1. Föreningens grundläggande syfte och mål

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Föreningens grundläggande syfte och mål"

Transkript

1 Sida 1 av 10 Verksamhetsplan för BK S:t Erik 2015/2016 Inledning För åttonde året tar styrelsen fram en verksamhetsplan kopplad till budgeten. Skälet till det är att klubbens medlemmar därigenom får bättre information och ett större inflytande över klubben och dess verksamhet. Samtidigt ökar styrelsens möjligheter att styra verksamheten på kort och lång sikt. I denna plan lämnas översiktliga budgetsiffror. Alla summor är ungefärliga och redovisat belopp är inklusive moms. Mer detaljer finns i den föreslagna budgeten. Verksamhetsplanens innehåll 1. Föreningens grundläggande syfte och mål 2. Vår huvudinriktning 2015/ Tävlingsverksamheten 4. Utbildning 5. Information 6. Ungdomsverksamheten 7. Lokal & säkerhet 8. Medlemsfrågor 9. Brickläggningen 10. Lokalrenoveringen 11. Övrigt 1. Föreningens grundläggande syfte och mål Nya stadgar togs 2009/2010. I dem redovisas syfte och mål för S:t Eriks bridgeklubb. Klubbens ändamål är att anordna tävlingsbridge i olika former samt bedriva utbildningsverksamhet inom bridgen. Plats ska finnas för såväl enklare bridge i sällskapliga former som förberedelse för tävlingsspel och för målinriktad tävlingsbridge. 2. Vår huvudinriktning 2015/ Mårten Gustawsson Allmänt Vi budgeterar på ett överskott med kronor. Lyckas vi med det är det bra med tanke på kostnaderna för den renovering som kommer att utföras under verksamhetsåret och fortsätta under nästa. Styrelsen planerar att vid årsskiftet höja den kontanta bordsavgiften till 100 kronor från 80. Det sker med förhoppningen att ännu fler ska börja använda smartkort. Med smartkortsrabatt kommer startavgiften att förbli 72 kronor. Observera också att vid guld- och silvertävlingar, där fler icke medlemmar deltar, behålls nuvarande kontantavgifter. Organisation Styrelsens fortsätter att arbeta i kommittéer för att kunna möta ett allt större administrativt arbete i en klubb som växer.

2 Sida 2 av 10 Lokalrenoveringen Kostnaden för bridgeklubben för de omfattande renoveringar som planeras under somrarna 2015 och 2016 beräknas gå på över 1 miljon kronor, kostnader som dock delvis skrivs av över de tio respektive fem närmaste åren. För utförligare information se avsnittet om lokalrenoveringen. Höjd medlemsavgift Medlemsavgiften för höjs med 50 kronor till 180, vilket innebär att den som representerar BK S:t Erik totalt kommer att betala 450 kronor i medlemsavgift. 40 kronor går till Stockholms Bridgeförbund och 230 till Svenska Bridgeförbundet. Den senaste gången BK S:t Erik höjde medlemsavgiften var till säsongen Då höjdes avgiften från 100 till 130 kronor. Ny städfirma Styrelsen tänker anlita en ny städfirma. Avtalet med den gamla är uppsagt och löper ut den 31 augusti efter 11 månaders samarbete. Smartkort Smartkortsprojektet är klart. Styrelsen bedömer att det under det kommande året kommer att kosta kronor, varav den större delen är avskrivningar. Inmatning av ligaresultat på pekskärmar Målet är att spelarna själva på två peksärmar ska mata in resultatet av dagens ligamatch direkt in i klubbens datasystem. Läs mer i avsnittet om information. Ekonomi Översiktligt räknar styrelsen med: Totala intäkter kr Totala kostnader kr Resultat för året kr 3. Tävlingsverksamheten Mattias Weiler Tävlingsverksamheten Spelet dagtid fortsätter som tidigare med spel cirka 40 veckor per år. Vi fortsätter att arbeta med tävlingsupplägget med fyra olika prislistor (en för alla par, en för par där båda spelarna har max hjärternålen, en för par där båda spelarna har max ruternålen och en för par där båda spelarna har max klövernålen) och försöker anpassa oss till de önskemål som framförs. Klubbens helgbarometrar har fortfarande ett ganska lågt deltagarantal och vi letar efter en lösning för att få upp deltagarantalet. Det här har pågått ett antal år men inget av de försök som gjorts har hittills hjälpt upp deltagarantalet.

3 Sida 3 av 10 Under kommande verksamhetsår arrangerar klubben tre guldtävlingar: Plattliret den 20 februari, Guld-IAF den 14 maj och Patton lagguld 4-5 juni. Patton arrangeras precis som tidigare i samarbete med Stockholms Bridgeförbund. I Allsvenskan sponsrar klubben deltagande lag med halva anmälningsavgiften och i de högre divisionerna även med halva logikostnaden. Vi funderar hela tiden på hur vi ska kunna förbättra verksamheten. Ska vi införa en vardagsbarometer? I dagsläget har vi ingen. Ska vi under sommaren spela fler tävlingar på dagen och färre på kvällen? Den senaste sommaren spelade vi två på dagen och fyra på kvällen. Ligan på kvällen är den tävling som står för klubbens största intäkter. Vi har cirka 260 lag per säsong. Vi ska försöka förbättra det upplägg som infördes under våren med två 6-lagsgrupper istället för en 8-lagsgrupp på varje serienivå i slutspelet. Ansvarig för administrationen av ligan är Ola Weinberg. Dagligan har cirka 60 deltagande lag per säsong. Under hösten genomförs ett försök med ligaspel på förmiddagen med ett mindre antal brickor, ett försök för att om möjligt kunna ta emot flera av de lag som vill spela lagspel på dagtid. Ansvarig för administration av dagligan är Björn Gustafsson. Budgeterat nettoresultat 2015/2016 (kr): Intäkter Kostnader Resultat Ligan Dagligan Dagbridge Sommardag Barometrar Sommarserien Guldtävlingar Silvertävlingar Övriga tävlingar Allsvenskan Tävlingskommittén TL-utbildning Inköp inventarier tävling Trycksaker, tävlingsmaterial Kontorsmateriel Summa (netto)

4 Sida 4 av Utbildning (inkl. D-serie, E-serie, Fredagsgodis samt träningsspel) Fredrik Alfredsson Klubben ansvarar för all utbildning som bedrivs även om kursverksamheten sköts av en extern leverantör, Nya Bridgeskolan. I utbildningskommittén ansvarar vi för drift och utveckling av kurser, spel i D-serien och bridgeträning. Våra huvudsakliga uppgifter är att: Ansvara för utbildning inom bridgen (skolan). Ansvara för rekrytering av medlemmar. Ansvara för trivselbridgen och populära tävlingar som Julkul dag. Skolan Inför framtiden finns anledning att tro att deltagarpyramiden kommer att ha en smalare bas - antalet nybörjare till de grundläggande kurserna är idag färre än historiskt - vilket leder till vikten av att finna nya vägar att locka nya elever. En löpande diskussion med Nya Bridgeskolan låter oss tro att elevtillströmningen till kurserna har nått kulmen och prognosen sänks därför under verksamhetsåret till 850 elever per termin. Detta ska inte ses som något negativt utan mer som ett konstaterande. Det är viktigt att anpassa förväntningarna även i en verksamhet som står sig stark. Utvärderingar från eleverna ger stöd för kundnöjdhet bland deltagarna vilket även antalet återköp visar. Vid sidan om kursverksamheten planeras att fortsätta de populära tävlingsaktiviter som sammanbinder kursverksamheten med de reguljära bridgetävlingarna i klubbens egen regi. Efter ett längre arbete att finna en fungerande struktur för den tidigare E-serien tror vi ha funnit en plan som förhoppningsvis ska kunna följa de populära aktiviteterna D- serien och Fredagsgodis i spåren. Detta förbättringsarbete kommer att fortsätta. Dagbridgen har utvecklats och delas till följd av sin popularitet upp på skilda starttider. Under hösten provas en verksamhet där en serie i dagligan startar redan vid klockan tio och vi tror att ännu fler deltagare framöver har intresse av att starta så tidigt. Trivseltävlingar I våra trivseltävlingar är fokus mer på den sociala aspekten av bridge, många spelare är mindre intresserade av själva tävlandet än den samvaro som erbjuds. Förutom de trivseltävlingar som vi regelbundet anordnar varje vecka fortsätter vi med populära tävlingar dagtid, som Höstkul och Vårkul. Ett exempel på en trivseltävling är bridgeträning, en spelform med kommenterade givar med spel på onsdagar, torsdagar och fredagar mitt på dagen. Budget för utbildningskommitténs verksamhet 2015/2016 (kr): Intäkter Kostnader Resultat Nya Bridgeskolan Spelverksamhet D-serien Bridgeträning Fredagsgodis Vi Tävlar Lektioner Trivseltorsdag Utbildningskommittén Totalt resultat utbildningsverksamheten

5 5. Information (inklusive IT och hemsida) Rolf Molin De viktigaste uppgifterna för IT-kommittén under verksamhetsåret 2015/16 är att slutföra två påbörjade projekt. Det ena projektet avser klubbens nya hemsida. Arbetet med hemsidan startade under hösten 2014 och huvuddelen av arbetet är avklarat. Dock återstår en del arbeten att slutföra. En fråga att ta ställning till är hur mycket historisk information som ska föras över från nuvarande hemsida. Med historisk information avser vi till exempel tävlingsresultat från gamla paroch ligaspel, protokoll från styrelsemöten och årsmöten och gamla digitala nummer av klubbtidningen Pass. På vår nuvarande hemsida finns en omfattande statistik och all information kommer inte att föras över till den nya hemsidan. Det andra projektet som påbörjades under 2014/15 var effektivisering av inrapporteringen av ligaresultat. Målet är att spelarna själva på en särskild terminal ska inrapporterar resultatet av dagens ligamatch direkt in i klubbens datasystem. Nu görs det helt manuellt. Arbetet har pågått under våren 2015 och det praktiska arbetet utförs av en av klubbens medlemmar, Stefan Ekman. Ett genomarbetat förslag är redan klart, men det måste testköras ett antal gånger innan det kan sjösättas. Inrapporteringen ska göras på två pekskärmar. De är inköpta och ska placeras ut i spellokalen. Klubben anser att rationaliseringar av ligaadministrationen är angelägna och en hel del arbete och pengar har också lagts ner på det här de senaste åren. På sikt ser vi fler möjligheter. En sådan är att ersätta den nuvarande rapporteringen av vilka som spelar den aktuella matchen. Nu görs det på ett särskilt formulär som ligger på spelborden när spelet ska börja och sedan skrivs laguppställningarna in i datasystemet av TL. Vi vill dock påpeka att arbetet med att rationalisera inmatningen av spelarnamn är på längre sikt, men redan under verksamhetsåret 2015/16 bör vi fundera i de banorna. Under 2013/2014 drog klubben igång en fotoblogg med Måns Berg som ansvarig. Vår uppfattning är att bloggen inte är så känd bland medlemmarna och den behöver därför marknadsföras bättre. Ett utvecklingssteg är att förse bilderna med texter och pratbubblor, vilket påbörjas under verksamhetsåret. Observera att även Tävlingsverksamheten och Medlemsfrågor har kostnader för kontorsmateriel. Budgeterade kostnader för 2015/2016 (kr): IT-kostnader Hemsida/internet Fotoblogg Telefon och porto Kontorsmateriel Informationskommittén Summa Sida 5 av 10

6 Sida 6 av 10 Pass Rolf Molin Pass är klubbens medlemstidning och är tillsammans med hemsidan den viktigaste informationskällan för klubbens medlemmar. Tidningen ska vara öppen för diskussioner i aktuella frågor. Tidningens redaktör är ansvarig utgivare, att så är fallet överensstämmer med den standard som finns i branschen. I de fall kritiska inlägg publiceras ska styrelsen ges utrymme till svar i samma nummer. Vi bör under verksamhetsåret vidare försöka få fler bridgespelande medlemmar att medverka i tidningen. I en så stor klubb som vår finns många personer som kan medverka och berätta om sitt bridgeintresse. Redaktören Måns Berg och redaktionskommittén med Kenneth Bäckström, Rolf Molin och Malin Siwe ska under verksamhetsåret fortsätta utveckla tidningen till ett forum för alla medlemmar. Budgeterad kostnad för 2015/2016 (kr): Pass Ungdomsverksamheten Sofia Ryman Under verksamhetsåret 2015/2016 planerar juniorkommittén att för sjätte året i rad anordna en Pro-Am-tävling för att samla in pengar till juniorbridgen i Stockholm. Den äger rum den 6 februari. En förhoppning är att juniorerna även då medverkar som proffsspelare. För att göra tävlingen än mer junior- och amatöranpassad planeras att spela 30 brickor istället för 42 och att anordna ett seminarium efteråt där intressanta spel från tävlingen gås igenom. Måns Bergs arbete ska preliminärt vara att värva och ta hand om nya juniorer genom fredagsbridgen och olika minikurser. Juniorkommitténs förhoppning är att det ska anordnas minst en minikurs per termin, alternativt en kurs som går över hösten till våren och avslutas samtidigt som rikslägret anordnas för att på så vis kunna slussa iväg juniorerna direkt till rikslägret. Tidigare år har Måns Berg anordnat olika tävlingar för de juniorer som finns i Stockholm och det är något som juniorkommittén vill fortsätta med. Ett exempel är julkul för juniorer som brukar ske under mellandagarna. En viktig faktor för att få iväg juniorer till rikslägret, JSM-par och JSM-lag är att informera i god tid men även genom bidrag och tjat. Många juniorer tror inte att de är tillräckligt bra och vågar därför inte åka, en inställning som måste arbetas bort. Speciellt Rikslägret blir alltid enormt uppskattat och är en mycket bra entré till bridgegemenskapen. Budgeterade kostnader för 2015/2016 (kr): Juniorkonsulent Junioraktiviteter Bidrag från StBF Pro-Am Summa

7 Sida 7 av Lokal & säkerhet Börje Primér (lokal) och Caroline Tesch (säkerhet) Under juli 2015 renoveras vår lokal. I samband därmed köps det även in nya stolar till biblioteket och utbyte av de sämsta pallarna och stolarna vid bridgeborden sker, se separat avsnitt. I samband med övrig renovering under sommaren byter fastighetsägaren de inre entrédörrarna. Det innebär att larmet åtgärdas för att fungera. Vi tänker i höst sätta upp sammankopplade brandvarnare i lokalen. De kommer endast att uppmärksamma de som befinner sig i lokalen och inte vidarebefordras till räddningstjänst eller annan larmfirma. Idag finns enbart ett manuellt utrymningslarm i form av utrymningsknappar. Ingen utbildning är ännu inplanerad. Löpande underhåll av brandsläckare och annan säkerhetsutrustning kommer som vanligt att ske. Det kan tilläggas, även om inga intäkter ingår nedan, att vi i en liten omfattning hyr ut vår lokal, förutsatt att det inte inkräktar på vår egen verksamhet, även till andra ändamål än bridge. Till exempel hyr en pensionärsförening in sig och spelar bridge på måndagsmorgnar och vi brukar hyra ut skolsalen till bostadsrättsföreningen som är vår hyresvärd när den har årsmöte. Budgeterade kostnader för 2015/2016 (kr): Lokalhyra Lokalvård El Rökbur Entrémattor inköp (avskrivning) Entrémattor byten Sophämtning Förbrukningsmateriel - toaletter Säkerhet inköp (avskrivning) Säkerhetsfrågor Utbildning säkerhet Inköp inventarier Reparationer Renoveringar (avskrivning) Lokalkommittén Delsumma

8 Sida 8 av Medlemsfrågor Yvonne Flodqvist Uppdraget som medlemsansvarig för 2015/2016 utgår från att stödja och informera medlemmarna på bästa sätt, men innebär också att ta fram och säkerställa bra administrativa rutiner och stämma av med kassören att avgifterna är betalda. Vårt mål är att informera våra medlemmar hur de enkelt själva kan uppdatera och ändra sina uppgifter i Spader. Då krävs att varje medlem har sina inloggningsuppgifter. Saknar man dem går de att få via Svenska Bridgeförbundet. Vårt mål är att alla som spelar på klubben ska bli medlemmar och därmed känna att de tillhör klubben och kan påverka, bland annat genom sin rösträtt på årsmötet. Medlemsavgiften för säsongen 2015/2016 är 180 kronor, en höjning med 50 kronor. Stämman hösten 2015 bestämmer nästa spelårs minimala och maximala medlemsavgift. Styrelsens plan är att föreslå kronor. Därefter bestämmer styrelsen exakt medlemsavgift senast den 31 mars. Budgeterade intäkter för 2015/2016 (kr): Intäkter medlemsavgifter Intäkter för medlemmar som representerar annan klubb Kontorsmateriel (inbetalningskort, porto och kuvert) Summa Brickläggningen Yvonne Flodqvist Brickläggningens fasta kostnader förväntas bli täckta av läggningen till interna tävlingar. Därför är den huvudsakliga målsättningen vid läggning till externa kunder att täcka de rörliga kostnaderna, det vill säga läggningsarvoden. I juni kommer även vår andra brickläggningsmaskin att skickas iväg på service i Polen. Vid redovisningen för interna tävlingar redovisas varken intäkter eller lönekostnader utan lönekostnaden för brickläggningen läggs direkt på tävlingen. Det innebär att läggningen kommer att redovisa förlust eftersom dess övriga kostnader inte blir täckta i bokföringen. Brickläggningen kommer att fortsätta under Kalle Perssons ledning. Budgeterade kostnader för 2015/2016 (kr): Intäkter för läggning till externa kunder Lönekostnader för läggning till externa kunder Delsumma Inköp av nya kortlekar Avskrivning av kostnader för tidigare inköp av plastbrickor, kortlekar och maskiner Totalt

9 Sida 9 av Lokalrenoveringen Mårten Gustawsson Vår lokal behöver fräscha upp. Vi flyttade in den 1 augusti 2000 och ingen stor genomgång av lokalen har skett under de 15 åren sedan dess. En förutsättning för att klubben, och vår hyresvärd Brf Inedal 16, ska lägga ner pengar på en renovering är att skriva ett nytt och längre hyresavtal. Vårt nuvarande avtal är från och gäller för närvarande till Vi är överens med vår värd att avbryta detta och skriva ett nytt 10 år långt avtal. Allra först måste vi och vår värd göra klart vilka åtgärder som ska genomföras samt vem som ska bekosta och leda var åtgärd. Sommaren är den del av året då BK S:t Erik har klart minst verksamhet varför renoveringarna genomförs under somrarna 2015, vilket också skett, och Att en del åtgärder får vänta till 2016 beror både på det är svårt att genomföra alla de planerade åtgärderna samtidigt och att vår värd behöver tid att planera för en del av de åtgärder de ska stå för. Vi håller stängt under juli Då rengör bridgeklubben undertaket, målar spellokalen samt lägger in nya golv medan värden bygger om vår personaltoalett/dusch, byter ut det inre entrédörrspartiet och utrymningsdörren i rotundan. Vi funderar även på att installera ett nytt brandlarm och en ny glasvägg, eller ett nytt draperi, mot kurshörnan. Vår nuvarande linoleummatta i servering och kapprumskorridor ersätts av en plastmatta och i spellokal och skola av textilplattor på 50x50 cm. Gamla sockellister, både av vitt trä och grå plast tas bort, utom i skolsalarna, och ersätts vid textilplattor av en svart plastsockel medan plastmattan viks upp på vägg. Förutom att lokalen blir tystare blir kostnaden ungefär hälften av att lägga ett nytt linoleumgolv. Sommaren 2016 planeras att värden tillsammans med oss bygger om köket inklusive installation av golvbrunn och ny fettavskiljare, att värden bygger om alla våtrum vid det stora kapprummet och ser över golvbrunnen i soprummet. Klubben planerar även andra åtgärder, vars kostnader inte ingår i budgeten nedan, i samband med renovering sommaren Alla hårdplastbrickor som används i ligan byts, liksom alla budkort, nya stolar till biblioteket köps in, de sämsta pallarna och stolarna vid bridgeborden byts till nya och en elektrisk skoborste sätts upp innanför entrén. I renoveringskommittén ingår Mårten Gustawsson, Börje Primér (lokalansvarig), Marianne Öjestål och Jan Bergholm (hustomte). Budgeterad kostnad för 2015/2016 (kr): Avskrivning undertak, målning och golv (Kostnaderna fördelas på tio år.) Övriga kostnader som tas direkt Trolig kostnad för 2016/2017 (kr): Avskrivning undertak, målning och golv Avskrivning köksombyggnad (Kostnaderna fördelas på fem år.) Övriga kostnader som tas direkt

10 Sida 10 av Övrigt Mårten Gustawsson Arvoden till styrelse och andra funktionärer Inga höjningar av ersättningar till styrelse och funktionärer är planerade. Landslagsaktiviteter Klubben ska enligt ett tidigare stämmobeslut sätta av tio kronor per medlem för bidrag till landslagsaktiviteter. Budgeterade kostnader för 2015/2016 (kr): Styrelsearvoden Styrelsemöten, personalfest Landslagsaktiviteter Summa

1. Föreningens grundläggande syfte och mål

1. Föreningens grundläggande syfte och mål Sida 1 av 10 Verksamhetsplan för BK S:t Erik 2014/2015 Inledning För sjunde året tar styrelsen fram en verksamhetsplan kopplad till budgeten. Skälet till det är att klubbens medlemmar därigenom får bättre

Läs mer

Verksamhetsplan för BK S:t Erik 2017/ Föreningens grundläggande syfte och mål

Verksamhetsplan för BK S:t Erik 2017/ Föreningens grundläggande syfte och mål Sida 1 av 8 Inledning För tionde året tar styrelsen fram en verksamhetsplan kopplad till budgeten. Skälet till det är att klubbens medlemmar därigenom får bättre information och ett större inflytande över

Läs mer

1. Föreningens grundläggande syfte och mål

1. Föreningens grundläggande syfte och mål Sida 1 av 11 Verksamhetsplan för BK S:t Erik 2016/2017 Inledning För nionde året tar styrelsen fram en verksamhetsplan kopplad till budgeten. Skälet till det är att klubbens medlemmar därigenom får bättre

Läs mer

Verksamhetsplan för BK S:t Erik 2018/ Föreningens grundläggande syfte och mål

Verksamhetsplan för BK S:t Erik 2018/ Föreningens grundläggande syfte och mål Sida 1 av 9 Inledning För elfte året tar styrelsen fram en verksamhetsplan kopplad till budgeten. Skälet till det är att klubbens medlemmar därigenom får bättre information och ett större inflytande över

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 6 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 13 november 2014

Styrelseprotokoll nr 6 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 13 november 2014 Styrelseprotokoll nr 6 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 13 november 2014 Närvarande styrelseledamöter: Mårten Gustawsson (t.o.m. 7 delvis), Åsa Gindin, Sofia Ryman, Mattias Weiler,

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 10 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 19 mars 2015

Styrelseprotokoll nr 10 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 19 mars 2015 Styrelseprotokoll nr 10 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 19 mars 2015 Närvarande ledamöter: Mårten Gustawsson, Åsa Gindin, Sofia Ryman, Caroline Tesch, Mattias Weiler, Yvonne Flodqvist,

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 9 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 12 februari 2015

Styrelseprotokoll nr 9 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 12 februari 2015 Styrelseprotokoll nr 9 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 12 februari 2015 Närvarande ledamöter: Mårten Gustawsson, Åsa Gindin, Sofia Ryman (fr.o.m. 5), Mattias Weiler, Yvonne Flodqvist,

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för BK S:t Erik 2014/2015. 1. Viktigare händelser under verksamhetsåret

Verksamhetsberättelse för BK S:t Erik 2014/2015. 1. Viktigare händelser under verksamhetsåret Sida 1 av 11 Inledning Världens största bridgeklubb fortsätter att gå bra. Samarbetet med Nya Bridgeskolan går utmärkt och tillströmningen av elever till skolan och spelare till klubben fortsätter att

Läs mer

Verksamhetsberättelse för BK S:t Erik 2013/2014. 1. Viktigare händelser under verksamhetsåret

Verksamhetsberättelse för BK S:t Erik 2013/2014. 1. Viktigare händelser under verksamhetsåret Sida 1 av 10 Inledning Världens största bridgeklubb fortsätter att gå bra. Samarbetet med Nya Bridgeskolan går utmärkt och tillströmningen av elever till skolan och spelare till klubben fortsätter att

Läs mer

Verksamhetsberättelse för BK S:t Erik 2012/2013. 1. Viktigare händelser under verksamhetsåret

Verksamhetsberättelse för BK S:t Erik 2012/2013. 1. Viktigare händelser under verksamhetsåret Sida 1 av 9 Inledning Världens största bridgeklubb fortsätter att gå bra. Samarbetet med Nya Bridgeskolan går utmärkt och tillströmningen av elever till skolan och spelare till klubben fortsätter att öka.

Läs mer

4. Val av två justeringspersoner att jämte ordförande justera protokollet

4. Val av två justeringspersoner att jämte ordförande justera protokollet Askims Bridgeklubbs årsmöte 18/9 2017 Föredragningslista 1. Godkännande av föredragningslista. 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare för mötet 4. Val av två justeringspersoner att jämte

Läs mer

Askims Bridgeklubbs årsmöte 28/9 2015. Föredragningslista

Askims Bridgeklubbs årsmöte 28/9 2015. Föredragningslista Askims Bridgeklubbs årsmöte 28/9 2015 Föredragningslista 1. Godkännande av föredragningslista. 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare för mötet 4. Val av två justerare att jämte ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 15 april 2012, Falkenbergs BK.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 15 april 2012, Falkenbergs BK. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 15 april 2012, Falkenbergs BK. Närvarande: Lars Hed, Leif Eskelid, Monica Evertsson, Jan Malmström, Lennart Nordberg, Lars Adie, Malin Larsson och Annika

Läs mer

4. Val av två justeringspersoner att jämte ordförande justera protokollet

4. Val av två justeringspersoner att jämte ordförande justera protokollet Askims Bridgeklubbs årsmöte 24/9 2018 Föredragningslista 1. Godkännande av föredragningslista. 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare för mötet 4. Val av två justeringspersoner att jämte

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 6 augusti klockan 1800, BK Albrekts, Varberg

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 6 augusti klockan 1800, BK Albrekts, Varberg Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 6 augusti klockan 1800, BK Albrekts, Varberg Närvarande: Leif Eskelid, Lennart Nordberg, Lars Adie, Monica Evertsson, Jan Malmström och Magnus Svensson.

Läs mer

Motioner till BK S:t Eriks årsmöte den 27 oktober 2013

Motioner till BK S:t Eriks årsmöte den 27 oktober 2013 Motion 1 Prispengar anslås Vid de Övriga tävlingar som BK S:t Erik anordnar varje vecka delas priser ut vid varje tävlingstillfälle. Priserna delas vanligtvis ut som kontanter eller fribiljetter. Hur många

Läs mer

Styrelsemöte onsdagen den 8 oktober 2014. Protokoll. 31. Sammanträdet öppnades. 31. Val av protokollsjusterare. 32. Godkännande av dagordningen

Styrelsemöte onsdagen den 8 oktober 2014. Protokoll. 31. Sammanträdet öppnades. 31. Val av protokollsjusterare. 32. Godkännande av dagordningen Sida 1 av 5 Styrelsemöte onsdagen den 8 oktober 2014 Protokoll 31. Sammanträdet öppnades Ordförande Gunbritt Öhlén öppnade mötet Ej närvarande: Ingrid Svensson och Anders-Eric Andersson. 31. Val av protokollsjusterare

Läs mer

12 Augusti Nu ligger skolans framtid i dina händer. Välkommen! Sponsorer

12 Augusti Nu ligger skolans framtid i dina händer. Välkommen! Sponsorer 12 Augusti 2013 Nu ligger skolans framtid i dina händer. Sponsorer Välkommen! Dagordning 12 Augusti 2013 Michael Hansson (Ordförande) välkomnar. Summering av vad som pågått under året som gått fram tills

Läs mer

Verksamhetsberättelse för BK S:t Erik 2015/ Viktigare händelser under verksamhetsåret

Verksamhetsberättelse för BK S:t Erik 2015/ Viktigare händelser under verksamhetsåret Sida 1 av 14 Inledning Världens största bridgeklubb fortsätter att gå bra. Samarbetet med Nya Bridgeskolan fungerar utmärkt och tillströmningen av elever till skolan och spelare till klubben fortsätter

Läs mer

Tävlingsledarutbildning för spelledare m.fl anordnades under våren med lärare från bridgeförbundet.

Tävlingsledarutbildning för spelledare m.fl anordnades under våren med lärare från bridgeförbundet. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2011 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 7 mars omvaldes Ulla Eriksson som ordförande. Till

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

S M O M M A M R HÖS H T 2 18

S M O M M A M R HÖS H T 2 18 SOMMAR HÖST 2018 Hej! Nu är det dags att planera höstens bridgespel! Vi tänkte starta upp hösten med att ta ett nytt grepp för att hitta nya bridgespelare PROVA-PÅ-BRIDGE. Ta med en kompis som vill prova

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Medlemsmöte Datum: -05-10 kl. 19:00 Plats: Klubbstugan i Gälltofta 1: Mötets öppnande Ordförande hälsade deltagarna välkomna och förklarade mötet öppnat. 2: Fastställande av röstlängden Röstlängden fastställs

Läs mer

Föreningslokalen Blå huset. Budget Denna budget för 2016 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 7 december 2015.

Föreningslokalen Blå huset. Budget Denna budget för 2016 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 7 december 2015. December 2015 Brf Matrosen Föreningslokalen Blå huset Budget 2016 Denna budget för 2016 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 7 december 2015. Månadsavgifterna 2016 förblir oförändrade.

Läs mer

NORRBOTTENS BRIDGEFÖRBUND. Närvarande: Göran Nordberg, Gertrud Backman, Anders Landmark, Ingrid Enberg, Inger Lundberg, Pierre Thunström

NORRBOTTENS BRIDGEFÖRBUND. Närvarande: Göran Nordberg, Gertrud Backman, Anders Landmark, Ingrid Enberg, Inger Lundberg, Pierre Thunström NORRBOTTENS BRIDGEFÖRBUND Protokoll vid styrelsemöte den 17 augusti i Luleå klockan 17.15 Närvarande: Göran Nordberg, Gertrud Backman, Anders Landmark, Ingrid Enberg, Inger Lundberg, Pierre Thunström Möte

Läs mer

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten.

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2013 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 11 mars 2013 omvaldes Ulla Eriksson som ordförande.

Läs mer

Göteborgs Klätterklubb

Göteborgs Klätterklubb Styrelsens förslag till Budget 2009 Göteborg 2009-02-17 Göteborgs klätterklubbs styrelse föreslår 2009 en budget som innebär en förlust på 80 425 kr. Klubben har god ekonomi och har de senaste åren gått

Läs mer

Styrelsemöte måndagen den 29 september 2014

Styrelsemöte måndagen den 29 september 2014 Sida 1 av 7 Styrelsemöte måndagen den 29 september 2014 Protokoll 16. Sammanträdet öppnades Ordförande Gunbritt Öhlén öppnade mötet Samtliga ledarmöter närvarande. 17. Val av protokollsjusterare Agneta

Läs mer

Närvarorätt 16 Upplåtaren har närvaro- och yttranderätt vid klubbens styrelsemöten vid gemensamma ärenden.

Närvarorätt 16 Upplåtaren har närvaro- och yttranderätt vid klubbens styrelsemöten vid gemensamma ärenden. Avtal Mellan Upplåtaren Björnhults Golfbana (Björnhult Golf AB) och Klubben Björnhults GK och dess enskilda medlemmar har träffats följande avtal om upplåtelse för golfspel på Björnhults Golfbanas 18 +

Läs mer

Askims Bridgeklubbs årsmöte 26/ Föredragningslista 1. Godkännande av föredragningslista. 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare

Askims Bridgeklubbs årsmöte 26/ Föredragningslista 1. Godkännande av föredragningslista. 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare Askims Bridgeklubbs årsmöte 26/9 2016 Föredragningslista 1. Godkännande av föredragningslista. 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare för mötet 4. Val av två justerare att jämte ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb Inledning Hofgårds GK har runt 600 medlemmar. Medelåldern i klubben är 47 år och fördelning män 74 % och kvinnor 26%. Andelen juniorer upp till 20 år är 13% (83

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stockholms Roddförening

Kallelse till årsmöte i Stockholms Roddförening 2014-11-10 Stockholms Roddförening stiftad 8 april 1880 Kallelse till årsmöte i Stockholms Roddförening Tid: Torsdagen den 27 november 2014 kl. 19.00 Plats: Föreningens båthus, Lidovägen 22 Dagordning

Läs mer

ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC

ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC - 2019 Medlemmar Medlemskapet är ett krav för att delta i kursverksamheten. Kurser Verksamheten indelas i två terminer, vår och höst. Kurser som erbjuds är Bugg, Fox,

Läs mer

Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplan 2013 Gnesta Trosa Brukshundklubb Inledning 2006 beslöts att Svenska Brukshundklubben och hela deras organisation ska arbeta utifrån målstyrning för att få en mer aktiv och delaktig organisation

Läs mer

AVTAL (MALL) för förening som samverkar med extern ridskola

AVTAL (MALL) för förening som samverkar med extern ridskola 1 AVTAL (MALL) för förening som samverkar med extern ridskola Viktig information Svenska Ridsportförbundet har tagit fram en avtalsmall /typavtal som bygger på LOK-stödsnämndens praxis i liknande ärenden.

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6 Protokoll Sida 1 av 6 Protokoll från styrelsemöte i Nyköpings BIS Friidrott torsdagen den 20/5 2010. Deltagare närvarande: (vid pennan) Kent Andersson Mikael Carlsson Lars Hallberg Thomas Andreasson Siv

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Övriga rörelsekostnader mm 7910 Avskrivning byggnader 0 kr kr kr

Övriga rörelsekostnader mm 7910 Avskrivning byggnader 0 kr kr kr BUDGET 2017 Lomma BK Årsbudget Reslutat Budget 2017 3010 Medlemsintäkter 70 000 kr 80 580 kr 70000 kr 3011 Intäkter 45 000 kr 70 370 kr 90000 kr 3012 Intäkter Tävling 85000 kr 100 684 kr 84000 kr 3013

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens 15:e verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2009. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing i

Läs mer

Dansklubben Quick & Quick

Dansklubben Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick Medlem av Svenska Danssportförbundet Verksamhetsberättelse 2016 Dansklubben Quick & Quicks styrelse avger härmed följande redogörelse över klubbens verksamhet under 2016. Årsmöte

Läs mer

Stadgar för Lerums Bridgeklubb

Stadgar för Lerums Bridgeklubb Stadgar för Lerums Bridgeklubb Antagna vid årsmöte den 12 september 2016 - 1-1. Föreningens ändamål Föreningen är ideell seniorförening och har till ändamål att bereda sina medlemmar möjlighet att spela

Läs mer

30:-/spelare plus bordsavgift till arrangerande klubb 120:-/spelare, 80:- till VBF och 40:- till arrangerande klubb

30:-/spelare plus bordsavgift till arrangerande klubb 120:-/spelare, 80:- till VBF och 40:- till arrangerande klubb Tävlingar arrangerade av distriktet Distriktsmästerskap Årligen arrangeras fem distriktsmästerskap; öppna par, mixed, damer, veteraner, samt lag. I öppna par, mixed och veteraner är regerande distriktsmästare

Läs mer

Verksamhetsberättelse för BK S:t Erik 2016/ Viktigare händelser under verksamhetsåret

Verksamhetsberättelse för BK S:t Erik 2016/ Viktigare händelser under verksamhetsåret Sida 1 av 14 Inledning Världens största bridgeklubb fortsätter att gå bra. Samarbetet med Nya Bridgeskolan fungerar utmärkt och tillströmningen av elever till skolan och spelare till klubben fortsätter

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2015 Nr 3 Datum: 2015-04- 07 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Bo Bergström Ordförande Paul Fältman Vice Ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ingvar Nilsson

Läs mer

Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Catharina Hårsmar

Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Catharina Hårsmar Protokoll Nr 10 Datum: -01-12 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Kassör Catharina Hårsmar Ledamot Karin Nyström Ledamot Ingela Bach Suppleant Lena

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 87001-9727) Tid: 9 november 2009 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Organisation styrelsen.

Organisation styrelsen. Organisation styrelsen. Ordförande ( VU ) Sekreterare ( VU ) Kassör ( VU) Vice ordf Ledamot Ledamot Ledamot Suppleant Suppleant Sektor Sektor Sektor Sektor Sektor Sektor Tävling Fastighet o underhåll Utbildning

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse ÅRSREDOVISNING BRF STENKULLEN I VÄRMDÖ Org nr 769607-3449 1 Verksamhetsberättelse För räkenskapsåret 2011 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Om inget särskilt anges, redovisas alla belopp i kronor. Uppgift inom

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET

Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET 2015 Huvudmål Mål 2015 5% vinst 2500 medlemmar Övergripande mål 2015-2017 Tillväxt på 3% till 2630st medlemmar.

Läs mer

Stadgar för Uppsala BridgeAllians

Stadgar för Uppsala BridgeAllians Stadgar för Uppsala BridgeAllians Antagna vid årsmöte 2012-01-28 Gällande från 2012-01-28 Alliansen bildad 1994-04- 1 Målsättning Uppsala BridgeAllians (nedan kallad Alliansen) skall främja bridgen i Uppsala

Läs mer

Styrelsens arbete regleras av SBK i normalstadga för lokalklubb inom Svenska Brukshundklubben.

Styrelsens arbete regleras av SBK i normalstadga för lokalklubb inom Svenska Brukshundklubben. Arbetsordning Detta dokument är fastställt av styrelsen för Kristianstads Brukshundklubb och ska årligen, i samband med årsmötet, ses över och vid behov revideras av styrelsen. I och med att detta styrelsedokument

Läs mer

Stadgar BK S:t Erik. Föreningens namn och ändamål m.m... 2 Medlemskap... 2 Avgifter... 2 Styrelse och kommittéer... 3

Stadgar BK S:t Erik. Föreningens namn och ändamål m.m... 2 Medlemskap... 2 Avgifter... 2 Styrelse och kommittéer... 3 Stadgar Innehåll Föreningens namn och ändamål m.m.... 2 Medlemskap... 2 Avgifter... 2 Styrelse och kommittéer... 3 Styrelsesammansättning... 3 Arbetssätt och ansvar... 3 Firmateckning... 4 Tävlingskommitté...

Läs mer

Onsdagar f.o.m kl. 20:00 kommer liksom föregående säsong reserveras för träning.

Onsdagar f.o.m kl. 20:00 kommer liksom föregående säsong reserveras för träning. KCC info 2018-2019. Välkommen till en ny spännande curlingsäsong Efter en alldeles för varm sommar så har vädret äntligen återgått till det normala. Lag Edin har redan tjuvstartat sin säsong medan vi vackert

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

Göteborgs Klätterklubb

Göteborgs Klätterklubb Göteborg 2009-02-14 Styrelsens förslag till Budget 2010 Göteborgs klätterklubbs styrelse föreslår 2010 en budget som innebär en förlust på 43 684 kr. Klubben har god ekonomi och gjorde 2009 ett nollresultat

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Kristianstads Brukshundklubb Protokoll 2010 Nr 3 Datum: 2010-02-22 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Annika Nilsson Sekreterare Marie-Louise Nilsson Kassör Lena Weiffert

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens 16:e verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2010. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing i

Läs mer

Titel 2012 1 / 5 Utgivningsdatum 2012.03.25

Titel 2012 1 / 5 Utgivningsdatum 2012.03.25 Titel 2012 1 / 5 VERKSAMHETSPLAN 2012 Verksamhetsperiod... 1 Sammanfattning... 1 Föreningsrådet... 1 Stadgar... 2 Administrativa rutiner... 2 Styrelsen... 2 Avtal med stan... 3 Lokaluthyrning... 3 Verksamhetsutveckling...

Läs mer

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Centralstyrelsen föreslår Riksstämman att avslå motionen med motivering att: För närvarande har vi inga problem att rekrytera deltagare till grundkurs 1. Syftet

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll Nr 4 Datum: -05-03 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Paul Fältman Ordförande Kurt Bengtsson Vice ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ingvar Nilsson Ledamot

Läs mer

Årsmöte 2014. för. Sandviksbryggornas Samfällighetsförening. Söndagen den 30 mars 2014 klockan 10.00. Folkets Hus Nynäshamn

Årsmöte 2014. för. Sandviksbryggornas Samfällighetsförening. Söndagen den 30 mars 2014 klockan 10.00. Folkets Hus Nynäshamn Årsmöte 2014 för Sandviksbryggornas Samfällighetsförening Söndagen den 30 mars 2014 klockan 10.00 Folkets Hus Nynäshamn Kaffe serveras ca kl 11.30 Foto, Hans Rickberg Välkomna Styrelsen 1 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Medlemsmöte Datum: 13-05- 08 kl. 18:30 Plats: Klubbstugan Gälltofta Dagordning: 1: Mötets öppnande Ordförande hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat. 2: Fastställande av röstlängden

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanen föreslås av distriktsstyrelsen och fastställdes av distriktsstämman 2013-10-19 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2015 Nr 7 Datum: 2105-09- 22 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Bo Bergström Ordförande Paul Fältman Vice Ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ingvar Nilsson

Läs mer

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN Föredragen på årsmöte 27 maj 2017

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN Föredragen på årsmöte 27 maj 2017 Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN 2017 Föredragen på årsmöte 27 maj 2017 Kompletterad och godkänd av styrelsen 11 september 2017 2 Föreningens verksamhet - Vem är vi, och vad vill vi? Badmintonklubben

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

Styrelsen för RÖBÄCKS SK får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012, föreningens tolfte räkenskapsår

Styrelsen för RÖBÄCKS SK får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012, föreningens tolfte räkenskapsår Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen för RÖBÄCKS SK får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012, föreningens tolfte räkenskapsår Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 3 - resultaträkning

Läs mer

Ekonomisk redogörelse och Budgetförslag 2009-2010 eller Två bokslut på ett kassörsarvode!

Ekonomisk redogörelse och Budgetförslag 2009-2010 eller Två bokslut på ett kassörsarvode! Grönslätts Intresseförening Hällevik Ekonomisk redogörelse och Budgetförslag 2009-2010 eller Två bokslut på ett kassörsarvode! Ekonomi under det gångna verksamhetsåret 2008-2009 handlar mycket om att köpa

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2014 Nr 8 Datum: 2014-10- 14 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Lena Weiffert Ordförande Paul Fältman Vice Ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Bo Bergström

Läs mer

Summa intäkter 31 001 500

Summa intäkter 31 001 500 HSB BOSTADSRÄTTSFÖRENING STORSTUGAN I TÄBY Budget BRF Storstugan 2010 Status: 2009-12-04 Not Budget 2010 Rörelsens intäkter Årsavgifter och hyror Årsavgifter, bostäder 29 452 500 Hyror, lokaler 1 129 000

Läs mer

Kaféet hade ordnat goda smörgåsar och en fruktkorg. Efter lite mingel öppnades mötet ca 18:30.

Kaféet hade ordnat goda smörgåsar och en fruktkorg. Efter lite mingel öppnades mötet ca 18:30. ÅRSMÖTE STOCKHOLMS KAJAKKLUBB 2013-02- 20 TID: Klockan 18.30 21:30 PLATS: Klubbhuset NÄRVARANDE: 42 medlemmar 1 Mötets öppnande Kaféet hade ordnat goda smörgåsar och en fruktkorg. Efter lite mingel öppnades

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Föreningens övergripande målsättning ska enligt stadgarna bedriva kanotsport i enlighet med idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund.

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2015-11-22 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan 1. Nulägesanalys Under 2015 har det bedrivits en ungdomsverksamhet med drygt 60 ungdomar fördelat på tre olika träningsgrupper, baserat på ålder

Läs mer

Styrelsens förslag till nya redovisningsprinciper för utvecklingsfond

Styrelsens förslag till nya redovisningsprinciper för utvecklingsfond Styrelsens förslag till nya redovisningsprinciper för utvecklingsfond De redovisningsprinciper som föreningen använder sig av gällande utbildningsfonden gör det svårt för medlemmarna att få en rättvisande

Läs mer

Ordförande Gunbritt Öhlén hälsade de närvarande välkomna och öppnade mötet.

Ordförande Gunbritt Öhlén hälsade de närvarande välkomna och öppnade mötet. Sida 1 av 5 Styrelsemöte tisdagen den 8 mars 2016 Protokoll Närvarande: Gunbritt Öhlén, Ingmari Amoson, Bo Sanfridsson, Lilian Arvidsson, Owe Wåhlin och Göran Magnusson (delvis). Anders-Eric Andersson

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Medlemsmöte Datum: 2016-10-12 kl. 18:00 Plats: Klubbstugan i Gälltofta 1: Mötets öppnande Parentation hölls för Kjell Jönsson med åtföljande av en tyst minut därefter hälsade ordförande deltagarna välkomna

Läs mer

UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmar i Utbyvägens Garage- och Ledningssamfällighetsföreningar kallas till ordinarie föreningsstämma. TISDAGEN

Läs mer

1. Mötets öppnande Mötet öppnades och ordföranden hälsade styrelsen välkommen och konstaterade att mötet var beslutsförigt.

1. Mötets öppnande Mötet öppnades och ordföranden hälsade styrelsen välkommen och konstaterade att mötet var beslutsförigt. 2014-12-07 sida 1(7) Protokoll från styrelsemöte i Seniorerschack Stockholm nr 7/2014 Tid: 4 december 2014, direkt efter spelet Bilagor Plats: Stockholms Schacksalonger 1. kassörens rapport Kallade: Sven-Gunnar

Läs mer

På mötet kommer vi att rösta om vi ska måla eller byta fönster baserat på det underlag som bifogas i kallelsen.

På mötet kommer vi att rösta om vi ska måla eller byta fönster baserat på det underlag som bifogas i kallelsen. Malmö 2009-12-01 Till medlemmarna i Brf. Krabban Härmed kommer kallelsen till extra föreningsstämma den 8:e december. Det som mötet huvudsakligen kretsar kring är huruvida vi ska byta eller måla om/reparera

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2016 Nr 2 Datum: 2016-03- 01 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Paul Fältman Ordförande Catharina Hårsmar Vice ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ingvar

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

Närvarande: Lars-Åke Brincner, Gert Karlsson, Peter Olsson, Matthias Gneupel, Lisbeth Nygaard Karlsson.

Närvarande: Lars-Åke Brincner, Gert Karlsson, Peter Olsson, Matthias Gneupel, Lisbeth Nygaard Karlsson. Protokoll styrelsemöte 25/11 2012 Hotell Amigo Emmaboda Närvarande: Lars-Åke Brincner, Gert Karlsson, Peter Olsson, Matthias Gneupel, Lisbeth Nygaard Karlsson. Anmält förhinder Janne Larsson, Magnus Stenberg,

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2016 Nr 7 Datum: 2016-08-09 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Paul Fältman Ordförande Catharina Hårsmar Vice ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Gunilla

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll Nr 8 Datum: 2014-01-06 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Lena Weiffert TF Ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Patrik Gustafsson Ledamot Jessica Dehlin

Läs mer

Verksamhetsberättelse för räkenskapsåret 1 juli juni 2016.

Verksamhetsberättelse för räkenskapsåret 1 juli juni 2016. SKÖVDE BRIDGEALLIANS (org.nr 868401-2472) Verksamhetsberättelse för räkenskapsåret 1 juli 2015 30 juni 2016. Skövde Bridgeallians är en ideell förening ansluten till Svenska Bridgeförbundet. Under 2015

Läs mer

Budget 2015 Styrelsen för Laholms Golfklubb lägger härmed fram följande förslag till budget för 2015.

Budget 2015 Styrelsen för Laholms Golfklubb lägger härmed fram följande förslag till budget för 2015. Budget 2015 Styrelsen för Laholms Golfklubb lägger härmed fram följande förslag till budget för 2015. Budget för 2015 bygger på ett medlemsantal på drygt 1600 medlemmar i tre olika medlemsformer. 27-hålsmedlemskap

Läs mer

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp.

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Kommentera kort vad vi ska gå igenom och att det är ok att ställa frågor under tiden. Betona gärna att

Läs mer

Verksamhetsplan Dansklubben Quick & Quick

Verksamhetsplan Dansklubben Quick & Quick Verksamhetsplan Dansklubben Quick & Quick 2017-2019 Vision för DK Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick har 50 tävlingsdansare år 2019! Dansklubben Quick & Quick ska växa varje år! Med rätt aktiviteter

Läs mer

RUBRIKER/MALL FÖR AFFÄRSPLAN FÖR VERKSAMHETER I SOCIALA FÖRETAG

RUBRIKER/MALL FÖR AFFÄRSPLAN FÖR VERKSAMHETER I SOCIALA FÖRETAG RUBRIKER/MALL FÖR AFFÄRSPLAN FÖR VERKSAMHETER I SOCIALA FÖRETAG Arbetsmaterial för framtagande av Affärsplan. Arbetsmaterialet är gjort för att användas i Värmlandskooperativens Utbildning för utveckling

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Budget Status: 2009-12-15

Budget Status: 2009-12-15 Budget Status: 2009-12-15 Budget 2010 Not (belopp i kkr) Rörelsens intäkter Årsavgifter och hyror Årsavgifter, bostäder 29 453 Hyror, lokaler 1 129 Hyror, p-platser 335 Summa avgifter/hyror 30 917 Övriga

Läs mer

Mötesanteckningar styrelsemöte 2013-03-10

Mötesanteckningar styrelsemöte 2013-03-10 Mötesanteckningar styrelsemöte 2013-03-10 Plats: Smålandsidrottens föreläsningssal Tid: 17.00-19.40 Närvarande: Thony Ragnarsson Katarina Ragnarsson Erik Gunhamn Christian Martinsson Simon Karlsson Andreas

Läs mer

Kallelse till föreningsstämma

Kallelse till föreningsstämma Kallelse till föreningsstämma Datum: Torsdag den 21 maj 2015 Tidpunkt: kl 19.00 Lokal: Samlingslokalen port H Dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av stämmoordförande 4.

Läs mer

Uppföljning 1: Lunds BK januari 2019

Uppföljning 1: Lunds BK januari 2019 Uppföljning 1: Lunds BK januari 2019 Vi startade den 1:e juli 2018 med 97 medlemmar, 18 I-medlemmar och inga juniorer (!) 1. Uppföljning av mål För att underlätta uppföljningen har målen brutits ner i

Läs mer

Budget Status: 2010-10-15 Budget 2011 (belopp i kkr)

Budget Status: 2010-10-15 Budget 2011 (belopp i kkr) Brf Storstugan Budget 2011 Budget Status: 2010-10-15 Budget 2011 (belopp i kkr) Not Rörelsens intäkter Årsavgifter och hyror Årsavgifter, bostäder 29 452 Hyror, lokaler och antennplatser 1 236 Hyror, p-platser

Läs mer