Rönnbäcksskolan 5 juni 2013 ipad projekt Vt-2013 appar vi jobbat med, Sida 1 Choiceboard Creator Vi har använt denna app för att välja sång. Man kan ställa in så det

Läs mer

EN GUIDE TILL HUR MAN ANVÄNDER VIKARIEBESTÄLLNINGSVERKTYGET FRÅN BEMANNINGSCENTRET

EN GUIDE TILL HUR MAN ANVÄNDER VIKARIEBESTÄLLNINGSVERKTYGET FRÅN BEMANNINGSCENTRET EN GUIDE TILL HUR MAN ANVÄNDER VIKARIEBESTÄLLNINGSVERKTYGET FRÅN BEMANNINGSCENTRET 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Använda vikarebeställningen s 3 Följa upp beställning s 5 Bekräfta beställning s 6 Avboka beställning

Läs mer

Gym Lokal Gym - Trivsel

Gym Lokal Gym - Trivsel Gym och träning Gym Lokal Större friytor. Hoppas vi att vi kan fixa till det, åtminstone på CITY och RL. Utegym liknande Tufteparken. Vi vill fixa det på RL. Men vet inte om nuvarande uteplätt måste flyttas

Läs mer

Time Care Pool Vikarie

Time Care Pool Vikarie Time Care Pool Vikarie Logga in Gå in direkt på http://timepool.tierp.se eller via www.tierp.se och klicka på länken Logga in som finns längst ned på höger sida. Här klickar du på länken till Time Care

Läs mer

SAMMANFATTNING AV MEDLEMSUNDERSÖKNING

SAMMANFATTNING AV MEDLEMSUNDERSÖKNING SAMMANFATTNING AV MEDLEMSUNDERSÖKNING Hej! Under våren 2012 skickade vi ut en medlemsundersökning. Syftet med den var att Friskis&Svettis Karlstad ska bli en bättre förening och att vi ska kunna följa

Läs mer

Appar vi arbetat med. ipad projekt 2013 appar vi jobbat med. Nina Lundell Sida "1

Appar vi arbetat med. ipad projekt 2013 appar vi jobbat med. Nina Lundell Sida 1 Appar vi arbetat med ipad projekt 2013 appar vi jobbat med. Nina Lundell Sida "1 Vårterminen 2013 Rönnbäcksskolan 2013 ipad projekt 2013 appar vi jobbat med. Nina Lundell Sida "2 Choiceboard Creator Vi

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall.

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall. Gilla oss på facebook! DF Studio Danza Bryggaregatan 18-20 50338 Borås info@studiodanza.nu Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 4, dvs måndag den 25

Läs mer

Ombuden fungerar som återförsäljare av Kulturhuset Stadsteaterns teaterbiljetter och får köpa biljetter till ett rabatterat pris.

Ombuden fungerar som återförsäljare av Kulturhuset Stadsteaterns teaterbiljetter och får köpa biljetter till ett rabatterat pris. Som Scenkonstombud på Kulturhuset Stadsteatern är du en viktig ambassadör för teaterns olika pjäser och verksamheter. Bokning och biljetthantering sker via www.kulturhusetstadsteatern.se och din ombudssida.

Läs mer

Uppvärmande grundfrågor Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? Hur länge har du tränat hos/med oss?

Uppvärmande grundfrågor Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? Hur länge har du tränat hos/med oss? Uppvärmande grundfrågor Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? Hur länge har du tränat hos/med oss? Kvinna 25 År Kvinna 35År Man 54 år Kvinna 63 år Kvinna 34 år Mina reflektioner

Läs mer

Lathund för Alingsås TK s bokningssystem

Lathund för Alingsås TK s bokningssystem Lathund för Alingsås TK s bokningssystem www.alingsastk.nu Det kompletta tennissystemet för webbokning och hallstyrning Allmänt Spelkonto Spelkontot laddas med pengar genom att man för över via betalkonto

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret FAQ. Lokalbokningar

Kultur- och fritidskontoret FAQ. Lokalbokningar Kultur- och fritidskontoret FAQ Lokalbokningar FAQ för lokalbokningar Bokningshandläggare: Mirja E Sigfalk Andreas Godenius Ester Minasson Bokningstelefon: tel 08-523 06600, vardagar kl. 08.30-11.30 och

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

TÄLJE NORR Sommarprogram 2016

TÄLJE NORR Sommarprogram 2016 NORRTÄLJE Sommarprogram 2016 Foto: Alvreten Sommar när den är som bäst Det är tisdagkväll i mitten av juli, strax efter 19. Jag har precis varit med på ett cirkelfyspass i Societetsparken mitt i Norrtälje.

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

TEATEROMBUD. Så funkar det! Manual och regler

TEATEROMBUD. Så funkar det! Manual och regler TEATEROMBUD Så funkar det! Manual och regler Innehållsförteckning REGLER 3 GULDOMBUD 4 LOGGA IN SOM TEATEROMBUD 4 PÅMINNELSE OM KUNDUPPGIFTER 5 BOKA BILJETTER 6 HÄMTA/SKRIV UT/SKICKA/BETALA BILJETTER 7

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

Antalet medlemmar tom 31/8 2014: 4 272 st jämfört med 2013: 4 575 st. Lite bättre än första tertialet men fortfarande färre än 2013.

Antalet medlemmar tom 31/8 2014: 4 272 st jämfört med 2013: 4 575 st. Lite bättre än första tertialet men fortfarande färre än 2013. Medlemmar och kortpriser: Johanna Antalet medlemmar tom 31/8 2014: 4 272 st jämfört med 2013: 4 575 st. Lite bättre än första tertialet men fortfarande färre än 2013. Kortpriser kommentar: Nu har vi genomfört

Läs mer

NYHETSBREV. Cumap webb 9. STOR NYHET på gång: Cumap LIVE en succé SUPPORT - Manualer på cumap.se Smått och gott, tips och trix

NYHETSBREV. Cumap webb 9. STOR NYHET på gång: Cumap LIVE en succé SUPPORT - Manualer på cumap.se Smått och gott, tips och trix ! NYHETSBREV STOR NYHET på gång: 2015-02-24 Nr 19 Cumap webb 9 Cumap LIVE en succé SUPPORT - Manualer på cumap.se Smått och gott, tips och trix STORA NYHETER PÅ GÅNG... Vi har påbörjat ett omfattande arbete

Läs mer

http://www.regionorebro.se/4.51ddd3b10fa0c64b24800034364/12.51ddd3b10fa0c64...

http://www.regionorebro.se/4.51ddd3b10fa0c64b24800034364/12.51ddd3b10fa0c64... Sida 1 av 2 #$% #/0 2% 3%/$ 6 7 /8 '()*+,-. 1()*+'. (*+-. -(4*+5. ('*+,. -(4*+5.,)(,*+).,(*+)4., 4(*+). ) ('*+,. )('*+'. (*+)5., )(*+. ) 1()*+'.,,(4*+)).,,(*+),. ) )('*+'.! " )5(5*+4.,)(,*+)., )'()*+5.

Läs mer

Motion 1. Sluss på City

Motion 1. Sluss på City Motion 1 Sluss på City Förslaget är att installera en ingångssluss på Friskis&Svettis City som är öppen kl. 05-23 alla dagar i veckan. En sluss skulle ge utökade öppettider och därmed möjliggöra för fler

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Friskis&Svettis Väsby!

Friskis&Svettis Väsby! Välkommen till Friskis&Svettis Väsby! Vi är stolta över att du valt att träna hos oss! 1 FAKTA OM FRISKIS&SVETTIS VÄSBY Friskis&Svettis vision är att erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög

Läs mer

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern)

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) 1 Varför har ni sagt upp min mobila plånbok? WyWallet erbjuder nu allt det och lite till som du som kund är van vid i Telia

Läs mer

MEDLEMS- UNDERSÖKNING FRISKIS&SVETTIS VÄSBY VÅREN 2017

MEDLEMS- UNDERSÖKNING FRISKIS&SVETTIS VÄSBY VÅREN 2017 MEDLEMS- UNDERSÖKNING FRISKIS&SVETTIS VÄSBY VÅREN 2017 1/28 Hur gammal är du? Antal svarande: 368 Yngre än 20 år 32 8,69% 20-30 år 32 8,7% 31-40 41 11,14% 41-50 91 24,73% 51-60 89 24,18% 61-70 56 15,22%

Läs mer

Talmanus till presentation om nätvardag 2015

Talmanus till presentation om nätvardag 2015 Talmanus till presentation om nätvardag 2015 Bild 1: Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen. Du kan även ladda hem manuset på www.surfalugnt.se om du vill ha manuset separat. Om du inte

Läs mer

Gilla oss på facebook!

Gilla oss på facebook! Gilla oss på facebook! Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 36, dvs måndag till söndag. Innan du gör din anmälan är det viktigt att du läser igenom

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker

Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker 24 november 2009 Bakgrund Ålder: 20, 25 Kön: Kvinna, Kvinna Sysselsättning/utbildning: Marknadsföringsprogrammet, Engelska fristående kurs. Internetvana

Läs mer

NYHETSBREV. Cumap LIVE - lanserat!

NYHETSBREV. Cumap LIVE - lanserat! NYHETSBREV Cumap LIVE - lanserat! Import av serier - förbättring Mobilappen gratis för alla... - nya funktioner SUPPORT - nyhet på vår hemsida Smått och gott, tips och trix 2014-06-12 Nr 18 DET VAR ETT

Läs mer

Rapport: Enkätundersökning - givare

Rapport: Enkätundersökning - givare Rapport: Enkätundersökning - givare Slutförd Vad är din generella uppfattning om Polstjärna? Mycket Bra 71% 34 Bra 27% 13 Neutral 2% 1 Dålig 0% 0 Mycket Dålig 0% 0 När du skänkte, hur upplevde du det praktiskt?

Läs mer

Hälsobro Föreningen Hälsobros styrelse Medlemskap i Hälsobro Uteslutande av medlem

Hälsobro Föreningen Hälsobros styrelse Medlemskap i Hälsobro Uteslutande av medlem Hälsobro Mer än ett Gym Verksamhetsägare och grundare till Hälsobro är Reumatikerföreningen Örebro, Psoriasisförbundet lokalavdelning Örebro och Neuroförbundet Örebro. Som medlem i någon av ovan nämnda

Läs mer

Motioner FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ ÅRSMÖTE 2015

Motioner FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ ÅRSMÖTE 2015 Motioner FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ ÅRSMÖTE 2015 MOTION 1 Från: Ronny Edstrand Datum: 15 jan 2015 07:47 Ämne: Motion till årsmöte - Motionscykel med möjlighet att mäta sin prestation Till:

Läs mer

Hur lånar jag på biblioteket?

Hur lånar jag på biblioteket? Bibliotekets startsida / Hur lånar jag på biblioteket? Hur lånar jag på biblioteket? På biblioteket kan du låna böcker, filmer, cd-skivor, tidskrifter och annat. För att låna behöver du ett bibliotekskort.

Läs mer

VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ

VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ NKÖPING PRESENTATION En presentation av applikationen Aktivitetsstöd för NÄRVAROREGISTRERING Ett begrepp vi vill försöka använda oss av MEN FÖRSTF RST Finns det några idrottsföreningar

Läs mer

TEATEROMBUD REGLER & INSTRUKTIONER. hösten 2007

TEATEROMBUD REGLER & INSTRUKTIONER. hösten 2007 TEATEROMBUD REGLER & INSTRUKTIONER hösten 2007 Innehåll Ombudsregler sida 3 Guldombud sida 3 Logga in som teaterombud sida 4 Påminnelse om kunduppgifter sida 4 Boka biljetter sida 5 Hämta/Skriva ut/skicka/betala

Läs mer

Boplats Syd Maj 2011 VÄLKOMMEN TILL BOPLATS SYD. den kommunala bostadsförmedlingen

Boplats Syd Maj 2011 VÄLKOMMEN TILL BOPLATS SYD. den kommunala bostadsförmedlingen Maj 2011 VÄLKOMMEN TILL BOPLATS SYD den kommunala bostadsförmedlingen SÅ FUNGERAR DET HUR ANMÄLER JAG MIG? Du anmäler dig till bostadskön genom att fylla i en ansökan på vår webbplats - www.boplatssyd.se

Läs mer

Bra bemötande i social kundtjänst. Anna Hass, Expressiva, @glimra Emil Stenström, Kundo, @emilstenstrom

Bra bemötande i social kundtjänst. Anna Hass, Expressiva, @glimra Emil Stenström, Kundo, @emilstenstrom Bra bemötande i social kundtjänst Anna Hass, Expressiva, @glimra Emil Stenström, Kundo, @emilstenstrom Vi ska dra igång med sociala medier, var ska vi börja? Kanaler? Verktyg? Organisation? 2 Du behöver

Läs mer

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg Självhjälpsprogram för ADHD Del 1 Att hitta din väg Välkommen till vårt självhjälpsprogram för ADHD. Detta program ger dig verktygen att använda din ADHD som en superkraft för att hitta till ett bra liv..

Läs mer

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer!

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer! Enkätsvar Under hösten 2013 skickades en enkät ut till de som valt att inte förnya sin B-licens vid Solängets travsällskap mellan åren 2000-2010. Detta för att försöka förstå anledningen till varför man

Läs mer

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014 Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014 1. Agneta Hagström 2014-03-03 Brunnsgatan 4 14941 Nynäshamn ahagstrom995@gmail.com Friskis & Svettis Motion avseende sänkta avgifter för ungdomar De höga

Läs mer

VÄLKOMMEN. som medlem! Friskis&Svettis Höganäs

VÄLKOMMEN. som medlem! Friskis&Svettis Höganäs VÄLKOMMEN som medlem! Friskis&Svettis Höganäs FAKTA OM FRISKIS&SVETTIS HÖGANÄS Friskis&Svettis erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Alla ledare, instruktörer, värdar

Läs mer

TIME CARE POOL. Användarhandledning för vikarier

TIME CARE POOL. Användarhandledning för vikarier TIME CARE POOL Användarhandledning för vikarier Allmänt De moment som du som vikarie skall göra i Time Care Pool gör du via en websida som du når via Göteborg Stadens nätverk (www.personalingangen.goteborg.se)

Läs mer

Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013

Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013 Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013 Under 2013 har 50 telefonintervjuer med medlemmar i Pinschersektionen utförts(ps). Syftet med enkäten har varit att undersöka hur våra medlemmar

Läs mer

Lathund för Tibro Tennisklubbs bokningssystem

Lathund för Tibro Tennisklubbs bokningssystem Tibro Tennisklubb Lathund för Tibro Tennisklubbs bokningssystem www.bokatennis.nu/tibrotk Administratör: Conny Emanuelsson 0703-62 34 18 Det kompletta tennissystemet för webbokning och hallstyrning Allmänt

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-01-24, kl. 18.30 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Antalet medlemmar tom 30/4 2014: 3 936 st jämfört med 2013: 4 267 st. En sänkning med 8% som troligen beror på att vi fått fler aktörer på vår ö.

Antalet medlemmar tom 30/4 2014: 3 936 st jämfört med 2013: 4 267 st. En sänkning med 8% som troligen beror på att vi fått fler aktörer på vår ö. Medlemmar och kortpriser: Johanna Antalet medlemmar tom 30/4 2014: 3 936 st jämfört med 2013: 4 267 st. En sänkning med 8% som troligen beror på att vi fått fler aktörer på vår ö. Kortpriser kommentar:

Läs mer

Omsorgen Användarhandledning

Omsorgen Användarhandledning Omsorgen Användarhandledning 2012-12-13 Steg 1: Logga in Om ditt boende/kommun är ansluten till Omsorgen har du troligtvis fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@omsorgen.se så kontaktar

Läs mer

Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET

Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET 2015 Huvudmål Mål 2015 5% vinst 2500 medlemmar Övergripande mål 2015-2017 Tillväxt på 3% till 2630st medlemmar.

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis är en idrottsförening med anslutning till Riksidrottsförbundet och består av 159 ideella föreningar. Varje förening

Läs mer

Vikariehandledning. rev

Vikariehandledning. rev Vikariehandledning rev 2016-03-11 ... 2... 3... 4... 4... 5... 5... 6... 6... 6... 7... 8... 9... 9... 11... 11 De moment som du som vikarie skall göra i Time Care Pool gör du via www.vadstena.se/bemanningsenheten.

Läs mer

Patientenkät Väntrumsmilj

Patientenkät Väntrumsmilj Patientenkät Väntrumsmilj 1. I vilket väntrum sitter du? 1. I vilket väntrum sitter du? n A. Sunderby sjukhus 79 100 100 100 179 100 B. Kalix vårdcentral 0 0 0 0 0 0 C. Hortlax vårdcentral 0 0 0 0 0 0

Läs mer

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2015

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2015 Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2015 1. Olov Sjöström 2015-02-26 MOTION TILL FRISKIS o SVETTIS I NYNÄSHAMN ÅRSMÖTET 2015 ANG KOSTNADER FÖR FÖRLÄNGNING AV AKTIVITETSKORT Jag är aktiv medlem

Läs mer

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 Drömdeg innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 inledning Det ska vara roligt att genomföra ett projekt! Att göra förarbete med

Läs mer

manual interbook SKOLOR

manual interbook SKOLOR manual interbook SKOLOR Innehållsförteckning 1. Inledning 1.1 Huvudanvändare och underanvändare 2. Hitta Interbook 2.1 Hjälp-funktion 3. Logga in 3.1 Glömt lösenord 3.2 Byta lösenord 4. Boka lokal 5.1

Läs mer

Stig Nyberg, 71 år Varför tränar du? Jag vill behålla den livskvalité som jag har idag. Kanske tom öka min styrka.

Stig Nyberg, 71 år Varför tränar du? Jag vill behålla den livskvalité som jag har idag. Kanske tom öka min styrka. Stig Nyberg, 71 år Jag vill behålla den livskvalité som jag har idag. Kanske tom öka min styrka. Cirkelgym är det enda jag kan träna numera eftersom jag är höftopererad och inte kan hoppa. Förr tränade

Läs mer

Är du intresserad av att bli ledare inom Indoor Walking, Spin eller Träna ute?

Är du intresserad av att bli ledare inom Indoor Walking, Spin eller Träna ute? Är du intresserad av att bli ledare inom Indoor Walking, Spin eller Träna ute? Ledare inom Träna ute Vad krävs av mig? Att du är intresserad av träning generellt och specifikt konditionsträning. Du har

Läs mer

Har du koll på energi kostnaderna hemma eller springer den bara iväg varje månad och du har absolut ingen koll på vart det går?

Har du koll på energi kostnaderna hemma eller springer den bara iväg varje månad och du har absolut ingen koll på vart det går? Har du koll på energi kostnaderna hemma eller springer den bara iväg varje månad och du har absolut ingen koll på vart det går? Vår ide är en E-pad som får dig att hålla koll på kostnaderna. Den räknar

Läs mer

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Medlemmar SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS MEDLEMMAR Varför är det viktigt för din klubb att ha många

Läs mer

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ)

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) Vanliga frågor och svar (FAQ) Har du frågor om om? Titta här om du kan hitta ett svar på din fråga! Om du inte gör det - kontakta ditt barns lärare eller någon av kontaktpersonerna. Du hittar kontaktuppgifter

Läs mer

Gruppträning 2011/2012

Gruppträning 2011/2012 Vetlanda Badhus Vecka 51 Gruppträning 2011/2012 Gymmet Varma sängen Myresjö simhall Vecka 51 salen Vetlanda Badhus Vecka 52 Gruppträning 2011/2012 Gymmet Varma sängen Myresjö simhall Vecka 52 salen Gruppträning

Läs mer

Snabbguide myweblog. Vilket OCR-nummer ska jag ange vid inbetalningar?

Snabbguide myweblog. Vilket OCR-nummer ska jag ange vid inbetalningar? Här hittar du förhoppningsvis svaret på de flesta av dina frågor runt hur vi använder myweblog hos VSFK. Vi använder systemet för bokning av flygplanen, klubbinformation och medlemsregistret; från 1 januari

Läs mer

Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag

Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag Du kan välja att följa det ordagrant, eller använda det som stöd och/eller som inspiration. Manuset är uppdelat per bild i presentationen.

Läs mer

Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015

Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015 Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015 Göteborgs Stad Askim-Frölunda-Högsbo Bemanningspoolen förskola/skola/måltidsservice Tel. 031-366 33 03/29 vikariepool.barn.ungdom@afh.goteborg.se

Läs mer

Tillgänglig kultur- och fritidsverksamhet

Tillgänglig kultur- och fritidsverksamhet 2009-07-06 Sidan 1 av 6 Dnr remissversion Tillgänglig kultur- och fritidsverksamhet Efter en motion till kommunfullmäktige tillsattes en arbetsgrupp med uppgift att ta fram en handlingsplan gällande kultur-

Läs mer

MOTIONER 2018 F&S TYRESÖ

MOTIONER 2018 F&S TYRESÖ MOTIONER 2018 F&S TYRESÖ 1 MOTION NR 1 Jag önskar vi får tillbaka möjligheten för oss dagkortsmotionärer kunna gå på gruppträning även efter kl 16.00 på sommaren. (som vi kunde sommaren 2016) Erika Husberg

Läs mer

Vikariehandledning Time Care Pool Timanställd vikarie

Vikariehandledning Time Care Pool Timanställd vikarie Vikariehandledning rev 2016-03-16 Vikariehandledning Time Care Pool Timanställd vikarie Allmänt om vikariebokning...2 Time Care Pool Webb...3 Startsidan...4 Menyval... 4 Mina Meddelanden... 5 Mitt schema

Läs mer

ParaGå-guide -kommunala utförare

ParaGå-guide -kommunala utförare ParaGå-guide -kommunala utförare Viktig information Sid. 2 Aktivera låskod på enheten Sid. 4 Skapa Google-konto Sid. 8 Installera Mobileiron och ParaGå appen Sid. 10 Genväg ParaGå Sid. 18 Support Sid.

Läs mer

Sammanfattning (89 svar)

Sammanfattning (89 svar) Sammanfattning (89 svar) Hur nöjd eller missnöjd är du som helhet med Friskis&Svettis? 5 mycket nöjd 3742 % 4 4854 % 3 3 3 % 1 inte alls nöjd 0 0 % ingen uppfattning 0 0 % Hur väl motsvarar Friskis&Svettis

Läs mer

2004 Mäklarsamfundets rekommendation om prissättning för att motverka lockpriser.

2004 Mäklarsamfundets rekommendation om prissättning för att motverka lockpriser. ett år senare! 2004 Mäklarsamfundets rekommendation om prissättning för att motverka lockpriser. 2011 "Av säljaren accepterat pris - en frivillig överenskommelse mellan fastighetsmäklarna i Stockholms

Läs mer

F: Kan jag skriva kontrakt om anslutning trots att tiden för tecknande av kontrakt har gått ut?

F: Kan jag skriva kontrakt om anslutning trots att tiden för tecknande av kontrakt har gått ut? F: Kan jag skriva kontrakt om anslutning trots att tiden för tecknande av kontrakt har gått ut? S: Nej. Vi har beviljats bidrag för att bygga fibernät åt de som redan har kontakt med oss och det går inte

Läs mer

ParaGå-guide - privata utförare

ParaGå-guide - privata utförare ParaGå-guide - privata utförare Starta upp enheten Sid. 3 Aktivera låskod på telefonen Sid. 5 Skapa Google-konto Sid. 7 Registrera enheten via Paragåportalen Sid. 9 Installera Mobileiron & ParaGå applikationen

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer

AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET

AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET MANUAL AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET Föreningsbidrag Värmdö Kommun med närvarorapportering i ApN Version 2 2014-03-18 Innehållsförteckning Innehåll Varför ApN?... 3 Kontaktuppgifter... 3 Tillgång till systemet...

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

Pedagogens manus till BILDSPEL 3 Åk 8 KROPPEN OCH RÖRELSE

Pedagogens manus till BILDSPEL 3 Åk 8 KROPPEN OCH RÖRELSE Pedagogens manus till BILDSPEL 3 Åk 8 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. 2. Manus: Det finns många olika typer av kroppslig träning. Idag går många unga på gym för ren muskelstyrketräning. Andra kanske tränar någon

Läs mer

Så här bokar du biljett på..se

Så här bokar du biljett på..se Så här bokar du biljett på.se Sida. Viktig information Missa inte!. Enkel / tur och retur Välj om du vill antingen vill ha en tur och returresa eller en enkel resa. 3. På- och avstigning I Från -fältet

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport Fritidsenkät 2014 Åk 5 och 8 Standardrapport Årskurs 5 56,4% 248 Årskurs 8 43,6% 192 Svarande 440 Inget svar 6 Kille 50,9% 227 Tjej 48,2% 215 Bor i Ljungby 59% 263 Bor utanför Ljungby 40,6% 181 Svarande

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 1/2018

OK Tranans nyhetsbrev 1/2018 OK Tranans nyhetsbrev 1/2018 Vårdagjämning enligt almanackan, men i naturen är det allt annat än vår just nu Efter en fantastisk, men något sen vinter är vi många som nu längtar efter att få springa på

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Information till dig som vårdnadshavare

Information till dig som vårdnadshavare Dnr 5.3.1-587/2015 Ekonomi och styrning, Sida 1 (5) Planeringsenheten 2015-03-09 Information Information till dig som vårdnadshavare Frågor & svar gällande skolskjuts för fristående skola eller för kommunal

Läs mer

Musik bland dagens ungdomar

Musik bland dagens ungdomar Musik bland dagens ungdomar En undersökning som tar reda på hur dagens ungdomar gör då de vill lyssna på musik. Musik är för många ungdomar en mycket stor del av vardagen. Utbudet av musik och sätt att

Läs mer

Julmarknad på Oaxen 2015-11-28

Julmarknad på Oaxen 2015-11-28 Julmarknad på Oaxen 2015-11-28 Välkommen som utställare! Innehåll Inför din bordsbokning... 3 Våra olika platser att boka placering på... 3 Gillet... 3 Kalkugnen... 3 Utomhus... 3 Tider... 3 Boka bord...

Läs mer

Skulle det bli billigare än vad vi har tänkt oss så går det att återbetala upp till 5 000kr av insatsen.

Skulle det bli billigare än vad vi har tänkt oss så går det att återbetala upp till 5 000kr av insatsen. F: När försvinner det fasta telefonnätet? Telia har beslutat att det vanliga telefonnätet på landsbygden ska vara avvecklat senast 2020 men troligen kommer många ledningar plockas ner långt innan dess.

Läs mer

Lathund för Enköpings Tennisklubbs bokningssystem

Lathund för Enköpings Tennisklubbs bokningssystem Enköpings TK Tennis Bangårdsgatan 4 74534 Enköping Telefon: 0171-30394 E-post: info@enkopingstennisklubb.com www.idrottonline.se/enkoping/enkopingstk-tennis Lathund för Enköpings Tennisklubbs bokningssystem

Läs mer

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus.

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Sociala medier De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Dessutom finns Linkedin, där man kan återknyta kontakten med gamla vänner och kollegor och StayFriends,

Läs mer

TEATEROMBUD REGLER & INSTRUKTIONER. Hösten 2009 - Våren 2010

TEATEROMBUD REGLER & INSTRUKTIONER. Hösten 2009 - Våren 2010 TEATEROMBUD REGLER & INSTRUKTIONER Hösten 2009 - Våren 2010 Innehåll Ombudsregler sid. 3 Guldombud sid. 3 Logga in som teaterombud sid. 4 Påminnelse om kunduppgifter sid. 4 Boka biljetter sid. 5 Hämta/Skriva

Läs mer

Välkomna till Kulturdirekts nya hemsida! Introduktion

Välkomna till Kulturdirekts nya hemsida! Introduktion Välkomna till Kulturdirekts nya hemsida! Introduktion Det kommer ett mejl Som medlem i Kulturdirekt skickas användarnamn och lösenord via mejlen till er kontaktperson. Spara det på ett säkert ställe där

Läs mer