Sammanställning av kursutvärderingen för SK1422 Samhällsvetaren i yrkeslivet HT 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanställning av kursutvärderingen för SK1422 Samhällsvetaren i yrkeslivet HT 2017"

Transkript

1 Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs Universitet, HT:2017 Kurs: SK1422 Samhällsvetaren i yrkeslivet 15 hp Kursansvariga: Rasmus Broms och Jenny de Fine Licht Sammanställning av kursutvärderingen för SK1422 Samhällsvetaren i yrkeslivet HT 2017 RASMUS BROMS OCH JENNY DE FINE LICHT 27/ Antal inkomna svar: 12. Totalt antal studenter: 13. Svarsprocent: 92 Samhällsvetaren i yrkeslivet (tidigare statsvetaren i yrkeslivet) är en praktiskt inriktad kurs som gavs för tredje gången HT Kursen sträcker sig över 10 veckor och innehåller ett antal praktiska övningar, varav en del genomförs enskilt och en del i grupp, i kombination med föreläsningar och seminarier. Rasmus Broms och Jenny de Fine Licht har varit ansvariga för att utveckla kursen i samråd med Sara Birgersson (studievägledare) och Karin Andersson (praktik- och alumnsamordnare) och har även varit kursansvariga. Övriga lärare på kursen från statsvetenskapliga institutionen är Jan Turvall, Henrik Friberg-Fernros och Anders Sundell. Föreläsare från andra institutioner och verksamheter har varit Hans Landqvist (svenska språket), Mats Blomberg (ekonomiska biblioteket), Monica Unander och Christel Copp (JMG) samt Christian Jensen (Handelshögskolan). Dessutom har kursen gästats av ett flertal praktiker. Årets omgång av kursen var den första som var öppen för studenter från andra samhällsvetenskapliga discipliner än statsvetenskap. Detta gjorde att namnet på kursen ändrades men i princip är det samma kurs som den tidigare statsvetaren i yrkeslivet. Kursutvärderingen genomfördes via GUL direkt efter avslutad kurs. I samband med varje fråga, och även i en öppen fråga på slutet, finns också en möjlighet att lämna egna kommentarer eller komplettera svaret på något annat sätt. Frågorna framg av resultatredovisningen. I rapporten presenteras resultatet av kursutvärderingen med kortfattade kommentarer. Vi jämför även ets resultat med resultatet 2016.

2 Resultat av kursutvärderingen 1. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om kursen? Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Alla studenter gav glädjande nog ett positivt omdöme om kursen. På en skala där mycket dåligt är 1 och mycket bra är 5 f kursen 4,6 i betyg. Liksom tidigare visar studenternas kommentarer att de uppskattar kursens praktiska fokus. Jag tycker detta har varit en mycket givande kurs med bra övningar. Bra upplägg generellt och bra tempo på undervisningen, bra att övas i att behöva göra färdigt uppgifter snabbt. Det bästa är att kursen ger en mer praktiskt förankrad inblick och träning i vad samhällsvetare arbetar med. En del av kursmomenten borde kanske bli del av avancerade kurser inom statsvetenskap och offentlig förvaltning, om inte mastersprogrammen för dessa. Vissa övningar samt examinationsformer kan fortfarande trimmas men överlag en bra kurs sett till alla områden som berörts på kort tid.

3 2. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om lärarna? Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dåliga Ganska dåliga Mycket dåliga Kommentar: Lärarna på kursen f glädjande nog högt betyg. En stor majoritet bedömer lärarna som mycket bra.

4 3. Vilket är ditt omdöme om övningen lagstiftning? Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dålig Ganska dålig Mycket dålig Kommentar: Första övningen, i vilken studenterna beskrev och analyserade ett lagstiftningsförfarande, f ett positivt omdöme. Som föregående bedömer samtliga studenter den som mycket eller ganska bra. Tydliga instruktioner, bra föreläsningar och bra start på kursen med en gruppövning och att man har några dagar på sig. Gedigen genomgång av lagstiftningsprocessen som jag kommer ha nytta av både i yrkeslivet och som samhällsmedborgare.

5 4. Vilket är ditt omdöme om övningen Etik i offentlig förvaltning? Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dåliga Ganska dåliga Mycket dåliga Kommentar: Den andra övningen, i vilken studenterna diskuterade etiskt problematiska situationer som kan uppkomma i offentlig förvaltning, rankas lägre av studenterna. Den verkar dock ha uppskattats mer av ets studenter än av förra ets studenter. Av kommentarerna att döma uppfattar studenterna själva ämnet etik som viktigt och som en relevant del av kursen men är mer kritiska till hur övvningen utformades. Ämnet är väldigt intressant. Lite otydlig uppgift, hade gärna sett lite mer fokus på konkreta etiska dilemman istället för fokus på Vipeholmsexperimenten och tvångssteriliseringar. Det finns kanske exempel som på ett bättre sätt belyser hur de egna värderingarna kan kollidera med arbetsuppgifterna.

6 5. Vilket är ditt omdöme om övningen Rapportanalys? Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dålig Ganska dålig Mycket dålig Kommentar: Övning tre, i vilken studenterna analyserade en rapport från valfri myndighet/organisation, f ett i huvudsak positivt omdöme. Övningen föregicks av en föreläsning om att skriva i yrkeslivet av en lektor i svenska språket inriktad på ämnet. Av kommentarerna att döma uppfattade studenterna övningen som nyttig och som en bra förberedelse för att skriva i yrkeslivet. Intressant uppgift som lärde mig att "good enough" och tydligt språk är det som ofta gäller i arbetslivet. Man blev sugen på att själv författa rapporter!

7 6. Vilket är ditt omdöme om övningen Effektiv argumentation? Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dåliga Ganska dåliga Mycket dåliga Kommentar: Övning 4 fokuserade på argumentationsanalys ur ett praktiskt perspektiv. Den föregicks av en föreläsning. Momentet f ett relativt lågt betyd, även om hälsten bedömer det som ganska bra. Kritiken verkar kretsa kring att studenterna har svt att se hur momentet är användbart för dem och runt själva seminariet som en del upplevde som lite rörigt. Ämnet är väldigt roligt och intressant, men hade önskat lite tydligare instruktioner. Vet inte riktigt vad jag skall ha den till, annat än att internalisera och försöka komma ihåg alla argumentstyper varje gång jag skriver något, vilket jag inte lär göra.

8 7. Vilket är ditt omdöme om övning en Referat? Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dåliga Ganska dåliga Mycket dåliga Kommentar: Övning 5, i vilken studenterna fick besöka ett valfritt möte, föreläsning eller likande och sen skriva ett referat, f ett i huvudsak positivt omdöme. Kritiken som framförs gäller framför allt instruktionerna som av vissa uppfattades som otydliga. Alldeles för otydliga instruktioner, det var positivt att det var relativt kort tidsfrist eftersom det inte gav utrymme åt att vela, men det var svt att veta vad som förväntades av en. Bra att få sätta sig in i något och försöka återberätta, men själva uppgiftsbeskrivningen behöver tydliggöras. Är det ett referat som efterfrågas eller ska man ta ställning och också analysera dynamik och vad som "sägs mellan raderna/via kroppspråk"?

9 8. Vilket är ditt omdöme om övningen Skriva populärt/blogg? Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dålig Ganska dålig Mycket dålig Kommentar: Övning 6, i vilken studenterna skrev en kort bloggtext, f ett positivt omdöme. Momentet uppfattas som lärorikt och roligt. Tar med mig de tio tipsen Anders redogjorde för under föreläsningen. Särskilt tipset "no bullshit" kommer jag komma ihåg. Bra feedback på uppgiften. Jag gillade att jag fick konstruktiv kritik på hur jag borde utformat vissa delar av debattartikeln. Kul! men en akademikers dilemma att försöka hålla sig kort och saklig utan utsvävningar eller för avancerat språkbruk.

10 9. Vilket är ditt omdöme om övningen Utredning under en heldag? Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Övning 7, i vilken studenterna tilldelades en utredningsuppgift som de skulle lösa under samma dag, f ett högt betyg. Studenterna uppfattar den som ganska jobbig men lärorik och till viss del självförtroendehöjande. Viss kritik riktades mot att uppgifterna kunde upplevas som olika sva och mot att det var svt att hinna förbereda någon presentation. Jobbig men förmodligen väldigt användbar övning. Det är bra att ha genomfört en sådan utredning eftersom man sannolikt kommer att bli tilldelad sådana uppgifter i arbetslivet.

11 10. Vilket är ditt omdöme om övningen Projektanalys? Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Övning 7, i vilken studenterna i grupper om tre valde analyserade ett projekt från en myndighet eller organisation, f ett ganska positivt omdöme. Den föregås av en föreläsning med en lärare i projektledning från handelshögskolan. Övningen verkar uppfattas som nyttig men kanske också lite tråkig. Studenterna efterfrågar mer föreläsningar och mer litteratur som förberedelse. Det är onekligen en rätt tråkig uppgift, men samtidigt nyttig Bra förberedande moment inför projektplan. Kul att behöva ta kontakt med organisationer och myndigheter för att få ut dokument

12 11. Vilket är ditt omdöme om övningen De policyprofessionella? Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Övning 9, i vilken studenterna analyserade boken Makt utan mandat f ett ganska högt betyg. Boken uppfattades som intressant men ganska lite lång och luddig. Vissa uppskattade den ganska klassiska seminariformen på övningen, medan andra hade föredragit att exempelvis diskutera i smågrupper. Intressant och givande bok om än lite långrandigt skriven. Fruktbara frågor att besvara i uppgiften.

13 12. Vilket är ditt omdöme om övningen Projektplan? Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Den avslutande övning 9 innebar att studenterna i grupp lade upp en plan för ett projekt som skulle kunna genomföras exempelvis på en myndighet eller i en organisation. Denna övning kunde till skillnad från övriga övningar ge VG och inte endast G. Övningen f ett i huvudsak positivt betyg. Av kommentarerna uppfattas den som lärorik och verklighetstrogen men samtidigt ganska sv. Studenterna efterlyser tydligare instruktioner, inte minst när det gäller den individuella reflektionen som hör till gruppuppgiften, och fler föreläsningar om projektmetod. Det var en väldigt bra uppgift, men det fanns vissa brister i upplägget som gjorde att övningen kanske inte blev så givande som den hade kunnat bli. Jag upplevde att instruktionerna var så pass vaga att det inte fanns några rätta svar. Det gjorde att merparten av arbetet med projektplanen gick till att improvisera och hitta på. Om det fanns tydligare ramar (exempelvis vilken organisation man är, vilket typ av projekt man ska planera osv.) hade man kanske lärt sig mer.

14 13. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om examinationsformen? Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Examinationsformen, det vill säga eller flertal olika övningar i grupp och enskilt, uppfattas i huvudsak som positiv. Den kritik som framkommer handlar framför allt om att projektdelen väger så pass tungt för betyget samtidigt som den genomförs i grupp. Jag hade gärna sett att de andra uppgifterna vi genomförde innan projektmomentet vägde tyngre i examinationen, åtminstone de enskilda inlämningarna. Det projektplanen examinerade, upplever jag, var främst bitarna av kursen som handlade om just projekt. Jag skulle gärna se att de individuella övningarna, som endagsutredningen och den individuella reflektionen, f större vikt för kursbetyget. Som det är nu är det lite snedvridet att 6,7 % av det totala godkännandet av kursen, till stor del ett grupparbete, är så avgörande för kursbetyget.

15 14. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om praktikerföreläsningarna? Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Kursen gästades av flera praktikerföreläsare som berättade om sina arbeten och karriärer. Likt föregående f detta inslag f ett i huvudsak högt betyg av studenterna. Vissa studenter uppfattar givetvis vissa föreläsare som mer relevanta än andra, men det finns inget genomgående mönster. Till skillnad från förra et framkom ingen kritik mot att momenten är obligatoriska. Däremot fick vi flera förslag på yrkesgrupper att bjuda in, så som exempelvis en riksdagsledamot.

16 15. I vilken utsträckning känner du att kursen har gett dig kunskaper och färdigheter som är relevanta för ditt framtida yrkesliv? I mycket stor utsträckning I ganska stor utsträckning I varken låg eller hög utsträckning I ganska liten utsträckning I mycket liten utsträckning Kommentar: Lyckligtvis ansåg ingen att kursen misslyckats på denna punkt, även om en student valde alterntivet I varken låg eller hög utsträckning. Det är alltid svt att veta om det som jag lärt mig idag kommer vara till någon nytta i framtiden, likaså att det kan vara svt att härleda varifrån en viss kunskap härstammar från. Med det sagt tror jag att jag kommer ha nytta av kursen, om än undermedvetet. Utifrån förutsättningarna med en utbildning som är väldigt bred tycker jag att kursen har lyckats väl och att det ligger i sakens natur att det är svå(rt).

17 16. Hur har organiseringen av kursen fungerat inklusive informationen på GUL (information, schema, administration)? Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Återigen f organiseringen av kursen f högt betyg. Den kritik som framkommer handlar framför allt om hur vissa övningar är konstruerade / att instruktionera varit för få. Någon efterlyser även powerpoints på GUL innan själva föreläsningen. Först och främst måste jag säga att administrationen av kursen varit den bästa jag varit med om på universitetet. Tydliga instruktioner, snabba svar på mail och en bra introduktion.

18 17. Hur bedömer du kraven som har ställts på dig som student under kursen? Alldeles för höga Något för höga Lagom Något för låga Alldeles för låga Kommentar: I likhet med tidigare uppfattar studenterna kraven som lagom eller möjligen något låga. Ingen finner dem för höga. Flera studenter uppger att de har gjort annat på sidan om och klarat kursen ändå.

19 18. Har du övriga synpunkter som du eventuellt vill framföra? Här fick studenterna helt fritt skriva kommentarer som de inte tyckte att de fått utrymme för under tidigare frågor. Överlag är responsen positiv. Vi f bland annat beröm för att vi rättar uppgifter fort. Synpunkter som framkommer är att vi ska vara mer noga med att be utomstående lärare att lägga in raster och att studenterna gärna vill ha bättre instruktioner om hur de förväntas referera. En bra kurs som bör fortsätta att vara öppen för alla samhällsvetare. Lite synd att den är slut. :) 18. Har du någon gång under kursen observerat ett beteende som du upplever skapar en obehaglig studiemiljö på statsvetenskapliga institutionen? (Om ja, beskriv gärna vad det rörde sig om för beteende och vem som utförde handlingen mot vem i kommentarsfältet nedan. Du behöver inte nämna namn, men du kanske kan skriva om det rörde sig om anställda och/eller studenter). Ja Nej Vet ej Kommentar: Glädjande nog anger ingen att de har upplevt något obehagligt beteende i samband med kursen.

20 Sammanfattning och vidare utveckling av kursen Sammantaget bedömer vi att ets omgång av kursen har varit lyckad. Omdömena ligger i de flesta fall någonstans mitt emellan första ets extremt positiva resultat och andra omgångens positiva men ändå något lägre betyg. Särskilt glädjande är att kursen har uppnått så pass högt betyg trots övergången till Samhällsvetaren i yrkeslivet och trots att de kursansvariga uppfattade spridningen i förkunskaper bland studenterna som större det här et. Till eventuella framtida omgångar av kursen bör kursansvariga framför allt fokusra på att: Utveckla övningarna på momenten effektiv argumentation och etik för offentliganställda så att de på tydligare sätt tränar färdigheter som är användbara i ett framtida yrkesliv. Förtydliga förtydliga varför det i vissa fall ing i övningen att instruktionerna inte är alltför detaljerade. Överväga om det finns utrymme för fler föreläsningstimmar på projektledningsmomentet

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1421 Statsvetaren i yrkeslivet HT 2015

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1421 Statsvetaren i yrkeslivet HT 2015 Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs Universitet, HT:2015 Kurs: SK1421 Statsvetaren i yrkeslivet 15 hp Kursansvariga: Rasmus Broms och Jenny de Fine Licht Sammanställning av kursutvärderingen för

Läs mer

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning HT 2015

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning HT 2015 Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs Universitet, HT:2015 Kurs: SK 1313 Metod inklusive uppsatssamordning 15 hp Kursansvarig: Jenny de Fine Licht Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313

Läs mer

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning VT 2016

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning VT 2016 Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs Universitet, VT:2016 Kurs: SK 1313 Metod inklusive uppsatssamordning 15 hp Kursansvarig: Jenny de Fine Licht Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313

Läs mer

METOD INKLUSIVE UPPSATSSAMORDNING, SK1313. Kursrapport HT18. Kursansvarig: Birgitta Niklasson

METOD INKLUSIVE UPPSATSSAMORDNING, SK1313. Kursrapport HT18. Kursansvarig: Birgitta Niklasson METOD INKLUSIVE UPPSATSSAMORDNING, SK1313 Kursrapport Kursansvarig: Birgitta Niklasson Denna kursrapport bygger på enkätsvar från 23 studenter. Totalt antal studenter på kursen denna termin var 38, vilket

Läs mer

Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018

Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018 Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018 SK1224 Miljöpolitikens villkor, 15 hp Fördjupningskurs i statsvetenskap, grundnivå Kursansvarig lärare: Frida Boräng, frida.borang@pol.gu.se Medverkande

Läs mer

Projektledning och arbete i IT- projekt (BIT), vt2014

Projektledning och arbete i IT- projekt (BIT), vt2014 Institutionen för informatik Göran Landgren Sammanfattning av kursutvärdering Sid 1 (1) Sammanfattning av kursutvärdering Projektledning och arbete i IT- projekt (BIT), vt2014 Sammanfattning Svarsfrekvens:

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Arbetsplanering inom djursjukvård DO0045, 40160.1314 5 Hp Studietakt = 35% Nivå och djup = Grund Kursledare = Lena Svendenius Värderingsresultat Värderingsperiod: 2014-06-03-2014-06-22 Antal svar 10 Studentantal

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Vattenresursteknik MV0190, 30056.1314 5 Hp Studietakt = 35% Nivå och djup = Avancerad Kursledare = Abraham Joel Värderingsresultat Värderingsperiod: 2014-03-05-2014-04-04 Antal svar 8 Studentantal 52 Svarsfrekvens

Läs mer

MILJÖRÄTT, 5 HP. Resultat. https://studentportalen.uu.se/portal/portal/uusp/admin-courses/evaluation?uusp.portal...

MILJÖRÄTT, 5 HP. Resultat. https://studentportalen.uu.se/portal/portal/uusp/admin-courses/evaluation?uusp.portal... Page 1 of 6 MILJÖRÄTT, 5 HP Kurskod: 1TV023, Anmälningskod: 68831, 33%, DAG, NML, vecka: 04-12 Termin: VT 2015 Resultat Den här kursvärderingen har besvarats av 56% (49/87) av studenterna. Skriv gärna

Läs mer

Kortfattad sammanfattning av studenternas synpunkter och förslag

Kortfattad sammanfattning av studenternas synpunkter och förslag Termin: VT 2015 Program: W Kurs: Klimat 1TV026 10 hp Antal registrerade studenter: 11 Svarsfrekvens: (54%) 6/11 Datum: 2015-04-08 Utfall av examination Antal examinerade: 9 Betyg 5: 0 (0%) Betyg 4: 5 (56%)

Läs mer

Kursrapport kurs SC131B VT 2018

Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Delkurs 1: Humanjuridik, 7,5 hp Kursansvarig: Mikael Matteson Antal registrerade studenter: 82 Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 28 Svarsfrekvens:

Läs mer

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design Antal svar: 13 (41) 1. Flervalsfråga Andel Allmänt Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 0% 2. Ganska bra 23,1% 3. Bra 69,2% 4. Mycket bra 7,7%

Läs mer

MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA (1/48)

MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA (1/48) Kursutvärdering moment 1, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA Enkelt att komma igång och bra tempo Intressant och lärorikt Bra

Läs mer

Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018

Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018 Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018 Antal respondenter: 27 : 17 Svarsfrekvens: 62,96 % Generella frågor Jag är nöjd med den här kursen. Jag är nöjd med den här kursen. 3 1 (8,3%) 4 9 (75,0%)

Läs mer

Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017

Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017 Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017 Den här hösterminen lämnades 33 kandidatuppsatser in för examination. Något fler uppsatser än vanligt rekommenderades att dras tillbaka, vilket

Läs mer

Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015

Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015 Kursutvärdering Sid 1 (5) Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015 Svarsfrekvens: 78 % (18/23) 1. Hur bedömer du som helhet kursens kvalitet? (1-5) Medel: 4,1 2. Dina förväntningar innan kursen?

Läs mer

3OM218. Examinator. Monica Christianson. 58% (14 av 24 möjliga personer) Muntlig utvärdering 2013-05 06

3OM218. Examinator. Monica Christianson. 58% (14 av 24 möjliga personer) Muntlig utvärdering 2013-05 06 Institutionen för omvårdnad Sammanställning [2013-06-13] [OM 218vt13] Sid 1 (1) Kursutvärdering Kursnamn och poäng Kvinno- och familjehälsa I, 7,5 hp Kurs inom program (ange program)/fristående Barnmorskeprogrammet,

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering Samlad bedömning

Sammanställning av kursutvärdering Samlad bedömning Webbdesign med JavaScript och Document Object Model, 7. hp Sammanställning av kursutvärdering Samlad bedömning Fristående nätkurs Kurs: Webbdesign med JavaScript och Document Object Model, 7. hp Kurskod:

Läs mer

Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006

Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006 Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006 Nedan följer en sammanställning av kursutvärderingen av Introduktionskursen på 7 poäng som ingår i receptarieutbildningen på 120 poäng vid Umeå

Läs mer

WEBB13: Bild och Grafisk produktion, 7,5 hp, H13 (31KBG1)

WEBB13: Bild och Grafisk produktion, 7,5 hp, H13 (31KBG1) Kursrapport för: WEBB13: Bild och Grafisk produktion, 7,5 hp, H13 (31KBG1) Kursansvarigas namn: Jan Buse & Daniel Birgersson Antal registrerade studenter: 30 st. Antal godkända studenter på hela kursen

Läs mer

Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h

Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h Cecilia Gärdén 2015-11-27 Jenny Lindberg Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h Om kursen Kursen har pågått på masternivå, distans, period 1 och 2 ht 2015, mellan 31

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Vertebratzoologi BI0852, 20054.1314 10 Hp Studietakt = 30% Nivå och djup = Grund A Kursledare = Göran Hartman Värderingsresultat Värderingsperiod: 2014-03-24-2014-04-17 Antal svar 8 Studentantal 9 Svarsfrekvens

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering Umeå universitet Inst för informatik P O Ågren Annakarin Nyberg Sid 1 (7) Sammanställning av kursutvärdering Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer Framtidens IT-miljöer, 7,5 hp,

Läs mer

Kursutvärdering mom 1 LHM, ht 13.

Kursutvärdering mom 1 LHM, ht 13. Kursutvärdering mom 1 LHM, ht 13. Vad har hjälpt mig att uppnå FSR:en Pedagogiska och tydliga genomgångar av teori och begrepp Inspirerande och engagerade lärare som höll intresset uppe och gjorde så att

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Landskapsarkitekt - en introduktion LK0148, 10133.1415 7 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Grund Kursledare = Marina Queiroz Värderingsresultat Värderingsperiod: 2014-10-01-2014-10-10 Antal svar 49

Läs mer

Kursansvariga: David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen

Kursansvariga: David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Kursrapport NSMFR1 V17-1 Sociala medier och social interaktion, 7,5 hp Kursansvariga: David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Övriga medverkande lärare: Emma Forsgren Helena Francke Jan Nolin

Läs mer

Kursutvärdering Icke-linjärt och interaktivt berättande VT 2014

Kursutvärdering Icke-linjärt och interaktivt berättande VT 2014 Kursutvärdering Icke-linjärt och interaktivt berättande VT 2014 Ickelinjärt och interaktivt berättande (IN101VT14) Results of survey Startade: den 8 maj 2014 Avslutad: den 28 maj 2014 Svarsfrekvens: 5

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (8) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE237 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 UMEÅ UNIVERSITET Institutionen för informatik Lärare: Rikard Harr, Angelica Svelander oktober 6, 2016 Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 Sammanlagt lämnades 36 utvärderingar

Läs mer

Kursutvärdering av Naturläkemedel och kosttillskott, 4 poäng, vt 2007

Kursutvärdering av Naturläkemedel och kosttillskott, 4 poäng, vt 2007 Kursutvärdering av Naturläkemedel och kosttillskott, 4 poäng, vt 2007 Nedan följer en sammanställning av kursutvärderingen av Naturläkemedel och kosttillskott på 4 poäng som ingår i receptarieutbildningen

Läs mer

Fullgjorda kursutvärderingar: 15 Frågor: 27. Lärarens kommentar. Tack till alla er som deltog i kursutvärderingen!

Fullgjorda kursutvärderingar: 15 Frågor: 27. Lärarens kommentar. Tack till alla er som deltog i kursutvärderingen! Kursutvärdering för kursen: HRM, organisation och arbetsliv, moment 1, Introduktion och vetenskapligt arbete, 6 hp - Hösten 2016 Publicerad 2016-10-26 av Johan Örestig Fullgjorda kursutvärderingar: 15

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Makroekonomi NA0133, 40043.1415 10 Hp Studietakt = 65% Nivå och djup = Grund Kursledare = Rob Hart Värderingsresultat Värderingsperiod: 2015-06-04-2015-09-30 Antal svar 29 Studentantal 88 Svarsfrekvens

Läs mer

Kursutvärdering. Kurs: IKK: Projektkurs geografiska informationssystem (GIS) 7,5 hp

Kursutvärdering. Kurs: IKK: Projektkurs geografiska informationssystem (GIS) 7,5 hp Institutionen för geografi och ekonomisk historia Kursutvärdering Kurs: IKK: Projektkurs geografiska informationssystem (GIS) 7,5 hp Termin: vår 2016 Kursansvarig lärare: Olof Olsson Våra kursutvärderingar

Läs mer

Mycket tillfredsställande Tillfredsställande. Ej tillfredsställande. Ej deltagit/ingen uppfattning. Tillfredsställande. Ej tillfredsställande

Mycket tillfredsställande Tillfredsställande. Ej tillfredsställande. Ej deltagit/ingen uppfattning. Tillfredsställande. Ej tillfredsställande Läs- och skrivsvårigheter, 6hp, (LO054VT14), kursutvärdering Resultatsammanställning Startade: February 14, 2014 Avslutad: February 21, 2014 Svarsfrekvens: 68% ( 19 / 28 ) 1person motsvarar ca 1. I kursplanen

Läs mer

Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Kurskod: 2KN026 Start och slutdatum:

Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Kurskod: 2KN026 Start och slutdatum: Umeå universitet Institutionen för kostvetenskap Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Kurskod: 2KN02 Start och slutdatum: 020 00 Antal registrerade på kursen: 23 Datum för möte (programsamordnare, lärarrepresentanter

Läs mer

Kursrapport för WEBB13: Textproduktion 1 V14 7,5 hp (31KTP1)

Kursrapport för WEBB13: Textproduktion 1 V14 7,5 hp (31KTP1) Kursrapport för WEBB13: Textproduktion 1 V14 7,5 hp (31KTP1) Kursansvariga: Charlotte von Essen Anna Vörös Lindén Medverkade på kursen gjorde även: Camilla Hentschel (handledning och rättning) Ramona Mattisson

Läs mer

VT17-1DV023-7,5hp. Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Antal respondenter: 56. Antal svar. Svarsfrekvens: 42,86 %

VT17-1DV023-7,5hp. Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Antal respondenter: 56. Antal svar. Svarsfrekvens: 42,86 % VT17-1DV023-7,5hp Antal respondenter: 56 : Svarsfrekvens: 42,86 % Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Mycket bra 17 (70,8%) Ganska bra 6 (25,0%) Ganska

Läs mer

RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS

RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS UPPSALA UNIVERSITET Institutionen för musikvetenskap RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS Kurs: Musikteori 1/Musikvetenskap A Delkurs: Satslära/funktionsanalys Termin: VT 211 Totalt besvarade

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering universitet Institutionen för informatik Sid 1 (6) Sammanställning av kursutvärdering Kurs-/momentnamn: Projektledning och arbete i IT-projekt Utbildningsprogram: SVP Kurs-/momentansvarig: Rikard Harr

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering Sida 1 / 5 Sektionen för omvårdnad Sammanställning av kursutvärdering Vård vid akuta sjukdomstillstånd 15 hp campus HT14 (1SJ008) 64 av 102 studenter som gick hela kursen, besvarade enkäten (63%) Styrkor

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Bilddiagnostik VM0073, 10341.1415 3 Hp Studietakt = 10% Nivå och djup = Avancerad Kursledare = Kerstin Hansson Värderingsresultat Värderingsperiod: 2014-09-01-2015-02-09 Antal svar 5 Studentantal 31 Svarsfrekvens

Läs mer

Utvärdering: Klinisk neuropsykologi Psykologprogrammet T4 VT12

Utvärdering: Klinisk neuropsykologi Psykologprogrammet T4 VT12 april 1 Utvärdering: Klinisk neuropsykologi Psykologprogrammet T VT1 Kurs är det tredje på kursen Klinisk psykologi I. Sextiotvå studenter deltog i kurs varav 31 stycken (%) lämnade in utvärderingsblanketten

Läs mer

Kursutvärdering av Tekniker för webbdesign samt Tekniker för webbdesign, distans, 7,5hp (31KTW1, 31ETW1, 31FTW1), höstterminen 2016

Kursutvärdering av Tekniker för webbdesign samt Tekniker för webbdesign, distans, 7,5hp (31KTW1, 31ETW1, 31FTW1), höstterminen 2016 Kursutvärdering av Tekniker för webbdesign samt Tekniker för webbdesign, distans, 7,5hp (31KTW1, 31ETW1, 31FTW1), höstterminen 2016 Yoshiko Nordeborg & Maria Idebrant 28 augusti 2017 1 Inledning Kursen

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (7) Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6MN040 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med

Läs mer

Enkätresultat. a) Grundläggande begrepp inom B&I och biblioteksverksamhet?

Enkätresultat. a) Grundläggande begrepp inom B&I och biblioteksverksamhet? Enkätresultat Kursvärderingsenkät Introduktion till högre studier i BoI. 31BIN1 H15-1 BIB15 Enkäten är besvarad av 22 (62) studenter vilket motsvarar 35%. Målen med kursen Efter genomgången kurs skall

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö universitet. Föregående kursrapport är kommunicerad i samband med kursstart

Mall för kursrapporter vid Malmö universitet. Föregående kursrapport är kommunicerad i samband med kursstart Mall för kursrapporter vid Malmö universitet Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 15. Bakgrundsinformation Kursens namn: Forskning och kritiskt förhållningssätt Termin/år: T6, campus

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Trädvård LK0196, 20078.1516 15 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Grund Kursledare = Johan Östberg Värderingsresultat Värderingsperiod: 2016-01-12-2016-01-22 Antal svar 30 Studentantal 36 Svarsfrekvens

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Landskapsarkitekturens miljöpsykologi - teori och metod LK0203, 10199.1314 15 Hp Studietakt = 50% Nivå och djup = Avancerad Kursledare = Sarah Andersson Värderingsresultat Värderingsperiod: 2013-12-18-2014-01-17

Läs mer

Kursvärdering Palliativ vård - November

Kursvärdering Palliativ vård - November Kurs: VA632B - Palliativ vård Svarsfrekvens: 17/17 (100,0%) Startdatum: 2013-11-07 Slutdatum: 2013-11-15 Kursvärdering Palliativ vård - November - 2013 Hälsa och samhälles kursvärderingar är ett led i

Läs mer

Mall för kursrapporter

Mall för kursrapporter 1(11) 2010-02-09 Mall för kursrapporter Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar. Strukturen för detta kvalitetsarbete beskrivs i Kvalitetsbygge: Struktur för

Läs mer

Kursens namn: Statistik B, moment 1, Matematik för statistiker. Antal registrerade studenter:

Kursens namn: Statistik B, moment 1, Matematik för statistiker. Antal registrerade studenter: Kursens namn: Statistik B, moment 1, Matematik för statistiker Termin: HT2014 Kurskod: 2ST007 Antal registrerade studenter: Typ av utvärdering (skriftlig/muntlig/annat): Skriftlig (grupp samt individuell)

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att säkerställa studentinflytandet. Strukturen för kursutvärdering

Läs mer

VT18-1DV527-7,5hp-KALMAR-50%-Normal /VT18-1DV527-7,5hp-Ortsoberoende-50%-Distans

VT18-1DV527-7,5hp-KALMAR-50%-Normal /VT18-1DV527-7,5hp-Ortsoberoende-50%-Distans VT1-1DV527-7,5hp-KALMAR-50%-Normal /VT1-1DV527-7,5hp-Ortsoberoende-50%-Distans Antal respondenter: 19 : Svarsfrekvens: 42,11 % Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Vilket sammanfattande omdöme ger

Läs mer

Ange hur svarsfrekvens beräknats, t.ex. om studentantalet inkluderar omregistreringar eller ej

Ange hur svarsfrekvens beräknats, t.ex. om studentantalet inkluderar omregistreringar eller ej Kursrapport Kursens namn: Textproduktion 1 Antal högskolepoäng: 7,5 Inom program alt. fristående kurs: Webbredaktör 180 hp NGWEK17h Ladokkod: 31KTX1 Period (ex P1 2018): P2 2018 Svarsfrekvens i studentvärderingen,

Läs mer

Crossmedia design. Crossmedia design (27311VT14) Results of survey. Startade: den 21 juni Avslutad: den 22 augusti 2014

Crossmedia design. Crossmedia design (27311VT14) Results of survey. Startade: den 21 juni Avslutad: den 22 augusti 2014 Crossmedia design Crossmedia design (27311VT14) Results of survey Startade: den 21 juni 2014 Avslutad: den 22 augusti 2014 Svarsfrekvens: 26 ( 8 / 31 ) Elektroniskt utvärderingssystem Crossmedia*design*

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen

STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen Anvisningar till momentet Ekonomisk sociologi (6 p.), HT-15 Kursansvarig lärare Tiziana Sardiello Rum B944 Tel: 163164 E-mail: tiziana.sardiello@sociology.su.se

Läs mer

WEBBDIST12: Animering och multimedia för webben, distans 7,5 hp H13 (31RAN1)

WEBBDIST12: Animering och multimedia för webben, distans 7,5 hp H13 (31RAN1) Kursrapport Animering och multimedia för webben WEBBDIST12: Animering och multimedia för webben, distans 7,5 hp H13 (31RAN1) Kursansvarig Daniel Birgersson och Jan Buse Medverkande Daniel Birgersson, Stefan

Läs mer

Barn, unga, läsning och samhället. Children, young people, reading and society. 7.5 högskolepoäng/credits Bibliotekarieprogrammet, Vt 2014

Barn, unga, läsning och samhället. Children, young people, reading and society. 7.5 högskolepoäng/credits Bibliotekarieprogrammet, Vt 2014 Barn, unga, läsning och samhället Children, young people, reading and society 7.5 högskolepoäng/credits Bibliotekarieprogrammet, Vt 2014 Kursansvariga: Frances Hultgren och Amanda Glimstedt Antal registrerade

Läs mer

Odontologisk profylaktik 5

Odontologisk profylaktik 5 Odontologisk profylaktik 5 respondenter: 44 : Svarsfrekvens: 38.64 % Mycket dålig 0 (0.0%) Dålig 0 (0.0%) Lite bristande 3 (.6%) Övervägande bra 6 (35.3%) Bra 6 (35.3%) Mycket bra 2 (11.8%) Medelvärde

Läs mer

Kursanalys för Människa-Datorinteraktion, 2D poäng

Kursanalys för Människa-Datorinteraktion, 2D poäng Kursanalys för Människa-Datorinteraktion, 2D1620 4 poäng År 2005 Allmän kursbeskrivning Kursen är en inledande kurs som behandlar människa-datorinteraktion (MDI) med fokus på hur man kan arbeta för att

Läs mer

Resultat av kursvärdering för kursansvarig och lärare

Resultat av kursvärdering för kursansvarig och lärare Resultat av kursvärdering för kursansvarig och lärare Programmering med JavaScript, HTML och CSS Studietakt: Program: Saknas Fristående kurs, PAGWH, PAGWE Studenter i utskick: 40, 26, 20 Antal svarande

Läs mer

Programbokslut för VASIN med start Specialistsjuksköterskeprogrammet. Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN

Programbokslut för VASIN med start Specialistsjuksköterskeprogrammet. Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN Programbokslut för VASIN med start 2017 Specialistsjuksköterskeprogrammet Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN Innehållsförteckning Om programbokslutet... 2 Intensivvårdssjukvård 100 % VASIN... 3 Om

Läs mer

Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1)

Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1) Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1) Kursansvariga var David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Övriga medverkande lärare: Emma Forsgren Helena Francke Claes Lennartsson

Läs mer

Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1

Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1 1 av 11 2010-12-13 16:22 Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1 Antal besvarade enkäter: 15 1 Hur tycker du att målen för momentet har uppfyllts? Vi har väl uppfyllt de delarna bra. Jag tycker det känns

Läs mer

CTR BIVC12 V13. Antal respondenter: 6 Antal svar: 5 Svarsfrekvens: 83,33 %

CTR BIVC12 V13. Antal respondenter: 6 Antal svar: 5 Svarsfrekvens: 83,33 % CTR BIVC12 V13 Antal respondenter: 6 Antal : Svarsfrekvens: 83,33 % Lärandemål Nedan presenteras kursens lärandemål. Bedöm först i vilken utsträckning anser du att dessa lärandemål behandlats i undervisningen,

Läs mer

Kursrapport för WEBB13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31KSM1)

Kursrapport för WEBB13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31KSM1) Kursrapport för WEBB13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31KSM1) Kursansvariga var David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Övriga medverkande lärare: Emma Forsgren Helena Francke Claes Lennartsson

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Skogsekonomisk grundkurs SH0093, 20181.1011 13 Hp Studietakt = 90% Nivå och djup = Grund A Kursledare = Ola Carlén Värderingsresultat Värderingsperiod: 2011-02-11-2011-02-18 Antal svar 40 Studentantal

Läs mer

Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009.

Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009. Umeå Universitet Sida 1 (10) Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009. Kursvärdering. Omdöme 1 5 (5 bäst) Kursupplägg i stort 1 2 5 Bra projekt där de tidigare projekten i BP1 och BP2 binds ihop. Får

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Utvärdering för samhällsvetarprogrammet termin 6, 2016.

Utvärdering för samhällsvetarprogrammet termin 6, 2016. Utvärdering för samhällsvetarprogrammet termin 6, 2016. Baskurs i samhällsvetenskaplig analys (EH030HT13) Results of survey Started: den 23 maj 2016 Ended: den 6 juni 2016 Reply rate: 26% ( 9 / 34 ) Sakai

Läs mer

Kursrapport för Introduktion till högre studier i BoI, distans, NGBID16v, VT16

Kursrapport för Introduktion till högre studier i BoI, distans, NGBID16v, VT16 Kursrapport för Introduktion till högre studier i BoI, distans, NGBID16v, VT16 Amanda Glimsted & Katarina Michnik Detta dokument beskriver utfallet av kursen Introduktion till högre studier i BoI som gavs

Läs mer

Start- och slutdatum:2014 12 01 2015 01 16 Antal studenter: 74

Start- och slutdatum:2014 12 01 2015 01 16 Antal studenter: 74 Umeå universitet Juridiskt forum Samlad bedömning av genomförd kurs Page (2) Kursens namn: Rätten i socialt arbete, HT 204, Campus Start- och slutdatum:204 2 0 205 0 6 Antal studenter: 74 Former för utvärdering:

Läs mer

Algebrans grunder ht15

Algebrans grunder ht15 Algebrans grunder ht5 Antal : Kursen som helhet Kursens innehåll uppfyllde mina förväntningar. Kursens innehåll uppfyllde mina förväntningar. Antal Instämmer delvis (75,0%) (00,0%) Kursens innehåll uppfyllde

Läs mer

Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008

Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008 Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008 Sex personer har fyllt i utvärderingsenkäten. En person läser kursen HU4304 som fristående kurs och de övriga läser den inom ett program.

Läs mer

Kursvärdering UM2201 HT18

Kursvärdering UM2201 HT18 Kursvärdering UM2201 HT18 respondenter: 121 : 89 Svarsfrekvens: 7,55 % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen 6 (6,7%) 0 (,9%) 1 (6,1%) Vet ej 1 (1,1%) 89 6. Studentens insats Jag är

Läs mer

Kursrapport för 31KTX1 V17-3 Textproduktion 1, 7,5 hp, NGWEK16h

Kursrapport för 31KTX1 V17-3 Textproduktion 1, 7,5 hp, NGWEK16h Kursrapport för 31KTX1 V17-3 Textproduktion 1, 7,5 hp, NGWEK16h Kursansvariga: Charlotte von Essen och Linda Rydh Övriga medverkande lärare och förläsare: Sirpa Bark, Sara Hellberg, Cecilia Zetterström

Läs mer

ST16-1DV432-7,5hp. Antal svar: 26

ST16-1DV432-7,5hp. Antal svar: 26 ST16-1DV432-7,5hp : Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Mycket bra 18 (69,2%) Ganska bra 8 (30,8%) Ganska dålig 0 (0,0%) Mycket dålig 0 (0,0%) Kan ej

Läs mer

Den friska människans anatomi och fysiologi 1SJ000 Distans VT16. Jag uppfattar att jag genom denna kurs utvecklat värdefulla kunskaper /färdigheter.

Den friska människans anatomi och fysiologi 1SJ000 Distans VT16. Jag uppfattar att jag genom denna kurs utvecklat värdefulla kunskaper /färdigheter. Den friska människans anatomi och fysiologi SJ000 Distans VT6 Antal respondenter: 2 Antal : Svarsfrekvens: 4.48 % Jag uppfattar att jag genom denna kurs utvecklat värdefulla kunskaper /färdigheter. Jag

Läs mer

Utvärdering av kursen

Utvärdering av kursen Utvärdering av kursen Värdegrund och hållbar utveckling. 7,5 hp, Umeå, våren 2011 Kursutvärdering ska du som student alltid få möjlighet att fylla i efter avslutad kurs. Syftet med kursutvärderingar är

Läs mer

Kursrapport för WEBBDIST13: Textproduktion 1, distans, V14 7,5 hp (31ETP1)

Kursrapport för WEBBDIST13: Textproduktion 1, distans, V14 7,5 hp (31ETP1) Kursrapport för WEBBDIST13: Textproduktion 1, distans, V14 7,5 hp (31ETP1) Kursansvariga: Charlotte von Essen Anna Vörös Lindén Medverkade på kursen gjorde även: Camilla Hentschel (handledning och rättning)

Läs mer

WEBBDIST13: Formgivning och layout, 7,5 hp V14 (31EFO1)

WEBBDIST13: Formgivning och layout, 7,5 hp V14 (31EFO1) Kursrapport för: WEBBDIST13: Formgivning och layout, 7,5 hp V14 (31EFO1) Kursansvarigas namn: Jan Buse & Daniel Birgersson Antal registrerade studenter: 37 st. Antal godkända studenter på hela kursen vid

Läs mer

Bakgrundsinformation Kursens namn: Biomedicinsk laboratorievetenskap: Introduktion

Bakgrundsinformation Kursens namn: Biomedicinsk laboratorievetenskap: Introduktion Kursrapport Bakgrundsinformation Kursens namn: Biomedicinsk laboratorievetenskap: Introduktion Termin: HT-2014 Termin1 Ladokkod: BA111C Kursansvarig: Ravi Danielsson Antal registrerade studenter: 65 Antal

Läs mer

Sammanställning av kursvärdering

Sammanställning av kursvärdering Sammanställning av kursvärdering Hållbar utveckling värderingar, världsbilder och visioner 15 HP, 2015 Cemus kurser har tillkommit på studentintiativ och leds av studenter. Kursutvärderingen är ett viktigt

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Animalieproduktion I BI1168, 10289.1112 20 Hp Studietakt = 65% Nivå och djup = Grund Kursledare = Madeleine Magnusson Värderingsresultat Värderingsperiod: 2012-01-09-2012-03-15 Antal svar 32 Studentantal

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (7) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE237 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

Praktik och fördjupning

Praktik och fördjupning Praktik och fördjupning Svarsfrekvens 100%, 17 svar. Moment 1: Vetenskaplig metod II (6 hp) Moment 2: Praktik II (15 hp) Moment 3: Profil II (9 hp) Kommentera gärna dina svar till frågorna 1-3 Tycker det

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Livsvetenskaplig grundkurs BI0960, 30036.1213 30 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Grund A Kursledare = Torbjörn Lundh Värderingsresultat Värderingsperiod: 2013-05-30-2013-07-26 Antal svar 14 Studentantal

Läs mer

MYCKET BRA (7/44) BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) INTE BRA (1/44)

MYCKET BRA (7/44) BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) INTE BRA (1/44) Kursutvärdering moment 4, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) Intressant Detta var det intressantaste kursmomentet Den sammanfattande föreläsningen i slutet

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (6) Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE216 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med

Läs mer

Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen

Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen Förskollärarutbildning hösten 01 Kurs FO09A, 1: Barndom och lärande:, Omsorg, fostran och samarbete Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen Sammanställningen bygger på svar

Läs mer

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Kursutvärdering moment 2, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Jag är nöjd med de regelbundna föreläsningarna och seminarierna,

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (6) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE158 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II 1 ( 6) THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II Sändlista Kurskod Examinator Mathias Henningsson Miguel Giménez Johan Holtström THFR41 Miguel Giménez Kursen gavs Årskurs 2 Termin Period 2 Kursens

Läs mer

BY307J Husbyggnad - Projekt

BY307J Husbyggnad - Projekt BY307J Husbyggnad - Projekt Antal svar: 20 (83) 1. Flervalsfråga Andel Allmänt Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 30% 2. Ganska bra 25% 3. Bra 40% 4. Mycket bra 5% 2. Öppen fråga Nämn någonting i

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE

INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE SQ5172 Psykosocialt arbete, 25 högskolepoäng Psychosocial Work, 25 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för socialt arbete 2013-11-25 och senast

Läs mer

Kursutvärdering HT 14. Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029

Kursutvärdering HT 14. Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029 Kursutvärdering HT 14 Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029 Hur svarade kursen mot kursbeskrivningen? fördelning 0% 0% 0% 10% 25% 65% antal (0) (0) (0) (2) (5) (13) Medelvärde (för

Läs mer

Kursen som helhet. 1. Har du nått kursens mål. 2. Hur fungerade startdagen i ditt eget lärande?

Kursen som helhet. 1. Har du nått kursens mål. 2. Hur fungerade startdagen i ditt eget lärande? UTVÄRDERING Pedagogisk baskurs för handledare i MED924, Göteborg Introduktion: Lärande och handledning i klinisk praktik 1,5 hp Start 28 februari praktikuppgift - uppföljning 28 mars 2017 15/16 deltagare

Läs mer

Har du läst kursen på Campus eller distans Campus 8 53% Distans 7 47%

Har du läst kursen på Campus eller distans Campus 8 53% Distans 7 47% 15 svar Sammanfattning Se hela svar Har du läst kursen på Campus eller distans Campus 8 53% Distans 7 47% KURSFRÅGA AV ÖVERGRIPANDE KARAKTÄR Kursinnehållet har varit intressant och stimulerande I låg grad

Läs mer

kursutvärdering Miljöstrategi och miljöledning ht12

kursutvärdering Miljöstrategi och miljöledning ht12 kursutvärdering Miljöstrategi och miljöledning ht Miljöstrategi och miljöledning - teorikurs (907ht) Results of survey Started: November 7, 0 Ended: November, 0 Reply rate: 7% ( 8 / 7 ) Sakai Online Evaluation

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Kvalificerad agronompraktik 1 LB0047, 50005.1112 7.5 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Avancerad Kursledare = Jan Olofsson Värderingsresultat Värderingsperiod: 2012-09-07-2012-10-07 Antal svar 17 Studentantal

Läs mer