Rapport gällande Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm och Vingåker

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport gällande Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm och Vingåker"

Transkript

1 Vår handläggare Datum Vår beteckning Helene Björkqvist VIAN/2010:8-654 Förvaltningschef 2011:74 1 (5) Rapport gällande Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm och Vingåker Del 1: Rapport gällande insatser för arbetslösa ungdomar i Katrineholm. Bakgrund Viadidaktnämnden har i budget för 2010 tillförts två miljoner kronor utöver ram för insatser kring arbetslösa ungdomar och invandrare. Under mars månad föreslog kommunstyrelsen kommunfullmäktige i Katrineholms kommun att omfördela ytterligare fem miljoner till Viadidaktnämnden för att minska ungdomsarbetslösheten samt satsa på fler feriearbeten för ungdomar. I samma ärende (KS ) uppdrogs till Viadidaktnämnden att under förutsättning av kommunfullmäktiges beslut inkomma med konkreta förslag på insatser för att minska ungdomsarbetslösheten i Katrineholms kommun, inkluderande feriearbeten till kommunstyrelsen i april. Nedanstående förslag på insatser redovisades i Kommunstyrelsen. Denna rapport följer upp insatserna till och med 31 december Redovisning av insatser Utökat antal platser för feriearbeten 308 ungdomar hade feriearbete, 175 flickor och 133 pojkar. 15 ungdomar deltog i satsningen Framtidsboxen där feriearbetet handlade inflytandefrågor, ledarskap och entreprenörskap. Ungdomarna arbetade med uppdraget Framtidsspaning efter världens mest integrerade Katrineholm. Enkät har genomförts som 134 (65 % flickor svarade) ungdomar besvarade. Hälften av ungdomarna som svarade tyckte att det var ganska svårt att hitta information, 30 % fick den via kompisar. 95 % tyckte att de fått arbetsplats helt eller delvis utifrån sina önskemål. 87 % var helt eller delvis nöjda med sina arbetsuppgifter.

2 Ungdomstorg Ungdomstorget startade sin verksamhet 1 september på Friggagatan 1. Ungdomstorget är en mötesplats för arbetslösa ungdomar. Här erbjuds olika aktiviteter samt möjligheter att träffa coacher, arbetsförmedling, företag, fackliga organisationer och studie- och yrkesvägledare. Ungdomsprojektet Palladium flyttade in i samma lokaler i september. Aktiviteterna på Ungdomstorget har riktat in sig på träffa företagare och arbetsgivare jobbsökaraktiviteter samt inspirera och motivera ungdomarna till vidare studier. Möjlighet har erbjudits ungdomar med försörjningsstöd att hitta jobb i Norge med stöd av coacher. Ungdomstorgets verksamhet har utvärderats kontinuerligt sedan starten. Ungdomspraktik till vidare studier. I samarbete med kommunens förvaltningar har ca 90 ungdomar erbjudits arbetspraktik 3-6 månader inom arbetsförmedlingens program Lyft 54 pojkar 36 flickor. Förvaltningarna har till viss del erhållit ersättning för handledartid. Lärlingsutbildning inom vuxenutbildning. Under hösten genomfördes en kartläggning när det gäller vuxenlärling. Därefter avvaktades regeringens satsning på lärlingsutbildning för vuxna, se nedan. Lärlingsutbildning för vuxna (meddelande ) Skolverket vill med detta meddelande kort informera kommunerna om regeringens kommande satsning på lärlingsutbildning för vuxna. Kommunerna kommer från och med februari månad ges möjlighet att ansöka om särskilt statsbidrag för att genomföra lärlingsutbildning för vuxna med start hösten Med detta mail bifogas Förordning (2010:2016) om statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna. Med anledning av att inga särskilda medel avsatts för lärlingsutbildning under 2011 kommer Skolverket att fördela medel till platser under 2011 från ordinarie överskjutande anslag för gymnasial yrkesutbildning för vuxna (yrkesvux). Redan utsända beslut avseende platser inom yrkesvux kommer inte att påverkas av fördelning av lärlingsplatser. Skolverket vill särskilt uppmärksamma kommunerna att det inom ramen för förordningen även avser lärlingsutbildning för utvecklingsstörda. Regional samverkan kring insatser Under hösten har LSG ( Lokala samverkansgruppen i Katrineholm/Vingåker) arbetat fram en projektplan för Ciceron, en ungdomssatsning som sker i hela länet och är finansierad av Samverkansförbundet RAR. Ciceron blir en fortsättning på ungdomstorget med koordinatorer på plats både i Vingåker och Katrineholm. En förstärkning i Ciceron -projketet blir att en av koordinator kommer att arbeta med ungdomars psykiska hälsa. Erfarenheter både från Ungdomstorget, Projekt Palladium och från landsting, socialförvaltningar, försäkringskassa samt arbetsförmedling visar på en ökad psykisk ohälsa bland ungdomar.

3 Del 2: Arbetslösa nyanlända flyktingar och invandrare. Språkpraktikplatser på alla förvaltningar, totalt 30 platser i Katrineholm. Målet har ej nåtts när det gäller språkpraktikplatser på alla förvaltningar däremot har antalet platser uppnåtts under året. Totalt har språkpraktikanter/termin haft språkpraktik, ca 60 % kvinnor 40 % män. En mindre uppföljning av satsningen på språkpraktikplatser är genomförd av Martin Qvist, Linköpings Universitet. I rapportens avslutande kommentarer framförs slutsatsen att det kommer att finnas behov av att utveckla insatser som fungerar i ett tidigt skede efter det att personer fått uppehållstillstånd och att arbetsplatsförlagd SFI (Svenska för invandrare) och språkpraktik i detta sammanhang är intressanta. Rapporten pekar också på utvecklingsområden för Viadidakt när det gäller arbetet med språkpraktikplatser så som att utveckla uppföljningen, att det ska finnas fasta platser för att underlätta matchning och att språkpraktiken bör matchas mot deltagarens yrkes- och utbildningsbakgrund i möjligaste mån. Rapporten säger också att språkpraktik bör vara frivillig och handledarekompetens bör säkerställas. En kombination av SFI och språkpraktik är att föredra. Ur PM till Viadidakt, Katrineholms kommun. Kortfattad rapport om Sörmlandslinjen och satsningen på språkpraktik. Avstampsjobb inrättas där Viadiadakt bekostar mellanskillnaden under 2010 när flyktingen/invandraren får ett nystart- eller instegsjobb inom kommunens förvaltningar. Totalt har 15 personer, 8 män och 7 kvinnor, fått Avstampsjobb under året. Inför 2011 hade 7 män och 4 kvinnor fått fortsatt nystartsjobb inom kommunen. Utveckla OCN (Open College Network) OCN ska kvalitetssäkra praktikplatser och kan samtidigigt höja anställningsbarheten. Ett verktyg för att bevisa verkliga kompetenser/färdigheter både för arbete och studier. Arbetet har påbörjats.

4 Del 3: Insatser för arbetslösa ungdomar i Vingåker Kommunfullmäktige i Vingåkers kommun beslutade i Budget för 2010 och flerårsplan att avsätta 1 milj kronor till att sysselsätta ungdomar genom lärlingsplatser, feriearbete och praktik. Medlen fördelades till kommunledningsförvaltningen i Vingåker. Utökat antal feriearbetsplatser 70 ungdomar hade feriearbetsplatser, 42 flickor och 37 pojkar(+ 9 på slottet). 10 ungdomar deltog i satsningen Framtidsboxen där feriearbetet handlade inflytandefrågor, ledarskap och entreprenörskap. Ungdomarna arbetade med uppdraget Verkligt inflytande i Vingåker. Enkät har genomförts som 134 (65 % flickor) ungdomar besvarade. Hälften av ungdomarna som svarade tyckte att det var ganska svårt att hitta information, 30 % fick den via kompisar. 95 % tyckte att de fått arbetsplats helt eller delvis utifrån sina önskemål. 87 % var helt eller delvis nöjda med sina arbetsuppgifter Ungdomstorget Ungdomstorget inrättades på Åbrogården som skulle vara en mötesplats för arbetslösa ungdomar. Aktiviteterna på Ungdomstorget har riktat in sig på träffa företagare och arbetsgivare jobbsökaraktiviteter samt inspirera och motivera ungdomarna till vidare studier. Möjlighet har erbjudits ungdomar med försörjningsstöd att hitta jobb i Norge med stöd av coacher. Ungdomstorgets verksamhet har utvärderats kontinuerligt sedan starten, se rapporten bilaga 1. Ungdomspraktik till vidare studier. I samarbete med kommunens förvaltningar har ca 44 ungdomar erbjudits arbetspraktik 3-6 månader inom arbetsförmedlingens program Lyft, 16 flickor och 28 pojkar. Förvaltningar har till viss del erhållit ersättning för handledare. Lärlingsutbildning inom vuxenutbildning. Under hösten genomfördes en kartläggning när det gäller vuxenlärling. Därefter avvaktades regeringens satsning på lärlingsutbildning för vuxna, se nedan. Lärlingsutbildning för vuxna (meddelande ) Skolverket vill med detta meddelande kort informera kommunerna om regeringens kommande satsning på lärlingsutbildning för vuxna. Kommunerna kommer från och med februari månad ges möjlighet att ansöka om särskilt statsbidrag för att genomföra lärlingsutbildning för vuxna med start hösten Med detta mail bifogas Förordning (2010:2016) om statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna. Med anledning av att inga särskilda medel avsatts för lärlingsutbildning under 2011 kommer Skolverket att fördela medel till platser under 2011 från ordinarie överskjutande anslag för gymnasial yrkesutbildning för vuxna (yrkesvux). Redan utsända beslut avseende platser inom yrkesvux kommer inte att påverkas av fördelning av lärlingsplatser. Skolverket vill särskilt uppmärksamma kommunerna att det inom ramen för förordningen även avser lärlingsutbildning för utvecklingsstörda.

5 Regional samverkan kring insatser Under hösten har LSG ( Lokala samverkansgruppen i Katrineholm/Vingåker) arbetat fram en projektplan för Ciceron, en ungdomssatsning som sker i hela länet och är finansierad av Samverkansförbundet RAR. Ciceron blir en fortsättning på ungdomstorget med koordinatorer på plats både i Vingåker och Katrineholm. En förstärkning i Ciceron -projektet blir att en av koordinator kommer att arbeta med ungdomars psykiska hälsa. Erfarenheter både från Ungdomstorget, Projekt Palladium och från landsting, socialförvaltningar, försäkringskassa samt arbetsförmedling visar på en ökad psykisk ohälsa bland ungdomar. Ekonomi Aktivitet Budget Nettokostnad Arbetslösa ungdomar tkr tkr Katrineholm Arbetslösa flyktingar 1200 tkr 1200 tkr och invandrare Arbetslösa ungdomar Vingåker 1000 tkr 425 tkr Överskotten för satsningarna när det gäller arbetslösa ungdomar beror på att färre ungdomar deltog i Lyft därav betalades mindre ersättning ut till handledare inom förvaltningarna i förhållande till ersättningen från arbetsförmedlingen. I Katrineholm beror överskottet på att satsningen startade två månader senare än beräknat samt att en av tjänsterna på ungdomstorget bekostades via Trygghetsfonden.

Del 1: Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm

Del 1: Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm Vår handläggare FÖRSLAG 1 (6) Datum Vår beteckning Helene Björkqvist 2010-04-07 Förvaltningschef Ert datum Er beteckning Del 1: Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm Bakgrund Viadidaktnämnden

Läs mer

Rapport gällande insatser för arbetslösa ungdomar i Katrineholm.

Rapport gällande insatser för arbetslösa ungdomar i Katrineholm. Dnr VIAN/2010:8-654 Vår handläggare Datum Vår beteckning Eva Gustafsson 2011-09-30 VIAN.s handling Chef Viadidakt, arbetsmarknad Ert datum Nr 26-2011 1 (4) Rapport gällande insatser för arbetslösa ungdomar

Läs mer

Viadidakt

Viadidakt Viadidakt 2010-04-27 1 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Åbrogården, Storgatan 22, Vingåker kl. 14.45 16.00 Egil Boräng(s) ordförande, Maria Pettersson (fp); Annika Wågenberg(s), Monica

Läs mer

Delårsrapport. Viadidakt

Delårsrapport. Viadidakt Delårsrapport Viadidakt 2011 Innehållsförteckning 1 Förvaltningsberättelse... 3 1.1 Finansiella mål och ekonomisk analys... 3 1.2 Framtiden... 3 2 Verksamhetsområden... 5 2.1 Samhällsutveckling... 5 2.2

Läs mer

Viadidakt

Viadidakt Viadidakt 2010-02-16 1 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagande KTS-salen, Drottninggatan 18. Katrineholm kl. 9.30 11.00 Berit Örtell, ordförande(s); Egil Boräng(s),

Läs mer

Viadidaktnämnden. Verksamhetsberättelse

Viadidaktnämnden. Verksamhetsberättelse Viadidaktnämnden Ordförande: Berit Örtell (s) Förvaltningschef: Helene Björkqvist Sammanfattande verksamhetsbeskrivning Viadidaktnämnden, den gemensamma nämnden för vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad

Läs mer

Delårsrapport för Viadidakt 2011

Delårsrapport för Viadidakt 2011 Delårsrapport för Viadidakt 2011 Dnr VIAN/2011:24-041 Beslutad i Viadidaktnämnden 2011-09-20 Dokumentplacering: g:\ekonomi\delårsrapporter\2011\delårsrapport 2011.docx Innehållsförteckning Delårsrapport

Läs mer

KS Ärende 15. Från etablering till anställning

KS Ärende 15. Från etablering till anställning KS Ärende 15 Från etablering till anställning Tjänsteskrivelse 2013-11-21 Handläggare: Stefan Larsson KS 2013.0330 Kommunstyrelsen Från etablering till anställning Sammanfattning Arbetsförmedlingen har

Läs mer

Arbetsförmedlingens arbete med nyanlända

Arbetsförmedlingens arbete med nyanlända Arbetsförmedlingens arbete med nyanlända Ev. rehabiliterande insatser Kartläggning och Bosättning Svenska för invandrare SFI Samhälls-orientering Översätta och värdera kompetens Utveckla och stärka kompetens

Läs mer

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20 Kommittédirektiv Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20 Beslut vid regeringssammanträde den 16 februari 2017 Utökning och förlängning av uppdraget Regeringen beslutade

Läs mer

Viadidaktnämndens åtaganden inför övergripande plan med budget 2011-2013

Viadidaktnämndens åtaganden inför övergripande plan med budget 2011-2013 Vi VIAN:s handling nr 9-2010 1 (6) Bilaga 1 Nämndens åtaganden Viadidaktnämndens åtaganden inför övergripande plan med budget 2011-2013 A. Verksamhetsbeskrivning 1. Sammanfattande verksamhetsbeskrivning

Läs mer

Utsänd dagordning godkänns och fastställs.

Utsänd dagordning godkänns och fastställs. Viadidaktnämnden 2015-08-21 2 21 Fastställande av dagordning Utsänd dagordning godkänns och fastställs. Viadidaktnämnden 2015-08-21 3 22 Tema - Vinka in Vid dagens sammanträde informerar utvecklingsledare

Läs mer

Information 2011-02-15 1 (5) Dnr 37-2011:342. Statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna

Information 2011-02-15 1 (5) Dnr 37-2011:342. Statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna Information 2011-02-15 1 (5) Statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna Skolverket vill informera om möjligheten för kommuner att, utöver ordinarie verksamhet inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial

Läs mer

Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 2009

Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 2009 Vår handläggare Bilaga 1 NYCKELTAL 29 Datum Vår beteckning Marie Esbjörnsson 21-2- 29 Alla nyckeltal.doc Kvalitetsstrateg Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 29 Vuxenutbildning (grundläggande, gymnasial

Läs mer

KALLELSE Datum Viadidaktnämnden VIAN Tid kl. 16 Plats

KALLELSE Datum Viadidaktnämnden VIAN Tid kl. 16 Plats VIADIDAKT KALLELSE Datum 2010-09-17 Sammanträdande organ Viadidaktnämnden VIAN Tid 2010-09-023 kl. 16 lats Hörsalen, Kulturhuset Ängeln, Katrineholm Före sammanträdet serveras eftermiddagskaffe. Samling

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden har behandlat ärendet 11 april

Barn- och utbildningsnämnden har behandlat ärendet 11 april VÄRNAMO KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2018-04-25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 68 timme modersmålsstöd. I takt med att gruppen nyanlända med kort, eller ingen, utbildning ökat har både

Läs mer

Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 2010

Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 2010 Vår handläggare Bilaga 1 NYCKELTAL 21 Datum Vår beteckning Marie Esbjörnsson 211-1-21 21 Alla nyckeltal.doc Kvalitetsstrateg Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 21 Vuxenutbildning (grundläggande, gymnasial

Läs mer

Viadidaktnämndens åtagande inför plan med budget 2012-2014

Viadidaktnämndens åtagande inför plan med budget 2012-2014 VIANs handling 21-2011 BUDGET 2012-2014 1 (9) VIAN/2011:21-042 2011-08-25 Viadidaktnämndens åtagande inför plan med budget 2012-2014 A. Verksamhetsbeskrivning 1. Syfte och ansvarsområden Viadidaktnämnden

Läs mer

Ungdomssatsning på utbildning i Luleå

Ungdomssatsning på utbildning i Luleå Kommunstyrelsen 2009-12-07 233 607 Arbets- och personalutskottet 2009-11-16 245 531 Dnr 09.672-613 deckf14 Ungdomssatsning på utbildning i Luleå Bilaga: Sammanställning över kurser Ärendebeskrivning I

Läs mer

Sammanträdande organ. Tid Onsdag den 25 september kl. 16 Plats. Viadidaktnämnden. Friggagatan 1, Katrineholm/ Ungdomstorget

Sammanträdande organ. Tid Onsdag den 25 september kl. 16 Plats. Viadidaktnämnden. Friggagatan 1, Katrineholm/ Ungdomstorget KALLELSE Datum VIADIDAKT 2013-09-18 Sammanträdande organ Viadidaktnämnden Tid Onsdag den 25 september kl. 16 Plats Friggagatan 1, Katrineholm/ Ungdomstorget Informationer Presentation av Orangeriet Aktuellt

Läs mer

Extra ärende till kommunstyrelsens kallelse

Extra ärende till kommunstyrelsens kallelse KALLELSE KOMMUNSFÖRVALTNINGEN 2018-06-18 Extra ärende till kommunstyrelsens kallelse 2018-06-20 Beteckning Ärende till kommunstyrelsen 1. Ärende Avslutande av uppdrag om samverkan inom räddningstjänsten

Läs mer

Viadidaktnämndens delårsrapport 2015. Delår 1 2015

Viadidaktnämndens delårsrapport 2015. Delår 1 2015 Viadidaktnämndens delårsrapport 2015 Delår 1 2015 Innehållsförteckning 1 Katrineholms kommun... 3 1.1 Vision 2025... 3 2 Sammantagen bedömning... 4 2.1 Framtiden... 4 3 Verksamhet - ansvarsområden och

Läs mer

Motion om kommunala traineetjänster för bättre integration

Motion om kommunala traineetjänster för bättre integration 2007-01-29 20 39 Kommunstyrelsen 2008-02-11 38 95 Arbets- och personalutskottet 2008-01-28 16 38 Dnr 07.13-008 jankf16 Motion om kommunala traineetjänster för bättre integration Ärendebeskrivning Camilla

Läs mer

Välkommen till Friggagatan 5! Mercur öppenvård

Välkommen till Friggagatan 5! Mercur öppenvård Välkommen till Friggagatan 5! Mercur öppenvård Dagens innehåll Historia Verksamheter - Ungdomstorget - Duveholmsgymnasiet - #jagmed (projekt) - Ung KOMP (projekt) - Vinka IN (projekt) - Resurscenter -

Läs mer

Diagram Kompetens och arbetslivsnämndens verksamhet

Diagram Kompetens och arbetslivsnämndens verksamhet Kompetens och arbetslivsnämnden Ordförande: Ingvor Bergman Förvaltningschef: Katarina Andersson Verksamheter Svenskundervisning för invandrare (sfi) Grundläggande vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning

Läs mer

Forum för hållbar regional tillväxt och attraktionskraft februari Utbildningsdepartementet 1

Forum för hållbar regional tillväxt och attraktionskraft februari Utbildningsdepartementet 1 Forum för hållbar regional tillväxt och attraktionskraft februari 2017 Utbildningsdepartementet 1 Aktuella frågor Kunskapslyftet Platser Validering Yrkeshögskola Komvux Studiestartsstödet Utbildningsdepartementet

Läs mer

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker Förslag till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA KFV Bakgrund TUNA (Träning, Utveckling Nära Arbetslivet) Eskilstuna är en samverkan mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Eskilstuna

Läs mer

Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING

Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Innehållsförteckning Verksamhet... 3 Driftredovisning... 3 Verksamhetsmått... 3 Årets händelser... 3 Ekonomi... 4 Integration/flyktingmottagning... 5 Mål

Läs mer

Viadidaktnämnden

Viadidaktnämnden Viadidaktnämnden 2010-06-08 1 Plats och tid Bäckstugan, Julita Gård 2010-06-08 kl. 15.00 16.40 Beslutande Berit Örtell (s) ordförande; Egil Boräng (s); Maria Pettersson (fp); Gunilla Magnusson(s); Annika

Läs mer

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund 2015-10-07 Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund Bakgrund Regeringen har de senaste åren gjort omfattande satsningar för att belysa och åstadkomma förbättringar

Läs mer

Organisation och inriktning för vuxenutbildningen 2014

Organisation och inriktning för vuxenutbildningen 2014 Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (7) Datum -10-16 Vår referens Jonas Jonsson Tjänsteskrivelse Organisation och inriktning för vuxenutbildningen Ärende 8 Dnr GyVF -242 Sammanfattning

Läs mer

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet HANDLING 2015-08-14 Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet Arbetslöshetssiffrorna är från maj 2015. Öppet maj 15 Skolverkets siffror Andel i regionen Andel i riket Antal

Läs mer

Motion om arbetsmarknadspolitiken

Motion om arbetsmarknadspolitiken 2007-10-29 238 509 Kommunstyrelsen 2008-10-13 218 380 Arbets- och personalutskottet 2008-09-29 196 476 Dnr 07.677-008 oktkf54 Motion om arbetsmarknadspolitiken Ärendebeskrivning Börje Lööw, för vänsterpartiet,

Läs mer

Fastställande av dagordning Utsänd och föreslagen dagordning godkändes.

Fastställande av dagordning Utsänd och föreslagen dagordning godkändes. VIADIDAKTNÄMNDEN 2012-03-14 7 2 Fastställande av dagordning Utsänd och föreslagen dagordning godkändes. VIADIDAKTNÄMNDEN 2012-03-14 8 3 Information Aktuellt från verksamheterna Projekt Egenkraft Thomas

Läs mer

Förvaltningskansliet, Kullbergska huset, Bievägen 1B, Katrineholm

Förvaltningskansliet, Kullbergska huset, Bievägen 1B, Katrineholm VIADIDAKTNÄMNDEN 2010-12-14 1 Plats och tid KTS-salen, Drottninggatan 18, Katrineholm tisdag den 14 december 2010 kl. 16.00 17 00 Beslutande Berit Örtell (s), ordförande; Egil Boräng (s), 1:e v.ordf.;

Läs mer

KVALITETSRAPPORT 2014

KVALITETSRAPPORT 2014 KVALITETSRAPPORT 2014 Vuxenutbildningen 2015-01-23 INNEHÅLL Verksamhetschefen har ordet 5 Planen mot kränkande behandling och likabehandlingsplanen 6 Kunskaper 6 Utbildningsval Arbete och Samhälle 7 Bedömning

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Familjenämndens utskott för gymnasie-, vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsfrågor Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: torsdagen den 5 februari 2015 kl. 08.00 Plats: Svea Hund i

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2010-11-03 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:45 ande Jan Hansson (m) ordf, ersättare för Sven Öberg (kd) Ulf Lager (c) Göran Sjönneby (fp) Inger Griberg (-), ersättare

Läs mer

Bygga broar Anders Kessling statssekreterare Arbetsmarknadsdepartementet. Karlstad 16 oktober. Arbetsmarknadsdepartementet 1

Bygga broar Anders Kessling statssekreterare Arbetsmarknadsdepartementet. Karlstad 16 oktober. Arbetsmarknadsdepartementet 1 Bygga broar 2017 Anders Kessling statssekreterare Arbetsmarknadsdepartementet Karlstad 16 oktober Arbetsmarknadsdepartementet 1 Arbetsmarknaden för unga Ungdomarbetslösheten är en högt prioriterad fråga

Läs mer

Projektplan Integrationsstrategi

Projektplan Integrationsstrategi Projektplan Integrationsstrategi Bakgrund Kommunfullmäktige tog i samband med målarbetet 2011 ett beslut om under 2012 arbeta fram en strategi för integration. Uppdraget riktades till kommunstyrelsen,

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna; SFS 2010:2016 Utkom från trycket den 30 december 2010 utfärdad den 22 december 2010. Regeringen föreskriver följande.

Läs mer

KS Ärende 5. Löpnummer i Politikerrummet: 9. Från etablering till anställning

KS Ärende 5. Löpnummer i Politikerrummet: 9. Från etablering till anställning KS Ärende 5 Löpnummer i Politikerrummet: 9 Från etablering till anställning Tjänsteskrivelse 1 (7) 2013-10-25 SN 2013.0132 KS 2013.0330 Handläggare: Unni Johansson Kommunstyrelsen Från etablering till

Läs mer

Utbud, söktryck och samverkan i yrkesvux KOMMUNENKÄT OM REGIONALT YRKESVUX Utbud, söktryck och samverkan i yrkesvux 1

Utbud, söktryck och samverkan i yrkesvux KOMMUNENKÄT OM REGIONALT YRKESVUX Utbud, söktryck och samverkan i yrkesvux 1 Utbud, söktryck och samverkan i yrkesvux KOMMUNENKÄT OM REGIONALT YRKESVUX 2018 Utbud, söktryck och samverkan i yrkesvux 1 Förord Den kommunala vuxenutbildningen har en avgörande betydelse för många människors

Läs mer

Månadsrapport februari 2015

Månadsrapport februari 2015 Arbetsmarknadsförvaltningen Ekonomistaben Sida 1 (8) -03-12 Handläggare Fredrik Glansholm William Naranjo Till Arbetsmarknadsnämnden den 12 mars Månadsrapport februari Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Ungdomsprojekt i praktiken

Ungdomsprojekt i praktiken Ungdomsprojekt 2013 200 i praktiken Projektbeskrivning, Matchning för arbetspraktik till arbetslösa ungdomar och till funktionshindrade ungdomar med särskilda behov i Vaggeryds kommun. 2(7) Bakgrund Ungdomsarbetslösheten

Läs mer

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 LSG Västra Sörmland Mars 2019 1. Bakgrund Under arbetet i Vinka IN (som delvis finansieras

Läs mer

Katrineholms kommun. Insatser för att minska ungdomsarbetslösheten i. Ordförandens förslag til beslut. Ärendebeskrivning. Handläggare: Karin Ryter

Katrineholms kommun. Insatser för att minska ungdomsarbetslösheten i. Ordförandens förslag til beslut. Ärendebeskrivning. Handläggare: Karin Ryter Dm KS/201O: 183-654 Handläggare: Karin Ryter Insatser för att minska ungdomsarbetslösheten i Katrineholms kommun Ordförandens förslag til beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfllmäktige besluta att bevilja

Läs mer

Månadsrapport februari 2019

Månadsrapport februari 2019 Arbetsmarknadsförvaltningen Ekonomistaben Sida 1 (8) 2019-03-14 Handläggare Maria Uppström Telefon: 08-508 463 99 Till Arbetsmarknadsnämnden den 26 mars 2019 Ärende 6 Månadsrapport februari 2019 Arbetsmarknadsförvaltningens

Läs mer

Delårsrapport Kompetens- och arbetslivsnämnden. Uppföljning Juni 2012

Delårsrapport Kompetens- och arbetslivsnämnden. Uppföljning Juni 2012 Delårsrapport 2012 Kompetens- och arbetslivsnämnden Uppföljning Juni 2012 Nämndens ordförande Förvaltningschef Ingvor Bergman Katarina Andersson Innehållsförteckning SAMMANFATTNING...2 UPPFÖLJNING AV MÅL

Läs mer

Ledningsgruppen för TKS arbetar med att utveckla ett centrum för teknisk kompetens i samverkan.

Ledningsgruppen för TKS arbetar med att utveckla ett centrum för teknisk kompetens i samverkan. Verksamhetsberättelse Viadidaktnämnden Ordförande: Berit Örtell (s) Förvaltningschef: Helene Björkqvist Sammanfattande verksamhetsbeskrivning Viadidaktnämnden, den gemensamma nämnden för vuxenutbildning,

Läs mer

Från socialbidrag till arbete

Från socialbidrag till arbete Från socialbidrag till arbete Lättläst Sammanfattning Betänkande av Utredningen från socialbidrag till arbete Stockholm 2007 SOU 2007:2 Människor med ekonomiskt bistånd ska kunna få arbete Det här är en

Läs mer

Strategi för näringslivssamverkan

Strategi för näringslivssamverkan Strategi för näringslivssamverkan Arbetsmarknadsnämnden stockholm.se November 2016 Dnr AMN 2016-0365-01.01 3 (12) Innehåll 1 Bakgrund och syfte... 4 2 Övergripande mål... 5 3 Utgångspunkter... 5 3.1 Omvärldsbevakning...

Läs mer

Regional samverkan Regional styrka

Regional samverkan Regional styrka Regional samverkan Regional styrka GR fakta 13 medlemmar 860 000 innevånare Försöksverksamhet med gymnasial lärlingsutbildning Förordning (2997:1349) om försöksverksamhet med gymnasial lärlingsutbildning

Läs mer

Utvecklingsförvaltningen. Arbetscentrum. Enhetsplan 2008

Utvecklingsförvaltningen. Arbetscentrum. Enhetsplan 2008 Utvecklingsförvaltningen Arbetscentrum Enhetsplan 2008 Enhetssplan för Arbetscentrum 2008 Syfte Arbetscentrum består av två enheter, Invandrar/SFI-enheten, Arbetsmarknadsenheten. Arbetscentrum arbete syftar

Läs mer

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet En redovisning av den verksamhet som bedrivits innan överenskommelsen tecknas. Inledning Inom Arbetsförmedlingen och kommunen finns en rad verksamheter och

Läs mer

Statsbidrag Regionalt Yrkesvux

Statsbidrag Regionalt Yrkesvux Statsbidrag Regionalt Yrkesvux SFS 2016:937 mats.soderberg@skl.se Statsbidrag utgår för, Orienteringskurser Kurser i ämnena svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik eller samhällskunskap inom

Läs mer

Har vi råd med arbete?

Har vi råd med arbete? Har vi råd med arbete? 1. Kraftigt ökad efterfrågan av arbetskraft genom sänkta skatter och arbetsgivareavgifter 2. Kraftigt ökat utbud av arbetskraft genom anställningsstöd och nedskärningar i t.ex. A-kassa

Läs mer

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG. 80 Dnr KS/2017:60. Extratjänster, äskande om medel från kommunstyrelsen

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG. 80 Dnr KS/2017:60. Extratjänster, äskande om medel från kommunstyrelsen Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-04-23 1 (2) Sida 80 Dnr KS/2017:60 Extratjänster, äskande om medel från kommunstyrelsen Bakgrund Regeringen avsatte i höstens budgetproposition

Läs mer

Ansökan om statliga medel för gymnasial yrkesutbildning för vuxna inför 2010

Ansökan om statliga medel för gymnasial yrkesutbildning för vuxna inför 2010 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN VUXENUTBILDNINGSAVDE LNINGEN Dnr 09-112/2814 SID 1 (6) 2009-09-07 Handläggare: Elisabeth Ryde Telefon: 508 33 937 Till Utbildningsnämnden 2009-09-17 Ansökan om statliga medel för

Läs mer

Halvårsuppföljning juni Kompetens- och arbetslivsnämnden. Uppföljning juni 2014 Nämndens ordförande Ingvor Bergman

Halvårsuppföljning juni Kompetens- och arbetslivsnämnden. Uppföljning juni 2014 Nämndens ordförande Ingvor Bergman Halvårsuppföljning juni 2014 Kompetens- och arbetslivsnämnden Uppföljning juni 2014 Nämndens ordförande Ingvor Bergman Förvaltningschef Katarina Andersson SAMMANFATTNING... 2 UPPFÖLJNING AV MÅL I FLERÅRSPLAN...

Läs mer

KALLELSE Datum Viadidaktnämnden VIAN Tid kl. 16 Plats

KALLELSE Datum Viadidaktnämnden VIAN Tid kl. 16 Plats VIADIDAKT KALLELSE Datum 2010-08-20 Sammanträdande organ Viadidaktnämnden VIAN Tid 2010-09-02 kl. 16 Plats KTS-salen, Drottninggatan 18, Katrineholm Före sammanträdet serveras eftermiddagskaffe. Samling

Läs mer

Viadidakt

Viadidakt Viadidakt 2009-02-26 1 Plats och tid Beslutande KTS-salen, Drottninggatan 18. Katrineholm kl. 16.00 18.30 Berit Örtell, ordförande(s); Egil Boräng, 1:e vice ordförande(s); Maria Pettersson, 2:e vice ordförande(fp);

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 ARBETSMARKNADSNÄMNDEN Handläggare Åström Sinisalo Tobias Datum 2016-02-19 Diarienummer AMN-2016-0053 Arbetsmarknadsnämnden Verksamhetsberättelse 2015 Förslag till beslut Arbetsmarknadsnämnden föreslås

Läs mer

Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 2009

Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 2009 NYCKELTAL 29 Datum Vår handläggare Vår beteckning Marie Esbjörnsson 21-2- 29 Alla nyckeltal.doc Kvalitetsstrateg Bilaga 1 Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 29 Vuxenutbildning (grundläggande, gymnasial

Läs mer

Ansökan om statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna

Ansökan om statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna Ansökan om statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna Observera att Skolverket endast tar emot ansökningar om statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna via webben. Detta dokument är endast för er

Läs mer

Svar på motion (SD) angående integration av nyanlända

Svar på motion (SD) angående integration av nyanlända 2018-06-19 Kommunstyrelsen Handläggare: Malin Frisk Svar på motion (SD) angående integration av nyanlända Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Sammanfattning

Läs mer

BILDNINGSNÄMNDEN BUDGET 2013-2014 MED PLAN FÖR 2015-2016

BILDNINGSNÄMNDEN BUDGET 2013-2014 MED PLAN FÖR 2015-2016 89 BILDNINGSNÄMNDEN BUDGET 2013-2014 MED PLAN FÖR 2015-2016 Nämndens viktigaste mål att särskilt fokusera 2013-2014 Andelen elever i gymnasieskolan som fullföljer utbildningen/erhåller gymnasieexamen inom

Läs mer

Ansökan om pengar från Kompetensutvecklingssatsningen

Ansökan om pengar från Kompetensutvecklingssatsningen Ansökan Sida 1 (5) 2016-11-18 Fylls i av stadsledningskontoret: Diarienummer: 210-1196/2016 Ansökningsnummer: Ansökan om pengar från Kompetensutvecklingssatsningen Fyll i en ansökan för varje kompetensutvecklingsinsats.

Läs mer

Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 2.0

Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 2.0 Kommunstyrelsens handling nr 49/2013 Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 2.0 Beslutad av kommunstyrelsen 2013-12-18, 253 2 (8) Innehållsförteckning Bakgrund 3 Syfte och mål med projektet 3 Omfattning

Läs mer

Kartläggning av unga i åldern år, som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta. Bilaga 1

Kartläggning av unga i åldern år, som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta. Bilaga 1 Kartläggning av unga i åldern 16-24 år, som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta Bilaga 1 Innehållsförteckning Utbildning...2 Grundskolan - slutbetyg årskurs 9...2 Grundskolan -

Läs mer

Uppföljning sommarjobb 2018

Uppföljning sommarjobb 2018 Handläggare Helmer Linda Datum 218-1-5 Diarienummer AMN-218-344 Arbetsmarknadsnämnden Uppföljning sommarjobb 218 Förslag till beslut Arbetsmarknadsnämnden föreslås besluta att lägga informationen till

Läs mer

NATIONELLA LÄRLINGSKOMMITTÉN Peter Holmberg Huvudsekreterare

NATIONELLA LÄRLINGSKOMMITTÉN Peter Holmberg Huvudsekreterare Gymnasial lärlingsutbildning Hur blev det? Erfarenheter från första försöksåret SOU 2009:85 Kommitténs uppdrag Följa utvecklingen inom den arbetsplatsförlagda utbildningen inom ramen för försöksverksamheten

Läs mer

22 550(+nattv.) 9 600 4 500 2 500 5 950 Ej spec summa. Ingen ansökan inkommen. 100 000 21 000 Ja, ej spec summa Ja, ej spec summa, 50% tjänst

22 550(+nattv.) 9 600 4 500 2 500 5 950 Ej spec summa. Ingen ansökan inkommen. 100 000 21 000 Ja, ej spec summa Ja, ej spec summa, 50% tjänst Förslag till fördelning av föreningsbidrag år 2011, IFO/Omvårdnadsförvaltningen Sn Nykterhets- och Beslut 2010 Ansökan Förslag 1 övriga sociala 2011 Fördelning av hela budget föreningar (objektnr) RIA

Läs mer

Christina Simonsen, Katrineholm och Anita Blidh, Vingåker. Tisdag 25 juni 2013 kl i Kullbergska huset, Bievägen 1B, Katrineholm.

Christina Simonsen, Katrineholm och Anita Blidh, Vingåker. Tisdag 25 juni 2013 kl i Kullbergska huset, Bievägen 1B, Katrineholm. VIADIDAKTNÄMNDEN 2013-06-17 1 Plats och tid Åbrogården, Storgatan 55, Vingåker, måndag 17 juni 2013 Beslutande Beslutande ersättare Gunilla Magnusson (s) ordförande; Håkan Persson (s) 1:e vice ordförande;

Läs mer

Välja yrke. Svar på remiss från kommunstyrelsen, dnr /2015

Välja yrke. Svar på remiss från kommunstyrelsen, dnr /2015 Utbildningsförvaltningen Gymnasieavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-01-19 Handläggare Mats Öblad Telefon: 08-508 33 493 Åsa Eckhardt Telefon: 08-508 33 921 Till Utbildningsnämnden 2016-02-04

Läs mer

Studerandeuppföljning Yrkesvux januari - juni 2011

Studerandeuppföljning Yrkesvux januari - juni 2011 Studerandeuppföljning Yrkesvux januari - juni 2011 Studerandeuppföljning januari - juni 2011 Till kontaktperson för yrkesvux. Om byte av kontaktperson för yrkesvux sker, ska detta meddelas till Skolverket.

Läs mer

Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 3.0

Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 3.0 Kommunstyrelsens handling nr 7/2015 Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 3.0 Godkänd av kommunstyrelsen 2015-02-25, 39 2 (8) Innehållsförteckning Bakgrund 3 Syfte och mål med projektet 3 Omfattning och

Läs mer

Vi rustar människor för arbete/studier

Vi rustar människor för arbete/studier Vi rustar människor för arbete/studier 2 Masugnen är Lindesberg kommuns lärcentrum och fungerar som mötesplats, mäklare och motor - för arbetsliv och lärande, där finns vi på Arbetsmarknadsenheten, AME.

Läs mer

Bilaga 1 DUA-nyanlända Bakgrund och ambition

Bilaga 1 DUA-nyanlända Bakgrund och ambition Af 00008_1.0_(2015-12-10, AF2000) Bilaga 1 DUA-nyanlända Bakgrund och ambition Version 1.0 Fotograf: Werner Nystrand 1 Innehåll 1 Inledning... 2 1.1 Bakgrund till överenskommelsens innehåll... 2 1.2 Målgrupper

Läs mer

Bokslut 2011. Viadidaktnämnden

Bokslut 2011. Viadidaktnämnden Bokslut 2011 Viadidaktnämnden Innehållsförteckning 1 Förvaltningsberättelse... 3 1.1 Ekonomisk översikt och finansiell analys... 3 1.2 Personal... 3 1.3 Framtiden... 6 1.4 Samhällsutveckling... 6 1.5 Fritid

Läs mer

KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018

KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018 KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018 VUXENUTBILDNING KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN Den kommunala vuxenutbildningen i Åtvidaberg består av utbildning i Svenska för invandrare (SFI), Grundläggande vuxenutbildning

Läs mer

Remiss från kommunstyrelsen, dnr /2017

Remiss från kommunstyrelsen, dnr /2017 Arbetsmarknadsförvaltningen Enheten för flyktingsamordning Tjänsteutlåtande Dnr AMN 2017-0254-01.06 Sida 1 (6) 2018-01-18 Handläggare Marita Johansson Telefon: 08-508 35 562 Till Arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

KIRUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KOMMUNSTYRELSEN

KIRUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KOMMUNSTYRELSEN KOMMUNSTYRELSEN 2012-08-27 16 211 2012.0043 750 INFORMATIONS- OCH UPPFÖLJNINGSANSVAR FÖR UNGDOMAR 16-20 ÅR Au 120312 Föreligger skrivelse 2012-03-06 från kommunkontoret av vilket framgår att med anledning

Läs mer

Sommarjobb i Tyresö kommun 2014

Sommarjobb i Tyresö kommun 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2013-11-18 Utvecklingsförvaltningen 1 (11) Karin Sundström Diarienummer Dnr 2013/GAN 0072 Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Sommarjobb i Tyresö kommun 2014 Förslag till

Läs mer

Kompetens- och arbetslivsnämnden

Kompetens- och arbetslivsnämnden Kompetens- och arbetslivsnämnden Ordförande: Ingvor Bergman Förvaltningschef: Katarina Andersson Verksamheter Utbildning av vuxna Svenskundervisning för invandrare (SFI) Grundläggande vuxenutbildning Gymnasial

Läs mer

Alla parter i Lokala Samverkans Gruppen (LSG) Katrineholm/ Vingåker står bakom förslaget

Alla parter i Lokala Samverkans Gruppen (LSG) Katrineholm/ Vingåker står bakom förslaget Förslag avseende utveckling av modell för samverkan för individer 16-29 år med särskilda behov 2014-02-28 Alla parter i Lokala Samverkans Gruppen (LSG) Katrineholm/ Vingåker står bakom förslaget 1 Innehållsförteckning

Läs mer

Motion av Kristdemokraternas fullmäktigegrupp "Ge en nystart till föreningsdriven svenskundervisning"

Motion av Kristdemokraternas fullmäktigegrupp Ge en nystart till föreningsdriven svenskundervisning 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2015-05-13 Arbetslivskontoret Kultur- och fritidskontoret Arbetslivsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Motion av Kristdemokraternas fullmäktigegrupp "Ge en nystart till föreningsdriven

Läs mer

Syfte Att genom samverkan och med gemensamma insatser, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Syfte Att genom samverkan och med gemensamma insatser, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. 1 Parter Älvkarleby kommun 21200-0258 Arbetsförmedling Norra Uppland 202100-2114 Syfte Att genom samverkan och med gemensamma insatser, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Läs mer

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Komvuxutredningen (U 2017:01) Dir. 2017:125. Beslut vid regeringssammanträde den 13 december 2017

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Komvuxutredningen (U 2017:01) Dir. 2017:125. Beslut vid regeringssammanträde den 13 december 2017 Kommittédirektiv Tilläggsdirektiv till Komvuxutredningen (U 2017:01) Dir. 2017:125 Beslut vid regeringssammanträde den 13 december 2017 Utvidgning av uppdraget Regeringen beslutade den 16 februari 2017

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén-Gyllensten Uppdrag Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens uppdrag är att fullgöra kommunens uppgifter

Läs mer

John Omoomian (ersättare Inger Söderberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30.

John Omoomian (ersättare Inger Söderberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30. Arbetsmarknadsnämnden 2013-04-17 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30 ande Margareta Ahlm (S) ordf. John Omoomian (S) Arnold Bengtsson (S) ersätter Carina Östrand (S) Peder

Läs mer

Sammanträdande organ. Tid kl. 09:00 Plats. Viadidaktnämnden. Åbrogården, Vingåker

Sammanträdande organ. Tid kl. 09:00 Plats. Viadidaktnämnden. Åbrogården, Vingåker 1 KALLELSE VIADIDAKT 2017-11-06 Sammanträdande organ Viadidaktnämnden Tid 2017-11-13 kl. 09:00 Plats Åbrogården, Vingåker Ärende Beteckning 1. Upprop 2. Val av justerare 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Antagningsregler, rutiner och bestämmelser för vuxenutbildningen

Antagningsregler, rutiner och bestämmelser för vuxenutbildningen Tjänsteutlåtande Rektor 2014-11-17 Stefan Quas 08-590 976 24 Dnr: stefan.quas@upplandsvasby.se UBN/2014:232 33204 Utbildningsnämnden Antagningsregler, rutiner och bestämmelser för vuxenutbildningen Förslag

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Kramfors

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Kramfors Ansökan om medel från Samordningsförbundet Kramfors Namn på Projektet Nytänk Bakgrund Kramfors Kommun har åtagit sig att ta emot ca 60 kvotflyktingar/år. Fr.o.m. deras ankomst till Kramfors startar processen

Läs mer

Redovisning av regeringsuppdrag

Redovisning av regeringsuppdrag Arbetsmarknadsdepartementet 3 33 Stockholm Dnr 2:3 Redovisning av uppdrag om försöksverksamheten med sfi-bonus I enlighet med uppdraget (IJ 2/5/IU) ska Skolverket inkomma till regeringen med rapporter

Läs mer

Datum Dnr Extratjänster volymer och ekonomiska effekter

Datum Dnr Extratjänster volymer och ekonomiska effekter Personalnämnden Maria Ingvarsson Handläggare 040-625 72 13 Maria.Ingvarsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-09-21 Dnr 1602350 1 (5) Personalnämnden Extratjänster volymer och ekonomiska effekter Ordförandens

Läs mer

Arbetsmarknads- och integrationsplan

Arbetsmarknads- och integrationsplan Arbetsmarknads- och integrationsplan 2019 2022 Antagen av: Kommunstyrelsen, 2018-11-28 126 Senast reviderad: ÄKF-nummer: Handläggare/författare: Martin Andaloussi, Näringsliv-, arbetsmarknad- och integrationschef

Läs mer

Hantering av erbjudande om grundläggande regionalt kompetensförsörjningsarbete

Hantering av erbjudande om grundläggande regionalt kompetensförsörjningsarbete Datum Dnr 2018-03-13 18 030 Hantering av erbjudande om grundläggande regionalt kompetensförsörjningsarbete Sammanfattning I villkorsbeslutet för 2018 erbjuder Näringsdepartementet regionalt utvecklingsansvarig

Läs mer

Reglemente för Viadidaktnämnden

Reglemente för Viadidaktnämnden Styrdokument Reglemente för Viadidaktnämnden Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 1.11) Senast reviderad av kommunfullmäktige, 136 Gäller från och med 2019-01-01 2 (8) Vår handläggare Beslutshistorik

Läs mer

Jobb- och utvecklingsgarantin

Jobb- och utvecklingsgarantin Arbetsförmedlingen faktablad. Arbetssökande, 2014-02. Lättläst svenska Jobb- och utvecklingsgarantin Du som har varit utan arbete en längre tid och behöver hjälp att komma tillbaka till arbetslivet kan

Läs mer