Ekonomirapporten utgör underlag för den fakturering av huvudmännens bidrag till Miljösamverkan Västra Götaland som nu görs.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ekonomirapporten utgör underlag för den fakturering av huvudmännens bidrag till Miljösamverkan Västra Götaland som nu görs."

Transkript

1 9 december 2010 Protokoll Styrgruppsmöte 8 december 2010 Uddevalla stadshus ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Lennart Lagerfors, GR Marie Johansson, Vara Martin Gustafsson, Uddevalla Övriga deltagande Lasse Lind, projektledare Cecilia Lunder, projektledare 1. Fastställande av dagordning och utseende av justeringsman Med kallelsen utsänd dagordning fastställs. Martin Gustafsson utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Ekonomirapport för 2010 Ekonomirapport för Miljösamverkan Västra Götaland 2010, daterad 5 december och sammanställd av projektledare Lasse Lind har via grupparbetsplatsen delgivits styrgruppen innan mötet. Rapporten visar på ett litet överskott på cirka kr i förhållande till budget, medan prognosen i september pekade på ett obetydligt underskott. Ekonomirapporten utgör underlag för den fakturering av huvudmännens bidrag till Miljösamverkan Västra Götaland som nu görs. Styrgruppen godkänner ekonomirapport för Ekonomi och verksamhet 2011 Verksamhetsplanen fastställdes på septembermötet med undantag för budgetens intäktsdel. Projektledarna och Ulrika redovisar nu vad som framkommit beträffande finansieringen 2011 och vad det kan innebära för möjligheterna att genomföra den verksamhet som medtagits i verksamhetsplanen: 1 (5)

2 Västra Götalandsregionens miljönämnd bidrar 2011 med kr (samma som 2010) De fyra kommunförbunden bidrar på samma sätt som tidigare d.v.s. tillsammans med en tredjedel av kr (i 2008 års penningvärde). En tredjedel är kr Summan av ovanstående täcker kostnader för den ena projektledarresursen samt det som i verksamhetsplanen tagits upp under övriga kostnader. Länsstyrelsen har inte som tidigare tillgång till särskilda projektpengar men kan svara för en projektledarresurs, inklusive omkostnader, motsvarande ekonomiskt minst vad kommunförbunden bidrar med tillsammans. Länsstyrelsen kommer att inför övriga huvudmän i samband med ekonomirapport för 2011 redovisa att man uppfyllt detta åtagande. Detta innebär att Miljösamverkan Västra Götaland 2011 kommer att ha samma resurser som i år vad gäller projektledare och att det finns täckning också för övriga kostnader enligt budget i verksamhetsplanen för Styrgruppen beslutar att Länsstyrelsens bidrag får ske genom att tillhandahålla projektledarresurs enligt ovan. Verksamheten 2011 ska genomföras enlig vad som beslutats i verksamhetsplanen, ändringar behövs inte. I verksamhetsplan 2011 ska budgetens intäktsdel kompletteras med de uppgifter som redovisats ovan. Den därmed reviderade verksamhetsplanen blir fastställd när detta protokoll justeras. 4. Ekonomirutiner På styrgruppsmötet i september fick projektledarna i uppdrag att se över MVGs ekonomirutiner med syfte att undvika att sent inkomna fakturor belastar nästa års ekonomi istället för det verksamhetsår de avser. En översyn har nu gjorts: Lasse redovisade och delade ut Rutiner för huvudmannabidrag till Miljösamverkan Västra Götaland och ekonomirutiner i övrigt Inga stora ändringar har gjorts i delen som gäller huvudmannabidrag, men ett tillägg har gjorts vad avser Länsstyrelsens bidrag i enlighet med vad som redovisats under föregående punkt i detta protokoll. Med de rutiner som nu lagts till om fakturahanteringen i slutet av året blir risken för att sent inkomna fakturor ska belasta fel år betydligt mindre. Styrgruppen godkänner, med en ändring av en formulering om Länsstyrelsens bidrag, de redovisade rutinerna. De blir fastställda när detta protokoll justeras. 5. Kompetensutvecklingsprojekt Frågan har tidigare behandlats av styrgruppen. Se punkt 4 i protokoll från juni och punkt 6 i protokoll från september (5)

3 Cecilia gav en repetition av bakgrunden och presenterade olika överväganden och bedömningar med mera som gjorts i frågan. Bland annat vad som framkommit i diskussioner tillsammans med Tillsynssamverkan Halland Miljö. om ny utlysning av ESF av medel att söka för nya kompetensprojekt kommer 14 december, det verkar troligt att det blir en ny omgång och att ansökningar då ska vara inne till 3 mars. Om vi kan samverka med Halland om en eventuell ansökan är just nu lite osäkert på grund av att det kan bli projektledarbyte där just under den period då en ansökan skulle göras. En viktig förutsättning för hur och om vi ska gå vidare med frågan är intresset från länets miljöchefer. Följande är en kort sammanfattning av vad som framkommit från de diskussioner som förts i miljöchefsgrupperna i de olika länsdelarna: GR. Ja, intresse finns hos alla. Sjuhärad. Dito. Fyrbodal. Dito. Men tillägger att konceptet behöver förtydligas vad gäller inriktning, samt att det man är beredd att avsätta i tid för medarbetarna är att de lägger tre arbetsdagar på att delta i utbildningen. Skaraborg. Diskuteras just idag. Men vad som framkommit nu är att särskilt intresse verkar finnas för inriktning på frågor om dels bemötande, dels ledarskap Diskussion och beslut Intresse finns, och då vill styrgruppen medverka till att det kan genomföras på något sätt. Ulrika påpekar att det också är intressant för Länsstyrelsen och flera framhåller att det då också blir ett mervärde med erfarenhetsutbyte och kontakter mellan personal på kommuner och Länsstyrelsen. Men hur få ihop det, kunna genomföra en ansökan och även vara säkra på att ett kompetensprojekt sedan får tillräcklig anslutning? Tänkbara inslag: Bilda en arbetsgrupp i länet som tar fram ett koncept till vad projektet ska omfatta Anlita konsult som gör ansökan Begära avsiktsförklaring från miljökontoren om att de kommer att delta. Bestämdes att som ett första steg, övriga får bestämmas efterhand, bilda en särskild arbetsgrupp för detta, med deltagare av 1-2 personer från varje länsdel som representerar både chefer och handläggare/inspektörer. Martin anmäler intresse för att delta. Marie hör med en av handläggarna i Vara som antagligen är intresserad. Lennart kontaktar Lars Wilke och Cecilia hör sig för med Sonja Lejmark och Susanne Norberg. Alla besked som framkommer meddelas Cecilia. Gruppen bör bildas snarast och ha ett första möte tidigt i januari. Cecilia och/eller Lasse medverkar i vart fall i uppstarten och kallar till och deltar på det första mötet. Halland bjuds också in till gruppen. Cecilia sammanställer material som visar vad kompetensprojekten i Stockholm, sydostlänen och Skåne omfattar respektive planeras omfatta vilket kan vara bra för gruppen att titta på. 3 (5)

4 6. Verksamhetsberättelse för 2010 I styrgruppens beslut om verksamhetsplan 2011 bestämdes att verksamhetsberättelsen inte längre ska tryckas utan publiceras som en folder i pdf-format på webbplatsen kompletterad med en presentationsfil. Projektledarna föreslår att de som föregående år i januari gör ett förslag till verksamhetsberättelse. Styrgruppen kan sedan besluta om fastställandet via e-post. Ulrika föreslår att i presentationsfilen även ta med lite mer bakgrund om MVG samt det nu aktuella och kommande arbetet, så fungerar den bättre för information till politiker. Övriga instämmer och framhåller att det är bra om den kan bli klar ganska snart med tanke på utbildning av nya nämndledamöter som de flesta miljökontor nu planerar. Styrgruppen uppdrar åt projektledarna att ta fram förslag till verksamhetsberättelsen under januari Styrgruppen beslutar sedan om fastställandet via e-post då det inte bedöms nödvändigt med ett möte för bara denna fråga, och den inte kan vänta så länge som till april då det första mötet för året normalt hålls. 7. Övrig fråga: Livsmedelstillsyn med i MVG? Frågan om att ta med tillsyn enligt livsmedelslagstiftningen i MVGs arbete har tagits upp då och då. I nu gällande styrdokument för MVG står om detta: Om det under verksamhetsperioden framkommer att också livsmedel bör omfattas av MVG kan ett beslut om revidering av detta styrdokument bli aktuellt. Nu har Cecilia mottagit ett önskemål om detta, inspektörer på ett antal miljökontor i länet står bakom. Diskussion Styrgruppen konstaterar att det nu verkar klart att livsmedelstillsynen förblir en kommunal uppgift, vilket föreföll mer osäkert då styrdokumentet skrevs. Det finns alltså skäl att titta närmare på möjligheterna nu. Till 2011 är det förstås inte möjligt, men det bör tas med i enkäten om verksamhetsplan Det skulle då, om en majoritet av miljökontoren är intresserade, kunna bli antingen så att livsmedelstillsynsprojekt tas med från 2012, eller att man under 2012 utreder förutsättningar (bland annat projektledarresurs, medverkan från länsveterinärer med mera) och sedan tar in livsmedelstillsyn från 2013 då en ny verksamhetsperiod inleds efter den innevarande ( ). Frågor om utvidgning av MVGs verksamhet till att också omfatta livsmedelstillsyn tas med i enkäten om verksamhetsplan (5)

5 8. Mötesdagar 2011 Styrgruppens möten 2011: Torsdag 7 april Länsstyrelsen Vänersborg Tisdag 7 juni Vara Torsdag 29 september Härryda Torsdag 24 november GR Ulrika Samuelsson ordförande Martin Gustafsson justerande Lasse Lind sekreterare 5 (5)

Protokoll. Styrgruppsmöte 26 september september Länsstyrelsen Vänersborg

Protokoll. Styrgruppsmöte 26 september september Länsstyrelsen Vänersborg 28 september 2012 Protokoll Styrgruppsmöte 26 september 2012 Länsstyrelsen Vänersborg 13.00-15.00 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Leif Schöndell, Borås Caroline Hagström, Vara Monica

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 4 december 2013. 10 december 2013. GR Göteborg, 13.00-15.00

Protokoll. Styrgruppsmöte 4 december 2013. 10 december 2013. GR Göteborg, 13.00-15.00 10 december 2013 Protokoll Styrgruppsmöte 4 december 2013 GR Göteborg, 13.00-15.00 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsenhet Daniel Eek, Göteborgs stad Monica Dahlberg, Göteborgsregionens

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 5 december 2012. 14 december 2012. GR, Göteborg 13.00-15.30

Protokoll. Styrgruppsmöte 5 december 2012. 14 december 2012. GR, Göteborg 13.00-15.30 14 december 2012 Protokoll Styrgruppsmöte 5 december 2012 GR, Göteborg 13.00-15.30 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Leif Schöndell, Borås Monica Dahlberg, GR Övriga deltagande Lasse Lind,

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 3 februari 2014. 5 februari 2014. Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15

Protokoll. Styrgruppsmöte 3 februari 2014. 5 februari 2014. Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15 5 februari 2014 Protokoll Styrgruppsmöte 3 februari 2014 Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsenhet Leif Schöndell Borås stad/sjuhärads kommunalförbund

Läs mer

Cecilia inleder med en presentation om målsättningarna från TUV och jämförelse med MVG:s styrdokument.

Cecilia inleder med en presentation om målsättningarna från TUV och jämförelse med MVG:s styrdokument. 15 april 2014 Protokoll Styrgruppsmöte 9 april 2014 Lidbeckska huset, Lidköping 10.00-12.00 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsenhet Leif Schöndell Borås stad/sjuhärads kommunalförbund

Läs mer

Protokoll från styrgruppens möte den 8 juni 2016

Protokoll från styrgruppens möte den 8 juni 2016 Protokoll från styrgruppens möte den 8 juni 2016 Länsstyrelsen i Göteborg, kl. 10.00-12.00 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Johan Stern, Lidköping, Grästorp, Götene/Skaraborgs

Läs mer

Styrgruppsmöte 22 april 2010 Kommunhuset, Härryda kommun, Mölnlycke,

Styrgruppsmöte 22 april 2010 Kommunhuset, Härryda kommun, Mölnlycke, 23 april 2010 Protokoll Styrgruppsmöte 22 april 2010 Kommunhuset, Härryda kommun, Mölnlycke, 10.00-12.00 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Lars Wilke, Härryda Peter Almqvist, Vänersborg

Läs mer

Protokoll från styrgruppens möte den 17 mars 2016

Protokoll från styrgruppens möte den 17 mars 2016 Protokoll från styrgruppens möte den 17 mars 2016 Länsstyrelsen i Göteborg, kl. 13.00-15.00 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Johan Stern, Lidköping, Grästorp, Götene/Skaraborgs

Läs mer

Styrgruppens möte den 8 februari 2017

Styrgruppens möte den 8 februari 2017 Protokoll Styrgruppens möte den 8 februari 2017 Möte via Skype den 8 februari, kl. 10.00-11.30 Syftet med mötet är i huvudsak att fastställa styrdokumentet 2017-2020, kommunikationsplanen samt verksamhetsberättelsen

Läs mer

Styrgruppens möte den 15 december 2016

Styrgruppens möte den 15 december 2016 2016-12-15 Protokoll Styrgruppens möte den 15 december 2016 Länsstyrelsen i Göteborg klockan 13.00-15.10 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Karin Lundborg, Länsstyrelsens Veterinär-

Läs mer

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 5 december 2012

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 5 december 2012 Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland 2013-2016 Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 5 december 2012 Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland 2013-2016 Fastställt av styrgruppen

Läs mer

Protokoll för den gemensamma styrgruppens möte den 2 maj 2018

Protokoll för den gemensamma styrgruppens möte den 2 maj 2018 Protokoll för den gemensamma styrgruppens möte den 2 maj 2018 kl. 13.15-16.00, Länsstyrelsen Västra Götaland ande: Monique Wannding, Länsstyrelsen Västra Götalands miljöskyddsavdelning, enheten miljö-

Läs mer

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland 2009-2012 Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 16 december 2008 Reviderat av styrgruppen 21 september 2010 Styrdokument för Miljösamverkan Västra

Läs mer

Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015

Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015 Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015 På GR i Göteborg klockan 10.00-12.10 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Johan Stern, Lidköping, Grästorp, Götene/Skaraborgs

Läs mer

Projektplan för projekt Inomhusmiljö

Projektplan för projekt Inomhusmiljö 4 mars 2015 Projektplanen har granskats av styrgrupperna för Miljösamverkan Halland och Miljösamverkan Västra Götaland. Inga förslag på ändringar har framförts och projektplanen är därmed fastställd. Projektplan

Läs mer

Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 8 februari 2018

Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 8 februari 2018 Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 8 februari 2018 Skype, kl. 13.15-15.30 ande: Monique Wannding, Länsstyrelsen Västra Götalands miljöskyddsavdelning, enheten miljö- och klimatsamverkan Christina

Läs mer

Miljösamverkan Västra Götaland - 49 gånger bättre tillsyn - Lasse Lind & Cecilia Lunder, projektledare

Miljösamverkan Västra Götaland - 49 gånger bättre tillsyn - Lasse Lind & Cecilia Lunder, projektledare Miljösamverkan Västra Götaland - 49 gånger bättre tillsyn - Lasse Lind & Cecilia Lunder, projektledare 1 Vill vi diskutera och berätta om 1. Vattenförvaltningen och tillsyn enligt MB 2. MVG inför 2011,

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 18 april 2011 Länsstyrelsen Göteborg april 2011

Protokoll. Styrgruppsmöte 18 april 2011 Länsstyrelsen Göteborg april 2011 18 april 2011 Protokoll Styrgruppsmöte 18 april 2011 Länsstyrelsen Göteborg 13.00-15.00 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Martin Gustafsson, Uddevalla Susanne Norberg, Svenljunga

Läs mer

Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 22 februari 2017

Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 22 februari 2017 Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 22 februari 2017 Länsstyrelsen Västra Götaland, Göteborg, kl. 09.00-12.00. ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Karin Lundborg, Länsstyrelsens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2011

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2011 Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2011 Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn! Miljösamverkan Västra Götaland (MVG) är ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen,

Läs mer

Tillsynskampanj verkstadsindustri 2013 Miljösamverkan Västra Götaland maj 2013

Tillsynskampanj verkstadsindustri 2013 Miljösamverkan Västra Götaland maj 2013 12 maj 2013 Handläggarstöd för Tillsynskampanj verkstadsindustri 2013 Miljösamverkan Västra Götaland maj 2013 Foto Lillemor Öberg Syfte och bakgrund... 2 Tidplan och omfattning... 2 Inriktning vilka slags

Läs mer

Protokoll för den gemensamma styrgruppens möte den 27 november 2018

Protokoll för den gemensamma styrgruppens möte den 27 november 2018 Protokoll för den gemensamma styrgruppens möte den 27 november 2018 Den 27 november, kl. 13.15-15.00, Länsstyrelsen Västra Götaland ande: Monique Wannding, Länsstyrelsen Västra Götalands miljöskyddsavdelning,

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2011

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2011 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2011 Fastställd av styrgruppen på sammanträde den 21 september 2010 Revidering, avseende endast budgetens intäktsdel, fastställd av styrgruppen på sammanträde

Läs mer

Protokoll Styrgruppsmöte

Protokoll Styrgruppsmöte 1(6) : 2016-12-15 Tid: 09.30 12:00 Plats: Länsstyrelsen i Halland Deltagare: Annika Ekvall, Kungsbacka Stefan Andersson, Varberg Anders Ramberg, Falkenberg Ingegerd Andersson, Halmstad Patrik Giehler,

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2012

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2012 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2012 Fastställd av styrgruppen den 7 juni 2011, exkl. budgetens intäktsdel. Fastställd i sin helhet av styrgruppen den 13 oktober 2011 Innehåll VERKSAMHETEN

Läs mer

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV Uppdaterad på gemensamt styrgruppsmöte den 8 september 2016. (Överenskommen vid gemensamt styrgruppsmöte för båda miljösamverkan 20 maj 2014, efter förankring på chefsmötet 6 maj i Varberg.) Avsiktsförklaring

Läs mer

Projektplan för återanvändning av avfall för anläggningsändamål

Projektplan för återanvändning av avfall för anläggningsändamål Projektplanen har granskats av styrgrupperna för Miljösamverkan Halland och Miljösamverkan Västra Götaland. Inga förslag på ändringar har framförts och projektplanen är därmed fastställd. Projektplan för

Läs mer

Aktivitetsplan baserad på kommunikationsstrategi och plattform för fortsatt samverkan

Aktivitetsplan baserad på kommunikationsstrategi och plattform för fortsatt samverkan Aktivitetsplan baserad på kommunikationsstrategi och plattform för fortsatt samverkan för miljömyndigheterna i Västra Götaland och Halland Innehållet i Tillsynsutveckling i Väst ska leva vidare Aktivitetsplanen

Läs mer

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland 2005-2008 Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 9 december 2004 Reviderat på sammanträde 7 december 2006 Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland

Läs mer

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 5 december 2012 Reviderat den 9 dec 2015

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 5 december 2012 Reviderat den 9 dec 2015 Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland 2013-2016 Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 5 december 2012 Reviderat den 9 dec 2015 Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland 2013-2016

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010 Fastställd av styrgruppen på sammanträde den 9 juni 2009 Reviderad genom styrgruppens beslut på sammanträde 8 december 2009 2 1 Innehåll VERKSAMHETEN

Läs mer

Projektplan för projekt buller

Projektplan för projekt buller 2011-09-12 Projektplan för projekt buller Bakgrund Utdrag från MVGs verksamhetsplan 2012: Projektet är ett service- och kompetensprojekt, och fortsätter från 2011. Kurser och seminarier blir en viktig

Läs mer

Projektplan för Utsläpp till vatten från mindre verksamheter

Projektplan för Utsläpp till vatten från mindre verksamheter Projektplan för Utsläpp till vatten från mindre verksamheter Sammanställd av projektledare Lasse Lind i samråd med projektgruppen och fastställd 12 augusti 2015 efter granskning av projektets faddrar 1.

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2013

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2013 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2013 Fastställd av styrgruppen den 14 juni 2012 exklusive ekonomiavsnittet. Reviderad och fastställd i sin helhet av styrgruppen den 5 december 2012.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2010

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2010 Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2010 Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn! Miljösamverkan Västra Götaland (MVG) är ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen,

Läs mer

Återanvändning av avfall för anläggningsändamål

Återanvändning av avfall för anläggningsändamål Återanvändning av avfall för anläggningsändamål Slutrapport Foto: Peter Jonasson Mars 2017 Sida 1 av 12 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Bakgrund och ramar... 4 3. Styrgrupp... 4 4. Projektgrupp...

Läs mer

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV Överenskommen vid gemensamt styrgruppsmöte för båda miljösamverkan 20 maj, efter förankring på chefsmötet 6 maj i Varberg Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2006

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2006 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2006 Fastställd av styrgruppen på sammanträde den 16 juni 2005. Innehåll Verksamheten 2006... 2 Inledning 2 Delprojekt, översikt 2 Beskrivning av delprojekten

Läs mer

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV Överenskommen vid gemensamt styrgruppsmöte för båda miljösamverkan 20 maj, efter förankring på chefsmötet 6 maj i Varberg. Uppdaterad september 2018. Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2007

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2007 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2007 Fastställd av styrgruppen på sammanträde den 15 juni 2006 Innehåll Verksamheten 2007... 2 Inledning 2 Delprojekt, översikt 2 Beskrivning av delprojekten

Läs mer

Anteckningar från chefsmötet den 6 maj i Varberg

Anteckningar från chefsmötet den 6 maj i Varberg Anteckningar från chefsmötet den 6 maj i Varberg Några förväntningar på dagen Mötas Utbyta goda idéer Vi gillar fikapauserna Chansen att prata om vad vi vill, vad det betyder Västra Götaland och Halland

Läs mer

Projektplan för projekt Olyckor och Bränder

Projektplan för projekt Olyckor och Bränder Datum 2012-08-21 Projektplan för projekt Olyckor och Bränder Bakgrund Utdrag från MVGs verksamhetsplan år 2012: Vi ordnar ett seminarium om hur miljökontoren kan och bör agera vid utsläpp till följd av

Läs mer

Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 12 maj 2017

Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 12 maj 2017 Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 12 maj 2017 Länsstyrelsen Västra Götaland, Göteborg, kl. 9.30-12.00 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen VG Miljöskyddsavdelning Karin Lundborg, Länsstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL. Styrgruppsmöte 18 april 2002. 18 april 2002. Miljökontoret, Trollhättan 10.00-12.20

PROTOKOLL. Styrgruppsmöte 18 april 2002. 18 april 2002. Miljökontoret, Trollhättan 10.00-12.20 18 april 2002 PROTOKOLL Styrgruppsmöte 18 april 2002 Miljökontoret, Trollhättan 10.00-12.20 ande Håkan Falck, Trollhättan, mötesordförande (i Peter Holmbergs frånvaro) Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen

Läs mer

Styrgruppen för Regional planering

Styrgruppen för Regional planering Styrgruppen för Regional planering Protokoll 16 september 2004 Cecilia Kvist Närvarande Leif Johansson, Kungälv, ordförande Elaine Björkman, Ale Tore Hult, Alingsås Kia Andréasson, Göteborg Anneli Hulthén,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2013

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2013 Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2013 Utsikt från Vetteberget i Fjällbacka. Foto Anna Malmros Februari 2014 Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn... 3 Ledning

Läs mer

Slutrapport delprojekt vattenskyddsområden

Slutrapport delprojekt vattenskyddsområden 2006-03-29 Slutrapport delprojekt vattenskyddsområden 2004-2006 Detta har gjorts Miljösamverkan Västra Götaland har arbetat med delprojektet om vattenskyddsområden från hösten 2004 till början av 2006.

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010 Fastställd av styrgruppen på sammanträde den 9 juni 2010 1 Innehåll VERKSAMHETEN 2010...2 Inledning...2 Delprojekt, översikt...2 Beskrivning av delprojekten...4

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Liseberg, Göteborg. Kl. 14.00 18.00 Beslutande Jan-Erik Wallin, ordf. Göran Johansson Gert-Inge Andersson Björn Bergquist Lennart Björk Inga-Lill Andersson Stefan

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 2 november 2017 kl 11 12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn!

Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn! Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2007 Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn! Miljösamverkan Västra Götaland (MVG) är ett samarbetsprojekt mellan Västra Götalandsregionen,

Läs mer

Projektplan för projekt Reach

Projektplan för projekt Reach 30 juli 2015 Projektplanen har granskats och fastställts av styrgrupperna för Miljösamverkan Halland och Miljösamverkan Västra Götaland. Projektplan för projekt Reach Syfte Projektets syftar till är att

Läs mer

Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplan Fastställt av styrgruppen den 7 september 2012 Britt Carlsson c/o Karlstads Kommun tel. 054 540 4655 651 84 Karlstad e-post: britt.carlsson@karlstad.se www.miljosamverkanvarmland.se Inledning

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004

Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004 Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004 Närvarande enligt bilaga 1. Föreningens ordförande Håkan Eriksson öppnar stämman och hälsar deltagarna välkomna. 1 Fråga om

Läs mer

www.miljosamverkan.se

www.miljosamverkan.se www.miljosamverkan.se Projektledare Lasse Lind tel 0532-714 47 lind.lasse@telia.com Biträdande projektledare Cecilia Lunder tel 031-60 58 95 cecilia.lunder@o.lst.se Kansli Västra Götalandsregionens Miljösekretariat,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2009

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2009 Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2009 Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn! Miljösamverkan Västra Götaland (MVG) är ett samarbete mellan Västra Göta landsregionen,

Läs mer

Miljösamverkan Halland Styrdokument

Miljösamverkan Halland Styrdokument Miljösamverkan Halland Styrdokument Styrdokument för Miljösamverkan Halland Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 23 mars 2017 2 Innehåll Syftet med styrdokumentet... 4 Begrepp... 4 Miljönämnd och

Läs mer

Projektplan för uppdatering av handläggarstöd fordonstvättar

Projektplan för uppdatering av handläggarstöd fordonstvättar Projektplan för uppdatering av handläggarstöd fordonstvättar Projektplanen har granskats av styrgrupperna för Miljösamverkan Halland och Miljösamverkan Västra Götaland. Inga förslag på ändringar har framförts

Läs mer

Asylboenden Slutrapport Januari 2017

Asylboenden Slutrapport Januari 2017 Asylboenden Slutrapport Januari 2017 Sida 1 av 16 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Bakgrund och ramar... 4 3. Styrgrupp... 4 4. Projektgrupp... 4 5. Syfte och mål... 5 6. Omfattning och inriktning...

Läs mer

Per Kaarle, miljöchef Marita Gustafsson, sekreterare Victor Albrektson, miljöinspektör, 12 Anna Rönnborg, miljöinspektör, 12-13

Per Kaarle, miljöchef Marita Gustafsson, sekreterare Victor Albrektson, miljöinspektör, 12 Anna Rönnborg, miljöinspektör, 12-13 Sida 1(13) Plats och tid Mölndals stadshus, rum 214, klockan 17.30 18.20. Beslutande Elpida Georgitsi (S) Emil Forsberg (S) tjänstgör för Kåre Widenqvist (S) Lars Möglebust (S) My Blomgren (MP), ordförande

Läs mer

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.00 16.00 ande Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta

Läs mer

Projektplan för projekt Vattenförvaltningen och tillsyn enligt miljöbalken

Projektplan för projekt Vattenförvaltningen och tillsyn enligt miljöbalken 2011-09-09 Projektplan för projekt Vattenförvaltningen och tillsyn enligt miljöbalken Bakgrund Utdrag från MVGs verksamhetsplan 2011: Genomförandet av EG:s ramdirektiv för vatten i Sverige har bland annat

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Styrdokument Fastställt den 17 december 2013 (reviderat 16 oktober 2015)

Styrdokument Fastställt den 17 december 2013 (reviderat 16 oktober 2015) 2013-12-18 Styrdokument 2014-2016 Fastställt den 17 december 2013 (reviderat 16 oktober 2015) Miljösamverkan Värmland Eddie Persson, projektledare c/o Karlstads Kommun tel. 054 540 46 55 651 84 Karlstad

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2008

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2008 Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2008 Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn! Miljösamverkan Västra Götaland (MVG) är ett projektsamarbete mellan Västra Götalandsregionen,

Läs mer

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-14 Patientnämnden 1-8 Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25 Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

SVENSKA SPANIEL OCH RETRIEVERKLUBBEN KFM (Kommittén för Funktion & Mentalitet) Cilla Hamfelt Anna Bergwall Agneta Joonas

SVENSKA SPANIEL OCH RETRIEVERKLUBBEN KFM (Kommittén för Funktion & Mentalitet) Cilla Hamfelt Anna Bergwall Agneta Joonas ARBETSGRUPPEN FÖR UTBILDNING Plats: Beslutande: Telefonmöte Anna Bergwall Agneta Joonas Utses att justera: Underskrifter: Protokollförare:. Ordförande:. Justerare:. 18 Mötet öppnas. hälsar alla välkomna

Läs mer

Kommunikationsplan. för Miljösamverkan Västra Götaland

Kommunikationsplan. för Miljösamverkan Västra Götaland Kommunikationsplan för Miljösamverkan Västra Götaland Reviderad september 2010 Kommunikationsplan för Miljösamverkan Västra Götaland Kommunikationsplanen har sammanställts av Miljösamverkan Västra Götalands

Läs mer

Syfte och målsättning med en kommunikationsplan

Syfte och målsättning med en kommunikationsplan Kommunikationsplan 2014-2016 Innehållsförteckning Syfte och målsättning med en kommunikationsplan... 2 Målgrupper... 2 Kommunikationskanaler... 2 Mallar och listor... 2 Utgående information från Miljösamverkan...

Läs mer

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 8 februari 2017

Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 8 februari 2017 Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland 2017-2020 Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 8 februari 2017 Styrdokument för Miljösamverkan Västra Götaland 2017-2020 Fastställt av styrgruppen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2012

Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2012 Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2012 maj 2013 Miljösamverkan Västra Götaland 49 gånger bättre tillsyn... 3 Ledning och planering engagerar många... 3 Fyra av fem miljökontor har

Läs mer

KU-nämndens sammanträde

KU-nämndens sammanträde 1 (6) KU-nämndens sammanträde 2016-06-15 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Kenneth Karlsson, lektor Magnus Bärtås, professor, från 9 Bella Rune,

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg

Primärvårdsnämnden i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-06-15 Primärvårdsnämnden i Varberg Tid: Tisdag 15 juni 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall 1 Justering Primärvårdsnämnden beslutar

Läs mer

Miljösamverkan Värmland

Miljösamverkan Värmland Protokoll Styrgruppsmöte 2 oktober 2009 Plats och tid: Region Värmland klockan 10.00-12.00 Närvarande; Mikael Schultz, Karlstad (ordförande), Michael Lindstedt, Kristinehamn, Örjan Nässlander, Hammarö,

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 31 mars 2015 kl

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 31 mars 2015 kl Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 31 mars 2015 kl. 8.30 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Louise Ahlgren, ledamot, Ulla-Karin Gunnarsson,

Läs mer

Ordförande hälsar nedanstående, närvarande välkomna till styrelsens första möte, och förklarar sammanträdet öppnat.

Ordförande hälsar nedanstående, närvarande välkomna till styrelsens första möte, och förklarar sammanträdet öppnat. 1 Styrelsen för Protokoll Föreningen Kommunala miljöchefer 2003-11-21 Plats: Miljöförvaltningen i Stockholm Tid: 2003-11-21, Kl 10.00-14.00 Närvarande: Ann-Britt Svedberg, ordförande Christer Persson Högni

Läs mer

Det här är Miljösamverkan Västra Götaland

Det här är Miljösamverkan Västra Götaland Verksamhetsberättelse för Miljösamverkan Västra Götaland 2005 2004 Det här är Miljösamverkan Västra Götaland Miljösamverkan Västra Götaland är ett samarbetsprojekt mellan Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen,

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (20)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (20) Nr 4 2006-09-20 1(20) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, onsdagen den 20 april 2006, klockan 09.00 13.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Thomas Gutsafsson (Länsarbetsnämnden) Ulrik Hammar

Läs mer

Inbjudan seminarier om egenkontroll och systemtillsyn

Inbjudan seminarier om egenkontroll och systemtillsyn Inbjudan seminarier om egenkontroll och systemtillsyn Inbjudan miljöbrottsträffar Anmälningsblankett Kartor 15 och 16 nov Kartor 17 och 18 nov Miljösamverkans seminarium om egenkontroll och systemtillsyn

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/09

Protokoll Dnr: 0005/09 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/09 SAMMANTRÄDES ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Projektplan för Märkningsprojektet

Projektplan för Märkningsprojektet Datum 2015-03-31 Projektplan för Märkningsprojektet Bakgrund Utdrag från MVGs verksamhetsplan år 2015-2016: Märkning av livsmedel De nya märkningsreglerna ska börja tillämpas från den 14 dec 2014. Då ändras

Läs mer

FYRBODALS GYMNASIESKOLA 1 (8) 2005-05-31

FYRBODALS GYMNASIESKOLA 1 (8) 2005-05-31 FYRBODALS GYMNASIESKOLA 1 (8), kl 09.30 12.15, Kommunkontoret, rum 119, Vänersborg Anders Johansson, ordförande Bo Thorn Bill Wallberg Reine Karlsson Per-Axel Andersson Tommy Janerstål Bengt Mattsson Barbro

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2013

Verksamhetsplan och budget 2013 Verksamhetsplan och budget 2013 Miljösamverkan Stockholms län, telefon 08 508 28 929, e-post miljosamverkan@stockholm.se. www.miljosamverkanstockholm.se. Innehåll Uppdrag, mål och arbetssätt 3 Samverkansprojekt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Stugbyn, Isaberg, Hestra, kl 11.00 12.00 Beslutande Övriga deltagare Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Ylva Samuelsson, Gislaveds kommun,

Läs mer

Tillsynsutveckling i Väst

Tillsynsutveckling i Väst Ansö kan öm fö rla ngning av pröjektet Tillsynsutveckling i Va st, dnr 2011-3050030 Länsstyrelsen i Västra Götalands län ansöker om förlängning av projektet Tillsynsutveckling i Väst. Nuvarande projekttid

Läs mer

Projektplan för projekt EBH och fysisk planering

Projektplan för projekt EBH och fysisk planering Datum 2013-11-04 Projektplan för projekt EBH och fysisk planering Bakgrund Utdrag från MVGs verksamhetsplan 2013: Inom EBH-området (EBH = efterbehandling och avser arbete med förorenade områden) är det

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Projektplan för inventering av Förorenade områden - Handläggarstöd

Projektplan för inventering av Förorenade områden - Handläggarstöd Projektplanen har granskats av styrgrupperna för Miljösamverkan Halland och Miljösamverkan Västra Götaland. Projektplanen har ändrats efter inkomna synpunkter och har godkänts. Projektplanen är därmed

Läs mer

Isabelle Vramsten (M)

Isabelle Vramsten (M) Sida 1(15) Plats och tid Mölndals stadshus, rum 214, klockan 17.30 19.30. Beslutande Elpida Georgitsi (S) Kåre Widenqvist (S) Lars Möglebust (S) Jennie Rodin (MP) tjänstgörande för My Blomgren (MP), 76-86,

Läs mer

Miljösamverkan Västra Götaland. Inledning. 49 gånger bättre tillsyn. www.miljosamverkan.se

Miljösamverkan Västra Götaland. Inledning. 49 gånger bättre tillsyn. www.miljosamverkan.se Miljösamverkan Västra Götaland Inledning 49 gånger bättre tillsyn www.miljosamverkan.se Direkt till projekt Jordbrukstillsyn: www.miljosamverkan.se/jordbruk11 Lasse Lind Projektledare lasse.lind@cirka.se

Läs mer

Miljösamverkan Värmland. Verksamhetsberättelse

Miljösamverkan Värmland. Verksamhetsberättelse Miljösamverkan Värmland Verksamhetsberättelse Miljösamverkan Värmland 2011 Miljösamverkan Värmland 2 (5) Inledning Miljösamverkan Värmland startade 2008 och bedrivs i samverkan mellan Region Värmland,

Läs mer

Projektplan för Stärkt grön tillsyn

Projektplan för Stärkt grön tillsyn uppdaterad 2016-08-25 Projektplan för Stärkt grön tillsyn Uppdrag Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt miljövårdsdirektörernas tillsynsgrupp att driva Miljösamverkan Sverige och att inom ramen för det

Läs mer

MiljösamverkanVärmland. Styrdokument för MiljösamverkanVärmland

MiljösamverkanVärmland. Styrdokument för MiljösamverkanVärmland MiljösamverkanVärmland Styrdokument för MiljösamverkanVärmland 2008 2010 Fastställt av styrgruppen på sammanträde den 14 mars 2008 1 Innehåll Bakgrund... 3 Syftet med styrdokumentet.. 3 Definition av miljönämnd

Läs mer

Beredningen Utbildning Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Karin Jansson

Beredningen Utbildning Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Karin Jansson Beredningen Utbildning Minnesanteckningar Beredningsansvarig: 2014-11-11 Tid: Tisdagen den 11 november 2014, kl. 13.00-16.00 Plats: Närvarande: Fyrbodals kommunalförbund, Riverside, Uddevalla Peter Heie,

Läs mer

MiljösamverkanVärmland

MiljösamverkanVärmland MiljösamverkanVärmland Verksamhetsplan 2012 Fastställt av styrgruppen den 13 oktober 2011 1(7) Inledning Verksamheten ska genomsyras av det övergripande syftet med Miljösamverkan Värmland; vilket är att

Läs mer

Miljösamverkan östra Skaraborg, Billingen, kl

Miljösamverkan östra Skaraborg, Billingen, kl Plats och tid Beslutande övriga närvarande Miljösamverkan östra Skaraborg, Billingen, kl. 13.35-14.40 Lena Sjödahl (M) Britt-Marie Sjöberg (C), ersättare för Catrin Hulmarker (M) Anders Ståhl (L), ersättare

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

MiljösamverkanVärmland. Verksamhetsplan 2011

MiljösamverkanVärmland. Verksamhetsplan 2011 MiljösamverkanVärmland Verksamhetsplan 2011 Fastställt av styrgruppen den 9december 2010 1 Inledning Verksamheten ska genomsyras av det övergripande syftet med Miljösamverkan Värmland; vilket är att medverka

Läs mer

Byggsamverkan Västra Götaland 1

Byggsamverkan Västra Götaland 1 Byggsamverkan Västra Götaland 1 Byggsamverkan Västra Götalands län 2 Ibland sitter vi på ett möte och hör en harang av floskler som vi inte kan fylla med någon mening. Samma motivationsdränerande effekt

Läs mer

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00 . 1(5) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl 13.00-16:00 Ordförande Tjänstemän Fackliga representanter Marie Söderqvist Maria Bengtsson Rebecca Nordström Kristina Rauer Angela Arnesen Marie Lundgren

Läs mer