Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö"

Transkript

1 Diarienummer: 0743/16 Eva Sigurd Telefon: E-post: Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö Begäran avser: Planbesked Ärendet Inkom: Kompletta handlingar: SDN: Örgryte-Härlanda Fastighet: Bö 76:40 Sökande: Arne Eskilssons Fastigheter Fastighetsägare: Joel Eskilsson Intressentens syfte Åtgärder som föreslås är att riva ett befintligt enbostadshus från 1950-talet och ersätta det med ett flerbostadshus med 15 lägenheter för unga och äldre i storlekarna 1-4 rum och kök. Förslaget innebär en byggnadsarea på ca 400kvm. Boarean blir ca 900kvm fördelad på tre våningar där bottenvåningen är i suterräng. Då fastigheten är kuperad innebär förslaget att det blir två fulla våningar åt väster och tre fulla våningar åt öster. Förslaget visar ett trappat hus med två trapphus med hiss. Föreslagen fördelning på lägenheter är 2 st 1rok, 11 st 2rok och 2 st 4 rok. Intressenten är öppen för justeringar för att t.ex. tillgodose den typ av bostäder som det finns behov av i området. Parkering anordnas både ute och i garage i husets bottenvåning där även cykelförråd får plats. 1 (7)

2 Foto med enfamiljshuset som föreslås rivas Avstämning med andra förvaltningar Ärendet har sänts till Göteborg Energi, Kretslopp och vatten, Kulturförvaltningen, Lokalförvaltningen, Lokalsekretariatet, Miljöförvaltningen, Social Resursförvaltningen och Stadsdelsförvaltningen (SDF) Örgryte-Härlanda för eventuellt yttrande. Följande yttranden har inkommit: Göteborg Energi Nät AB (GENAB) meddelar att transformatorkapaciteten i området är hårt ansträngd. För att klara elförsörjningen inom området kommer en ny transformatorstation behöva byggas för att försörja de tillkommande byggnaderna. Deras förslag är att finna en gemensam lösning med den detaljplan som tas fram vid Danska Vägen och som innefattar bland annat Örgryte hotell och Katolska skolan. I detaljplaneringen behöver man räkna med en yta för transformatorstation. Stationen behöver ligga centralt i området. Med hänvisning till översvämningsrisker ska en sådan station ligga på minsta höjd +2,8 m RH 2000 och ligga i marknivå. Kan inte placeras i källare. Fristående station är att föredra gentemot inbyggda. När stationen är inbyggd kan problem med magnetfält uppstå och brandskyddsregler gör att en yta på kvadratmeter krävs. En fristående station klarar sig med cirka 20 kvadratmeter. Göteborg Energi Nät AB (GENAB) har inga synpunkter. Göteborg Energi GothNet AB har inga ledningskonflikter och inget att erinra. De är intresserade av att delta i kommande projektering för att eventuellt tillgodose behovet av fibertjänster inom detaljplanen. 2 (7)

3 Kretslopp och vatten Ledningsutbyggnad Planområdet ligger inom Kretslopp och vattens högzon för dricksvatten vilket innebär att kapaciteten kan vara begränsad. Kapaciteten på samtliga befintliga ledningsnät behöver ändå utredas i ett senare skede. Om kapaciteten bedöms vara god kan anslutning ske till allmänt VA-ledningsnät i Skogshyddegatan och i annat fall behöver möjligheterna att öka kapaciteten ses över. Dagvatten och skyfall Dagvattenavrinningen bedöms öka vid planens genomförande eftersom andelen hårdgjord yta kommer öka. Planen ska sträva efter att minimera dagvattenavrinning och fördröjning och rening av dagvattnet ska lösas inom fastigheten enligt Kretslopp och vattens och miljöförvaltningens krav. Delar av Skogshyddegatan bedöms översvämmas till ett vattendjup upp till 0,3 meter vid ett klimatanpassat 100-årsregn, se figur. Det är viktigt att framkomlighet och byggnadsfunktion inte påverkas av stående vatten utan att fria vattenvägar skapas vid ett skyfall så att vatten leds bort och fördröjs på lämplig plats. För att framkomlighet till byggnader ska vara möjlig under skyfall ska höjdsättningen utarbetas så att maximalt 20 cm vatten blir stående på vägar och stråk fram till byggnadsentréer vid ett klimatanpassat 100-års regn. Avfall För att avfallsfordon ska kunna angöra trafiksäkert till fastigheten behöver vändytan intill planen dimensioneras för LOS-fordon. Kulturförvaltningen har inget att erinra mot att pröva förslaget i en ny detaljplan. Befintlig byggnad, som föreslås rivas, anses inte ha särskilt höga kulturhistoriska kvaliteter och fastigheten ligger inte heller i en omgivning som har särskilt höga kulturhistoriska värden. Lokalförvaltningen har inga synpunkter Lokalsekretariatet För BmSS är det angeläget att det inte är institutionsliknande förhållanden. Ett nytt flerfamiljshus på den intilliggande tomten har både för och nackdelar. BmSS-byggnaden kommer inte att i storlek avvika från de andra husen på samma sätt om det finns ytterligare ett större hus, vilket är en fördel. Men det föreslagna huset är betydligt större volym än det BmSS som staden vill bygga. Det är från de skisser som bifogas svårt att avgöra hur det föreslagna huset kommer att förhålla sig till omgivningarna och hur anpassningen till topografin är 3 (7)

4 tänkt. Om det kommer bostäder nära med sina enda fönster mot en ganska näraliggande fasad så finns det risk för svårhanterlig insyn. Miljöförvaltningen anser att ett positivt planbesked kan ges under förutsättning att våra synpunkter nedan beaktas i planarbetet. Luftkvalitet Miljöförvaltningen bedömer att luftutredning inte krävs för planen. De senaste åren har inte några kontinuerliga mätningar utförts i området. I de senaste spridningsberäkningar som gjorts för luftkvaliteten (för år 2014) ligger halterna för kvävedioxid under de nivåer som kan motivera en utredning. Tidigare års beräkningar har något högre halter, men bedömningen är ändå att det inte finns risk för överskridande av gällande gränsvärden. En viktig anledning till bedömningen är att samtliga spridningsberäkningar som gjorts inte tar hänsyn till topografi, vilket medför att påverkan från Kungsbackaleden (E20/E6), som ligger mycket lägre, är överskattad. Att halterna avtar snabbt i området med ökat avstånd öster om leden bekräftas också av nyligen gjorda s.k. passiva mätningar längs sluttningen från Kungsbackaleden upp mot Prospect Hill-gatan. Mätningarna visade att kvävedioxidhalterna avtog snabbt med höjden. Halterna på Prospect Hillgatan var 60 procent lägre jämfört med de kontinuerliga mätningarna på Gårda, vilket innebär att både MKN och miljömålet klaras där. Naturmiljö Planen gränsar till ett naturområde där naturvärden i första hand är knutna till grova ädellövträd. Om det blir aktuellt att träd tas ned är det viktigt att stockarna lämnas kvar i intilliggande skogsområde som död ved, detta för att minimera påverkan på biologisk mångfald. Störningar De planerade bostäderna ligger nära fotbollsplanen Överåsvallen vilket medför risk för störningar från buller samt från belysning kvällstid. Verksamheten som bedrivs på fotbollsplanen bör inte överskrida de riktvärden vid bostäder som finns beskrivna i Naturvårdsverkets vägledning för industri- och annat verksamhetsbuller. Belysning på idrottsplatser kan om den utformas eller riktas fel orsaka sken som orsakar bländning i närliggande bostäder. Påverkan från buller och ljus behöver beskrivas i planarbetet för att säkerställa att störningar inte sker. SDF Örgryte-Härlanda svarar utifrån deras lokala utvecklingsprogram (LUP). I LUP ser de positivt på byggnation av bostäder i stadsdelen. I primärområde Överås, som planbeskedet inryms i, beskriver LUP att det behövs en förbättrad kollektivtrafikförsörjning och att det är önskvärt att bygga hyresrätter i allmännyttans regi. Området angränsar till primärområde Lunden där det i LUP framgår att det finns behov av att utjämna utbudet av lägenhetsstorlekar vid ny- eller ombyggnation. Området har en hög andel bostäder i storleken 1-2 rum och kök. Fler större bostäder ökar möjligheterna till kvarboende. Trafikkontoret Anser att det är olämpligt med backrörelser över trottoaren och menar att parkering bör lösas på annat sätt på tomten. 4 (7)

5 Bedömning av begäran Styrande dokument och tidigare beslut Kommunens översiktsplan anger bebyggelseområde med grön- och rekreationsytor som markanvändning, en blandning av bostäder och icke störande verksamheter är önskvärd. Gällande detaljplan, 1480-II 2631 anger att fristående bostadshus med högst två bostäder får uppföras. Genomförandetiden har gått ut. Enligt Göteborgs strategi för utbyggnadsplanering är Lunden ett område som är tänkt för förtätning. Stadsmiljö Fastigheten ligger i en del av Lunden med mestadels stora en- till tvåfamiljshus, med inslag av större flerfamiljshus och är omgiven av mindre skogspartier. De flesta omgivande byggnader är i funktionalistiskt stil men inte enhetliga till sin utformning och färgsättning. Det är nära till mataffär och skolor och med buss tar man sig lätt till Redbergsplatsen med ett stort utbud av service. Trafik och parkering Enligt Göteborgs parkeringspolicys krävs för de föreslagna 950 BTA bostäder 6 st bilplatser och 34 cykelplatser. Mataffär finns inom 500 meter vid Sankt Pauligatan. Vid Danska Vägen, 600 meter bort finns även en del service i form av bank och restaurang. Fastigheten ligger i ett befintligt villaområde, utbyggt med trottoarer och gångstråk. Cykelbana till Redbergsplatsen och Sankt Sigfrids Plan finns längs Danska Vägen. Markparkering på fastigheten måste anordnas så att backrörelser över trottoaren, som ingår i befintlig skolväg, inte blir aktuella. Teknisk försörjning och mark Exploateringen kan innebära att kapaciteten i både dricksvatten-, avlopp- och elnät behöver utökas. I och med flertalet detaljplaner längs Danska Vägen precis kommer detta sannolikt ändå att behöva göras. Stadsbyggnadskontorets geolog ser inga geotekniska hinder för att ge ett positivt planbesked. Marken inom planområdet utgörs enligt SBK:s jordartskarta av berg i dagen eller på ringa djup. SGU:s jordartskarta visar däremot på svallsand i dess norra del, men då SBK:s handritade jordartskarta är mer detaljerad bedöms SBK:s jordartskarta som mer riktig i detta fall. Vidare visar bygglovshandlingar att den befintliga byggnaden är grundlagd direkt på berg. För detaljplanen behöver de bergtekniska förhållandena klarläggas. Även mark angränsande till planområdet kan behöva undersökas i den mån marken påverkar eller påverkas av planområdet. Marken inom planområdet är klassat som normalriskområde med avseende på markradon. Bostäder med särskild service Då det planeras ett Boende med särskild service (BmSS) på grannfastigheten är det viktigt att samråda med Lokalsekretariatet så att störande insyn undvik. 5 (7)

6 Sociala aspekter Sammanhållen stad Bostadstypen är större en- och tvåbostadshus, med inslag av mindre flerbostadshus. Samspel Fastigheten ligger nära Överåsvallens fotbollsplan och ett litet skogsparti som används för promenader och lek. Till lekplatsen i Lundenskogen är det cirka 700 meter. Vardagsliv Vid Sankt Pauligatan, 500 meter ifrån fastigheten finns en större matbutik. Med kollektivtrafik kan man komma till fastigheten på gångbanor från två håll antingen nerifrån Danska Vägen upp genom Katolska skolans område eller från Sankt Pauligatan förbi Överåsvallens fotbollsplan. Service i form av bank och restaurang finns vid Danska Vägen på ett avstånd av 600 meter. I övrigt är det mest bostäder. Identitet Området består mest av större en- till tvåfamiljshus med flerbostadshus i anslutning till Överåsvallen. Landmärke i området är Lundens vattentorn. Hälsa och säkerhet Fastigheten ligger i direkt anslutning till Katolska skolan, dit barn kan ta sig utan att passera någon gata. Det är även nära till nya och gamla Lundenskolan, men för att komma dit behöver man passera Danska Vägen i en korsning där det förekommit olycksfall. Trafiksäkerheten i den korsningen ses över i och med detaljplanerna som pågår vid Danska Vägen. Fastigheten ligger i en del av Lunden som har bra luftmiljö. Störningar i form av ljud och ljus kan vara aktuella på grund av närheten till Överåsvallen, 86 meter bort. Miljökvalitetsnormer Projektet bedöms preliminärt inte föranleda betydande miljöpåverkan.> Trafikbuller Bullersituationen har studerats utifrån tillgängligt material och bedöms finnas förutsättningar att klara gällande riktvärden. Samband och beroenden Kan med fördel göras ihop med detaljplanen för Bö 76:42 och 76:44. I och med flertalet större bostadsprojekt längs Danska Vägen kommer det att vara aktuellt med en utbyggnad av den tekniska försörjningen i hela Lunden/Bö. Genomförande Projektet är realistiskt att genomföra. 6 (7)

7 Ekonomi för planarbetet Planarbetet kan utföras inom kontorets budget. Planavtal kommer att tecknas med intressent. Beslutsgrund Utredningar som kommer att behövas i planarbetet är: Bergteknisk utredning Slutsats: kommunens motivering för planbesked Bostäder är ett lämpligt ändamål på fastigheten då den ligger i ett från buller och dålig luft skyddat läge, med närhet till service, skolor och kollektivtrafik. Planläggning kan genomföras om man utgår från de skisser som skickats in av exploatören till SBK den 16 maj 2017 och som innebär en lägre exploatering än den som var föreslagen i den ursprungliga ansökan. Stadsbyggnadskontoret gör bedömningen utifrån möjligheten till parkering, anordnande av uteplatser och med hänsyn till omgivande bebyggelses skala att 950 kvadratmeter BTA bostäder plus 250 kvadratmeter BTA för integrerat garage och förråd är rimligt på fastigheten. Det innebär cirka 15 tillgängliga bostäder i olika storlekar i ett område med övervägande svårtillgängliga enfamiljshus, detaljplanen kan eventuellt göras ihop med detaljplanen för Bö 76:42 och 76:44, som redan har ett positivt planbesked och den föreslagna exploateringen kan även bidra till att få en bättre ekonomi i den utbyggnad av den tekniska försörjningen som behöver göras för de större bostadsprojekten längs Danska Vägen. Förslag till beslut Planbesked Positivt Startplaneår: 2018 Eva Sigurd Planarkitekt 7 (7)

Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve

Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve 2017-11-23 Diarienummer: 1595/15 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve Begäran avser: Planbesked

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered 2017-04-20 Diarienummer: 0706/16 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö 2017-03-27 Diarienummer: 0484/ 16 Stefan Rosén Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö Begäran avser:

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24 inom stadsdelen Gårdsten

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24 inom stadsdelen Gårdsten 2017-06-20 Diarienummer: 0196/ 17 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan (Älvsborg 270:13), inom stadsdelen Älvsborg

Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan (Älvsborg 270:13), inom stadsdelen Älvsborg 2018-03-26 Diarienummer: 0594/17 Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 81578 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan

Läs mer

Inkom: Kompletta handlingar: Västra Göteborg Fastighet: Önnered 54:1, 56:1, 58:1, Fiskebäck 756:65

Inkom: Kompletta handlingar: Västra Göteborg Fastighet: Önnered 54:1, 56:1, 58:1, Fiskebäck 756:65 2015-09-14 Diarienummer: 0645/15 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning angående skola och bostäder m.m. vid Önneredsvägen inom stadsdelarna Fiskebäck

Läs mer

Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder inom stadsdelen Sävenäs

Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder inom stadsdelen Sävenäs 2015-05-12 Diarienummer: 0600/14 FK Diarienummer: 6044/14 Klas Svanbom Telefon: 031-368 17 47, tisdag och torsdag E-post: klas.torbjorn.svanbom@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Tuve 124:3, utveckling av hotell och spa, Sankt Jörgen Park Hotel & Resort, inom stadsdelen

Förprövning gällande planbesked för Tuve 124:3, utveckling av hotell och spa, Sankt Jörgen Park Hotel & Resort, inom stadsdelen 2017-04-28 Diarienummer: 0807/ 16 Maria Gränsbo Telefon: 031-368 16 47 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Tuve 124:3, utveckling av hotell och spa, Sankt Jörgen

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom stadsdelen Krokslätt

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom stadsdelen Krokslätt 2017-05-23 Diarienummer 0692/ 14 FK Diarienummer: 3887/ 16 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: malin.haggdahl@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön 2016 10-27 Diarienummer: 0459/16 FK Diarienummer: 5095/15 Klas Svanbom Telefon: 031-368 17 47 E-post: klas.torbjorn.svanbom@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget

Läs mer

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset 2015-05-19 Diarienummer: 0457/14 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen

Läs mer

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6 med flera) inom stadsdelen Kungsladugård

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6 med flera) inom stadsdelen Kungsladugård 2018-11-12 Diarienummer: 0476/18 Nathalie Mair Telefon: 031-368 18 02 E-post: nathalie.mair@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6

Läs mer

Läge. Förprövningsrapport gällande planbesked för hotell och kontor vid Utängarna (Tuve 89:1) inom stadsdelen Tuve

Läge. Förprövningsrapport gällande planbesked för hotell och kontor vid Utängarna (Tuve 89:1) inom stadsdelen Tuve 2018-01-07 Diarienummer: 0574/ 18 FK Diarienummer: 3244/ 18 Martin Trpkovski Telefon: 031-368 17 89 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för hotell och kontor

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö 3:159 inom stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö 3:159 inom stadsdelen Styrsö 2017-02-16 Diarienummer: 1488/15 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutar i ärendet, varefter besked lämnas.

Byggnadsnämnden beslutar i ärendet, varefter besked lämnas. 2015-03-25 Diarienummer: 0607/15 Maria Lissvall Telefon: 031-368 17 63 E-post: maria.lissvall@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för kontor på fastigheten Gårda 18:19 och 18:22 inom stadsdelen

Läs mer

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan inom stadsdel Majorna

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan inom stadsdel Majorna 2016-09-27 Diarienummer: 1167/ 15 FK Diarienummer: 0789/ 16 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan

Läs mer

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder och möteslokaler vid Kompassgatan (Olivedal 32:6) inom stadsdelen Olivedal

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder och möteslokaler vid Kompassgatan (Olivedal 32:6) inom stadsdelen Olivedal 2018-12-04 Diarienummer: 0505/18 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder och möteslokaler vid Kompassgatan (Olivedal

Läs mer

Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16. Fredrik Söderberg Telefon: E-post:

Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16. Fredrik Söderberg Telefon: E-post: 2017-05-24 Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för cirkulationsplats samt gångoch

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Ekebacken på fastigheten Angered 7:16 inom stadsdelen Angered

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Ekebacken på fastigheten Angered 7:16 inom stadsdelen Angered 2017-04-10 Diarienummer: 0601/ 16 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: frida.stenberg@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Ekebacken på fastigheten Angered 7:16

Läs mer

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder vid Askims Nämndemansväg (Hult 2:99) inom stadsdelen Askim

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder vid Askims Nämndemansväg (Hult 2:99) inom stadsdelen Askim 2018-10-29 Diarienummer: 0322/18 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder vid Askims Nämndemansväg (Hult 2:99)

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Skintebovägen (Skintebo 1:96) inom stadsdelen Askim

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Skintebovägen (Skintebo 1:96) inom stadsdelen Askim 2017-11-21 Diarienummer: 0211/17 Robin Pettersson Telefon: 076-126 78 87 E-post: robin.pettersson@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Skintebovägen (Skintebo 1:96) inom

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs

Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs 2016-03-29 Diarienummer: 0972/15 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs Begäran

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen Sundby (2 parhus)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen Sundby (2 parhus) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-29 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen

Läs mer

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning 1(7) 2016-06-07 Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning Stockholms län Fastighetskartan Avgränsning av utredningsområdet ungefärligt markerat. 2(7) Begäran om planbesked Begäran om

Läs mer

Stadsbyggnadsdirektör

Stadsbyggnadsdirektör Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-11-22 BN 2016-12-20 Diarienummer 0343/12 Planavdelningen Silvia Orrego Briceño Telefon 031-368 15 16 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Samråd om detaljplan för bostäder,

Läs mer

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-10-08 Byggnadsnämnden 2018-10-23 Diarienummer 0781/17 Handläggare Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 15 78 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen Styrsö 2015-09-08 Diarienummer: 0782/03 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Inkom: Kompletta handlingar: år-mån-dag Örgryte-Härlanda Fastigheter: Sävenäs 747:68, 747:72, 747:137, 747:202, 748:6

Inkom: Kompletta handlingar: år-mån-dag Örgryte-Härlanda Fastigheter: Sävenäs 747:68, 747:72, 747:137, 747:202, 748:6 2015-12-11 Diarienummer: 1429/15 FK Diarienummer: 1636/15 Emir Aganovic Telefon: 031-368 16 08 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked gällande detaljplan för skola, bostäder och bostäder

Läs mer

Gamlestaden 34:3, 740:7, 740:36. Fastighetsägare: Bostads Poseidon AB samt Göteborg Stad

Gamlestaden 34:3, 740:7, 740:36. Fastighetsägare: Bostads Poseidon AB samt Göteborg Stad 2016-03-21 Diarienummer: 0555/14 Karin Fäldner Telefon: 031-368 19 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för bostäder vid Gamlestadsvägen och Brettegatan inom stadsdel

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Aron 27, Gustavslund, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att komplettera fastighetens användning som

Läs mer

Planbesked Dnr: 2017:192. Område. Kv Hackspetten 7. Väster Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked

Planbesked Dnr: 2017:192. Område. Kv Hackspetten 7. Väster Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked Planbesked 2018-02-05 Dnr: 2017:192 Område Kv Hackspetten 7 Väster Jönköpings kommun Underlag för Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun www.mjolby.se/planer Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för utbildningslokaler vid Almquistgatan (Kyrkbyn 147:1 m.fl) inom stadsdelen Lundby

Förprövning gällande planbesked för utbildningslokaler vid Almquistgatan (Kyrkbyn 147:1 m.fl) inom stadsdelen Lundby 2018-03-26 Diarienummer: 0737/17 FK Diarienummer: 2434/17 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för utbildningslokaler vid

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2018-02-09 Handläggare Amr Balah Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3

Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3 Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3 Projektbeställare Projektledare Maria Bengs Camilla Bennet Datum 2017-02-03 Version 1 Projekt-, ärendenr. 2017/0038 Innehållsförteckning

Läs mer

Bedömning av betydande miljöpåverkan

Bedömning av betydande miljöpåverkan VALLENTUNA KOMMUN 2016-04-06 SID 1/ 10 Bedömning av betydande miljöpåverkan Detaljplan för Kumla-Stensta i Vallentuna kommun, Stockholms län. Checklistan utgör underlag för att i ett tidigt skede i planprocessen

Läs mer

Samrådshandling oktober 2013

Samrådshandling oktober 2013 Samrådshandling oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Djupedalsäng 1:14 Återvinningsstation vid Råstensvägen Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

Inkom: Kompletta handlingar: 2016-mån-dag Örgryte-Härlanda Sävenäs 58:4, del av fastigheten Sävenäs 747:68 och Sävenäs

Inkom: Kompletta handlingar: 2016-mån-dag Örgryte-Härlanda Sävenäs 58:4, del av fastigheten Sävenäs 747:68 och Sävenäs 2016-02-12 Diarienummer: 1271/15 FK Diarienummer: 4475/15 Emir Aganovic Telefon: 031-368 16 08 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked gällande detaljplan för bostäder vid Smörslottsgatan,

Läs mer

Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen Angered

Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen Angered 2017-03-21 Diarienummer: 0885/ 16 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: frida.stenberg@sbk.goteborg.se Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen

Läs mer

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2019-08-21 Byggnadsnämnden 2019-08-27 Diarienummer 0545/19 Handläggare Frida Kjäll/Disa Pettersson Telefon: 031-368 19 98 E-post: frida.kjall@sbk.goteborg.se

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Gatersered 2:17 inom stadsdelen Askim

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Gatersered 2:17 inom stadsdelen Askim 2017-04-11 Diarienummer: 0794/16 Robin Pettersson Telefon: 076-126 78 87 E-post: robin.pettersson@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder på Gatersered 2:17 inom stadsdelen Askim Begäran

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

Underlag för bedömning av betydande miljöpåverkan

Underlag för bedömning av betydande miljöpåverkan VALLENTUNA KOMMUN 2016-06-28 SID 1/9 Underlag för bedömning av betydande miljöpåverkan Program för detaljplanering av Stensta-Ormsta i Vallentuna kommun, Stockholms län. Syftet med planläggningen är att

Läs mer

Dagvattenutredning Syltlöken 1

Dagvattenutredning Syltlöken 1 Dagvattenutredning Syltlöken 1 Tillhörande detaljplan för bostäder m m inom fastigheten 2016-10-24 Upprättad av Va-avdelningen, Tekniska förvaltningen Josefine Evertsson Syfte och bakgrund Syftet med detaljplanen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

Start-PM. Ärendet Dnr MSN/2014:287. Planutskottet. Ändring av detaljplan för Kostern 6

Start-PM. Ärendet Dnr MSN/2014:287. Planutskottet. Ändring av detaljplan för Kostern 6 2014-06-05 Dnr MSN/2014:287 Planutskottet Start-PM Ändring av detaljplan för Kostern 6 Ärendet Baggeby centrum Fastighets AB har ansökt om en ändring av detaljplan för fastigheten Kostern 6 i Baggeby.

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-05 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Läs mer

Utredningsrapport 2015:11. Luftutredning. Fyrklöversgatan. bild. Foto: Klas Eriksson

Utredningsrapport 2015:11. Luftutredning. Fyrklöversgatan. bild. Foto: Klas Eriksson Luftutredning Fyrklöversgatan bild Foto: Klas Eriksson Förord Miljöförvaltningen i Göteborg har på uppdrag av stadsbyggnadskontoret undersökt luftkvaliteten runt Fyrklöversgatan i Göteborg och hur de nybyggnationer

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Luftkvalitetsutredning vid. Prospect Hillgatan. bild. Foto: Emma Björkman

Luftkvalitetsutredning vid. Prospect Hillgatan. bild. Foto: Emma Björkman Luftkvalitetsutredning vid Prospect Hillgatan bild Foto: Emma Björkman Förord Utredningen är gjord på uppdrag av Göteborgs Stads stadsbyggnadskontor. Mätningar och rapportskrivning är utförda av Emma

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6.

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6. Datum Diarienummer Sida 2007-10-30 0911/04 (FIIa 4942) 1/4 Detaljplan för BOSTÄDER PÅ ARVID LINDMANSGATAN inom stadsdelen Tolered i Göteborg SAMRÅDSUTLÅTANDE GENOMFÖRANDE Byggnadsnämnden beslöt 2004-09-28

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen (80 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen (80 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-12-08 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen

Läs mer

Tillägget till planbeskrivningen tar inte upp frågor som utretts i gällande detaljplan.

Tillägget till planbeskrivningen tar inte upp frågor som utretts i gällande detaljplan. Samrådshandling Oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Hindås 1:539 Återvinningsstation vid Hindås station Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift är

Läs mer

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Utfärdat: 2019-10-01 Johan Stenson Diarienummer: 0441/19 Telefon: 031-368 18 38 Aktbeteckning: 2-5527 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av Detaljplan

Läs mer

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1451/15

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1451/15 2016-06-21 Diarienummer: 1451/15 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 177:5 inom stadsdel

Läs mer

DETALJPLAN FÖR TENNBRICKAN 2, HELENELUND. Laga kraft 2013-08-23 Dnr 2008/524 KS.203 Nr 628

DETALJPLAN FÖR TENNBRICKAN 2, HELENELUND. Laga kraft 2013-08-23 Dnr 2008/524 KS.203 Nr 628 DETALJPLAN FÖR TENNBRICKAN 2, HELENELUND Laga kraft 2013-08-23 Dnr 2008/524 KS.203 Nr 628 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Komplettering till Dagvattenutredning Gitarrgatan

Komplettering till Dagvattenutredning Gitarrgatan 2018-03-20 Komplettering till Dagvattenutredning Gitarrgatan Detaljplan för Bostäder vid Gitarrgatan, inom stadsdelen Rud i Göteborg, en del av Jubileumssatsningen Ursprunglig rapport Rapport Dagvattenutredning

Läs mer

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun PÄ 42/2006a Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2007-09-24 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING 1 (8) Detaljplan

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för SMÄLTERYD 2:21. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län. SAMRÅDSHANDLING Diarienummer PBN 2009/0324 214. Fastighet Smälteryd 2:21

Detaljplan för SMÄLTERYD 2:21. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län. SAMRÅDSHANDLING Diarienummer PBN 2009/0324 214. Fastighet Smälteryd 2:21 SAMRÅDSHANDLING Diarienummer PBN 2009/0324 214 Detaljplan för SMÄLTERYD 2:21 Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Fastighet Smälteryd 2:21 Upprättad 2009-12-16 Planarkitekt Åsa Svensson Plantekniker

Läs mer

Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken

Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken handläggare Graciela Nilsson 1 Innehållförteckning 1 BAKGRUND... 3 2 Markförhållanden... 4 2.1 Befintliga dagvattenflöden... 5 3 Framtida

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Beslut om planuppdrag och samråd för ny detaljplan för Bollmora 2:588 m.fl., Björkbacken, Bollmora

Beslut om planuppdrag och samråd för ny detaljplan för Bollmora 2:588 m.fl., Björkbacken, Bollmora TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2018-06-07 Anna Bengtsson 1 (6) Planarkitekt Diarienummer KSM2018-836-214 Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet Beslut om planuppdrag och samråd för ny detaljplan för Bollmora

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2014-11-03 Diarienummer: 0370/14 Aktbeteckning: 2-5266 Eva Carlfjord-Mattsson Telefon: 031-368 18 53 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan för

Läs mer

Mobilitets- och parkeringsutredning för Rosendalsgatans förskola

Mobilitets- och parkeringsutredning för Rosendalsgatans förskola Mobilitets- och parkeringsutredning för Rosendalsgatans förskola 2018-07-03 2018-07-03 Mobilitets- och parkeringsutredning framtagen av SBK i arbetet med detaljplan för 1174/15 Rosendalsgatans förskola

Läs mer

Trafikbuller i Detaljplan för Bostäder och verksamheter vid Prästgårdsängen beräkningar och avvägningar som gjorts

Trafikbuller i Detaljplan för Bostäder och verksamheter vid Prästgårdsängen beräkningar och avvägningar som gjorts Buller PM Diarienummer 04/10 2017-09-26, rev 2010-03 Planavdelningen Eva Sigurd Telefon: 0-8 17 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Trafikbuller i Detaljplan för Bostäder och verksamheter vid beräkningar

Läs mer

Dagvattenutredning. Boviksvägen, Alhem. Datum:

Dagvattenutredning. Boviksvägen, Alhem. Datum: Dagvattenutredning Boviksvägen, Alhem Datum: 2018-07-04 1 Innehåll Bakgrund... 3 Förutsättningar... 4 Topografin i området:... 4 Flödesberäkningar... 5 Flöden före exploatering... 5 Markanvändning efter

Läs mer

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Sofie Andersson Rosell 2014-04-08 PBN 2013-002912 Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning Planansökan för kv Rosen, del av BEHOVSBEDÖMNING FÖR

Läs mer

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1210/ 15

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1210/ 15 2016-06-21 Diarienummer: 1210/ 15 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande Detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:8 inom stadsdel

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Studentbostäder, restaurang och livsmedelsbutik på Trollbäcksvägen

Studentbostäder, restaurang och livsmedelsbutik på Trollbäcksvägen LAGA KRAFTHANDLING Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Henrik Svensson, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Studentbostäder, restaurang och livsmedelsbutik på Trollbäcksvägen Hanviken

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Lindholmshamnen, Götaverken m m och del av detaljplan för område nordost om Pumpgatan inom stadsdelen Lundbyvassen

Upphävande av del av detaljplan för Lindholmshamnen, Götaverken m m och del av detaljplan för område nordost om Pumpgatan inom stadsdelen Lundbyvassen Upphävande av del av detaljplan för Lindholmshamnen, Götaverken m m och del av detaljplan för område nordost om Pumpgatan inom stadsdelen Lundbyvassen Förenklat standardförfarande Samrådshandling mars

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Hillebarden 2 Berga, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 13 mars 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV RODDAREN 8 I STADSDELEN KUNGSHOLMEN

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV RODDAREN 8 I STADSDELEN KUNGSHOLMEN STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-02 Handläggare: Anders Berg Tfn 08-508 273 16 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV RODDAREN 8 I STADSDELEN

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-10-05 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping 1(10) Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9 inom Pryssgården i Norrköping den 19 september 2014 reviderad den 22 oktober 2014 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2014-11-11, 221

Läs mer

Drottninghög västra 1, Underlag för planuppdrag

Drottninghög västra 1, Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Drottninghög västra 1, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Detaljplanen syftar till att pröva möjligheten till att uppföra bostäder

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN FÖR BJÖRNEKULLA ÅS I ÅSTORP SAMHÄLLE, ÅSTORPS KOMMUN

BEHOVSBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN FÖR BJÖRNEKULLA ÅS I ÅSTORP SAMHÄLLE, ÅSTORPS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen 2017-10-17 BEHOVSBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN FÖR BJÖRNEKULLA ÅS I ÅSTORP SAMHÄLLE, ÅSTORPS KOMMUN Bedömning av behovet att upprätta en miljökonsekvensbeskrivning enligt Plan-

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING (FÖR MKB)

BEHOVSBEDÖMNING (FÖR MKB) Handläggare Datum Ärendebeteckning Filippa Olsson 2015-10-22 2015-5092 1(13) 0480-450315 BEHOVSBEDÖMNING (FÖR MKB) Detaljplan för Kv Spiggen 3 och 4 m.fl. Kalmar kommun Inledning Syftet med en behovsbedömning

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret hade ingett ett utlåtande: Härefter beslöt byggnadsnämnden med ändring av kontorets förslag:

Stadsbyggnadskontoret hade ingett ett utlåtande: Härefter beslöt byggnadsnämnden med ändring av kontorets förslag: Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-21 Granskning av detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen 284, dnr 0434/13 Ovan nämnda detaljplan inom stadsdelen Lundbyvassen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Förslag till beslut I fastighetsnämnden

Förslag till beslut I fastighetsnämnden Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-10-22 Diarienummer 5298/18 Handläggare Emely Magdalena Lundahl Telefon: 368 09 77 E-post: emely.magdalena.lundahl@fastighet.goteborg.se Medgivande att

Läs mer

Plandata Planområdets läge och areal Planområdet är beläget norr och väster om Segelvägen i stadsdelen Dalgången och omfattar c:a 6000 kvadratmeter.

Plandata Planområdets läge och areal Planområdet är beläget norr och väster om Segelvägen i stadsdelen Dalgången och omfattar c:a 6000 kvadratmeter. DNR C 2/2003 ANTAGANDEHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE DETALJPLAN FÖR OMRÅDE VID SEGELVÄGEN omfattande del av fastigheten Oxelö 8:20 Oxelösunds kommun, Södermanlands län PLANBESKRIVNING Planens syfte och

Läs mer