Verksamhetsberättelse för BK S:t Erik 2014/ Viktigare händelser under verksamhetsåret

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för BK S:t Erik 2014/2015. 1. Viktigare händelser under verksamhetsåret"

Transkript

1 Sida 1 av 11 Inledning Världens största bridgeklubb fortsätter att gå bra. Samarbetet med Nya Bridgeskolan går utmärkt och tillströmningen av elever till skolan och spelare till klubben fortsätter att vara god. Som vanligt har klubben också varit representerad i samtliga landslagsklasser vilket visar att vi lever upp till vår devis Från nybörjarkurser och trivselbridge till världselit. Verksamhetsberättelsens innehåll 1. Viktigare händelser under verksamhetsåret 2. Fakta 2014/ Tävlingsverksamheten 4. Utbildning 5. Information 6. Ungdomsverksamheten 7. Lokal & säkerhet 8. Medlemsfrågor 9. Brickläggningen 10. Smartkort 1. Viktigare händelser under verksamhetsåret Organisation I och med att vår verksamhet är så stor har vi organiserat oss i tre huvuddelar. Bridgeklubben som sköter om tävlingarna, vår lokal och brickläggning, skolan som med professionella lärare sköter utbildningen av nya bridgespelare och caféterian som säljer dryck och lättare förtäring i princip jämnt när det förekommer verksamhet i vår lokal. Naturligtvis finns det än fler som ser till att vår stora verksamhet fungerar. Katts bridgeshop ser till att du kan köpa bridgeutrustning och bridgeböcker medan städfirman ser till att våra lokaler städas alla vardagar och vid behov på helger. Ett proffsigare BK S:t Erik Det kan vara svårt att som en liten och ideell förening sköta en verksamhet professionellt. BK S:t Eriks verksamhet har dock nått en sådan omfattning att vi är tvungna. Därför är vi sedan ett år medlem i IDEA, en organisation som vänder sig till arbetsgivare som utan vinstsyfte bedriver verksamhet av ideell natur. Styrelsen har i samarbete med IDEA under året tagit fram dokument som beskriver och reglerar olika uppdrag i klubben: Uppdragsbeskrivning för juniorkonsulent och Uppdragsbeskrivning för tävlingsledare och lärare. Den senare har våra 15 TL skrivit på varav 6 med guldlicens och 4 med silverlicens. Närmast i tur står: Uppdragsbeskrivning för förtroendevalda och Uppdragsbeskrivning för förtroendeuppdragstagare. Betalning med smartkort Under verksamhetsåret har mycket kraft lagts på klubbens nya system för betalning av startavgifter. Genomförandet har gått bra och är nu klart. Vi har därvid börjat samarbeta med klädesbutiken Georg Sörman på S:t Eriksgatan. De lämnar 10 % rabatt vid uppvisande av vårt smartkort. Läs mer i avsnittet om smartkort.

2 Sida 2 av 11 Cafeterian Vårt café har nu under två år skötts om av Två Systrar och en Kock, som även driver en egen restaurang längre ner på Kronobergsgatan. Denna andra restaurang kommer under hösten att flytta till Hantverkargatan och kommer då att gå över från att servera frukost och lunch till lunch och middag. Cafeterian har haft problem med köer, problem som delvis löstes under våren då caféet inte längre tog emot förbeställningar på standardförtäring samt öppnade en andra kassa. Förhoppningsvis kan flödet ytterligare förbättras vid den planerade ombyggnaden sommaren Om man väljer att se det positivt visar det ökande antalet kunder i cafeterian att styrelsens förhoppning om att höja caféets standard och bredda dess utbud av lättare förtäring har infriats. Ideella föreningar Sverige har fått gehör hos EU för det speciella hos ideella föreningar varför de inte heller framöver ska behöva betala moms. Ny hedersmedlem Styrelsen beslöt i februari att till hedersmedlem utse Marianne Öjestål. Marianne avgick i höstas ur styrelsen efter 13 år av engagerat arbete, mestadels som lokalansvarig. Marianne har också lagt ner mycket tid på att sköta om kommenterade spel och tidigare även haft hand om brickläggningen. Hedersmedlemmar började utses 1985 med sex medlemmar. De var i stor utsträckning personer som startade klubben 1948 och som sedan kom att ingå i följande styrelser utsågs ytterligare fyra personer, de flesta med anknytning till Bridgeskolan. Därefter har hedersmedlemmar utsetts vid enstaka tillfällen och inte i grupp så nu har sammanlagt 19 personer förärats titeln. Avstämning mot verksamhetsplanen 2014/2015 Efter att ha gått med förlust i tre år gick klubben återigen med vinst. Överskottet beror till stor del på att bordsavgiften vid höststarten höjdes från 70 till 80 kronor. Resultatet blev mycket nära det budgeterade, även om både intäkter och kostnader blev drygt kronor högre än budgeterat. Så det går bra att säga att den verksamhet klubben bedrivit och det ekonomiska utfallet i huvudsak överensstämmer med verksamhetsplanen för 2014/ Fakta 2014/2015 Omsättningen för perioden har varit: Nettoöverskottet blev: Styrelsemöten: Styrelseledamöter: Medlemsantal: kr kr 13 stycken. Mårten Gustawsson (ordförande), Åsa Gindin (kassör), Börje Primér, Yvonne Flodqvist, Sofia Ryman, Fredrik Alfredsson, Mattias Weiler, Caroline Tesch, Rolf Molin (sekreterare) och Kenneth Bäckström. Den 2 juli 2015 hade vi medlemmar varav representerade oss.

3 Sida 3 av 11 Arvoden till förtroendevalda och förtroendeuppdragstagare Föreningen har inte haft någon fast anställd men flera, främst tävlingsledare, har erhållit arvoden. Färre yngre och äldre har arvoderats under 2014/2015 varför styrelsearvoden har minskat och de sociala avgifterna för dessa har ökat. De sociala avgifterna minskar för de upp till och med 25 år, blir ännu mindre för de mellan 65 och 74 och utgår helt för de som är än äldre. Följande arvoden har utgått: 2014/ /2014 Styrelsearvoden kr kr (Förvaltnings- och internrevisor erhåller ej arvode) Övriga utbetalda arvoden kr kr Totalt utbetalda arvoden kr kr Sociala kostnader enligt lag kr kr Totala kostnader för arvoden kr kr 3. Tävlingsverksamheten Ligans slutspel Under våren testades på flera serier ett nytt upplägg där istället för 8 lag på varje serienivå de flesta hade 12 lag, uppdelade i två 6-lagserier där två av matcherna spelades mot lag i den andra serien. En del klagomål har framförts om vilka som fick möta vilka lag samt att det var svårt för spelarna att veta vilka lag som skulle mötas. Vi jobbar på att förbättra det till nästa säsong. Något som var positivt jämfört med tidigare var att de flesta serierna levde in i sista omgången och nästan alla matcher gällde något. Måndagsbridgen Under hösten slogs våra två tävlingar Vi Tävlar och Öppen Klass ihop till en (Måndagsbridgen) med samma upplägg som Onsdagsmötet. Samtliga par spelar i samma tävling men det finns fyra olika prislistor: en för samtliga par, en för par där båda spelarna har högst hjärternålen, en för par där båda spelarna har högst ruternålen samt en för par där båda spelarna har högst klövernålen. Lennart Eriksson, som ofta spelar i dessa tävlingar, har gjort i ordning ett Excelprogram som räknar ut prislistorna. TL klipper ut ur html-resultatlistan och klistrar in i Lennarts program och de fyra resultatlistorna är därmed klara! Tävlingsverksamheten Vi fortsätter att ha en stabil tillströmning av deltagare till våra tävlingar, tyvärr innebär det att vissa tider har vi utrymmesproblem. Ligan - nettointäkter: kr (budgeterat: ) Ligan hade under hösten 261 deltagande lag och 260 under våren. Mästarserien vanns under hösten av Bahaj (Olle Wademark, Jan Andersson, Martin Flodén, Per Hallberg, Mari Lindblom, Mikael Lindblom, Anders Palmgren och Jan Selberg) och under våren av Ebenius Crew (Leif Bremark, Mikael Arnberg, Simon Bech, Hans Eklund, Mikael Grönkvist, Daniel Gullberg, Göran Hammarström, Fredrik Nyström, Peder Skaj, Adam Stokka, Johan Upmark och Frederic Wrang).

4 Sida 4 av 11 Dagligan - nettointäkter: kr (budgeterat: ) Dagligan hade under hösten 62 deltagande lag och under våren 64 lag. Bästarserien vanns under hösten av både Björnligan (Björn Rahmqvist, Claes Andreasson, Karl-Erik Hartzell, Conny Lövgren, Thomas Malmström, Björn Nyman och Anders Thylin) och Straffdubblarna (Åke Sjöberg, Martin Eriksson, Ivar Hjelm, Bengt Lindholm, Margareta Sjöberg, Bengt Stahre, Kerstin Strandberg och Lillemor Strindberg), och under våren vann Straffdubblarna. Dagbridge - nettointäkter: kr (budgeterat: ) Under veckorna har vi spelat partävling i tre separata tävlingar. Måndagsbridgen har cirka 74 deltagande par per tillfälle (79 par förra verksamhetsåret sammanlagt för Vi Tävlar och Öppen Klass), Onsdagsmötet cirka 59 par (61 par) och Fredagsbridgen cirka 22 par (23 par). Sommardag - nettointäkter: kr (budgeterat: ) Under sommaren spelar vi dagbridge på tisdagar och på torsdagar med cirka 40 par (37 par). På torsdagar spelas tävlingen med handikappberäkning. Barometrar - nettointäkter: kr (budgeterat: ) På lör- och söndagar spelas barometrar med cirka 14 deltagande par varje lördag (17 par) och cirka 23 par varje söndag (23 par). Söndagsbarometrarna har spelats med handikapp. Dessa tävlingar räknas också ihop i en serietävling som vanns av Peter Flodqvist under hösten och Magnus Arve under våren. Sommarserien - nettointäkter: kr (budgeterat: ) Under sommaren spelar vi partävling måndagar till och med torsdagar. För lite mindre erfarna spelare, högst ruternålen, på mån- och onsdagar och för alla på mån-, tis- och torsdagar. Tävlingen på tisdagkvällar har spelats med handikappberäkning. Tävlingarna för högst ruternålen har cirka 19 deltagande par per gång (23 par) och tävlingarna som är öppna för alla cirka 29 par per gång (32 par). Dessa tävlingar summeras också i en serietävling: den öppna serietävlingen vanns av Bim och Max Ödlund och den för max ruternålen av Maria Calissendorff. Guldtävlingar - nettointäkter: kr (budgeterat: 5 000) Vi anordnade två guldtävlingar under året: Plattliret, med 53 deltagande par, som vanns av Olle Wademark och Jan Selberg, och Guld-IAF, med 36 deltagande par, som vanns av Peter Bertheau och PG Eliasson. Silvertävlingar - nettointäkter: kr (budgeterat: ) Under året har vi arrangerat tio silvertävlingar: Silvermixed, med 25 deltagande par, vanns av Yvonne Flodqvist och Peter Törnblom, Luciasilver, med 35 par, vanns av Mikael Rimstedt och Jan Lagerman, Annandagssilver, med 41 par, vanns av Göran Hammarström och Simon Bech, Mellandagssilver, med 41 par, vanns av Måns Berg och PO Sundelin, Nyårssilver, med 50 par, vanns av Marion Michielsen och Kathrine Bertheau, Trettondagssilver, med 68 par, vanns av Peter Flodqvist och Fredrik Alfredsson, Pro-Am, med 62 par, vanns av Olle Wademark och Anders Palmgren, Långfredagssilver, med 40 par, vanns av Sven-Owe Andersson och Hans Vestergren, KM-individuellt, med 32 spelare, vanns av Stefan Olausson, och Nationaldagssilver, med 19 par, vanns av Tore Stormo och Karl Persson. Vi var tyvärr återigen tvungna att ställa in årets KM-par på grund av för få anmälningar.

5 Sida 5 av 11 Övriga tävlingar - nettointäkter: kr (budgeterat: ) Vi har också arrangerat diverse övriga tävlingar såsom: Julkul dag, med 68 par, vanns av Eva Klingspor och Eva Zarins, Skinkbarometer, med 66 par, vanns av Mikael Lindblom och Mart Altmäe, Julkul, med 192 par, vanns av Olle Wademark och Jan Selberg, Skinkbarometer för max ruternålen, med 67 par, vanns av Allan Nouri och Carl Blekemo, Helgrally i tre klasser, med 220 deltagande spelare, vanns av Gudrun Strandberg, Henrik Arve och Thomas Holmqvist, Vårkul dag, med 48 par, vanns av Margareta Mühlich och Sven-Ingvar Larsson, Nybörjarträffen, med 23 par, vanns av Agneta Jakobsson och Måns Ekstrand. De vann också den nationella sammanräkningen, Vårkul, med 52 par, vanns av Lars-Erik Rudström och Anders Thylin, och KM-par för max ruternålen, med 33 par, vanns av Peter Ölund och Magnus Arve. Allsvenskan - nettointäkter: 9 kr (budgeterat: ) BK S:t Erik representerades av 13 lag från Elitserien till och med division 3. Division 2 Östra 1. BK S:t Erik Bahaj (Martin Flodén, Mari Lindblom, Mikael Lindblom, Mart Altmäe, Anders Hjelm, Jan Andersson och Per Hallberg) Division 3 Uppland 1. BK S:t Erik LOVOSHOVO (Fredrik Wahlberg, Börje Rudenstål, Magnus Ekman, Peter Carlsson, Johan Nilsson och Johan Wahlberg) Division 3 Stockholm 1. BK S:t Erik Weiler (Mattias Weiler, Jesper Törnlund, Ola Stavås, Kim Lichtenstein, Jenny Rudenstål och Tommy Westman) 2. BK S:t Erik Båt (Åke Sjöberg, Peter Törnblom, Sven-Owe Andersson, Peter Flodqvist, Patric Holmberg, Hans Vestergren och Ivar Hjelm) 3. BK S:t Erik Olrog (Peder Olrog, Peter Backlund, Torbjörn Gustavsson, Arne Persson, Per Clarin och Harry Nisell) Externa tävlingar Klubbens medlemmar har haft stora framgångar utanför våra lokaler, några exempel: SM-par Mixed Mari och Mikael Lindblom SM-par Nybörjare Lena och Staffan Angermund SM-lag Open teams Östberg (Johnny Östberg, Christer Bjäring, Anders Morath, Tommy Gullberg, Anders Berglund och Mats Axdorph) SM-lag Veteraner Faglund (Peter Backlund, Bim Ödlund och Max Ödlund) SM-lag Mixed ANNA (Anna Zack-Efraimsson och Bengt-Erik Efraimsson) TK har under året bestått av Mattias Weiler, Karl Persson och Ola Weinberg (ligaansvarig). Björn Gustafsson har administrerat dagligan.

6 4. Utbildningsverksamheten Utbildningsgruppens mål är att utveckla trivselbridgen och genom samarbete med Nya Bridgeskolan arbeta för att stödja kursverksamheten och uppmuntra nya initiativ och träningsformer så att nybörjare enkelt kan ta klivet upp till att spela riktiga tävlingar. Samarbetet mellan klubben och skolan fungerar mycket bra. Verksamheten Sida 6 av 11 Nya Bridgeskolan har fortsatt att drivas av Catharina och Krister Ahlesved. Sammantaget har skolans verksamhet mött och överträffat de budgetramar som ställts upp inför säsongen. Nytillströmning av deltagare har under verksamhetsåret varit i fokus. En nedgång i antalet nyanmälningar till kurserna kan skönjas men är i linje med vad som förväntades inför verksamhetsåret. Flera elever har gått en stor del av de till buds stående kurserna vilket avspeglar sig i ett något minskat totalt antal deltagare. Ett gott arbete har genomförts för att slussa de mer seniora eleverna ut till mer spelrelaterad verksamhet vilket visar sig i ett lyckat utfall för skolans spelaktiviteter. Flertalet av dessa kurser är mycket framgångsrika även om ett speltillfälle till följd av lågt deltagande fick läggas ned, trots idoga försök att få högre deltagande. Den dagverksamhet som utvecklats starkast under året är Dagligan under ledning av Björn Gustafsson. Deltagarantalet är tilltagande och mottagandet positivt. Dagligans största utmaning ínför kommande säsong är att finna spelplats för alla intresserade vilket tyder på att verksamheten bedrivs på ett väl fungerande vis. Planer på att vidareutveckla detta koncept har diskuterats för genomförande till kommande termin. Dagligan ingår inte under Utbildningsgruppens budgetansvar men är en verksamhet som ligger nära ansvarsområdet och diskuteras utförligt på de möten som hålls. Avstämning av intäkter mot verksamhetsplanen 2014/2015 (kr): Budget Utfall Differens Kursavgifter Spelverksamhet D-serien E-serien Bridgeträning Fredagsgodis Vi Tävlar Lektioner Trivseltorsdag Totalt Intäkterna översteg således budgeten med kronor. Utbildningskommittén har haft nio möten under året som gått och de som ingått i gruppen har varit Fredrik Alfredsson (ansvarig), Åsa Gindin, Björn Gustafsson och Kalle Persson. Dessutom har alltid minst en representant från skolan varit närvarande.

7 5. Information Till informationskommitténs ansvarsområde räknas IT-frågor, hemsidan, klubbtidningen Pass och information inklusive anslagstavlor samt arkivfrågor. Klubbtidningen Pass har under verksamhetsåret kommit ut med fyra nummer. Styrelsen ser klubbtidningen som en viktig informationskanal till medlemmarna. Att utveckla, förbättra och förnya tidningens innehåll är därför en viktig arbetsuppgift. Som stöd för redaktören Måns Berg finns en redaktionskommitté där Kenneth Bäckström, Rolf Molin och Malin Siwe har ingått. En nyhet från föregående verksamhetsår är klubbens Fotoblogg. Trots att den bara existerat i knappt två år, finns redan foton på flera hundra medlemmar. Det engagemang och den inlevelse som de flesta spelarna visar under spel går inte att ta miste på när man tittar på fotona. De är tagna av LOA Hedlund som numer fungerar som klubbens hovfotograf. Han brukar också sätta upp foton på olika platser i lokalen. Med tiden ska fotobloggen också förses med lättsamma och humoristiska texter. Förutom att vara redaktör för vår klubbtidning håller Måns också i fotobloggen. Den viktigaste uppgiften under verksamhetsåret har varit att få en optimal hosting av klubbens och Bridgeskolans hemsida och mejl. Vi beslöt att i dessa frågor samarbeta med Svenska Bridgeförbundet och valde därför samma leverantör vad gäller hemsidan, nämligen IT-kontoret. Arbetet med att flytta över hemsidorna och mejlen gick bättre och snabbare än vi räknat med. Bytet av värd för hemsidor och mejl gjordes runt årsskiftet. Vår och skolans mejl ligger numer på en server hos ett stort branschföretag - Loopia. Under de senaste verksamhetsåren har klubben satsat en hel del resurser på att förbättra och effektivisera informationen för medlemmarna. Information som tidigare fanns på papper och anslagstavlor har succesivt lagts över till tvskärmar. Under 2014/2015 har arbetet med att datorisera administrationen av ligaspelet fortsatt. Ett projekt vad gäller inrapporteringen av ligaresultat har drivits under året. I dagsläget skrivs matchresultaten in för hand på en särskild lista vid TL-rummet. Tjänstgörande TL matar sedan in resultaten och dessa blir omgående tillgängliga på hemsidan. Den här manuella rutinen är som gjord för att datoriseras. Vårt inmatningsprojekt har kommit en bra bit på väg, och vi bedömer att det blir helt färdigt under hösten. Under verksamhetsåret 2014/15 har vidare ett arbete börjat med att omarbeta klubbens hemsida. Den har flera år på nacken och saknar den fräschör som vi eftersträvar. Arbetet med den nya hemsidan har kommit mycket långt och vi räknar med att den kan sjösättas under hösten En intressant och viktig fråga inför en ny hemsida är hur mycket historisk information, till exempel spelresultat, protokoll och Pass i digitalform, som ska föras över till den nya. Vi har diskuterat frågan och kommit fram till att begränsa informationen. Tack vare att det finns IT-kunniga medlemmar i klubben har IT-kommittén fått mycket praktisk hjälp och ett ovärderligt stöd. Detta stöd har också inneburit att vi har kunnat hålla nere kostnaderna för klubbens IT-investeringar. I IT-kommittén har Rolf Molin (ansvarig), Kenneth Bäckström, Yvonne Flodqvist och Mattias Weiler ingått och gruppen har haft tio möten under verksamhetsåret. Sida 7 av 11

8 6. Ungdomsverksamheten Klubben har fortsatt att betala ut bidrag till juniorer. Bidragsansökningsblanketten hittas tillsammans med juniorbidragspolicyn på klubbens hemsida under Om klubben och vidare under Bidrag till Juniorer. Vi har under året försökt snabba på handläggningen av bidragsansökningar. Måns Bergs förtroendeuppdrag som juniorkonsulent förlängdes. Varje fredagseftermiddag har Måns Berg arrangerat juniorbridge. Det brukar vara spel igång på 2-4 bord. Måns har även informerat om bridge på olika skolor. Ett julkul även för juniorer anordnades i mellandagarna. Sofia Ryman och Micke Almgren anordnade även i år den 8 februari en Pro-Amtävling. Deras hårda arbete gav ett överskott på cirka kronor, ett betydande belopp som helt tillfaller juniorbridgen. Många deltagare meddelade att de anser att evenemanget är mycket trevligt. Till nästa år hoppas vi kunna locka än fler spelande juniorer utifrån. Sida 8 av 11 Vår ungdomskonsulent Måns Berg deltog i juni i ett seminarium i Tromsö, Norge, om rekrytering av juniorer. Seminariet med mat och övernattning var gratis, Magnus Göranssons juniorfond stod för resan medan klubben täckte övriga utgifter. Förra året placerade vi ut två juniorbössor i lokalen, den ena vid caféet och den andra vid väggen där man kan hämta protokoll. Vi har fortsatt att göra reklam för donationer till exempel av den som har fått ta en kopia eller betett sig illa mot sin partner. Bössorna töms en gång i månaden och pengarna går till våra juniorer. Under verksamhetsåret hölls inget riksläger då det under påsken då lägret brukar anordnas spelades junior-nm. I JSM-lag deltog 10 juniorer från Stockholm medan det i JSM-par deltog 5. Stockholms Bridgeförbund har bidragit med kronor för marknadsföring av juniorbridge och bidrag till deltagande i JSM-lag. Avstämning av kostnader mot verksamhetsplanen 2014/2015 (kr): Budget Utfall Juniorkonsulent Junioraktiviteter Bidrag från StBF Pro-Am Totalt Intäkter i förhållande till budget: Juniorkommittén består av Sofia Ryman, Micke Almgren, Måns Berg. Kommittén har haft ett möte.

