Dalsläntabla`t nr 247

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dalsläntabla`t nr 247"

Transkript

1 Dalsläntabla`t nr 247 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: Sida 1 / 6 Vilken sommar! Mycket sol och nästan inget regn, för mycket och lite av allt är inte bra, lagom är bäst. Nya medlemmar Vi hälsar våra nya medlemmar välkomna, Kerstin och Pär Larsson flyttar in i 5E under oktober månad. Skadedjur Det är mycket getingar i år. Hittills har vi tagit bort två getingbon på området. Vår fastighetsförsäkring täcker saneringen, så hör av er om ni har problem. Även råttor (inte någon liten mus alltså) har visat sig på vårt område. Håll ögonen öppna och hör av er om ni drabbas. Om ni får problem med några av dessa skadedjur, hör då av er till någon i styrelsen eller till Fredrik Kylén, så lämnar vi skadeanmälan till Länsförsäkringar. Sommarblommor Tack Rune F. (13A) för att du, återigen, fixat fina sommarblommor vid vår infart! Gräs och robotar Som vi meddelat tidigare kan vi inte köra robotarna regelbundet p.g.a. torkan, vi gör kontinuerligt bedömningen tillsammans med HSB, hur ofta vi ska klippa. Snälla rör inte robotgräsklipparna!! Om man t.ex. trycker på STOP-knappen på roboten, går det inte att starta igång den igen på ett enkelt sätt. Lekplatsbesiktning Besiktningen är genomförd och vi har fått ett antal anmärkningar några av dessa är redan åtgärdade, resten kommer att åtgärdas inom kort. Ytterbelysningsprojektet Första etappen är klar. Ytterligare justeringar och kompletteringar kommer att göras i höst och då kommer också effektbelysning (belysningar av träd m.m.) att installeras. Dalsläntabla`t utkommer inte regelbundet, utan när infobehov föreligger eller att vi tycker att vi har något nytt att meddela eller informera om. Tips och uppslag om innehåll och omfattning mottages tacksamt, hör av Er på enklaste sätt eller lägg en lapp i brevlådan på 11 D.

2 Dalsläntabla`t nr 247 Sida 2 / 6 Sortering matavfall Under juli månad börjar planeringen för sortering av matavfall. Eva (3A) och Matilda (17G) ansvarar för arbetet. Under hösten ska alla boende informeras/utbildas, nya kärl installeras i miljöhuset, kärl och påsar delas ut till alla boende m.m. Om du vill delta i arbetsgruppen kan du anmäla ditt intresse till Eva via e-post evasm5912@gmail.com. Arbetsgrupp parkeringar Arbetsgruppen Eva S. (3A), Simon J. (1A), Niklas L. (11B), Rune E. (11A) kommer att ha sitt första möte den 15 aug. Om du vill delta i arbetsgruppen kan du anmäla ditt intresse till Eva via e-post evasm5912@gmail.com. Direktivet till arbetsgruppen: Arbetsgruppens uppgift är, som det framgår av rubriken på motionen Upprätta ordningsregler för stadigvarande uppställning av fordon på samtliga parkeringsplatser inom föreningens område, på uppdrag av föreningsstämman De framtagna ordningsreglerna får inte strida mot föreningens stadgar och ingångna avtal. Arbetsgruppens resultat skall presenteras för styrelsen. Utvecklingsprojekten IMD, solenergi och laddstationer et är nu startat med ett möte med flera energiexperter och Skövde Kommuns energirådgivare. Första steget blir att kartlägga vårt el-nät för att få fram vilka brister vi har och vilka kompletteringar vi måste göra för att klara framtidens behov med IMD, Solceller, laddning av hybrider och el-bilar m.m. I projektet kommer också ny takbeläggning på samtliga våra hus att ingå. Utvecklingsprojekt Grannsamverkan Fredrik Kylén och Roger Edvinsson har tagit på sig rollen att samordna Brf Dalsläntens grannsamverkan med Skövde grannsamverkan och Polisen. Inom kort kommer alla att få information från vår grannsamverkan (Grannsamverkan Brf Dalslänten) - dom som vill delta kommer att få ange sitt mobilnummer och e-post. Det blir både skriftlig och muntlig information om hur det kommer att fungera m.m. Det finns inget krav på att delta men ju fler vi blir desto bättre grannsamverkan. Nya skyltar kommer att sättas upp vid vår fastighetsgräns inom kort, som visar att vi nu återigen jobbar aktivt med Grannsamverkan.

3 Dalsläntabla`t nr 247 Sida 3 / 6 Vad är Smarta byggnader / hem och Smarta lösningar för boendet? Här kommer en kort förklaring vad som menas med dessa Utvecklingsprojekt i nedanstående sammanställning över våra utvecklingsprojekt. Hemlarm Alla som installerat larm i sina lägenheter känner till detta. Förutom inbrottsskydd och brandskydd kan man köpa till funktion för att tända och släcka lampor trots att man inte är hemma. Man kan också köpa till funktion för vattenlarm m.m. Allt detta kan övervakas från bl.a. en så kallad SmartPhone. Värme I många år har vi (Lorentzons Styr och några i föreningen) kunnat övervaka, styra och justera värmen i våra lägenheter och givetvis få larm så fort något oförutsett händer. Allt detta kan göras från bl.a. en SmartPhone. Robotgräsklippare vi (HSB, Söderströms och vi) kan starta och parkera samtliga Robotgräsklippare på området. Vi kan också ställa in klipphöjd m.m. Allt detta kan göras bl.a. från en SmartPhone. Ytterbelysning den nu installerade belysningen kan styras på många sätt. Vi kan höja och sänka ljusstyrkan per armatur, i grupper eller för samtliga armaturer allt efter våra behov. Sänkt ljusstyrka ger givetvis kostnadsbesparing men måste balanseras mot tryggheten i området. Just nu använder vi 40% av totala kapaciteten i belysningsarmaturerna. Vi kan också ställa in samtliga armaturer på närvarostyrning, detta har vi inte använt ännu. Om vi väljer att använda detta kan vi t.ex. höja effekten på armaturen från 40% till maxeffekt när någon närmar sig armaturen. Vi kan också höja effekten på samma sätt på samtliga armaturer på hela området när någon närmar sig en armatur detta kan t.ex. öka tryggheten i området. Allt detta kan ändras och justerar från bl.a. en SmartPhone. Grannsamverkan Vi har beslutat att använda oss av Supertext - en programvara/app som kan köras i bl.a. SmartPhone. Här kommer vi få varningar från Skövde Grannsamverkan och direkt från Polisen. COMHEM-avtal Som vi tidigare nämnt kommer många Smarta tillämpningar i COMHEM s produkter, bl.a. röststyrning. Om krisen kommer Broschyren har tagits fram av MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) på uppdrag av Regeringen. Läs mer på För oss finns kopplingar till grannsamverkan om krisen kommer är det mycket viktigt att vi kan kommunicera oss grannar emellan. För oss finns också kopplingar till IMD-el och solenergi om allt går enligt plan kan vi själva producera sol-el för både uppvärmning av våra lägenheter och hushålls-el till lägenheter.

4 Dalsläntabla`t nr 247 Sida 4 / 6 Trivsel/aktivitetskalendern Bilen (från häst&vagn till självkörande elbil) 15 eller16 september I första hand blir det lördagen den 15 september med den 16 september som reserv, allt beroende på vädret. Preliminärt sker aktiviteten mellan kl Förutom ponnyridning, mini-elbilar för barn, hybridbilar för vuxna att provköra, visning veteran-bilar och veteran-motorcyklar, filmvisning, bildkollage och servering kommer vi också att ha lotteri med priser från våra entreprenörer och leverantörer. Dessutom jobbat vi med att få till lite musikunderhållning under dagen. Alla medlemmar är välkomna samt uppmanas att bjuda in barn, barnbarn, släkt och vänner, det blir som sagt program för både gammal och ung. Tips till släkt och vänner! Under helgen september anordnas också Sweden Outdoor Festival ( ) på Billingen. Detta kan med fördel kombineras med vår trivselaktivitet. Styrelsen, trivselledarna och redaktören!

5 Dalsläntabla`t nr 247 Sida 5 / 6 Våra utvecklingsprojekt Här kommer styrelsen fortlöpande informera om statusen för våra utvecklingsprojekt. Utvecklingsprojekt Kort beskrivning Plan Energieffektiviseringar & Värmesystem Ytterbelysning Altan-sidan Tvättstuga/ Utsikten/ Uteplats Solenergi Bilpool Laddstation(er) till el-bilar Styrelsen har gjort ständiga förbättringar sedan den första installationen av värmepumpar Styrelsen fortsätter arbetet för att sänka kostnad och öka effektiviteten. Miljötänk ingår i uppdraget. Målet är att få en mer ändamålsenlig ytterbelysning till en lägre driftkostnad. Tryggt område med utökad belysning ingår i uppdraget. Färdigtidpunkt i oktober Energieffektivisering. Minskat underhåll. Altanbyggnad. Föreningens kontra den boendes ansvar och kostnader skall utredas. Enkätsvar: 32 % (19 st) är för någon form av altan-byggnation, 32 % är nöjda med den lösningen vi har idag och 36 % har inte besvarat enkäten. Toa på ö.v., större samlingsrum, övernattningslägenhet, bastu, ingen eller mindre tvättstuga, utbyggnad, uteplats, fast grillplats, hörslinga, bordtennisbord etc. Detta är några förslag som framförts under åren. Enkätsvar: 17 st (28 %), 3 st av dessa tycker det är bra som det är idag och 14 st vill se någon form av framtida förändring. Framtidssatsning, bygglov? bidrag? för drivning/komplement till värmesystemet och IMD-el? Hur ser behovet ut? El-bil(ar). Samarbeta med andra brf er, bilpooler, företag? Enkätsvar: Inkommit 25 (av 60). 10 av dessa tycker att det verkar intressant med bilpool eller har redan behov av bilpool, 15 är inte intresserade av bilpool. Laddstation centralt på området eller vid respektive lägenhet? Hur påverkar detta el-matningen till och inom området? Mätning och debitering? Enkätsvar: Inkommit 27 enkätsvar. 1/3 av dessa (9 st.) kommer troligen att ha elbil inom något/några år och har då behov av att ladda densamma. Koppling till IMD-el, mätare i fristående garage? IMD-vatten IMD-värme Värme-återvinning COMHEM tilläggsavtal Vattenkostnaden har ökat med 55% från Är individuell mätning rätt väg att gå? Man betalar för det man förbrukar. Går det att sänka våra låga värmekostnader ytterligare med IMD? Rättvisefrågan är svår värme/kyla överförs mellan lägenheterna. Återvinning av värmen som går ut via vårt självdrag. Värmeåtervinning per lägenhet eller per hus? Ökade kostnader för föreningen men en avsevärd kostnadssänkning för kollektivet (föreningen och samtliga boende). Alla lägenheter får tillgång till Digital-TV och bredband. Preliminärt tecknas avtalet under hösten Pågår Pågår, första etappen klar ? Kommunikationsnät Egen regi? Framtidsinvestering, TV, Data, Tele, IMD och fastighetsstyrning?? IMD-el IMD (Individuell Mätning och Debitering). Brf och brh har idag totalt 63 abonnemang, C:a 30% av el-kostnaden är abonnemanget. Ombyggnad till färre abonnemang? Koppling till laddning el-bilar, mätare i fristående garage. Inriktningsbeslut taget Smarta byggnader / hem Styrning av belysning, ventilation, värme, robotgräsklippare m.m. Pågår i flera projekt Grannsamverkan Kräver ett sätt att samverka / kommunicera mellan boende och med andra Pågår föreningar. Robot-gräsklippare Ingår i Tekniskt avtal med HSB NVG. Klart Smarta lösningar för boendet Utvecklingen går snabbt inom detta område som bygger på Smarta telefoner. Det finns kopplingar till grannsamverkan och IMD. Pågår i flera projekt Om krisen kommer Eget utvecklingsprojekt? Öka krismedvetandet kring bl.a. värme, el, vatten. Kopplingar finns till grannsamverkan, IMD-el och solenergi. Pågår i flera projekt

6 Dalsläntabla`t nr 247 Sida 6 / 6 Brf Dalsläntens aktivitetskalender 2018 Månad Datum Kl. Aktivitet Januari Februari 28 - Sista dag för att lämna motion till styrelsen inför årsmötet Mars April Maj Juni Juli Augusti September Bilen (från häst&vagn till självkörande elbil) Bilen (från häst&vagn till självkörande elbil) reservtid?? Hjärt och -lungräddning??? Brandövning? Arbetsdag-1 hösten Oktober Arbetsdag-2 hösten?? Grynkorvens dag under oktober månad November Informationsmöte December Julgranständning, första advent?? Luciafirande (V50)? Nyårsparty (V52) Aktivitet Ansvar Bilen (från häst&vagn till självkörande elbil) Arbetsgrupp: Arne (21A), Mauritz (17E), Ingvar (15A), Håkan (19A), Rune F (13A) Roger (11D) Hjärt och -lungräddning Ansvarig:? Brandövning Ansvarig: Niklas (9B) Höstens första arbetsdag Fikaansvariga: Stavgång-gruppen Höstens andra arbetsdag Fikaansvariga: Qigong-gruppen Grynkorvens dag Ansvariga: 11A & 11D Informationsmöte Fikaansvariga: Hobby-gruppen Julgranständning första advent Ansvariga: 15A & 19A Luciafirande V50 Ansvariga: Arne A.(21A) & Anna-Lisa (13D) Nyårsparty V52 Ansvariga: 3E & 9C & 11D

Dalsläntabla`t nr 251

Dalsläntabla`t nr 251 Dalsläntabla`t nr 251 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2018-12-13 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 249

Dalsläntabla`t nr 249 Dalsläntabla`t nr 249 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2018-09-28 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 253

Dalsläntabla`t nr 253 Dalsläntabla`t nr 253 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2019-03-01 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 241

Dalsläntabla`t nr 241 Dalsläntabla`t nr 241 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2017-12-15 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 254

Dalsläntabla`t nr 254 Dalsläntabla`t nr 254 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2019-03-21 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 252

Dalsläntabla`t nr 252 Dalsläntabla`t nr 252 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2019-01-19 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 243

Dalsläntabla`t nr 243 Dalsläntabla`t nr 243 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2018-02-24 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 239

Dalsläntabla`t nr 239 Dalsläntabla`t nr 239 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2017-10-06 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 246

Dalsläntabla`t nr 246 Dalsläntabla`t nr 246 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2018-05-27 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 232

Dalsläntabla`t nr 232 Dalsläntabla`t nr 232 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2017-01-24 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 227

Dalsläntabla`t nr 227 Dalsläntabla`t nr 227 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2016-09-28 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 205

Dalsläntabla`t nr 205 Dalsläntabla`t nr 205 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2014-11-03 Ansvarig utgivare: Brf styrelse Redaktör: Stig Kylén Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1 / 5 Hej! Väärt har

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 216

Dalsläntabla`t nr 216 Dalsläntabla`t nr 216 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2015-12-13 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 211

Dalsläntabla`t nr 211 Dalsläntabla`t nr 211 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2015-06-08 Ansvarig utgivare: Brf Dalsläntens styrelse Redaktör: Roger Edvinsson Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 204

Dalsläntabla`t nr 204 Dalsläntabla`t nr 204 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2014-09-28 Ansvarig utgivare: Brf styrelse Redaktör: Stig Kylén Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1 / 6 Hej! Nu får vi

Läs mer

Medlemsenkät Resultat. Om förvaltningen. Hantering av felanmälan. Värmepanna

Medlemsenkät Resultat. Om förvaltningen. Hantering av felanmälan. Värmepanna BRF Trönninge Äng Olsbjärsvägen 66 432 92 Varberg Medlemsenkät 2013 Detta dokument beskriver resultatet av den medlemsenkät som skickades ut till medlemmarna i Brf Trönninge äng under hösten 2013. Förutom

Läs mer

Bra att veta om Brf Dalslänten

Bra att veta om Brf Dalslänten Föreningen Är Du intresserad av uppdrag i vår förening? Om du är intresserad av att delta i Brf Dalsläntens styrelse ska du vända dig till valberedningen. Är du intresserad av andra uppdrag ska du vända

Läs mer

Energieffektivisera föreningslokalen

Energieffektivisera föreningslokalen Energieffektivisera föreningslokalen Sol, vind och vatten Ett samarbete mellan Idrott & förening, Miljöförvaltningen och Konsument Göteborg. Värme och el Börja med att se över avtal gällande el och värme

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 206

Dalsläntabla`t nr 206 Dalsläntabla`t nr 206 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2014-12-06 Ansvarig utgivare: Brf styrelse Redaktör: Stig Kylén Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1 / 6 Hej alla Dalsäntare

Läs mer

Resultat matavfallsenkät Februari 2018

Resultat matavfallsenkät Februari 2018 Resultat matavfallsenkät Februari 2018 Brf Sjöviksberget Hildebergsvägen22 11762 Stockholm Bakgrundsfakta enkäten Totalt antal svarande: 35 st Storlek lgh Antal personer 3% 6% 14% 20% 37% 28% 1 rok 2 rok

Läs mer

I februari påbörjas ett servicearbete på samtliga garageportar. Berörda kommer att informeras ytterligare

I februari påbörjas ett servicearbete på samtliga garageportar. Berörda kommer att informeras ytterligare Januari 2015 Stamarbetet är igång för fullt, nu i Hus 10. Arbetet i samtliga fastigheter kommer att vara slutfört i vår. PEAB kontaktar varje medlem i god tid innan de behöver få tillgång till lägenheten.

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information www.kvarnberget.nu Informationsmaterialet är uppdaterat i mars 2018 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Rimsmeds bladet. Föreningsstämmor. Inbrottssäkerhet/larm

Rimsmeds bladet. Föreningsstämmor. Inbrottssäkerhet/larm Rimsmeds bladet Nr 1/2017 Föreningsstämmor Inbrottssäkerhet/ larm Utebelysning LED Underhåll i undercentral Nedtagning träd Tidsstyrd belysning Café Rimsmeden Sopskåpen Skyddsrum Kurser/utbildningar Aktivitetsgruppen

Läs mer

Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö

Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö Kontaktperson: Sven-Olof Nilsson, ordf Organisationsnummer: 716418-0635 1. Hus Allmänt 1.1 Byggår 1985/1986 1.2 Föreningens adress: Brf Ekeby i Ekerö,

Läs mer

Resultatet från enkäten presenteras för medlemmarna senast under vintern/våren 2013/2014.

Resultatet från enkäten presenteras för medlemmarna senast under vintern/våren 2013/2014. Brf Trönninge äng Medlemsundersökning hösten 2013. Enkäten är till för att hjälpa styrelsen att prioritera och ta beslut som gör att föreningen förbättras. Dina svar är anonyma och ingen kommer kunna se

Läs mer

ring oss redan idag Välkommen in på innergården för brf Pokalen.

ring oss redan idag Välkommen in på innergården för brf Pokalen. ring oss redan idag Gå på visning innan huset är byggt. Brf Pokalen har en virtuell 3D -modell av lägen heterna, huset och gården. Titta själv på hittabostad.hsb.se eller kontakta oss. Välkommen in på

Läs mer

HÄRLIG FORTSÄTTNING PÅ SOMMAREN! Utges av Styrelsen Linköpingshus nr 34. Vänd och läs vidare: Redovisning av enkätsvaren (finns även på vår hemsida)

HÄRLIG FORTSÄTTNING PÅ SOMMAREN! Utges av Styrelsen Linköpingshus nr 34. Vänd och läs vidare: Redovisning av enkätsvaren (finns även på vår hemsida) TRETTIOFYRAN Det händer i din bostadsrättsförening Juli/2010 Utges av Styrelsen Linköpingshus nr 34 www.linkopingshus34.se Här kommer en stunds läsning för en kaffekopp på balkongen. Ingen sommardeckare

Läs mer

Samfällsnytt. nr ansvar för att klippa och återställa ytan under studsmattan när ställningen tas ned.

Samfällsnytt. nr ansvar för att klippa och återställa ytan under studsmattan när ställningen tas ned. Skälby Tredje Samfällighetsförening april 2016 Här kommer årets andra samfällsnytt. Årsmöte Den 17 mars hölls årsmöte på café Astrid. Det var 45 medlemmar som anslutit till mötet. Det var ett bra årsmöte

Läs mer

Fixa laddplats. Steg för steg-guide

Fixa laddplats. Steg för steg-guide Fixa laddplats Steg för steg-guide Allt fler bostadsrättsföreningar installerar laddplatser för elbilar. Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats. Att ladda vid hemmet är enkelt och bekvämt.

Läs mer

Att bo i Brf Ställets Bygata

Att bo i Brf Ställets Bygata Hej och varmt välkommen till! Med denna broschyr vill styrelsen hälsa dig välkommen till vår förening och samtidigt passa på att lämna lite information om ditt nya boende. Informationen är svar på frågor

Läs mer

BRF Prästgården Januari 2017

BRF Prästgården Januari 2017 Januari 2017 EXTRASTÄMMA! Vi kommer att ha en extrastämma för val av valberedning den 2/2 klockan 18.30. Tanken är att ha denna extrastämma på expeditionen då endast denna punkt kommer att diskuteras.

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE

INFORMATIONSMÖTE INFORMATIONSMÖTE 2017-02-28 1. Öppnande 2. Styrelsens information 3. Hemsidan 4. Försäkringar 5. Trädgård förnyelse namn 6. Valberedning 7. Festkommiteén 8. Pool 9. Fjärrvärme 10.Elladdning garage 11.Ventilation

Läs mer

Nyheter och information till dig som bor i HSB Brf Vingen i Skarpnäck Nr. 2017/7

Nyheter och information till dig som bor i HSB Brf Vingen i Skarpnäck Nr. 2017/7 Flygbladet Nyheter och information till dig som bor i HSB Brf Vingen i Skarpnäck Nr. 2017/7 Foto: Cathis Neidenmark Deltog du i Vingens enkät för någon månad sedan? Du kan läsa mer om resultatet på sidan

Läs mer

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Välkomstbrev Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening Innehållsförteckning SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Styrelsen... 2 Välkomna...

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 197

Dalsläntabla`t nr 197 Dalsläntabla`t nr 197 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2014-01-21 Ansvarig utgivare: Brf styrelse Redaktör: Stig Kylén Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1 / 7 Hej! Nutt år

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2017-10-11 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

Dalsläntabla`t nr 200

Dalsläntabla`t nr 200 Dalsläntabla`t nr 200 Information till medlemmarna i Brf Dalslänten Skövde 2014-04-30 Ansvarig utgivare: Brf styrelse Redaktör: Stig Kylén Hemsida: http://hsb.se/nvg/dalslanten Sida 1 / 5 Hej! Tänk va

Läs mer

VÄRT ATT VETA FÖR DIG SOM SKA FLYTTA IN I HSB BRF BÖRJETULL

VÄRT ATT VETA FÖR DIG SOM SKA FLYTTA IN I HSB BRF BÖRJETULL Oktober 2017 VÄRT ATT VETA FÖR DIG SOM SKA FLYTTA IN I HSB BRF BÖRJETULL I det här dokumentet har vi samlat det mesta du behöver veta inför inflyttningen i brf Börjetull. Det innehåller dels en sammanfattning

Läs mer

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar?

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Medlemsinformation Innehåll Historik Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Så fungerar vår bostadsrättsförening Bra att veta Gemensamma insatser Hemförsäkring Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal

Läs mer

Allt fler fastighetsägare och bostadsrättsföreningar installerar laddplatser för elbilar. Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats.

Allt fler fastighetsägare och bostadsrättsföreningar installerar laddplatser för elbilar. Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats. Fixa laddplats Steg för steg-guide lägenhet/fastighetsägare Allt fler fastighetsägare och bostadsrättsföreningar installerar laddplatser för elbilar. Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats.

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information. www.kvarnberget.nu 1 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår 122 fastigheter och består av fristående hus,

Läs mer

BETALNINGSMODELLER FÖR EL-LADDNING. 5 goda exempel PÅ ELFORDONSLADDNING VID BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR

BETALNINGSMODELLER FÖR EL-LADDNING. 5 goda exempel PÅ ELFORDONSLADDNING VID BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR 5 goda exempel PÅ ELFORDONSLADDNING VID BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR BRF Haga i Solna Bostadsrättsföreningen Haga i Solna har installerat laddstationer på åtta av sina 118 garageplatser. De har tagit hjälp av

Läs mer

Bra att veta om Brf Dalslänten

Bra att veta om Brf Dalslänten Föreningen Är Du intresserad av uppdrag i vår förening? Om du är intresserad av att delta i Brf Dalsläntens styrelse ska du vända dig till valberedningen. Är du intresserad av andra uppdrag ska du vända

Läs mer

36 svar. Sammanfattning. Om förvaltningen. Vilket område bor du på? Hur nöjd är du med hantering av felanmälan?

36 svar. Sammanfattning. Om förvaltningen. Vilket område bor du på? Hur nöjd är du med hantering av felanmälan? Markus Svensson 36 svar Redigera detta formulär Visa alla svar Publicera analyser Sammanfattning Vilket område bor du på? Olsbjärsvägen 13 36 % Gråhallsvägen jämna nummer 15 42 % Gråhallsvägen ojämna nummer

Läs mer

Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun

Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun Vem är Ola Åkesson brottsförebyggande strategen? Vad gör en brottsförebyggande strateg? Mitt huvuduppdrag är att jobba med trygghet och brottsförebyggande

Läs mer

Ekebylletinen. Bredband-TV. Nr 43 November 2013

Ekebylletinen. Bredband-TV. Nr 43 November 2013 Innehåll - Inledning - Bredband-TV - Ekonomi - Kvartersgård - Trafik, miljö och allmänna ytor - Bilkörning i området - Grannsamverkan - Höstens arbetsdag Höstmörkret smyger sig på! Sommaren var riktigt

Läs mer

Gastekniske dage 12-13 maj 2015 Hotel Legoland Hållbarheten E.ONs experimenthus där framtidens kundnära energilösningar testas

Gastekniske dage 12-13 maj 2015 Hotel Legoland Hållbarheten E.ONs experimenthus där framtidens kundnära energilösningar testas Gastekniske dage 12-13 maj 2015 Hotel Legoland Hållbarheten E.ONs experimenthus där framtidens kundnära energilösningar testas Theo Blom, E.ON Gas Sverige AB Agenda Bakgrund & huvudsyftet med Hållbarheten

Läs mer

BRF SOLGLÄNTAN STRÅLANDE LÄGE FÖR BEKVÄMT BOENDE

BRF SOLGLÄNTAN STRÅLANDE LÄGE FÖR BEKVÄMT BOENDE BRF SOLGLÄNTAN STRÅLANDE LÄGE FÖR BEKVÄMT BOENDE SÖDRA HAGA I SUNDSVALL HSB ÄR INTE SOM ANDRA BYGGBOLAG TILL ATT BÖRJA MED ÄR VI INTE ETT BYGGBOLAG Vi på HSB bygger över hela landet från norr till söder,

Läs mer

Information från styrelsen

Information från styrelsen Bostadsrättsföreningen Kasematten Information nr. 2/2012 Solna 2012-04-16 Information från styrelsen 1. HSB Stockholm har flyttat och har nytt telefonnummer Under påskhelgen flyttade HSB Stockholm ut ur

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Ulrika

Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Ulrika Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Ulrika Torsdagen den 5 maj 2011 kl 19.00 (insläpp från 18.40) St Pauli församlingshem Kungsgatan 17 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Godkännande av dagordningen

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2019-01-16 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 utkast 2005-08-24

Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 utkast 2005-08-24 Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 Version 1.1-2006-03-01 1 Inledning... 1 1.1 Underhåll av planen... 2 2 Kortsiktig teknisk plan plan för innevarande år... 3 3 Långsiktig teknisk plan... 4 3.1

Läs mer

Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt

Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt Välkommen till Mästersångaren samfällighetsförening. Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt och naturnära, med Skogås centrum en kort promenad

Läs mer

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Medlemsinformation Innehåll Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Föreningsstämma Styrelse Praktisk information Vicevärd Fastighetsskötare Med mera HSB Brf Linghem Trastsångsvägen 2-132

Läs mer

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Östra Mölla Samfällighetsförening Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Innehåll 1. Allmän information 2. Trivselregler / ordningsregler 3. Vanliga frågor 1. Allmän information Allmänt Östra

Läs mer

minskad förbrukning av EL

minskad förbrukning av EL minskad förbrukning av EL MILJÖPLAN för Viggbygärdet 2011-2016 Täby 2011-09-20 minskad förbrukning av EL Viggbygärdet består av sex fastigheter och har en yta av xxx m². På området bor ca 650 personer

Läs mer

RUNSKRIFTEN NR 13. Vårbrev Runskiften nr 13. Mars 2019

RUNSKRIFTEN NR 13. Vårbrev Runskiften nr 13. Mars 2019 RUNSKRIFTEN NR 13 Mars 2019 Runan Ättekulla Vårbrev -2019 Till alla Runskriftsläsare! Denna runskrift liksom alla andra av våra skrifter kommer att handla om möten, samtal, kommunikation och information

Läs mer

GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR. Tallgården Bullerplanket Finparken

GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR. Tallgården Bullerplanket Finparken VÄLKOMNA! KVÄLLENS PUNKTER Gemensamhetsanläggningar Yttre mark vid inflyttning P-platser, garage Gemensamma ytrymmen Bredband El, värme, vatten Solceller Tilläggsförsäkring brf Adresser Info om slutbesiktning

Läs mer

BRF STAKETET SNÖDROPPEN

BRF STAKETET SNÖDROPPEN BRF STAKETET SNÖDROPPEN 8 st nya smarta radhus i Trädgårdsstaden Swebostad Utveckling AB Fabriksgatan 4 531 30 Lidköping www.swebostad.se info@swebostad.se VÄLKOMMEN TILL BRF STAKETET SNÖDROPPEN - ETAPP

Läs mer

Propositioner till stämman

Propositioner till stämman Propositioner till stämman Proposition 1 Gruppavtal för Bredband/Telefoni/TV Bakgrund BRF Askungen 1 har idag två avtal gällande Bredband, TV och telefoni med Telenor (uttag i hallen märkt Tele2) samt

Läs mer

Svar på de vanligaste frågorna från mäklare

Svar på de vanligaste frågorna från mäklare Svar på de vanligaste frågorna från mäklare Uppdaterat 2014-05 Föreningens namn: Bostadsrättsföreningen Norrbacken Är föreningen en äkta eller oäkta förening? Om den är oäkta, varför? Finns det några planer

Läs mer

Klart huset ska ha fiber

Klart huset ska ha fiber Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET TILL DIN FASTIGHET Äntligen fiber tv, internet och telefoni med ljusets hastighet Botkyrka Stadsnät är snabbt med närmast obegränsad kapacitet.

Läs mer

Mäklarinformation Brf Mässen i Stockholm

Mäklarinformation Brf Mässen i Stockholm Mäklarinformation Brf Mässen i Stockholm Denna information riktar sig i första hand till mäklare som förmedlar bostadsrätter inom bostadsrättsföreningen. Reviderad: 2016-02-02 1 Mäklarinformation Mäklarbild

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. 1 Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman Per-Olof Erickson förklarade stämman öppnad och föreslog att Christer

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

UNDERSÖKNING. Det svenska smarta hemmet 2018

UNDERSÖKNING. Det svenska smarta hemmet 2018 UNDERSÖKNING Det svenska smarta hemmet 2018 UNDERSÖKNING Juni 2018 Varför i hela friden ska man ha uppkopplade prylar hemma? Den frågan får jag ofta från personer som inte har kommit igång med hemautomation

Läs mer

Nyttjande- och trivselregler för medlemmar i Brf Fågelbro 6, Värmdö 2010-02-22

Nyttjande- och trivselregler för medlemmar i Brf Fågelbro 6, Värmdö 2010-02-22 Nyttjande- och trivselregler för medlemmar i Brf Fågelbro 6, Värmdö 2010-02-22 Uppvärmning Husen ska under alla tider på året vara uppvärmda till minst 10 grader Celsius för att undvika allvarliga frysskador

Läs mer

Årsredovisning för Mystängens SMF år 2010

Årsredovisning för Mystängens SMF år 2010 Årsredovisning för Mystängens SMF år 2010 Förvaltningsberättelse Styrelsen har bestått av följande medlemmar: Bo Seger Ordförande Hus nr 21 Marie Hultgren Kassör Hus nr 20 Bo Hultgren Sekreterare Hus nr

Läs mer

VÄRT ATT VETA FÖR DIG SOM FLYTTAR IN I HSB BRF 402 HAMNEN

VÄRT ATT VETA FÖR DIG SOM FLYTTAR IN I HSB BRF 402 HAMNEN April 2018 VÄRT ATT VETA FÖR DIG SOM FLYTTAR IN I HSB BRF 402 HAMNEN Det börjar närma sig inflyttning för trapphus 1 och efter sommaren även för trapphus 2 och 3! Det är mycket att tänka på när man ska

Läs mer

Laddstationer för elcyklar. Motion (2015:82) från Bo Arkelsten (M).

Laddstationer för elcyklar. Motion (2015:82) från Bo Arkelsten (M). Miljöförvaltningen Plan och miljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-05-02 Handläggare Eva Sunnerstedt Telefon: 08-508 28 913 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2016-05-17 p. 18 Laddstationer för elcyklar.

Läs mer

Frågor och svar Tillståndsparkering i Västra Järnbrott

Frågor och svar Tillståndsparkering i Västra Järnbrott Frågor och svar Tillståndsparkering i Västra Järnbrott Nedan besvarar vi några av de vanligast ställda frågorna under våra informationsmöten. Vart är beslutet taget? Framtidens koncernledning har beslutat

Läs mer

Så här hushållar du med den gemensamma energin i bostadsrättsföreningen

Så här hushållar du med den gemensamma energin i bostadsrättsföreningen Checklista: Hushålla med energin i Brf. sid 1 (1) Så här hushållar du med den gemensamma energin i bostadsrättsföreningen Tänk på att göra rätt sak vid rätt tillfälle. Man bör passa på att göra flera åtgärder

Läs mer

Vi i Lärkträdet Höst 2018

Vi i Lärkträdet Höst 2018 Vi i Lärkträdet Höst 2018 I redaktionen: Kicki Öster 1 Några rader från ordföranden Så har nu hösten kommit och vårt arbete i styrelsen har intensifierats, efter att ha gått lite på halvfart under juli

Läs mer

HSB Brf Dritteln Umeå Version 2013-05-06

HSB Brf Dritteln Umeå Version 2013-05-06 HSB Brf Dritteln Umeå Version 2013-05-06 Policy för tillbyggnader och utnyttjande av gemensam mark inom bostadsrättsföreningen. Bakgrund Inom Brf Dritteln har, sedan inflyttningarna, funnits en vilja att

Läs mer

Kallelse till årsstämma

Kallelse till årsstämma Samfälligheten Porfyren Kallelse till årsstämma Styrelsen hälsar medlemmarna Välkomna till ordinarie årsstämma Onsdagen den 21 mars 2018 kl. 19.00 i Lillsjöskolans matsal Verksamhetsberättelse och övriga

Läs mer

Inbjudan till adventskaffe andra advent kl Hjärtligt välkomna! I detta nr:

Inbjudan till adventskaffe andra advent kl Hjärtligt välkomna! I detta nr: nr 3/2012 nov - dec I detta nr: Café Rimsmeden Adventskaffe Styrelsen informerar Vicevärden informerar Talong till tomten Nästa nummer beräknas komma ut i mitten av mars 2012. Lämna in annonser eller annat

Läs mer

LADDA OCH KÖRA ELBIL

LADDA OCH KÖRA ELBIL 1 Sveriges riksdag och regering Under det pågående klimatmötet COP21, 30 nov 11 dec 2015, höll klimat- och miljöminister Åsa Romson och finansmarkandsminister Per Bolund eg seminarium om inihahvet FossilfriG

Läs mer

Föreningen har bytt mailadress till Styrelsen arbetar just nu med de avtal vi har och som vi borde ha

Föreningen har bytt mailadress till Styrelsen arbetar just nu med de avtal vi har och som vi borde ha Januari, 2016 Föreningen har bytt mailadress till brfprastgarden@outlook.com Styrelsen arbetar just nu med de avtal vi har och som vi borde ha Vi har efter önskemål tittat på att låsa miljöhusen, men det

Läs mer

Vinn. Vi bjuder på fröer från Frökungen. en luftvärmepump Värde 21 375 kr. Nyhet i Vattenfalls Energibutik: Smarta köksprylar

Vinn. Vi bjuder på fröer från Frökungen. en luftvärmepump Värde 21 375 kr. Nyhet i Vattenfalls Energibutik: Smarta köksprylar NYHETER OCH ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2015 Vi bjuder på fröer från Frökungen Nyhet i Vattenfalls Energibutik: Smarta köksprylar Vinn en luftvärmepump Värde 21 375 kr Så enkelt

Läs mer

Motioner till årsmöte i Brf Ulrika 2017

Motioner till årsmöte i Brf Ulrika 2017 Motioner till årsmöte i Brf Ulrika 2017 Borttagande av fast avgift för gemensam el Jag har i skrivelse till styrelsen i samband med att dess förslag 2016 till kostnader för förbrukning vid gemensam el

Läs mer

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar?

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Medlemsinformation Innehåll Historik Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Så fungerar vår bostadsrättsförening Bra att veta Gemensamma insatser Hemförsäkring Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal

Läs mer

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan 2 Varmt välkommen till bostadsrättföreningen Stenhällan i Vallentuna. Vi hoppas Ni kommer att trivas med Er lägenhet och med Era

Läs mer

Mokällan Fiber

Mokällan Fiber Mokällan Fiber 2015-10-04 Historik 2012 juni 2014 Intresseanmälan och förstudie av fiberutbyggnad Läckeby Rockneby med flera byar. 2014-06-26 Konstituerande stämma Mokällan Fiber Ekonomisk Förening. Juli

Läs mer

Lönsamma åtgärder i företag. Informationsbroschyr om energieffektivisering i företag

Lönsamma åtgärder i företag. Informationsbroschyr om energieffektivisering i företag Lönsamma åtgärder i företag Informationsbroschyr om energieffektivisering i företag Små och medelstora företag kan med relativt enkla medel effektivisera sin energianvändning med 15 30 procent. För många

Läs mer

TRE DAMER Nr 69 Juni-Juli 2010

TRE DAMER Nr 69 Juni-Juli 2010 TRE DAMER Nr 69 Juni-Juli 2010 Eva Bonnier Hanna Pauli MEDLEMSBLAD FÖR BOENDE I RIKSBYGGENS BOSTADSRÄTTSFÖRENING TRE DAMER Kata Dalström Styrelsens kommande möten Styrelsen träffas vid följande tillfällen,

Läs mer

Till justerare och rösträknare valdes Gunnar Stenvall och Nils-Olof Nilsson.

Till justerare och rösträknare valdes Gunnar Stenvall och Nils-Olof Nilsson. GNEJSENS SAMFALLIGHETSFORENING PROTOKOLL d Art: Extra föreningsstämma Plats: Carlskyrkan, Lilla salen Närvarande: Se bifogad närvarolista 2 8// 0 - O Y Ordförande Nils Haggström öppnade mötet och halsade

Läs mer

Spikverksbladet. Nr 208 2015-06-18. Trevlig midsommar! www.spikverket.se. Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig sommar och

Spikverksbladet. Nr 208 2015-06-18. Trevlig midsommar! www.spikverket.se. Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig sommar och Spikverksbladet www.spikverket.se Nr 208 2015-06-18 Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig sommar och Trevlig midsommar! SPIKVERKET STYRELSE, REVISORER & VALBEREDNING 2014-2015 STYRELSE

Läs mer

Välkomna till Brf. Furumossen

Välkomna till Brf. Furumossen Välkomna till Brf. Furumossen En liten lathund för dig som flyttar in i Furumossen. Lägenhetsnycklar och Tv-nyckel har ni övertagit av den eller de ni köpt er bostadsrätt från. Lägenhetsnyckeln går även

Läs mer

Min energi TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2013

Min energi TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2013 Min energi TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2013 Premiär för Mina Sidorappen Med Vattenfall i mobilen får du koll på elen Nyhet! Styr ditt hem med Smart Plug Få energi från solen FOTO: Henrik Trygg,

Läs mer

MÅNADSINFORMATION JUNI 2007

MÅNADSINFORMATION JUNI 2007 www.skogalundsklippan.com MÅNADSINFORMATION JUNI 2007 Skolexamen,, värme,, bad... Information från Nya grannar Styrelsen Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat

Läs mer

Nyhetsbrev december 2015

Nyhetsbrev december 2015 Vi får bredband via fiber till Kisäng! Nu är det klart. Gästabudsstaden har meddelat att man har beslutat att sätta igång med bredband via fiber till Kisäng. Man vill fortfarande ha flera anmälningar på

Läs mer

BYT UTTAG! Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET I DITT OMRÅDE

BYT UTTAG! Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET I DITT OMRÅDE BYT UTTAG! Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET I DITT OMRÅDE Äntligen fiber tv, internet och telefoni med ljusets hastighet Botkyrka Stadsnät är snabbt med närmast obegränsad

Läs mer

Vice sekreteraren har ordet.

Vice sekreteraren har ordet. Mars 2010 Vice sekreteraren har ordet. Nu blir dagarna längre och ljusare och snart är våren här igen. Vintern har verkligen varit riktigt snörik och vit. Våra fastighetsskötare som sköter snöröjningen

Läs mer

Gemensam el med individuell mätning IMD-el

Gemensam el med individuell mätning IMD-el Brf Tornet 2 // 2018-03-07 Gemensam el med individuell mätning IMD-el När IMD-el införs sägs samtliga privata el-abonnemang upp och all el köps in gemensamt via föreningens fastighetsabonnemang där parterna

Läs mer

Brf Mellangården Partille

Brf Mellangården Partille Brf Mellangården Partille Protokoll från ordinarie föreningsstämma 2006-04-24, 19.30 Plats: Föreningslokalen, Timmerslätt 30, Partille 1 Föreningsstämmans öppnande Föreningens ordförande Bo Magnusson öppnade

Läs mer

10 % rabatt på solceller

10 % rabatt på solceller NYHETER OCH ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2014 Solenergi framtidens energikälla Erbjudande på solceller 10 % rabatt på solceller Tävla med oss! Vinn en luftvärmepump, värd upp till

Läs mer

Steg för steg-guide. som också ger möjlighet att ladda många bilar utan dyra investeringar i elnätet. Steg 6 Undersök intresse och förutsättningar

Steg för steg-guide. som också ger möjlighet att ladda många bilar utan dyra investeringar i elnätet. Steg 6 Undersök intresse och förutsättningar Fixa laddplats Steg för steg-guide Allt fler bostadsrättsföreningar installerar laddplatser för elbilar. Den bästa l addplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats. Att ladda vid hemmet är enkelt och bekvämt.

Läs mer

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping Välkommen! Vi hälsar dig välkommen till bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden och vi hoppas att Du kommer att trivas hos oss. Expedition Expeditionen finns på Spjutgatan 16 och är öppen 1:a och 3:e måndagen

Läs mer