Entreprenör på riktigt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Entreprenör på riktigt"

Transkript

1 Grupp 16 Anna Lundberg, Elias Olai, Emelie Sundh, Erik Lundin Entreprenör på riktigt Filip Printzell har redan vid 20 års ålder drivit tre företag. Trots motgångar i bagaget har han vägrat ge upp och istället använt lärdomar från misslyckade affärsidéer för att att utveckla nya företag. Idag är Printzell både VD och delägare i ett av de största och snabbast växande städföretagen i Motala. Receptet till framgång ligger enligt honom själv i företagets ledord: ansvar, bemötande och kvalitet. Bild från intervjun med entreprenören Filip Printzell i mitten. Fotograf: Elias Olai För ett år sedan vaknade Printzell upp mitt i natten till ett facebookmeddelande som uppmanade honom att söka ett jobb som verkställande direktör. Ett nationellt städföretag skulle snart etablera ett kontor i Motala och ville att Printzell skulle leda företaget. Till en början ifrågasatte han om det var ett seriöst erbjudande, men efter lite research skickade han in sin ansökan. En vecka senare träffade Printzell Städarna i Sverige AB:s VD i Linköping för en intervju. Printzell hade tidigare samma år tackat nej till en plats på Civilekonomprogrammet i Linköping för att jobba ett år som båtförsäljare innan han påbörjade utbildningen. Nu blev han istället erbjuden jobbet som VD i Städarna i Varamon AB, en helt annan väg än den han tänkt sig. Men den kändes rätt, och några dagar senare var han både VD och delägare vid endast 19 års ålder. Det som gjorde att Printzell vågade satsa var att han upplevde att hans partner var entreprenörer som han kunde lära sig mycket av. Tidigare hade han trott att en entreprenör behövde ha stor erfarenhet, men tack vare Ung Företagsamhet hade han fått en bra bild av hur näringslivet fungerar och att så inte alltid är fallet.

2 - Jag kände alltid att jag kommer driva företag i framtiden men det är lätt att känna att det kommer ta tid och att man borde plugga innan. UF lärde mig att det inte behöver vara så, säger Printzell. UF-företag På gymnasiet läste Printzell ekonomiprogrammet där han drev två UF-företag. Andra året startade han tillsammans med några vänner ett UF-företag som en del av utbildningen. Med två dagar kvar till deadlinen för sin affärsplan insåg de att deras ursprungliga idé om en annonstidning för företag inte skulle hålla måttet. Istället satsade de på att sälja täljstenskuber gjorda för att kyla drycker. - Själva idén var inget unikt, men vi insåg att vi var duktiga på att sälja och lärde oss mycket, berättar Printzell. UF-företaget tog fart och gick vidare i en regional säljtävling. Redan nu hade Printzell fattat intresse för entreprenörskap och sista året på gymnasiet valde han att som gymnasiearbete starta ännu ett nytt företag. Den här gången anordnade de sportresor och sålde biljetter. Veckan innan resan hade de endast sålt fem av 30 biljetter och efter mycket hårt slit lyckades de till slut sälja alla 30 berättar Printzell och säger att han då verkligen lärde sig att hårt jobb lönar sig. Utöver lärdomar om företagande gav UFupplevelsen ett kontaktnät som bidragit till Städarna i Varamon AB:s framgångar. Flera av Printzells kunder har han fått genom kontakter eftersom det är många som vill göra affärer med folk de känner. Han är därför mån om att hålla fast vid sitt nätverk som han skaffat både genom UF och den första tiden i företaget då de satt på kontorshotell. Idag anser sig Printzell vara en entreprenör och verkar i nuläget i ett tjänsteföretag. Enligt Printzell är det viktigaste att projektet ska kännas roligt och utvecklande och Städarna i Varamon erbjöd just det. Printzell såg en bransch som i hans mening historiskt sett inte haft ett särskilt bra rykte, men som de senaste åren gått mot en ny vår. Från att till stor del ha präglats av svartjobb och att vara något som bara de lite rikare i samhället haft råd med så har städtjänster blivit något som är mer tillgängligt för gemene man. Detta har berott på flera faktorer, som till exempel RUT-reformen, som gjorde att priserna kunde sänkas (Håkansson, 2012). Personligen tror Printzell att en minst lika viktig orsak är att människor värderar sin fritid högre nu än de gjorde förr och därför anser att städhjälp är en lyx värd att betala för.

3 Nöjd personal genererar nöjda kunder Städarna i Varamon har hittills varit en riktig framgångssaga. De har lyckats etablera sig som en av Motalas större städfirmor på endast ett år. Enligt Printzell beror den explosiva tillväxten på många orsaker men kanske främst på tre avgörande parametrar: noggrann rekrytering, en tydlig värdegrund samt en effektiv marknadsföring. Som nystartat bolag var det naturligtvis upp till Städarna själva att hitta lämplig personal. Printzell var mycket selektiv med vilka han anställde och därför gick mycket tid åt själva rekryteringen. Det gällde att bygga grunden med rätt personer. I takt med att företaget började växa, samtidigt som de lyckades skaffa sig ett gott rykte genom väl utförda arbetsinsatser, började folk även söka sig till Städarna. Tack vare det kunde Printzell fokusera mer av sin arbetstid på andra områden. Ansvar. Bemötande. Kvalitet. Det är ledorden som Printzell baserat Städarna i Varamon AB:s värdegrund på, och det märks tydligt att han anser att de har spelat en stor roll i företagets goda resultat. Han förklarar att även om det kan låta generellt, eller rentav klyschigt, så är värdegrunden något de tar på stort allvar och internt arbetar aktivt med att förverkliga. Ledorden vänder sig till de anställda i lika stor utsträckning som till kunderna, vilket enligt Printzell har varit kärnan i företagets framgångar. - Det gäller att börja på rätt ställe. Många företag lägger enormt stor fokus på att göra sina kunder så nöjda som möjligt, och då kommer ofta den egna personalen i andra hand, förklarar han. Printzell fortsätter att förklara att lyckas man tillgodose sina medarbetares behov, så skapas en positiv företagskultur. Glada medarbetare gör ett bättre jobb än missnöjda, och i slutändan får man även nöjda och återkommande kunder. En riktig win-win, helt enkelt. A och O när det gäller framgångsrik marknadsföring i en liten stad som Motala är att se till att ha ett gott rykte. Det pratas mycket och nyheten om ett dåligt utfört arbete kan spridas snabbt bland kunderna. Därför är varje arbetsinsats viktig att ta på allvar. Den aktiva marknadsföringen sker främst på sociala medier, i synnerhet på Facebook. Det är ännu en plattform där kvaliteten på företagets arbetsinsatser synliggörs genom att kunderna kan betygsätta och kommentera, helt öppet för alla att se.

4 - Städarna i Motala är ett ungt, nytänkande företag, och för oss innebär det att vi ska hålla vår marknadsföring modern. Och sociala medier är framtiden, konstaterar Printzell. Hittills har Printzell skött det mesta administrativa arbetet inom företaget, däribland kundkontakter och schemahantering. För en månad sedan anlitade han en teamledare för att avlasta sig själv. Även om han tycker det är svårt att släppa taget om ansvar inom olika områden anser han att det är en förutsättning för utvecklas och kunna fokusera på rätt säker. Rätt saker är enligt Printzell att leda företaget framåt, bland annat genom att värna om och etablera nya kundkontakter. Engagemang Printzell brinner för UF och har även efter gymnasietiden fortsatt engagera sig. Numera mest som rådgivare för att stötta andra unga entreprenörer. Han träffade förra året bland annat de ekonomielever i Motala som var mitt uppe i att starta sina nya UFföretag och berättade om möjligheterna som finns i att göra ett riktigt bra arbete. Under UF-mässorna där årets UF-företag får chansen att visa upp sig satt Printzell med i juryn som delade ut priser till de företag och företagare som utmärkt sig på olika sätt. Han fick också äran att dela ut prischecken till vinnaren av årets UF-företag. Utöver engagemanget inom UF så är han även engagerad i den lokala innebandyn som både sponsor och ledare för ett av lagen. Ekonomi När Städarna i Varamon AB skulle startas köpte Printzell in sig med aktier, men han upplevde att det fortfarande kändes tryggt trots den ekonomiska risken i och med att Städarna i Sverige AB också var delägare. Städarna i Varamon AB ägs idag av två företag, Städarna i Sverige AB och Printzell Invest AB. När det kommer till prissättningen tycker Printzell att det är viktigt att påpeka att de inte är billigast, något de varken kan eller vill vara. För honom handlar det om att lägga priset på rätt nivå, vilket till stor del är kopplat till deras värdegrund, Ansvar Bemötande Kvalitet. Eftersom medarbetarna ska ha en trivsam och fungerande vardag och arbetsmiljö kan inte priserna pressas för lågt. Samtidigt är det viktigt att de inte är dyrast, så att kunderna ska vilja välja dem. Hans idéer om prissättning har fungerat och Städarna växer fort i Motala. Printzell har därför tillsammans med Städarna i Sverige AB expanderat till Mjölby under varumärket Städarna i Mjölby. Där hoppas han nå en stor marknad samtidigt som de fortsätter med sitt lokala koncept.

5 Städarna i Varamon AB är ett dotterbolag i koncernen Städarna i Sverige AB. Man har valt en styrelseform med lokala verkställande direktörer för att kunna ha ett större engagemang och koppling till närområdet. Printzell menar att det gör det väldigt lätt att få hjälp i svåra situationer då han och hans kollegor ställs inför liknande problem. Samtidigt anser han att han aldrig känt sig begränsad, till stor del för att företaget i stort har en vision som är väldigt lik hans egen. Ansvar och frihet är två ord som beskriver hans roll i företaget. Framtid Printzells mål längs vägen ändras hela tiden och när han uppnår ett blickar han redan fram mot nästa. Internt vill han arbeta med att bli bättre på att sätta upp mindre och kortsiktiga mål. Printzell vet precis vad han vill med sitt företag. Målet är att de ska bli störst i Motala. Exakt hur stort det kan bli är däremot svårare att säga. Att bli störst i Motala är inte bara ett mål, utan en verklighet inom en snar framtid, enligt honom själv. Printzell förklarar att han självklart även har fler affärsidéer som han drömmer om att utveckla, men där betyder timingen allt. För att lyckas med sina idéer är han övertygad om att det måste göras när läget känns rätt. För att kunna finansiera sina framtida planer har han för en månad sedan startat ett investmentbolag för att underlätta ägandet av bolag. Det är via det investmentbolaget han är delägare i Städarna i Varamon. I framtiden vill Printzell också vara involverad i och äga flera företag, och det i flera olika branscher. - Jag vill bli en riktig multientreprenör, berättar Printzell Referenser Håkansson, M. (2012) Många nya företag i städbranschen. (Elektronisk) < ( )

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Robin Åkerman är en entreprenör som drivs av att syssla med det han älskar, att skapa unika evenemang och möten mellan människor. Genom sin passion har

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

Från fotbollsplan till affärsplan

Från fotbollsplan till affärsplan Från fotbollsplan till affärsplan Berättelsen om Newbody PRODUKTION Newbody AB, Göteborg 2011 Telefon 031-709 56 50 TEXT Dahn Renholm ILLUSTRATIONER och GRAFISK FORM Ulf Swerin Tryckt på miljövänligt papper

Läs mer

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola:

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Hej! Vad roligt att just du ska få gå på Ung Företagsamhets mässa för unga företagare! Det kommer att bli en dag fylld av upplevelser och kreativitet! I

Läs mer

Från skolprojekt till butikshyllor

Från skolprojekt till butikshyllor Från skolprojekt till butikshyllor Hans familj tyckte tills nyligen att han är galen. Åsikterna förändrades när hans företag lyckades sälja tiotusentals påsar av Jerky. Möt Anton Vänskä, medgrundaren av

Läs mer

Ett starkt entreprenörskap i en bransch full av utmaningar

Ett starkt entreprenörskap i en bransch full av utmaningar Ett starkt entreprenörskap i en bransch full av utmaningar Efter en lång karriär inom läkemedelsindustrin tog Roger Tapper klivet från att vara anställd till att starta ett eget företag. Med hjälp av kunskapen

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Småföretagstempen. Ta snabbtempen på dig och ditt företag!

Småföretagstempen. Ta snabbtempen på dig och ditt företag! Småföretagstempen Ta snabbtempen på dig och ditt företag! Resultatet blir ett snapshot som hjälper dig att se om du behöver förändra eller förstärka delar av ditt företagande. Så här gör du: 1. Läs igenom

Läs mer

Med en drivkraft att skapa revolution

Med en drivkraft att skapa revolution Med en drivkraft att skapa revolution Malte Andreasson är nöjd med den upprättade studion. Fotograf: Andreas Svensson Malte Andreasson har genom sin drivförmåga inom mediebranschen skakat om och utvecklat

Läs mer

Uppgraderingsfråga. Tänk dig varenda medarbetare i en ny och bättre version. Vill du sätta detta i system nu? NEJ

Uppgraderingsfråga. Tänk dig varenda medarbetare i en ny och bättre version. Vill du sätta detta i system nu? NEJ Uppgraderingsfråga Tänk dig varenda medarbetare i en ny och bättre version. Vill du sätta detta i system nu? JA NJ Vad blir skillnaden? Långsiktighet. I stället för Ad Hoc-lösningar och punktinsatser kan

Läs mer

En entreprenörsresa utan nedgångar

En entreprenörsresa utan nedgångar En entreprenörsresa utan nedgångar Entreprenören Svante Wallin har gått från fiskförsäljare till grundare och VD för företaget Opsis AB med nästan 100 anställda. Han startade redan i tidiga tonåren sitt

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. 1 Årets UF-företag UNG FÖRETAGSAMHET

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. 1 Årets UF-företag UNG FÖRETAGSAMHET 1 Årets UF-företag UNG FÖRETAGSAMHET TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG Årets UF-företag är den mest omfattande, men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan vinna. Här ska ni

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé Affärsplan 12/13 Innehållsförteckning 2 Affärsidé 3 Vara och Produktion Ledstjärnor 4 Kunder Marknadsföring 5 Marknad konkurrenter 6 Mission & Vision 7 Framtid 8 SWOT Vi på SmartLens UF erbjuder Smartphoneanvändaren

Läs mer

Fotografdrömmar som lade grunden till en unik affärsidé

Fotografdrömmar som lade grunden till en unik affärsidé Fotografdrömmar som lade grunden till en unik affärsidé Drömmar om fotografering, teknikintresse och en outforskad marknad blev grunden åt det som senare utvecklades till företaget Swescan AB. Fredrik

Läs mer

- Man kommer aldrig att lyckas genom att bara ha en bra produkt

- Man kommer aldrig att lyckas genom att bara ha en bra produkt MIOAO01 Grupp 9 AUGUST CLAESSON MÅNS SANDSJÖ SEBASTIAN EVANDER HARALD WEXELL - Man kommer aldrig att lyckas genom att bara ha en bra produkt Gustaf Ytander en ung entreprenör med ett nytt och spännande

Läs mer

Ung Företagsamhet Dalarna. Grundkurs 25 augusti 2015 Intro 9-10

Ung Företagsamhet Dalarna. Grundkurs 25 augusti 2015 Intro 9-10 Ung Företagsamhet Dalarna Grundkurs 25 augusti 2015 Intro 9-10 Program 09:00 Presentation Introduktion av UF Kaffe Affärsidé Grupp/UF-företag Affärsplan Lunch Driva Avveckla Kaffe UF-lärarrollen Avslutande

Läs mer

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam Vårt sätt att vara Vi är Skanska. Men vi är också ett stort antal individer, som tillsammans har ett ansvar för att vårt företag uppfattas på ett sätt som andra respekterar och ser upp till. Det är hur

Läs mer

Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm!

Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm! Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm! Kan din idé bli till ett företag? Hos NyföretagarCentrum i Carlshamn får du kostnadsfri, konfidentiell och personlig rådgivning när du vill

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2018/19

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2018/19 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2018/19 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. Det är skolans placering som avgör vilken kommun UF-företag tävlar

Läs mer

Revisorn som fattat galoppen inom företagande

Revisorn som fattat galoppen inom företagande Revisorn som fattat galoppen inom företagande 2014 var det år då revisorn Peter Rexhammars företag blev utsett till Årets Framtidsbyrå. Utmärkelsen har lett till stor uppmärksamhet, och idag vet många

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Den hållbara entreprenören

Den hållbara entreprenören Den hållbara entreprenören Lina Gustavssons passion för miljöfrågor blev för stor för hennes anställning, och idag driver hon ett eget företag. Hennes Sustainable Studio AB har gått från ett sidoprojekt

Läs mer

MÖTESGUIDE FÖR UF-FÖRETAG OCH RÅDGIVARE

MÖTESGUIDE FÖR UF-FÖRETAG OCH RÅDGIVARE MÖTESGUIDE FÖR UF-FÖRETAG OCH RÅDGIVARE Hej! Vad roligt att ni som UF-företag och rådgivare ska samarbeta under ett UF-år. Ni har en mycket spännande tid framför er. Syftet med den här mötesguiden är att

Läs mer

Roll, Mål & Sammanhang

Roll, Mål & Sammanhang Roll, Mål & Sammanhang Roll: Fastighetschef på Örebroporten www.orebroporten.se Huvuduppdrag: Bidra till Örebros och Örebroportens framtida utveckling. - Du leder fastighetsavdelningens medarbetare och

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. för rollen som

Uppdragsbeskrivning. för rollen som Uppdragsbeskrivning för rollen som VD Välkommen till FDT 04/09 2015 EEL-koncernen, i vilken bland annat kedjorna ELON, Elkedjan samt Euronics Norge verkar, satsar stort i Luleå. Under det senaste året

Läs mer

Skriftligt prov i Entreprenörskap och företagande

Skriftligt prov i Entreprenörskap och företagande Centralt innehåll Entreprenörskap och Företagande, FÖRENTO. Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll: Några viktiga lagar och andra bestämmelser som styr företagens verksamhet. I

Läs mer

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K > < I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K I N L E DN I N G U p p drage t Vi vill mer. Vi vågar satsa. Vi ger resultat. 6 7 Erbj u dan de t Visa vad våra färger går för. 8 9 Drivk rafte rna 1 0 1

Läs mer

Ung Företagsamhet Västernorrland Verksamhetsplan 2016

Ung Företagsamhet Västernorrland Verksamhetsplan 2016 Ung Företagsamhet Västernorrland Verksamhetsplan 2016 Morgondagens entreprenörer finns i dagens skolor. Därför har Ung Företagsamhet en tydlig vision: Vi ska vara bäst i Sverige på att ge unga människor

Läs mer

Affärsplan 2013/2014

Affärsplan 2013/2014 Affärsplan 2013/2014 02 Innehåll - Listen to the boss 03 Verksamhetsbeskrivning - Affärsidé, Mission, Vision 03 Ledstjärnor - Välmående, personligt, trygghet 04 Who are we? - Organisation 05 Swot och mål

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Norlandiavärderingar i vardagen

Norlandiavärderingar i vardagen Norlandiavärderingar i vardagen Tack! BÄSTA MEDARBETARE! Kvalitet uppstår i möten mellan människor. Den skapas av oss, samtliga medarbetare på Norlandia, genom våra arbetsinsatser för våra barn, hotellgäster

Läs mer

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 9 Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 8 11 Varje dag är en ny föreställning. Vi lyssnar aktivt på våra kunder, för att bli bättre. Vi tar personligt ansvar för

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I JÖNKÖPINGS LÄN DEADLINE 16 JANUARI KL UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I JÖNKÖPINGS LÄN DEADLINE 16 JANUARI KL UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I JÖNKÖPINGS LÄN DEADLINE 16 JANUARI KL. 16.00 UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen

Läs mer

Program för Föreläsning och kurser

Program för Föreläsning och kurser Program för Föreläsning och kurser Vi hjälper dig att hitta vägen till ditt bästa jag! En vinnare är den som vinner sitt eget livs lopp, den som följer sitt eget hjärtas röst, uppnår sina egna mål och

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget.

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget. Boksammanfattning Ditt professionella rykte - Upptäck DIN främsta tillgång. av Per Frykman & Karin Sandin Företag över hela världen lägger ner enorma summor på att vårda och stärka sitt varumärke, rykte

Läs mer

Du Kvinna, köp ett företag!

Du Kvinna, köp ett företag! Du Kvinna, köp ett företag! Kvinnor, kvinnor, kvinnor Vad skulle männen vara utan kvinnor? Få min Herre, mycket få! Mark Twain Men det fanns också män i det förgångna som hade andra uppfattningar: Kvinnor

Läs mer

Tillsammans är vi Eductus

Tillsammans är vi Eductus Tillsammans är vi Eductus Du är Eductus I varje möte med omvärlden bygger vi bilden av Eductus och vi gör det tillsammans. För att vi ska lyckas kommunicera en enhetlig, tydlig och attraktiv bild är det

Läs mer

Hammarvikens utveckling

Hammarvikens utveckling Hammarviken Företagsutveckling är ett Göteborgsbaserat investmentbolag. Vi har lång erfarenhet av att investera i mindre och medelstora bolag som har ambitionen att växa. Vårt entreprenörskap i form av

Läs mer

REKRYTERING MEDLEMSENKÄT NOVEMBER 2018

REKRYTERING MEDLEMSENKÄT NOVEMBER 2018 REKRYTERING MEDLEMSENKÄT NOVEMBER 2018 REKRYTERING Många företagare har berättat om att det är svårt att hitta kompetent personal. Då vi får en allt rörligare arbetsmarknad så ökar omsättningen på personal

Läs mer

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa Vi investerar i framtida tillväxt Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa En partner för tillväxt Entreprenörskap och nytänkande har lagt grunden till många

Läs mer

Från 100 Michelinstjärnor till gastronomisk kommunikationsbyrå

Från 100 Michelinstjärnor till gastronomisk kommunikationsbyrå Från 100 Michelinstjärnor till gastronomisk kommunikationsbyrå Efter att ha ätit lyxig mat under ett år och drivit ett projekt om skolmat, sade Pär Bergkvist upp sig från reklambyrån och startade ett eget

Läs mer

Årsredovisning 2017/2018

Årsredovisning 2017/2018 Årsredovisning 2017/2018 Vår affärsidé är att tillverka smycken av bra kvalitet för mannen som söker god design. Styrelse Coacher Rådgivare Ahmad Nimer Katarina Wiklund Emir Padovic Metin Mavi Jalal Amin

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan delta i. Här ska ni

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan vinna. Här ska ni

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG TÄVLINGEN KVALIFICERAR FÖRSTAPRISTAGAREN TILL SM

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG TÄVLINGEN KVALIFICERAR FÖRSTAPRISTAGAREN TILL SM TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG TÄVLINGEN KVALIFICERAR FÖRSTAPRISTAGAREN TILL SM UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I HALLAND. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I HALLAND. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I HALLAND UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan delta i.

Läs mer

Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland

Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland Processutbildningen UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning.

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan delta i. Det vinnande

Läs mer

Den passionerade snickaren som vågade

Den passionerade snickaren som vågade Grupp 31 Albin Gullberg, Hannes Rustas, Victor Engvall Den passionerade snickaren som vågade Tankar om att starta eget fanns länge i bakhuvudet för Håkan Bengtsson, som till slut fick nog av att vara anställd

Läs mer

Case Euro Accident. IMCure

Case Euro Accident. IMCure Case Euro Accident IMCure Om Euro Accident Euro Accidents vision är att bli marknadsledande på hälsoförsäkringar och hålla sina kunder så friska som möjligt. Genom att erbjuda kloka försäkringslösningar

Läs mer

Webbutvecklaren som inte kan något om IT

Webbutvecklaren som inte kan något om IT Webbutvecklaren som inte kan något om IT Jag skulle köra ekonomi, juridik och företag samtidigt. Då gick det åt helvete. Entreprenören Erik Fritz är bara 21 år gammal men har redan stått i med- och motvind.

Läs mer

RESULTAT Ung Företagsamhet Västerbotten

RESULTAT Ung Företagsamhet Västerbotten RESULTAT Ung Företagsamhet Västerbotten Årets UF-företag Företaget som på ett hållbart sätt vänder alla utmaningar till möjligheter. I stenhård konkurrens och med en fläckfri insats knäckte de koden till

Läs mer

Venture Cup. Läs mer på www.venturecup.se

Venture Cup. Läs mer på www.venturecup.se Venture Cup Det börjar alltid med en idé! Venture Cup är Sveriges ledande tävling för dig som vill utveckla din affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Vi tar dig som tävlande

Läs mer

ELEKTRIKERFÖRETAGETS AFFÄRSIDÉ ÄR NÄMLIGEN

ELEKTRIKERFÖRETAGETS AFFÄRSIDÉ ÄR NÄMLIGEN PLATS 03 TILLVÄXTPROCENT 98,94 % ApQ El följer en blå tråd Det var inte ApQ El som uppfann hjulet, men det är nästan så att man kan tro det. VD Anders Qvarfort HUVUDKONTOR Malmö STARTÅR 1997 TILLVÄXT 6

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har du sålt?

Läs mer

Årets UF-företag i Dalarna 2018/19

Årets UF-företag i Dalarna 2018/19 Årets UF-företag i Dalarna 2018/19 Deadline för rapport: 13 mars 2019, kl 23.59 Årets UF-företag är den mest omfattande, men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan vinna. Det är

Läs mer

GUIDE. Så gör du en ännu bättre behovsanalys

GUIDE. Så gör du en ännu bättre behovsanalys GUIDE Så gör du en ännu bättre behovsanalys INTRO Att rekrytera är ett ypperligt tillfälle att se över behoven i din verksamhet och faktiskt få in någon som kan göra ditt företag ännu bättre. Rätt person

Läs mer

Vad kan vi erbjuda er?

Vad kan vi erbjuda er? Vad kan vi erbjuda er? 2018 Gozinto studentkonsulter 2 Historia Medlemmar Affärsområden 2001 Gozinto grundas av fyra studenter som lärt sig om studentkonsult-verksamheter i Tyskland 2010 Gozinto erbjuder

Läs mer

Personalvision Polykemi AB

Personalvision Polykemi AB Personalvision Polykemi AB I ett företag som Polykemi anser vi att teknik står för 30 % och att människan står för 70 % av företagets framgång. Medarbetarna är alltså den viktigaste resursen för att kunna

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Företag har en övertro till sitt varumärke

Företag har en övertro till sitt varumärke Företag har en övertro till sitt varumärke Kompetensindikatorn, Poolias årliga temperaturmätning av branschen, visar att det finns en övertro till attraktionskraften i det egna varumärket. Företagen själva

Läs mer

Entreprenörer som lyckats

Entreprenörer som lyckats Entreprenörer som lyckats ...har alla något gemensamt. Grant Thornton brinner för att hjälpa entreprenörer att utveckla sina bolag. Under årens lopp har vi samlat på oss en mängd erfarenheter om hur ett

Läs mer

Grupp 2 Marcus Andersen, Tobias Eiksund, Johanna Schedin och Fredrik Westling

Grupp 2 Marcus Andersen, Tobias Eiksund, Johanna Schedin och Fredrik Westling Medelåldersdröm blir framgångssaga En passion för bakning, en strävan efter att driva en egen verksamhet och en vilja att förverkliga detta i form av ett café. Så har Milo Kaléns dröm realiserats sedan

Läs mer

Vi skapar möten som ger affärer

Vi skapar möten som ger affärer Vi skapar möten som ger affärer Vi brinner för att knyta samman företag och se affärerna gå i lås. Luleå ska vara en intressant plats för människor, etableringar och investeringar. Luleå Näringsliv bidrar

Läs mer

VÄX MED VEG TECH. Så växer vi tillsammans i det dagliga arbetet

VÄX MED VEG TECH. Så växer vi tillsammans i det dagliga arbetet VÄX MED VEG TECH Så växer vi tillsammans i det dagliga arbetet ETT FRÖ BÖRJADE GRO Under 30 års tid har vi på Veg Tech odlat, utvecklat och levererat olika system för att skapa gröna miljöer. När bolaget

Läs mer

Sveriges mest ovanliga företagare

Sveriges mest ovanliga företagare Sveriges mest ovanliga företagare Therese Albrechtson startade sitt företag Bodyguard Säkerhetsprodukter direkt efter gymnasiet. Idag, vid 22 års ålder, har hon tre aktiebolag och har fått en rad fina

Läs mer

VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR MÖLNDALS STAD

VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR MÖLNDALS STAD VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR MÖLNDALS STAD Vi har skapat varumärkesplattformen tillsammans Vi började med att fråga 1000 Mölndalsbor hur de uppfattar Mölndal som plats och Mölndals stad idag. Svaren visar att

Läs mer

ETT MÄNSKLIGARE SAMHÄLLE FÖR ALLA

ETT MÄNSKLIGARE SAMHÄLLE FÖR ALLA ETT MÄNSKLIGARE SAMHÄLLE FÖR ALLA Chefs- och medarbetarpolicy för Stockholms Stadsmission Antagen av Stockholms Stadsmissions och Stadsmissionens Skolstiftelses styrelser 2011-02-21 Dokumentansvarig: Personalchef

Läs mer

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl GÄRDET Öppet hus 27 jan kl. 12.00-14.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vi vill få dig att utvecklas, växa och få de bästa förutsättningarna för framtiden och för vidare studier. När du tar studenten

Läs mer

Kreativitet som Konkurrensmedel

Kreativitet som Konkurrensmedel www.realize.se 1 Kreativitet som Konkurrensmedel Vi är på väg in i Idésamhället. Ord som kreativitet och innovation upprepas som ett mantra. Det är många som vill. Det är färre som kan. Realize AB är ett

Läs mer

Entreprenören som vill förändra samhället

Entreprenören som vill förändra samhället Entreprenören som vill förändra samhället Donald Trumps sexistiska uttalanden och en artikel om en gruppvåldtäkt, det var där allting började för den unga entreprenören Shanga Aziz. Han är en av initiativtagarna

Läs mer

Våra vikarier fyller skoldagen med inspiration och arbetsglädje.

Våra vikarier fyller skoldagen med inspiration och arbetsglädje. kunskap till salu Våra vikarier fyller skoldagen med inspiration och arbetsglädje. Behöver du hyra eller rekrytera lärare? En fotbollstrupp utan ledare eller avbytare på bänken är lika otänkbart som en

Läs mer

Nacka kommun - medarbetarenkät. Resultatrapport - Oktober 2012

Nacka kommun - medarbetarenkät. Resultatrapport - Oktober 2012 Nacka kommun - medarbetarenkät rapport - Oktober 2012 Antal svar på Modersmålet 2012: 34 av 39 (87%) Antal svar på Modersmålet 2011: 21 Antal svar på Vilans skola och förskola 2012: 78 av 92 (85%) Antal

Läs mer

UNG FÖRETAGSAMHET GER RESULTAT!

UNG FÖRETAGSAMHET GER RESULTAT! UNG FÖRETAGSAMHET GER RESULTAT! Högre sannolikhet att UF-alumner startar företag har arbete 8-15 år efter gymnasiet Sannolikheten att UF-alumner når chefsposition jämfört med kontrollgruppen Skillnaden

Läs mer

Det här är några av de förmågor som eleverna tränar på under ett UF-år. Viktiga förmågor för ett framtida arbetsliv.

Det här är några av de förmågor som eleverna tränar på under ett UF-år. Viktiga förmågor för ett framtida arbetsliv. 1 Det här är några av de förmågor som eleverna tränar på under ett UF-år. Viktiga förmågor för ett framtida arbetsliv. Men också förmågor som är svåra att hantera för en elev med någon form av funktionsvariationer.

Läs mer

UNG FÖRETAGSAMHET GER RESULTAT!

UNG FÖRETAGSAMHET GER RESULTAT! UNG FÖRETAGSAMHET GER RESULTAT! Högre sannolikhet att UF-alumner startar företag har arbete 8-15 år efter gymnasiet Sannolikheten att UF-alumner når chefsposition jämfört med kontrollgruppen Skillnaden

Läs mer

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM AUDITION SPEED DATE FÖRBEREDANDE AKTIVITETER FÖR STUDENTER Inför Audition Kartlägg

Läs mer

Insiktsförsäljning och säljprocessen

Insiktsförsäljning och säljprocessen Insiktsförsäljning och säljprocessen Invändningshantering Vi som jobbar med försäljning som yrke har hela tiden hört att det är viktigt med aktivitet. Att kunna ha flera avslutstekniker i bakfickan är

Läs mer

ÅRETS UF FÖRETAG Örebro

ÅRETS UF FÖRETAG Örebro ÅRETS UF FÖRETAG Örebro - Alla UF-företag har möjlighet att delta itävlingen Årets UF-företag regionalt i Örebro, 1:a pristagar na kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget som vinner

Läs mer

ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE

ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, 1:a, 2:a och 3:e pristagarna kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget som vinner

Läs mer

Öppenvård, handläggare

Öppenvård, handläggare Kvalitetsindex Öppenvård, handläggare Alpklyftan Rapport 2017-07-05 Innehåll SSIL Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal - Genomförda

Läs mer

TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET TL BYGG - FÖRETAGET SOM BYGGER STOLTHET

TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET TL BYGG - FÖRETAGET SOM BYGGER STOLTHET TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET 2 HEJSAN! I denna lilla bok kan du läsa om oss på TL Bygg. Vilka vi är, vad vi gör och varför vi går upp varje morgon och gör det vi gör - och det alltid med ett stort engagemang.

Läs mer

Årsredovisning FURST UF. Region Stockholm Räkenskapsår 2014/15 FURSTHELP.COM

Årsredovisning FURST UF. Region Stockholm Räkenskapsår 2014/15 FURSTHELP.COM Årsredovisning FURST UF Region Stockholm Räkenskapsår 2014/15 FURSTHELP.COM Innehållsförteckning: Innehållsförteckning 1. VD har ordet 3 2. Förvaltningsbrättelse 1. Om verksamheten 4 2.2. Produktion och

Läs mer

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT DR SANNAS NU OCH FRAMÅT Grundare & Styrelseordföranden i Dr Sannas Sweden AB har ordet Jag är väldigt glad och tacksam för det vi har byggt upp tillsamman med Dr Sannas AB för mitt mål är att förena kunskap

Läs mer

UF-företaget ställer ut på UF-mässan 5 mars samt skickar in en rapport

UF-företaget ställer ut på UF-mässan 5 mars samt skickar in en rapport Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 26 januari 2018 kl.12.00 Alla UF-företag som deltar på UF-mässan den 5 mars får tävla i Årets UF-företag. 1an, 2an och 3an kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

Allting började när. Vi är väldigt snabba, det är oftast väldigt snabba processer.

Allting började när. Vi är väldigt snabba, det är oftast väldigt snabba processer. På Skånegatan mitt på Södermalm befinner sig den lilla mediebyrån Fast Forward Media. Tatsumi Suzuki och Carl Efvergren som är grundarna och delägarna i företaget har nu efter 1 år på Liljeholmen flyttat

Läs mer

BEGAGNAT ÄR INGET NYTT...

BEGAGNAT ÄR INGET NYTT... BEGAGNAT ÄR INGET NYTT...... och idag är marknadsplatsen nätet Bara på Blocket omsattes 254 mdr 2011 vilket motsvarar 7,3% av Sveriges BNP och 7 av 10 svenskar köpte eller sålde något där. Under samma

Läs mer

Stöd och hjälp för företag att utvecklas och få fart på lönsamheten

Stöd och hjälp för företag att utvecklas och få fart på lönsamheten Mitt företag Stöd och hjälp för företag att utvecklas och få fart på lönsamheten Livet som företagare är fyllt med utmaningar av olika slag. Vissa perioder är allt på topp medan andra innebär utmaningar

Läs mer

Tillsammans skapar vi växtkraft och nya arbetstillfällen

Tillsammans skapar vi växtkraft och nya arbetstillfällen Tillsammans skapar vi växtkraft och nya arbetstillfällen FÖR FÖRETAG SOM VILL VÄXA Entreprenörskap skapar jobb. Jobb stärker tillväxt och framtidstro och minskar segregation och utanförskap. Med denna

Läs mer

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning!

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Fotograf Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Du ska vara intresserad av fotografi och ha egen kamera. Utbildning:

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE EGEN FÖRETAGARE med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! HA

Läs mer

FÖRETAG SOM VÄXER. Sveriges Arkitekter 4:e mars 2015

FÖRETAG SOM VÄXER. Sveriges Arkitekter 4:e mars 2015 FÖRETAG SOM VÄXER Sveriges Arkitekter 4:e mars 2015 JOHN LYDHOLM Vd Sverige LINDA SANTESSON Avdelningschef, region Öst Vad får ett företag att växa? Vilka utmaningar finns i en växande organisation? Vad

Läs mer

HR & Kommunikationschef

HR & Kommunikationschef Befattningsbeskrivning: HR & Kommunikationschef April 2018 Setterwalls Advokatbyrå Setterwalls Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt

Läs mer