Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08:00-17:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2009-06-17 Sammanträdestid 08:00-17:00"

Transkript

1 Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum Sammanträdestid - 17:00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c), ordförande Dahn Persson (s), 2:e vice ordförande Bengt-Åke Salsgård (m), 1:e vice ordförande Sara Grimpe (s) Per Johansson (c) (10:30 17:00) Carina Werner (m) Maria Jörmalm Andersson (s) Ann-Margret Kristensson (c) Else-Marie Johansson (s) Kjell Johansson (ap) Åsa Norberg (s) Eva Christiansson (c) Susan Petersson (kd) för Sofia Larzon (kd) Pontus Ericsson (c) för Anders Malmström (fp) Nils-Arne Karlsson (s) för Tommy Larsson (s) Susan Mack (m) Anita Gidén (v) (13:00 17:00) Arja Holmstedt-Svensson, förvaltningschef Viktor Prytz, nämndsekreterare/utredare Jonaz Björk, projektledare företagsamt lärande (Information 1) Netti Lindberg, kontaktperson Falkenberg, företagsamt lärande (Information 1) Stefan Bergdoff, ekonomichef (Information 2 4 och 37-38) Pernilla Lennström, administrativ chef (Information 2 & 3) Ingmar Kärrsten, kvalitetsstrateg (Information 2 och 3) Karin Delin, verksamhetsstrateg (Information 2, 3, 5 och 40) Jan Olsson, utredningskonsult grundskolan (Information 4) Hans-Lennart Stenkvist, konsult Öhrlings PWC (Information 4) Bengt Appelqvist, rektor Söder (Information 5) Carin Källström, rektor Söder (Information 5) Helena Jonsson, planerare/utredare (Information 7 och 41) Bruno Andersson, planeringschef Hallandstrafiken ( 41) Martin Lövström, planerare/utredare ( 41)

2 Paragrafer Justering Ordföranden samt Ann-Margret Kristensson Underskrifter Sekreterare... Viktor Prytz Ordförande... Kerstin Angel Justerare... Ann-Margret Kristensson Protokollet justerat och anslaget Underskrift... Viktor Prytz 2 (15)

3 Information 1. Företagsamt lärande Jonaz Björk och Netti Lindberg, Region Halland, informerar om projektet Företagsamt lärande. Region Halland driver projektet som avslutas i november Skolorna i Falkenbergs kommun har fram tills nu visat ett begränsat intresse för de utbildningar och seminarium som har genomförts. Under våren har regionen avsatt en heltidstjänst för Falkenberg i syfte att öka engagemanget i kommunen och öka deltagandet under hösten. 2. Delårsbokslut Ekonomichefen redogör för delårsbokslutet 3. Verksamhetsplan 2010 och budgetarbetet Nämndens ledamöter arbetar med grunden för verksamhetsplan Den 5 augusti fortsätter arbetet med verksamhetsplanen i arbetsutskottet. 4. Genomlysning av grundskolan och gymnasieskolan Jan Olsson presenterar sin utredning rörande grundskolans personal och löner. Hans-Lennart Stenkvist presenterar utredningen av gymnasieskolans organisation. 5. Utveckling av resursskolornas verksamhet Rektorerna från Söderområdet redogör för utvecklingen av resursskolornas verksamhet. 6. Lägesrapport Hörselskolan 7. Städupphandlingen Planerare/utredare och förvaltningschefen redogör för städupphandlingen och resultaten av den. Tilldelningsbeslut är fattat av förvaltningschefen. n 34 Uppdatering av barn- och utbildningsnämndens delegationsordning. Dnr /601 1 Föreslagna förändringar av delegationsordningen, presenterade under övervägande, ska genomföras sunderlag - Gällande delegationsordning Barn- och utbildningsnämnden har att besluta om uppdatering av delegationsordningen. 3 (15)

4 Sammanfattning Delegationsordningen är en förteckning över de beslutanderätter som barn- och utbildningsnämnden med stöd av 6 kap Kommunallagen delegerat till utskott, till en ledamot eller ersättare eller till en anställd i kommunen. Gällande delegationsordning fastställdes Det har sedan beslutet skett förändringar av tjänster samt lämnats in förslag på förändringar. Detta innebär att delegationsordningen behöver uppdateras. Övervägande Ändring till följd av organisationsförändring Titeln gymnasieledare ersätts av gymnasiechef Titeln utvecklingsledare ersätts med verksamhetsstrateg Rodret har inte längre någon rektor utan följande beslut delegeras till andra tjänstemän: Inskrivning och utskrivning i särskola samt återgång till grundskolan rektor särskolan Anställning av psykolog verksamhetsstrateg beträffande begärt entledigande för psykologer verksamhetsstrateg Tjänsten som utvecklingschef avskaffas och beslut på delegationen förs över till verksamhetsstrategen gäller punkterna: 1.2.9, 2.1.5, 2.4.3, 7.7, 8.3 Ändring av formulering 3.9 Sluta internhyresavtal med FABO eller annan hyresvärd är delegerat till planerare/utredare. Internhyresavtal föreslås ändras till hyresavtal för att skapa ytterligare förutsättningar för förvaltningen att hyra utrymmen för verksamhetens behov. Punkten kompletteras med förslaget till fullmäktige rörande information till nämnden. Ändring av delegat Anställning av personal vid BUN-kansliet. om anställning av personal inom respektive funktion ska fattas av funktionscheferna. Anställning av övrig personal samt chefer ska fattas av förvaltningschefen 10.1 Avsteg från nämndens bestämmelser om skolskjutsning. Är delegerat till au men föreslås delegeras till planerare/utredare med ansvar för skolskjutsarna. På så sätt underlättas handläggningen av dessa ärenden. Punkten kompletteras med att delegaten årligen ska rapportera en sammanställning och analys av dessa ärenden till nämnden. Ny delegering 4 (15)

5 om rese- och inackorderingsbidrag (BUN 21, 2009 samt skollagen 5 kap. 33 ). et anger att detta ska handläggas på kansliet. i frågan delegeras därmed till verksamhetsekonom med inriktning på gymnasiet. om inskrivning och utskrivning av elev i gymnasiesärskolan (skollagen 6 kap. 7-8 ) Lagen anger att det är styrelsen för utbildningen som beslutar om inskrivning i gymnasiesärskolan. Föreslås delegeras till rektor för gymnasiesärskolan för att beslutet ska fattas nära eleven och verksamheten. om svar till Skolinspektionen till följd av anmälningsärenden (Skollagen 14 kap. 9 ). Delegeras till förvaltningschefen. Anmälningsärendena rör enskilda elevers situation och utreds av ansvarig rektor med stöd av kansliets utredare. Det är viktigt att rektor ansvarar för utredningen. Genomförs endast i ärenden som rör större organisationsförändringar. Kommunstyrelsen Samtliga rektorer BUF-kansliet 35 Generell avvikelse från skolskjutsreglerna som ger elever boende i Ringsegård och Skrea möjlighet att åka linjetrafik vid val av skola. Dnr /623 1 Elever, boende i Ringsegård och Skrea inom angivet område (bilaga), som ska börja årskurs 6 på Tullbroskolan och därmed kommer att åka skolskjuts med linjetrafiken får vid val av skola till Söderskolan fortsätta att åka linjetrafik. 2 Antalet elever i det angivna området som kan beviljas denna generella avvikelse ska uppgå till maximalt 15 elever. 3 et om avvikelse gäller endast för elever som gör val av skola inför läsåret 2009/10 samt under hela deras utbildning på Söderskolan. sunderlag i BUN 20, om avvikelseregel 5 (15)

6 Barn- och utbildningsnämnden har att ta ställning till att förlänga undantagsregeln som anger att elever, boende i Ringsegård och Skrea, som åker skolskjuts på linjetrafiken i kommunen vid val av skola får behålla möjligheten att åka linjetrafik till Söderskolan. Sammanfattning Inför läsåret 2008/09 beslutade barn- och utbildningsnämnden att elever, boende i Ringsegård och Skrea inom angivet område (bilaga), som ska börja årskurs 6 på Tullbroskolan och därmed kommer att åka skolskjuts med linjetrafiken får vid val av skola till Söderskolan fortsätta att åka linjetrafik. Undantaget skulle gälla max 15 elever och skulle bara gälla elever som gjorde val av skola inför läsåret 08/09. Enligt skolskjutsreglerna (fastställd 2007, BUN 25) utgår ingen skolskjuts när elever väljer att gå på en annan skola än den som de tillhör enligt upptagningsområdena. Övervägande Enligt Skollagen 4 kap. 7 är en kommun skyldig att sörja för att det för eleverna i grundskolan anordnas kostnadsfri skolskjuts, om sådan behövs med hänsyn till färdvägens längd, trafikförhållanden, funktionshinder hos en elev eller någon annan särskild omständighet. Kommunens skyldighet omfattar inte sådana elever som väljer att gå i annan skola än den som kommunen annars skulle placera dem i om något önskemål om en viss skola inte framställts. Skollagen innehåller inget förbud mot att skyldigheten utvidgas. Med linjetrafik avses den busstrafik som Hallandstrafiken kör. Avvikelsen gäller inte elever som bort utanför det angivna området. Avvikelsen gäller inte heller elever som åker beställningstrafik till sin skola. Möjligheten att få busskort ökar valmöjligheterna för vissa elever vilket kan innebära vissa planeringssvårigheter för skolorna när det gäller att veta hur stora elevkullarna är varje år. Undantaget ska inte påverka skolornas bedömning när en elev ansöker om val av skola. En elev som har skolskjuts med linjetrafiken ska inte ha företräde framför annan elev vid val av skola. Söderområdet anger att undantagsregeln har fungerat bra och att det inte har varit några problem för eleverna som har valt att utnyttja möjligheten. Söderområdet anger att det har varit elever som har åkt från de berörda områdena. Inför läsåret 09/10 bedöms det vara färre elever som är intresserad av denna lösning. Genomförs inte i detta ärende då det inte är en organisatorisk förändring. Söderskolan (Skolskjutsansvarig) Tullbroskolan (Skolskjutsansvarig) 6 (15)

7 36 Nämndens möten och struktur. Dnr /601 1 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott avvecklas efter nämndens möte den 2 september Barn- och utbildningsnämndens kommer efter den 2 september 2009 att ha möten enligt följande schema: PRESIDIUM BUN sep 30 sep 7 okt 28 okt 4 nov 25 nov 2 dec 16 dec 3 Den nya mötesstrukturen ska utvärderas för återrapportering till nämnden i oktober sunderlag Tjänsteskrivelse Översyn av mötesrutiner m.m. för barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden har att fatta beslut om ny struktur för sina möten. Sammanfattning och övervägande Barn- och utbildningsnämnden har en mötesstruktur där varje möte i nämnden har föregåtts av två möten i arbetsutskottet och ett möte i presidiet. En omgång tar ca 7 veckor. Förvaltningen har observerat att detta arbetssätt bl.a. har inneburit att kravet på att ett ärende är fullt utrett inom förvaltningen inför au 1, uppfattas som svagt då det alltid är möjligt att återkomma på au 2. Au 1 har även en tendens att lyfta frågor som både tjänstemän och politiker kunde ha lyft under utredningsprocessen. Dessa förhållanden innebär att vissa ärenden inte är färdiga när de når arbetsutskottet. Är ärendet inte klart till au 1 är tiden för komplettering till au 2 väldigt kort. När ett ärende är planerat att beslutas vid ett visst nämndssammanträde blir detta ett problem till följd av att ansvarig tjänsteman har svårigheter att slutföra handläggningen i tid. Nämnden får ofullständigt material att fatta beslut på. Arbetsgången innebär även överlappningar mellan mötesrundorna och relativt få möten i nämnden. För att få plats med så många möten i nämnden som möjligt under ett år sker det överlappningar eller avsteg från 2-veckorsregeln vissa månader. Det innebär att au och nämnder från olika omgångar ligger nära varandra. Det skapar även låsningar i systemet då det är svårt att lägga in extra möten vid behov. Barn- och utbildningsnämnden har 9 möten per år och socialnämnden samt kultur- och fritidsnämnden har 11 möten per år. De relativt få nämndsmötena innebär att remisstider och tidsbundna ärenden kan vara svåra att slutföra i tid. 7 (15)

8 Liggande förslag innebär att arbetsutskottet avvecklas och att nämnden har heldagsmöte en gång per månad. På förmiddagen bereds ärende och på eftermiddagen fattas beslut. Beroende på antalet ärenden som ligger för beredning alternativt beslut samt antalet informationspunkter kan uppdelningen och tiderna variera. BUN fm BUN em BUN fm BUN em Varje möte i nämnden föregås av minst ett möte i presidiet. Genom denna utveckling av nämndens arbetssätt förväntas följande uppnås: - Ökad delaktighet - Fler beslutande möten - Tydligare ansvar för tjänstemän och politiker - Tydligare tider för handläggning och underlag - Tydligare krav på handläggning och underlag - Nämndens beslutprocess kommer i bättre fas med övriga beslutsprocesser i kommunen - hanteringen från presidium till beslutande nämnd förlängs med en vecka. Genomförs endast i ärenden rörande större organisatoriska förändringar. Kommunstyrelsen Samtliga rektorer BUF-kansliet 37 Tak för hyreskompensation till enskilda förskolor. Dnr /290 1 Den maximala ersättningen till enskilda förskolor avseende hyra är 33 kr + moms per kvadratmeter per barn och år. Indexuppräkning sker enligt kommunens principer för uppräkning. 2 Systemet träder i kraft 1 januari sunderlag Skrivelse daterad samt bilaga med beräkningsunderlag daterad (15)

9 Barn- och utbildningsnämnden har att fastställa en övre gräns för ersättning till enskilda förskolor för deras lokalkostnader. Sammanfattning och övervägande Enskilda förskolor får kompensation för driften. Idag erhåller de bidrag enligt den faktiska kostnaden för hyra och övriga lokalkostnader. Det innebär att kostnaden kan bli hög för kommunen om en enskild förskola väljer en dyr lokal. Detta beslut fastställer ett tak för kommunens ersättning till de enskilda förskolorna när det gäller hyreskompensationen. Taket utgår från kommunens egen snittkostnad per barn och kvadratmeter i förskolan. Då kostnaden även fördelas efter antal barn behöver inte en ny lokal vara dyrare än en äldre lokal då nya lokaler oftast tar in fler barn och utnyttjar lokalytan på ett för verksamheten optimalt sätt. Det är viktigt att hushålla med kommunens budget, vidare är det viktigt att det tydligt framgår vad som maximalt ska ersättas för hyror till enskilda förskolor. Andra kommuner har tak för kompensation till enskilda förskolor och det är viktigt med tydliga regler för utbetalningar av kommunala medel. Kommunens snittkostnad på kommunala förskolor anges som maximal ersättning. Genomförs endast i ärende rörande större organisatorisk förändring. Ekonomichefen Samtliga enskilda förskolor 38 Äskande om medel för inventarier till Wabenolokalen. Dnr /612 1 Hemställa till kommunstyrelsen att barn- och utbildningsnämnden tillförs kr för investeringsprojekt avseende inventarier till Wabenolokalen. sunderlag Investeringsredovisning årsbokslut Under 2008 hade BUN ett anslag om 2,5 mkr för inventarier till Wabenolokalen, där byggprogrammet på gymnasiet huserar. Utifrån ett kostnadseffektivt synsätt har inköpen skett i lugn takt efter hand som behov uppstått under I bokslutet för 2008 återstod tkr på investeringsprojektet. Dessa medel avsåg uppbyggnad av plåtverkstad samt en mur- och betongstation. Vidare skulle en anläggningsstation och en övningsstation byggas upp och maskiner 9 (15)

10 köpas in till byggprogrammet. Under bokslutsprocessen ströks dessa medel och fördes alltså ej över till år Detta innebär att utbildningsmålen för programmets elever inte går att uppnå. En anledning till att medel ej överfördes kan vara att nämndens reinvesteringsanslag överskreds pga flytt av en paviljong som kostnadsberäknades av stadsbyggnadskontoret till 200 tkr för BUN men som slutligen kostade nämnden över 1,1 mkr. Den negativa avvikelsen på 1,1 mkr på reinvesteringsanslaget kan ha medverkat till att Wabenoanslaget ströks ur nämndens budget för Det är emellertid två helt olika investeringsprojekt. Sammanfattning Det saknas medel för att förse byggprogrammet med inventarier. Anslaget ströks i bokslutsdiskussionen vilket får följder för BUN. Inventarieanslaget behövs för att nå utbildningsmålen för byggprogrammets elever. Övervägande Medel för projektet om totalt 2,5 mkr behövs och projektet följer ursprunglig projektbudget. Genomförs endast vid ärenden som handlar om större organisatoriska förändringar. Kommunstyrelsen 39 Organisationsförändring av barn- och utbildningsförvaltningen. Dnr /610 1 Ny beslutsnivå införs med två nya tjänster som verksamhetschefer för förskola och grundskola. 2 Den nya organisationen gäller från och med den 1 januari sunderlag - Utredning rörande barn- och utbildningsförvaltningens framtida organisation och ledning Barn- och utbildningsnämnden har att beslut om att en ny beslutsnivå införs i barn- och utbildningsförvaltningen genom rekryteringen av två verksamhetschefer. En för förskolan respektive en för grundskolan. Förändringen ska gälla från och med den 1 januari Sammanfattning och övervägande 10 (15)

11 Förändringsprocessen i ett helhetsperspektiv återger effekter och förväntade resultat i hela organisationen med alla dess aktörer. En ökad styrning och ledning ger alla elever, barn och ungdomar i våra verksamheter möjlighet att genomgå förskola och/eller annan skolverksamhet utifrån likvärdighetsprincipen (Skollagen 1 kap. 2 ). Det vill säga oavsett var i vår kommun barn och elever befinner sig finns en kvalitetsnivå på verksamheten, som är likvärdig i hela kommunen. Eftersom elever och lärande är vår huvudsakliga process är det viktigt att fastslå att förändringen handlar om att skapa möjligheter för våra elever att nå bättre resultat och skapa lust att lära mer. Som vårdnadshavare kan man förvänta sig att få en tydlig information om vad som erbjuds i våra verksamheter och hur vi arbetar för att nå våra mål. Samtidigt som detta skapar stor möjlighet till delaktighet och inflytande för både elevoch vårdnadshavare. Som lärare/övrig personal finns en tydlighet i organisation och ansvarsfrågor. Arbetet med mål kommer att intensifieras och blir känt i hela verksamheten. Rektor har en nära chef som stöd i det vardagliga arbetet samtidigt som det finns stora möjligheter till samordning och därmed avlastning för rektor. Alla rektorer får samma budskap om vad som förväntas och det skapar trygghet och tilltro till den egna förmågan. Förvaltningschef arbetar med strategiska frågor och ansvarar för att det inre arbetet både gentemot nämnd och övriga instanser löper friktionsfritt och med hög kvalitet. Vidare ansvarar förvaltningschefen för att ledningsgruppen bestående av områdeschef och funktionschefer träffas regelbundet för avstämning av pågående arbeten, strategier för kommande ärenden och eventuella svårigheter som behöver lyftas för att stödja rektorer och/eller andra aktörer. Förvaltningschefen ska även skapa en tydlig och lyhörd organisation som arbetar åt samma håll där kompetenser och erfarenheter tas tillvara genom öppenhet och arbete mot en alltmer lärande organisation. Förvaltningskansliet arbetar utifrån en funktionsindelning och med tydligare uppdrag för ansvarig chef i de tre funktionerna. Kansliet skapar tydlighet i hur strategiska respektive operativa uppgifter fördelas samt hur verksamheten kan få stöd i sitt arbete. Som nämndspolitiker innebär de planerade förändringarna att varje funktionschef ansvarar för att hela processen från start till färdigt dokument är genomfört enligt gällande direktiv. Organisationen blir tydlig eftersom en chef har huvudansvaret för frågor gällande våra olika skolformer: förskola, grundskola, gymnasium. Målet är en tydlig organisation där vem som helst kan följa och förstå hur olika delar samverkar och hänger ihop samt var och av vem olika beslut fattas. Införandet av två nya tjänster bedöms inte innebära ett behov av utökade ekonomiska ramar för förvaltningen. Har genomförts i samband med utredningen och processerna inför den framtida organisationen. Kommunstyrelsen Samtliga rektorer BUF-kansliet 11 (15)

12 40 Erbjudande om plats i familjedaghem, 15-timmarsbarn. Dnr /600 1 Undantag från beslut från om att barn till föräldralediga och arbetssökande föräldrar samt barn som vistas maximalt 15 timmar i allmän förskola erbjuds verksamhet i förskola, inte hos dagbarnvårdare, medges och kan ske först efter samråd med verksamhetsstrategen. sunderlag - BUN 106, Inför hösten 2009 och våren 2010 finns brist på förskoleplatser. Planerad förskoleutbyggnad kan tidigast tas i bruk hösten I samtal med rektorer och placeringsassistenter uppges att det finns plats att erbjuda i familjedaghem. Barn- och utbildningsnämnden beslutade att barn till föräldralediga och arbetssökande föräldrar samt barn som vistas maximalt 15 timmar i allmän förskola erbjuds verksamhet i förskola, inte hos dagbarnvårdare. Förskoleplatserna i Falkenbergs kommun bör utnyttjas maximalt. Grupperna är stora, vilket innebär att förvaltningen erbjuder plats i familjedaghem trots att familjerna inte önskar detta i första hand. Många familjedaghem har barngrupper med yngre barn, på grund av att det är mest yngre barn i kö. Detta begränsar barngruppens storlek. Övervägande och sammanfattning Inom förskoleverksamheten finns vikande barnunderlag i familjedaghem. De flesta av familjer som ansöker om plats inom förskoleverksamheten har barn i åldern omkring 1,5 år. Om inte plats finns att erbjuda på förskola erbjuds plats i familjedaghem. Det innebär att många av våra familjedaghem har yngre barn. Dagbarnvårdaren är ensam vuxen med barngruppen, vilket innebär att max två till tre barn kan placeras i ett familjedaghem. Barngruppen kan utökas om det finns tillgång till äldre barn. Några ansökningar finns till familjedaghem av äldre barn (åldern 3-5 år) och några av dessa med behov av 15-timmars placeringar. Om dessa barn erbjuds plats i familjedaghem tillmötesgår förvaltningen föräldrarnas behov, familjedaghemmet nyttjas på ett mer effektivt sätt och möjligheten att begränsa gruppstorlekarna på förskolorna. Om 15-timmarsbarn ska placeras i familjedaghem måste undantag göras från beslutet att 15-timmarsbarnen ska placeras på förskola. Om undantag görs från nämndens beslut från 2004 kan grupperna i förskola begränsas och platserna i familjedaghem nyttjas på ett mer effektivt sätt. 12 (15)

13 Barngrupperna på förskolan kan begränsas. De barn som placeras i familjedaghem får en annan pedagogisk verksamhet än den som finns på förskola. Yrkande Dahn Persson (s) yrkar avslag på arbetsutskottets förslag till beslut och vill inte bevilja möjligheten till undantag. Proposition och beslut Ordförande ställer proposition på förvaltningen förslag och Dahn Persson (s) yrkande och finner att arbetsutskott beslutar enligt förvaltningens förslag. Reservation Dahn Persson (s), Sara Grimpe (s), Nils-Arne Karlsson (s), Maria Jörmalm-Andersson (s), Åsa Norberg (s), Else-Marie Johansson (s) reserverar sig mot beslutet. Avvikande mening Anita Giden (v) anmäler avvikande mening Skolområdena Samtliga dagbarnvårdare 41 Tilldelningsbeslut av skolskjutsupphandlingen. Dnr /623 1 Tilldelning i skolskjutsupphandlingen ska ske enligt resultatet av upphandlingsförfarandet där 4 entreprenörer utses utifrån lägsta kostnadsnivå. sunderlag - Upphandlingsunderlaget - Utdelat material på nämndens möte den 17 juni Muntlig presentation på nämndens möte den 17 juni 2009 Barn- och utbildningsnämnden har att fatta tilldelningsbeslut i upphandling av skolskjutsar. Sammanfattning och övervägande Hallandstrafiken har genomfört en länsövergripande upphandling av skolskjutstrafiken på uppdrag av kommunerna i länet. Planeringschefen på Hallandstrafiken redogör för utfallet av upphandlingen 13 (15)

14 utifrån kostnadsbilden. Enligt lagen om offentlig upphandlig har nämnden att tilldela skolskjutstrafiken till de entreprenörer och de trafiklösningar som resulterar i lägsta kostnaden. Entreprenörerna ska även uppfylla kraven i upphandlingsunderlaget. Genomförs endast i ärenden rörande större organisatoriska förändringar. Anteckning till protokollet Socialdemokraterna vill till Hallandstrafikens styrelse framföra ett ogillande i fråga sekretessförfarandet i samband med upphandlingen. De uppfattar att den begränsade informationen som har givits inte har varit tillräcklig för att fatta övervägda beslut. Hallandstrafiken, Bruno Andersson Samer Mahra Kommunstyrelsen BILAGA 42 Meddelanden Barn- och utbildningsnämnden besluta 1 Meddelanden fram till har delgivits barn och utbildningsnämnden. 43 Delegationsbeslut 1 Delegationsbeslut enligt utsänd lista har kommit barn- och utbildningsnämnden till känna BESLUTSDATUM DELEGATIONS- LISTAN BESLUT DELEGAT om anställning BUF 08/09 GY 08/09 80, 09/10-03 K 08/09 KS 08/09 MOD 08/09 - RO 08/09 - SK 09/10 8 Rektor, Förvaltningschef 14 (15)

15 SÖ 08/09 42 TU 08/09 58,59, 09/10-4 TÅ 09/10 6,7,9,13 ULL 09/10 3,5,7 VIK 08/ Beviljar längre ledighet Verksamhetsstrateg om förlängd studiegång Rektor Gy om hyresavtal Planerare/utredare om uppsägning av plats pga Ekonomichefen obetald räkning (FL) om uppsägning av plats pga Ekonomichefen obetald räkning (OK) om uppsägning av plats pga Ekonomichefen obetald räkning (VP) om särskola (JA) Utvecklingschef om särskola (JV) Utvecklingschef om särskola (JN) Utvecklingschef om lokala kurser Rektor Gy. 44 Övrigt - Sara Grimpe (s) lyfter frågan om situationen för Tullbroskolan. Föräldrar har kontaktat ledamöter och framfört att det har förmedlats begränsad information till dem och eleverna om vad som händer i fråga om nedskärningar och uppsägningar. - Förvaltningen får i uppdrag att svara på brev sända till ledamöterna rörande o Elevärende som berör utformning av gymnasiesärskolan i Falkenbergs kommun o Information om elöverkänslig elev 15 (15)

Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:00-14:30

Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:00-14:30 Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum 2009-01-28 Sammanträdestid 13:00-14:30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c), ordförande Dahn

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3 Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00 NÄRVARANDE Ledamöter Tjänstgörande Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c), ordförande

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kavelbron Event, kl. 13.30-16.30 ande Anne-Marie Wahlström (S) Ann-Britt Danielsson (M) Andreas Rännare (S) Maria Sundqvist (S) Micael Algotsson (C) Ann Ohlsson (L) justerande Peter Björklund

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

Delegeringsordning för Kultur- och utbildningsnämnden. Antagen av Kultur- och utbildningsnämnden 2011-10-24 57

Delegeringsordning för Kultur- och utbildningsnämnden. Antagen av Kultur- och utbildningsnämnden 2011-10-24 57 Delegeringsordning för Kultur- och utbildningsnämnden Antagen av Kultur- och utbildningsnämnden 2011-10-24 57 Allmänt om delegering Delegeringsordningen är främst ett formellt instrument som reglerar beslutanderätten

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand

Läs mer

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1 I - ä < - Sammantfictesprotetall Barn- och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung Kl. 09.00-10.50 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Thomas

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11 2014-06-11 Sida 1 (22) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

Delegationsordning för kommunstyrelsen

Delegationsordning för kommunstyrelsen Kommunledning Ärendenr: 2015/267 Fastställd: KS 2009-11-10 Reviderad: KS 2016-03-09 FÖRFATTNINGSSAMLING Delegationsordning för kommunstyrelsen 2/16 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Generella

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-18. Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-18. Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 38 Studiebesök... 54 39 Godkännande av ärendelista... 55 40 Delgivningar... 56 41 Anmälan av delegationsbeslut... 57 42 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 58

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Plats och tid Tingshuset, måndagen den 22 januari 2007, kl. 16.00-20.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c) ordförande Ingridh

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28. Ordföranden samt. Ordförande... Kerstin Angel. Justerare... Underskrift... Frida Byrsten

Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28. Ordföranden samt. Ordförande... Kerstin Angel. Justerare... Underskrift... Frida Byrsten Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2010-04-28 Sammanträdestid 8.00 15.45 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (c), ordförande Dahn Persson (s), 2:e vice ordförande, avviker 15.00

Läs mer

v ordf Andreas Vänerlöv (kd)

v ordf Andreas Vänerlöv (kd) Sida Barn- och ungdomsnämnden 2003-06-23 1 ( 18) Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 21.45 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Enligt närvarolista Utses att justera v ordf Andreas Vänerlöv

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Programnämnd barn och utbildning

Programnämnd barn och utbildning Protokoll Bou 1232/2014 Programnämnd barn och utbildning Datum: 2015-02-04 Klockan: 13:15-16:30 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S) Anders Östman (KD) Ersättare för Kenneth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum PITEÅ KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Strömbacka, Lilla Herrgården, kl 08.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Ruth Rahkola Anders Berg Birgitta Elfgren Lina Bergman Peter Eriksson Kjell

Läs mer

Förskola & Grundskola arbetsutskott. Anders Ekström (M) Ordförande Jan Eric Knutas (FP) Maj-Britt Rane Andersson (S)

Förskola & Grundskola arbetsutskott. Anders Ekström (M) Ordförande Jan Eric Knutas (FP) Maj-Britt Rane Andersson (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Löftadalsrummet Klockan 08:30-11.30 Beslutande Ledamöter Anders Ekström (M) Ordförande Jan Eric Knutas (FP) Maj-Britt Rane-Andersson (S)

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Yrkeshögskolan/ Klockan 17:00-17:45, 18:00-19:30 ande Ledamöter Ulrika Landergren (L), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2011-02-23 1 (11) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skillingaryd kl.14.00 18.10 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD) vice

Läs mer

Bildningsnämnden 2009-04-07 1. Ann-Charlotte Olsson (c ), Lars-Olov Hedfors (kd) 27-35, Lilli Márton (mp), Lotta Back (v)

Bildningsnämnden 2009-04-07 1. Ann-Charlotte Olsson (c ), Lars-Olov Hedfors (kd) 27-35, Lilli Márton (mp), Lotta Back (v) Bildningsnämnden 2009-04-07 1 Plats och tid KTS-salen, Vita Huset, kl. 15-19 Beslutande Anneli Hedberg (s) ordf., Gunilla Magnusson (s) 1:e vice ordf., Lars Härnström (m) 2:e vice ordf., Anna Hagberg (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2004 12 15 1(20) Plats och tid Sjöängsskolan Askersund onsdagen den 15 december 2004, kl. 15.00-17.40 Beslutande Solveig Samuelsson (s) ordf Rune Karlsson (v) Elise-Marie Löfkvist

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Personalföreträdare Tid och plats för justering Måndagen den 25 februari 2008 klockan 16.00

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-12 1-16 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-18.20 ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Stefan Widerberg (C) ordförande Carina

Läs mer

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Protokoll Vux 108/2012 Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Datum: 2012-04-04 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Språk och framtid Närvarande ledamöter Anders Hagström (KD) Lena Beime (S) Britta Bjelle

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-20. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-20. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth 13-21 Claes Nordevik 22-24 Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1 (15) Paragrafer 138-149 0Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Madeleine Atlas (M), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2008-11-24 1 (15)

Barn- och utbildningsnämnden 2008-11-24 1 (15) Barn- och utbildningsnämnden 2008-11-24 1 (15) Tid och plats Måndagen den 24 november 2008 klockan 16.50 19.10, Örelundskolan Ajournering kl. 17.20-17.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand Ingrid Martens

Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand Ingrid Martens 1(14) Datum Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Ledamöter Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand

Läs mer

o. Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2015-01-14 1

o. Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2015-01-14 1 ( r O Malung-Saiens kommun o. Sammanträdesprotokoll 2015-01-14 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Porfyren, resurscentrum i Malung, kl. 09:00-12.30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Kristina

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Erling Persson (GPKS) Britta Aasvold (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 131-137 Eva Nilsson

Ej tjänstgörande ersättare: Erling Persson (GPKS) Britta Aasvold (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 131-137 Eva Nilsson 1(9) Plats och tid Näringslivscenter i Osby klockan 13.00-14.25 Beslutande Mats Ernstsson (C), ordförande Ingmar Bernthsson (S), vice ordförande Pontus Plantman (M) Susanne Colldin (S) ersätter Monica

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26

PROTOKOLL 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26 Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 13.30-17.15 Beslutande Elena Fridfelt, ordförande (C) Klas Nordh (FP) 118-124

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 71-84 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S) Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Gunnel Johansson, ej tjänstgörande

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen

Barn- och ungdomsförvaltningen Sida Barn- och ungdomsnämnden 2003-10-20 1 ( 15) Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 21.30. Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Enligt närvarolista Utses att justera Andreas Vänerlöv (kd)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13 Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13 Plats och tid A 1, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Eva Pehrsson-Karlsson

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-04 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 4 mars 2014, kl. 13.15-17.45 Beslutande Johanna Haraldsson (S), ordförande Mikael Hahn (S) Henrik Tvarnö (S) från kl. 15.20 Henrik Freij

Läs mer

Justerare Lars Åhman Paragrafer 102-116. Lars Åhman, justerare BEVIS OM ANSLAG

Justerare Lars Åhman Paragrafer 102-116. Lars Åhman, justerare BEVIS OM ANSLAG PROTOKOLL 1 (19) Barn- och grundskolenämnden 2016-05-25 Plats och tid Stadshuset, kl. 08.15-11.10,13.30-14.30 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Jeanette Velander (V), vice ordförande Mari-Louise Larsson

Läs mer

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 18.45-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden 1(16) Plats och tid Näringslivscenter i Osby klockan 13.00-16.35 ande ledamöter Mats Ernstsson (C) Ingmar Bernthsson (S) Pontus Plantman (M) Monica Svensson (S) Roland Anvegård (KD) Carl Folke Jacobson

Läs mer

Utredning ang förslag till rak delegationsordning för BUN

Utredning ang förslag till rak delegationsordning för BUN Tjänsteutlåtande 2012-09-03 Sidan 1 av 4 Dnr BUN 2011/178-4 Barn- och ungdomsnämnden Utredning ang förslag till rak delegationsordning för BUN Förslag till beslut Barn- och utbildningskontoret föreslår

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-09-03 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-09-03 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-09-03 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 11.50 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson (s), v ordf Laila

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-08-29 1 (15) Åke Ahl (M), ordförande Bengt Forssén (S), vice ordförande Anita Wallin (MP) Claes Häggblom (KD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-08-29 1 (15) Åke Ahl (M), ordförande Bengt Forssén (S), vice ordförande Anita Wallin (MP) Claes Häggblom (KD) 2012-08-29 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag 29 augusti 2012, kl. 8:30-11:30.. Beslutande Ledamöter Åke Ahl (M), ordförande Bengt Forssén (S), vice ordförande Anita Wallin

Läs mer

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2009-06-17 1 (25) Plats och tid Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.00 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2009-11-11

Socialnämnden 2009-11-11 Socialnämnden 2009-11-11 283 Delgivning av protokoll...2 284 Delegationsbeslut...3 285 Rapport avseende ej verkställda beslut...4 286 Socialnämndens sammanträdesdagar 2010...5 287 Återbesättning av tjänst

Läs mer

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Sammanträdesprotokoli 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, kl. 08:00-11.00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen () Övriga deltagande

Läs mer

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2008-12-09 1 (15) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Bolgakov (m) Thomas Carlsson (c) Maria Toll

Läs mer

Nämnden för Förskola & Grundskolas arbetsutskott

Nämnden för Förskola & Grundskolas arbetsutskott Plats och tid Stadshuset, klockan 08.30-11.00 Beslutande Ledamöter Anders Ekström (M), ordförande Christian Haneson (FP), 1:e vice ordförande Maj-Britt Rane Andersson (S), 2:e vice ordförande Karin Green

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2013-03-27 1 (13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus, Skillingaryd 27 mars 2013 klockan 14.00 16.55 Beslutande Roger Ödebrink, ordförande Gunnel

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Mästaren, kl. 08.30-11.50 ande Anne-Marie Wahlström (S) ordförande Ann-Britt Danielsson (M) vice ordförande, justerande Eva Eklund (S) ersätter A. Rännare Maria Sundqvist (S) Micael Algotsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2009-05-12 1 (15)

Barn- och ungdomsnämnden 2009-05-12 1 (15) Barn- och ungdomsnämnden 2009-05-12 1 (15) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 16.30 Beslutande Britt-Marie Hermansson (M), ordförande Jens Persson (S) Maria Toll (C), 34 - del av 38 Per Götell (FP)

Läs mer

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-11-05 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Anna Johansson (c) Kerstin

Läs mer

DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx

DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx 1. Sammanfattning:... 2 2. Regler kring delegering... 2 2.1 Inledning... 2 2.2 Ej delegeringsbara ärenden... 3 2.3 Delegering i brådskande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-27

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset 27 augusti 2015 kl. 13.30 17.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Elise Arnell

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-12 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-05-12 Plats och tid Beslutande Motorstadion, Tibro Tisdagen den 12 maj 2009, kl. 17.30 20.00 Ann Ohlsson (fp) ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30-11.20 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (11)

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (11) Tid och plats: Kommunhuset kl 15.00-16.40 Avser : 28-36 ande: Övriga närvarande: Benny Pedersén (S), ordförande Stefan Ögren (C), v ordförande Inger Stenström (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson 2013-05-13 1 Plats och tid Sammanträde i Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 13 maj 2013, klockan 09:00-10:25 Beslutande Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD), 1:e

Läs mer

Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45

Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45 Omsorgsnämnden 2015-01-21 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 25 februari 2015 kl. 13.15 16.10 Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45 Justerade paragrafer 13-22 ande Mats

Läs mer

Delegationsordning Grundskolenämnden 2015. Bilagor Tjänsteskrivelse- Delegationsordning som styrdokument Delegationsordning för grundskolenämnden

Delegationsordning Grundskolenämnden 2015. Bilagor Tjänsteskrivelse- Delegationsordning som styrdokument Delegationsordning för grundskolenämnden Rossana Rothstein - bunrr01 E-post: rossana.rothstein@vasteras.se Kopia till TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) 2015-03-11 Dnr: 2015/138-GSN-002 Grundskolenämnden Delegationsordning Grundskolenämnden 2015 Förslag

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-03-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Mikael

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Bildningsnämnd 2013-02-12 1 (9) Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ers. Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (S), Mattias

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Diarienummer BUN/2016-0082 Tid och plats kl 08.00 12.00 Strömstiernaskolans konferensrum Beslutande Ledamöter Hans-Inge Sältenberg (C), 1:e vice ordförande Elisabeth Johansson

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 7.30-12 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 182-194 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 17.00-19.15. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE VK300S v1.0 040416, Kallelse BoU extra nämnd 141016 bou.doc Datum 2014-10-15 1 (1) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE OBS! OBS! OBS! Ändrad tid Till: sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tid: onsdagen den

Läs mer

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kompetenscentrum Klockan 15.30 19 ande Ledamöter Jan Österdahl (M), ordförande Marie Wadström (KD), 1:e vice ordförande Helen

Läs mer

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Solveig Mäkinen Patrik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 BUN 68 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 69 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 70 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, AUGUSTI 2013... 3 BUN 71

Läs mer

Gagnefs kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-20 Dnr 2016:93/53 Sida A GAGNEFS KOMMUN Ank. 2016 -C4-2 7- Bun 43 Medborgarförslag om busskort till alla ungdomar

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Sal 114 14:00-16:00 ande Anders Tell, ordförande. Fredrik Axelsson (M), vice ordf. Malin Emilson (S) Qazim Hasanaj (S) Emma Bruce (S) Anna Pettersson (S) Magnus

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2011-05-17 FALKENBERG 176 Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga närvarande Christer Yrjas (C), ordförande Anders Albäck (L), 1:e vice ordförande Daniel Persson (M) Sven Gunnarsson (MP)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Dokumentansvarig Diarienummer Senast reviderad Giltig till

Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Dokumentansvarig Diarienummer Senast reviderad Giltig till Vuxen- och omsorgsnämndens reglemente Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Vuxen- och omsorgsnämndens reglemente Reglemente 2015-09-28 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig Diarienummer

Läs mer

Lilla Rådmansgatan 2 Kl. 18.00 20.20. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Lilla Rådmansgatan 2 Kl. 18.00 20.20. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2008-02-20 1 (23) Plats och tid Lilla Rådmansgatan 2 Kl. 18.00 20.20 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-04-23 47 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 14.00 15.00 Beslutande Sven Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Maja Bäckström (S) Jasna L Martinsson (M) Robin

Läs mer

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50 2015-01-16 1(22) Plats och tid Sammanträdesrummet K1, Parkgatan 4 Alvesta 2015-01-16 kl. 9:00 15:35 Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(20) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Listerbysalen, kl.10:30-11:55 Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Malin

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden 2016-01-26 1-9

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden 2016-01-26 1-9 Barn- ungdomsnämnden 1-9 2 Rapport om nuläge inom barnomsorg 2015... 7 Flerårsstrategi 2016-2018 Barn- ungdomsnämnden... 8 Lednings- kommunikationsplan för extraordinära händelser 2016... 11 Systematiskt

Läs mer

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:...

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:... 2008-03-31 18 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Helene

Läs mer

Socialnämnden Protokoll 2011-01-12

Socialnämnden Protokoll 2011-01-12 Tid och plats Onsdagen den 12 januari 2011, Åsasalen, 13.00 Tjänstgörande Ledamöter Ersättare Kurt Persson (kd), ordförande Karina Eliasson (s), vice ordförande Yvonne Takvam (kd) Eva Madestam (kd), kl

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer