Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom stadsdelen Krokslätt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom stadsdelen Krokslätt"

Transkript

1 Diarienummer 0692/ 14 FK Diarienummer: 3887/ 16 Malin Häggdahl Telefon: E-post: Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom stadsdelen Krokslätt Begäran avser: Planbesked Ärendet Inkom: Kompletta handlingar: SDN: Centrum Fastighet: Krokslätt 93:31, 93:36, 93:37 och 708:682 Sökande: BoLäget AB, Fastighetsförvaltningen Utlandagatan 39 (93:36, 93:37), Bonava Sverige AB och Göteborgs stad genom Fastighetskontoret Fastighetsägare: BoLäget AB (93:31), Fastighetsförvaltningen Utlandagatan 39 (93:36, 93:37), Göteborgs stad (708:682) Medgivande för del av fastigheten Krokslätt 708:682 finns Utdrag ur fastighetskartan 1 (10)

2 Ortofoto Intressentens syfte Åtgärder som föreslås är bygga ca 58 lägenheter i fyra flerbostadshus om 4 till 5 våningar med inredd vindsvåning på bergsplatån mellan Utlandagatan och Kopparslagaregatan. Tillfarten till området föreslås från Utlandagatan via två av sökandens fastigheter. Förslaget omfattar ca 5700 m 2 BTA. Ett tidigare förslag till bebyggelse på fastigheterna mot Utlandagatan har av stadsbyggnadskontoret bedömts möjligt att pröva i detaljplan. Ytterligare ett förslag till bebyggelse, som då även omfattade bostäder på bergsplatån med tillfart från Kopparslagaregatan, har bedömts av stadsbyggnadskontoret på förfrågan från fastighetskontoret Det senare förslaget sändes på remiss till SDF Centrum och Park- och naturförvaltningen. Det nu aktuella förslaget är en bearbetning av detta tidigare förslag där stadsbilden och tillfarten studerats om. Kopparslagare gatan Utlandagatan Förslag till situationsplan 2 (10)

3 Illustrationsmodell från sydost Modellbild från sydväst Modellbild från norr 3 (10)

4 Avstämning med andra förvaltningar Följande yttranden på förslaget 2015 har inkommit: Förslaget från 2015 från norr SDF Centrum Områdets tillgång är utsikten och grönskan. I SDF Centrum är det brist på tillgängliga bostäder både som BmSS, för stora familjer och som mellanboendeformer för äldre. Gemensamt för dessa är att de kräver en tillgänglig utemiljö vilket synes svårt att få till på denna tomt utan att förstöra kvaliteter för befintliga kringboende. Skisserna visar på att det dessutom verkar svårt att överhuvudtaget få till en tillgänglighet till de nya bostäderna. Skisserna visar en massiv bebyggelse som på många sätt är okänslig i ett såpass småskaligt område som denna del av Krokslätt. Den grönska som idag finns i form av större träd skulle också försvinna vilket är olyckligt. Både Fåglar och insekter behöver denna typ av naturområde. För att inte tala om barn. De bostäder som vi mest behöver i Centrum just nu kräver god tillgänglighet även utan bil, här blir lutningen på gångvägar till entréerna i brantaste laget. Solstudier och lokalklimat behöver utredas för att förstå om de nya miljöerna blir attraktiva och vad de gamla förlorar och förbättrar. Här krävs en genomtänkt dialoginsats, medborgardialog i flera steg. Räcker inte med en tjänstemannaanalys. Kommentar: Yttrandet avser förslaget från I det aktuella förslaget har exploateringen minskats något, ett hus har utgått och tillfarten ändrats till Utlandagatan. Park- och naturförvaltningen I denna del av staden är det ont om grönområden som inte är anlagda. Själva kullen har inga dokumenterade natur- eller sociotopvärden. Det står några större träd som bör kollas upp vad de är för sort och vilken storlek de har. Stora Härsjöplatsen är närmaste lekplats och grönyta. Kommentar: Yttrandet avser förslaget från Trafikkontoret In- och utfarten ska uppfylla kraven för sikt (5 meter x 30 meter). Lutningen på in- och utfarten bör vara 10 % (Vi kan acceptera 12 %). De sista fem metrarna på in- och utfarten får ha max 5 % lutning pga trafiksäkerhet. 4 (10)

5 Det ska finnas möjlighet att kunna bromsa in före utfarten i Utlandagatan, annars finns risk att bilen åker direkt ut i korsningen vid halka. Lutning på gångbana behöver vara 5 %. Vi kan inte acceptera 12 %. Vi kan acceptera 6 % som visas på andra sidan av området i illustrationen. Bredden på in- och utfarten behöver vara minst 5 meter. Kommentar: Yttrandet avser det aktuella förslaget. Förslaget är bearbetat efter trafikkontorets synpunkter. Kretslopp och vatten Området är väl försörjt med VA-ledningar. Kapaciteten behöver utredas, anslutning kan ske i Utlandagatan. Dricksvattenkapaciteten behöver ses över. Dagvattenfrågan bör utredas tidigt, dagvattenavrinning ska minimeras och dagvatten fördröjas, skyfall beaktas. Området ligger nära en berganläggning, vibrationsskapande arbete kan komma att få restriktioner och begränsningar. Avfallshantering ska omfatta fastighetsnära sortering. Kommentar: Yttrandet avser det aktuella förslaget. Bedömning av begäran Stadsbyggnadskontoret har tidigare bedömt och besvarat fastighetskontorets förfrågan från 2015 i en skrivelse till fastighetskontoret enligt då gällande rutiner. Bedömningen har inte behandlats i byggnadsnämnden. Förslaget från 2015 Utdrag ur bedömningen av förslaget 2015: Stadsbyggnadskontoret är medvetet om att förslaget till ny bebyggelse kan väcka starka känslor hos omkringboende men anser att det allmänna intresset av nya bostäder motiverar bebyggelse enligt Fastighetskontorets förfrågan. 5 (10)

6 Villkor för planläggning: Marken runt husen på bergsplatån, förutom eventuella uteplatser, ska vara tillgänglig för allmänheten. Uppvuxna träd ska i största möjlighet sparas. Nya byggnader ska utformas med stor respekt för omgivande bebyggelse. Området ska vara tillgängligt från både Kopparslagaregatan och Utlandagatan. Miljökonsekvenser p.g.a. tillkommande bebyggelse ska belysas. Stadsdelsförvaltningens krav på medborgardialog ska beaktas. Det nu aktuella förslaget är bearbetat på följande punkter: - Ett hus har utgått. - Höjdsättningen har ändrats så att byggnaderna följer terrängen med souterrängvåningar. - Tillfarten med bil har flyttats till Utlandagatan och utformats med separat gångbana. Gångförbindelsen från Kopparslagargatan föreslås även i fortsättningen vara gångväg. - Exploateringen har minskats något. - Parkering under mark har utgått, ledig plats i studenthemmet vid Utlandagatan kan disponeras. Det aktuella förslaget 6 (10)

7 Styrande dokument och tidigare beslut Kommunens översiktsplan anger Bebyggelseområde med grön- och rekreationsytor. I strategi för Utbyggnadsplanering ligger området inom Utvidgad innerstad, där förtätning kan ske genom flera små och medelstora kompletteringar. Gällande detaljplaner FIIac 2538 från 1946 och FIIac 4170 från 1994 anger Allmän plats park på bergsplatån och bostäder och kontor mot Utlandagatan. Genomförandetiderna har gått ut. För området gäller tomtindelning enligt fastighetsplaner FIIIa 1550 från 1931 och FIIIa 3987 från Tidigare fattande beslut av byggnadsnämnden: Detaljplan för ett tidigare förslag ingick i beslutet om startplanen för 2016 som Utlandagatan Krokslätt 93:31, 93:37 och 708:682. Ärendet har inte startat då de aktuella skisserna kom in som förfrågan om planbesked. Stadsmiljö Förfrågan innebär att ett allmänt naturområde på ett berg som är omgärdat av villor av varierande ålder och storlek tas i anspråk för nya flerbostadshus. Tre fastigheter inom kvartersmark omfattas även av det föreslagna projektet. Bergsplatåns stora kvalitet är utsikten och grönskan. Då området är något svårtillgängligt används det mer som utsiktsplats än rekreationsområde. Nya hus på bergsplatån påverkar närmiljön i villaområdet och kommer också att vara synliga från långt avstånd och därför måste placeringen av husen, hushöjder och gestaltning studeras och utformas med stor omsorg för att bli ett positivt inslag i stadsbilden. Planområdets läge, topografi och långsmala form gör att friliggande ganska smala lamellhus är lämpligare än sluten kvartersbebyggelse. Områdets läge i stadsdelen medför att bottenvåningarnas lokaler inte lämpar sig för kommersiell verksamhet. Trafik och parkering Området angörs med bil från Utlandagatan. Tillfarten är brant och lutar 8% enligt förslaget. Lutningen på in- och utfarten bör vara 10 %, 12% kan accepteras, fem meter närmast korsningen ska luta högst 5%. Tillfarten ska vara minst fem meter bred. Kraven på sikt måste uppfyllas. Förslaget bedöms uppfylla kraven. Tillfarten förutsätts ligga på kvartersmark. 7 (10)

8 Gångvägen från Kopparslagaregatan har en lutning på 6%, vilket kan accepteras av trafikkontoret ur tillgänglighetssynpunkt. Från Utlandagatan är området inte tillgängligt för gående enligt förslaget, den illustrerade gångbanan lutar 8% och är för brant. Bilparkering planeras i garage i studenthemmet på andra sidan Utlandagatan. Cykelparkering ska ordnas inom kvartersmark. Teknisk försörjning och mark Området kan anslutas till VA-ledning i Utlandagatan. Kapaciteten ses över, dagvatten utreds i tidigt skede. Hänsyn till en berganläggning ska tas. Området består av en isräfflad bergsplatå med uppvuxna träd. Förslaget innebär att stora delar av naturmiljön sprängs bort. Berghällar och uppvuxna träd ska i största utsträckning sparas och vara allmänt tillgängliga. Utbildningslokaler / bostäder med särskild service Stadsbyggnadskontoret bedömer att området inte är lämpat för förskola eller bostäder med särskild service. Sociala aspekter Förslaget innebär att fler bostäder byggs där kollektivtrafik, service och infrastruktur redan finns och bidrar något till blandad bebyggelse i området. En grön bergsplatå med utsikt försvinner till stor del. Bebyggelsen enligt förslaget bildar en egen bostadsgrupp på berget utan direktkontakt med de omgivande gatorna. Förslaget med storskalig bebyggelse i ett grannskap med villor och små flerfamiljshus ställer höga krav på utformning och gestaltning. Husens placering, hushöjder, stadsbilden i närmiljön och på långt håll måste studeras noggrant. Marken runt de föreslagna husen ska sparas som naturmiljö och vara allmänt tillgänglig som en mötesplats för boende i området. Här krävs en genomtänkt dialoginsats, en medborgardialog i flera steg. Miljökonsekvenser - underlag för behovsbedömning Ett av få naturområden i stadsdelen försvinner till stor del. Konsekvenser för den omgivande bebyggelsen som solbelysning mm ska anges. Solstudier av förslaget vid vårdagjämning: 8 (10)

9 Kl 9:00 Kl 13:00 Kl 16:00 Projektet bedöms preliminärt inte föranleda betydande miljöpåverkan. Miljökvalitetsnormer Hur miljökvalitetsnormer påverkas av projektet behöver diskuteras men det bedöms preliminärt inte vara ett problem. Trafikbuller Stadsbyggnadskontoret bedömer att det finns förutsättningar att klara gällande riktvärden. Genomförande Ett planarbete i ett äldre villaområde innebär omfattande dialoger med de kringboende grannarna. Två fastighetsplaner måste upphävas i samband med planarbetet. Ekonomi för planarbetet Planarbetet kan utföras inom kontorets budget. Planavtal kommer att tecknas med intressent. 9 (10)

10 Beslutsgrund Förslaget följer strategin för utbyggnadsplanering och översiktsplanens inriktning med fler bostäder där kollektivtrafik, service och infrastruktur redan finns men följer inte grönstrategin. Planen bidrar till bostadsförsörjningen och ökar något blandningen av bebyggelse. Planarbetet bedöms vara relativt resurskrävande, ett omfattande dialogarbete behövs. Exploateringsekonomin bedöms vara i balans. Ärendet är relativt lågt prioriterat i förhållande till stadens mål- och inriktningsbeslut. Slutsats: kommunens motivering för planbesked Stadsbyggnadskontoret bedömer att det allmänna intresset av nya bostäder motiverar att pröva förslaget i detaljplan. Läget på ett berg omgivet av äldre villabebyggelse ställer höga krav på utformning och gestaltning. Husens placering, hushöjder, stadsbilden i närmiljön och på långt håll måste studeras noggrant i ett fortsatt planarbete. Tillfarten är brant och måste utformas enligt trafikkontorets krav på tillgänglighet och trafiksäkerhet. Planområdets läge, topografi och långsmala form gör att friliggande ganska smala lamellhus är lämpligare än sluten kvartersbebyggelse. Områdets läge i stadsdelen medför att bottenvåningarnas lokaler inte lämpar sig för kommersiell verksamhet. Här krävs en genomtänkt medborgardialog i flera steg. Villkor för planläggning: Uppvuxna träd och berghällar ska i största utsträckning sparas. Marken runt husen på bergsplatån, förutom eventuella uteplatser, ska vara tillgänglig för allmänheten. Nya byggnader ska utformas med stor respekt för omgivande bebyggelse. Området ska vara tillgängligt från både Kopparslagaregatan och Utlandagatan. Miljökonsekvenser p.g.a. tillkommande bebyggelse ska belysas. Stadsdelsförvaltningens krav på medborgardialog ska beaktas. Förslag till beslut Planbesked Startplaneår: 2020 Positivt Malin Häggdahl Planarkitekt Bilaga: Solstudier för förslaget. 10 (10)

Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö 2017-03-27 Diarienummer: 0484/ 16 Stefan Rosén Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö Begäran avser:

Läs mer

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan inom stadsdel Majorna

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan inom stadsdel Majorna 2016-09-27 Diarienummer: 1167/ 15 FK Diarienummer: 0789/ 16 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan

Läs mer

Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder inom stadsdelen Sävenäs

Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder inom stadsdelen Sävenäs 2015-05-12 Diarienummer: 0600/14 FK Diarienummer: 6044/14 Klas Svanbom Telefon: 031-368 17 47, tisdag och torsdag E-post: klas.torbjorn.svanbom@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder

Läs mer

Inkom: Kompletta handlingar: Västra Göteborg Fastighet: Önnered 54:1, 56:1, 58:1, Fiskebäck 756:65

Inkom: Kompletta handlingar: Västra Göteborg Fastighet: Önnered 54:1, 56:1, 58:1, Fiskebäck 756:65 2015-09-14 Diarienummer: 0645/15 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning angående skola och bostäder m.m. vid Önneredsvägen inom stadsdelarna Fiskebäck

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan (Älvsborg 270:13), inom stadsdelen Älvsborg

Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan (Älvsborg 270:13), inom stadsdelen Älvsborg 2018-03-26 Diarienummer: 0594/17 Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 81578 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan

Läs mer

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset 2015-05-19 Diarienummer: 0457/14 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Detaljplan för Äldreboende mm på fastigheterna Guldheden 33:1, 33:3 och 754:22 inom stadsdelen Guldheden

Förprövning gällande planbesked för Detaljplan för Äldreboende mm på fastigheterna Guldheden 33:1, 33:3 och 754:22 inom stadsdelen Guldheden 2017-03-21 Diarienummer: 0707/16 FK Diarienummer: 2226/16 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: malin.haggdahl@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Detaljplan för Äldreboende mm

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24 inom stadsdelen Gårdsten

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24 inom stadsdelen Gårdsten 2017-06-20 Diarienummer: 0196/ 17 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö 3:159 inom stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö 3:159 inom stadsdelen Styrsö 2017-02-16 Diarienummer: 1488/15 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö

Läs mer

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1451/15

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1451/15 2016-06-21 Diarienummer: 1451/15 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 177:5 inom stadsdel

Läs mer

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1210/ 15

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1210/ 15 2016-06-21 Diarienummer: 1210/ 15 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande Detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:8 inom stadsdel

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön 2016 10-27 Diarienummer: 0459/16 FK Diarienummer: 5095/15 Klas Svanbom Telefon: 031-368 17 47 E-post: klas.torbjorn.svanbom@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget

Läs mer

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2019-08-21 Byggnadsnämnden 2019-08-27 Diarienummer 0545/19 Handläggare Frida Kjäll/Disa Pettersson Telefon: 031-368 19 98 E-post: frida.kjall@sbk.goteborg.se

Läs mer

Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve

Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve 2017-11-23 Diarienummer: 1595/15 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve Begäran avser: Planbesked

Läs mer

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:9 inom stadsdel Älvsborg

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:9 inom stadsdel Älvsborg 2016-06-21 Diarienummer: 1514/15 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:9 inom stadsdel

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6 med flera) inom stadsdelen Kungsladugård

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6 med flera) inom stadsdelen Kungsladugård 2018-11-12 Diarienummer: 0476/18 Nathalie Mair Telefon: 031-368 18 02 E-post: nathalie.mair@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6

Läs mer

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder och möteslokaler vid Kompassgatan (Olivedal 32:6) inom stadsdelen Olivedal

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder och möteslokaler vid Kompassgatan (Olivedal 32:6) inom stadsdelen Olivedal 2018-12-04 Diarienummer: 0505/18 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder och möteslokaler vid Kompassgatan (Olivedal

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutar i ärendet, varefter besked lämnas.

Byggnadsnämnden beslutar i ärendet, varefter besked lämnas. 2015-03-25 Diarienummer: 0607/15 Maria Lissvall Telefon: 031-368 17 63 E-post: maria.lissvall@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för kontor på fastigheten Gårda 18:19 och 18:22 inom stadsdelen

Läs mer

Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs

Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs 2016-03-29 Diarienummer: 0972/15 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs Begäran

Läs mer

Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen Styrsö 2015-09-08 Diarienummer: 0782/03 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered 2017-04-20 Diarienummer: 0706/16 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered

Läs mer

Ändring genom tillägg till detaljplan för Fredriksberg 14, Rudboda

Ändring genom tillägg till detaljplan för Fredriksberg 14, Rudboda 2015-02-13 Dnr MSN/2014:1421 Planutskottet Start-PM Ändring genom tillägg till detaljplan för Fredriksberg 14, Rudboda Ärendet Fastighetsägaren för Fredriksberg 14 har ansökt om en ändring genom tillägg

Läs mer

Gamlestaden 34:3, 740:7, 740:36. Fastighetsägare: Bostads Poseidon AB samt Göteborg Stad

Gamlestaden 34:3, 740:7, 740:36. Fastighetsägare: Bostads Poseidon AB samt Göteborg Stad 2016-03-21 Diarienummer: 0555/14 Karin Fäldner Telefon: 031-368 19 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för bostäder vid Gamlestadsvägen och Brettegatan inom stadsdel

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16. Fredrik Söderberg Telefon: E-post:

Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16. Fredrik Söderberg Telefon: E-post: 2017-05-24 Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för cirkulationsplats samt gångoch

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom planarbetet för bostäder och förskola vid Merkuriusgatan inom stadsdelen Bergsjön - del av Jubileumssatsningen

Markanvisning för bostäder inom planarbetet för bostäder och förskola vid Merkuriusgatan inom stadsdelen Bergsjön - del av Jubileumssatsningen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2015-10-19 diarienummer 3351/15 Strategisk planering Joel Blomgren telefon 031-368 12 12 e-post: joel.blomgren@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder inom

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

Start-PM. Ärendet Dnr MSN/2014:287. Planutskottet. Ändring av detaljplan för Kostern 6

Start-PM. Ärendet Dnr MSN/2014:287. Planutskottet. Ändring av detaljplan för Kostern 6 2014-06-05 Dnr MSN/2014:287 Planutskottet Start-PM Ändring av detaljplan för Kostern 6 Ärendet Baggeby centrum Fastighets AB har ansökt om en ändring av detaljplan för fastigheten Kostern 6 i Baggeby.

Läs mer

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-10-08 Byggnadsnämnden 2018-10-23 Diarienummer 0781/17 Handläggare Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 15 78 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby. Remiss av planförslag samt markanvisning för bostäder till Familjebostäder.

Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby. Remiss av planförslag samt markanvisning för bostäder till Familjebostäder. Lizett Durgé Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 18 lizett.durge@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-04-22 Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning inom fastigheten Gubbängen 1:1 i stadsdelen Farsta (cirka 40 st studentlägenheter).

Startpromemoria för planläggning inom fastigheten Gubbängen 1:1 i stadsdelen Farsta (cirka 40 st studentlägenheter). Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-02-24 Handläggare Mattias Olsson Telefon 08-508 27 261 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning inom fastigheten

Läs mer

Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS

Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-09-13 272 Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS 2016-188 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

Planbesked för Elefanten 19

Planbesked för Elefanten 19 1 (3) Ärende 25 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-05-16 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Planbesked för Elefanten 19 Diarienummer: SBN-2016-02355 Fastighet: Elefanten 19 Sammanfattning av ärendet

Läs mer

Oden 1 med flera, Ringstorp. Underlag för planuppdrag

Oden 1 med flera, Ringstorp. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Oden 1 med flera, Ringstorp Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med planändringen är att pröva möjligheten till förtätning

Läs mer

Planbesked Dnr: 2017:192. Område. Kv Hackspetten 7. Väster Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked

Planbesked Dnr: 2017:192. Område. Kv Hackspetten 7. Väster Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked Planbesked 2018-02-05 Dnr: 2017:192 Område Kv Hackspetten 7 Väster Jönköpings kommun Underlag för Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö

Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö 2017-05-26 Diarienummer: 0743/16 Eva Sigurd Telefon: 031-368 17 49 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö Begäran avser: Planbesked

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-05 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby

Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby 2015-08-18 Dnr MSN/2015:673 Planutskottet Start-PM Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby Ärendet Ägaren till Holmia 9 (Villa Solgården) har sökt planbesked i syfte att ändra användning

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Sleipner 3, Ringstorp Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att komplettera befintlig

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen Sundby (2 parhus)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen Sundby (2 parhus) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-29 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen

Läs mer

Granskning av detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan inom stadsdelarna Kyrkbyn och Bräcke. Handling: Stadsbyggnadskontorets tjänsteutlåtande.

Granskning av detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan inom stadsdelarna Kyrkbyn och Bräcke. Handling: Stadsbyggnadskontorets tjänsteutlåtande. Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-10-25 Granskning av detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan inom stadsdelarna Kyrkbyn och Bräcke 457, dnr 0643/12 Ovan nämnda detaljplan inom stadsdelarna

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

Kort sammanfattning Dialogmöte 24 november Gällande bebyggelse på Robertshöjdsgatan/Smörslottsgatan

Kort sammanfattning Dialogmöte 24 november Gällande bebyggelse på Robertshöjdsgatan/Smörslottsgatan Kort sammanfattning Dialogmöte 24 november 2016 Gällande bebyggelse på Robertshöjdsgatan/Smörslottsgatan 250 nya bostäder i olika boendeformer Den 24 november genomfördes dialogmöten med drygt 150 anmälda

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2017-06-19 Handläggare Inger Bogne Telefon: 08-50815450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-08-24 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan

Läs mer

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf.

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Nils Tunving Ytterstad Telefon: 08-508 269 29 nils.tunving@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-08-21 Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Förslag

Läs mer

Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen Angered

Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen Angered 2017-03-21 Diarienummer: 0885/ 16 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: frida.stenberg@sbk.goteborg.se Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen (3 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen (3 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-03-14 Handläggare: Johan Filipsson Tfn 08-50827252 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen

Läs mer

Inkom: Kompletta handlingar: år-mån-dag Örgryte-Härlanda Fastigheter: Sävenäs 747:68, 747:72, 747:137, 747:202, 748:6

Inkom: Kompletta handlingar: år-mån-dag Örgryte-Härlanda Fastigheter: Sävenäs 747:68, 747:72, 747:137, 747:202, 748:6 2015-12-11 Diarienummer: 1429/15 FK Diarienummer: 1636/15 Emir Aganovic Telefon: 031-368 16 08 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked gällande detaljplan för skola, bostäder och bostäder

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan inom stadsdelen Gårdsten

Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan inom stadsdelen Gårdsten Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-09-25 diarienummer 5060/16 Strategiska avdelningen Karin Darj telefon 368 11 99 e-post: karin.darj@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Förslag till beslut 1. Fastighetskontoret får i uppdrag att ansöka om planbesked för 200 bostäder med mera vid Skanstorget inom stadsdelen Haga.

Förslag till beslut 1. Fastighetskontoret får i uppdrag att ansöka om planbesked för 200 bostäder med mera vid Skanstorget inom stadsdelen Haga. Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-10-24 diarienummer 7074/15 Strategisk planering Joel Blomgren telefon 031-368 12 12 e-post: joel.blomgren@fastighet.goteborg.se Ansökan om planbesked för bostäder

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning 1(7) 2016-06-07 Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning Stockholms län Fastighetskartan Avgränsning av utredningsområdet ungefärligt markerat. 2(7) Begäran om planbesked Begäran om

Läs mer

Förslag 2 Höjdplatå i grönområdet

Förslag 2 Höjdplatå i grönområdet Cecilia Sjölin Examensarbete 2004 Södra Guldheden Förslag 2 Höjdplatå i grönområdet Nytt parkeringsdäck (II vån) Befintlig bollplan Beskrivning av platsen Förslaget innebär att man bebygger en del av grönområdet,

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande Ytterstadsavdelningen 2007-03-09 Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 Fax 08-508 266 72 martin.schroder@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Begäran om planbesked för fastigheten Baggensudden 7:8, Vikingavägen 17, Fisksätra-Saltsjöbaden

Begäran om planbesked för fastigheten Baggensudden 7:8, Vikingavägen 17, Fisksätra-Saltsjöbaden 2014-05-12 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2013/148-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för fastigheten Baggensudden 7:8, Vikingavägen 17, Fisksätra-Saltsjöbaden Förslag till beslut Miljö-

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket 4 i Rotebro Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje.

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge START-PM Uppdrag Författare Dnr Sida Vinkelhaken 2 Annelie Mellin SBN 2016/110-20 Sida 1 av 7 Innehåll 1. Uppdragsbeskrivning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2

Läs mer

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Louise Granér 2016-05-16 PBN 2015-306 Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning Detaljplan för Bälinge skola BEHOVSBEDÖMNING FÖR MILJÖBEDÖMNING

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Aron 27, Gustavslund, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att komplettera fastighetens användning som

Läs mer

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje. Koncept

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kadetten 29 (skola, kontor, bostäder, centrumändamål, parkering)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kadetten 29 (skola, kontor, bostäder, centrumändamål, parkering) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2019-04-25 Handläggare Daniel Sjöborg Telefon 08-508 27 171 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kadetten 29 (skola,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Datum Diarienumme Sida 2004-03-23 478/03 (FII 4761) 1/5 Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planområdet är i gällande

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov

Läs mer

Diarienummer: 0847/16 FK Diarienummer: 7074/15. Malin Häggdahl Telefon: E-post:

Diarienummer: 0847/16 FK Diarienummer: 7074/15. Malin Häggdahl Telefon: E-post: 2017-05-23 Diarienummer: 0847/16 FK Diarienummer: 7074/15 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: malin.haggdahl@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder och förskola på Skanstorget

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2018-02-09 Handläggare Amr Balah Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen

Läs mer

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Elin Eriksson 2014-11-21 2013-002330 Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning Detaljplan för del av kv. Birka BEHOVSBEDÖMNING FÖR MILJÖBEDÖMNING

Läs mer

Diarienummer: 1011/ 15. Jan Aleby Telefon: E-post:

Diarienummer: 1011/ 15. Jan Aleby Telefon: E-post: 2016-03-04 Diarienummer: 1011/ 15 Jan Aleby Telefon: 031-368 17 81 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder på Tolered 185:1 inom stadsdelen Lundby Begäran

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/025 Ludvig Lundgren 2007-0-18 SBN/2006:186 Laga kraft 2007-05-2 Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Farao m m inom stadsdelen Råsunda, upprättad i april

Läs mer

Detaljplan för Fiskalen 3 inom Östermalm i Borlänge kommun, Dalarnas län. Planbeskrivning. Upprättad i juli /

Detaljplan för Fiskalen 3 inom Östermalm i Borlänge kommun, Dalarnas län. Planbeskrivning. Upprättad i juli / Diarienr Plan nr 2014/1503 571 Antagande BN 2016-11-21 Laga Kraft 2016-12-19 Detaljplan för Fiskalen 3 inom Östermalm i Borlänge kommun, Dalarnas län Upprättad i juli 2016 HANDLINGAR Planhandlingarna består

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12 och Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen

Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12 och Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2013-05-13 Handläggare: Ronnie Kristola Tfn 08-508 27 278 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Övre Hallegatan del av Jubileumssatsningen

Markanvisning för bostäder vid Övre Hallegatan del av Jubileumssatsningen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-01-18 diarienummer 1487/07 Avdelningen för strategisk planering Lars Johansson telefon 368 10 55 e-post: lars.johansson@fastighet.goteborg.se Markanvisning

Läs mer

PROGRAM FÖR KORTEDALA TORG

PROGRAM FÖR KORTEDALA TORG PROGRAM FÖR KORTEDALA TORG Samrådshandling augusti 2010 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund 3 Programområdet Förutsättningar 5 Handel på torget Kulturhistoriskt värdefull miljö Kommunikationer och parkering

Läs mer

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 2011-188-1.5.3. SID 1 (5) 2011-03-21 Handläggare: Leila Massih Telefon: 08-508 09 021 Till Östermalms stadsdelsnämnd

Läs mer

SOCIAL KONSEKVENSANALYS FÖR GRÅBERGET Stadsbyggnadskontoret

SOCIAL KONSEKVENSANALYS FÖR GRÅBERGET Stadsbyggnadskontoret SOCIAL KONSEKVENSANALYS FÖR GRÅBERGET Stadsbyggnadskontoret 2011-02-11 SAMMANFATTNING Identitet Nivåskillnaden och de många grönytorna gör att Gråberget upplevs som en avskild del i Majorna och enligt

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder Dnr Sida 1 (7) 2017-11-06 Handläggare Therese Ericsson 08-508 266 12 Till Exploateringsnämnden 2017-12-07 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder

Läs mer

Förslag till detaljplan för fastigheten Skridskon 1 i stadsdelen Västertorp

Förslag till detaljplan för fastigheten Skridskon 1 i stadsdelen Västertorp Sida 1 (6) 2019-06-11 Handläggare Sebastian Rigi Telefon: 085082203843 Till stadsdelsnämnd 2019-08-29 Förslag till detaljplan för fastigheten Skridskon 1 i stadsdelen Västertorp Svar till stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-01-21 Handläggare: Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt

Läs mer

Plandata Planområdets läge och areal Planområdet är beläget norr och väster om Segelvägen i stadsdelen Dalgången och omfattar c:a 6000 kvadratmeter.

Plandata Planområdets läge och areal Planområdet är beläget norr och väster om Segelvägen i stadsdelen Dalgången och omfattar c:a 6000 kvadratmeter. DNR C 2/2003 ANTAGANDEHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE DETALJPLAN FÖR OMRÅDE VID SEGELVÄGEN omfattande del av fastigheten Oxelö 8:20 Oxelösunds kommun, Södermanlands län PLANBESKRIVNING Planens syfte och

Läs mer

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning KONTORET FÖR SAMHÄLLSUTVECKLING Handläggare: Datum: Diarienummer: Johan Spåre 2012-05-07 2012/20200-1 Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning Planansökan för kv Diset BEHOVSBEDÖMNING FÖR MILJÖBEDÖMNING

Läs mer

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 207:8, Bävervägen 2

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 207:8, Bävervägen 2 2013-09-20 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2013/66-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 207:8, Bävervägen 2 Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB. Sida 1 (6) 2015-12-18 E2015-03810 Handläggare Kamilla Karlsson 08-508 266 34 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Ekebacken på fastigheten Angered 7:16 inom stadsdelen Angered

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Ekebacken på fastigheten Angered 7:16 inom stadsdelen Angered 2017-04-10 Diarienummer: 0601/ 16 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: frida.stenberg@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Ekebacken på fastigheten Angered 7:16

Läs mer

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 88:1, Alphyddevägen 1-7 på Sicklaön, Nacka kommun

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 88:1, Alphyddevägen 1-7 på Sicklaön, Nacka kommun 2013-03-04 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2012/161-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 88:1, Alphyddevägen 1-7 på Sicklaön, Nacka kommun Förslag till beslut Miljö-

Läs mer

Planbesked Dnr: 2016:314. Tahe 1:102. Tahe, Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked

Planbesked Dnr: 2016:314. Tahe 1:102. Tahe, Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked Planbesked 2017-02-07 Dnr: 2016:314 Tahe 1:102 Tahe, Jönköpings kommun Underlag för Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas eller förändras

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gubbängen 1:1 vid Tisdagsvägen i Hökarängen till Besqab

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gubbängen 1:1 vid Tisdagsvägen i Hökarängen till Besqab Dnr Sida 1 (7) 2015-08-21 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2015-09-24 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gubbängen 1:1 vid Tisdagsvägen i Hökarängen till Besqab

Läs mer

Stadsbyggnadsdirektör

Stadsbyggnadsdirektör Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-11-22 BN 2016-12-20 Diarienummer 0343/12 Planavdelningen Silvia Orrego Briceño Telefon 031-368 15 16 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Samråd om detaljplan för bostäder,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-10-05 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-07-02 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran

Läs mer