LÄRARHANDLEDNING LAGOMBRA: OBSTACLE COURSE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LÄRARHANDLEDNING LAGOMBRA: OBSTACLE COURSE"

Transkript

1 LÄRARHANDLEDNING LAGOMBRA: OBSTACLE COURSE 9 NOVEMBER-13 JANUARI GUSTAVSBERGS KONSTHALL

2 OM HANDLEDNINGSMATERIALET Handledningsmaterialet för utställningen Obstacle Course kan användas om du som lärare eller pedagog på egen hand vill besöka Gustavsbergs Konsthall med din grupp. Den kan även fungera som förberedelse inför eller reflektionsmaterial efter en guidad tur eller workshop. INNEHÅLL 2. Om handledningsmaterialet / innehåll 3. Gustavsbergs Konsthall / besöksinfo 4. Obstacle Course 5. Lagombra 6. Uppgift zooma 7. Uppgift konstruktion 8. Hitta ännu mer! Materialet vänder sig i första hand till årskurs 4 och uppåt, men kan även fungera som inspiration för yngre grupper. Handledningen innehåller introducerande frågeställningar kring konsthantverk, institutioner och om själva besöket på Gustavsbergs Konsthall. Därefter följer en kort text om den aktuella utställningen och sedan ett antal fördjupningar med förslag på uppgifter. Ett besök på Gustavsbergs Konsthall kan rymmas inom en mängd olika ämnen. Utifrån den aktuella utställningen kan allt från praktiskt arbete i bild eller slöjd till skrivuppgifter i svenska eller engelska utformas. Har ni specifika projekt eller teman ni arbetar med diskuterar vi gärna fram en strategi för att koppla konsthallsbesöket till ert aktuella arbete. Bild föregående sida: Lagombra Foto: Nille Svensson

3 GUSTAVSBERGS KONSTHALL Gör gruppen sitt första besök på en konsthall eller är de vana vid konsthallar och museum? Det kan vara bra att förbereda besöket med en diskussion kring vad en konsthall är för något utifrån de erfarenheter och upplevelser som finns i gruppen. Gustavsbergs Konsthall är Sveriges enda konsthall med specifik inriktning på samtida konsthantverk. Konsthallen öppnade sommaren 2007 och har på kort tid etablerat sig som en ledande och uppmärksammad scen för det svenska och internationella konsthantverket. Genom att visa ett brett spektrum av samtida konsthantverk i tematiska, gränsöverskridande och konstnärligt undersökande utställningar har konsthallen som målsättning att verka för ökad kunskap och dialog. Med förankring i de traditionella materialhantverken representerar Gustavsbergs Konsthall en öppen och tillåtande konsthantverksscen. Utställningsprogrammet omfattar konsthantverkets alla materialområden och presenterar aktuella verk från såväl internationellt erkända utövare som en yngre generation. Konsthallen producerar och visar mellan fem och åtta utställningar per år. Gustavsbergs Konsthall inryms i den anrika Gula Byggningen och omfattar byggnadens hela övre våningsplan. Diskussionsfrågor: Vad är en konsthall? Vad gör de som arbetar där? Hur skiljer sig en konsthall från ett museum? Vad är konsthantverk? Hur skiljer det sig från konst? BESÖKSINFORMATION Gustavsbergs Konsthall Odelbergs väg 9, Gustavsbergs Hamn Kostnadsfria workshops för skolor hösten 2012, fri entré Föranmälan för grupper krävs Öppettider: Tis-sön: 11:00-16:00 Hitta hit: Buss 474 från Slussen (restid ca 20 min) avstigning hållplats Farstaviken Kontakt och bokning: Hedvig Wiezell, pedagog hedvig.wiezell@gustavsbergskonsthall.se Bild: Gula byggningen, Gustavsbergs Konsthall.

4 GUSTAVSBERGS KONSTHALL SATELLIT LAGOMBRA: OBSTACLE COURSE Anders Jakobsen/Lagombra har myntat begreppet radikalslöjd och hans gärning har närmast fungerat som sprängstoff i en mer etablerad svensk formtradition. Hans arbetsmetod och estetik har varit föremål för en medial diskussion om smak och gränsöverskridanden under en längre tid, men uppmärksamheten till trots är detta första gången som Lagombra presenteras i en soloutställning. Gustavsbergs Konsthall expanderar under hösten för att ge Lagombra utrymme att fullt ut genomföra en monumental gestaltning. Arkitektur, slöjd och träningsredskap sammanförs i en platsbyggd hinderbana där besökarna erbjuds en helt ny form av fysisk konstupplevelse. Utställningen presenteras i den tillfälliga utställningslokalen Gustavsberg Konsthall Satellit och pågår parallellt med konsthallens ordinarie verksamhet. Den sammanfaller också med Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbunds 100-årsjubileum och bidrar till diskussionerna kring samtida slöjd. LAGOMBRA: Obstacle Course stödjs av Kulturbryggan, Värmdö kommun och Gustavsbergs Hamn AB. Diskussionsfrågor: Kan något vara sport och konst på samma gång? Hur skulle möblerna som visas i utställningen upplevas om de stod på podier i en vit sal? Kan alla material slöjdas? Bild: Lagombra, Stockholmshem 2012.

