Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft"

Transkript

1 Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Robin Åkerman är en entreprenör som drivs av att syssla med det han älskar, att skapa unika evenemang och möten mellan människor. Genom sin passion har han varit med och skapat evenemang för tusentals besökare, med fokus på upplevelsen. För sina många engagemang i olika verksamheter och branscher har han fått ta emot flera utmärkelser, bland annat Svenskt Näringslivs pris Blekinges Mest Företagsamma Människa. Tillsammans med ett kompisgäng bildade han för 11 år sedan företaget Paraply Produktion som idag skapar evenemang runt om i landet. Robin Åkerman är en driven människa som inspireras av att utveckla sig själv, sina medarbetare och sina bolag. Som en röd tråd genom livet har entreprenörskap alltid funnits vid Robin Åkermans sida, med bland annat föräldrar som båda drev företag var det aldrig långt borta. Han beskriver att han även som liten tyckte om egna projekt och att det har bestått. Det har lett till att han inte varit sen till att starta egna projekt, och här har nöjesbranschen varit ett genomgående tema i Åkermans arbetsliv. - Jag har turnerat som musiker, jobbat med ljud och ljus och mycket inom event i allmänhet, förklarar han. Restaurangbranschen har i synnerhet varit en stor del, där båda mina föräldrar varit aktiva. Man kan tänka sig att starten av studier på Handelshögskolan i Stockholm skulle bromsa in företagandet något, men så var inte fallet. Samma år som han påbörjade studierna var han med och startade sitt livs hittills största projekt; Paraply Produktion. Det finns tre grader av upplevelser. De grundläggande, som vi upplever flera hundra gånger per dag, de minnesvärda som är mer sällsynta och de transformativa som förändrar oss och vårt sätt att se på saker. (Paraply Produktion, 2017) ¹ Företaget som levererar hela vägen Robin Åkerman beskriver Paraply Produktion AB som en upplevelsebyrå som vill engagera sig i, och skapa möten mellan individer, grupper av människor och varumärken. De arbetar med alla typer av evenemang där just de personliga mötena är av högsta prioritet. Paraply arrangerar allt från festivaler och konserter till skräddarsydda event för olika företag. Grundtanken, säger Åkerman, är att vara en del av resan från första idén till färdigt koncept för att på bästa sätt paketera ett evenemang utifrån kundens behov.

2 Israel Kirzner beskrev entreprenörskap som en mekanism vilket genom ineffektivitet upptäcks och utnyttjas. (Kirzner, 1997). Detta beskriver det Robin Åkerman gjorde med Paraply då han vid starten av företaget upplevde att det var alldeles för många aktörer på marknaden som ägde en liten del av värdekedjan. Sedan starten av bolaget för snart 11 år sedan har Paraply strävat efter att vara ett företag som är med hela vägen för att skapa goda relationer med kunden och ge en helhetsupplevelse. Robin är den sammanhållande kraften mellan Paraplys olika delar. En operativ och säljande VD som älskar att vara mitt i smeten. (Paraply Produktion, 2017) ² Från kompisgäng till storföretag Robin Åkerman berättar att Paraply Produktion uppkomst inte var något planerat. Det började med att ett gäng kompisar och därmed företag gick ihop och ville skapa ett evenemang tillsammans för nöjes skull. De kände att jobben tog väldigt mycket tid och att det skulle vara roligt att arrangera något roligt för dem själva. Eventet blev väldigt lyckat och sommaren efter första eventet var det dags igen. Då hade alla som varit med lärt sig vad som behövdes för ett lyckat evenemang och ett företag med väldigt olika kompetenser började ta form.robin Åkerman beskriver här Paraply som ett nätverk, där kärnorganisationen bestod av projektledare, däribland Åkerman själv. Utifrån denna kärna bildades sedan något som kan liknas vid en paraplyorganisation, därav namnet Paraply Produktion AB. En marknad i förändring Mycket har hänt sedan företagets start för elva år sedan. Robin Åkerman beskriver hur konkurrensen har ökat från fler aktörer och stadsfestivaler, vilket i kombination med hur snabbt dagens samhälle rör sig, har förändrat marknaden. Att sälja in ett evenemang handlar mycket mer om evenemangets varumärke och hype än vad det gjort tidigare. Akterna och upplevelsen står i bakgrunden av sammanhanget, säger han. Detta påverkar såklart hur ett företag måste marknadsföra sig mot kunden. När Paraply Produktion startade började också sociala medier etablera sig på allvar. Detta gjorde att fler företag snabbare kunde nå ut till fler människor. Paraply Produktions marknadsföring skedde därför mycket digitalt i början. Med tiden blev det dock tydligt att ett företag behöver sticka ut från mängden för att uppmärksammas av konsumenterna som fick oerhörda mängder information till sig på grund av sociala medier. Robin Åkerman menar att det ger väldigt stor effekt att sticka ut i den mer traditionella typen av marknadsföring eftersom företaget kan nå kunden mer personligt och samtidigt inte bli en i mängden på sociala medier. Av denna anledning har Paraply satsat mycket på marknadsföring i stadsmiljö såsom print, roll-ups och flyers i bland annat butiker och ute på stan.

3 Entreprenöriella karaktärsdrag Med långa hektiska arbetsdagar och många möten är ett starkt driv något som Robin Åkerman tycker är väldigt viktigt. En drivkraft som han delvis alltid haft men som han också hämtar från sin passion till det han gör. Drivkraften till att inte bara tjäna pengar utan att möta kundens förväntningar, att ge dem en upplevelse som kommer stanna med dem länge. - Att få jobba med sin passion och det man brinner för är underbart, det gör att man verkligen njuter av sin tid på arbetet, säger Robin Åkerman. Med mycket att balansera samtidigt, möten, projekt och för och inte glömma familjen så tycker Robin Åkerman att egenskapen att kunna ha många bollar i luften samtidigt är något som gör honom till en bättre entreprenör. Även om han inte är med hela tiden under ett projekt eller arbete har han ändå bra koll på vad som händer och vad som behöver göras för att utveckla det ännu mer. Robin Åkerman nämner också att han tycker det är viktigt med tålamod och att ha ett ledarskap med högt i tak där alla kan säga vad de tycker. Kommunikationen mellan medarbetarna blir mer effektiv på det viset, säger Åkerman. Med dessa egenskaper och detta arbetssätt hoppas Åkerman kunna inspirera och utveckla sina medarbetare vilket är en drivkraft i sig. Han vill också visa att han har ett starkt driv och att han vill utveckla allt runt omkring verksamheten. Andra engagemang Tack vare detta driv har Robin Åkerman också fått fler uppdrag i andra organisationer och företag. Ett exempel på detta är hans styrelseroll i VisitBlekinge AB. Detta uppdrag tangerar det engagemang som han och hans medarbetare i Paraply har för den regionala utvecklingen samt för att locka fler besökare till Blekinge. Detta beskriver Åkerman som ytterligare en av hans stora drivkrafter. Just lokal utveckling är något som Robin Åkerman vill åstadkomma genom sina många evenemang och projekt, därför anser han att denna styrelsepost är väldigt relevant för just honom. Han berättar också att genom att utveckla regionen och göra den mer attraktiv kommer fler vilja plugga, jobba och besöka den, vilket gynnar näringsliv och turism i området. Robin Åkerman är en entreprenör med engagemang i många verksamheter. Tillsammans med sin pappa sitter han i styrelsen för ett företag som står som ägare till Paraply Produktion samt ett fastighetsföretag. Detta fastighetsföretag drivs främst av Åkermans pappa men han berättar att förhoppningen är att hjälpa honom mer till att utveckla verksamheten. Att ha många olika processer igång i olika branscher är något Robin Åkerman är van vid. Att samtidigt arbeta strategiskt när det gäller utvecklingen samt ägande

4 av företag är ett bevis på sant entreprenörskap. Utöver detta driver även Åkerman ett företag som tillverkar glass. Detta företag är en del av Paraply Produktion. Han har även styrelseposter i andra verksamheter och hjälper också gärna till i familjemedlemmars företag. Framtiden På kort sikt beskriver Robin Åkerman framtiden som en tid med mycket nya projekt i befintliga bolag samt mycket satsningar lokalt. Vad gäller Paraply Produktion ser han också fram emot en hel del nya avtal med nya kunder men också arbete med återkommande projekt. På lång sikt har Åkerman planer på att satsa på sin fastighetsverksamhet och även att hjälpa familjen i deras bolag. Huvudfokus för Robin Åkerman kommer dock inom den närmsta tiden att vara Paraply Produktion. I takt med att företaget växer, så växer också ansvaret för att hitta rätt kunder, samt analysera vilka kunder man ska jobba vidare mot. Han beskriver regeln som ett exempel på att det är viktigt att lägga fokus på rätt saker. När Robin Åkerman berättar om vad han anser är viktigt för att fortsätta nå så fina framgångar som han tidigare gjort nämner han specifikt tre saker. Han nämner hårt lagarbete, jobba nära mot sina kunder samt att det är viktigt att utveckla sitt varumärke och sin kommunikation. Detta är vad Åkerman kallar att arbeta The Paraply way och berättar att detta är avgörande för att ha ett högt produktvärde. Att arbeta på detta sätt samt att leverera över kundens förväntningar är några av visionerna som Robin Åkerman har inför framtiden. Det är en inspirerad och motiverad entreprenör som ser ljust på framtiden där han får fortsätta arbeta med det han älskar.

5 Referenser Kirzner, I (1997) Entrepreneurial Discovery and the Competitive Market Process: An Austrian Approach, Journal of Economic Literature (Volym 35, pp ) sid (Elektronisk) Tillgänglig: (Mars 1997) l%20discovery%20and%20the%20competitive%20market%20process%20an%20 Austrian%20Approach.pdf Paraply Produktion, (2017) Kontakt, (Elektronisk) Tillgänglig: ( ¹) ( ² )

Från skolprojekt till butikshyllor

Från skolprojekt till butikshyllor Från skolprojekt till butikshyllor Hans familj tyckte tills nyligen att han är galen. Åsikterna förändrades när hans företag lyckades sälja tiotusentals påsar av Jerky. Möt Anton Vänskä, medgrundaren av

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

1 5 3 3 4 Lugn Närhet

1 5 3 3 4 Lugn Närhet Grupp Kunskap Drivkraft Lugn Mångfald Byt ut Lägg till 1 5 3 3 4 Lugn Närhet Övriga kommentarer: Utvecka ordet mångfald. Drivkraft Inspiritation 2 6 6 3 2 Lugn Öppenhet Mångfald Internationellt Trivsel

Läs mer

MY LABEL ONLINE. Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier

MY LABEL ONLINE. Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier MY LABEL ONLINE Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier Hur presenterar du dig och ditt varumärke? Vad vill du framhäva som din expertis och nisch? Vet du vad du vill att ditt Label ska stå

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

Ett starkt entreprenörskap i en bransch full av utmaningar

Ett starkt entreprenörskap i en bransch full av utmaningar Ett starkt entreprenörskap i en bransch full av utmaningar Efter en lång karriär inom läkemedelsindustrin tog Roger Tapper klivet från att vara anställd till att starta ett eget företag. Med hjälp av kunskapen

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen Insamlingsguide Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen TÄNK OM DIABETES KUNDE BOTAS Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi en framtid

Läs mer

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K > < I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K I N L E DN I N G U p p drage t Vi vill mer. Vi vågar satsa. Vi ger resultat. 6 7 Erbj u dan de t Visa vad våra färger går för. 8 9 Drivk rafte rna 1 0 1

Läs mer

Grupp 2 Marcus Andersen, Tobias Eiksund, Johanna Schedin och Fredrik Westling

Grupp 2 Marcus Andersen, Tobias Eiksund, Johanna Schedin och Fredrik Westling Medelåldersdröm blir framgångssaga En passion för bakning, en strävan efter att driva en egen verksamhet och en vilja att förverkliga detta i form av ett café. Så har Milo Kaléns dröm realiserats sedan

Läs mer

Tillsammans är vi Eductus

Tillsammans är vi Eductus Tillsammans är vi Eductus Du är Eductus I varje möte med omvärlden bygger vi bilden av Eductus och vi gör det tillsammans. För att vi ska lyckas kommunicera en enhetlig, tydlig och attraktiv bild är det

Läs mer

Vad skulle chefen säga...

Vad skulle chefen säga... Vad skulle chefen säga... Vi ser det så här; när du tillåts vara dig själv blir det roligare att jobba. Och nöjda medarbetare gör för det mesta ett bättre jobb. Arbetet och arbetsplatsen blir attraktivare

Läs mer

Entreprenör på riktigt

Entreprenör på riktigt Grupp 16 Anna Lundberg, Elias Olai, Emelie Sundh, Erik Lundin Entreprenör på riktigt Filip Printzell har redan vid 20 års ålder drivit tre företag. Trots motgångar i bagaget har han vägrat ge upp och istället

Läs mer

FLER YRKESLÄRARE BÖR UPPMÄRKSAMMAS.

FLER YRKESLÄRARE BÖR UPPMÄRKSAMMAS. FLER BÖR UPPMÄRKSAMMAS. REGERINGEN OCH WORLDSKILLS SWEDEN SATSAR GEMENSAMT PÅ YRKESUTBILDNINGAR. Alla är överens, vi behöver fler som vill gå ett yrkesprogram. Intresset för yrkesutbildningar har minskat

Läs mer

Från hobby till livsstil

Från hobby till livsstil Från hobby till livsstil Grupp 7 En vilja att göra jobbet roligare, en önskan att kunna styra över sin egen vardag och en ovanlig hobby är ingredienserna till företaget Alakai AB. Med den rastlösa grundaren

Läs mer

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com BÖCKER INSPIRATION Vår vision är att inspirera minst en miljon människor till att förverkliga sina drömmar och må bra under tiden. Är du en av dem? Personligt entreprenörskap handlar om kraften och förmågan

Läs mer

Nyttan och glädjen att dra åt samma håll. Ett inspirationsexempel Leader Folkungaland 9 10 sept 2008

Nyttan och glädjen att dra åt samma håll. Ett inspirationsexempel Leader Folkungaland 9 10 sept 2008 Nyttan och glädjen att dra åt samma håll Ett inspirationsexempel Leader Folkungaland 9 10 sept 2008 Uppdrag: Inspiration från program eller strategi till tydliga nåbara mål som är utvecklande för bygden

Läs mer

Med en drivkraft att skapa revolution

Med en drivkraft att skapa revolution Med en drivkraft att skapa revolution Malte Andreasson är nöjd med den upprättade studion. Fotograf: Andreas Svensson Malte Andreasson har genom sin drivförmåga inom mediebranschen skakat om och utvecklat

Läs mer

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen INSAMLINGSGUIDE Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen 13 Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi - en framtid där diabetes kan botas och

Läs mer

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Arbetsmarknadsenheten EventPortfölj

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Arbetsmarknadsenheten EventPortfölj Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Välkommen till Teknologkårens arbetsmarknadsenhet. Vi jobbar med mötet mellan studenter och företag genom dels vår arbetsmarknadsvecka, LARV, och dels olika

Läs mer

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Arbetsplan 2020-2021 Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Junis strävan är att alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld. Vårt mål är att göra positiv skillnad

Läs mer

KULTUR STRATEGI FÖR YSTADS KOMMUN

KULTUR STRATEGI FÖR YSTADS KOMMUN KULTUR STRATEGI FÖR YSTADS KOMMUN YSTADS KOMMUNS VISION Ystad är porten till framtiden och omvärlden. Här finns en god miljö för kreativa idéer. Företagen verkar såväl lokalt som globalt. Mångfald av fritid

Läs mer

NäringslivsgalaN 2017

NäringslivsgalaN 2017 TACK alla som kom på NäringslivsgalaN 2017 Bilder Ywonne Gill GRATTIS! Årets pristagare 2017 Årets Företagare 2017- Richard Nordh Richard Nordh, med rötterna i det småländska entreprenörskapet, är en

Läs mer

Vi måste ha drömmar och lusten at t för verk liga dem DESTIN AT IONSU T V ECK LING & TURISM

Vi måste ha drömmar och lusten at t för verk liga dem DESTIN AT IONSU T V ECK LING & TURISM Vi måste ha drömmar och lusten at t för verk liga dem DESTIN AT IONSU T V ECK LING & TURISM Det här Vi erbjuder vet vad som vi krävs Bjerkne & Co hjälper Idag investerar destinationer, städer, organisationer

Läs mer

ÄVENTYRSFEST AUGUSTI 2017 UTEMAGASINET

ÄVENTYRSFEST AUGUSTI 2017 UTEMAGASINET UTEMAGASINET Utemagasinet är Sveriges ledande frilufts- och äventyrstidning. Tidningens främsta syfte är att locka ut människor i naturen; att sänka trösklarna och öka suget efter uteliv och äventyr. Utemagasinet

Läs mer

Revisorn som fattat galoppen inom företagande

Revisorn som fattat galoppen inom företagande Revisorn som fattat galoppen inom företagande 2014 var det år då revisorn Peter Rexhammars företag blev utsett till Årets Framtidsbyrå. Utmärkelsen har lett till stor uppmärksamhet, och idag vet många

Läs mer

Allting började när. Vi är väldigt snabba, det är oftast väldigt snabba processer.

Allting började när. Vi är väldigt snabba, det är oftast väldigt snabba processer. På Skånegatan mitt på Södermalm befinner sig den lilla mediebyrån Fast Forward Media. Tatsumi Suzuki och Carl Efvergren som är grundarna och delägarna i företaget har nu efter 1 år på Liljeholmen flyttat

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Det är här det händer!

Det är här det händer! Det är här det händer! Aktiviteter och engagemang för ett levande centrum Året runt anordnar och deltar vi i olika arrangemang. Självklart är det aktiviteter som bidrar till ett attraktivt centrum och

Läs mer

FÖRETAG SOM VÄXER. Sveriges Arkitekter 4:e mars 2015

FÖRETAG SOM VÄXER. Sveriges Arkitekter 4:e mars 2015 FÖRETAG SOM VÄXER Sveriges Arkitekter 4:e mars 2015 JOHN LYDHOLM Vd Sverige LINDA SANTESSON Avdelningschef, region Öst Vad får ett företag att växa? Vilka utmaningar finns i en växande organisation? Vad

Läs mer

Affärsplan. Produkten. Affärsidén. Marknaden. Kunder. Konkurrenter

Affärsplan. Produkten. Affärsidén. Marknaden. Kunder. Konkurrenter Affärsplan En affärsplan är en strategisk plan för hur ett företag ska förverkliga sin affärsidé. Detta är ett bra verktyg för att planera framåt. Den hjälper dig också att tänka långsiktigt när du stöter

Läs mer

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN Anteckningar från gruppdiskussioner FrukostForum, 2014-01-23 Den 23/1 samlades ett 70-tal personer för att delta i FrukostForum för Vänersborgs näringsliv.

Läs mer

Roll, Mål & Sammanhang

Roll, Mål & Sammanhang Roll, Mål & Sammanhang Roll: Fastighetschef på Örebroporten www.orebroporten.se Huvuduppdrag: Bidra till Örebros och Örebroportens framtida utveckling. - Du leder fastighetsavdelningens medarbetare och

Läs mer

Hallands sommarlovsentreprenörer. Projektnamn. Projektidé. Bakgrund. Hallands sommarlovsentreprenörer

Hallands sommarlovsentreprenörer. Projektnamn. Projektidé. Bakgrund. Hallands sommarlovsentreprenörer Hallands sommarlovsentreprenörer Projektnamn Hallands sommarlovsentreprenörer Projektidé Att ta konceptet sommarlovsentreprenör till Halland och tillsammans med kommuner, lokala näringsidkare och föreningar

Läs mer

Vägen till framgång. En analys av Sveriges bäst presterande företag. Per Weidenman Expert, Business Market Analytics

Vägen till framgång. En analys av Sveriges bäst presterande företag. Per Weidenman Expert, Business Market Analytics Vägen till framgång En analys av Sveriges bäst presterande företag Per Weidenman Expert, Business Market Analytics Innehåll Metod Översikt Sammanfattning Framgångskluster Klusterindelning Kluster och framgångsfaktorer

Läs mer

Vad kan vi erbjuda er?

Vad kan vi erbjuda er? Vad kan vi erbjuda er? 2018 Gozinto studentkonsulter 2 Historia Medlemmar Affärsområden 2001 Gozinto grundas av fyra studenter som lärt sig om studentkonsult-verksamheter i Tyskland 2010 Gozinto erbjuder

Läs mer

Lärande skapar utveckling!

Lärande skapar utveckling! Lärande skapar utveckling! strategisk kompetensförsörjning Genom kunskap om företagets vision och affärsidé känner vi ökat engagemang vilket också är en grund för att vilja lära nytt. Ett jämställt samhälle

Läs mer

Du Kvinna, köp ett företag!

Du Kvinna, köp ett företag! Du Kvinna, köp ett företag! Kvinnor, kvinnor, kvinnor Vad skulle männen vara utan kvinnor? Få min Herre, mycket få! Mark Twain Men det fanns också män i det förgångna som hade andra uppfattningar: Kvinnor

Läs mer

FINALISTER 2018 Årets Butik

FINALISTER 2018 Årets Butik FINALISTER 2018 Årets Butik Finalister 4 Ica Kvantum Landvetter 7 Östenssons Skänninge 8 Ica Maxi Nacka VANA VINNARE En butik där personalen får leda sig själva, ta egna initiativ, vara kreativa och utvecklas

Läs mer

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA Våga rekrytera smartare! Branschråd VA vill uppmuntra dig att tänka både kreativt och strategiskt vid rekrytering. Det finns väldigt många människor med kunskaper som du inte har råd att bortse ifrån,

Läs mer

Är ni lika unika? Varumärkeskläder från ACC Another Clothing Concept

Är ni lika unika? Varumärkeskläder från ACC Another Clothing Concept Är ni lika unika? Varumärkeskläder från ACC Another Clothing Concept Topp till tå Vi på ACC brinner för maxade ambitioner. Som er samarbetspartner vänder vi gärna ut och in på era behov och lever med i

Läs mer

Vad krävs för att attrahera dagens och framtidens talanger?

Vad krävs för att attrahera dagens och framtidens talanger? Vad krävs för att attrahera dagens och framtidens talanger? En undersökning bland dagens talanger om arbetsgivare, karriärval och värderingar i yrkeslivet. Hur attraherar vi dagens och framtidens medarbetare?

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

presenterar Föräldraskap, ett steg i karriären

presenterar Föräldraskap, ett steg i karriären presenterar Föräldraskap, ett steg i karriären Att vara föräldraledig är fantastiskt men tankarna på arbete, karriär och utveckling slutar inte för att man är föräldraledig, tvärtom började vi snabbt reflektera

Läs mer

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas.

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas. Dags att nätverka Svensk Byggtjänst har tagit fram ett program med nätverksträffar med syfte att hjälpa unga (under 30 år) talanger till en bra start i yrkeslivet. Idén är att erbjuda den senaste kunskapen

Läs mer

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009 FÖRELÄSNINGAR 2009 Jag älskar citat, det vet alla som varit på en föreläsning med mig, eller om man läst mina böcker. En av de personer som alltid gett mig något att fundera på är den franske aforismförfattaren

Läs mer

Skola Arbetsliv. Tillväxten. börjar i skolan. en metod som öppnar dörrarna mellan skola och näringsliv

Skola Arbetsliv. Tillväxten. börjar i skolan. en metod som öppnar dörrarna mellan skola och näringsliv Skola Arbetsliv Tillväxten börjar i skolan en metod som öppnar dörrarna mellan skola och näringsliv TÄNK PÅ ATT dörr mellan skola och arbetsliv. gymnasieskolan, i samhället och senare i arbetslivet. tillväxt

Läs mer

Era svar på 4 frågor:

Era svar på 4 frågor: Era svar på 4 frågor: Vilka reflektioner har du gjort när du läst strategin? Vilka är de största utmaningarna för en fördubblad besöksnäring? Vilka frågor har du haft tillfälle diskutera med andra? Kommer

Läs mer

Entreprenörskap och värdskap i Älvkarleby

Entreprenörskap och värdskap i Älvkarleby Entreprenörskap och värdskap i Älvkarleby Projektet har bl.a. bidragit till att en vacker lekstuga blivit verklighet på Laxön. Projektägare: Destination Älvkarleby, ideell förening Projektledare: Sanna

Läs mer

SÖK TILL STYRELSEN 14/15! Sista ansökningsdagen 13/3

SÖK TILL STYRELSEN 14/15! Sista ansökningsdagen 13/3 SÖK TILL STYRELSEN 14/15! Sista ansökningsdagen 13/3 Hampus Fernström - Ordförande Som ordförande för /Stampus ser du till så att såväl det kortsiktiga som det långsiktiga arbetet med föreningen fortlöper

Läs mer

Högskolan Kristianstad. Uppdrag AB NY HET. MBA i praktiken

Högskolan Kristianstad. Uppdrag AB NY HET. MBA i praktiken Högskolan Kristianstad Uppdrag AB NY HET MBA i praktiken MBA i praktiken Ett utvecklingsprogram i framkant som utvecklar dig och din organisation på riktigt! Programmet genomförs under sju månader i internatform

Läs mer

Från 100 Michelinstjärnor till gastronomisk kommunikationsbyrå

Från 100 Michelinstjärnor till gastronomisk kommunikationsbyrå Från 100 Michelinstjärnor till gastronomisk kommunikationsbyrå Efter att ha ätit lyxig mat under ett år och drivit ett projekt om skolmat, sade Pär Bergkvist upp sig från reklambyrån och startade ett eget

Läs mer

PM KOMPETENSWORKSHOP VATTENKRAFTENS FOU-DAGAR

PM KOMPETENSWORKSHOP VATTENKRAFTENS FOU-DAGAR PM KOMPETENSWORKSHOP VATTENKRAFTENS FOU-DAGAR Den 14/5-2019 hölls en workshop i samband med vattenkraftens FoU-dagar. Workshopen hade temat kompetensförsörjning och diskuterade frågan Vad kan vattenkraftsbranschen

Läs mer

Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet. Få så många som möjligt att Träna/motionera

Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet. Få så många som möjligt att Träna/motionera Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet Få så många som möjligt att Träna/motionera Ett friskare Haninge Vara Haninges bästa träningsanläggning Det finns i Friskis&Svettis att ständigt

Läs mer

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör Näringslivsstrategi 2009-03-23 Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör NÄRINGSLIVSSTRATEGI FÖR HELSINGBORGS STAD Utifrån denna strategi ska Helsingborgs stads näringslivsarbete bedrivas. Uppdraget

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN beslutad av styrelsen december 2015

VERKSAMHETSPLAN beslutad av styrelsen december 2015 VERKSAMHETSPLAN 2016 -beslutad av styrelsen december 2015 Tillväxt Gotland har 2015 påbörjat en förändringsprocess kallat projekt Branschsamverkan. I ett första av totalt tre år har föreningen börjat utveckla

Läs mer

Varför FRAMTIDS- FÖRETAG?

Varför FRAMTIDS- FÖRETAG? Varför FRAMTIDS- FÖRETAG? För företag som vill öka synlighet och profilering och attrahera jobbsökande i fastighets- och samhällbyggnadssektorn. För jobbsökande som vill kunna jämföra samma slags tjänster

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Långsiktighet och målmedvetenhet. Boråspusslet

Långsiktighet och målmedvetenhet. Boråspusslet Långsiktighet och målmedvetenhet Boråspusslet Nyckeltal 106 000 INVÅNARE 12 000 FÖRETAG 1/3 INTERNATIONELL MARKNAD 54 % AV ALL TEXTIL PASSERAR BORÅS >750 000 m² YTOR FÖR LOGISTIK CENTRUM FÖR E-HANDEL 1

Läs mer

Coachning av mikroföretag inom livsmedelsbranschen som samarbetspartner för dagligvaruhandeln

Coachning av mikroföretag inom livsmedelsbranschen som samarbetspartner för dagligvaruhandeln Coachning av mikroföretag inom livsmedelsbranschen som samarbetspartner för dagligvaruhandeln Projektetsbakgrund Handeln kan samarbeta med leverantörer av alla storlekar. Man ska emellertid kunna dra nytta

Läs mer

Yttrande över Fotografiskas ansökan om stöd till evenemang

Yttrande över Fotografiskas ansökan om stöd till evenemang Tjänsteutlåtande Datum: Diarienr: 17 december 2012 203.8.3-444/2012 Handläggare: Telefon: Mattias Rindberg 08-508 285 90 mattias.rindberg@stockholm.se Till styrelsen för Stockholm Business Region Yttrande

Läs mer

- Man kommer aldrig att lyckas genom att bara ha en bra produkt

- Man kommer aldrig att lyckas genom att bara ha en bra produkt MIOAO01 Grupp 9 AUGUST CLAESSON MÅNS SANDSJÖ SEBASTIAN EVANDER HARALD WEXELL - Man kommer aldrig att lyckas genom att bara ha en bra produkt Gustaf Ytander en ung entreprenör med ett nytt och spännande

Läs mer

Hej på er! Ännu en månad har rusat förbi!

Hej på er! Ännu en månad har rusat förbi! Hej på er! Ännu en månad har rusat förbi! Under november månad har vi fortsatt med demokratiutbildning för ledningsgrupperna i förvaltningarna. Detta var årets sista tillfälle för demokratiutbildning!

Läs mer

Efterfrågestyrt. 600 113 kr

Efterfrågestyrt. 600 113 kr Efterfrågestyrt Besökare vid Fallens Dag. Projektägare: Destination Älvkarleby ideell förening Projektledare: Chatarina Östlund/Josefin Ronnerfors Kommun: Älvkarleby Dnr: 121 Jnr: 2012 6724 Projekttid:

Läs mer

Smakprov ur 4 råd, utgiven på Fantasi & Fakta, fantasifakta.se

Smakprov ur 4 råd, utgiven på Fantasi & Fakta, fantasifakta.se O innehåll förord 5 ledarskap, styrelse och strategi 6 4 råd för att bli en bättre ledare 7 4 råd för att skapa framgångsrika team 11 4 råd om att leda i en förändring 14 4 råd för att engagera medarbetare

Läs mer

Systematisk säljutveckling

Systematisk säljutveckling Systematisk säljutveckling Systematisk säljutveckling Idag är många företag beroende av ett aktivt och professionellt säljarbete som särskiljer dem från konkurrenterna. I den hårda konkurrensen räcker

Läs mer

Skid-VM 2015 innebär:

Skid-VM 2015 innebär: vision Den 18 februari 2015 invigs skid-vm 2015 i Falun, Dalarna. Då inleds en idrotts- och folkfest som under några veckor kommer att sätta hela vår region i fokus för världens intresse. Under ansökningskampanjen

Läs mer

Strategi för långsiktigt barn- och ungdomspolitiskt arbete i Gävleborg. Antagen av regionstyrelsen, Region Gävleborg 5 november 2010

Strategi för långsiktigt barn- och ungdomspolitiskt arbete i Gävleborg. Antagen av regionstyrelsen, Region Gävleborg 5 november 2010 Strategi för långsiktigt barn- och ungdomspolitiskt arbete i Gävleborg Antagen av regionstyrelsen, Region Gävleborg 5 november 2010 Vision I Gävleborg har DU alltid inflytande och delaktighet i de frågor

Läs mer

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT DR SANNAS NU OCH FRAMÅT Grundare & Styrelseordföranden i Dr Sannas Sweden AB har ordet Jag är väldigt glad och tacksam för det vi har byggt upp tillsamman med Dr Sannas AB för mitt mål är att förena kunskap

Läs mer

Den svenska spelmarknaden hårdnar och att positionera sitt varumärke i konsumenternas medvetande blir allt viktigare för att etablera sig på

Den svenska spelmarknaden hårdnar och att positionera sitt varumärke i konsumenternas medvetande blir allt viktigare för att etablera sig på Varumärkesbok Den svenska spelmarknaden hårdnar och att positionera sitt varumärke i konsumenternas medvetande blir allt viktigare för att etablera sig på marknaden. Vi är MooreGames Tanken kring MooreGames

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET TL BYGG - FÖRETAGET SOM BYGGER STOLTHET

TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET TL BYGG - FÖRETAGET SOM BYGGER STOLTHET TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET 2 HEJSAN! I denna lilla bok kan du läsa om oss på TL Bygg. Vilka vi är, vad vi gör och varför vi går upp varje morgon och gör det vi gör - och det alltid med ett stort engagemang.

Läs mer

Guide till HELSINGBORG

Guide till HELSINGBORG Guide till HELSINGBORG 2035 År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En

Läs mer

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång!

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Nu startar vi Region Skånes fjärde affärsutvecklingsprogram för vård- och omsorgsföretag!

Läs mer

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång!

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång! Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång! Nu startar vi Region Skånes fjärde affärsutvecklingsprogram för vård- och omsorgsföretag!

Läs mer

Företagsekonomi C-uppsats, HT-13. Gabriel Gimdal & Max Johnson. Titel: Hur Påverkar Gerillamarknadsföring Generation Y?

Företagsekonomi C-uppsats, HT-13. Gabriel Gimdal & Max Johnson. Titel: Hur Påverkar Gerillamarknadsföring Generation Y? Bilaga 1. Företagsekonomi C-uppsats, HT-13. Gabriel Gimdal & Max Johnson. Titel: Hur Påverkar Gerillamarknadsföring Generation Y? Intervjufrågor Fokusgrupp. Varumärkesattityd * Vilka tankar och känslor

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

FÖRBÄTTRINGSVÄGEN. Verktyg & inspiration för företagets utveckling. Helene Kolseth

FÖRBÄTTRINGSVÄGEN. Verktyg & inspiration för företagets utveckling. Helene Kolseth FÖRBÄTTRINGSVÄGEN Verktyg & inspiration för företagets utveckling Helene Kolseth Förbättringsvägen - Verktyg & inspiration för företagets utveckling Förbättringsvägen - Verktyg & inspiration för företagets

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

Småföretagstempen. Ta snabbtempen på dig och ditt företag!

Småföretagstempen. Ta snabbtempen på dig och ditt företag! Småföretagstempen Ta snabbtempen på dig och ditt företag! Resultatet blir ett snapshot som hjälper dig att se om du behöver förändra eller förstärka delar av ditt företagande. Så här gör du: 1. Läs igenom

Läs mer

Innehåll VISION MÅL. DRIVKRAFTER Målgrupper och intressenter Förväntningar. GENOMFÖRANDE Aktiviteter Under utv. STRATEGI Önskad position Fokusområden

Innehåll VISION MÅL. DRIVKRAFTER Målgrupper och intressenter Förväntningar. GENOMFÖRANDE Aktiviteter Under utv. STRATEGI Önskad position Fokusområden MÅLBILD 2020 Innehåll VISION MÅL DRIVKRAFTER Målgrupper och intressenter Förväntningar STRATEGI Önskad position Fokusområden GENOMFÖRANDE Aktiviteter Under utv. VÄRDEGRUND VISION SVERIGES SKÖNASTE SLALOMKLUBB

Läs mer

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola:

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Hej! Vad roligt att just du ska få gå på Ung Företagsamhets mässa för unga företagare! Det kommer att bli en dag fylld av upplevelser och kreativitet! I

Läs mer

Videdal för Framtida Malmö

Videdal för Framtida Malmö Videdal för Framtida Malmö Vi har varit med om en resa. Kanske en annan resa än vad som var tänkt från början. Det har blivit annorlunda än om det inte funnits något projekt. Men vi vet inte ännu vad det

Läs mer

Entreprenörer som lyckats

Entreprenörer som lyckats Entreprenörer som lyckats ...har alla något gemensamt. Grant Thornton brinner för att hjälpa entreprenörer att utveckla sina bolag. Under årens lopp har vi samlat på oss en mängd erfarenheter om hur ett

Läs mer

Guide till HELSINGBORG

Guide till HELSINGBORG Guide till HELSINGBORG 2035 År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En

Läs mer

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall nackavattenavfall.se Varumärket Nacka vatten och avfall att bygga och utveckla ett starkt och framgångsrikt varumärke är ett kontinuerligt arbete som kräver

Läs mer

Syfte Mål Värderingar

Syfte Mål Värderingar Syfte Mål Värderingar xzzhjhzx AF Gruppen ASA Telefon +47 22 89 11 00 afgruppen.se 2 kingdesign.no / 0614 6 Syfte Vision Affärsidé 12 Mål Ägare Medarbetare Kunder Leverantörer Samhället Hälsa, miljö och

Läs mer

Ockelbo. Framtidens centrum i fokus. Marlene Hassel Svenska Stadskärnor / 2014-02-10

Ockelbo. Framtidens centrum i fokus. Marlene Hassel Svenska Stadskärnor / 2014-02-10 Ockelbo Framtidens centrum i fokus Marlene Hassel Svenska Stadskärnor / 2014-02-10 Hur kan vi......utveckla en ort eller stad...öka attraktiviteten...och för vem? Ockelbos situation och möjligheter? -

Läs mer

VERK SAM HETS PLAN 2015. Friskis&Svettis Östersund

VERK SAM HETS PLAN 2015. Friskis&Svettis Östersund VERK SAM HETS PLAN 2015 Friskis&Svettis Östersund INLEDNING Friskis&Svettis är en ideell idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt mål. Här finns inget målsnöre att spränga, inget nät att sätta

Läs mer

Rapport från följeforskningen 1/4 30/6 2013. Monica Rönnlund

Rapport från följeforskningen 1/4 30/6 2013. Monica Rönnlund Rapport från följeforskningen 1/4 30/6 2013 Monica Rönnlund 1. Inledning Bakgrunden till projektet är att gränserna mellan den kommunala ideella och privata sektorn luckras upp, vilket ställer krav på

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

Här får du inte vara med om du inte flyttar härifrån!

Här får du inte vara med om du inte flyttar härifrån! Här får du inte vara med om du inte flyttar härifrån! Intervjuer med blivande flyttare Normalt och naturligt att flytta Man vill ju ut, det är ju så. Om man reser ut, till Stockholm eller så, från Söderhamn

Läs mer

HR & Kommunikationschef

HR & Kommunikationschef Befattningsbeskrivning: HR & Kommunikationschef April 2018 Setterwalls Advokatbyrå Setterwalls Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt

Läs mer

Arbeta för en bättre värd

Arbeta för en bättre värd Arbeta för en bättre värd Långsiktig lönsamhet och tillväxt skapas genom nöjda kunder och engagerade medarbetare. Som arbetsgivare ska Vasakronan erbjuda branschens bästa utvecklingsmöjligheter och arbetsmiljö.

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

MÖTESPLATS FÖR INSPIRERANDE, LUSTFYLLD OCH PRAKTISK VINKUNSKAP. Version

MÖTESPLATS FÖR INSPIRERANDE, LUSTFYLLD OCH PRAKTISK VINKUNSKAP. Version MÖTESPLATS FÖR INSPIRERANDE, LUSTFYLLD OCH PRAKTISK VINKUNSKAP Version 201809 Vinsmart en mötesplats i Sociala medier och IRL Vinsmart är ett koncept där iden är att erbjuda konsumenter smarta och enkla

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

Ljustern en tillgång

Ljustern en tillgång Ljustern en tillgång Projektet har lett till fler besökare och ökad användning av området. Foto: Jonas Lindgren Projektägare: Södra Dalarnas Utveckling, ekonomisk förening Projektledare: Sofie Jutner Kommun:

Läs mer

S.K.A.P.A GUIDEN. En eventplanerare i fyra steg! För dig som vill arrangera events på Brygghuset!

S.K.A.P.A GUIDEN. En eventplanerare i fyra steg! För dig som vill arrangera events på Brygghuset! S.K.A.P.A GUIDEN En eventplanerare i fyra steg! För dig som vill arrangera events på Brygghuset! S.K.A.P.A-guiden är framtagen för att inspirera och vägleda er som vill arrangera lite större event på Brygghuset.

Läs mer