Rapport: 2012 Mobilens år!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport: 2012 Mobilens år!"

Transkript

1 1 (9) Rapport: 2012 Mobilens år! Innehåll OM UNDERSÖKNINGEN... 1 MOBILWEBB... 1 NULÄGE... 2 PLANER FÖR PROGNOS ÄR MOBILENS ÅR!... 6 ATT TÄNKA PÅ!... 7 OM WEB SERVICE AWARD... 9 KONTAKT... 9 OM UNDERSÖKNINGEN Undersöknings- och analysföretaget Web Service Award genomför årligen sedan 2006 en trendundersökning under januari månad. Resultat presenteras i rapporten Hur mår Sveriges webbplatser?. I 2012 års undersökning enkätintervjuades 492 webbplatsansvariga från olika organisationer/företag om bland annat mobila frågor. Utav dessa var 14 % verksamma inom statliga verk/myndigheter, 28 % inom kommun/landsting, 15 % inom förbund organisationer och 44 % inom företag. 16 % av de intervjuade bedriver e-handel. Intervjuerna skedde via en e-postförfrågan. MOBILWEBB Allt fler personer har så kallade smarta mobiler och allt fler använder sina mobiltelefoner för att använda internet. Det amerikanska konsultföretaget Gartner förutspår att mobilen går om datorn som det vanligaste sättet att använda internet i början av 2013, medan IUM tror att det sker under Vilket av företagen som får rätt får tiden utvisa men trenden är klar, privatpersoner kommer inom en snar framtid att använda mobilen mer än datorn för att använda internet. Frågan är om företagen/organisationerna är förberedda på detta.

2 2 (9) NULÄGE E-handel Företag Organisation/ Förbund Kommun/ Landsting Statliga verk/ myndighet Mobilapp Mobilsajt Webbplats med responsiv design Annan mobillösning Vi har ingen mobillösning Snitt Bild 1: Andelen som har olika mobila lösningar. Andel i procent. Har ert företag/organisation idag en..? Snitt Statliga verk/ myndighet Kommun/ Landsting Organisation/ Förbund Företag E-handel Mobilsajt Mobilapp Webbplats med responsiv design Annan mobillösning Vi har ingen mobillösning Tabell 1. Mobilwebblösning som företagen/organisationerna har idag, uppdelat på organisation. Andel i procent. Det är en betydligt högre andel som uppger att de inte har en mobillösning bland statliga verk/myndigheter och kommuner än det är inom företag och organisationer/förbund. 31 % av de

3 3 (9) svarande som arbetar inom statliga verk/myndigheter och 29 % inom kommuner/landsting uppger att de har någon form av mobillösning. Detta kan jämföras mot gruppen företag där 44 % uppger att de har en mobillösning och förbund/organisationer där andelen är 49 %. Bland de med E-handel har 48 % en mobil kanal. Mobilappar har fått stor genomslagskraft. I snitt så uppger 22 % av alla i undersökningen att de har tagit fram en mobilapp. Högst andel finns bland e-handlare med 27 % tätt följt av organisationer/förbund och företag med en andel på 26 % vardera. Lägst andel med mobilappar finns bland statliga verk/myndigheter och kommuner/landsting med andelen 16 % vardera. 17 % av de tillfrågade uppger att de har en mobilsajt. Även här ligger e-handlarna högst då 26 % uppger att de har en mobilsajt medan motsvarande siffra för företagen ligger på 23 %. Även förbund/organisationer ligger rätt högt med 21 %. Det är en betydligt lägre andel bland kommuner/landsting där 9 %, och statliga verk/myndigheter där enbart 7 % uppger att de har en mobilsajt. Att ta fram en mobilplats med responsiv design verkar ha slagit starkare bland statliga verk/myndigheter där 13 % uppger att de har en sådan webbplats. Detta kan ställas i relation till att ta fram en mobilsajt vilket 7 % har gjort. För kommuner är det mer jämnt, 10 % uppger att de har en webbplats med responsiv design och 9 % uppger att de har tagit fram en mobilsajt. Det är även 10 % som har en lösning med responsiv design bland företag och e-handlare. Bland förbund/organisationer är andelen 7 %. PLANER FÖR 2012 Vi har allt mer tagit till oss internet via mobilen. Denna beteendeförändring har nu de flesta insett och även tagit konsekvenserna av. Utvecklingen av nya mobilanpassade sajter är explosionsartad! Bild 2: Andelen som har olika mobila lösningar. Andel i procent.

4 4 (9) Den hetaste förändringstrenden under 2012 är att införa mobilsajter och appar. Hela 42 % uppger att de kommer att göra en mobilanpassad sajt och 21 % att de kommer ta fram en app, under År 2012 kommer att vara mobilens år! Bild 3: Andel i procent fördelat per verksamhet som ska mobilanpassa under Andelen som planerar att göra en mobilanpassad webbplats under 2012 är stor i alla segment. Hela 56 % inom statliga verk/myndigheter planerar att göra en mobilanpassad webbplats under 2012 och bland kommuner/landsting är andelen 40 %. Vad vi ser i undersökningen är en kraftig satsning på det mobila. Även i de grupper där fler redan har en mobilsajt har det skett en kraftig ökning bland de som planerar att ta fram en mobilsajt under det närmaste året. Exempelvis uppger 53 % i gruppen e- handlare att de tänker göra en mobilsajt under Bland företag är det 42 % och bland förbund/organisationer är andelen 37 % som säger att de kommer att ha en mobilsajt vid årets slut. Även om utvecklingen med att göra en mobilapp inte har en lika kraftig ökningstakt som att ta fram en mobilanpassad webbplats så är det hela 21 % som planerar att ta fram en mobilapp under 2012.

5 5 (9) Bild 4: Andel i procent fördelat per verksamhet som ska ta fram en mobilapp under Det kommer att ske en explosion av nya mobilappar bland statliga verk/myndigheter under 2012, där hela 34 % uppger att de planerar att ta fram en mobilapp under året. E-handlarna satsar också mycket på appar, 30 % uppger att de ska ta fram en app under Detta visar på att många av de e-tjänster som statliga verk/myndigheter tagit fram och e-handeln nu blir mobilt. I de övriga grupperna är andelen lägre men det är fortfarande 21 % bland företagen, 18 % bland förbund/organisationer samt 18 % bland kommuner/landsting som planera att ta fram en mobilapp under Detta visar på att det fortfarande finns ett stort intresse av att ta fram appar. Det ska bli intressant att följa vilket innehåll/inriktning dessa kommer att få samt hur väl de kommer att användas.

6 6 (9) PROGNOS ÄR MOBILENS ÅR! Genom att slå ihop andelen som uppger att de har en mobilanpassad webbplats (mobilsajt eller responsiv design) med de som planerar att ta fram en mobilanpassad webbplats, får vi följande prognos: Mobilanpassad webbplats (mobilsajt eller responsiv design) 2011 Planerar under 2012 Prognos 2012 E-handel 34 % 53 % 87 % Statliga verk/myndigheter 19 % 56 % 75 % Företag 33 % 42 % 75 % Förbund/organisationer 26 % 37 % 63 % Kommuner/landsting 18 % 40 % 58 % Snitt 26 % 42 % 68 % Tabell 2. Prognos, mobilanpassad webbplats under Andel i procent. År 2012 är mobilens år! Prognosen visar att 68 % kommer att ha en mobilanpassad webbplats vid årets slut. Helt klart högst andel kommer att finnas inom e-handel. Prognosen visar att hela 87 % av e-handlarna kommer att ha en mobilanpassad webbplats när 2012 lider mot sitt slut! Utvecklingen är även stor bland statliga verk/myndigheter och företag där prognosen för båda grupperna visar att 75 % kommer att ha en mobilanpassad webbplats under För organisationer/förbund är andelen 53 % och bland kommuner/landsting är andelen 58 % kommer med andra ord att vara genombrottsåret för de mobila webbplatserna!

7 7 (9) Utvecklingen av att bygga mobilappar ökar också kraftig under Mobilappar 2011 Planerar under 2012 Prognos 2012 E-handel 27 % 30 % 57 % Statliga verk/myndigheter 16 % 34 % 50 % Företag 26 % 21 % 47 % Organisationer/förbund 26 % 18 % 44 % Kommuner/landsting 16 % 18 % 34 % Snitt 22 % 21 % 43 % Tabell 3. Prognos, mobilapp under Andel i procent. Även inom att ta fram mobilappar så är utvecklingstakten störst inom e-handeln följt av statliga verk/myndigheter. Prognosen för e-handel är att 57 % kommer att ha en mobilapp under För statliga verk/myndigheter är den 50 %. Prognosen att ha en mobilapp under 2012 är bland företagen 47 % och organisationer/förbund på 44 %. Lägst andel är det bland kommuner/landsting, med 34 %. ATT TÄNKA PÅ! Det är mycket viktigt att man i utvecklingen av såväl en webbplats som en mobilsajt har med ett användarperspektiv. Web Service Award rekommenderar att göra användartester och mätningar under utvecklingen för att kvalitetssäkra resultatet. Tyvärr glöms alltför ofta just testning och användarstudier bort vilket kan leda till att resultaten inte alltid blir som man har tänkt. Det är mycket viktigt att ha en organisation som kan förvalta mobilsatsningen och att det finns tid avsatt för förvaltningen. Tyvärr är det vanligt att detta inte finns. I den stora trendundersökningen Hur mår Sveriges webbplatser? 2012, ställdes frågor runt arbetssättet till de som idag har en mobil kanal.

8 8 (9) Bild 5: Hur man arbetar med sin mobilalösning. Andel i procent. Färre än hälften (49 %) uppger att deras företag/organisation jobbar aktivt med deras mobila satsning. Det är även färre än hälften (46 %) som uppger att det finns någon som är uttalat ansvarig för den mobila kanalen. Vid nedbrytning av resultatet på typ av mobilsatsning så ser vi att endast 41 % bland de med responsiv design jobbar med sin mobila satsning medan motsvarande siffra för de med mobilsajt/app ligger på 57 %. Även 57 % är dock en låg andel. Att det är så många företag/organisationer som varken arbetar eller utser någon ansvarig för sina satsningar känns tyvärr igen. Samma trend ser vi i undersökningen bland annat när det gäller sökfunktionen och sociala medier. Det är mycket svårt att nå framgång om man inte har någon ansvarig eller jobbar aktivt för att göra sin satsning så bra som möjligt. Ledningen för företag/organisationer måste inse att en webb/mobilplats inte är klar vid lansering utan att den mobila lösningen fordrar en aktiv förvaltning och att det i sin tur kräver resurser. Vi hoppas att utvecklingen kommer att gå åt rätt håll och att den mobila kanalen både får den uppmärksamhet och de resurser som den kräver. Trenden är väldigt tydlig Vi blir allt mer mobila.

9 9 (9) OM WEB SERVICE AWARD Web Service Award är ett undersökningsföretag som specialiserar sig på undersökningar av webbplatser, intranät, mobilsajter och appar via enkätundersökningar, fokusgrupper och djupintervjuer. Sedan år 2000 genomförs Web Service Indexmätningar som visar vad Sveriges Internetanvändare anser om kvaliteten på svenska företags, myndigheters och organisationers webbsatsningar. Information om Web Service Awards produkter och tjänster finns på: KONTAKT Rapporten är författad av: Pierre Du Rietz, VD/Chefsanalytiker, Web Service Award AB E-post: Telefon: Vid allmänna förfrågningar om Web Service Awards produkter och tjänster: Telefon: E-post: Om du citerar ur denna publikation, var god uppge: Källa: Web Service Award, 2012

Rapport: 2012 Mobilens år även inom den offentliga sektorn?

Rapport: 2012 Mobilens år även inom den offentliga sektorn? 1 (7) Rapport: 2012 Mobilens år även inom den offentliga sektorn? OM UNDERSÖKNINGEN Undersöknings- och analysföretaget Web Service Award genomför årligen sedan 2006 en trendundersökning under januari månad.

Läs mer

E-handel. Web Service Award. Vi mäter webbplatser! Copyright Web Service Award AB, Stockholm 2012,

E-handel. Web Service Award. Vi mäter webbplatser! Copyright Web Service Award AB, Stockholm 2012, E-handel Web Service Award Vi mäter webbplatser! Erfarenheter från svenska marknaden med utgångspunkt från: 1) Svenska Web Service Award-undersökningarna, utförda sedan år 2000. Fokusgrupper, workshops,

Läs mer

Rapport. Hur mår Sveriges webbplatser?

Rapport. Hur mår Sveriges webbplatser? Rapport Hur mår Sveriges webbplatser? Trendundersökning 2014 2 (107) INLEDNING Web Service Award är ett undersöknings- och analysföretag som specialiserat sig på webbplatser, intranät och mobilsajter/appar.

Läs mer

Hur mår Sveriges universitets och

Hur mår Sveriges universitets och Hur mår Sveriges universitets och högskolors webbplatser?...och organisationen bakom? VAD FINNS BAKOM MASKEN? Hur mår Sveriges Universitets och högskolors webbplatser? Trendundersökning Erfarenheter från

Läs mer

Rapport. Hur mår Sveriges intranät?

Rapport. Hur mår Sveriges intranät? Rapport Hur mår Sveriges intranät? Trendundersökning 2 (56) INLEDNING Denna rapport belyser intranäten och är en årlig undersökning som Web Service Award (WSA) genomför med syfte att ta reda på hur intranätansvariga

Läs mer

Richard Du Rietz - Web Service Award

Richard Du Rietz - Web Service Award Allt högre krav på service via webben! Slutsatser från flera års webbundersökning gällande servicegraden på svenska webbplatser. Richard Du Rietz - Web Service Award Bakgrund Erfarenhet från hundratalet

Läs mer

Rapport. Hur mår Sveriges webbplatser?

Rapport. Hur mår Sveriges webbplatser? Rapport Hur mår Sveriges webbplatser? Trendundersökning 2 (74) INLEDNING Denna rapport redovisar resultaten från den årliga undersökning som Web Service Award (WSA) genomför med syfte att bland annat ta

Läs mer

Rapport. Hur mår Sveriges webbplatser?

Rapport. Hur mår Sveriges webbplatser? Rapport Hur mår Sveriges webbplatser? Trendundersökning 2011 2 (81) INLEDNING Denna rapport redovisar resultaten från den årliga undersökning som Web Service Award (WSA) genomför med syfte att bland annat

Läs mer

Rapport. Hur mår Sveriges intranät?

Rapport. Hur mår Sveriges intranät? Rapport Hur mår Sveriges intranät? Trendundersökning 2017 2 (114) INLEDNING Web Service Award är digitala strateger som undersöker, analyserar och hjälper sina kunder att lyfta webbplatser, intranät, mobilsajter/appar

Läs mer

Mobilanvändarundersökning

Mobilanvändarundersökning Mobilanvändarundersökning 2015 9 av 10 svenskar har en smart mobiltelefon men bara var tredje tycker mobilsajter är enkla att använda Från 2013 till 2015 har smarta mobiltelefoner fått sitt definitiva

Läs mer

Stark avslutning på e-handelsåret 2010

Stark avslutning på e-handelsåret 2010 + 16 % e-barometern Stark avslutning på e-handelsåret 2010 Postens och HUI:s e-barometer visar att e-handelns försäljning steg med 15,6 procent under 2010 års sista kvartal. Det är den starkaste tillväxten

Läs mer

E-handel i Norden Q3 2014

E-handel i Norden Q3 2014 E-handel i Norden Q3 2014 TEMA: E-JULHANDELN Nordisk e-handel till ett värde av 34,5 miljarder SEK FÖRORD De nordiska konsumenterna uppskattar att de under det tredje kvartalet har e-handlat till ett värde

Läs mer

Hur nöjda är våra kunder med SPV? Sammanfattning av nöjdkundmätning 2015

Hur nöjda är våra kunder med SPV? Sammanfattning av nöjdkundmätning 2015 Hur nöjda är våra kunder med SPV? Varje år gör vi undersökningar om hur våra kunder upplever de tjänster, den service och bemötande samt den information som vi ger om den statliga tjänstepensionen. Resultatet

Läs mer

Vägen till den digitala myndigheten

Vägen till den digitala myndigheten Vägen till den digitala myndigheten Gunilla Dyrhage, Verksamhetsområdeschef Försäkringskassan Juni 2012 Sida 1 Försäkringskassan i korthet Administrerar socialförsäkringen Omfattar > 200 miljarder kr årligen...

Läs mer

Connecting ecommerce and Digital Marketing. Användarundersökning. ...och. mobila. sajter. mobilsurfande...

Connecting ecommerce and Digital Marketing. Användarundersökning. ...och. mobila. sajter. mobilsurfande... Användarundersökning Om mobilsurfande......och mobila sajter Mobilsurfandet ökar men användarna flyr krångliga mobilsajter Smartphonens genomslag har gjort att många svenskar numera hellre använder mobilen

Läs mer

Infoproffs 2011. -trender inom PR och information

Infoproffs 2011. -trender inom PR och information Infoproffs 2011 -trender inom PR och information Har sökmotoroptimering på allvar tagit klivet från IT- till informationsavdelningen? Vilka kanaler när det gäller PR och information ökar mest i år? Var

Läs mer

Investeringar i och uppföljning av företagens externa webbplatser. Sifo Research & Consulting AB Projektnr , Per Grenert/Emma Raaschou

Investeringar i och uppföljning av företagens externa webbplatser. Sifo Research & Consulting AB Projektnr , Per Grenert/Emma Raaschou Investeringar i och uppföljning av företagens externa webbplatser Undersökningen 400 telefonintervjuer Fältperiod april-maj 000 Totalt intervjuades 00 av de 500 största företagen inom privat sektor och

Läs mer

Smarta företag 2011-01-23

Smarta företag 2011-01-23 Smarta företag 2011-01-23 1 Övergripande mål med projektet Målet är att 50% av alla företag skall vara Smarta Företag 2015. Ett Smart Företag: erbjuder ett mobilt arbetssätt för de som behöver det erbjuder

Läs mer

Telenor Mobility Report 2012

Telenor Mobility Report 2012 Telenor Mobility Report 2012 Sverige, maj 2012 Sammanfattning beslutsfattare och användare Bakgrund och genomförande Telenor har genomfört en undersökning om mobilt arbetssätt och den mobila vardagen i

Läs mer

61% SVENSK E-HANDEL 50% NYA KONSUMENTER HANDLAR I MOBILEN UNDER 2013 DIBS ÅRLIGA RAPPORT OM E-HANDEL, MOBIL HANDEL OCH BETALNINGAR

61% SVENSK E-HANDEL 50% NYA KONSUMENTER HANDLAR I MOBILEN UNDER 2013 DIBS ÅRLIGA RAPPORT OM E-HANDEL, MOBIL HANDEL OCH BETALNINGAR WWW.DIBS.SE SVENSK E-HANDEL DIBS ÅRLIGA RAPPORT OM E-HANDEL, MOBIL HANDEL OCH BETALNINGAR 50% NÄR DE HANDLAR PÅ NÄTET AV ALLA KONSUMENTER I NORDEN VILL LAGRA SITT KORTNUMMER 733 000 NYA KONSUMENTER HANDLAR

Läs mer

Fritid för alla - Fritidswebben. En förstudie av Markus Blomqvist & Anna Stam People and technology

Fritid för alla - Fritidswebben. En förstudie av Markus Blomqvist & Anna Stam People and technology Fritid för alla - Fritidswebben En förstudie av Markus Blomqvist & Anna Stam People and technology Metod Som metod har vi använt oss av djupintervjuer och en onlinebaserad enkätundersökning för att identifiera

Läs mer

E-POSTBAROMETERN 2013

E-POSTBAROMETERN 2013 E-POSTBAROMETERN 2013 Marknadschefers val av olika medier 2013 E-postmarknadsföringens nuläge, framtid och trender. Statistik från en undersökning bland svenska marknadsförare. Creating e-mail success

Läs mer

Mobilsurfande i Sverige

Mobilsurfande i Sverige Mobilsurfande i Sverige 1 Mobilsurfandet i Sverige ökar snabbt. Det är yngre, välutbildade storstadsbor som surfar mest idag, men det är rimligt att anta att också andra grupper inom en snar framtid kommer

Läs mer

Kraftfull avslutning på e-handelsåret 2009

Kraftfull avslutning på e-handelsåret 2009 + 15 % e-barometern Q4 2009 Kraftfull avslutning på e-handelsåret 2009 Försäljningen över internet satte återigen full fart under fjärde kvartalet 2009. Lågkonjunkturen lämnade under de tre första kvartalen

Läs mer

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Mscompanion.se We guide you in to the digital world for your business Ta steget in i den digitala världen med en mobilapp och/eller en hemsida Om oss

Läs mer

Fem enkla iakttagelser om nästa generations användare. En liten tidsresa

Fem enkla iakttagelser om nästa generations användare. En liten tidsresa Fem enkla iakttagelser om nästa generations användare Nicklas Lundblad Stockholms Handelskammare En liten tidsresa Observera förändringar Vilken tycker du bäst om? Vilken förändring är bäst? Sämst? 1996

Läs mer

2015, Visit Technology Group. All rights reserved.

2015, Visit Technology Group. All rights reserved. Carl- Johan Sjöqvist Affärsutvecklare, affärsområdeschef webbteam och kundansvarig VISIT GROUP carljohan@visit.com Webbtrender & beteenden online 2016 Laddningstid är viktigt! Optimering och speed Mobilanpassad

Läs mer

Svenska företag på webben

Svenska företag på webben Svenska företag på webben En rapport om webbnärvaron bland Sveriges företag och hur den uppfyller befolkningens förväntningar Svenska företag på webben 2017 - en rapport från Loopia Innehåll Hemsida eller

Läs mer

Sammanfattning. Tillgång till IT i hemmet och skolan. Användning av IT. Datoranvändning i skolan. Internetanvändning i skolan

Sammanfattning. Tillgång till IT i hemmet och skolan. Användning av IT. Datoranvändning i skolan. Internetanvändning i skolan 117 4 Sammanfattning Tillgång till IT i hemmet och skolan Lärare och elever har god tillgång till IT i hemmet. Tillgången till IT-verktyg i hemmet hos lärare, skolledare och elever är hög. Nästan samtliga

Läs mer

MOBILSAJTER. Framtagen av:

MOBILSAJTER. Framtagen av: MOBILSAJTER Framtagen av: VAD ÄR EN BRA MOBILSAJT? När det handlar om mobiler och internet är det svårt att inte tala lite extra om den yngre generationen. Nio av tio unga har idag en smartphone och deras

Läs mer

UNIVERSITATE POLITEHNICA DIN TIMISOARA JOHANNEBERG SCIENCE PARK AB

UNIVERSITATE POLITEHNICA DIN TIMISOARA JOHANNEBERG SCIENCE PARK AB Projektet m-commerce Projektet m-commerce fokuserar på utbildning av anställda i små och medelstora företag för att underlätta utveckling och expansion av deras aktiviteter inom mobil e-handel. Projektet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Telekområdgivarna 2015

Verksamhetsberättelse för Telekområdgivarna 2015 Verksamhetsberättelse för Telekområdgivarna 2015 Arbetet för att förbättra kundnöjdheten inom telekommarknaden fortsätter och i år fyller Telekområdgivarna 10 år! Telekområdgivarna tog emot 8887 ärenden

Läs mer

SÅ LEVERERAR DIN WEBBPLATS VÄRDE OCH KUNDNYTTA

SÅ LEVERERAR DIN WEBBPLATS VÄRDE OCH KUNDNYTTA SÅ LEVERERAR DIN WEBBPLATS 7 steg för en bättre användarupplevelse Den externa webbplatsen är affärskritisk för de allra flesta organisationer och besökarnas krav på användarvänlighet är skyhöga. Här är

Läs mer

Stjälvbetjäningstjänster. Attityder och användande

Stjälvbetjäningstjänster. Attityder och användande Stjälvbetjäningstjänster Attityder och användande Målgrupp: Statligt anställda Metod: Telefonintervjuer Period: 8 23 februari 2013 Antal intervjuer: 1 000 INLEDNING SPV gör kontinuerligt undersökningar

Läs mer

SM S1. IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media

SM S1. IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media SM.170321.S1 IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media INNEHÅLL Vad är sociala medier? s. 3 Statistik & Sociala medier s. 4-6 Annonsering i sociala medier s. 7-8 Vad är en hashtag #? s.9 Uppföljning

Läs mer

NORDISK E-HANDEL FLERMARKNADSÖVERSIKT

NORDISK E-HANDEL FLERMARKNADSÖVERSIKT NORDISK E-HANDEL FLERMARKNADSÖVERSIKT @ ERIK HAGENRUD REGIONAL EXPORTRÅDGIVARE EXPORTRÅDET NORRBOTTEN / SKELLEFTEÅ VÄNDPUNKT 2010 FEM TRENDER INOM NORDISK E-HANDEL 1. Fortsatt snabb tillväxt 93 % av nordiska

Läs mer

på julhandeln

på julhandeln PostNord tar tempen på julhandeln 2015 2015-11-27 E-handeln går mot kraftigt julrekord METOD Denna rapport bygger på en undersökning med 2002 respondenter genomförd den 23-25 november 2015 med ett riksrepresentativt

Läs mer

Q2 2014 TEMA: VÄGEN TILL E-HANDELSKÖPET

Q2 2014 TEMA: VÄGEN TILL E-HANDELSKÖPET E-handel i Norden Q2 2014 TEMA: VÄGEN TILL E-HANDELSKÖPET E-handel till ett värde av 33 miljarder SEK FÖRORD Den nordiska e-handeln fortsätter starkt under det andra kvartalet 2014. Totalt har de nordiska

Läs mer

Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster?

Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster? Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster? Ahmet Kurt, NSB, juni 2011 Mobiltätheten exploderar bland befolkningen. Mobilen har man alltid tillgänglig, utan lång starttid. Just nu (2011)

Läs mer

Barn och internet - Sverige. Kontakt: Angelica Gustafsson & Viktor Wallström Kontakt Novus: Mats Elzén & Anita Bergsveen Datum: 22 juni 2017

Barn och internet - Sverige. Kontakt: Angelica Gustafsson & Viktor Wallström Kontakt Novus: Mats Elzén & Anita Bergsveen Datum: 22 juni 2017 - Sverige Kontakt: Angelica Gustafsson & Viktor Wallström Kontakt Novus: Mats Elzén & Anita Bergsveen Datum: 22 juni 2017 5 Bakgrund & Genomförande - Sverige BAKGRUND Undersökningen har genomförts av Novus

Läs mer

Svedala Kommuns 1:16 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:16 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:16 Författningssamling 1(1) Strategi för Svedala kommuns externa webbplats antagen av kommunstyrelsen 2016-05-23, 119 En ny webbplats lanseras i juni 2016 och innehållet i denna strategi

Läs mer

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Sociala medier Facebook Twitter Instagram Pinterest Avenyn, Peter Tilling 2013 www.semseo.se MÅLSÄTTNING

Läs mer

E-handel i Norden. Tema: Vägen till e-handelsköpet Q2 2015

E-handel i Norden. Tema: Vägen till e-handelsköpet Q2 2015 E-handel i Norden Tema: Vägen till e-handelsköpet Q2 2015 Nordisk e-handel för 40,5 miljarder SEK under andra kvartalet FÖRORD E-handeln i Norden ökade kraftigt under andra kvartalet. Nordborna e-handlade

Läs mer

Eftersom jag är gravt hörselskadad och inte har stor möjlighet att använda telefon på ett betryggande sätt är it ett fantastiskt hjälpmedel.

Eftersom jag är gravt hörselskadad och inte har stor möjlighet att använda telefon på ett betryggande sätt är it ett fantastiskt hjälpmedel. Eftersom jag är gravt hörselskadad och inte har stor möjlighet att använda telefon på ett betryggande sätt är it ett fantastiskt hjälpmedel. Man 29 år På grund av min sjukdom har min sociala värld minskat

Läs mer

Digital strategi 2016-2018

Digital strategi 2016-2018 1 Digital strategi 2016-2018 Antagen av: Kommunfullmäktige Antagningsdatum: 2016-02-17 Diarienummer: 2015/55 Handläggare/författare: Sara Skyttner, webbstrateg 2 Innehåll Inledning och bakgrund... 3 Syfte...

Läs mer

Smarta företag. En undersökning genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Cisco och TeliaSonera 2013-03-01. Smarta företag TNS 1525977

Smarta företag. En undersökning genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Cisco och TeliaSonera 2013-03-01. Smarta företag TNS 1525977 En undersökning genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Cisco och TeliaSonera 2013-03-01 Innehåll 1 Resultat i sammandrag 3 2 Bakgrund och metod 5 3 : Index 9 4 Mobilt arbetssätt 33 5 Virtuella möten 35 6

Läs mer

Stigande optimism i e-handeln

Stigande optimism i e-handeln + 4 % e-barometern Q2 2009 Stigande optimism i e-handeln Den ekonomiska krisen har pressat ner e-handelns kraftiga tillväxt till svagare nivåer men optimismen bland e-handlarna stiger trots detta. Försäljningen

Läs mer

Svenska företagswebbplatser fortsatt bättre än övriga Europa, men svaga inom CSR och karriär

Svenska företagswebbplatser fortsatt bättre än övriga Europa, men svaga inom CSR och karriär WEBRANKING BY COMPREND 2014-2015 Svenska företagswebbplatser fortsatt bättre än övriga Europa, men svaga inom CSR och karriär Svenska företag presterar fortsatt bra jämfört med andra europeiska företag

Läs mer

Gunilla Dyrhage Verksamhetsområdeschef Självbetjäning Försäkringskassan

Gunilla Dyrhage Verksamhetsområdeschef Självbetjäning Försäkringskassan Vägen till den digitala myndigheten Gunilla Dyrhage Verksamhetsområdeschef Självbetjäning Försäkringskassan Försäkringskassan i förändring Service Design Digital strategi & erbjudande Digital Tjänstedesign

Läs mer

E-handel i Norden Q1 2014 TEMA: LOGISTIK

E-handel i Norden Q1 2014 TEMA: LOGISTIK E-handel i Norden Q1 2014 TEMA: LOGISTIK Nordisk e-handel för 34 miljarder SEK under första kvartalet FÖRORD Värdet av nordiska konsumenters e-handel under första kvartalet 2014 uppgick till cirka 34 miljarder

Läs mer

IPv6 Beredskap på svenska storföretag och myndigheter. En rapport från.se

IPv6 Beredskap på svenska storföretag och myndigheter. En rapport från.se IPv6 Beredskap på svenska storföretag och myndigheter En rapport från.se Inledning.SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) arbetar i enlighet med sin stiftelseurkund för en positiv utveckling av Internet

Läs mer

Hur offentlig verksamhet arbetar med extern webb och intranät. Kartläggning genomförd av AQ Analys 2015

Hur offentlig verksamhet arbetar med extern webb och intranät. Kartläggning genomförd av AQ Analys 2015 Hur offentlig verksamhet arbetar med extern webb och intranät Kartläggning genomförd av AQ Analys 2015 INLEDNING AQ Analys genomförde som oberoende undersökningsföretag våren 2015 en kartläggning över

Läs mer

Mobilwebb.com - Mobila hemsidor, snabbt och enkelt

Mobilwebb.com - Mobila hemsidor, snabbt och enkelt Mobilwebb.com - Mobila hemsidor, snabbt och enkelt Agenda 8.30-8.40 Mobilwebb vilka är vi? 8.40-9.00 Mobila trender och mobilt beteende Vad händer på marknaden? Hur påverkar det mobila beteendet våra affärer?

Läs mer

Tekniska kontoret erbjuder god service i form av god tillgänglighet, gott bemötande samt leveranssäkerhet. Vi utvecklar och sköter om staden

Tekniska kontoret erbjuder god service i form av god tillgänglighet, gott bemötande samt leveranssäkerhet. Vi utvecklar och sköter om staden RAPPORT 1(6) 2015-10-05 TN 2015/0494 Handläggare Birgit Wadstein Kundundersökning med fokus på bemötande, tillgänglighet och leverans Kundundersökning med koppling till tekniska kontorets verksamhetsidé

Läs mer

Så skapar du fler affärer på nätet

Så skapar du fler affärer på nätet Så skapar du fler affärer på nätet Så skapar du fler affärer på nätet Sökmotoroptimeringens grunder Kunskapen som gör att ni kan börja arbeta med er synlighet redan idag. Det mobila söket växer Faktorer

Läs mer

Avancerade Webbteknologier 2. AD11g Göteborg 2012 Mobilanpassning

Avancerade Webbteknologier 2. AD11g Göteborg 2012 Mobilanpassning Avancerade Webbteknologier 2 AD11g Göteborg 2012 Mobilanpassning Idag Reality Check Strategier för mobilanpassning Problem vid mobilanpassning Exempel på några ramverk Statistik Det finns väldigt mycket

Läs mer

Web Service Index 2015

Web Service Index 2015 Web Service Index 2015 Information & Service www..se Om undersökningen Här kommer Ditt Web Service Index. Med Web Service Index får Du insyn i vad just Dina besökare tycker om Din Webbplats. Syftet med

Läs mer

Internet i Guds rike. Kornhill Påsken 2014 Statistik använd från Internetstatistik.se

Internet i Guds rike. Kornhill Påsken 2014 Statistik använd från Internetstatistik.se Internet i Guds rike Kornhill Påsken 2014 Statistik använd från Internetstatistik.se 1. Internet i världen 39 procent av världens befolkning använder Internet. Det motsvarar 2,7 miljarder. Siffran har

Läs mer

Krogar mot Knark (genom Karlstad kommun och Göteborgs Stad) Magnus Wallgren, Karlstads kommun Lennart Johansson, verksamhetschef Krogar mot Knark

Krogar mot Knark (genom Karlstad kommun och Göteborgs Stad) Magnus Wallgren, Karlstads kommun Lennart Johansson, verksamhetschef Krogar mot Knark Uppdragsgivare: Kontaktperson: Krogar mot Knark (genom Karlstad kommun och Göteborgs Stad) Magnus Wallgren, Karlstads kommun Lennart Johansson, verksamhetschef Krogar mot Knark Krogar mot Knark är ett

Läs mer

Konsumenters prismedvetenhet gynnar e-handeln

Konsumenters prismedvetenhet gynnar e-handeln + 8 % e-barometern Konsumenters prismedvetenhet gynnar e-handeln Trots den ekonomiska oro som råder fortsätter e-handeln att uppvisa positiva tillväxttal. Försäljningen över internet ökade med 7,9 procent

Läs mer

Från presentation till deltagare på Starta Eget kurs Sundsvall våren 2015 2015-05-19. VANJOS IT Konsulter Office 365. Lyckas och synas på Internet

Från presentation till deltagare på Starta Eget kurs Sundsvall våren 2015 2015-05-19. VANJOS IT Konsulter Office 365. Lyckas och synas på Internet VANJOS IT Konsulter Office 365 Lyckas och synas på Internet Statistik e-handel Proffesionellt yttre Tips och idéer 1 Andel personer som aldrig använt sig av Internet 64-74 år 55-64 år 45-54 år 35-44 år

Läs mer

Q3-2010 Jetshop gör handel på nätet enkelt och lönsamt för butiker och konsumenter

Q3-2010 Jetshop gör handel på nätet enkelt och lönsamt för butiker och konsumenter e-survey Q3-2010 Jetshop gör handel på nätet enkelt och lönsamt för butiker och konsumenter FÖRORD OCH KOMMENTAR Socala medier har nu på bred front slagit igenom som en naturlig del i kommunikation och

Läs mer

Ungdomar, livsstil och identitet. Tylösandsseminariet, 2010-09-14 Peder Gunnarson, Ungdomsbarometern

Ungdomar, livsstil och identitet. Tylösandsseminariet, 2010-09-14 Peder Gunnarson, Ungdomsbarometern Ungdomar, livsstil och identitet Tylösandsseminariet, 2010-09-14 Peder Gunnarson, Ungdomsbarometern Ungdomsbarometern har sedan 1991 har arbetat med att kartlägga attityd- och beteendemönster bland unga.

Läs mer

Så handlar vi på nätet 2011. Företag och konsumenter på en global e-handelsmarknad

Så handlar vi på nätet 2011. Företag och konsumenter på en global e-handelsmarknad Så handlar vi på nätet 2011 Företag och konsumenter på en global e-handelsmarknad Innehållsförteckning Sammanfattning och slutsatser... 3 1. Inledning... 5 2. E-handelsföretag på en global marknad... 6

Läs mer

Novus undersökning om medieanvändning kring Attentatet i Stockholm

Novus undersökning om medieanvändning kring Attentatet i Stockholm Allmänt rörande undersökningen: Med vägning har vi en god representativitet för landet. Det är dock en mycket kort fältperiod lör-mån, direkt efter attentatet, vilket gör att det är den bilden svenskarna

Läs mer

Det svenska sökbeteendet 2013

Det svenska sökbeteendet 2013 Det svenska sökbeteendet 2013 Webbenkät i 11 år Ca 4 500 respondenter 55 frågor Största undersökningen i sitt slag i Sverige Vi kan bryta ut statistiken per ort, kön, ålder, utbildning etc. Vi tar vårt

Läs mer

på julhandeln 2014 2014-11-28

på julhandeln 2014 2014-11-28 PostNord tar tempen på julhandeln 2014 2014-11-28 PostNord tar tempen på julhandeln METOD Denna rapport bygger på en undersökning med 2007 respondenter genomförd den 23-25 november 2014 med ett riksrepresentativt

Läs mer

Vägledning för kanalstrategi

Vägledning för kanalstrategi Vägledning Version 1.0 2010-09-28 Vägledning för kanalstrategi Vad vill E-delegationen uppnå med vägledningen? Mål: att bidra till att offentlig förvaltning levererar service till privatpersoner och företag

Läs mer

Rapport. Kampanjuppföljning Skydda dig mot brand MSB 2015-01-13

Rapport. Kampanjuppföljning Skydda dig mot brand MSB 2015-01-13 Rapport Kampanjuppföljning Skydda dig mot brand MSB 2015-01-13 Om undersökningen Undersökningens målgrupp var allmänheten från 16 år. Totalt genomfördes 1 633 intervjuer i slumpmässigt telefonrekryterad

Läs mer

Vägledningen 24-timmarswebben. Magnus Burell, Verva Uppdaterad: 2007-09-11

Vägledningen 24-timmarswebben. Magnus Burell, Verva Uppdaterad: 2007-09-11 Vägledningen 24-timmarswebben Magnus Burell, Verva Uppdaterad: 2007-09-11 Vägledningen 24-timmarswebben Vad? Ca 150 riktlinjer för utveckling av webb och e-tjänster i offentlig sektor Senaste version 2006

Läs mer

Remiss- Webbriktlinjer för Huddinge kommun 2014

Remiss- Webbriktlinjer för Huddinge kommun 2014 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DIARIENR 2014-04-17 GN-2014/113.119 1 (3) HANDLÄGGARE Hyensjö, Anna 08-535 360 85 Anna.Hyensjo@huddinge.se Gymnasienämnden Remiss- Webbriktlinjer för

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

Tilläggsanslag Projekt linkoping.se Next Generation

Tilläggsanslag Projekt linkoping.se Next Generation KKKs 2015- Tjänsteskrivelse 2015-06-01 1 (8) Kommunledningskontoret Dnr KS 2015-507 Tilläggsanslag Projekt linkoping.se Next Generation KOMMUNLEDNINGSKONTORETS FÖRSLAG TILL BESLUT Förslag till kommunstyrelsens

Läs mer

Marknaden år 2012 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig sektor

Marknaden år 2012 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig sektor 1(6) Cajsa Ekberg Marknaden år 2012 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig sektor I detta dokument beskrivs marknaden 2012 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig

Läs mer

Strategi för digitala kanaler 2016-2017

Strategi för digitala kanaler 2016-2017 Strategi för digitala kanaler 2016-2017 Inledning Kommuninvånare ändrar ständigt sina vanor och vill nå kommunal service och information på andra sätt och i nya format. Vi vill möta våra kommuninvånare

Läs mer

Stora kunskapsbrister om ånger- och reklamationsrätt bland yngre

Stora kunskapsbrister om ånger- och reklamationsrätt bland yngre PRESSMEDDELANDE Stockholm 14 februari 2012 Stora kunskapsbrister om ånger- och reklamationsrätt bland yngre E-handelscertifieringen TRYGG E-HANDEL har låtit genomföra en undersökning för att ta reda på

Läs mer

seminarier östergötland

seminarier östergötland seminarier östergötland... hösten 2013 19 Fortsatt inspiration från Knowit i Östergötland under hösten 2013! September Under våren har Knowit i Östergötland genomfört ett antal mycket uppskattade seminarier

Läs mer

1177 Vårdguiden på webben

1177 Vårdguiden på webben 1177 Vårdguiden på webben Hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård Marie-Louise Elebring, kommunikationsenheten 20160914 1177 Vårdguiden på webben Region Östergötlands

Läs mer

UNG ONLINE En undersökning gjord på uppdrag av Cybercom juni 2018

UNG ONLINE En undersökning gjord på uppdrag av Cybercom juni 2018 UNG ONLINE En undersökning gjord på uppdrag av Cybercom juni 218 INNEHÅLL Om undersökningen 1 Beteende 2 Användning 4 Kunskap 6 Kostnader 7 Källkritik 8 Integritet 1 Nätmobbning 12 Intresse för IT 14 UNG

Läs mer

Smartaste vägen till en färdig personalhandbok. Personalhandbok

Smartaste vägen till en färdig personalhandbok. Personalhandbok Smartaste vägen till en färdig personalhandbok Personalhandbok Hur vill du att din arbetsplats ska se ut? Som du vet är en bra personalhandbok något som skapar tryggare medarbetare och minskar belastningen

Läs mer

Örebro kommun. Rapport: Kartläggning av företagens informationsbehov Markör Marknad & Kommunikation AB December 2009

Örebro kommun. Rapport: Kartläggning av företagens informationsbehov Markör Marknad & Kommunikation AB December 2009 Örebro kommun Rapport: Kartläggning av företagens informationsbehov 2009 Markör Marknad & Kommunikation AB December 2009 Bakgrund Örebro kommuns näringslivskontor ger fyra gånger per år ut tidningen Goodwill.

Läs mer

E-POSTBAROMETERN 2012 MAIL I MOBILEN. Ta del av siffror om tillgång, användning, varumärken, beteenden, tidpunkter och trender

E-POSTBAROMETERN 2012 MAIL I MOBILEN. Ta del av siffror om tillgång, användning, varumärken, beteenden, tidpunkter och trender E-POSTBAROMETERN 2012 MAIL I MOBILEN Ta del av siffror om tillgång, användning, varumärken, beteenden, tidpunkter och trender TEMPOT FÖR E-POST ÖKAR Trenden må vara förutsägbar, men inte desto mindre tydlig:

Läs mer

IT-utbildningar för seniorer

IT-utbildningar för seniorer IT-utbildningar för seniorer För dig 65 + i Rinkeby-Kista! tt i r sf d Våren 2018 a tn s o K Välkommen på IT-utbildning Du som är över 65 år och bor i Rinkeby-Kista har möjlighet att gå kostnadsfria kurser

Läs mer

NORDISKT SAMARBETE OM INFORMATIONSSÄKERHET I KOMMUNER, LANDSTING OCH REGIONER

NORDISKT SAMARBETE OM INFORMATIONSSÄKERHET I KOMMUNER, LANDSTING OCH REGIONER NORDISKT SAMARBETE OM INFORMATIONSSÄKERHET I KOMMUNER, LANDSTING OCH REGIONER PROMEMORIA OM INFORMATIONSSÄKERHET OCH DIGITALISERING 2015 2008 2015 Promemorian är utarbetad för: Augusti 2015 INLEDNING Digitalisering

Läs mer

2014-09-26 Stockholm

2014-09-26 Stockholm 2014-09-26 Stockholm E-handel till nya nivåer 2014-05-05 Prognos för 2014: 42,5 miljarder kronor 50 42,5 40 30 20 10 4,9 6,8 9 14,3 17,7 20,4 22,1 25 27,7 31,6 37 0 15 procent tillväxt under Q2 25% 20%

Läs mer

E-handeln 2012- miljarder riskerar gå upp i rök SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE

E-handeln 2012- miljarder riskerar gå upp i rök SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE E-handeln 2012- miljarder riskerar gå upp i rök Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat FAKTA OM UNDERSÖKNINGEN Denna undersökning är gjord av Silentium 1 7 mars

Läs mer

Pensionsmyndigheten. Utvärdering av ÅB 2012 Det orange kuvertet till pensionssparare Johan Orbe Caroline Theorell TNS SIFO

Pensionsmyndigheten. Utvärdering av ÅB 2012 Det orange kuvertet till pensionssparare Johan Orbe Caroline Theorell TNS SIFO Pensionsmyndigheten Utvärdering av ÅB 2012 Det orange kuvertet till pensionssparare 2012 2012-05-03 Johan Orbe Caroline Theorell TNS SIFO Bearbetad av Christer Nordh/Pensionsmyndigheten 1 Bakgrund och

Läs mer

Förvaltningspolitiken BP2015 Välkommen till ESV

Förvaltningspolitiken BP2015 Välkommen till ESV Förvaltningspolitiken BP2015 Välkommen till ESV 08.35 09.00 Förvaltningspolitiken Torkel Nyman 09.00 09.25 e-förvaltning Anders Nyström 09.25 09.30 Utvecklingen av Charlotta Eriksson resultatstyrningen

Läs mer

SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA?

SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA? SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA? INDENTIVE AB 1 SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA? Dörrar, larm, lampor, bilar, uppvärmning och

Läs mer

Hammarby Sjöstad Opinion 2019

Hammarby Sjöstad Opinion 2019 Hammarby Sjöstad Opinion 2019 Kontakt: Lennart Ivarsson Kontakt på Novus: Cecilia Dahlheim Datum: 26 juni 2019 Har jobbat deltid 35% 1 1 Novus 2019. All rights reserved. www.novus.se Bakgrund & Genomförande

Läs mer

Filmbarometer 2013. Saltmätargatan 8, 113 59 Stockholm +46 8 29 92 70. Kungsgatan 12, 753 23 Uppsala +46 (0) 18 12 71 12

Filmbarometer 2013. Saltmätargatan 8, 113 59 Stockholm +46 8 29 92 70. Kungsgatan 12, 753 23 Uppsala +46 (0) 18 12 71 12 Filmbarometer 2013 Kungsgatan 12, 753 23 Uppsala +46 (0) 18 12 71 12 Saltmätargatan 8, 113 59 Stockholm +46 8 29 92 70 info@populate.se www.populate.se Populates filmbarometer 2013 En gång i tiden var

Läs mer

Tillväxtkartläggning. Höga tillväxtambitioner i landets små och medelstora företag

Tillväxtkartläggning. Höga tillväxtambitioner i landets små och medelstora företag Tillväxtkartläggning 2019 Höga tillväxtambitioner i landets små och medelstora företag 1 Innehålls- förteckning Förord En undersökning som ger kunskap om små och medelstora företags verklighet 3 Förord

Läs mer

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro 1 (7) Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Inledning Svenska kyrkan ska vara ett redskap för Guds rike, och i varje

Läs mer

HANDSLAGET. Enkätredovisning OM LOKALT OCH REGIONALT BESLUTSFATTANDE FÖR ATT STÄRKA GENOMFÖRANDET AV BARNETS RÄTTIGHETER. Enkätredovisning 1

HANDSLAGET. Enkätredovisning OM LOKALT OCH REGIONALT BESLUTSFATTANDE FÖR ATT STÄRKA GENOMFÖRANDET AV BARNETS RÄTTIGHETER. Enkätredovisning 1 HANDSLAGET Enkätredovisning OM LOKALT OCH REGIONALT BESLUTSFATTANDE FÖR ATT STÄRKA GENOMFÖRANDET AV BARNETS RÄTTIGHETER Enkätredovisning 1 Innehåll Inledning... 3 Resultatredovisning... 4 Fråga 1 och 2...

Läs mer

Internetanvändningen i Sverige 2016

Internetanvändningen i Sverige 2016 Internetanvändningen i Sverige 2016 iis.se 1 Pamela Davidsson Statistikansvarig, IIS @PamPamDavid pamela.davidsson@iis.se Internet Bredband Utrustning 20 år Dator Internet Bredband Surfplatta I mobilen

Läs mer

PATENTBESVÄRSRÄTTENS DOM

PATENTBESVÄRSRÄTTENS DOM Mål nr 06-366 V.ans. 04-02688 PATENTBESVÄRSRÄTTENS DOM meddelad 2009-12-30 efter överklagande av Patent- och registreringsverkets beslut, se bilaga 1. Klagande: Aftonbladet Hierta AB Ombud: Anders Kylhammar,

Läs mer

Kvartal 2, 2014 HE

Kvartal 2, 2014 HE Kvartal 2, 2014 HE 2014-05-30 Innehåll Om Åkeribarometern Sid. 3 Sammanfattning Sid. 4 Nettotal Sid. 6 Den senaste tiden Sid. 9 Jämfört med förra året samma tid Sid. 11 Nuläge Sid. 12 Den närmaste framtiden

Läs mer

sociala medier), e-post och telefoni i Jönköpings kommun

sociala medier), e-post och telefoni i Jönköpings kommun Program för Internetnvändning (inklusive sociala medier), e-post och telefoni i 2010:510 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Program för Internetnvändning (inklusive sociala medier),

Läs mer

peak www Om den svenska digitalmediemarknaden och hur www blev gammelmedia

peak www Om den svenska digitalmediemarknaden och hur www blev gammelmedia peak www Om den svenska digitalmediemarknaden och hur www blev gammelmedia P e a k www Innehåll Inledning 1 Peak www 2 Stora sajter först ut 4 En tredjedel av trafikvolymerna mobila 6 Appar tappar 7 Färre

Läs mer