9 Sida 9 av Lokal & säkerhet Lokalen behöver som alla vet ständig översyn. Därför behövs en person som har överblick om vad som ska åtgärdas. Vår hustomte Janne Bergholm lagar stolar, byter glödlampor, klär om bridgebord med mera. Janne gör varje månad en besiktning av lokalen och ser då vad som behöver åtgärdas. Styrelsen och TL kan på en åtgärdslista skriva in vad de anser behöver åtgärdas. Janne för även en loggbok över åtgärderna, vilket gör att vi får en bra överblick av vad som har gjorts under året. Under verksamhetsåret har mest allmänt underhåll och små reparationer utförts. Stockholms stad genomförde i januari sin årliga oföranmälda livsmedelskontroll av caféet som även den här gången blev godkänt. Garaget tvärs över gatan har för andra året för vår skulle förlängt sin öppettid med en timme så att de håller öppet till kl. 23. Utrymningsarmaturerna har uppdaterats under året. Den 16 november utfördes utbildning för utrymningsledarna, det vill säga lärare och tävlingsledare. 16 personer deltog. En ny dator köptes under hösten in för klubbens passagesystem. Samtidigt uppdaterades programmet för passagesystemet. Klubben hade inbrott under våren, vilket innebar att utrymningsdörren i rotundan gick sönder. Ny dörr är beställd. Vår hyresvärd bytte glädjande nog ut de yttre entrédörrarna som hade varit svåra att stänga. Våra inre dörrar i vindfånget är också mycket slitna och vi hoppas och tror att hyresvärden tar sig an dessa inom en snar framtid. Under våren placerades på prov ut en kryckhållare i lokalen. Även ett paraplyställ sattes ut i början av rampen, så att blöta paraplyer inte behöver tas med in. Klubben fick i december en gåva i form av kortspelare på en bonad från Lesotho i mohair, det vill säga ullfiber från angoragetter. Givare är Birgitta Berggren, före detta biståndsarbetare i södra Afrika, som erhållit bonaden som tack för sitt arbete. Birgitta överlämnade bonaden tillsammans med Anders Forsse tidigare generaldirektör för Sida. Bonaden är av hög klass och den kommer att ges en väl synlig plats. Söndagen den 24 maj anordnades en städdag där styrelsen och medlemmar deltog. Då byttes utnötta budkort och stolar lagades alternativ utsorterades för slängning. Den 1 juni började klubben en fyrårig hyresperiod av en ett år begagnad kopiator, eller skrivare som de nu kallas, efter att i några år ha använt en inköpt begagnad. Efter att ha jämfört kostnaden per utskriven sida framstod detta val som självklart. Förinställt skrivs bara svartvita kopior ut, endast få färgkopior ingår i vårt grundavtal vilket innebär att skriva ut i färg blir dyrt och bör undvikas. När toner börjar ta slut beställer skrivaren själv mer, och förutom de vanliga A4- och A3-magasinen finns även ett stormagasin där A4-papper får plats. Den nya skrivaren klarar av både att sortera och häfta och är dessutom vår snabbaste hittills. Den klarar av att skriva ut 45 sidor i minuten medan den gamla klarade av 35. I lokalgruppen har Börje Primér (lokalansvarig), Caroline Tesch (säkerhetsansvarig) och Jan Bergholm (hustomte) ingått.

10 Sida 10 av Medlemsfrågor Under verksamhetsåret har tillströmningen av introduktionsmedlemmar ökat. Klubben har tillsammans med Förbundet Svensk Bridge ett generöst erbjudande till nya medlemmar, så kallade i-medlemmar. I-medlem kan man bli endast en gång, då ingår fritt medlemskap innevarande säsong, (oavsett tidpunkt på året) och påföljande säsong. Klubben kräver namn, adress, telefonnummer, födelsedatum och gärna en mejladress. Medlemsstatistik Då vi ständigt får nya medlemmar poängteras att statistiken är från Enligt den har vi representerade medlemmar men många har inte betalt och är inte aktiva längre. Betalda medlemmar i år = Varav medlemmar som representerar BK S:t Erik = Varav juniorer = 46 Varav ständiga medlemmar = 23 Varav hedersmedlemmar = 9 Ansvarig har Yvonne Flodqvist varit. 9. Brickläggningen Det har nu gått två år sedan klubben tog över brickläggningen. Det har fungerat bra under Kalle Perssons ledning. Vårt mål är att ha en bra framförhållning. Fem dagar är det uppsatta målet, även om det ibland är svårt att leva upp till. Vi vill naturligtvis att så många som möjligt spelar en utannonserad tävling men tyvärr droppar det in anmälningar i sista stund. Då har det hänt att vi har varit tvungna att tacka nej eftersom brickorna redan var lagda. För att brickläggningen ska hinna med sitt uppdrag är det en stor fördel om spelarna anmäler sig i god tid. Vi har också tagit i bruk den andra moderna maskin vi under förra året investerade i för att säkerställa att det inte blir något driftstopp i brickläggningsrummet. Det gjorde att vi under hösten kunde sälja en äldre reservbrickläggningsmaskin för kr. Den nu äldsta av våra två maskiner skickade vi i juni till Polen för service vilket fungerade utmärkt. Inklusive transport gick servicen på kronor. Lägg märke till att vid redovisningen har vid interna tävlingar varken intäkter eller lönekostnader redovisats utan lönekostnaden för brickläggningen lagts direkt på tävlingen. Det innebär att läggningen kommer att redovisa förlust eftersom dess övriga kostnader inte blir täckta. Avstämning av kostnader mot verksamhetsplanen 2014/2015 (kr): Budget Utfall Avskrivningar på utrustning och mindre inköp Läggningsarvoden Intäkter Totalt Intäkter i förhållande till budget: Ansvarig i styrelsen har Yvonne Flodqvist varit.

11 10. Smartkort Klubbens nya system för betalning av startavgifter med smartkort kom i full drift under verksamhetsåret och projektet kan summeras. På marknaden finns det ännu inte några färdiga standardlösningar utan vi har drivit egen utveckling. Där befintliga lösningar har kunnat användas har anpassning ändå krävts. Resultatet liknar dock det system som SL redan använder sig av. Målsättningen var att underlätta för tävlingsledaren vid betalning av startavgifter, underlätta tävlingsredovisningen och slippa en stor del av den kontanthantering, som vi dessutom årligen fick betala närmare kronor för. En spelare laddar själv sitt smartkort vid en laddningsterminal. Vid denna finns även en bankterminal, där pengar vid en laddning samtidigt dras från ett bankkort. Ett tomt smartkort kan köpas av TL för 20 kronor. För att uppmuntra betalning med smartkort erhålls vid en laddning normalt en rabatt på 10 procent, det vill säga att en normal bordsavgift på 80 kronor kostar med smartkort bara 72. Under spelet går TL runt med en handterminal och drar en avgift från varje smartkort. Handterminalen kommunicerar med sin server via ett trådlöst nät. När TL har tagit betalt av alla skriver hon ut en färdig ekonomisk redovisning. Några milstolpar: Systemeringen börjar. Vad vill vi uppnå? Hur uppnår vi det på bästa sett? Programmeringen börjar En testgrupp på 21 spelare börjar betala sina startavgifter med smartkort Alla spelare får börja betala med (förladdade) smartkort De två laddningsterminalerna tas i bruk Funktionaliteten utvärderad. Förbättrade och nya funktioner beställs Förbättringarna har levererats och systemet kan anses klart. Några fakta: smartkort har till halvårskiftet sålts. I en normal tävling betalas 70 % av startavgifterna med kort. Smartkortssystemet har kostat kronor, för systemering, för programmering, för utrustning och för övrigt av dessa skrivs av på fem år, det vill säga kronor Vi ligger även ute med kronor för ännu osålda smartkort. Vi har ett flexibelt system. Vi kan samtidigt ta betalt i flera olika pågående tävlingar och flera TL kan samtidigt ta upp betalning i samma tävling. SmartCard AB och Teyan Logic hoppas, liksom BK S:t Erik, kunna sälja smartkortsystemet vidare till fler bridgeklubbar. S:t Erik ställer därför inte några krav på ersättning. I gengäld kommer vi utan kostnadskrav att få nya systemversioner när andra beställer uppdateringar vilket även underlättar för Teyan Logic som då bara behöver underhålla en programversion. Många har bidragit till att projektet har lyckats men några namn bör speciellt nämnas. Våra egna experter Tomas Brenning och Börje Rudenstål har lett systemeringen respektive installerat det trådlösa nätet. Gunnar Henriksson från SmartCard har tillverkat smartkorten och levererat all utrustning men framför allt varit ovärderlig med sin kunskap om hur transaktioner går till. Mike Graham från Teyan Logic har programmerat handterminaler och redovisningssystem. Från styrelsen har kassören Åsa Gindin lett utformingen av redovisningen, den tävlingsansvarige Mattias Weiler har hållit i det handfasta utprovande medan ordföranden Mårten Gustawsson har haft det övergripande ansvaret. Sida 11 av 11

Styrelseprotokoll nr 6 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 13 november 2014

Styrelseprotokoll nr 6 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 13 november 2014 Styrelseprotokoll nr 6 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 13 november 2014 Närvarande styrelseledamöter: Mårten Gustawsson (t.o.m. 7 delvis), Åsa Gindin, Sofia Ryman, Mattias Weiler,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för BK S:t Erik 2013/2014. 1. Viktigare händelser under verksamhetsåret

Verksamhetsberättelse för BK S:t Erik 2013/2014. 1. Viktigare händelser under verksamhetsåret Sida 1 av 10 Inledning Världens största bridgeklubb fortsätter att gå bra. Samarbetet med Nya Bridgeskolan går utmärkt och tillströmningen av elever till skolan och spelare till klubben fortsätter att

Läs mer

Verksamhetsberättelse för BK S:t Erik 2012/2013. 1. Viktigare händelser under verksamhetsåret

Verksamhetsberättelse för BK S:t Erik 2012/2013. 1. Viktigare händelser under verksamhetsåret Sida 1 av 9 Inledning Världens största bridgeklubb fortsätter att gå bra. Samarbetet med Nya Bridgeskolan går utmärkt och tillströmningen av elever till skolan och spelare till klubben fortsätter att öka.

Läs mer

1. Föreningens grundläggande syfte och mål

1. Föreningens grundläggande syfte och mål Sida 1 av 10 Verksamhetsplan för BK S:t Erik 2014/2015 Inledning För sjunde året tar styrelsen fram en verksamhetsplan kopplad till budgeten. Skälet till det är att klubbens medlemmar därigenom får bättre

Läs mer

1. Föreningens grundläggande syfte och mål

1. Föreningens grundläggande syfte och mål Sida 1 av 10 Verksamhetsplan för BK S:t Erik 2015/2016 Inledning För åttonde året tar styrelsen fram en verksamhetsplan kopplad till budgeten. Skälet till det är att klubbens medlemmar därigenom får bättre

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 10 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 19 mars 2015

Styrelseprotokoll nr 10 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 19 mars 2015 Styrelseprotokoll nr 10 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 19 mars 2015 Närvarande ledamöter: Mårten Gustawsson, Åsa Gindin, Sofia Ryman, Caroline Tesch, Mattias Weiler, Yvonne Flodqvist,

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 9 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 12 februari 2015

Styrelseprotokoll nr 9 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 12 februari 2015 Styrelseprotokoll nr 9 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 12 februari 2015 Närvarande ledamöter: Mårten Gustawsson, Åsa Gindin, Sofia Ryman (fr.o.m. 5), Mattias Weiler, Yvonne Flodqvist,

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 Datum: 2009-08-28 1 (5) 1. Mötets öppnande Föredragningslista Örebridgens årsmöte söndagen den 6 sept 2009 2. Godkännande av föredragningslista 3. Val av ordförande för mötet

Läs mer

Askims Bridgeklubbs årsmöte 28/9 2015. Föredragningslista

Askims Bridgeklubbs årsmöte 28/9 2015. Föredragningslista Askims Bridgeklubbs årsmöte 28/9 2015 Föredragningslista 1. Godkännande av föredragningslista. 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare för mötet 4. Val av två justerare att jämte ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 15 april 2012, Falkenbergs BK.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 15 april 2012, Falkenbergs BK. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 15 april 2012, Falkenbergs BK. Närvarande: Lars Hed, Leif Eskelid, Monica Evertsson, Jan Malmström, Lennart Nordberg, Lars Adie, Malin Larsson och Annika

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 6 augusti klockan 1800, BK Albrekts, Varberg

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 6 augusti klockan 1800, BK Albrekts, Varberg Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen den 6 augusti klockan 1800, BK Albrekts, Varberg Närvarande: Leif Eskelid, Lennart Nordberg, Lars Adie, Monica Evertsson, Jan Malmström och Magnus Svensson.

Läs mer

Motioner till BK S:t Eriks årsmöte den 27 oktober 2013

Motioner till BK S:t Eriks årsmöte den 27 oktober 2013 Motion 1 Prispengar anslås Vid de Övriga tävlingar som BK S:t Erik anordnar varje vecka delas priser ut vid varje tävlingstillfälle. Priserna delas vanligtvis ut som kontanter eller fribiljetter. Hur många

Läs mer

Stockholms Bridgeförbund. Verksamhetsberättelse

Stockholms Bridgeförbund. Verksamhetsberättelse Stockholms Bridgeförbund Verksamhetsberättelse 2015-2016 Verksamhetsberättelse för Stockholms Bridgeförbund 2015-2016 Styrelsen har under mandatperioden 2015-2016 haft följande sammansättning: Ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Luleå Bridgekamrater 2014

Verksamhetsberättelse för Luleå Bridgekamrater 2014 Verksamhetsberättelse för Luleå Bridgekamrater 2014 Ordförande: Göran Ström Vice ordförande: Karin Hellsten Sekreterare: Per Norberg Kassör: Mikael Glyssner Ledamot: Stig-Åke Ifrig Styrelse Suppleanter:

Läs mer

BK Allians Årsmöteshandlingar 2008

BK Allians Årsmöteshandlingar 2008 BK Allians Årsmöteshandlingar 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen Styrelsen för BK Allians får härmed redogöra för verksamheten under verksamhetsåret 2007/08. Styrelsen har haft 9 protokollförda styrelsemöten.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE BK HUDIK

VERKSAMHETSBERÄTTELSE BK HUDIK VERKSAMHETSBERÄTTELSE BK HUDIK 1 maj 2015 till 30 april 2016 Styrelsens sammansättning och sammanträden Styrelsen har under verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ordförande Kassör Sekreterare Övriga

Läs mer

Stockholms Bridgeförbund. Verksamhetsberättelse 2010-2011

Stockholms Bridgeförbund. Verksamhetsberättelse 2010-2011 Stockholms Bridgeförbund Verksamhetsberättelse 2010-2011 Verksamhetsberättelse för Stockholms Bridgeförbund 2010-2011 Styrelsen har under mandatperioden 2010-2011 haft följande sammansättning: Ordförande

Läs mer

Protokoll # 4-1 - Styrelsemöte 17 november 2011

Protokoll # 4-1 - Styrelsemöte 17 november 2011 Protokoll # 4-1 - Styrelsemöte Närvarande: Arne Edberg Bengt Elgquist (Adjungerad vid 1 och 2) Britt-Marie Wahlgren (Ordf.) Christina Dahlberg-Norlin Göran Holmberg (Sekr.) Göran Larsson (Suppl.) Jan-Olof

Läs mer

Protokoll fört vid Hallands Bridgeförbunds årsmöte den 14 september 2013 på BK Albrekts klubblokal i Varberg

Protokoll fört vid Hallands Bridgeförbunds årsmöte den 14 september 2013 på BK Albrekts klubblokal i Varberg Protokoll fört vid Hallands Bridgeförbunds årsmöte den 14 september 2013 på BK Albrekts klubblokal i Varberg Närvarande medlemmar från sju klubbar Delges: Samtliga klubbar 1 Mötet öppnades av Lars Hed

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Bohuslän-Dals Bridgeförbund verksamhetsåret

Verksamhetsberättelse för Bohuslän-Dals Bridgeförbund verksamhetsåret Verksamhetsberättelse för Bohuslän-Dals Bridgeförbund verksamhetsåret 2010-07-01-2011-06-30 Styrelsens sammansättning Ordf Mikael Olsson Kungshamn Sekr Erik Sved Tjörn Kassör Kerstin Olsen Tanum Tävlingsled

Läs mer

Medlemsinformation Sommar 2015

Medlemsinformation Sommar 2015 Medlemsinformation Sommar 2015 Mo t sommaren 2015! Varje dag blir ljusare när vi närmar oss sommaren! Även våra medlemmar briljerar i bridgespelet och skördar stora framgångar. Vår junior Johan Säfsten

Läs mer

Grattis till platsen i SM-lag semifinal!

Grattis till platsen i SM-lag semifinal! Sid 1 (6) Grattis till platsen i SM-lag semifinal! Östra Mellansvenska Bridgeförbundet och Filbyter Bridge hälsar Dig och Ditt lag varmt välkomna till Linköping helgen 12-13 april. Biläggs information

Läs mer

Årsmötesprotokoll Härnö BS 2014-09-23

Årsmötesprotokoll Härnö BS 2014-09-23 Årsmötesprotokoll Härnö BS 2014-09-23 1. Härnö BS ordförande Anders Lundgren hälsade samtliga välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Sven-Arne Staflund valdes till årsmötets ordförande. 3. Anders Norberg

Läs mer

Styrelsemöte onsdagen den 8 oktober 2014. Protokoll. 31. Sammanträdet öppnades. 31. Val av protokollsjusterare. 32. Godkännande av dagordningen

Styrelsemöte onsdagen den 8 oktober 2014. Protokoll. 31. Sammanträdet öppnades. 31. Val av protokollsjusterare. 32. Godkännande av dagordningen Sida 1 av 5 Styrelsemöte onsdagen den 8 oktober 2014 Protokoll 31. Sammanträdet öppnades Ordförande Gunbritt Öhlén öppnade mötet Ej närvarande: Ingrid Svensson och Anders-Eric Andersson. 31. Val av protokollsjusterare

Läs mer

Föregående protokoll är justerat och godkänt.

Föregående protokoll är justerat och godkänt. Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet den 12 februari 2015, telefonmöte. Närvarande (de i fetstil på plats i Öresunds kontor/stockholm): Styrelsemedlemmar Mats Qviberg Lars Persson

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Luleå Bridgekamrater 2015

Verksamhetsberättelse för Luleå Bridgekamrater 2015 Verksamhetsberättelse för Luleå Bridgekamrater 2015 Ordförande: Göran Ström Vice ordförande: Karin Hellsten Sekreterare: Per Norberg Kassör: Lisbet Markgren Ledamot: Stig-Åke Ifrig Styrelse Suppleanter:

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Protokoll Årsmöte Frosta OK

Protokoll Årsmöte Frosta OK Protokoll Årsmöte Frosta OK 20160207 1. Göran hälsade de dryga 30 medlemmar som anslutit välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet förklarades utlyst i behörig ordning, denna gång via ett antal mail

Läs mer

Vestermalms båtklubb på Kungsholmen, Stockholm. Sittande ordförande Fredrik Forsberg hälsade alla närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Vestermalms båtklubb på Kungsholmen, Stockholm. Sittande ordförande Fredrik Forsberg hälsade alla närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll från X-Pokers årsmöte 2015-01-24 Närvarande Fredrik Forsberg Daniel Forsberg Bennet Rosengren Göran Engblom Tom Andersson Staffan Wallin Peter Jonsson Gunnar Stockhaus Tobias Johansson Johnny

Läs mer

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen.

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen. Alliansen Varbergs Boulehall Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014 kl. 17.00 i Boulodromen.se DAGORDNING: 1 Parentation 2 Mötets öppnande 3 Frågan om mötet kallats

Läs mer

Medlemsinformation Sommar 2016

Medlemsinformation Sommar 2016 Medlemsinformation Sommar 2016 Sommar, sommar, sommar, solen skiner över bridgens hus. Sommar, sommar, sommar, hjärtan slår vid gröna borden. Jag vill viska i ditt öra just de orden du vill höra. Sommar,

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2016 11 20 Nyhetsbrev Nu närmar sig året sitt slut och det är hög tid att sammanfatta verksamhetsåret. Vill man så kan man fortsätta att spela golf i vår otroligt fina golfhall. Perfekt nu när det blir

Läs mer

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6 Protokoll Sida 1 av 6 Protokoll från styrelsemöte i Nyköpings BIS Friidrott torsdagen den 20/5 2010. Deltagare närvarande: (vid pennan) Kent Andersson Mikael Carlsson Lars Hallberg Thomas Andreasson Siv

Läs mer

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2013-01-24, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Ordförande Gunbritt Öhlén hälsade de närvarande välkomna och öppnade mötet.

Ordförande Gunbritt Öhlén hälsade de närvarande välkomna och öppnade mötet. Sida 1 av 5 Styrelsemöte tisdagen den 8 mars 2016 Protokoll Närvarande: Gunbritt Öhlén, Ingmari Amoson, Bo Sanfridsson, Lilian Arvidsson, Owe Wåhlin och Göran Magnusson (delvis). Anders-Eric Andersson

Läs mer

Klubbmästare H30 & H35 & H40 & H45

Klubbmästare H30 & H35 & H40 & H45 Klubbmästare Pojkar 1972 Per Eriksson 1973 Mikael Björin 1974 Mats Fungdal 1975 Mårten Runow 1976 Mats Fungdal 1977 Claes Nilsson 1978 Claes Nilsson 1979 Pontus Carminger 1980 Magnus Berglund 1981 Pontus

Läs mer

NORRBOTTENS BRIDGEFÖRBUND. Närvarande: Göran Nordberg, Gertrud Backman, Anders Landmark, Ingrid Enberg, Inger Lundberg, Pierre Thunström

NORRBOTTENS BRIDGEFÖRBUND. Närvarande: Göran Nordberg, Gertrud Backman, Anders Landmark, Ingrid Enberg, Inger Lundberg, Pierre Thunström NORRBOTTENS BRIDGEFÖRBUND Protokoll vid styrelsemöte den 17 augusti i Luleå klockan 17.15 Närvarande: Göran Nordberg, Gertrud Backman, Anders Landmark, Ingrid Enberg, Inger Lundberg, Pierre Thunström Möte

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Bridgeklubben Zonens 62:a verksamhetsår.

Verksamhetsberättelse för Bridgeklubben Zonens 62:a verksamhetsår. Verksamhetsberättelse för Bridgeklubben Zonens 62:a verksamhetsår. Styrelsen för Bridgeklubben Zonen får härmed avge följande verksamhetsrapport för perioden 2015-07-01 2016-06-30. Styrelsen har under

Läs mer

Rutiner vid tävling. Årsta-Runstens Sportryttare. Version 1, 2012 Fredrik Starck, Sofia Becker, Lena Wenehult

Rutiner vid tävling. Årsta-Runstens Sportryttare. Version 1, 2012 Fredrik Starck, Sofia Becker, Lena Wenehult Rutiner vid tävling Årsta-Runstens Sportryttare Version 1, 2012 Fredrik Starck, Sofia Becker, Lena Wenehult Inledning Detta dokument är framtaget för att vara ett stöd till tävlingsledningen vid tävlingar

Läs mer

Tävlingsledarutbildning för spelledare m.fl anordnades under våren med lärare från bridgeförbundet.

Tävlingsledarutbildning för spelledare m.fl anordnades under våren med lärare från bridgeförbundet. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2011 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 7 mars omvaldes Ulla Eriksson som ordförande. Till

Läs mer

Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se, 08-81 90 70

Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se, 08-81 90 70 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen får härmed avge följande redovisning för förvaltningen under räkenskapsåret 2007-09-01 - - 2008-08-31 KANSLI Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2015

Verksamhetsberättelse för år 2015 Verksamhetsberättelse för år 2015 Styrelsen för SeniorNet Södermalm får avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2015. 1. FUNKTIONÄRER Styrelsen Lars Bogren, ordförande Bengt Könberg, vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för räkenskapsåret 1 juli juni 2016.

Verksamhetsberättelse för räkenskapsåret 1 juli juni 2016. SKÖVDE BRIDGEALLIANS (org.nr 868401-2472) Verksamhetsberättelse för räkenskapsåret 1 juli 2015 30 juni 2016. Skövde Bridgeallians är en ideell förening ansluten till Svenska Bridgeförbundet. Under 2015

Läs mer

Bowling 50 år på Gotland

Bowling 50 år på Gotland 1 Bowling 50 år på Gotland Av Birgitta Siltberg Del 3: 1976-1979 Bowlingen Årets Idrott 1978 I januari 1976 deltar BK Rosen i en tävling, KK-träffen, i Växjö och är mycket nära att vinna. Första pris är

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

Svenskars rekord i NHL

Svenskars rekord i NHL Svenskars rekord i NHL Uppdaterad: 2015-06-16 SLUTSPELET Flest matcher av en svensk i NHL-slutspelet Nicklas Lidström 263 Tomas Holmström 159 Bob Nystrom 157 Peter Forsberg 151 Tomas Sandström 139 Ulf

Läs mer

Askims Bridgeklubbs årsmöte 26/ Föredragningslista 1. Godkännande av föredragningslista. 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare

Askims Bridgeklubbs årsmöte 26/ Föredragningslista 1. Godkännande av föredragningslista. 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare Askims Bridgeklubbs årsmöte 26/9 2016 Föredragningslista 1. Godkännande av föredragningslista. 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare för mötet 4. Val av två justerare att jämte ordförande

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 13 april 2015. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Gunilla Björkman, Martin Engström, Peter Ljungkvist,

Läs mer

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten.

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2013 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 11 mars 2013 omvaldes Ulla Eriksson som ordförande.

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2009

NSSF Förvaltningsberättelse 2009 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2009 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Håkan Westman, ordförande, Mikael Lyckinger, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Mats Clémentz, sekreterare, Nicklas

Läs mer

Styrelsemöte måndagen den 29 september 2014

Styrelsemöte måndagen den 29 september 2014 Sida 1 av 7 Styrelsemöte måndagen den 29 september 2014 Protokoll 16. Sammanträdet öppnades Ordförande Gunbritt Öhlén öppnade mötet Samtliga ledarmöter närvarande. 17. Val av protokollsjusterare Agneta

Läs mer

Kallelse till årsmöte för

Kallelse till årsmöte för Kallelse till årsmöte för Tid och plats: 2015-02- 03, klockan 18.00 Närke Kultur Bryggeri (på I3- området på Norr) Anmälan: Anmälan och eventuella motioner skall skriftligt skickas senast 2015-01- 27 via

Läs mer

ALLSVENSKAN 50m. Division 1 A. Division Elitserien

ALLSVENSKAN 50m. Division 1 A. Division Elitserien ALLSVENSKAN 50m Tavelkontroll omgång 2 (Redovisas tillsammans med omgång 4) Div Veteran Elit I19/A9 1103 1108 Götlunda 1 Götlunda 3 1077 1075 Bromma-Solna 1 Götlunda 2 1098 1095 Div Liggande 1 C Uddevalla

Läs mer

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Allmänt om verksamheten Kalix Golfklubbs syfte och ändamål är att bedriva och utveckla den idrottsliga golfverksamheten i Kalix Kommun fysiskt, mentalt, och

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2011

NSSF Förvaltningsberättelse 2011 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2011 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Lars-Erik Gustavsson, ordförande, Åke Josefsson, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Mats Clémentz, sekreterare, Anders

Läs mer

Rangsta Båtklubb, RBK 2013 03 24 Sid 1 (5)

Rangsta Båtklubb, RBK 2013 03 24 Sid 1 (5) Rangsta Båtklubb, RBK 2013 03 24 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse för perioden 1/1 2012 31/12 2012 Innehåll: Styrelsens sammansättning Revisorer Valberedning Funktionärer Stöd åt Valberedningen Medlemmar

Läs mer

PASS. Medlemstidning för BK S:t Erik Nr Grattis Krister! Och Thomas och Fredrik och Mari och Jenny och Lasse och...

PASS. Medlemstidning för BK S:t Erik Nr Grattis Krister! Och Thomas och Fredrik och Mari och Jenny och Lasse och... PASS Medlemstidning för BK S:t Erik Nr 3-2005 Grattis Krister! Och Thomas och Fredrik och Mari och Jenny och Lasse och... Mixedtävlingen - en härlig blandning! I februari är det dags igen! Madeleine skaffade

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Tävlingskommitté - lagtävlingar Mats Bud, Mikael Almgren och Mona Bergström - partävlingar Göran Sallstedt och Mona Bergström

Tävlingskommitté - lagtävlingar Mats Bud, Mikael Almgren och Mona Bergström - partävlingar Göran Sallstedt och Mona Bergström Stockholms Bridgeförbund Verksamhetsberättelse 2007-2008 Verksamhetsberättelse för Stockholms Bridgeförbund 2007-2008 Styrelsen har under mandatperioden 2007-2008 haft följande sammansättning: Ordförande

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1 ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1 Kallelse till Årsmöte Datum: Torsdagen den 26 april 2012 Tid: 18.00 Plats: Åsundsholm Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga

Läs mer

================================================================================ OBS - RANKING 2001-01-15 Ranking initiellt och efter varje tävling ================================================================================

Läs mer

PASS Medlemstidning för BK S:t Erik Nr 2-2006

PASS Medlemstidning för BK S:t Erik Nr 2-2006 PASS Medlemstidning för BK S:t Erik Nr 2-2006 Birgitta och Astrid - bäst på klubben, näst bäst i Sverige på Nybörjarträffen! Roffe och Lennart hade roligast igen: Ett dignande bord... till och med under

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

Div 3 tävlingsbestämmelser och lag Version 2

Div 3 tävlingsbestämmelser och lag Version 2 28-29 Version 2 Stockholm 28-11-2 Tävlingsledning Jonas Ödman, Per Forsberg 72-23 58 76-83 66 73; 8-6181949 Kansli Helen Ahlgren 175-732 97, 7-498 15 21 Salahallen 224/14 69 Danderydshallen 8/544 97 825

Läs mer

Peter Skytte. Ordföranden hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Ordföranden presenterade mötets föredragningslista som godkändes. Bil 1.

Peter Skytte. Ordföranden hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Ordföranden presenterade mötets föredragningslista som godkändes. Bil 1. Tid: Kl. 17.30 Protokoll nr 3 fört vid sammanträde med Styrelsen för Karlstad Golfklubb 2012-02-20 Plats: Närvarande: Karlstad Golfklubb Håkan Wahlén, ordförande Christina Andersson Jan Blomqvist Bengt

Läs mer

Protokollet skrivet av Mikael Larson Sida 1 av 3

Protokollet skrivet av Mikael Larson Sida 1 av 3 Närvarande: Anders Bjermo Mikael Larson Christopher Elg Martin Lindkvist Lars Nagy Frånvarande: Rasmus Persson Magnus Smith Johan Sandström Jakob Forsberg kårchef vice kårchef /kassör suppleant/sekreterare

Läs mer

Bo Nilsö, SACT, sammanhållande och sekreterare

Bo Nilsö, SACT, sammanhållande och sekreterare SACT och SAASDC arrangerade 2013-03-02-03 Squaredans-seminariet 2013. Detta är seminariegruppens rapport om planering, genomförande, innehåll, feedback och kommentarer för vårt arbete. Bakgrund Squaredansseminariet

Läs mer

Välkomna till. Div 3

Välkomna till. Div 3 Välkomna till Div 3 2011-2012 Deltagande lag: Granit-Gävle Järngänget Bengt Nyman Kent Holmin Peter Hillbom Fredrik Lind Granit-Gävle Sten & Flisorna Anette Junerud Lotta Zetterberg Cajsa Bast Charina

Läs mer

Datum: , kl Paragrafer: 19-34

Datum: , kl Paragrafer: 19-34 Datum:, kl 15.00-16.00 Paragrafer: 19-34 Plats: Nämndrummet, Hova Underskrifter Ordförande Barbro Roslund Sekreterare Britt-Marie Nilsson Justeras Kerstin Isaksson ande Barbro Roslund (S), ordförande Kerstin

Läs mer

Missiv D2 3 D1 3 VY 4 VÄ 4 J

Missiv D2 3 D1 3 VY 4 VÄ 4 J Missiv VÅRMÖNSTRINGEN 2016, MISSIV Deltagande föreningar Starter Härnösands PSK 14 Kramfors PSK 18 Nätra SKG 38 Sollefteå PSK 10 Sundsvalls PK 38 Sundsvalls SSK 27 Ånge PK 20 Örnsköldsviks PK 41 I21/T3

Läs mer

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten 2016 Juniorkommittén 2016 Ronny Strand Peter Thelin Petra Sjöberg Benny Garman Stefan Ryberg Magnus Norgren Ordförande Sammankallande Utbildning, Träningsansvarig,

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-14

Styrelsemöte 2015-09-14 Styrelsemöte 2015-09-14 Svalövs Brukshundklubb Närvarande: Ordf. Mats Jarl, v, ordf Björn Stenmark, sekr Christina Andersson, ledamöterna Lennart Fernebro, Linda Lundahl, Sofie Axelberg, Linn Joelsson

Läs mer

Efter omgång 9. Datum

Efter omgång 9. Datum 0 1 59 Birgitta Pihlgren 24542 0 2 103 Eva Magnusson 23105 0 3 247 Lotta Traav 22153 0 3 329 Thomas Söderlund 20981 0 5 215 Lennart Axelsson 20899 0 6 86 Daniel Lidström 18783 0 7 88 Daniel Solvander 18031

Läs mer

Vinnarna till sittplatsbiljetter - Kulijuli Special Fjärrvärme 50 år

Vinnarna till sittplatsbiljetter - Kulijuli Special Fjärrvärme 50 år Vinnarna till sittplatsbiljetter - Kulijuli Special Fjärrvärme 50 år Namn Abrahamsson Hans 29057 Abrahamsson Lars 31134 Agerström Bengt 97273 Ahlberg Lars-Erik 85078 Ahlström Björn 42992 Ahrens Kristina

Läs mer

Lerums Bridgeklubb. Verksamhetsberättelse. för tiden 2014-07-01 till 2015-06-30

Lerums Bridgeklubb. Verksamhetsberättelse. för tiden 2014-07-01 till 2015-06-30 Lerums Bridgeklubb Verksamhetsberättelse för tiden 2014-07-01 till 2015-06-30 Styrelsen har bestått av ordförande Britt-Marie Wahlgren, vice ordförande Hans Egerstad, kassör Göran Larsson, sekreterare

Läs mer

Organisation styrelsen.

Organisation styrelsen. Organisation styrelsen. Ordförande ( VU ) Sekreterare ( VU ) Kassör ( VU) Vice ordf Ledamot Ledamot Ledamot Suppleant Suppleant Sektor Sektor Sektor Sektor Sektor Sektor Tävling Fastighet o underhåll Utbildning

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

Flens Golfklubb. Datum: , 12:00 Bana: Norrtorps Golfbana. Start: Hål: Förnamn: Efternamn: Klubb: HCP: Tee: S-HCP: Klass: ETH 12:00

Flens Golfklubb. Datum: , 12:00 Bana: Norrtorps Golfbana. Start: Hål: Förnamn: Efternamn: Klubb: HCP: Tee: S-HCP: Klass: ETH 12:00 Datum 04-07-6, 00 Bana Norrtorps Golfbana 00 0 0 Bengt Andersson 8,0 A X Bengt Andersson 9, Gul56 Bibbi Andersson,5 Röd47 Ann-Marie Björck 0,8 A X Ann-Marie Björck 6,0 Röd47 Karl Erik Björck,4 Gul56 Annika

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens trettonde verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2007. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

HKK-NYTT Januari 2011

HKK-NYTT Januari 2011 HKK-NYTT Januari 2011 Hej HKK:are! Förra året avslutades med en bra luciaträff med stort deltagande trots isläget. Seglarna har just haft pubkväll där planerna smidits och bedrifterna målats ut. Nu siktar

Läs mer

Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05

Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05 Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05 1. Justering av röstlängden. Mötet beslutar att justering skall ske vid behov. 2. Val av ordförande för mötet. Som

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Tid: Onsdagen den 12 mars 2014 Plats: Föreningslokalen på Drottninggatan 2, Tidaholm Närvarande: Jan-Yngve Ekstedt, ordförande Anneli Persson, kassör

Läs mer

Efter omgång 5. Datum

Efter omgång 5. Datum 0 1 161 Kjell Johansson 16559 0 2 306 Thomas Gurell 16016 0 3 68 Christer Karlsson 15149 0 4 316 Tomas Heghammar 14753 0 5 239 Mathias Ernest 14657 0 6 71 Christer Karlsson 14238 0 7 1 Agneta Persson 14220

Läs mer

Efter omgång 3. Datum

Efter omgång 3. Datum 0 1 306 Thomas Gurell 14535 0 2 68 Christer Karlsson 13598 0 3 161 Kjell Johansson 13404 0 4 316 Tomas Heghammar 13248 0 5 173 Kjell Persson 13234 0 6 1 Agneta Persson 13208 0 7 239 Mathias Ernest 13043

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Kassör Bodil Gustafsson 711 50 15 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Ledamot

Läs mer

Namnet på kontaktpersonen kan förekomma 5 gånger och det innebär att laget består av 5 personer, 2 gånger då består laget av 2 personer osv

Namnet på kontaktpersonen kan förekomma 5 gånger och det innebär att laget består av 5 personer, 2 gånger då består laget av 2 personer osv Tåssåsen Namnet på kontaktpersonen kan förekomma 5 gånger och det innebär att laget består av 5 personer, 2 gånger då består laget av 2 personer osv Resultat av lottningen namn1 1 Lena Svedevall 2 Lars

Läs mer

Datum: , kl Paragrafer: 1-18

Datum: , kl Paragrafer: 1-18 Datum:, kl. 15.00-16.37 Paragrafer: 1-18 Plats: Nämndrummet, Hova Underskrifter Ordförande Barbro Roslund Sekreterare Britt-Marie Nilsson Justeras Kerstin Isaksson ande Barbro Roslund (S), ordförande Kerstin

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-09-20, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

den 3 juli 2015 Dialecten RESULTATLISTA Plac Namn Klubb Klass Till par Total Sär.

den 3 juli 2015 Dialecten RESULTATLISTA Plac Namn Klubb Klass Till par Total Sär. 1 Åkesson / Åkesson 1-klass -11 61 ÅKESSON, Runo Sjögärde Golfklubb 1-klass 76 ÅKESSON, Jesper Sjögärde Golfklubb 1-klass 62 2 Hansson / Fransson 1-klass -10 62 S9 HANSSON, Peter Forsgårdens 1-klass 59

Läs mer

X-Pokers. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013

X-Pokers. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013 Innehåll 1. Sammanfattning 3 2. Medlemsinfo 3 2.1 Medlemmar 3 2.2 Uteslutning 3 2.3 Nya medlemmar 4 3. Livespel 4 3.1 Sammanfattning 4 3.2 Utveckling deltagare

Läs mer

X-Pokers Verksamhetsberättelse 2010

X-Pokers Verksamhetsberättelse 2010 Verksamhetsberättelse 2010 Innehåll 1. Medlemsinfo 5 1.1 Medlemmar 5 1.2 Uteslutning 5 1.3 Nya medlemmar 5 1.4 Styrelsen 5 2. Livespel 6 2.1 Spelplatsinfo 6 2.2 Deltagit 6 2.3 Inspelat 6 2.4 Resultat 7

Läs mer

Efter omgång 3. Datum

Efter omgång 3. Datum 0 1 164 Kjell Persson 5516 0 2 111 Henrik Adolfsson 5032 0 3 104 Gunnar Ljungberg 4957 0 4 120 Inger Johanson 4924 0 5 181 Lars Daborn 4832 0 6 11 Anders Berg 4773 0 7 265 Robert Markenfelt 4722 0 8 208

Läs mer

Organisation/Tidsplan ZOOrientering 2016

Organisation/Tidsplan ZOOrientering 2016 Organisation/Tidsplan ZOOrientering 2016 Tävlingsledning Fredrik Odelberg ### 0-5241235 fredrik.odelberg@telia.com Magnus Lindberg ### 6-1005177 ymerit@gmail.com Banläggare Fredrik Göransson 072-5525257

Läs mer

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Styrelsen Styrelsen haft följande sammansättning under verksamhetsåret 2014: Ordförande Kassör Ledamöter Kenneth Arvidsson Gustav Hägneby Per Enqvist Pasi

Läs mer

Hans Larsson och Bengt Johansson valdes till justeringsmän.

Hans Larsson och Bengt Johansson valdes till justeringsmän. Protokoll vid Lungviks Hamnförenings årsmöte Onsdagen den 11 mars 2015 Ungdomshemmet Örnsköldsvik 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Lindgren öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Kort information genomfördes

Läs mer