Mall för kursrapporter vid Malmö universitet. Föregående kursrapport är kommunicerad i samband med kursstart

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mall för kursrapporter vid Malmö universitet. Föregående kursrapport är kommunicerad i samband med kursstart"

Transkript

1 Mall för kursrapporter vid Malmö universitet Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 15. Bakgrundsinformation Kursens namn: Forskning och kritiskt förhållningssätt Termin/år: T6, campus Ladokkod: UV214A Kursansvarig: Sara Berglund Antal registrerade studenter: 5 Antal studenter som deltagit i en summativ kursvärdering: ca 14 Genomförande Föregående kursrapport är kommunicerad i samband med kursstart Tidig dialog om förväntningar på kursen Formativ kursvärdering Summativ kursvärdering Återkoppling till studenterna Sätt X X (inte vid kursstart, men vid en senare föreläsning) X (har skett delvis inom basgrupperna) X (har skett delvis inom basgrupperna) X X Utvärderingsformer Kursutvärderingen gjordes under kursens sista seminarium. Studenterna besvarade utvärderingen individuellt, på utskrivna formulär. Själva utvärderingen hade tagits fram av två studenter på kursen, i samråd med kursledare. Utvärderingen har sedan sammanställts av dessa två studenter tillsammans med kursledaren. Nedan beskrivs först resultatet, och därefter analyseras detta separat av studenterna och kursledaren. Sammanfattning av studenternas kursvärderingar Kursvärderingen huvudpunkter presenteras här nedan i stapelform. Studenterna kunde välja mellan olika siffror eller ord för att beskriva sina upplevelser, och i flera fall kunde de välja flera stycken. Utöver detta skrevs också kommentarer, vilka sammanfattas under varje diagram. Siffrorna till vänster i diagrammen anger antal studenter som svarat. Färgerna i diagrammen motsvarar ungefär de olika basgrupperna (vid seminarietillfället då kursvärderingen gjordes hade studenterna gått ihop i sina uppsatspar, vilka i många fall gick tvärs över basgrupper. Alltså medverkade t.ex. i en basgrupp 45 studenter, istället för de 3 som ursprungligen tillhörde den). Vilken basgrupp som är vilken i diagrammen har jag dock valt att inte skriva ut.

2 Upplevelse av kursen som helhet Kommentarer till Upplevelse av kursen som helhet De vanligaste kommentarerna beskriver kursen som förberedande och viktig inför examensarbetet, samt som välstrukturerad med ett bra upplägg Hur förberedd är du inför ex-arbetet? Jag har fått de viktigaste pusselbitarna och känner mig nu redo att ta mig an forskarrollen Jag är lite nervös men kursen har gett mig trygghet och hopp Jag vet inte men det löser sig nog, hur svårt kan det vara liksom? Jag är rätt att det ska bli väldigt svårt och känner att jag skulle behöva mer förberedelse Jag förstår ingenting, är livrädd och känner att det aldrig kommer att gå Kommentarer till Hur förberedd är du inför ex-arbetet I flera kommentarer beskriver studenter hur kursen fått dem att ändra förhållningssätt till det stundande examensarbetet. Det känns nu inte riktigt lika svårt som förut, och några menar att det till och med ska bli roligt att skriva det. En student skriver: Kursen har fått en att fundera mer och fått en att tvivla på sin tidigare tanke. Jag ser det verkligen som en utmaning. Tidigare såg jag examensarbete som ett måste, nu mer utmanande och rolig.

3 Antal besökta föreläsningar Upplevelse av föreläsningarna Givande och absolut värda att gå på Gav en del men hade kunnat ge mer Svåra att hänga med på (för hög nivå) Upprepning av det vi Inte givande alls, redan lärt oss (för låg kunde struntat i dem nivå) Kommentarer till Antal besökta föreläsningar och Upplevelse av föreläsningarna Gällande föreläsningarna är det framför allt metodföreläsningen och idétorget som får kritik. Den förra upplevs av en del studenter som lite upprepande, medan den senare av många beskrivs som allt för stressig. De önskar att de hade fått mer handfasta förslag på uppsatsämnen, och att de inbjudna gästerna haft lite mer tid på sig att presentera förslagen.

4 Antal besökta bg-seminarier Upplevelse av seminarierna Kommentarer till Antal besökta bg-seminarier och Upplevelse av seminarierna Seminarierna beskrivs överlag som väldigt givande. Att de bygger på varandra och att det finns en tydlig struktur och även anvisningar för förberedelser inför vart och ett lyfts fram som mycket positivt. Det framgår att de olika basgruppshandledarna har gjort lite olika, och i något fall även lämnat gruppen under seminariet för att låta dem diskutera för sig själva. Detta har inte uppskattats, tvärtom betonar flera andra studenter hur lärarens ständiga närvaro även under diskussioner i mindre grupper har varit ett stöd och bidragit till att hålla igång intressanta diskussioner.

5 Arbete i arbetslag Har fungerat mycket bra och varit väldigt givande Det har fungerat helt okej En bra tanke i teorin men inte fungerat så bra i praktiken Har inte fungerat bra alls Kommentar till Arbete i arbetslag Arbetet i arbetslag har både strukturerats och fungerat olika i de skilda basgrupperna. I flera har det fungerat väldigt väl, och man har träffats inför varje basgruppsmöte. I kommentarerna beskrivs här hur man inom arbetslaget har stöttat varandra och hjälpt varandra att förstå avhandlingen, men det finns också negativa beskrivningar av hur oengagerade vissa i arbetslaget har varit. En basgrupp urskiljer sig genom att det inte alls förefaller ha fungerat. Studenterna skriver här om olika ambitionsnivåer och bristande engagemang hos varandra, att det varit svårt att hinna med att ses inför seminarierna, att alla inte bidragit eller att de i några fall inte alls arbetat arbetslagsvis med förberedelser inför seminarierna. Att arbeta i tvärgrupper under vissa seminarier beskrivs överlag som positivt, men i någon basgrupp önskar man att studenter som läst samma avhandling ibland kunde få arbetet ihop ibland även då. Poddar och kurslitteratur De har varit till mycket stor hjälp, är inspirerande och väl valda för kursen De har bildat en bra helhet tillsammans med seminarier och föreläsningar De har varit till hjälp men något svåra att ta till sig De har varit svår att förstå och/eller använda

6 Kommentar till Poddar och kurslitteratur Poddarna har uppskattats mycket, de beskrivs som roliga och avdramatiserande även om de enligt kommentarerna också tenderar att bli allt mer metaforiska och flummiga ju längre fram i serien man kommer. Flera studenter beskriver att det har varit väldigt positivt med kombinationen av poddar och litteratur, och menar att de har kompletterat varandra väl både innehållsmässigt och i form. Någon student skriver dock att hen har svårt att ta till sig information muntligt, och hade föredragit att få allt skriftligt istället. Det förekommer önskemål om såväl fler poddar på kursen, som om mer obligatorisk litteratur istället för en lång lista över valbar. Avhandlingarna beskrivs som lagom långa dock med undantag för en av dem som användes på musikprofilen, vilken beskrivs som orättvist lång i förhållande till övriga. Avhandlingarna får överlag en del kritik, som att de var ointressanta, dåliga och allt för lika i sitt upplägg. Man hade önskat mer förebildliga avhandlingar, eller ett skräckexempel och ett idealiskt arbete för att lättare kunna förstå hur olika inslag/innehåll/struktur kan skapa olika känsla/kvalitet. 14 Tillräcklig information om kursen? Ja Nej Kommentar till Tillräcklig information om kursen? Informationen om kursens upplägg har varit föredömligt tydlig, enligt många kommentarer. En student skriver: Tydlig och relevant [kursguide]! Första gången jag inte haft 78 frågor om vad fan menar de?. En del studenter önskar dock att de båda uppgifterna i kursen hade beskrivits mer utförligt i kursguiden.

7 Examination "Avhandlingen" Kommentar till Examination Avhandlingen Papret beskrivs i en del kommentarer som upprepande, att det blir samma saker som tas upp som man redan har diskuterat vid seminarierna. Andra menar att examinationen var bra och förberedande inför examensarbetet, men också utmanande. Några föreslår andra bedömningsformer, i form av en muntlig diskussion eller redovisning, eller att papret skrivs i par istället. Sidutrymmet som uppgiften fick ta beskrivs som tight, det har varit svårt att välja ut vad som skulle skrivas Den egna arbetsinsatsen Jag har lagt ner mer än heltid Jag har lagt ner ungefär heltid Jag har lagt ner halva tiden på skolan och halva på jobb (eller annat) Jag har gjort annat och pluggat den tiden som blev över (inte så mycket ) I stort sett ingen alls (ett mirakel om jag blir godkänd ) Kommentar till Den egna arbetsinsatsen En del studenter menar att de lagt ner mer tid på denna kurs än på någon av de tidigare under utbildningen. Har aldrig studerat så mycket på någon kurs innan, satt till och med på helgen berättar en student. Andra menar att om man följde kursens struktur så var det gott om tid att hinna med allt.

8 Studentinflytande Studentinflytandet på kursen framställs sammantaget som mycket gott. Studenter beskriver att de har haft möjlighet att påverka upplägget på de olika seminarierna, och upplever sig ha haft en god kommunikation med såväl basgruppshandledare som kursledare. En student skriver om kontakten med lärarna: Enkel kontakt och de vill lyssna! De bryr sig om vad vi känner och vill!. Det finns dock även några studenter som menar att de inte fått några tydliga svar från sin basgruppshandledare, och att denne inte varit tillräckligt insatt i avhandlingarna. Sammanfattning av lärarlagets utvärdering Fyra av sex basgruppshandledare (utöver kursledaren) har lämnat in synpunkter på kursen och dess genomförande. Av dessa framkommer att man tycker att kursen fungerat bra utifrån sina förutsättningar och att den är rolig att vara lärare i. Några tankar som också lyfts fram är: - Det behövs inte två seminarier om projektskissen, däremot skulle man kunna lägga ett längre pass som tillägnas skisserna vid ett tillfälle. - Lic:arna som användes denna omgång var problematiska då deras kvalitet upplevdes som svag. De var också allt för lika varandra i upplägg och metod. - I musikprofilen uppstod kritik gällande avhandlingarnas längd, som var lite väl ojämn. Här önskar man att använda sig av artiklar istället till nästa tillfälle. - Varför -frågan (alltså varför är det viktigt att förstå ett vetenskapligt kritiskt förhållningssätt och den vetenskapliga genren) skulle kunna bli tydligare och arbetas mer systematiskt med. Studenternas analys Utifrån sammanställningen av kursutvärderingarna framgår att kursen upplevs som relevant och nödvändig inför examensarbetet. Studenterna upplever sig efter kursen som mer förberedda. Övergripande upplevs strukturen i kursen som bra. Projektskissen upplevs emellertid som otydlig. Inför nästa kurs kan lärare vara tydligare med att beskriva varför det inte finns en bestämd ram kring denna. Överlag har närvaron varit hög på föreläsningar och basgruppseminarier vilket skulle kunna kopplas till att kursen upplevs som utmanande, svår men samtidigt nödvändig inför examensarbetet. Föreläsningarna upplevs överlag som givande. Kommentarer lyfter emellertid fram en önskan om att idétorget ska vara mindre stressigt och presentera fler idéer. Vissa lyfter även fram att denna borde ligga tidigare. Basgruppsmötena upplevs av studenterna överlag som lärorika och till bra hjälp. Något som återkommer i flera av utvärderingarna är att basgruppsmötena inte var likvärdiga mellan olika grupper. Något att tänka på inför nästa år är att fortsätta jobba på en gemensam grund i alla basgrupper för att studenternas förutsättningar inte ska vara beroende av vilken grupp de är i. Arbetet i arbetslagen har för vissa fungerat väldigt bra medan andra upplever att det inte fungerat i praktiken. I kommentarerna speglas att detta ofta beror på att andra i gruppen kommit oförberedda. Hur kan detta hanteras inför kommande kurser? Vissa önskar mindre arbetslag. Skulle detta kunna hjälpa hantera icke fungerande grupper? Vidare upplevs poddarna som givande. De många metaforerna upplevs av vissa som flummiga medan andra uppskattar dessa. I nästa kurs kanske det kan lyftas fram tydligare att poddarna är tänkta att erbjuda studenter ännu ett sätt att lära sig på, som komplement till Alvehus. Examinationsuppgiften uppfattas som förberedande inför examensarbetet. Missnöje kopplat till denna handlade snarare om de lästa avhandlingarnas struktur och innehåll och information kring utformning av papret, än examinationsformen i sig. Folk verkade emellertid uppskatta längden på avhandlingarna. Kursledningens analys Kursen upplevs som givande och relevant, men också som svår och utmanande. De flesta studenterna utnyttjar kursens upplägg och tanke som stöd för sitt arbete, och en stor majoritet genomgår också kursen på ett bra sätt. Andelen U vid kursens ordinarie tenta var 18,6% (av samtliga inlämnade tentor), vilket är ett resultat helt i linje med tidigare år.

9 Störst utvecklingspotential på kursen har föreläsningarna, där idétorget i år upplevdes som stressigt samtidigt som många hade önskat sig fler förslag på uppsatsämnen. Föreläsningen om metod upplevdes till viss del som upprepande i förhållande till vad studenterna fått med sig från tidigare i utbildningen. Detta kommer vi att ta med oss till nästa år och arbeta om. Att inte examinationsuppgifterna (paper och projektskiss) är mer utförligt beskrivna i kursguiden hänger samman med att de är självständiga uppgifter och kan tolkas på olika vis utan att det blir fel. En utförligare beskrivning av hur papret kan läggas upp hade varit allt för begränsande och därtill gjort uppgiften väl enkel. Projektskissen ställs inte så höga krav på, mer än att den lämnas in och att studenterna har berört de olika frågor vi ber dem om. På det näst sista seminariet ges de dessutom en mall som de kan följa. Någon anledning att utveckla denna beskrivning finns därmed inte heller (däremot kan detta förtydligas i kursintroduktionen). I år använde vi oss av licentiatavhandlingar istället för doktorsavhandlingar, vilket gav både positiva och negativa effekter. Positivt var att de var relativt korta (drygt 1 sidor), vilket innebar att studenterna gott och väl hann läsa och diskutera hela. De var också lättillgängliga och relativt okomplicerade. Negativt var att de upplevdes som ganska dåliga, och att de var allt för lika varandra till struktur och metod. Här behöver en större variation eftersträvas framöver. Åtgärdsplan Föreläsningsserien kommer att ses över och metodföreläsningen arbetas om så att den får ett än mer kritiskt perspektiv. Idétorget bryts eventuellt ut till en egen föreläsning, för att ge mer plats och tid till diskussion av projektidéer. Lite tydligare direktiv om hur arbetet i arbetslag bör ske kan ges vid kursintroduktionen, eller möjligen utvecklas i kursguiden. Avhandlingarna som används kommer att bytas ut till nästa år. En målsättning är att de ska vara varierade i såväl metod som teori, och ha ungefär samma antal sidor. Förslag till revidering av kursplan Ingen revidering är aktuell.

Kursrapport Barn, unga, samhälle

Kursrapport Barn, unga, samhälle Kursrapport Barn, unga, samhälle Bakgrundsinformation Kursens namn: Forskning, utveckling och utvärdering Termin: 6 Ladokkod: UV204A-20141-L6449 Kursansvarig: Sara Berglund Antal registrerade studenter:

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 2015.

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 2015. Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 2015. Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att säkerställa

Läs mer

Sammanfattning av studenternas kursvärderingar Obs! Endast 23 studenter har besvarat den slutliga kursutvärderingen.

Sammanfattning av studenternas kursvärderingar Obs! Endast 23 studenter har besvarat den slutliga kursutvärderingen. Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp Bakgrundsinformation Kursens namn: Verksamhetsutveckling, kvalitetsarbete och dokumentation (FO701A) Termin: H14 Ladokkod: FO701A_20142_L6616 Kursansvarig: Linda

Läs mer

Kursrapport kurs SC131B VT 2018

Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Delkurs 1: Humanjuridik, 7,5 hp Kursansvarig: Mikael Matteson Antal registrerade studenter: 82 Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 28 Svarsfrekvens:

Läs mer

Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp

Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp Bakgrundsinformation Kursens namn: Barndom och lärande: Omsorg, fostran och samarbete Termin: 1, vt 2016 Ladokkod: FO219A Kursansvariga: Carina Berkhuizen och

Läs mer

Eventuella kommentarer: Under kursens gång har 4 studenter hoppat av utbildningen.

Eventuella kommentarer: Under kursens gång har 4 studenter hoppat av utbildningen. Kursrapport Bakgrundsinformation Kursens namn: Bild och lärande: Visuella kulturer och kommunikation Termin: 1 Ladokkod: BL202C Kursansvarig: Bjørn Wangen Antal registrerade studenter: 26 Antal studenter

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att säkerställa studentinflytandet. Strukturen för kursutvärdering

Läs mer

Föregående kursrapport är kommunicerad i samband med kursstart. Tidig dialog om förväntningar på kursen. Summativ kursvärdering

Föregående kursrapport är kommunicerad i samband med kursstart. Tidig dialog om förväntningar på kursen. Summativ kursvärdering Kursens namn: Naturvetenskap och teknik i förskolan Termin: T4 Ladokkod: FO216A 20181-L1860- Kursansvarig: Karin Nilsson och Mats Olsson Antal registrerade studenter: 225 Antal studenter som besvarat den

Läs mer

Mall för kursrapporter

Mall för kursrapporter 1(11) 2010-02-09 Mall för kursrapporter Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar. Strukturen för detta kvalitetsarbete beskrivs i Kvalitetsbygge: Struktur för

Läs mer

Kursrapport; Estetiska uttrycksformer, ht 2017

Kursrapport; Estetiska uttrycksformer, ht 2017 Kursrapport; Estetiska uttrycksformer, ht 2017 Kursens namn: FÖFLE Barndom och lärande: Estetiska uttrycksformer Termin: ht 2017 Ladokkod: FO203A_20172_L7106 Kursansvarig: Helena Malm och Charlotte Paggetti

Läs mer

Kursvärdering Forskningsmetodik för logopedi

Kursvärdering Forskningsmetodik för logopedi Kursvärdering Forskningsmetodik för logopedi Forskningsmetodik i logopedi (32613HT16) Results of survey Startade: den 16 november 2016 Avslutad: den 9 december 2016 Svarsfrekvens: 74% ( 17 / 23 ) Elektroniskt

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola 1 Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 2015. Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö universitet

Mall för kursrapporter vid Malmö universitet Mall för kursrapporter vid Malmö universitet Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att säkerställa studentinflytandet. Strukturen för kursutvärdering

Läs mer

Kursrapport vid Malmö högskola

Kursrapport vid Malmö högskola Kursrapport vid Malmö högskola Bakgrundsinformation Kursens namn: Juridik i socialt arbete, dk 1 Termin: vt 2015 Ladokkod: 20131-SC131 Kursansvarig: Anna Piasecka, Lars Eriksson och Lotta Wendel Antal

Läs mer

Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen

Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen Kurs 1: Barndom och lärande: Omvårdnad, omsorg, fostran och samverkan Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen Sammanställningen bygger på svar från 56 studenter (3%) av

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö universitet

Mall för kursrapporter vid Malmö universitet Mall för kursrapporter vid Malmö universitet Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 2015. Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att

Läs mer

Kursrapporter vid Malmö högskola

Kursrapporter vid Malmö högskola Kursrapporter vid Malmö högskola Bakgrundsinformation Kursens namn: Barndom och lärande: Naturvetenskap och teknik Termin: T4, vt 2017 Ladokkod: FO206A Kursansvarig: Karin Nilsson och Mats Olsson Antal

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola 1 Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 2015. Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att

Läs mer

KURSRAPPORT. Bakgrundsinformation (Fylls i av studieadministratör): Kursens LADOKkod:

