Kursens namn: Statistik B, moment 1, Matematik för statistiker. Antal registrerade studenter:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kursens namn: Statistik B, moment 1, Matematik för statistiker. Antal registrerade studenter:"

Transkript

1 Kursens namn: Statistik B, moment 1, Matematik för statistiker Termin: HT2014 Kurskod: 2ST007 Antal registrerade studenter: Typ av utvärdering (skriftlig/muntlig/annat): Skriftlig (grupp samt individuell) inklusive viss muntlig diskussion. Antal deltagande i utvärdering: 16 stycken 1. Vilka delar av momentet/kursen har fungerat bra? Studenterna är nöjda med kurslitteraturen, Cambro, innehållet, samt upplägget på kursen. Vi valde en alternativ undervisningsform med smågruppsredovisningar på fredagarna. Majoriteten var enbart positiv till detta upplägg. Studenterna upplevde att examinationen tog upp de delar som hade berörts under kursen. Nivån på examinationsuppgifterna var inte högre än de uppgifter studenterna har räknat under kursens gång. 2. Vilka delar av momentet/kursen behöver förbättras? Det är främst två saker som behöver utvecklas till kommande år. Innehållet på de föreläsningar som ger de statistiska kopplingarna är av en svårare karaktär och därmed är det av stor vikt att dessa sker i ett långsamt tempo. Tempot i år ansågs vara för högt. Dessutom behöver R-övningen utvecklas ytterligare. Dels ska syftet med övningen framgå tydligt för studenterna och dels bör övningen utarbetas så att den är bättre anpassad till studenternas olika förkunskapsnivåer (från studenter som aldrig tidigare sett R till studenter som använt R på andra kurser). De handledningstider vi lade utöver schemat kan bytas ut mot räkneövningstider i en bokad sal. Studenterna kan sitta i salen och jobba och lärare kan gå dit och titta till studenterna vid några tillfällen under passet.

2 3. Föreslagna förändringar till kommande terminer Vi föreslår följande förändringar: - Bokade salar för räkneövning istället för handledningstider (förslagsvis på torsdagar). - Fortsätt med gruppövningar på fredagar. Boka mindre salar under alla tre fredagarna för muntliga presentationer av uppgifter. Fortsätt med två versioner av inlämningsuppgiften. - Omarbeta R-övningen. - Håll ett lägre tempo på de föreläsningar som rör statistiska tillämpningar. Fundera mer på vilka delar som ska exemplifieras. Lägg ev. till ytterligare något pass med tillämpningar om det är möjligt. Det skulle även vara bra att kunna visa på tillämpningar på avsnitten om matriser. - Lägg schemat så att det är föreläsningar måndagar till onsdagar, så långt det är möjligt. Under veckan med studentsportardagen kan det istället ligga två pass på tisdagen (10-12, 13-15). En föreläsning med matematik och en med statistiska exempel. - Vid planerandet av nästa års kurs, titta även på kursutvärderingen för moment 2. - I välkomstbrevet till kursen (innan sommaren) kan vi ge dem tips på kapitel/uppgifter i boken som de kan göra innan kursstart om de känner att de har behov av att repetera matematik. - Uppdatera innehållet (t.ex. exempel) utifrån det som kommer fram vid utvärderingen av moment 2. Lärare: Datum:

3 Kursens namn: Statistik B, moment 2, Sannolikhetsteori och statistisk inferensteori, 7.5 hp Termin: HT2014 Kurskod: 2ST007 Antal registrerade studenter: Typ av utvärdering (skriftlig/muntlig/annat): Antal deltagande i utvärderingen: Skriftlig, inklusive efterföljande muntlig diskussion och ett avslutande kursråd 1. Vilka delar av momentet/kursen har fungerat bra? Kurslitteraturen har fått övervägande positiva omdömen, men några tyckte att den var sådär. Balansen mellan genomgångar och att själv lösa uppgifter har varit bra, och lektionerna har varit väl planerade och lärorika. Bra blandning mellan genomgångar och diskussioner i klassen. Räknestugorna har varit uppskattade, liksom den information som lagts ut på Cambro. Av uppgifterna har inlämningsuppgifterna varit extra bra, då de har möjliggjort genomgång av lärare. Bra att bevis har tagits upp på tavlan. Tentan täckte väl in det som tagits upp under kursen. Moment 1 har gett bra förkunskaper, men samtidigt finns det saker att utveckla här. Se nedan. 2. Vilka delar av momentet/kursen behöver förbättras? Eventuella lärarkommentarer ges inom parentes. Det är främst arbetsbördan som behöver ses över inför kommande år. Arbetsbördan har upplevts som väl stor, tempot har varit högt och det har tagit lång tid att smälta allt nytt som tagits upp. Mer tid bör läggas på momentgenererande funktioner, och möjligen även på maximum likelihood- och momentmetoderna, samt på delkapitlet om Neyman-Pearsons lemma. Inlämningsuppgifter bör helst vara egenskrivna, och inte tas från boken. Att träna på gamla tentor är önskvärt. Några tyckte att det var väl stort fokus på härledningar på tentan (men det är vad man bör förvänta sig på det här momentet). Fler exempel och uppgifter från Wackerly-boken bör tas upp redan under Moment 1, bl.a. om momentgenererande funktioner. Det vore bra om Moment 1 kunde ta upp dubbelintegraler, produkter, och mer om logaritmer och exponentialfunktioner, samt mer om matematiska bevis. 3. Föreslagna förändringar till kommande terminer Vi föreslår följande förändringar: - Istället för att hinna ta upp det mesta, bör mer fokus riktas mot de mer viktiga avsnitten och mindre mot de som antingen är mindre viktiga eller som innehåller en icke ringa grad av repetition från tidigare kurser. Här finns svåra avvägningar att göra, som noggrant behöver diskuteras. - Lägg ner mer tid på momentgenererande funktioner och maximum likelihood (det senare skulle även underlätta förståelsen av Neyman-Pearsons lemma). - Mer samordning mellan Moment 1 och 2. Wackerly-boken skulle kunna finnas med som litteratur redan på Moment 1. Det vore bra om exempel och uppgifter om momentgenererande funktioner (ger även träning på exponentialfunktioner), multivariata fördelningar (för att träna på dubbelintegraler) och maximum likelihood (för att t.ex. träna på produkter, logaritmfunktionen och derivering) kom upp redan under Moment 1. - Inlämningsuppgifter bör i högre grad vara egenskrivna. Lärare: Datum:

4 Kursens namn: Moment 3 Termin: HT 2014 Kurskod: 2ST007 Antal registrerade studenter: 16 Typ av utvärdering (skriftlig/muntlig/annat): Muntlig gruppvis Antal deltagande i utvärdering: 1. Vilka delar av momentet/kursen har fungerat bra? Momentet ansågs väl anpassat till studenternas förkunskaper. Arbetsbördan upplevdes generellt som lagom. Bra bok, med minus för att det saknades facit till uppgifterna. Både föreläsningar samt datorövningar har varit till stöd, datorövningar nämns som extra givande. 2. Vilka delar av momentet/kursen behöver förbättras? [lärares tillägg inom parantes] Ibland lite otydliga övergångar mellan kapitel. Fler rekommenderade uppgifter, gärna egenskrivna. Tentamen att öva på. Flera studenter saknade förkunskaper i R vilket gjorde att datorövningarna tog extra tid och upplevdes som svåra i början. Ett par studenter tyckte att arbetsbördan var hög med tanke på antal kapitel i kursboken att gå genom i förhållande till tiden för momentet.

5 3. Föreslagna förändringar till kommande terminer Vi föreslår följande förändringar: -Lägg momentet Sampling: design och analys efter momentet Statistisk och ekonometrisk modellering med R. -Schemalägg en gemensam räkneövning där man går genom rekommenderade uppgifter tillsammans så att de leder till mer reflektion och förståelse. -Stor del av uppgifter i kursboken kräver lösning med hjälp av dator. Schemalägg den första datorlektionen tidigare så att studenterna får tidigare kunskap om hur man använder R för att analysera survey-data. -Det behövs en bättre introduktion till R. Lärare: Datum:

6 Kursens namn: Moment 4 Termin: HT 2014 Kurskod: 2ST007 Antal registrerade studenter: 16 Typ av utvärdering (skriftlig/muntlig/annat): Muntlig gruppvis Antal deltagande i utvärdering: Vilka delar av momentet/kursen har fungerat bra? Inlämningsuppgifterna och den praktiska tillämpning har lyfts fram som bra och ska behållas. Generellt ansågs lektionerna vara ett bra stöd för lärandet, men det finns avvikande uppfattningar också. Moment ansågs väl anpassat till studenterna förkunskaper. En del ansåg att deras färdigheter i R inte var tillräckliga till att börja med. Arbetsbördan upplevdes inte speciellt hög. Kurslitteraturen fungerade bra som stöd för R-uppgifterna. 2. Vilka delar av momentet/kursen behöver förbättras? [lärares tillägg inom parantes] Kurslitteraturen (Faraway) upplevdes inte som tillräckligt stöd för förståelsen för teorin [för kortfattad inom vissa delar]. Datorövningar upplevdes som väl mycket copy-paste och inte tillräckligt med reflekterande över resultaten. Det ifrågasattes om det behövdes tre inlämningsuppgifter som redovisas med skriftliga rapporter. Själva rapportskrivningen upplevdes som tidskrävande. Otydliga krav på dessa rapporter. Datamaterialen som användes uppfattades som mindre bra, med variabler som upplevdes som otydligt definierade och data från obekanta ämnesområden. Poäng på inlämningsuppgifterna föreslås. Frågor på R-kod-syntax på tentan ifrågasattes [men det är vad man bör förvänta sig på det här momentet].

7 3. Föreslagna förändringar till kommande terminer Våra förslag är att: Undersöka om det finns alternativ eller kompletterande kurslitteratur som gör det lättare att tillgodogöra sig teorin på egen hand. Utveckla datorövningarna så att de leder till mer reflektion och djupare förståelse av teorin. Överväga om hur många inlämningsuppgifter som ska ingå och vilka krav som ska ställas på rapportskrivning. Överväga andra redovisningsformer än rapport. Förtydliga kopplingen till momentets FSR. Det är bra om det framgår att inlämningsuppgifterna också är en förberedelse inför moment 5. Lärare: Datum:

8 Kursens namn: Statistik B, moment 5 Termin: Kurskod: Antal registrerade studenter: Typ av utvärdering (skriftlig/muntlig/annat): Antal deltagande i utvärdering: 1. Vilka delar av momentet/kursen har fungerat bra? Arbetsbördan upplevdes inte speciellt hög. Förkunskaper ansågs som väl anpassade. Seminariet och rapportskrivning upplevdes som bra, liksom opponering. 2. Vilka delar av momentet/kursen behöver förbättras? Datamaterialen. Vikten av att kunna presentera resultat bör poängteras mer.

9 3. Föreslagna förändringar till kommande terminer Våra förslag är att: Ta fram fler datamaterial. Datamaterialen bör vara likvärdiga i fråga om svårighetsgrad. Schemalägga mer tid för diskussioner i samband med seminariet. Ställa tydligare krav på opponeringen. Lärare: Datum:

10 Utvärdering av Statistik B sammanställning Utvärderingen genomfördes via ett webbformulär. 10 svarande av 16 studenter. Nedan redovisas en sammanfattning av svaren, samt frågorna och instruktionerna till webbformuläret. Kursen Statistik B består av 5 moment. Nu när ni genomfört alla momenten vill att ni försöker besvara följande frågor utifrån er helhetsbild av kursen. (Momentvisa kursutvärderingar har redan genomförts.) Det är viktigt för oss att få era synpunkter så att vi ska kunna förbättra denna kurs och liknande kurser. Kommentera hur du upplevt arbetsbelastningen? De flesta upplevde arbetsbelastningen som ojämnt fördelad mellan momenten. Arbetsbelastningen i moment 2 upplevdes som för hög. Några tyckte att arbetsbelastningen var generellt bra. Finns det några ändringar du skulle vilja göra i moment 1 för att ge en bättre förberedelse för efterföljande moment? De flesta föreslår att delar av moment 2 kan tas upp i moment 1. Det finns också förslag på mer fokus på härledningar och bevis under moment 1. Räcker det med den introduktion till R som du fått i kursen eller behövs det mer? Om det behövs mer, när i kursen bör den komma? De tycker att det räcker, men att det inte skadar med introduktion tidigt under kursen. Finns det något innehållsmässigt som du saknar helt eller önskar mer utav i kursen? De förslag som nämns är: mer GLM- teori, mer modelldiagnostik, tankegångar kring modeller, modeller överlag och dess betydelse och koppling till verkligheten, tidserieanalys samt ett längre samplingmoment. Finns det något i innehållet som du tycker känns onödigt och som du tycker ska minska eller tas bort helt? De förslag som nämns är: mindre tid på moment 1 (matematik), mindre tid på rapportskrivning under moment 4 samt att tona ned samplingdelen i moment 3. Kommentera hur du upplevt examinationen? Varierande svar; 6 svarande uppfattar den som bra eller relativt bra. På främst moment 3 och 4 upplevde en del att det var otydligt vad man förväntades kunna inför tentamen.

11 Kritik på omtenta på moment 2 och för lite tid inför tentamen på moment 2 har tagits upp. Kommentera hur du upplevt undervisningsupplägget? Vad har fungerat mindre bra/bra/extra bra? Väldigt varierande uppfattningar. Några tycker att allt är bra. Någon tycker att det är ostrukturerat. Någon önskar mer övningsuppgifter på moment 3 och 4. Någon kritiserar undervisningsupplägget i moment 3 och 4 mycket. Några nämner datorövningarna speciellt, någon tycker att de gett mycket medan någon annan tycker att de fungerat sådär och ytterligare någon annan tycker att de varit bra. Inlämningsuppgifter upplevs som positivt av flera. Vilka tycker du är de mest värdefulla nya kunskaperna du tillägnat dig under kursen? Följande har nämnts: hur man gör för att googla fram en lösning på ett problem i R, större förståelse för vad man egentligen gör, innehållet i moment 2, mattetänket, fylla på verktygslådan samt inget som har med statistik att göra. Vad tycker du har varit roligast under kursen och varför? 2 personer nämner speciellt moment 1, 4 nämner moment 2, 1 person nämner moment 3 och 2 st nämner moment 4 och 5. Följande är exempel: Moment 1, mycket bra uppstyrt och bra och engagerande lärare Moment 2, som kändes mest utmanande/utvecklande. Moment 3, 4 och 5, som gav utökade möjligheter att kunna hantera datamaterial. Moment 4, då det kändes ha mest koppling till verkligheten. En har upplevt kursen som endast som jobbig, p.g.a. stressen att inte veta vad som förväntas inför tentan. En annan lyfter fram att få jobba i grupper som det roligaste. Vad tycker du har varit svårast under kursen och varför? 7 st har nämnt moment 2 som svårast med något olika motiveringar (tidsbrist, hög arbetsbörda, mycket nytt med härledningar). Att inte veta vad som förväntas av en eller vad man ska fokusera på tas också upp som det svåraste. Finns det något mer du vill tillägga om kursen? Här kommer det fram både ris och ros, men inget som inte nämnts tidigare.

Kursbeskrivning för statistisk teori med tillämpningar I + II, 15 hp

Kursbeskrivning för statistisk teori med tillämpningar I + II, 15 hp Statistiska institutionen VT 2012 Kursbeskrivning för statistisk teori med tillämpningar I + II, 15 hp Kursen består av två moment: 1. Statistisk teori med tillämpningar I 2. Statistisk teori med tillämpningar

Läs mer

Kursbeskrivning för Statistisk teori med tillämpningar, 15 hp

Kursbeskrivning för Statistisk teori med tillämpningar, 15 hp Statistiska institutionen HT 2014 Kursbeskrivning för Statistisk teori med tillämpningar, 15 hp Kursen består av fyra moment: 1. Statistisk teori med tillämpningar I, tentamen, 6 hp 2. Inlämningsuppgift

Läs mer

FK Elektromagnetism och vågor

FK Elektromagnetism och vågor FK5019 - Elektromagnetism och vågor Antal respondenter: Antal : Svarsfrekvens: 7,92 % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen Antal 1 (,%) 11 (7,%) 10 (,5%) Vet ej 0 (0,0%). Studentens

Läs mer

Kursrapport kurs SC131B VT 2018

Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Delkurs 1: Humanjuridik, 7,5 hp Kursansvarig: Mikael Matteson Antal registrerade studenter: 82 Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 28 Svarsfrekvens:

Läs mer

Kursutvärdering GK1 struktur 7.5hp Ht16

Kursutvärdering GK1 struktur 7.5hp Ht16 Kursutvärdering GK1 struktur 7.5hp Ht16 respondenter: 82 : 3 Svarsfrekvens: 1,6 % 1. Arbetsbelastning. Hur många timmar per vecka har du uppskattningsvis ägnat åt att läsa teori och göra övningsuppgifter

Läs mer

Kursbeskrivning för Statistisk teori med tillämpningar, Moment 1, 7,5 hp

Kursbeskrivning för Statistisk teori med tillämpningar, Moment 1, 7,5 hp Statistiska institutionen VT2011 Kursbeskrivning för Statistisk teori med tillämpningar, Moment 1, 7,5 hp MOMENTETS INNEHÅLL Momentet ger studenten kunskap om ett antal olika statistiska modeller och hur

Läs mer

1. Enkätsvar: Hur värdefullt fann du innehållet i kursen? 1=Värdelöst 2=Av litet värde 3=Värdefullt 4=Mycket värdefullt Besvarad av 11 personer

1. Enkätsvar: Hur värdefullt fann du innehållet i kursen? 1=Värdelöst 2=Av litet värde 3=Värdefullt 4=Mycket värdefullt Besvarad av 11 personer 1 of 12 2007-03-20 16:58 Enkätresultat Enkät: Enkät 479896 Status: öppen Datum: 2007-03-20 16:59:00 Grupp: Aktiverade deltagare (5C1108 Tillämpad fysik, mekanik) Besvarad av: 11(58) (18%) Sidan besökt

Läs mer

Kursutvärdering fysikalisk kemi 9hp ht16

Kursutvärdering fysikalisk kemi 9hp ht16 Kursutvärdering fysikalisk kemi hp ht6 respondenter: 5 : Svarsfrekvens: 60,00 %. Arbetsbelastning. Hur många timmar per vecka har du uppskattningsvis ägnat åt att läsa teori och göra övningsuppgifter (ej

Läs mer

Bakgrundsinformation Kursens namn: Biomedicinsk laboratorievetenskap: Introduktion

Bakgrundsinformation Kursens namn: Biomedicinsk laboratorievetenskap: Introduktion Kursrapport Bakgrundsinformation Kursens namn: Biomedicinsk laboratorievetenskap: Introduktion Termin: HT-2014 Termin1 Ladokkod: BA111C Kursansvarig: Ravi Danielsson Antal registrerade studenter: 65 Antal

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Skogsekonomisk grundkurs SH0093, 20181.1011 13 Hp Studietakt = 90% Nivå och djup = Grund A Kursledare = Ola Carlén Värderingsresultat Värderingsperiod: 2011-02-11-2011-02-18 Antal svar 40 Studentantal

Läs mer

Kursbeskrivning för statistisk teori med tillämpningar I + II, 15 hp

Kursbeskrivning för statistisk teori med tillämpningar I + II, 15 hp Statistiska institutionen HT 2011 Kursbeskrivning för statistisk teori med tillämpningar I + II, 15 hp Kursen består av två moment: 1. Statistisk teori med tillämpningar I 2. Statistisk teori med tillämpningar

Läs mer

RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS

RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS UPPSALA UNIVERSITET Institutionen för musikvetenskap RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS Kurs: Musikteori 1/Musikvetenskap A Delkurs: Satslära/funktionsanalys Termin: VT 211 Totalt besvarade

Läs mer

KURSUTVÄRDERING MATEMATIK I: 5B1115

KURSUTVÄRDERING MATEMATIK I: 5B1115 Amina Henaien Farrokh Atai 840717-0508 851103-7932 henaien@kth.se farrokh@kth.se KURSUTVÄRDERING MATEMATIK I: 5B1115 Vi har försökt genom denna utvärdering att ge er en sammanfattning och en kortfattad

Läs mer

Kursutvärdering inledande kemi kemisk jämvikt ht16

Kursutvärdering inledande kemi kemisk jämvikt ht16 Kursutvärdering inledande kemi kemisk jämvikt ht16 respondenter: 0 : 1 Svarsfrekvens: 60,00 % 1. Arbetsbelastning. Hur många timmar per vecka har du uppskattningsvis ägnat åt att läsa teori och göra övningsuppgifter

Läs mer

Kursanalys, Fakulteten för teknik- och naturvetenskap

Kursanalys, Fakulteten för teknik- och naturvetenskap Kursanalys, Fakulteten för teknik- och naturvetenskap Bil.4 Kurs Kurskod BMGBI0 Immunologi och transfusionmedicin Program Biovetenskapligt program X programkurs fristående kurs uppdragsutbildning Kursdatum

Läs mer

Kursutvärdering inledande kemi molekylstruktur Ht16

Kursutvärdering inledande kemi molekylstruktur Ht16 Kursutvärdering inledande kemi molekylstruktur Ht16 respondenter: 0 : Svarsfrekvens: 55,00 % 1. Arbetsbelastning. Hur många timmar per vecka har du uppskattningsvis ägnat åt att läsa teori och göra övningsuppgifter

Läs mer

Studieguide till Matematik för F 3, kurs 4 Vt 2016

Studieguide till Matematik för F 3, kurs 4 Vt 2016 Umeå Universitet NMD Naturvetenskapernas och matematikens Didaktik Studieguide till Matematik för F 3, kurs 4 Vt 2016 6MN025 Kursnamn: Matematik för åk F 3, kurs 4, 7,5 hp Termin: V 16 Kurskod: 6MN025

Läs mer

Kursvärdering Analys 2

Kursvärdering Analys 2 View All Responses. Alla deltagare. Responses: 6 Kursvärdering Analys 2. Du är Kvinna 50 3 Man 50 3 2. Varför har du läst denna kurs? Intresse för ämnet Ingår i programmet jag läser 00 7 3. Vad anser du

Läs mer

CEQ-kommentarer Kurser år 2. CEQ-kommentarer Kurser år 2

CEQ-kommentarer Kurser år 2. CEQ-kommentarer Kurser år 2 CEQ-kommentarer Kurser år 2 Innehåll LP1... 2 Introduktion till mikroekonomisk teori, EXTA40... 2 Logistik, MTTF01... 2 LP2... 3 Matematisk statistik, allmän kurs, FMS012... 3 LP3... 3 Programmeringsteknik,

Läs mer

Samlad bedömning för:

Samlad bedömning för: Umeå universitet Institutionen för kostvetenskap Samlad bedömning för: Kurs: Kost vid träning Kurskod: 2KN035 Start och slutdatum: Antal registrerade på kursen: 122 varav 60 aktiva 20180903-20190120 Antal

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Vattenresursteknik MV0190, 30056.1314 5 Hp Studietakt = 35% Nivå och djup = Avancerad Kursledare = Abraham Joel Värderingsresultat Värderingsperiod: 2014-03-05-2014-04-04 Antal svar 8 Studentantal 52 Svarsfrekvens

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Livsvetenskaplig grundkurs BI0960, 30036.1213 30 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Grund A Kursledare = Torbjörn Lundh Värderingsresultat Värderingsperiod: 2013-05-30-2013-07-26 Antal svar 14 Studentantal

Läs mer

Beskrivning av och preliminära läsanvisningar till Fortsättningskurs i statistik, moment 1, Statistisk Teori, 10 poäng.

Beskrivning av och preliminära läsanvisningar till Fortsättningskurs i statistik, moment 1, Statistisk Teori, 10 poäng. STOCKHOLMS UNIVERSITET HT 2005 Statistiska institutionen 2005-08-29 MC Beskrivning av och preliminära läsanvisningar till Fortsättningskurs i statistik, moment 1, Statistisk Teori, 10 poäng. KURSBESKRIVNING

Läs mer

FK Numeriska metoder

FK Numeriska metoder FK06 - Numeriska metoder Antal respondenter: 6 Antal : 18 Svarsfrekvens: 9,1 % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen Antal 1 Inte alls 10 (58,8%) 5 (9,%) (11,8%) 0 (0,0%) Vet ej 0

Läs mer

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 UMEÅ UNIVERSITET Institutionen för informatik Lärare: Rikard Harr, Angelica Svelander oktober 6, 2016 Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 Sammanlagt lämnades 36 utvärderingar

Läs mer

Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Antal registrerade på kursen: 24

Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Antal registrerade på kursen: 24 Umeå universitet Institutionen för kostvetenskap Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Antal registrerade på kursen: 24 Kurskod: 2KN026 Datum för möte (programsamordnare, lärarrepresentanter och studentföreträdare):

Läs mer

RYSA Du är % # Kvinna 50% 3 Man 50% 3 Summa 100% 6

RYSA Du är % # Kvinna 50% 3 Man 50% 3 Summa 100% 6 RYSA11 2007 RYSA11 2007 Översikt Totalt antal svar 6 Filter nej Gruppera efter fråga nej Du är Kvinna 50% 3 Man 50% 3 Din ålder Under 25 33.3% 2 25-35 16.7% 1 Över 35 50% 3 Vad har du läst förutom ryska?

Läs mer

Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund. Carl Hemmingsson. Magnus Johansson. Carl Hemmingsson. Föreläsningar Lektioner Laborationer Projekt

Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund. Carl Hemmingsson. Magnus Johansson. Carl Hemmingsson. Föreläsningar Lektioner Laborationer Projekt 1 (6) TFYY68 - Mekanik Sändlista Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund Carl Hemmingsson Magnus Johansson Kurskod TFYY68 Examinator Carl Hemmingsson Kursen gavs Årskurs 2 Termin

Läs mer

BG306A Strukturmekanik, bärverksanalys MT129A Finita elementmetoden

BG306A Strukturmekanik, bärverksanalys MT129A Finita elementmetoden BG306A Strukturmekanik, bärverksanalys MT129A Finita elementmetoden Antal svar: 16 (14+28) 1. Flervalsfråga Andel Allmänt Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 0% 2. Ganska bra 12,5% 3. Bra 50% 4. Mycket

Läs mer

Sammanställning kursvärdering

Sammanställning kursvärdering Sammanställning kursvärdering Hållfasthetslära (MSGB22), HT08 Lärare: Nils Hallbäck (föreläsningar samt övningsgrupp) Christophe Barbier (övningsgrupp) Examinator: Nils Hallbäck Antal studenter som följt

Läs mer

TTIT02-Matematisk Grundkurs

TTIT02-Matematisk Grundkurs 1 (6) TTIT02-Matematisk Grundkurs Sändlista Inger Klein Tea Nygren Siv Söderlund Magdalena Smeds Joakim Arnlind Göran Forsling Kurskod TTIT02 Examinator Joakim Arnlind Kursen gavs Årskurs 1 Termin HT Kursens

Läs mer

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II 1 ( 6) THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II Sändlista Kurskod Examinator Mathias Henningsson Miguel Giménez Johan Holtström THFR41 Miguel Giménez Kursen gavs Årskurs 2 Termin Period 2 Kursens

Läs mer

FYTA12 stat vt16. Antal respondenter: 15. Antal svar. Svarsfrekvens: 53,33 %

FYTA12 stat vt16. Antal respondenter: 15. Antal svar. Svarsfrekvens: 53,33 % FYTA12 stat vt16 Antal respondenter: 15 : 8 Svarsfrekvens: 53,33 % Allmänna omdömen Ge ditt omdöme på en skala 1-5. 1 = mycket negativ 2 = negativ 3 = neutral 4 = positiv 5 = mycket positiv Dessa "betyg"

Läs mer

Prima G. Antal besvarade kursvärderingsenkäter 56% 27 (av 48) Kursens namn Introduktion till IT-design. Hp 7.5. Kurskod ISGA90

Prima G. Antal besvarade kursvärderingsenkäter 56% 27 (av 48) Kursens namn Introduktion till IT-design. Hp 7.5. Kurskod ISGA90 Reflektion och åtgärder efter genomförd kurs OBS! För kurser inom lärarutbildningen och lärarlyftet används speciellt framtagna enkäter som administreras av lärarutbildningen kansli. Kursens namn Introduktion

Läs mer

Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018

Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018 Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018 Antal respondenter: 27 : 17 Svarsfrekvens: 62,96 % Generella frågor Jag är nöjd med den här kursen. Jag är nöjd med den här kursen. 3 1 (8,3%) 4 9 (75,0%)

Läs mer

Kursutvärdering FySA01 Ht 2014

Kursutvärdering FySA01 Ht 2014 Kursutvärdering FySA01 Ht 2014 Sammanfattning Föreläsningar Både Johan och Lasana var tydliga med vad som var viktigt inför tentamen. De var noggranna med referenser så att det var lätt att kolla upp det.

Läs mer

Allmänna frågor om kursen: 1. Vilket är ditt allmänna omdöme om kursen? Antal svar: 25 Medelvärde: 4.3

Allmänna frågor om kursen: 1. Vilket är ditt allmänna omdöme om kursen? Antal svar: 25 Medelvärde: 4.3 Kursvärdering - sammanställning Kurs: 1IT240 Användarcentrerad systemdesign 5p Antal reg: 31 Program: IT, DV Period: Period 2 H04 Antal svar: 25 Lärare: Jan Gulliksen Svarsfrekvens: 80% Kursutvärderare:

Läs mer

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp:

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp: Enkätresultat Enkät: Status: Kursenkät, Flervariabelanalys stängd Datum: 2010-03-29 08:47:04 Grupp: Besvarad av: 13(40) (32%) Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Helheten Mitt helhetsomdöme

Läs mer

Kursbeskrivning för Statistisk teori med tillämpningar, 15 hp

Kursbeskrivning för Statistisk teori med tillämpningar, 15 hp Statistiska institutionen VT 2015 Kursbeskrivning för Statistisk teori med tillämpningar, 15 hp Kursen består av fyra moment: 1. Statistisk teori med tillämpningar I, tentamen, 6 hp 2. Inlämningsuppgift

Läs mer

Allmänna frågor om kursen: 1. Vad är ditt allmänna omdöme om kursen? Antal svar: 14 Medelvärde: Har kursen känts relevant för din utbildning?

Allmänna frågor om kursen: 1. Vad är ditt allmänna omdöme om kursen? Antal svar: 14 Medelvärde: Har kursen känts relevant för din utbildning? Kursvärdering - sammanställning Kurs: 1IT240 Användarcentrerad systemdesign Antal reg: 19 Period: Sommarkurs 2004 Antal svar: 14 Lärare: Jan Gulliksen Svarsfrekvens: 73% Kursutvärderare: IT-kansliet/Christina

Läs mer

Kursens tidsfördelning av olika moment (lärarledd tid per student) Total schemalagd lärarledd tid 13 räknestugor

Kursens tidsfördelning av olika moment (lärarledd tid per student) Total schemalagd lärarledd tid 13 räknestugor Kursutvärdering Institutionen för matematik och datavetenskap OBS! För kurser inom lärarutbildningen och lärarlyftet används speciellt framtagna enkäter. Administreras av lärarutbildningen kansli. Kurs

Läs mer

Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson. Håkan Örman. Peter Christensen Peter Schmidt. X Föreläsningar X Lektioner X Laborationer Projekt

Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson. Håkan Örman. Peter Christensen Peter Schmidt. X Föreläsningar X Lektioner X Laborationer Projekt 1 (6) TFYA76 Mekanik del 1 Sändlista Kurskod Håkan Örman Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson Håkan Örman Peter Christensen Peter Schmidt TFYA76 Examinator Peter Christensen Kursen gavs Årskurs

Läs mer

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57%

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57% 44 svar Sammanfattning Se hela svar Hur stor andel av undervisningen har du deltagit i? Ingen undervisning All undervisning 1 - Ingen undervisning 0 0% 2 0 0% 4 0 0% 5 1 2% 6 0 0% 7 3 7% 8 1 2% 9 20 45%

Läs mer

Algebrans grunder ht15

Algebrans grunder ht15 Algebrans grunder ht5 Antal : Kursen som helhet Kursens innehåll uppfyllde mina förväntningar. Kursens innehåll uppfyllde mina förväntningar. Antal Instämmer delvis (75,0%) (00,0%) Kursens innehåll uppfyllde

Läs mer

3OM218. Examinator. Monica Christianson. 58% (14 av 24 möjliga personer) Muntlig utvärdering 2013-05 06

3OM218. Examinator. Monica Christianson. 58% (14 av 24 möjliga personer) Muntlig utvärdering 2013-05 06 Institutionen för omvårdnad Sammanställning [2013-06-13] [OM 218vt13] Sid 1 (1) Kursutvärdering Kursnamn och poäng Kvinno- och familjehälsa I, 7,5 hp Kurs inom program (ange program)/fristående Barnmorskeprogrammet,

Läs mer

Resultat. Kurskod: 1TE021, Anmälningskod: 64440, 33%, DAG, NML, vecka: Termin: VT VT Kursvärdering

Resultat. Kurskod: 1TE021, Anmälningskod: 64440, 33%, DAG, NML, vecka: Termin: VT VT Kursvärdering 1 av 12 2012-12-28 11:32 Kurskod: 1TE021, Anmälningskod: 64440, 33%, DAG, NML, vecka: 03-11 Termin: VT 2012 - VT 2012 Kursvärdering Resultat Den här kursvärderingen har besvarats av 67% (14/21) av studenterna.

Läs mer

Efter att ha genomgått momentet Statistisk teori III, grundnivå, 7,5 högskolepoäng,

Efter att ha genomgått momentet Statistisk teori III, grundnivå, 7,5 högskolepoäng, Statistiska Institutionen Kursbeskrivning till STATISTISK TEORI III, grundnivå, 7,5 högskolepoäng, HT 2007 Gebrenegus Ghilagaber Bertil Wegmann (2007 08 28) 1 Innehåll Kursen behandlar: Fördelningar. Momentgenererande

Läs mer

Examination och utvärdering vt 2017

Examination och utvärdering vt 2017 Examination och utvärdering vt 2017 Kursutvärdering sammanställning med lärarkommentarer Fråga Instämmer inte alls Instämmer helt 1 Kursens mål har varit klara för mig 1 1 11 2 Kursen har gett mig möjlighet

Läs mer

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design Antal svar: 13 (41) 1. Flervalsfråga Andel Allmänt Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 0% 2. Ganska bra 23,1% 3. Bra 69,2% 4. Mycket bra 7,7%

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering Samlad bedömning

Sammanställning av kursutvärdering Samlad bedömning Webbdesign med JavaScript och Document Object Model, 7. hp Sammanställning av kursutvärdering Samlad bedömning Fristående nätkurs Kurs: Webbdesign med JavaScript och Document Object Model, 7. hp Kurskod:

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (7) Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6MN040 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med

Läs mer

Programutvecklingsmetodik, teori

Programutvecklingsmetodik, teori 1 (5) TDDC93- Programutvecklingsmetodik, teori Sändlista Inger Klein Annalena Kindgren Siv Söderlund Magdalena Smeds Kristian Sandahl Tommy Färnqvist Kurskod TDDC93 Examinator Kristian Sandahl Kursen gavs

Läs mer

Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Kurskod: 2KN026 Start och slutdatum:

Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Kurskod: 2KN026 Start och slutdatum: Umeå universitet Institutionen för kostvetenskap Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Kurskod: 2KN02 Start och slutdatum: 020 00 Antal registrerade på kursen: 23 Datum för möte (programsamordnare, lärarrepresentanter

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (10) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6MN039 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

Kursutvärdering mom 1 LHM, ht 13.

Kursutvärdering mom 1 LHM, ht 13. Kursutvärdering mom 1 LHM, ht 13. Vad har hjälpt mig att uppnå FSR:en Pedagogiska och tydliga genomgångar av teori och begrepp Inspirerande och engagerade lärare som höll intresset uppe och gjorde så att

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Teknologiska och biologiska grunder för odling TN0325, 30216.1415 15 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Grund Kursledare = Siri Caspersen Värderingsresultat Värderingsperiod: 2015-03-26-2015-06-05 Antal

Läs mer

Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod

Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod Datum: 2011-07-05 10:22:32 Besvarad av: 14(20) (70%) 1. I vilken utsträckning anser du att du uppnått de angivna kursmålen?

Läs mer

WEBBDIST13: Formgivning och layout, 7,5 hp V14 (31EFO1)

WEBBDIST13: Formgivning och layout, 7,5 hp V14 (31EFO1) Kursrapport för: WEBBDIST13: Formgivning och layout, 7,5 hp V14 (31EFO1) Kursansvarigas namn: Jan Buse & Daniel Birgersson Antal registrerade studenter: 37 st. Antal godkända studenter på hela kursen vid

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Vertebratzoologi BI0852, 20054.1314 10 Hp Studietakt = 30% Nivå och djup = Grund A Kursledare = Göran Hartman Värderingsresultat Värderingsperiod: 2014-03-24-2014-04-17 Antal svar 8 Studentantal 9 Svarsfrekvens

Läs mer

Sammanställning kursvärdering

Sammanställning kursvärdering Sammanställning kursvärdering Material och Design (CBGB04), Hållfasthetslära VT08 Lärare: Nils Hallbäck Examinator: Nils Hallbäck/Fredrik Thuvander Antal studenter som följt kursen: ca. 25 Antal svar:

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering Umeå universitet Inst för informatik P O Ågren Annakarin Nyberg Sid 1 (7) Sammanställning av kursutvärdering Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer Framtidens IT-miljöer, 7,5 hp,

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Landskapsarkitekt - en introduktion LK0148, 10133.1415 7 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Grund Kursledare = Marina Queiroz Värderingsresultat Värderingsperiod: 2014-10-01-2014-10-10 Antal svar 49

Läs mer

METOD INKLUSIVE UPPSATSSAMORDNING, SK1313. Kursrapport HT18. Kursansvarig: Birgitta Niklasson

METOD INKLUSIVE UPPSATSSAMORDNING, SK1313. Kursrapport HT18. Kursansvarig: Birgitta Niklasson METOD INKLUSIVE UPPSATSSAMORDNING, SK1313 Kursrapport Kursansvarig: Birgitta Niklasson Denna kursrapport bygger på enkätsvar från 23 studenter. Totalt antal studenter på kursen denna termin var 38, vilket

Läs mer

MA203A Matematik: Analys A

MA203A Matematik: Analys A MA203A Matematik: Analys A Antal svar: 40 (114) 1. Flervalsfråga Andel Allmänt Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 0% 2. Ganska bra 32,5% 3. Bra 57,5% 4. Mycket bra 10% 2. Öppen fråga Nämn någonting

Läs mer

Den friska människans anatomi och fysiologi 1SJ000 Distans VT16. Jag uppfattar att jag genom denna kurs utvecklat värdefulla kunskaper /färdigheter.

Den friska människans anatomi och fysiologi 1SJ000 Distans VT16. Jag uppfattar att jag genom denna kurs utvecklat värdefulla kunskaper /färdigheter. Den friska människans anatomi och fysiologi SJ000 Distans VT6 Antal respondenter: 2 Antal : Svarsfrekvens: 4.48 % Jag uppfattar att jag genom denna kurs utvecklat värdefulla kunskaper /färdigheter. Jag

Läs mer

Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015

Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015 Kursutvärdering Sid 1 (5) Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015 Svarsfrekvens: 78 % (18/23) 1. Hur bedömer du som helhet kursens kvalitet? (1-5) Medel: 4,1 2. Dina förväntningar innan kursen?

Läs mer

Sammanställning av Kursvärdering Material och Design (CBGB04) Hållfasthetslära Lärare: Nils Hallbäck

Sammanställning av Kursvärdering Material och Design (CBGB04) Hållfasthetslära Lärare: Nils Hallbäck Sammanställning av Kursvärdering Material och Design (CBGB04) Hållfasthetslära Lärare: Nils Hallbäck Antal som följde kursen: ca. 30 Antal svar: 17 Dåligt Måluppfyllelse och helhet 1 2 3 4 5 Överensstämde

Läs mer

Utvärdering av laboration i genteknik. för kemiingenjörer, VT 2002

Utvärdering av laboration i genteknik. för kemiingenjörer, VT 2002 Miniprojekt, pedagogisk kurs för universitetslärare II, ht 2002. Maria Andrén och Anna Lindkvist, Inst för genetik och patologi Utvärdering av laboration i genteknik för kemiingenjörer, VT 2002 Introduktion

Läs mer

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning VT 2016

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning VT 2016 Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs Universitet, VT:2016 Kurs: SK 1313 Metod inklusive uppsatssamordning 15 hp Kursansvarig: Jenny de Fine Licht Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING 1 (13) Datum för sammanställningen Period 3, 2007

SAMMANSTÄLLNING 1 (13) Datum för sammanställningen Period 3, 2007 SAMMANSTÄLLNING 1 (13) GRUNDKURS I C-PROGRAMMERING DEL AV (1TD442) ALGORITMER OCH DATASTRUKTURER (DV1) (1IT022) PROGRAMKONSTRUKTION II (IT) Period 3, 2007 Sammanfattning: Bra kurs, bra lärare och bra labbar.

Läs mer

1 GEOC07. KURSVÄRDERING GEOC07, Geofysisk undersökningsmetodik, 15 hp, vt 2018

1 GEOC07. KURSVÄRDERING GEOC07, Geofysisk undersökningsmetodik, 15 hp, vt 2018 1 GEOC07 KURSVÄRDERING GEOC07, Geofysisk undersökningsmetodik, 15 hp, vt 2018 Del 1: Kursens mål Nedan formuleras några av kursens mål. Tänk efter i vilken omfattning Du tycker att respektive mål är uppfyllt

Läs mer

FYTA12 stat vt14. Antal respondenter: 13. Antal svar. Svarsfrekvens: 46,15 %

FYTA12 stat vt14. Antal respondenter: 13. Antal svar. Svarsfrekvens: 46,15 % FYTA12 stat vt14 Antal respondenter: 13 : 6 Svarsfrekvens: 46,15 % Allmänna omdömen Ge ditt omdöme på en skala 1-5. 1 = mycket negativ 2 = negativ 3 = neutral 4 = positiv 5 = mycket positiv Dessa "betyg"

Läs mer

ANVÄNDARCENTRERAD SYSTEMDESIGN Period 42, 2003 IT4

ANVÄNDARCENTRERAD SYSTEMDESIGN Period 42, 2003 IT4 SAMMANSTÄLLNING 1 (6) ANVÄNDARCENTRERAD SYSTEMDESIGN Period 42, 2003 IT4 Sammanfattning: Detta är en mycket intressant, relevant och väl genomförd kurs. Både kursens huvudsakliga föreläsare och de flesta

Läs mer

Kursvärdering UM4041 VT18

Kursvärdering UM4041 VT18 Kursvärdering UM01 VT1 respondenter: : Svarsfrekvens: 1, % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen 5 (1,5%) 10 (,0%) 10 (,0%) 1 (,%) 5 Helt 0 (0,0%) Vet ej 0 (0,0%). Studentens insats

Läs mer

Kursvärdering Matematik 1 - distans

Kursvärdering Matematik 1 - distans View All Responses. Alla deltagare. Responses: 7 Kursvärdering Matematik - distans. Varför har du läst kursen (flera svar möjliga)? Response Average Intresse för ämnet För att kunna söka (annat) arbete

Läs mer

Sammanfattning av kursutvärdering Design av informationssystem, moment 1, Programmeringens grunder, 7,5 hp, ht 2016

Sammanfattning av kursutvärdering Design av informationssystem, moment 1, Programmeringens grunder, 7,5 hp, ht 2016 Institutionen för informatik Göran Landgren Sammanfattning av kursutvärdering 2016-10-18 Sid 1 (1) Sammanfattning av kursutvärdering Design av informationssystem, moment 1, Programmeringens grunder, 7,5

Läs mer

Samlad bedömning för:

Samlad bedömning för: Umeå universitet Institutionen för kostvetenskap Samlad bedömning för: Kurs: Kost vid träning Kurskod: 2KN035 Start och slutdatum: Antal registrerade på kursen: 146 varav 75 aktiva 20170828-20180114 Antal

Läs mer

Kursutvärdering. Kurs: IKK: Projektkurs geografiska informationssystem (GIS) 7,5 hp

Kursutvärdering. Kurs: IKK: Projektkurs geografiska informationssystem (GIS) 7,5 hp Institutionen för geografi och ekonomisk historia Kursutvärdering Kurs: IKK: Projektkurs geografiska informationssystem (GIS) 7,5 hp Termin: vår 2016 Kursansvarig lärare: Olof Olsson Våra kursutvärderingar

Läs mer

Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik A Antal registrerade på kursen: 18 studenter

Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik A Antal registrerade på kursen: 18 studenter Umeå universitet Institutionen för kostvetenskap Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik A Antal registrerade på kursen: 18 studenter Kurskod: 2KN003 Datum för möte (programsamordnare, lärarrepresentanter

Läs mer

Kursledaren: Serguei Shimorin. Övningsledarna: Daniel Zavala Svensson, Shiva Samieinia, Nils Dalarsson.

Kursledaren: Serguei Shimorin. Övningsledarna: Daniel Zavala Svensson, Shiva Samieinia, Nils Dalarsson. Kursanalys av SF1624 för CINTE, vårtermin 2015 1 Kvantitativa data Moment TEN1 Poäng på moment 7.5hp Antal registrerade 83 Antal godkända på moment 33 Prestationsgrad 40% Antal med slutbetyg 33 Examinationsgrad

Läs mer

TATA65-Diskret matematik

TATA65-Diskret matematik 1 (6) TATA65-Diskret matematik Sändlista Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund Carl Johan Casselgren Göran Forsling Kurskod TATA65 Examinator Carl Johan Casselgren Kursen gavs Årskurs

Läs mer

Allmänna frågor om kursen: Kursutvärderare: IT-kansliet/Christina Waller. 1. Vad är ditt allmänna omdöme om kursen? Antal svar: 30 Medelvärde: 3.

Allmänna frågor om kursen: Kursutvärderare: IT-kansliet/Christina Waller. 1. Vad är ditt allmänna omdöme om kursen? Antal svar: 30 Medelvärde: 3. 1(5) Kursvärdering - sammanställning Kurs: Grundkurs i C-programmering, 2p (1TD442), 1p (1IT022) Antal reg: 103 Program: ingår i 1TD442 Algoritmer och datastrukturer DV1 6p/ Antal svar: 31 DVP: 11 svar

Läs mer

Samlad bedömning för: Kurs: Kost hälsokommunikation C

Samlad bedömning för: Kurs: Kost hälsokommunikation C Umeå universitet Institutionen för kostvetenskap Samlad bedömning för: Kurs: Kost hälsokommunikation C Antal registrerade på kursen: 25 Kurskod: 2KN027 Datum för möte (programsamordnare, lärarrepresentanter

Läs mer

Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006

Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006 Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006 Nedan följer en sammanställning av kursutvärderingen av Introduktionskursen på 7 poäng som ingår i receptarieutbildningen på 120 poäng vid Umeå

Läs mer

Jonas Detterfelt Siv Söderlund Johan Högdahl Weine Olovsson Magnus Johansson. Föreläsningar Lektioner Laborationer Projekt

Jonas Detterfelt Siv Söderlund Johan Högdahl Weine Olovsson Magnus Johansson. Föreläsningar Lektioner Laborationer Projekt 1 (6) Fysik Sändlista Kurskod Examinator Inger Klein Jonas Detterfelt Siv Söderlund Johan Högdahl Weine Olovsson Magnus Johansson TFYA68 Weine Olovsson Kursen gavs Årskurs 2 Kursens delar Ansvarig sektion

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (7) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE237 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2

TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2 1 (5) TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2 Sändlista Kurskod Examinator Mathias Henningsson Karin Karltorp Susann Årnfelt Seth Ramström Clas Rydergren Li Li Tunek Johan Holtström TEII42

Läs mer

TEII21-Teknisk kommunikation på japanska - del 1

TEII21-Teknisk kommunikation på japanska - del 1 1 (6) TEII21-Teknisk kommunikation på japanska - del 1 Sändlista Svante Gunnarsson Torun Berlind Elin Önstorp Matilda Leinsköld Li Li Tunek Johan Holtström Kurskod TEII21 Examinator Li Li Tunek Kursen

Läs mer

BOSS Utvärderingsmöte: 2015 LP1

BOSS Utvärderingsmöte: 2015 LP1 BOSS Utvärderingsmöte: 2015 LP1 Följande förkortningar används för programnamnen på spelutbildningarna: TA (Technical artist i spel) SP (Spelprogrammering) CS (Civilingenjör i spel och programvaruteknik)

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (6) Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE216 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Animalieproduktion I BI1168, 10289.1112 20 Hp Studietakt = 65% Nivå och djup = Grund Kursledare = Madeleine Magnusson Värderingsresultat Värderingsperiod: 2012-01-09-2012-03-15 Antal svar 32 Studentantal

Läs mer

Arbetsrapport CEQ, ETS170

Arbetsrapport CEQ, ETS170 Arbetsrapport CEQ, ETS170 Basfakta Kursnamn Kurskod Högskolepoäng Kravhantering ETS170 7.5 hp Läsår 201112 Kursen slutade i läsperiod Program Antal registrerade på kursen 51 HT_LP2 samtliga Antal enkätsvar/svarsfrekvens

Läs mer

32IIÅ1 HT17 Masterprogram i Biblioteks- och informationsvetenskap, distansutbildning (BMBD116h) Johan Eklund Johan Eklund

32IIÅ1 HT17 Masterprogram i Biblioteks- och informationsvetenskap, distansutbildning (BMBD116h) Johan Eklund Johan Eklund Kursrapport Informationsåtkomst (7,5 hp) Kurskod: Kursomgång: Program: Kursansvarig: Examinator: 32IIÅ1 HT17 Masterprogram i Biblioteks- och informationsvetenskap, distansutbildning (BMBD116h) Johan Eklund

Läs mer

MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA (1/48)

MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA (1/48) Kursutvärdering moment 1, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA Enkelt att komma igång och bra tempo Intressant och lärorikt Bra

Läs mer

Kursutvärdering: Solen och andra stjärnor (AS1005), 7,5hp, HT Hur viktigt tycker du det är att orienteringskurser av detta slag erbjuds?

Kursutvärdering: Solen och andra stjärnor (AS1005), 7,5hp, HT Hur viktigt tycker du det är att orienteringskurser av detta slag erbjuds? Kursutvärdering: Solen och andra stjärnor (AS1005), 7,5hp, HT17 : 1. Hur viktigt tycker du det är att orienteringskurser av detta slag erbjuds? Hur viktigt tycker du det är att orienteringskurser av detta

Läs mer

Kursbeskrivning och studieplan för UM83UU

Kursbeskrivning och studieplan för UM83UU Kursbeskrivning och studieplan för UM83UU Matematikens didaktik för senare skolår och gymnasiet, kompletteringskurs 15 hp Ht 2013 130811 1 / 6 Innehållsförteckning Lärare, kursansvarig och administrativ

Läs mer

Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018

Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018 Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018 SK1224 Miljöpolitikens villkor, 15 hp Fördjupningskurs i statsvetenskap, grundnivå Kursansvarig lärare: Frida Boräng, frida.borang@pol.gu.se Medverkande

Läs mer

Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h

Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h Cecilia Gärdén 2015-11-27 Jenny Lindberg Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h Om kursen Kursen har pågått på masternivå, distans, period 1 och 2 ht 2015, mellan 31

Läs mer

FYTA11 HT10 (fulltid) Kursutvärdering (andra delen) FYTA11

FYTA11 HT10 (fulltid) Kursutvärdering (andra delen) FYTA11 Översikt Totalt antal svar 6 Filter nej Gruppera efter fråga nej Kursutvärdering (andra delen) FYTA11 Del 1. Allmänna omdömen Ge dina omdömen på en skala 1-5. Observera att det finns två olika skalor.

Läs mer