Läge. Förprövningsrapport gällande planbesked för hotell och kontor vid Utängarna (Tuve 89:1) inom stadsdelen Tuve

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Läge. Förprövningsrapport gällande planbesked för hotell och kontor vid Utängarna (Tuve 89:1) inom stadsdelen Tuve"

Transkript

1 Diarienummer: 0574/ 18 FK Diarienummer: 3244/ 18 Martin Trpkovski Telefon: E-post: Förprövningsrapport gällande planbesked för hotell och kontor vid Utängarna (Tuve 89:1) inom stadsdelen Tuve Begäran avser: Planbesked Ärendet Inkom: SDN: Norra Hisingen Fastighet: Tuve 89:1 Sökande: Fastighetskontoret Läge Området är beläget i östra Tuve cirka 800 meter från Tuve torg, ligger inom naturområdet Hökälla. Området gränsar i väster till Tuvevägen och i öster går Bohusbanan parallellt med Lillhagsvägen. Angränsar till Utängarnas industriområde och i söder till S:t Jörgen golfbana. Marken inom området består av 6 enplans byggnader och 8 parkeringsplatser. Befintlig verksamhet 1 (11)

2 Fastigheten som planbeskedet avser Sammanfattning av ansökan Fastigheten Tuve 89:1 har sedan år 2007 använts av altbo-verksamheten som erbjuder tillfälliga, alternativa boenden för personer utanför den reguljära bostadsmarknaden. Idag står det 6 enplans byggnader som tillsammans inrymmer plats för totalt 22 bostäder/platser. Verksamheten förvaltas av Bygga Hem AB som idag tillhör Framtidskoncernen. Nuvarande detaljplan medger ej planstöd för altbo-verksamheten vilket omöjliggör permanent bygglov för aktuell användning. Altbo-verksamheten beviljades med stöd av tidsbegränsat bygglov inte längre går att förlänga. Behovet av altbo-verksamheten är stort och Social Resursförvaltning, som ansvarar för Altbo-verksamheten, är angeläget över att enheten vid Utängarna ska få stå kvar. Åtgärder som föreslås är att upprätta ny detaljplan som möjliggör nuvarande ändamål på platsen för kontor och hotell med 22 bostäder/ platser. Nuvarande bestämmelser i detaljplanen tillåter endast småindustri. 2 (11)

3 Ställningstaganden Förslag till beslut Planbesked Positivt Beslutsgrund Begäran bedöms lämplig. Ansökan stämmer inte överens med Göteborgs stads översiktsplan, som medger grön- och rekreationsområde, verksamhetsområde för en mindre del av området. Området är utpekat som utredningsområde för verksamhetsområde som kan vara störande för omgivningen samt utpekat område med särskilt stora värden för naturvård, friluftsliv, landskapsbild och/el kulturlandskap. En ny översiktsplan är under framtagande för Göteborgs Stad, preliminärt ny utpekad markanvändning för området är företagsområde. Avsteget från befintlig översiktsplan anses som lämpligt motiverat med att det tidigare bedömts som lämpligt att göra avsteg från översiktsplanen, området är lämpligt för altbo-verksamhetens ändamål. Altbo-verksamheten har under flera år funnits på platsen och har följaktligen blivit en del av området. Läget är bra med direkt närhet till kollektivtrafik samtidigt som det ligger avskilt från bostadsbebyggelse. Det är angeläget att altbo-verksamheten får stå kvar då behovet av verksamheten är stor i Göteborg. Ny översiktsplan är under framtagande med preliminärt ny utpekad markanvändning för området som är mer lämplig för altbo-verksamhet. Avsikt med planläggning Syftet med föreslagen detaljplan bör vara att möjliggöra för hotell och kontor som markanvändning för att ge planstöd åt den befintliga altbo-verksamheten. Idag finns här en fungerande altbo-verksamhet med 22 platser/bostäder med stöd av tidsbegränsat bygglov. Det tidsbegränsade bygglovet går inte att förlänga ytterligare. Föreslagen detaljplan innebär att en ny detaljplan tas fram för området so medger hotell och kontor. Utredningsbehov: Geoteknisk utredning Översiktlig markmiljöundersökning Platsbedömning för luft Bullerutredning Knäckfråga: Ett avsteg från nuvarande översiktsplan behöver göras Naturområdet Hökälla med stora naturvärden får inte påverkas negativt 3 (11)

4 Bedömning av begäran Styrande dokument och tidigare beslut Kommunens översiktsplan anger grön- och rekreationsområde, verksamhetsområde för en mindre del av området samt område med särskilt stora värden för naturvård, friluftsliv, landskapsbild och/el kulturlandskap. Området är även utpekat som utredningsområde för verksamhetsområde som kan vara störande för omgivningen. En ny översiktsplan är under framtagande för Göteborgs Stad, preliminärt ny utpekad markanvändning för området är företagsområde. I Strategi för utbyggnadsplanering i Göteborg ligger området inte inom prioriterade utbyggnadsområden. Gällande detaljplan akt från 1973 anger endast småindustriändamål av sådan beskaffenhet att närboende ej vållas olägenheter. Genomförandetiden har gått ut. Stadsmiljö Altbo-verksamheten ligger idag i ett verksamhetsområde för småindustrier och angränsar endast till bebyggelse i norr. Verksamhetsområdet består av fyra fastigheter. Närmaste bostadsområde Glöstorp ligger cirka 100 meter bort i västlig riktning, bostadsområdet kan uppfattas som längre bort på grund av att altbo-verksamheten ligger avskilt i ett grönområde emellan Tuvevägen och Lillhagsvägen där även Bohusbanan passerar. Bostadsområdet Glöstorp består av en blandning mellan villa-/radhusbebyggelse och flerbostadshus uppförda under talet. Närmaste torg med service är Tuve torg och ligger cirka 800 meter i västlig riktning. Sociala aspekter Social komplexitetsnivå Den sociala komplexitetsnivån bedöms till 2. Sammanhållen stad Tuvevägen och Lillhagsvägen samt Bohusbanan kan uppfattas som fysiska barriärer i området. Närmaste bostadsområde är i väst och är till majoriteten villa och radhusbebyggelse. Grönområdet vid Hökälla är något som uppskattas av alla i området. Samspel Tillgången till gröna ytor är stor, med Hökällas naturområde angränsande i öst, samt S:t Jörgens golfbana i söder. Vardagsliv Cykelvägnätet i området skapar goda förutsättningar för att ta sig till och från området. Gångvägsnätet är undermåligt och inte anpassat för fotgängare. Området anses ha en god kollektivtrafikförsörjning. Identitet I Hökälla naturområde finns en våtmarkspark som har ett stort naturvärde och är ett av kommunens artrikaste områden för häckande fåglar. Här finner man även sällsynta växter. 4 (11)

5 Trafik och parkering Angöring med bil till området görs genom Tuvevägen. Trafiken väntas inte öka med föreslagna ändringar. Det anses inte som lämpligt med permanenta bostäder i området ur ett trafikantperspektiv. I hänseende till att områdets omgivning inte stödjer en gångvänlig struktur samt att närheten till trafikintensiva Tuvevägen utgör en säkerhetsrisk. Möjligheten att nyttja samt utbudet av kollektivtrafiken anses som god. Glöstorpsvägen som är närmaste hållplats ligger cirka 150 meter bort med avgångar var 15:e minut. Till centrala Göteborg tar det cirka minuter och cirka 12 minuter till Backaplan där ett större utbud av service finns att tillgå. Cykelvägnätet i och runt om området anses som bra och välutbyggt. Gångvägsnätet är inte lika välutbyggt vid altbo-verksamheten. Altbo-verksamheten har tillgång till 8 parkeringsplatser på fastigheten Tuve 89:1. Teknisk försörjning och mark Markförhållanden Marken inom området är plan och utgörs av torrskorpelera ovan lera av varierande mäktighet. Leran har en relativt låg hållfasthet och är sättningsbenägen. En geoteknisk utredning avseende stabiliteten ner mot bäcken söder om området behöver göras. Teknikförsörjning Göteborgs Energi har en driftsatt gasledning längs Utängarna. Gasledning Avfall Avfallshämtningen på platsen fungerar bra under nuvarande förhållanden. 5 (11)

6 Miljö- och hälsoaspekter Naturmiljö Sociotopkartan för Tuve-Säve anger för området mycket god friytetillgång, som är vanligt i områden med villor, radhus. Luft Riktvärden för luftmiljö bedöms kunna uppnås för markanvändning av kontor och hotell. Luftmiljö NO2 (kvävedioxid) 2015 år Sociala frågor Det har förekommit en viss problematik i området kring altbo-verksamheten vid Utängarna med bland annat stölder och inbrott som kan kopplas till boende eller besökare av altbo-verksamheten. Därmed har en viss oro från närmaste bostadsområde Glöstorp uppstått. Skyfall Vid ett 100-årsregn bedöms vatten bli stående i hela planområdet, främst intill befintliga byggnader. Maximalt får 20 centimeter bli stående på vägar och stråk fram till byggnadsentréer. Skyfallskarta 100-års regn 6 (11)

7 Dagvatten Planen ska sträva efter att minimera dagvattenavrinning genom fördröjning och rening av dagvattnet inom fastigheten. Förorenad mark Norr om fastigheten ingår verksamhetsområdet i fördjupningen till översiktsplanen gällande förorenade områden. Underlag för undersökning om betydande miljöpåverkan Projektet bedöms preliminärt inte föranleda betydande miljöpåverkan. <En strategisk miljöbedömning kan därför komma att krävas.> Ställningstagande till om en miljöbedömning ska göras eller inte, undersöks i planarbetet enligt 6 kap. miljöbalken. Miljökvalitetsnormer Hur miljökvalitetsnormer påverkas av projektet behöver diskuteras/utredas men det bedöms preliminärt inte vara ett problem Trafikbuller Bullersituationen har studerats utifrån tillgängligt material och det bedöms finnas förutsättningar att klara gällande riktvärden. Bullerutbredning 7 (11)

8 Samband och beroenden Planen bör tas med i startplan för år 2019 då det tidsbegränsade bygglovet inte längre går att förlänga. Genomförande Planen bedöms som realistisk att genomföra. Planen bedöms vara av ett enklare planärende och kan därför preliminärt ingå i startplan år Ekonomi för planarbetet Planarbetet kan utföras inom kontorets budget. Planavtal kommer att tecknas med intressent. 8 (11)

9 Avstämning med andra förvaltningar Ärendet har sänts till (SDF Norra Hisingen, Göteborg Energi AB, Kretslopp och vatten, Kulturförvaltningen, SBK Geotekniker, Miljöförvaltningen, Trafikkontoret, Park och natur, Lokalsekretariatet) för eventuellt yttrande. Följande yttranden har inkommit: SDF Norra Hisingen Enligt översiktsplanen ligger delar av fastigheten i område för särskilt stora värden för naturvård, friluftsliv, landskapsbild och/eller kulturlandskap. Förvaltningen ställer sig emellertid tveksam till om fastigheten idag har några sådan värden av större betydelse. Detta då den i sig redan innehåller bebyggelse samt i norr och i öster angränsar mot befintligt verksamhetsområde. I väster gränsar den mot Tuvevägen. Rekommenderad markanvändning är utredningsområde för framtida bebyggelseområde viket bör innehålla bostäder, arbetsplatser, service m.m. där en blandning av bostäder och icke-störande verksamheter är önskvärd. Enligt fastighetskontorets Bostadsförsörjningsrapport från 2018 har Göteborg störst antal hemlösa personer i Sverige och störst antalet hemlösa personer i landet i långsiktiga boendelösningar, som exempelvis träningslägenheter, referenslägenheter eller kommunala kontrakt. Behoven av den här typen av boendelösningar är därför fortsatt stor och social resursförvaltning är angeläget att Altbo-verksamheten vid Utängarna skall finnas kvar. Lokaliseringen är emellertid inte oproblematisk då boendet genom åren medfört viss oro i det närliggande bostadsområdet Glöstorp. Det har förekommit inbrott i bilar och bostäder samt ökad nedskräpning och kabelbränder, vilka med sannolikhet kan sättas i samband med boende och/eller besökare till boendet. Samtidigt har boendet nu funnits på platsen under många år, är en del av området och i någon mening satt sig. Läget är gott med direkt närhet till kollektivtrafik samtidigt som det ligger avskilt från resterande bostadsbebyggelse. Med bakgrund av ovanstående menar förvaltningen att den sammantagna bilden ger att platsen är fortsatt lämplig för den typen av verksamhet som bedrivs där idag och ställer positiv till ett gynnande planbesked. Göteborg Energi AB Göteborg Energi Nät AB Har inget att erinra mot rubricerat ärende. Göteborg Energi Gasnät AB Har en driftsatt gasledning längs Utängarna. Gasledningen måste beaktas vid projektering och genomförande. Göteborg Energis Bestämmelser vid markarbeten skall följas. Kretslopp och Vatten Skyfall Vid ett 100-årsregn bedöms vatten bli stående i hela planområdet, främst intill befintliga byggnader. Det är viktigt att framkomlighet och byggnadsfunktion inte påverkas av stående vatten utan att fria vattenvägar skapas vid ett skyfall så att vatten leds bort och fördröjs på lämplig plats. För att framkomlighet till byggnader ska vara möjlig under skyfall ska höjdsättningen utarbetas så att maximalt 20 cm vatten blir stående på vägar och stråk 9 (11)

10 fram till byggnadsentréer vid ett klimatanpassat 100-års regn. Det är även viktigt att nybyggnationen inte förvärrar situationen för befintlig bebyggelse i samband med skyfall. Dagvatten Planen ska sträva efter att minimera dagvattenavrinning och fördröjning och rening av dagvattnet ska lösas inom fastigheten enligt Kretslopp och vattens och Miljöförvaltningens krav. Ledningsutbyggnad Planområdet är väl försörjt med allmänt VA-ledningsnät. Kapaciteten på alla befintliga ledningar behöver utredas i ett senare skede. Genomförs planen behöver Kretslopp och vatten dessutom se över ledningskapaciteten med avseende på ett eventuellt behov av sprinklat vatten. Avfall Vi har en fungerande avfallshämtning från platsen idag, och om inga ändringar i utformningen är tänkta, så har vi inga synpunkter på planbeskedet gällande avfallet. Kulturförvaltningen Kulturförvaltningen har ingenting att erinra mot att ett planarbete påbörjas för det rubricerade ärendet med dess presenterade innehåll. SBK Geotekniker I förprövningar utförs en förenklad kartavläsning med avseende på geotekniska markförhållanden och stabilitet/rasrisk. Om detaljplanen startas behövs en komplettkartavläsning göras inför startmötet. Marken inom aktuellt område är plan och dess jordprofil utgörs av torrskorpelera ovan lera av varierande mäktighet. Lerdjupen överstiger 20 m i stora delar av området. Troligtvis ökar lerdjupen i sydöstlig riktning. Leran har en relativt låg hållfasthet och är sättningsbenägen. I detta skede kan antas att nästan inga belastningar kommer att kunna påföras markytan utan att stora sättningar uppkommer. Nya byggnader behöver med stor sannolikhet pålas. Äldre utredningsmaterial från närområdet finns tillgängligt i stadsbyggnadskontorets databas. Trots att det aktuella området är plant kommer det i vidare planprocess att behövas en geoteknisk utredning avseende stabiliteten ner mot bäcken som ligger söder om aktuellt planområde. Det tycks som att stabiliteten för befintligheten är tillfredställande men den måste också visas vara det utifrån de krav som gäller idag och de belastningar som planen ska medge. Baserat på den förenklade kartavläsningen finns inga geotekniska hinder för att ge ett positivt planbesked i rubricerad förfrågan. Miljöförvaltningen Miljöförvaltningen ser i dagsläget inga hinder för fortsatt planarbete. De utredningsbehov som finns listas nedan. Luft - En platsbedömning enligt stadens riktlinje Luftkvalitet i planeringen ska tas fram i samarbete med miljöförvaltningen Markmiljö - En översiktlig markmiljöundersökning behöver göras. Om en undersökning redan gjorts inför det tillfälliga bygglovet ska den stämmas av med miljöförvaltningen. 10 (11)

11 Ljudmiljö - En bullerutredning behöver tas fram som visar att planen klarar gällande riktvärden för fasader och uteplatser. Trafikkontoret En ändring av planbeteckningen medför ingen ytterligare trafikpåverkan från de befintliga Altbo-bostäderna men trafikkontoret vill ändå framföra synpunkten om olämpligheten att permanenta bostäder i ett sådant läge. Ur ett trafikantperspektiv är det olämpligt med oskyddade trafikanter inom/i närheten till verksamhetsområdet som är lokaliserat direkt norr om berörd fastighet. Bostäderna är lokaliserade till en omgivning som inte stödjer en gångvänlig struktur och är placerade intill den trafikintensiva Tuvevägen. Park och natur Park- och naturförvaltningen ser att planändring i enlighet med planansökan kan vara lämplig förutsatt att förslaget inte innebär att byggnation, upplag etcetera påverkar bäcken eller annan natur direkt söder om fastighet Tuve 89:1. Lokalsekretariatet Lokalsekretariatet ser positivt på den utveckling av området som ansökan föreslår. Lokalsekretariatet instämmer i det stora behov som Social Resursförvaltning har av enheten vid Utängarna som fastighetskontoret lyfter fram. Fastighetskontorets behov behöver enligt planansökan omhändertas vid det kommande arbetet. 11 (11)

Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve

Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve 2017-11-23 Diarienummer: 1595/15 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve Begäran avser: Planbesked

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24 inom stadsdelen Gårdsten

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24 inom stadsdelen Gårdsten 2017-06-20 Diarienummer: 0196/ 17 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö 2017-03-27 Diarienummer: 0484/ 16 Stefan Rosén Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö Begäran avser:

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered 2017-04-20 Diarienummer: 0706/16 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Tuve 124:3, utveckling av hotell och spa, Sankt Jörgen Park Hotel & Resort, inom stadsdelen

Förprövning gällande planbesked för Tuve 124:3, utveckling av hotell och spa, Sankt Jörgen Park Hotel & Resort, inom stadsdelen 2017-04-28 Diarienummer: 0807/ 16 Maria Gränsbo Telefon: 031-368 16 47 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Tuve 124:3, utveckling av hotell och spa, Sankt Jörgen

Läs mer

Inkom: Kompletta handlingar: Västra Göteborg Fastighet: Önnered 54:1, 56:1, 58:1, Fiskebäck 756:65

Inkom: Kompletta handlingar: Västra Göteborg Fastighet: Önnered 54:1, 56:1, 58:1, Fiskebäck 756:65 2015-09-14 Diarienummer: 0645/15 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning angående skola och bostäder m.m. vid Önneredsvägen inom stadsdelarna Fiskebäck

Läs mer

Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16. Fredrik Söderberg Telefon: E-post:

Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16. Fredrik Söderberg Telefon: E-post: 2017-05-24 Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för cirkulationsplats samt gångoch

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för utbildningslokaler vid Almquistgatan (Kyrkbyn 147:1 m.fl) inom stadsdelen Lundby

Förprövning gällande planbesked för utbildningslokaler vid Almquistgatan (Kyrkbyn 147:1 m.fl) inom stadsdelen Lundby 2018-03-26 Diarienummer: 0737/17 FK Diarienummer: 2434/17 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för utbildningslokaler vid

