Kursanalys för Människa-Datorinteraktion, 2D poäng

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kursanalys för Människa-Datorinteraktion, 2D poäng"

Transkript

1 Kursanalys för Människa-Datorinteraktion, 2D poäng År 2005 Allmän kursbeskrivning Kursen är en inledande kurs som behandlar människa-datorinteraktion (MDI) med fokus på hur man kan arbeta för att skapa system som fokuserar användning och användares behov. Huvudsakligen är det ett tvärvetenskapligt MDI perspektiv som lyfts fram, med betoning på hur man kan förstå MDI-begrepp i relation metodik och design. Kursen strävar efter att skapa en förståelse för människa-datorinteraktion utan att göra studenterna till experter. Kursomgången 2005 var kraftigt omarbetad utifrån KTHs nya pedagogiska riktlinjer med utspridda och öppna examinationsuppgifter. Övningarna fokuserade på designarbete genom en strukturerad metodik som inbegriper målanalys, personas + scenarios, designmetodik, utvärdering. Kursdata När kursen genomfördes: Period 1 Kursansvarig: Henrik Artman Övriga föreläsare: Anna Stockhaus, Ann Lantz, Nils-Erik Gustafsson, Klas Karlgren, Yngve Sundblad, Olle Bälter, Erik Markensten och Rósa Guðjónsdóttir. Handledare: Henrik Artman, Anna Stockhaus, Rosa Gudjonsdottir Undervisningstimmar: 20 tim + 5 övningstillfällen á 2 timmar Moment: Kursen ger totalt 4 poäng. Ett moment om 2 poäng innebär en gruppuppgift, ett annat moment om 2 poäng examineras genom 4 inlämningsuppgifter. En ytterligare uppgift var frivillig och ett krav för högsta betyg [betyg 5]. Antal registrerade studenter: 100 Antal direkt avhoppade studenter: 3 Prestationsgrad: 88% ((93% [projekt] + 83% [inlämningsuppgifter]) / 2) Examinationsgrad: 83% Kurslitteratur: Preece, J. et al. (2002) Interaction Design: Beyond Human-Computer Interaction. John Wiley & Sons. Kurskompendium med extra material om bl.a. Personametodiken.

2 Mål Kursens övergripande mål är att ge Insyn i hur människor fungerar i samspel med teknik Översikt av teorier och metoder för att utveckla användbara system Vägledning för vad man ska beakta vid utformning av gränssnitt. En inledning till människa-datorinteraktion både som teori och praktik. På kurswebbplatsen finns mer detaljerade kursmål. Kursansvarigs sammanfattning av denna kurs och undervisningen Denna kurs föregicks av en kraftig om- och genomarbetning av kursmål samt examinationsuppgifter i enlighet med det pedagogiska upplägg som förordas av KTH:s pedagogikexpertis samt lärs ut på pedagogiska kurser för KTH-lärare. Detta har inneburit en tämligen genomgående reformering av kursen. I kursen har vi tidigare arbetat med hemtentamen, uppdelat i två omgångar för godkänt samt högre betyg, vilket varit uppskattat av studenterna. Detta år valde vi dock att sprida ut 4-5 inlämningsuppgifter över hela kursen för att jämna ut studenternas arbetsbörda över hela kursen. Det har varit vår ambition att inlämningsuppgifterna ska vara tämligen öppna så att studenten ska kunna fokusera det som hon/han finner mest intressant. Projektet, som varit uppskattat sedan tidigare, har endast modifierats i mindre grad exempelvis genom att vi tagit bort den skriftliga rapporteringen. Denna förändring som vi lärare inom MDI trodde var positiv var inte helt okomplicerad. Studenterna upplevde att lydelsen för inlämningsuppgifterna var otydliga och svåra, särskilt för den första uppgiften. Efter första uppgiften ansåg vi examinatörer att vi inte kunde godkänna mer än ca 50% av studenterna eftersom de inte använt begrepp från litteratur och föreläsningar enligt uppgiftslydelsen. Kursledningen, och särskilt kursansvarig, fick mycket kritik för hur han/jag hanterade problemet att studenterna inte enligt våra avsikter fullgjorde uppgiften. Situationen var/är olycklig och jag önskar att jag hade löst den på annat sätt. Denna första examinationsuppgift präglade dock studenternas syn på kursen. Det ska dock tilläggas att övriga inlämningsuppgifter fungerade mycket bättre både vad gäller förståelsen av uppgifterna och prestationen från studenterna. Som kursansvarig har jag upplevt att kursen, bortsett från ovan nämnda olyckliga situation, har fungerat bra. Det är tydligt att inlämningsuppgifterna inte helt är klara och behöver förändras. Mängden inlämningsuppgifter samt önskemålet från studenterna att de ska bedömas mycket snabbt har varit betungande och det har varit svårt att tillfylles möta både våra egna och studenternas högt ställda mål. Med dessa mer öppna inlämningsuppgifter kan man tydligare se de olika studenternas ambition och intresse för kursinnehållet. Det är tydligt detta år att några studenter har ett mycket lågt intresse för kursinnehållet och endast går kursen för att den är obligatorisk på deras program, samtidigt kan man tydligt se de studenter som med hög ambition arbetar med uppgifterna målinriktat och kritiskt.