5 byggde på idén att man skulle ta till vara på den energi som tränande människor på gymmet genrerar, vilket gestaltades som ett utsnitt av ett energisparande gym och en slöjdad roddmaskin. Examensarbetet blev underkänt och fick inte visas på Konstfacks Vårutställning, men ställdes ut på galleri Agata i Stockholm. LAGOMBRA Radikalslöjdaren Anders Jakobsen/ Lagombra har deltagit i en lång rad utställningar, bland annat på Röhsska Museet i Göteborg, Nasjonalmuseet i Oslo och Nationalmuseum i Stockholm, där han också är representerad sedan Han har genomfört ett antal offentliga uppdrag, senast för Täby Kommun under Anders Jakobsen har också varit gästlärare vid Brunnsvik Konst och handledare vid Beckans Designhögskola, liksom medverkat som skribent i flera tryckta publikationer, bl.a. Hemslöjden, Konstnären och Paletten. Hans arbetsmetod och estetik har varit föremål för en medial diskussion om smak och gränsöverskridanden ända sedan hans examensprojekt på Konstfack i början av 2000-talet. Kombinationen av träningsredskap, arkitektur och slöjd har en intressant parallell i Anders Jakobsens examensarbete från Konstfack år Det I sitt letande efter en fristad för en utveckling av sin praktik startade han 2008 HIR, Hede Institute of Radicalsloyd, där han på egen mark i Härjedalens skogar till stor del sluppit förhålla sig till andras gränser för vad som anses vara korrekt. På HIR sker ett ständigt byggande eller tillbyggande, ofta i egen regi och ibland i form av workshopar med konststudenter. HIR ger plats åt Anders Jakobsens gränsfria tänkande; konst, slöjd, arkitektur, pedagogik och extremsport sammanförs till en enhet, baserad på platsens och naturens förutsättningar. Utställningen på Gustavsbergs Konsthall Satellit avspeglar den utveckling som skett på HIR - men innefattar också nya dimensioner av Lagombra. Diskussionsfrågor: Varför tror ni att Anders Jakobsen kallar sig för Lagombra? Kan man göra något för bra? Hur arbetar du med slöjd? Tycker du om att skissa och mäta eller bara börja jobba direkt? Går det att säga när något är färdigt eller kan man alltid fortsätta att bygga/slöjda? Hur vet du när du är klar när du jobbar i slöjd? Om du hade en hel tomt att bygga vad du ville på, vad skulle du göra där? Bild: Lagombra. Foto: Christian Saltas

6 UPPGIFT: ZOOMA Vid en första anblick kan Lagombras möbler och byggen tyckas hafsigt konstruerade. Tittar man närmre finns det många snillrika detaljer och lösningar. Material: kamera/mobiler, papper, pennor eller träslöjdsmaterial, färg. 1. Välj någon del i hinderbanan som ni vill titta närmre på och zomma in genom att ta ett kort med kamera eller mobilen. 2. Tillbaka i skolan är uppgiften att byta bilder med varandra så att alla får titta på en ny bild. 3. Utifrån den inzoomade detaljbilden ska du nu zooma ut igen men istället skissa upp någon helt annan och ny möbel. 3. Vilken färg ska den ha? Hur ska den vara byggd? Vilka material skulle du använda? Vad ska den användas till? 4. Bygg en liten modell med trä och limpistol eller teckna/måla din nya skapelse. Glöm inte färgen! 5. Berätta om den nya möbeln tillsammans med den lilla inzoomade detaljbilden som du utgick från. Bild: Lagombra, Stockholmshem 2012.

7 UPPGIFT: KONSTRUKTION En av Lagombras metoder är att aldrig skissa utan bara bygga på, få en känsla för materialet och följa med den. Någon gång har han sagt att han dansar med motorsågen. Lagombra väljer sällan de allra dyraste materialen utan använder sådant som han hittar eller som det finns mycket av men som ändå är av bra kvalitet. I utställningen ligger det en massa skräp och träspill kvar från bygget. Det är lämnat för att visa att här har det byggts och slöjdats under en lång tid, det är inte bara färdiga möbler som fraktats hit. Material: träspill, elstiskt band eller tyg. 1. Prata om vad ni sett på utställningen. Hur konstruerar Lagombra sina föremål? Använder han lite eller mycket material? 2. Bygg en egen möbel eller ett föremål genom att knyta ihop spillmaterial med elastiskt band eller remsor av elastiskt tyg. 3. Planera eller skissa inte utan prova att bara börja bygga direkt. 4. Hur gör du för att det ska hålla? Går det att knyta ihop möbler? Bild: Lagombra, utställningsbygge, Obstacle Course, Gustavsbergs Konsthall 2012.

8 Hitta ännu mer! Frågor, förslag eller synpunkter? Hör av dig! Gustavbergs Konsthall Hedvig Wiezell, pedagog Bild: Lagombra, utställningsbygge, Obstacle Course, Gustavsbergs Konsthall 2012.

LÄRARHANDLEDNING 60 40 8 OKTOBER - 8 JANUARI GUSTAVSBERGS KONSTHALL

LÄRARHANDLEDNING 60 40 8 OKTOBER - 8 JANUARI GUSTAVSBERGS KONSTHALL LÄRARHANDLEDNING 60 40 8 OKTOBER - 8 JANUARI GUSTAVSBERGS KONSTHALL INNEHÅLL 2. Innehåll / Om handledningsmaterialet 3. Gustavsbergs Konsthall / Besöksinfo 4. Om 60 40 5. Fördjupning: Tracwy Rowledge 6.

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL,FÖR,SKOLOR, HÖSTEN,2013, ZANDRA,AHL, FAMILY,OUTLET,

INSPIRATIONSMATERIAL,FÖR,SKOLOR, HÖSTEN,2013, ZANDRA,AHL, FAMILY,OUTLET, INSPIRATIONSMATERIAL,FÖR,SKOLOR, HÖSTEN,2013, ZANDRA,AHL, FAMILY,OUTLET,, Gustavsbergs Konsthall Gör gruppen sitt första besök på en konsthall eller är det vana vid konsthallar och museum? Det kan vara

Läs mer

Visa vad ni kan! Och var med i utställningen Trä äger!