KURSRAPPORT. Bakgrundsinformation (Fylls i av studieadministratör): Kursens LADOKkod: Bakgrundsinformation (Fylls i av studieadministratör): Kursens LADOKkod: DA31A Omfattning (hp): 7,5 Kursens namn: Kursansvarig lärare: KURSRAPPORT Termin som kursen har genomförts: ht 1 Ange om kursen

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (7) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6MN043 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

Kursrapporter för 31KTX3 och 31ETX3

Kursrapporter för 31KTX3 och 31ETX3 Kursrapporter för 31KTX3 och 31ETX3 Kursrapport för 31KTX3 V18-2 Textproduktion 3, 7,5 hp NGWEK16h Kursansvariga: Charlotte von Essen och Sirpa Bark Övriga medverkande lärare och förläsare: Johan Eklund,

Läs mer

KURS SB612B

KURS SB612B Malmö högskola, Fakulteten för Hälsa och samhälle, Institutionen för vårdvetenskap Anna Carlsson Lektor 1(5) KURS SB612B 2012-04-07 KURSRAPPORT, SB612B, 2011/2012 Bakgrundsinformation Delkursens namn:

Läs mer

Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp

Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att säkerställa studentinflytandet. Kursrapporten ska innehålla bakgrundsinformation,

Läs mer

Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008

Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008 Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008 Sex personer har fyllt i utvärderingsenkäten. En person läser kursen HU4304 som fristående kurs och de övriga läser den inom ett program.

Läs mer

Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015

Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015 Kursutvärdering Sid 1 (5) Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015 Svarsfrekvens: 78 % (18/23) 1. Hur bedömer du som helhet kursens kvalitet? (1-5) Medel: 4,1 2. Dina förväntningar innan kursen?

Läs mer

Bakgrundsinformation Kursens namn: Biomedicinsk laboratorievetenskap: Introduktion

Bakgrundsinformation Kursens namn: Biomedicinsk laboratorievetenskap: Introduktion Kursrapport Bakgrundsinformation Kursens namn: Biomedicinsk laboratorievetenskap: Introduktion Termin: HT-2014 Termin1 Ladokkod: BA111C Kursansvarig: Ravi Danielsson Antal registrerade studenter: 65 Antal

Läs mer

Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018

Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018 Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018 SK1224 Miljöpolitikens villkor, 15 hp Fördjupningskurs i statsvetenskap, grundnivå Kursansvarig lärare: Frida Boräng, frida.borang@pol.gu.se Medverkande

Läs mer

Upplever studenterna att de nått kursens mål? Kursrapport Barn, unga, samhälle

Upplever studenterna att de nått kursens mål? Kursrapport Barn, unga, samhälle Kursrapport Barn, unga, samhälle Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att säkerställa studentinflytandet. Kursrapporten ska innehålla bakgrundsinformation,

Läs mer

Utvärderingsformer Fortlöpande diskussioner med gruppen om upplägg, examination, betygskriterier. Muntlig och skriftlig summativ kursvärdering

Utvärderingsformer Fortlöpande diskussioner med gruppen om upplägg, examination, betygskriterier. Muntlig och skriftlig summativ kursvärdering Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 2015. Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att säkerställa

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (6) Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE216 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med

Läs mer

Kursrapport. Förändringar som gjordes utifrån förra årets åtgärdsplan

Kursrapport. Förändringar som gjordes utifrån förra årets åtgärdsplan Kursrapport Kursens namn: Barndom och lärande: Estetiska uttrycksformer Termin: T2, vt-17 Ladokkod: FO203A Kursansvarig: Helena Malm, Charlotte Paggetti Antal registrerade studenter: 220 Antal studenter

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (8) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE237 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (6) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE158 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö universitet

Mall för kursrapporter vid Malmö universitet Mall för kursrapporter vid Malmö universitet Bakgrundsinformation Kursens namn: Termin: Ladokkod: UV254C-20191-L9724- Kursansvarig: Vanja Lozic Antal registrerade studenter: 46 Antal studenter som besvarat

Läs mer

RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS

RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS UPPSALA UNIVERSITET Institutionen för musikvetenskap RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS Kurs: Musikteori 1/Musikvetenskap A Delkurs: Satslära/funktionsanalys Termin: VT 211 Totalt besvarade

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att säkerställa studentinflytandet. Strukturen för kursutvärdering

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Webbtjänster Termin: 20172

Webbtjänster Termin: 20172 Kursrapport Kursens namn: Webbtjänster Termin: 7 Ladokkod: Kursansvarig: DA59A Johan Holmberg Antal registrerade studenter: Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 8 Svarsfrekvens:,%

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (7) Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6MN040 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med

Läs mer

( ) Karin Grundström - Kursrapport ULP helfart.docx Page 1

( ) Karin Grundström - Kursrapport ULP helfart.docx Page 1 (2010-08-30) Karin Grundström - Kursrapport ULP helfart.docx Page 1 Malmö högskola / Gemensam förvaltning Karen Ask Projektledare 1(5) 2010-02-09 Mall för kursrapporter Kursrapporten är ett viktigt instrument

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering Kursutvärdering P O Ågren per-olof.agren@umu.se Vårterminen 2017 Sid 1 (13) Sammanställning av kursutvärdering Examensarbete i informatik, 15 hp, VT 2017 Kursansvarig: Per-Olof Ågren Samlad bedömning 1

Läs mer

Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017

Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017 Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017 Den här hösterminen lämnades 33 kandidatuppsatser in för examination. Något fler uppsatser än vanligt rekommenderades att dras tillbaka, vilket

Läs mer

Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod

Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod Datum: 2011-07-05 10:22:32 Besvarad av: 14(20) (70%) 1. I vilken utsträckning anser du att du uppnått de angivna kursmålen?

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: 2014-12-04 Kursfakta Kursens namn Inom program / fristående

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (9) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE204 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (8) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE206 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Kursutvärdering HT 14. Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029

Kursutvärdering HT 14. Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029 Kursutvärdering HT 14 Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029 Hur svarade kursen mot kursbeskrivningen? fördelning 0% 0% 0% 10% 25% 65% antal (0) (0) (0) (2) (5) (13) Medelvärde (för

Läs mer

Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen

Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen Förskollärarutbildning hösten 01 Kurs FO09A, 1: Barndom och lärande:, Omsorg, fostran och samarbete Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen Sammanställningen bygger på svar

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1)

Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1) Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1) Kursansvariga var David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Övriga medverkande lärare: Emma Forsgren Helena Francke Claes Lennartsson

Läs mer

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning HT 2015

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning HT 2015 Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs Universitet, HT:2015 Kurs: SK 1313 Metod inklusive uppsatssamordning 15 hp Kursansvarig: Jenny de Fine Licht Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: 17-01-23 Kursfakta

Läs mer

WEBBDIST13: Formgivning och layout, 7,5 hp V14 (31EFO1)

WEBBDIST13: Formgivning och layout, 7,5 hp V14 (31EFO1) Kursrapport för: WEBBDIST13: Formgivning och layout, 7,5 hp V14 (31EFO1) Kursansvarigas namn: Jan Buse & Daniel Birgersson Antal registrerade studenter: 37 st. Antal godkända studenter på hela kursen vid

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: 18-01-23 Kursfakta

Läs mer

hög grad 3. I vilken grad har du haft problem under kursen p.g.a. bristande förkunskaper?

hög grad 3. I vilken grad har du haft problem under kursen p.g.a. bristande förkunskaper? KURSVÄRDERING Mycket Ganska Varken Ganska Mycket missnöjd missnöjd nöjd el nöjd nöjd missnöjd 1. Hur nöjd är du med den kursinformation som fanns tillgänglig före kursstart? 2. Hur nöjd är du med den kursinformation

Läs mer

Kursrapport UVK-kurs 2: Utveckling, lärande och specialpedagogik, vt. 2013, Lärarutbildningen, NMS.

Kursrapport UVK-kurs 2: Utveckling, lärande och specialpedagogik, vt. 2013, Lärarutbildningen, NMS. Kursrapport UVK-kurs 2: Utveckling, lärande och specialpedagogik, vt. 2013, Lärarutbildningen, NMS. Bakgrundsinformation/nyckeltal: Kursens namn: Utveckling, lärande och specialpedagogik Termin:vt 2013

Läs mer

Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h

Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h Cecilia Gärdén 2015-11-27 Jenny Lindberg Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h Om kursen Kursen har pågått på masternivå, distans, period 1 och 2 ht 2015, mellan 31

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design Antal svar: 13 (41) 1. Flervalsfråga Andel Allmänt Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 0% 2. Ganska bra 23,1% 3. Bra 69,2% 4. Mycket bra 7,7%

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (9) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6BI102, 6FY102, 6FY102 Ifall i allt väsentligt samläses med andra kurser

Läs mer

Kursrapport. Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap. Klinisk omvårdnad: Allmän Omvårdnad 25,5 Hp. Kursens namn:

Kursrapport. Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap. Klinisk omvårdnad: Allmän Omvårdnad 25,5 Hp. Kursens namn: Kursrapport Kursens namn: Inom program /fristående: Kursansvarig: Kurstid: (ex: V34 V44 Ht05) Klinisk omvårdnad: Allmän Omvårdnad 25,5 Hp Sjuksköterskeprogrammet SSK 10 Eva Fransson Anna Kängström V39

Läs mer

Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Kurskod: 2KN026 Start och slutdatum:

Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Kurskod: 2KN026 Start och slutdatum: Umeå universitet Institutionen för kostvetenskap Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Kurskod: 2KN02 Start och slutdatum: 020 00 Antal registrerade på kursen: 23 Datum för möte (programsamordnare, lärarrepresentanter

Läs mer

Portfölj (portfolio), T1, Stadium I, Läkarprogrammet, Örebro Universitet. Portfölj. Termin 1, Stadium I

Portfölj (portfolio), T1, Stadium I, Läkarprogrammet, Örebro Universitet. Portfölj. Termin 1, Stadium I Portfölj Termin 1, Stadium I Portföljen i korthet (gäller samtliga terminer) Vad är en portfölj? Portfölj (portfolio) är ett redskap som du som student använder för att synliggöra din lärandeprocess och

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering Sida 1 / 5 Sektionen för omvårdnad Sammanställning av kursutvärdering Vård vid akuta sjukdomstillstånd 15 hp campus HT14 (1SJ008) 64 av 102 studenter som gick hela kursen, besvarade enkäten (63%) Styrkor

Läs mer

METOD INKLUSIVE UPPSATSSAMORDNING, SK1313. Kursrapport HT18. Kursansvarig: Birgitta Niklasson

METOD INKLUSIVE UPPSATSSAMORDNING, SK1313. Kursrapport HT18. Kursansvarig: Birgitta Niklasson METOD INKLUSIVE UPPSATSSAMORDNING, SK1313 Kursrapport Kursansvarig: Birgitta Niklasson Denna kursrapport bygger på enkätsvar från 23 studenter. Totalt antal studenter på kursen denna termin var 38, vilket

Läs mer

Ange hur svarsfrekvens beräknats, t.ex. om studentantalet inkluderar omregistreringar eller ej

Ange hur svarsfrekvens beräknats, t.ex. om studentantalet inkluderar omregistreringar eller ej Kursrapport Kursens namn: Textproduktion 1 Antal högskolepoäng: 7,5 Inom program alt. fristående kurs: Webbredaktör 180 hp NGWEK17h Ladokkod: 31KTX1 Period (ex P1 2018): P2 2018 Svarsfrekvens i studentvärderingen,

Läs mer

Kursutvärdering mom 1 LHM, ht 13.

Kursutvärdering mom 1 LHM, ht 13. Kursutvärdering mom 1 LHM, ht 13. Vad har hjälpt mig att uppnå FSR:en Pedagogiska och tydliga genomgångar av teori och begrepp Inspirerande och engagerade lärare som höll intresset uppe och gjorde så att

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

MYCKET BRA (7/44) BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) INTE BRA (1/44)

MYCKET BRA (7/44) BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) INTE BRA (1/44) Kursutvärdering moment 4, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) Intressant Detta var det intressantaste kursmomentet Den sammanfattande föreläsningen i slutet

Läs mer

WEBBDIST12: Animering och multimedia för webben, distans 7,5 hp H13 (31RAN1)

WEBBDIST12: Animering och multimedia för webben, distans 7,5 hp H13 (31RAN1) Kursrapport Animering och multimedia för webben WEBBDIST12: Animering och multimedia för webben, distans 7,5 hp H13 (31RAN1) Kursansvarig Daniel Birgersson och Jan Buse Medverkande Daniel Birgersson, Stefan

Läs mer

Kursenkät basår ht 10- vt11

Kursenkät basår ht 10- vt11 Kursenkät basår ht 10- vt11 Antal svar: 36 1. Betyg på kursen. Medelbetyg på den blev 4,1 80% 60% 40% 20% 0% 1 2 3 4 5 2. Kursplan och måluppfyllelse Kursens mål har enligt kursplanen uppfyllts 6 5 4 helt

Läs mer

Struktur för kursutvärdering vid Fakulteten för teknik och samhälle

Struktur för kursutvärdering vid Fakulteten för teknik och samhälle Fakulteten för teknik och samhälle Fakultetskansliet Andreas Jacobsson Prodekan 1(8) 2014-10-13 Struktur för kursutvärdering vid Fakulteten för teknik och samhälle Inledning Kursutvärderingar är en viktig

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Kandidatarbete i skogsvetenskap med företagsekonomisk inriktning EX0593, 30269.1213 15 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Grund C Kursledare = Dimitris Athanassiadis Värderingsresultat Värderingsperiod:

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Projektledning och arbete i IT- projekt (BIT), vt2014

Projektledning och arbete i IT- projekt (BIT), vt2014 Institutionen för informatik Göran Landgren Sammanfattning av kursutvärdering Sid 1 (1) Sammanfattning av kursutvärdering Projektledning och arbete i IT- projekt (BIT), vt2014 Sammanfattning Svarsfrekvens:

Läs mer

Rutiner och mallar för kurs- och programuppföljning

Rutiner och mallar för kurs- och programuppföljning Lärarutbildningsnämnden Karin Fogelberg BESLUT KURS- OCH PROGRAMUPPFÖLJNING 2014-06-10 dnr G 2014/151 1/13 Lärarutbildningsnämnden Rutiner och mallar för kurs- och programuppföljning Lärarutbildningsnämnden

Läs mer

Fullgjorda kursutvärderingar: 15 Frågor: 27. Lärarens kommentar. Tack till alla er som deltog i kursutvärderingen!

Fullgjorda kursutvärderingar: 15 Frågor: 27. Lärarens kommentar. Tack till alla er som deltog i kursutvärderingen! Kursutvärdering för kursen: HRM, organisation och arbetsliv, moment 1, Introduktion och vetenskapligt arbete, 6 hp - Hösten 2016 Publicerad 2016-10-26 av Johan Örestig Fullgjorda kursutvärderingar: 15

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: 15 11 09 Kursfakta

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (6) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE216 - Moment 1 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra

Läs mer

3OM218. Examinator. Monica Christianson. 58% (14 av 24 möjliga personer) Muntlig utvärdering 2013-05 06

3OM218. Examinator. Monica Christianson. 58% (14 av 24 möjliga personer) Muntlig utvärdering 2013-05 06 Institutionen för omvårdnad Sammanställning [2013-06-13] [OM 218vt13] Sid 1 (1) Kursutvärdering Kursnamn och poäng Kvinno- och familjehälsa I, 7,5 hp Kurs inom program (ange program)/fristående Barnmorskeprogrammet,

Läs mer

Kursvärdering Antal svar på studenternas kursvärdering: 8 av totalt 26 tillfrågade (svarsfrekvens 31 %)

Kursvärdering Antal svar på studenternas kursvärdering: 8 av totalt 26 tillfrågade (svarsfrekvens 31 %) Kursvärdering Antal svar på studenternas kursvärdering: 8 av totalt 26 tillfrågade (svarsfrekvens 31 %) Förändringar som gjorts som ett resultat av utvärderingen av föregående kurstillfälle: En gemensam

Läs mer

Kursutvärdering/Kursrapport

Kursutvärdering/Kursrapport Kursutvärdering/Kursrapport Datum: 2016-03-07 Kursfakta Kursens namn Inom program/fristående Kursansvarig Kurstid (vecka vecka, termin) Antal kursdeltagare från start Forskningsmetoder inom klinisk vårdforskning,

Läs mer

Hel kurs 7.5 högskolepoäng/credits B2VF01. Antal som avslutat kurs:32 Program. Agneta Kullén Engström och Cecilia Ljungblad Kurstid: VT 2018

Hel kurs 7.5 högskolepoäng/credits B2VF01. Antal som avslutat kurs:32 Program. Agneta Kullén Engström och Cecilia Ljungblad Kurstid: VT 2018 Kursrapport Kursens namn: Antal högskolepoäng Ladok-kod: Förbättringskunskap och vårdutveckling ur ett hållbarhetsperspektiv Hel kurs 7.5 högskolepoäng/credits B2VF01 Antal registrerade studenter: 40 Program/fristående:

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (6) Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE237 Moment 1 Ifall kursen i allt väsentligt samläses

Läs mer

Policy för kvalitetsbygge: kursutvärdering

Policy för kvalitetsbygge: kursutvärdering 1 Policy för kvalitetsbygge: kursutvärdering Malmö högskolas övergripande mål är att vara en öppen och inkluderande högskola där studenter och medarbetare aktivt deltar i utvecklingen av lärosätets utbildningar.

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Utveckling av en ny utmaningsbaserad kurs i laboratoriemedicinsk diagnostik (18 hp) för blivande biomedicinska analytiker studenter

Utveckling av en ny utmaningsbaserad kurs i laboratoriemedicinsk diagnostik (18 hp) för blivande biomedicinska analytiker studenter Utveckling av en ny utmaningsbaserad kurs i laboratoriemedicinsk diagnostik (18 hp) för blivande biomedicinska analytiker studenter Tove.sandberg@mah.se Anna.gustafsson@mah.se Gabriela.enggren@mah.se Bakgrund

Läs mer

MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA (1/48)

MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA (1/48) Kursutvärdering moment 1, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA Enkelt att komma igång och bra tempo Intressant och lärorikt Bra

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta Kursens namn Inom program / fristående Kursansvarig

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: 201511232

Läs mer

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning VT 2016

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning VT 2016 Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs Universitet, VT:2016 Kurs: SK 1313 Metod inklusive uppsatssamordning 15 hp Kursansvarig: Jenny de Fine Licht Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (7) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE237 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Livsvetenskaplig grundkurs BI0960, 30036.1213 30 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Grund A Kursledare = Torbjörn Lundh Värderingsresultat Värderingsperiod: 2013-05-30-2013-07-26 Antal svar 14 Studentantal

Läs mer

Kursutvärdering BIMA37 HT14

Kursutvärdering BIMA37 HT14 Kursutvärdering BIMA37 HT14 Antal respondenter: 19 : 13 Svarsfrekvens: 68,42 % Kursen byggde vidare på mina tidigare kunskaper Kursen byggde vidare på mina tidigare kunskaper 3. 3 (23,1%) 4. 4 (30,8%)

Läs mer

Kursrapport Bibliotek och användare 1, 7,5 hp, VT 2015, BIB14 (31BIA1)

Kursrapport Bibliotek och användare 1, 7,5 hp, VT 2015, BIB14 (31BIA1) Kursrapport Bibliotek och användare 1, 7,5 hp, VT 2015, BIB14 (31BIA1) Kursens innehåll och genomförande Kursen anknyter till forskningsfältet Information Needs, Seeking and Use (INSU) och fokuserar därmed

Läs mer

- sammanställning och analys av värdering på kursen Kultur och kommunikation

- sammanställning och analys av värdering på kursen Kultur och kommunikation Kursrapport - sammanställning och analys av värdering på kursen Kultur och kommunikation (kurs 1:2, hösten 2011 på utbildningen Grundlärare med inriktning mot arbete i fritidshem, kursledare är undertecknad

Läs mer

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Kursutvärdering moment 2, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Jag är nöjd med de regelbundna föreläsningarna och seminarierna,

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer