Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik"

Transkript

1 Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Fredagen den 7 april 2017 Tid kl 09:30 15:15 Plats Konferenscentrum, Alvesta Närvarande Robert Ring, ordf Linköping Ann-Charlotte Mengel Linköping Liselotte Joelsson Linköping Micael Edblom Jönköping Svensbergh Kalmar Håkan Johansson Kalmar Gunnita Augustsson, sekr Kalmar Anna Österström Jönköping Björn Forsberg Kalmar (förhindrad) Vid anteckningarna Gunnita Augustsson Sekreterare i RMPG MD Sida 1 (6)

2 Föregående möte, mötesanteckningar samt, beslut Föregående mötesprotokoll l Inga synpunkter lämnades på föregående protokoll som därmed lades till handlingarna Kort information från RSL och Centrumrådet Robert Ring informerade från C-råd hjärta om bl a verksamhetsanalys avseende byte av beställningssystemet ROS till Cosmics BOS. Diskussion kring förslaget till ny nationell kunskapsstyrning och vad det innebär för RMPG kommer att tas upp vid RSL:s möte 27/4 samt vid RSL:s möte 11/4. Gunnita informerade om RSL:s dagordning för mötet den 11/4. RCC och Nivåstrukturering Information om att SVN beslutat enligt förslagen till nationell och regional nivåstrukturering innebärande att US är nationell enhet för vulvacancer samt att sex övriga områden samordnas (undantaget njurcancer där en enhet ska finnas i resp län) från flera till en enhet (US) inom sjukvårdsregionen. Förslagen har utarbetats i arbetsgrupper tillsatta av RCC sydöst. Magnus Lagerlund, Kalmar, reserverade sig mot förslagen i RCC ledning. Parallellt pågår arbete med arbetsfördelning i andra riktningen, dvs Östergötland flyttar behandlingar till Kalmar och Jönköping. Rapporteras om god samverkan mellan Kalmar och Östergötland avseende arbetsfördelning i båda riktningarna Kunskapsstyrning Diskussion kring kunskapsstyrning, se pkt 1. Utvecklings- och diskussionspunkter 5 Lärakänna -övning 2006 Sida 2 (6)

3 Svensbergh ledde en övning som handlade om att gruppen skall lära känna varandra. Övningen gick ut på att var och en valde en bild som skulle beskriva bilden av dem själva samt en bild som skulle beskriva situationen på arbetet och därefter presentera sig själv utifrån detta. 6 Årsrapport 2016 Ett utkast till årsrapporten fanns med som bilaga till dagens möte. Anna, Liselotte och Håkan samlade in synpunkter och kommentarer från övriga i RMPG inför färdigställande av ett förslag som ska vara klart till 12/4 och då sändas på remiss till övriga i RMPG. Senast den 23 april skall rapporten vara skickad till Gunnita som gör den sista korrekturrättningen. Områden som ska finnas med i ÅR2016 är: RMPG MD modell som Centrumråd Radiologi PET-CT, MR-DT ledtider från SKL SÖRAD Patologi Genetik Standardiserade vårdförlopp 7 Arbetsfördelning- behov av patologisamverkan Sydöstra sjukvårdsregionen I arbetet med nivåstrukturering har fokus varit på behandling. Utredningsprocesserna har kommit i skymundan vilket föranlett olika uppfattningar om vem som ska göra vad var inom både patologi och radiologi. Frågan har aktualiserats i samband med att övre GI-operationer flyttats fr Kalmar till US parallellt med att andra operationer flyttats i motsatt riktning. Olika uppfattningar om vem som ska göra den patologiska utredningen har väckts. RMPG ser det som kort- och långsiktigt mycket viktigt med ett utökat samarbete mellan patologiklinikerna i sydöstra sjukvårdsregionen då behoven ökar, kompetensbristen är stor och att nya möjligheter finns i och med digitalisering. Framöver bör även utredningsprocesserna mer nogsamt gås igenom i kommande arbeten med nivåstrukturering/arbetsfördelning. Beslut: Svensbergh, Robert Ring och Micael Edblom uppdrar åt verksamhetschefer för patologi att genomföra konsekvensanalys av hur nivåstruktureringen påverkar utredningsprocessen för patologi. Konsekvensanalysen ska beskrivas ur ett patient-, process-, medarbetar- och ekonomiskt perspektiv. Analysen ska även innefatta förslag på hur logistik, IT och material ska hanteras. Uppdraget innebär även att belysa och analysera utredningsprocessen i jämförelse med behandlingsprocessen vid nivåstrukturering.. Återrapportering till RMPG:s möte den 2 juni. Liselotte J/ Anna Ö och Håkan J Robert Ring, Micael Edblom Svensbergh Sida 3 (6)

4 8 PET-CT lägesrapport från respektive landsting/region Björn och har gjort en utredning kring situationen i Kalmar. PET-CT installation i Jönköping är försenad och Robert informerar om att PET/CT funnits i Hjärt och Medicincentrums, Östergötland investeringsplan i flera år men att investeringen flyttats fram maa att Jönköping investerar i en PET/CT Gruppen konstaterar att det behöver göras en uppdaterad behovsanalys (kompletterar tidigare utredning) beskriver dagsläget och behovet i framtiden och hur vi ska samarbete och planera för kommande investeringar av PET/CT i sydöstra sjukvårdsregionen samt också ta fram en plan B ifall PET/CT investering i Jönköping försenas. Viktigt att se över remissflödena till PET-CT i regionen. Uppdraget bör med fördel genföras av SÖ- RAD, dvs röntgenklinikernas samverkansgrupp i regionen. Beslut: Ge SÖRAD i uppdrag att utreda framtida behov av PET-CT och hur vi ska samarbeta kring detta i Sydöstra sjukvårdsregionen. Robert Ring och Gunnita Augustsson tar fram en uppdragsbeskrivning. 9 Presentation Framtidskonferens, Laboratoriemedicin Ann-Charlotte Mengel informerade om förslag till program för Framtidskonferensen laboratoriemedicin. Konferensen planeras hållas i Alvesta. Datum är inte fastställt ännu RMPG lämnade förslag till ytterligare datum under hösten Huvudspåret vid dagen är en föreläsning av Emanuelle Charpantier vi lken äger rum på förmiddagen. På eftermiddagen blir det en uppdelning i grupper tvärprofessionellt och inom resp specialitet. Vi räknar med c:a 120 personer och 10 personer i varje grupp. Varje grupp ska ha en workshopledare/antecknare. Förslag finns om att föreläsningen ska filmas. Ann-Charlotte Mengel återkommer med mera konkreta uppgifter efter mötet med planeringsgruppen. Robert Ring och Gunnita Augustsson Ann-Charlotte Mengel Arbetsformer för ny digital projektplats för RMPG medicinsk diagnostik Håkan Johansson har undersökt om vi inom RMPG MD och SÖRAD kunde använda projektplace.se för delande av dokument. Håkan har inte funnit någon bra lösning på att dela dokument i nuläget. Projekt Place är effektivt men dyrt med licenser. Någon offert har inte inkommit. Beslut: RMPG ger uppdrag till Håkan Johansson, och SÖ RADS dedikerade IT resurser att finna en bra lösning på delandet av dokumentation och kommunikation i regionen. Håkan Johansson Rapporter 2006 Sida 4 (6)

5 11 SÖRAD Dedikerade resurser Robert har kallat till videmöte varför detta uppdrag är viktigt. Samtliga resurser/namn som vi har lämnat in bjuds in till informationsmötet den 11 april Vid mötet skall förväntningarna på uppdraget tydliggöras. 12 SÖRAD Statusrapport Robert gick igenom rapporterna från SÖRAD som skickats från Björn Forsberg Rapporten läggs till handlingarna. 13 Kliniska Genetik, Statusrapport från VC, Katarina Nyhammar Liselotte Joelsson redovisade statusrapporten avseende Klinisk genetiks uppdrag från Centrumrådet 14 Klinisk patologi samverkansgrupp, Slutrapport har planerat två tillfällen under våren då gruppen skall träffas. Fortfarande finns många olika initiativ nationellt och regionalt avseende bildhantering, bildlagring och bilddelning. Bla gällande Exdin och Digipat.. ställer frågan hur Region Östergötland och Region Jönköpings län ställer sig till EX-DIN. Båda meddelar att man avvaktar.. Henrik Schildt, utvecklingschef i Linköping bjuds in till nästkommande möte maa hans erfarenhet och kunskaper inom området. Henrik har i Östergötland fått i uppdrag att ta fram ett businesscase för hur vi skulle kunna förbättra bildhantering, bilddelning mm med hjälp av VNA såsom som SLL gjort för att bildhantering i Stockholm. Liselotte förbereder honom inför uppdraget Gruppen träffas 4/5 videomötet och 7/6 videomöte. 15 Fosterobduktion Ann-Charlotte Mengel framförde att RMPG kvinnosjukvård önskat att vi ska ta fram en rutin för fosterobduktioner. I Kalmar finns en rutin Remiss om fosterobduktioner ska gå direkt till Linköping utan att passera patologi/obduktion i Kalmar. I Jönköping hade man tidigare en nationell specialist och i Linköping har man nära till både geneti, rättsmedicin och CMIV vilket innebär en unik kompetens på området. Patologisamverkansnätverket tar fram en regional ny rutin för nivåstrukturering. 16 Handlingsplan RMPG Medicinsk diagnostik Ann Österström och Liselott Joelsson gick igenom handlingsplanen för Medicinsk diagnostik. Grunden lades Detta ska vara ett dokument som vi hela tiden ska arbeta med. Naturligt att handlingsplanen tas upp i AU. Robert Ring Björn Forsberg Lise-Lotte Joelsson Svensbergh Ann-Charlott Mengel och Svensbergh Svensbergh, Gunnita 2006 Sida 5 (6)

6 Vi bestämmer att ansvarig för uppdatering följer ordförandeskapet. Håkan Johansson tar fram en mall för handlingsplanen. I o m byte av ordförandeskap ansvarar numera Kalmar för handlingsplanen. 17 ROS/BOS Diskuterades risker vid en övergång från ROS till BOS. Delrapport om ROS/BOS ska upp i RSL den 11/4. Underlag är den verksamhetsanalys som har gjorts i i alla tre län. Förslaget är att avvakta till BOS är tillräckligt utvecklat uti från de patientsäkerhetsrisker och kvalitetsbristerverksamhetsanalysen påvisar. Augustsson, Håkan Johansson Robert Ring Micael Edblom 18 Övrigt ärende - RMPG Med anledning av organisationsförändring i Jönköping där Medicinsk Diagnostik ingår i en större förvaltning behöver Jönköping se över bemanning i RMPG MD. Mikael Edblom hade en idé till gruppen - en tanke om att synka RMPG:s möte med de möten som laboratoriechefer och röntgenchefer har för att skapa möjlighet för dem delta i RMPG:s möten och på så sätt få ett närmare verksamhetsperspektiv. 19 Kommande möten Nästa AU Nästa AU kommer att äga rum den 17/5 mellan kl Tidigare datum, samma vecka stryks. Gunnita Augustsson skickar ut IP-nr för videomötet. 18 Nästa möte Nästa möte 2/6 videomöte Gunnita Augustsson skickar ut IP-nr för videomötet. Sammanfattning och avslut Mikael Edblom framförde RMPG:s tack till Robert Ring för den tid han varit ordförande i RMPG. Svensbergh tycker att det har blivit struktur i arbetet. Robert påpekar att Anna Österström och Lise-Lotte Joelsson har bidragit för att underlätta i RMPG-arbetet. Gunnita Augustsson anser att det idag varit ett bra möte där vi i stort följde dagordningen. Har fortfarande Synpunkter på minnesanteckningarnas utformning. Mötet avslutas med att Robert Ring lämnar över ordförandeskapet till Svensbergh. Robert Ring 2006 Sida 6 (6)

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Onsdagen den 25 januari 2017 Tid kl 10:30 12:25 Plats Videomöte, ring IPnr 1089993 Närvarande Robert Ring, ordf Linköping Ann-Charlotte Mengel

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik 2016-10-26 Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag torsdagen den 20 oktober 2016 fredagen den 21 oktober 2016 Tid Plats kl 17:00 torsdag 20 oktober kl 08:30 14:30, fredag 21 oktober

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Regionsjukvårdsstaben Gunnita Augustsson 2018-02-08 Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Torsdagen den 8 februari 2018 Tid Kl 08:00-10:00 Plats Videomöte, ring IP 1089992 (Mote2

Läs mer

Mötesanteckningar RMPG Medicinsk Diagnostik

Mötesanteckningar RMPG Medicinsk Diagnostik 2018-05-07 Mötesanteckningar RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Måndag 7 maj 2018 Tid Kl 10:15-12:15 Plats Video Deltagare Fredrik Enlund, ordf. Kalmar Sanna Einarsson, sekr. Kalmar Björn Forsberg Kalmar Liselotte

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik 2014-12-19 Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Fredagen den 19 december 2014 Tid Kl 10:00 15:00 Plats Närvarande Telefonmedverkan Anmält förhinder Hotell Högland, Nässjö Robert

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Regionsjukvårdsstaben Gunnita Augustsson 2016-04-25 Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Måndag 25 april 2016 Tid Kl 09:00 12:00 Plats Videomöte, ring IP 1089992 Kallade Robert

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Centrumråd hjärtsjukvård

Minnesanteckningar från möte med Centrumråd hjärtsjukvård Minnesanteckningar från möte med Centrumråd hjärtsjukvård Dag: 2015-04-14 kl.10.00-14.35 Plats Björkbacken, Vimmerby Närvarande: Jan-Erik Karlsson, ordförande Göran Atterfors Gunvor Rundqvist Stefan Franzén

Läs mer

Minnesanteckningar kunskapsråd diagnostik och sinnen

Minnesanteckningar kunskapsråd diagnostik och sinnen 2019-04-23 Minnesanteckningar kunskapsråd diagnostik och sinnen Datum 2019-04-23 Plats Hotell Högland, Nässjö Närvarande Robert Ring, Fredrik Enlund, Carl Anjou, Jan-Erik Karlsson, Cecilia Gunarsson, Micael

Läs mer

Minnesanteckningar från RMPG Medicinsk diagnostik

Minnesanteckningar från RMPG Medicinsk diagnostik Minnesanteckningar från RMPG Medicinsk diagnostik Dag fredagen den 18 september 2015 Tid Kl 10:15-14:45 Plats Närvarande Hotell Högland i Nässjö Robert Ring, ordförande Linköping Ann-Charlotte Mengel Linköping

Läs mer

Mötesanteckningar RMPO Medicinsk Diagnostik

Mötesanteckningar RMPO Medicinsk Diagnostik Mötesanteckningar RMPO Medicinsk Diagnostik Dag Tisdag 9 oktober 2018 Tid Kl 9.30-15.00 Plats Alvesta Deltagare Fredrik Enlund, ordf. Kalmar Sanna Einarsson, sekr. Kalmar Liselotte Joelsson Östergötland

Läs mer

Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 15 februari 2017

Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 15 februari 2017 Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 15 februari 2017 Närvarande: Göran Atterfors (ordf.), Ragnhild Holmberg, Bruno Larsson, Robert Ring, Srinivas Uppugunduri, Magnus Lagerlund, Leni Lagerqvist,

Läs mer

, lunch-lunch Gränsö slott, Västervik

, lunch-lunch Gränsö slott, Västervik PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Gränsö slott, Västervik Närvarande: Jessica Frisk, ordförande Region Östergötland Lars Abrahamsson, sekreterare Region Jönköpings län Fredrik Stenmark Landstinget i Kalmar

Läs mer

RMPG Rehabiliteringsmedicin, rehabilitering och smärta

RMPG Rehabiliteringsmedicin, rehabilitering och smärta MÖTESANTECKNINGAR 1(7) Plats: Hotel The Box, Linköping Närvarande: Landstinget i Kalmar län Stefan Bragsjö, ordf. Maria Afrell Håkan Ehlin Ragnar Styrbjörn Region Jönköpings län Lars Abrahamsson, sekr.

Läs mer

Årsrapport RMPG medicinsk diagnostik inom sydöstra sjukvårdsregionen

Årsrapport RMPG medicinsk diagnostik inom sydöstra sjukvårdsregionen Årsrapport 2016 - RMPG medicinsk diagnostik inom sydöstra sjukvårdsregionen Medicinsk diagnostik står för (7-8%) av hälso- och sjukvårdens kostnader men medicinsk diagnostik är en förutsättning för medicinska

Läs mer

RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik.

RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik. Bilaga 1 Årsrapport 2016 RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik. Syfte RMPG medicinsk diagnostik ska eftersträva

Läs mer

Mötesanteckningar - RSL

Mötesanteckningar - RSL Mötesanteckningar - RSL 2016-06-01 Dag: 2016-06-01 Kl. 10.00 15.15 Plats: Fredensborgs Herrgård Närvarande: Förhinder: Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör, ordförande F-län Jan-Erik Karlsson, regionsjukvårdssakkunnig,

Läs mer

Minnesanteckningar Regionalt cancercentrum sydöst ledningsgruppmöte 21 september 2017

Minnesanteckningar Regionalt cancercentrum sydöst ledningsgruppmöte 21 september 2017 Minnesanteckningar Regionalt cancercentrum sydöst ledningsgruppmöte 21 september 2017 Närvarande: Srinivas Uppugunduri, Linda Wolf, Pia Landberg, Jerker Pernrud, Matts Järgården, Sofie Drake af Hagelsrum,

Läs mer

Minnesanteckningar Centrumråd Kirurgi-Onkologi-Ortopedi Tid: Kl Plats: Vimmerby Björkbacken, Karaktärshotellet, Traktorgatan 3

Minnesanteckningar Centrumråd Kirurgi-Onkologi-Ortopedi Tid: Kl Plats: Vimmerby Björkbacken, Karaktärshotellet, Traktorgatan 3 Minnesanteckningar 2014-09-18 Centrumråd Kirurgi-Onkologi-Ortopedi Tid: Kl. 10.00-15.00 Plats: Vimmerby Björkbacken, Karaktärshotellet, Traktorgatan 3 Närvarande: Christina Edward ordf. Leni Lagerqvist

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Rehabilitering och smärta

Minnesanteckningar från möte med RMPG Rehabilitering och smärta 2016-04-27 Minnesanteckningar från möte med RMPG Rehabilitering och smärta Dag: 2016-04-27 Tid: Kl. 9:30-16:00 Plats: Konferensrum plan 6, hus 12, Västerviks sjukhus Närvarande: Wolfram Antepohl, ordförande

Läs mer

Minnesanteckning Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård

Minnesanteckning Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård Minnesanteckning 2016-11-15 Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård Datum: 2016-11-15 Tid: 14.00-15.30 Plats: Video Närvarande; Karl Landergren ordf. Leni Lagerqvist sekr. Claes Hjalmarsson Malin

Läs mer

Helena Engström, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Karin Cederquist Roger Gunnarsson Niels Hornstra Stefan Rustscheff

Helena Engström, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Karin Cederquist Roger Gunnarsson Niels Hornstra Stefan Rustscheff PROTOKOLL 1(3) Diarienummer Plats: Värnamo sjukhus Närvarande: Ej närvarande: Helena Engström, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Karin Cederquist Roger Gunnarsson Niels Hornstra Stefan Rustscheff

Läs mer

Årsrapport RMPG medicinsk diagnostik inom sydöstra sjukvårdsregionen

Årsrapport RMPG medicinsk diagnostik inom sydöstra sjukvårdsregionen Årsrapport 2015 - RMPG medicinsk diagnostik inom sydöstra sjukvårdsregionen Medicinsk diagnostik är en relativt liten del av hälso- och sjukvården (7-8%) men verksamheten gör stor skillnad. Medicinsk diagnostik

Läs mer

Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens möte 25 oktober 2010

Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens möte 25 oktober 2010 1 Regionsjukvårdsstaben 2012-10-30 Gunnita Augustsson Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens möte 25 oktober 2010 Dag torsdagen den 25 oktober 2012 Tid kl 10:00 14:30 Plats Hotell Högland, Nässjö

Läs mer

Tid: 2015-10-01-2015-10-02 Plats: Fredensborgs Herrgård, Vimmerby

Tid: 2015-10-01-2015-10-02 Plats: Fredensborgs Herrgård, Vimmerby PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Fredensborgs Herrgård, Vimmerby Närvarande: Claes Hjalmarsson, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Jessica Frisk Magnus Fröstorp Per Loftås Conny Wallon Erik Wellander

Läs mer

Handlingsplan för ett införande av standardiserat vårdförlopp i cancervården 2015

Handlingsplan för ett införande av standardiserat vårdförlopp i cancervården 2015 Handlingsplan för ett införande av standardiserat vårdförlopp i cancervården 2015 Bilaga till beslutsunderlag för Region Jönköpings län att införa standardiserat vårdförlopp i cancervården enligt överenskommelse

Läs mer

Mötesanteckningar - RSL

Mötesanteckningar - RSL Mötesanteckningar - RSL 2017-04-11 Dag: 2017-04-11 Kl. 8.15 14.40 Plats: Fredensborgs herrgård, Vimmerby Närvarande: Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör, ordförande, F-län Jan-Erik Karlsson, regionsjukvårdssakkunnig,

Läs mer

Förnyad uppdragsbeskrivning för RMPG i Sydöstra sjukvårdsregionen

Förnyad uppdragsbeskrivning för RMPG i Sydöstra sjukvårdsregionen Regionsjukvårdsledningen 2016-06-01 1 (8) Förnyad uppdragsbeskrivning för RMPG i Sydöstra sjukvårdsregionen 1. Bakgrund Den Sydöstra sjukvårdsregionen består av Region Östergötland (RÖ), Region Jönköpings

Läs mer

Sydöstra sjukvårdsregionen. Samverkan för god och jämlik hälso- och sjukvård

Sydöstra sjukvårdsregionen. Samverkan för god och jämlik hälso- och sjukvård Samverkan för god och jämlik hälso- och sjukvård Region Östergötland 450 000 invånare 13 000 medarbetare Region Jönköpings län 350 000 invånare 10 000 medarbetare Region Kalmar län 243 000 invånare 7 000

Läs mer

RMPG ÖNH. Årsrapport Regionala centrumrådet, , Tatiana Jaklovska

RMPG ÖNH. Årsrapport Regionala centrumrådet, , Tatiana Jaklovska RMPG ÖNH Årsrapport 2016 Regionala centrumrådet, 2017-04-25, Tatiana Jaklovska Kvalitetsindikatorer 1 100,0 80,0 98,9 Genomförda operationer/åtgärder inom 90 dagar i ÖNH 2016 89,6 78,0 96,7 81,4 60,0 40,0

Läs mer

Minnesanteckning Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård

Minnesanteckning Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård Minnesanteckning 2018-09-25 Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård Datum: 2018-09-25 Tid: 09.30 12.00 Plats: Video Närvarande: Karl Landergren ordf. Leni Lagerqvist sekr. Fredrik Stenmark Ann

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG öron 8 och 9 maj 2014

Minnesanteckningar från möte med RMPG öron 8 och 9 maj 2014 Planeringsenheten 2014-05-10 Gunnita Augustsson Minnesanteckningar från möte med RMPG öron 8 och 9 maj 2014 Dag 2014-05-08 09 Tid Kl 12:00 dag 1 - kl 12 dag 2 Plats Närvarande Ej närvarande Halltorps Gästgiveri,

Läs mer

Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 4 november 2015

Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 4 november 2015 Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 4 november 2015 Närvarande: Ragnhild Holmberg (ordf.), Mari Bergeling, Bruno Larsson, Robert Ring, Ann Josefsson, Yvonne Subay, Srinivas Uppugunduri, Magnus

Läs mer

Samverkansavtal för Sydöstra sjukvårdsregionen. Samverkansnämnden

Samverkansavtal för Sydöstra sjukvårdsregionen. Samverkansnämnden Samverkansavtal för Sydöstra sjukvårdsregionen Samverkansnämnden 2018-11-30 1 1 Om avtalet Detta avtal reglerar samverkan mellan Region Jönköpings län, Region Kalmar län och Region Östergötland. 2 Grund

Läs mer

Nätverksträff RMPG-sekreterare

Nätverksträff RMPG-sekreterare Nätverksträff RMPG-sekreterare 2016-11-11 Dagens program 1. Inledning Marie Gustavsson 2. RMPGs uppdrag Jan-Erik Karlsson 3. Information om det Mats Bojestig sjukvårdsregionala arbetet 4. Diskussion RMPG

Läs mer

Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens extramöte 19 februari 2013

Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens extramöte 19 februari 2013 1 Regionsjukvårdsstaben 2013-02-27 Gunnita Augustsson Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens extramöte 19 februari 2013 Dag Onsdagen den 19 februari 2013 Tid Kl 12:45 16:30 Plats Närvarande

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Hälsofrämjande strategier

Minnesanteckningar från möte med RMPG Hälsofrämjande strategier 2014-04-17 Minnesanteckningar från möte med RMPG Hälsofrämjande strategier Dag 14 mars 2014 Tid Kl. 09.00-14.00 Plats Vimmerby Folkhögskola, lilla E Närvarande: Jolanda van Vliet, ordförande Östergötland

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Hälsofrämjande strategier

Minnesanteckningar från möte med RMPG Hälsofrämjande strategier 2017-11-21 Minnesanteckningar från möte med RMPG Hälsofrämjande strategier Dag: 21 november 2017 Tid: 10.00-12.00 Plats: Videomöte Närvarande: Marie Tigerryd Kalmar Magnus Persson Kalmar Anna Bengtsson,

Läs mer

Vår framgång räknas i liv och jämlik hälsa. Samverkan för en mer kunskapsbaserad, jämlik och resurseffektiv vård

Vår framgång räknas i liv och jämlik hälsa. Samverkan för en mer kunskapsbaserad, jämlik och resurseffektiv vård Vår framgång räknas i liv och jämlik hälsa Samverkan för en mer kunskapsbaserad, jämlik och resurseffektiv vård Aktuellt Februari 2018 Styrgrupp för kunskapsstyrning i samverkan (SKS) Fastställde nominerade

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverksträff för RMPG sekreterare

Minnesanteckningar från nätverksträff för RMPG sekreterare 2015-09-04 Minnesanteckningar från nätverksträff för RMPG sekreterare Dag 3 september 2015 Plats Regionhuset, Linköping Närvarande: Anna Bengtsson, (fm) Östergötland Henning Elvtegen Östergötland Charlotte

Läs mer

Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 24 november 2016

Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 24 november 2016 Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 24 november 2016 Närvarande: Göran Atterfors (ordf.), Göran Henriks, Mari Bergeling, Bruno Larsson, Robert Ring, Yvonne Subay, Srinivas Uppugunduri, Magnus

Läs mer

Regionalt centrumråd för Hälsa, Psykiatri, Barnsjukvård, Kvinnosjukvård samt Primärvård

Regionalt centrumråd för Hälsa, Psykiatri, Barnsjukvård, Kvinnosjukvård samt Primärvård Minnesanteckning 2016-11-22, Videokonferens Regionalt centrumråd för Hälsa, Psykiatri, Barnsjukvård, Kvinnosjukvård samt Primärvård I nedanstående text används följande förkortningar, Region Östergötland

Läs mer

Uppföljning nov 2017 DC ekonomi, kvalitet och produktion

Uppföljning nov 2017 DC ekonomi, kvalitet och produktion Uppföljning nov 2017 DC ekonomi, kvalitet och produktion Statusrapport Centrumråd hjärta 2017-11-13 Diagnostikcentrum Region Östergötland RMPG Medicinsk diagnostik Resultatredovisning 2017-11-13 Radiologi

Läs mer

, lunch-lunch Plats: Hestraviken. adjungerade

, lunch-lunch Plats: Hestraviken. adjungerade PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Hestraviken Närvarande: Jessica Frisk, ordförande Region Östergötland Lars Abrahamsson, sekreterare Region Jönköpings län Magnus Fröstorp Landstinget i Kalmar Niklas

Läs mer

Minnesanteckningar RMPG Onkologi Videomöte

Minnesanteckningar RMPG Onkologi Videomöte Minnesanteckningar RMPG Onkologi Videomöte Datum 2012-12-18 Videomöte Kl. 09.00-12.00 Närvarande; Freddi Lewin ordf. Jönköping x Måns Agrup Linköping förhinder Gunnar Adell Linköping x Per Rosenberg Linköping

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med regionsjukvårdsledningen (RSL)

Minnesanteckningar från möte med regionsjukvårdsledningen (RSL) Regionsjukvårdsstaben 2014-12-15 Henning Elvtegen Minnesanteckningar från möte med regionsjukvårdsledningen (RSL) Dag: ons 10 dec Tid: 09.00-12.00 Plats: Videokonferens. Kallade: Göran Atterfors, regionsjukvårdssakkunnig,

Läs mer

Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen - delårsrapport

Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen - delårsrapport BESLUTSUNDERLAG 1/1 Ledningsstaben Göran Atterfors 2018-10-29 Dnr: RS 2018-481 Regionstyrelsen Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen - delårsrapport 08 2018 Årligen görs en delårsrapport för

Läs mer

Pågående aktiviteter:

Pågående aktiviteter: 1 Ullinge RMPG-smärta 15-12-03 gulmarkerat Närvarande: Maria Afrell, Mait Pettersson, Ann-Britt Ekvall, Anne-lie Gustafsson, Stefan Bragsjö, Marita Rydå, Agneta Siebers, Anders Kjellgren Pågående aktiviteter:

Läs mer

Kortare väntetider i cancervården - överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting 2015 (Dnr 14/6942)

Kortare väntetider i cancervården - överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting 2015 (Dnr 14/6942) Tjänsteskrivelse 1(2) 2015-02-17 RJL 2015/378 Folkhälsa och sjukvård Therese Eklöv Nämnden för folkhälsa och sjukvård Kortare väntetider i cancervården - överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner

Läs mer

, lunch till lunch Plats: Tylösand

, lunch till lunch Plats: Tylösand PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Tylösand Närvarande: Claes Hjalmarsson, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Johanna Björkman Jessica Frisk Magnus Fröstorp Per Loftås Per Sandström Conny Wallon

Läs mer

Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 17 mars 2017

Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 17 mars 2017 Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 17 mars 2017 Närvarande: Ragnhild Holmberg (ordf.), Bruno Larsson, Srinivas Uppugunduri, Magnus Lagerlund, Leni Lagerqvist, Matts Järgården, Ann Josefsson,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Hälsofrämjande strategier

Minnesanteckningar från möte med RMPG Hälsofrämjande strategier 2014-09-12 Minnesanteckningar från möte med RMPG Hälsofrämjande strategier Dag 12 september 2014 Tid Kl. 11.00-15.00 Plats Blåklinten, Landstingshuset, Linköping Närvarande: Jolanda van Vliet, ordförande

Läs mer

Minnesanteckningar 2015-03-25. Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård

Minnesanteckningar 2015-03-25. Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård Minnesanteckningar 2015-03-25 Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård Datum: 2015-03-25 Tid: 10.00-16.00 Plats: Vimmerby, Fredensborgs Herrgård Närvarande Centrumråd Christina Edward ordf. Leni

Läs mer

Regionsjukvårdsnämnd 21 maj Nivåstrukturering av cancervården Sydöstra sjukvårdsregionen

Regionsjukvårdsnämnd 21 maj Nivåstrukturering av cancervården Sydöstra sjukvårdsregionen Regionsjukvårdsnämnd 21 maj 2013 Nivåstrukturering av cancervården Sydöstra sjukvårdsregionen 54 000 nya cancerfall per år i Sverige Varje patient unik med sitt vårdförlopp Flera professionella grupperingar

Läs mer

Årsrapport RMPG medicinsk diagnostik i sydöstra sjukvårdsregionen

Årsrapport RMPG medicinsk diagnostik i sydöstra sjukvårdsregionen Årsrapport 2014 - RMPG medicinsk diagnostik i sydöstra sjukvårdsregionen Medicinsk diagnostik är en relativt liten del av hälso- och sjukvården (7-8%) men gör stor skillnad. Medicinsk diagnostik är en

Läs mer

Pågående aktiviteter:

Pågående aktiviteter: Nässjö RMPG-smärta 16-04-01 Närvarande: Stefan Bragsjö, Mats Granström, Eva Rasch, Ragnar Styrbjörn, Ann-Britt Ekvall, Mait Pettersson, Helen Spörk-Tellfjord, Anders Kjellgren Pågående aktiviteter: Aktivitet/Delprojekt

Läs mer

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi oktober 2017

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi oktober 2017 Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 12-13 oktober 2017 Dag: 12-13 oktober 2017 Plats: Hotell Ullinge Deltagare Johan Alkstedt Mattias Anderson Lisa Bergander (deltog dag 1) Helén Bergvich Dan Eriksson,

Läs mer

Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 15 december 2017

Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 15 december 2017 Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 15 december 2017 Närvarande: Srinivas Uppugunduri, Lie Printz, Pia Landberg, Matts Järgården, Göran Attefors, Ann Josefsson, Ragnhild Holmberg, Magnus Lagerlund,

Läs mer

Klinisk genetik idag och i framtiden. Cecilia Gunnarsson, Jan-Erik Karlsson, Karl Landergren, Marie Gustavsson

Klinisk genetik idag och i framtiden. Cecilia Gunnarsson, Jan-Erik Karlsson, Karl Landergren, Marie Gustavsson Klinisk genetik idag och i framtiden Cecilia Gunnarsson, Jan-Erik Karlsson, Karl Landergren, Marie Gustavsson Uppdrag - Klinisk genetik 1. Nivåstrukturering. Att tillsammans skapa riktlinjer för vem som

Läs mer

Löften till cancerpatienter - resultatredovisning

Löften till cancerpatienter - resultatredovisning Ett samarbete inom cancervården i sydöstra sjukvårdsregionen Löften till cancerpatienter - resultatredovisning INNEHÅLL Inledning... 3 Regionala processledarens kommentar... 3 LÖFTE 1 Alla cancerpatienter

Läs mer

Mötesanteckning. Regionsjukvårdsledning Datum: Tisdag 15 November 2011 kl 10:00-15.30 Lokal: Fredensborg, Storebro, Vimmerby.

Mötesanteckning. Regionsjukvårdsledning Datum: Tisdag 15 November 2011 kl 10:00-15.30 Lokal: Fredensborg, Storebro, Vimmerby. Bilaga 1 Mötesanteckning Regionsjukvårdsledning Datum: Tisdag 15 November 2011 kl 10:00-15.30 Lokal: Fredensborg, Storebro, Vimmerby Närvarande: Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör, Jönköping,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG öron

Minnesanteckningar från möte med RMPG öron Regionsjukvårdsstaben Gunnita Augustsson 2013-03-11 Minnesanteckningar från möte med RMPG öron Dag Onsdagen den 6 mars 2013 Tid kl 9:00-15:00 Plats: Närvarande Förhindrad att närvara Särskilt inbjudna

Läs mer

Mötesanteckningar från möte med RSL

Mötesanteckningar från möte med RSL 2018-12-12 Mötesanteckningar från möte med RSL 2018-12-06 Dag 2018-12-06 Tid kl. 09.00 12.00 Plats video Närvarande: Karl Landergren, ordförande Leni Lagerqvist, sekreterare Johan Rosenqvist Anna Nyqvist

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgruppmöte 28 mars 2018

Minnesanteckningar Ledningsgruppmöte 28 mars 2018 Ort 2018-05-08 1(7) Minnesanteckningar Ledningsgruppmöte 28 mars 2018 Närvarande: Magnus Lagerlund, Sissi Hamnström Cole, Ann Josefsson, Göran Attefors, Matts Järgården, Robert Ring, Pia Landberg, Göran

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG psykiatri

Minnesanteckningar från möte med RMPG psykiatri 1 2015-10-05 Minnesanteckningar från möte med RMPG psykiatri Dag 2015-09-24 Tid 9.30-14.30 Plats Oskarshamn, folkhögskolan Närvarande: Florence Eddyson Hägg, ordförande, lt Kalmar Kerstin Aldstedt, sekreterare,

Läs mer

Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens möte 29 maj 2013

Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens möte 29 maj 2013 1 Regionsjukvårdsstaben 2013-06-03 Gunnita Augustsson Minnesanteckningar från regionsjukvårdsledningens möte 29 maj 2013 Dag Onsdagen den 29 maj 2013 Tid Kl 09:00 14:40 Plats, Kallade Förhinder Fredensborgs

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG psykiatri

Minnesanteckningar från möte med RMPG psykiatri 2017-11-28 Minnesanteckningar från möte med RMPG psykiatri Dag Tisdagen den 28:e november Tid Kl. 09:00 12:00 Plats Närvarande: Videomöte Bjarne Nilsson Olinder, ordförande, Region Östergötland Natalie

Läs mer

Patologi samverkan i Norra Regionen. Helena Teglund, Memeologen Metod- och processtöd (NRF) E-post: helena.teglund@vll.se

Patologi samverkan i Norra Regionen. Helena Teglund, Memeologen Metod- och processtöd (NRF) E-post: helena.teglund@vll.se Patologi samverkan i Norra Regionen Helena Teglund, Memeologen Metod- och processtöd (NRF) E-post: helena.teglund@vll.se Samverkansarbete inom Patologin i de 4 nordligaste Landstingen: Bakgrund /problembeskrivning

Läs mer

Regionalt cancercentrum Sydöst platsbesök den 2 september 2015. Helena von Knorring Göran Zetterström

Regionalt cancercentrum Sydöst platsbesök den 2 september 2015. Helena von Knorring Göran Zetterström Regionalt cancercentrum Sydöst platsbesök den 2 september 2015 Helena von Knorring Göran Zetterström 2 Kriterier den tredje uppföljningen Förebyggande insatser och tidig upptäckt att det finns en regional

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgruppsmöte RCC sydöst Alvesta

Minnesanteckningar ledningsgruppsmöte RCC sydöst Alvesta Minnesanteckningar ledningsgruppsmöte RCC sydöst 170419 Alvesta Närvarande: Göran Atterfors (ordf.), Leni Lagerkvist, Pia Landberg, Mari Bergeling, Magnus Lagerlund, Ragnhild Holmberg, Robert Ring, Göran

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med regionsjukvårdsledningen (RSL)

Minnesanteckningar från möte med regionsjukvårdsledningen (RSL) 1 Regionsjukvårdsstaben 2014-04-24 Henning Elvtegen Minnesanteckningar från möte med regionsjukvårdsledningen (RSL) Dag: onsdagen den 16 april 2014 Tid: kl. 09.30 16.00 Plats: Kallade: Särskilt kallade:

Läs mer

Årsrapport RMPG medicinsk diagnostik inom sydöstra sjukvårdsregionen

Årsrapport RMPG medicinsk diagnostik inom sydöstra sjukvårdsregionen Årsrapport 2017 - RMPG medicinsk diagnostik inom sydöstra sjukvårdsregionen Inledning/ Bakgrund RMPG MD organiserar samarbetet mellan de diagnostiska specialiteterna inom sydöstra sjukvårdsregionen. De

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG psykiatri

Minnesanteckningar från möte med RMPG psykiatri 1 2015-12-15 Minnesanteckningar från möte med RMPG psykiatri Dag 2015-12-02 Tid 9.00-12.00 Videomöte Närvarande: Florence Eddyson Hägg ordförande, lt Kalmar Kerstin Aldstedt sekreterare, Region Östergötland

Läs mer

RMPG Kirurgi PROTOKOLL 1(8) Diarienummer , lunch-lunch Plats: The Lamp Hotel, Norrköping

RMPG Kirurgi PROTOKOLL 1(8) Diarienummer , lunch-lunch Plats: The Lamp Hotel, Norrköping PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: The Lamp Hotel, Norrköping Närvarande: Jessica Frisk, ordförande Region Östergötland Lars Abrahamsson, sekreterare Region Jönköpings län Fredrik Stenmark Landstinget

Läs mer

Läkemedelskommitté PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Tid: , kl Plats: sal E, landstingets kansli

Läkemedelskommitté PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Tid: , kl Plats: sal E, landstingets kansli PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: sal E, landstingets kansli Närvarande: Ej närvarande: Mårten Lindström, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Thomas Axelsson Jonatan Buhr Juris AnnSofie Fyhr Sören

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 FEBRUARI 2011 SIDAN 1 AV 5 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott : 2016-01-20 Plats: Närvarande: SKL, Stockholm Marie-Louise Forsberg-Fransson, Region Örebro län Börje Wennberg, Landstinget i Uppsala län, 1-5e Fredrik Larsson,

Läs mer

Delårsrapport regionsjukvårdsnämnden augusti 2014

Delårsrapport regionsjukvårdsnämnden augusti 2014 1 BESLUTSUNDERLAG Regionsjukvårdsstaben Göran Atterfors 2014-09-12 RSN 2014-16 Regionsjukvårdsnämnden Delårsrapport regionsjukvårdsnämnden augusti 2014 Regionsjukvårdsnämnden Regionsjukvårdsnämnden (RSN)

Läs mer

Minnesanteckningar Minnesanteckningar RCC samverkan 2015-05-27 Videomöte 2. Nationell kompetensförsörjning Beslut:

Minnesanteckningar Minnesanteckningar RCC samverkan 2015-05-27 Videomöte 2. Nationell kompetensförsörjning Beslut: Minnesanteckningar RCC samverkan 2015-05-27 Videomöte Närvarande: Mef Nilbert, Anna-Lena Sunesson, Mona Ridderheim, Srinivas Uppugunduri (sekr.), Lars Holmberg, Nils Conradi, Lena Sharp(punkt 2), Helena

Läs mer

Rmpg urologi. Årsrapport , Reidar Källström

Rmpg urologi. Årsrapport , Reidar Källström Rmpg urologi Årsrapport 2016 20170426, Reidar Källström Aktiviteter 4 RMPG möten Flertal AU-möten (videokonf) Regiondag Nivåstrukturering Forskningsprojekt Utbildning 2 Kvalitetsindikatorer Benign kirurgi,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med regionsjukvårdsledningen (RSL)

Minnesanteckningar från möte med regionsjukvårdsledningen (RSL) 1 Regionsjukvårdsstaben 2014-10-09 Henning Elvtegen Minnesanteckningar från möte med regionsjukvårdsledningen (RSL) Dag: torsdagen den 2 oktober 2014 Tid: kl. 09.00-12.00 Plats: Videomöte Kallade: Göran

Läs mer

Sydöstra sjukvårdsregionen. Samverkan för god och jämlik hälso- och sjukvård

Sydöstra sjukvårdsregionen. Samverkan för god och jämlik hälso- och sjukvård Samverkan för god och jämlik hälso- och sjukvård Vår överenskommelse Samarbetet inom ska: stärka som samverkansområde för att tillgodose invånarnas behov av vård av hög kvalitet och främja och bidra till

Läs mer

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Ledningskansliet, Inger Nicolas 2013-05-29 Vilgotgruppen Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och

Läs mer

Strategigrupp psykiatri och missbruk

Strategigrupp psykiatri och missbruk MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Lärkan, B2, Ryhov Närvarande: Ej närvarande: Micael Edblom, Marie Proczkowska (del av mötet) David Rydin, Ulla Henriksson Lotta Larsdotter, Mattias Vejklint, Bo-Kenneth Knutsson

Läs mer

RMPG Kirurgi PROTOKOLL 1(9) Diarienummer , lunch till lunch Plats: Hotell Borgholm, Borgholm

RMPG Kirurgi PROTOKOLL 1(9) Diarienummer , lunch till lunch Plats: Hotell Borgholm, Borgholm PROTOKOLL 1(9) Diarienummer Plats: Hotell Borgholm, Borgholm Närvarande: Claes Hjalmarsson, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Jessica Frisk Magnus Fröstorp Thomas Kjellin Per Loftås Karsten Offenbartl

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 28 maj 2013, klockan 15.00 17.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal F. Närvarande Anders Åberg Ann-Margret Kvarnefors Agneta

Läs mer

Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 22 september 2016 (videomöte)

Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 22 september 2016 (videomöte) Minnesanteckningar RCC sydöst ledningsgruppsmöte 22 september 2016 (videomöte) Närvarande: Göran Atterfors (ordf.), Ragnhild Holmberg, Mari Bergeling, Bruno Larsson, Robert Ring, Yvonne Subay, Srinivas

Läs mer

RPO (Regionalt Program Område)

RPO (Regionalt Program Område) 1 (6) RPO (Regionalt Program Område) : Tid: 09.00-15.30 Plats: Uppsala, Akademiska sjukhuset Ing 10; Nordlandersalen Närvarande: Maria Gröndahl, Lena Ahlbin, Gill Kullberg, Anna Ackefors, Agneta Romin,

Läs mer

Protokoll för Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen, 23 mars 2018

Protokoll för Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen, 23 mars 2018 Protokoll för Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen, 23 mars 2018 Tid och plats ande 10.00 14.00 Fredensborgs Herrgård, Storebro Anders Henriksson (S), ordförande Mats Johansson (S), vice ordförande

Läs mer

Vår framgång räknas i liv och jämlik hälsa

Vår framgång räknas i liv och jämlik hälsa Vår framgång räknas i liv och jämlik hälsa Samverkan för en mer kunskapsbaserad, jämlik och resurseffektiv vård Patienten Sammanhållen struktur för kunskapsstyrning Samverkan för en mer kunskapsbaserad,

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 87-100 Tid: Onsdagen den 17 december 2008, kl 13:00-16:15 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer

Sällsynta sjukdomar. 21 oktober Ulrika Vestin

Sällsynta sjukdomar. 21 oktober Ulrika Vestin Sällsynta sjukdomar 21 oktober Ulrika Vestin Sjukvårdshuvudmännen växlar upp arbetet inom området sällsynta I december 2017 Överenskommelse mellan staten och SKL Tillsammans med Landsting och regioner

Läs mer

Resultatrapport RMPG-urologi

Resultatrapport RMPG-urologi Resultatrapport RMPG-urologi För incidens och behandlingsfrekvens se separat dokument 2016 Regional medicinsk programgrupp urologi 2016 Värdekompass Sydöstra sjukvårdsregionen Kliniska resultat Prostatacancer

Läs mer

Protokoll RMPG möte

Protokoll RMPG möte Protokoll RMPG möte 20180313 Sammanträdesplats Tid Deltagare Frånvarande Sommen, Regionsjukhuset Linköping 13 mars 2018, kl. 09.00-16.00 Johan Skoglund (ordf) KK Jönköping, Lena Arvidsson KK Västervik,

Läs mer

Minnesanteckningar fra n patientra dets mö te

Minnesanteckningar fra n patientra dets mö te Minnesanteckningar fra n patientra dets mö te 141210 Närvarande Alexandra Andersson Alfons Forsman Anna-Lena Sunesson Christine Backlund Ewa Jonsson Gunvor Swenning Katja Vuollet Carlsson Leif Näckholm

Läs mer

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg Dokumentation Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Inledning Ny organisation skapar förutsättningar för operativt arbetssätt i samverkan kring patienten.

Läs mer

Minnesanteckning

Minnesanteckning Minnesanteckning 2016-03-22 Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård Datum: 2016-03-22 Tid: 10.00-16.00 Plats: Vimmerby, Fredensborgs Herrgård Närvarande; Karl Landergren ordf. Leni Lagerqvist sekr.

Läs mer

Dag: 18 september Tid: Kl Nässjö, hotell Högland. Närvarande: Freddi Lewin, ordförande Jönköping Leni Lagerqvist, sekreterare

Dag: 18 september Tid: Kl Nässjö, hotell Högland. Närvarande: Freddi Lewin, ordförande Jönköping Leni Lagerqvist, sekreterare 2013-10-02 Minnesanteckningar från möte med RMPG Onkologi Dag: 18 september - 2013 Tid: Kl 09.00-15.30 Plats: Nässjö, hotell Högland Närvarande: Freddi Lewin, ordförande Leni Lagerqvist, sekreterare Eva

Läs mer

KALLELSE TILL MÖTE FÖR Patient- och närståenderådet RCC Norr. Plats: Videomöte, Nus konferensrummet RCC Norr (målpunkt G 2 tr).

KALLELSE TILL MÖTE FÖR Patient- och närståenderådet RCC Norr. Plats: Videomöte, Nus konferensrummet RCC Norr (målpunkt G 2 tr). 1 (3) KALLELSE TILL MÖTE FÖR Patient- och närståenderådet RCC Norr När: Måndag den 5 februari 2018 Kl:16.00-19.00 (fika serveras under mötet) Plats: Videomöte, Nus konferensrummet RCC Norr (målpunkt G

Läs mer

, med kompletterade telefonmöte för diskussion kring punkt 8 i dagordningen

, med kompletterade telefonmöte för diskussion kring punkt 8 i dagordningen 2017-11-14 1 (5) Minnesanteckningar Minnesanteckningar Styrgrupp RCC Norr Plats Datum Videomöte 2017-11-14, med kompletterade telefonmöte 2014-11-20 för diskussion kring punkt 8 i dagordningen Landstingsrepresentanter

Läs mer

Centrumråd kirurgi, ortopedi och cancersjukvård. Videomöte

Centrumråd kirurgi, ortopedi och cancersjukvård. Videomöte Centrumråd kirurgi, ortopedi och cancersjukvård Videomöte 180925 Aktuellt RSL Alkoholfri operation Tillgänglighet högspecialiserad vård LÖFs traumarapport Samordning av investeringar Förstudie kvalitetsregister

Läs mer