Läs mer

Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder inom stadsdelen Sävenäs

Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder inom stadsdelen Sävenäs 2015-05-12 Diarienummer: 0600/14 FK Diarienummer: 6044/14 Klas Svanbom Telefon: 031-368 17 47, tisdag och torsdag E-post: klas.torbjorn.svanbom@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Skintebovägen (Skintebo 1:96) inom stadsdelen Askim

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Skintebovägen (Skintebo 1:96) inom stadsdelen Askim 2017-11-21 Diarienummer: 0211/17 Robin Pettersson Telefon: 076-126 78 87 E-post: robin.pettersson@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Skintebovägen (Skintebo 1:96) inom

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan (Älvsborg 270:13), inom stadsdelen Älvsborg

Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan (Älvsborg 270:13), inom stadsdelen Älvsborg 2018-03-26 Diarienummer: 0594/17 Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 81578 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom stadsdelen Krokslätt

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom stadsdelen Krokslätt 2017-05-23 Diarienummer 0692/ 14 FK Diarienummer: 3887/ 16 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: malin.haggdahl@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom

Läs mer

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder vid Askims Nämndemansväg (Hult 2:99) inom stadsdelen Askim

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder vid Askims Nämndemansväg (Hult 2:99) inom stadsdelen Askim 2018-10-29 Diarienummer: 0322/18 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder vid Askims Nämndemansväg (Hult 2:99)

Läs mer

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2019-08-21 Byggnadsnämnden 2019-08-27 Diarienummer 0545/19 Handläggare Frida Kjäll/Disa Pettersson Telefon: 031-368 19 98 E-post: frida.kjall@sbk.goteborg.se

Läs mer

Gamlestaden 34:3, 740:7, 740:36. Fastighetsägare: Bostads Poseidon AB samt Göteborg Stad

Gamlestaden 34:3, 740:7, 740:36. Fastighetsägare: Bostads Poseidon AB samt Göteborg Stad 2016-03-21 Diarienummer: 0555/14 Karin Fäldner Telefon: 031-368 19 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för bostäder vid Gamlestadsvägen och Brettegatan inom stadsdel

Läs mer

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan inom stadsdel Majorna

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan inom stadsdel Majorna 2016-09-27 Diarienummer: 1167/ 15 FK Diarienummer: 0789/ 16 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan

Läs mer

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder och möteslokaler vid Kompassgatan (Olivedal 32:6) inom stadsdelen Olivedal

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder och möteslokaler vid Kompassgatan (Olivedal 32:6) inom stadsdelen Olivedal 2018-12-04 Diarienummer: 0505/18 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder och möteslokaler vid Kompassgatan (Olivedal

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Aron 27, Gustavslund, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att komplettera fastighetens användning som

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Ekebacken på fastigheten Angered 7:16 inom stadsdelen Angered

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Ekebacken på fastigheten Angered 7:16 inom stadsdelen Angered 2017-04-10 Diarienummer: 0601/ 16 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: frida.stenberg@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Ekebacken på fastigheten Angered 7:16

Läs mer

Inkom: Kompletta handlingar: år-mån-dag Örgryte-Härlanda Fastigheter: Sävenäs 747:68, 747:72, 747:137, 747:202, 748:6

Inkom: Kompletta handlingar: år-mån-dag Örgryte-Härlanda Fastigheter: Sävenäs 747:68, 747:72, 747:137, 747:202, 748:6 2015-12-11 Diarienummer: 1429/15 FK Diarienummer: 1636/15 Emir Aganovic Telefon: 031-368 16 08 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked gällande detaljplan för skola, bostäder och bostäder

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön 2016 10-27 Diarienummer: 0459/16 FK Diarienummer: 5095/15 Klas Svanbom Telefon: 031-368 17 47 E-post: klas.torbjorn.svanbom@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget

Läs mer

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 6501/15

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 6501/15 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-03-21 diarienummer 6501/15 Strategisk Planering Lena Lundblad telefon 031-368 11 93 e-post: lena.lundblad @fastighet.goteborg.se Förslag rörande platser för

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö

Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö 2017-05-26 Diarienummer: 0743/16 Eva Sigurd Telefon: 031-368 17 49 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö Begäran avser: Planbesked

Läs mer

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning 1(7) 2016-06-07 Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning Stockholms län Fastighetskartan Avgränsning av utredningsområdet ungefärligt markerat. 2(7) Begäran om planbesked Begäran om

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö 3:159 inom stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö 3:159 inom stadsdelen Styrsö 2017-02-16 Diarienummer: 1488/15 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-18 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-50827352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2018-02-09 Handläggare Amr Balah Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen

Läs mer

Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen Styrsö 2015-09-08 Diarienummer: 0782/03 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen

Läs mer

Inkom: Kompletta handlingar: 2016-mån-dag Örgryte-Härlanda Sävenäs 58:4, del av fastigheten Sävenäs 747:68 och Sävenäs

Inkom: Kompletta handlingar: 2016-mån-dag Örgryte-Härlanda Sävenäs 58:4, del av fastigheten Sävenäs 747:68 och Sävenäs 2016-02-12 Diarienummer: 1271/15 FK Diarienummer: 4475/15 Emir Aganovic Telefon: 031-368 16 08 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked gällande detaljplan för bostäder vid Smörslottsgatan,

Läs mer

Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs

Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs 2016-03-29 Diarienummer: 0972/15 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs Begäran

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-12-18 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1

Läs mer

Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3

Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3 Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3 Projektbeställare Projektledare Maria Bengs Camilla Bennet Datum 2017-02-03 Version 1 Projekt-, ärendenr. 2017/0038 Innehållsförteckning

Läs mer

4. Fastighetsnämnden uppdrar åt kontoret att riva byggnaderna upptagna under punkterna 1 och 2 ovan om försäljning inte visas vara möjlig

4. Fastighetsnämnden uppdrar åt kontoret att riva byggnaderna upptagna under punkterna 1 och 2 ovan om försäljning inte visas vara möjlig Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-06-15 Diarienummer 2525/18 Handläggare Eva Vågfelt Telefon: 031 368 11 72 E-post: eva.vagfelt@fastighet.goteborg.se Begäran om uppdrag till kontoret att

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Gatersered 2:17 inom stadsdelen Askim

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Gatersered 2:17 inom stadsdelen Askim 2017-04-11 Diarienummer: 0794/16 Robin Pettersson Telefon: 076-126 78 87 E-post: robin.pettersson@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder på Gatersered 2:17 inom stadsdelen Askim Begäran

Läs mer

Sammanfattning av förprövningen

Sammanfattning av förprövningen 2018-03-20 Diarienummer: 0878/16 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för verksamheter vid Askims Industriväg (Kobbegården 152:1)

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Förprövningsrapport gällande planbesked för idrottshall vid Jaegerdorffsmotet (Majorna 217:2) inom stadsdelen Majorna

Förprövningsrapport gällande planbesked för idrottshall vid Jaegerdorffsmotet (Majorna 217:2) inom stadsdelen Majorna 2019-07-11 Diarienummer: 0409/ 18 FK Diarienummer: 0690/ 18 Martin Trpkovski Telefon: 031-368 17 89 E-post: martin.trpkovski@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för idrottshall vid

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen Riksby, S-TDp

Planbeskrivning. Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen Riksby, S-TDp Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Ellinor Wik 2015-06-08 Telefon 08-508 27 400 Sida 1 (8) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 198/2014 FASTIGHETEN DANMARK 29 SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren Fastighets AB Danmarkshuset den 6 februari 2014. SYFTE

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

Beslut om planuppdrag och samråd för ny detaljplan för Bollmora 2:588 m.fl., Björkbacken, Bollmora

Beslut om planuppdrag och samråd för ny detaljplan för Bollmora 2:588 m.fl., Björkbacken, Bollmora TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2018-06-07 Anna Bengtsson 1 (6) Planarkitekt Diarienummer KSM2018-836-214 Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet Beslut om planuppdrag och samråd för ny detaljplan för Bollmora

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-03-26 Handläggare: Torbjörn Johansson Telefon: 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Borsökna 1:304. Begäran om uppdrag. Detaljplan för. Borsökna Eskilstuna kommun. Förslag till planområde:

Borsökna 1:304. Begäran om uppdrag. Detaljplan för. Borsökna Eskilstuna kommun. Förslag till planområde: Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-08-28 SBN/2018:440 Planavdelningen Charlotte Bäckstrand, 016-710 80 19 Begäran om uppdrag Detaljplan för Borsökna 1:304 Borsökna

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge START-PM Uppdrag Författare Dnr Sida Vinkelhaken 2 Annelie Mellin SBN 2016/110-20 Sida 1 av 7 Innehåll 1. Uppdragsbeskrivning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2

Läs mer

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-10-08 Byggnadsnämnden 2018-10-23 Diarienummer 0781/17 Handläggare Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 15 78 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se

Läs mer

Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen Angered

Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen Angered 2017-03-21 Diarienummer: 0885/ 16 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: frida.stenberg@sbk.goteborg.se Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun PÄ 42/2006a Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2007-09-24 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING 1 (8) Detaljplan

Läs mer

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11 Dnr: 0321/11 Antagandehandling 2014-10-02 Justerad 2014-12-18 Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola i

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan inom stadsdelen Gårdsten

Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan inom stadsdelen Gårdsten Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-09-25 diarienummer 5060/16 Strategiska avdelningen Karin Darj telefon 368 11 99 e-post: karin.darj@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan

Läs mer

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset 2015-05-19 Diarienummer: 0457/14 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-19 Handläggare Carla Hedberg Telefon 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet)

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret

Läs mer

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1 (5) Strategiska avdelningen 2004-12-21 S-Dp 2004-04194-54 Anna Signal Tfn 08-508 27 565 Plankonsult Sofia Westerlund, Nyréns Arkitektkontor Tfn 08-698 43 75 Förslag Detaljplan för område

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret hade ingett ett utlåtande: Härefter beslöt byggnadsnämnden med ändring av kontorets förslag:

Stadsbyggnadskontoret hade ingett ett utlåtande: Härefter beslöt byggnadsnämnden med ändring av kontorets förslag: Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-21 Granskning av detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen 284, dnr 0434/13 Ovan nämnda detaljplan inom stadsdelen Lundbyvassen

Läs mer

Planuppdrag och beslut om ny inriktning för bostäder och hotell vid Bäverbäcken

Planuppdrag och beslut om ny inriktning för bostäder och hotell vid Bäverbäcken Tyresö kommun 2017-03-23 1 (4) Ida Olén enhetschef, detaljplanering Diarienummer 2014KSM0520 Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet Planuppdrag och beslut om ny inriktning för bostäder och hotell vid Bäverbäcken

Läs mer

Start-PM. Ärendet Kommunstyrelsen

Start-PM. Ärendet Kommunstyrelsen 2010-04-08 Kommunstyrelsen Start-PM Fråga om planuppdrag Detaljplan för del av Lidingö 9:159 (Motorgården), stadsdelen Gångsätra. Dnr MSN/2010:369 Ärendet Planens huvudsakliga syfte är att pröva möjligheten

Läs mer

Förprövningsrapport gällande planbesked för förskola vid Timjansgatan (Gårdsten 3:7) inom stadsdelen Gårdsten

Förprövningsrapport gällande planbesked för förskola vid Timjansgatan (Gårdsten 3:7) inom stadsdelen Gårdsten 2018-08-27 Diarienummer: 0468/18 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för förskola vid Timjansgatan (Gårdsten 3:7)

Läs mer

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6 med flera) inom stadsdelen Kungsladugård

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6 med flera) inom stadsdelen Kungsladugård 2018-11-12 Diarienummer: 0476/18 Nathalie Mair Telefon: 031-368 18 02 E-post: nathalie.mair@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE Stadsbyggnadsnämnden

TJÄNSTESKRIVELSE Stadsbyggnadsnämnden Ärende 12 1 ( 3) TJÄNSTESKRIVELSE Stadsbyggnadsnämnden Datum 2017-10 - 23 Samhällsbyggnadskontoret Planbesked Diarienummer: för Gasellen 2 SBN - 2017-00159 Fastighet : Gasellen 2 Sammanfattning av ä rende

Läs mer

Planbesked för Rönnbäret 1 och 2

Planbesked för Rönnbäret 1 och 2 1 (3) Ärende 8 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-07-11 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Planbesked för Rönnbäret 1 och 2 Diarienummer: SBN-2016-02814 Fastighet: Rönnbäret 1 Sammanfattning av ärendet

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

Referens Anders Forsberg. Behovsbedömning av detaljplan för del av Kv Rotemannen

Referens Anders Forsberg. Behovsbedömning av detaljplan för del av Kv Rotemannen Referens Anders Forsberg Behovsbedömning av detaljplan för del av Kv Rotemannen Tumba, februari 2011 Behovsbedömningen av detaljplan för del av kvarteret Rotemannen är framtagen som ett underlag inför

Läs mer

Fastighetskontoret. Markreservation för bostäder vid Välen park. Bakgrund

Fastighetskontoret. Markreservation för bostäder vid Välen park. Bakgrund Fastighetskontoret Markreservation för bostäder vid Välen park Bakgrund Området Aktuellt område för markreservation ligger utmed Näsetvägen och Reningsverksgatan ca 1 km från Frölunda torg. Området ligger

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Pysslingen 1 m fl Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för bostadsändamål samt att

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-05 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Läs mer

Förslag till detaljplan för Äppelbos förskola, Tullen 11 med flera, stadsdelen Brevik

Förslag till detaljplan för Äppelbos förskola, Tullen 11 med flera, stadsdelen Brevik 2014-05-22 Dnr MSN/2013:1416 Planutskottet Start-PM Förslag till detaljplan för Äppelbos förskola, Tullen 11 med flera, stadsdelen Brevik Ärendet Lidingö stads fastighetskontor har ansökt om planbesked

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN FÖR BJÖRNEKULLA ÅS I ÅSTORP SAMHÄLLE, ÅSTORPS KOMMUN

BEHOVSBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN FÖR BJÖRNEKULLA ÅS I ÅSTORP SAMHÄLLE, ÅSTORPS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen 2017-10-17 BEHOVSBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN FÖR BJÖRNEKULLA ÅS I ÅSTORP SAMHÄLLE, ÅSTORPS KOMMUN Bedömning av behovet att upprätta en miljökonsekvensbeskrivning enligt Plan-

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Väla 7:4 med flera Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra vidare utveckling av Väla

Läs mer

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2015-12-01 Diarienummer: 0506/12 Aktbeteckning: 2-5300 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Datum Diarienumme Sida 2004-03-23 478/03 (FII 4761) 1/5 Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planområdet är i gällande

Läs mer

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1451/15

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1451/15 2016-06-21 Diarienummer: 1451/15 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 177:5 inom stadsdel

Läs mer

Förslag till beslut 1. Fastighetskontoret får i uppdrag att ansöka om planbesked för 200 bostäder med mera vid Skanstorget inom stadsdelen Haga.

Förslag till beslut 1. Fastighetskontoret får i uppdrag att ansöka om planbesked för 200 bostäder med mera vid Skanstorget inom stadsdelen Haga. Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-10-24 diarienummer 7074/15 Strategisk planering Joel Blomgren telefon 031-368 12 12 e-post: joel.blomgren@fastighet.goteborg.se Ansökan om planbesked för bostäder

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Rebecca Kihlman Tfn: 08-508 27 519 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Läs mer

Detaljplan för Dikaren 8, 11 och 12 m fl Planavtal. KS

Detaljplan för Dikaren 8, 11 och 12 m fl Planavtal. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-08-25 225 Detaljplan för Dikaren 8, 11 och 12 m fl Planavtal. KS 2014-368 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Godkänna planavtal

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutar i ärendet, varefter besked lämnas.

Byggnadsnämnden beslutar i ärendet, varefter besked lämnas. 2015-03-25 Diarienummer: 0607/15 Maria Lissvall Telefon: 031-368 17 63 E-post: maria.lissvall@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för kontor på fastigheten Gårda 18:19 och 18:22 inom stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning KONTORET FÖR SAMHÄLLSUTVECKLING Handläggare: Datum: Diarienummer: Johan Spåre 2012-05-07 2012/20200-1 Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning Planansökan för kv Diset BEHOVSBEDÖMNING FÖR MILJÖBEDÖMNING

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Övre Hallegatan del av Jubileumssatsningen

Markanvisning för bostäder vid Övre Hallegatan del av Jubileumssatsningen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-01-18 diarienummer 1487/07 Avdelningen för strategisk planering Lars Johansson telefon 368 10 55 e-post: lars.johansson@fastighet.goteborg.se Markanvisning

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(7) Dnr 266/2015 FASTIGHETEN ALLERUM 11:35 ALLERUM, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Lena Evaldsson inkom 2 februari 2015 med en förfrågan avseende upprättande av ny detaljplan för fastigheten

Läs mer

Tjänsteskrivelse , ansökan och idéförslag, med bilder (bilaga till ansökan) har varit utsända.

Tjänsteskrivelse , ansökan och idéförslag, med bilder (bilaga till ansökan) har varit utsända. Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2015-05-20 87 Planbesked Vrå 3:1, TB Exploatering 2015/190 Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att ge positivt planbesked. Ärende

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun www.mjolby.se/planer Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändring av detaljplanen är att pröva möjlighet

Läs mer

INNEHÅLL. Vatten och avlopp...8 El- och telenät...8 Uppvärmning...8

INNEHÅLL. Vatten och avlopp...8 El- och telenät...8 Uppvärmning...8 INNEHÅLL Syfte och inledning...4 Planändringens syfte...4 Bakgrund...4 Planprocessen efter samrådet...4 Planområdet...5 Planändringens avgränsnig...5 Markägoförhållanden...5 Nuvarande markanvändning...

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-10-02 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Hedvig 19 m m i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15.

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15. STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen

Läs mer

BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING

BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING FASTIGHETEN HUSENSJÖ 8:11 M FL FILBORNA, HELSINGBORGS STAD BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING 1(5) Dnr 2353/2008 SÖKANDE Öresundskraft AB, Sem-System Fastighets AB och Pauliskolan. SYFTE Detaljplanen är föranledd

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Sara Lindh 2013-05-21 PLA 2012-020104 Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning Detaljplan för Kv. Städet, Brillinge 3:3 BEHOVSBEDÖMNING FÖR MILJÖBEDÖMNING

Läs mer

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bagaren 10 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING 2

Läs mer

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg 1084 Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde Antagen SBN 2010-09-07, 97 Laga kraft 2010-10-06 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde,

Läs mer

Planbesked för fastigheterna Orminge 37:1 och Orminge 37:2, Ormingeringen i Boo

Planbesked för fastigheterna Orminge 37:1 och Orminge 37:2, Ormingeringen i Boo 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-08-16 MSN 2017/97 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Planbesked för fastigheterna Orminge 37:1 och Orminge 37:2, Ormingeringen 63-81 i Boo Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Undersökning om BMP. Detaljplan Lövnäs förskola, Hammarö kommun

Undersökning om BMP. Detaljplan Lövnäs förskola, Hammarö kommun Undersökning om BMP Detaljplan Lövnäs förskola, Hammarö kommun Planens syfte Planen ska pröva möjligheten för byggnation av förskola/skolverksamhet. Planen innebär att förskola med tolv avdelningar kommer

Läs mer

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1210/ 15

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1210/ 15 2016-06-21 Diarienummer: 1210/ 15 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande Detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:8 inom stadsdel

Läs mer

FAMMARP 8:2, Kronolund

FAMMARP 8:2, Kronolund BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande detaljplan för FAMMARP 8:2, Kronolund Frösakull, HALMSTAD Upprättad av samhällsbyggnadskontoret 2012-04-30 Reviderad 2013-11-25 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer