SVEN LOVÉN CENTRUM FÖR MARIN INFRASTRUKTUR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVEN LOVÉN CENTRUM FÖR MARIN INFRASTRUKTUR"

Transkript

1 SVEN LOVÉN CENTRUM FÖR MARIN INFRASTRUKTUR från styrgruppsmöte Sammanträdesdatum: , kl. 10:30-15:30 Plats: Wallenbergs konferenscentrum Närvarande: Ole Arve Misund, Norsk Polarinstitutt (ordförande) Karin Andersson, Chalmers Tina Elfwing, SU Lena Gipperth, GU Per Hall, GU Joakim Hjelm, SLU Jessica Hjerpe Olausson, VGR (punkt 3-11) Michael Klages, GU Henrik Pavia, GU Johan Wikner, UmU (via länk, punkt 1-8) Frånvarande: Leif Anderson, GU Emilia Rung, GU (sekreterare) Lotta Willerstrand, administrativ chef, GU (punkt 1-7) Gunilla Gisslevik, ekonomihandläggare, GU Kjell Hjalmarsson, organisationskonsult, Syntell AB 1. Välkomna Ole Arve Misund hälsade alla välkomna till mötet. 2. Dagordningen Ole Arve Misund gick igenom dagordningen. Inga övriga punkter anmäldes. att fastställa dagordningen. 3. Budget 2018 Michael Klages presenterade ett förslag på budget för Lotta Willerstrand och Gunilla Gisslevik, administrativ chef respektive ekonomihandläggare på institutionen för marina vetenskaper, bidrog med kompletterande information och svarade på frågor från styrgruppens ledamöter. 1 (5)

2 För att skapa bättre översikt och möjligheter för uppföljning har budgeten en ny struktur med fyra ansvar. Dessa är Kristineberg, Tjärnö och Skagerak. För 2018 finns också ett ansvar för kostnader relaterade till omorganisationen. Totalt utfall i budgeten är ett underskott på ca 1,6 miljoner kronor för året. Budgeten är osäker bl.a. på grund av ovisshet kring leveransen av nya Skagerak. Styrgruppen diskuterade följande: alternativet att höja bänkplatsavgifterna ytterligare för att få en budget i balans möjligheten att öka intäkterna på andra sätt och om det finns åtgärder som styrgruppen borde ta ytterligare minskning av utgifterna efter hantering av pågående personalärenden kommande avskrivningsavgifter för nya Skagerak, ca 4,5 miljoner kronor per år (ej 2018). kommande avbetalningar av ackumulerat underskott (ca 7 miljoner kronor). att godkänna föreliggande budget för 2018 att uppdra åt administrationen att arbeta vidare med kostnader och intäkter för att få budgeten i balans och påbörja avbetalningar av ackumulerat underskott. 4. Handlings- och verksamhetsplan & Verksamhetsrapport 2017 Michael Klages berättade att verksamhetsrapporten för 2017 inte är klar ännu. Han har fått uppskov från rektor så att rapporten kan skickas in senare än den 1 mars. Michael Klages gick vidare med att presentera förslaget på handlingsplan för Styrgruppen framförde följande: Kopplingen mellan övergripande mål och de olika aktiviteterna kan förtydligas. Med tanke på de genomförda effektiviseringarna vore det bra med ökad tydlighet gällande resurser och tidsåtgång för de olika aktiviteterna. Stationscheferna bör involveras mer i arbetet med handlings- och verksamhetsplan. att godkänna handlingsplanen, men det är önskvärt att den vidareutvecklas så att föreslagna aktiviteter hänger samman med överordnade mål och kopplas till prioriteringar i budgeten. 5. Status nya Skagerak och framtiden för det gamla fartyget Michael Klages presenterade först status för nya Skagerak och gick sedan över till gamla Skagerak. Nya Skagerak Michael Klages redogjorde för utvecklingen sedan förra styrgruppsmötet. Leverans kommer inte att kunna ske till sommaren. Förhandlingar pågår med dekanus och Nautas ledningsgrupp om ytterligare ett tillägg till det ursprungliga avtalet. Tre huvudsakliga problem kvarstår att åtgärda innan fartyget kan tas i drift: Målningen av undervattenskroppen är felaktig och behöver göras om. Propellerblad har korrosionsskada och behöver bytas ut. Fartygets stabilitet är undermålig. 2 (5)

3 Internrevisionen vid Göteborgs universitet kommenterar upphandlingen och bygget av nya Skagerak i sin revisionsrapport för internrevisionens-rapportering-f--r-2017.pdf Gamla Skagerak Michael Klages redogjorde för statusen för gamla Skagerak: Drifttillståndet för gamla Skagerak gäller till mars Besiktning krävs sommaren Uppskattad kostnad för detta är minst 1 miljon kronor. En avsiktsförklaring har skrivits under med Härnösands kommun. Kommunen avser att köpa gamla Skagerak för användning inom sjöfartsutbildning. Diskussioner förs med NOS för att se om de kan stödja universitetet med fartyg för forskning och utbildning om varken nya eller gamla Skagerak är i drift. Styrgruppens diskussion rörde huvudsakligen nya Skagerak. Bland annat berördes följande: möjliga alternativ för att säkerställa att nya Skagerak färdigställs, inklusive upphandling av nytt varv för det återstående arbetet styrgruppens önskan om att få mer information om förhandlingarna med Nauta styrgruppens önskan om att få vara med och påverka processen genom dialog med rektor möjligheten att behålla gamla Skagerak i drift. Därutöver diskuterades kort båtarna Nereus och Oscar von Sydow. Stationschef Peter Tiselius har som ambition att finansiera ersättning av dessa med medel från donationer och stiftelser. Styrgruppen vill framföra till ledningen på Göteborgs universitet: att styrgruppen har fått information om osäkerheterna med leverans och övertagande av nya Skagerak att styrgruppen känner till att GU:s ledning arbetar med lösningar för fartyget att styrgruppen ber om att få bli involverad i processen. att uppdra åt Per Hall och Ole Arve Misund att kontakta universitetsledningen för att framföra budskapet. Tillägg till mötesanteckningarna : Tina Elfwing anser att GU bör överväga möjligheten att få en återbetalning från varvet (internrevisionens andra handlingsalternativ). Detta alternativ kräver naturligtvis att verksamhetens behov av fartyg måste lösas på annat sätt, och i en plan för hur detta ska göras långsiktigt bör fartygsbehoven på fältstationerna inkluderas. 6. KVA Fond 2018 Michael Klages redogjorde för ansökningar, bedömning och beslut gällande medel från KVA-fonden Eftersom det öppnades en möjlighet att söka för liknande projekt inom Assemble+ har Michael Klages tidigarelagt beslutet efter samråd med Ole Arve Misund och Per Hall. Detta möjliggjorde att de som fick avslag kunde skicka in sin ansökan till Assemble+ men medförde samtidigt att styrgruppen inte medverkade i processen. 3 (5)

4 49 ansökningar har inkommit. Ansökningarna fördelades ganska jämnt mellan Kristineberg och Tjärnö. Ingen ansökan avsåg Skagerak. 28 ansökningar har beviljats medel till ett totalt belopp av 4,7 miljoner kronor. Styrgruppen diskuterade om man ska överväga att inför ett maxbelopp för att möjliggöra att fler beviljas medel. Dessutom diskuterades hur man hanterar kontroll av budgetar i de ansökningar som föreslås finansieras. 7. Utvärdering Lovéncentret 2017 Michael Klages redogjorde för resultatet av enkäter som besvarats av personer som nyttjat Lovéncentret under det gångna året. Enkätuppföljningar har genomförts sedan Jämfört med tidigare år inkom färre enkäter under 2017 och det är främst studenter på Tjärnö som har besvarat enkäten. För att öka antalet svar från Kristineberg har stationschefen Peter Tiselius stärkt rutinerna för utlämning av enkäter i receptionen. På en femgradig skala där fem är högsta betyg var genomsnittet för alla frågor 4,5 under 2017 vilket är ett gott betyg åt verksamheten. Styrgruppen framförde följande kommentarer: Det är glädjande att Lovéncentrets användare är så nöjda med verksamheten. Svarsfrekvensen för fasta forskare är låg. Man bör överväga att även inkludera Lovénanställd TA-personal. Genomförda och kommande effektiviseringar kan komma att påverka nöjdheten hos användarna. Lovéncentret måste hitta en rimlig ambitionsnivå i förhållande till tillgängliga resurser. 8. Alice Michael Klages inledde med att berätta att Alice är sjövärdig och klassad som yrkesbåt. Per Hall berättade att det har gjorts en skriftlig överenskommelse om nyttjande av Alice mellan Anders Stigebrandt (som införskaffade Alice) och Peter Tiselius (som har behov av Alice för ett miljöövervakningsprojekt). Styrgruppen framförde att Alice bör tillhöra Lovéncentret i egenskap av marin infrastruktur vid Göteborgs universitet. Det är viktigt att principerna för prioritering för nyttjande är klara. Det är rimligt att prioritet ges till miljöövervakningsprojektet och oceanograferna, åtminstone inledningsvis. Styrgruppen rekommenderar att universitetet arbetar vidare för att skapa en fungerande driftsform för användningen av Alice som överensstämmer med GU:s regelverk. 9. Kommande möten Ole Arve Misund konstaterade att styrgruppen behöver ses före sommaren, bland annat för att få uppdatering om statusen för nya Skagerak. att nästa möte ska äga rum den 11 juni kl 10:30-15:30 i Göteborg. 4 (5)

5 10. Övriga ärenden Koordineringsgruppen för Kristineberg Lena Gipperth berättade att avtalet kring Kristineberg nu är underskrivet av alla parter. Koordineringsgruppen har påbörjat processen med att söka finansiering inom ramen för Vinnovas utlysning VinnVäxt och har blivit godkända av Västra Götalandsregionen. 11. Mötet avslutas Ole Arve Misund tackade alla för deras medverkan och förklarade mötet avslutat. ***** Åtgärdslista inför nästa möte Åtgärd/aktivitet (med referens) Tidpunkt Ansvarig Vidareutveckla handlingsplanen (punkt 4) Inför möte 11 juni 2018 Michael Klages tillsammans med stationscheferna Kontakta universitetsledningen med önskemål om att få bli involverade i processen kring nya Skagerak (punkt 5) Under våren 2018 Per Hall och Ole Arve Misund Arbeta för att skapa en fungerande driftsform för användningen av Alice (punkt 8) Statusuppdatering på mötet 11 juni 2018 Michael Klages och Per Hall 5 (5)

SVEN LOVÉN CENTRUM FÖR MARIN INFRASTRUKTUR

SVEN LOVÉN CENTRUM FÖR MARIN INFRASTRUKTUR SVEN LOVÉN CENTRUM FÖR MARIN INFRASTRUKTUR från styrgruppsmöte 2017-10-27 Sammanträdesdatum: 2017-10-27, kl. 09.00 15.00 Plats: Fakultetskansliet för naturvetenskap Närvarande: Ole Arve Misund, Norsk Polarinstitutt

Läs mer

Mötesanteckningar styrgruppen för Lovéncentret

Mötesanteckningar styrgruppen för Lovéncentret SVEN LOVÉN CENTRUM FÖR MARIN INFRASTRUKTUR Mötesanteckningar styrgruppen för Lovéncentret Sammanträdesdatum och plats: 2016-11-10, kl. 12.45-16.00 Fakultetskansliet för naturvetenskap, Göteborg Närvarande:

Läs mer

Mötesanteckningar styrgruppen för Lovéncentret

Mötesanteckningar styrgruppen för Lovéncentret SVEN LOVÉN CENTRUM FÖR MARIN INFRASTRUKTUR Mötesanteckningar styrgruppen för Lovéncentret Sammanträdesdatum och plats: 2016-10-10, kl. 09.00-16.00 Ågrenska villan, Göteborg Närvarande: Ole Arve Misund,

Läs mer

Elisabet Ahlberg, dekanus, ordförande Ann-Christin Thor, fakultetsdirektör Ullika Lundgren, fakultetens miljösamordnare

Elisabet Ahlberg, dekanus, ordförande Ann-Christin Thor, fakultetsdirektör Ullika Lundgren, fakultetens miljösamordnare Närvarande Vid protokollet Elisabet Ahlberg, dekanus, ordförande Ann-Christin Thor, fakultetsdirektör Ullika Lundgren, fakultetens miljösamordnare Henrik Tallgren 1 Mötets öppnande Dekanus öppnar mötet

Läs mer

APPENDIX e 2. Dekanus beslutar ge Svenskt NMRcentrum följande uppdrag:

APPENDIX e 2. Dekanus beslutar ge Svenskt NMRcentrum följande uppdrag: Göteborgs universitet Naturvetenskapliga fakulteten Ledningen PROTOKOLL nr 4 Sammanträdesdatum 2015-02-03 e APPENDIX e 2 Ärende Beslut/åtgärd 1 V 2015/ 128 Uppdrag för Svenskt NMR-centrum och ställningstaganden

Läs mer

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Protokoll 1 (7) Tid och plats kl. 13.00-14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare P-O

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 2 november 2017 kl 11 12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

1. Dagordning Dagordningen fastställdes. Under mötet bestämdes att behandla punkt 7 efter punkt 2.

1. Dagordning Dagordningen fastställdes. Under mötet bestämdes att behandla punkt 7 efter punkt 2. Minnesanteckningar 2014:5 Sammanträdesdatum 2014-09-15 Naturvetenskapliga fakulteten Forskarutbildningsberedningen Närvarande: Ola Wetterberg, ordf. Anders Blomberg Christer Erséus, fr.o.m. 3 Mats Granath,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 2 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus ( 1-4) Rådbo, Marie vicedekanus Övriga: Andersson, Staffan Bergh, Jöran Hilmersson,

Läs mer

och

och Ledningsgruppen och miljöansvariga PROTOKOLL: Ledningens genomgång Sammanträdesdatum: 2009-03-24 och 2009-04-21 Närvarande David Turner, dekanus, ordförande Anna Stina Sandelius, prodekanus Marie Rådbo,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott KALLELSE Datum 2018-11-01 1(1) Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Tid: Torsdagen den 8 november 2018, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Osby, kommunhuset i Osby Ärende 1 Upprop och protokollets

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 FEBRUARI 2011 SIDAN 1 AV 5 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Tid: Måndagen den 24 november kl. 13.00 16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen Hus A, A2 136 Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten

Läs mer

Ekonomirapporten utgör underlag för den fakturering av huvudmännens bidrag till Miljösamverkan Västra Götaland som nu görs.

Ekonomirapporten utgör underlag för den fakturering av huvudmännens bidrag till Miljösamverkan Västra Götaland som nu görs. 9 december 2010 Protokoll Styrgruppsmöte 8 december 2010 Uddevalla stadshus 13.45-15.40 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Lennart Lagerfors, GR Marie Johansson, Vara Martin Gustafsson,

Läs mer

REGLER FÖR FORSKNINGSINFRASTRUKTURER VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

REGLER FÖR FORSKNINGSINFRASTRUKTURER VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2014/631 REGLER FÖR FORSKNINGSINFRASTRUKTURER VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor Gemensamma förvaltningen,

Läs mer

SVEN LOVÉN CENTRUM FÖR MARIN INFRASTRUKTUR MILJÖREDOVISNING Miljöredovisning för Sven Lovén centrum för marin infrastruktur 2016

SVEN LOVÉN CENTRUM FÖR MARIN INFRASTRUKTUR MILJÖREDOVISNING Miljöredovisning för Sven Lovén centrum för marin infrastruktur 2016 Miljöredovisning för Sven Lovén centrum för marin infrastruktur 2016 Miljöredovisningen är en uppföljning av universitetets Handlingsplan för miljö och hållbar utveckling 2011 2016 och redovisar aktiviteter

Läs mer

NR UPPGIFTER VEM NÄR STATUS Lägg ut kunskapsöversikterna på interna hemsidan ML OK

NR UPPGIFTER VEM NÄR STATUS Lägg ut kunskapsöversikterna på interna hemsidan ML OK Security Link styrgruppsmöte TYP AV MÖTE Styrgruppsmöte #12 Security Link TID 2012-12-05 kl 10.00-14.00 PLATS DELTAGARE Systemet, LiU, Linköping Fredrik Gustafsson, Erik G. Larsson, Mats Eriksson, Henrik

Läs mer

Utlysning av bidrag ur Adlerbertska forskningsstiftelsen 2019

Utlysning av bidrag ur Adlerbertska forskningsstiftelsen 2019 Forsknings- och innovationskontoret Rangnar Nilsson rangnar.nilsson@gu.se 2019-04-15 Dnr GU 2019/86 1 / 5 Utlysning av bidrag ur Adlerbertska forskningsstiftelsen 2019 Forskningsbidrag ur Adlerbertska

Läs mer

Samlad expertis för bästa finansieringsutfall. Birgitta Larsson Forskningsservice Lunds Universitet

Samlad expertis för bästa finansieringsutfall. Birgitta Larsson Forskningsservice Lunds Universitet Samlad expertis för bästa finansieringsutfall Birgitta Larsson Forskningsservice Lunds Universitet Disposition Forskningsfinansiering Lunds universitet Vad gör Forskningsservice? Strategiska forskningsområden

Läs mer

Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2015

Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2015 Ulf Nilsson Forskningsrådgivare HANTERINGSORDNING FÖR PROJEKTANSÖKNINGAR TILL KNUT OCH ALICE WALLENBERGS STIFTELSE 1 / 5-04-11 Dnr F /40 Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs

Läs mer

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 6

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 6 Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: fas 3, Närvarande Kopia för kännedom till Jan-Martin Löwendahl, CIO Göran Svensson, IT-ansvarig (K) Inge Svensson, personaladministrationschef (CA) Helle Sörensen, administrativ

Läs mer

1 Utseende av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare.

1 Utseende av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare. Institutionsstyrelsen Protokoll Sammanträdesdatum: 2009-12-09 Närvarande: Gunhild Vidén, ordf. Mona Arfs, adjungerad Ken Benson Rhonwen Bowen Irina Karlsson, suppl. Marie Olofsson Michael Pettersson, suppl.

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2016-04-14, Uppsala 1 Mötets öppnande Lars Övergaard, vice ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 26 september september Länsstyrelsen Vänersborg

Protokoll. Styrgruppsmöte 26 september september Länsstyrelsen Vänersborg 28 september 2012 Protokoll Styrgruppsmöte 26 september 2012 Länsstyrelsen Vänersborg 13.00-15.00 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Leif Schöndell, Borås Caroline Hagström, Vara Monica

Läs mer

Vetenskapsrådets arbete med nationell infrastruktur

Vetenskapsrådets arbete med nationell infrastruktur Vetenskapsrådets arbete med nationell infrastruktur - Avstamp och målsättning Sven Stafström - Ny hantering fr.o.m. 2015 Elin Swedenborg - Principerna för utlysning och beredning 2015 Juni Palmgren - Diskussion

Läs mer

Universitetsstyrelsens sammanträde 20 februari 2019

Universitetsstyrelsens sammanträde 20 februari 2019 Universitetsstyrelsens sammanträde 20 februari 2019 Tid: 10.00 15.00 Plats: Konsistorierummet, universitetets huvudbyggnad i Vasaparken Närvarande: Ledamöter Ordförande: Av regeringen utsedda företrädare

Läs mer

REGLER FÖR FORSKNINGSINFRASTRUKTUR VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

REGLER FÖR FORSKNINGSINFRASTRUKTUR VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2014/631 REGLER FÖR FORSKNINGSINFRASTRUKTUR VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor Gemensamma förvaltningen,

Läs mer

Maria Höijer är ny miljösamordnare för Kulturvård i Göteborg men hade ingen möjlighet att medverka i dagens möte.

Maria Höijer är ny miljösamordnare för Kulturvård i Göteborg men hade ingen möjlighet att medverka i dagens möte. Närvarande: Daniel Malmodin, NMR; Ullika Lundgren, Fakulteten och Sven Lovén Tjärnö; Bo Hellsing, Fysik; Sven Toresson, Bioenv Botan; Leif Lundh, KemiMol; Jila Javanbakht, Matematik; Ida Karlsson, Kulturvård

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 17.30 Varav budgetberedning, klockan 13.00 16.40 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry

Läs mer

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 7

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 7 Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: fas 3, Närvarande Ej närvarande Kopia för kännedom till Jan-Martin Löwendahl, CIO Göran Svensson, IT-ansvarig (K) Helle Sörensen, administrativ chef (F) Börje Sennung, IT-chef

Läs mer

Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 3 Sammanträdesdatum 2012-10-25 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie dekanus,

Läs mer

Instruktion för Umeå marina forskningscentrum

Instruktion för Umeå marina forskningscentrum Sid 1 (5) Instruktion för Umeå marina forskningscentrum 1 Namn Umeå marina forskningscentrum (UMF) Umeå Marine Sciences Centre 2 Bakgrund Umeå marina forskningscentrum (UMF) inrättades 1989 vid Umeå universitet,

Läs mer

Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren Nilsson, Länsarbetsnämnden

Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren Nilsson, Länsarbetsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Plats och tid Kommunhuset Kinna, klockan 09.00 12.15, Paus 10.15 10.40 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2016-10-18 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Allmänna råd... 3 1.1. Maximalt antal tillåtna

Läs mer

Inrättande av en gemensam - centraliserad stödorganisation - genomförandeplan

Inrättande av en gemensam - centraliserad stödorganisation - genomförandeplan 2018-08-2116 DNR:2018/1313 PROJEKTPLAN Inrättande av en gemensam - centraliserad stödorganisation - genomförandeplan Projektledare Beställare Delprojektledare redovisas under avsnitt 4 Lotten Glans organisation

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017-05-12 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: 13.00 15.00 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun Lennart

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Viktig information vid din ansökan

Läs mer

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening.

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening. Orgnr: 716417-1980 Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening. Plats: Länna Bygdegård, Hysingsvik Tid: Lördagen den 29 mars 2014, kl 14.00. Närvarande: 88 deltagare.

Läs mer

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut BESLUTANDE Britta Flinkfeldt Peter Roslund ÖVRIGA DELTAGARE Kajsa Myrberg, kansliet Kjell-Åke Halldén, kansliet, sekreterare Lars Alriksson Kjell-Åke

Läs mer

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Datum: 2015-04-15 Tid: 13.00 15.15 Plats: Konsistorierummet, Vasaparken Närvarande: Företrädare för studenter: Frånvarande: Boo Johansson, ordförande

Läs mer

Mötesanteckningar: Utskottet för samverkansfrågor

Mötesanteckningar: Utskottet för samverkansfrågor NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Mötesanteckningar: Utskottet för samverkansfrågor Sammanträdesdatum: 2016-04-11 Tid: 13.00 15.30 Plats: Kansliet Närvarande: Stefan Hulth, ordf. Martin Billetter Jonas Enger

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Bytaregatan 7, kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Underskrifter Anslag/Bevis Sekreterare

Läs mer

Riktad utlysning för databaser inom samhällsvetenskap och medicin med fokus på individdata. VR:s registerforskningsuppdrag

Riktad utlysning för databaser inom samhällsvetenskap och medicin med fokus på individdata. VR:s registerforskningsuppdrag 1 Ny hantering fr.o.m. 2015 inklusive utlysning 2015 Riktad utlysning för databaser inom samhällsvetenskap och medicin med fokus på individdata VR:s registerforskningsuppdrag SND workshop 11 november 2015

Läs mer

Instruktion för Umeå marina forskningscentrum

Instruktion för Umeå marina forskningscentrum Sid 1 (5) Instruktion för Umeå marina forskningscentrum 1 Namn Umeå marina forskningscentrum Umeå Marine Sciences Centre 2 Bakgrund UMF inrättades 1989 vid Umeå universitet, samtidigt som motsvarande centra

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 4 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Bergh, Jöran prodekanus Sandelius, Anna Stina vicedekanus Andersson, Staffan Eliasson, Ingegärd Hohmann, Stefan

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1 Mötet öppnas, parentation - Yvonne Haglöf, vår ordförande hälsade alla närvarade välkomna. - Hon tände ett ljus och

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 87-100 Tid: Onsdagen den 17 december 2008, kl 13:00-16:15 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer

Överenskommelse om samverkan kring praktiknära forskning mellan Göteborgs universitet och skolhuvudmän i Göteborgsregionen

Överenskommelse om samverkan kring praktiknära forskning mellan Göteborgs universitet och skolhuvudmän i Göteborgsregionen Överenskommelse om samverkan kring praktiknära forskning mellan Göteborgs universitet och skolhuvudmän i Göteborgsregionen mellan Göteborgs universitet, org. nr 202100-3153, med adress Box 100, 405 30

Läs mer

Protokoll från styrgruppsmöte med Småland- Blekinges Brysselkontor den 1 oktober 2014

Protokoll från styrgruppsmöte med Småland- Blekinges Brysselkontor den 1 oktober 2014 Protokoll från styrgruppsmöte med Småland- Blekinges Brysselkontor den 1 oktober 2014 Plats och tid Ledamöter Övriga Regionförbundet södra Småland, Växjö 1 oktober 2014, kl 13.00-16.00 Lars Blomberg, ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Eskilstuna Strängnäs 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 15:10 16:00. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden

Läs mer

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg Dokumenttyp: Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Göteborgs Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Plats: Göteborgs Nya Varvet, Göteborg Ordinarie ledamöter Gladys Yannelli (S), ordförande Harriet

Läs mer

Protokoll. Protokoll fört vid årsmöte inom Geografilärarnas Riksförening lördagen 7 februari 2017 vid Linnéuniversitetet i Växjö.

Protokoll. Protokoll fört vid årsmöte inom Geografilärarnas Riksförening lördagen 7 februari 2017 vid Linnéuniversitetet i Växjö. 93 Protokoll Protokoll fört vid årsmöte inom Geografilärarnas Riksförening lördagen 7 februari 2017 vid Linnéuniversitetet i Växjö. Närvarande: Karin Wakeham, David Örbring, Bo Magnusson och Åsa Colliander

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Arvika Näringslivscenter, Arvika kl 8.00-9.15 2012-09-26 65 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson, ledamot Inger Hjerpe, ledamot

Läs mer

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande:

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande: 1 (6) NÄRVARANDE Ordförande: Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi Ledamöter: Jan Ekstrand, professor, Institutionen för odontologi Lena von Koch, docent, studierektor tillika programkoordinator

Läs mer

OBS! FYLL I INSTITUTIONENS/MOTSVARANDES NAMN, VEM SOM HAR UPPRÄTTAT DOKUMENTET OCH VILKET ÅR SOM AKTIVITETSLISTAN GÄLLER I SIDHUVUDET

OBS! FYLL I INSTITUTIONENS/MOTSVARANDES NAMN, VEM SOM HAR UPPRÄTTAT DOKUMENTET OCH VILKET ÅR SOM AKTIVITETSLISTAN GÄLLER I SIDHUVUDET Mall för aktivitetslista inom miljö och hållbar utveckling Instruktioner: OBS! FYLL I INSTITUTIONENS/MOTSVARANDES NAMN, VEM SOM HAR UPPRÄTTAT DOKUMENTET OCH VILKET ÅR SOM AKTIVITETSLISTAN GÄLLER I SIDHUVUDET

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 3 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Bergh, Jöran prodekanus Sandelius, Anna Stina vicedekanus Andersson, Staffan Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan

Läs mer

Mötesanteckningar beredningen för utbildning på grund- och avancerad nivå

Mötesanteckningar beredningen för utbildning på grund- och avancerad nivå NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN beredningen för utbildning på grund- och avancerad nivå Sammanträdesdatum: 2016-09-28 Tid: 1315-1600 Plats: Fakultetskansliet Närvarande: Ingvar Albinsson Göran Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Produktionsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Produktionsnämnden 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 14:00 15:15 Beslutande ledamöter Rainor Melander (S) ordf. Camilla Öhresten (V) Kurt Larsson (S) Kerstin Frånlund (S) John Lundström (C) Curt Svensson

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte EFFSYS+ tisdagen den 8 juli 2014

Protokoll från styrelsemöte EFFSYS+ tisdagen den 8 juli 2014 Protokoll från styrelsemöte EFFSYS+ tisdagen den 8 juli 2014 Tid: kl. 9:30 15:00 Plats: KV-företagen Årstaängsvägen 19C, Stockholm Närvarande: Martin Forsén (MF), NIBE, Ordförande Signhild Gehlin (SG),

Läs mer

Minnesanteckningar för Byggsamverkan Kronobergs årsmöte och byggchefsnätverk

Minnesanteckningar för Byggsamverkan Kronobergs årsmöte och byggchefsnätverk Minnesanteckningar för Byggsamverkan Kronobergs årsmöte och byggchefsnätverk Datum: Fredagen den 21 mars 2014 kl. 9.00-15.00 på RFSS, sal Sunnerbo. Årsmöte för Byggsamverkan Kronoberg 2014 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 3 februari 2014. 5 februari 2014. Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15

Protokoll. Styrgruppsmöte 3 februari 2014. 5 februari 2014. Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15 5 februari 2014 Protokoll Styrgruppsmöte 3 februari 2014 Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsenhet Leif Schöndell Borås stad/sjuhärads kommunalförbund

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon Närvarande: Johan Robertson, Anders Dahlén, Conny Thunberg, Frida Bulukin Wilén och Martin Carlsson 1-15 Frånvarande: John Hall och Suzan

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Gemensamma förvaltningen DATUM: 2015-10-30 BESLUTAD AV: Universitetsdirektören KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2016 2018

Läs mer

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Ulf Westerberg hälsade

Läs mer

Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet

Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet Dokumenttyp: Regel Dnr: 100-828-10 Område: Beslutsfattare: Universitetsstyrelsen

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41 Sida 1/5 SKK/Assistanshundsrådet nr 21-41 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd måndagen den 24 mars 2014. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Marie

Läs mer

Sammanträde med vetenskapliga rådet

Sammanträde med vetenskapliga rådet Sammanträde med vetenskapliga rådet Tid: kl. 9.00 11.00 Plats: Högskolan Kristianstad, 5-208 Närvarande: Anna-Karin Edberg, forskningschef, ordförande Peter Hagell, ordinarie ledamot, omvårdnad Pia Andersson,

Läs mer

Protokoll: Datum: Plats: Löpnummer: Styrelsemöte 23 november 2012 Fryshuset, Stockholm 2012:09

Protokoll: Datum: Plats: Löpnummer: Styrelsemöte 23 november 2012 Fryshuset, Stockholm 2012:09 Protokoll: Datum: Plats: Löpnummer: Styrelsemöte 23 november 2012 Fryshuset, Stockholm 2012:09 Dnr O51-14-2012 Styrelsemöte Närvarande: Helene Gestrin, ordförande Svenska Scoutrådet Martin Björgell, vice

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll från sammanträde i Hälso-SAM

PROTOKOLL. Protokoll från sammanträde i Hälso-SAM PROTOKOLL Akademikansliet Sammanträdesdatum Bitr kc Mårten Persson 2007-12-11 Protokoll från sammanträde i Hälso-SAM 2007-12-11 Närvarande: För Göteborgs universitet: Olle Larkö, ordf Jan Holmgren Ewa

Läs mer

Reviderad ansökan om stöd för utbyggnad av Rörstrand Museum AB

Reviderad ansökan om stöd för utbyggnad av Rörstrand Museum AB 2017-07-26 Kommunstyrelsen Handläggare: Helena Ljunggren Reviderad ansökan om stöd för utbyggnad av Rörstrand Museum AB Förslag till beslut Ärendet lämnas utan eget förslag till beslut. Sammanfattning

Läs mer

Protokoll FIAN Sveriges årsmöte 2014

Protokoll FIAN Sveriges årsmöte 2014 Protokoll FIAN Sveriges årsmöte 2014 26 april 2014, kl. 14.15 Solidaritetsrörelsens hus, Stockholm Närvarande: Klas Eriksson, Emma Hyldéen, Rebecka Jalvemyr, Mikael Jonsson, Maja Magnusson, Ida Niskanen,

Läs mer

Caroline Taube jurist, p 61

Caroline Taube jurist, p 61 1(6) Tid: Fredagen den 20 oktober 2017 kl. 9.00 15.00 Lokal: Universitetsklubben, Campus Valla Närvarande: Ledamöter: Lena Sommestad Helen Dannetun Kristina Alsér Jan-Håkan Hansson Kjell Åke Hansson Dan

Läs mer

Framtidens drönare. Drönare för individer och samhälle UTLYSNING

Framtidens drönare. Drönare för individer och samhälle UTLYSNING Framtidens drönare Drönare för individer och samhälle Quadrotor drone in blue ski av Игоревич under CC-BY-SA Innehåll 1 Erbjudandet i korthet... 3 2 Vad vill vi åstadkomma med finansieringen?... 3 3 Vem

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Glunten, Kommunhuset, Nygatan 10 Strängnäs. Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 16:00 16:10. Av sekretesskäl protokollförs

Läs mer

Monte Viñas Föreningsstämma 2010

Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i kommunsalen, Manilva, lördagen den 3 april 2009 kl. 11.15-13.15. 1. Stämmans öppnande samt val av ordförande för stämman

Läs mer

Förslag till budget år 2007

Förslag till budget år 2007 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0005/06 2006-09-26 Ärende nr 6 Förslag

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Plats och tid Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 16.30 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Marika Bjerstedt Hansen (s) vice ordförande Oddbjörn

Läs mer

Yttrande över Läkemedelsverkets förslag till reviderad förordning (2010:1167) om avgifter för den statliga kontrollen av läkemedel

Yttrande över Läkemedelsverkets förslag till reviderad förordning (2010:1167) om avgifter för den statliga kontrollen av läkemedel Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK

STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK 1 (5) PROTOKOLL 2014-10-28 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2014-10-28 Dnr SU 525 1.3.1 2014-4 Konferensrummet Frescati, kl. 9.00

Läs mer

Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde

Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde Dnr KLT05109 Sammanträdesdag: 2009 05 26 Tid: kl 15.00 18.00 Plats: NorreGård Konferensanläggning, Falsterbo Omfning: 21-32 Närv. Beslutande: Ulf

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

Mall för aktivitetslista inom miljö och hållbar utveckling

Mall för aktivitetslista inom miljö och hållbar utveckling Sven Lovén centrum för marin infrastruktur Beslutad av: Klages Dnr: M2016/15 2017 Miljöhandboken f Mall för aktivitetslista inom miljö och hållbar utveckling Instruktioner: OBS! FYLL I INSTITUTIONENS/MOTSVARANDES

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Rådbo, Marie vicedekanus Hohmann, Stefan prodekanus Berndtsson, Bo (ej 5.2.4) Celander, Malin (ej 5.2.1) Hilmersson,

Läs mer

2. Synpunkter på minnesanteckningarna Det finns inga synpunkter på minnesanteckningarna från förra mötet.

2. Synpunkter på minnesanteckningarna Det finns inga synpunkter på minnesanteckningarna från förra mötet. Naturvetenskapliga fakulteten Möte utskott för samverkansfrågor inom utbildningen Närvarande: Lennart Sjölin, ordf. Henrik Aronsson Elisabet Brock Laura Fainsilber Marie Kannius Jansson Mikael Olsson Urban

Läs mer

TILLÄGGSYRKANDE/RESERVATION Ärende 5:3. Ekonomisk handlingsplan Linköping den 7 mars 2018

TILLÄGGSYRKANDE/RESERVATION Ärende 5:3. Ekonomisk handlingsplan Linköping den 7 mars 2018 Linköping den 7 mars 2018 TILLÄGGSYRKANDE/RESERVATION Ärende 5:3 Ekonomisk handlingsplan 2018 Vi är mycket oroade för Region Östergötlands ekonomiska utveckling när det gäller de sjukvårdande verksamheterna.

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2013

Verksamhetsplan och budget 2013 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Protokoll 1(6) Ekonomiutskottet. Styrelserummet, hus 3, plan 3, Landstingshuset, 17 januari 2012, kl

Protokoll 1(6) Ekonomiutskottet. Styrelserummet, hus 3, plan 3, Landstingshuset, 17 januari 2012, kl Protokoll 1(6) Organ Plats och tid Styrelserummet, hus 3, plan 3, Landstingshuset, 17 januari 2012, kl.13.00-14.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Harriet Jorderud (S) Robert Uitto (S) Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Sigríður Beck

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Sigríður Beck GÖTEBORGS UNIVERSITET Protokoll Ledamöter: Företrädare för arbetsgivaren Mats Andrén, ordförande Thomas Bossius Petra Platen Företrädare för arbetstagarna Susanna Zivic Solveig Persson Patrik Möller Bo

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 11 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola dekanus, ordförande prodekanus Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman,

Läs mer

Protokoll Nr , 2016

Protokoll Nr , 2016 Datum: 19/12 2016 Tid: 20.30 21.40 Plats: Skype Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Cicci Nyström (sekreterare), Nico Christoforidis (kassör), Isabelle Sarfati (ledamot), Hamid Fazeli (ledamot),

Läs mer

Årsmötesprotokoll vid Bygdegårdsföreningen Societetshuset Källör

Årsmötesprotokoll vid Bygdegårdsföreningen Societetshuset Källör Årsmötesprotokoll vid Bygdegårdsföreningen Societetshuset Källör Plats: Källör Närvarande: 29 st 1. Årsmötets öppnande: Ordförande Erik Walldén öppnade mötet kl. 13.00. 2. Val av ordförande: Jacob Spangenberg

Läs mer

Revisorerna Plats och tid: Medborgarhuset, sammanträdesrum Betan Beslutande:

Revisorerna Plats och tid: Medborgarhuset, sammanträdesrum Betan Beslutande: Plats och tid: Medborgarhuset, sammanträdesrum Betan 13.00 15.00 Beslutande: Jan Holm Kurt Nilsson Gunnar Rune Gustavo Garcia Christer Grevlund Övriga deltagare: Sofie Bredberg, EY Lars Eriksson, EY 78

Läs mer

IT-BESTÄLLARRÅDET Möte 2009:2 2009-04-15. Tid och plats kl.13.15-16.00, Konferensrummet, plan 5, Vasagatan 33

IT-BESTÄLLARRÅDET Möte 2009:2 2009-04-15. Tid och plats kl.13.15-16.00, Konferensrummet, plan 5, Vasagatan 33 1 (5) GÖTEBORGS UNIVERSITET IT-BESTÄLLARRÅDET Möte 2009:2 2009-04-15 MINNESANTECKNINGAR Tid och plats kl.13.15-16.00, Konferensrummet, plan 5, Vasagatan 33 Närvarande Marina Ghersetti John Hultberg Johan

Läs mer

Riktlinje för organisation och finansiering av projekt

Riktlinje för organisation och finansiering av projekt Riktlinje för organisation och finansiering av projekt tillhör Ett program för digital förnyelse The Capital of Scandinavia Innehåll 1 Inledning... 3 2 Styrning och ledning av projekt och portföljer...

Läs mer

Revisionen. Protokoll Mötets öppnande och utseende av justerare. 2 Föregående mötes minnesanteckningar. 3 Dialog med Kf:s presidium

Revisionen. Protokoll Mötets öppnande och utseende av justerare. 2 Föregående mötes minnesanteckningar. 3 Dialog med Kf:s presidium Sida 1/5 Protokoll 2017-03-29 Sammanträdesrum Bladet, kl. 9.00 12.30 Närvarande: Revisorer Arne Nordqvist, ordförande Harriet Johansen Mikael Hellman Johan Holgersson, vice ordförande Övriga Alf Wahlgren,

Läs mer

Sammanträde med vetenskapliga rådet

Sammanträde med vetenskapliga rådet 1 av 5 Sammanträde med vetenskapliga rådet Tid: 2015 03 12 kl. 13.00 15.00 Plats: Högskolan Kristianstad, 5 208 Närvarande: Anna Karin Edberg, ordförande Ann Margreth Olsson, ordinarie ledamot, socialt

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer