Protokoll. Styrgruppsmöte 26 september september Länsstyrelsen Vänersborg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll. Styrgruppsmöte 26 september september Länsstyrelsen Vänersborg"

Transkript

1 28 september 2012 Protokoll Styrgruppsmöte 26 september 2012 Länsstyrelsen Vänersborg Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Leif Schöndell, Borås Caroline Hagström, Vara Monica Dahlberg, GR Övriga deltagande Lasse Lind, projektledare Anna Malmros, projektledare 1. Fastställande av dagordning och utseende av justeringsman Med kallelsen utsänd dagordning fastställs. Leif Schöndell utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Ekonomirapport En redovisning av ekonomin med läget fram till 15 september och prognos för resten av året har ställts samman av Lasse och redovisats via grupparbetsplatsen innan mötet. Prognosen visar på en rimlig marginal i förhållande till budget. Beslut Rapporten läggs till handlingarna 1 (5)

2 3. Brev till Jordbruksverket om animaliska biprodukter På styrgruppens möte i juni bestämdes att skriva till Jordbruksverket och påtala behovet av mer vägledning om animaliska biprodukter. Lasse meddelar att han förvarnat Jordbruksverket om att ett brev om detta kommer. Utkast till brev har tagits fram och redovisats på grupparbetsplatsen. Diskussion Brevet bör som planerat ställas till Jordbruksverket, men Naturvårdsverket och Livsmedelsverket bör också få det, eftersom även de kan beröras av frågorna. Styrgruppen bedömer att brevet bör byggas på med fler och utförligare exempel som visar på svårigheterna och behovet av mer vägledning. Caroline har bidrag till detta på gång, liksom Ulrika som fått in synpunkter från medarbetare på miljöskyddsenheten. Leif kan också bidra med fler exempel. Textbidragen kan lämnas på grupparbetsplatsen, alternativt genom mejl till Lasse. Lasse redigerar sedan ihop till ett nytt brevförslag. Beslut Förslag till kompletterande texter lämnas senast 20 oktober. Slutligt brevförslag diskuteras och beslutas sedan via grupparbetsplatsen, så att styrgruppsmötet i december inte behöver inväntas innan brevet kan gå iväg. 4. Jordbruksgruppens brev 8 dec 2011till Länsstyrelsens landsbygdsenhet och Veterinär- och djurskyddsenheten Projektgrupp jordbruk skrev i december till Landsbygdsenheten och Veterinär- och djurskyddsenheten och uttryckte önskemål om mer information till miljökontoren i ärenden som har betydelse för miljökontorens tillsyn. Brevet har ännu inte besvarats. Ulrika meddelar att hon påmint om brevet och fått muntligt besked om att det kan finnas svårigheter med hänsyn till personuppgiftslagen. Ulrika kommer att ordna ett möte för att reda ut detta och tydligare kunna redovisa miljökontorens behov av information. 5. MVG fortsättning och ekonomi efter 2012 a. Kommunförbundens svar om ökad finansiering. Inväntar beslut från Sjuhärads kommunförbund Beslut har ännu inte kommit från Sjuhärads kommunförbund. Det finns dock inget som talar för att ett negativt beslut skulle vara att vänta. Leif tar ny kontakt. 2 (5)

3 b. Västra Götalandsregionens medverkan som huvudman. Redovisning av kontakter med Folkhälsoenheten och Smittskyddsenheten Bakgrund Västra Götalandsregionens miljönämnd är inte längre aktuell som huvudman för MVG utan har ju avsagt sig fortsatt huvudmannaskap och stöd till MVG från årsskiftet, med hänvisning till att det inte är något annat projekt man stöttat så länge som MVG. Styrgruppen anser dock att det vore värdefullt att fortsatt kunna ha med Västra Götalandsregionen som huvudman. Det är en styrka att kunna peka på bredden av huvudmän och samarbete i länet. Det är också naturligt att ha med Västra Götalandsregionen med tanke på flera av de projekt som MVG arbetat och arbetar med. På styrgruppens möte i juni uppdrogs därför åt projektledarna att sondera intresset hos regionen för att medverka som huvudman för MVG. Det var i första hand enheterna för folkhälsa respektive smittskydd som åsyftades, eftersom MVG vid flera tillfällen samarbetat en hel del med dem. Med Folkhälsoenheten har ett omfattande samarbete vid flera tillfällen skett om utbildningar av kommunal personal i innemiljö i skolor, förskolor och andra lokaler. Med Smittskyddsenheten har ett nära samarbete skett i legionellaprojektet där enheten medverkade i MVGs projektgrupp, och i frågor om hygien i förskolor har mycket kontakter och ömsesidigt stöd förekommit mellan MVG och HYFS-projektet (hygiensjuksköterska i förskolan). Resultat Projektledare Lasse Lind redovisar de kontakter som tagits med Smittskyddsenheten respektive Folkhälsoenheten. Från Smittskyddsenheten har, genom dess chef, inkommit svar som innebär att man inte ser någon naturlig anknytning till smittskyddet för MVG utan rekommenderar kontakt med andra enheter inom regionen. Från Folkhälsoenheten har svar ännu inte kommit. Styrgruppen tar för tillfället inga fler initiativ i frågan. Närmast avvaktas att svar från Folkhälsoenheten inkommer. Smittskyddsenheten kan förhoppningsvis efterhand komma fram till en annan bedömning till följd av de fortsatta kontakter som sannolikt kommer att ske i olika ärenden och projekt. Nästa år ska MVG driva ett projekt om hälsoskydd i tillfälliga boenden samt i idrottslokaler och gym. Här kommer säkert en del hygien- och smittskyddsfrågor att behöva tas upp. c. Livsmedelskontroll också i MVG? Lasse har deltagit på möte med Länsveterinär Maria Nylén och livsmedelsinspektörer i länets PIK-grupp (projektinriktad livsmedelskontroll). På mötet framfördes tydliga önskemål om att MVG också bör omfatta livsmedel. Detta har redovisats i en skrivelse till 3 (5)

4 styrgruppen från Maria Nylén och Lasse, där det alltså föreslås att livsmedelskontroll tas med i MVG och ges vissa förslag rörande organisation och resurser. Styrgruppen ställer sig positiv till att MVGs verksamhet utökas till att också omfatta livsmedelskontroll. Hur det närmare ska lösas organisatoriskt att ta med livsmedelskontrollen bör dock ännu hållas öppet och noga övervägas. Det blir viktigt att få med livsmedel som en helt integrerad del av MVGs verksamhet. Förslaget att ta med livsmedel i MVG bör dock innan definitivt beslut tas stämmas av med kommunernas miljöchefer. Detta kan göras på miljöchefsmötet i Borås 19 oktober. Därefter kan processen, såvida inga allvarliga invändningar framkommer, gå vidare med att närmare reda ut hur livsmedel ska komma in i verksamheten och hur det ska beskrivas dels i det nya styrdokumentet för MVG , dels i verksamhetsplanen för 2013 som fastställdes i juni men som då behöver revideras. Det är önskvärt att MVG kan driva ett livsmedelsprojekt redan 2013 även om det av praktiska skäl nog kan bli först till hösten. Målsättningen är att besluta om såväl styrdokument som reviderad verksamhetsplan på styrgruppens möte i december. d. MVGs framtida inriktning och arbetssätt i övrigt Projektledarna har diskuterat ett antal idéer och förslag om arbetssätt med mera och nya förutsättningar för arbetet som kan och bör påverka verksamheten i MVG framöver. En sammanställning har presenterats på grupparbetsplatsen innan mötet och gicks nu igenom och diskuterades. Detta refereras inte här. Projektledarna bearbetar och kompletterar efterhand sammanställningen som får bli ett underlag för arbetet med nytt styrdokument, men som också i andra sammanhang kan användas som idébank för utvecklingen av arbetet i MVG. Inte minst är det många frågor som passar att ta upp på kontaktpersonsträffen som planeras till början av e. Styrdokument för MVG Projektledarna hade i uppdrag att ta fram en skiss till mötet. Denna är påbörjad men det bedömdes inte som meningsfullt att presentera denna innan ovanstående punkter diskuterats. Projektledarna arbetar vidare med förslag till styrdokument för MVG Det bör undvikas att slå fast och skriva för detaljerat om frågor som inte behöver preciseras. MVGs arbete ska hela tiden kunna utvecklas utan att revidering av styrdokumentet blir nödvändigt. Förslag till styrdokument ska redovisas innan styrgruppens möte i december. 4 (5)

5 6. Läget i vattenförvaltningsprojektet Lasse redovisar kort. Arbetet fortskrider i allt väsentligt enligt plan. Modelltest pågår liksom arbetet med handledningen där också tillsynsfrågorna behandlas utförligt. En workshop om TBT i småbåtshamnar, en särskild tillsynsfråga i anknytning till vattenförvaltningen, hålls 2 oktober. En liten avvikelse från projektplanen blir att vi skjuter fram avslutningsseminariet, där handledningen med vägledning om tillsyn och resultat av modelltest ska redovisas, till januari Övriga frågor Caroline meddelar att hon kommer att ersättas i styrgruppen av en annan representant för miljöcheferna i Skaraborg. Vem det blir utses snart, men bytet sker från årsskiftet. Plats för nästa möte den 5 december bestäms till GR i Göteborg. Ulrika Samuelsson ordförande Leif Schöndell justerande Lasse Lind sekreterare 5 (5)

Protokoll. Styrgruppsmöte 5 december 2012. 14 december 2012. GR, Göteborg 13.00-15.30

Protokoll. Styrgruppsmöte 5 december 2012. 14 december 2012. GR, Göteborg 13.00-15.30 14 december 2012 Protokoll Styrgruppsmöte 5 december 2012 GR, Göteborg 13.00-15.30 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Leif Schöndell, Borås Monica Dahlberg, GR Övriga deltagande Lasse Lind,

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 4 december 2013. 10 december 2013. GR Göteborg, 13.00-15.00

Protokoll. Styrgruppsmöte 4 december 2013. 10 december 2013. GR Göteborg, 13.00-15.00 10 december 2013 Protokoll Styrgruppsmöte 4 december 2013 GR Göteborg, 13.00-15.00 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsenhet Daniel Eek, Göteborgs stad Monica Dahlberg, Göteborgsregionens

Läs mer

Cecilia inleder med en presentation om målsättningarna från TUV och jämförelse med MVG:s styrdokument.

Cecilia inleder med en presentation om målsättningarna från TUV och jämförelse med MVG:s styrdokument. 15 april 2014 Protokoll Styrgruppsmöte 9 april 2014 Lidbeckska huset, Lidköping 10.00-12.00 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsenhet Leif Schöndell Borås stad/sjuhärads kommunalförbund

Läs mer

Ekonomirapporten utgör underlag för den fakturering av huvudmännens bidrag till Miljösamverkan Västra Götaland som nu görs.

Ekonomirapporten utgör underlag för den fakturering av huvudmännens bidrag till Miljösamverkan Västra Götaland som nu görs. 9 december 2010 Protokoll Styrgruppsmöte 8 december 2010 Uddevalla stadshus 13.45-15.40 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Lennart Lagerfors, GR Marie Johansson, Vara Martin Gustafsson,

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 3 februari 2014. 5 februari 2014. Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15

Protokoll. Styrgruppsmöte 3 februari 2014. 5 februari 2014. Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15 5 februari 2014 Protokoll Styrgruppsmöte 3 februari 2014 Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsenhet Leif Schöndell Borås stad/sjuhärads kommunalförbund

Läs mer

Protokoll från styrgruppens möte den 8 juni 2016

Protokoll från styrgruppens möte den 8 juni 2016 Protokoll från styrgruppens möte den 8 juni 2016 Länsstyrelsen i Göteborg, kl. 10.00-12.00 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Johan Stern, Lidköping, Grästorp, Götene/Skaraborgs

Läs mer

Styrgruppens möte den 15 december 2016

Styrgruppens möte den 15 december 2016 2016-12-15 Protokoll Styrgruppens möte den 15 december 2016 Länsstyrelsen i Göteborg klockan 13.00-15.10 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Karin Lundborg, Länsstyrelsens Veterinär-

Läs mer

Protokoll från styrgruppens möte den 17 mars 2016

Protokoll från styrgruppens möte den 17 mars 2016 Protokoll från styrgruppens möte den 17 mars 2016 Länsstyrelsen i Göteborg, kl. 13.00-15.00 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Johan Stern, Lidköping, Grästorp, Götene/Skaraborgs

Läs mer

Styrgruppsmöte 22 april 2010 Kommunhuset, Härryda kommun, Mölnlycke,

Styrgruppsmöte 22 april 2010 Kommunhuset, Härryda kommun, Mölnlycke, 23 april 2010 Protokoll Styrgruppsmöte 22 april 2010 Kommunhuset, Härryda kommun, Mölnlycke, 10.00-12.00 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Lars Wilke, Härryda Peter Almqvist, Vänersborg

Läs mer

Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015

Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015 Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015 På GR i Göteborg klockan 10.00-12.10 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Johan Stern, Lidköping, Grästorp, Götene/Skaraborgs

Läs mer

Styrgruppens möte den 8 februari 2017

Styrgruppens möte den 8 februari 2017 Protokoll Styrgruppens möte den 8 februari 2017 Möte via Skype den 8 februari, kl. 10.00-11.30 Syftet med mötet är i huvudsak att fastställa styrdokumentet 2017-2020, kommunikationsplanen samt verksamhetsberättelsen

Läs mer

Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 22 februari 2017

Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 22 februari 2017 Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 22 februari 2017 Länsstyrelsen Västra Götaland, Göteborg, kl. 09.00-12.00. ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Karin Lundborg, Länsstyrelsens

Läs mer

Protokoll för den gemensamma styrgruppens möte den 2 maj 2018

Protokoll för den gemensamma styrgruppens möte den 2 maj 2018 Protokoll för den gemensamma styrgruppens möte den 2 maj 2018 kl. 13.15-16.00, Länsstyrelsen Västra Götaland ande: Monique Wannding, Länsstyrelsen Västra Götalands miljöskyddsavdelning, enheten miljö-

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2012

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2012 Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2012 maj 2013 Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn... 3 Ledning och planering engagerar många... 3 Fyra av fem miljökontor har

Läs mer

Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 8 februari 2018

Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 8 februari 2018 Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 8 februari 2018 Skype, kl. 13.15-15.30 ande: Monique Wannding, Länsstyrelsen Västra Götalands miljöskyddsavdelning, enheten miljö- och klimatsamverkan Christina

Läs mer

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 5 december 2012

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 5 december 2012 Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland 2013-2016 Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 5 december 2012 Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland 2013-2016 Fastställt av styrgruppen

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2013

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2013 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2013 Fastställd av styrgruppen den 14 juni 2012 exklusive ekonomiavsnittet. Reviderad och fastställd i sin helhet av styrgruppen den 5 december 2012.

Läs mer

Miljösamverkan Västra Götaland - 49 gånger bättre tillsyn - Lasse Lind & Cecilia Lunder, projektledare

Miljösamverkan Västra Götaland - 49 gånger bättre tillsyn - Lasse Lind & Cecilia Lunder, projektledare Miljösamverkan Västra Götaland - 49 gånger bättre tillsyn - Lasse Lind & Cecilia Lunder, projektledare 1 Vill vi diskutera och berätta om 1. Vattenförvaltningen och tillsyn enligt MB 2. MVG inför 2011,

Läs mer

Projektplan för Utsläpp till vatten från mindre verksamheter

Projektplan för Utsläpp till vatten från mindre verksamheter Projektplan för Utsläpp till vatten från mindre verksamheter Sammanställd av projektledare Lasse Lind i samråd med projektgruppen och fastställd 12 augusti 2015 efter granskning av projektets faddrar 1.

Läs mer

PROTOKOLL. Styrgruppsmöte 18 april 2002. 18 april 2002. Miljökontoret, Trollhättan 10.00-12.20

PROTOKOLL. Styrgruppsmöte 18 april 2002. 18 april 2002. Miljökontoret, Trollhättan 10.00-12.20 18 april 2002 PROTOKOLL Styrgruppsmöte 18 april 2002 Miljökontoret, Trollhättan 10.00-12.20 ande Håkan Falck, Trollhättan, mötesordförande (i Peter Holmbergs frånvaro) Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen

Läs mer

Projektplan för projekt Hälsoskydd i idrottslokaler och gym samt i hotell och andra tillfälliga boenden

Projektplan för projekt Hälsoskydd i idrottslokaler och gym samt i hotell och andra tillfälliga boenden Fastställd på projektgruppsmöte 4 december 2013 Projektplan för projekt Hälsoskydd i idrottslokaler och gym samt i hotell och andra tillfälliga boenden Bakgrund I enkäten om verksamhetsplan 2013 framkom

Läs mer

Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 12 maj 2017

Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 12 maj 2017 Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 12 maj 2017 Länsstyrelsen Västra Götaland, Göteborg, kl. 9.30-12.00 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen VG Miljöskyddsavdelning Karin Lundborg, Länsstyrelsen

Läs mer

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland 2009-2012 Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 16 december 2008 Reviderat av styrgruppen 21 september 2010 Styrdokument för Miljösamverkan Västra

Läs mer

Projektplan för projekt Inomhusmiljö

Projektplan för projekt Inomhusmiljö 4 mars 2015 Projektplanen har granskats av styrgrupperna för Miljösamverkan Halland och Miljösamverkan Västra Götaland. Inga förslag på ändringar har framförts och projektplanen är därmed fastställd. Projektplan

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2013

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2013 Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2013 Utsikt från Vetteberget i Fjällbacka. Foto Anna Malmros Februari 2014 Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn... 3 Ledning

Läs mer

Projektplan för Märkningsprojektet

Projektplan för Märkningsprojektet Datum 2015-03-31 Projektplan för Märkningsprojektet Bakgrund Utdrag från MVGs verksamhetsplan år 2015-2016: Märkning av livsmedel De nya märkningsreglerna ska börja tillämpas från den 14 dec 2014. Då ändras

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 18 april 2011 Länsstyrelsen Göteborg april 2011

Protokoll. Styrgruppsmöte 18 april 2011 Länsstyrelsen Göteborg april 2011 18 april 2011 Protokoll Styrgruppsmöte 18 april 2011 Länsstyrelsen Göteborg 13.00-15.00 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Martin Gustafsson, Uddevalla Susanne Norberg, Svenljunga

Läs mer

Projektplan för projekt Olyckor och Bränder

Projektplan för projekt Olyckor och Bränder Datum 2012-08-21 Projektplan för projekt Olyckor och Bränder Bakgrund Utdrag från MVGs verksamhetsplan år 2012: Vi ordnar ett seminarium om hur miljökontoren kan och bör agera vid utsläpp till följd av

Läs mer

Protokoll Styrgruppsmöte

Protokoll Styrgruppsmöte 1(6) : 2016-12-15 Tid: 09.30 12:00 Plats: Länsstyrelsen i Halland Deltagare: Annika Ekvall, Kungsbacka Stefan Andersson, Varberg Anders Ramberg, Falkenberg Ingegerd Andersson, Halmstad Patrik Giehler,

Läs mer

Projektplan för projekt Vattenförvaltningen och tillsyn enligt miljöbalken

Projektplan för projekt Vattenförvaltningen och tillsyn enligt miljöbalken 2011-09-09 Projektplan för projekt Vattenförvaltningen och tillsyn enligt miljöbalken Bakgrund Utdrag från MVGs verksamhetsplan 2011: Genomförandet av EG:s ramdirektiv för vatten i Sverige har bland annat

Läs mer

Protokoll för den gemensamma styrgruppens möte den 27 november 2018

Protokoll för den gemensamma styrgruppens möte den 27 november 2018 Protokoll för den gemensamma styrgruppens möte den 27 november 2018 Den 27 november, kl. 13.15-15.00, Länsstyrelsen Västra Götaland ande: Monique Wannding, Länsstyrelsen Västra Götalands miljöskyddsavdelning,

Läs mer

Tillsynskampanj verkstadsindustri 2013 Miljösamverkan Västra Götaland maj 2013

Tillsynskampanj verkstadsindustri 2013 Miljösamverkan Västra Götaland maj 2013 12 maj 2013 Handläggarstöd för Tillsynskampanj verkstadsindustri 2013 Miljösamverkan Västra Götaland maj 2013 Foto Lillemor Öberg Syfte och bakgrund... 2 Tidplan och omfattning... 2 Inriktning vilka slags

Läs mer

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 5 december 2012 Reviderat den 9 dec 2015

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 5 december 2012 Reviderat den 9 dec 2015 Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland 2013-2016 Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 5 december 2012 Reviderat den 9 dec 2015 Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland 2013-2016

Läs mer

Projektplan för återanvändning av avfall för anläggningsändamål

Projektplan för återanvändning av avfall för anläggningsändamål Projektplanen har granskats av styrgrupperna för Miljösamverkan Halland och Miljösamverkan Västra Götaland. Inga förslag på ändringar har framförts och projektplanen är därmed fastställd. Projektplan för

Läs mer

Projektplan för projekt EBH och fysisk planering

Projektplan för projekt EBH och fysisk planering Datum 2013-11-04 Projektplan för projekt EBH och fysisk planering Bakgrund Utdrag från MVGs verksamhetsplan 2013: Inom EBH-området (EBH = efterbehandling och avser arbete med förorenade områden) är det

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010 Fastställd av styrgruppen på sammanträde den 9 juni 2009 Reviderad genom styrgruppens beslut på sammanträde 8 december 2009 2 1 Innehåll VERKSAMHETEN

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2007

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2007 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2007 Fastställd av styrgruppen på sammanträde den 15 juni 2006 Innehåll Verksamheten 2007... 2 Inledning 2 Delprojekt, översikt 2 Beskrivning av delprojekten

Läs mer

Återanvändning av avfall för anläggningsändamål

Återanvändning av avfall för anläggningsändamål Återanvändning av avfall för anläggningsändamål Slutrapport Foto: Peter Jonasson Mars 2017 Sida 1 av 12 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Bakgrund och ramar... 4 3. Styrgrupp... 4 4. Projektgrupp...

Läs mer

Projektplan för projekt buller

Projektplan för projekt buller 2011-09-12 Projektplan för projekt buller Bakgrund Utdrag från MVGs verksamhetsplan 2012: Projektet är ett service- och kompetensprojekt, och fortsätter från 2011. Kurser och seminarier blir en viktig

Läs mer

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland 2005-2008 Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 9 december 2004 Reviderat på sammanträde 7 december 2006 Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010 Fastställd av styrgruppen på sammanträde den 9 juni 2010 1 Innehåll VERKSAMHETEN 2010...2 Inledning...2 Delprojekt, översikt...2 Beskrivning av delprojekten...4

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2010

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2010 Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2010 Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn! Miljösamverkan Västra Götaland (MVG) är ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2011

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2011 Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2011 Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn! Miljösamverkan Västra Götaland (MVG) är ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen,

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2009

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2009 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2009 Fastställd av styrgruppen på sammanträde den 11 juni 2008 Reviderad av styrgruppen på sammanträde den 16 december 2008 Innehåll VERKSAMHETEN 2009...2

Läs mer

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV Uppdaterad på gemensamt styrgruppsmöte den 8 september 2016. (Överenskommen vid gemensamt styrgruppsmöte för båda miljösamverkan 20 maj 2014, efter förankring på chefsmötet 6 maj i Varberg.) Avsiktsförklaring

Läs mer

Asylboenden Slutrapport Januari 2017

Asylboenden Slutrapport Januari 2017 Asylboenden Slutrapport Januari 2017 Sida 1 av 16 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Bakgrund och ramar... 4 3. Styrgrupp... 4 4. Projektgrupp... 4 5. Syfte och mål... 5 6. Omfattning och inriktning...

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2011

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2011 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2011 Fastställd av styrgruppen på sammanträde den 21 september 2010 Revidering, avseende endast budgetens intäktsdel, fastställd av styrgruppen på sammanträde

Läs mer

Inbjudan seminarier om egenkontroll och systemtillsyn

Inbjudan seminarier om egenkontroll och systemtillsyn Inbjudan seminarier om egenkontroll och systemtillsyn Inbjudan miljöbrottsträffar Anmälningsblankett Kartor 15 och 16 nov Kartor 17 och 18 nov Miljösamverkans seminarium om egenkontroll och systemtillsyn

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2006

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2006 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2006 Fastställd av styrgruppen på sammanträde den 16 juni 2005. Innehåll Verksamheten 2006... 2 Inledning 2 Delprojekt, översikt 2 Beskrivning av delprojekten

Läs mer

Slutrapport delprojekt vattenskyddsområden

Slutrapport delprojekt vattenskyddsområden 2006-03-29 Slutrapport delprojekt vattenskyddsområden 2004-2006 Detta har gjorts Miljösamverkan Västra Götaland har arbetat med delprojektet om vattenskyddsområden från hösten 2004 till början av 2006.

Läs mer

Aktivitetsplan baserad på kommunikationsstrategi och plattform för fortsatt samverkan

Aktivitetsplan baserad på kommunikationsstrategi och plattform för fortsatt samverkan Aktivitetsplan baserad på kommunikationsstrategi och plattform för fortsatt samverkan för miljömyndigheterna i Västra Götaland och Halland Innehållet i Tillsynsutveckling i Väst ska leva vidare Aktivitetsplanen

Läs mer

Byggsamverkan Västra Götaland 1

Byggsamverkan Västra Götaland 1 Byggsamverkan Västra Götaland 1 Byggsamverkan Västra Götalands län 2 Ibland sitter vi på ett möte och hör en harang av floskler som vi inte kan fylla med någon mening. Samma motivationsdränerande effekt

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2012

Verksamhetsplan och budget 2012 Verksamhetsplan och budget 2012 Miljösamverkan Stockholms Län, telefon 08 508 28 929, e-post miljosamverkan@stockholm.se. www.miljosamverkanstockholm.se. Innehåll Uppdrag, mål och arbetssätt 3 Samverkansprojekt

Läs mer

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 8 februari 2017

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 8 februari 2017 Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland 2017-2020 Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 8 februari 2017 Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland 2017-2020 Fastställt av styrgruppen

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, Gunnar Pettersson, Stefan Gustafsson,

Läs mer

Animaliska biprodukter i butiker. Resultat av tillsynskampanj i Västra Götaland och i Halland

Animaliska biprodukter i butiker. Resultat av tillsynskampanj i Västra Götaland och i Halland Animaliska biprodukter i butiker Resultat av tillsynskampanj i Västra Götaland och i Halland 2014-2015 Augusti 2015 Innehåll Sammanfattning... 4 Tillsynskampanjen och stöd för tillsynen... 5 Syfte och

Läs mer

Projektplan för projektet äldreboenden och vårdlokaler

Projektplan för projektet äldreboenden och vårdlokaler Projektplanen har granskats av styrgrupperna för Miljösamverkan Halland och Miljösamverkan Västra Götaland. Projektplanen är därmed fastställd. Projektplan för projektet äldreboenden och vårdlokaler Syfte

Läs mer

MiljösamverkanVärmland. Styrdokument för MiljösamverkanVärmland

MiljösamverkanVärmland. Styrdokument för MiljösamverkanVärmland MiljösamverkanVärmland Styrdokument för MiljösamverkanVärmland 2008 2010 Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 14 mars 2008 1 Innehåll Bakgrund... 3 Syftet med styrdokumentet.. 3 Definition av miljönämnd

Läs mer

Styrgruppen för Regional planering

Styrgruppen för Regional planering Styrgruppen för Regional planering Protokoll 16 september 2004 Cecilia Kvist Närvarande Leif Johansson, Kungälv, ordförande Elaine Björkman, Ale Tore Hult, Alingsås Kia Andréasson, Göteborg Anneli Hulthén,

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2015

Verksamhetsplan och budget 2015 Verksamhetsplan och budget 2015 Miljösamverkan Stockholms län, telefon 08 508 28 929, e-post miljosamverkan@stockholm.se. www.miljosamverkanstockholm.se. Innehåll Uppdrag, mål och arbetssätt 3 Projekt

Läs mer

Det här är Miljösamverkan Västra Götaland

Det här är Miljösamverkan Västra Götaland Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2003 Det här är Miljösamverkan Västra Götaland Miljösamverkan Västra Götaland är ett samarbetsprojekt mellan Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen,

Läs mer

Projektplan för inventering av Förorenade områden - Handläggarstöd

Projektplan för inventering av Förorenade områden - Handläggarstöd Projektplanen har granskats av styrgrupperna för Miljösamverkan Halland och Miljösamverkan Västra Götaland. Projektplanen har ändrats efter inkomna synpunkter och har godkänts. Projektplanen är därmed

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2008

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2008 Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2008 Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn! Miljösamverkan Västra Götaland (MVG) är ett projektsamarbete mellan Västra Götalandsregionen,

Läs mer

www.miljosamverkan.se

www.miljosamverkan.se www.miljosamverkan.se Projektledare Lasse Lind tel 0532-714 47 lind.lasse@telia.com Biträdande projektledare Cecilia Lunder tel 031-60 58 95 cecilia.lunder@o.lst.se Kansli Västra Götalandsregionens Miljösekretariat,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2009

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2009 Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2009 Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn! Miljösamverkan Västra Götaland (MVG) är ett samarbete mellan Västra Göta landsregionen,

Läs mer

PROTOKOLL ÄMNESRUBRIK INNEHÅLL Ändrade mötestider för Styrgrupp Närvård Mötet den 23/2 stryks och mötet den 23/3 förlängs till kl 15.

PROTOKOLL ÄMNESRUBRIK INNEHÅLL Ändrade mötestider för Styrgrupp Närvård Mötet den 23/2 stryks och mötet den 23/3 förlängs till kl 15. PROTOKOLL ÄMNESRUBRIK INNEHÅLL 2018-01-26 6 Ändrade mötestider för Styrgrupp Närvård Mötet den 23/2 stryks och mötet den 23/3 förlängs till kl 15.00 2018-01-26 7 Målbild, vision och värdegrund Styrgruppen

Läs mer

Miljösamverkan Halland Styrdokument

Miljösamverkan Halland Styrdokument Miljösamverkan Halland Styrdokument Styrdokument för Miljösamverkan Halland Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 23 mars 2017 2 Innehåll Syftet med styrdokumentet... 4 Begrepp... 4 Miljönämnd och

Läs mer

Projektplan för Artskydd och vägledning

Projektplan för Artskydd och vägledning Projektplan för Artskydd och vägledning Uppdrag Bakgrund Syfte Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt miljövårdsdirektörernas tillsynsgrupp att driva Miljösamverkan Sverige och att inom ramen för det arbeta

Läs mer

Projektplan för projekt Reach

Projektplan för projekt Reach 30 juli 2015 Projektplanen har granskats och fastställts av styrgrupperna för Miljösamverkan Halland och Miljösamverkan Västra Götaland. Projektplan för projekt Reach Syfte Projektets syftar till är att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Stadshuset Borås 14.00 16-00 Beslutande Jan-Erik Wallin, ordf. Göran Johansson, v ordf. Gert-Inge Andersson Björn Bergquist Jan Gunnarsson Inga-Lill Andersson Stefan

Läs mer

Isabelle Vramsten (M)

Isabelle Vramsten (M) Sida 1(15) Plats och tid Mölndals stadshus, rum 214, klockan 17.30 19.30. Beslutande Elpida Georgitsi (S) Kåre Widenqvist (S) Lars Möglebust (S) Jennie Rodin (MP) tjänstgörande för My Blomgren (MP), 76-86,

Läs mer

Inventering av förorenade områden

Inventering av förorenade områden Slutrapporten har granskats och godkänts av styrgrupperna för Miljösamverkan Halland och Miljösamverkan Västra Götaland. Slutrapporten är därmed fastställd. Inventering av förorenade områden Slutrapport

Läs mer

Styrgruppsmöte för projektet Mera Tall

Styrgruppsmöte för projektet Mera Tall PROTOKOLL 12 1(5) Datum -11-05 Diarienr 2016/1145 Styrgruppsmöte för projektet Mera Tall Tid: Deltagare: Frånvarande: Antecknat av: Måndag 5 november klockan 13:00 15:00, Skype. Johanna From Skogsstyrelsen,

Läs mer

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-14 Patientnämnden 1-8 Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25 Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 PROTOKOLL NR 8/14 Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordf (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Lotta Jegenstam, ledamot

Läs mer

Projektplan för Checklistor i NikITa Uppdrag

Projektplan för Checklistor i NikITa Uppdrag 2018-11-09 Projektplan för Checklistor i NikITa Uppdrag Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt Miljönätverket att driva Miljösamverkan Sverige. Inför 2018 års verksamhetsplanering kom ett förslag från Camilla

Läs mer

Kommunfullmäktiges protokoll 2013-04-17

Kommunfullmäktiges protokoll 2013-04-17 Datum: Onsdagen den 17 april 2013 Tid: kl 19.00 19.45 Plats: Stora Salongen, Folkets Hus, Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 24 april, klockan 11.00. Paragrafer: 21-24 Utses att justera: Marie-Louise

Läs mer

Viltförvaltningsdelegationens arbetsmöte den 12 juni 2015 på Länsstyrelsen i Vänersborg

Viltförvaltningsdelegationens arbetsmöte den 12 juni 2015 på Länsstyrelsen i Vänersborg i PROTOKOLL Diarienummer 2015-09-21 511-31895-2015 Sida 1(3) LÄNSSTYRELSEN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN Viltförvaltningsdelegationen i Lärieētyreleen -i Västra Götalands län Göteborg 2015-10- 08 Viltförvaltningsdelegationens

Läs mer

Aktivitetsplan baserad på kommunikationsstrategi och plattform för fortsatt samverkan

Aktivitetsplan baserad på kommunikationsstrategi och plattform för fortsatt samverkan Aktivitetsplan baserad på kommunikationsstrategi och plattform för fortsatt samverkan för miljömyndigheterna i Västra Götaland och Halland Innehållet i Tillsynsutveckling i Väst ska leva vidare Aktivitetsplanen

Läs mer

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (7) Tid Kl 15.00 16.40 Protokoll 6/2010 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2010-06-10 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland Verksamhet, organisation och ekonomi 1999 Fastställd av Styrgruppen på sammanträde 1999-09-17 Bakgrund... 2 Mål och arbetssätt... 2 Tidsram... 2 Medverkande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Liseberg, Göteborg. Kl. 14.00 18.00 Beslutande Jan-Erik Wallin, ordf. Göran Johansson Gert-Inge Andersson Björn Bergquist Lennart Björk Inga-Lill Andersson Stefan

Läs mer

Inledning Yngve inleder som ordförande för mötet. Alla hälsas välkomna och en presentationsrunda av deltagarna genomförs. Dagordningen fastslås.

Inledning Yngve inleder som ordförande för mötet. Alla hälsas välkomna och en presentationsrunda av deltagarna genomförs. Dagordningen fastslås. Anteckningar 2014-10-23/24 1(4) Närvarande: Maria Pihlajärvi Per Linnér Malin Hultegård Karolina Hedlund Annelie Vestergren Yngve Blomberg Inger Alf-Johansson Göran Kugelberg Linnéa Salbark Karin Sigvardsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Stugbyn, Isaberg, Hestra, kl 11.00 12.00 Beslutande Övriga deltagare Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Ylva Samuelsson, Gislaveds kommun,

Läs mer

MiljösamverkanVärmland

MiljösamverkanVärmland MiljösamverkanVärmland Verksamhetsplan 2012 Fastställt av styrgruppen den 13 oktober 2011 1(7) Inledning Verksamheten ska genomsyras av det övergripande syftet med Miljösamverkan Värmland; vilket är att

Läs mer

Protokoll. Information om Miljösamverkan just nu. Protokoll

Protokoll. Information om Miljösamverkan just nu. Protokoll 1(9) : 2015-12-03 Tid: 09.30 12:00 Plats: Hylte, Torups Gästgivaregård Deltagare: Annika Ekvall, Kungsbacka Stefan Andersson, Varberg Anders Ramberg, Falkenberg Ingegerd Andersson, Halmstad Stefan Andersson,

Läs mer

Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplan Fastställt av styrgruppen den 7 september 2012 Britt Carlsson c/o Karlstads Kommun tel. 054 540 4655 651 84 Karlstad e-post: britt.carlsson@karlstad.se www.miljosamverkanvarmland.se Inledning

Läs mer

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV Överenskommen vid gemensamt styrgruppsmöte för båda miljösamverkan 20 maj, efter förankring på chefsmötet 6 maj i Varberg. Uppdaterad september 2018. Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Marie Johansson, ordförande, Gunnar Pettersson, Anna-Carin Magnusson

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2013

Verksamhetsplan och budget 2013 Verksamhetsplan och budget 2013 Miljösamverkan Stockholms län, telefon 08 508 28 929, e-post miljosamverkan@stockholm.se. www.miljosamverkanstockholm.se. Innehåll Uppdrag, mål och arbetssätt 3 Samverkansprojekt

Läs mer

Miljösamverkan Värmland

Miljösamverkan Värmland Protokoll Styrgruppsmöte 2 oktober 2009 Plats och tid: Region Värmland klockan 10.00-12.00 Närvarande; Mikael Schultz, Karlstad (ordförande), Michael Lindstedt, Kristinehamn, Örjan Nässlander, Hammarö,

Läs mer

Sammanställning enkät om Miljösamverkans delprojekt Tillsyn på verkstadsindustrier, steg 2 ytbehandling

Sammanställning enkät om Miljösamverkans delprojekt Tillsyn på verkstadsindustrier, steg 2 ytbehandling december 2002 Sammanställning enkät om Miljösamverkans delprojekt Tillsyn på verkstadsindustrier, steg 2 ytbehandling 1. Projektgruppens kommentarer...1 Verkstadsindustriprojekten avslutade - fortsatt

Läs mer

Nationellt tillsynsprojekt Hygien i förskolan. Ingrid Nilsson

Nationellt tillsynsprojekt Hygien i förskolan. Ingrid Nilsson Hygien i förskolan Ingrid Nilsson Bakgrund Barn som går på förskola har mer infektioner, framförallt luftvägsinfektioner, än barn som vistas hemma. Förebygga och minska smittspridningen i förskolorna genom

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (5) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 6-2011 2011-09-03 (10.00-16.00) Hotell Alfred Nobel, Karlskoga Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Åke Knutsson Håkan

Läs mer

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL 1(5) Odontologiska institutionsstyrelsen , kl Intendent Monica Malmberg

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL 1(5) Odontologiska institutionsstyrelsen , kl Intendent Monica Malmberg Sahlgrenska akademin PROTOKOLL 1(5) VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Sammanträdesdatum Närvarande: Ledamöter: Jan Olsson, ordf. Ulf Berggren Lars Rasmusson Ulf Lekholm Ann Wennerberg Gunilla Aronsson Elisabeth

Läs mer

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2013-05-02. Miljönämnden

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2013-05-02. Miljönämnden Innehåll 15 Förslag till yttrande över remiss, Anslutning till kommunalt spill- och dagvattensystem i Jönköpings län... 23 16 Fastställande av provtagningsfrekvens och analysomfattning för dricksvattenanläggning

Läs mer

Anteckningar från möte med politiska styrgruppen för kommunövergripande skolutveckling

Anteckningar från möte med politiska styrgruppen för kommunövergripande skolutveckling Stöd & Process 2016-09-05 Britta Strömberg 08-590 974 02 Dnr KS/2014:33 Britta.Stromberg@upplandsvasby.se Politiska styrgruppen för kommunövergripande skolprojektet Anteckningar från möte med politiska

Läs mer

Reglemente för Hälsorådet

Reglemente för Hälsorådet Reglemente för Hälsorådet Gäller fr o m 2015-01-01, rev 2017-12-07 Fastställt av Kommunfullmäktige 2014-11-27, dnr KA 2014/846 Reviderat av Kommunfullmäktige 2017-12-07 146 dnr KA 2017/1624 Utgångspunkter

Läs mer

Sammanfattning av projektplan för Nationella självskadeprojektet, Skånenoden

Sammanfattning av projektplan för Nationella självskadeprojektet, Skånenoden 2013-11-05 Sammanfattning av projektplan för Nationella självskadeprojektet, Skånenoden Projektet startade 2012 och finansieras av regeringen. Den består av en nationell del och av arbete i tre kunskapsnoder,

Läs mer

Reglemente för folkhälsorådet

Reglemente för folkhälsorådet Reglemente för folkhälsorådet Upprättat: 2014-05-14 Antaget av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2014-06-02, 69 Giltig från: 2015-01-01 Kontaktperson: André Enarsson Utöver vad som framkommer i reglemente

Läs mer