Planbesked för Bostäder och skola inom del av fastigheten Kviberg 741:27 m.fl. inom stadsdelarna Kviberg och Bergsjön

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Planbesked för Bostäder och skola inom del av fastigheten Kviberg 741:27 m.fl. inom stadsdelarna Kviberg och Bergsjön"

Transkript

1 Diarienummer: 0785/16 FK Diarienummer: 4172/16 Frida Stenberg Telefon: E-post: Planbesked för Bostäder och skola inom del av fastigheten Kviberg 741:27 m.fl. inom stadsdelarna Kviberg och Bergsjön Begäran avser: Planbesked Ärendet Inkom: Kompletta handlingar: SDN: Östra Göteborg Fastighet: del av Kviberg 741:27 samt del av Bergsjön 767:258 Sökande: Göteborgs Stads Fastighetskontor Fastighetsägare: Göteborgs kommun samt Higab AB Intressentens syfte Åtgärder som föreslås är att bebygga området med ca 300 bostäder i en blandning av flerbostadshus samt par/radhus. I området föreslås även en ny skola för ca 300 barn i förskoleklass till årskurs 3 (F-3 skola). Området ska även innehålla bostäder med särskild service (BmSS), antingen fristående eller som en integrerad del i övrig bebyggelse. Figur 1 - Skiss på områdets framtida utveckling enligt ansökan från Fastighetskontoret 1 (10)

2 Avstämning med andra förvaltningar Ärendet har sänts till (SDF Östra Göteborg, Park och Natur, Kretslopp och vatten, Miljöförvaltningen, Lokalsekretariatet Stadsledningskontoret, Räddningstjänsten, Kulturförvaltningen, Göteborgs Energi AB, SBK Geotekniker) för eventuellt yttrande. Följande yttranden har inkommit: SDF Östra Göteborg Stadsdelsförvaltningen ser positivt på planering för bostäder och skola vid Kvibergs park, med innehåll blandad bebyggelse, utbildningsenhet samt bostäder med särskild service (BmSS). Bebyggelse utmed stråket kan minska barriärer inom området samt öka tillgängligheten till stadsdelsparken Kvibergs Park, främst från Bergsjön men även från norra Kortedala. Synpunkter: I planbeställningen föreslås en ny F-3-skola, i illustrationsskissen utbildningsenhet med tomtyta 7000 kvm. Stadsdelsförvaltningen ser positivt på (minst) 7000 kvm tomt för utbildningsenhet men kan i dagsläget inte bedöma vilken pedagogisk verksamhet som bör bedrivas på platsen. Behovet finns, men måste utredas vidare. Förvaltningen föreslår att polanen döps till vid övre Kvibergs Park, eller liknande precisering av läget. Förvaltningen instämmer i beställningsunderlagets notering om att bl a påverkan på naturvärden behöver utredas vidare, samt att utökad trafik på Gärdsåsgatan är en knäckfråga. Kommande behov av ökad kollektivtrafik behöver utredas noga, i nära dialog med Västtrafik. Stadsdelsförvaltningen stödjer den utvecklingsinriktning för området som anges i Program Bergsjön och dess fördjupningsbilaga: Förvaltningen vill poängtera vikten av att trafiksituationen i både planområdet och angränsande områden studeras noga inför val av struktur och åtgärder. Förvaltningen instämmer med Program Bergsjön i att den kommande bebyggelsen bör lämna ett respektavstånd till terrasshusen/öster om planområdet/ och värna deras utsikt åt väster. Program Bergsjön lyfter möjligheten att utveckla omgivande grönområdens stigsystem till ett större och mer attraktivt system genom att de kopplas ihop via Gärdsås. Här vill förvaltningen särskilt lyfta önskemål som tidigare framförts av föreningar och i dialoger inför ny vision för Kvibergs Park om en sammanhållande koppling mellan motionsslingorna i Kortedala/Kviberg respektive Bergsjön/Utby. Park- och naturförvaltningen Park- och naturförvaltningen anser inte att det är möjligt att bevara de värden som idag finns i området om man ska utföra utbyggnader enligt förslaget. 2 (10)

3 Skogsområdet Gärdsås kulle är i Grönstrategin utpekad som stadspark. Det är viktigt att bevara de värden som finns i stadsparkerna för att säkerställa god bebyggd miljö både i närområdet och Göteborg i stort. Med det aktuella förslaget kommer en stor del av det som idag fungerar som stadspark att förvandlas till kvartersmark. Om ett planarbete ska påbörjas bör säkerställandet av kvaliteterna i stadsparken att vara ett av syftena med planen. Park- och natur ser det som viktigt att bevara kopplingen som finns mellan de två skogsområdena öster respektive väster om Gärdsåsgatan. Denna koppling är en del av ett större sammanhängande (om än löst) stråk. Som förslaget ser ut idag skär man helt av denna koppling både för människor och djur och växter. Park och natur anser att åtminstone halva sträckan utmed Gärdsåsgatan bör bevaras som skog på både den västra och östra sidan. Gärdsås kulle är ett utpekat fågelhäckningsområde. I norr finns ett antal utpekade skyddsvärda träd som ska beaktas i planarbetet I norr utpekade skyddsvärda träd I den sydvästra kanten av, det i planbeskedet utpekade, området finns ett fornlämningsområde. Kretslopp och vatten Planen innebär ledningsutbyggnad i samtliga lokalgator samt ytterligare kapacitetshöjande åtgärder på dricksvattennätet. Dagvattenhanteringen tros bli en viktig fråga i denna plan med hänsyn till Kvibergsbäckens närhet och den ökade hårdgöringen av ytor. Planområdet ligger utanför Kretslopp och vattens verksamhetsområde och om planen genomförs får området tas upp verksamhetsområdet. En dagvatten- och skyfallsutredning behöver göras i tidigt skede i en eventuell planprocess då dagvattenhanteringen i förhållande till Kvibergsbäcken kommer bli en viktig fråga i planen. Miljöförvaltningen Miljöförvaltningen kan inte ta ställning till om positivt planbesked kan ges på grund av bristande underlag för naturmiljön. Naturmiljö Planen kommer påverka livsmiljöer för djur och växter samt deras möjligheter att sprida sig mellan olika naturområden i stadsdelen. Större delen av planområdet är häckningsområde för bland annat mindre hackspett och i dess norra del finns ett antal skyddsvärda träd. En naturvärdesinventering enligt SIS-standard behöver göras i planområdet. Först efter den är gjord blir områdets funktioner och samband med andra grönområden kända vilket gör det möjligt att ta ställning till om positivt planbesked kan ges. Planområdet är en del av Bergsjökilen som ingår i den regionala grönstrukturen och är en del i sammanhängande grönstråk som pekas ut i Stadens grönstrategi. Möjligheterna att bebygga området behöver studeras noggrannare och i ett gemensamt grepp som inkluderar andra utbyggnadsområden i Program för Bergsjön (områdena C, D och G). Detta för att utreda frågorna kring naturmiljöer och spridningsmöjligheter och hur eventuell byggnation kan utformas för att kunna ta hänsyn till stadens mål för biologisk mångfald. 3 (10)

4 Markmiljö Området har varit en del i Kvibergs militärområde (Lv6 regementsområde) och därför behöver det göras en historisk inventering och bedömning av risk för föroreningar i mark utifrån hur marken har använts och vad det har varit för aktiviteter och verksamhet inom det aktuella området. Dagvatten Dagvattenutredning ska göras utifrån stadens nya rutin. Det är angeläget att planera så att tillräcklig plats avsätts för dagvattenhantering och att den öppna hantering av dagvatten som finns i området bevaras och där det är möjligt byggs ut. Området har avrinning till Kvibergsbäcken och vidare till Säveån som är Natura 2000-område och inte får påverkas negativt. I planområdet finns en provtagningspunkt för bottenfauna som använts fram till 2005 och där prov visar att dagvattnet redan är belastat av näringsämnen. Mobilitet och parkering Det är angeläget att upprätthålla närheten till busstrafik med hög frekvens och bra koppling till centrala Göteborg, då avståndet till spårvagnshållplatser är långt. Cykelinfrastrukturen är inte så utvecklad i området och satsningar behöver göras för att skapa sammanhängande gång- och cykelvägar. Stadsbyggnadskontoret, geotekniker För förprövningen av detaljplan för bostäder och skola vid Kvibergs park ser jag inga geotekniska hinder för att ge ett positivt planbesked. SGU:s jordartskarta visar att marken inom planområdet generellt utgörs av berg i dagen eller nära markytan samt postglacial sand i dess norra del och lera i dess nordvästra och södra del, ner mot Kvibergsbäcken. Eventuellt finns ett område med morän i planområdets södra del runtomkring Gärdåsgatan, men då SBK:s kartunderlag inte stämmer helt överens med det som finns på SGU:s hemsida är jordarternas utbredning är något oklar. Längst i söder, i närheten av Kvibergsbäcken, ingår en liten del av planområdet en fördjupad stabilitetsutredning utförd av Sweco Utredningen visar att stabilitetsförhållandena på denna sida av Kvibergsbäcken uppfyller rekommenderade säkerhetsnivåer för befintlig bebyggelse enligt Skredkommissionens anvisningar. Väster om Kvibergsbäcken däremot, d.v.s. söder om planområdet, uppfylls inte rekommenderad säkerhetsnivå för stabiliteten och säkerhetsfaktorn mot brott mycket låg. I detaljplanearbetet behövs en bergteknisk utredning och en geoteknisk utredning för att klarlägga befintliga förhållanden samt att visa på möjligheten att bygga det som planen kommer att medge. Stabilitetsförhållandena behöver utredas till lägst detaljerad nivå enligt IEG:s tillämpningsdokument rapport 4:2010 för både befintliga och planerade förhållanden. Även omgivande mark som kan komma att påverka eller påverkas av planområdet ska inkluderas i utredningen. Utredningar som kommer att behövas i planarbetet är geoteknisk utredning, bergteknisk utredning samt radonriskutredning. 4 (10)

5 Bergsjön 767:258 berörs av underjordisk anläggning, men då fastigheten är stor behöver det inte gälla den aktuella delen av fastigheten. Handläggaren behöver dock utreda vem som är ägare av denna för att få reda på dess läge. Kulturförvaltningen Förekomsten av by- och gårdsplatsen Göteborg 320 inom planområdet visar att det kan finnas andra lämningar från historisk tid på platsen, i synnerhet fossila odlingsspår och rester av verksamhet från historisk tid. Därför föreslår kulturförvaltningen att det görs en arkeologisk utredning inom området. Göteborg 320 är en så kallad övrig kultur- historisk lämning och bör ingå i den arkeologiska utredningen. I området finns inga befintliga byggnader av kulturhistorisk betydelse. Göteborg Energi AB Göteborg Energi Nät AB (GENAB) För att klara elförsörjningen inom området kommer en ny transformatorstation behöva byggas för att försörja de tillkommande byggnaderna. I planerna måste man därför räkna med ett ytbehov för den. Stationen behöver ligga centralt i området. Med hänvisning till översvämningsrisker skall dessa ligga på minsta höjd +2,8 m RH GENAB:s transformatorstationer skall ligga i marknivå och kan inte placeras i källare. Fristående stationer är att föredra gentemot inhysta ur många aspekter. Göteborg Energi Fjärrvärme Inga synpunkter Göteborg Energi GothNet AB GothNet har idag inga ledningar inom planområdet men är intresserade av att delta i kommande projektering för att tillgodose behovet av fibertjänster. Räddningstjänsten Överväganden Räddningstjänsten vill nämna att vägar, uppställningsplatser för räddningsfordon och brandposter utformas och placeras för att underlätta räddningsinsatser. Brandpostnätet är i behov av utbyggnad för att täcka in ett nytt bostadsområde. Bedömning Räddningstjänsten Storgöteborg har inget att erinra mot förslaget. Bedömning av begäran Styrande dokument och tidigare beslut Översiktsplan Enligt Översiktsplan för Göteborg antagen av kommunfullmäktige anges området som förändrad markanvändning till bebyggelseområde med grön- och rekreationsytor. I dessa områden ingår bostäder, kontor, icke störande verksamheter, handels- och andra serviceanläggningar samt park- och grönområden, d v s områdena 5 (10)

6 tillåts ha blandad stadsbebyggelse på samma sätt som beskrivits ovan för komplettering inom den pågående markanvändningen. Delar av området, främst i väster är markerade som Område med särskilt stora värden för naturvården samt friluftslivet - Gärdsås Kulle och Kviberg, Promenadområde och vegetation. Fördjupad översiktsplan för Kviberg Enligt Översiktsplan för Göteborg, fördjupad för Kviberg antagen av kommunfullmäktige anges området som utvecklingsområde för bostäder (B3). Området bedöms som strategiskt område för eventuell framtida utbyggnad av bostäder och bostadskomplement. Föreslagen bebyggelse skapar samband och trygga gångoch cykelvägar mellan Utby, Gärdsås, Bergsjön, Kviberg och Kortedala. I området finns goda förutsättningar för bebyggelse med ekologisk inriktning. Bebyggelse i B3 kan uppföras i upp till tre våningar, För att hålla möjligheten öppen att i en framtid länka Gärdsås och Utby till Almanacksvägen redovisas ett vägreservat i norr. Aktuell förfrågan avser dock även mark i öster som är markerad som naturområde, N2 - naturområde söder om Gärdsås kulle, vilket avses för närrekreation, motion etc. Program för Bergsjön Planprogrammet föreslår bebyggelse utmed Gärdsåsgatan utifrån att skapa ett sammanhängande stadsområde med att minska såväl fysiska som mentala barriärer. Bebyggelsen ska vara en blandning av rad/parhus och flerbostadsbebyggelse. I området finns behov av komplettering av BmSS-boende. I området finns utrymme för komplettering av kommunal service. Kommande detaljplaner i anslutning till Kvibergspark, Gärdsåskulle och Utbybergen ska behandla påverkan på naturvärden, biologisk mångfald, gröna spridningskorridorer samt skyddade arter. Figur 2 - Program för Bergsjön, föreslagen utveckling för aktuellt område Gällande detaljplaner Gällande detaljplan, stadsplanekarta för Bergsjön och Utby i Göteborg ( ) anger naturmark för del av området öster om Gärdåsgatan. Genomförandetiden har gått ut. I övrigt är ingen del av aktuellt område detaljplanelagt. Utbyggnadsstrategi Enligt Strategi för Göteborg 2035 utbyggnadsplanering, godkänd av byggnadsnämnden i februari 2014, skall utbyggnad framförallt ske inom mellanstaden dit aktuellt område räknas. Området är dock ej utpekat som prioriterat utbyggnadsområde inom mellanstaden. Grönstrategin Planområdet är en del av Bergsjökilen som ingår i den regionala grönstrukturen och är en del i sammanhängande grönstråk som pekas ut i Stadens grönstrategi. 6 (10)

7 Skogsområdet Gärdsås kulle är i Grönstrategin utpekad som stadspark. Det är viktigt att bevara de värden som finns i stadsparkerna för att säkerställa god bebyggd miljö både i närområdet och Göteborg i stort. Stadsmiljö Aktuell plats är belägen mellan Gärdsås och Utby inom stadsdelarna Kviberg/Bergsjön och tillhör SDN-område Östra Göteborg. Marken består i dagsläget huvudsakligen av natur. Området omfattar del av fastigheterna Kviberg 741:27 samt del av Bergsjön 767:258. Göteborgs kommun äger fastigheten Bergsjön 767:258 medan Higab äger Kviberg 741:27. Området utgörs av sluttande mark samt avsatser ned mot en bäckravin i väster. I sluttningen finns större plana avsatser. Marken är tätt bevuxen med lövträd och området genomkorsas på flera ställen av grusade gångstigar. Öster om Gärdsåsvägen är marken mer sluttande och bergig. De gröna områdena vid Utbybergen och Kvibergspark, ingår i idag i en övergripande grönstruktur. Dessa områden upplevs också som barriärer (fysiska och mentala). Stadsparkens kvaliteter och kopplingen mellan de två skogsområdena samt dess stigsystem öster och väster om Gärdsåsgatan skall studeras vidare, länkar mellan dessa områdena skall skapas. Trafik och parkering Närhet till kollektivtrafik Buss finns på Gärdsåsvägen, busslinje 58 mellan Bergsjön och Nils Erikssons terminalen. Hållplatsen Gärdsåsgatan är belägen inom aktuellt områdes nordliga del och en annan hållplats är belägen söder om aktuellt område, Valborgsmässogatan. Kommande detaljplanearbete bör studera kollektivtrafikens framtida hållplatslägen. Gång och cykeltrafik Inom området finns Gärdsåsgatan som bussgata med trottoar för gående på ena sidan. För cyklister finns ingen separerad del utan de blandas med busstrafiken. Parkering Inom området finns idag ingen parkering. Parkering föreslås ske på kvartersmark och studeras i kommande detaljplanearbete. Vägar Aktuellt område kan angöras från såväl söder som norr via Gärdsåsgatan. Denna gata som idag är en bussgata måste öppnas upp, helt eller delvis, för lokaltrafik. Gatans sektion bör studeras i kommande detaljplanearbete kopplat till hur den kan utformas för att minimera eventuell genomfartstrafik. Kommande detaljplan ska utreda omfattning och vilka åtgärder som är lämpliga. Teknisk försörjning och mark Ledningsutbyggnad Gärdsåsgatan är försörjd med allmänt VA-ledningsnät för dricksvatten och spillvattan, se ledningskarta. Allmän VA-ledningsutbyggnad inom planområdet bedöms behövas i samtliga lokalgator. Kapaciteten på dricksvattenledningen i Gärdsåsgatan är inte tillräcklig för den 7 (10)

8 tillkommande bebyggelsen. Detta kan troligen lösas genom viss utbyggnad av vattenledningar både utanför och inom området. Omfattningen av utbyggnaden får utredas vidare när fler förutsättningar för planen är kända och när man vet om behov av sprinklat vatten förekommer. Kapaciteten på spillvattenledningen i Gärdsåsgatan behöver utredas i senare skede. Bedöms den vara god kan området anslutas hit via ledningar i lokalgatorna. I annat fall behöver möjligheterna att öka kapaciteten ses över. Det finns en stor dagvattenledning som idag släpper dagvatten i områdets norra del till Kvibergsbäcken. Denna måste eventuellt byggas ut för att släppa vattnet på ett mer lämpligt ställe i förhållande till planområdet. Planområdet ligger utanför Kretslopp och vattens verksamhetsområde och om planen genomförs får området tas upp verksamhetsområdet. Det finns en spillvattenledning och en dagvattenledning i planens norra spets som kan behöva flyttas, alternativt behövs U-område och ledningsrätt. Denna flytt bekostad i så fall av exploatören/markägaren. Dagvatten Dagvattenavrinningen bedöms öka vid planens genomförande eftersom andelen hårdgjord yta kommer öka. Planen ska sträva efter att minimera dagvattenavrinning och fördröjning och rening av dagvattnet ska lösas inom fastigheten enligt Kretslopp och vattens krav. Kvibergsbäcken rinner genom området och måste tas hänsyn till. Kretslopp och vatten har en utsläppspunkt för dagvatten i planområdets norra del, väster om Gärdsåsgatan som leder till bäcken. Figur 3 - Utsnitt ur skyfallsmodellen för aktuellt område Dagvattenavledningen från området bör i största möjliga mån ske ytledes, med fördröjning till Kvibergsbäcken, alternativt behöver dagvattenledningar byggas ut i området. Hela området sluttar mot sydväst vilket gör den sydvästra delen av planen mest lämpat för en större gemensam dagvattenfördröjning- och reningsanläggning för hela planområdet. En dagvatten- och skyfallsutredning behöver göras i tidigt skede i en eventuell planprocess då dagvattenhanteringen i förhållande till Kvibergsbäcken kommer bli en viktig fråga i planen. Skyfall Delar av planområdet bedöms översvämmas till ett vattendjup upp till ca 0,5 meter vid 100-årsregn, se utsnitt ur skyfallsmodellen. Bland annat blir det mycket vatten stående på Gärdsåsgatan samt delar av planområdet väster om Gärdsåsgatan där Kvibergsbäcken går. Det är viktigt att framkomlighet och byggnadsfunktion inte påverkas av stående vatten utan att fria vattenvägar skapas vid ett skyfall så att vatten leds bort och fördröjs på lämplig plats. För att framkomlighet till byggnader ska vara möjlig under skyfall ska höjdsättningen utarbetas så att maximalt 20 cm vatten blir stående på vägar och stråk fram till byggnadsentréer vid ett klimatanpassat 100-års regn. 8 (10)

9 Avfall Ur avfallssynpunkt finns inga hinder för planen. I detaljplaneskedet behöver dock behovet av en ny återvinningsstation för insamling av förpackningar och tidningar från nya radhus/parhus ses över. El För att klara elförsörjningen inom området kommer en ny transformatorstation behöva byggas för att försörja de tillkommande byggnaderna. Utbildningslokaler / bostäder med särskild service Förslaget innebär att en yta för utbildning på ca 7000 kvm möjliggörs centralt inom området för exempelvis F-3 skola. Kommande detaljplanearbete för studera behovet av yta för kommande utbildningsenhet tillsammans med bland annat Stadsdelen och Lokalsekretariatet. Sociala aspekter Att förtäta aktuellt område med bostäder och utbildningsenhet innebär att en tydligare länk skapas mellan Utby och Bergsjön. En utveckling av stråket med en ny sektion för Gärdsåsgatan samt kringliggande bebyggelse bör öka den upplevda tryggheten och i förlängningen öka användandet av gatan för gående och cyklister. Aktuellt förslag innebär ett mer varierat bostadsutbud än det tidigare funnits i området. En utbildningenhet centralt i området mellan Bergsjön och Utby kan även den medverka till att en naturlig mötesplats skapas för boende i de båda områdena. Övrig service finns ej i närområdet viket kan komma att leda till ökad bilanvändning av framtida boende i området. När staden byggs samman förändras karaktären på vissa av de gröna områdena. I den bebyggda miljön kan de bestå av nätverk av stråk, parker eller andra gröna områden. Att naturområdet delvis bebyggs påverkar de rekreativa värdena negativt. Studeras och bevaras dock viktiga kopplingar genom området kan vissa värden bevaras. Eventuella kompensationsåtgärder kan också påverka den rekreativa miljön. Miljökvalitetsnormer Hur miljökvalitetsnormer påverkas av projektet behöver diskuteras/utredas men projektet bedöms preliminärt inte föranleda betydande miljöpåverkan. Ekonomi för planarbetet Planarbetet kan utföras inom kontorets budget. Planavtal kommer att tecknas med intressent. Beslutsgrund Planens lokalisering stämmer bra överens med översiktsplanens inriktning. Den bidrar till fler bostäder samt utbildningslokaler i anslutning till en av de utpekade viktiga stråken att förtäta enligt såväl fördjupad översiktsplan för Kviberg samt programmet för Bergsjön. Planen kan också bidra till att stärka vardagsliv och rörelse i denna 9 (10)

10 del av staden samt mellan Utby och Gärdsås/Bergsjön. Området är dock inte beläget inom utbyggnadsstrategins utpekade prioriterade områden. Innehållet i förslaget enligt ansökan är att bebygga området med ca 300 bostäder i en blandning av flerbostadshus samt par/radhus. I området föreslås även en ny skola för ca 300 barn i förskoleklass till årskurs 3 (F-3 skola). Området föreslås även innehålla bostäder med särskild service (BmSS), antingen fristående eller som en integrerad del i övrig bebyggelse. Detta påverkar bostadsförsörjningen positivt då det tillkommer nya bostäder i och med föreslagen bebyggelse. Kommande detaljplanearbete bör dock studera påverkan på naturvärden, biologisk mångfald, gröna spridningskorridorer samt skyddade arter vilket i sin tur kan komma att påverka mängden möjliga bostäder inom planområdet med hänsyn till viktiga gröna och blå strukturer. Trafiksituationen inom planområdet skall studeras vidare bland annat kopplat till frågor gällande kollektivtrafikens framtida hållplatslägen, gång- och cykeltrafik samt minimera framtida eventuell genomfartstrafik. Hur elever på skolan i framtiden kan ta sig via trygga gång och cykelstråk till och från skolan kan minska trafiken kopplat till lämning/hämtning vid skola. Identifierat behov av framtagande av utredningar i kommande detaljplanearbete: Dagvatten- och skyfallsutredning Trafikutredning Naturvärdesinventering Historisk inventering och bedömning av risk för föroreningar i mark Arkeologisk utredning Geoteknisk utredning Bergteknisk utredning Radonriskutredning Slutsats: kommunens motivering för planbesked Stadsbyggnadskontoret bedömer att begäran om planbesked bör vara positivt och att denna kan ligga till grund för en planprocess. I planprocessen prövas lämplighet, innehåll och gestaltning. Kommande detaljplanearbete skall delvis studera påverkan på naturvärden, biologisk mångfald, gröna spridningskorridorer samt skyddade arter vilket i sin tur kan komma att påverka mängden möjliga bostäder inom planområdet med hänsyn till viktiga gröna och blå strukturer. Utredningar kring trafik, dagvatten och skyfall, naturvärden, föroreningar, arkeologi, geoteknik, bergteknik och radon behöver genomföras. Förslag till beslut Planbesked Positivt Startplaneår: 2017 Frida Stenberg Planarkitekt 10 (10)

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24 inom stadsdelen Gårdsten

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24 inom stadsdelen Gårdsten 2017-06-20 Diarienummer: 0196/ 17 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö 2017-03-27 Diarienummer: 0484/ 16 Stefan Rosén Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö Begäran avser:

Läs mer

Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve

Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve 2017-11-23 Diarienummer: 1595/15 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve Begäran avser: Planbesked

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered 2017-04-20 Diarienummer: 0706/16 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön 2016 10-27 Diarienummer: 0459/16 FK Diarienummer: 5095/15 Klas Svanbom Telefon: 031-368 17 47 E-post: klas.torbjorn.svanbom@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Tuve 124:3, utveckling av hotell och spa, Sankt Jörgen Park Hotel & Resort, inom stadsdelen

Förprövning gällande planbesked för Tuve 124:3, utveckling av hotell och spa, Sankt Jörgen Park Hotel & Resort, inom stadsdelen 2017-04-28 Diarienummer: 0807/ 16 Maria Gränsbo Telefon: 031-368 16 47 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Tuve 124:3, utveckling av hotell och spa, Sankt Jörgen

Läs mer

Inkom: Kompletta handlingar: Västra Göteborg Fastighet: Önnered 54:1, 56:1, 58:1, Fiskebäck 756:65

Inkom: Kompletta handlingar: Västra Göteborg Fastighet: Önnered 54:1, 56:1, 58:1, Fiskebäck 756:65 2015-09-14 Diarienummer: 0645/15 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning angående skola och bostäder m.m. vid Önneredsvägen inom stadsdelarna Fiskebäck

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan (Älvsborg 270:13), inom stadsdelen Älvsborg

Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan (Älvsborg 270:13), inom stadsdelen Älvsborg 2018-03-26 Diarienummer: 0594/17 Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 81578 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan

Läs mer

Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder inom stadsdelen Sävenäs

Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder inom stadsdelen Sävenäs 2015-05-12 Diarienummer: 0600/14 FK Diarienummer: 6044/14 Klas Svanbom Telefon: 031-368 17 47, tisdag och torsdag E-post: klas.torbjorn.svanbom@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Ekebacken på fastigheten Angered 7:16 inom stadsdelen Angered

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Ekebacken på fastigheten Angered 7:16 inom stadsdelen Angered 2017-04-10 Diarienummer: 0601/ 16 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: frida.stenberg@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Ekebacken på fastigheten Angered 7:16

Läs mer

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan inom stadsdel Majorna

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan inom stadsdel Majorna 2016-09-27 Diarienummer: 1167/ 15 FK Diarienummer: 0789/ 16 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan

Läs mer

Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen Angered

Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen Angered 2017-03-21 Diarienummer: 0885/ 16 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: frida.stenberg@sbk.goteborg.se Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen

Läs mer

Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16. Fredrik Söderberg Telefon: E-post:

Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16. Fredrik Söderberg Telefon: E-post: 2017-05-24 Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för cirkulationsplats samt gångoch

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö

Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö 2017-05-26 Diarienummer: 0743/16 Eva Sigurd Telefon: 031-368 17 49 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö Begäran avser: Planbesked

Läs mer

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning 1(7) 2016-06-07 Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning Stockholms län Fastighetskartan Avgränsning av utredningsområdet ungefärligt markerat. 2(7) Begäran om planbesked Begäran om

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge START-PM Uppdrag Författare Dnr Sida Vinkelhaken 2 Annelie Mellin SBN 2016/110-20 Sida 1 av 7 Innehåll 1. Uppdragsbeskrivning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2

Läs mer

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2019-08-21 Byggnadsnämnden 2019-08-27 Diarienummer 0545/19 Handläggare Frida Kjäll/Disa Pettersson Telefon: 031-368 19 98 E-post: frida.kjall@sbk.goteborg.se

Läs mer

Läge. Förprövningsrapport gällande planbesked för hotell och kontor vid Utängarna (Tuve 89:1) inom stadsdelen Tuve

Läge. Förprövningsrapport gällande planbesked för hotell och kontor vid Utängarna (Tuve 89:1) inom stadsdelen Tuve 2018-01-07 Diarienummer: 0574/ 18 FK Diarienummer: 3244/ 18 Martin Trpkovski Telefon: 031-368 17 89 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för hotell och kontor

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutar i ärendet, varefter besked lämnas.

Byggnadsnämnden beslutar i ärendet, varefter besked lämnas. 2015-03-25 Diarienummer: 0607/15 Maria Lissvall Telefon: 031-368 17 63 E-post: maria.lissvall@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för kontor på fastigheten Gårda 18:19 och 18:22 inom stadsdelen

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö 3:159 inom stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö 3:159 inom stadsdelen Styrsö 2017-02-16 Diarienummer: 1488/15 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö

Läs mer

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder vid Askims Nämndemansväg (Hult 2:99) inom stadsdelen Askim

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder vid Askims Nämndemansväg (Hult 2:99) inom stadsdelen Askim 2018-10-29 Diarienummer: 0322/18 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder vid Askims Nämndemansväg (Hult 2:99)

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom stadsdelen Krokslätt

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom stadsdelen Krokslätt 2017-05-23 Diarienummer 0692/ 14 FK Diarienummer: 3887/ 16 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: malin.haggdahl@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Gatersered 2:17 inom stadsdelen Askim

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Gatersered 2:17 inom stadsdelen Askim 2017-04-11 Diarienummer: 0794/16 Robin Pettersson Telefon: 076-126 78 87 E-post: robin.pettersson@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder på Gatersered 2:17 inom stadsdelen Askim Begäran

Läs mer

Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8

Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8 Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8 Projektbeställare Projektledare Fredrik Nestor Camilla Bennet Datum 2016-11-23 Version 1 Projekt-, ärendenr. KS 2016/0360 Innehållsförteckning

Läs mer

Gamlestaden 34:3, 740:7, 740:36. Fastighetsägare: Bostads Poseidon AB samt Göteborg Stad

Gamlestaden 34:3, 740:7, 740:36. Fastighetsägare: Bostads Poseidon AB samt Göteborg Stad 2016-03-21 Diarienummer: 0555/14 Karin Fäldner Telefon: 031-368 19 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för bostäder vid Gamlestadsvägen och Brettegatan inom stadsdel

Läs mer

Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen Styrsö 2015-09-08 Diarienummer: 0782/03 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Start-PM. Ärendet Kommunstyrelsen

Start-PM. Ärendet Kommunstyrelsen 2010-04-08 Kommunstyrelsen Start-PM Fråga om planuppdrag Detaljplan för del av Lidingö 9:159 (Motorgården), stadsdelen Gångsätra. Dnr MSN/2010:369 Ärendet Planens huvudsakliga syfte är att pröva möjligheten

Läs mer

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Ramlösa 9:1, Helsingborg Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Datum Diarienumme Sida 2004-03-23 478/03 (FII 4761) 1/5 Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planområdet är i gällande

Läs mer

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6 med flera) inom stadsdelen Kungsladugård

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6 med flera) inom stadsdelen Kungsladugård 2018-11-12 Diarienummer: 0476/18 Nathalie Mair Telefon: 031-368 18 02 E-post: nathalie.mair@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6

Läs mer

Planbesked för fastigheten Tranan 4

Planbesked för fastigheten Tranan 4 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare 2017-09-04 KS 2017/0704 Kommunstyrelsens planutskott Planbesked för fastigheten Tranan 4 Förslag till beslut Kommunstyrelsens planutskott beslutar att detaljplanearbete ska

Läs mer

Borsökna 1:304. Begäran om uppdrag. Detaljplan för. Borsökna Eskilstuna kommun. Förslag till planområde:

Borsökna 1:304. Begäran om uppdrag. Detaljplan för. Borsökna Eskilstuna kommun. Förslag till planområde: Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-08-28 SBN/2018:440 Planavdelningen Charlotte Bäckstrand, 016-710 80 19 Begäran om uppdrag Detaljplan för Borsökna 1:304 Borsökna

Läs mer

Yttrande till byggnadsnämnden över förslag till detaljplan samråd för bostäder samt förskola vid Björkhöjdsskolan inom stadsdelen Tynnered

Yttrande till byggnadsnämnden över förslag till detaljplan samråd för bostäder samt förskola vid Björkhöjdsskolan inom stadsdelen Tynnered 1(5) Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-01-19 Diarienummer 0228/13 Verksamhetsområde/avdelning Helen Svenstam Telefon 365 57 87 E-post: helen.svenstam@ponf.goteborg.se Yttrande till byggnadsnämnden över förslag

Läs mer

Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3

Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3 Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3 Projektbeställare Projektledare Maria Bengs Camilla Bennet Datum 2017-02-03 Version 1 Projekt-, ärendenr. 2017/0038 Innehållsförteckning

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Aron 27, Gustavslund, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att komplettera fastighetens användning som

Läs mer

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bagaren 10 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING 2

Läs mer

Start - PM för detaljplan för Gustavsberg 1:188

Start - PM för detaljplan för Gustavsberg 1:188 Tjänsteskrivelse 2018-04 - 16 Handläggare Plan - och exploateringsavdelningen Diarienummer 2017KS/0812 Click here to enter text. Start - PM för detaljplan för Gustavsberg 1:188 Förslag till beslut Start

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för utbildningslokaler vid Almquistgatan (Kyrkbyn 147:1 m.fl) inom stadsdelen Lundby

Förprövning gällande planbesked för utbildningslokaler vid Almquistgatan (Kyrkbyn 147:1 m.fl) inom stadsdelen Lundby 2018-03-26 Diarienummer: 0737/17 FK Diarienummer: 2434/17 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för utbildningslokaler vid

Läs mer

Begäran om uppdrag till kontoret att förvärva del av Göteborg Kviberg 741:27

Begäran om uppdrag till kontoret att förvärva del av Göteborg Kviberg 741:27 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-11-21 diarienummer 1997/14 Markavdelningen Charlotta Lambert telefon 368 11 70 e-post: charlotta.lambert@fastighet.goteborg.se Begäran om uppdrag till kontoret

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Kvibergs park

Markanvisning för bostäder vid Kvibergs park Fastighetskontoret Markanvisning för bostäder vid Kvibergs park Bakgrund Området Aktuellt område för markanvisning ligger utmed Gärdsåsgatan mellan Gärdsås och Utby ca 7 kilometer från Göteborgs centrum.

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby

Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby 2015-08-18 Dnr MSN/2015:673 Planutskottet Start-PM Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby Ärendet Ägaren till Holmia 9 (Villa Solgården) har sökt planbesked i syfte att ändra användning

Läs mer

Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG. Presentation på Visioner för ett hållbart växande Västsverige , Ylva Löf

Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG. Presentation på Visioner för ett hållbart växande Västsverige , Ylva Löf Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG Process till antagande BN-beslut Samråd BN-beslut Utställning BN-beslut Godkänd Antagande KF STRATEGIER FÖR STADENS UTBYGGNAD Bygg och utveckla centralt! Komplettera

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan inom stadsdelen Gårdsten

Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan inom stadsdelen Gårdsten Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-09-25 diarienummer 5060/16 Strategiska avdelningen Karin Darj telefon 368 11 99 e-post: karin.darj@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING 2010-02-19 PLAN PLAN.2007.76 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING Detaljplan för Kolartorp 3 Haninge kommun har i samarbete med kommunekolog genomfört en behovsbedömning enligt PBL 5 kap 18 och miljöbalken

Läs mer

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset 2015-05-19 Diarienummer: 0457/14 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-05 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken

Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken handläggare Graciela Nilsson 1 Innehållförteckning 1 BAKGRUND... 3 2 Markförhållanden... 4 2.1 Befintliga dagvattenflöden... 5 3 Framtida

Läs mer

KUNGSBACKA KOMMUN. Dagvatten- och va-utredning för Detaljplan del av Onsala-Lunden 1:35, Kungsbacka kommun. Halmstad

KUNGSBACKA KOMMUN. Dagvatten- och va-utredning för Detaljplan del av Onsala-Lunden 1:35, Kungsbacka kommun. Halmstad KUNGSBACKA KOMMUN Dagvatten- och va-utredning för Detaljplan del av Onsala-Lunden 1:35, Kungsbacka kommun Halmstad 2013-06-18 Dagvatten- och va-utredning för Detaljplan del av Onsala-Lunden 1:35, Kungsbacka

Läs mer

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-10-08 Byggnadsnämnden 2018-10-23 Diarienummer 0781/17 Handläggare Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 15 78 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901/07 Sida 1/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR RÖRÖ 1:108 M FL RÖRÖ, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901-11 Sida 2/5 BAKGRUND En genomförandebeskrivning

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Gantofta 1:7 m fl Gantofta, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra en idrottshall

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Pysslingen 1 m fl Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för bostadsändamål samt att

Läs mer

Yttrande över förslag till detaljplan för Handel mm vid Backavägen inom stadsdelen Backa, samrådsremiss utökat förfarande

Yttrande över förslag till detaljplan för Handel mm vid Backavägen inom stadsdelen Backa, samrådsremiss utökat förfarande Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2017-02-06 Diarienummer 0740/15 Exploateringsavdelningen Albin Svahn, Stefan Unger Telefon 031-368 10 65 E-post: stefan.unger@fastighet.goteborg.se Yttrande över

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

DAGVATTENUTREDNING TILL DETALJPLAN FÖR KVARTERET RITAREN I VARA

DAGVATTENUTREDNING TILL DETALJPLAN FÖR KVARTERET RITAREN I VARA VARA KOMMUN Kvarteret Ritaren, Vara, D-utr UPPDRAGSNUMMER 1354084000 DAGVATTENUTREDNING TILL DETALJPLAN FÖR KVARTERET RITAREN I VARA SWECO ENVIRONMENT AB MATTIAS SALOMONSSON MARIE LARSSON Innehållsförteckning

Läs mer

Tjänsteskrivelse , ansökan och idéförslag, med bilder (bilaga till ansökan) har varit utsända.

Tjänsteskrivelse , ansökan och idéförslag, med bilder (bilaga till ansökan) har varit utsända. Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2015-05-20 87 Planbesked Vrå 3:1, TB Exploatering 2015/190 Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att ge positivt planbesked. Ärende

Läs mer

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2015-12-01 Diarienummer: 0506/12 Aktbeteckning: 2-5300 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans

Läs mer

Sammanfattning av förprövningen

Sammanfattning av förprövningen 2018-03-20 Diarienummer: 0878/16 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för verksamheter vid Askims Industriväg (Kobbegården 152:1)

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2018-02-09 Handläggare Amr Balah Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen

Läs mer

Förstudierapport för Pilstugetomten västra etapp 2 och 3 (Del av Hagby1:5, Hagby 1:98 m.fl.)

Förstudierapport för Pilstugetomten västra etapp 2 och 3 (Del av Hagby1:5, Hagby 1:98 m.fl.) Förstudierapport för Pilstugetomten västra etapp 2 och 3 (Del av Hagby1:5, Hagby 1:98 m.fl.) Projektbeställare Handläggare Fredrik Nestor Amanda Docherty Datum 2017-10-03 Version 1 Projekt-, ärendenr.

Läs mer

Park- och naturnämnden justerar paragrafen omedelbart. Bilagor Bilaga 1 illustrationsritning som visar planområdet

Park- och naturnämnden justerar paragrafen omedelbart. Bilagor Bilaga 1 illustrationsritning som visar planområdet 1(4) Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-09-06 Diarienummer 0441/16 Stadsutveckling/Förvaltning och planering Johan Rehngren Telefon 031-365 57 97 E-post: johan.rehngren@ponf.goteborg.se Yttrande till byggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för fördelningsstation för eldistribution i Barkarbystaden. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

Detaljplan för fördelningsstation för eldistribution i Barkarbystaden. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen T J Ä N S T E S K R I V E L S E 1 (5) 2016-03-18 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2016/104 Detaljplan för fördelningsstation för eldistribution i Barkarbystaden Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens

Läs mer

DNR Sida 1 av 5

DNR Sida 1 av 5 DNR 2012-1346 Sida 1 av 5 ANTAGANDEHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Mogaskolan, omfattande fastigheten Moga 5:1 och del av Moga 1:4 med flera, i Svenljunga tätort, Svenljunga kommun, Västra

Läs mer

Tillägg till Stadsplan för Önnered 97:5 m fl inom stadsdelen Önnered i Göteborg Enkelt planförfarande

Tillägg till Stadsplan för Önnered 97:5 m fl inom stadsdelen Önnered i Göteborg Enkelt planförfarande Tillägg till Stadsplan för Önnered 97:5 m fl inom stadsdelen Önnered i Göteborg Enkelt planförfarande Området från söder Koncepthandling december 2012 Planprocessen: Detaljplanearbetet är indelat i flera

Läs mer

BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING

BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING FASTIGHETEN HUSENSJÖ 8:11 M FL FILBORNA, HELSINGBORGS STAD BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING 1(5) Dnr 2353/2008 SÖKANDE Öresundskraft AB, Sem-System Fastighets AB och Pauliskolan. SYFTE Detaljplanen är föranledd

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom planarbetet för bostäder och förskola vid Merkuriusgatan inom stadsdelen Bergsjön - del av Jubileumssatsningen

Markanvisning för bostäder inom planarbetet för bostäder och förskola vid Merkuriusgatan inom stadsdelen Bergsjön - del av Jubileumssatsningen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2015-10-19 diarienummer 3351/15 Strategisk planering Joel Blomgren telefon 031-368 12 12 e-post: joel.blomgren@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder inom

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Planbesked Dnr: 2016:25. Slåttertiden 1 mfl. Öxnehaga Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked

Planbesked Dnr: 2016:25. Slåttertiden 1 mfl. Öxnehaga Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked Planbesked 2016-06-07 Dnr: 2016:25 Slåttertiden 1 mfl Öxnehaga Jönköpings kommun Underlag för Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas

Läs mer

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Dp 616 2016-09-01 2015TK010.56 Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning med tillhörande plankarta

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

Underlag för bedömning av betydande miljöpåverkan

Underlag för bedömning av betydande miljöpåverkan VALLENTUNA KOMMUN 2016-06-28 SID 1/9 Underlag för bedömning av betydande miljöpåverkan Program för detaljplanering av Stensta-Ormsta i Vallentuna kommun, Stockholms län. Syftet med planläggningen är att

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Skintebovägen (Skintebo 1:96) inom stadsdelen Askim

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Skintebovägen (Skintebo 1:96) inom stadsdelen Askim 2017-11-21 Diarienummer: 0211/17 Robin Pettersson Telefon: 076-126 78 87 E-post: robin.pettersson@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Skintebovägen (Skintebo 1:96) inom

Läs mer

Förstudierapport för Pilstugetomten Västra etapp 2 (Del av Hagby 1:5)

Förstudierapport för Pilstugetomten Västra etapp 2 (Del av Hagby 1:5) Förstudierapport för Pilstugetomten Västra etapp 2 (Del av Hagby 1:5) Projektbeställare Projektledare David Lanthén Amanda Docherty Datum 2016-06-01 Version 1 Projekt-, ärendenr. KS 2016/0215 Innehållsförteckning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad PLANBESKRIVNING Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad, juni 2009 BESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med bestämmelser. Till förslaget hör planbeskrivning,

Läs mer

Användning av mark- och vattenområden

Användning av mark- och vattenområden ANVÄNDNINGSKARTA Användning av mark- och vattenområden Här redovisas hur kommunen i stora drag anser att Åryds mark- och vattenområde ska användas samt riktlinjer för fortsatt planering, byggande och andra

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

KISTA ÄNG SYSTEMHANDLING/ GRANSKNINGSHANDLING PM Yttre VA- ledningar. Upprättad på uppdrag av Storstockholm Vatten VA AB

KISTA ÄNG SYSTEMHANDLING/ GRANSKNINGSHANDLING PM Yttre VA- ledningar. Upprättad på uppdrag av Storstockholm Vatten VA AB Uppdragsnr: 10219091 1 (7) KISTA ÄNG SYSTEMHANDLING/ GRANSKNINGSHANDLING 2016-03-16 PM Yttre VA- ledningar Upprättad på uppdrag av Storstockholm Vatten VA AB WSP Samhällsbyggnad Mahmood Adilipour WSP Samhällsbyggnad

Läs mer

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder och möteslokaler vid Kompassgatan (Olivedal 32:6) inom stadsdelen Olivedal

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder och möteslokaler vid Kompassgatan (Olivedal 32:6) inom stadsdelen Olivedal 2018-12-04 Diarienummer: 0505/18 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder och möteslokaler vid Kompassgatan (Olivedal

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Datum 2014-11-25, rev 2016-10-25 FN Diarienummer: 0321/09 Plannummer: (2-5267) Exploateringsavdelningen Marcus Bengtsson Telefon: 031-368 10 03 E-post: marcus.bengtsson@fastighet.goteborg.se

Läs mer

REVIDERAT PLANPROGRAM FÖR SÖDRA BISKOPSNÄSET ETAPP 1, LUDVIKA KOMMUN

REVIDERAT PLANPROGRAM FÖR SÖDRA BISKOPSNÄSET ETAPP 1, LUDVIKA KOMMUN REVIDERAT PLANPROGRAM FÖR SÖDRA BISKOPSNÄSET ETAPP 1, LUDVIKA KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Upprättad av kommunledningskontoret, Ludvika kommun 2010-10-19 1 SYFTE Syftet med planprogrammet är att ligga till grund

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Väla 7:4 med flera Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra vidare utveckling av Väla

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret P Program för Väghyveln 10 i Södertälje. Upprättad SAMRÅDSHANDLING

Samhällsbyggnadskontoret P Program för Väghyveln 10 i Södertälje. Upprättad SAMRÅDSHANDLING Samhällsbyggnadskontoret PROGRAMHANDLING P 2010-01159-21 Program för Väghyveln 10 i Södertälje Upprättad 2011-08-11 SAMRÅDSHANDLING Program för Väghyveln 10 Programmets syfte och huvuddrag Programmet syftar

Läs mer

Ansökan om planbesked enligt 5 kap. 2-5 PBL, för del av Troxhammar 5:8

Ansökan om planbesked enligt 5 kap. 2-5 PBL, för del av Troxhammar 5:8 1(8) 2017-05-15 Ansökan om planbesked enligt 5 kap. 2-5 PBL, för del av Troxhammar 5:8 Stockholms län Fastighetskartan Avgränsning enligt ansökan ungefärligt markerad. Begäran om planbesked Begäran om

Läs mer

Dagvatten-PM. Område vid Töresjövägen Kumla 3:213 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. Tengbom

Dagvatten-PM. Område vid Töresjövägen Kumla 3:213 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. Tengbom Område vid Töresjövägen Kumla 3:213 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län Tengbom Författade: Matilda Wistrand Granskad av: Niclas Elvsén Innehåll Bakgrund... 3 Befintliga ledningar... 5 Markförutsättningar...

Läs mer

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Husensjö 9:48, Gustavslund Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till en utbyggnad

Läs mer

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Dnr: 642/2017 Upprättad 20 oktober 2017 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av detaljplan (akt 1283K-15703) genom upphävande för fastigheten Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Helsingborgs stad

Läs mer

Planbesked angående detaljplan för handel på fastigheten Kålltorp 98:6 inom stadsdelen Kålltorp

Planbesked angående detaljplan för handel på fastigheten Kålltorp 98:6 inom stadsdelen Kålltorp 2016-08-17 Diarienummer: 0103/16 ev FK Diarienummer: xxxx/ åå Emir Aganovic Telefon: 031-368 16 08 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked angående detaljplan för handel på fastigheten Kålltorp

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Beslut om planuppdrag och samråd för ny detaljplan för Bollmora 2:588 m.fl., Björkbacken, Bollmora

Beslut om planuppdrag och samråd för ny detaljplan för Bollmora 2:588 m.fl., Björkbacken, Bollmora TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2018-06-07 Anna Bengtsson 1 (6) Planarkitekt Diarienummer KSM2018-836-214 Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet Beslut om planuppdrag och samråd för ny detaljplan för Bollmora

Läs mer

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1 (5) Strategiska avdelningen 2004-12-21 S-Dp 2004-04194-54 Anna Signal Tfn 08-508 27 565 Plankonsult Sofia Westerlund, Nyréns Arkitektkontor Tfn 08-698 43 75 Förslag Detaljplan för område

Läs mer

Planbesked Dnr: 2015:210. Bottnaryds prästgård 1:52 mfl. Bottnaryd, Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked

Planbesked Dnr: 2015:210. Bottnaryds prästgård 1:52 mfl. Bottnaryd, Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked Planbesked 2016-01-12 Dnr: 2015:210 Bottnaryds prästgård 1:52 mfl. Bottnaryd, Jönköpings kommun Underlag för Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheterna Viggbyholm 43:14 och 74:1, Viggbyholm

Detaljplan för del av fastigheterna Viggbyholm 43:14 och 74:1, Viggbyholm Detaljplan för del av fastigheterna Viggbyholm 43:14 och 74:1, Viggbyholm START-PM Uppdrag Författare Dnr Datum Sida Viggbyholm 43:14 och 74:1 Annelie Mellin SBN 2017/134-20 2018-05-21 Sida 1 av 8 Innehåll

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kadetten 29 (skola, kontor, bostäder, centrumändamål, parkering)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kadetten 29 (skola, kontor, bostäder, centrumändamål, parkering) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2019-04-25 Handläggare Daniel Sjöborg Telefon 08-508 27 171 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kadetten 29 (skola,

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer