Barnens Hus i Jönköping - ekonomisk förening

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barnens Hus i Jönköping - ekonomisk förening"

Transkript

1

2 2(20)

3 1 Mötets öppnande. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Val av justeringsmän tillika rösträknare. 5 Föreningsstämmans utlysande i enlighet med stadgarna. 6 Godkännande av dagordning. 7 Fastställande av röstlängd. 8 Föredragning av styrelsens årsredovisning. 9 Föredragning av verksamhetsberättelse. 10 Föredragning av revisionsberättelse. 11 Fastslagning av resultat- och balansräkning. 12 Beslut om vinst. 13 Styrelsens ansvarsfrihet. 14 Val av ordförande för kommande period. 15 Val av styrelseledamöter för kommande period. 16 Val av revisorer och en revisorssuppleant. 17 Val av två ledamöter till valberedningen. 18 Medlemsinsats. 19 Verksamhetsplan och budget. 20 Inlämnade motioner. a) Proposition angående stadgeändringar 21 Övriga frågor a) Medlemskap i Montessoriförbundet 22 Mötets avslutande. 3(20)

4 Barnens Hus i Jönköping - ekonomisk förening Montessoriförskolan Barnens Hus drivs i form av ett föräldrakooperativ som en ekonomisk förening. Styrelsen, som utses av föreningsstämman, är föreningens exekutiva organ och består av ordförande samt minst tre och högst sju ledamöter. Ordförande: Vice Ordförande: Sekreterare: Kassör: Personalansvarig: Aktivitetsansvarig: Lokalansvarig: Maria Nordström Fredrik Lindström Jim Gustafsson Liselott Bergenholtz Anna Hedenskog Daniel Sonnerfjord Magnus Karlström Under året har 12 styrelsemöten och en ordinarie föreningsstämma hållits. Barnens hus vill att förskolan Barnens hus ska bedrivas med montessoripedagogisk inriktning i enlighet med läroplanen för förskolan av högskole- och montessoriutbildad personal att Barnens hus ska vara en trygg och utvecklande plats för våra barn som tas om hand av personal som trivs på sin arbetsplats att personalen ska ha de bästa möjliga förutsättningar för att kunna sköta sina arbetsuppgifter arbeta för att personalen ska trivas på sin arbetsplats att våra barn ska vara i den bästa möjliga miljö varje dag, både ute och inne. att personalen ska arbeta efter uppsatta visioner och mål som genomsyras av Montessorifilosofin att personal och styrelse ska sträva mot gemensamma mål och kommunicera med varandra angående hur förskolan ska bedrivas med hänsyn till önskningar, kritik, frågor och annat att föräldrakooperativet ska fungera på ett bra sätt där alla hjälps åt för att personal och barn ska trivas på förskolan 4(20)

5 Personal vårterminen 2013: 1 förskolechef med förskollärarutbildning 1 biträdande förskolechef med förskollärarutbildning samt montessoriassistentutbildning 1 utbildad kock 1 förskollärare med montessoripedagogutbildning 1 förskollärare med montessoriassistentutbildning samt småbarnspedagogutbildning 1 fritidspedagog med montessoriassistentutbildning samt småbarnspedagogutbildning 1 förskollärare med montessoriassistentutbildning 3 förskollärare 1 barnskötare med montessoripedagogutbildning 1 barnskötare med montessoriassistentutbildning 1 grundskollärare 2 outbildade 1 resurs Personal höstterminen 2013: 1 förskolechef med förskollärarutbildning 1 biträdande förskolechef med förskollärarutbildning samt montessoriassistentutbildning 1 utbildad kock 1 förskollärare med montessoripedagogutbildning 1 förskollärare med montessoriassistentutbildning samt småbarnspedagogutbildning 1 förskollärare med montessoriassistentutbildning 3 förskollärare 1 fritidspedagog med montessoriassistentutbildning samt småbarnspedagogutbildning 1 barnskötare med montessoriassistentutbildning 1 barnskötare med montessoripedagogutbildning 1 grundskollärare 1 outbildad 1 resurs Vi har haft 54 barn i snitt under året. Personaltätheten har varit 3,8(3,7 under ht) barn per heltidstjänst på åldersgrupperna 1-3 år och 6,1 barn per heltidstjänst(6,0 under ht) på åldersgrupperna 3-5 år. Förskolan köper in en redovisningstjänst på löpande räkning och anlitar kommunen för städning. Månen och stjärnan är våra avdelningar för barn mellan 1-3 år. På Månen har vi i år haft 12 barn och på Stjärnan har vi haft 8 barn. Avdelningarna Solen och Tellus för barn mellan 3-5 år har haft 17 respektive 17 barn i genomsnitt under året. 5(20)

6 Följande fortbildningsinsatser gjordes under 2013: Prenumeration av Förskoletidningen- för all personal Flertalet av pedagogerna deltog vid specialpedagogiska skolmyndighetens ICDP-projekt med tre träffar under vårterminen. Ämne: Specialpedagogiskt förhållningssätt. Endagskurs kring Kommunikation och tydliggörande pedagogik vid barn- och ungdomshabiliteringen för Åsa Nilsson, Lee Sandwall, Anneli Broqvist, Anna Engberg och Ulrika Sjöholm. Tvådagarskurs kring Autism hos barn och ungdomar för Lee Sandwall Brandskyddsutbildning för all personal Matteworkshop för Solen och Tellus personal samt förskolechef Eftermiddagskurs i Röris för Ann-Margreth Gustavsson och Åsa Nilsson 2013 genomfördes en ombyggnation av kontoret för att ge pedagogerna en större och bättre arbetsplats. Vi köpte också in en särskild bänk till syskonavdelningarna Solen och Tellus hall för att underlätta på- och avklädning av ytterkläder. För att säkerställa verksamhetens kvalitet genomfördes en föräldraenkät under vårterminen där alla föräldrar hade möjlighet att delta. 33 familjer, vilket var ett mycket bättre resultat jämfört med föregående år, deltog. En anledning till denna ökning kan vara att enkäten denna gång genomfördes digitalt. Resultatet från enkäten visar att föräldrarna fortsatt känner sig trygga med att lämna barnen till Barnens hus där de har förtroende för personalen, där alla barn får chansen att utvecklas i bra lokaler, i en pedagogisk miljö och med utmärkt mat. Under delar av året har en del personalförändringar och sjukdom gjort att vissa föräldrar reagerat på att de tidvis mött mycket olika personal. Personalläget har dock stabiliserats under året. Föräldrarna anser att de har stort inflytande i Barnens hus men tycker att engagemanget i arbetet med de städdagar och arbetsgrupper, som är viktiga för vår verksamhet, borde vara högre. De har också stort förtroende för styrelsen och är nöjda med informationen. Styrelsen har under året arbetat med att synas vid fler tillfällen för att låta fler lära känna styrelsens ledamöter. Ett veckoplaneringsmöte hålls avdelningsvis en gång per vecka. En planeringskväll för all personal hålls en gång per månad. En gemensam planering i månaden då en personal från Månen/Stjärnan, en från Solen/Tellus samt förskolechef deltar. En gång i månaden är förskolechefen med på nätverksträff med övriga Montessoriförskolor i Jkpg. Under året har det hållits medarbetarsamtal och lönesamtal med samtliga anställda. Varje anställd erbjuds ett friskvårdsbidrag om 1000 kr per person och år. Årets kickoff tillbringades vid Munksjöns strand samt efterföljande middag vid restaurang Hasse på Sjökanten. Som julaktivitet bjöds all personal på chokladtillverkning vid Tokarps Gård 6(20)

7 Under året har det hållits möten för vårdnadshavare och utvecklingssamtal en gång per termin. Nya familjer blir informerade om föräldrakooperativet vid enskilda informationsmöten. Barn och personal har blivit serverade påsk- och jullunch. Avdelningarna för barn 1-3 år har haft adventsfika för vårdnadshavare och avdelningarna för barn 3-5 år har haft luciafirande. En gång per termin har avdelningarna Solen och Tellus bjudit in till drop-in/drop-ut då vårdnadshavare får komma och se verksamheten. Vi hade en sommarfest i juni. Hemlig utflykt för barn som började förskoleklass I enlighet med vårt avtal med kommunen erbjuder vi barnomsorg inom tidsramen efter överenskommelse. Under året har förskolan varit öppen mellan utefter uppkomna behov. Förskolan var stängd mellan jul och nyår och 4 dagar på grund av utvärderings- och planeringsdagar. Föreningens medlemsavgift har under året varit satt till noll kronor. Förskolan betalar varje år en avgift till Montessoriförbundet. Föräldrarna delar på summan och en avgift på totalt 270 kronor utgår på två fakturor, på vardera 135 kr, under året. Omsorgstaxan på Barnens hus följer maxtaxa. Det som skiljer sig är att Barnens hus tar ut halv avgift för juli månad samt att som halvtid räknas 20 timmar istället för 15 timmar. Föräldralediga har tillgång till förskolan 20 timmar i veckan alla dagar utom fredagar och skollov. Samma gäller för arbetssökande förutom att de även har tillgång under alla lov. Tiden för vistelsen är Söktrycket till Barnens Hus har varit stabilt under hela året, och därför har inga speciella marknadsföringsinsatser behövts. Arbetet med hemsidan har löpt på, och både personalen och styrelsen har uppdaterat sina respektive bloggar regelbundet. Styrelsen har arbetat med att bli mer synlig för medlemmarna. Att skriva blogginlägg är en del av det arbetet. Alla nya vårdnadshavare får nu träffa representanter för styrelsen på ett informationsmöte, där både styrelsens arbete och innebörden av ett föräldrakooperativ beskrivs. Styrelsen har också informerat om sitt arbete på alla möten för vårdnadshavare ( föräldramöten ). Den 13 mars hölls ett årsmöte på Barnens Hus. Under 2013 har vi haft 2 städdagar då städning och fixning har skett både inom- och utomhus. De föräldrar som inte har kunnat delta under dessa dagar har blivit tilldelade andra uppgifter. Vi har 12 arbetsgrupper bestående av föräldrar som har uppgifter under hela året: 7(20)

8 Byggrupp inne Byggrupp ute Trädgårdsgrupp 1 Trädgårdsgrupp 2 Städgrupp 1 Städgrupp 2 Sygrupp Trivselgrupp Källsortering Styrelsen Valberedning Revisorer Under 2013 var det stor omsättning på gruppansvariga vilket till viss del också har märkts i verksamheten. Allt arbete som föräldrarna lägger ner är väldigt viktigt för förskolans verksamhet! Om vi istället för dessa arbetsinsatser skulle anställa en vaktmästare på halvtid och köpa in vissa tjänster, skulle det bli en kostnad på omkring kronor på ett år. För dessa kronor kan Barnens Hus istället göra investeringar, utbilda personalen och framförallt ha en större personaltäthet än andra förskolor. Allt detta för våra barns bästa! Jönköping Styrelsen tackar för ett gott samarbete under det gångna året. Med tillförsikt ser vi fram emot ett nytt år där vi tillsammans fortsätter att utveckla Barnens hus. Styrelsen för Barnens hus i Jönköping ekonomiska förening Maria Nordström Ordförande Fredrik Lindström Jim Gustafsson Liselott Bergenholtz Anna Hedenskog Daniel Sonnerfjord Magnus Karlström 8(20)

9 Förslaget fastställt på styrelsemöte Vi vill att förskolan Barnens Hus ska bedrivas med montessoripedagogisk inriktning i enlighet med läroplanen för förskolan, och av högskole- och montessoriutbildad personal att Barnens Hus ska vara en trygg och utvecklande plats för våra barn, som tas om hand av personal som trivs på sin arbetsplats. att personalen ska ha de bästa möjliga förutsättningar för att kunna sköta sina arbetsuppgifter. arbeta för att personalen ska trivas på sin arbetsplats. att våra barn ska vara i den bästa möjliga miljö varje dag, både ute och inne. att personalen ska arbeta efter uppsatta visioner och mål som genomsyras av montessorifilosofin. att personal och styrelse ska sträva mot gemensamma mål och kommunicera med varandra angående hur förskolan ska bedrivas; önskningar, kritik, frågor etc. att föräldrakooperativet ska fungera på ett bra sätt där alla hjälps åt för att personal och barn ska trivas på förskolan. 9(20)

10 Förskolan har idag fyra avdelningar: 2 småbarnsavdelningar med 11 barn på varje avdelning, samt 2 syskongrupper med plats för vardera 18 barn. För att verksamheten ekonomiskt ska ha förutsättningar för att kunna utvecklas krävs att förskolan har en total inskrivning sett över året på minst 56 barn. Antal tjänster på förskolan är inför vt ,45 på 1-3 avdelningarna, 5,60 på 3-6 avdelningarna. 10% extra resurs kök, 75% resurs Tellus, 100% kock och 100% förskolechef. Ulrika Sjöholm-förskolechef med Förskollärarutbildning Maria Wahlman-utbildad kock Caroline Eriksson-fritidspedagog, småbarnspedagog, montessoriassistent Marina Sandstedt-förskollärare, småbarnspedagog, montessoriassistent Micaela Högberg-förskollärare Josefine Welin-förskollärare Pernilla Simonsson-förskollärare, montessoriassistent Nina AlBazi-arbetar i barngrupp+resurs i kök, outbildad Lee Sandwall-barnskötare, montessoripedagog Helena Eklöf-förskollärare, montessoripedagog Ann-Margreth Gustavsson-förskollärare Emelie Rudemark-förskollärare Åsa Nilsson-förskollärare, bitr. förskolechef, montessoriassistent Anna Hovbäck-grundskollärare Anneli Broqvist-barnskötare, montessoriassistent vikarie Solen och resurs Tellus Vi uppmuntrar aktivt dem som vill höja sin kompetens genom lönepåslag efter fullgjord utbildning och vi vill särskilt stödja utbildning till montessoripedagog. Följande fortbildning är planerad inför 2014: Heldag kring pedagogisk dokumentation för all personal som arbetar i barngrupp+förskolechef Små barns omsorg, utveckling och lärande, 2 dagars kurs i Gbg för Josefine Welin och Micaela Högberg KRIS-utbildning för all personal Prenumeration på Förskoletidningen Våra barn ska vara i den bästa möjliga miljön varje dag, både ute och inne. Vi vill hela tiden se till att barnen och personalen vistas i en kreativ, säker och positiv arbetsmiljö. Vi vill utveckla vår inne och utemiljö utifrån våra ekonomiska resurser. Styrelsen ska löpande 10(20)

11 analysera vilka åtgärder vi kan göra tillsammans och vilka behov som finns av inköp, förnyelse eller reparation. Vi ska föra en bra dialog med vår hyresvärd kring lokaler och utemiljö. Vi ska dels arbeta efter en behovslista som ständigt hålls uppdaterad via personal, förskolechef och styrelse (med åtgärder som utförs av arbetsgrupperna), och dels utifrån en långsiktig plan kring större investeringar, och försöka sprida ut dessa över flera år. Förskolan bedriver ett systematiskt kvalitetsarbete på olika nivåer. Pedagogerna ansvarar för att följa varje barns, och verksamhetens, utveckling genom att sätta upp mål utifrån läroplanen samt kontinuerligt följa upp, dokumentera och utvärdera uppsatta mål. Förskolechef ansvarar för att det systematiska kvalitetsarbetet genomförs, skapar möjligheter för pedagogerna att kunna utföra sitt arbete och följer på olika sätt systematiskt upp arbetet tillsammans med styrelsen. Vårdnadshavare- och personalenkäter Möten med vårdnadshavare Styrelsemöten Medarbetarsamtal Barnintervjuer Observationer Likabehandlingsarbete Systematiskt arbetsmiljöarbete Styrelsens löpande kvalitetsarbete är sammankopplat med verksamhetens kvalitetsarbete, som löpande följs upp på styrelsemöten. Tillsammans med förskolechefen sätter styrelsen upp mål och handlingsplaner. Inom styrelsen finns tydliga ansvarsområden med arbetsbeskrivningar. Styrelsens kvalitetsarbete sker också inom ramen för svensk föreningspraxis, med en årlig verksamhetsberättelse och verksamhetsplan som granskas av revisorerna och godkänns av årsmötet. Fortsätta utveckla engagemanget hos vårdnadshavare Fortsätta utveckla ute- och innemiljön på förskolan. En föräldrakooperativ förskola är en ekonomisk förening, vars syfte är att bedriva barnomsorg samt att ta tillvara medlemmarnas ekonomiska intressen. Varje vårdnadshavare med barn på Barnens Hus är medlem och delägare, och vi har tillsammans ansvaret för drift och skötsel av förskolan. Detta är ett stort ansvar, men ger i gengäld stora möjligheter att utforma verksamheten så att den blir så bra som möjligt för våra barn. Vårdnadshavarna kan genom sitt engagemang i föräldrakooperativet ha stor möjlighet att påverka verksamheten. 11(20)

12 Vårdnadshavarnas deltagande ska vara en naturlig del av verksamheten. Genom vårt engagemang kan vi skapa ett brett kontaktnät mellan familjerna och som leder till att barnen lär känna många vuxna, vilket i sin tur skapar trygghet. Vårdnadshavarnas engagemang innebär regelbundna arbetsdagar varje månad men också uppdrag i styrelsen eller ansvar för andra delar av verksamheten. Varje höst och vår är det en fixar- eller städdag, då hjälps alla familjer åt att städa inne/ute eller utföra underhåll och reparationer. Genom vårt gemensamma arbete skapas ekonomiska möjligheter att ha hög personaltäthet och små barngrupper, jämfört med kommunala förskolor. När vårdnadshavarnas engagemang i kooperativet fungerar genererar det i många fördelar: Får möjligheten att lära känna många vuxna som är deras kamraters vårdnadshavare, vilket i sin tur ger en ökad trygghet Ser att vuxna som står dem nära delar ansvar och fattar beslut tillsammans Får ett stort inflytande över sitt barns vardag Får en god insyn och delaktighet i verksamheten och möjlighet att påverka Bättre kontakt med andra vårdnadshavare En bättre ekonomisk förutsättning vid inköp av material, leksaker, förbättringar, fortbildning och till andra önskemål från personalen, p.g.a. att vårdnadshavarna utför arbetsuppgifter som annars verksamheten behövt betala för En tätare kontakt mellan personal och vårdnadshavare Att tillhöra ett föräldrakooperativ ger stora möjligheter att få insyn och kunna påverka sitt barns utveckling, men samtidigt krävs ett ansvarstagande från samtliga vårdnadshavare. En enkät till vårdnadshavare skickas årligen ut från Barnens Hus till alla familjer. Vi värdesätter vårdnadshavarnas delaktighet och har som mål att de i högre grad svarar på enkäter då de är till stor hjälp i personalens och styrelsens arbete. 13 januari Stängt pga fortbildning personal 12 mars Årsmöte 14 april-18 april Påsklov för barn till föräldralediga 26 april Städ-/fixardag 12 maj Stängt för utvärderingsdag 22 maj möte för vårdnadshavare 4 juni sommarfest 13 juni-18 augusti Sommarlov för barn till föräldralediga 20 september Städ-/fixardag 12(20)

13 Till Barnens Hus i Jönköping Ekonomisk förening Årsmöte 12 mars 2014 Angående: Stadgeändringar Bilaga: Förslag till nya stadgar, med markeringar Bakgrund: Senaste versionen av Barnens Hus stadgar är från De innehåller en del felaktigheter och en del formuleringar som är svårbegripliga. Styrelsen föreslår därför nedanstående ändringar. Barnens Hus styrelse genom Maria Nordström, ordförande Jönköping 20 februari 2014 Följande ändringar föreslås: Underrubrik - Ändra från Jönköpings till Jönköping 1 Ändra från för de barn i de familjer till för barnen i de familjer 3 - Göra Föreningens riktlinjer till en egen, ny paragraf ( 4) - Ta bort meningen att föreningen är skyldig att tillgodose föräldrars/medlemmars behov av utbildning inom Montessori 4 Ändra från Medlemskap kan endast vinnas till Medlemskap kan endast erhållas Lägga till punkt efter ordet basbeloppet Ändra från båda vårdnadshavarna till samtliga vårdnadshavare 5 Lägga till 3. Valberedning under Föreningens organ Ändra från föreståndaren på förskolan till förskolechefen Ändra från dock utan rösträtt till det vill säga delta utan rösträtt. Lägga till en punkt efter ordet samtidigt 6 Ändra från före 15:e i mars till innan 15 mars Ändra från För medlem som har barn på f örskolan kan kallelsen bringas till kännedom genom att den hängs upp på respektive medlems barns klädförvaringsplats på förskolan. Kallelse till stämman skall utsändas tidigast fyra veckor före stämman och senast två veckor före stämman. Andra meddelanden bringas till medlems kännedom genom att anslås på förskolans anslagstavla. till Kallelse tills stämman skall utsändas tidigast fyra veckor före stämman och senast två veckor före stämman. Kallelsen kan bringas till medlems kännedom 13(20)

14 genom att den hängs upp på respektive medlems barns klädförvaringsplats på förskolan. Kallelsen kan också skickas med post eller e-post. Andra meddelanden kan bringas till medlems kännedom genom att anslås på förskolans anslagstavla eller på föreningens hemsida. Lägga till Med skriftligen avses även e-post efter Medlem som önskar hänskjuta ett ärende Ändra från Kallelse skall då utfärdas inom 14 dagar från den dag då sådan begäran inkom till föreningen och senast en vecka före den extra stämman. Extra stämma skall hållas inom 8 veckor efter att begäran inkommit till styrelsen. till Extra stämma skall hållas inom 8 veckor efter att begäran inkommit till styrelsen. Kallelse ska utfärdas inom 14 dagar från den dag då begäran om extra stämma inkom, dock inte mindre än en vecka före den extra stämman. 7 Ändra ärenden på ordinarie föreningsstämma till: 1) Mötets öppnande. 2) Val av ordförande vid stämman. 3) Val av sekreterare vid stämman. 4) Fastställande av röstlängd. 5) Val av två justeringsmän, tillika rösträknare vid stämman. 6) Fråga om stämman utlysts i enlighet med stadgarna. 7) Fastställande av dagordning. 8) Framläggande av styrelsens verksamhetsberättelse. 9) Framläggande av styrelsens årsredovisning 10) Framläggande av revisionsberättelsen. 11) Beslut om fastställelse av resultat- och balansräkning. 12) Beslut om dispositioner beträffande vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen. 13) Beslut om ansvarsfrihet för styrelseledamöterna. 14) Fastställande av medlemsinsats. 15) Val av styrelse: a) Ordförande på ett år. b) Kassör på två år. c) Val av övriga styrelseledamöter på två år 16) Val av två revisorer, varav en sammankallande, och en revisorssuppleant på ett år. 17) Val av två ledamöter till valberedningen, varav en sammankallande, på ett år. 18) Fastställande av verksamhetsplan. 19) Fastställande av budget. 20) Förslag från styrelsen. 21) Behandling av övriga frågor vilka i behörig ordning hänskjutits till stämman. 22) Övriga frågor. 23) Mötets avslutande. 9 Ändra från föreståndare till förskolechef, på tre ställen. 14(20)

15 Nedan finns Barnens hus befintliga stadgar antagna De föreslagna texternas lydelse efter föreslagen ändring markerars med gult STADGAR Barnens Hus i Jönköping Ekonomisk förening 1 Föreningens namn är Barnens Hus i Jönköping Ekonomisk Förening. 2 Styrelsen skall ha sitt säte i Jönköpings kommun. 3 Föreningens ändamål är: - att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom ekonomisk verksamhet i vilken medlemmarna deltar - att driva en Montessoriförskola för barnen i de familjer som är medlemmar i föreningen. 4 Föreningens riktlinjer är: - att verksamheten leds av personal som ansvarar för att den pedagogiska verksamheten drivs i Montessoris anda. - att föreningen är skyldig att tillgodose föräldrars/medlemmars behov av utbildning inom Montessori. - att föreningen bör verka för att dess medlemmar sätter sig in i Montessoripedagogiken. - att verka i samråd med övriga Montessoriföreningar i Jönköping. - att verksamheten skall uppfylla de villkor som gäller för att uppbära kommunala bidrag. - att verksamheten skall bygga på aktivt föräldraengagemang. 4 Medlemskap kan endast erhållas av familj med barn placerade på förskolan. Medlemskap krävs för att ha barn placerade på förskolan och medlemmar skall aktivt deltaga i de arbetsgrupper om finns på förskolan. Ansökan om inträde prövas av styrelsen eller av den styrelsen utser. Medlem skall deltaga med insats som bestäms av föreningsstämman, dock högst med 1% av basbeloppet. Insatsen betalas omedelbart vid inträdet. Medlem skall dessutom, för varje barn som medlemmen har placerad på föreningens förskola, betala en månatlig fast avgift beroende på barnens närvaro, enligt styrelsens beslut, dock högst 10% av basbeloppet per barn. Då en familj har barn placerat på förskolan räknas samtliga vårdnadshavare som medlemmar. Varje familj är skyldig att delta i arbete på förskolan i den utsträckning som styrelsen bestämmer och aktivt deltaga i de arbetsgrupper som finns på förskolan. En medlem som motarbetar föreningens intressen, underlåter betala förskoleavgiften eller underlåter att utföra ålagda uppgifter kan uteslutas ur föreningen av styrelsen. Den uteslutne har dock rätt att påkalla föreningsstämma för att få saken prövad där. Medlem som lämnar eller utesluts ur föreningen har ingen rätt att få sin insats åter vid sitt utträde ur föreningen. 5 Föreningens organ är: 1. Föreningsstämma 2. Styrelse 3. Valberedning 15(20)

16 Föreningens styrelse skall bestå av lägst tre och högst sju ledamöter (ordförande, vice ordförande, kassör jämte fyra övriga ledamöter). Dessutom bör förskolechefen adjungeras på styrelsemötena, dvs delta utan rösträtt. Styrelsens ordförande väljs på 1 år, medan övriga ledamöter väljs på två års mandatperiod och bör väljas så att ej mer än fyra ledamöter byts ut samtidigt. Styrelsen är beslutsför då minst tre ledamöter är närvarande och beslut fattas med enkel majoritet. Mötesordförande har utslagsröst vid lika röstetal. Föreningen skall ha två revisorer med en suppleant som väljs för tiden till dess ordinarie föreningsstämma hålls nästföljande räkenskapsår. Föreningen ska ha två personer i valberedningen varav en är sammankallande. 6 Ordinarie föreningsstämma hålls årligen innan 15:e mars. Kallelse till stämman skall utsändas tidigast fyra veckor före stämman och senast två veckor före stämman. Kallelsen kan bringas till medlems kännedom genom att den hängs upp på respektive medlems barns klädförvaringsplats på förskolan. Kallelsen kan också skickas med post eller e-post. Andra meddelanden kan bringas till medlems kännedom genom att anslås på förskolans anslagstavla eller på föreningens hemsida. Medlem som önskar hänskjuta ett ärende till ordinarie föreningsstämma skall skriftligen anmäla ärendet till styrelsen senast sex veckor före stämman. Med skriftligen avses även e- post. Dessa ärenden skall, med tillägg av styrelsens ställningstagande, bifogas kallelsen till stämman. Extra stämma skall hållas när styrelsen finner skäl till det eller när så skriftligt begärs av revisor eller av minst en tiondel av föreningens medlemmar. Extra stämma skall hållas inom 8 veckor efter att begäran inkommit till styrelsen. Kallelse ska utfärdas inom 14 dagar från den dag då begäran om extra stämma inkom, dock inte mindre än en vecka före den extra stämman. Varje medlem har en röst. Rösträtt får utövas genom ett (1) ombud. All omröstning skall vara öppen, men val skall, om medlem så begär, ske genom sluten omröstning. Beslut fattas med enkel majoritet, vid lika röstetal avgörs val genom lottning, medan i andra frågor har stämmans ordförande utslagsröst. Styrelseledamot äger inte rätt att deltaga i beslut om ansvarsfrihet för förvaltningsåtgärd, för vilken han är ansvarig. 7 Vid ordinarie föreningsstämma skall följande ärenden förekomma: 1) Mötets öppnande. 2) Val av ordförande vid stämman. 3) Val av sekreterare vid stämman. 4) Fastställande av röstlängd. 5) Val av två justeringsmän, tillika rösträknare vid stämman. 6) Fråga om stämman utlysts i enlighet med stadgarna. 7) Fastställande av dagordning. 8) Framläggande av styrelsens verksamhetsberättelse. 9) Framläggande av styrelsens årsredovisning 10) Framläggande av revisionsberättelsen. 11) Beslut om fastställelse av resultat- och balansräkning. 16(20)

17 12) Beslut om dispositioner beträffande vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen. 13) Beslut om ansvarsfrihet för styrelseledamöterna. 14) Fastställande av medlemsinsats. 15) Val av styrelse: a) Ordförande på ett år. b) Kassör på två år. c) Val av övriga styrelseledamöter på två år 16) Val av två revisorer, varav en sammankallande, och en revisorssuppleant på ett år. 17) Val av två ledamöter till valberedningen, varav en sammankallande, på ett år. 18) Fastställande av verksamhetsplan. 19) Fastställande av budget. 20) Förslag från styrelsen. 21) Behandling av övriga frågor vilka i behörig ordning hänskjutits till stämman. 22) Övriga frågor. 23) Mötets avslutande. 8 Beslut att ändra föreningens stadgar fattas av föreningsstämman. Beslutet är giltigt om samtliga röstberättigade har förenat sig om det eller om beslutet fattas på två på varandra följande stämmor och den senare biträtts av minst 2/3 av de röstande eller den större majoritet som krävs enligt 7 kap 15 lagen (1987:667) om ekonomiska föreningar. 9 Det åligger styrelsen att löpande informera förskolechef om förskolans ekonomiska läge. För den dagliga pedagogiska verksamheten ansvarar förskolechefen. Planering och genomförande sker tillsammans med övrig personal. Förskolechefen äger skyldighet att upprätta förskolans verksamhetsplan och skall löpande till styrelsen avge rapport om förskolans utveckling. 10 Föreningens firma tecknas av föreningens ordförande och kassör var för sig. Dessutom äger styrelsen rätt utse ytterligare en firmatecknare. 11 Föreningens räkenskapsår är 1/1-31/12. Styrelsens årsredovisning skall senast en månad före ordinarie föreningsstämma överlämnas till föreningens revisorer. Revisorerna skall senast på föreningsstämman avgiva berättelse över sin granskning. 12 Föreningens resultat/vinst skall användas till den fortsatta verksamheten. 13 För upplösning av föreningen erfordras att beslut därom har fattats vid två på varandra följande föreningsstämmor, varav den ena skall vara ordinarie föreningsstämma. Minst två månader skall förflyta mellan stämmorna och förslaget om upplösning skall vid båda stämmorna biträdas av minst 2/3 av närvarande medlemmar. Stämman bestämmer vidare hur man skall förfara med föreningens tillgångar vid upplösningen. Tillgångarna får inte fördelas bland medlemmarna utan bör fördelas så att de befrämjar Montessoriverksamhet. Stadgar antagna på föreningsstämma (20)

18 18(20)

19 19(20)

20 Barnens hus hemsida: Kungsängsvägen Jönköping info@barnenshus.cc 20(20)

Verksamhetsplan fastställd av styrelsen för Barnens hus den 28 februari (8)

Verksamhetsplan fastställd av styrelsen för Barnens hus den 28 februari (8) Verksamhetsplan fastställd av styrelsen för Barnens hus den 28 februari 2013 2(8) Barnens hus vill att förskolan Barnens hus ska bedrivas med montessoripedagogisk inriktning i enlighet med läroplanen för

Läs mer

Barnens Hus i Jönköping - ekonomisk förening

Barnens Hus i Jönköping - ekonomisk förening 2(8) Barnens Hus i Jönköping - ekonomisk förening Montessoriförskolan Barnens Hus drivs i form av ett föräldrakooperativ som en ekonomisk förening. Styrelsen, som utses av föreningsstämman, är föreningens

Läs mer

Barnens Hus i Jönköping - ekonomisk förening

Barnens Hus i Jönköping - ekonomisk förening 2(8) Barnens Hus i Jönköping - ekonomisk förening Montessoriförskolan Barnens Hus drivs i form av ett föräldrakooperativ som en ekonomisk förening. Styrelsen, som utses av föreningsstämman, är föreningens

Läs mer

Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11

Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11 Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11 1. Firma och säte Firma är Föräldrakooperativet Vikdalens Barn Ekonomisk förening. Föreningen har sitt säte i Nacka. 2. Ändamål

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SOLKATTEN I ARBOGA

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SOLKATTEN I ARBOGA ARBOGA 2009-03-03 STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SOLKATTEN I ARBOGA 1. Firma Föreningens firma är Föräldrakooperativet Solkatten i Arboga. 2. Ändamål Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för. Dalby och Södra Sandby Montessoriförening, ekonomisk förening

Stadgar för. Dalby och Södra Sandby Montessoriförening, ekonomisk förening Stadgar för Dalby och Södra Sandby Montessoriförening, ekonomisk förening 1 Firma Föreningens firma är Dalby och Södra Sandby Montessoriförening, ekonomisk förening. 2 Säte Styrelsen skall ha sitt säte

Läs mer

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA STADGAR STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA 2013-03-21 1 Namn Föreningens namna är: Montessoriförskolan Vita Svanen i Linköping ekonomisk förening 2 Organisationens form Föreningen

Läs mer

MONTESSORIFÖRSKOLAN BLÅSIPPAN EKONOMISK FÖRENING Stadgar 2011-09-04

MONTESSORIFÖRSKOLAN BLÅSIPPAN EKONOMISK FÖRENING Stadgar 2011-09-04 MONTESSORIFÖRSKOLAN BLÅSIPPAN EKONOMISK FÖRENING Stadgar 2011-09-04 Stadgar för Montessoriförskolan Blåsippan Ekonomisk förening. 1 Firma Föreningens firma är Montessoriförskolan Blåsippan ekonomisk förening.

Läs mer

Stadgar Ekorrboet i Haninge ek. för. 1 (7) Stadgar för Ekorrboet i Haninge Ekonomisk Förening

Stadgar Ekorrboet i Haninge ek. för. 1 (7) Stadgar för Ekorrboet i Haninge Ekonomisk Förening Stadgar Ekorrboet i Haninge ek. för. 1 (7) Stadgar för Ekorrboet i Haninge Ekonomisk Förening Stadgar Ekorrboet i Haninge ek. för. 2 (7) OM FÖRÄLDRAFÖRENINGEN OCH DESS MÅLSÄTTNING 2 1 FIRMA 2 2 FIRMATECKNING

Läs mer

Stadgar för Föräldrakooperativet Olympia Ek. Förening

Stadgar för Föräldrakooperativet Olympia Ek. Förening Stadgar för Föräldrakooperativet Olympia Ek. Förening Firma, ändamål och styrelsens säte. 1. Firma Föreningens namn är Föräldrakooperativet Olympia ekonomisk förening. 2. Styrelsens säte Föreningens styrelse

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING Stadgarna fastställda 2007-05-09 STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING 1 FIRMA OCH ÄNDAMÅL Föreningens firma är Föräldraföreningen

Läs mer

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1(4) Dessa stadgar har antagits vid interimistiskt årsmöte i Helsingfors den 10 oktober 2008. Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1 Firma Föreningens firma är Föreningen Nordiska Trästäder ideell

Läs mer

Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för

Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för 2000-04-29 1 FIRMA Föreningens firma är Mälaröarnas Montessori, ek. för. 2 ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

STADGAR Föräldraföreningen Sebran. Uppdaterad: 2012-04-25

STADGAR Föräldraföreningen Sebran. Uppdaterad: 2012-04-25 STADGAR Föräldraföreningen Sebran Uppdaterad: 2012-04-25 1 Stadgar för Föräldraföreningen Sebran 1 Firma Föreningens firma är Föräldraföreningen Sebran, ekonomisk förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006.

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. 1 Firma Föreningens firma är Energikontor Sydost. Föreningen är ideell. 2 Säte

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

Rödmyrans Förskola. STADGAR FÖR RÖDMYRANS FÖRSKOLA Nya stadgar beslutade 2007-05-12

Rödmyrans Förskola. STADGAR FÖR RÖDMYRANS FÖRSKOLA Nya stadgar beslutade 2007-05-12 STADGAR FÖR RÖDMYRANS FÖRSKOLA Nya stadgar beslutade 2007-05-12 1 (5) 1 Firma Föreningen firma är Rödmyrans förskola ekonomisk förening 2 Ändamål m m Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening

1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening Stadgar 1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening 2. Ändamål: (hur ska medlemmarna ekonomiska intressen tillgodoses) Föreningen har som ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för Upplands-Bro Intresseförening för Montessori, UBIM STADGAR

Stadgar för Upplands-Bro Intresseförening för Montessori, UBIM STADGAR STADGAR För Upplands-Bro Intresseförening för Montessori sådana som de antagits vid ordinarie föreningsstämma 2011-10-01. 1 FÖRENINGENS FIRMA Föreningens firma är Upplands-Bro Intresseförening för Montessori,

Läs mer

GAMLA UPPSALA MONTESSORI ORG NR

GAMLA UPPSALA MONTESSORI ORG NR GAMLA UPPSALA MONTESSORI ORG NR 769601-6430 1 Firma och säte Föreningens firma är Gamla Uppsala Montessoriförskola ekonomisk förening. Föreningen har sitt säte i Uppsala. 2 Målsättning Föreningens målsättning

Läs mer

Stadgar för Montessoriförskolan i Lund Ekonomisk förening

Stadgar för Montessoriförskolan i Lund Ekonomisk förening 1 Firma 2 Säte 3 Ändamål Föreningens namn är Montessoriförskolan Rosa Tornet i Lund. Föreningens säte är i Lund. Föreningen har till ändamål att driva föräldrakooperativ förskola enligt Montessoripedagogiken

Läs mer

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun.

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Stadgar för SkottaNet Ekonomisk förening Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Ändamål 3 Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28.

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. Sid 1 Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Forum Östersjön - allmännyttig ideell förening. 2 Föreningens ändamål Föreningens

Läs mer

- Syskon till barn som har plats i föreningens daghem har förtur till plats i daghemmet, såvida inte ramavtal med Nacka kommun säger annat.

- Syskon till barn som har plats i föreningens daghem har förtur till plats i daghemmet, såvida inte ramavtal med Nacka kommun säger annat. STADGAR för FÖRÄLDRAKOOPERATIVET BARKBÅTEN (Senaste ändringar antagna vid ordinarie föreningsstämma 2009-04-16) 1 Firma Föreningens firma är Föräldrakooperativet Barkbåten. 2 Ändamål Föreningen har till

Läs mer

Stadgar för Förskolan Framtiden i Lund Ekonomisk Förening

Stadgar för Förskolan Framtiden i Lund Ekonomisk Förening Förskolan Framtiden Stadgar 1(5) Stadgar för Förskolan Framtiden i Lund Ekonomisk Förening 1 Firma Föreningen är en ekonomisk förening. Dess firma är Förskolan Framtiden i Lund Ekonomisk Förening. Föreningen

Läs mer

Föreningens namn är Montessoriförskolan Rosa Tornet i Lund

Föreningens namn är Montessoriförskolan Rosa Tornet i Lund 1 Firma 2 Säte 3 Ändamål Föreningens namn är Rosa Tornet. Föreningens säte är. Föreningen har till ändamål att främja medlemmars ekonomiska intressen genom att driva föråldrakooperativ förskola enligt

Läs mer

Stadgar för Hålanda förskola, ekonomisk förening

Stadgar för Hålanda förskola, ekonomisk förening Stadgar Stadgar för Hålanda förskola, ekonomisk förening 1 Firma Föreningens firma är Hålanda förskola ekonomisk förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen har sitt säte i Ale kommun. 3 Ändamål Föreningen har

Läs mer

Stadgar för Växjö Intresseförening för Montessori version 4.0

Stadgar för Växjö Intresseförening för Montessori version 4.0 Box 515, 351 06 VÄXJÖ tel: 0470-74 20 72 www.vimbloggen.se Stadgar för Växjö Intresseförening för Montessori version 4.0 1 Innehållsförteckning Allmänt... 3 1. Firma... 3 2. Säte... 3 3. Ändamål... 3 4.

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN,

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN, STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN, 849201-4041 1 Firma Föreningens namn är Montessoriföreningen Katten. Föreningen är en ideell förening med organisationsnummer 849201-4041. 2 Säte Styrelsen har

Läs mer

Skapande Broderi Stockholm

Skapande Broderi Stockholm Skapande Broderi Stockholm Antagna av årsmötet 2016-03-05, bekräftade av medlemsmötet? Allmänna bestämmelser 1 Skapande Broderi Stockholm är en ideell förening, som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer

Stadgar för Föräldrakooperativet Kuben

Stadgar för Föräldrakooperativet Kuben Stadgar för Föräldrakooperativet Kuben Org.nr: 716421-4517 Datum: 2014-03-06 STADGAR 1 FIRMA Föreningens frma är Föräldrakooperativet Kuben, ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Stadgar för Ludvigsborgs Fristående skola, ekonomisk förening

Stadgar för Ludvigsborgs Fristående skola, ekonomisk förening Stadgar för Ludvigsborgs Fristående skola, ekonomisk förening 2016-10-19 1 Föreningens namn Föreningens namn är Ludvigsborgs Fristående skola, ekonomisk förening. 2 Ändamål Föreningen är en sammanslutning

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SNIGELN I SÖDERKÖPING

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SNIGELN I SÖDERKÖPING FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SNIGELN I SÖDERKÖPING 1 Föreningens firma Föreningens firma är Föräldrakooperativet Snigeln Ekonomisk Förening. 2 Ort och säte för styrelsen. Styrelsen har sitt säte i Söderköping.

Läs mer

Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening

Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening 1 Föreningens firma Föreningens firma är Gunnarn Petrol ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar för Kastellskolans ideella förening. Föreningen har till ändamål att bedriva skol- och förskoleverksamhet på kristen grund.

Stadgar för Kastellskolans ideella förening. Föreningen har till ändamål att bedriva skol- och förskoleverksamhet på kristen grund. Stadgar för kastellskolans ideella förening Antagna vid årsmöte 2011-10-19 1 Namn Kastellskolan Föreningens namn är Kastellskolans ideella förening 2 Ändamål 3 Säte Föreningen har till ändamål att bedriva

Läs mer

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Auktorisation för Rostskyddsmålning ek. för. 2. Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA STADGAR 1. ÄNDAMÅL Ideella Föreningen Eketånga Montessoriskola har till ändamål att bedriva montessoriförskola, montessoriförskoleklass, montessoriskol- och

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING 1 Ändamål Föreningen, vars namn är Vallda Toråsskolans Föräldraförening (VTFF) har till uppgift inom Toråsskolan och dess förskolor stödja hemmen och skolan

Läs mer

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21 Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening Antagna den 2012-05-21 Innehållsförteckning Innehåll 1 Föreningens namn... 3 2 Ändamål och verksamhet... 3 3 Föreningens säte... 3 4 Medlemskap... 3 5 Medlems

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening

Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening Antagna vid extra styrelsemöte den 27-11 2014. 1-23 1 Föreningens firma Föreningens namn är Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening (TBEK). 2 Föreningens ändamål

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING Organisationsnummer 802014-9830 Förändring av stadgar från 2013 beslutades vid extra respektive ordinarie årsstämma 2015-xx-xx

Läs mer

STADGAR. För Upplands-Bro Intresseförening för Montessori, UBIM, sådana som de antagits vid

STADGAR. För Upplands-Bro Intresseförening för Montessori, UBIM, sådana som de antagits vid STADGAR För Upplands-Bro Intresseförening för Montessori, UBIM, sådana som de antagits vid ordinarie föreningsstämma 2011-10-01. Senaste ändring 2016-10-08. 1 FÖRENINGENS FIRMA Föreningens firma är Upplands-Bro

Läs mer

Stadgar för Tengene Föräldrakooperativ

Stadgar för Tengene Föräldrakooperativ Stadgar för Tengene Föräldrakooperativ 1 Firma Föreningens firma är Tengene Föräldrakooperativ ekonomisk förening. 2 Ändamål Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening antagna vid extra föreningsstämma 2018-05-20. 1 FIRMA Föreningens namn är Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till

Läs mer

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7)

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7) Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version 081016, 090212, 090219, 090305 Bilaga 1 Sida 1(7) 1 Föreningens namn är Länsbygderådet Sjuhärad som bildades 1998 12 05. 2 Föreningen har sitt

Läs mer

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ.

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ. Stadga för FÖRSVARSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR Denna stadga antogs första gången 31 januari 2008. Stadgan reviderades en första gång 3 mars 2010. Denna version av stadga gäller från och med 1 juli 2010. ÄNDAMÅL

Läs mer

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län. Sats Namn Kommentar 1 Föreningens Leader Söderslätt ideell förening firma 2 Ändamål Föreningens ändamål är att inom Leader Söderslätt, som omfattar

Läs mer

Medlemmarna skall delta i verksamheten genom att nyttja föreningens tjänster.

Medlemmarna skall delta i verksamheten genom att nyttja föreningens tjänster. Förslag till: STADGAR FÖR OTHEM FIBER EKONOMISK FÖRENING Antagna vid konstituerande sammanträde 2013-08-13. 1 FIRMA Föreningens namn är OTHEM Fiber ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen

Läs mer

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning.

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning. Stadgar antagna 2014-04-28 Stadgar för Zolcell 1:1 Ekonomisk Förening Org. nr: 1 Föreningens namn Föreningens namn är Zolcell 1:1 ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

WESTUM BILAGA I. Firma 1 Föreningens firma är WESTUM, vilken delas in i fem delregioner. Sjuhärad, Halland, Fyrbodal, Göteborg och Skaraborg.

WESTUM BILAGA I. Firma 1 Föreningens firma är WESTUM, vilken delas in i fem delregioner. Sjuhärad, Halland, Fyrbodal, Göteborg och Skaraborg. 1 Stadgar för föreningen Nätverk WESTUM antagna 2011-03-15 Firma 1 Föreningens firma är WESTUM, vilken delas in i fem delregioner. Sjuhärad, Halland, Fyrbodal, Göteborg och Skaraborg. Ändamål 2 Föreningen

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING 1 UNG FÖRETAGSAMHET STOCKHOLMSREGIONENS ÄNDAMÅL Ung Företagsamhet Stockholmsregionen är en ideell förening som har till ändamål att ge ungdomar insikter i företagandets

Läs mer

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning Stadgar för Lunk i Kring- Ideell förening Föreningen bildad 1992-02-12 Syfte 1 Lunk i krings syfte är att bedriva ridning i form av ridträning och/eller fritidsridning relaterat till hälsa (rehabiliterings

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Bosarps Fiber Ekonomisk Förening

Bosarps Fiber Ekonomisk Förening Bosarps Fiber Ekonomisk Förening 1 Firma Föreningens namn är Bosarps Fiber Ekonomisk Förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att

Läs mer

Stadgar. för. Studentbostadsmässan 2017

Stadgar. för. Studentbostadsmässan 2017 2014-08-26 Stadgar för Studentbostadsmässan 2017 1 Föreningens namn Föreningens namn är Studentbostadsmässan 2017. 2 Ändamål Föreningens övergripande syfte och ändamål är att öka attraktionen för Stockholms

Läs mer

STADGAR för. Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening, DBEF

STADGAR för. Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening, DBEF STADGAR för, DBEF 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE 1.1 Namn Föreningens namn är, DBEF. 1.2 Ändamål Föreningens ändamål är att främja och tillvarata medlemmarnas intressen samt verka för Dalarnas besöksnärings utveckling.

Läs mer

Stadgar för Föräldrakooperativet daghemmet Björkdungens ekonomiska förening

Stadgar för Föräldrakooperativet daghemmet Björkdungens ekonomiska förening Stadgar för Föräldrakooperativet daghemmet Björkdungens ekonomiska förening Paragraf 1 Föreningens firma Föreningens firma är Föräldrakooperativet Förskolan Björkdungen ek. för. Styrelsens säte är Bohus-Björkö

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund STADGAR FÖR TYRESÅNS VATTENVÅRDSFÖRBUND Förslag till stadgar att godkänna på förbundsmötetoret förordar Förslag med

Läs mer

VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015

VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 1 Namn, säte, ändamål m.m. Föreningens namn skall vara Classic Car Week. Föreningen är en ideell förening

Läs mer

Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening. Samt bedriva med ovanstående förenlig verksamhet

Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening. Samt bedriva med ovanstående förenlig verksamhet STADGAR för Social ekonomi Sjuhärad ideell förening 1. FIRMA Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening 2. ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Utgöra ett samarbetsorgan mellan aktörer inom

Läs mer

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ÄNDAMÅL 1 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att via kabel distribuera TV-program till medlemmarna att erbjuda

Läs mer

Stadgar. Firma: Rise - Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen

Stadgar. Firma: Rise - Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen Stadgar Firma: 802011-0386 Rise - Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen Innehåll INLEDANDE BESTÄMMELSER... 1 MEDLEMSKAP... 1 MEDLEMS RÄTTIGHETER OCH SKYLDIGHETER... 1 VERKSAMHET...

Läs mer

Öppna Händer Välgörenhet

Öppna Händer Välgörenhet Öppna Händer Välgörenhet Stadgar Antagna: Antagna vid föreningsmöte 2010-01-20. Innehåll Allmänt 3 Styrelsen 3 Revision 4 Årsmöte 4 Stadgeändring 5 Övrigt 5 2 Allmänt 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

StorStockholms Genealogiska Förening

StorStockholms Genealogiska Förening StorStockholms Genealogiska Förening Förslag till revidering av stadgarna för SSGF. Nu gällande stadgar. 1 Föreningens namn är StorStockholms Genealogiska Förening, förkortat SSGF. Föreningen är en ideell

Läs mer

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar Bentley User Group Sweden BUS Föreningsstadgar Stadgar för Bentley User Group Sweden 1. Namn och säte Föreningens namn är Bentley User Group Sweden. Förkortas BUS. Föreningen har sitt säte på föreningsordförandens

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Stadgar för #jagärhär

Stadgar för #jagärhär Stadgar för #jagärhär ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1. Firma Föreningens namn är #jagärhär. 2. Syfte / ändamål #jagärhär är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar för ett inkluderande

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER 1 Ändamål KÄRRA VÄNNER är en ideell förening, vars syfte är att verka för att bevara byn Kärradals karaktär och verka för en god, trivsam och innehållsrik

Läs mer

Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD

Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD Antagna vid konstituerande stämma 2012-11-15 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen för byggvarudeklarationer. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim.

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. STADGAR FÖR FÖRENINGEN BETANIAHEMMET 1 Föreningen är en ideell förening. Dess namn är Föreningen Betaniahemmet.

Läs mer

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Stadgar för Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Första versionen, antagna vid föreningens bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm

Läs mer

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening antagna vid konstituerande föreningsstämma 2014-11-06. 1 FIRMA Föreningens namn är Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening STADGAR för SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE Namn Föreningens namn är SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening Ändamål Föreningens ändamål är att främja och

Läs mer

Stadgar för Kvinnokören Embla

Stadgar för Kvinnokören Embla Innehållsförteckning Kapitel 1 Allmänt... 1 Kapitel 2 Medlemskap... 1 Kapitel 3 Räkenskaper... 1 Kapitel 4 Styrelsen... 2 Kapitel 5 Företrädare... 2 Kapitel 6 Valberedningen... 2 Kapitel 7 Repertoarkommitté...

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2012-04-21) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

Stadgar för Silverskattens Fria Förskola i Töre Ekonomisk Förening.

Stadgar för Silverskattens Fria Förskola i Töre Ekonomisk Förening. Stadgar för Silverskattens Fria Förskola i Töre Ekonomisk Förening. 1 Firma Föreningens firma är Silverskattens fria förskola i Töre, ekonomisk förening. 2 Säte Föreningens har sitt säte i Kalix Kommun.

Läs mer

STADGAR FÖR WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE

STADGAR FÖR WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE Stadgar för STADGAR FÖR WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE Antagna den 8 augusti 1998; Reviderat och antaget enligt styrelsemöte 2016-05-07. 1 Föreningens namn är WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE

Läs mer

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar.

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar. STADGAR Antagna 2003-04-06 Reviderade 2006-03-04, 2007-03-03, 2009-03-07, 2010-03-06, 2012-02-18 1. Firma Organisationens namn är jagvillhabostad.nu. 2. Syfte Föreningens syfte är att bevaka samt agera

Läs mer

STADGAR för World Animal Protection Sverige

STADGAR för World Animal Protection Sverige STADGAR för World Animal Protection Sverige FÖRENINGENS FIRMA OCH SÄTE Föreningens firma är World Animal Protection Sverige, med organisationsnummer 802447-4481. Föreningen är en allmännyttig ideell förening

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Behandlade för första gången vid mötet 20.11.2009 och antagna vid årsmötet 24.4.2010. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Hem för Finländska

Läs mer

Landsnora Villaägareförening

Landsnora Villaägareförening Landsnora Villaägareförening STADGAR Föreningens namn 1 Föreningens firma är Landsnora villaägareförening. Föreningens verksamhetsområde 2 Föreningens verksamhetsområde är Landsnora och Falkberget inom

Läs mer

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete.

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. STADGAR FÖR FÖRENINGEN VÄSTERÅS SOPPKÖK Version 4, 2015-10-03 1 Föreningens namn Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3 Stadgar INNEHÅLL Innehåll... 2 1 Föreningens namn... 3 2 Målsättning... 3 3 Säte... 3 4 Beslutande organ... 3 5 Firmateckning... 3 6 Verksamhets- och räkenskapsår... 3 7 Stadgeändring... 3 8 Upplösning

Läs mer

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr 897000-0710 Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 1 Innehållsförteckning Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning

Läs mer

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Och Ungdomar Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida:

Läs mer

Föreningens firma är Gullspångs fibernät ekonomisk förening.

Föreningens firma är Gullspångs fibernät ekonomisk förening. 1 Firma Föreningens firma är Gullspångs fibernät ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att via ett eget och medlemmarnas

Läs mer

S T A D G A R för föreningen Fridhems folkhögskola

S T A D G A R för föreningen Fridhems folkhögskola S T A D G A R för föreningen Fridhems folkhögskola 1 Egenskap och ändamål Föreningen Fridhems folkhögskola är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening med säte i Svalöv. Föreningen är huvudman

Läs mer

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige Normalstadgar För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige September 2010 Normalstadgar för Djurskyddet Sveriges föreningar antagna 22-23 maj 2010 vid förbundsstämman i Södertälje. Reviderade vid förbundsstämman

Läs mer

Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06.

Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06. Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda Stadgar 2010-02-06 Sidan 1 av 6 Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06.

Läs mer