FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr Sammanträdestid 13:00-17:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 4. 2008-04-23 Sammanträdestid 13:00-17:00"

Transkript

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 4 Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:00-17:00 NÄRVARANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c), ordförande Dahn Persson (s), 2:e vice ordförande Bengt-Åke Salsgård (m), 1:e vice ordförande Sara Grimpe (s) Per Johansson (c) Anders Malmström (fp) Tommy Larsson (s) Sofia Larzon (kd) Kjell Johansson (ap) Fadime Ücpinar (c) Eva Christiansson (c) för Ann-Margret Kristensson (c) Michael Slättberg (m) för Carina Werner (m) Blerta Mehmedi (s) för Johan Skoglund (s) Nils-Arne Karlsson (s) för Else-Marie Johansson (s) Susan Mack (m) för Åsa Norberg (s) Heléne Haslinger (kd) Axel Sandahl, förvaltningschef Karin Delin, utvecklingsledare/tf nämndsekreterare Sofia Hedberg, ekolog Anders Bengtsson, bidrag- och verksamhetschef Stefan Bergdoff, ekonomichef Martin Lövström, planerare/utredare Paragrafer Justering Underskrifter Ordföranden samt Bengt-Åke Salsgård Sekreterare.. Karin Delin Ordförande.. Kerstin Angel Justerare Bengt-Åke Salsgård Protokollet justerat och anslaget Underskrift Karin Delin 1 (13)

2 INFORMATION 1. Hållbarhetsplaner Nämnden får information om hållbarhetsplanerna i kommunen 2. Månadsbokslut Ekonomichefen redogör för månadsbokslutet ÄRENDEN 18 Intern ekonomisk kontrollplan Dnr /601 1 Internkontrollplan för år 2008 antas. sunderlag Bilaga, intern ekonomisk kontrollplan år 2008 för Barn- och utbildningsnämnden. Kommunstyrelsen har den 10 juni beslutat att anta reglemente för intern ekonomisk kontroll i Falkenbergs kommun. Sammanfattning Syftet med ett övergripande reglemente för intern ekonomisk kontroll är att fastställa organisationen och ansvaret för den interna kontrollen samt på vilket sätt uppföljning mot fastställda riktlinjer ska ske. I reglementet anges att nämnderna har skyldighet att styra och löpande följa upp det interna kontrollsystemet inom sitt verksamhetsområde. Nämnden skall vidare varje år antaga en särskild plan för uppföljningen av den interna kontrollen. Denna internkontrollplan skall antas av nämnden senast under januari månad och skall avse innevarande år. Internkontrollplanen ska minst innehålla: Vad som ska granskas under året. Vilka reglementen, regler eller policys som berörs Vem som ansvarar för granskningen. När granskning ska rapporteras till nämnden. Nämnden skall löpande eller i samband med att årets plan lämnas, rapportera resultatet från uppföljningen av föregående års interna kontroll till kommunstyrelsen. Rapportering skall samtidigt ske till kommunens revisorer. 2 (13)

3 Genomförs inte i detta ärende då det inte är en organisatorisk förändring Expedieras till Stefan Bergdoff Ekonomienheten BILAGA 19 Ramhöjning Dnr /601 1 Hemställa till kommunfullmäktige att nämndens budgetram för 2008 utökas med tkr sunderlag Bilaga, volymsammanställning 2007 i förskolan. Kommunstyrelsen har den 11 mars beslutat att Barn- och utbildningsnämndens underskott för 2007 inte behöver tas med till budgetår En orsak kan vara den volymökning inom förskolan som redovisades vid särskilt ksaumöte angående över- och underskott den 12 februari. I ramarna för 2008 som beslutades i juni 2007 är inte denna volymökning i timmar budgeterad. Sammanfattning Barn- och utbildningsnämnden har äskat medel efter antal barn i förskolan i budgeten för Antalet barn i sig säger dock mindre om tyngden än antalet barntimmar enligt schema i verksamheten. Både det gamla och nya fördelningssystemet tar hänsyn till antal timmar vid fördelning av budget till verksamheterna. Det gamla systemet tog enbart hänsyn till timmar medan det nya systemet är baserat på dels ålderstruktur, antal barn och timmar per vecka. Det har varit en hel del synpunkter kring det nya fördelningssystemet i förskolan. Efter ett första utvärderingsmöte med representanter för både enskilda och kommunala förskolor kan konstateras att en hel del av missnöjet består i skillnaden i ersättning för år 2007 och budgeterade medel för Det betyder att man jämför budget 2008 med utfallet 2007 där nämnden hade ett minusresultat i förskoleverksamheten på -4,0 mkr. För att kunna upprätthålla 2007 års ersättningsnivå behöver det därför tillföras medel i ramen för förskolan. En internbudgetteknisk lösning utan att påverka lärartätheten är svår då både grundskolan och gymnasieverksamheterna är budgeterade efter antal elever multiplicerat med ett pris. Budgeten har alltså redan minskats när elevantalet sjunkit. Slutligen kan noteras att det verkar finnas ett samband mellan ökade kommunala skatteintäkter och fler barntimmar i förskolan då både Falkenberg, Varberg och Halmstad visar på samma fenomen i boksluten år Visserligen kan en del av 3 (13)

4 intäkterna härröra sig från inflyttning men att även föräldrarnas löneunderlag är högre bevisas av ökade barnomsorgsintäkter 2007 jämfört med Genomförs inte då detta inte är en organisatorisk förändring. Expedieras till Kommunstyrelsen Stefan Bergdoff BILAGA 20 Avvikelse från skolskjutsreglerna som ger elever boende i Ringsegård och Skrea möjlighet att åka linjetrafik vid val av skola. Dnr /623 1 Elever, boende i Ringsegård och Skrea inom angivet område (bilaga), som ska börja årskurs 6 på Tullbroskolan och därmed kommer att åka skolskjuts med linjetrafiken får vid val av skola till Söderskolan fortsätta att åka linjetrafik. 2 Antalet elever i det angivna området som kan beviljas denna generella avvikelse ska uppgå till maximalt 15 elever. 3 et om avvikelse gäller endast för elever som gör val av skola inför läsåret 2008/09 samt under hela deras utbildning på Söderskolan. Förslag om att elever, boende i Ringsegård och Skrea, som åker skolskjuts på linjetrafiken i kommunen får vid val av skola behålla möjligheten att åka linjetrafik till den valda skolan. Sammanfattning Enligt skolskjutsreglerna (fastställd 2007, BUN 25) utgår ingen skolskjuts när elever väljer att gå på en annan skola än den som de tillhör enligt upptagningsområdena. Barnoch utbildningsnämnden avser att ge elever, boende i Ringsegård och Skrea, som åker skolskjuts på linjetrafiken möjlighet att vid val av skola fortsätta åka linjetrafik. Övervägande Enligt Skollagen 4 kap. 7 är en kommun skyldig att sörja för att det för eleverna i grundskolan anordnas kostnadsfri skolskjuts, om sådan behövs med hänsyn till färdvägens längd, trafikförhållanden, funktionshinder hos en elev eller någon annan särskild omständighet. Kommunens skyldighet omfattar inte sådana elever som väljer att gå i annan skola än den som kommunen annars skulle placera dem i om något önskemål om en viss skola inte framställts. Skollagen innehåller inget förbud mot att skyldigheten utvidgas. 4 (13)

5 Med linjetrafik avses den busstrafik som Hallandstrafiken kör. Avvikelsen gäller inte elever som bort utanför det angivna området. Avvikelsen gäller inte heller elever som åker beställningstrafik till sin skola. Möjligheten som beslutet ger vissa elever ökar valmöjligheterna för ett antal elever samtidigt som det kan innebära vissa planeringssvårigheter för skolorna när det gäller att veta hur stora elevkullarna är varje år. Undantaget ska inte påverka skolornas bedömning när en elev ansöker om val av skola. En elev som har skolskjuts med linjetrafiken ska inte ha företräde framför annan elev vid val av skola. Bengt Appelqvist, rektor på Söderskolan, stöder förslaget och menar att det redan i dag åker elever från Ringsegård till Söderskolan. Elever åker då linjetrafik ena vägen och beställningstrafik andra vägen men i mån av plats och mot ersättning. Lennart Lundberg på Tullbroområdet har också granskat förslaget och ser inga problem med det. I det berörda området bor det i dag 43 elever i åldrarna 9-12 år. Ingen av dessa elever har gjort val av skola till Söderskolan. Ålder Antal På Hjortbergsskolan går i dag elever som tillhör Söderskolans upptagningsområde. Årskurs Antal elever från Söderområdet Dessa har gjort val av skola till Hjortbergsskolan. Tidigare har en övervägande majoritet av dessa elever gått till Tullbroskolan i årskurs 6. Genomförs inte i detta ärende då det inte är en organisatorisk förändring. BILAGA Expedieras till: Rektor Lennart Lundberg, Rektor Bengt Appelqvist Expeditionerna på Tullbro- Hjortsberg och Söderskolorna 5 (13)

6 21 Stipendium för gymnasiestudier på svenska skolor i utlandet. Dnr /612 1 Ett stipendium inrättas för gymnasiestudier på svenska skolor i utlandet. 2 Stipendiet kan årligen delas ut till 5 elever som är folkbokförd i Falkenberg kommunen och som avser att studera ett år på en svensk utlandsskola godkänd för statsbidrag från regeringen. 3 Stipendiet ska motsvara det inackorderingstillägg som CSN erbjuder vid utlandsstudier (läsåret 08/09 till 1 190:-/månad, i nio månader) 4 Ansökan om stipendium lämnas till intagningsnämnden senast den 31 mars varje år. Intagningsnämnden beslutar om utdelning. 5 Krav på att vara berättigad till stipendium, förutom punkt 2, är a. Eleven får inte erhålla inackorderingsbidrag från CSN det aktuella året. 6 Eventuellt överskott till följd av att det inte delas ut maximalt antal stipendium under ett år återförs till förvaltningen centralt. Inrättande av stipendium för studiet i utlandet. Sammanfattning Studier utomlands under gymnasietiden är i dag en möjlighet som allt fler elever provar på. Det finns olika sätt och orter att bedriva sina utlandsstudier på. Svensk utlandsundervisning bedrivs på en mängd platser runt om i världen i olika omfång och under skiftande förutsättningar. Svensk statsunderstödd utbildning utomlands finns för närvarande i följande former: Svensk utlandsskola Distansundervisning för år 7-9 i grundskolan och NV-och SP programmen på gymnasiet Kompletterande svensk undervisning Undervisning vid internationell skola (Lycée International i Saint-Germaine.en Laye utanför Paris och American School of Warszaw i Warszawa) Europaskolor Svenska skolor i utlandet är avsedda för svenska barn som bor utomlands. De svenska skolorna drivs av enskilda huvudmän i respektive land. Att starta och driva en skola i utlandet ställer inte några krav på speciella tillstånd från svenska myndigheter. En svensk statsbidragsunderstödd utlandsskola måste däremot uppfylla vissa krav på 6 (13)

7 utformning och behov. Vad det gäller gymnasieutbildning är det Sveriges regering som beslutar om tillstånd att anordna reguljär undervisning och statsbidrag. Elev som studerar på en svensk utlandsskola erhåller det traditionella studiebidraget och kan även söka inackorderingstillägg och extra stöd från CSN. Ett av kraven för att bl.a. få inackorderingstillägg är att utbildningen inte finns i elevens hemkommun. Studier på en svensk utlandsskolan kan jämföras med studier på en fristående skola i annan kommun som Falkenberg inte har samverkansavtal med. Då söker eleven inackorderingstillägg från CSN. Kommunen står för den interkommunala ersättningen. Den interkommunala ersättningen till skolorna i utlandet betalas av hemkommunen Övervägande För närvarande finns det 2-3 gymnasieelever i Falkenberg som är intresserade av att studera utomlands. Anta att antalet elever intresset för utlandsstudier kommer att vara omkring 5 per år innebär det en kostnad på :-. Detta tillförs till gymnasieskolan för beslutande av intagningsnämnden. Förbehållen och förutsättning för stipendiet: Eleven ska vara folkbokförd i kommunen ett geografiskt krav som begränsar tilldelningen till kommuninvånarna. 5 elever antalet elever bygger på antagande om intresse samt att det ska vara rimlig kostnad för förvaltningen. I detta ärende genomförs ingen barn- och elevkonsekvensanalys då det inte handlar om en större organisatorisk förändring. Expedieras till: Gymnasieledare Mona Ericsson 22 Utredningsuppdrag rörande Tullbroområdet. Dnr /610 1 Barn- och utbildningsförvaltningen får i uppdrag att genomföra en översyn av Tullbroområdet 2 Målet med översynen är att förvaltningen ska presentera förslag på handlingsalternativ för att områdesorganisationen ska bli en modern och flexibel organisation samt alternativ till dagens åldergrupperingar på respektive enhet. 3 Översynen ska återrapporteras till barn- och utbildningsnämnden senast den 17 december (13)

8 Barn- och utbildningsnämnden ger förvaltningen i uppdrag att genomföra en översyn av Tullbroområdets organisation. Sammanfattning och överväganden Tullbroområdet är sett till antalet elever det största skolområdet i kommunen. Det är samtidigt ett område som står inför stora demografiska förändringar de närmaste åren. För att skolorna, utifrån lokal- och personalperspektiv, ska klara förändringarna de närmaste åren behöver områdes ses över och stödjas i en utvecklingsprocess. Det finns sedan tidigare ett uppdrag till Tullbroområdets rektorer att utreda huruvida det är möjligt att skapa en F-9 skola på Hjortsberg för att minska Tullbroskolans elevantal. Uppdraget ges nu till förvaltningen och bör kompletteras med att översynen på Tullbroområdet bör omfatta samtliga enheter och deras inriktning gällande mottagning av olika åldersgrupper. Utredningen bör även omfatta översyn av upptagningsområden till respektive enhet och Tullbroområdet som helhet. Genomförs inte i detta ärende då det är ett uppdrag till förvaltningen. 23 Reservation av förskoletomt på Kristineslätt (Hjortsberg 4:1). Dnr /214 1 Hemställa till kommunstyrelsen att ge stadsbyggnadskontoret i uppdrag att reservera en tomt på Kristineslätt (Hjortsberg 4:1) i det kommande detaljplanearbetet. 2 Tomten ska vara belägen i anslutning till Hjortsbergsskolan och vara så utformad att den ger plats åt en stor förskola samt tillhörande avlastningsytor. sunderlag För att belysa olika faktorer som kan påverka en framtida byggnation av en förskola på Kristineslätt bifogar vi en skrivelse: PM angående Kristineslätt och reservation av tomt för byggnation av förskola. Stadsbyggnadskontoret har ett uppdrag att slutföra detaljplaneuppdrag rörande Kristineslätt. I detta arbete vill entreprenören Skanska bygga enbostäder. Uppdraget vi har fått nu är att ta ställning till en detaljplan för den del av Kristineslätt som Skanska har för avsikt att bygga villor på och vi vill då göra klart ifall vi skall göra anspråk på en tomt i anslutning till skolan för att kunna bygga barnomsorg. Sammanfattning I arbetet med en ny detaljplan sammankallade SBK entreprenören Skanska och berörda parter inom kommunen för ett möte kring den avslutande etappen i byggnationen av Kristineslätt. Skanska har för avsikt att bygga sk enbostäder och den uppgift som vi fick att ta ställning till var om det skulle avsättas mark för en förskola i när anslutning till Hjortsbergsskolan. 8 (13)

9 Övervägande Efter samtal kring utvecklingen av Hjortsbergsområdet med nybyggnation och generationsväxling i området ser vi att ett ökat behov av barnomsorg. Vi föreslår att det avsätts en stor tomt för att möjliggöra en expansion av barnomsorg/skola i området. För att kunna möjliggöra detta har vi kommit fram till att SBK behöver få i uppdrag att reservera en tomt för barnomsorg/skola i det fortsatta arbetet med detaljplan för Kristineslättsområdet. Någon barnkonsekvensanalys är inte utförd i detta ärende då det inte handlar om en organisatorisk förändring. Expedieras till: Kommunstyrelsen 24 Uppföljning intern ekonomisk kontrollplan Dnr /601 1 Internkontrollredovisningn för år 2007 antas sunderlag Bilaga 1, Uppföljning intern kontrollplan år 2007 för Barn- och utbildningsnämnden. Kommunstyrelsen har den 10 juni beslutat att anta reglemente för intern ekonomisk kontroll i Falkenbergs kommun. Sammanfattning Syftet med ett övergripande reglemente för intern ekonomisk kontroll är att fastställa organisationen och ansvaret för den interna kontrollen samt på vilket sätt uppföljning mot fastställda riktlinjer ska ske. Under 2007 skulle enbart områden förknippade med problem som uppstått i samband med införandet av skanning av fakturor granskas genom intern kontroll. Nämnden skall löpande eller i samband med att årets plan lämnas, rapportera resultatet från uppföljningen av föregående års interna kontroll till kommunstyrelsen. Rapportering skall samtidigt ske till kommunens revisorer. Genomförs inte i detta ärende då det inte är en organisatorisk förändring BILAGA 9 (13)

10 25 Meddelanden 1 Meddelanden för perioden har delgivits barn och utbildningsnämnden. 26 Delegationsbeslut 1 Delegationsbeslut enligt utsänd lista har kommit barn- och utbildningsnämnden till känna BESLUTSDATUM BESLUT DELEGAT Utlämnande av handlingar Nämndsekreterare Utlämnande av handlingar Nämndsekreterare Utlämnande av handlingar Nämndsekreterare Utlämnande av handlingar Nämndsekreterare om skolskjuts vid växelvis boende Planerare/utredare om anställning K41, TÅ39, TÅ42-42, G5, ULL 25, ULL 08/09-1,4,7,10 27 Elevkostnad, gymnasiet Dnr /612 1 De redovisade elevkostnaderna per program läsåret 2007/08 antas. sunderlag Elevkostnaden per program ligger till grund för andra kommuners/friskolors ekonomiska ersättning för elev som studerar utanför Falkenbergs gymnasieskola men på ett program som kommunens skola anordnar. Bidragsbelopp Varav för lokaler Varav moms kr per elev kr per elev kr per elev 10 (13)

11 BF BP EC EN ES FP HP HR HV IB IP LP MP NP NV OP SP TE Barn- och utbildningsnämnden har att fatta beslut om gymnasieskolans elevkostnad per program Bidragsbeloppet skall enligt skollagen 9 kap 8a bestämmas efter samma grunder som kommunen tillämpar vid fördelning av resurser till det programmet i de egna gymnasieskolorna. När bidraget bestäms skall hänsyn tas till den fristående skolans åtagande. Expedieras till Falkenbergs gymnasieskola Skolverket SCB 28 Elevkostnad inkl gemensamma kostnader för gymnasiet Dnr /612 1 De redovisade elevkostnaderna per program och läsår antas När Falkenbergs gymnasieskola tar emot elever från andra kommuner faktureras elevens hemkommun enligt nedanstående prislista. Listan bygger på Falkenbergs gymnasieskolas faktiska kostnader per program samt ett tillägg för gemensamma overheadkostnader. 11 (13)

12 sunderlag Totalt per elev Program Exkl BUN gem. kostnader Inkl BUN gem. kostnader Kostnad per elev för administration kr BF kr BP kr EC kr ES kr FP kr HP kr HR kr IP kr IV kr LP kr MP kr NV kr OP kr SM kr SP kr TE kr Barn- och utbildningsnämnden har att fatta beslut om gymnasieskolans elevkostnad per program Utöver denna kostnad så tillkommer overhead kostnader för gemensam administration. Därefter faktureras andra kommuner som har sina elever studerande på Falkenbergs gymnasieskola. Expedieras till Falkenbergs gymnasieskola 29 Övrigt Susan Mech (m) lyfter frågan hur vi hantera svaga elever i grundskolan. Vilket stöd kan vi ge? IV-programmet har många gånger svårt att ta emot dessa elever. Gymnasieutredning behandlar de olika programmen på gymnasiet. Susan Mech (m) informerar om en metod som används för att se över elevers användande av Internet. 12 (13)

13 Frågor från Sara Grimpe (s) på Handlingar för kännedom Skrivelse från föräldraföreningen i Ljungby Vilken är den verkliga valfriheten mellan Vinberg- och Ljungbyskolan? Kerstin Angel och Dahn Persson (s) ska träffa föräldraföreningen i början av maj för att diskutera frågan. Protokoll fört vid samverkansmöte i Ullared Under Utannonserade tjänster: Kan en barnskötartjänst konvertera till förskollärartjänst? T.F. förvaltningschef besvarar frågan att så är möjligt. Under Övriga frågor: Ska man ge medicin i förskola och skola? Det finns tydliga regler från skolhälsovården hur man hanterar denna fråga. Protokoll från samverkansmöte vid Falkenbergs Gymnasieskola 4.2. Påpekande att det är viktigt att brandskyddsutbildning sker årligen. 13 (13)

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3 Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00 NÄRVARANDE Ledamöter Tjänstgörande Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c), ordförande

Läs mer

Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:00-14:30

Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:00-14:30 Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum 2009-01-28 Sammanträdestid 13:00-14:30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c), ordförande Dahn

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden. FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2. 2008-02-13 Sammanträdestid 13:00-17:00

Barn- och utbildningsnämnden. FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2. 2008-02-13 Sammanträdestid 13:00-17:00 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2 Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2008-02-13 Sammanträdestid 13:00-17:00 NÄRVARANDE Ledamöter Tjänstgörande Ersättare Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c),

Läs mer

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Eva Christiansson (C) Margareta Warnholtz (M) Pontus Ericsson (C) Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP)

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Eva Christiansson (C) Margareta Warnholtz (M) Pontus Ericsson (C) Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP) Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-02-26 Sammanträdestid 13.15-16.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-26 Sammanträdestid 8.15-14.30

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-26 Sammanträdestid 8.15-14.30 Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-26 Sammanträdestid 8.15-14.30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Sara Grimpe

Läs mer

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) 71 omedelbar justering. Ordföranden samt

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) 71 omedelbar justering. Ordföranden samt Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum 2014-10-22 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

Eva Christiansson (C) Pontus Ericsson (C) Peter Dygården (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP)

Eva Christiansson (C) Pontus Ericsson (C) Peter Dygården (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2013-09-25 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Allan Bjärkhed (KD), ordförande Johanna Svensson (S), 1:e vice ordförande Caroline Lundberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2015-03-25 Sammanträdestid 13.15-16.40 Ajournering 14.20-14.50 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice

Läs mer

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-27 Sammanträdestid 13.15-16.30. Närvarande. Ledamöter

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-27 Sammanträdestid 13.15-16.30. Närvarande. Ledamöter Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-27 Sammanträdestid 13.15-16.30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP)

Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP) Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2013-04-24 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2009-06-17 Sammanträdestid 08:00-17:00

Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2009-06-17 Sammanträdestid 08:00-17:00 Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2009-06-17 Sammanträdestid - 17:00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c), ordförande Dahn Persson

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 26 november 2015 kl. 08.30 10.05 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör

Läs mer

Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 16:35-16:40. Närvarande

Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 16:35-16:40. Närvarande Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum 2016-11-30 Sammanträdestid 16:35-16:40 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta

Läs mer

Elever i gymnasieskolan 2007/08

Elever i gymnasieskolan 2007/08 Enheten för utbildningsstatistik 2008-02-27 Dnr 71-2008-00004 1 (6) Elever i gymnasieskolan 2007/08 1 Antal elever och skolor Antalet elever i gymnasieskolan är större än någonsin och uppgår detta läsår

Läs mer

Därutöver har kommunfullmäktige beslutat om följande specifika uppdrag för Barn- och utbildningsnämnden 2011.

Därutöver har kommunfullmäktige beslutat om följande specifika uppdrag för Barn- och utbildningsnämnden 2011. Information Datum 2011-02-17 Barn- och utbildningsförvaltningen BUN-kansliet Stefan Bergdoff 0346-886408 stefan.bergdoff@falkenberg.se Info-ärende på BUN 2011-02-23 Internbudget 2011 Uppdrag från Kommunfullmäktige

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Anmälan av delegationsbeslut... 5 4 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 6 5 Budget 2017... 7 6 Skolmatslyftet...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (19)

Sammanträdesprotokoll 1 (19) Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Eva-Lena Johansson (s) Clary Svensson (s), 2-7 Monica Gustavsson (s) Leif Karlsson (s)

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Eva-Lena Johansson (s) Clary Svensson (s), 2-7 Monica Gustavsson (s) Leif Karlsson (s) ) 2004-02-26 1 (16) Plats och tid: Furåsen, Färgelanda, torsdagen den 26 februari 2004, klockan 13.00-16.00. ande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande Tommy Widekärr (fp)

Läs mer

Skolpeng utomlands förslag till regler från och med januari 2013

Skolpeng utomlands förslag till regler från och med januari 2013 1(6) Barn- och utbildningsnämnden Skolpeng utomlands förslag till regler från och med januari 2013 Ärendet Förvaltningen föreslår att regler för skolpeng utomlands fastställs. s förslag till beslut Barn-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 april 2014 kl. 08.30 10.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2016-10-27 1(15) Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 13:30-16:35 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa Branchetti Hallberg (S) ersätter Per Arne Andersson

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 17:00 19:30 Utses att justera Maria Jacobsson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-09-24

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-05-02 1(12) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 14.40. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S

Läs mer

Riktlinjer för ersättning av gymnasiestudier utomlands

Riktlinjer för ersättning av gymnasiestudier utomlands Ärende 8 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-05-14 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Riktlinjer för ersättning av gymnasiestudier utomlands Dnr: UN 18/ Sammanfattning av ärendet Enligt beslut i UN 2007-01-30

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30.

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. 11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. ande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

Yttrande över ansökan från American International School of Sweden AB

Yttrande över ansökan från American International School of Sweden AB Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-04-19 Diarienummer 0854/18 Handläggare Jonas Österberg Telefon: E-post: jonas.osterberg@stadshuset.goteborg.se Yttrande över ansökan från American International

Läs mer

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2010-02-24 Sammanträdestid 8.15-13.30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Bengt-Åke Salsgård (m), 1:e vice ordförande Dahn Persson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.45. Beslutande Britta Bergström (s) Leif Thor (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Riktlinjer för stöd till inackordering för elever i gymnasieskola och gymnasiesärskola samt för resebidrag för elever i gymnasieskola

Riktlinjer för stöd till inackordering för elever i gymnasieskola och gymnasiesärskola samt för resebidrag för elever i gymnasieskola Antagna av barn- och utbildningsnämnden 2017-03-01 Barn- och utbildningsförvaltningen Riktlinjer för stöd till inackordering för elever i gymnasieskola och gymnasiesärskola samt för resebidrag för elever

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 7 mars 2012, kl 16.00 S och C har gruppmöte måndag 5 mars,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Tisdagen 6 mars 2018 kl. 15.00 17.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Monica Björsell (LBPO), ordförande Torsten Lindh (S) Anne-Louise Karlsson (C) Petra Ojala (C) Susanne

Läs mer

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:15 17:30. Närvarande

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:15 17:30. Närvarande Barn- och utbildningsnämnden Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum 2017-03-22 Sammanträdestid 13:15 17:30 Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kerstin Angel (C), ordförande Sara Grimpe Wernersson (S)

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-13.20 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

System för redovisning av kostnader för olika program vid kommunala gymnasieskolor

System för redovisning av kostnader för olika program vid kommunala gymnasieskolor RAPPORT 2002-11-14 Dnr 01-2002:2771 Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm System för redovisning av kostnader för olika program vid kommunala gymnasieskolor Skolverket skall enligt regeringsbeslut

Läs mer

Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum 2008-12-17 Sammanträdestid 13:00-17:00

Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum 2008-12-17 Sammanträdestid 13:00-17:00 Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum 2008-12-17 Sammanträdestid 13:00-17:00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c), ordförande Dahn

Läs mer

Studiebesök vid nya skolan kl

Studiebesök vid nya skolan kl 1(14) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 3 mars kl. 16.00-18.30 Studiebesök vid nya skolan kl 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ordförande Daniel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (13) Plats och tid Travmuseet, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli Elovsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C)

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, tisdagen den 20 juni 2017 kl 18:30 20.30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Thord

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer

Ärende Beteckning Sidnummer Barn- och utbildningsnämnden 2012-01-18 Plats: Lilla Sess Tid: 2012-01-24 kl. 19:00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01 2014-09-01 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 08:30-12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa Malm (MP) Laila Andrén (S) Klas

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli

Läs mer

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S)

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S) Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-10 Sammanträdestid 08:00-9:10 Ledamöter Peter Dygården (S) Tore Holmefalk (C) Gabriella Geertinger (S) Anna Andersson (C) Lena Engström

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/ Malin Norrman. Barn- och utbildningsnämnden

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/ Malin Norrman. Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (8) Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden 2018-04-03 BUN 2018/0092-600 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tingssalen, Tingshuset, kl 08.30 10.15 Ledamöter Se nästa

Läs mer

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD).

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD). Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 19 april 2017, klockan 16.00 17.50. ande Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson

Läs mer

Blerta Mlinaku (S) Anna Andersson (C) Margareta Gustavsson (S) Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Blerta Mlinaku (S) Anna Andersson (C) Margareta Gustavsson (S) Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 12 Sammanträdesdatum 2016-10-26 Sammanträdestid 13.15 - Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 2017-02-13 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet Bildningsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl. 13.00 15.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/10 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-02-06, kl. 14.00 15.45 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 Ärendeförteckning 104 Val av justerare 105 Fastställande av dagordningen 106 Anmälan av informationsärenden oktober 2014 107 Redovisningar av delegeringsbeslut oktober 2014 108 Granskning av

Läs mer

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 09.30 11.40 Beslutande ledamöter: Sven Holmqvist (S), ordförande Tord Larsson (S), v ordf Johan Agetoft (S) Anna-Karin Jonsson Kvist (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Kommunhuset 1 oktober 2015 kl. 13.30-14.15 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine Andreasson (C) KD Elise

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Paragrafer 138-145 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Förskolan Prästkragen kl. 14:30 17.15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling (M) Markku

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

() Justerande.. Lene Hollner Just2

() Justerande.. Lene Hollner Just2 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid Centalen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Justering plats och tid Lene

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28. Ordföranden samt. Ordförande... Kerstin Angel. Justerare... Underskrift... Frida Byrsten

Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28. Ordföranden samt. Ordförande... Kerstin Angel. Justerare... Underskrift... Frida Byrsten Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2010-04-28 Sammanträdestid 8.00 15.45 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (c), ordförande Dahn Persson (s), 2:e vice ordförande, avviker 15.00

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Jenny Dahlin, verksamhetschef Hagfors skolområde Jan Lilja, tf barn- och bildningschef

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Jenny Dahlin, verksamhetschef Hagfors skolområde Jan Lilja, tf barn- och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 10:35 11:05 Beslutande Övriga Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Jan Klarström (SD) Jan Sandström (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Töcksfors skola, 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Allan Spets, V. ordförande (C) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Thord Andersson (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) UTBILDNINGSNÄMNDEN

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset kl. 13.00 15.30 Ajournering 14.25-14.40 ande Lennart Andersson (S), ordf Lars-Göran Andersson (S) Stig Augustsson (S) tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-10 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Christina Aspenryd (S), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet 6 februari 2014 kl. 13.30-18.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal MBP FP MP Henry Sandahl Egon Svensson, tjänstgör

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-22 1 (22) Klämmesbo, Stadshuset, Tidaholm, 2011-03-22 kl. 10:30 11.10

Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-22 1 (22) Klämmesbo, Stadshuset, Tidaholm, 2011-03-22 kl. 10:30 11.10 Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-22 1 (22) Plats och tid Klämmesbo, Stadshuset, Tidaholm, 2011-03-22 kl. 10:30 11.10 Paragrafer 49-58 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Pereric Gustafsson

Läs mer

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-14.20 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (14)

Barn- och Utbildningsnämnden (14) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-09-24 1 (14) Plats och tid Hjortviken, kl. 15.00 16.10 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c), ordförande Ingridh Anderén (m) Margaretha Malmsjö

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25.

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00-15.05 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, ordförande (S) Peter Joensuu,

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2005-09-13 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00 16.15

Barn- och utbildningsnämnden 2005-09-13 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00 16.15 Barn- och utbildningsnämnden 2005-09-13 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00 16.15 Beslutande: Anders Nilsson (v) Ann-Marie Rosö (s) ersätter Åsa Hååkman Felth (s) Birgitta Bruun (m) Olle

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(16) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje Kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för år 2013.

26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för år 2013. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2012-03-28 24 Meddelanden. 25 Anmälan om delegationsbeslut. 26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-01-26 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Aktuell betygsstatistik åk 6... 3 2 Aktuell betygsstatistik åk 7-9... 4 3 Ekonomisk månadsrapport... 5 4 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-03-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-03-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-03-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00-12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S) Torbjörn Norén (S), ers f Laila Andrén (S) Tina Carlson (V),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.15-18.40 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Stefan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 17.00 20.25 Majja Neverland (V), ordförande Robin Bergman (S)

Läs mer