Del 1: Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Del 1: Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm"

Transkript

1 Vår handläggare FÖRSLAG 1 (6) Datum Vår beteckning Helene Björkqvist Förvaltningschef Ert datum Er beteckning Del 1: Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm Bakgrund Viadidaktnämnden har i Budget för 2010 tillförts 2 milj kronor utöver ram, för insatser kring arbetslösa ungdomar och invandrare. Under mars månad föreslog kommunstyrelsen kommunfullmäktige att omfördela 5 miljoner till Viadiaktnämnden för att dels minska ungdomsarbetslösheten och satsa på fler feriearbetet. I samma ärende (KS ) uppdrogs till Viadidaktnämnden att under förutsättning av kommunfullmäktiges beslut inkomma med konkreta förslag på insatser för att minska ungdomsarbetslösheten i Katrineholms kommun, inkluderande feriearbeten till kommunstyrelsen i april. Viadidakt tog initiativ till ett utvecklingsarbete tillsammans med arbetsförmedlingen och socialförvaltningen för att ta fram förslag på insatser som bedömdes vara viktiga för den stora ungdomsgruppen utanför arbete och studier. Utgångspunkter: Många av ungdomarna har inte ett fullständigt gymnasiebetyg Många ungdomar riskerar att hamna i ett utanförskap Katrineholm och Vingåkers kommuner behöver höja utbildningsnivån Samverkan mellan utbildning, arbetsförmedling och socialtjänsten kring ungdomar behöver öka Samverkan mellan de olika projekt riktade till ungdomar behöver öka Hur når vi målgruppen? Fler ungdomar till arbete eller studier Möten med arbetsmarknadens parter och ungdomar behöver öka Förslag till insatser 1. Utökat antal platser för feriearbete både i Katrinholm och Vingåker. 2. Ungdomstorg 3. Ungdomspraktik till vidare studier 4. Lärlingsutbildning inom vuxenutbildningen 5. Regional samverkan kring insatser

2 1 Utökat antal platser för feriearbeten. Detta är ett tydligt direktiv och arbetet med att ta fram fler feriearbetsplatser är igång. Nyheter är att ett 15 ungdomar kommer att erbjudas ett feriearbete kring inflytande, ledarskap och entreprenörskap, ett samarbete med Framtidsboxen och 15 ungdomar att få arbeta med kulturinslag i samverkan med Kulturskolan. 2. Ungdomstorget En mötesplats för arbetslösa ungdomar där olika aktiviteter kommer att erbjudas. En samordnare för ungdomsinsatser är anställd och ska hålla ihop verksamheten på ungdomstorget. Även en studie- och yrkesvägledare kommer att anställas 50% som ska inriktas till ungdomar. Arbetsförmedlare kommer att finnas på plats flera dagar i veckan. De ungdomar som ingår i ungdomsgarantin kommer att få delta i en motivationshöjande orienteringskurs. Denna aktivitet kommer att samordnas med arbetsförmedlingen. Orienteringskurs kommer även att erbjudas till nyarbetslösa ungdomar på frivillig basis och ses som en uppsökande verksamhet, orienteringskurs bekostas av Viadidakt. Ungdomsprojektet Palladium kommer att flyttas till Ungdomstorget för att kunna samordna insatser och möjliggöra möten för olika ungdomsgrupper. Uppdraget till ungdomstorget är också att ta fram nya koncept för arbetslösa ungdomar där nytänkande och samarbete med omgivande samhället för att nå resultat, är ledorden. 3. Ungdomspraktik till vidare studier. En viktig pusselbit för ungdomarna är att få arbetslivserfarenhet och skapa kontakter med arbetslivet. Fokus i praktiken är att motivera ungdomarna till vidare studier. I samarbete med kommunens förvaltningar kan 150 ungdomar få en praktikplats på 3-6 månader genom arbetsförmedlingens program Lyft. Praktiken ska ledas av handledare där handledarkostnaden fördelas på kommunerna och arbetsförmedlingen. Varje förvaltning får i uppdrag att ta emot ungdomspraktikanter utifrån procentuell fördelning. Annan fördelning kan bli aktuell om någon förvaltning tar emot fler praktikanter än tilldelat. Viadidakt arbetsmarknad samordnar placeringen och kontakten med arbetsförmedlingen, ungdomarna och handledaren. En dag/vecka ska alla ungdomarna delta i aktiviteter såsom studie- och yrkesvägledning, coachning, träffa företag och arbetstagarorganisationer och jobbsökande verksamhet. Denna dag ansvarar Viadidakt och arbetsförmedlingen för och aktiviteterna kommer att genomföras på ungdomstorget. För att kunna handlägga och coacha ungdomarna anställs ytterligare en arbetsmarknadscoach inom Viadidakt till hösten. 4. Lärlingsutbildning inom vuxenutbildning ska utvecklas under hösten. 5. Samverkan och erfarenhetsutbyte ska ske med andra kommuner och organisationer. För att lära av de olika satsningarna och kunna sprida erfarenheter inför framtiden kommer verksamheten att följas upp och utvärderas från start av en extern aktör. Möjligheter att söka projektmedel för fortsatta insatser ska också ses över.

3 Arbetslösa nyanlända flyktingar och invandrare Utgångspunkter: Utöka kontakten med arbetslivet för nyanlända flyktingar och invandrare Utveckla det svenska språket Ökad erfarenhet av svenska arbetsliv Använda de anställningsstöd som finns för en längre anställning Fler flyktingar och invandrare till arbete. Validera kompetenser och på så sätt höja anställningsbarheten Förslag till insatser 1. Alla förvaltningar har fasta språkpraktikplatser utifrån antalet anställda på förvaltningen, totalt 30 platser i Katrineholms kommun. 2. Avstampsjobb inrättas där Viadidakt bekostar mellanskillnaden för under 2010 när flyktingen/invandrare får ett nystart- eller instegsjobb inom kommunens förvaltningar via sin språkpraktikplats. 3. Utveckla OCN (Open College Network) som kvalitetsäkra praktikplatser och kan höja anställningsbarheten. Ett verktyg för att bevisa verkliga kompetenser/färdigheter både för arbete och studier. Budget Katrineholms kommun - ungdomar Aktivitet Extra medel Viadidakts egna budgeterade medel 300 feriearbetsplatser tkr tkr Framtidsboxen 75 tkr Samordnare 9 mån 400 tkr Extern finansiering Lokalkostnad 6 mån 200 tkr Palladium 200 tkr Vägledare 50 % 6 mån 150 t kr 2 Ungdomsinformatörer 200 t kr med nystartsjobb 6 mån Särskilda insatser 500 tkr Handledare för praktikplatser 8-9 st 6 mån tkr AF 900 tkr Handläggare Viadidakt 100 % 6 mån (delas med Vingåker) 200 tkr Samordnas med Viadidakt arbetsmarknad Aktiviteter inom LYFT, Ungdomsseminarium 425 tkr I samverkan med AF Extern utvärdering 200 tkr Projektansökan 100 tkr SUMMA tkr tkr tkr

4 Katrineholms kommun invandrare Aktiviteter Extra medel Extern finansisering Ca Avstampsjobb i 6 månader 1000tkr Särskilda anställningsformer med statligt stöd Utveckla och kvalitetssäkra språkoch arbetspraktikplatser via OCN SUMMA 200 tkr Eventuell samverkan med Flens kommun och Länsstyrelsen tkr Del 2: Insatser för arbetslösa ungdomar i Vingåker Kommunfullmäktige i Vingåkers kommun beslutade i Budget för 2010 och flerårsplan att avsätta 1 milj kronor till att sysselsätta ungdomar genom lärlingsplatser, feriearbete och praktik. Medlen fördelades till kommunledningsförvaltningen i Vingåker. Viadidakt har tillsammans med förvaltningschefsgruppen i Vingåker diskuterat insatser för arbetslösa ungdomar. Utgångspunkter: Många av ungdomarna har inte ett fullständigt gymnasiebetyg Många ungdomar riskerar att hamna i ett utanförskap Katrineholm och Vingåkers kommuner behöver höja utbildningsnivån Samverkan mellan utbildning, arbetsförmedling och socialtjänsten kring ungdomar behöver öka Samverkan mellan de olika projekt riktade till ungdomar behöver öka Hur når vi målgruppen? Fler ungdomar till arbete eller studier Möten med arbetsmarknadens parter och ungdomar behöver öka Förslag till insatser 1. Utökat antal platser för feriearbete 2. Ungdomstorg 3. Ungdomspraktik till vidare studier 4. Lärlingsutbildning inom vuxenutbildningen 4. Regional samverkan kring insatser 1. Utökat antal platser för feriearbeten. Detta är ett tydligt direktiv och arbetet med att ta fram fler feriearbetsplatser är igång. En nyhet är att 15 ungdomar kommer att erbjudas ett feriearbete kring inflytande, ledarskap och entreprenörskap ett samarbete med Framtidsboxen.

5 2. Ungdomstorget En mötesplats för arbetslösa ungdomar där olika aktiviteter kommer att erbjudas. En samordnare för ungdomsinsatser är anställd och ska hålla ihop verksamheten på ungdomstorget. Även en studie- och yrkesvägledare kommer att anställas 50% som ska inriktas till ungdomar. Arbetsförmedlare kommer att finnas på plats flera dagar i veckan. De ungdomar som ingår i ungdomsgarantin kommer att få delta i en motivationshöjande orienteringskurs. Denna aktivitet kommer att samordnas med arbetsförmedlingen. Orienteringskurs kommer även att erbjudas till nyarbetslösa ungdomar på frivillig basis och ses som en uppsökande verksamhet, orienteringskursen bekostas av Viadidakt. Ungdomsprojektet Palladium kommer att flyttas till Ungdomstorget för att kunna samordna insatser och möjliggöra möten för olika ungdomsgrupper. Uppdraget till ungdomstorget är också att ta fram nya koncept för arbetslösa ungdomar där nytänkande och samarbete med omgivande samhället för att nå resultat, är ledorden. 3. Ungdomspraktik till vidare studier. En viktig pusselbit för ungdomarna är att få arbetslivserfarenhet och skapa kontakter med arbetslivet. Fokus i ungdomspraktiken är att motivera ungdomarna till vidare studier. I samarbete med kommunens förvaltningar kan 60 ungdomar få en praktikplats på 3-6 månader genom arbetsförmedlingens program Lyft. Praktiken ska ledas av handledare där handledarkostnaden fördelas på kommunen och arbetsförmedlingen. Viadidakt arbetsmarknad samordnar placeringen och kontakten med arbetsförmedlingen, ungdomarna och handledaren. En dag/vecka ska alla ungdomarna delta i aktiviteter såsom studie- och yrkesvägledning, coachning, träffa företag och arbetstagarorganisationer och jobbsökande verksamhet. Denna dag ansvarar Viadidakt och arbetsförmedlingen för och aktiviteterna kommer att genomföras på Åbrogården. För att kunna handlägga och coacha ungdomarna anställs ytterligare en arbetsmarknadscoach inom Viadidakt till hösten. 4. Lärlingsutbildning inom vuxenutbildning ska utvecklas under hösten. 5. Samverkan och erfarenhetsutbyte ska ske med andra kommuner och organisationer. För att lära av de olika satsningarna och kunna sprida erfarenheter inför framtiden kommer verksamheten att följas upp och utvärderas från start av en extern aktör. Möjligheter att söka projektmedel för fortsatta insatser ska också ses över. Vingåkers kommun ungdomar Aktiviteter Extra medel Viadidakt egna budgeterade medel Feriearbetsplatser 250 tkr 340 tkr Framtidsboxen Handledare för praktikplatser 3 st i 8 mån Handläggare Viadidakt Extern finansiering 75 tkr 420 tkr Af 420 tkr 100 tkr Samordnas med Viadidakt

6 arbetsmarknad Aktiviteter inom LYFT 155 tkr I samverkan med AF SUMMA tkr 340 tkr 420 tkr

Rapport gällande Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm och Vingåker

Rapport gällande Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm och Vingåker Vår handläggare Datum Vår beteckning Helene Björkqvist 2011-02-14 VIAN/2010:8-654 Förvaltningschef 2011:74 1 (5) Rapport gällande Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm och Vingåker

Läs mer

Rapport gällande insatser för arbetslösa ungdomar i Katrineholm.

Rapport gällande insatser för arbetslösa ungdomar i Katrineholm. Dnr VIAN/2010:8-654 Vår handläggare Datum Vår beteckning Eva Gustafsson 2011-09-30 VIAN.s handling Chef Viadidakt, arbetsmarknad Ert datum Nr 26-2011 1 (4) Rapport gällande insatser för arbetslösa ungdomar

Läs mer

Viadidakt

Viadidakt Viadidakt 2010-04-27 1 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Åbrogården, Storgatan 22, Vingåker kl. 14.45 16.00 Egil Boräng(s) ordförande, Maria Pettersson (fp); Annika Wågenberg(s), Monica

Läs mer

Viadidaktnämnden. Verksamhetsberättelse

Viadidaktnämnden. Verksamhetsberättelse Viadidaktnämnden Ordförande: Berit Örtell (s) Förvaltningschef: Helene Björkqvist Sammanfattande verksamhetsbeskrivning Viadidaktnämnden, den gemensamma nämnden för vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad

Läs mer

Delårsrapport. Viadidakt

Delårsrapport. Viadidakt Delårsrapport Viadidakt 2011 Innehållsförteckning 1 Förvaltningsberättelse... 3 1.1 Finansiella mål och ekonomisk analys... 3 1.2 Framtiden... 3 2 Verksamhetsområden... 5 2.1 Samhällsutveckling... 5 2.2

Läs mer

Välkommen till Friggagatan 5! Mercur öppenvård

Välkommen till Friggagatan 5! Mercur öppenvård Välkommen till Friggagatan 5! Mercur öppenvård Dagens innehåll Historia Verksamheter - Ungdomstorget - Duveholmsgymnasiet - #jagmed (projekt) - Ung KOMP (projekt) - Vinka IN (projekt) - Resurscenter -

Läs mer

Stora salen, Åbrogården, Storgatan 55 i Vingåker Kaffe serveras från kl

Stora salen, Åbrogården, Storgatan 55 i Vingåker Kaffe serveras från kl KALLELSE Datum VIADIDAKT 2010-10-21 Sammanträdande organ Viadidaktnämnden Tid 2010-10-28 kl. 16.00 Plats Stora salen, Åbrogården, Storgatan 55 i Vingåker Kaffe serveras från kl. 15.30. Sid Information

Läs mer

KALLELSE Datum Viadidaktnämnden VIAN Tid kl. 16 Plats

KALLELSE Datum Viadidaktnämnden VIAN Tid kl. 16 Plats VIADIDAKT KALLELSE Datum 2010-09-17 Sammanträdande organ Viadidaktnämnden VIAN Tid 2010-09-023 kl. 16 lats Hörsalen, Kulturhuset Ängeln, Katrineholm Före sammanträdet serveras eftermiddagskaffe. Samling

Läs mer

Motion om arbetsmarknadspolitiken

Motion om arbetsmarknadspolitiken 2007-10-29 238 509 Kommunstyrelsen 2008-10-13 218 380 Arbets- och personalutskottet 2008-09-29 196 476 Dnr 07.677-008 oktkf54 Motion om arbetsmarknadspolitiken Ärendebeskrivning Börje Lööw, för vänsterpartiet,

Läs mer

Sammanträdande organ. Tid kl. 09:00 Plats. Viadidaktnämnden. Åbrogården, Vingåker

Sammanträdande organ. Tid kl. 09:00 Plats. Viadidaktnämnden. Åbrogården, Vingåker 1 KALLELSE VIADIDAKT 2017-11-06 Sammanträdande organ Viadidaktnämnden Tid 2017-11-13 kl. 09:00 Plats Åbrogården, Vingåker Ärende Beteckning 1. Upprop 2. Val av justerare 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 3.0

Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 3.0 Kommunstyrelsens handling nr 7/2015 Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 3.0 Godkänd av kommunstyrelsen 2015-02-25, 39 2 (8) Innehållsförteckning Bakgrund 3 Syfte och mål med projektet 3 Omfattning och

Läs mer

Delårsrapport för Viadidakt 2011

Delårsrapport för Viadidakt 2011 Delårsrapport för Viadidakt 2011 Dnr VIAN/2011:24-041 Beslutad i Viadidaktnämnden 2011-09-20 Dokumentplacering: g:\ekonomi\delårsrapporter\2011\delårsrapport 2011.docx Innehållsförteckning Delårsrapport

Läs mer

Lokal överenskommelse

Lokal överenskommelse Reviderad 2017-12-20 Lokal överenskommelse Samverkan mellan Arbetsförmedlingen och Hässleholms kommun gällande alla unga i åldern 16 till 24 år, som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta.

Läs mer

Projektplan Integrationsstrategi

Projektplan Integrationsstrategi Projektplan Integrationsstrategi Bakgrund Kommunfullmäktige tog i samband med målarbetet 2011 ett beslut om under 2012 arbeta fram en strategi för integration. Uppdraget riktades till kommunstyrelsen,

Läs mer

Delårsrapport Kompetens- och arbetslivsnämnden. Uppföljning Juni 2012

Delårsrapport Kompetens- och arbetslivsnämnden. Uppföljning Juni 2012 Delårsrapport 2012 Kompetens- och arbetslivsnämnden Uppföljning Juni 2012 Nämndens ordförande Förvaltningschef Ingvor Bergman Katarina Andersson Innehållsförteckning SAMMANFATTNING...2 UPPFÖLJNING AV MÅL

Läs mer

KS Ärende 15. Från etablering till anställning

KS Ärende 15. Från etablering till anställning KS Ärende 15 Från etablering till anställning Tjänsteskrivelse 2013-11-21 Handläggare: Stefan Larsson KS 2013.0330 Kommunstyrelsen Från etablering till anställning Sammanfattning Arbetsförmedlingen har

Läs mer

Fastställande av dagordning Utsänd och föreslagen dagordning godkändes.

Fastställande av dagordning Utsänd och föreslagen dagordning godkändes. VIADIDAKTNÄMNDEN 2012-03-14 7 2 Fastställande av dagordning Utsänd och föreslagen dagordning godkändes. VIADIDAKTNÄMNDEN 2012-03-14 8 3 Information Aktuellt från verksamheterna Projekt Egenkraft Thomas

Läs mer

Lokal överenskommelse

Lokal överenskommelse Lokal överenskommelse Parter Melleruds Kommun 212000-1488 Arbetsförmedlingen Vänersborg/Mellerud 202100-2114 Syfte Att genom samarbete, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Läs mer

1(8) Riktlinjer för arbetsmarknadspolitiska insatser. Styrdokument

1(8) Riktlinjer för arbetsmarknadspolitiska insatser. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinjer Beslutad av Kommunfullmäktige Dokumentansvarig Sektionschef AME Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning...4 Inledning...4 Lagstiftning

Läs mer

Reglemente för Viadidaktnämnden

Reglemente för Viadidaktnämnden Styrdokument Reglemente för Viadidaktnämnden Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 1.11) Senast reviderad av kommunfullmäktige, 136 Gäller från och med 2019-01-01 2 (8) Vår handläggare Beslutshistorik

Läs mer

KALLELSE Datum Viadidaktnämnden VIAN Tid kl. 16 Plats

KALLELSE Datum Viadidaktnämnden VIAN Tid kl. 16 Plats VIADIDAKT KALLELSE Datum 2010-08-20 Sammanträdande organ Viadidaktnämnden VIAN Tid 2010-09-02 kl. 16 Plats KTS-salen, Drottninggatan 18, Katrineholm Före sammanträdet serveras eftermiddagskaffe. Samling

Läs mer

Ledningsgruppen för TKS arbetar med att utveckla ett centrum för teknisk kompetens i samverkan.

Ledningsgruppen för TKS arbetar med att utveckla ett centrum för teknisk kompetens i samverkan. Verksamhetsberättelse Viadidaktnämnden Ordförande: Berit Örtell (s) Förvaltningschef: Helene Björkqvist Sammanfattande verksamhetsbeskrivning Viadidaktnämnden, den gemensamma nämnden för vuxenutbildning,

Läs mer

Viadidaktnämndens övergripande planering med budget 2010 och plan

Viadidaktnämndens övergripande planering med budget 2010 och plan 1 (9) VIADIDAKT FÖRVALTNINGSKANSLIET Datum Viadidaktnämndens övergripande planering med budget 2010 och plan 2011-2012 Nämndens totala kostnader/intäkter (kostnader och intäkter +) Intäkter 34 021 18 393

Läs mer

Insatser, information och vägledning. Intern och extern samverkan och utvärdering av insatser. Långsiktig, hållbar och strategisk planering

Insatser, information och vägledning. Intern och extern samverkan och utvärdering av insatser. Långsiktig, hållbar och strategisk planering KSF Integration KSF Integration Samverkan med civilsamhället Överenskommelser Administrativt stöd Lokala mötesplatser -Kvinnogrupp - Café Samverkan med civilsamhället Intern och extern samverkan och utvärdering

Läs mer

Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete

Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete UPPLANDS VÄSBY KOMMUN OCH ARBETSFÖRMEDLINGEN Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet SWECO STRATEGY Innehåll 1. Beskrivning av befintlig verksamhet...

Läs mer

Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 2009

Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 2009 Vår handläggare Bilaga 1 NYCKELTAL 29 Datum Vår beteckning Marie Esbjörnsson 21-2- 29 Alla nyckeltal.doc Kvalitetsstrateg Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 29 Vuxenutbildning (grundläggande, gymnasial

Läs mer

Nyanländas företagande

Nyanländas företagande Enskild motion MP1608 Motion till riksdagen 2018/19:1398 av Maria Ferm m.fl. (MP) Nyanländas företagande Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att utreda

Läs mer

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20 Kommittédirektiv Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20 Beslut vid regeringssammanträde den 16 februari 2017 Utökning och förlängning av uppdraget Regeringen beslutade

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Familjenämndens utskott för gymnasie-, vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsfrågor Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: torsdagen den 5 februari 2015 kl. 08.00 Plats: Svea Hund i

Läs mer

Alla parter i Lokala Samverkans Gruppen (LSG) Katrineholm/ Vingåker står bakom förslaget

Alla parter i Lokala Samverkans Gruppen (LSG) Katrineholm/ Vingåker står bakom förslaget Förslag avseende utveckling av modell för samverkan för individer 16-29 år med särskilda behov 2014-02-28 Alla parter i Lokala Samverkans Gruppen (LSG) Katrineholm/ Vingåker står bakom förslaget 1 Innehållsförteckning

Läs mer

Jobbtorg Strängnäs. Jobbtorgets uppdrag ska omfatta

Jobbtorg Strängnäs. Jobbtorgets uppdrag ska omfatta Jobbtorg Strängnäs Jobbtorg Strängnäs är en satsning på ett integrerat samarbete mellan arbetsmarknadsåtgärder, ekonomiskt bistånd och arbetsförmedlingen. Ett nära samarbete ska också finnas med gymnasieutbildning,

Läs mer

Lättare för unga att få jobb

Lättare för unga att få jobb Socialdemokraterna Skara 2010-09-08 Lättare för unga att få jobb - Ett vallöfte från Socialdemokraterna i Skara Innehållsförteckning I Skara ska alla unga erbjudas jobb eller utbildning... 3 2 miljoner

Läs mer

Riktlinjer för Arbetsmarknadsenhetens insatser

Riktlinjer för Arbetsmarknadsenhetens insatser Riktlinjer för Arbetsmarknadsenhetens insatser i Nordanstigs kommun Dokumentnamn Riktlinjer för arbetsmarknadsenhetens insatser Reviderad datum Dokumentansvarig Verksamhetschef Social omsorg Fastställd

Läs mer

Stöd för att anställa kompetensen

Stöd för att anställa kompetensen Stöd för att anställa kompetensen Många utrikes födda har en kompetens som är direkt användbar på arbetsmarknaden. Ändå kan det behövas stöd för att underlätta anställningen. Nedan finns en översikt över

Läs mer

Viadidakt

Viadidakt Viadidakt 2010-02-16 1 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagande KTS-salen, Drottninggatan 18. Katrineholm kl. 9.30 11.00 Berit Örtell, ordförande(s); Egil Boräng(s),

Läs mer

KIRUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KOMMUNSTYRELSEN

KIRUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KOMMUNSTYRELSEN KOMMUNSTYRELSEN 2012-08-27 16 211 2012.0043 750 INFORMATIONS- OCH UPPFÖLJNINGSANSVAR FÖR UNGDOMAR 16-20 ÅR Au 120312 Föreligger skrivelse 2012-03-06 från kommunkontoret av vilket framgår att med anledning

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan. mm/194 säffle/rev ök 2016/bilaga 3 (2016).

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan.   mm/194 säffle/rev ök 2016/bilaga 3 (2016). 1(9) Bilaga 3 Verksamhet i samverkan http://rkdhs-kom/yta/a_2014_06/kommunmapp mm/194 säffle/rev ök 2016/bilaga 3 (2016).docx SÄFFLE KOMMUN Postadress Säffle kommun 661 80 Säffle Besöksadress Kanaltorget

Läs mer

Samverkansnämnd arbetsmarknad

Samverkansnämnd arbetsmarknad Plats och tid Beslutande Ledamöter Tranemo kommun Onsdagen 24 Maj 2017 kl. 10.15 11.35, Forumsalen, Tranemo Tony Hansen (S), ordförande, 15-22 Crister Persson (C), 15-22 Ledamöter Svenljunga kommun Johan

Läs mer

Ungdomssatsning på utbildning i Luleå

Ungdomssatsning på utbildning i Luleå Kommunstyrelsen 2009-12-07 233 607 Arbets- och personalutskottet 2009-11-16 245 531 Dnr 09.672-613 deckf14 Ungdomssatsning på utbildning i Luleå Bilaga: Sammanställning över kurser Ärendebeskrivning I

Läs mer

Ungdomsprojekt i praktiken

Ungdomsprojekt i praktiken Ungdomsprojekt 2013 200 i praktiken Projektbeskrivning, Matchning för arbetspraktik till arbetslösa ungdomar och till funktionshindrade ungdomar med särskilda behov i Vaggeryds kommun. 2(7) Bakgrund Ungdomsarbetslösheten

Läs mer

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN IDENTIFIERADE BEHOV Kartläggningen har gett en bild över målgruppens sammansättning. Gruppen nyanlända ungdomar behöver vi kartlägga ytterligare inom ramen

Läs mer

Åmåls kommun. Kommunala aktivitetsansvaret KAA Studiecoach Jobbcentrum... 3

Åmåls kommun. Kommunala aktivitetsansvaret KAA Studiecoach Jobbcentrum... 3 Brev Lokal överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Åmåls kommun i Åmåls kommun Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Åmåls kommun och Arbetsförmedlingen i Åmål har identifierat verksamheter samt behov

Läs mer

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 LSG Västra Sörmland Mars 2019 1. Bakgrund Under arbetet i Vinka IN (som delvis finansieras

Läs mer

HÖSTBUDGET. Statssekreterare Annica Dahl

HÖSTBUDGET. Statssekreterare Annica Dahl HÖSTBUDGET 2018 Statssekreterare Annica Dahl 2017-09-28 1 Underskott har vänts till tydliga överskott i finanserna Finansiellt sparande, konsoliderad offentlig sektor Miljarder kronor Regeringsskifte 109

Läs mer

REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET Lokal samverkan mellan kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg samt Arbetsförmedlingen Version 1:1

REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET Lokal samverkan mellan kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg samt Arbetsförmedlingen Version 1:1 Bilaga 2 REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET Lokal samverkan mellan kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg samt Arbetsförmedlingen Version 1:1 Befintlig verksamhet Befintlig verksamhet/samarbete

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan Arbetsmarknadsenheten

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan Arbetsmarknadsenheten Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Hemsida: www.dalsed.se E-post: magnus.akesson@dalsed.se 1 Innehåll Samverkan... 3 Arbetsbeskrivning i samverkan... 3 Samverkan/Förebyggande... 4 Tänkbara mål i fortsatt

Läs mer

Viadidakt

Viadidakt Viadidakt 2009-02-26 1 Plats och tid Beslutande KTS-salen, Drottninggatan 18. Katrineholm kl. 16.00 18.30 Berit Örtell, ordförande(s); Egil Boräng, 1:e vice ordförande(s); Maria Pettersson, 2:e vice ordförande(fp);

Läs mer

Katrineholms kommun. Insatser för att minska ungdomsarbetslösheten i. Ordförandens förslag til beslut. Ärendebeskrivning. Handläggare: Karin Ryter

Katrineholms kommun. Insatser för att minska ungdomsarbetslösheten i. Ordförandens förslag til beslut. Ärendebeskrivning. Handläggare: Karin Ryter Dm KS/201O: 183-654 Handläggare: Karin Ryter Insatser för att minska ungdomsarbetslösheten i Katrineholms kommun Ordförandens förslag til beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfllmäktige besluta att bevilja

Läs mer

Thomas Selig (V) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Thomas Selig (V) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag VIADIDAKTNÄMNDEN 2018-09-25 1 Plats och tid Stora Salen, Åbrogården, kl. 09:00-10:00 Beslutande Gunilla Magnusson (S) ordförande, Marion Ståhl (S) 1:e vice ordförande, Thomas Selig (V) 2:e vice ordförande,

Läs mer

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet En redovisning av den verksamhet som bedrivits innan överenskommelsen tecknas. Inledning Inom Arbetsförmedlingen och kommunen finns en rad verksamheter och

Läs mer

Viadidaktnämndens åtagande inför plan med budget 2012-2014

Viadidaktnämndens åtagande inför plan med budget 2012-2014 VIANs handling 21-2011 BUDGET 2012-2014 1 (9) VIAN/2011:21-042 2011-08-25 Viadidaktnämndens åtagande inför plan med budget 2012-2014 A. Verksamhetsbeskrivning 1. Syfte och ansvarsområden Viadidaktnämnden

Läs mer

Arbetsförmedlingen Vaggeryds kommun Samordningsförbundet Södra Vätterbygden Sparbanksstiftelsen Alfa

Arbetsförmedlingen Vaggeryds kommun Samordningsförbundet Södra Vätterbygden Sparbanksstiftelsen Alfa 20150331 200 Arbetsförmedlingen Vaggeryds kommun Samordningsförbundet Södra Vätterbygden Sparbanksstiftelsen Alfa 200 i praktiken 12mån-rapport för perioden 2014-02-01 tom 2015-01-31 Projekt för matchning

Läs mer

Viadidaktnämnden

Viadidaktnämnden Viadidaktnämnden 2010-06-08 1 Plats och tid Bäckstugan, Julita Gård 2010-06-08 kl. 15.00 16.40 Beslutande Berit Örtell (s) ordförande; Egil Boräng (s); Maria Pettersson (fp); Gunilla Magnusson(s); Annika

Läs mer

Vi rustar människor för arbete/studier

Vi rustar människor för arbete/studier Vi rustar människor för arbete/studier 2 Masugnen är Lindesberg kommuns lärcentrum och fungerar som mötesplats, mäklare och motor - för arbetsliv och lärande, där finns vi på Arbetsmarknadsenheten, AME.

Läs mer

Vad gör de 1 år senare?

Vad gör de 1 år senare? Vad gör de år senare? En uppföljning av hur många deltagare som gått vidare till arbete eller studier år efter avslutad arbetsmarknadsåtgärd. Undersökningsperiod hösten 005 samt våren 006 Ett samarbete

Läs mer

Ung delaktighet i Skåne

Ung delaktighet i Skåne Ung delaktighet i Skåne - dokumentation av workshop 2012-09-27 i Eslöv (Medborgarhuset) om arbete Sammanfattning och förslag Efter att ca 15 unga och 15 vuxna under en dag diskuterat kring frågeställningen

Läs mer

En snabbare väg till. jobb.

En snabbare väg till. jobb. En snabbare väg till jobb. Samhälls- byggande. På riktigt. På TalangAkademin drivs vi av tron på att människor vill vara delaktiga. Att de allra flesta av oss vill bidra till samhället vi lever i med vår

Läs mer

Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 2009

Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 2009 NYCKELTAL 29 Datum Vår handläggare Vår beteckning Marie Esbjörnsson 21-2- 29 Alla nyckeltal.doc Kvalitetsstrateg Bilaga 1 Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 29 Vuxenutbildning (grundläggande, gymnasial

Läs mer

Bokslut 2011. Viadidaktnämnden

Bokslut 2011. Viadidaktnämnden Bokslut 2011 Viadidaktnämnden Innehållsförteckning 1 Förvaltningsberättelse... 3 1.1 Ekonomisk översikt och finansiell analys... 3 1.2 Personal... 3 1.3 Framtiden... 6 1.4 Samhällsutveckling... 6 1.5 Fritid

Läs mer

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker Förslag till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA KFV Bakgrund TUNA (Träning, Utveckling Nära Arbetslivet) Eskilstuna är en samverkan mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Eskilstuna

Läs mer

Fler i arbete, snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd

Fler i arbete, snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd Tjänsteskrivelse 1 (5) Anne Hallberg 2018-05-22 Dnr KS 2018-510 Kommunstyrelsen Fler i arbete, snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd Förslag till beslut 1. Utreda och återkomma

Läs mer

Uppdrag gränsdragning av arbetsmarknadsinsatser och försörjningsstöd

Uppdrag gränsdragning av arbetsmarknadsinsatser och försörjningsstöd UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2013-08-20 Socialnämnden 161 Uppdrag gränsdragning av arbetsmarknadsinsatser och försörjningsstöd Dnr SN 2013/0448 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad 2013-08-09 Slutrapport

Läs mer

Begäran om pengar för extra arbetsmarknadspolitiska insatser för ungdomar under 2016

Begäran om pengar för extra arbetsmarknadspolitiska insatser för ungdomar under 2016 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2015-12-17 12 (xx) Dnr SN 2015/251 Begäran om pengar för extra arbetsmarknadspolitiska insatser för ungdomar under 2016 Sammanfattning Arbetslösheten bland

Läs mer

Praktik. Lättläst svenska

Praktik. Lättläst svenska Lättläst svenska Praktik Om du behöver stärka dina möjligheter att få ett arbete kan du i vissa fall få praktik på ett företag. Det finns fyra olika typer av praktik som du kan få genom oss på Arbetsförmedlingen:

Läs mer

Katrineholms och Vingåkers kommuner

Katrineholms och Vingåkers kommuner www.pwc.se Integration och självförsörjning Katrineholms och Vingåkers kommuner Revisionsrapport april 2016 Revisionsfråga Säkerställer styrelsen och nämnderna att verksamheten är ändamålsenlig utifrån

Läs mer

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm,

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm, Nuläge och måluppfyllelse 2016 Hässleholm, 2016-12-19 2016-10-13 fanns det totalt 5378 ungdomar mellan 16-24 år folkbokförda i Hässleholms kommun, vilket är en minskning med 118 personer jämfört med samma

Läs mer

Ansökan om utvecklingsmedel

Ansökan om utvecklingsmedel 1 (5) Handläggare: Gunilla Ericsson 2013-10-23 GN 2013.0176 Gymnasienämnden Kommunstyrelsen Karlskoga Ansökan om utvecklingsmedel Sammanfattning Gymnasienämnden ansöker om utvecklingsmedel hos kommunstyrelsen

Läs mer

Bokslut 2010. Viadidaktnämnden

Bokslut 2010. Viadidaktnämnden Bokslut 2010 Viadidaktnämnden 1 (18) Ekonomiskt resultat för Viadidaktnämnden 2010... 2 Budgetavvikelse... 2 Sammanfattning av årets verksamhet... 2 Väsentliga händelser under året... 3 Personalbokslut...

Läs mer

Utvecklingsförvaltningen. Arbetscentrum. Enhetsplan 2008

Utvecklingsförvaltningen. Arbetscentrum. Enhetsplan 2008 Utvecklingsförvaltningen Arbetscentrum Enhetsplan 2008 Enhetssplan för Arbetscentrum 2008 Syfte Arbetscentrum består av två enheter, Invandrar/SFI-enheten, Arbetsmarknadsenheten. Arbetscentrum arbete syftar

Läs mer

Utsänd dagordning godkänns och fastställs.

Utsänd dagordning godkänns och fastställs. Viadidaktnämnden 2015-08-21 2 21 Fastställande av dagordning Utsänd dagordning godkänns och fastställs. Viadidaktnämnden 2015-08-21 3 22 Tema - Vinka in Vid dagens sammanträde informerar utvecklingsledare

Läs mer

Handlingsplan för Uppsala kommuns arbetsmarknadspolitik Ett aktiverande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om

Handlingsplan för Uppsala kommuns arbetsmarknadspolitik Ett aktiverande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om Handlingsplan för Uppsala kommuns arbetsmarknadspolitik 2018 2022 Ett aktiverande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om 2017-11-14 Dokumentnamn Fastställd av Gäller från Sida Handlingsplan för

Läs mer

Motion om kommunala traineetjänster för bättre integration

Motion om kommunala traineetjänster för bättre integration 2007-01-29 20 39 Kommunstyrelsen 2008-02-11 38 95 Arbets- och personalutskottet 2008-01-28 16 38 Dnr 07.13-008 jankf16 Motion om kommunala traineetjänster för bättre integration Ärendebeskrivning Camilla

Läs mer

Slutrapport. 1. Sammanfattning. Projektperiod: 090201-111231. Projektnamn: Projekt Palladium Diarienr: 2008-3020373

Slutrapport. 1. Sammanfattning. Projektperiod: 090201-111231. Projektnamn: Projekt Palladium Diarienr: 2008-3020373 PK 2010-6 Slutrapport Projektnamn: Projekt Palladium Diarienr: 2008-3020373 Projektperiod: 090201-111231 1. Sammanfattning Ungdomsprojektet Palladium är ett samverkansprojekt mellan Katrineholms och Vingåkers

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Kramfors

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Kramfors Ansökan om medel från Samordningsförbundet Kramfors Namn på Projektet Nytänk Bakgrund Kramfors Kommun har åtagit sig att ta emot ca 60 kvotflyktingar/år. Fr.o.m. deras ankomst till Kramfors startar processen

Läs mer

Företagarna. DUA delegationen för unga till arbete ett regeringsuppdrag

Företagarna. DUA delegationen för unga till arbete ett regeringsuppdrag DUA delegationen för unga till arbete ett regeringsuppdrag Varför finns DUA? Många unga är arbetslösa (17 % Västernorrland 12 % riket). En stor del av gruppen har inte fullständig gymnasieutbildning (24%

Läs mer

Kartläggning av befintliga verksamheter

Kartläggning av befintliga verksamheter Bilaga 2 Kartläggning av befintliga verksamheter Särskilda medel Utifrån att Mönsterås kommun hade en oproportionerligt hög ungdomsarbetslöshet år 2013, så beslutade kommunstyrelsen 1 att år 2014 avsätta

Läs mer

Jobbtorg för unga. Thomas Lundberg. utvecklingschef

Jobbtorg för unga. Thomas Lundberg. utvecklingschef Arbetsmarknadsförvaltningen Utvecklings- och utredningsstaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2015-05-07 Handläggare Linda Truvered Telefon: 08-508 35 804 Till Arbetsmarknadsnämnden den 19 maj 2015 Ärende

Läs mer

Motion gällande utökningsmöjligheten av administrativ personal på de olika skolorna i kommunen, yttrande (KS/2011:46-034)

Motion gällande utökningsmöjligheten av administrativ personal på de olika skolorna i kommunen, yttrande (KS/2011:46-034) KF 17 c:1 KF 17 c:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE Utbildningskontoret Dnr BUN/2011:62-034 Administration 2011-04-26 1/2 Handläggare Helena Ekström Tel. 0152-293 69 KF 17 c:3 Motion gällande utökningsmöjligheten av

Läs mer

Hur kan vi använda socialfonden som ett strategiskt instrument för regional tillväxt och sysselsättning?

Hur kan vi använda socialfonden som ett strategiskt instrument för regional tillväxt och sysselsättning? Hur kan vi använda socialfonden som ett strategiskt instrument för regional tillväxt och sysselsättning? Erfarenheter Socialfonden 2007-2013 - Goda resultat på deltagarnivå - Mindre goda resultat på organisations-

Läs mer

Christina Simonsen, Katrineholm och Anita Blidh, Vingåker. Tisdag 25 juni 2013 kl i Kullbergska huset, Bievägen 1B, Katrineholm.

Christina Simonsen, Katrineholm och Anita Blidh, Vingåker. Tisdag 25 juni 2013 kl i Kullbergska huset, Bievägen 1B, Katrineholm. VIADIDAKTNÄMNDEN 2013-06-17 1 Plats och tid Åbrogården, Storgatan 55, Vingåker, måndag 17 juni 2013 Beslutande Beslutande ersättare Gunilla Magnusson (s) ordförande; Håkan Persson (s) 1:e vice ordförande;

Läs mer

När det gäller SFI har staden som mål att minst 30 % av de studerande ska uppnå godkänt betyg i SFI inom ett år.

När det gäller SFI har staden som mål att minst 30 % av de studerande ska uppnå godkänt betyg i SFI inom ett år. SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN ARBETSMARKNADSAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SAN 2009-03-19 SID 1 (5) 2009-02-12 Handläggare: Karin Eriksson Bech Telefon: 08 508 25 468 Till Socialtjänst- och

Läs mer

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Ärendelista Vux 7/2017 Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Datum: 2017-06-01 Klockan: 13:30 ca 17.00 Plats: Rosängen, lokal Inspiratören, Sommarrovägen 20 1 Protokolljusterare, kallelse och föredragningslista

Läs mer

Ett hållbart Örebro Vänsterpartiets och socialdemokraternas budget för Vuxenutbildnings och arbetsmarknadsnämnden 2009

Ett hållbart Örebro Vänsterpartiets och socialdemokraternas budget för Vuxenutbildnings och arbetsmarknadsnämnden 2009 Ett hållbart Örebro Vänsterpartiets och socialdemokraternas budget för Vuxenutbildnings och arbetsmarknadsnämnden 2009 Ett hållbart Örebro - Vänsterpartiets och socialdemokraternas förslag till budget

Läs mer

Ett vägledningscentrum i samverkan

Ett vägledningscentrum i samverkan Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen Vuxenutbildningen Sofia Axelsson, 070-167 89 25 Datum 1 (7) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Ett

Läs mer

22 550(+nattv.) 9 600 4 500 2 500 5 950 Ej spec summa. Ingen ansökan inkommen. 100 000 21 000 Ja, ej spec summa Ja, ej spec summa, 50% tjänst

22 550(+nattv.) 9 600 4 500 2 500 5 950 Ej spec summa. Ingen ansökan inkommen. 100 000 21 000 Ja, ej spec summa Ja, ej spec summa, 50% tjänst Förslag till fördelning av föreningsbidrag år 2011, IFO/Omvårdnadsförvaltningen Sn Nykterhets- och Beslut 2010 Ansökan Förslag 1 övriga sociala 2011 Fördelning av hela budget föreningar (objektnr) RIA

Läs mer

Kommittédirektiv. Dialog med kommuner om flyktingmottagande. Dir. 2008:16. Beslut vid regeringssammanträde den 14 februari 2008.

Kommittédirektiv. Dialog med kommuner om flyktingmottagande. Dir. 2008:16. Beslut vid regeringssammanträde den 14 februari 2008. Kommittédirektiv Dialog med kommuner om flyktingmottagande Dir. 2008:16 Beslut vid regeringssammanträde den 14 februari 2008. Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare i form av en kontaktperson

Läs mer

Europeiska Socialfonden, april 2015

Europeiska Socialfonden, april 2015 Europeiska Socialfonden, april 2015 December 2014 Nationella programmet godkänns Januari 2015 Regionala och nationella handlingsplaner godkänns Januari 2015 Första utlysningarna öppnar (stort fokus på

Läs mer

Strategi för näringslivssamverkan

Strategi för näringslivssamverkan Strategi för näringslivssamverkan Arbetsmarknadsnämnden stockholm.se November 2016 Dnr AMN 2016-0365-01.01 3 (12) Innehåll 1 Bakgrund och syfte... 4 2 Övergripande mål... 5 3 Utgångspunkter... 5 3.1 Omvärldsbevakning...

Läs mer

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Parter Ljusnarsbergs kommun, organisationsnummer 212000-1959 Arbetsförmedlingen Lindesberg, organisationsnummer 201200-2114 Syfte Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt

Läs mer

Yttrande över remiss av motion (2016:13) av Stina Bengtsson (C) om ett starta eget-program för kvinnor i utanförskapsområden

Yttrande över remiss av motion (2016:13) av Stina Bengtsson (C) om ett starta eget-program för kvinnor i utanförskapsområden Arbetsmarknadsförvaltningen Utvecklings- och utredningsstaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-08-18 Handläggare Madeleine Duggin Telefon: 08-508 35 881 Till Arbetsmarknadsnämnden den 30 augusti 2016 Ärende

Läs mer

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm,

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm, Nuläge och måluppfyllelse 2017 Hässleholm, 2017-12-20 2017-10-13 fanns det totalt 5352 ungdomar mellan 16-24 år folkbokförda i Hässleholms kommun, vilket är en minskning med 26 personer jämfört med samma

Läs mer

Korta startsträckan! Så vill (S) skapa snabbare ingångar för unga. Skapad av Malin Appelgren

Korta startsträckan! Så vill (S) skapa snabbare ingångar för unga. Skapad av Malin Appelgren Korta startsträckan! Så vill (S) skapa snabbare ingångar för unga Skapad av Malin Appelgren Så ser ungas situation på arbetsmarknaden ut i Kronobergs län Januari 2010 I vecka 3 gick 2 226 ungdomar i Kronoberg

Läs mer

STÄRKTA INSATSER FÖR FLER I ARBETE. Den nya majoritetens jobbpolitik för Linköping 2015-2018.

STÄRKTA INSATSER FÖR FLER I ARBETE. Den nya majoritetens jobbpolitik för Linköping 2015-2018. STÄRKTA INSATSER FÖR FLER I ARBETE Den nya majoritetens jobbpolitik för Linköping 2015-2018. 2 Linköping är en stad med goda förutsättningar för utveckling och framsteg, där möjligheten att få arbete är

Läs mer

Kommittédirektiv. Större genomslag för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet på lokal nivå. Dir. 2014:157

Kommittédirektiv. Större genomslag för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet på lokal nivå. Dir. 2014:157 Kommittédirektiv Större genomslag för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet på lokal nivå Dir. 2014:157 Beslut vid regeringssammanträde den 18 december 2014 Sammanfattning En kommitté

Läs mer

Ungdomar utanför gymnasieskolan - ett förtydligat ansvar för stat och kommun - remiss från kommunstyrelsen

Ungdomar utanför gymnasieskolan - ett förtydligat ansvar för stat och kommun - remiss från kommunstyrelsen NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALTJÄNSTAVDELNIN GEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-03-27 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 08-508 09 277 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Ungdomar utanför gymnasieskolan

Läs mer

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3)

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3) Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3) Samverkan mellan Älmhults kommun och Arbetsförmedlingen i Älmhult Målgruppen unga i åldern 16-24 år som står utanför arbetsmarknaden är varierad med en

Läs mer

Personalutskottets sammanträde

Personalutskottets sammanträde -3, POU 2012-12-17 08:30 Kallelse till Personalutskottets sammanträde 2012-12-17 kl 08:30 i Lillsjön Förhinder till sammanträde anmäls till Lennart Wadensjö, tel 14 36 61, lennart.wadensjo@ostersund.se

Läs mer

Förstudien i Heby kommun sträcker sig från 1 oktober tom 31 dec 2014, finansiering 70% av Annci Åkerbloms lön.

Förstudien i Heby kommun sträcker sig från 1 oktober tom 31 dec 2014, finansiering 70% av Annci Åkerbloms lön. Redovisning förstudie Komhall Heby kommun Bakgrund till förstudien: I förstudiens kartläggning i att identifiera åtgärder/ insatser för att minska utanförskap från arbetsmarknad har komhall flera gånger

Läs mer

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG. 91 Dnr KS/2018:142. Finansiering av projekt Jobblabb - kompetensförsörjning i Östergötland

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG. 91 Dnr KS/2018:142. Finansiering av projekt Jobblabb - kompetensförsörjning i Östergötland Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-05-14 1 (3) Sida 91 Dnr KS/2018:142 Finansiering av projekt Jobblabb - kompetensförsörjning i Östergötland Bakgrund Dagens utbildnings-

Läs mer

BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan

BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan 1(5) BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Organisering och samverkan Den samverkande kommunen och Arbetsförmedlingen ska kartlägga alla unga 16-24 år som inte studerar eller arbetar i önskad

Läs mer