Inkom: Kompletta handlingar: Västra Göteborg Fastighet: Önnered 54:1, 56:1, 58:1, Fiskebäck 756:65

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Inkom: Kompletta handlingar: Västra Göteborg Fastighet: Önnered 54:1, 56:1, 58:1, Fiskebäck 756:65"

Transkript

1 Diarienummer: 0645/15 Fredrik Söderberg Telefon: E-post: Förprövning angående skola och bostäder m.m. vid Önneredsvägen inom stadsdelarna Fiskebäck och Önnered Begäran avser: Förfrågan (FK) Ärendet Inkom: Kompletta handlingar: SDN: Västra Göteborg Fastighet: Önnered 54:1, 56:1, 58:1, Fiskebäck 756:65 Sökande: Fastighetskontoret Fastighetsägare: Göteborgs Stad Syfte och innehåll Åkerhus äldreboende behöver enligt fastighetskontoret snart ersättas. Förslaget är att ett nytt boende uppförs på platsen för det tidigare koloniområdet vid Högskärsgatan. Sydväst om det nya äldreboendet, vid Tärneskärsgatan, kan småskaliga flerbostadshus (30-35 lgh) byggas, varav en del bör innehålla trygghetsbostäder. I bottenvåningen på äldreboendet och i flerbostadshusen kan verksamheter som restaurang, apotek, affär etc. inrymmas. Parkering ordnas ovan mark i denna del. På platsen där Åkerhus idag ligger, invid Önneredsskolan, kan nya skollokaler för yngre barn byggas. På platsen för nuvarande förskola (plus viss intilliggande mark) föreslås nya bostäder i 2-4 vån med ca 150 lgh. Även här finns enligt förslaget möjlighet att inrymma en affär. Parkering föreslås i huvudsak ordnas under mark i denna del. Förslaget innehåller totalt ca 330 lgh varav ca 150 i äldreboende, samt skollokaler om ca 2500 m 2 BTA. Förutsättningar Kommunens översiktsplan anger befintligt bebyggelseområde med grön- och rekreationsytor. Det ligger i utkanten av mellanstaden, direkt gränsade till Kustnära områden/skärgården. Det är inte utpekat som prioriterat i Strategi för utbyggnadsplanering. Gällande detaljplaner anger kvartersmark odlingslotter, daghem resp. allmänt ändamål. Även viss mark inom trafikområde berörs. Genomförandetiden har gått ut. Mitt i det aktuella området för ansökan pågår ett planarbete, Detaljplan för Bostäder och verksamheter vid Önneredsvägen (dnr 0372/06) som avser möjligöra ca 55 bostäder och 650 kvm lokaler i bottenvåningen. Samråd har genomförts våren Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Förprövningsrapport Sida1(6)

2 Pågående planarbete Förprövningssamråd Ärendet har sänts till SDF Västra Göteborg, Park och Natur, Kretslopp och vatten, Lokalsekretariatet och Trafikkontoret för eventuellt yttrande. Följande yttranden har inkommit: SDF Västra Göteborg Stadsdelsförvaltningen tillstyrker begäran om detaljplan för bostäder, förskola och äldreboende utmed Önneredsvägen, fastigheterna Önnered 56:1 m.fl. Stadsdelsnämnden vill att det byggs fler bostäder i Västra Göteborg. Ett tillskott av ca lägenheter varav en del trygghetsbostäder är mycket positivt. Klåveskärsgatans förskola måste ersättas och utökas med fler förskoleplatser. Nya bostäder i området kommer att medföra inflyttning av barnfamiljer dels i lägenheter Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Förprövningsrapport Sida 2(6)

3 men även att en trolig flyttkedja medför inflyttning av barnfamiljer i hus som äldre lämnar. Förskolan ligger i dåliga lokaler från 1960-talet och klassificerad som planeringsfastigheter av Lokalförvaltningen. I anslutning till förskolan finns lokaler i samma dåliga skick där hälften av Önneredsskolans verksamhet för årskurserna F-3 bedrivs. Skolan har även en del provisoriska paviljonger för årskurs 4-5 som tyvärr inte kan avvecklas eftersom det är högt tryck med elever till skolan. Åkerhus äldreboende, byggt i mitten av 1970-talet, behöver snart ersättas. Byggnaden har direktverkande el för uppvärmning vilket ger höga driftkostnader. Den behöver ersättas med en modern byggnad, eventuellt med viss kapacitetsökning. Möjlighet finns att även komplettera med trygghetsbostäder. Förslaget är i linje med stadsdelens önskan att skapa fler bostäder för äldre. Där Åkerhus idag finns behövs ny F-3-skola för att ersätta de dåliga lokalerna som Lilla Önnered idag har, och dels skapa yta inne i Önneredsskolan så att man på sikt kan avveckla de provisoriska paviljongerna. Även komplettering med vissa bostäder behövs här. Om förslaget delas upp i flera detaljplaner eller en prioriteringsordning av byggandet görs, förordar stadsdelsförvaltningen att äldreboendet prioriteras först. I annat fall hindrar detta angelägen utbyggnad/ersättningsbyggnad för F-3 skola att disponera marken där det nuvarande äldreboendet är placerat. Stadsdelsförvaltningen vill påpeka att detaljplanen bör införlivas i samma detaljplaneärende som Önneredsvägen 54:1, vilket stadsdelsnämnden även tidigare yttrat. Park- och naturförvaltningen Park och naturförvaltningen har inga synpunkter på föreslagen markanvändning inom Önnered 56:1 m.fl. fastigheter. Kommentarer: Det finns risk för fornlämningar under odlingslotterna. Det finns grönytor och lekplatser i närheten. Det är viktigt att skolan har tillräcklig yta för barnens utemiljö. Kretslopp och vatten - Lokalsekretariatet Lokalsekretariatet har delvis varit initiativtagare till förslaget och har deltagit i fastighetskontorets arbetsgrupp och ser fram mot att planarbetet kan starta. Förskolorna som försvinner är enklare byggnader som närmar sig slutet på sin tekniska livslängd och behöver ersättas. Omfattningen på förskola och skola är OK och avstämd med stadsdelen. Även äldreboendet är en byggnad som av lokalförvaltningen har identifierats som en av de man önskar ersätta. T.ex. har man direktverkande el. Det kommer att ersättas med en större enhet än den nuvarande. Också avstämt med SDF. Trafikkontoret - Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Förprövningsrapport Sida 3(6)

4 Bedömning Styrande dokument Förslaget strider inte direkt mot översiktsplanen, men det bedöms inte vara i linje med Strategi för utbyggnadsplaneringen. Området ligger precis i utkanten av mellanstaden och kollektivtrafiken är mindre bra med en enda busslinje med 4 avgångar per timme och riktning i högtrafik (linje 94, Frölunda Torg Näset). Tillgången till service är dålig, inom området för det pågående planarbetet finns några mindre butiker och en restaurang, men ingen mataffär. Enligt sociotopkartan är friytetillgången per invånare på kvartersmark i området mycket god. Den södra delen är i huvudsak kartlagt som bebyggt, området öster om Åkerhus äldreboende är emellertid identifierat som område för bollsport och lek. Norra delen, vid Högskärsgatan och Tärneskärsgatan, är i sin helhet kartlagt som odling (Önnereds koloniområde). Riktvärden för parker och naturvärden enligt Grönstrategi för en tät och grön stad klaras både vad gäller tillgång till bostadsnära parker och stadsdelspark (Sjöbacka och Högen) även om aktuella grönområden ianspråktas. Stadsmiljö Olika typer av gröna områden tas i anspråk, de är av relativt låg kvalitet och har ett lågt nyttjande, men det är viktigt att en del sparas och utvecklas med hög kvalitet. Exempelvis såsom förslaget redovisar, det kan dock finnas anledning att skapa ett mer samlat sådant område än att det placeras utspritt längs den mest trafikerade gatan. Det konkreta förslaget är välavvägt med avseende på byggnadshöjder och volymer, skalan är anpassad till området samtidigt som en relativt hög exploatering ändå möjliggörs. I planarbetet kan en annan placering av byggnader prövas, i södra delen kan t.ex. ett storgårdskvarter med stora kvaliteter för de boende skapas genom att byggnader placeras längs (förlängningen av) Lilla Önneredsvägen istället för tvärställt. Samtidigt kan det ha andra nackdelar som t.ex. skuggning av befintliga bostäder i öster. Trafik och parkering I den södra delen framgår inte antalet parkeringsplatser, men avsikten att ordna parkeringen under mark ger tillräckligt med utrymme. Antalet parkeringsplatser är mycket lågt i den norra delen, dessutom är lösningen med en stor parkeringsplats längs Önneredsvägen inte bra ur ett stadsmiljöperspektiv. Teknisk försörjning och mark Samlingskarta för underhjordiska ledningar har inte tagits ut för förprövningen. Inga uppenbara konflikter finns med anläggningar i området. Fjärrvärme finns i området, kapacitet för nya anslutningar behöver undersökas. Behov av förskola / bostäder med särskild service Omfattningen på föreslagen förskola och skola är tillräcklig enligt lokalsekretariatet. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Förprövningsrapport Sida 4(6)

5 Sociala förutsättningar Området är med stor sannolikhet ganska segregerat. Fastighetskontoret bör med avseende på detta undersöka rådande förhållanden och tillse att tillkommande bebyggelse ges en avvikande upplåtelseform mot den dominerande i området. Miljökonsekvenser - underlag för behovsbedömning Projektet bedöms preliminärt inte föranleda betydande miljöpåverkan. Samband och beroenden Planarbetet behöver förhålla sig till den planerade bebyggelsen inom Detaljplan för Bostäder och verksamheter vid Önneredsvägen (dnr 0372/06), för en god helhet. Ekonomi för planarbetet Planarbetet kan utföras inom kontorets budget. Planavtal kommer att tecknas med intressent. Prioriteringsgrund Prioriteringsmatris har fyllts i. Ärendet har acceptabel, men inte särskilt hög, måluppfyllelse mot de strategiska dokumenten och mot de prioriterade målen. Slutsats Förskolan och äldreboendet behöver ersättas och gällande detaljplaner innehåller inte byggrätter som möjliggör ett bra markutnyttjande. En ny detaljplan behöver därför upprättas. I samband med att det, så bedöms det lämpligt att i samma detaljplan pröva även tillkommande bostäder ungefär i den omfattning som förfrågan innebär. Tillgången till kollektivtrafik är dock en brist. Ett antal frågor behöver studeras vidare inför ett samrådsförslag: Förslaget är välavvägt med avseende på byggnadshöjder och volymer, men i planarbetet bör även andra alternativ till placering av byggnader testas. Antalet parkeringsplatser är mycket lågt i den norra delen, dessutom är lösningen med en stor parkeringsplats längs Önneredsvägen inte särskilt bra ur ett stadsmiljöpersektiv. Andra lösningar behöver studeras. Olika typer av gröna områden tas i anspråk, det är viktigt att en del sparas och utvecklas med hög kvalitet. Hur det på bästa sätt görs behöver studeras vidare. Hur lokaler för service lokaliseras bör studeras vidare, för att skapa en attraktiv helhet med så goda möjligheter som möjligt för servicen att utvecklas. Det bör också undersökas om underlag för en mindre livsmedelsbutik finns i området. Fastighetskontoret bör med avseende på segregation undersöka rådande förhållanden och tillse att tillkommande bebyggelse ges en lämplig upplåtelseform i förhållande till den dominerande i området Ärendet bedöms ha medel prioritet. Förslag till beslut Planbesked Positivt Produktionsplan år: Preliminärt 2017 Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Förprövningsrapport Sida 5(6)

6 Fredrik Söderberg Planarkitekt Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Förprövningsrapport Sida 6(6)

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan inom stadsdel Majorna

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan inom stadsdel Majorna 2016-09-27 Diarienummer: 1167/ 15 FK Diarienummer: 0789/ 16 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö 2017-03-27 Diarienummer: 0484/ 16 Stefan Rosén Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö Begäran avser:

Läs mer

Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder inom stadsdelen Sävenäs

Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder inom stadsdelen Sävenäs 2015-05-12 Diarienummer: 0600/14 FK Diarienummer: 6044/14 Klas Svanbom Telefon: 031-368 17 47, tisdag och torsdag E-post: klas.torbjorn.svanbom@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö 3:159 inom stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö 3:159 inom stadsdelen Styrsö 2017-02-16 Diarienummer: 1488/15 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön 2016 10-27 Diarienummer: 0459/16 FK Diarienummer: 5095/15 Klas Svanbom Telefon: 031-368 17 47 E-post: klas.torbjorn.svanbom@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan (Älvsborg 270:13), inom stadsdelen Älvsborg

Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan (Älvsborg 270:13), inom stadsdelen Älvsborg 2018-03-26 Diarienummer: 0594/17 Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 81578 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan

Läs mer

Gamlestaden 34:3, 740:7, 740:36. Fastighetsägare: Bostads Poseidon AB samt Göteborg Stad

Gamlestaden 34:3, 740:7, 740:36. Fastighetsägare: Bostads Poseidon AB samt Göteborg Stad 2016-03-21 Diarienummer: 0555/14 Karin Fäldner Telefon: 031-368 19 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för bostäder vid Gamlestadsvägen och Brettegatan inom stadsdel

Läs mer

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset 2015-05-19 Diarienummer: 0457/14 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen

Läs mer

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6 med flera) inom stadsdelen Kungsladugård

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6 med flera) inom stadsdelen Kungsladugård 2018-11-12 Diarienummer: 0476/18 Nathalie Mair Telefon: 031-368 18 02 E-post: nathalie.mair@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6

Läs mer

Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve

Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve 2017-11-23 Diarienummer: 1595/15 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve Begäran avser: Planbesked

Läs mer

Förslag till beslut 1. Fastighetskontoret får i uppdrag att ansöka om planbesked för 200 bostäder med mera vid Skanstorget inom stadsdelen Haga.

Förslag till beslut 1. Fastighetskontoret får i uppdrag att ansöka om planbesked för 200 bostäder med mera vid Skanstorget inom stadsdelen Haga. Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-10-24 diarienummer 7074/15 Strategisk planering Joel Blomgren telefon 031-368 12 12 e-post: joel.blomgren@fastighet.goteborg.se Ansökan om planbesked för bostäder

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom stadsdelen Krokslätt

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom stadsdelen Krokslätt 2017-05-23 Diarienummer 0692/ 14 FK Diarienummer: 3887/ 16 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: malin.haggdahl@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom

Läs mer

Planbesked Dnr: 2017:192. Område. Kv Hackspetten 7. Väster Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked

Planbesked Dnr: 2017:192. Område. Kv Hackspetten 7. Väster Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked Planbesked 2018-02-05 Dnr: 2017:192 Område Kv Hackspetten 7 Väster Jönköpings kommun Underlag för Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas

Läs mer

Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs

Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs 2016-03-29 Diarienummer: 0972/15 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs Begäran

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24 inom stadsdelen Gårdsten

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24 inom stadsdelen Gårdsten 2017-06-20 Diarienummer: 0196/ 17 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande Ytterstadsavdelningen 2007-03-09 Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 Fax 08-508 266 72 martin.schroder@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1451/15

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1451/15 2016-06-21 Diarienummer: 1451/15 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 177:5 inom stadsdel

Läs mer

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1210/ 15

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1210/ 15 2016-06-21 Diarienummer: 1210/ 15 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande Detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:8 inom stadsdel

Läs mer

Planbesked Dnr: 2016:314. Tahe 1:102. Tahe, Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked

Planbesked Dnr: 2016:314. Tahe 1:102. Tahe, Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked Planbesked 2017-02-07 Dnr: 2016:314 Tahe 1:102 Tahe, Jönköpings kommun Underlag för Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas eller förändras

Läs mer

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2019-08-21 Byggnadsnämnden 2019-08-27 Diarienummer 0545/19 Handläggare Frida Kjäll/Disa Pettersson Telefon: 031-368 19 98 E-post: frida.kjall@sbk.goteborg.se

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutar i ärendet, varefter besked lämnas.

Byggnadsnämnden beslutar i ärendet, varefter besked lämnas. 2015-03-25 Diarienummer: 0607/15 Maria Lissvall Telefon: 031-368 17 63 E-post: maria.lissvall@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för kontor på fastigheten Gårda 18:19 och 18:22 inom stadsdelen

Läs mer

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:9 inom stadsdel Älvsborg

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:9 inom stadsdel Älvsborg 2016-06-21 Diarienummer: 1514/15 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:9 inom stadsdel

Läs mer

Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen Styrsö 2015-09-08 Diarienummer: 0782/03 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen

Läs mer

Granskning av detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan inom stadsdelarna Kyrkbyn och Bräcke. Handling: Stadsbyggnadskontorets tjänsteutlåtande.

Granskning av detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan inom stadsdelarna Kyrkbyn och Bräcke. Handling: Stadsbyggnadskontorets tjänsteutlåtande. Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-10-25 Granskning av detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan inom stadsdelarna Kyrkbyn och Bräcke 457, dnr 0643/12 Ovan nämnda detaljplan inom stadsdelarna

Läs mer

Diarienummer: 1011/ 15. Jan Aleby Telefon: E-post:

Diarienummer: 1011/ 15. Jan Aleby Telefon: E-post: 2016-03-04 Diarienummer: 1011/ 15 Jan Aleby Telefon: 031-368 17 81 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder på Tolered 185:1 inom stadsdelen Lundby Begäran

Läs mer

Begäran om planbesked för fastigheten Baggensudden 7:8, Vikingavägen 17, Fisksätra-Saltsjöbaden

Begäran om planbesked för fastigheten Baggensudden 7:8, Vikingavägen 17, Fisksätra-Saltsjöbaden 2014-05-12 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2013/148-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för fastigheten Baggensudden 7:8, Vikingavägen 17, Fisksätra-Saltsjöbaden Förslag till beslut Miljö-

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge START-PM Uppdrag Författare Dnr Sida Vinkelhaken 2 Annelie Mellin SBN 2016/110-20 Sida 1 av 7 Innehåll 1. Uppdragsbeskrivning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan inom stadsdelen Gårdsten

Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan inom stadsdelen Gårdsten Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-09-25 diarienummer 5060/16 Strategiska avdelningen Karin Darj telefon 368 11 99 e-post: karin.darj@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered 2017-04-20 Diarienummer: 0706/16 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Önneredsvägen

Markanvisning för bostäder vid Önneredsvägen Fastighetskontoret Markanvisning för bostäder vid Önneredsvägen Bakgrund Området och utveckling av området Aktuellt område för markanvisning ligger utmed Önneredsvägen i sydvästra Göteborg, en km väster

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB. Lizett Durgé Ytterstad Telefon: 08-508 264 18 lizett.durge@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-11-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Detaljplan för Äldreboende mm på fastigheterna Guldheden 33:1, 33:3 och 754:22 inom stadsdelen Guldheden

Förprövning gällande planbesked för Detaljplan för Äldreboende mm på fastigheterna Guldheden 33:1, 33:3 och 754:22 inom stadsdelen Guldheden 2017-03-21 Diarienummer: 0707/16 FK Diarienummer: 2226/16 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: malin.haggdahl@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Detaljplan för Äldreboende mm

Läs mer

Förslag till beslut I fastighetsnämnden

Förslag till beslut I fastighetsnämnden Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-10-22 Diarienummer 5298/18 Handläggare Emely Magdalena Lundahl Telefon: 368 09 77 E-post: emely.magdalena.lundahl@fastighet.goteborg.se Medgivande att

Läs mer

Ny detaljplan för fastigheten Fräsen 2, Nytorp Start-PM

Ny detaljplan för fastigheten Fräsen 2, Nytorp Start-PM 1(5) SAMHÄLLSUTVECKLINGSKONTORET Annelie Mellin Ny detaljplan för fastigheten Fräsen 2, Nytorp Start-PM Bakgrund och förutsättningar Området Fastigheten Fräsen 2 är belägen i Nytorps industriområde direkt

Läs mer

Fastighet: Del av Lorensberg 706:32. Del av Lorensberg 706:10. Fastighetsägare: Göteborgs Stad/ fastighetskontoret

Fastighet: Del av Lorensberg 706:32. Del av Lorensberg 706:10. Fastighetsägare: Göteborgs Stad/ fastighetskontoret 2016-01-07 Diarienummer: 1424/15 Sophia Älfvåg Telefon: 031-368 17 29 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för bebyggelse vid Lorensbergsparken Begäran avser: Planbesked

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

Yttrande till byggnadsnämnden över förslag till detaljplan samråd för bostäder samt förskola vid Björkhöjdsskolan inom stadsdelen Tynnered

Yttrande till byggnadsnämnden över förslag till detaljplan samråd för bostäder samt förskola vid Björkhöjdsskolan inom stadsdelen Tynnered 1(5) Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-01-19 Diarienummer 0228/13 Verksamhetsområde/avdelning Helen Svenstam Telefon 365 57 87 E-post: helen.svenstam@ponf.goteborg.se Yttrande till byggnadsnämnden över förslag

Läs mer

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 207:8, Bävervägen 2

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 207:8, Bävervägen 2 2013-09-20 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2013/66-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 207:8, Bävervägen 2 Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Markanvisning för bussdepå vid radiomasten i Västra Frölunda

Markanvisning för bussdepå vid radiomasten i Västra Frölunda Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-05-16 diarienummer 1073/16 Strategisk planering Ulf Täng telefon 031-368 10 14 e-post: ulf.tang@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bussdepå vid radiomasten

Läs mer

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 3257/16

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 3257/16 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-10-24 diarienummer 3257/16 Strategisk planering Joel Blomgren telefon 031-368 12 12 e-post: joel.blomgren@fastighet.goteborg.se Ansökan om planbesked för bostäder

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12 och Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen

Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12 och Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2013-05-13 Handläggare: Ronnie Kristola Tfn 08-508 27 278 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12

Läs mer

2. Gatu- och fastighetskontoret ges i uppdrag att träffa markanvisningsavtal med Svenska Bostäder i enlighet med detta tjänsteutlåtande.

2. Gatu- och fastighetskontoret ges i uppdrag att träffa markanvisningsavtal med Svenska Bostäder i enlighet med detta tjänsteutlåtande. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2001-12-11 Handläggare: Yussuf Hassen Region Innerstad Projekt Hammarby Sjöstad Tel: 508 262 87 yussuf.hassen@hammarbysjostad.stockholm.se 2001-11-21 Handläggare:

Läs mer

Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska bostäder.

Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska bostäder. Dnr Sida 1 (7) 2014-03-07 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2014-04-03 Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Utfärdat: 2019-10-01 Johan Stenson Diarienummer: 0441/19 Telefon: 031-368 18 38 Aktbeteckning: 2-5527 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

2. Exploateringsnämnden ger kontoret i uppdrag att fortsätta utredningsarbetet (inriktningsbeslut).

2. Exploateringsnämnden ger kontoret i uppdrag att fortsätta utredningsarbetet (inriktningsbeslut). Andris Rozenbachs Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 270 25 andris.rozenbachs@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-03-14 Markanvisning för bostäder vid kv Glidet till Åke Sundvall

Läs mer

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 7504/16

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 7504/16 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-02-06 diarienummer 7504/16 Strategiska avdelningen Lars Johansson telefon 031-368 10 55 e-post: lars.johansson@fastighet.goteborg.se Ansökan om planbesked för

Läs mer

Ansökan om planbesked för bostäder och verksamheter, byggnaden LP17 i Lillhagsparken, inom stadsdelen Skogome

Ansökan om planbesked för bostäder och verksamheter, byggnaden LP17 i Lillhagsparken, inom stadsdelen Skogome Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-02-06 diarienummer 2782/16 Strategiska avdelningen Åsa Hüffmeier telefon 031-368 10 66 e-post: asa.huffmeier@fastighet.goteborg.se Ansökan om planbesked för

Läs mer

Oden 1 med flera, Ringstorp. Underlag för planuppdrag

Oden 1 med flera, Ringstorp. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Oden 1 med flera, Ringstorp Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med planändringen är att pröva möjligheten till förtätning

Läs mer

Start-PM. Ärendet Dnr MSN/2014:287. Planutskottet. Ändring av detaljplan för Kostern 6

Start-PM. Ärendet Dnr MSN/2014:287. Planutskottet. Ändring av detaljplan för Kostern 6 2014-06-05 Dnr MSN/2014:287 Planutskottet Start-PM Ändring av detaljplan för Kostern 6 Ärendet Baggeby centrum Fastighets AB har ansökt om en ändring av detaljplan för fastigheten Kostern 6 i Baggeby.

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Övre Hallegatan del av Jubileumssatsningen

Markanvisning för bostäder vid Övre Hallegatan del av Jubileumssatsningen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-01-18 diarienummer 1487/07 Avdelningen för strategisk planering Lars Johansson telefon 368 10 55 e-post: lars.johansson@fastighet.goteborg.se Markanvisning

Läs mer

Start-PM. Ärendet Kommunstyrelsen

Start-PM. Ärendet Kommunstyrelsen 2010-04-08 Kommunstyrelsen Start-PM Fråga om planuppdrag Detaljplan för del av Lidingö 9:159 (Motorgården), stadsdelen Gångsätra. Dnr MSN/2010:369 Ärendet Planens huvudsakliga syfte är att pröva möjligheten

Läs mer

Planbesked angående nya bostäder och hotell/vandrarhem inom fastigheten Kviberg 741:169

Planbesked angående nya bostäder och hotell/vandrarhem inom fastigheten Kviberg 741:169 Tjänsteutlåtande Till Byggnadsnämnden 2013-04-30 Diarienummer: 0560/12 Gunilla Haellquist Telefon: 031-368 17 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked angående nya bostäder och hotell/vandrarhem

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2014-11-03 Diarienummer: 0370/14 Aktbeteckning: 2-5266 Eva Carlfjord-Mattsson Telefon: 031-368 18 53 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan för

Läs mer

Placering av nytt församlingshem i Gustavsberg

Placering av nytt församlingshem i Gustavsberg Tjänsteskrivelse 2018-05-17 Handläggare Alva Herdevall Plan- och exploateringsavdelningen Kommunstyrelsens planutskott Placering av nytt församlingshem i Gustavsberg Förslag till beslut I detaljplanearbetet

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB. Sida 1 (6) 2015-12-18 E2015-03810 Handläggare Kamilla Karlsson 08-508 266 34 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Dnr Sida 1 (7) 2016-05-10 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2016-06-09 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Förslag

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2014-09-15 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-10-16 Exploateringsavtal med försäljning för bostäder inom Kabelverket 7 och 8 samt del av fastigheten Solberga

Läs mer

Fastighetskontoret. Markreservation för bostäder vid Välen park. Bakgrund

Fastighetskontoret. Markreservation för bostäder vid Välen park. Bakgrund Fastighetskontoret Markreservation för bostäder vid Välen park Bakgrund Området Aktuellt område för markreservation ligger utmed Näsetvägen och Reningsverksgatan ca 1 km från Frölunda torg. Området ligger

Läs mer

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (6) Johan Sjöström Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - PLANENS SYFTE Syftet

Läs mer

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf.

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Nils Tunving Ytterstad Telefon: 08-508 269 29 nils.tunving@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-08-21 Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Förslag

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom planarbetet för bostäder och förskola vid Merkuriusgatan inom stadsdelen Bergsjön - del av Jubileumssatsningen

Markanvisning för bostäder inom planarbetet för bostäder och förskola vid Merkuriusgatan inom stadsdelen Bergsjön - del av Jubileumssatsningen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2015-10-19 diarienummer 3351/15 Strategisk planering Joel Blomgren telefon 031-368 12 12 e-post: joel.blomgren@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder inom

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-05 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Datum Diarienumme Sida 2004-03-23 478/03 (FII 4761) 1/5 Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planområdet är i gällande

Läs mer

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-10-08 Byggnadsnämnden 2018-10-23 Diarienummer 0781/17 Handläggare Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 15 78 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se

Läs mer

Samråd om förslag till detaljplan för Vinjegatan invid fastigheten Norrmannen 11 m.fl. i Blackeberg

Samråd om förslag till detaljplan för Vinjegatan invid fastigheten Norrmannen 11 m.fl. i Blackeberg Bromma stadsdelsförvaltning Avdelning administration Tjänsteutlåtande Dnr 282-18-1.5.3. Sida 1 (5) 2018-07-19 SDN 2018-08-30 Handläggare Mikael Bohlin Telefon: 08-508 06 205 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6.

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6. Datum Diarienummer Sida 2007-10-30 0911/04 (FIIa 4942) 1/4 Detaljplan för BOSTÄDER PÅ ARVID LINDMANSGATAN inom stadsdelen Tolered i Göteborg SAMRÅDSUTLÅTANDE GENOMFÖRANDE Byggnadsnämnden beslöt 2004-09-28

Läs mer

Detaljplan Östra Eneby torg, Snödroppen 8 m.fl

Detaljplan Östra Eneby torg, Snödroppen 8 m.fl 1(5) Detaljplan Östra Eneby torg, Snödroppen 8 m.fl Ärendet Arcona har kontaktat kommunen med förfrågan om att upprätta ny detaljplan för att utreda förutsättningarna för att omvandla även östra sidan

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Sleipner 3, Ringstorp Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att komplettera befintlig

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Tönsberg 4 i stadsdelen Husby (LSS-boende, 6 st lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Tönsberg 4 i stadsdelen Husby (LSS-boende, 6 st lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2014-01-08 P L A N AV D E L N I N G E N Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Planbeskrivning. Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping ANTAGANDEHANDLING 1(11) tillhörande.

Planbeskrivning. Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping ANTAGANDEHANDLING 1(11) tillhörande. Planbeskrivning 1(11) tillhörande Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping den 8 mars 2019 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2019-05-14, 102 Laga kraft: 2019-06-17 sista

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder Dnr Sida 1 (7) 2017-11-06 Handläggare Therese Ericsson 08-508 266 12 Till Exploateringsnämnden 2017-12-07 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder

Läs mer

Dnr 2013/75-BN 213 Marie Ahnfors Tel Byggnadsnämnden. Detaljplan för Kettil 7 mfl (Sigmavaruhuset), City, Västerås

Dnr 2013/75-BN 213 Marie Ahnfors Tel Byggnadsnämnden. Detaljplan för Kettil 7 mfl (Sigmavaruhuset), City, Västerås 2014-01-14 Dnr 2013/75-BN 213 Marie Ahnfors Tel 021-39 32 94 Byggnadsnämnden Detaljplan för Kettil 7 mfl (Sigmavaruhuset), City, Västerås PLANUPPDRAG Syfte Detaljplanens syfte är att pröva möjligheten

Läs mer

2. Stena Fastigheter AB och Magnus Månsson Fastigheter AB får under två års tid en avgiftsfri markanvisning för bostäder vid Önneredsvägen.

2. Stena Fastigheter AB och Magnus Månsson Fastigheter AB får under två års tid en avgiftsfri markanvisning för bostäder vid Önneredsvägen. Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-11-27 diarienummer 4800/17 Strategiska avdelningen Åsa Huffmeier telefon 368 10 66 e-post: asa.huffmeier@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder vid

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Rebecca Kihlman Tfn: 08-508 27 519 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Läs mer

Inkom: Kompletta handlingar: år-mån-dag Örgryte-Härlanda Fastigheter: Sävenäs 747:68, 747:72, 747:137, 747:202, 748:6

Inkom: Kompletta handlingar: år-mån-dag Örgryte-Härlanda Fastigheter: Sävenäs 747:68, 747:72, 747:137, 747:202, 748:6 2015-12-11 Diarienummer: 1429/15 FK Diarienummer: 1636/15 Emir Aganovic Telefon: 031-368 16 08 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked gällande detaljplan för skola, bostäder och bostäder

Läs mer

Kv Vandringsmannen m.fl.

Kv Vandringsmannen m.fl. Planbesked 2018-03-06 Dnr: 2017:208 Kv Vandringsmannen m.fl. Ekhagen Jönköpings kommun Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas eller

Läs mer

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning 1(7) 2016-06-07 Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning Stockholms län Fastighetskartan Avgränsning av utredningsområdet ungefärligt markerat. 2(7) Begäran om planbesked Begäran om

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Stenyxan 8 m.m. i stadsdelen Norra Ängby (Ca 12 radhus)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Stenyxan 8 m.m. i stadsdelen Norra Ängby (Ca 12 radhus) TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr 2007-00566-54 Anna Gäderlund 2007-03-09 Tfn 08 508 262 69 anna.gaderlund@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Akalla 4:1 vid Rinkeby Allé/Hjulstavägen i Rinkeby till Micasa Fastigheter i Stockholm AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Akalla 4:1 vid Rinkeby Allé/Hjulstavägen i Rinkeby till Micasa Fastigheter i Stockholm AB Dnr Sida 1 (7) 2014-05-20 Handläggare Per-Eric S. Siljestam 08-508 275 37 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Akalla 4:1 vid Rinkeby Allé/Hjulstavägen

Läs mer

Planprövning i Innerstaden för kv Detektiven 19, planbesked

Planprövning i Innerstaden för kv Detektiven 19, planbesked 1 (5) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2015-02-13 Dnr Sbn 2014-560 Teknik- och samhällsbyggnadskontoret oger Stigsson Samhällsbyggnadsnämnden Planprövning i Innerstaden för kv Detektiven 19, planbesked

Läs mer

Förslag till beslut i stadsdelsnämnden Majorna-Linné

Förslag till beslut i stadsdelsnämnden Majorna-Linné Tjänsteutlåtande Utfärdat 2011-03-31 Diarienummer N135-0054/11 Utvecklingsavdelningen Ilona Stehn Telefon 365 80 00 (vxl) E-post: fornamn.efternamn@majornalinne.goteborg.se Yttrande angående program för

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 2 m m i stadsdelen Tensta

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 2 m m i stadsdelen Tensta STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-03-22 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 i stadsdelen Nälsta (Nälstabadet)

Startpromemoria för planläggning av delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 i stadsdelen Nälsta (Nälstabadet) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-04-19 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av delar av Vällingby

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Markanvisning för bostäder i östra Gårdsten del av Jubileumssatsningen

Markanvisning för bostäder i östra Gårdsten del av Jubileumssatsningen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2015-10-19 diarienummer 4940/15 Strategisk planering Kristin Cadier telefon 031-368 10 66 e-post: kristin.cadier@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder

Läs mer

Markanvisning till Wallenstam AB avseende område vid Carlandersplatsen

Markanvisning till Wallenstam AB avseende område vid Carlandersplatsen Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2010-06-14 Diarienummer 0417/08 Exploateringsavdelningen Christian Schiötz Telefon 031-368 10 60 E-post: christian.schiotz@fastighet.goteborg.se Markanvisning till

Läs mer

Kommunala beslut. Sida 2 av 7

Kommunala beslut. Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Figur 1 Planområdets ungefärliga läge (markeras med röd ring) BEHOVSBEDÖMNING en bedöms vara av begränsad betydelse och inte av allmänt intresse. Då planen också är förenlig med översiktsplanens

Läs mer

Förstudierapport för Österåkers gymnasium (Berga 6:162 m.fl.)

Förstudierapport för Österåkers gymnasium (Berga 6:162 m.fl.) Förstudierapport för Österåkers gymnasium (Berga 6:162 m.fl.) Projektbeställare Projektledare Fredrik Nestor Jessica Aoun Datum 2017-08-30 Version I Projekt-, ärendenr. KS 2017/0250 Innehållsförteckning

Läs mer

Markanvisning för förskola inom del av fastigheterna Bromsten 8:1, Bromsten 8:31 och Eskil 9 i Bromsten till SISAB.

Markanvisning för förskola inom del av fastigheterna Bromsten 8:1, Bromsten 8:31 och Eskil 9 i Bromsten till SISAB. Anna Savås Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 265 27 anna.savas@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-05-19 Markanvisning för förskola inom del av fastigheterna Bromsten 8:1, Bromsten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-19 Handläggare Carla Hedberg Telefon 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS

Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-09-13 272 Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS 2016-188 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer