Dalsläntabla`t nr 243

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dalsläntabla`t nr 243"

Transkript

1 Dalsläntabla`t nr 243 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: Sida 1 / 7 Då har vi kommit en bit in på det kanske mest spännande året för vår förening Brf Dalslänten. Här nedan redovisar vi början på vad som kommer att hända under OBS! Nytt datum för stämman OBS! Stämman är framflyttad en dag, torsdagen den 26 april kl till Stämma och valberedning Verksamhetsberättelsen och resultaträkningen för 2017 är klar. Valberedningen jobbar på och är snart klara med sitt jobb. Allt går enligt plan. Sanda! Styrelsen förutsätter att alla hjälps åt sanda. Vi har åtta sandlådor på området, så det är inte många meter att gå för att slänga ut några skopor sand/grus där det är halt. Vattenkostnad och vattenförbrukning Under åren har den totala vattenkostnaden för föreningen ökat med 55%, från kr till kr. Vattenförbrukningen har varit tämligen lika under dessa 5 år. Mer om detta på vårens informationsmöte den 4 april och stämman den 26 april. Uppvärmningskostnaden Kostnaden för uppvärmning och varmvatten fortsätter sjunka även om effekterna av 2017 års åtgärder inte får full effekt förrän under Mer om detta på vårens informationsmöte den 4 april och stämman den 26 april. COMHEM tilläggsavtal Från motion via utvecklingsprojekt till beslut om avtal. Styrelsen har nu tagit inriktningsbeslut om att tecknad tilläggsavtal med COMHEM under innevarande år. Vi ansluter till de avtal som är förhandlade mellan HSB Riksförbund och COMHEM mycket förmånliga avtal för HSB-föreningar. Avtalet innebär att föreningen tar över kostnader för TV, bredband och telefoni. Besparingen för oss som kollektiv (föreningen och boende) blir minst kr/år och kan bli så stor som över kr/år. Mer om detta på vårens informationsmöte, den 4 april och stämman den 26 april. Relining av avlopp, norra delen av området Styrelsen har beslutat att genomföra denna relining under hösten. Mer om detta på vårens informationsmöte den 4 april och stämman den 26 april. OVK och rensning av ventilationskanaler Styrelsen har beslutat genomföra denna OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) och rensning av ventilationskanaler under våren. Vi återkommer med tider m.m. Mer om detta på vårens informationsmöte den 4 april och stämman den 26 april. Dalsläntabla`t utkommer inte regelbundet, utan när infobehov föreligger eller att vi tycker att vi har något nytt att meddela eller informera om. Tips och uppslag om innehåll och omfattning mottages tacksamt, hör av Er på enklaste sätt eller lägg en lapp i brevlådan på 11 D.

2 Dalsläntabla`t nr 243 Sida 2 / 7 Fristående garage Vi har problem med isbildning. Separat information om åtgärder har lämnats till berörda och det kommer ytterligare mer information senare. Energideklarationen Energideklarationen är genomförd och nu väntar styrelsen spänt på resultatet. Mer om detta på vårens informationsmöte den 4 april och stämman den 26 april. Informationsmötet 4 april Har du/ni bokat in den 4 april Styrelsen har mycket att informera om! Matavfall Nu är det dags att sortera matavfall. Soteringen skall vara igång innan men först skall alla boende informeras/utbildas innan vi får börja sortera matavfall. Mer information under våren och på vårens informationsmöte den 4 april och stämman den 26 april. Felanmälan och vicevärdsuppgifter Fr.o.m. den 1 januari har vi ingen vicevärd, som vi tidigare meddelat. Vid felanmälan skall du/ni skicka vicevärdsärendet till e-post vicevard.brfdalslanten@gmail.com eller lämna vicevärdsärendet i föreningens postlåda på miljöhuset. Styrelsen tar hand om alla vicevärdsärenden och fördelar uppgifterna till ett antal boende som vi har engagerat för olika arbetsuppgifter. Grannsamverkan Den 25 januari hade vi besök av Länsförsäkringar (Teres Lundblad) som pratade om bl.a. grannsamverkan, alla var inbjudan. Teres presentation var mycket bra och tänkvärd men tyvärr var vi endast 16 boende som kom på mötet. Styrelsen jobbar vidare med att ta fram grannsamverkare på Dalslänten. Frågan om grannsamverkan tar vi upp på vårens informationsmöte, den 4 april och stämman den 26 april. Akut vatten-problem 1 februari Kl meddelar Skövde Kommun av vi hade en stor vattenläcka på vårt inkommande vatten och att vattnet kommer att stängas av inom kort. Avbrottet beräknades ta c:a 4 timmar, om det tar längre tid skulle vi få meddelade om var vi kan hämta vatten. Styrelsen engagerar ett antal boende som gick runt och informerar så många boende som möjligt. Vid tiden stängs vattnet av. Styrelsen kontaktade Lorentzons styr och vi uppmanades att stänga av pumpen för inkommande kallvatten, så den inte går i tomme och bränner detta görs vid 21-tiden, Skövde Kommun hör av sig kontinuerligt och informerar om läget. Vid-22-tiden var läckan lagad, inkommande ledning (gjutjärn) hade gått helt av på 3-meters djup. Skövde Kommun har gjort ett mycket bra jobb praktiskt och kontinuerligt informerat oss. Lorentzons Styr har också supportat oss på ett mycket bra sätt. Redaktören riktar ett speciellt tack till Klas (3B), Bernt (5A), Tommy (9A), Ulla (11D), Ingvar (15A), Mauritz (17E) och Ulla & Arne (21A), som hjälpte till med att informera alla boende. Bra grannsamverkan! Renovering garagebrunnar Vi fortsätter med renoveringen av garagebrunnar. Hittills har c:a 10 st garagebrunnar renoverats. Om du/ni vill ha garagebrunnen renoverad meddela då detta till vicevard.brfdalslanten@gmail.com eller lägg ett brev i föreningens postlåda på miljöhuset.

3 Fjärrkontrollen till garageporten Nu börjar batterierna i fjärrkontrollerna att ta slut. Förbered detta genom att köpa rätt batteri (CR2032), se bilden här nedan. För att byta detta batteri finns här en beskrivning på hur du/ni ska göra. Lycka till! Behöver ni hjälp kan ni höra av er till Roger (11D), Ingvar (15A) eller någon annan granne. Dalsläntabla`t nr 243 Sida 3 / 7 Snöröjning På förekommen anledning informerar vi om detta. För att inte förorsaka skada på våra granitkantstenar, har styrelsen uppmanat HSB s fastighetsskötare att inte ploga närmare en ½ meter från kantstenarna vid postlådorna. Den/de som vill ha sin garageuppfart plogad av HSB s fastighetsskötare beställer detta på HSB-kontoret och betalar detta själv. Billingeprojektet Styrelsen har fått ta del av Skövde Kommuns senaste planer. Styrelsen informerar mer om detta på vårens informationsmöte, den 4 april och stämman den 26 april. El-bilar Vi har redan två el-bilar (hybrider) på Brf Dalslänten, som behöver laddas. Styrelsen uppmanar er och alla andra som står i begrepp att anskaffa el-bil eller hybrid, som behöver laddas, att ta del av informationen på om laddning av el-bilar. Det finns risker för brand om det inte sköts korrekt. Utvecklingsprojekt Tvättstuga/Utsikten/Uteplats Styrelsen har tagit emot 17 enkätsvar om Tvättstuga/Utsikten/Uteplats. 3 st av dessa tycker det är bra som det är idag, 14 st vill se någon form av framtida förändring av våra gemensamma lokaler. Många synpunkter/idéer har kommit in i samband med enkätsvaren: Bra med en samlingslokal som man kan hyra vid tillfällen som släktkalas och dyligt, den tycker vi ska vara kvar. Tvättstugan i så fall en mindre, kan vara bra men inte nödvändigt. Ett gym vore toppen! Toa uppe är utmärkt. Övernattningslägenhet med möjlighet att ha som liten sammankomstlokal,

4 Dalsläntabla`t nr 243 Sida 4 / 7 studiecirkelslokal e.dyl. Bastu och dusch. Övernattningsmöjlighet, antingen ombyggnation av befintlig lokal eller ett Attefallshus i anslutning till Utsikten i backen upp mot slalombacken. Tycker inte att föreningen ska lägga kostnader på en övernattningslokal. En sådan kommer bara att utnyttjas av ett fåtal. Var och en får själva ta hand om sina besökande. Mindre tvättstuga. Övernattningslägenhet. Göra om tvättstugan till gym. Detta tror vi skulle gynna gemenskapen för oss boende och göra bostadsområdet mer attraktivt. Ev. kan man ha en låg avgift för de som är intresserade att ha tillgång till gymet. Vi önskar en bastu/dusch/relax och menar att den gemensamma tättstugan inte långre behövs. Ev om detta istället går att bygga i boden vid lekplatsen (alltså bastu m.m.) Finns det utrymme för att göra samlingslokalen något större så vore det bra. Uteplats och grillplats vore önskvärt! För egen del har jag inget behov ev gemensam tvättstuga Övernattningsrum för gäster + samlingslokal tycker jag låter bra. Tycker inte man ska lägga så mycket pengar på detta. Vill behålla tvättstugan. Tror inte dom utnyttjas mer av en förbättring. Vi trivs bra som det är. Att tvättstugan avskaffas men att en tvättpelare behålls. Att tvättstugan görs om till övernattningslägenhet. Med exempelvis våningssäng, bäddsoffa, mikro och kokplatta. Vi har inget emot en plats för fysisk aktivitet men tycket att övernattningslägenhet är viktigare. Toilette på våning 2 önskas. Gemensam tvättstuga är inte tidsenligt och kan tas bort. Toalett på övervåningen önskvärd. Större samlingslokal önskvärd. Kök med serveringsdisk och möjlighet att stänga så köksarbete kan pågå utan att störa sammankomster. Uteplats ej nödvändigt. Övernattningrum ej aktuellt, föreningen ska ej tillhandahålla boende för gäster i Skövde. Gästlägenhet till rimlig kostnad. Utsikten med grillplats eller likvärdigt. Prio-1 är toalett på övre våning. Prio-2 är mindre gemensam tvättstuga eller ingen gemensam tvättstuga. Prio-3 är bastu med dusch för boende. Prio-4 är övernattningsrum för boendes gäster. När oljepannan med tank tas bort kan delar av ovanstående önskemål placeras där. Bastu, eventuellt mindre gym med 3-5 begagnade maskiner.

5 Dalsläntabla`t nr 243 Sida 5 / 7 Våra utvecklingsprojekt Här kommer styrelsen fortlöpande informera om statusen för våra utvecklingsprojekt. Nyheter med röd text. Utvecklingsprojekt Projekt Kort beskrivning Plan Energieffektiviseringar Styrelsen har gjort ständiga förbättringar sedan den första installationen av Pågår & Värmesystem värmepumpar Styrelsen fortsätter arbetet för attt sänka kostnad och öka effektiviteten. Miljötänk ingår i uppdraget. Ytterbelysning Målet är att få en mer ändamålsenlig ytterbelysning till en lägre Pågår Altan-sidan Tvättstuga/ Utsikten/ Uteplats Solenergi Bilpool Laddstation(er) till el-bilar driftkostnad. Tryggt område med utökad belysning ingår i uppdraget. Energieffektivisering. Minskat underhåll. Altanbyggnad. Föreningens kontra den boendes ansvar och kostnader skall utredas. Enkätsvar: 32 % (19 st) är för någon form av altan-byggnation, 32 % är nöjda med den lösningen vi har idag och 36 % har inte besvarat enkäten. Toa på ö.v., större samlingsrum, övernattningslägenhet, bastu, ingen eller mindre tvättstuga, utbyggnad, uteplats, fast grillplats, hörslinga, bordtennisbord etc. Detta är några förslag som framförts under åren. Enkätsvar: 17 st (28 %), 3 st av dessa tycker det är bra som det är idag och 14 st vill se någon form av framtida förändring. Framtidssatsning, bygglov bidrag för drivning/komplement till värmesystemet och IMD-el Hur ser behovet ut El-bil(ar). Samarbeta med andra brf er, bilpooler, företag Enkätsvar: Inkommit 25 (av 60). 10 av dessa tycker att det verkar intressant med bilpool eller har redan behov av bilpool, 15 är inte intresserade av bilpool. Laddstation centralt på området eller vid respektive lägenhet Hur påverkar detta el-matningen till och inom området Mätning och debitering Enkätsvar: Inkommit 27 enkätsvar. 1/3 av dessa (9 st.) kommer troligen att ha elbil inom något/några år och har då behov av att ladda densamma. Koppling till IMD-el, mätare i fristående garage. Kommunikations-nät Egen regi, Framtidsinvestering, TV, Data, Tele, IMD och fastighetsstyrning IMD-el IMD (Individuell Mätning och Debitering). Brf och brh har idag totalt 63 abonnemang, C:a 30% av el-kostnaden är abonnemanget. Ombyggnad till färre abonnemang Koppling till laddning el-bilar, mätare i fristående garage. IMD-vatten IMD-värme Värme-återvinning COMHEM tilläggsavtal Vattenkostnaden har ökat med 55% från Är individuell mätning rätt väg att gå Man betalar för det man förbrukar. Går det att sänka våra låga värmekostnader ytterligare med IMD Rättvisefrågan är svår värme/kyla överförs mellan lägenheterna. Återvinning av värmen som går ut via vårt självdrag. Värmeåtervinning per lägenhet eller per hus Ökade kostnader för föreningen men en avsevärd kostnadssänkning för kollektivet (föreningen och samtliga boende). Alla lägenheter får tillgång till Digital-TV och bredband Inriktningsbeslut taget Smarta byggnader / Styrning av belysning, ventilation, värme m.m. hem Grann-samverkan Kräver ett sätt att samverka / kommunicera mellan boende och med andra Pågår föreningar Robot-gräsklippare Kommer att ingå i Tekniskt avtal med HSB NVG Inriktningsbeslut taget Smarta lösningar för Utvecklingen går snabbt inom detta område som bygger på Smarta boendet (ny) telefoner. Det finns kopplingar till grannsamverkan och IMD. Om krisen kommer (ny) Eget utvecklingsprojekt Öka krismedvetandet kring bl.a. värme, el, vatten. Kopplingar finns till grannsamverkan, IMD-el och solenergi.

6 Dalsläntabla`t nr 243 Sida 6 / 7 Varning för WC block till toaletten Dags att varna för WC block (gäller alla typer av WC Block och inte bara den som finns på bilden) som man hänger i en plasthängare i toaletten. Dessa kan lossna och ramla ner i avloppet och täppa till avloppen. Enda lösningen kan sedan vara att kalla på slamsugningen vilket kan kosta en del pengar för dig/er som boende. Trivsel/aktivitetskalendern Ärtsoppa & pannkakor den 22 mars kl Inbjudan, se bilaga Alla är inbjudan! Först till kvarn gäller! Bilen (från häst&vagn till självkörande elbil) i september Arbetsgruppen har haft två träffar där vi tillsvidare preliminär-bokat helgerna september och september. Vi har bokat dessa fyra dagar då vi kommer att vara beroende av bra väder men aktiviteten kommer bara att vara under en dag. Vår ambition är att visa filmer, bilder, veteranbilar, veteran-mc, självstyrande bil för provkörning etc. Boka dessa helger tillsvidare och bjud in släkt och vänner. Ytterligare aktiviteter kan tillkomma när arbetsgruppen arbetar vidare. Styrelsen, trivselledarna och redaktören!

7 Dalsläntabla`t nr 243 Sida 7 / 7 Brf Dalsläntens aktivitetskalender 2018 Månad Datum Kl. Aktivitet Januari Februari 28 - Sista dag för att lämna motion till styrelsen inför årsmötet Mars Ärtsoppa & pannkakor & punsch, inbjudan se bilaga April Informationsmöte Arbetsdag-1 våren Föreningsstämma (årsmöte), OBS! nytt datum Maj Arbetsdag-2 våren Grillafton i samband med arbetsdag Hjärt och -lungräddning Brandövning Gökotta-utflykt, slutet av maj 25 Gamla grejer Vilsekleva, Osterian, samåkning Juni Rododendron-dalen, utflykt under juni Juli Augusti September 15 heldag Bilen (från häst&vagn till självkörande elbil) eller 16 heldag Bilen (från häst&vagn till självkörande elbil) eller 22 heldag Bilen (från häst&vagn till självkörande elbil) eller 23 heldag Bilen (från häst&vagn till självkörande elbil) Arbetsdag-1 hösten Oktober Arbetsdag-2 hösten Grynkorvens dag under oktober månad November Informationsmöte December Julgranständning, första advent Luciafirande (V50) Nyårsparty (V52) Aktivitet Ansvar Ärtsoppa & pannkakor & punsch Ansvariga: 15A & 11D Informationsmöte Fikaansvariga: Qigong-gruppen Vårens första arbetsdag Fikaansvariga: Ulla (11D) & Elly (15A) Föreningsstämma (årsmöte) Fikaansvariga: Monica(19F) & Lilian(17E) Vårens andra arbetsdag Fikaansvariga: Anna-Lisa (13D), Monica (19F) Grillafton efter arbetsdagen Ansvariga: 11A & 11D Hjärt och -lungräddning Ansvarig: Niklas (11B) Brandövning Ansvarig: Gökotta-utflykt Ansvariga: Rune E. (11A) & Rune F. (13A) Gamla grejer, Osterian Ansvarig: Anna-Lisa (13D) Rododendron-dalen Ansvariga: Arne (21A), Håkan (19A) Bilen (från häst&vagn till självkörande elbil) Arbetsgrupp: Arne (21A), Mauritz (17E), Ingvar (15A), Håkan (19A), Rune F (13A) Roger (11D) Höstens första arbetsdag Fikaansvariga: Stavgång-gruppen Höstens andra arbetsdag Fikaansvariga: Qigong-gruppen Grynkorvens dag Ansvariga: 11A & 11D Informationsmöte Fikaansvariga: Hobby-gruppen Julgranständning första advent Ansvariga: 15A & 19A Luciafirande V50 Ansvariga: Arne A.(21A) & Anna-Lisa (13D) Nyårsparty V52 Ansvariga: 3E & 9C & 11D

Dalsläntabla`t nr 241

Dalsläntabla`t nr 241 Dalsläntabla`t nr 241 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2017-12-15 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 253

Dalsläntabla`t nr 253 Dalsläntabla`t nr 253 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2019-03-01 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 251

Dalsläntabla`t nr 251 Dalsläntabla`t nr 251 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2018-12-13 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 254

Dalsläntabla`t nr 254 Dalsläntabla`t nr 254 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2019-03-21 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 252

Dalsläntabla`t nr 252 Dalsläntabla`t nr 252 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2019-01-19 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 249

Dalsläntabla`t nr 249 Dalsläntabla`t nr 249 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2018-09-28 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 247

Dalsläntabla`t nr 247 Dalsläntabla`t nr 247 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2018-07-16 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 239

Dalsläntabla`t nr 239 Dalsläntabla`t nr 239 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2017-10-06 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 232

Dalsläntabla`t nr 232 Dalsläntabla`t nr 232 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2017-01-24 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 246

Dalsläntabla`t nr 246 Dalsläntabla`t nr 246 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2018-05-27 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 227

Dalsläntabla`t nr 227 Dalsläntabla`t nr 227 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2016-09-28 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 216

Dalsläntabla`t nr 216 Dalsläntabla`t nr 216 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2015-12-13 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 205

Dalsläntabla`t nr 205 Dalsläntabla`t nr 205 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2014-11-03 Ansvarig utgivare: Brf styrelse Redaktör: Stig Kylén Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1 / 5 Hej! Väärt har

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 211

Dalsläntabla`t nr 211 Dalsläntabla`t nr 211 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2015-06-08 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 206

Dalsläntabla`t nr 206 Dalsläntabla`t nr 206 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2014-12-06 Ansvarig utgivare: Brf styrelse Redaktör: Stig Kylén Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1 / 6 Hej alla Dalsäntare

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 204

Dalsläntabla`t nr 204 Dalsläntabla`t nr 204 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2014-09-28 Ansvarig utgivare: Brf styrelse Redaktör: Stig Kylén Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1 / 6 Hej! Nu får vi

Läs mer

Bra att veta om Brf Dalslänten

Bra att veta om Brf Dalslänten Föreningen Är Du intresserad av uppdrag i vår förening? Om du är intresserad av att delta i Brf Dalsläntens styrelse ska du vända dig till valberedningen. Är du intresserad av andra uppdrag ska du vända

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö

Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö Kontaktperson: Sven-Olof Nilsson, ordf Organisationsnummer: 716418-0635 1. Hus Allmänt 1.1 Byggår 1985/1986 1.2 Föreningens adress: Brf Ekeby i Ekerö,

Läs mer

Styrelsen informerar December 2007

Styrelsen informerar December 2007 December 2007 Månadsavgift På ett mycket välbesökt informationsmöte 7 december informerades om att månadsavgiften blir oförändrad nästa år. Inre fonden Styrelsen har beslutat att avsättningen till den

Läs mer

Län Kalmar Gatuadress Södra långgatan 21 A Kommun Oskarshamn Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m². Tillträde tidigast

Län Kalmar Gatuadress Södra långgatan 21 A Kommun Oskarshamn Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m². Tillträde tidigast Län Kalmar Gatuadress Kommun Oskarshamn Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m² Område " Oskarshamn/ Centralt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Vi trivs med läget, perfekt att man kan gå ner till centrum

Läs mer

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Medlemsinformation Innehåll Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Föreningsstämma Styrelse Praktisk information Vicevärd Fastighetsskötare Med mera HSB Brf Linghem Trastsångsvägen 2-132

Läs mer

Bybladet. December 2014

Bybladet. December 2014 Bybladet December 2014 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Oförändrad årsavgift Datum för årsstämman 2015 Motioner till årsstämman Information från valberedningen Våra informationskanaler Snösäsongen

Läs mer

Svar på de vanligaste frågorna från mäklare

Svar på de vanligaste frågorna från mäklare Svar på de vanligaste frågorna från mäklare Uppdaterat 2014-05 Föreningens namn: Bostadsrättsföreningen Norrbacken Är föreningen en äkta eller oäkta förening? Om den är oäkta, varför? Finns det några planer

Läs mer

TRE DAMER Nr 73 Oktober 2011

TRE DAMER Nr 73 Oktober 2011 TRE DAMER Nr 73 Oktober 2011 Eva Bonnier Hanna Pauli MEDLEMSBLAD FÖR BOENDE I RIKSBYGGENS BOSTADSRÄTTSFÖRENING TRE DAMER Kata Dalström Styrelsens kommande möten Styrelsen träffas nästa gång den 7 november,

Läs mer

Om föreningen Lund, Svar Bostadsrättsföreningen Norrbacken, organisationsnummer

Om föreningen Lund, Svar Bostadsrättsföreningen Norrbacken, organisationsnummer Allmänt Föreningens namn? Bostadsrättsföreningen Norrbacken, organisationsnummer 745000-1370 Är föreningen en äkta eller oäkta förening? Om den är oäkta, varför? Finns det några planer på att den ska bli

Läs mer

Inbjudan till adventskaffe andra advent kl Hjärtligt välkomna! I detta nr:

Inbjudan till adventskaffe andra advent kl Hjärtligt välkomna! I detta nr: nr 3/2012 nov - dec I detta nr: Café Rimsmeden Adventskaffe Styrelsen informerar Vicevärden informerar Talong till tomten Nästa nummer beräknas komma ut i mitten av mars 2012. Lämna in annonser eller annat

Läs mer

Om föreningen Lund, Svar Bostadsrättsföreningen Norrbacken, organisationsnummer

Om föreningen Lund, Svar Bostadsrättsföreningen Norrbacken, organisationsnummer Allmänt Föreningens namn? Bostadsrättsföreningen Norrbacken, organisationsnummer 745000-1370 Är föreningen en äkta eller oäkta förening? Om den är oäkta, varför? Finns det några planer på att den ska bli

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2019-01-16 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 200

Dalsläntabla`t nr 200 Dalsläntabla`t nr 200 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2014-04-30 Ansvarig utgivare: Brf styrelse Redaktör: Stig Kylén Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1 / 5 Hej! Tänk va

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

Flera nyinflyttade har kommit till vårt hus under våren. Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna och hoppas ni ska trivas.

Flera nyinflyttade har kommit till vårt hus under våren. Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna och hoppas ni ska trivas. 1 Föreningens webbplats http://www.gbghus45.se Hej! Hoppas ni alla har njutit av den fina sommaren. Nu ser vi fram emot en fin höst. Tillsammans med Riksbyggen är ambitionen alltid att göra vårt bästa

Läs mer

Anteckningar från INFORMATIONS-/DISKUTIONSMÖTE vid Brf Löten Onsdag den 26 november, kl. 19.00 i Samlingssalen.

Anteckningar från INFORMATIONS-/DISKUTIONSMÖTE vid Brf Löten Onsdag den 26 november, kl. 19.00 i Samlingssalen. Anteckningar från INFORMATIONS-/DISKUTIONSMÖTE vid Brf Löten Onsdag den 26 november, kl. 19.00 i Samlingssalen. Inbjudan till mötet hade delats ut till alla 189 bostadsrättsinhavare. Det var ett åttital

Läs mer

Information för dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren

Information för dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren Information för dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren Föreningen förvaltas av AdEx Fastighetsutveckling. Förvaltare: Daniel Boding Fastighetsadministratör: Cassandra Gustafsson Ekonomi: Lisa Welin

Läs mer

Aktuellt i Vändkretsen

Aktuellt i Vändkretsen Aktuellt i Vändkretsen nr 4 juni 2005 www.vandkretsen.se Alla medlemmar har alltid möjlighet att kontakta styrelsen i olika frågor. Detta bör ske skriftligt på ett enkelt sätt och läggas i brevlådan på

Läs mer

Medlemsenkät Resultat. Om förvaltningen. Hantering av felanmälan. Värmepanna

Medlemsenkät Resultat. Om förvaltningen. Hantering av felanmälan. Värmepanna BRF Trönninge Äng Olsbjärsvägen 66 432 92 Varberg Medlemsenkät 2013 Detta dokument beskriver resultatet av den medlemsenkät som skickades ut till medlemmarna i Brf Trönninge äng under hösten 2013. Förutom

Läs mer

BRF Blekinge. Motioner till föreningsstämman

BRF Blekinge. Motioner till föreningsstämman 1 (12) Motioner till föreningsstämman Det har kommit in totalt 10 motioner till föreningsstämman och på inrådan av SBC har vi valt att dela ut samtliga motioner och styrelsens svar på dessa innan stämman.

Läs mer

BRF Prästgården Januari 2017

BRF Prästgården Januari 2017 Januari 2017 EXTRASTÄMMA! Vi kommer att ha en extrastämma för val av valberedning den 2/2 klockan 18.30. Tanken är att ha denna extrastämma på expeditionen då endast denna punkt kommer att diskuteras.

Läs mer

Kvartershuset ska renoveras!

Kvartershuset ska renoveras! Kvartershuset ska renoveras! -men hur mycket? I styrelsen är diskussionen i full gång. Ska vi satsa på huvudsakligen ytrenovering- d.v.s. målning och byte av golvskiktet och ett nytt bastuaggregat? Eller

Läs mer

Generellt om föreningen

Generellt om föreningen Generellt om föreningen När köpte föreningen huset? Brf Bornholm byggdes 1953 54 och har varit en bostadsrättförening från start. Vem var byggherren? HSB Fastighetsbeteckning Bornholm 8 Adresser Köpenhamnsvägen

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 Vi är en liten förening med 20 lägenheter. Vi äger och förvaltar huset tillsammans samt ser till att gemensamt värna och bevara det som är vårt. I detta

Läs mer

Bra att veta om Brf Dalslänten

Bra att veta om Brf Dalslänten Föreningen Är Du intresserad av uppdrag i vår förening? Om du är intresserad av att delta i Brf Dalsläntens styrelse ska du vända dig till valberedningen. Är du intresserad av andra uppdrag ska du vända

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2017-10-11 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

Organ för HSB:s brf Betel, nr

Organ för HSB:s brf Betel, nr Organ för HSB:s brf Betel, nr 1 2018 Stämma i Betel Boka in torsdagen den 24 april, kl. 18 i almanackan. För då är det dags för Betels ordinarie årsstämma. Vi träffas i samlingslokalen och vi bjuder på

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 2013 i november VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 Vår förening bildades 1978 och den består av 84 lägenheter som samtliga är bostadsrätter. Att bo i bostadsrätt. Att köpa en bostadsrätt

Läs mer

TRE DAMER Nr 70 December 2010

TRE DAMER Nr 70 December 2010 TRE DAMER Nr 70 December 2010 Eva Bonnier Hanna Pauli MEDLEMSBLAD FÖR BOENDE I RIKSBYGGENS BOSTADSRÄTTSFÖRENING TRE DAMER Kata Dalström Styrelsens kommande möten Styrelsen träffas nästa gång den 20 december,

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE BRF TINGVALLEN

INFORMATIONSMÖTE BRF TINGVALLEN VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE BRF TINGVALLEN 28 JANUARI 2015 LQE-AVTAL MED HSB SKÅNE LQE utvidgat ekonomiskt avtal LQE Långsiktig Qvalitets Ekonomi VERKSAMHETSÅRET Årsstämma Leveransplan Kallelser Årlig

Läs mer

3 AVGIFTER 4 3.1 VAD INGÅR I MÅNADSAVGIFTEN? 4 3.2 HUR OFTA BETALAS AVGIFTEN? 4 3.3 PANTSÄTTNINGSAVGIFT? 4 3.4 ÖVERLÅTELSEAVGIFT?

3 AVGIFTER 4 3.1 VAD INGÅR I MÅNADSAVGIFTEN? 4 3.2 HUR OFTA BETALAS AVGIFTEN? 4 3.3 PANTSÄTTNINGSAVGIFT? 4 3.4 ÖVERLÅTELSEAVGIFT? De vanligaste frågorna till BRF STÄMJÄRNET I det här dokumentet finner du de vanligaste frågorna som mäklare och de som vill flytta till vårt hus och förening ställer och de svar som vi då ger. Innehållsförteckning

Läs mer

Ekonomiska föreningen Pionjären

Ekonomiska föreningen Pionjären Ekonomiska föreningen Pionjären Kallelse till Extrastämma Lördagen 22/4 2017-12:00 vid garagen Styrelsen OBS! Styrelsen uppmanar medlemmarna att deltaga i stämman. För att stämman skall vara behörig måste

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare September 2018 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare Mars 2019 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

minskad förbrukning av EL

minskad förbrukning av EL minskad förbrukning av EL MILJÖPLAN för Viggbygärdet 2011-2016 Täby 2011-09-20 minskad förbrukning av EL Viggbygärdet består av sex fastigheter och har en yta av xxx m². På området bor ca 650 personer

Läs mer

Resultatet från enkäten presenteras för medlemmarna senast under vintern/våren 2013/2014.

Resultatet från enkäten presenteras för medlemmarna senast under vintern/våren 2013/2014. Brf Trönninge äng Medlemsundersökning hösten 2013. Enkäten är till för att hjälpa styrelsen att prioritera och ta beslut som gör att föreningen förbättras. Dina svar är anonyma och ingen kommer kunna se

Läs mer

BRF TIMOTEJEN

BRF TIMOTEJEN BRF TIMOTEJEN 2011-03-14 VAD ÄR EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING? En bostadsrättsförening (brf) är en ekonomisk förening en sorts bostadsföretag med syfte att upplåta lägenheter med bostadsrätt, på obestämd tid.

Läs mer

BRF MARIEHÖJD 2 INFORMATIONSMÖTE 21 MAJ

BRF MARIEHÖJD 2 INFORMATIONSMÖTE 21 MAJ BRF MARIEHÖJD 2 INFORMATIONSMÖTE 21 MAJ PRESENTATION HSB Personal Christofer Boman, Projektledare Björn Dahlberg; Vice VD, AO chef nyproduktion Albin Strömberg, Förvaltare Barbro Näslund, Kundservice Mohv

Läs mer

Mäklarinformation för BRF Söderhus

Mäklarinformation för BRF Söderhus Mäklarinformation för BRF Fönster 1985 Balkonger 1991 Byte av varmvattenstammar i badrum 1995 Ny el och jordfelsbrytare 1997 Byte kallvattenstammar i badrum 2001 Badrumsrenovering och byte av golvbrunn

Läs mer

EXTRA STÄMMA DEN 23 MAJ KL.

EXTRA STÄMMA DEN 23 MAJ KL. Stagneliusbladet 2016 Nr 2 Informationsblad för medlemmarna i Riksbyggens Bostadsrättsförening Uppsalahus 14 Ansvarig utgivare: Anita Ljungström Redaktör: Staffan Hagelin Gille EXTRA STÄMMA DEN 23 MAJ

Läs mer

Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 utkast 2005-08-24

Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 utkast 2005-08-24 Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 Version 1.1-2006-03-01 1 Inledning... 1 1.1 Underhåll av planen... 2 2 Kortsiktig teknisk plan plan för innevarande år... 3 3 Långsiktig teknisk plan... 4 3.1

Läs mer

Informationsmöte HSB 38 Domar

Informationsmöte HSB 38 Domar Informationsmöte HSB 38 Domar 29/1-2013 Agenda Fönster HSBs nya stadgar Lägenhetsdörrar Källarutrymmen Fönster Föreningens fönster är original sedan 50- talet, två-glas De läcker värme och leder till ojämn

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Information till dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren

Information till dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren Information till dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren BRF Väduren förvaltas av AdEx Fastighetsutveckling. Förvaltare Fastighetsadministratör Daniel Boding Emelie Wase Kontakt, via Service Center

Läs mer

Västra Tullgatan 14. Län Södermanland Gatuadress Västra Tullgatan 14 Kommun Nyköping Storlek 4 rum (2 sovrum) / 116 m² Område Centralt - Väster

Västra Tullgatan 14. Län Södermanland Gatuadress Västra Tullgatan 14 Kommun Nyköping Storlek 4 rum (2 sovrum) / 116 m² Område Centralt - Väster Län Södermanland Gatuadress Kommun Nyköping Storlek 4 rum (2 sovrum) / 116 m² Område Centralt - Väster Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 17 Exteriör Välskötta fastigheter

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Välkomstbrev Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening Innehållsförteckning SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Styrelsen... 2 Välkomna...

Läs mer

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01 VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP Nu har du blivit medlem i en kooperativ bostadsrättsförening. Det är något alldeles speciellt med en bostadsrätt i HSB. Tillsammans

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT. Anticimex Energideklaration. Besiktningsuppgifter. Byggnadsuppgifter. Personuppgifter. Besiktningsdatum: 2008-11-25

ÅTGÄRDSRAPPORT. Anticimex Energideklaration. Besiktningsuppgifter. Byggnadsuppgifter. Personuppgifter. Besiktningsdatum: 2008-11-25 ÅTGÄRDSRAPPORT Anticimex Energideklaration SE-QE-Energi-SD-700, bil 2, Åtgärdsrapport, utg 7 2009-03-16 Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: Skoghem 21 Byggnadens adress: Skoghemsvägen 2 A, 217 74 Malmö

Läs mer

Motioner till årsmöte i Brf Ulrika 2017

Motioner till årsmöte i Brf Ulrika 2017 Motioner till årsmöte i Brf Ulrika 2017 Borttagande av fast avgift för gemensam el Jag har i skrivelse till styrelsen i samband med att dess förslag 2016 till kostnader för förbrukning vid gemensam el

Läs mer

KÄLLHAGSGATAN 35, BORÅS MÄKLARE MATHIAS FOLKE 072-733 48 02

KÄLLHAGSGATAN 35, BORÅS MÄKLARE MATHIAS FOLKE 072-733 48 02 KÄLLHAGSGATAN 35, BORÅS MÄKLARE MATHIAS FOLKE 072-733 48 02 Välkommen till Källhagsgatan 35! Välkommen till denna välplanerade och trivsamma trerumslägenhet med nytt kök från 2015. Belägen i lugnt område

Läs mer

UPPGIFTER OM Brf PONTONJÄREN 3. Kontakt Joakim Ohrbeck, ordförande , ,

UPPGIFTER OM Brf PONTONJÄREN 3. Kontakt Joakim Ohrbeck, ordförande , , 1 6 april 2015 Adress Baltzar von Platens Gata 6 112 42 STOCKHOLM Organisationsnummer: 716420-0599 UPPGIFTER OM Brf PONTONJÄREN 3 Kontakt Joakim Ohrbeck, ordförande 08-26 70 28, 0707 73 66 74, joakimohrbeck@hotmail.com

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare December 2018 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Vice sekreteraren har ordet.

Vice sekreteraren har ordet. Mars 2010 Vice sekreteraren har ordet. Nu blir dagarna längre och ljusare och snart är våren här igen. Vintern har verkligen varit riktigt snörik och vit. Våra fastighetsskötare som sköter snöröjningen

Läs mer

ENERGIRÅDGIVARNA FRAMTIDEN REDAN I DAG

ENERGIRÅDGIVARNA FRAMTIDEN REDAN I DAG ENERGIRÅDGIVARNA FRAMTIDEN REDAN I DAG Roland Jonsson Energichef HSB Riksförbund roland.jonsson@hsb.se 010-4420332 DE FYRA STEGEN Stoppa slöseriet Effektivisera Energieffektivisera Tillförsel 1 STOPPA

Läs mer

VÄLKOMNA. Brf Staren 1 Extra föreningsstämma Dagordning

VÄLKOMNA. Brf Staren 1 Extra föreningsstämma Dagordning VÄLKOMNA Brf Staren 1 Etra föreningsstämma 2008-08-26 Dagordning 1. Stämmans öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av ordförande vid stämman. 4. Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare.

Läs mer

Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF

Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF STYRELSEN Ledamöter - Rapportera planerade och utförda aktiviteter till övriga i styrelsen. - Dokumentera sådant som inte dokumenteras i styrelseprotokoll på

Läs mer

Län Kalmar Gatuadress Lötvägen 83 Kommun Kalmar Storlek 5 rum (4 sovrum) / 113.5 m² Område Kalmar Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Kalmar Gatuadress Lötvägen 83 Kommun Kalmar Storlek 5 rum (4 sovrum) / 113.5 m² Område Kalmar Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Kalmar Gatuadress Kommun Kalmar Storlek 5 rum (4 sovrum) / 113.5 m² Område Kalmar Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Mycket nära till bra kommunikationer och kommande station för pendeltåg.

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2011-09-20 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Den här informationen

Läs mer

I februari påbörjas ett servicearbete på samtliga garageportar. Berörda kommer att informeras ytterligare

I februari påbörjas ett servicearbete på samtliga garageportar. Berörda kommer att informeras ytterligare Januari 2015 Stamarbetet är igång för fullt, nu i Hus 10. Arbetet i samtliga fastigheter kommer att vara slutfört i vår. PEAB kontaktar varje medlem i god tid innan de behöver få tillgång till lägenheten.

Läs mer

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar?

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Medlemsinformation Innehåll Historik Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Så fungerar vår bostadsrättsförening Bra att veta Gemensamma insatser Hemförsäkring Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal

Läs mer

Brf Älvsjöbadet nr 4 Uppdaterad 2002-05-02 Första Sidan

Brf Älvsjöbadet nr 4 Uppdaterad 2002-05-02 Första Sidan Brf Älvsjöbadet nr 4 Uppdaterad 2002-05-02 Första Sidan Inledning Följande sidor innehåller det som bedömts intressant att behålla från huspärmen. Observera att informationen mestadels är föråldrad och

Läs mer

Vi kommer också att besluta om en eventuell utbyggnad av klubbstugan och redovisa några byggalternativ. Se bifogad beskrivning och dagordning

Vi kommer också att besluta om en eventuell utbyggnad av klubbstugan och redovisa några byggalternativ. Se bifogad beskrivning och dagordning Till samtliga medlemmar i vår förening! KALLELSE till årsmöte i Motala Vätterfiskeklubb Du hälsas härmed välkommen till vårt årsmöte: Tid: onsdagen den 18 mars, klockan 19:00 Plats: Motala Södra Båtklubb

Läs mer

Protokoll föreningsstämma

Protokoll föreningsstämma 2012-05- 18 Protokoll föreningsstämma 2012-05-09 1. Mötets öppnande Mötet öppnades den 9:e maj klockan 19:04 2. Val av ordförande vid stämman Jens Schou valdes till ordförande för stämman. 3. Val av sekreterare

Läs mer

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information Välkommen till Brf Allmän information 2018:1 Funderar du på att köpa (eller har) en bostadsrättslägenhet i brf? Det glädjer oss att du/ni har köpt en lägenhet eller funderar på att bosätta er på Ön och

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

UPPLÅTELSEAVTAL. OBS!! Ta med kvitto på genomförd betalning.

UPPLÅTELSEAVTAL. OBS!! Ta med kvitto på genomförd betalning. VÄLKOMNA! KVÄLLENS PUNKTER Upplåtelseavtal Förhandsvisning Besiktning Adresser Tillträde Yttre mark vid inflyttning Vad händer efter tillträde P-platser, garage, förråd Gemensamma ytrymmen Gemensamhetsanläggningar

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 197

Dalsläntabla`t nr 197 Dalsläntabla`t nr 197 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2014-01-21 Ansvarig utgivare: Brf styrelse Redaktör: Stig Kylén Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1 / 7 Hej! Nutt år

Läs mer

Välkommen till Liegatan

Välkommen till Liegatan Välkommen till Liegatan - - - - - Hej och välkommen till ditt nya boende på Liegatan! Vi vill i denna mapp ge dig en kort presentation av samfälligheten samt lite information som kan vara bra att känna

Läs mer

Protokoll Brf Dalen 10, Grangården Onsdag den 26 februari 2014 19:00 22.00 Enskededalen

Protokoll Brf Dalen 10, Grangården Onsdag den 26 februari 2014 19:00 22.00 Enskededalen Protokoll Brf Dalen 10, Grangården Onsdag den 26 februari 2014 19:00 22.00 Enskededalen Närvarande styrelseledamöter Afsaneh Heidarian Margareta Olofsson Gunnar Scott (tom 10) Sasa Radisavljevic Andreas

Läs mer

uppdaterad augusti 2010 Välkommen till Sjöfruns Samfällighetsförening

uppdaterad augusti 2010 Välkommen till Sjöfruns Samfällighetsförening uppdaterad augusti 2010 Välkommen till Sjöfruns Samfällighetsförening Allmän information Sjöfruns samfällighet består av radhus och fristående hus på Sjöfruvägen Tomtebo, Umeå. Här finns 76 hushåll. Gemensamma

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Ulrika

Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Ulrika Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Ulrika Torsdagen den 5 maj 2011 kl 19.00 (insläpp från 18.40) St Pauli församlingshem Kungsgatan 17 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Godkännande av dagordningen

Läs mer

Mäklarinformation. Brf. Kronkvarnen 35

Mäklarinformation. Brf. Kronkvarnen 35 Brf. Kronkvarnen 35 Mäklarinformation Denna information riktar sig i första hand till mäklare som förmedlar bostadsrätter inom bostadsrättsföreningen Kronkvarnen 35. Reviderad: 2017-05-05 Brf. Kronkvarnen

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information www.kvarnberget.nu Informationsmaterialet är uppdaterat i mars 2018 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp 2014-11-12 HSB Brf Bergshamra Agenda Bakgrund Nuläge varför behöver vi göra något? Styrelsens ställningstagande och förslag till åtgärder Kostnader

Läs mer

HSB Brf. Oxiegården. Den dröjer envist kvar den lilla drivan och vill minna om att vintern trots allt försökt

HSB Brf. Oxiegården. Den dröjer envist kvar den lilla drivan och vill minna om att vintern trots allt försökt HSB Brf. Oxiegården Den dröjer envist kvar den lilla drivan och vill minna om att vintern trots allt försökt TL Medlemsinformation januari 2018 Tänk på! Om ni avser att göra någon förändring i bostaden

Läs mer

Bostadsföreningen Norrbacka u.p.a. Organisationsnummer: 702001,5439

Bostadsföreningen Norrbacka u.p.a. Organisationsnummer: 702001,5439 2009,10,06 Bostadsföreningen Norrbacka u.p.a. Organisationsnummer: 702001,5439 Postadress: Tomtebogatan 26 A, 113 38 STOCKHOLM Om fastigheten Fastighetsbeteckning: Smältan 12, med tre trappuppgångar: Tomtebogatan

Läs mer

Info! Uppföljande information efter dialogmötet den 26 mars. Till dig som bor på Tuvgränd 7 och Västra Idrottsallén 10

Info! Uppföljande information efter dialogmötet den 26 mars. Till dig som bor på Tuvgränd 7 och Västra Idrottsallén 10 April 2014 Till dig som bor på Tuvgränd 7 och Västra Idrottsallén 10 Uppföljande information efter dialogmötet den 26 mars I mars bjöd vi in till ett möte där du fick komma med önskemål och förslag inför

Läs mer

KOMPLETTERANDE INFORMATION TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA DEN 9 FEBRUARI 2016

KOMPLETTERANDE INFORMATION TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA DEN 9 FEBRUARI 2016 KOMPLETTERANDE INFORMATION TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA DEN 9 FEBRUARI 2016 Redan 2013 började de första idéerna kring möjligheter med gårdshuset att diskuteras i styrelsen. I samband med föreningsstämman

Läs mer

Vi i Lärkträdet Höst 2018

Vi i Lärkträdet Höst 2018 Vi i Lärkträdet Höst 2018 I redaktionen: Kicki Öster 1 Några rader från ordföranden Så har nu hösten kommit och vårt arbete i styrelsen har intensifierats, efter att ha gått lite på halvfart under juli

Läs mer

Län Kalmar Gatuadress Lybecksvägen 7 C Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Kalmar Gatuadress Lybecksvägen 7 C Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Kalmar Gatuadress Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lägenheten är väldigt tyst, man hör mycket sällan något från grannarna!

Läs mer

VÄRT ATT VETA FÖR DIG SOM SKA FLYTTA IN I HSB BRF BÖRJETULL

VÄRT ATT VETA FÖR DIG SOM SKA FLYTTA IN I HSB BRF BÖRJETULL Oktober 2017 VÄRT ATT VETA FÖR DIG SOM SKA FLYTTA IN I HSB BRF BÖRJETULL I det här dokumentet har vi samlat det mesta du behöver veta inför inflyttningen i brf Börjetull. Det innehåller dels en sammanfattning

Läs mer