Ett entreprenörskap format av passion för träning och gemenskap

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ett entreprenörskap format av passion för träning och gemenskap"

Transkript

1 Ett entreprenörskap format av passion för träning och gemenskap Efter år av att vara fast anställd, utan att få uttryck för sina egna idéer, fick Kristian Klintbo nog. Han ville förverkliga sina egna idéer och beslutade därför vid 29 års ålder att säga upp sig från sin fasta anställning, sälja sin bostad och flytta hem till sin mamma. Den brinnande passionen för träning och kamratskap, härstammat från Klintbos tid i armén, gav upphov till en träningsblogg som snabbt eskalerade till en hel verksamhet. Hans verksamhet hjälper idag människor som söker ett mer hälsosamt liv, men också letar efter en oförglömlig gemenskap. Kristian Klintbo är en energisk och ihärdig entreprenör med en brinnande passion för träning. Med ett ständigt driv att vilja förmedla sina visioner lanserar han konstant nya projekt och engagemang. Idag driver Klintbo tre företag med vilka han anordnar utomhusbaserad gruppträning, säljer träningskläder och skapar evenemang samt resor med fokus på träning. Samtliga företag står under samma varumärke Meihem Workout. Företagets ordinarie verksamhet erbjuder intensiva träningspass som med åren lyckats skapa ett unikt varumärke präglat av den tillhörighet som attraherar många av dess kunder. Folk dras till en känsla av kamratskap, samhörighet och drivs av den motivation som härstammar ifrån gruppträningen. Genom åren har därmed en kultur tagits vid av de lojala kunder som nu återkommande deltar i träningar och evenemang medan de bär hans träningskläder. Klintbo förklarar att han valde att starta en egen verksamhet för att få möjligheten att förverkliga sina egna idéer. Under tiden som anställd hade Klintbo alltid nya idéer, men de stannade hos honom och kom aldrig till uttryck. Med sitt nuvarande upplägg får han chans att utnyttja sin kreativitet och kan driva egna projekt som han anser vara meningsfulla, exempelvis hjälp åt överviktiga för att leva mer hälsosamt. Genom att arbeta med något han själv anser vara viktigt får han energi, motivation och glädje som motiverar honom att fortsätta utveckla sin verksamhet. Detta skiljer sig stort från då Klintbo var anställd och istället fann mening i något externt, såsom längtan efter helg. Framgång är att finna välbefinnande i det du gör, sade Klintbo.

2 Från soldat till entreprenör I Klintbos ungdom romantiserades soldatyrket som något ärofullt och åtråvärt. Den bild som porträtterades av Hollywoods actionfyllda filmer ingav en stark önskan hos Klintbo att bli soldat. Väl i militären introducerades han till mentaliteten av att gruppen alltid kom före individen, något som agerade grogrund för en ogenomtränglig kamratskap. Förutom den tilltalande mentaliteten gav militären Klintbo otaliga kunskaper om hur han med endast sin kroppsvikt kan åstadkomma både funktionell och intensiv träning. Men samtidigt som motivationen för träning och kamratskap ständigt ökade blev det verkliga syftet med hans yrke mer och mer tydligt. Den fundamentala arbetsuppgiften som soldat blev allt mer oattraktiv. Det tog inte lång tid tills Klintbo insåg att det var dags att avgå från armén. Med de nya erfarenheterna var han säker på att hans verkliga syfte var att hjälpa människor, inte skada dem. All den erfarenhet och kunskap om träning som Klintbo hade lärt sig under militären förde han med sig hem. Klintbo började så småningom ladda upp bilder och videos på hans träningspass inspirerade av militären, något som väckte stort intresse. Efter allt större påtryck från vänner och bekanta valde han att ordna egna utomhusträningspass där han hade rollen som träningscoach. Träningspassen ämnade att förmedla all den kunskap kring kroppsviktsträning som han hade lärt sig i militären. Samtidigt stod passens grund på den gemenskap som bildas i gruppen, likt den han själv fick uppleva i armén. Entreprenöriella stildrag Många av de stildrag typiska för entreprenörer kan identifieras hos Klintbo. Han demonstrerar en ihärdig och envis mentalitet som genom åren har hjälpt honom att överkomma både motgångar och problem. Med en stark tro på sina idéer resonerar Klintbo att de bakslag som förekommer endast är en naturlig del av att driva en entreprenöriell verksamhet. Exempelvis finns perioder när kunderna är mindre villiga att träna, berättar Klintbo. Dessa svackor resulterar i påfrestningar både på verksamheten och även hans egen tillvaro. Men även i dessa tider klarar han att se bortom svårigheter och fortsätter utveckla sin verksamhet. Klintbo säger att likt ett maraton så är det tufft och tröttsamt att driva en verksamhet, men så länge han fortsätter framåt kommer han till slut i mål. Om du kan ge 100 procent, så varför inte ge det i allt som du gör? Du kommer alltid lyckas om du ger ditt allt, säger Klintbo. Enligt Knight (1921) kan risktagande delas upp i flera kategorier bland annat förutsägbar risk och sann osäkerhet. Förutsägbar risk är något beräkneligt vars odds, konsekvenser och avkastning kan estimeras på förhand. Tvärtom har en sann osäkerhet följder som är omöjliga att förutspå. Att sätta sig själv i en situation med en sådan ovisshet är något som ofta karaktäriserar en entreprenör (Knight, 1921).

3 Klintbos verksamhet präglas starkt av den filosofi som säger att så länge han fortsätter framåt når han sitt mål även om det kan vara okänt. Detta medför att han under sin tid som egenföretagare utsatt sig för sann osäkerhet. Ett exempel på detta är den initiala satsning som innebar att han gav upp sin finansiella trygghet i samband med uppsägningen från sin fasta anställning. Konsekvenserna, respektive belöningen, av ett sådant beslut är fullständigt oberäkneligt och visar ytterligare på Klintbos entreprenöriella karaktär. Träning för alla En central del av verksamhet är målet att så många som möjligt ska kunna vara med och träna, förklarar Klintbo. För att uppnå detta har Klintbo skapat träningspass med olika svårighetsgrad, där nybörjare har möjligheten att välja ett enklare pass. Klintbo har också startat speciella träningsgrupper för överviktiga. Själva idén började med att han lanserade ett nytt projekt, en viktminskningsresa. Projektet hade syftet att hjälpa en överviktig person minska vikt genom utomhusträning och en god diet. Hela resan dokumenterades på Facebook och efter projektets positiva resultat fick Klintbo förfrågan att starta en träningsgrupp för överviktiga. Vad som började som ett projekt för en person har idag utökats till hela tre träningsgrupper för överviktiga. Enligt Klintbo är ett stort problem i dagens samhälle att det finns en ökande andel barn som inte är fysiskt aktiva. Han förklarar att i samband med digitaliseringen väljer unga ofta datorn före utomhusaktiviteter. För att lösa detta problem lanserade Klintbo ett nytt projekt - ett träningsläger för unga barn. Under lägret blandades träningen med lek och det fanns ett stort fokus på kamratskap, allt för att barnen skulle trivas. Anledningen till att träningslägret kan hjälpa samhällssituationen är enligt Klintbo att träning i ung ålder kan bygga en vana av fysisk aktivitet, som sedan fortsätter i vuxen ålder. På så sätt skulle evenemang med fokus på träning för barn fungera som förebyggande för hälsoproblem i äldre åldrar. Marknadsföring Klintbo berättar att en av de mest avgörande faktorerna för expansionen av verksamheten har varit marknadsföring genom Facebook. På det sociala nätverket publicerar Klintbo kontinuerligt bilder och filmer av hans unika träningsform för att locka kunder. Facebook fungerar även som en plattform där kunderna kan direkt ta kontakt med Klintbo genom chattfunktioner för att framföra sina frågor och önskemål. På det sättet får han en god uppfattning om efterfrågan och kan forma träningspassen efter behov. Klintbo berättar också att nöjda kunder ofta är benägna att tala om för vänner och bekanta om sina positiva upplevelser vilket lockar fler till att vilja delta på träningspass. De strategier han hittills använt för att få nya kunder har varit icke kapitalkrävande, men Klintbo berättar att i framtiden vill han investera mer pengar i marknadsföring i hopp om att nå ut till fler.

4 Framtid Klintbos främsta mål för framtiden är att expandera verksamheten till andra regioner, samtidigt som han själv ska arbeta färre timmar. För att uppnå detta krävs en delegering av ansvaret för verksamheten. Tidigare ansvarade en ensam anställd för att hantera det administrativa arbetet. Problemet med denna lösning har varit att kunskap, rutin och erfarenhet inom arbetsområdet försvinner då den anställda lämnar företaget. Klintbo förklarar att han vid dessa tillfällen var tvungen att hantera ett område han själv hade otillräckliga kunskaper om, vilket resulterade i en stor mängd extra eget arbete. Han betonar också vikten av att den anställda delar hans egna vision om verksamheten och att personen är beredd att göra ett långsiktigt arbete för att uppnå ett gemensamt mål. Klintbo skulle då inte behöva ta en lika stor roll i området och kan därmed fokusera på nya projekt och idéer i verksamheten. Ett av dessa projekt är att etablera koncernen i andra länder i Europa, specifikt länder med varmare klimat. Trots att Klintbo driver en verksamhet där utomhusträning är centralt så ogillar han kyla, något han själv uppmärksammar ironin i. Steget ut till varmare breddgrader är långt och är inte problemfritt. För att lyckas med en så stort expansion krävs en självständig verksamhet i Sverige där Klintbos egna ansvar är minimalt. Däremot anser inte Klintbo att projektets storlek är ett problem utan ser det som en utmaning. Med små steg framåt kommer man till slut nå sitt mål. Det är precis som att springa ett maraton, upprepar Klintbo.

5 Referenser Knight, H. (1921) Risk, uncertainty and Profit. Boston, New York: Houghton Mifflin Company, ss

Ett starkt entreprenörskap i en bransch full av utmaningar

Ett starkt entreprenörskap i en bransch full av utmaningar Ett starkt entreprenörskap i en bransch full av utmaningar Efter en lång karriär inom läkemedelsindustrin tog Roger Tapper klivet från att vara anställd till att starta ett eget företag. Med hjälp av kunskapen

Läs mer

Från 100 Michelinstjärnor till gastronomisk kommunikationsbyrå

Från 100 Michelinstjärnor till gastronomisk kommunikationsbyrå Från 100 Michelinstjärnor till gastronomisk kommunikationsbyrå Efter att ha ätit lyxig mat under ett år och drivit ett projekt om skolmat, sade Pär Bergkvist upp sig från reklambyrån och startade ett eget

Läs mer

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Robin Åkerman är en entreprenör som drivs av att syssla med det han älskar, att skapa unika evenemang och möten mellan människor. Genom sin passion har

Läs mer

Fotografdrömmar som lade grunden till en unik affärsidé

Fotografdrömmar som lade grunden till en unik affärsidé Fotografdrömmar som lade grunden till en unik affärsidé Drömmar om fotografering, teknikintresse och en outforskad marknad blev grunden åt det som senare utvecklades till företaget Swescan AB. Fredrik

Läs mer

Från skolprojekt till butikshyllor

Från skolprojekt till butikshyllor Från skolprojekt till butikshyllor Hans familj tyckte tills nyligen att han är galen. Åsikterna förändrades när hans företag lyckades sälja tiotusentals påsar av Jerky. Möt Anton Vänskä, medgrundaren av

Läs mer

ALLMÄN INFORMATION OCH RÅD:

ALLMÄN INFORMATION OCH RÅD: ALLMÄN INFORMATION OCH RÅD: - Var tydlig med dina svar! Ge konkreta exempel och statistik och visa på en tydlig koppling mellan din vision och hur din lösning kan förverkligas. - Varje svar får innehålla

Läs mer

ENHET GUDHEM PROFIL OCH VISION

ENHET GUDHEM PROFIL OCH VISION ENHET GUDHEM PROFIL OCH VISION Fritids 2014 PROFIL - Framgångsrikt lärande VISION Tillsammans förverkligar vi våra drömmar Enhet Gudhem står för framgångsrikt lärande. Tillsammans arbetar vi i all verksamheterför

Läs mer

Grupp 2 Marcus Andersen, Tobias Eiksund, Johanna Schedin och Fredrik Westling

Grupp 2 Marcus Andersen, Tobias Eiksund, Johanna Schedin och Fredrik Westling Medelåldersdröm blir framgångssaga En passion för bakning, en strävan efter att driva en egen verksamhet och en vilja att förverkliga detta i form av ett café. Så har Milo Kaléns dröm realiserats sedan

Läs mer

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola:

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Hej! Vad roligt att just du ska få gå på Ung Företagsamhets mässa för unga företagare! Det kommer att bli en dag fylld av upplevelser och kreativitet! I

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis är en idrottsförening med anslutning till Riksidrottsförbundet och består av 159 ideella föreningar. Varje förening

Läs mer

P U F F. Personlig utveckling för uppfinnare. Smakprov - PUFF sidan 1-5

P U F F. Personlig utveckling för uppfinnare. Smakprov - PUFF sidan 1-5 P U F F Personlig utveckling för uppfinnare Smakprov - PUFF sidan 1-5 Idé En guide av Eva Swede, Fri och Stark AB, projektledare och författare Petra Schatter, SHIRLET by Sweden AB, layout och design 1

Läs mer

Processledarmanual. Landsbygd 2.0

Processledarmanual. Landsbygd 2.0 Processledarmanual Landsbygd 2.0 Historien bakom Landsbygd 2.0 Landsbygdens invånare blir äldre, färre och dummare... Knappast! Men vi måste bli bättre på att ta vara på alla lantisars tankar och ideér.

Läs mer

Gunghästen som ledde till årets företagare

Gunghästen som ledde till årets företagare Gunghästen som ledde till årets företagare En gunghäst, en kväll i badkaret och så plötsligt tog hon emot pris som årets företagare i Landskrona år 2016. Eva Eliasson är kvinnan bakom framgångsföretaget

Läs mer

Entreprenören för alla unga entreprenörer!

Entreprenören för alla unga entreprenörer! Entreprenören för alla unga entreprenörer! Redan som tonåring ville han arbeta för sig själv - nu brinner han för att hjälpa andra driftiga ungdomar att bli sin egen arbetsgivare. Jacob Rudbäck är entreprenören

Läs mer

Mammahjärtat som initiativ är unikt, det finns inget liknande i Sverige idag!

Mammahjärtat som initiativ är unikt, det finns inget liknande i Sverige idag! Mammahjärtat som initiativ är unikt, det finns inget liknande i Sverige idag! På mindre än ett år har Mammahjärtat gått från idé till verklighet och det sista halvåret har plattformen vuxit rejält. Många

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö.

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö. Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, 135 39 Tyresö www.friskissvettis.se/tyreso sida 1 Verksamhetsplan Inledning Sedan starten för 30 år sedan har föreningen drivits utifrån Friskis&Svettis

Läs mer

Projektet Varumärket Grästorp. Grästorps kommun

Projektet Varumärket Grästorp. Grästorps kommun Projektet Varumärket Grästorp Målet är att öka profileringen av Grästorp. Det första steget är att ta fram Grästorps varumärke. Den första etappen efter projektstart är en nulägesanalys Den andra etappen

Läs mer

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT DR SANNAS NU OCH FRAMÅT Grundare & Styrelseordföranden i Dr Sannas Sweden AB har ordet Jag är väldigt glad och tacksam för det vi har byggt upp tillsamman med Dr Sannas AB för mitt mål är att förena kunskap

Läs mer

Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man?

Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man? Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man? Välbefinnande inifrån och ut Du är själv portvakten som har nyckeln till medvetandets dörr och dina obegränsade möjligheter Annika Karlsson Hälsoinspiratör

Läs mer

Från dröm till verklighet

Från dröm till verklighet Från dröm till verklighet Motgångar, knappt mat på bordet och skilsmässa. Det blev startskottet för Maybritt Krewalds egenföretagande. Att ta steget till ett entreprenöriellt liv var hårdare än vad hon

Läs mer

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet Projektet Varumärket Grästorp Bakgrund s verksamhetsmål för 2013 är att förbättra profileringen av Grästorp. För att skapa förutsättningar för en framgångsrik marknadsföring krävs att alla som finns och

Läs mer

Mannen med de trasiga byxorna

Mannen med de trasiga byxorna Grupp 1 Franz Bamberg, Jakob Johansson, Theodor Rosengren & Anton Öreberg Mannen med de trasiga byxorna Henning Gillberg liknar idéer vid osynliga blixtar. Tusentals människor träffas varje sekund av blixtar,

Läs mer

- Man kommer aldrig att lyckas genom att bara ha en bra produkt

- Man kommer aldrig att lyckas genom att bara ha en bra produkt MIOAO01 Grupp 9 AUGUST CLAESSON MÅNS SANDSJÖ SEBASTIAN EVANDER HARALD WEXELL - Man kommer aldrig att lyckas genom att bara ha en bra produkt Gustaf Ytander en ung entreprenör med ett nytt och spännande

Läs mer

En annan sorts tomatodlare

En annan sorts tomatodlare En annan sorts tomatodlare En tidig passion för tomatodling och brinnande drivkraft för företagande har gjort att Mats Olofsson har startat Vikentomater AB och blivit ett väletablerat namn inom tomatbranchen.

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret Läroplanens mål 1.1 Normer och värden. Förskolan skall aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla förståelse för vårt samhälles gemensamma demokratiska värderingar och efterhand omfatta

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2013-2016

VERKSAMHETSPLAN 2013-2016 VERKSAMHETSPLAN 2013-2016 F&S Järfälla är det självklara valet när en person vill börja träna. För de som redan är igång och tränar är F&S Järfälla den självklara mötesplatsen en plats där man vill hänga.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svettpärlan AB För perioden

VERKSAMHETSPLAN Svettpärlan AB För perioden VERKSAMHETSPLAN AB För perioden 2019-01-01-2019-12-31 Våra övergripande mål 2019 Vi arbetar mot att få alla funktionärer sedda, inspirerade, nöjda och mycket stolta med sitt uppdrag. Utifrån den organisationsform

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ. Verksamhetsplan 15 17

FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ. Verksamhetsplan 15 17 FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ Verksamhetsplan 15 17 VERKSAMHETSPLAN 2015 2017 1 Inledning Friskis är just nu i en spännande fas då hela träningsmarknaden exploderar. En del talar om överexploatering av träningserbjudanden

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

Modell för Hälsospåret. inkubators. hälsospår

Modell för Hälsospåret. inkubators. hälsospår Modell för Hälsospåret inkubators hälsospår HÄLSOSPÅRET I SFINX I Sfinx inkubator får deltagare, under trygga former, stöd att förverkliga idéer tillsammans. Sfinx är en stödstruktur där deltagarna är

Läs mer

Vallentuna kommuns värdegrund:

Vallentuna kommuns värdegrund: PERSONALPOLITISKT PROGRAM Fastställt av kommunfullmäktige 1991. Jämställdhet och mångfald reviderat 2000. Avsnitt "Lön - belöning" reviderat 2001 Reviderat av Kommunstyrelsens arbetsutskott i januari 2007

Läs mer

Konkreta tips inför anställningsintervjun

Konkreta tips inför anställningsintervjun Konkreta tips inför anställningsintervjun Ofta är det intervjun som till slut avgör om du får jobbet och därför är det viktigt att du förbereder dig. Gör du ett gott intryck och lyckas presentera dig på

Läs mer

Den passionerade snickaren som vågade

Den passionerade snickaren som vågade Grupp 31 Albin Gullberg, Hannes Rustas, Victor Engvall Den passionerade snickaren som vågade Tankar om att starta eget fanns länge i bakhuvudet för Håkan Bengtsson, som till slut fick nog av att vara anställd

Läs mer

Idrottsutveckling. Malin Träff, FM 9 april 2017

Idrottsutveckling. Malin Träff, FM 9 april 2017 Idrottsutveckling Malin Träff, FM 9 april 2017 Goda idrottsliga utvecklingsmiljöer En studie av miljöer som är framgångsrika i att utveckla elitidrottare Talangbegreppet Vilket fokus har er verksamhet?

Läs mer

2. Den andra sanningen är att trovärdighet är grunden för ledarskap.

2. Den andra sanningen är att trovärdighet är grunden för ledarskap. LEDARSKAPETS SANNINGAR (Liber, 2011) James Kouzes är Barry Posner är båda professorer i ledarskap och i boken sammanfattar de det viktigaste de lärt sig efter att ha studerat framgångsrikt ledarskap i

Läs mer

Vinna väljarna. Samtal för samtal.

Vinna väljarna. Samtal för samtal. Vinna väljarna. Samtal för samtal. Människor påverkar människor. När vi ska bestämma oss för något, gör vi det nästan alltid genom att prata med någon vi litar på eller någon vi får förtroende för. Det

Läs mer

Kan jag bara nå min bild av framtiden kommer allt blir bra.

Kan jag bara nå min bild av framtiden kommer allt blir bra. Guide: De vanligaste besluts- och tankefällorna Du är inte så rationell som du tror När vi till exempel ska göra ett viktigt vägval i yrkeslivet, agera på börsen eller bara är allmänt osäkra inför ett

Läs mer

Hur du skapar medarbetarengagemang i små och mellanstora företag

Hur du skapar medarbetarengagemang i små och mellanstora företag Hur du skapar medarbetarengagemang i små och mellanstora Dale Carnegie Training Whitepaper www.dalecarnegie.se Copyright 2014 Dale Carnegie & Associates, Inc. All rights reserved. small_business_101414_wp_sw

Läs mer

Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan

Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan 2019 Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan 1(9) INLEDNING I Friskis&Svettis lyfter vi gärna fram vår framgång och njuter av vårt goda självförtroende. Med all rätt. Vi gör en otroligt bra grej för

Läs mer

EFFEKTIV ONBOARDING FÅ NYANSTÄLLDA ATT KOMMA IGÅNG SNABBARE

EFFEKTIV ONBOARDING FÅ NYANSTÄLLDA ATT KOMMA IGÅNG SNABBARE EFFEKTIV ONBOARDING FÅ NYANSTÄLLDA ATT KOMMA IGÅNG SNABBARE 2 Innehåll Introduktion 3 Konsekvenser av att inte ta onboarding på allvar 4 Vad kan man uppnå med effektiv onboarding? 5 Vad sker i en onboardingprocess?

Läs mer

Mia Börjesson. Mia Börjesson +46703058952 miaborje@gmail.com. Börjesson Utbildning och Underhållning AB

Mia Börjesson. Mia Börjesson +46703058952 miaborje@gmail.com. Börjesson Utbildning och Underhållning AB Mia Börjesson Auk socionom Fil mag. i socialt arbete Grundläggande Psykoterapeututbildning Diplomerad lösningsfokus korttids terapeut Handledare/veiledare Certifierad Coach ICF Mia Börjesson +46703058952

Läs mer

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa Bakgrund År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade djurgårdare - ledare, idrottare, styrelser,

Läs mer

Från hobby till livsstil

Från hobby till livsstil Från hobby till livsstil Grupp 7 En vilja att göra jobbet roligare, en önskan att kunna styra över sin egen vardag och en ovanlig hobby är ingredienserna till företaget Alakai AB. Med den rastlösa grundaren

Läs mer

En stadig byggentreprenör

En stadig byggentreprenör En stadig byggentreprenör Social, flitig och många år av erfarenhet är tre utmärkande kvaliteter hos Stig Bergman. Aktiv inom byggbranschen sedan 1959 har gjort att Bergman har upplevt både samhällsförändringar

Läs mer

Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK)

Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK) Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK) Ändamålet med föreningen: Skellefteå Ridklubb (SRK) är en ideell förening. SRK erbjuder kommunens invånare en ridklubb för alla. SRK tillhandahåller idrottsoch

Läs mer

Tips och råd för uthållig och lönsam tillväxt

Tips och råd för uthållig och lönsam tillväxt Tips och råd för uthållig och lönsam tillväxt 2 Bara ett fåtal företag lyckas skapa en uthållig och lönsam tillväxt! Under åren 2008-2012 har 3 449 företag blivit Gaseller enligt Dagens industris kriterier.

Läs mer

En annan sorts tomatodlare

En annan sorts tomatodlare En annan sorts tomatodlare En tidig passion för tomatodling och brinnande drivkraft för företagande har gjort att Mats Olofsson har blivit ett väletablerat namn inom tomatbranchen, och startade företaget

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12

VERKSAMHETSPLAN. IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12 VERKSAMHETSPLAN IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12 Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare i utvecklingsarbetet.

Läs mer

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION BAKGRUND VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade

Läs mer

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019 Fritidsgårdsverksamheten i Västerås är en verksamhet att vara stolt över. Varje vecka besöker tusentals ungdomar våra fritidsgårdar, för

Läs mer

Det goda mötet. Hjo kommuns värdegrund

Det goda mötet. Hjo kommuns värdegrund Det goda mötet Hjo kommuns värdegrund VARFÖR VÄRDEGRUND? Vad är en värdegrund? Hjo kommuns värdegrund handlar om vilka som är våra gemensamma grund läggande värderingar. Vilka förhållningssätt och värderingar

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsplan 2018-2019 Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsidé & ändamål Verksamhetsidén Lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Allt passar inte alla, men det finns något för

Läs mer

Skrivglädje i vardagen!

Skrivglädje i vardagen! glädje i vardagen! - distanskursen för dig som vill hitta skrivglädje i vardagen! Inspirationsbrev om drömmar Hej! Nu har du nått halvvägs in i kursen och viktigast är att du har startat upp ditt skrivande

Läs mer

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 Vi vill växa NÄR 2019 ÄR SLUT SÅ ÄR FRISKIS OCH SVETTIS JÄRFÄLLA EN DEL I FLER MÄNNISKORS LIV, VI VILL BERÖRA OCH ENGAGERA PÅ NYA INSPIRERANDE

Läs mer

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Värdegrund SHG Grundvärden, vision, handlingsprinciper Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Innehåll VÄRDEGRUNDEN SHG... 2 GRUNDVÄRDEN... 2 Respekt... 2 Värdighet... 3 Välbefinnande... 3 Bemötande...

Läs mer

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM AUDITION SPEED DATE FÖRBEREDANDE AKTIVITETER FÖR STUDENTER Inför Audition Kartlägg

Läs mer

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14!

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Hej och välkommen till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Fritidshemsverksamheten tar vid när skolan slutar för dagen och i dagsläget håller vi öppet till 17.30. (De dagar det är behov och efter överenskommelse

Läs mer

Resultat av enkätundersökning

Resultat av enkätundersökning Bilaga 1 Resultat av enkätundersökning : 2118 Bakgrundsfrågor Könsfördelning Kyrkoherde Komminister Diakon Kön: Man 61,6% 43,2% 9,2% Kvinna 38,4% 56,1% 90,4% Inget av ovanstående 0,0% 0,7% 0,4% Åldersfördelning

Läs mer

Med en drivkraft att skapa revolution

Med en drivkraft att skapa revolution Med en drivkraft att skapa revolution Malte Andreasson är nöjd med den upprättade studion. Fotograf: Andreas Svensson Malte Andreasson har genom sin drivförmåga inom mediebranschen skakat om och utvecklat

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 ( ) Friskis&Svettis Eskilstuna

Verksamhetsplan 2018 ( ) Friskis&Svettis Eskilstuna Verksamhetsplan 2018 (2018-2022) Friskis&Svettis Eskilstuna 1 Om verksamhetsplanen Verksamhetsplanen är ett styrdokument för anställda och funktionärer i föreningen och är tillgänglig för alla medlemmar.

Läs mer

Friskt vågat, friskt vunnet

Friskt vågat, friskt vunnet Friskt vågat, friskt vunnet I en värld av konstant förändring där tillfälliga, moderna träningstrender hamnar i fokus vill Susanne Salmén belysa vikten och enkelheten av att må bra. Allt började under

Läs mer

Insamlingsstiftelsen EN FRISK GENERATION 1

Insamlingsstiftelsen EN FRISK GENERATION 1 Insamlingsstiftelsen En frisk generation EN FRISK GENERATION 1 Insamlingsstiftelsen En frisk generation Insamlingsstiftelsen En frisk generation startades 2011 som ett gemensamt initiativ av forskare från

Läs mer

Alla ska få bli sitt bästa Barn- och utbildningsnämndens mål

Alla ska få bli sitt bästa Barn- och utbildningsnämndens mål www.hassleholm.se Alla ska få bli sitt bästa Barn- och utbildningsnämndens mål 2016-2018 Barn- och utbildningsnämndens vision Varje år välkomnar vi fler än 500 nya barn och elever till vår verksamhet.

Läs mer

OM VÄRDSKAP. konsten att få människor att känna sig välkomna

OM VÄRDSKAP. konsten att få människor att känna sig välkomna OM VÄRDSKAP konsten att få människor att känna sig välkomna 1 Tänk dig en värld där alla känner sig väntade och välkomna. En värld där barn, vänner, främlingar, gäster, kunder och medarbetare vågar och

Läs mer

FÖR SAMARBETSPARTNERS. Motivationslyftet

FÖR SAMARBETSPARTNERS. Motivationslyftet FÖR SAMARBETSPARTNERS Motivationslyftet En metod i fem steg som syftar till att öka individers motivation och självledarskap samt förmåga till reflektion kring sig själv och sin omgivning. Jag siktar mot

Läs mer

ipads i lärandet 24 aug kl 8-16

ipads i lärandet 24 aug kl 8-16 ipads i lärandet 24 aug kl 8-16 Dagens program Om projektet Erfarenheter Ytterbyns förskola Pedagogiska aspekter av ipads Introduktion på ipaden (teknisk utbildning) Testa några pedagogiska appar Metoden

Läs mer

Den hållbara entreprenören

Den hållbara entreprenören Den hållbara entreprenören Lina Gustavssons passion för miljöfrågor blev för stor för hennes anställning, och idag driver hon ett eget företag. Hennes Sustainable Studio AB har gått från ett sidoprojekt

Läs mer

VILL NI VARA MED OCH SKAPA

VILL NI VARA MED OCH SKAPA VILL NI VARA MED OCH SKAPA spring i bena Lärarhandledning www.activestep.se Susanna Norén Sjukgymnast och initiativtagare till Active Step Människor, hälsa och motion har engagerat mig så länge jag kan

Läs mer

Webbutvecklaren som inte kan något om IT

Webbutvecklaren som inte kan något om IT Webbutvecklaren som inte kan något om IT Jag skulle köra ekonomi, juridik och företag samtidigt. Då gick det åt helvete. Entreprenören Erik Fritz är bara 21 år gammal men har redan stått i med- och motvind.

Läs mer

En känslodriven entreprenör

En känslodriven entreprenör En känslodriven entreprenör En dryck för hipsters och hälsofolk är vad entreprenören Matthias Lehner lagt sin själ i. Drycken är kombucha och även om den härstammar från det forna Asien så finns det något

Läs mer

En entreprenörsresa utan nedgångar

En entreprenörsresa utan nedgångar En entreprenörsresa utan nedgångar Entreprenören Svante Wallin har gått från fiskförsäljare till grundare och VD för företaget Opsis AB med nästan 100 anställda. Han startade redan i tidiga tonåren sitt

Läs mer

Mål för fritidshemmen i Skinnskatteberg

Mål för fritidshemmen i Skinnskatteberg Mål för fritidshemmen i Skinnskatteberg 2012-10-01 2 Mål för fritidshemmen i Skinnskattebergs kommun Utarbetad maj 2006, reviderad hösten 2012 Inledning Fritidshemmets uppgift är att genom pedagogisk verksamhet

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Janne Tengvall. Janne Tengvall. Nycklarna till framgång och välmående för dig, ditt ledarskap, företag och organisation.

Janne Tengvall. Janne Tengvall. Nycklarna till framgång och välmående för dig, ditt ledarskap, företag och organisation. Håll upp din hand framför dig. Sträck ut alla fingrar och titta på dem. Du tittar just nu på den hand som kommer att vara ditt redskap och din hjälp under din positiva utveckling de kommande åren. Bilden

Läs mer

Egenföretagaren Torun Hallström

Egenföretagaren Torun Hallström Egenföretagaren Torun Hallström Ridläraren och tränaren Torun Hallström är en målinriktad kvinna som i mitten på 90-talet tog beslutet att starta eget företag i form av en ridskola. Med sin kämparglöd,

Läs mer

Entreprenörskapsporträtt Teddy Andersson

Entreprenörskapsporträtt Teddy Andersson Entreprenörskapsporträtt Teddy Andersson Grupp 26 Författare: Sanna Nordberg bmp15sno@student.lu.se BME16 Kurs: MIOA01 Kursansvarig: Mona Becker 2017-10-02 Teddy Andersson - Entreprenör och problemlösare

Läs mer

Thermometer. Urval 1: (Deltagare i urvalet: 28st) Kön Man Urval 2: (Deltagare i urvalet: 8st) Kön Kvinna

Thermometer. Urval 1: (Deltagare i urvalet: 28st) Kön Man Urval 2: (Deltagare i urvalet: 8st) Kön Kvinna Thermometer Urval 1: (Deltagare i urvalet: 28st) Kön Man Urval 2: (Deltagare i urvalet: 8st) Kön Kvinna Totalt har 36 av 44 slutfört analysen (82 %) Analysdatum: 2011-10-11 Utskriftsdatum: 2018-02-01 Sofielundsvägen

Läs mer

Är du ett med din företagsidé?

Är du ett med din företagsidé? Är du ett med din företagsidé? Är du ett med din företagsidé? Testa Dig själv 1 Varför vill Du starta företag? 2 Är det rätt tillfälle för dig? 3 Har du lämpliga erfarenheter och kunskaper? DINA SLUTSATSER

Läs mer

Growth Consulting AB. En företagspresentation Growth Consulting AB

Growth Consulting AB. En företagspresentation Growth Consulting AB Growth Consulting AB En företagspresentation 2017-02-04 Growth Consulting AB Entreprenöriella affärskonsulter Vi hjälper våra kunder att etablera en KRAFTIG TILLVÄXT med långsiktig STABIL LÖNSAMHET. 2017-02-04

Läs mer

Entreprenör på riktigt

Entreprenör på riktigt Grupp 16 Anna Lundberg, Elias Olai, Emelie Sundh, Erik Lundin Entreprenör på riktigt Filip Printzell har redan vid 20 års ålder drivit tre företag. Trots motgångar i bagaget har han vägrat ge upp och istället

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2017/18

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2017/18 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2017/18 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. Det är skolans placering som avgör vilken kommun UF-företag tävlar

Läs mer

Fritids- och friskvårdsverksamheter

Fritids- och friskvårdsverksamheter Fritids- och friskvårdsverksamheter Vad innebär en meningsfull fritid för dig? Många skulle svara att fritiden används till idrottsutövande, att umgås med vänner, läsa en bok, arbeta i trädgården eller

Läs mer

VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN

VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN Program Policy Handlingsplan Riktlinje Antagen av 2014-11-20 VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN 2014-2019 Innehållsförteckning Handlingsplan fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019... 3 Vision och

Läs mer

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett.

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Bestäm hur den ska se ut i fysisk form I ena hörnet ska vi placera en knapp som håller ihop själva affärsplanen. Nere i ett

Läs mer

Family 1 Family Business Survey Värdegrunden. Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning

Family 1 Family Business Survey Värdegrunden. Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning Family 1 2018 Värdegrunden Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning 2 Den globala studien bygger på 2 953 svar från ledande befattningshavare i familjeföretag i 53 länder,

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

Välmående ger resultat VÄLKOMMEN! skolansnamn

Välmående ger resultat VÄLKOMMEN! skolansnamn Välmående ger resultat VÄLKOMMEN! skolansnamn VÄLMÅENDE GER RESULTAT Samarbete med svenska forskare Malin Rapp Pamela von sabljar Modul 1 - Introduktion och Människan Dagens upplägg & hålltider Check-in

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSINRIKTNING Gymnastikförbundet Norrs verksamhetsplan 2015 utgår i huvudsak från den verksamhetsinriktning som antogs av Förbundsmötet i maj 2014 och den verksamhetsplan

Läs mer

Uppföljning av utbildningen Svenska för företagare

Uppföljning av utbildningen Svenska för företagare Uppföljning av utbildningen Svenska för företagare Rapport Författad av Lisa Alm Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro

Läs mer

Handlingsplan för att främja likabehandling samt förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling vid Sätuna förskola.

Handlingsplan för att främja likabehandling samt förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling vid Sätuna förskola. Handlingsplan för att främja likabehandling samt förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling vid Sätuna förskola. Handlingsplanen gäller för barn och personal vid Sätuna förskola. Planen

Läs mer

Swereas mål är att vara en attraktiv arbetsplats med kompetenta medarbetare under ständig utveckling

Swereas mål är att vara en attraktiv arbetsplats med kompetenta medarbetare under ständig utveckling p e r s o n a l p o l i c y Swereas mål är att vara en attraktiv arbetsplats med kompetenta medarbetare under ständig utveckling Vår personalpolicy Att bygga och utveckla ny kunskap ställer särskilda krav

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige Den goda kommunen med 13000 invånare 2027 Antagen av kommunfullmäktige 2015-10-14 137 Den goda kommunen Den goda kommunen är du och jag. Och alla andra förstås. Den goda kommunen är ett uttryck för vår

Läs mer

ESSÄ. Min syn på kompetensutveckling i Pu-process. Datum: 2006-04-26. Produktutveckling med formgivning, KN3060

ESSÄ. Min syn på kompetensutveckling i Pu-process. Datum: 2006-04-26. Produktutveckling med formgivning, KN3060 ESSÄ Min syn på kompetensutveckling i Pu-process Datum: 2006-04-26 Produktutveckling med formgivning, KN3060 Utfört av: Kim Hong Tran Handledare: Rolf Lövgren Ragnar Tengstrand INLEDNING INLEDNING ESSÄNS

Läs mer

Vad krävs för att attrahera dagens och framtidens talanger?

Vad krävs för att attrahera dagens och framtidens talanger? Vad krävs för att attrahera dagens och framtidens talanger? En undersökning bland dagens talanger om arbetsgivare, karriärval och värderingar i yrkeslivet. Hur attraherar vi dagens och framtidens medarbetare?

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

DETTA ÄR TÄBY BASKET

DETTA ÄR TÄBY BASKET DETTA ÄR TÄBY BASKET VÄLKOMMEN TILL TÄBY BASKET! Vår verksamhet handlar om att lära barn och ungdomar att spela basket. Med träningar, matcher, cuper och läger pågår verksamheten i stort sett alla dagar

Läs mer

ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE

ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, 1:a, 2:a och 3:e pristagarna kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget som vinner

Läs mer

Peabandan. Grunden till JUPP:en

Peabandan. Grunden till JUPP:en Peabandan Grunden till JUPP:en 2 Vår historia och kultur Vår historia och kultur Peab grundades 1959 av Erik och Mats Paulsson då 16 och 14 år gamla. Redan från början präglades verksamheten av ett stort

Läs mer