Motion 1. Sluss på City

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Motion 1. Sluss på City"

Transkript

1 Motion 1 Sluss på City Förslaget är att installera en ingångssluss på Friskis&Svettis City som är öppen kl alla dagar i veckan. En sluss skulle ge utökade öppettider och därmed möjliggöra för fler människor att träna på morgonen och sent på kvällen vilket kanske skulle lätta på trycket i gymmet vardagar mellan kl Vi strävar, precis som motionären önskar, efter att ha så generösa öppettider som möjligt för att ge alla våra medlemmar möjlighet att träna utifrån sina egna förutsättningar, varför vi erbjuder öppet kl på tre av våra fyra anläggningar. Vi har utrett möjligheten till att installera en obemannad sluss även på Friskis&Svettis City men kommit fram till följande. Friskis&Svettis City är en anläggning med citynära och ändå undanskymt läge och har en komplicerad planlösning i fyra plan och många skrymslen och vrår. Enligt vår bedömning klarar vi inte att skapa tillfredsställande överblick i alla ytor och då inte heller den trygghet och säkerhet vi bedömer krävs om anläggningen är obemannad. Att installera en sluss på City skulle även bli byggtekniskt komplicerat och innebära stora ombyggnationer och höga kostnader. -att avslå motionen.

2 Motion 2 Ljudnivå Förslaget är att sänka ljudnivån i träningssalar och gymmet. Hörselskydd skall ej behövas. I enlighet med Friskis&Svettis Örebros ljudpolicy har tekniska ljudöron installerats som kalibreras för godtagbara db-nivåer (92 db) och ger en tydlig varningssignal som såväl ledare och motionärer kan se om nivåerna överskrids. Musiken bidrar till en stor del av upplevelsen på våra gruppass. Ljudöronen i våra salar är inställda på en nivå som är lägre än rekommendationerna från Socialstyrelsen gällande maximal ljudnivå på musik som spelas i offentlig miljö. Musiken som spelas i salar och i våra gym håller alltså inga skadliga ljudnivåer. Hur upplevelsen av ljudnivån blir är något helt annat och varierar stort mellan olika individer. Att påtala för ledaren på aktuellt pass att musiken upplevs för hög är de tacksamma för och då det är relevant öppna för att justera volymen. Hörselproppar finns i våra salar för de motionärer som är extra känsliga. Gällande musiken i våra gym så har vi nyligen skapat helt tysta ytor på varje anläggning där man antingen kan träna under tystnad eller använda egen musik i hörlurar. Det finns också en pågående diskussion huruvida vi ska sänka musikvolymen generellt i alla gymmen och mer betrakta musiken som bakgrundsmusik än som tanken är idag, att vara en peppande och energivande del i träningen. Många använder egen musik i hörlurar och andra önskar lite lägre volym. Beslut har ännu inte fattats i den frågan. -att avslå motionen. Med tillägget att diskussioner i motionens riktning är påbörjade avseende ljudnivån gymmet.

3 Motion 3 Stakmaskiner För tillfället finns det endast finns en stakmaskin i gymmet på Öster och två i Cirkelgym-salen. När Cirkelgym-pass pågår blir det lång kö till den enda stakmaskinen i gymmet. Därför yrkar jag att ytterligare två svarta stakmaskiner beställs till gymmet på Öster. Vi förstår att trycket är stort just nu. En stakmaskin har köpts in och levereras snart och en till ska köpas in senare i vår för att tillgodose det stora behovet. -att anta motionen och anser att motionärens önskemål är tillgodosett.

4 Motion 4 Softpass Förslaget är att sätta in fler soft-pass före lunchtid och att öka antalet deltagare till 40. Detta då passen ofta bli fullbokade på kort tid. Gällande första delen av motionen, att sätta in fler soft-pass innan lunchtid är bristen på ledare anledningen till att vi inte kan sätta in fler Cirkelgym soft på dagtid. Vi behöver fler ledare som söker till att leda pass under dagtid. Gällande andra delen av motionen, att öka antalet deltagare till 40 är antalet platser reglerade utifrån passets upplägg. Friskis&Svettis Riks bestämmer hur ett Cirkelgym soft-pass ska vara upplagt. Max antal stationer under ett Cirkelgym soft-pass är 18, detta för att kunna hålla den maximala passtiden om 50 minuter. Antalet motionärer blir därför max 36 stycken. -att avslå motionen med motiveringen att vi måste följa de ramar för passet som Friskis&Svettis Riks anger.

5 Motion 5 Avbokningsregler Populära gruppass blir snabbt fullbokade och får sedan en lång kölista. Inte sällan avbokas passet tätt inpå passets starttid och reserverna på listan är inbokade på annat eller väljer att avstå träning och avbokar därför också sin plats. Detta resulterar i att ett pass med 40 reserver tre dagar innan kan ha tio tomma platser när passet väl ska genomföras då motionärer inte tror de ha chans att komma med och därför väljer att träna annat. Förslaget är att varje medlem ska kunna avboka ett begränsat antal gruppass per vecka eller månad. Om man överstiger det maxantal avbokningstillfällen som beslutas kan man inte avboka fler pass under en förutbestämd tid. Ansvariga på kansliet har funderat mycket på problemet med den stora omsättningen på platserna till passen och hur det kan lösas bättre. Den lösning som föreslås i motionen är, först och främst, inte tekniskt möjlig i nuvarande bokningssystem. Vi tänker även att det är svårt att påverka händelser i människors vardag eller förändra deras träningsrutiner och därigenom undvika att sena avbokningar sker. Så även om en begränsning av avbokningar vore tekniskt möjlig tror vi det kan leda till minskad lust och motivation att träna då begränsningen kan innebära minskad chans att träna den träningsform/pass som står högst prioriterat, dvs på vilken man står som reserv. Det går mot våra värderingar om lustfylld träning och orsakar mer missnöje. Kansliets ansvarig för medlemssystemet har tillsammans med ledningsgruppen därför landat i att den lösning vi har är den optimala för tillfället. Förändringar som gjorts nyligen i motionens riktning är att vi tillåter avbokning via appen fram till 60 minuter innan passet och att reservlistan lever fram till dess. Vi har under året begränsat antal reservplatser till tre stycken istället för som tidigare, fritt antal. Vi har även förändrat regler kring varningar som fås vid ej uthämtad passbiljett. Idag ligger varje varning kvar i 6 månader där tidigare samtliga varningar raderades vid varje terminsstart. Parallellt jobbar vi kontinuerligt med att erbjuda ännu fler pass så att köerna därför minskar. Vi har sett samma problem som beskrivs i motionen och vi jobbar i motionens riktning och hänskjuter frågan för fortsatt arbete på kansliet. -att avslå motionen.

6 Motion 6 Återinföra kombipass Kombipassen var mycket uppskattade och välbesökta. De är tidseffektiva och ger en allsidig träning med både kombination, styrka och lite rörlighet. Jag föreslår att kombipassen införs igen. Jag har förstått det som att orsaken till att dessa pass togs bort är svårigheter att få ihop ledare och scheman. Kanske går det att lösa genom att ha olika ledare på de båda delarna av ett kombipass. Schemamässigt borde det vara ungefär likvärdigt med dagens softpass. Vi har idag kombipassen Skivstångintervall och IntervallFlex på schemat och dessa pass innehåller de träningskvaliteter som efterfrågas. Vi har tidigare haft pass med kombinationer som kräver byte av sal och som är 90 min långa, såsom SkivstångSpin eller CirkelgymIW. Dessa pass kräver att ledaren har utbildning i två träningsformer för att kunna leda och det ställer stora krav på schemaläggningen då två salar blir inblandade. När vi senast hade dessa långa och tuffa pass på schemat märkte vi att intresset från medlemmarna avtog något med tiden. Detta tillsammans med att vikariefrågan och schemaläggningen var mycket besvärlig gjorde att vi valde bort dessa långa pass i vårt permanenta schema. Däremot får ledarna mer än gärna leda extrainsatta kombipass när de har tid och möjlighet vilket händer relativt ofta under terminen. -att avslå motionen.

7 Motion 7 Flyg till träning Hotet mot vårt klimat är allmänt känt och det är akut. Vi måste minska utsläppen nu. En av de stora bovarna i dramat är flygtrafiken. Därför känns det inte rätt att Friskis&Svettis anordnar resor som innebär att vi ska ta flyget för att träna utomlands. Utsläppet per resenär för flyg tur och retur Kroatien är lågt räknat ca ½ ton, för resmål Portugal ca ett ton. När föreningen anordnar resor för träning på annan plats så bör vi i fortsättningen välja resmål där mer miljövänliga transportsätt är möjliga. Ett sådant beslut kan ha en opinionsbildande effekt, förutom den direkta effekten av minskat utsläpp. Friskis&Svettis gör därmed en markering att man står för hälsa och hållbarhet också i det större perspektivet. Motionären yrkar att föreningen snarast möjligt och tillsvidare upphör med researrangemang där flyg ingår. Vi instämmer och delar din oro för klimatet. En motion liknande din har även inkommit till Friskis&Svettis Riks där årsstämman 2019 kommer ta ställning till hela Friskis&Svettis förhållningssätt till klimatfrågan och träningsresor med flyg. Det här är första gången Friskis&Svettis Örebro anordnar en egen resa med flyg och eventuellt även den sista då vi gör det med anledning av att föreningen i år fyller 30 år. Tidigare träningsresor Friskis&Svettis Örebro marknadsfört och deltagit i som medlemsresa har vi inte själva arrangerat. Kansliet och styrelsen har funderat över klimatpåverkan inför planeringen av denna resa varför vi ställde frågan till medlemmar om de kunde tänka sig buss som transportmedel för träningsresa. Svaren var att det fanns litet eller så gott som obefintligt intresse med buss som transportmedel. Intresse för resa med flyg var ett avsevärt större varför detta transportsätt valdes. Resan till Kroatien är kortare än många andra träningsresmål som t ex Portugal och Spanien. Genom att flyga direkt från Örebro slipper vi transfer till Arlanda och tillbaka. Vi har för avsikt att skapa möjlighet att klimatkompensera för resan. -att avslå motionen med följande ställningstagande från styrelsens. 1. Att vi i klimatfrågan generellt avvaktar Riks arbete med uppdatering av handledningen för Hållbarhetsfrågor (fr 2017) som ska ske under 2019 med tydliga riktlinjer för träningsresor, inklusive förslag på transportsätt med lägre klimatpåverkan samt möjligheter för klimatkompensation. 2. Att Friskis&Svettis Örebro kommer att genomföra träningsresan med flyg i år, men inför eventuella framtida träningsresor i ännu större utsträckning ta hänsyn till klimatpåverkan vid val av resmål och transportsätt.

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2015

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2015 Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2015 1. Olov Sjöström 2015-02-26 MOTION TILL FRISKIS o SVETTIS I NYNÄSHAMN ÅRSMÖTET 2015 ANG KOSTNADER FÖR FÖRLÄNGNING AV AKTIVITETSKORT Jag är aktiv medlem

Läs mer

IF FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA MOTIONER 2015

IF FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA MOTIONER 2015 IF FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA MOTIONER 2015 MOTION NR 1 BOKA PASS 7 DAGAR FRAMÅT STYRELSENS YTTRANDE Motionären önskar att passbokningen öppnar för sju dagar framåt istället för de två dagar som gäller

Läs mer

Gruppträning 2011/2012

Gruppträning 2011/2012 Vetlanda Badhus Vecka 51 Gruppträning 2011/2012 Gymmet Varma sängen Myresjö simhall Vecka 51 salen Vetlanda Badhus Vecka 52 Gruppträning 2011/2012 Gymmet Varma sängen Myresjö simhall Vecka 52 salen Gruppträning

Läs mer

MOTIONER 2018 F&S TYRESÖ

MOTIONER 2018 F&S TYRESÖ MOTIONER 2018 F&S TYRESÖ 1 MOTION NR 1 Jag önskar vi får tillbaka möjligheten för oss dagkortsmotionärer kunna gå på gruppträning även efter kl 16.00 på sommaren. (som vi kunde sommaren 2016) Erika Husberg

Läs mer

séêâë~ãüéíëéä~å=omnq séêâë~ãüéíëéä~å=omnqjomns

séêâë~ãüéíëéä~å=omnq séêâë~ãüéíëéä~å=omnqjomns séêâë~ãüéíëéä~åomnq séêâë~ãüéíëéä~åomnqjomns OMNS Föreningen Vi är idag en förening med ca 4900 medlemmar varav ca 150 är funktionärer/förtroendevalda. Kansliet består idag av 6 anställda samt ett antal

Läs mer

Motioner. Motioner 2016

Motioner. Motioner 2016 Motioner 2016 FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ Motioner 2016 1 Motion nr 1 Pensionärsrabatt på ordinarie årskort Friskis och Svettis i Tyresö erbjuder idag inte rabatt på ordinarie årskort för pensionärer. De flesta

Läs mer

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014 Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014 1. Agneta Hagström 2014-03-03 Brunnsgatan 4 14941 Nynäshamn ahagstrom995@gmail.com Friskis & Svettis Motion avseende sänkta avgifter för ungdomar De höga

Läs mer

Motioner FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ ÅRSMÖTE 2015

Motioner FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ ÅRSMÖTE 2015 Motioner FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ ÅRSMÖTE 2015 MOTION 1 Från: Ronny Edstrand Datum: 15 jan 2015 07:47 Ämne: Motion till årsmöte - Motionscykel med möjlighet att mäta sin prestation Till:

Läs mer

Friskis&Svettis Borlänge 3. Lokalen 3. Träningen 3. Värdskapet 4. Kvalitet 4. Kommunikation 5. Alla Barnen Träning och äldre 6.

Friskis&Svettis Borlänge 3. Lokalen 3. Träningen 3. Värdskapet 4. Kvalitet 4. Kommunikation 5. Alla Barnen Träning och äldre 6. IF Friskis&Svettis Borlänge AKTIVITETSPLAN OCH BUDGET 2014 Friskis&Svettis Borlänge 3 Lokalen 3 Träningen 3 Värdskapet 4 Kvalitet 4 Kommunikation 5 Alla Barnen 2013 6 Träning och äldre 6 Budget 6 2 IF

Läs mer

MEDLEMS- UNDERSÖKNING FRISKIS&SVETTIS VÄSBY VÅREN 2017

MEDLEMS- UNDERSÖKNING FRISKIS&SVETTIS VÄSBY VÅREN 2017 MEDLEMS- UNDERSÖKNING FRISKIS&SVETTIS VÄSBY VÅREN 2017 1/28 Hur gammal är du? Antal svarande: 368 Yngre än 20 år 32 8,69% 20-30 år 32 8,7% 31-40 41 11,14% 41-50 91 24,73% 51-60 89 24,18% 61-70 56 15,22%

Läs mer

Passbeskrivning. Jympa och annan gruppträning

Passbeskrivning. Jympa och annan gruppträning Passbeskrivning Jympa och annan gruppträning Jympa Soft Rörelsevalet är lätt att hänga på. Passet genomsyras av en hållningsbefrämjande medvetenhet som ger en säker och effektiv träning. Att bibehålla

Läs mer

Medlemsundersökning Återkoppling

Medlemsundersökning Återkoppling Medlemsundersökning 2016 Återkoppling Hur nöjd är du totalt sett med oss? Citat från frisvaren: Go Friskis! Är glad att föreningen finns! Tack Friskis och Svettis för trevlig och folklig träningskultur.

Läs mer

Välkommen till Friskis&Svettis i Älmhult

Välkommen till Friskis&Svettis i Älmhult hösten 2015 ÄLMHULT Välkommen till Friskis&Svettis i Älmhult Friskis&Svettis erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla! Idag har F&S Älmhult 26 års erfarenhet av rolig träning,

Läs mer

Träna på Friskis&Svettis Kista gratis eller till ett rabatterat pris

Träna på Friskis&Svettis Kista gratis eller till ett rabatterat pris Motion 1 Träna på Friskis&Svettis Kista gratis eller till ett raberat pris Styrelsens yttrande Motionären yrkar på det ska vara möjligt träna på Friskis&Svettis i Kista helst utan kostnad eller till en

Läs mer

våren 2015 ÄLMHULT Missa inte vårens nyhet POWER HOUR

våren 2015 ÄLMHULT Missa inte vårens nyhet POWER HOUR våren 2015 ÄLMHULT Missa inte vårens nyhet POWER HOUR Välkommen till Friskis&Svettis i Älmhult Friskis&Svettis erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla! Alla ledare, instruktörer,

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Borlänge

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Borlänge Verksamhetsplan 2019 Friskis&Svettis Borlänge Genom att engagera, samarbeta och synas kommer vi att växa och bli fler. Fyra långsiktiga mål pekar ut hur vi ska röra oss mot 2022 Vi inspirerar till mer

Läs mer

Klimatpåverkan från Göteborg Stads tjänsteresor ----

Klimatpåverkan från Göteborg Stads tjänsteresor ---- Handling 2018 nr 184 Klimatpåverkan från Göteborg Stads tjänsteresor Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker beslutssats 1 och 2 med viss justering i yrkande

Läs mer

Friskis&Svettis träning i statistik hösten 2015

Friskis&Svettis träning i statistik hösten 2015 Friskis&Svettis träning i statistik hösten 2015 För åttonde året i rad har vi sammanställt statistik på träningsutbudet. Det handlar framför allt om frekvens, t ex hur många gånger per vecka ett pass förekommer.

Läs mer

Bokningssystem/bokningar/inpassering

Bokningssystem/bokningar/inpassering 1 Uppdaterad 2014-06-10 Frågor och svar medlemsundersökning 2014 Bokningssystem/bokningar/inpassering Köplats/reservlista Begränsa antalet reservplatser, ofta får man en hög köplats-siffra men får ändå

Läs mer

Friskis&Svettis Väsby!

Friskis&Svettis Väsby! Välkommen till Friskis&Svettis Väsby! Vi är stolta över att du valt att träna hos oss! 1 FAKTA OM FRISKIS&SVETTIS VÄSBY Friskis&Svettis vision är att erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (17) Kommunstyrelsens näringslivs- och planutskott 2012-03-29 39 Miljötillstånd verksamheten vid Stockholm-Arlanda Airport (KS 2010.021) Beslut Näringslivs- och

Läs mer

Inledning. Läget F&S Lomma/Burlöv 2013

Inledning. Läget F&S Lomma/Burlöv 2013 Inledning F&S Lomma/Burlöv bildades 1987. Föreningen har verksamhet i Lomma och Burlövs kommuner. Aktiviteter bedrivs i Alnarp, Arlöv, Bjärred, Lomma och Åkarp. Jympa i olika former som är föreningens

Läs mer

Gym Lokal Gym - Trivsel

Gym Lokal Gym - Trivsel Gym och träning Gym Lokal Större friytor. Hoppas vi att vi kan fixa till det, åtminstone på CITY och RL. Utegym liknande Tufteparken. Vi vill fixa det på RL. Men vet inte om nuvarande uteplätt måste flyttas

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS GÖTEBORG

FRISKIS&SVETTIS GÖTEBORG FRISKIS&SVETTIS GÖTEBORG Träning för ALLA finns i vårt DNA 41 106medlemmar ökning sedan 2015 + 3 097 antal träningsformer 40 antal gymbesök 733 003 1 240 000inpasseringar ökning sedan 2015 + 82 000 DITT

Läs mer

Motion #1. Denna motion föreslår att ändra fotnoten som definierar en ung i föreningen PUSH Sverige. Motionen har lämnats in av Johanna Lakso.

Motion #1. Denna motion föreslår att ändra fotnoten som definierar en ung i föreningen PUSH Sverige. Motionen har lämnats in av Johanna Lakso. Motion #1 Ändra fotnoten hur ung definieras Denna motion föreslår att ändra fotnoten som definierar en ung i föreningen PUSH Sverige. Motionen har lämnats in av Johanna Lakso. Mötet föreslås att i kapitel

Läs mer

Verksamhetsplan 2013-2014 IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv

Verksamhetsplan 2013-2014 IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv Verksamhetsplan 2013-2014 IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv VISION Människor ler när de tänker på träning. Friskis&Svettis är i dag en av Sveriges största idrottsföreningar och finns på 159 olika ställen

Läs mer

Trendrapport affärsresande på tåg

Trendrapport affärsresande på tåg Trendrapport affärsresande på tåg Trendrapport affärsresande på tåg Affärsresandet med tåg skjuter i höjden Affärsresenärerna reser allt mer med tåg på sina affärsresor. SJs affärsresebokningar har i vinter

Läs mer

Trafikverkets flygutredning (dnr TRV2016/96125)

Trafikverkets flygutredning (dnr TRV2016/96125) 1 (5) YTTRANDE 2017-11-30 17RV343-2 Trafikverket Bosse Andersson bosse.andersson@trafikverket.se Trafikverkets flygutredning (dnr TRV2016/96125) har beretts möjlighet att lämna yttrande ovan rubricerade

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis är en idrottsförening med anslutning till Riksidrottsförbundet och består av 159 ideella föreningar. Varje förening

Läs mer

VERKSAMHETS FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND PLAN

VERKSAMHETS FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND PLAN VERKSAMHETS FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND PLAN 2017 Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla Så lyder vår verksamhetsidé och när vi planerar för kommande år är utgångspunkten

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS FALUN VERKSAMHETSPLAN

FRISKIS&SVETTIS FALUN VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS FALUN VERKSAMHETSPLAN 2017-2019 INLEDNING Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och som en vägvisare i utvecklingsarbetet.

Läs mer

Det här kanske du inte visste om Friskis&Svettis?

Det här kanske du inte visste om Friskis&Svettis? Det här kanske du inte visste om Friskis&Svettis? Friskis&Svettis är sedan 1978 en berättelse om engagemang, kompetens och ett avspänt förhållningssätt till träning och hälsa. En gemensam nämnare för

Läs mer

Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april

Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april Näsbyparks TK välkomnar Er till tennislägret i Kroatien våren 2013! Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april Med början hösten 2010 samt våren 2011-2012 arrangerade vi våra första tennisresor till Kroatien.

Läs mer

Brf Hammarshus bokningssystem

Brf Hammarshus bokningssystem Brf Hammarshus bokningssystem Tvättstugor Gillestuga Bastu Gym April 2015 Bokningssystemet är ett standardsystem från Aptus (ASSA Abloy) och är vanligt förekommande i flerfamiljshus över hela landet. Innehållsförteckning

Läs mer

Sammanfattning (89 svar)

Sammanfattning (89 svar) Sammanfattning (89 svar) Hur nöjd eller missnöjd är du som helhet med Friskis&Svettis? 5 mycket nöjd 3742 % 4 4854 % 3 3 3 % 1 inte alls nöjd 0 0 % ingen uppfattning 0 0 % Hur väl motsvarar Friskis&Svettis

Läs mer

Variationer i träningsutbudet

Variationer i träningsutbudet Variationer i träningsutbudet I Friskis&Svettis har vi ett gemensamt träningsutbud och som idag består av drygt 70 olika träningspass och arbetssätt. Inom detta utbud genomför vi ledar/instruktörsutbildningar

Läs mer

Uppvärmande grundfrågor Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? Hur länge har du tränat hos/med oss?

Uppvärmande grundfrågor Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? Hur länge har du tränat hos/med oss? Uppvärmande grundfrågor Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? Hur länge har du tränat hos/med oss? Kvinna 25 År Kvinna 35År Man 54 år Kvinna 63 år Kvinna 34 år Mina reflektioner

Läs mer

Så här tycker ni. Friskis&Svettis Västerås medlemsundersökning 2012

Så här tycker ni. Friskis&Svettis Västerås medlemsundersökning 2012 Så här tycker ni Friskis&Svettis Västerås medlemsundersökning 2012 1. Hur gammal är du? Yngre än 20 år 4,2% 20-30 år 18,36% 31-40 år 19,16% 41-50 år 25,5% 51-60 år 18,42% 61-70 år 11,73% 71 år eller äldre

Läs mer

VÄLKOMMEN. som medlem! Friskis&Svettis Höganäs

VÄLKOMMEN. som medlem! Friskis&Svettis Höganäs VÄLKOMMEN som medlem! Friskis&Svettis Höganäs FAKTA OM FRISKIS&SVETTIS HÖGANÄS Friskis&Svettis erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Alla ledare, instruktörer, värdar

Läs mer

Förslag till förordning om riktvärden för trafikbuller

Förslag till förordning om riktvärden för trafikbuller YTTRANDE Vårt dnr 2014-09-19 Avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad Kerstin Blom Bokliden Socialdepartementet 103 33 Stockholm Förslag till förordning om riktvärden för trafikbuller Sammanfattning

Läs mer

MOTIONER FRISKIS&SVETTIS ÅRSSTÄMMA 2017

MOTIONER FRISKIS&SVETTIS ÅRSSTÄMMA 2017 MOTIONER FRISKIS&SVETTIS ÅRSSTÄMMA 2017 MOTION 1 Motion 1 Svar från styrelsen Styrelsen ställer sig positiv till och bejakar fullt ut tanken bakom motionen. Motionen ligger helt i linje med de strategiska

Läs mer

Bryt köttnormen - inför vegetariskt som grundalternativ, svar på motion väckt av Olof Olsson (MP)

Bryt köttnormen - inför vegetariskt som grundalternativ, svar på motion väckt av Olof Olsson (MP) SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 2013-12-16 AN-2013/541.809 KS-2013/1166.809 1 (2) HANDLÄGGARE Johan Andersson 08-535 378 05 johan.andersson2@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Bryt

Läs mer

Styrelsemöte 090124. Revision Datum Utfärdare Sida A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8)

Styrelsemöte 090124. Revision Datum Utfärdare Sida A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8) A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8) Mötesdatum: 2009-01-24 Tid: 09.00-11.30 Plats: Konferenshus Sundet Boxholm Närvarande: Mikael Seidl, Camilla Persson, Peter Tuvberger, Sten- Anders Hofvendahl,

Läs mer

The new kitt. En introduktion till nya utbildningsprogrammet

The new kitt. En introduktion till nya utbildningsprogrammet The new kitt En introduktion till nya utbildningsprogrammet Nytt i nya utbildningsprogrammet Målet med Friskis&Svettis utbildningsverksamhet har alltid varit att skapa förutsättningar för varje ledare

Läs mer

Antalet medlemmar tom 31/8 2014: 4 272 st jämfört med 2013: 4 575 st. Lite bättre än första tertialet men fortfarande färre än 2013.

Antalet medlemmar tom 31/8 2014: 4 272 st jämfört med 2013: 4 575 st. Lite bättre än första tertialet men fortfarande färre än 2013. Medlemmar och kortpriser: Johanna Antalet medlemmar tom 31/8 2014: 4 272 st jämfört med 2013: 4 575 st. Lite bättre än första tertialet men fortfarande färre än 2013. Kortpriser kommentar: Nu har vi genomfört

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 Vision 2023 Friskis&Svettis Linköping År 2023 ler människor när de tänker på träning och vi erbjuder lustfylld träning av hög kvalitet till Linköpingsborna. Med fler och nya sätt att mötas för träning

Läs mer

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013!

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013! SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013! Information Du som är Friskis&Svettis-funkis och vill gå på någon av inspirationsdagarna, anmäl dig till din förening

Läs mer

Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien

Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien För att skapa energi i mörka november och hålla träningslusten vid liv, bjuder vi nu in dig som är medlem i Friskis&Svettis Kalmar till en

Läs mer

Träning handlar om att få ett härligare liv. Välkommen till Friskis&Svettis Malmö!

Träning handlar om att få ett härligare liv. Välkommen till Friskis&Svettis Malmö! Träning handlar om att få ett härligare liv. Välkommen till Friskis&Svettis Malmö! www.fsmalmo.se Gym som ger valfrihet I Malmö har vi fem välutrustade gym! I våra gym ska du trivas, lära dig mer om träning

Läs mer

Friskis&Svettis Höganäs Verksamhetsplan 2014

Friskis&Svettis Höganäs Verksamhetsplan 2014 Friskis&Svettis Höganäs Verksamhetsplan 2014 F&S ändamål - vårt enda mål! Ändamålet med Friskis&Svettis: Vi ska få så många människor som möjligt att motionera och uppleva rörelseglädje, erbjuda olika

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-18. Friskis&Svettis Halmstad

Verksamhetsplan 2016-18. Friskis&Svettis Halmstad Verksamhetsplan 2016-18 Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis är en idrottsförening med anslutning till Riksidrottsförbundet och består av 159 ideella föreningar. Varje förening

Läs mer

Hela kroppen på 30 minuter

Hela kroppen på 30 minuter BodyCircle Hela kroppen på 30 minuter På Hagabadet är vi väl medvetna om att det är få förunnat att kunna lägga den tid man önskar på gymmet och i löpspåret. Eller som ens har orken eller en önskan om

Läs mer

Handläggare Jörgen Bengtsson Telefon: En svensk flygskatt. Remiss från kommunstyrelsen, KS /2016

Handläggare Jörgen Bengtsson Telefon: En svensk flygskatt. Remiss från kommunstyrelsen, KS /2016 Miljöförvaltningen Plan och miljö Tjänsteutlåtande Dnr 2016-18484 Sida 1 (5) 2017-01-19 Handläggare Jörgen Bengtsson Telefon: 08-508 28 934 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2017-01-31 p.18 En svensk

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12

VERKSAMHETSPLAN. IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12 VERKSAMHETSPLAN IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12 Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare i utvecklingsarbetet.

Läs mer

EN GUIDE TILL HUR MAN ANVÄNDER VIKARIEBESTÄLLNINGSVERKTYGET FRÅN BEMANNINGSCENTRET

EN GUIDE TILL HUR MAN ANVÄNDER VIKARIEBESTÄLLNINGSVERKTYGET FRÅN BEMANNINGSCENTRET EN GUIDE TILL HUR MAN ANVÄNDER VIKARIEBESTÄLLNINGSVERKTYGET FRÅN BEMANNINGSCENTRET 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Använda vikarebeställningen s 3 Följa upp beställning s 5 Bekräfta beställning s 6 Avboka beställning

Läs mer

Huddingehallens vuxenundersökning 2012

Huddingehallens vuxenundersökning 2012 Huddingehallens vuxenundersökning 2012 Pappersenkät med 22 frågor Enkäten besvarades under vecka 45 2012 150 brukare besvarade enkäten vilket ger en svarsfrekvens på 75% 65% av de svarande var kvinnor,

Läs mer

Företagstidbokningen

Företagstidbokningen Företagstidbokningen en tilläggstjänst till GK96 som underlättar arbetet med ett Företags avtalade spelrätter Tilläggstjänsten använder modulerna Företag Tidbokning Utskrifter Företagstidbokningen har

Läs mer

SAMMANFATTNING MEDLEMSENKÄT 2014

SAMMANFATTNING MEDLEMSENKÄT 2014 SAMMANFATTNING MEDLEMSENKÄT 214 Ett stort tack till alla som svarade på enkäten. Nästan 65 svar har vi fått imponerande! De flesta är nöjda eller mycket nöjda med föreningen och tycker det är prisvärt

Läs mer

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ 2013 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ 2013 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ Styrelsen för Friskis&Svettis Lidingö vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2013

Läs mer

SAMMANFATTNING AV MEDLEMSUNDERSÖKNING

SAMMANFATTNING AV MEDLEMSUNDERSÖKNING SAMMANFATTNING AV MEDLEMSUNDERSÖKNING Hej! Under våren 2012 skickade vi ut en medlemsundersökning. Syftet med den var att Friskis&Svettis Karlstad ska bli en bättre förening och att vi ska kunna följa

Läs mer

Novus rapport: Bilen och flygets inverkan på klimatförändring

Novus rapport: Bilen och flygets inverkan på klimatförändring Novus rapport: Bilen och flygets inverkan på klimatförändring Undersökningen har genomförts på Novus eget initiativ. Undersökningen genomfördes i Novus slumpmässigt rekryterade Sverigepanel med 1119 intervjuer

Läs mer

FÖRSTUDIE_ BULLERHANTERING

FÖRSTUDIE_ BULLERHANTERING FÖRSTUDIE_ BULLERHANTERING SÄTUNA TORG SÖDRA 1 N Privat entré Situationsplan Offentlig entré 0 5 10 15 20 25 skala 1:500 på A3 Situationsplan 1 B1 KV. B B3 B4 A3 KV. A A1 Översikt - etappindelning 2 B1

Läs mer

Motioner och motionssvar till F&S Stockholms årsmöte 22 april 2018

Motioner och motionssvar till F&S Stockholms årsmöte 22 april 2018 till F&S Stockholms årsmöte 22 april 2018 All kursiv text har lagts till i en uppdaterad bearbetning publicerad 20180421. Svaren kommer vid behov utvecklas på årsmötet. Motion 1 Duschslangar Alla duschar

Läs mer

Handledning Bussresor

Handledning Bussresor Skånes Isseglare Handledning Bussresor 2012-01-30 Sida: 1 (5) Handledning Bussresor Hej du som är inblandad i att ordna bussresor för SIK. I det här dokumentet har vi satt ihop en blandning av minneslista

Läs mer

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens Protokoll Nr 8-16 Sammanträdesdatum 2016-11-09 Sammanträdestid 8.30-9.00 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Tjänstemän Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg

Läs mer

Kvalitativ undersökning avseende Saabs friskvårdsanläggning hösten 2014

Kvalitativ undersökning avseende Saabs friskvårdsanläggning hösten 2014 Nu är enkäterna, som ni haft möjlighet att svara på, sammanställda. Totalt var det 106 personer som svarade på enkäten. Nedan kan ni se hur svaren har fördelat sig. Vi har försökt att möta så många önskemål

Läs mer

344 Svar på motion om fria bussresor dygnet runt för 65+ (KSKF/2017:332)

344 Svar på motion om fria bussresor dygnet runt för 65+ (KSKF/2017:332) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-28 Sida 1(2) 344 Svar på motion om fria bussresor dygnet runt för 65+ (KSKF/2017:332) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservation

Läs mer

Regler för bokning av allmänna lokaler samt gallerior/entréer

Regler för bokning av allmänna lokaler samt gallerior/entréer Dnr: 2017/46-2.4.1 Regeldokument Regler för bokning av allmänna lokaler samt gallerior/entréer Beslutat av Per Brolin Gäller från 2017-01-01 Beslutat av: Per Brolin Beslutsdatum: 2017-01-05 Dnr: 2017/46-2.4.1

Läs mer

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015 Tidtabell 5 januari - 29 mars 2015 kalmarflyg kalmarflyg Tack alla som väljer att flyga med oss! Med pressade priser och bra avgångar till och från Stockholm fortsätter vi att jobba med vår målsättning

Läs mer

Höga ljud. Miljökontoret april 2011 Erik Engwall Pernilla Eriksson

Höga ljud. Miljökontoret april 2011 Erik Engwall Pernilla Eriksson Höga ljud Miljökontoret april 2011 Erik Engwall Pernilla Eriksson Innehållsförteckning Bakgrund...3 Syftet med mätningar av höga ljud...3 Riktvärden för höga ljudnivåer...4 Hörselskador...4 Metod...5 Resultat...6

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-12-01 Sida 31 (35)

Sammanträdesdatum 2015-12-01 Sida 31 (35) w C :'0'C"" 1 r;~,. '", KOMMUNSTRYRELSENS AU.:~ TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-12-01 Sida 31 (35) 295 Dnr 392/15 Svar på motion om gymnastikhall Moderaterna i Tranås har genom

Läs mer

Rapport om klimatsmart resande

Rapport om klimatsmart resande Rapport om klimatsmart resande SJs rapport om klimatsmart resande Klimatdebatten påverkar svenskarnas resmönster Att resa med tåg har blivit allt mer populärt. Under 2018 ökade tågresorna med SJ med 1,5

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsplan 2018-2019 Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsidé & ändamål Verksamhetsidén Lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Allt passar inte alla, men det finns något för

Läs mer

Sommar i Syrefabriken 24 juni 25 augusti Öppettider och pass nedan, aktuellt schema på friskissvettis.se/karlstad

Sommar i Syrefabriken 24 juni 25 augusti Öppettider och pass nedan, aktuellt schema på friskissvettis.se/karlstad Sommarschema 2013 Sommarkortet Ett allkort som gäller för perioden 27 maj 25 augusti. Kortet kostar 595 kr och kan köpas redan nu. Inga rabatter gäller på vårt Sommarkort, det är redan ett riktigt bra

Läs mer

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015 Tidtabell 5 januari - 29 mars 2015 blekingeflyg blekingeflyg Tack alla som väljer att flyga med oss! Med pressade priser och bra avgångar till och från Stockholm fortsätter vi att jobba med vår målsättning

Läs mer

Samma år fyllde föreningen 30 år - låt Träningsfesten börja! Let s party! Och festat har vi gjort hela året.

Samma år fyllde föreningen 30 år - låt Träningsfesten börja! Let s party! Och festat har vi gjort hela året. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 TRÄNINGSFESTEN HAR BÖRJAT 2015 - ett historiskt år för föreningen med start av anläggning nummer två nu i norra Täby i Täby kyrkby. Söndagen den 11 januari slog vi mycket stolta

Läs mer

Gör din röst hörd! KFUM Sveriges Riksombudsmöte i Norrköping oktober

Gör din röst hörd! KFUM Sveriges Riksombudsmöte i Norrköping oktober Gör din röst hörd! KFUM Sveriges Riksombudsmöte i Norrköping 20-22 oktober 2017 1 Gör din röst hörd! Det är här ett material för att förenkla arbetet med att lämna förslag till KFUM Sveriges Riksombudsmöte.

Läs mer

Utdrag från styrelsemöte med Friskis&Svettis Visby

Utdrag från styrelsemöte med Friskis&Svettis Visby Utdrag från styrelsemöte med Friskis&Svettis Visby DATUM: 2017-06-14 NÄRVARANDE: Charlotta Broström, Mia Olofsson Söderman, Lisa Engström, Patrik Pettersson, Eva Westeman, Yvonne Henriksson, Leif Thomsson

Läs mer

Våra övergripande mål (2015-2016) Vi förädlar och kvalitetssäkrar våra träningsformer och intensiteter genom kontinuerlig LUFarbete (Ledaruppföljning)

Våra övergripande mål (2015-2016) Vi förädlar och kvalitetssäkrar våra träningsformer och intensiteter genom kontinuerlig LUFarbete (Ledaruppföljning) Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare i utvecklingsarbetet. Verksamhetsplaneringen är ett kontinuerligt arbete och

Läs mer

Vad tycker du om HaV:s förslag om nya avloppsregler?

Vad tycker du om HaV:s förslag om nya avloppsregler? Vad tycker du om HaV:s förslag om nya avloppsregler? Avloppsguidens användarförening frågar dig för att få ett underlag till sitt remissvar. Vi hoppas att denna enkät även ska vara till hjälp för ditt

Läs mer

Flyglinjen. Torsby - Hagfors - Arlanda. En nödvändighet för näringslivet och en fin service för medborgaren

Flyglinjen. Torsby - Hagfors - Arlanda. En nödvändighet för näringslivet och en fin service för medborgaren Flyglinjen Torsby - Hagfors - Arlanda Foto: Ulrika Andersson En nödvändighet för näringslivet och en fin service för medborgaren Enkätundersökning om flyglinjen Torsby - Hagfors - Arlanda Resvaneundersökning

Läs mer

Svenska folkets träningsbekännelser en undersökning av ICA och Friskis&Svettis

Svenska folkets träningsbekännelser en undersökning av ICA och Friskis&Svettis Svenska folkets träningsbekännelser en undersökning av ICA och Friskis&Svettis Vi har en gemensam ambition: att få fler att må bättre. Det vill vi uppnå genom att kombinera våra respektive expertområden

Läs mer

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 141111 Art: Styrelsemöte Plats: Hemma hos Bengt Tid: 18.15-20.30

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 141111 Art: Styrelsemöte Plats: Hemma hos Bengt Tid: 18.15-20.30 Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 141111 Art: Styrelsemöte Plats: Hemma hos Bengt Tid: 18.15-20.30 Närvarande: Frånvarande: Styrelse: Övriga: Bengt Sjöstedt Mita Andersson till 20.30 Henrik Jaensson

Läs mer

Barcelona Training Camp

Barcelona Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT BARCELONA - SPANIEN - 14-18 MAJ, 2016 Barcelona Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare

Läs mer

Motionssvar Socialt hållbara äldreboenden (SN18/83)

Motionssvar Socialt hållbara äldreboenden (SN18/83) Sammanträdesprotokoll 2018-10-03 114 Socialt hållbara äldreboenden (SN18/83) Beslut föreslår Kommunstyrelsen att avslå motionen. Avvaktar beslut Desirée Björk (Ö) avvaktar med ställningstagande till Kommunstyrelsens

Läs mer

Antalet medlemmar tom 31/12 2014: 4 856 st jämfört med 2013: 5 226 st. Ett tapp på 7%.

Antalet medlemmar tom 31/12 2014: 4 856 st jämfört med 2013: 5 226 st. Ett tapp på 7%. Medlemmar och kortpriser: Johanna Antalet medlemmar tom 31/12 2014: 4 856 st jämfört med 2013: 5 226 st. Ett tapp på 7%. Medelåldern på våra medlemmar är 45,4 år yngsta medlemmen var 11 år och äldsta 92

Läs mer

Svar på motion om att servera ekologisk frukt i förskolan

Svar på motion om att servera ekologisk frukt i förskolan l. SALA KOMMUN oilaga KS 2015/65/1 1 (2) 2015 03 19 D!AR!ENR: 2014/823 ~. KOMMUNSTYRELSEN Carola Gunnarsson Svar på motion om att servera ekologisk frukt i förskolan Erik Åberg (MP) inkom den 18 juni 2014

Läs mer

Godstransportrådet Kombitrafiken Attityder och trender 2012 Godstransportköpare och Speditörer

Godstransportrådet Kombitrafiken Attityder och trender 2012 Godstransportköpare och Speditörer Godstransportrådet Kombitrafiken Attityder och trender 2012 Godstransportköpare och Speditörer Februari 2012 www.reagera.com INNEHÅLL OM UNDERSÖKNINGEN UNDERSÖKNINGSRESULTAT Transport-/Miljöpolicy Användande

Läs mer

Förslag till yttrande över motion (2016:32) av Vivianne Gunnarsson (MP) om toaletter på Östra station och Slussen

Förslag till yttrande över motion (2016:32) av Vivianne Gunnarsson (MP) om toaletter på Östra station och Slussen 1(4) Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2017-01-31, punkt 14 Förslag till yttrande över motion (2016:32) av Vivianne Gunnarsson (MP) om toaletter på Östra station och Slussen beskrivning

Läs mer

Cykelklubben Unis Vårläger 2018 Mallorca

Cykelklubben Unis Vårläger 2018 Mallorca Cykelklubben Unis Vårläger 2018 Mallorca 1 vecka 16: 14 april-21 april 1 vecka 17: 21 april-28 april 2 veckor: 14 april-28 april Hojsan alla cykelintresserade vänner! CK UNI i samarbete med Ving Grupp

Läs mer

VERKSAMHETS-/ AKTIVITETSPLAN. IF Friskis&Svettis Nyköping

VERKSAMHETS-/ AKTIVITETSPLAN. IF Friskis&Svettis Nyköping VERKSAMHETS-/ AKTIVITETSPLAN IF Friskis&Svettis Nyköping 2014 Friskis&Svettis idag Friskis&Svettis är en idé om träning som delas av över 552 000 människor. Utvecklingen har varit enorm. År 1990 hade Friskis&Svettis

Läs mer

TRÄNINGS- UTVECKLINGEN INFÖR Ännu mer unik, ännu tydligare, ännu mer variation.

TRÄNINGS- UTVECKLINGEN INFÖR Ännu mer unik, ännu tydligare, ännu mer variation. TRÄNINGS- UTVECKLINGEN INFÖR Ännu mer unik, ännu tydligare, ännu mer variation. Vi gör vår träning ännu mer Friskis&Svettis-unik. Vi särskiljer träningsformerna och passen från varandra för att skapa

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 ( ) Friskis&Svettis Eskilstuna

Verksamhetsplan 2018 ( ) Friskis&Svettis Eskilstuna Verksamhetsplan 2018 (2018-2022) Friskis&Svettis Eskilstuna 1 Om verksamhetsplanen Verksamhetsplanen är ett styrdokument för anställda och funktionärer i föreningen och är tillgänglig för alla medlemmar.

Läs mer

Välkommen till Friskis

Välkommen till Friskis TRÄNINGSGUIDEN 2016 7 JANUARI - 1 MAJ För dig som vill träna Välkommen till Friskis Maxat utbud - fler nyheter än någonsin! För dig som vill träna Friskis har träning för vältränade, otränade och för dig

Läs mer

Datum Motion av Johan Lundqvist (MP) om cykelförmåner för kommunens medarbetare

Datum Motion av Johan Lundqvist (MP) om cykelförmåner för kommunens medarbetare KS 21 10 OKT 2012 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Hansen Gro Persson Lars-Sture Datum 2012-09-18 Diarienummer KSN-2011-0513 Kommunstyrelsen Motion av Johan Lundqvist (MP) om cykelförmåner för kommunens

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 IF Friskis&Svettis Sollentuna

Verksamhetsplan 2017 IF Friskis&Svettis Sollentuna Verksamhetsplan 2017 IF Friskis&Svettis Sollentuna 1 SOLLENTUNA Innehåll Vår verksamhetsplan... 4 Friskis&Svettis Sollentuna... 4 Friskis&Svettis 12 värderingar... 5 Vision... 6 Ambition... 6 Mål för 2017...

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 IF Friskis&Svettis Helsingborg

Verksamhetsplan 2012 IF Friskis&Svettis Helsingborg Verksamhetsplan 2012 IF Friskis&Svettis Helsingborg Träning mitt i city Vår Vision Människor ler när de tänker på träning. Verksamhetsidé Att erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet

Läs mer

Kundundersökning mars Operatör: Kalmar Länstrafik Trafikslag: Tåg Sträcka: T83 Linköping-Västervik

Kundundersökning mars Operatör: Kalmar Länstrafik Trafikslag: Tåg Sträcka: T83 Linköping-Västervik Kundundersökning mars Operatör: Kalmar Länstrafik Trafikslag: Tåg Sträcka: T3 Linköping-Västervik Innehållsförteckning Bakgrund och syfte s. 3 Metodbeskrivning s. Klassificering av indexnivåer s. Prioriteringsanalys

Läs mer

SSU Stockholms stad Bostadsbristen är skriande i Sverige. Boverket beräknar att det till 2025 behövs omkring bostäder. Regeringens mål är att

SSU Stockholms stad Bostadsbristen är skriande i Sverige. Boverket beräknar att det till 2025 behövs omkring bostäder. Regeringens mål är att Stockholms arbetarekommuns årsmöte 22 april 2017 2 3 4 SSU Stockholms stad Bostadsbristen är skriande i Sverige. Boverket beräknar att det till 2025 behövs omkring 700 000 bostäder. Regeringens mål är

Läs mer