Visa vad ni kan! Och var med i utställningen Trä äger! Visa vad ni kan! Och var med i utställningen Trä äger! Handbok för lärare och elever som vill lära mer om trä, trähus och hållbart byggande. - ett samarbete mellan Västarvet och Kultur i Väst Tycker du

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL FÖR LÄRARE

INSPIRATIONSMATERIAL FÖR LÄRARE INSPIRATIONSMATERIAL FÖR LÄRARE Andreas Eriksson Runt omkring 29 januari - 23 mars 2014 Sharon Lockhart Milena, Milena 16 april - 29 juni 2014 Information Samtidskonstens gränsöverskridande natur är en

Läs mer

Läs bilden. Bildkonst och litteratur för högstadiet och gymnasiet. Lärarhandledning. Ett studiematerial från Hallands Konstmuseum

Läs bilden. Bildkonst och litteratur för högstadiet och gymnasiet. Lärarhandledning. Ett studiematerial från Hallands Konstmuseum Läs bilden Bildkonst och litteratur för högstadiet och gymnasiet Lärarhandledning Ett studiematerial från Hallands Konstmuseum Välkommen till Läs bilden Detta är en beskrivning av hur man kan arbeta med

Läs mer

Konstpedagogiska Program 2012. Hogstadiet & Gymnasiet

Konstpedagogiska Program 2012. Hogstadiet & Gymnasiet Konstpedagogiska Program 2012 Hogstadiet & Gymnasiet Upplev, skapa och kommunicera Bror Hjorths Hus erbjuder visningar på olika teman utifrån konstnären Bror Hjorths konst eller med utgångspunkt i de tillfälliga

Läs mer

Besök oss - Visningar

Besök oss - Visningar Samtidskonstens gränsöverskridande natur är en fantastisk resurs i undervisningssammanhang. Begreppet samtidskonst används ofta för att beskriva konst som skapas idag och som tar upp teman och belyser

Läs mer

Läs bilden. Bildkonst och litteratur för högstadiet och gymnasiet. Lärarhandledning. Ett studiematerial från Länsmuseet Halmstad

Läs bilden. Bildkonst och litteratur för högstadiet och gymnasiet. Lärarhandledning. Ett studiematerial från Länsmuseet Halmstad Läs bilden Bildkonst och litteratur för högstadiet och gymnasiet Lärarhandledning Ett studiematerial från Länsmuseet Halmstad Välkommen till Läs bilden Detta är en beskrivning av hur man kan arbeta med

Läs mer

FOTOGRAFiSKA. intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson

FOTOGRAFiSKA. intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson FOTOGRAFiSKA intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson Text: Erica Hjertqvist och Julia Hörnell Foto: Julia Hörnell Layout: Erica Hjertqvist och julia hörnell

Läs mer

Handledare har handledarmöten så att det gemensamma ansvaret för kvaliteteten i genomförandet av studenternas projekt säkras.

Handledare har handledarmöten så att det gemensamma ansvaret för kvaliteteten i genomförandet av studenternas projekt säkras. KANDIDATEXAMENSPROJEKT INREDNINGSARKITEKTUR o MÖBELDESIGN RIKTLINJER 2015 Examensarbetet Examensarbete, 18 hp Under examensarbete får studenten möjlighet att visa att hen tillgodogjort sig utbildningen

Läs mer

PENGASAGOR HANDLEDNING

PENGASAGOR HANDLEDNING PENGASAGOR HANDLEDNING 1 PENGASAGOR OM SERIEN för den egna nationella minoriteten. Låt gärna bilderna fungera som inspiration för eget skapande. Barnen kan rita, måla eller bygga och under tiden benämna

Läs mer

KONSTpedagOgiSKT program 2012 BROR HJORTHS HUS

KONSTpedagOgiSKT program 2012 BROR HJORTHS HUS KONStpedagogiskt program 2012 BROR HJORTHS HUS LÄR, UPPLEV OCH UTVECKLAS bror hjorths hus Konstpedagogiken i Bror Hjorths Hus vänder sig till grupper i olika åldrar och med olika förutsättningar. Vi arbetar

Läs mer

-en hyllningsutställning till minnet av Tove Janssons 100 års dag!

-en hyllningsutställning till minnet av Tove Janssons 100 års dag! -en hyllningsutställning till minnet av Tove Janssons 100 års dag! Foto: Maria Öhrn, Kulturhuset. Från utställningen Hur gick det sen? Moomin Characters Pedagogiskt program framtaget av Värmlands Museum

Läs mer

UKIYO-E BILDER FRÅN DEN FÖRBIFLYTANDE VÄRLDEN

UKIYO-E BILDER FRÅN DEN FÖRBIFLYTANDE VÄRLDEN UKIYO-E BILDER FRÅN DEN FÖRBIFLYTANDE VÄRLDEN Värmlands Museum visar Japanska Träsnitt Under utställningen Bilder från den förbiflytande världen, där ett 50 tal träsnitt visas, vill vi berätta om konstnärerna,

Läs mer

Skolprogram. Vårterminen 2009

Skolprogram. Vårterminen 2009 1/5 Skolprogram Vårterminen 2009 Välkommen till ett nytt år på Falkenbergs museum med allt från persiska resor till lokal förankring. I vår kommer vi även att öppna upp Hindströmsgården för dramatiserade

Läs mer

Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 1: Kan saker betyda något?

Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 1: Kan saker betyda något? Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 1: Kan saker betyda något? Nationalmuseums samlingar kan användas på många olika sätt i undervisningen i bland annat svenska, historia, samhällskunskap och

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM Denna handledning är framtagen med förhoppning att ge pedagogiska ingångar till våra tillfälliga utställningar. Handledningen finns tillgänglig på eskilstuna.se/konstmuseet

Läs mer

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Öppettider och priser: 15 juni 25 aug, kl 11.00 17.00, alla dagar Hela Gammplatsen inklusive Skogsmuseet, Textilmuseet, Jaktmuseet,

Läs mer

Ett samarbete mot utanförskap och mobbning

Ett samarbete mot utanförskap och mobbning Lärarhandledning Ett samarbete mot utanförskap och mobbning Gilla: Hata Horan har kommit till genom ett samarbete mellan Johanna Nilsson, Pocketförlaget och Friends. Vi vill att du som läser ska bli berörd,

Läs mer

Informationsmaterial för lärare. Samtidskonst vad är det? Bild: Stina Opitz Utsatt

Informationsmaterial för lärare. Samtidskonst vad är det? Bild: Stina Opitz Utsatt Informationsmaterial för lärare Samtidskonst vad är det? Bild: Stina Opitz Utsatt Museet som läranderesurs för grundskolan och gymnasiet Att uppfylla skolans mål genom museibesöket Genom att besöka museet

Läs mer

Vietnamesisk konst - teknik

Vietnamesisk konst - teknik Vietnamesisk konst - teknik ett förstudium till lektions upplägg PM, Examensarbete i Konst 20p Yen Le Hoang, BI4 VT, Konstfack 2009 Innehållsförteckning 1.1 Bakgrund och Syfte s. 3-4 1.2 Frågeställning

Läs mer

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN. Konstnärligt kandidatprogram i möbeldesign med inriktning trä, 180 högskolepoäng

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN. Konstnärligt kandidatprogram i möbeldesign med inriktning trä, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2017/600 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärligt kandidatprogram i möbeldesign med inriktning trä, 180 högskolepoäng BFA Programme Programkod: K1MDT 1. Fastställande Utbildningsplanen

Läs mer

Kursbeskrivning / Matrialiserande och gestaltning, 12 hp

Kursbeskrivning / Matrialiserande och gestaltning, 12 hp KONSTFACK Instutitionen för Konsthantverk Kurskod: TXK 318 Nivå: Grund Kursbeskrivning / Matrialiserande och gestaltning, 12 hp Delkurs Matrialiserande och gestaltning inom kurs Ställningstagande och kritiska

Läs mer

Avskalat vs pråligt. Johanna Uddén

Avskalat vs pråligt. Johanna Uddén Avskalat vs pråligt Johanna Uddén 32 Hur mycket kan jag blanda utan att det blir för mycket? Kan det bli för mycket? Hur ska skålen användas? Är den bruksvänlig? Måste den vara det? Är den bra på att innehålla?

Läs mer

PROJEKTBESKRIVNING GLASPEDAGOGIK

PROJEKTBESKRIVNING GLASPEDAGOGIK PROJEKTBESKRIVNING GLASPEDAGOGIK BAKGRUND År 2009 köpte Emmaboda kommun de omfattande glassamlingarna från Boda Glasbruk, Kosta Glasbruk samt Åfors Glasbruk, och i juni 2011 invigdes The Glass Factory

Läs mer

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp galleri eva blixman Eva fångar våren Våren är på gång och det är hög tid att putsa upp fotoprylar som kan ha samlat damm under vintern. Och vad kan passa bättre som nystart än att fotografera vårens blommor?

Läs mer

Norrköping - Då och Nu

Norrköping - Då och Nu Norrköping - Då och Nu Tema: Norrköping Då och Nu Period 5 vecka 9-15 Vårterminen 2011 Uppgift Du ska tillsammans med några kompisar (2-4 stycken) välja ut ett historiskt och ett eget (modernt) foto på

Läs mer

Foto: Mattias Lindbäck

Foto: Mattias Lindbäck Foto: Mattias Lindbäck PROGRAM HÖSTEN 2015 KONTAKTINFORMATION ÖREBRO LÄNS MUSEUM Besöksadress: Engelbrektsgatan 3 Telefon: 019-602 87 00 Webb: www.olm.se E-post: info@olm.se FRI ENTRÉ @lansmuseum @orebrolansmuseum

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL RYDALS MUSEUM!

VÄLKOMMEN TILL RYDALS MUSEUM! VÄLKOMMEN TILL RYDALS MUSEUM! Kultur i tiden Upplevelsebaserat lärande Unikt industrilandskap Ditt utvidgade klassrum Gratis för förskola och grundskola i Marks kommun VI ÄR EN ARENA FÖR DIG! Vi kan erbjuda

Läs mer

Pedagogik. Lärarhandledning för Passion. Utställningshallen, plan 3. Öppen 2 juni 15 januari 2012

Pedagogik. Lärarhandledning för Passion. Utställningshallen, plan 3. Öppen 2 juni 15 januari 2012 Pedagogik Lärarhandledning för Passion Utställningshallen, plan 3. Öppen 2 juni 15 januari 2012 Målgrupp: Alla åldrar, anpassa efter åldersgrupp och förmåga Lärarhandledningen ger en kort sammanfattning

Läs mer

PENpal - den magiska pennan som låter dig både lyssna och spela in själv.

PENpal - den magiska pennan som låter dig både lyssna och spela in själv. PENpal - den magiska pennan som låter dig både lyssna och spela in själv. Mantra Lingua har fått stor uppmärksamhet och flera utmärkelser för sina böcker och PENpal verktyget som gör det roligt att lära

Läs mer

Bild 9A; Arbetsområdet Människan; porträtt och självporträtt

Bild 9A; Arbetsområdet Människan; porträtt och självporträtt Åsa Drape Ulander, ht-12 ; Arbetsområdet Människan; porträtt och självporträtt I arbetsområdet Människan; porträtt och självporträtt kommer vi att träna på att lära oss se ansiktets proportioner genom

Läs mer

Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum

Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum Under 2015 inleder Alströmerhemmet och Nationalmuseum ett skede i sitt samarbete för att tillsammans hitta arbetsformer som

Läs mer

ANNA OLSSON September 2015

ANNA OLSSON September 2015 ANNA OLSSON September 2015 Anna Olsson är textilkonstnär och arbetar främst med bildvävar där berättandet står i centrum. Hon har genom sitt arbete mött människor som befinner sig i en av de mest utsatta

Läs mer

MITT I RYMDEN. Uppdrag för åk f-3. Välkommen till uppdraget Mitt i rymden i Universeums rymdutställning på plan 3.

MITT I RYMDEN. Uppdrag för åk f-3. Välkommen till uppdraget Mitt i rymden i Universeums rymdutställning på plan 3. MITT I RYMDEN Uppdrag för åk f-3 Välkommen till uppdraget Mitt i rymden i Universeums rymdutställning på plan 3. Lärarhandledningen är till för att ge dig som lärare en möjlighet att förbereda ditt och

Läs mer

Att uttrycka mig Gustav Karlsson

Att uttrycka mig Gustav Karlsson Att uttrycka mig Gustav Karlsson Grundundersökning 3 poäng HT 2006 Järn & Stål / Offentlig gestaltning Innehåll Innehållsförteckning 3 Inledning 4 Sammanfattning 4 Bakgrund 5 syfte 5 Mål 5 Frågor 5 Metod

Läs mer

Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 2: Vem är jag?

Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 2: Vem är jag? Dödskallar, dukade bord och andra saker Tema 2: Vem är jag? Nationalmuseums samlingar kan användas på många olika sätt i undervisningen i bland annat svenska, historia, samhällskunskap och bild. Möt konsten

Läs mer

Beslut Utbildningsplanen är fastställd av KU-nämnden och reviderad av Utbildnings- och forskningsnämnden

Beslut Utbildningsplanen är fastställd av KU-nämnden och reviderad av Utbildnings- och forskningsnämnden Utbildningsplan Kandidatprogrammet konst Beslut Utbildningsplanen är fastställd av KU-nämnden 2009-06-10 och reviderad av Utbildnings- och forskningsnämnden 2018-11-14. Gäller studenter antagna fr.o.m.

Läs mer

Sammanställning av svaren

Sammanställning av svaren Sammanställning av svaren Utvärderingsfrågor Barnboksveckorna 2009 1. Hur tycker ni att det länsövergripande samarbetet kring Barnboksveckorna har fungerat? Vad var bra? Vad var dåligt? Tanken på ett länsövergripande

Läs mer

Carl Larsson vänner & ovänner

Carl Larsson vänner & ovänner Carl Larsson vänner & ovänner Nationalmuseums samlingar kan användas på många olika sätt i undervisningen, i bland annat svenska, historia, samhällskunskap och bild. Våra lärarhandledningar är ett hjälpmedel

Läs mer

KONSTHALL MÄRSTA SIGTUNA MUSEUM

KONSTHALL MÄRSTA SIGTUNA MUSEUM SKOLPROGRAM 2018 KONSTHALL MÄRSTA SIGTUNA MUSEUM SIGTUNA MUSEUM & ART Skapande och undersökande arbete samt lek är väsentliga delar i det aktiva lärandet. ur läroplanen för grundskolan GÄLLER FÖRSKOLA,

Läs mer

Med blicken i spegeln. Mija Renström

Med blicken i spegeln. Mija Renström Med blicken i spegeln Mija Renström WORKSHOP 2011: HANINGE KONSTHALL BLÄCKSTRÅLEUTSKRIFT 110 x 200 cm Mija Renström utforskar i det här projektet relationen mellan bild och självbild. I tre nya verk undersöker

Läs mer

INFORMATION FÖR KONSTNÄRER

INFORMATION FÖR KONSTNÄRER INFORMATION FÖR KONSTNÄRER Vill du vara med? Om du är konstnär och vill vara med på hemsidan Konst i Västmanland, eller ändra dina befintliga uppgifter, är du välkommen att skicka in dina uppgifter genom

Läs mer

ANIMERA LERA SKAPANDE SKOLA-PROJEKT MED MOA LÖNN

ANIMERA LERA SKAPANDE SKOLA-PROJEKT MED MOA LÖNN ANIMERA LERA SKAPANDE SKOLA-PROJEKT MED MOA LÖNN KLIMATANIMATION ÅK 4-9 Hur mår vår planet? Hur kan vi påverka makthavare, politiker och människor runtomkring oss? I projektet klimatanimation gör vi filmer

Läs mer

MIDVINTERFEST i SKOGEN

MIDVINTERFEST i SKOGEN UTSTÄLLNINGAR Midvinterfest i Skogen 2011 Midvinterfest är den årliga försäljningsutställningen för slöjd och konsthantverk på Bohusläns museum i Uddevalla. Midvinterfest 2011 har Skogen som spännande

Läs mer

RAOUL 2015 SKOLMATERIAL

RAOUL 2015 SKOLMATERIAL RAOUL 2015 SKOLMATERIAL Den 27 augusti är Raoul Wallenbergs dag, Sveriges nationella dag för medmänsklighet, civilkurage och alla människors lika värde. Inför denna dag erbjuder vi på Raoul Wallenberg

Läs mer

TILL LÄRARE OCH ELEVER PÅ HÖGSTADIET OCH GYMNASIET

TILL LÄRARE OCH ELEVER PÅ HÖGSTADIET OCH GYMNASIET TILL LÄRARE OCH ELEVER PÅ HÖGSTADIET OCH GYMNASIET Inspirationsmaterial inför besök till utställningen Christian Boltanski Les archives Utställningsperiod: 5 sep-14 dec 08. Öppet tors 11-19, fre-sön 11-17.

Läs mer

Drömmen om ett vackrare hem

Drömmen om ett vackrare hem Drömmen om ett vackrare hem 1 Vår kärlek till trä har sin förklaring Vårt företag har byggt trappor i det lilla inlandssamhället Norsjö i Västerbotten sedan 1923. Det är ganska enkelt att förstå varifrån

Läs mer

Konstnavet en temporär utomhuskonsthall

Konstnavet en temporär utomhuskonsthall Konstnavet en temporär utomhuskonsthall Bakgrund Navet temporärt är ett samverkansprojekt där Stadsbyggnadskontoret och Kultur- och fritidsförvaltningen arbetar med området runt navet, en plats som är

Läs mer

Varmt välkomna KoG M2; Alexander, August, Erik, Markus, Mirja, Nathalie och Sofia till vårterminen 2015!

Varmt välkomna KoG M2; Alexander, August, Erik, Markus, Mirja, Nathalie och Sofia till vårterminen 2015! Examensarbete Keramik & Glas 2015 Varmt välkomna KoG M2; Alexander, August, Erik, Markus, Mirja, Nathalie och Sofia till vårterminen 2015! Examensprojekt 2015, 30 hp, Keramik och Glas. Er huvudhandledare

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

HITTA NEMO. Uppdrag för åk f-3. Välkommen till uppdraget Hitta Nemo i Universeums utställning Akvariehallen på plan 4.

HITTA NEMO. Uppdrag för åk f-3. Välkommen till uppdraget Hitta Nemo i Universeums utställning Akvariehallen på plan 4. HITTA NEMO Uppdrag för åk f-3 Välkommen till uppdraget Hitta Nemo i Universeums utställning Akvariehallen på plan 4. Lärarhandledningen är till för att ge dig som lärare en möjlighet att förbereda ditt

Läs mer

Handledare: Sara Isaksson From: och Åsa Jungnelius,

Handledare: Sara Isaksson From: och Åsa Jungnelius, Kursbeskrivning Examensarbete Kandidatprogrammet Keramik och Glas, Vt. 2016 Kurskod: KGK310 Obligatoriskkurs grundnivå, årskurs 3 Förkunskaper: Enligt Konstfacks antagningskrav el. motsvarande kunskaper.

Läs mer

Projekt. Aktivitetsprogram september - november 2017

Projekt. Aktivitetsprogram september - november 2017 Projekt Delaktig Kultur Aktivitetsprogram september - november 2017 Aktivitet Nu är det dags för kultur! I projektet Delaktig Kultur arrangerar vi kulturaktiviteter som ökar förutsättningarna för delaktighet

Läs mer

Max18skolan årskurs 4-6. Ekonomi

Max18skolan årskurs 4-6. Ekonomi Max18skolan Tema SYFTE Med detta material vill Barnombudsmannen ge elever kunskap om och insikt i att alla barn har rätt till en god levnadsstandard. Genom att reflektera kring barns ekonomiska situation

Läs mer

Innehåller allt som behövs för genomföra ett lyckat arbetsområde i trä- och metallslöjd.

Innehåller allt som behövs för genomföra ett lyckat arbetsområde i trä- och metallslöjd. Innehåller allt som behövs för genomföra ett lyckat arbetsområde i trä- och metallslöjd. Lärarhandledning att skriva ut på vanliga A4-papper. Arbetsbeskrivningar som kan skrivas ut till lämpliga elevinstruktioner.

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Våren 2014. Guidad visning. Gunnar Falk 18 januari - 2 februari Konsthall Väst. Lennart Olausson 18 januari - 9 februari Konsthall Öst

Våren 2014. Guidad visning. Gunnar Falk 18 januari - 2 februari Konsthall Väst. Lennart Olausson 18 januari - 9 februari Konsthall Öst Tryck: Åtta.45, 2013 Våren 2014 Gunnar Falk 18 januari - 2 februari Konsthall Väst Lennart Olausson 18 januari - 9 februari Konsthall Öst Öppettider Tisdag - söndag kl 11.00-17.00 Entré 100:- Pensionärer/studenter

Läs mer

Estetisk verksamhet. Dans Foto Skulptur Bild Slöjd Musik Teater/Drama Utställning Film med mera...

Estetisk verksamhet. Dans Foto Skulptur Bild Slöjd Musik Teater/Drama Utställning Film med mera... Estetisk verksamhet Dans Foto Skulptur Bild Slöjd Musik Teater/Drama Utställning Film med mera... Ämnets syfte och karaktär Utbildningen i ämnet estetisk verksamhet syftar till att utveckla och stimulera

Läs mer

Matematikvandring på Millesgården

Matematikvandring på Millesgården Matematikvandring på Millesgården Kort beskrivning Detta är en matematikvandring på Millesgården där läraren går runt tillsammans med klassen och gör gemensamma stopp där eleverna löser olika matematikuppgifter

Läs mer

B. Förkunskapskrav och andra villkor för tillträde till kursen

B. Förkunskapskrav och andra villkor för tillträde till kursen KONSTFACK Institutionen för Design, Konsthantverk och Konst KURSPLAN Industridesigns grunder Industrial designs basis 26,5 högskolepoäng / 26,5 ECTS credits Kurskod: IDK112, termin 2 Kursens indelning

Läs mer

TRELLEBORGS MUSEUMTRELLEBORGS MUSEUM

TRELLEBORGS MUSEUMTRELLEBORGS MUSEUM TRELLEBORGS MUSEUMTRELLEBORGS MUSEUM KOM! Omslag: Skulptur av Gert Germeraad Nyfikenhet, lust och kreativitet Öga mot öga så heter den senaste basutställningen på Trelleborgs Museum. Den handlar om de

Läs mer

Polhem 350. Lärarhandledning för årskurs 1-3

Polhem 350. Lärarhandledning för årskurs 1-3 Polhem 350 Lärarhandledning för årskurs 1-3 JÖNKÖPINGS KOMMUN Tfn 036-10 50 00 (vxl) Postadress (om inget annat anges) 551 89 Jönköping www.jonkoping.se UPPTECH Västra Holmgatan 34 A, 553 23 Jönköping

Läs mer

MIDVINTERFEST Den stora julresan

MIDVINTERFEST Den stora julresan MIDVINTERFEST Den stora julresan Nu är det dags att söka till årets Midvinterfest på Bohusläns museum i Uddevalla! 2015 års tema är Den stora julresan. OBS! Sista ansökningsdag 1 september VAD ÄR MIDVINTERFEST?

Läs mer

Tema NW Kan saker betyda något? Om att berätta med hjälp av saker

Tema NW Kan saker betyda något? Om att berätta med hjälp av saker Ü ~ å Ç ä É Ç å á å Ö Tema NW Kan saker betyda något? Om att berätta med hjälp av saker Ett rött hjärta betyder kärlek. En streckgubbe med kjol på en dörr betyder toa för tjejer. Grön gubbe vi övergångsställe

Läs mer

Konsthögskolan i Umeå

Konsthögskolan i Umeå Konsthögskolan i Umeå Kandidatprogrammet i fri konst, 180 hp Masterprogrammet i fri konst, 120 hp Konsthögskolan är vackert och centralt belägen vid Umeälvens strand. Skolan startade 1987, i före detta

Läs mer

BUDGET kr varav cirka för att iordningställa och säkra lokalen för utställningen

BUDGET kr varav cirka för att iordningställa och säkra lokalen för utställningen GÖTEBORGS STADSMUSEUM VÄRDEFULLT BASUTSTÄLLNING BUDGET 3 000 000 kr varav cirka 1 400 000 för att iordningställa och säkra lokalen för utställningen KONTAKTUPPGIFTER TILL UTSTÄLLNINGSANSVARIG Helena Joelsson

Läs mer

Välkomna till Teater Eksem! Kontaktuppgifter. Om det här materialet

Välkomna till Teater Eksem! Kontaktuppgifter. Om det här materialet Lärarhandledning Teater Eksem 2012-2013 Välkomna till Teater Eksem! Teater Eksem är en fri teatergrupp som verkar i Göteborg, Sverige och världen. Vi strävar efter att undersöka, skildra, aktualisera,

Läs mer

PILOTSTUDIE #3 FISKSÄTRA VIBES VIDEO OCH MÖNSTER EN SERIE WORKSHOPS PÅ ETT BOENDE FÖR ENSAMKOMMANDE I FISKSÄTRA.

PILOTSTUDIE #3 FISKSÄTRA VIBES VIDEO OCH MÖNSTER EN SERIE WORKSHOPS PÅ ETT BOENDE FÖR ENSAMKOMMANDE I FISKSÄTRA. PILOTSTUDIE #3 FISKSÄTRA VIBES VIDEO OCH MÖNSTER EN SERIE WORKSHOPS PÅ ETT BOENDE FÖR ENSAMKOMMANDE I FISKSÄTRA. Sammanställning av Video och Mönster" en serie workshops på ett boende för ensamkommande

Läs mer

MITT I REGNSKOGEN. Uppdrag för åk f-3. Välkommen till uppdraget Mitt i Regnskogen i Universeums Regnskog.

MITT I REGNSKOGEN. Uppdrag för åk f-3. Välkommen till uppdraget Mitt i Regnskogen i Universeums Regnskog. MITT I REGNSKOGEN Uppdrag för åk f-3 Välkommen till uppdraget Mitt i Regnskogen i Universeums Regnskog. Lärarhandledningen är till för att ge dig som lärare en möjlighet att förbereda ditt och klassens

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

Teckenspråkets dag maj 2018

Teckenspråkets dag maj 2018 Teckenspråksforum Teckenspråkets dag 13 15 maj 2018 www.goteborg.se/teckenspraksforum Teckenspråkets dag 13 15 maj 2018 14 maj 1981 var en historisk dag då Sveriges riksdag erkände teckenspråket som dövas

Läs mer

Övning: 4- Hörn Tidsåtgång: ca 10-45 min. www.ens2000.se

Övning: 4- Hörn Tidsåtgång: ca 10-45 min. www.ens2000.se VÄRDERINGSÖVNINGAR Värderingsövningar är ett pedagogiskt sätt att träna sig i att stå för en åsikt och ett bra sätt att inleda samtal i frågor som saknar givna svar. Deltagarna ges tillfälle att tänka

Läs mer

SKAPANDE SKOLA 2015-16

SKAPANDE SKOLA 2015-16 2015-16 Nu finns möjlighet att under läsåret 15-16 göra Skapande skola-projekt på Din skola. Falkenbergs kommun har av Kulturrådet beviljats medel för att genomföra konstnärliga projekt för årskurs F-9

Läs mer

Beskrivning av moment Omvärldsorientering 6hp (Forskning, Institutionerna Nutidshistoria)

Beskrivning av moment Omvärldsorientering 6hp (Forskning, Institutionerna Nutidshistoria) Beskrivning av moment Omvärldsorientering 6hp (Forskning, Institutionerna Nutidshistoria) Obligatorisk kurs, årskurs 2, läsåret 2018-2019, vecka 36, 51, 2 & 3 Ansvarig lärare: Nina Westman För att kunna

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

Utbildningsplan för: Kandidatprogrammet Konst Gäller från Fastställd av KU-nämnden ALLMÄNNA BESTÄMMELSER. 1.

Utbildningsplan för: Kandidatprogrammet Konst Gäller från Fastställd av KU-nämnden ALLMÄNNA BESTÄMMELSER. 1. Utbildningsplan för: Kandidatprogrammet Konst Gäller från 2009-08-31. Fastställd av KU-nämnden 2009-06-10 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1.1 Allmänna mål Utbildning på grundnivå skall, i enlighet med de inledande

Läs mer

Teknik- Kommunikation

Teknik- Kommunikation Teknik- Kommunikation Skolprogram att utföra på egen hand eller tillsammans med handledare från Aeroseum. Lärarhandledning På de nästföljande sidorna finns ett antal uppdrag som ni kan arbeta med hos oss

Läs mer

HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA KÄRLEK. Foto: Micke Sandström

HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA KÄRLEK. Foto: Micke Sandström HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA KÄRLEK Foto: Micke Sandström VÄLKOMNA Vad kul att du valt att se Kärlek på Uppsala stadsteater med din klass. Vi är stolta över att kunna erbjuda bra teater

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING BERÄTTELSER MED SKUGGOR & LJUS

LÄRARHANDLEDNING BERÄTTELSER MED SKUGGOR & LJUS LÄRARHANDLEDNING BERÄTTELSER MED BERÄTTELSER MED SKUGGOR OCH LJUS Utställningen Tillsammans på Världskulturmuseet i Göteborg handlar om det fantastiska och det svåra med att vara tillsammans. I en av utställningens

Läs mer

Grundnivå. Curriculum. First cycle 180

Grundnivå. Curriculum. First cycle 180 KONSTNÄRLIGA FAK KULTETEN Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i Möbelde esign inriktning trä Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1MDT Curriculum BFA Programme in Wood-oriented Furniture Design

Läs mer

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar.

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar. Språkrunda För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö Hej och välkommen till Moderna Museet Malmö! Här kommer du att ha möjlighet att titta på konst och uppleva den på ditt eget sätt samtidigt

Läs mer

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN. Konstnärligt masterprogram i konsthantverk, 120 högskolepoäng

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN. Konstnärligt masterprogram i konsthantverk, 120 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2017/604 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärligt masterprogram i konsthantverk, 120 högskolepoäng MFA Programme in Crafts, 120 Programkod: K2TIL 1. Fastställande Utbildningsplanen är

Läs mer

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog Hej! Vi tänkte ge er lite tips och förhoppningsvis lite inspiration inför ert teaterbesök med MolièreEnsemblen. Barnen kommer att få se en pjäs som heter Äta själv!. Pjäsen handlar om att klara av saker

Läs mer

STUDIEHANDLEDNING. Kompetensmedia Box 6014 171 06 Solna Tel 08-445 25 50 info@kompetensmedia.se www.kompetensmedia.se A part of Swedish Film AB

STUDIEHANDLEDNING. Kompetensmedia Box 6014 171 06 Solna Tel 08-445 25 50 info@kompetensmedia.se www.kompetensmedia.se A part of Swedish Film AB STUDIEHANDLEDNING Kompetensmedia Box 6014 171 06 Solna Tel 08-445 25 50 info@kompetensmedia.se A part of Swedish Film AB Innehåll Inledning 3 Syfte & målgrupp 3 Innehåll & viktiga budskap 3 Praktiska råd

Läs mer

KUNGL. KONSTHÖGSKOLANS. UTBILDNINGSPLAN FÖR MASTERPROGRAM I FRI KONST (120 högskolepoäng)

KUNGL. KONSTHÖGSKOLANS. UTBILDNINGSPLAN FÖR MASTERPROGRAM I FRI KONST (120 högskolepoäng) KUNGL. KONSTHÖGSKOLANS UTBILDNINGSPLAN FÖR MASTERPROGRAM I FRI KONST (120 högskolepoäng) Huvudsaklig uppläggning av programmet Varje students konstnärliga process är unik och utbildningen är därför till

Läs mer

Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i smyckekonst Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1SMY

Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i smyckekonst Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1SMY KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i smyckekonst Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1SMY Curriculum BFA Programme in jewellery art First cycle 180 Higher Education

Läs mer

Gerlesborgsskolan Stockholm

Gerlesborgsskolan Stockholm Gerlesborgsskolan Stockholm UTBILDNINGENS KURSER KURSPLAN åk 1 KURSENS NAMN: 1. MODELLTECKNING/PORTRÄTT Modell och Porträttstudier teoretisk och praktisk undervisning i bildkunskap och anatomi. Introduktion

Läs mer

SKOLPrOgram vår/sommar 2015

SKOLPrOgram vår/sommar 2015 SKOLProgram vår/sommar 2015 innehållsförteckning skolprogram 2015 Utställningar 1-4 Visningar 5-6 medeltida hantverk & dans 7-8 på egen hand 8-9 allmän information 10 1 utställningar utställningar 2 DET

Läs mer

KF9 KURSPLAN. Konstnärlig fördjupning 1 år Umeå Konstskola. Umeå konstskola Konstnärlig fördjupning

KF9 KURSPLAN. Konstnärlig fördjupning 1 år Umeå Konstskola. Umeå konstskola Konstnärlig fördjupning KURSPLAN 1 år Umeå Konstskola 1 Utbildningen är ettårig med syfte att utveckla den studerandes förmåga att utarbeta, fördjupa och genomföra en konstnärlig idé. Den ger kompetens att söka till högre studier

Läs mer

Pedagogiskt program. Landskrona museum

Pedagogiskt program. Landskrona museum Pedagogiskt program Landskrona museum Välkommen! Varje dag möter vi massor av reklam. Vad vi köper, hur och var, visar vem vi är. På så sätt är reklamen ett avtryck av sin samtid och en ovärderlig kulturskatt.

Läs mer

Bild och grafisk form

Bild och grafisk form Bild och grafisk form Kursen syftar till att ge de studerande grundläggande kunskaper i grafiska metoder och förståelse att tillämpa metoderna på olika material. et är att de studerande upplever och använder

Läs mer

HÖSTEN 2014 VÄLKOMNA HIT!

HÖSTEN 2014 VÄLKOMNA HIT! HÖSTEN 2014 1:1.618 x 9,82 i Trollhättan VÄLKOMNA HIT! Innovatums Science Center är en plats för den som vill inspirera sig själv och sin grupp. Roliga interaktiva utställningar, kreativa workshops, intressanta

Läs mer

UGLY- CUTE/ HAMN- MAGA- SINET

UGLY- CUTE/ HAMN- MAGA- SINET UGLY- CUTE/ HAMN- MAGA- SINET 22 NOV 2014-7 DEC 2014 TIS 11-20, ONS-SÖN 11-18. FRI ENTRÉ WWW.BILDMUSEET.UMU.SE Rapport Uglycute/Hamnmagasinet Sammanställt av Lisa Lundström, Bildmuseet 2015-01- 16 Bakgrund

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Tema OW Självporträtt

Tema OW Självporträtt Ü ~ å Ç ä É Ç å á å Ö Tema OW Självporträtt Vad säger mitt val av ryggsäck, mina kläder, min samling av suddgummin om mig? Under detta tema får barnen reflektera kring hur man använder saker för att kommunicera

Läs mer

Lathund att skapa och tilldela en LPP

Lathund att skapa och tilldela en LPP Lathund att skapa och tilldela en LPP Här presenteras ett sätt att steg-för-steg ta fram en lokal pedagogisk planering för ett arbetsmoment eller en terminsplanering i ett ämne eller ett ämnesövergripande

Läs mer

Bild och grafisk form

Bild och grafisk form Bild och grafisk form Kursen syftar till att ge de studerande grundläggande kunskaper i grafiska metoder och förståelse att tillämpa metoderna på olika material. et är att de studerande upplever och använder

Läs mer

Nationalmuseum Tillbyggnad Nationalmuseum Annex. Johan Fransson. Anders Berensson, Lina Broström. Supervisor. Examiner

Nationalmuseum Tillbyggnad Nationalmuseum Annex. Johan Fransson. Anders Berensson, Lina Broström. Supervisor. Examiner Nationalmuseum Tillbyggnad Nationalmuseum Annex Johan Fransson Handledare/ Supervisor Examinator/ Examiner Anders Berensson, Lina Broström Jesús Azpeitia Examensarbete inom arkitektur, grundnivå 15 hp

Läs mer

KREATIVA PROCESSER FÖR ALLA. Ett konkret exempel steg för steg

KREATIVA PROCESSER FÖR ALLA. Ett konkret exempel steg för steg KREATIVA PROCESSER FÖR ALLA Ett konkret exempel steg för steg Foldern du håller i har sitt ursprung i ett projekt som genomfördes i Kultur i Västs regi tillsammans med produktdesignern Robert Maksinen

Läs mer