3 Projektuppgiften Projektuppgiften har fungerat bra enligt övningsledarna. Några studenter har opponerat sig mot att uppgiften inte är helt verklighetstrogen. Tyvärr finns det inte möjligheter att inom kursen skapa en fullt verklighetstrogen uppgift. Någon upplevde att uppgiften var otydlig i början vilket är naturligt då det handlar om kreativt designarbete. Handledarnas roll har varit att stödja det kreativa och analytiska arbetet under tiden, vilket fungerar fint. I övrigt var enligt studenterna projektuppgiften intressant och meningsfull. Föreläsningarna Kursen hade ett brett fokus med relativt väl avgränsade föreläsningar. Föreläsarna följde inte boken till punkt och pricka, utan var tillsagda att se grundboken som en slags bas för föreläsningarna. Externa föreläsare presenterade huvudsakligen kompletterande kunskaper och perspektiv. Studenterna tyckte att föreläsningarna varit relevanta, men ojämna pedagogiskt sett. Någon påpekar att han/hon inte insett föreläsningarnas vikt för att ta sig an kursinnehållet och genomföra inlämningsuppgifterna. Flera studenter påtalar speciellt att salen F1 är under all kritik både avseende akustik och föreläsningsresurser [projektor, video]. Detta är kursledningen helt överens med. Examination Examinationen bestod dels i aktiv medverkan på övningar samt 4-5 inlämningsuppgifter. Som beskrevs i inledningen ovan upplevde studenterna att uppgiftslydelserna inte var lätta att förstå. Från kursledningens sida har det varit tydligt att studenterna på ett annat sätt än tidigare år börjat använda och reflektera över kursens innehåll under föreläsningar och i projektet. Vi tror att detta kan härledas till examinationsformen och att studenterna genom detta i högre grad uppfyllt kursmålen. Kurslitteratur Grundboken (Preece etal) har fått goda omdömen. Några har sagt mig att den kanske inte är tillräckligt praktiskt orienterad och att många av de metoder boken presenterar är mer ambitiösa än vad som är rimligt. Någon har upplevt att det är negativt med en engelsk bok. Kursbunten har fått mer varierade omdömen där man antingen upplever dem som mindre bra eller bra. Några studenter upplever att föreläsarna i alltför liten utsträckning har relaterat till kursboken. Fyra studenter säger sig inte alls ha läst boken. Vi har detta år valt att arbeta med samma kursbok för både denna kurs och fortsättningskursen. Jag upplever att boken håller en bra kvalitet och fungerar bra för att studera självmant. Studentenkät Till denna kurs återanvände jag förra årets enkät med några tillägg av frågor som rörde studenternas förväntningar tidigt i kursen. 85 studenter besvarade enkäten. Enkäten visas i sin helhet nedan. Enkäten distribuerades via övningsledarna vid det sista övningstillfället.

4 Sammanfattning Allmänt har kursen har fått hyggligt helhetsomdöme av studenterna men det finns ett antal starkt kritiska röster. Flertalet upplevde att det var en lagom arbetsbörda under kursen, men det är påfallande fler detta år som svarat att arbetsbördan är för hög. Kursmålen Kursmålen har uppnåtts enligt flertalet av studenterna. Några röster: Bra och intressant kurs, att få in användarperspektivet, Bra introkurs. Ser fram emot fortsättningen, Tycker att det har varit lärorikt men att strulet i början ledde till att kursen inte kändes lika kul, För höga krav för att få 3:a. Informationen om inlämningsuppgifternas innehåll kunde varit tydligare. Dålig feedback på inlämningsuppgifterna. Ett mycket intressant ämne där projektuppgiften känns som den gav mest då vi fick praktisera det vi lärt oss. I övrigt är det huvudsakligen uppgiftslydelserna som får kommentarer som otydliga, ospecificerade etc. Litteraturen Litteraturen ansågs av huvuddelen som relativt bra. De som angett kommentarer säger att de inte läst eller ignorerat litteraturen. Föreläsningarna Föreläsningarna har upplevts som bra till mindre bra. Någon har påpekat att de första och sista föreläsningarna var mest givande, däremellan var föreläsarna inte tydligt kopplade till litteraturen. Projektuppgiften Projektuppgiften har upplevts som relevant och meningsfull. Flertalet anser att just projektuppgiften fått dem att tänka på teknikutveckling utifrån ett användarperspektiv. Inlämningsuppgifterna Inlämningsuppgifterna delar studenterna i två läger. Man tycker antingen att de varit bra eller mindre bra. En positiv röst skriver: Inlämningsuppgifterna har varit riktigt bra. Och fått en att tänka. Lite klarare vad som skall presteras. Sammanfattning av teori eller personliga reflektioner, en mindre positiv säger: Svårt att se vad som krävs. Lite höga krav för en 3:a, samt Mest tänkt på vad som eftersöks för ett godkänt betyg. Överlag anser man att uppgifterna varit luddigt formulerade. Totalt Nej, inte alls /dålig Nej, tveksamt /mindre bra Enkät Mittemellan Ja, relativt väl / Bra Ja, mycket väl / Mycket bra 1. Anser du att kursen har gett dig en översikt angående hur man kan analysera användarbehov samt planera för användarcentrerade aktiviteter i systemutvecklingsprocessen? Hur var kursboken? b. Hur var texterna i kursbunten? Hur var föreläsningarna pedagogiskt sett? Totalt

5 4. Hur väl har föreläsningarna breddat och utvecklat litteraturen? Har inlämningsuppgifterna varit intressanta och meningsfulla? Har inlämningsuppgifterna hjälpt dig att tänka på teknikutveckling utifrån ett användarperspektiv? Hur fungerade inlämningsuppgifterna som examinationsform? Har projektuppgiften varit intressant och meningsfull? Har projektuppgiften hjälpt dig att tänka på teknikutveckling utifrån ett användarperspektiv? Hur stor procentdel av föreläsningarna var du på? (ringa in) Hur stor var arbetsbördan i förhållande till kurspoängen? % 26 [hög] 13-50% 0 55 [lagom] % % 85 1 [låg] Har kursformen gett möjlighet till självständigt, kreativt och kritiskt lärande? Anser du att du fått förståelse för hur människor tänker i relation till MDI? Studentförväntning: Har du fått god förståelse över hur MDI kan praktiseras i näringslivet? Studentförväntning: Upplever du att kursen givit dig nya perspektiv (se problem ur nya synvinklar)? Studentförväntning: Upplever du att du lärt dig hur du kan arbeta pedagogiskt då du bygger nya datorsystem? Planerade förändringar Vi kommer se över inlämningsuppgifternas ordalydelse så att de blir enklare och tydligare. Vi kommer ta bort en inlämningsuppgift. Vi kommer se över föreläsarna. Förbättra kurswebbsidan

RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS

RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS UPPSALA UNIVERSITET Institutionen för musikvetenskap RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS Kurs: Musikteori 1/Musikvetenskap A Delkurs: Satslära/funktionsanalys Termin: VT 211 Totalt besvarade

Läs mer

Formulär för kursansvarig. Kursanalysen utförs under kursens gång. Nomenklatur: F föreläsning, Ö övning, R räknestuga, L laboration, S seminarium)

Formulär för kursansvarig. Kursanalysen utförs under kursens gång. Nomenklatur: F föreläsning, Ö övning, R räknestuga, L laboration, S seminarium) Kursanalys KTH 1 Formulär för kursansvarig. Kursanalysen utförs under kursens gång. Nomenklatur: F föreläsning, Ö övning, R räknestuga, L laboration, S seminarium) KURSDATA Obligatorisk del 2 Kursens namn

Läs mer

Kursanalys DA2003 höst 2017

Kursanalys DA2003 höst 2017 Kursanalys DA2003 höst 2017 Kursdata Programmeringsteknik, DA2003, 6 högskolepoäng Kursledare: Emma Riese Examinator: Olle Bälter Kursen är en webbkurs som inte kräver någon fysisk närvaro, den avslutande

Läs mer

Kursanalys DA2003 sommar 2017

Kursanalys DA2003 sommar 2017 Kursanalys DA2003 sommar 2017 Kursdata Programmeringsteknik, DA2003, 6 högskolepoäng Kursledare: Emma Riese Examinator: Olle Bälter Kursen är en webbkurs som inte kräver någon fysisk närvaro, den avslutande

Läs mer

TVÅ MDI-kurser. Välkommen till Människa- Datorinteraktion, översikt. Vem är jag? Vem jag tror Ni är? Era förväntningar på kursen. Denna kurs...

TVÅ MDI-kurser. Välkommen till Människa- Datorinteraktion, översikt. Vem är jag? Vem jag tror Ni är? Era förväntningar på kursen. Denna kurs... Välkommen till Människa- Datorinteraktion, översikt TVÅ MDI-kurser Översiktskurs du är här!!! Ger INTE möjlighet till inriktning Grundkurs intro i K2 just nu! Krav på kognitionsspykologi Ger rätt till

Läs mer

Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%)

Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%) Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%) 1. Det var lätt att veta vilken nivå som förväntades på mitt arbete fördelning

Läs mer

ANVÄNDARCENTRERAD SYSTEMDESIGN Period 42, 2003 IT4

ANVÄNDARCENTRERAD SYSTEMDESIGN Period 42, 2003 IT4 SAMMANSTÄLLNING 1 (6) ANVÄNDARCENTRERAD SYSTEMDESIGN Period 42, 2003 IT4 Sammanfattning: Detta är en mycket intressant, relevant och väl genomförd kurs. Både kursens huvudsakliga föreläsare och de flesta

Läs mer

Kursledare och övriga föreläsare och övningsassistenter. Antal undervisningstimmar uppdelat på föreläsningar, övningar och andra undervisningsformer

Kursledare och övriga föreläsare och övningsassistenter. Antal undervisningstimmar uppdelat på föreläsningar, övningar och andra undervisningsformer Kursdata Kursens namn, nummer och poängtal XML för publicering, 2D1517, 5 poäng När kursen genomfördes Period 1-2, 2002 Kursledare och övriga föreläsare och övningsassistenter Kursledare/föreläsare/labhandledare:

Läs mer

Ange hur svarsfrekvens beräknats, t.ex. om studentantalet inkluderar omregistreringar eller ej

Ange hur svarsfrekvens beräknats, t.ex. om studentantalet inkluderar omregistreringar eller ej Kursrapport Kursens namn: Textproduktion 1 Antal högskolepoäng: 7,5 Inom program alt. fristående kurs: Webbredaktör 180 hp NGWEK17h Ladokkod: 31KTX1 Period (ex P1 2018): P2 2018 Svarsfrekvens i studentvärderingen,

Läs mer

Formulär för kursansvarig. Kursanalysen utförs under kursens gång. Nomenklatur: F föreläsning, Ö övning, R räknestuga, L laboration, S seminarium)

Formulär för kursansvarig. Kursanalysen utförs under kursens gång. Nomenklatur: F föreläsning, Ö övning, R räknestuga, L laboration, S seminarium) Kursanalys - KTH 1 Formulär för kursansvarig. Kursanalysen utförs under kursens gång. Nomenklatur: F föreläsning, Ö övning, R räknestuga, L laboration, S seminarium) KURSDATA Obligatorisk del 2 Kursens

Läs mer

Examination 1: Hemtentamen, (1,5hp) I hemtentamen skulle studenten med hjälp av kurslitteraturen besvara två frågor om ca 1 A4- sida vardera.

Examination 1: Hemtentamen, (1,5hp) I hemtentamen skulle studenten med hjälp av kurslitteraturen besvara två frågor om ca 1 A4- sida vardera. Kursrapport 31ESM1 V17-1 Sociala medier, distans, 7,5 hp, NGWDK16h Kursansvariga: David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Övriga medverkande lärare: Emma Forsgren Helena Francke Jan Nolin Jasmina

Läs mer

Formulär för kursansvarig. Kursanalysen utförs under kursens gång. Nomenklatur: F föreläsning, Ö övning, R räknestuga, L laboration, S seminarium)

Formulär för kursansvarig. Kursanalysen utförs under kursens gång. Nomenklatur: F föreläsning, Ö övning, R räknestuga, L laboration, S seminarium) Kursanalys - KTH 1 Formulär för kursansvarig. Kursanalysen utförs under kursens gång. Nomenklatur: F föreläsning, Ö övning, R räknestuga, L laboration, S seminarium) KURSDATA Obligatorisk del 2 Kursens

Läs mer

Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1)

Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1) Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1) Kursansvariga var David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Övriga medverkande lärare: Emma Forsgren Helena Francke Claes Lennartsson

Läs mer

Kursrapport kurs SC131B VT 2018

Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Delkurs 1: Humanjuridik, 7,5 hp Kursansvarig: Mikael Matteson Antal registrerade studenter: 82 Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 28 Svarsfrekvens:

Läs mer

Kursansvariga: David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen

Kursansvariga: David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Kursrapport NSMFR1 V17-1 Sociala medier och social interaktion, 7,5 hp Kursansvariga: David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Övriga medverkande lärare: Emma Forsgren Helena Francke Jan Nolin

Läs mer

Kursvärdering Forskningsmetodik för logopedi

Kursvärdering Forskningsmetodik för logopedi Kursvärdering Forskningsmetodik för logopedi Forskningsmetodik i logopedi (32613HT16) Results of survey Startade: den 16 november 2016 Avslutad: den 9 december 2016 Svarsfrekvens: 74% ( 17 / 23 ) Elektroniskt

Läs mer

BG306A Strukturmekanik, bärverksanalys MT129A Finita elementmetoden

BG306A Strukturmekanik, bärverksanalys MT129A Finita elementmetoden BG306A Strukturmekanik, bärverksanalys MT129A Finita elementmetoden Antal svar: 16 (14+28) 1. Flervalsfråga Andel Allmänt Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 0% 2. Ganska bra 12,5% 3. Bra 50% 4. Mycket

Läs mer

CTR BIVC12 V13. Antal respondenter: 6 Antal svar: 5 Svarsfrekvens: 83,33 %

CTR BIVC12 V13. Antal respondenter: 6 Antal svar: 5 Svarsfrekvens: 83,33 % CTR BIVC12 V13 Antal respondenter: 6 Antal : Svarsfrekvens: 83,33 % Lärandemål Nedan presenteras kursens lärandemål. Bedöm först i vilken utsträckning anser du att dessa lärandemål behandlats i undervisningen,

Läs mer

Kursrapport för WEBBDIST13: Textproduktion 1, distans, V14 7,5 hp (31ETP1)

Kursrapport för WEBBDIST13: Textproduktion 1, distans, V14 7,5 hp (31ETP1) Kursrapport för WEBBDIST13: Textproduktion 1, distans, V14 7,5 hp (31ETP1) Kursansvariga: Charlotte von Essen Anna Vörös Lindén Medverkade på kursen gjorde även: Camilla Hentschel (handledning och rättning)

Läs mer

Kursrapport för WEBB12: Textproduktion 2 V14 7,5 hp (31WTX2)

Kursrapport för WEBB12: Textproduktion 2 V14 7,5 hp (31WTX2) Kursrapport för WEBB12: Textproduktion 2 V14 7,5 hp (31WTX2) Kursansvariga: Charlotte von Essen Anna Vörös Lindén Övriga medverkande lärare: Karin Dessne David Gunnarsson Linda Rydh Jonas Söderholm Birgitta

Läs mer

Uppsats i MDI En reflektion över designarbetet i tidigare inlämningsuppgift

Uppsats i MDI En reflektion över designarbetet i tidigare inlämningsuppgift Uppsats i MDI En reflektion över designarbetet i tidigare inlämningsuppgift Personlig uppsats i kursen Människa-datorinteraktion Magisterprogrammet MDI/ID 2003 11 03 Mattias Ludvigsson it3luma@ituniv.se

Läs mer

Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015

Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015 Kursutvärdering Sid 1 (5) Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015 Svarsfrekvens: 78 % (18/23) 1. Hur bedömer du som helhet kursens kvalitet? (1-5) Medel: 4,1 2. Dina förväntningar innan kursen?

Läs mer

Programbokslut för VASIN med start Specialistsjuksköterskeprogrammet. Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN

Programbokslut för VASIN med start Specialistsjuksköterskeprogrammet. Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN Programbokslut för VASIN med start 2017 Specialistsjuksköterskeprogrammet Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN Innehållsförteckning Om programbokslutet... 2 Intensivvårdssjukvård 100 % VASIN... 3 Om

Läs mer

Kursvärdering UM2204 V17

Kursvärdering UM2204 V17 Kursvärdering UM0 V respondenter: 7 : Svarsfrekvens:,9 %. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen 10 (8,8%) Helt Vet ej 0 (0,0%) 6. Studentens insats Jag är nöjd med min egen insats Jag

Läs mer

Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018

Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018 Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018 SK1224 Miljöpolitikens villkor, 15 hp Fördjupningskurs i statsvetenskap, grundnivå Kursansvarig lärare: Frida Boräng, frida.borang@pol.gu.se Medverkande

Läs mer

Kursrapport för Formgivning av webbsidor 7,5 hp, HT2014, Campus (31KFW1)

Kursrapport för Formgivning av webbsidor 7,5 hp, HT2014, Campus (31KFW1) Kursrapport för Formgivning av webbsidor 7,5 hp, HT2014, Campus (31KFW1) Kursansvariga: Linda Rydh & Ty Nilsson Nedanstående uppgifter hämtades från Ladok 2015 06 01: Antal registrerade studenter på kursen:

Läs mer

WEBBDIST12: Animering och multimedia för webben, distans 7,5 hp H13 (31RAN1)

WEBBDIST12: Animering och multimedia för webben, distans 7,5 hp H13 (31RAN1) Kursrapport Animering och multimedia för webben WEBBDIST12: Animering och multimedia för webben, distans 7,5 hp H13 (31RAN1) Kursansvarig Daniel Birgersson och Jan Buse Medverkande Daniel Birgersson, Stefan

Läs mer

Kursvärdering UM2201 HT18

Kursvärdering UM2201 HT18 Kursvärdering UM2201 HT18 respondenter: 121 : 89 Svarsfrekvens: 7,55 % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen 6 (6,7%) 0 (,9%) 1 (6,1%) Vet ej 1 (1,1%) 89 6. Studentens insats Jag är

Läs mer

CEQ-kommentarer Kurser år 2. CEQ-kommentarer Kurser år 2

CEQ-kommentarer Kurser år 2. CEQ-kommentarer Kurser år 2 CEQ-kommentarer Kurser år 2 Innehåll LP1... 2 Introduktion till mikroekonomisk teori, EXTA40... 2 Logistik, MTTF01... 2 LP2... 3 Matematisk statistik, allmän kurs, FMS012... 3 LP3... 3 Programmeringsteknik,

Läs mer

Sammanställning av Kursvärdering Material och Design (CBGB04) Hållfasthetslära Lärare: Nils Hallbäck

Sammanställning av Kursvärdering Material och Design (CBGB04) Hållfasthetslära Lärare: Nils Hallbäck Sammanställning av Kursvärdering Material och Design (CBGB04) Hållfasthetslära Lärare: Nils Hallbäck Antal som följde kursen: ca. 30 Antal svar: 17 Dåligt Måluppfyllelse och helhet 1 2 3 4 5 Överensstämde

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Vattenresursteknik MV0190, 30056.1314 5 Hp Studietakt = 35% Nivå och djup = Avancerad Kursledare = Abraham Joel Värderingsresultat Värderingsperiod: 2014-03-05-2014-04-04 Antal svar 8 Studentantal 52 Svarsfrekvens

Läs mer

MDI med didaktisk inriktning DH2624

MDI med didaktisk inriktning DH2624 MDI med didaktisk inriktning DH2624 Elina Eriksson elina@kth.se Vad som händer idag: Intro Didaktik Övningar Praktikaliteter 1 2013-09- 02 Vem är jag? Era förväntningar på kursen 2 Vem jag tror Ni är?

Läs mer

Kursutvärdering: Solen och andra stjärnor (AS1005), 7,5hp, HT Hur viktigt tycker du det är att orienteringskurser av detta slag erbjuds?

Kursutvärdering: Solen och andra stjärnor (AS1005), 7,5hp, HT Hur viktigt tycker du det är att orienteringskurser av detta slag erbjuds? Kursutvärdering: Solen och andra stjärnor (AS1005), 7,5hp, HT17 : 1. Hur viktigt tycker du det är att orienteringskurser av detta slag erbjuds? Hur viktigt tycker du det är att orienteringskurser av detta

Läs mer

VT17-1DV432-Inledande programmering med Java-7,5hp-Ortsoberoende-100%-Distans

VT17-1DV432-Inledande programmering med Java-7,5hp-Ortsoberoende-100%-Distans VT17-1DV432-Inledande programmering med Java-7,5hp-Ortsoberoende-100%-Distans Antal respondenter: 42 : Svarsfrekvens: 42,86 % Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Vilket sammanfattande omdöme ger

Läs mer

MO8007 VT2017. Antal svar: 4

MO8007 VT2017. Antal svar: 4 MO8007 VT07 Antal :. Vad var bäst med kursen? Vad var bäst med kursen? Aitors engagemang som labassistent The tight connection between the course literature, lectures and laboratories. Innehållet och upplägget!

Läs mer

Kursvärdering UMK702 Del 3 NV-didaktik HT17

Kursvärdering UMK702 Del 3 NV-didaktik HT17 Kursvärdering UMK70 Del NV-didaktik HT17 Antal respondenter: 19 Antal : Svarsfrekvens:,1 % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen Antal 7 (58,%) (5,0%) Vet ej 0 (0,0%). Studentens insats

Läs mer

RESULTAT KURSVÄRDERING IT-medicinprogrammet termin 5 Kurs: Vårdens organisation och ledning, 4p. Ht 2005

RESULTAT KURSVÄRDERING IT-medicinprogrammet termin 5 Kurs: Vårdens organisation och ledning, 4p. Ht 2005 IT-medicinprogrammet termin ledning, p HT (rev ) () RESULTAT KURSVÄRDERING IT-medicinprogrammet termin ledning, p. Ht Svarsfrekvens: % ( personer) n= personer. Skala: Från (mycket lite, mycket dålig) till,

Läs mer

Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen

Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen Förskollärarutbildning hösten 01 Kurs FO09A, 1: Barndom och lärande:, Omsorg, fostran och samarbete Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen Sammanställningen bygger på svar

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Arbetsplanering inom djursjukvård DO0045, 40160.1314 5 Hp Studietakt = 35% Nivå och djup = Grund Kursledare = Lena Svendenius Värderingsresultat Värderingsperiod: 2014-06-03-2014-06-22 Antal svar 10 Studentantal

Läs mer

Vetenskaplighet 1,5 hp, Tillfälle 1, HT16

Vetenskaplighet 1,5 hp, Tillfälle 1, HT16 Vetenskaplighet 1,5 hp, Tillfälle 1, HT16 Antal respondenter: 5 Antal : Svarsfrekvens: 60,00 % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen Antal 1 Inte alls 1 (,8%) 1 (66,7%) Vet ej 0 (0,0%)

Läs mer

MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA (1/48)

MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA (1/48) Kursutvärdering moment 1, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA Enkelt att komma igång och bra tempo Intressant och lärorikt Bra

Läs mer

FK Elektromagnetism och vågor

FK Elektromagnetism och vågor FK5019 - Elektromagnetism och vågor Antal respondenter: Antal : Svarsfrekvens: 7,92 % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen Antal 1 (,%) 11 (7,%) 10 (,5%) Vet ej 0 (0,0%). Studentens

Läs mer

TTIT02-Matematisk Grundkurs

TTIT02-Matematisk Grundkurs 1 (6) TTIT02-Matematisk Grundkurs Sändlista Inger Klein Tea Nygren Siv Söderlund Magdalena Smeds Joakim Arnlind Göran Forsling Kurskod TTIT02 Examinator Joakim Arnlind Kursen gavs Årskurs 1 Termin HT Kursens

Läs mer

Vem är jag? Välkommen till Människa- Datorinteraktion, Inledande. Era förväntningar på kursen. Vem jag tror Ni är? Fortsättning från denna kurs..

Vem är jag? Välkommen till Människa- Datorinteraktion, Inledande. Era förväntningar på kursen. Vem jag tror Ni är? Fortsättning från denna kurs.. Välkommen till Människa- Datorinteraktion, Inledande Vem är jag? Henrik Artman Beteendevetare, systemvetare, kommunikationsforskare Inriktning MDI Forskat på ledningssystem (SOS) Arbetat som MDI-konsult

Läs mer

Kursutvärdering GK1 struktur 7.5hp Ht16

Kursutvärdering GK1 struktur 7.5hp Ht16 Kursutvärdering GK1 struktur 7.5hp Ht16 respondenter: 82 : 3 Svarsfrekvens: 1,6 % 1. Arbetsbelastning. Hur många timmar per vecka har du uppskattningsvis ägnat åt att läsa teori och göra övningsuppgifter

Läs mer

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 UMEÅ UNIVERSITET Institutionen för informatik Lärare: Rikard Harr, Angelica Svelander oktober 6, 2016 Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 Sammanlagt lämnades 36 utvärderingar

Läs mer

Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod

Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod Datum: 2011-07-05 10:22:32 Besvarad av: 14(20) (70%) 1. I vilken utsträckning anser du att du uppnått de angivna kursmålen?

Läs mer

FK Introduktion till anatomi, fysiologi och onkologi - VT2018

FK Introduktion till anatomi, fysiologi och onkologi - VT2018 FK05 - Introduktion till anatomi, fysiologi och onkologi - VT08 respondenter: 0 : Svarsfrekvens: 0,00 % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen (5,0%) (5,0%) (5,0%) Vet ej (5,0%) 6.

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Makroekonomi NA0133, 40043.1415 10 Hp Studietakt = 65% Nivå och djup = Grund Kursledare = Rob Hart Värderingsresultat Värderingsperiod: 2015-06-04-2015-09-30 Antal svar 29 Studentantal 88 Svarsfrekvens

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (6) Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE216 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med

Läs mer

Algebrans grunder ht15

Algebrans grunder ht15 Algebrans grunder ht5 Antal : Kursen som helhet Kursens innehåll uppfyllde mina förväntningar. Kursens innehåll uppfyllde mina förväntningar. Antal Instämmer delvis (75,0%) (00,0%) Kursens innehåll uppfyllde

Läs mer

Kursvärdering: Översiktskurs i astronomi (AS1003), distans, ht18

Kursvärdering: Översiktskurs i astronomi (AS1003), distans, ht18 Kursvärdering: Översiktskurs i astronomi (AS0), distans, ht18 respondenter: 15 : 2 Svarsfrekvens: 2,00 % 1. Min huvudsakliga nuvarande sysselsättning är Min huvudsakliga nuvarande sysselsättning är Yrkesarbete,

Läs mer

SOAN33, Socialt arbete med barn och unga, 15 högskolepoäng Social Work with Children and Young People, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

SOAN33, Socialt arbete med barn och unga, 15 högskolepoäng Social Work with Children and Young People, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SOAN33, Socialt arbete med barn och unga, 15 högskolepoäng Social Work with Children and Young People, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen

Läs mer

Kursrapporter för 31ETX3 V17-2 respektive 31KTX3 V17-2

Kursrapporter för 31ETX3 V17-2 respektive 31KTX3 V17-2 Kursrapporter för 31ETX3 V17-2 respektive 31KTX3 V17-2 Kursrapport för 31ETX3 V17-2 Textproduktion 3, distans, 7,5 hp NGWDK15h Kursansvariga: Charlotte von Essen och Sirpa Bark Övriga medverkande lärare

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering Sida 1 / 5 Sektionen för omvårdnad Sammanställning av kursutvärdering Vård vid akuta sjukdomstillstånd 15 hp campus HT14 (1SJ008) 64 av 102 studenter som gick hela kursen, besvarade enkäten (63%) Styrkor

Läs mer

hög grad 3. I vilken grad har du haft problem under kursen p.g.a. bristande förkunskaper?

hög grad 3. I vilken grad har du haft problem under kursen p.g.a. bristande förkunskaper? KURSVÄRDERING Mycket Ganska Varken Ganska Mycket missnöjd missnöjd nöjd el nöjd nöjd missnöjd 1. Hur nöjd är du med den kursinformation som fanns tillgänglig före kursstart? 2. Hur nöjd är du med den kursinformation

Läs mer

TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2

TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2 1 (5) TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2 Sändlista Kurskod Examinator Mathias Henningsson Karin Karltorp Susann Årnfelt Seth Ramström Clas Rydergren Li Li Tunek Johan Holtström TEII42

Läs mer

Kursrapport. Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap. Klinisk omvårdnad: Allmän Omvårdnad 25,5 Hp. Kursens namn:

Kursrapport. Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap. Klinisk omvårdnad: Allmän Omvårdnad 25,5 Hp. Kursens namn: Kursrapport Kursens namn: Inom program /fristående: Kursansvarig: Kurstid: (ex: V34 V44 Ht05) Klinisk omvårdnad: Allmän Omvårdnad 25,5 Hp Sjuksköterskeprogrammet SSK 10 Eva Fransson Anna Kängström V39

Läs mer

WEBBDIST13: Formgivning och layout, 7,5 hp V14 (31EFO1)

WEBBDIST13: Formgivning och layout, 7,5 hp V14 (31EFO1) Kursrapport för: WEBBDIST13: Formgivning och layout, 7,5 hp V14 (31EFO1) Kursansvarigas namn: Jan Buse & Daniel Birgersson Antal registrerade studenter: 37 st. Antal godkända studenter på hela kursen vid

Läs mer

Kursutvärdering. Kurs: IKK: Projektkurs geografiska informationssystem (GIS) 7,5 hp

Kursutvärdering. Kurs: IKK: Projektkurs geografiska informationssystem (GIS) 7,5 hp Institutionen för geografi och ekonomisk historia Kursutvärdering Kurs: IKK: Projektkurs geografiska informationssystem (GIS) 7,5 hp Termin: vår 2016 Kursansvarig lärare: Olof Olsson Våra kursutvärderingar

Läs mer

GG1004, Geologi för nybörjare, HT15

GG1004, Geologi för nybörjare, HT15 GG0, Geologi för nybörjare, HT5 Antal respondenter: Antal : Svarsfrekvens:,5 % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen Antal Inte alls (,0%) Vet ej 0 (0,0%) 6. Studentens insats Jag

Läs mer

Kursrapporter för 31KTX3 och 31ETX3

Kursrapporter för 31KTX3 och 31ETX3 Kursrapporter för 31KTX3 och 31ETX3 Kursrapport för 31KTX3 V18-2 Textproduktion 3, 7,5 hp NGWEK16h Kursansvariga: Charlotte von Essen och Sirpa Bark Övriga medverkande lärare och förläsare: Johan Eklund,

Läs mer

Kursrapport UMK803, HT17

Kursrapport UMK803, HT17 Kursrapport UMK803, HT17 KURSENS ORGANISERING OCH STUDENTER Kursen hade tolv campusträffar, varav fyra var uppdelat i en NV- och en teknik-del. Därutöver användes Canvas till diskussioner, inlägg om resultat

Läs mer

Organisationsanalys (ORGA) 5 hp (VT 2015) PRELIMINÄR STUDIEANVISNING Preliminär Litteraturlista Preliminärt Schema

Organisationsanalys (ORGA) 5 hp (VT 2015) PRELIMINÄR STUDIEANVISNING Preliminär Litteraturlista Preliminärt Schema Organisationsanalys (ORGA) 5 hp (VT 2015) PRELIMINÄR STUDIEANVISNING Preliminär Litteraturlista Preliminärt Schema Kursens syfte och mål Kursen är en fortsättningskurs på XX1601 Organisatoriska förutsättningar

Läs mer

VT17-1DV434-7,5-Ortsoberoende-50-Distans /VT17-1DV434-7,5-Ortsoberoende-50-IT-distans /VT17-1DV434-7,5-Ortsoberoende-50-Distans

VT17-1DV434-7,5-Ortsoberoende-50-Distans /VT17-1DV434-7,5-Ortsoberoende-50-IT-distans /VT17-1DV434-7,5-Ortsoberoende-50-Distans VT1-1DV434-,5-Ortsoberoende-50-Distans /VT1-1DV434-,5-Ortsoberoende-50-IT-distans /VT1-1DV434-,5-Ortsoberoende-50-Distans Antal respondenter: 30 : Svarsfrekvens: 23,33 % Vilket sammanfattande omdöme ger

Läs mer

Kursrapport för 31KTX1 V17-3 Textproduktion 1, 7,5 hp, NGWEK16h

Kursrapport för 31KTX1 V17-3 Textproduktion 1, 7,5 hp, NGWEK16h Kursrapport för 31KTX1 V17-3 Textproduktion 1, 7,5 hp, NGWEK16h Kursansvariga: Charlotte von Essen och Linda Rydh Övriga medverkande lärare och förläsare: Sirpa Bark, Sara Hellberg, Cecilia Zetterström

Läs mer

CTR JUDA11_1 JUDA21 H13

CTR JUDA11_1 JUDA21 H13 CTR JUDA_ JUDA H Antal respondenter: 9 Antal : Svarsfrekvens: 6, % Hur stor del av undervisningen har du deltagit i? Hur stor del av undervisningen har du deltagit i? Antal 0-9% 0 (0,0%) 0-9% 0 (0,0%)

Läs mer

Kursanalys DD1312 hösten 2008

Kursanalys DD1312 hösten 2008 Kursanalys DD1312 hösten 2008 Författare: Vahid Mosavat Nedan följer en kursanalys av kursen programmeringsteknik och matlab för I1. Kursanalysen är framtaget av kursledarens anteckningar under kursens

Läs mer

Kursutvärdering HT 14. Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029

Kursutvärdering HT 14. Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029 Kursutvärdering HT 14 Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029 Hur svarade kursen mot kursbeskrivningen? fördelning 0% 0% 0% 10% 25% 65% antal (0) (0) (0) (2) (5) (13) Medelvärde (för

Läs mer

Kursrapport för WEBBDIST12: Textproduktion 2 V14 7,5 hp (31RTX2)

Kursrapport för WEBBDIST12: Textproduktion 2 V14 7,5 hp (31RTX2) Kursrapport för WEBBDIST12: Textproduktion 2 V14 7,5 hp (31RTX2) Kursansvariga: Charlotte von Essen Anna Vörös Lindén Övriga medverkande lärare: Karin Dessne David Gunnarsson Linda Rydh Jonas Söderholm

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Landskapsarkitekturens miljöpsykologi - teori och metod LK0203, 10199.1314 15 Hp Studietakt = 50% Nivå och djup = Avancerad Kursledare = Sarah Andersson Värderingsresultat Värderingsperiod: 2013-12-18-2014-01-17

Läs mer

Kursrapport för WEBB13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31KSM1)

Kursrapport för WEBB13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31KSM1) Kursrapport för WEBB13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31KSM1) Kursansvariga var David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Övriga medverkande lärare: Emma Forsgren Helena Francke Claes Lennartsson

Läs mer

Spektrala Transformer. Kursanalys

Spektrala Transformer. Kursanalys 1 Kursdata DT1130 Spektrala transformer Kursanalys Kursens namn Spektrala Transformer Kursnummer DT1130 Kurspoäng fördelat på exam-former 7.5 (ten 5, lab 3) När kursen genomfördes Period 2, HT 2011 Lärare

Läs mer

Programbokslut för VASOP 100 % start Specialistsjuksköterskeprogrammet. Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN

Programbokslut för VASOP 100 % start Specialistsjuksköterskeprogrammet. Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN Programbokslut för VASOP 100 % start 2017 Specialistsjuksköterskeprogrammet Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN Innehållsförteckning Om programbokslutet... 2 Operationssjukvård 100 % VASOP... 2 Om

Läs mer

3OM218. Examinator. Monica Christianson. 58% (14 av 24 möjliga personer) Muntlig utvärdering 2013-05 06

3OM218. Examinator. Monica Christianson. 58% (14 av 24 möjliga personer) Muntlig utvärdering 2013-05 06 Institutionen för omvårdnad Sammanställning [2013-06-13] [OM 218vt13] Sid 1 (1) Kursutvärdering Kursnamn och poäng Kvinno- och familjehälsa I, 7,5 hp Kurs inom program (ange program)/fristående Barnmorskeprogrammet,

Läs mer

FK Numeriska metoder

FK Numeriska metoder FK06 - Numeriska metoder Antal respondenter: 6 Antal : 18 Svarsfrekvens: 9,1 % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen Antal 1 Inte alls 10 (58,8%) 5 (9,%) (11,8%) 0 (0,0%) Vet ej 0

Läs mer

Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h

Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h Cecilia Gärdén 2015-11-27 Jenny Lindberg Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h Om kursen Kursen har pågått på masternivå, distans, period 1 och 2 ht 2015, mellan 31

Läs mer

32IIÅ1 HT17 Masterprogram i Biblioteks- och informationsvetenskap, distansutbildning (BMBD116h) Johan Eklund Johan Eklund

32IIÅ1 HT17 Masterprogram i Biblioteks- och informationsvetenskap, distansutbildning (BMBD116h) Johan Eklund Johan Eklund Kursrapport Informationsåtkomst (7,5 hp) Kurskod: Kursomgång: Program: Kursansvarig: Examinator: 32IIÅ1 HT17 Masterprogram i Biblioteks- och informationsvetenskap, distansutbildning (BMBD116h) Johan Eklund

Läs mer

Kursrapport. Se bilaga. Åtgärdsplan se bilaga. Analys. Antal registrerade studenter: 55 Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 7

Kursrapport. Se bilaga. Åtgärdsplan se bilaga. Analys. Antal registrerade studenter: 55 Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 7 Kursrapport Kursens namn: Termin: Ladokkod: Kursansvarig: Speldesign H DAA Antal registrerade studenter: 55 Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 7 Carl Magnus Olsson Genomförande

Läs mer

Bakgrundsinformation Kursens namn: Biomedicinsk laboratorievetenskap: Introduktion

Bakgrundsinformation Kursens namn: Biomedicinsk laboratorievetenskap: Introduktion Kursrapport Bakgrundsinformation Kursens namn: Biomedicinsk laboratorievetenskap: Introduktion Termin: HT-2014 Termin1 Ladokkod: BA111C Kursansvarig: Ravi Danielsson Antal registrerade studenter: 65 Antal

Läs mer

THTY42 Teknisk kommunikation på tyska II - del 2

THTY42 Teknisk kommunikation på tyska II - del 2 1 (6) THTY42 Teknisk kommunikation på tyska II - del 2 Sändlista Håkan Örman Torun Berlind Elin Önstorp Fredrik Wiklund Håkan Örman Christoph Röcklinberg Johan Holtström Kurskod THTY42 Examinator Christoph

Läs mer

FRÅGEBANK: EXEMPEL PÅ KURSVÄRDERINGSFRÅGOR BAKGRUNDSFRÅGOR

FRÅGEBANK: EXEMPEL PÅ KURSVÄRDERINGSFRÅGOR BAKGRUNDSFRÅGOR FRÅGEBANK: EXEMPEL PÅ KURSVÄRDERINGSFRÅGOR Frågebanken är tänkt att kunna utgöra en inspirationskälla vid utformning av kursvärderingsenkäter. Tillämpliga frågor väljs ut utifrån kursinnehåll och hur kursen

Läs mer

Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson. Håkan Örman. Peter Christensen Peter Schmidt. X Föreläsningar X Lektioner X Laborationer Projekt

Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson. Håkan Örman. Peter Christensen Peter Schmidt. X Föreläsningar X Lektioner X Laborationer Projekt 1 (6) TFYA76 Mekanik del 1 Sändlista Kurskod Håkan Örman Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson Håkan Örman Peter Christensen Peter Schmidt TFYA76 Examinator Peter Christensen Kursen gavs Årskurs

Läs mer

Kursplan. Kursens benämning: Militärteknik, Metod och självständigt arbete. Engelsk benämning: Military-Technology, Methods and Thesis

Kursplan. Kursens benämning: Militärteknik, Metod och självständigt arbete. Engelsk benämning: Military-Technology, Methods and Thesis 1 (5) Kursplan Kursens benämning: Militärteknik, Metod och självständigt arbete Engelsk benämning: Military-Technology, Methods and Thesis Kurskod: 1OP302 Gäller från: VT 2016 Fastställd: Denna kursplan

Läs mer

Kursvärdering - självständigt arbete

Kursvärdering - självständigt arbete Kursvärdering - självständigt arbete 0-06 :. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen (6,%) (6,%) (66,%) 6 (00,0%) 6. Studentens insats Jag är nöjd med min egen insats Jag är nöjd med min

Läs mer

Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017

Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017 Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017 Den här hösterminen lämnades 33 kandidatuppsatser in för examination. Något fler uppsatser än vanligt rekommenderades att dras tillbaka, vilket

Läs mer

Kursanalys - 5B1134 Matematik och modeller

Kursanalys - 5B1134 Matematik och modeller Kursanalys - 5B1134 Matematik och modeller KURSDATA Kursens namn Matematik och modeller Kurspoäng och poäng fördelat på exam-former Kursnummer 5B1134 När kursen genomfördes 4, TENA (3 poäng), INL1 (1 poäng)

Läs mer

KURSRAPPORT. Bakgrundsinformation (Fylls i av studieadministratör): Kursens LADOKkod:

KURSRAPPORT. Bakgrundsinformation (Fylls i av studieadministratör): Kursens LADOKkod: Bakgrundsinformation (Fylls i av studieadministratör): Kursens LADOKkod: DA31A Omfattning (hp): 7,5 Kursens namn: Kursansvarig lärare: KURSRAPPORT Termin som kursen har genomförts: ht 1 Ange om kursen

Läs mer

Utvärdering av laboration i genteknik. för kemiingenjörer, VT 2002

Utvärdering av laboration i genteknik. för kemiingenjörer, VT 2002 Miniprojekt, pedagogisk kurs för universitetslärare II, ht 2002. Maria Andrén och Anna Lindkvist, Inst för genetik och patologi Utvärdering av laboration i genteknik för kemiingenjörer, VT 2002 Introduktion

Läs mer

Kursanalys DD100N hösten 2018

Kursanalys DD100N hösten 2018 Kursanalys DD100N hösten 2018 Kursdata Programmeringsteknik, DD100N, 6 högskolepoäng Kursledare: Emma Riese Examinator: Olle Bälter Kursen är en webbkurs som inte kräver någon fysisk närvaro, den avslutande

Läs mer

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design Antal svar: 13 (41) 1. Flervalsfråga Andel Allmänt Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 0% 2. Ganska bra 23,1% 3. Bra 69,2% 4. Mycket bra 7,7%

Läs mer

Programutvecklingsmetodik, teori

Programutvecklingsmetodik, teori 1 (5) TDDC93- Programutvecklingsmetodik, teori Sändlista Inger Klein Annalena Kindgren Siv Söderlund Magdalena Smeds Kristian Sandahl Tommy Färnqvist Kurskod TDDC93 Examinator Kristian Sandahl Kursen gavs

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (8) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE206 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

A. Inledande Frågor 1. Kön. B. Ditt Lärande på Värderingar, världsbilder och visioner

A. Inledande Frågor 1. Kön. B. Ditt Lärande på Värderingar, världsbilder och visioner Sammanställning av Kursutvärdering Tvärvetenskapliga och historiska perspektiv på värderingar, världsbilder och visioner 6hp inom Hållbar utveckling B 2015 Cemus kurser har tillkommit på studentintiativ

Läs mer

KURS SB612B

KURS SB612B Malmö högskola, Fakulteten för Hälsa och samhälle, Institutionen för vårdvetenskap Anna Carlsson Lektor 1(5) KURS SB612B 2012-04-07 KURSRAPPORT, SB612B, 2011/2012 Bakgrundsinformation Delkursens namn:

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: 2014-12-04 Kursfakta Kursens namn Inom program / fristående

Läs mer

Allmänna frågor om kursen: 1. Vilket är ditt allmänna omdöme om kursen? Antal svar: 25 Medelvärde: 4.3

Allmänna frågor om kursen: 1. Vilket är ditt allmänna omdöme om kursen? Antal svar: 25 Medelvärde: 4.3 Kursvärdering - sammanställning Kurs: 1IT240 Användarcentrerad systemdesign 5p Antal reg: 31 Program: IT, DV Period: Period 2 H04 Antal svar: 25 Lärare: Jan Gulliksen Svarsfrekvens: 80% Kursutvärderare:

Läs mer

Kursvärdering Palliativ vård - November

Kursvärdering Palliativ vård - November Kurs: VA632B - Palliativ vård Svarsfrekvens: 17/17 (100,0%) Startdatum: 2013-11-07 Slutdatum: 2013-11-15 Kursvärdering Palliativ vård - November - 2013 Hälsa och samhälles kursvärderingar är ett led i

Läs mer

Poäng. Start v. Applikationsprogramm ering i Python 7.5. Antal registrerade (män/kvinnor) 50 (34/16)

Poäng. Start v. Applikationsprogramm ering i Python 7.5. Antal registrerade (män/kvinnor) 50 (34/16) TEK/NAT Kursrapport Kurs Kurskod Poäng År Start v. Applikationsprogramm ering i Python 5DA 7.5 215 13 Institution Institutionen för datavetenskap Antal registrerade (män/kvinnor) 5 (34/16) Antal aktiva

Läs mer