Sammanställning av kursutvärderingen för SK1421 Statsvetaren i yrkeslivet HT 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanställning av kursutvärderingen för SK1421 Statsvetaren i yrkeslivet HT 2015"

Transkript

1 Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs Universitet, HT:2015 Kurs: SK1421 Statsvetaren i yrkeslivet 15 hp Kursansvariga: Rasmus Broms och Jenny de Fine Licht Sammanställning av kursutvärderingen för SK1421 Statsvetaren i yrkeslivet HT 2015 RASMUS BROMS OCH JENNY DE FINE LICHT 16/ Antal inkomna svar: 6. Totalt antal studenter: 9. Svarsprocent: 66 (efter två påminnelser). Statsvetaren i yrkeslivet är en praktiskt inriktad kurs som gavs för första gången HT Kursen sträcker sig över 10 veckor och innehåller 9 övningar, varav en del genomförs enskilt och en del i grupp. Rasmus Broms och Jenny de Fine Licht har varit ansvariga för att utveckla kursen i samråd med Sara Birgersson (studievägledare) och Karin Andersson (praktik- och alumnsamordnare) och har även varit kursansvariga. Övriga lärare på kursen från statsvetenskapliga institutionen är Jan Turvall, Henrik Friberg-Fernros och Anders Sundell. Föreläsare från andra institutioner och verksamheter har varit Hans Landqvist (svenska språket), Mats Blomberg (ekonomiska biblioteket), Monica Unander och Christel Copp (JMG) samt Christian Jensen (Handelshögskolan). Dessutom har kursen gästats av ett flertal praktiker. Kursutvärderingen genomfördes via GUL direkt efter avslutad kurs. Enkäten består av 18 frågor med fem olika svarsalternativ. I samband med varje fråga, och även i en öppen fråga på slutet, finns också en möjlighet att lämna egna kommentarer eller komplettera svaret på något annat sätt. Frågorna framgår av resultatredovisningen. Förutom kursvärderingen genomförde Sara Birgersson och Karin Andersson en kunskapsinventering på kursens sista tillfälle. Resultatet av denna redovisas i en mer omfattande utvärdering av kursen. I rapporten presenteras resultatet av kursutvärderingen med kortfattade kommentarer. Eftersom detta var första gången kursen gick har inga jämförelser med tidigare en kunnat göras.

2 Resultat av kursutvärderingen 1. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om kursen? Mycket bra 5 83,3 - Ganska bra 1 16,7 - Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Fem av sex studenter bedömde kursen som helhet som mycket bra vilket måste ses som mycket positivt. Av kommentarerna att döma tycker studenterna att kursen var inspirerande och gav praktiska färdigheter som de kan ha nytta av i sina framtida yrkesliv. Näst bästa kursen jag gått på dryga tre år! Kursen hade ett väldigt bra upplägg. Bra uppgifter, bra lärare och lagom svårighetsgrad. Det var väldigt kul att få arbeta på olika sätt som kan tänkas vara ens framtida arbetsuppgifter. Att dessutom varva detta med praktikerföreläsare som kunde förklara hur de använde de olika sätten att arbeta i sin vardag kändes väldigt bra. Det fanns en tydlig förankring mellan kursen och arbetslivet vilket var väldigt bra. Jag kommer varmt att rekommendera kursen som en översättning av det teoretiska till det praktiska och en brygga till arbetslivet.

3 2. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om lärarna? Mycket bra 5 83,3 - Ganska bra 1 16,7 - Varken bra eller dåliga Ganska dåliga Mycket dåliga Kommentar: Lärarna på kursen får glädjande nog högt betyg. Fem av sex bedömer lärarna som mycket bra. Av kommentarerna att döma uppfattas lärarna som kunniga, engagerade och lyhörda. Lärarna var väldigt bra, det var den pedagogiska eliten som rekryterats! Alla lärarna kunde det de skulle lära ut vilket märktes på deras föreläsningar/seminarier. Att kunna ha en människa som Anders Sundell som lärare på ett moment som handlar om att skriva "populärt" känns som en otrolig förmån. Och Jan på lagstiftningsmomentet. Det känns nästan som att vi blivit lite bortskämda på lärarfronten! Lärarna har haft en öppen dialog med oss studenter, vilket har varit underlättande. Det märks att Jenny och Rasmus tycker att det är kul att hålla i denna kurs, det lyser igenom.

4 3. Vilket är ditt omdöme om övning 1? (lagstiftning) Mycket bra 4 66,6 - Ganska bra 2 33,3 - Varken bra eller dålig Ganska dålig Mycket dålig Kommentar: Första övningen, i vilken studenterna beskrev och analyserade ett lagstiftningsförfarande, får ett positivt omdöme. Samtliga studenter bedömer den som mycket eller ganska bra. Av kommentarerna att döma uppfattade studenterna momentet som roligt och nyttigt. Den enda kritiska kommentaren var att det blev lite för mycket på för kort tid och att momentet därför kunde ha getts mer tid. Jättebra. Jag tyckte det var ett väldigt viktigt moment att ha med i denna kursen. Många jobbannonser vill att den sökande ska ha erfarenhet inom kommunallagstiftning eller annat. I och med det känns det jättebra att vi hade en kurs där vi inte bara fick reda på mer om olika lagstiftningar utan även hur vi kan söka fram denna informationen själva. Det började med en, för mig, behövlig repetition av det vi lärde oss på första en, efter detta kom en jättebra utveckling av det stora hela vilket jag tyckte var jättebra.

5 4. Vilket är ditt omdöme om övning 2? (Etik i offentlig förvaltning) Mycket bra Ganska bra 2 33,3 - Varken bra eller dåliga 4 66,6 - Ganska dåliga Mycket dåliga Kommentar: Den andra övningen, i vilken studenterna diskuterade etiskt problematiska situationer som kan uppkomma i offentlig förvaltning, får något sämre betyg. Fyra av sex bedömer den som varken bra eller dålig. Av kommentarerna att döma uppfattades övningen inte som tillräckligt konkret och djupgående. Vissa studenter verkar även ha blandat ihop det här momentet med föreläsningen om argumentationsanalys. Skulle vilja ha haft en mer konkret och svårare övning, mer arbetslivsrelaterad. Frågor om etik i offentlig förvaltning bör få större utrymme för att den ska kännas mer betydelsefull.

6 5. Vilket är ditt omdöme om övning 3? (Rapportanalys) Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dålig Ganska dålig Mycket dålig Kommentar: Övning tre, i vilken studenterna analyserade en rapport från valfri myndighet/organisation, får ett positivt omdöme. Samtliga studenter bedömer den som mycket bra eller ganska bra. Av kommentarerna att döma uppfattades momentet som givande och lärorikt. Intressant moment som lärde mig/ uppmärksammade mig om olika skrivstilar. Bra att få veta om svarta listan. Väldigt intressant! Det gav en möjligheten att få reda på mer kring hur en bra rapport ser ut, hur den är skriven men ävn hur en dålig rapport är utformad. Det var en väldigt intressant och givande del av kursen.

7 6. Vilket är ditt omdöme om övning 4? (Referat) Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dåliga Ganska dåliga Mycket dåliga Kommentar: Övning 4, i vilken studenterna fick besöka ett valfritt möte, föreläsning eller likande och sen skriva ett referat, får ett positivt omdöme. Samtliga studenter bedömer övningen som mycket bra eller ganska bra. Av kommentarerna att döma uppfattade studenterna övningen som rolig, autentisk och givande men att den tid de fick till sitt förfogande var både för kort och för lång: För kort för att hitta ett riktigt spännande möte att gå på och för lång för att tränas på att jobba under tidspress. Väldigt kul och givande övning! Denna övning kunde jag direkt se meningen med. Enda kritiken är att vi kunde fått mer tid på oss att välja ett möte eller liknande som vi ville gå på, (ca 1-2dagar mer) och sen behövde vi inte 2 dagar på oss att skriva (inte jag iaf) själva uppgiften, utan 1 dag hade räckt. Genomgående i kursen så har ju fokus varit att vi ska kunna skriva under tidspress och det upplevde jag inte denna övningen levererade. Men i övrigt jättebra!

8 7. Vilket är ditt omdöme om övning 5? (Skriva populärt/blogg) Mycket bra 4 66,6 - Ganska bra 2 33,3 - Varken bra eller dålig Ganska dålig Mycket dålig Kommentar: Övning fem, i vilken studenterna skrev en kort bloggtext, får ett positivt omdöme. Fyra av sex studenter bedömer den som mycket bra. Av kommentarerna att döma uppfattas momentet som roligt, nyttigt och utmanande. Bra att öva på att skriva enkelt och intresseväckande. Gav ännu mer insikt i vikten av att tänka på vem läsaren är. Kunde kanske gått att kombinera med argumentationsanalys och bli en övning i debattartikelskrivande typ? Rolig! Otroligt svårt att välja ämne och utgångspunkt, men när det väl hade fallit på plats var det väldigt kul att skriva. Tog en stund att få feedback på det vi lämnade in men det var konstruktiv feedback vi fick.

9 8. Vilket är ditt omdöme om övning 6? (Utredning under en heldag) Mycket bra 5 83,3 - Ganska bra 1 16,7 - Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Övning 6, i vilken studenterna tilldelades en utredningsuppgift som de skulle lösa under samma dag, får ett högt betyg. Fem av sex studenter bedömer den som mycket bra. Av kommentarerna att döma uppfattades övningen som autentisk, utmanande och rolig. Studenterna beskriver också att den gav dem bättre självförtroende. Den absolut bästa uppgiften. Så autentisk, rolig, svår och självförtroendehöjande. Ändra inte på den, särskilt inte på morgonfikat. Kan fler uppgifter göras såhär? En av de roligaste övningarna jag har gjort. En riktig utmaning, väldigt svårt och stressigt men belöningen att på eftermiddagen faktiskt ha ett svar på frågan var himla härlig. Kul att det var spridning i frågorna. Fikat var såklart en fin detalj. Tänk vad mycket vi alla lärde oss den dagen, helt otroligt!

10 9. Vilket är ditt omdöme om övning 7? (Projektanalys) Mycket bra Ganska bra 2 33,3 - Varken bra eller dåligt 1 16,7 - Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Övning 7, i vilken studenterna i grupper om tre valde analyserade ett projekt från en myndighet eller organisation och får ett ganska positivt omdöme. Fem av sex studenter bedömer den som mycket bra eller ganska bra medan en student bedömer den som varken bra eller dålig. Av kommentarerna att döma uppfattades uppgiften som nyttig men kanske mindre rolig än en del andra uppgifter på kursen. Hur lyckad övningen blev var också väldigt beroende av vilket projekt gruppen valde. Projektanalysen var lite mindre bra och jag lärde mig inte så mycket som jag hade hoppats på. Men det beror till stor del på att min grupp inte fick tillgång till en faktisk projektplan att analysera, vilket ju gjorde att hela övningen blev lite misslyckad. Här hade det kanske varit att föredra med lite exempel på projektplaner eller några redan utvalda exempel att titta på. Allt för att undvika att nästkommande grupper råkar ut för samma problem som vi. Det var även en tidspressad övning som inte gav utrymme för mycket velande i val av projekt. Det här momentet var inte nödvändigtvis jättekul att göra, men otroligt värdefullt för arbetslivete tror jag och för nästa moment i kursen. Vi hade turen att välja ett ganska bra utformat projekt tror jag, så det hjälpte mig och min partner i nästkommande moment väldigt mycket. Även här på samma sätt som på rapportmomentet lärde jag mig hur ett bra projekt kan se ut och hur ett dåligt ser ut. Väldigt, väldigt bra moment!

11 10. Vilket är ditt omdöme om övning 8? (De policyprofessionella) Mycket bra 5 83,3 - Ganska bra 1 16,7 - Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Övning 8, i vilken studenterna analyserade boken Makt utan mandat efter ett föredrag med Bo Rothstein, som varit med och skrivit boken, får högt betyg. Fem av sex studenter bedömer övningen som mycket bra. Av kommentarerna att döma uppfattade studenterna boken och övningen som intressanta och spännande. De uppger att de fick upp ögonen för en möjlig karriärväg som de inte hade tänkt på tidigare. Den enda kritik som framfördes var framför allt att studenterna fått lite för kort tid på sig att läsa boken. Mycket intressant övning! Gav intressant kunskap om en yrkesgrupp (inte direkt en homogen grupp så svårt att kalla dem det, men låt oss låtsas) som jag inte visste fanns. Denna övningen var ett konkret exempel på vart man som statsvetare kan hamna och jobba som i framtiden vilket gjorde det extra relevant. Det var ganska kort om tid att läsa kursboken på, så jag hade önskat att få veta när boken blev relevant, lite tidigare än de 2 dagar vi fick på oss. En liten hint kan hjälpa långsamma läsare att komma igång och bli klara till själva föreläsningen. (Eller så var det kanske bara jag som var seg). Jättekul! Här tyckte jag att vi fick reda på väldigt många olika möjliga karriärvägar att ta. Man kunde nästan se maktlystenheten tändas i allas ögon, ni kan ha skapat en gäng små Sarumans med det här momentet. Kul att få representanter från både M och S på besök också, och lyssna på deras bild av arbetet som policyprofessionell och hur den avvek från Rothsteins.

12 11. Vilket är ditt omdöme om övning 9? (Projektplan) Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Den avslutande övning 9 innebar att studenterna i grupp lade upp en plan för ett projekt som skulle kunna genomföras exempelvis på en myndighet eller i en organisation. Denna övning kunde till skillnad från övriga övningar ge VG och inte endast G. Övningen får ett positivt betyg. Samtliga svarande bedömer den som mycket bra eller ganska bra. Av kommentarerna att var övningen utmanande och rolig men samtidigt upplevdes det som stressigt att instruktionerna var så fria som de var. Jättekul med inslag av panik. Det var otroligt fritt, vilket gjorde det otroligt svårt men också otroligt roligt. Jag tyckte det var en väldigt givande del av kursen och friheten var en väldigt stor del av detta. Att sitta på sin kammare och spåna på genomförbara bitar att ha med i projektet var jättekul, att gå från stort så ini helvete till att smala ner skala bort och offra delar som först var oumbärliga var en jättekul process att vara med i. Den här delen förutom utredningsmomentet tror jag har mest relevans för arbetslivet, hopps jag med tanke på att det var detta jag tyckte var roligast.

13 12. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om examinationsformen? Mycket bra 4 66,7 - Ganska bra 1 16,7 - Varken bra eller dåligt 1 16,7 - Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Examinationsformen, det vill säga eller flertal olika övningar i grupp och enskilt, uppfattas i huvudsak som positiv. Endast en student bedömer den som varken bra eller dålig. Av kommentarerna att döma uppfattade studenterna övningarna som autentiska i meningen att de likande de uppgifter de kommer att få göra ute i arbetslivet men samtidigt efterlyste de lite klarare kriterier kring vad som krävdes för olika betyg. Det framkom även viss kritik mot att det sista momentet, projektplanen, vägde så tungt i jämförelse med de andra övningarna. Det var skönt att bryta av alla tentor med många små inlämningsuppgifter. I arbetslivet finns ju ändå inga tentor, så varför ha det på kursen? Projektplanen löste också den delen fint tycker jag. Bra att övningarna är G/U, och att projektplanen är upp till VG. Att det också finns en individuell reflektion är bra, om det skulle vara oklarheter kring betyg för respektive person. Bra med mycket seminarier och diskussioner. Jättebra, men kunde vart lite tydligare kriterier. Nu är jag inte en människa som nödvändigtvis strävar efter högsta betyg, men jag gillar att veta vad som krävs av mig ifall jag skulle vilja nå upp till det. Men som det var nu visste jag inte ens riktigt vad som krävdes för G. Det stod givetvis någonstans, men kanske inte glasklart. Jag visste liksom inte konkret vad det var som krävdes utifrån de kriterier jag läste. Lite väl mycket tid delvis och något svårare moment, men i övrigt bra variation och givande. Autentiskt. Man kan lämna in sina grejer som arbetsprov!

14 13. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om praktikerföreläsningarna? Mycket bra 2 33,3 - Ganska bra Varken bra eller dåligt 1 16,7 - Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Kursen gästades av flera praktikerföreläsare som berättade om sina arbeten och karriärer. Detta inslag får ett ganska bra betyg av studenterna. Fem av sex bedömer det som ganska bra eller mycket bra. Närvaron på dessa föreläsningar var dock lägre än vad kursansvariga förväntat sig. Av kommentarerna att döma uppskattades idén om att bjuda in praktiker samtidigt som vissa föreläsare verkar ha varit mer populära än andra. God variation och intressanta personer och ämnen. En fördel med 2st på 2h är att ämnesbytet höll mitt intresse uppe när jag lyssnade. Intressant att höra om yrkeslivet. Kunde vara mer givande om praktikerna pratade mer om det vi håller på med just då i kursen

15 14. I vilken utsträckning känner du att kursen har gett dig kunskaper och färdigheter som är relevanta för ditt framtida yrkesliv? I mycket stor utsträckning I ganska stor utsträckning I varken låg eller hög 0-0 utsträckning I ganska liten utsträckning I mycket liten utsträckning Kommentar: Glädjande uppger samtliga studenter att kursen i ganska stor eller mycket stor utsträckning har gett dem kunskaper och färdigheter som är relevanta för deras framtida yrkesliv. Här fanns få kommentarer vilket kan tolkas som att studenterna upplevde att de redan svarat på frågan i sina tidigare svar och kommentarer. jag har mer kött på benen nu och förstår yrkeslivet bättre men är långt ifrån "där" än Det framkom tydligt på kunskapsinventeringen att alla känner att man nått kunskapsmålen för kursen.

16 15. Hur har organiseringen av kursen fungerat inklusive informationen på GUL (information, schema, administration)? Mycket bra 5 83,3 - Ganska bra 1 16,7 - Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Organiseringen av kursen får högt betyg. Fem av sex studenter bedömer organisationen som mycket bra. Bland kommentarerna fanns inga negativa synpunkter. Jättebra, har jag undrat något angående kursen har jag helt enkelt kunna ta reda på detta via GUL. Jättebra kontaktmöjligheter med lektorer etc. Kände aldrig att jag saknadenåt.

17 16. Hur bedömer du kraven som har ställts på dig som student under kursen? Alldeles för höga Något för höga Lagom 2 33,3 - Något för låga 4 66,7 - Alldeles för låga Kommentar: Överlag tycker studenterna att kraven som ställts på dem är ganska låga. Fyra av sex uppger att kraven är något för låga. Viktigt i sammanhanget är dock att de kursansvariga uppfattade studentgruppen som mycket ambitiös och arbetsvillig och att de skriftliga kommentarerna ger en något mer positiv bild. Av kommentarerna att döma är det framför allt vissa moment som hade kunnat ges snävare tidsramar och tydligare krav för examination. Genomgående för kursen har vart att jag när jag fått en uppgift också fått panik för att jag inte förstår någonting. Men sedan allteftersom tiden går, när jag tagit reda på mer och börjat arbeta med det har det blivit tydligare och tydligare och jag är för det mesta nöjd med det jag lämnat in. Jag tycker att det har vart skitbra, just det faktum att det är lite hektiskt och att man inte sitter med alla svaren med en gång. Just det att man själv får ta reda på ganska mycket har för mig vart en stor del i varför kursen känts så bra. Jag har bättre koll nu än innan på hur mycket jag faktiskt klarar av. Jag vill inte ha mer hjälpmedel än de vi fått, jag tror att det sänker kvalitén på kursen. Vissa delar har kunnat göras svårare i form av tidsramar och typ av examination (etik och argumentationsdelen). Men jag har stor nytta av den feedback jag fått på allt där kraven ni har haft på innehåll har framgått väl.

18 17. Har du övriga synpunkter som du eventuellt vill framföra? Här fick studenterna helt fritt skriva kommentarer som de inte tyckte att de fått utrymme för under tidigare frågor. Det enda nya som egentligen framkom här var att det skulle vara bra om kursen gavs tillsammans med ett tydligare kurspaket. Om ni inte håller den här kursen igen så borde ni tänka om! :) 18. Har du någon gång under kursen observerat ett beteende som du upplever skapar en obehaglig studiemiljö på statsvetenskapliga institutionen? (Om ja, beskriv gärna vad det rörde sig om för beteende och vem som utförde handlingen mot vem i kommentarsfältet nedan. Du behöver inte nämna namn, men du kanske kan skriva om det rörde sig om anställda och/eller studenter). Ja Nej Vet ej Kommentar: Av fem svarande studenter anger en att den upplevt ett beteende som skapat obehaglig stämning: En student i klassen uttryckte homo/bi-fobiska åsikter när vi sågs alla i klassen. Det var flera som upplevde det som kränkande eller stötande eller upprörande. Har aldrig varit med om det på stats innan. Det ska tilläggas att en eller fler i klassen är icke-hetero. Detta är en fråga där allt förutom nej-svar är oroväckande. Homofobiska uttalanden är givetvis aldrig ok. Tyvärr hade ingen av de kursansvariga noterat situationen så vi vet inte exakt vad det var som hände. Vi tar med oss att vi måste vara mer observanta framöver.

19 Sammanfattning och vidare utveckling av kursen Detta är första gången som kursen Statsvetaren i yrkeslivet har getts på statsvetenskapliga institutionen och på det hela taget bör provomgången betraktas som lyckad. Studenterna är till övervägande del nöjda och tycker att de har fått färdigheter som är till nytta för dem i deras framtida yrkesliv. De kursansvariga är samtidigt mycket nöjda med studenternas insatser på de olika övningarna och uppfattade de flesta tillfällena med klassen som öppna och givande lärotillfällen med intensiva diskussioner där samtliga studenter deltog. De kursansvariga bör till nästa omgång av kursen: Förtydliga ytterligare hur olika moment är tänkta att länkas samman över kursen. Införa en skriftlig inlämningsuppgift på etikmomentet. Se över möjligheten att koppla argumentationsföreläsningen till en separat övning, alternativt sammankoppla detta moment till momentet om att skriva populärt. Se över hur lång tid studenterna har på sig att genomföra uppgifterna och eventuellt ge snävare tidsramar i vissa fall (exempelvis referatövningen). Överväga att införa obligatorisk närvaro och kompletteringar på praktikerföreläsningarna. Ge tydligare anvisningar, samt bakgrundsinformation om studenternas behov, till praktikerföreläsare. Överväga att lägga upp exempel på lämplig handledningslitteratur för projektledarmomentet på GUL. Detta skulle antagligen underlätta för studenterna samtidigt som det skulle göra att de tydligare styrdes in mot en viss typ av projekt vilket inte nödvändigtvis är positivt. Se över fördelningen av timmar för att eventuellt utöka momenten om den offentliga förvaltningens organisation och projektledning med fler föreläsningstimmar. Vidare diskutera fördelar och nackdelar med att de flesta övningar endast betygssätts med G och att projektplanen får så stort inflytande över det samlade betyget som den får idag. Vara mer uppmärksamma på tendenser till kränkande beteenden kurskamraterna emellan.

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1422 Samhällsvetaren i yrkeslivet HT 2017

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1422 Samhällsvetaren i yrkeslivet HT 2017 Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs Universitet, HT:2017 Kurs: SK1422 Samhällsvetaren i yrkeslivet 15 hp Kursansvariga: Rasmus Broms och Jenny de Fine Licht Sammanställning av kursutvärderingen

Läs mer

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning HT 2015

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning HT 2015 Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs Universitet, HT:2015 Kurs: SK 1313 Metod inklusive uppsatssamordning 15 hp Kursansvarig: Jenny de Fine Licht Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313

Läs mer

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning VT 2016

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning VT 2016 Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs Universitet, VT:2016 Kurs: SK 1313 Metod inklusive uppsatssamordning 15 hp Kursansvarig: Jenny de Fine Licht Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313

Läs mer

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design Antal svar: 13 (41) 1. Flervalsfråga Andel Allmänt Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 0% 2. Ganska bra 23,1% 3. Bra 69,2% 4. Mycket bra 7,7%

Läs mer

METOD INKLUSIVE UPPSATSSAMORDNING, SK1313. Kursrapport HT18. Kursansvarig: Birgitta Niklasson

METOD INKLUSIVE UPPSATSSAMORDNING, SK1313. Kursrapport HT18. Kursansvarig: Birgitta Niklasson METOD INKLUSIVE UPPSATSSAMORDNING, SK1313 Kursrapport Kursansvarig: Birgitta Niklasson Denna kursrapport bygger på enkätsvar från 23 studenter. Totalt antal studenter på kursen denna termin var 38, vilket

Läs mer

Kursrapport kurs SC131B VT 2018

Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Delkurs 1: Humanjuridik, 7,5 hp Kursansvarig: Mikael Matteson Antal registrerade studenter: 82 Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 28 Svarsfrekvens:

Läs mer

Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017

Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017 Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017 Den här hösterminen lämnades 33 kandidatuppsatser in för examination. Något fler uppsatser än vanligt rekommenderades att dras tillbaka, vilket

Läs mer

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 UMEÅ UNIVERSITET Institutionen för informatik Lärare: Rikard Harr, Angelica Svelander oktober 6, 2016 Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 Sammanlagt lämnades 36 utvärderingar

Läs mer

MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA (1/48)

MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA (1/48) Kursutvärdering moment 1, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA Enkelt att komma igång och bra tempo Intressant och lärorikt Bra

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Trädvård LK0196, 20078.1516 15 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Grund Kursledare = Johan Östberg Värderingsresultat Värderingsperiod: 2016-01-12-2016-01-22 Antal svar 30 Studentantal 36 Svarsfrekvens

Läs mer

Insolvensrätt med sakrätt HT Ungefär hur många timmar per vecka har du studerat (inkl. föreläsningar, seminarierna och grupparbetet)?

Insolvensrätt med sakrätt HT Ungefär hur många timmar per vecka har du studerat (inkl. föreläsningar, seminarierna och grupparbetet)? Insolvensrätt med sakrätt HT18 : 1. Hur mycket av kursen har du deltagit i: Hur mycket av kursen har du deltagit i: 0% 0 (0,0%) 1-0% 1 (6,%) 1-40% 1 (6,%) 41-60% 1 (6,%) 61-80% (1,5%) 81-100% 11 (68,8%).

Läs mer

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Kursutvärdering moment 2, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Jag är nöjd med de regelbundna föreläsningarna och seminarierna,

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering Sida 1 / 5 Sektionen för omvårdnad Sammanställning av kursutvärdering Vård vid akuta sjukdomstillstånd 15 hp campus HT14 (1SJ008) 64 av 102 studenter som gick hela kursen, besvarade enkäten (63%) Styrkor

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering Umeå universitet Inst för informatik P O Ågren Annakarin Nyberg Sid 1 (7) Sammanställning av kursutvärdering Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer Framtidens IT-miljöer, 7,5 hp,

Läs mer

VT17-1DV023-7,5hp. Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Antal respondenter: 56. Antal svar. Svarsfrekvens: 42,86 %

VT17-1DV023-7,5hp. Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Antal respondenter: 56. Antal svar. Svarsfrekvens: 42,86 % VT17-1DV023-7,5hp Antal respondenter: 56 : Svarsfrekvens: 42,86 % Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Mycket bra 17 (70,8%) Ganska bra 6 (25,0%) Ganska

Läs mer

Tycker du att kursens uppläggning och innehåll stämmer överens med målbeskrivningen i kursplanen?

Tycker du att kursens uppläggning och innehåll stämmer överens med målbeskrivningen i kursplanen? Page 1 of 9 Enkätresultat Enkät: Kursvärdering Kemi Status: öppen Datum: 14:15:46 Grupp: Aktiverade deltagare (KEM915 V11 Självständigt arbete) Besvarad av: 8(18) (44%) 1.1 Helhetsintryck Vilket är ditt

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Vertebratzoologi BI0852, 20054.1314 10 Hp Studietakt = 30% Nivå och djup = Grund A Kursledare = Göran Hartman Värderingsresultat Värderingsperiod: 2014-03-24-2014-04-17 Antal svar 8 Studentantal 9 Svarsfrekvens

Läs mer

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp:

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp: Enkätresultat Enkät: Status: Kursenkät, Flervariabelanalys stängd Datum: 2010-03-29 08:47:04 Grupp: Besvarad av: 13(40) (32%) Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Helheten Mitt helhetsomdöme

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering Samlad bedömning

Sammanställning av kursutvärdering Samlad bedömning Webbdesign med JavaScript och Document Object Model, 7. hp Sammanställning av kursutvärdering Samlad bedömning Fristående nätkurs Kurs: Webbdesign med JavaScript och Document Object Model, 7. hp Kurskod:

Läs mer

Mall för kursrapporter

Mall för kursrapporter 1(11) 2010-02-09 Mall för kursrapporter Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar. Strukturen för detta kvalitetsarbete beskrivs i Kvalitetsbygge: Struktur för

Läs mer

Projektledning och arbete i IT- projekt (BIT), vt2014

Projektledning och arbete i IT- projekt (BIT), vt2014 Institutionen för informatik Göran Landgren Sammanfattning av kursutvärdering Sid 1 (1) Sammanfattning av kursutvärdering Projektledning och arbete i IT- projekt (BIT), vt2014 Sammanfattning Svarsfrekvens:

Läs mer

Fullgjorda kursutvärderingar: 15 Frågor: 27. Lärarens kommentar. Tack till alla er som deltog i kursutvärderingen!

Fullgjorda kursutvärderingar: 15 Frågor: 27. Lärarens kommentar. Tack till alla er som deltog i kursutvärderingen! Kursutvärdering för kursen: HRM, organisation och arbetsliv, moment 1, Introduktion och vetenskapligt arbete, 6 hp - Hösten 2016 Publicerad 2016-10-26 av Johan Örestig Fullgjorda kursutvärderingar: 15

Läs mer

Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015

Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015 Kursutvärdering Sid 1 (5) Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015 Svarsfrekvens: 78 % (18/23) 1. Hur bedömer du som helhet kursens kvalitet? (1-5) Medel: 4,1 2. Dina förväntningar innan kursen?

Läs mer

Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018

Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018 Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018 SK1224 Miljöpolitikens villkor, 15 hp Fördjupningskurs i statsvetenskap, grundnivå Kursansvarig lärare: Frida Boräng, frida.borang@pol.gu.se Medverkande

Läs mer

Kursansvariga: David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen

Kursansvariga: David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Kursrapport NSMFR1 V17-1 Sociala medier och social interaktion, 7,5 hp Kursansvariga: David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Övriga medverkande lärare: Emma Forsgren Helena Francke Jan Nolin

Läs mer

Barn, unga, läsning och samhället. Children, young people, reading and society. 7.5 högskolepoäng/credits Bibliotekarieprogrammet, Vt 2016

Barn, unga, läsning och samhället. Children, young people, reading and society. 7.5 högskolepoäng/credits Bibliotekarieprogrammet, Vt 2016 Barn, unga, läsning och samhället Children, young people, reading and society 7.5 högskolepoäng/credits Bibliotekarieprogrammet, Vt 2016 Kursansvariga: Frances Hultgren och Amira Sofie Sandin Antal registrerade

Läs mer

Kortfattad sammanfattning av studenternas synpunkter och förslag

Kortfattad sammanfattning av studenternas synpunkter och förslag Termin: VT 2015 Program: W Kurs: Klimat 1TV026 10 hp Antal registrerade studenter: 11 Svarsfrekvens: (54%) 6/11 Datum: 2015-04-08 Utfall av examination Antal examinerade: 9 Betyg 5: 0 (0%) Betyg 4: 5 (56%)

Läs mer

Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1)

Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1) Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1) Kursansvariga var David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Övriga medverkande lärare: Emma Forsgren Helena Francke Claes Lennartsson

Läs mer

VT18-1DV527-7,5hp-KALMAR-50%-Normal /VT18-1DV527-7,5hp-Ortsoberoende-50%-Distans

VT18-1DV527-7,5hp-KALMAR-50%-Normal /VT18-1DV527-7,5hp-Ortsoberoende-50%-Distans VT1-1DV527-7,5hp-KALMAR-50%-Normal /VT1-1DV527-7,5hp-Ortsoberoende-50%-Distans Antal respondenter: 19 : Svarsfrekvens: 42,11 % Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Vilket sammanfattande omdöme ger

Läs mer

Kursrapport för WEBBDIST13: Textproduktion 1, distans, V14 7,5 hp (31ETP1)

Kursrapport för WEBBDIST13: Textproduktion 1, distans, V14 7,5 hp (31ETP1) Kursrapport för WEBBDIST13: Textproduktion 1, distans, V14 7,5 hp (31ETP1) Kursansvariga: Charlotte von Essen Anna Vörös Lindén Medverkade på kursen gjorde även: Camilla Hentschel (handledning och rättning)

Läs mer

Kursenkät basår ht 10- vt11

Kursenkät basår ht 10- vt11 Kursenkät basår ht 10- vt11 Antal svar: 36 1. Betyg på kursen. Medelbetyg på den blev 4,1 80% 60% 40% 20% 0% 1 2 3 4 5 2. Kursplan och måluppfyllelse Kursens mål har enligt kursplanen uppfyllts 6 5 4 helt

Läs mer

Examination och utvärdering vt 2017

Examination och utvärdering vt 2017 Examination och utvärdering vt 2017 Kursutvärdering sammanställning med lärarkommentarer Fråga Instämmer inte alls Instämmer helt 1 Kursens mål har varit klara för mig 1 1 11 2 Kursen har gett mig möjlighet

Läs mer

3OM218. Examinator. Monica Christianson. 58% (14 av 24 möjliga personer) Muntlig utvärdering 2013-05 06

3OM218. Examinator. Monica Christianson. 58% (14 av 24 möjliga personer) Muntlig utvärdering 2013-05 06 Institutionen för omvårdnad Sammanställning [2013-06-13] [OM 218vt13] Sid 1 (1) Kursutvärdering Kursnamn och poäng Kvinno- och familjehälsa I, 7,5 hp Kurs inom program (ange program)/fristående Barnmorskeprogrammet,

Läs mer

Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018

Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018 Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018 Antal respondenter: 27 : 17 Svarsfrekvens: 62,96 % Generella frågor Jag är nöjd med den här kursen. Jag är nöjd med den här kursen. 3 1 (8,3%) 4 9 (75,0%)

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering Kursutvärdering P O Ågren per-olof.agren@umu.se Vårterminen 2017 Sid 1 (13) Sammanställning av kursutvärdering Examensarbete i informatik, 15 hp, VT 2017 Kursansvarig: Per-Olof Ågren Samlad bedömning 1

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Landskapsarkitekt - en introduktion LK0148, 10133.1415 7 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Grund Kursledare = Marina Queiroz Värderingsresultat Värderingsperiod: 2014-10-01-2014-10-10 Antal svar 49

Läs mer

MYCKET BRA (7/44) BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) INTE BRA (1/44)

MYCKET BRA (7/44) BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) INTE BRA (1/44) Kursutvärdering moment 4, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) Intressant Detta var det intressantaste kursmomentet Den sammanfattande föreläsningen i slutet

Läs mer

Kursrapport för WEBBDIST12: Textproduktion 2 V14 7,5 hp (31RTX2)

Kursrapport för WEBBDIST12: Textproduktion 2 V14 7,5 hp (31RTX2) Kursrapport för WEBBDIST12: Textproduktion 2 V14 7,5 hp (31RTX2) Kursansvariga: Charlotte von Essen Anna Vörös Lindén Övriga medverkande lärare: Karin Dessne David Gunnarsson Linda Rydh Jonas Söderholm

Läs mer

Kursutvärdering BIMA37 HT14

Kursutvärdering BIMA37 HT14 Kursutvärdering BIMA37 HT14 Antal respondenter: 19 : 13 Svarsfrekvens: 68,42 % Kursen byggde vidare på mina tidigare kunskaper Kursen byggde vidare på mina tidigare kunskaper 3. 3 (23,1%) 4. 4 (30,8%)

Läs mer

Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008

Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008 Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008 Sex personer har fyllt i utvärderingsenkäten. En person läser kursen HU4304 som fristående kurs och de övriga läser den inom ett program.

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (7) Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6MN040 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Trädvård LK0196, 40089.1314 15 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Grund Kursledare = Johan Östberg Värderingsresultat Värderingsperiod: 2014-06-05-2014-06-15 Antal svar 14 Studentantal 16 Svarsfrekvens

Läs mer

Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006

Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006 Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006 Nedan följer en sammanställning av kursutvärderingen av Introduktionskursen på 7 poäng som ingår i receptarieutbildningen på 120 poäng vid Umeå

Läs mer

Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod

Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod Datum: 2011-07-05 10:22:32 Besvarad av: 14(20) (70%) 1. I vilken utsträckning anser du att du uppnått de angivna kursmålen?

Läs mer

RYSA Du är % # Kvinna 50% 3 Man 50% 3 Summa 100% 6

RYSA Du är % # Kvinna 50% 3 Man 50% 3 Summa 100% 6 RYSA11 2007 RYSA11 2007 Översikt Totalt antal svar 6 Filter nej Gruppera efter fråga nej Du är Kvinna 50% 3 Man 50% 3 Din ålder Under 25 33.3% 2 25-35 16.7% 1 Över 35 50% 3 Vad har du läst förutom ryska?

Läs mer

Utvärdering Lärande med stöd av IKT vt-10

Utvärdering Lärande med stöd av IKT vt-10 Utvärdering Lärande med stöd av IKT vt-10 1. Hur bedömer du som helhet kursens kvalitet? ( 1 anger lägsta betyg, anger högsta betyg) Fråga 1 Fråga 1 Motivering: Bl a jätteintressant att träffa folk från

Läs mer

RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS

RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS UPPSALA UNIVERSITET Institutionen för musikvetenskap RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS Kurs: Musikteori 1/Musikvetenskap A Delkurs: Satslära/funktionsanalys Termin: VT 211 Totalt besvarade

Läs mer

Kräftriket Hus 8c 08-674 71 44 www.fest.se uu@fest.se Roslagsvägen 101 114 19 Stockholm

Kräftriket Hus 8c 08-674 71 44 www.fest.se uu@fest.se Roslagsvägen 101 114 19 Stockholm Inledning Detta är en sammanställning av Speak-up day vårterminen 2012. Speak-up day arrangerades av Föreningen Ekonomernas Utbildningsutskott för första gången på Företagsekonomiska institutionen vid

Läs mer

Kursutvärdering HT 14. Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029

Kursutvärdering HT 14. Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029 Kursutvärdering HT 14 Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029 Hur svarade kursen mot kursbeskrivningen? fördelning 0% 0% 0% 10% 25% 65% antal (0) (0) (0) (2) (5) (13) Medelvärde (för

Läs mer

Enkätresultat. Kursutvärdering öppen Datum: :57:27. Enkät: Status:

Enkätresultat. Kursutvärdering öppen Datum: :57:27. Enkät: Status: Enkätresultat Enkät: Status: Kursutvärdering öppen Datum: 2012-02-29 08:57:27 Grupp: Aktiverade deltagare (LFD200 H11 Läkemedel för djur) Besvarad av: 9(19) (47%) Typsjukdomar hos hund, katt och gnagare

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Arbetsplanering inom djursjukvård DO0045, 40160.1314 5 Hp Studietakt = 35% Nivå och djup = Grund Kursledare = Lena Svendenius Värderingsresultat Värderingsperiod: 2014-06-03-2014-06-22 Antal svar 10 Studentantal

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Kursvärdering Palliativ vård - November

Kursvärdering Palliativ vård - November Kurs: VA632B - Palliativ vård Svarsfrekvens: 17/17 (100,0%) Startdatum: 2013-11-07 Slutdatum: 2013-11-15 Kursvärdering Palliativ vård - November - 2013 Hälsa och samhälles kursvärderingar är ett led i

Läs mer

FYTA12 stat vt16. Antal respondenter: 15. Antal svar. Svarsfrekvens: 53,33 %

FYTA12 stat vt16. Antal respondenter: 15. Antal svar. Svarsfrekvens: 53,33 % FYTA12 stat vt16 Antal respondenter: 15 : 8 Svarsfrekvens: 53,33 % Allmänna omdömen Ge ditt omdöme på en skala 1-5. 1 = mycket negativ 2 = negativ 3 = neutral 4 = positiv 5 = mycket positiv Dessa "betyg"

Läs mer

Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007

Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007 Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007 135 av 167 studenter (81%) har Lärare, tidigare år, förskola 39% besvarat utvärderingen Lärare, tidigare år, grundskola

Läs mer

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57%

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57% 44 svar Sammanfattning Se hela svar Hur stor andel av undervisningen har du deltagit i? Ingen undervisning All undervisning 1 - Ingen undervisning 0 0% 2 0 0% 4 0 0% 5 1 2% 6 0 0% 7 3 7% 8 1 2% 9 20 45%

Läs mer

Eventuella kommentarer: Under kursens gång har 4 studenter hoppat av utbildningen.

Eventuella kommentarer: Under kursens gång har 4 studenter hoppat av utbildningen. Kursrapport Bakgrundsinformation Kursens namn: Bild och lärande: Visuella kulturer och kommunikation Termin: 1 Ladokkod: BL202C Kursansvarig: Bjørn Wangen Antal registrerade studenter: 26 Antal studenter

Läs mer

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II 1 ( 6) THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II Sändlista Kurskod Examinator Mathias Henningsson Miguel Giménez Johan Holtström THFR41 Miguel Giménez Kursen gavs Årskurs 2 Termin Period 2 Kursens

Läs mer

Kursutvärdering av Fördjupad farmakoterapi 7,5 högskolepoäng, ht 2007 & vt 2008

Kursutvärdering av Fördjupad farmakoterapi 7,5 högskolepoäng, ht 2007 & vt 2008 Kursutvärdering av Fördjupad farmakoterapi 7,5 högskolepoäng, ht 27 & vt 28 Nedan följer en sammanställning av kursutvärderingen av kursen Fördjupad farmakoterapi, 7,5 hp. Kursen ingår som en valbar kurs

Läs mer

Institutionen för klinisk neurovetenskap. Sektionen för psykologi. Åsa Eriksson, leg. psyk., med. dr. Bakgrund

Institutionen för klinisk neurovetenskap. Sektionen för psykologi. Åsa Eriksson, leg. psyk., med. dr. Bakgrund 2012-04-27 Institutionen för klinisk neurovetenskap Åsa Eriksson, leg. psyk., med. dr. 1 Rapport Detta är en rapport om ett pedagogiskt försök vid psykologprogrammet med att ge studenter vid termin 10

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (7) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6MN043 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering universitet Institutionen för informatik Sid 1 (6) Sammanställning av kursutvärdering Kurs-/momentnamn: Projektledning och arbete i IT-projekt Utbildningsprogram: SVP Kurs-/momentansvarig: Rikard Harr

Läs mer

Kursrapport för WEBB13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31KSM1)

Kursrapport för WEBB13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31KSM1) Kursrapport för WEBB13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31KSM1) Kursansvariga var David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Övriga medverkande lärare: Emma Forsgren Helena Francke Claes Lennartsson

Läs mer

Sammanfattning av kursutvärdering Design av informationssystem, moment 1, Programmeringens grunder, 7,5 hp, ht 2016

Sammanfattning av kursutvärdering Design av informationssystem, moment 1, Programmeringens grunder, 7,5 hp, ht 2016 Institutionen för informatik Göran Landgren Sammanfattning av kursutvärdering 2016-10-18 Sid 1 (1) Sammanfattning av kursutvärdering Design av informationssystem, moment 1, Programmeringens grunder, 7,5

Läs mer

Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1

Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1 1 av 11 2010-12-13 16:22 Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1 Antal besvarade enkäter: 15 1 Hur tycker du att målen för momentet har uppfyllts? Vi har väl uppfyllt de delarna bra. Jag tycker det känns

Läs mer

Cambros elektroniska utvärderingssystem

Cambros elektroniska utvärderingssystem Cambros elektroniska utvärderingssystem Kursutvärdering Kost vid graviditet och amning 7,5 hp HT12 Tack för att du tar dig tid att fylla i utvärderingen av kursen Kost vid graviditet och amning! projektarbetet

Läs mer

Elnät HT av :38. Kursutvärdering. Lägg till ett block

Elnät HT av :38. Kursutvärdering. Lägg till ett block http://www.moodle2.tfe.umu.se/mod/feedback/analysis.php?id=47... Elnät HT15 Du är inloggad som JanÅke Olofsson (Logga ut) Hem Mina kurser 215 HT15 Elektronik Elnät HT15 General Kursutvärdering Analys Kursutvärdering

Läs mer

Kursutvärdering Icke-linjärt och interaktivt berättande VT 2014

Kursutvärdering Icke-linjärt och interaktivt berättande VT 2014 Kursutvärdering Icke-linjärt och interaktivt berättande VT 2014 Ickelinjärt och interaktivt berättande (IN101VT14) Results of survey Startade: den 8 maj 2014 Avslutad: den 28 maj 2014 Svarsfrekvens: 5

Läs mer

ASTA03, ht15. Kommentarsfältet är viktigt! Det hjälper oss att förstå vad vi ska behålla om betyget är bra och vad vi ska ändra om betyget är dåligt.

ASTA03, ht15. Kommentarsfältet är viktigt! Det hjälper oss att förstå vad vi ska behålla om betyget är bra och vad vi ska ändra om betyget är dåligt. ASTA03, ht15 Respondents: 35 Answer Count: 12 Answer Frequency: 34,29 % Allmän uppfattning Ge din uppfattning på en skala 1-5. 1 = väldigt negativ 2 = negativ 3 = neutral 4 = positiv 5 = väldigt positiv

Läs mer

Utvärdering av gruppledarutbildning ACT Att hantera stress och främja hälsa HT 2011

Utvärdering av gruppledarutbildning ACT Att hantera stress och främja hälsa HT 2011 Utvärdering av gruppledarutbildning ACT Att hantera stress och främja hälsa HT 2011 Här kommer en sammanfattning av utvärderingar från de som gick gruppledarutbildningen under hösten 2011. Deltagarnas

Läs mer

Kursrapport Dynamiska webbapplikationer 1

Kursrapport Dynamiska webbapplikationer 1 Kursrapport Dynamiska webbapplikationer 1 Detta dokument innehåller kursrapporter för både campus och distansutbildning 1 Kursrapport Dynamiska webbapplikationer 1 7,5 HP VT-17 (31KDW1) Campus Kursansvariga:

Läs mer

Sammanfattning av kursutvärdering. Informatik C, IT-arkitektur vt2014. Sammanfattning Svarsfrekvens: 18% ( 7 / 39 ).

Sammanfattning av kursutvärdering. Informatik C, IT-arkitektur vt2014. Sammanfattning Svarsfrekvens: 18% ( 7 / 39 ). Institutionen för informatik Göran Landgren Sammanfattning av kursutvärdering Sid 1 (1) Sammanfattning av kursutvärdering Informatik C, IT-arkitektur vt2014 Sammanfattning Svarsfrekvens: 18% ( 7 / 39 ).

Läs mer

Hur tycker du kursen har varit? Tycker du att kursens upplägg har underlättat för dig att uppnå lärandemålen?

Hur tycker du kursen har varit? Tycker du att kursens upplägg har underlättat för dig att uppnå lärandemålen? En sammanfattning av studenternas summativa kursvärdering AllmäntHur tycker du kursen har varit? antal Dåligt 1 7 Ganska bra 2 13 Bra 3 7 Mycket bra 6 Summa 33 Medel 2, Median 2 1 12 10 8 6 2 0 Hur tycker

Läs mer

TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2

TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2 1 (5) TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2 Sändlista Kurskod Examinator Mathias Henningsson Karin Karltorp Susann Årnfelt Seth Ramström Clas Rydergren Li Li Tunek Johan Holtström TEII42

Läs mer

Kursrapport för 31KTX1 V17-3 Textproduktion 1, 7,5 hp, NGWEK16h

Kursrapport för 31KTX1 V17-3 Textproduktion 1, 7,5 hp, NGWEK16h Kursrapport för 31KTX1 V17-3 Textproduktion 1, 7,5 hp, NGWEK16h Kursansvariga: Charlotte von Essen och Linda Rydh Övriga medverkande lärare och förläsare: Sirpa Bark, Sara Hellberg, Cecilia Zetterström

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (8) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE237 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

Kursvärdering UM2201 HT18

Kursvärdering UM2201 HT18 Kursvärdering UM2201 HT18 respondenter: 121 : 89 Svarsfrekvens: 7,55 % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen 6 (6,7%) 0 (,9%) 1 (6,1%) Vet ej 1 (1,1%) 89 6. Studentens insats Jag är

Läs mer

1. Enkätsvar: Hur värdefullt fann du innehållet i kursen? 1=Värdelöst 2=Av litet värde 3=Värdefullt 4=Mycket värdefullt Besvarad av 11 personer

1. Enkätsvar: Hur värdefullt fann du innehållet i kursen? 1=Värdelöst 2=Av litet värde 3=Värdefullt 4=Mycket värdefullt Besvarad av 11 personer 1 of 12 2007-03-20 16:58 Enkätresultat Enkät: Enkät 479896 Status: öppen Datum: 2007-03-20 16:59:00 Grupp: Aktiverade deltagare (5C1108 Tillämpad fysik, mekanik) Besvarad av: 11(58) (18%) Sidan besökt

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Livsvetenskaplig grundkurs BI0960, 30036.1213 30 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Grund A Kursledare = Torbjörn Lundh Värderingsresultat Värderingsperiod: 2013-05-30-2013-07-26 Antal svar 14 Studentantal

Läs mer

MILJÖRÄTT, 5 HP. Resultat. https://studentportalen.uu.se/portal/portal/uusp/admin-courses/evaluation?uusp.portal...

MILJÖRÄTT, 5 HP. Resultat. https://studentportalen.uu.se/portal/portal/uusp/admin-courses/evaluation?uusp.portal... Page 1 of 6 MILJÖRÄTT, 5 HP Kurskod: 1TV023, Anmälningskod: 68831, 33%, DAG, NML, vecka: 04-12 Termin: VT 2015 Resultat Den här kursvärderingen har besvarats av 56% (49/87) av studenterna. Skriv gärna

Läs mer

WEBB13: Bild och Grafisk produktion, 7,5 hp, H13 (31KBG1)

WEBB13: Bild och Grafisk produktion, 7,5 hp, H13 (31KBG1) Kursrapport för: WEBB13: Bild och Grafisk produktion, 7,5 hp, H13 (31KBG1) Kursansvarigas namn: Jan Buse & Daniel Birgersson Antal registrerade studenter: 30 st. Antal godkända studenter på hela kursen

Läs mer

Utvärdering av laboration i genteknik. för kemiingenjörer, VT 2002

Utvärdering av laboration i genteknik. för kemiingenjörer, VT 2002 Miniprojekt, pedagogisk kurs för universitetslärare II, ht 2002. Maria Andrén och Anna Lindkvist, Inst för genetik och patologi Utvärdering av laboration i genteknik för kemiingenjörer, VT 2002 Introduktion

Läs mer

Att påverka, leda och utvecklas som myndighetsperson

Att påverka, leda och utvecklas som myndighetsperson Deltagarutvärdering 1 (7) Att påverka, leda och utvecklas som myndighetsperson Utvärdering av utbildning i oktober 21 Miljösamverkan Stockholms län. Telefon 8 8 28 929. E-post: miljosamverkan@stockholm.se.

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Animalieproduktion I BI1168, 10289.1112 20 Hp Studietakt = 65% Nivå och djup = Grund Kursledare = Madeleine Magnusson Värderingsresultat Värderingsperiod: 2012-01-09-2012-03-15 Antal svar 32 Studentantal

Läs mer

Kursutvärdering av Naturläkemedel och kosttillskott, 6 hp, vt 2008

Kursutvärdering av Naturläkemedel och kosttillskott, 6 hp, vt 2008 Kursutvärdering av Naturläkemedel och kosttillskott, hp, vt 8 Nedan följer en sammanställning av kursutvärderingen av Naturläkemedel och kosttillskott på högskolepoäng som ingår i receptarieutbildningen

Läs mer

Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%)

Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%) Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%) 1. Det var lätt att veta vilken nivå som förväntades på mitt arbete fördelning

Läs mer

1 of 6 15/02/2007 23:26 Enkätresultat Enkät: Enkät 479896 Status: öppen Datum: 2007-02-15 23:26:10 Grupp: Aktiverade deltagare (5C1108 Tillämpad fysik, mekanik) Besvarad av: 7(58) (12%) Sidan besökt av:

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Vattenresursteknik MV0190, 30056.1314 5 Hp Studietakt = 35% Nivå och djup = Avancerad Kursledare = Abraham Joel Värderingsresultat Värderingsperiod: 2014-03-05-2014-04-04 Antal svar 8 Studentantal 52 Svarsfrekvens

Läs mer

Barn, unga, läsning och samhället. Children, young people, reading and society. 7.5 högskolepoäng/credits Bibliotekarieprogrammet, Vt 2014

Barn, unga, läsning och samhället. Children, young people, reading and society. 7.5 högskolepoäng/credits Bibliotekarieprogrammet, Vt 2014 Barn, unga, läsning och samhället Children, young people, reading and society 7.5 högskolepoäng/credits Bibliotekarieprogrammet, Vt 2014 Kursansvariga: Frances Hultgren och Amanda Glimstedt Antal registrerade

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö universitet. Föregående kursrapport är kommunicerad i samband med kursstart

Mall för kursrapporter vid Malmö universitet. Föregående kursrapport är kommunicerad i samband med kursstart Mall för kursrapporter vid Malmö universitet Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 15. Bakgrundsinformation Kursens namn: Forskning och kritiskt förhållningssätt Termin/år: T6, campus

Läs mer

MO1002_HT17. Antal svar: 4

MO1002_HT17. Antal svar: 4 MO00_HT7 Antal :. Vad var bäst med kursen? Vad var bäst med kursen? Helheten dvs bredden i innehållet Intressant överblick över hur allt är uppbyggt och självklart smarta och trevliga kamrater De engagerade

Läs mer

Utvärdering av Vägvisarprojektet och studieteknik våren 2005: sammanställning.

Utvärdering av Vägvisarprojektet och studieteknik våren 2005: sammanställning. Utvärdering av Vägvisarprojektet och studieteknik våren 2005: sammanställning. Sven Sandberg 23 september 2005 1 Inledning Detta är sammanställningen av en utvärdering av Vägvisarprojektet och studieteknikkursen

Läs mer

Kursen som helhet. 1. Har du nått kursens mål. 2. Hur fungerade startdagen i ditt eget lärande?

Kursen som helhet. 1. Har du nått kursens mål. 2. Hur fungerade startdagen i ditt eget lärande? UTVÄRDERING Pedagogisk baskurs för handledare i MED924, Göteborg Introduktion: Lärande och handledning i klinisk praktik 1,5 hp Start 28 februari praktikuppgift - uppföljning 28 mars 2017 15/16 deltagare

Läs mer

Kursutvärdering SQ4247; Missbruk och beroende, 10 hp. VT-13

Kursutvärdering SQ4247; Missbruk och beroende, 10 hp. VT-13 Kursutvärdering SQ4247; Missbruk och beroende, 10 hp. VT-13 29 studenter av 70 har svarat. Vad i kursen har varit särskilt värdefullt och varför? Kursens utgångspunkt, att titta på hur samhället skapar

Läs mer

Kursutvärdering mom 1 LHM, ht 13.

Kursutvärdering mom 1 LHM, ht 13. Kursutvärdering mom 1 LHM, ht 13. Vad har hjälpt mig att uppnå FSR:en Pedagogiska och tydliga genomgångar av teori och begrepp Inspirerande och engagerade lärare som höll intresset uppe och gjorde så att

Läs mer

Utvärdering Populärvetenskaplig framställning,

Utvärdering Populärvetenskaplig framställning, Utvärdering Populärvetenskaplig framställning, 2013-11-18 Det var 16 deltagare denna gång, fjorton från tekfak och två från HU Jag bad dem skriva ner tre saker som ska behållas till nästa omgång (om det

Läs mer

Kursvärdering HVÄU03 V18

Kursvärdering HVÄU03 V18 Kursvärdering HVÄU0 V8 respondenter: 5 : Svarsfrekvens:,00 % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen Överlag är jag nöjd med den här kursen (0,0%) (0,0%) 0 (0,0%) 5 Jag är nöjd med kursdel

Läs mer

Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h

Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h Cecilia Gärdén 2015-11-27 Jenny Lindberg Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h Om kursen Kursen har pågått på masternivå, distans, period 1 och 2 ht 2015, mellan 31

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter Utvärdering - sammanställning Språk, flerspråkighet och språkinlärning, Kjell Kampe 26 mars 2012 1. Vilka förväntningar hade du på den här dagen? - Jag förväntade mig nya kunskaper kring språk och språkinlärning

Läs mer