Minnesanteckningar från möte med RMPG öron

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från möte med RMPG öron"

Transkript

1 Regionsjukvårdsstaben Gunnita Augustsson Minnesanteckningar från möte med RMPG öron Dag Onsdagen den 6 mars 2013 Tid kl 9:00-15:00 Plats: Närvarande Förhindrad att närvara Särskilt inbjudna Björkbackens Karaktärshotell, Vimmerby Petri Olivius, Linköping, ordförande Jan Walhlqvist, Jönköping Sven Tylstedt, Västervik Karl Steensland, Kalmar Gunnita Augustsson, sekreterare Wieslawa Krause, Norrköping Jan-Erik Karlsson, ordförande regionala vårdriktlinjer Gun Ljungqvist, administrativ koordinator Torbjörn Ledin, professor, öron, US, Maciej Tytor, medicinskt ansvarig för onkologisk verksamhet, US, Elina Mäki-Torkko, medicinskt ansvarig audiolog, US. Mötet inleddes med att ordförande hälsade medlemmarna i gruppen och de särskilt inbjudna personerna välkomna. Han gick igenom föredragningslistan som godkändes. 1. Kandidatsituationen i Regionen Bilaga Till dagen möte hade Torbjörn Ledin, professor, öron, US, inbjudits för att lämna en rapport över kandidatsituationen i regionen kopplad till läkarstudenter. Han beskrev de olika terminernas innehåll och volymen d v s att man i dag utbildar c:a 80 st/termin men siffran kanske kommer att öka till 90 st/termin och att en kraftig ökning av antagningar till 118 st/termin kommer att ske. Uppskattat bortfall, av olika anledningar, är ca %. Under vårterminen 2013 finns 85 placerade studenter där 55 finns i Linköping, 13 i Jönköping/Eksjö, 12 i Kalmar, 4 i Örebro och en egenplacering. Diskussion i gruppen kring situationen där Jönköping kan tänka sig att ta emot flera kandidater med förbehåll för kvaliteten. Kalmar har inte samma avtal som Jönköping och behöver därför diskutera avtalet som måste vara hållbart på sikt och man är villig att diskutera om att kanske ta fler. Dock vill man avvakta hur det går i Lundfrågan.

2 2. Information om arbetet med vårdriktlinjer i regionen Jan-Erik Karlsson och Gun Ljungqvist från Landstinget i Jönköping hade bjudits in för att informera kring Regionala vårdriktlinjer projektarbete Jan-Erik K gav en översiktligt information om hur regionsjukvårdsorganisationen är uppbyggd samt lade därefter fokus på arbetet med de regionala vårdriktlinjerna som Regionsjukvårdsledningen har beslutat skall tas fram. Beslut i RSL i november Modellen som används för riktlinjerna är FAKTAmodellen som finns i Jönköping. Målet är att riktlinjerna skall vara enkla och lätta att ta till sig. Ett problem i dag är att det finns olika definitioner men det pågår ett arbetet med att definiera de olika begreppen; riktlinjerna, programmen, PM osv. Vårdriktlinjerna skall ligga på sydöstra sjukvårdsregionens webbsida De är till för vårdgivare för patienter finns information på 1177.se. RMPG bestämmer vilka vårdriktlinjer som skall tas fram. Förslag på 2 3/år. RMPG utser också arbetsgrupper som skall arbeta med att ta fram riktlinjerna. Sekreteraren skall vara behjälplig med den administrativa delen och de medicinskt sakkunniga tar fram fakta. Kvalitetssäkring och uppdatering ansvarar RMPG för. Jan Wahlqvist föreslog att detta kan vara ett kvalitetsprojekt för någon ST-doktor. Jan-Erik gick igenom standarddokument för hur vårdriktlinjerna skall se ut samt visade ett flödesschema för arbetet. 3 Årsredovisning 2012 Nyckeltal och kvalitetsmått gicks igenom. Kvalitetsmåtten är utskickade till respektive ansvarig som kommer att ange måtten och återkoppla dessa till Petri. Kvalitetsmått som ändrades under mötet - Andel av beslut som tas vid onkologrond, Head and neck. - Andel som använder sina hörapparater mer än 4 timmar per dag? Frågan ligger i Hörselbron. (Nyckeltal) - Antal hudtumörer som behöver opereras om, på hudcancer. - Tillgänglighet. Här påpekades att det är viktigt, men svårt, att visa på kvalitativa mått som t ex hur ledtider påverkar kvalitén på vården. Årsrapporten sammanställas av ordförande och var och en skickar uppgifterna senast den 18 mars 2013 till Petri. I årsrapporten skriver vi om att vi kommer att ta fram vårdriktlinjerna. 4. Lägesrapport ang CI Elina Mäki-Torkko var inbjuden för att lämna information om läget avseende CI. Hon visade en översikt över antal nya remisser och det har i regionen blivit en total ökning genom åren till 179 remisser CI-användare har haft sitt CI i minst ett år. Flest remisser står E-län för, följt av F-län och sist H-län. Regionsamarbete med Jönköping där personal åker från Linköping till Jönköping startar 1 april Patienterna kallas därefter till US för fortsatt stöd.

3 5. Decentraliserad regional audiologutbilding forskning i regionen Både i Kalmar och Jönköping behövs audiologer och Karl S tog upp frågan om decentraliserad regional audiologutbilding. Elina M-T är intresserad och öppen om någon dyker upp som vill ha audiologisk handledning men har inte något intresse av att ansvara för regionalt samarbetet kring regional audiologutbildning. Diskussion i gruppen om att detta skulle kunna haka på ST-utbildningen och då är det bra om man kontaktar Elina M-T i planeringsstadiet för ST-läkarnas forskning. Förslag att Thorbjörn Ledin gör en modell för regional forskningsintressegrupp för gemensam satsning och där man kan söka FORSSmedel. Audiologi måste kunna skötas på distans kan vi ta fram en modell kanske vi kan rekrytera intresserade personer. Ordförande tar upp detta med Elina M-T igen och återkommer. Karls föreslår att E-hälsoinstitutet involveras samt att vi behöver en målbeskrivning med ett regionalt perspektiv. 6. Lägesrapport ang ledtider Bilaga Maciej T, medicinskt ansvarig för onkologisk verksamhet vid US var inbjuden för att lämna informera om ledtider för sydöstra sjukvårdsregionen när det gäller kvalitetsregister för huvud/halscancer. Nationellt ligger vi bra till i regionen, endast Lund ligger bättre till. I regionen är mediantiden för tid från första besök på ÖNH-mottagning till onkologisk behandling 65 dagar. Siffrorna kommer att följas och lämnas till respektive landsting. Här poängteras att det är viktigt att kunna beskriva de olika ledtiderna för patienten. I ö diskuterades rutiner och processer inför onkologrond. 7. Föregående protokoll Skrivelse till centrumchefen ang långa väntetider från region till US: Klart resultatet har kommit och Petri och Maciej har arbetat med detta. Vårdprogram - uppdrag från SKL, klart Ytterörarekonstruktion handlingsplan: Skickas till plastikkirurgen i första hand därefter till öron, som remitterar vidare. Epiteser skall finnas med i vårdriktlinjerna. I gruppen konstaterades att vårdriktlinjer generellt kommer att förbättra kvaliteten. Vi skall börja med regionsjukvårdsdiagnoser. Alla går hem och diskuterar med kollegorna och återkommer med förslag. Kommuniceras via e-post. Frågeställningen är också vem kan tänka sig att arbeta med detta? Områden att börja med kan vara rinologi, vestibulogi, tarumatologi. Petri kommer att tillfråga Mikael Sjölin. 8 Remissvar för malignt melanom (senast 15/3) Ordförande informerade om att RMPG öron fått möjlighet att lämna ett remissvar om malignt melanom. Frågeställning från Maciej T var vem ansvarar för denna grupp av patienter när det gäller öron finns c.a 15 fall per år. CenteNod som ingår i kirurgin finns i varje landsting och denna behandling kan ligga både i Kalmar och i Jönköpng. Förslag från Karl S var att göra de första vårdriktlinjerna i denna grupp. Diskussion om vem som tar hand om patienterna plastikkirurgerna menar att patienten skall gå till hud kliniken.

4 Beslut: Arbeta fram vårdriktlinjer för malignt melanom. Arbetet måste förankras med hudkliniken och palstikkirurgerna. En grupp som arbetar med detta skall etableras, invänta möte i Jönköping den 29 maj. Maciej T återkommer. I övrigt har RMPG inga synpunkter på skriften som utskickats. 10. Enkät kompetensbehov i framtiden uppdrag från RSL Ordförande visade enkätsvaret, avseende kompetensförsörjning i framtiden, som skickats in. Synpunkten från Kalmar var bl a att man i svaret inte tar upp viktiga grupper för specialiteten öron t ex audionomer skulle ha påpekats skriftligen. Det konstaterades att Sydöstra sjukvårdsregion är mindre bemannade när det gäller audionomer än övriga. Förhållandet likartat när det gäller ST-läkare. Stor brist på foniater röst- och talspecialister. Jan W betonade också att remissflödet har ökat i och med vårdvalet. Det fria vårdvalet har ökat antalet remisser från primärvården och antalet specialister är lågt lägst i landet. 9. Aktuellt från respektive klinik (kort redovisning) Västrervik Sven T har tidigare haft för avsikt att sluta men har nu bestämt sig för att stanna i Västervik. I Västervik har det tidigare varit svårt att rekrytera specialister men två ungerska läkare kommer att börja under sommaren och hösten 2013 en audiolog och en mera allmän läkare. I Oskarshamn finns en vakans men ser nu ut att lösa sig. Har investerat i stroboskopi för c:a kr. Kalmar: Fullbemannade. Haft vikarier, ytterligare en kommer. Har anställt en audionom. Gerhard arbetar kvar men slutar snart. Har 2-3 veckors väntetid till nybesök. Investeringar: har haft önskemål om att få köpa ultraljud men landstingsstyrelsen tog inte detta. Man kommer att hyra ultraljudsutrustning av en privat röntgenläkare vilket kommer att avlasta röntgen. Vidare har man fått en ny operationsavdelning där man får en egen sal med takhängt mikroskop o s v. Jönköping: Har gått över till DRG-baserad sjukvård vilket fått till följd att IVA debiterar för narkosen. Bemanningen är ok har 4 ST-doktorer, står inför vårdval som avgörs innan sommaren är slut. Finns en del doktorer som snart går i pension. Man har fått ett ökat arbete efter vårdvalet. Tillgängligheten klaras till c:a 81-82% beror på mängden remisser som kommer in. Kvaliteten på remisserna har försämrats. Rikssjukvården har Jan försökt att arbeta med och det tar tid. Detta skall skickas med till Centrumrådet. Inga stora investeringar. Linköping: Det största som händer på US är att man genomlyses av Helseplan. Resultatet kom i går och innehöll grova penseldrag. När det gäller foniater så ligger man bra till ligger i förhandling med några och det ser bättre ut än tidigare. Sista november går Petri O:s förordnande ut men han tänker förlänga detta i ett halvår till vilket innebär att han slutar om c:a ett år. Han lägger mycket arbete på att man skall samarbeta bra på kliniken är lönegrundande. Petri har planer på att kanske flytta ner sin forskningsgrupp till US. Investeringar 1,7 Mkr navigator och 1 Mkr laser.

5 11. Regionspecifikt utbildningskonto (stående pkt) Ordförande redovisade att det finns ett överskott från ÖNH-dagarna 2012 och saldot på det regionspecifika utbildningskontot är numera kronor. Pengarna skall användas till det som vi bestämmer d v s någon intressant föreläsare och just nu är tanken att en inbjudan skall gå ut i regionen till den information som Herman Kingman från Holland skall hålla i Stockholm den juni Alla pengar kommer inte att förbrukas och förslag på användning kom från gruppen som t ex RMPG-dokumentation/vårdriktlinjer, föreläsning om kadaveroperation och information i Västervik om vårdvalet. Inget bestämdes och alla funderar på hur pengarna bäst kan användas. 12. Nästa möte Nästa möte bestämdes till den 17 oktober 2103 i Jönköping, början kl 12:00. Dagen efter d v s 18 oktober fortsätter med ett regionmöte. Vid anteckningarna Gunnita Augustsson Sekr RMPG öron

Minnesanteckningar från möte med RMPG öron

Minnesanteckningar från möte med RMPG öron Regionsjukvårdsstaben Gunnita Augustsson 2012-10-10 Minnesanteckningar från möte med RMPG öron Dag Torsdagen den 4 oktober 2012 Tid kl 12:00 17:15 Plats: Närvarande Biblioteket, öronkliniken, Länssjukhuset

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG öron 8 och 9 maj 2014

Minnesanteckningar från möte med RMPG öron 8 och 9 maj 2014 Planeringsenheten 2014-05-10 Gunnita Augustsson Minnesanteckningar från möte med RMPG öron 8 och 9 maj 2014 Dag 2014-05-08 09 Tid Kl 12:00 dag 1 - kl 12 dag 2 Plats Närvarande Ej närvarande Halltorps Gästgiveri,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Onsdagen den 25 januari 2017 Tid kl 10:30 12:25 Plats Videomöte, ring IPnr 1089993 Närvarande Robert Ring, ordf Linköping Ann-Charlotte Mengel

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik 2014-12-19 Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Fredagen den 19 december 2014 Tid Kl 10:00 15:00 Plats Närvarande Telefonmedverkan Anmält förhinder Hotell Högland, Nässjö Robert

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Centrumråd hjärtsjukvård

Minnesanteckningar från möte med Centrumråd hjärtsjukvård Minnesanteckningar från möte med Centrumråd hjärtsjukvård Dag: 2015-04-14 kl.10.00-14.35 Plats Björkbacken, Vimmerby Närvarande: Jan-Erik Karlsson, ordförande Göran Atterfors Gunvor Rundqvist Stefan Franzén

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Centrumrådet för hjärtsjukvård

Minnesanteckningar från möte med Centrumrådet för hjärtsjukvård Minnesanteckningar från möte med Centrumrådet för hjärtsjukvård Dag: 2014-02-06 Tid: Kl. 15.00 16.20 Plats: Videomöte Närvarande: Jan-Erik Karlsson, ordförande Jönköping Stefan Franzén Jan Norgren Jan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Regionsjukvårdsstaben Gunnita Augustsson 2018-02-08 Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Torsdagen den 8 februari 2018 Tid Kl 08:00-10:00 Plats Videomöte, ring IP 1089992 (Mote2

Läs mer

Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens möte 25 oktober 2010

Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens möte 25 oktober 2010 1 Regionsjukvårdsstaben 2012-10-30 Gunnita Augustsson Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens möte 25 oktober 2010 Dag torsdagen den 25 oktober 2012 Tid kl 10:00 14:30 Plats Hotell Högland, Nässjö

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Fredagen den 7 april 2017 Tid kl 09:30 15:15 Plats Konferenscentrum, Alvesta Närvarande Robert Ring, ordf Linköping Ann-Charlotte Mengel Linköping

Läs mer

RMPG ÖNH. Årsrapport Regionala centrumrådet, , Tatiana Jaklovska

RMPG ÖNH. Årsrapport Regionala centrumrådet, , Tatiana Jaklovska RMPG ÖNH Årsrapport 2016 Regionala centrumrådet, 2017-04-25, Tatiana Jaklovska Kvalitetsindikatorer 1 100,0 80,0 98,9 Genomförda operationer/åtgärder inom 90 dagar i ÖNH 2016 89,6 78,0 96,7 81,4 60,0 40,0

Läs mer

Helena Engström, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Karin Cederquist Roger Gunnarsson Niels Hornstra Stefan Rustscheff

Helena Engström, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Karin Cederquist Roger Gunnarsson Niels Hornstra Stefan Rustscheff PROTOKOLL 1(3) Diarienummer Plats: Värnamo sjukhus Närvarande: Ej närvarande: Helena Engström, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Karin Cederquist Roger Gunnarsson Niels Hornstra Stefan Rustscheff

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Rehabilitering och smärta

Minnesanteckningar från möte med RMPG Rehabilitering och smärta 2016-04-27 Minnesanteckningar från möte med RMPG Rehabilitering och smärta Dag: 2016-04-27 Tid: Kl. 9:30-16:00 Plats: Konferensrum plan 6, hus 12, Västerviks sjukhus Närvarande: Wolfram Antepohl, ordförande

Läs mer

Sydöstra sjukvårdsregionen. Samverkan för god och jämlik hälso- och sjukvård

Sydöstra sjukvårdsregionen. Samverkan för god och jämlik hälso- och sjukvård Samverkan för god och jämlik hälso- och sjukvård Region Östergötland 450 000 invånare 13 000 medarbetare Region Jönköpings län 350 000 invånare 10 000 medarbetare Region Kalmar län 243 000 invånare 7 000

Läs mer

Tid: 2015-10-01-2015-10-02 Plats: Fredensborgs Herrgård, Vimmerby

Tid: 2015-10-01-2015-10-02 Plats: Fredensborgs Herrgård, Vimmerby PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Fredensborgs Herrgård, Vimmerby Närvarande: Claes Hjalmarsson, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Jessica Frisk Magnus Fröstorp Per Loftås Conny Wallon Erik Wellander

Läs mer

Nätverksträff RMPG-sekreterare

Nätverksträff RMPG-sekreterare Nätverksträff RMPG-sekreterare 2016-11-11 Dagens program 1. Inledning Marie Gustavsson 2. RMPGs uppdrag Jan-Erik Karlsson 3. Information om det Mats Bojestig sjukvårdsregionala arbetet 4. Diskussion RMPG

Läs mer

Mötesanteckningar från möte med RMPG öron 1 mars 2018

Mötesanteckningar från möte med RMPG öron 1 mars 2018 Regionsjukvårdsstaben Gunnita Augustsson 2018-03-02 Mötesanteckningar från möte med RMPG öron 1 mars 2018 Dag torsdag 1 mars 2018 Tid kl 08:00 11:45 Plats: Kallade Videomöte Tatiana Jaklovska, Linköping,

Läs mer

, lunch till lunch Plats: Tylösand

, lunch till lunch Plats: Tylösand PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Tylösand Närvarande: Claes Hjalmarsson, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Johanna Björkman Jessica Frisk Magnus Fröstorp Per Loftås Per Sandström Conny Wallon

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Hälsofrämjande strategier

Minnesanteckningar från möte med RMPG Hälsofrämjande strategier 2014-04-17 Minnesanteckningar från möte med RMPG Hälsofrämjande strategier Dag 14 mars 2014 Tid Kl. 09.00-14.00 Plats Vimmerby Folkhögskola, lilla E Närvarande: Jolanda van Vliet, ordförande Östergötland

Läs mer

Ingen representant från Värnamo, Eksjö eller Oskarshamn har tyvärr deltagit under 2014.

Ingen representant från Värnamo, Eksjö eller Oskarshamn har tyvärr deltagit under 2014. 2015-03-23 Årsrapport från RMPG handkirurgi 2014 Inom sydöstra sjukvårdsregionen finns ett mångårigt välutvecklat och gott samarbete inom ämnesområdet handkirurgi. Målet i det regionala samverkansarbetet

Läs mer

Minnesanteckningar Centrumråd Kirurgi-Onkologi-Ortopedi Tid: Kl Plats: Vimmerby Björkbacken, Karaktärshotellet, Traktorgatan 3

Minnesanteckningar Centrumråd Kirurgi-Onkologi-Ortopedi Tid: Kl Plats: Vimmerby Björkbacken, Karaktärshotellet, Traktorgatan 3 Minnesanteckningar 2014-09-18 Centrumråd Kirurgi-Onkologi-Ortopedi Tid: Kl. 10.00-15.00 Plats: Vimmerby Björkbacken, Karaktärshotellet, Traktorgatan 3 Närvarande: Christina Edward ordf. Leni Lagerqvist

Läs mer

Pågående aktiviteter:

Pågående aktiviteter: 1 Ullinge RMPG-smärta 15-12-03 gulmarkerat Närvarande: Maria Afrell, Mait Pettersson, Ann-Britt Ekvall, Anne-lie Gustafsson, Stefan Bragsjö, Marita Rydå, Agneta Siebers, Anders Kjellgren Pågående aktiviteter:

Läs mer

Mötesanteckningar RMPG Medicinsk Diagnostik

Mötesanteckningar RMPG Medicinsk Diagnostik 2018-05-07 Mötesanteckningar RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Måndag 7 maj 2018 Tid Kl 10:15-12:15 Plats Video Deltagare Fredrik Enlund, ordf. Kalmar Sanna Einarsson, sekr. Kalmar Björn Forsberg Kalmar Liselotte

Läs mer

RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik.

RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik. Bilaga 1 Årsrapport 2016 RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik. Syfte RMPG medicinsk diagnostik ska eftersträva

Läs mer

Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen - delårsrapport

Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen - delårsrapport BESLUTSUNDERLAG 1/1 Ledningsstaben Göran Atterfors 2018-10-29 Dnr: RS 2018-481 Regionstyrelsen Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen - delårsrapport 08 2018 Årligen görs en delårsrapport för

Läs mer

Delårsrapport regionsjukvårdsnämnden augusti 2014

Delårsrapport regionsjukvårdsnämnden augusti 2014 1 BESLUTSUNDERLAG Regionsjukvårdsstaben Göran Atterfors 2014-09-12 RSN 2014-16 Regionsjukvårdsnämnden Delårsrapport regionsjukvårdsnämnden augusti 2014 Regionsjukvårdsnämnden Regionsjukvårdsnämnden (RSN)

Läs mer

Mötesanteckningar RMPO ÖNH

Mötesanteckningar RMPO ÖNH 2019-05-08 Mötesanteckningar RMPO ÖNH Datum 2019-05-08 Plats Videomöte 8-10 Närvarande Tatiana Jaklovska, Karin Rahm Björneld, Sven Tylstedt, Bozena Wicik Ros, Maria Svensson 1. Återkoppling RMPO rapport

Läs mer

Mötesanteckningar RMPG Ögon 12 april 2018

Mötesanteckningar RMPG Ögon 12 april 2018 2018-04-12 Mötesanteckningar RMPG Ögon 12 april 2018 Närvarande Francesco Mirabelli, ordf Inger Engdahl Raneen Khudair Marie Törnlöf Tomasz Marczuk Susanne Svensson Kauppinen Leena Tjärnén Anna Hägg Lagerberg

Läs mer

Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens extramöte 19 februari 2013

Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens extramöte 19 februari 2013 1 Regionsjukvårdsstaben 2013-02-27 Gunnita Augustsson Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens extramöte 19 februari 2013 Dag Onsdagen den 19 februari 2013 Tid Kl 12:45 16:30 Plats Närvarande

Läs mer

RMPG Rehab & smärta. Årsrapport. Region Östergötland

RMPG Rehab & smärta. Årsrapport. Region Östergötland RMPG Rehab & smärta Årsrapport Arbetsgrupper Smärta och multimodal rehabilitering Arbetsgrupp forskning, utveckling och utbildning Arbetsgrupp ryggmärgsskaderehabilitering RMPG Rehab & smärta, 2015-03-31,

Läs mer

Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens möte 29 maj 2013

Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens möte 29 maj 2013 1 Regionsjukvårdsstaben 2013-06-03 Gunnita Augustsson Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens möte 29 maj 2013 Dag Onsdagen den 29 maj 2013 Tid Kl 09:00 14:40 Plats, Kallade Förhinder Fredensborgs

Läs mer

, lunch-lunch Gränsö slott, Västervik

, lunch-lunch Gränsö slott, Västervik PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Gränsö slott, Västervik Närvarande: Jessica Frisk, ordförande Region Östergötland Lars Abrahamsson, sekreterare Region Jönköpings län Fredrik Stenmark Landstinget i Kalmar

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik 2016-10-26 Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag torsdagen den 20 oktober 2016 fredagen den 21 oktober 2016 Tid Plats kl 17:00 torsdag 20 oktober kl 08:30 14:30, fredag 21 oktober

Läs mer

Motion: Inför telemedicinsk teknik för snabb och säker upptäckt av cancer Handlingar i ärendet:

Motion: Inför telemedicinsk teknik för snabb och säker upptäckt av cancer Handlingar i ärendet: Motion: Inför telemedicinsk teknik för snabb och säker upptäckt av cancer Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo

Läs mer

Minnesanteckningar RMPG Onkologi Videomöte

Minnesanteckningar RMPG Onkologi Videomöte Minnesanteckningar RMPG Onkologi Videomöte Datum 2012-12-18 Videomöte Kl. 09.00-12.00 Närvarande; Freddi Lewin ordf. Jönköping x Måns Agrup Linköping förhinder Gunnar Adell Linköping x Per Rosenberg Linköping

Läs mer

Årsrapport 2016 RMPG Öron-, näs- och hals (ÖNH) inom sydöstra sjukvårdsregionen. Genomförda operationer/åtgärder inom 90 dagar i ÖNH

Årsrapport 2016 RMPG Öron-, näs- och hals (ÖNH) inom sydöstra sjukvårdsregionen. Genomförda operationer/åtgärder inom 90 dagar i ÖNH 2017-04-05 Årsrapport 2016 RMPG Öron-, näs- och hals (ÖNH) inom sydöstra sjukvårdsregionen Kvalitetsindikatorer Som källa för redovisning av kvalitetsmått som är jämförbara i sydöstra sjukvårdsregionen

Läs mer

Klinisk genetik idag och i framtiden. Cecilia Gunnarsson, Jan-Erik Karlsson, Karl Landergren, Marie Gustavsson

Klinisk genetik idag och i framtiden. Cecilia Gunnarsson, Jan-Erik Karlsson, Karl Landergren, Marie Gustavsson Klinisk genetik idag och i framtiden Cecilia Gunnarsson, Jan-Erik Karlsson, Karl Landergren, Marie Gustavsson Uppdrag - Klinisk genetik 1. Nivåstrukturering. Att tillsammans skapa riktlinjer för vem som

Läs mer

Hand- och Plastikkirurgiska Kliniken 2014 och framåt

Hand- och Plastikkirurgiska Kliniken 2014 och framåt Hand- och Plastikkirurgiska Kliniken 2014 och framåt Uppdrag och Vision Skall ge sjukvård av högsta internationella klass inom verksamhetsområdena handkirurgi, plastikkirurgi och brännskadevård. RMPG Hand

Läs mer

I landsting, kommuner och hos privata vårdgivare

I landsting, kommuner och hos privata vårdgivare AKADEMISK SPECIALISTTJÄNSTGÖRING FÖR SJUKSKÖTERSKOR I landsting, kommuner och hos privata vårdgivare 2015-02-26 Lisbeth Löpare Johansson Sandra Zetterman Innehållsförteckning 1 Brist på specialist... 3

Läs mer

Christina Edward Planeringschef. Bilaga Slutredovisning utredningsuppdrag 14/10 daterad den 30 oktober 2014. TJÄNSTESKRIVELSE

Christina Edward Planeringschef. Bilaga Slutredovisning utredningsuppdrag 14/10 daterad den 30 oktober 2014. TJÄNSTESKRIVELSE Planeringsenheten Regionsjukvården TJÄNSTESKRIVELSE 2014-11-03 Landstingsstyrelsen 1(1) Referens Diarienummer 140072 Utredningsuppdrag 14/10 - Utredning angående möjligheten att teckna avtal med verksamheter

Läs mer

Förnyad uppdragsbeskrivning för RMPG i Sydöstra sjukvårdsregionen

Förnyad uppdragsbeskrivning för RMPG i Sydöstra sjukvårdsregionen Regionsjukvårdsledningen 2016-06-01 1 (8) Förnyad uppdragsbeskrivning för RMPG i Sydöstra sjukvårdsregionen 1. Bakgrund Den Sydöstra sjukvårdsregionen består av Region Östergötland (RÖ), Region Jönköpings

Läs mer

Dag Torsdag och fredagen den 10 och 11 okt Anmält förhinder Ahmad Kassem Värnamo

Dag Torsdag och fredagen den 10 och 11 okt Anmält förhinder Ahmad Kassem Värnamo 2013-10-10--11 Minnesanteckningar från möte med RMPG kirurgi Dag Torsdag och fredagen den 10 och 11 okt 2013 Tid kl. 12:00 13:00 Plats Närvarande: Gränsö Slott, Västervik Bengt Arvidsson, Västervik Conny

Läs mer

Kl , Skörden, landstingshuset

Kl , Skörden, landstingshuset 1 (6) Tid och plats Kl 09.00-13.30, Skörden, landstingshuset ande Lena Segerberg (S) ordförande Malin Sjölander (M) Kerstin Arvidsson (S) Mark Hammar (V) Monica Ljungdahl (M) Ingegerd Petersson (C) Chatrine

Läs mer

RMPG Rehabiliteringsmedicin, rehabilitering och smärta

RMPG Rehabiliteringsmedicin, rehabilitering och smärta MÖTESANTECKNINGAR 1(7) Plats: Hotel The Box, Linköping Närvarande: Landstinget i Kalmar län Stefan Bragsjö, ordf. Maria Afrell Håkan Ehlin Ragnar Styrbjörn Region Jönköpings län Lars Abrahamsson, sekr.

Läs mer

Dag: 18 september Tid: Kl Nässjö, hotell Högland. Närvarande: Freddi Lewin, ordförande Jönköping Leni Lagerqvist, sekreterare

Dag: 18 september Tid: Kl Nässjö, hotell Högland. Närvarande: Freddi Lewin, ordförande Jönköping Leni Lagerqvist, sekreterare 2013-10-02 Minnesanteckningar från möte med RMPG Onkologi Dag: 18 september - 2013 Tid: Kl 09.00-15.30 Plats: Nässjö, hotell Högland Närvarande: Freddi Lewin, ordförande Leni Lagerqvist, sekreterare Eva

Läs mer

Mötesanteckning. Regionsjukvårdsledning Datum: Tisdag 15 November 2011 kl 10:00-15.30 Lokal: Fredensborg, Storebro, Vimmerby.

Mötesanteckning. Regionsjukvårdsledning Datum: Tisdag 15 November 2011 kl 10:00-15.30 Lokal: Fredensborg, Storebro, Vimmerby. Bilaga 1 Mötesanteckning Regionsjukvårdsledning Datum: Tisdag 15 November 2011 kl 10:00-15.30 Lokal: Fredensborg, Storebro, Vimmerby Närvarande: Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör, Jönköping,

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Remisshantering. Norrbottens läns landsting. Juni Hans Rinander.

REVISIONSRAPPORT. Remisshantering. Norrbottens läns landsting. Juni Hans Rinander. REVISIONSRAPPORT Remisshantering Norrbottens läns landsting Juni 2002 Hans Rinander www.komrev.se Innehållsförteckning Fel! Bokmärket är inte definierat. 2. Metod... 3 3. Landstingets remissgaranti...

Läs mer

Begäran om disposition av medel ur budgeten för privata vårdgivare

Begäran om disposition av medel ur budgeten för privata vårdgivare ÖNH-kliniken Till Länssjukvårdsnämnden Begäran om disposition av medel ur budgeten för privata vårdgivare Bakgrund: Landstingsstyrelsen beslutade 2010-06-01 att Öron-, näs- och halskliniken skulle få disponera

Läs mer

Pågående aktiviteter:

Pågående aktiviteter: Nässjö RMPG-smärta 16-04-01 Närvarande: Stefan Bragsjö, Mats Granström, Eva Rasch, Ragnar Styrbjörn, Ann-Britt Ekvall, Mait Pettersson, Helen Spörk-Tellfjord, Anders Kjellgren Pågående aktiviteter: Aktivitet/Delprojekt

Läs mer

Regionalt centrumråd för Hälsa, Psykiatri samt Barn- och Kvinnosjukvård

Regionalt centrumråd för Hälsa, Psykiatri samt Barn- och Kvinnosjukvård Minnesanteckning 2015-03-25, Vimmerby Regionalt centrumråd för Hälsa, Psykiatri samt Barn- och Kvinnosjukvård Närvarande: Ragnhild Holmberg, regionsjukvårdsansvarig H-län Ninni Borendahl Wodlin, medicinskt

Läs mer

Samverkansavtal för Sydöstra sjukvårdsregionen. Samverkansnämnden

Samverkansavtal för Sydöstra sjukvårdsregionen. Samverkansnämnden Samverkansavtal för Sydöstra sjukvårdsregionen Samverkansnämnden 2018-11-30 1 1 Om avtalet Detta avtal reglerar samverkan mellan Region Jönköpings län, Region Kalmar län och Region Östergötland. 2 Grund

Läs mer

Il e U UNIVERSITET. Wöstergötland 1(6) LINKÖPINGS. ~Region. Minnesanteckningar Kompetensrådet

Il e U UNIVERSITET. Wöstergötland 1(6) LINKÖPINGS. ~Region. Minnesanteckningar Kompetensrådet Wöstergötland 1(6) Minnesanteckningar Kompetensrådet Tid: Måndagen den 16 maj kl 14.30-17.00 Lokal: Tidlösa, Campus US, hus 511 ing 76 eller 78 plan 14 Närvarande ledamöter: Eva Granfeldt Karin Kjellgren

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09:00-14:00, Smedjan, Landstingshuset, Kalmar Suzanne Gustafson (M) Göran Gustafsson (SD) Jonas Hellberg (S) Britt Karlsson (S) Angelica Katsanidou (S) Madeleine Rosenqvist (KD)

Läs mer

Tid: Måndagen den 9 oktober 2017 kl Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14. Margareta Bachrach- Lindström

Tid: Måndagen den 9 oktober 2017 kl Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14. Margareta Bachrach- Lindström 1(6) Tid: Måndagen den 9 oktober 2017 kl. 13.00 16.00 Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14 Närvarande: Ledamöter: Margareta Bachrach- Lindström Agneta Kullberg Karin Valeskog Malin Lindqvist Appell

Läs mer

Protokoll från Samverkansnämnden för Sydöstra sjukvårdsregionen den 24 maj 2019

Protokoll från Samverkansnämnden för Sydöstra sjukvårdsregionen den 24 maj 2019 Protokoll från Samverkansnämnden för Sydöstra sjukvårdsregionen den 24 maj 2019 Tid och plats ande Närvarande ersättare Tjänstepersoner Justering Ordförande fredag den 24 maj 2019, kl. 11.00 14.45, Videomöte

Läs mer

Minnesanteckningar från RMPG Medicinsk diagnostik

Minnesanteckningar från RMPG Medicinsk diagnostik Minnesanteckningar från RMPG Medicinsk diagnostik Dag fredagen den 18 september 2015 Tid Kl 10:15-14:45 Plats Närvarande Hotell Högland i Nässjö Robert Ring, ordförande Linköping Ann-Charlotte Mengel Linköping

Läs mer

Minnesanteckning Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård

Minnesanteckning Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård Minnesanteckning 2016-11-15 Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård Datum: 2016-11-15 Tid: 14.00-15.30 Plats: Video Närvarande; Karl Landergren ordf. Leni Lagerqvist sekr. Claes Hjalmarsson Malin

Läs mer

Pressmeddelande 10 september 2012 Utbildningsdepartementet

Pressmeddelande 10 september 2012 Utbildningsdepartementet Pressmeddelande 10 september 2012 Utbildningsdepartementet Regeringen föreslår att fler läkare, tandläkare och sjuksköterskor ska utbildas. Med de nya platserna kommer läkarutbildningen att ha ökat med

Läs mer

Klinisk Neurofysiologi

Klinisk Neurofysiologi Klinisk Neurofysiologi Handlingsplan för likvärdig nyttjande av neurofysiologiska undersökningar i Sydöstra sjukvårdsregionen Greta Gustafsson 2018-04-16 Jämlik sjukvård=diagnostik Hälso- och sjukvården

Läs mer

Nationella riktlinjer för vård vid epilepsi

Nationella riktlinjer för vård vid epilepsi TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Regionsjukvårdsstaben Leni Lagerqvist 2018-04-23 SVN 2018-12 Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen Nationella riktlinjer för vård vid epilepsi Förslag till beslut Samverkansnämnden

Läs mer

Nämnden för folkhälsa och sjukvård 8-18

Nämnden för folkhälsa och sjukvård 8-18 PROTOKOLL UTDRAG Nämnden för folkhälsa och sjukvård 8-18 Tid: 2015-02-03, kl 13:00-15:00 Plats: Hooks Herrgård, Hok 12 RJL 2015/ 243 Revidering av Reglemente Sydöstra sjukvårdsregionen dnr RSN 2014-29

Läs mer

Patientnämndens verksamhetsberättelse

Patientnämndens verksamhetsberättelse Patientnämndens verksamhetsberättelse 2016 1 Verksamhetsberättelse 2016 2 Sammanfattning Under året har Region Kronoberg fattat ett formellt beslut om att arbeta mot en mer personcentrerad vård vilket

Läs mer

, lunch-lunch Plats: Hestraviken. adjungerade

, lunch-lunch Plats: Hestraviken. adjungerade PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Hestraviken Närvarande: Jessica Frisk, ordförande Region Östergötland Lars Abrahamsson, sekreterare Region Jönköpings län Magnus Fröstorp Landstinget i Kalmar Niklas

Läs mer

Nationella riktlinjer för vård vid psoriasis

Nationella riktlinjer för vård vid psoriasis TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Regionsjukvårdsstaben Marie Gustavsson 2018-04-23 SVN 2018-13 Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen Nationella riktlinjer för vård vid psoriasis Förslag till beslut Samverkansnämnden

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Regionsjukvårdsstaben Gunnita Augustsson 2016-04-25 Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Måndag 25 april 2016 Tid Kl 09:00 12:00 Plats Videomöte, ring IP 1089992 Kallade Robert

Läs mer

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi oktober 2017

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi oktober 2017 Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 12-13 oktober 2017 Dag: 12-13 oktober 2017 Plats: Hotell Ullinge Deltagare Johan Alkstedt Mattias Anderson Lisa Bergander (deltog dag 1) Helén Bergvich Dan Eriksson,

Läs mer

RMPG Kirurgi PROTOKOLL 1(9) Diarienummer , lunch till lunch Plats: Hotell Borgholm, Borgholm

RMPG Kirurgi PROTOKOLL 1(9) Diarienummer , lunch till lunch Plats: Hotell Borgholm, Borgholm PROTOKOLL 1(9) Diarienummer Plats: Hotell Borgholm, Borgholm Närvarande: Claes Hjalmarsson, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Jessica Frisk Magnus Fröstorp Thomas Kjellin Per Loftås Karsten Offenbartl

Läs mer

Årsrapport RMPG rehabilitering och smärta

Årsrapport RMPG rehabilitering och smärta Årsrapport 2015 RMPG rehabilitering och smärta Permanenta arbetsgrupper Arbetsgrupp smärta och multimodal rehabilitering (MMR) Arbetsgrupp ryggmärgsskaderehabilitering Arbetsgrupp forskning, utveckling

Läs mer

Mall för redovisning av införandet av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016

Mall för redovisning av införandet av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016 Mall för redovisning av införandet av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016 Redovisningarna ska vara Socialdepartementet tillhanda senast den 1 november 2016 Kortare väntetider i cancervården

Läs mer

Saknas: 1 400 läkare

Saknas: 1 400 läkare Det saknas 1 4 läkare på Sveriges vårdcentraler. Skillnaderna är stora mellan olika landsting, men inte ett enda av dem lever upp till målet: att det ska finnas en fast allmänläkare per 1 5 invånare. Det

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Specialitetsråd Dermatovenereologi Anna Josefson, Överläkare, PhD Verksamhetschef Hudkliniken USÖ 2 (6) Instruktioner i röd text ska alltid tas bort när dokumentet är färdigställt.

Läs mer

EDS i sydöstra sjukvårdsregionen

EDS i sydöstra sjukvårdsregionen EDS i sydöstra sjukvårdsregionen Vad är EDS Ehlers-Danlos syndrom EDS ingår i en grupp ärftliga bindvävsförändringar De vanligaste formerna av EDS (klassisk- eller överrörlighetstyp) Diagnosen baseras

Läs mer

Löften till cancerpatienter - resultatredovisning

Löften till cancerpatienter - resultatredovisning Ett samarbete inom cancervården i sydöstra sjukvårdsregionen Löften till cancerpatienter - resultatredovisning INNEHÅLL Inledning... 3 Regionala processledarens kommentar... 3 LÖFTE 1 Alla cancerpatienter

Läs mer

Bilaga 14 1 (1) Datum 2015-09-29 Uppdragsbeskrivning kanslifunktion för samverkansnämnden Uppdrag Samordna och administrera samverkansnämndens sammanträden inklusive tjänstemannaberedningar. Administrera

Läs mer

Multidiciplinära konferenser MDK Mirjam Våtz Utvecklingskraft cancer

Multidiciplinära konferenser MDK Mirjam Våtz Utvecklingskraft cancer Multidiciplinära konferenser MDK 2018-05-18 Mirjam Våtz Utvecklingskraft cancer Processarbete MDK RCC sydöst Sjukvårdsregionala riktlinjer Multidisciplinär arbetsgrupp med representanter från alla tre

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Regionala DiabetesRådet (RDR) Stefan Jansson, ordf 2 (6) 1 Innehållsförteckning 1. Möten under året... 3 2. Aktiviteter under året... 3 3. Framtidsspaning... 5 3 (6) 1. Möten

Läs mer

Minnesanteckningar kunskapsråd diagnostik och sinnen

Minnesanteckningar kunskapsråd diagnostik och sinnen 2019-04-23 Minnesanteckningar kunskapsråd diagnostik och sinnen Datum 2019-04-23 Plats Hotell Högland, Nässjö Närvarande Robert Ring, Fredrik Enlund, Carl Anjou, Jan-Erik Karlsson, Cecilia Gunarsson, Micael

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Regionala DiabetesRådet (RDR) Stefan Jansson, ordf 2 (7) 1 Innehållsförteckning 1. Möten under året... 3 2. Aktiviteter under året... 3 3. Framtidsspaning... 5 3 (7) 1. Möten

Läs mer

Årsredovisning 2014 för Laboratoriemedicinsk samverkan i Uppsala-Örebroregionen

Årsredovisning 2014 för Laboratoriemedicinsk samverkan i Uppsala-Örebroregionen 1(5) I ppsala-örebroregionen finns sedan länge ett etablerat samarbete för specialiteterna inom Laboratoriemedicin. Samarbetet har fördjupats på senare år och en tydligare organisation med namnet (LÖ)

Läs mer

Årsrapport 2011 RMPG Onkologi

Årsrapport 2011 RMPG Onkologi Årsrapport 2011 RMPG Onkologi 1. Utvecklingstendenser, nya metoder och läkemedel de kommande 5 åren. Cancerläkemedel - Nya läkemedel introduceras kontinuerligt på marknaden. Omkring hundra nya substanser

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-03-05 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Palliativ vård, uppföljning Landstinget i Halland Revisionsrapport Mars 2011 Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Innehåll Sammanfattning... 3 Bakgrund... 4 Metod och genomförande... 4 Granskningsresultat...

Läs mer

Regionsjukvårdsnämnd 21 maj Nivåstrukturering av cancervården Sydöstra sjukvårdsregionen

Regionsjukvårdsnämnd 21 maj Nivåstrukturering av cancervården Sydöstra sjukvårdsregionen Regionsjukvårdsnämnd 21 maj 2013 Nivåstrukturering av cancervården Sydöstra sjukvårdsregionen 54 000 nya cancerfall per år i Sverige Varje patient unik med sitt vårdförlopp Flera professionella grupperingar

Läs mer

Nyckeltal 2015. Rapport Hudsjukvård

Nyckeltal 2015. Rapport Hudsjukvård Nyckeltal 2015 Rapport Hudsjukvård Maj 2016 Innehållsförteckning 1. Om Nysam...3 2. Befolkningsdata...4 3. Profil- och verksamhetsbeskrivning...5 4. Nyckeltalsgrafer...8 5. Landstingsprofiler...24 6. Nyckeltal...28

Läs mer

Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 24 november 2016

Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 24 november 2016 Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 24 november 2016 Närvarande: Göran Atterfors (ordf.), Göran Henriks, Mari Bergeling, Bruno Larsson, Robert Ring, Yvonne Subay, Srinivas Uppugunduri, Magnus

Läs mer

HJÄRTSJUKVÅRD 2012 sydöstra sjukvårdsregionen

HJÄRTSJUKVÅRD 2012 sydöstra sjukvårdsregionen Centrumråd Hjärtsjukvård 2013-04-09 HJÄRTSJUKVÅRD 2012 sydöstra sjukvårdsregionen Jan-Erik Karlsson RMPG - Hjärtsjukvård TILLGÄNGLIGHET förbättring God tillgänglighet till nybesök kardiologi Thoraxoperation

Läs mer

Årsrapport 2012 RMPG lungsjukvård.

Årsrapport 2012 RMPG lungsjukvård. Årsrapport 2012 RMPG lungsjukvård. I gruppen deltar öl Tomas Gars, Motala; öl Karin Cederquist, Norrköping; öl Urban Wennerström, Västervik; öl Fredrik Olsson Västervik; öl Olof Torstensson Oskarshamn;

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

Nationella riktlinjer för vård vid endometrios

Nationella riktlinjer för vård vid endometrios TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Regionsjukvårdsstaben Eva Hellman 2018-04-23 SVN 2018-11 Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen Nationella riktlinjer för vård vid endometrios Förslag till beslut Samverkansnämnden

Läs mer

Revidering av Reglemente Sydöstra sjukvårdsregionen RSN

Revidering av Reglemente Sydöstra sjukvårdsregionen RSN 2015-03-24 Regionledningskontoret Revidering av Reglemente Sydöstra sjukvårdsregionen RSN 2014-29 Skrivelse Dnr RJL 2015/243 Protokollsutdrag från Nämnden för folkhälsa och sjukvård 2015-02-03 Protokollsutdrag

Läs mer

Förslag till ny funktion för traumavård inom sydöstra sjukvårdsregionen

Förslag till ny funktion för traumavård inom sydöstra sjukvårdsregionen Katastrofmedicinskt Centrum Jan Johansson, Anita Mohall, Fördjupad förstudierapport SVN 2017-12 Peter Andersson, Annika Bergström 2017-05-19 Förslag till ny funktion för traumavård inom sydöstra sjukvårdsregionen

Läs mer

Mätvärden donationsverksamhet

Mätvärden donationsverksamhet TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(2) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Per-Olov Gustafsson Staben för övergripande hälso- och sjukvårdsfrågor +46155247636 2015-10-16 LS-LED15-1306-1 Ä R E N D E G Å

Läs mer

Revidering av Samverkansavtal Sydöstra sjukvårdsregionen RSN

Revidering av Samverkansavtal Sydöstra sjukvårdsregionen RSN 2015-03-24 Regionledningskontoret Revidering av Samverkansavtal Sydöstra sjukvårdsregionen RSN 2014-28 Skrivelse Dnr RJL 2015/242 Protokollsutdrag från Nämnden för folkhälsa och sjukvård 2015-02-03 Protokollsutdrag

Läs mer

Handlingsplan för ett införande av standardiserat vårdförlopp i cancervården 2015

Handlingsplan för ett införande av standardiserat vårdförlopp i cancervården 2015 Handlingsplan för ett införande av standardiserat vårdförlopp i cancervården 2015 Bilaga till beslutsunderlag för Region Jönköpings län att införa standardiserat vårdförlopp i cancervården enligt överenskommelse

Läs mer

God remisshantering. för läkare och patient. Åsa Wramdemark ST-läkare. Primärvården Södra Bohuslän. FoU-arbete 2010

God remisshantering. för läkare och patient. Åsa Wramdemark ST-läkare. Primärvården Södra Bohuslän. FoU-arbete 2010 God remisshantering för läkare och patient ST-läkare Primärvården Södra Bohuslän FoU-arbete 2010 Handledare: Mille Milacovic, Mölnlycke VC God remisshantering för läkare och patient Inledning En patient

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09.00-14.00, Oskarshamn Suzanne Gustafson Jonas Hellberg Britt Karlsson Angelica Katsanidou Madeleine Rosenqvist Anders Svensson Sören Svensson Tuulikki Åkesson Tjänstemän Leif

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Johan Cosmo Regional samordnare av cancersjukvård 044/3091812 Johan.cosmo@skane.se Datum 160129 Version 2 1 (5) Frågor och svar om Kortare väntetider

Läs mer

Årsrapport 2012 för RMPG Hematologi

Årsrapport 2012 för RMPG Hematologi Årsrapport 2012 för RMPG Hematologi Linköping 130327 I gruppen deltar: Öl Niklas Theorin, Norrköping; öl Anders Johnsson, Motala; öl Jonas Alsenhed, Västervik; öl Petra Hinnen, Oskarshamn; öl Johan Häggström,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-12-18 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 11 december 2013 kl. 9.00-11.45 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Vår framgång räknas i liv och jämlik hälsa. Samverkan för en mer kunskapsbaserad, jämlik och resurseffektiv vård

Vår framgång räknas i liv och jämlik hälsa. Samverkan för en mer kunskapsbaserad, jämlik och resurseffektiv vård Vår framgång räknas i liv och jämlik hälsa Samverkan för en mer kunskapsbaserad, jämlik och resurseffektiv vård Aktuellt Februari 2018 Styrgrupp för kunskapsstyrning i samverkan (SKS) Fastställde nominerade

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2012-03-27 LSAU 3/2012 Planeringsavd, Justerat 2012-04-03 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 09.00 11.40 Plats Närvarande Övriga närvarande

Läs mer