Ulf Forsell, säljare. Mobiltel: Epost: Utgår från Stockholm. Utbildning:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ulf Forsell, säljare. Mobiltel: 072-182 57 26 Epost: ulf.forsell@comai.se Utgår från Stockholm. Utbildning:"

Transkript

1

2 Ulf Forsell, säljare Utbildning: Fil kand och universitetsutbildning innehållande IT, pedagogik, datapedagogik, handikappkunskap och rehabiliteringsteknik Arbetslivserfarenhet: Örebro Universitet (Enheten för studenter med funktionshinder) Stiftelsen Activa i Örebro län (arbetsförmedling för personer med funktionshinder) Specialpedagogiska institutet Hjälpmedelsinstitutet Tolkcentralen i Stockholm Gewa/Abilia Mobiltel: Epost: ulf.forsell@comai.se Utgår från Stockholm

3 Om företaget Comai AB Företaget grundades av personer med kompetens inom pedagogik, rehabilitering och kunskaper inom att utveckla produkter enligt principen design for all. Företaget har även fått innovationsutmärkelser vid ett flertal tillfället och har ett nära samarbete med Hjälpmedelsinstitutet och privata aktörer.

4 Premium Comai Funktioner Kalender Lägga in påminnelser direkt i mobilen Egna bilder Tidsstöd Prisräknare Handlingsplan Ljudinspelning Bildserie Kontakter Där det är text finns det talsyntes. För att få texten uppläst trycker du längre än 2 sekunder på en text och då får du en fråga om du önskar få texten uppläst. Svara Ja och texten läses då upp..

5 Navigation 1) Navigationen sker främst via touch, dvs att du trycker på den funktion du önskar använda. 2) Back knapp Pilen visar back-knappen som gör att man backar till tidigare visad sida. 3) Hem - För att komma till mobiltelefonens startvy använder man tangenten som ser ut som ett hus (hem). 4) Meny Menytangenten används på startsidan för att göra inställningar i funktionerna Handlingsplan samt i Kalender.

6 Analog klocka med talsyntes tillgänglig i alla funktioner En analog klocka finns placerad högst upp i varje funktions sidhuvud. Tryck på klockan så förstoras den. Om du vill ha tiden uppläst så håll nere fingret i mer än 2 sekunder, så kommer frågan upp om du vill spela upp texten. Tryck på klockan för att stänga klockan.

7 Info Informationstext Licensnyckel Versionsuppdateringar Inställningar Ikoner på startsidan Uppdateringsintervall

8 Kalender - lägga in ny påminnelse 1) Gå in i Kalender-funktionen. 2) Välj datum (dagens datum är markerat med gult). 3) Tryck på Meny-knappen och tryck sedan på Lägg tillknappen. 4) Klicka i respektive fält och tryck slutligen på Spara.

9 Månadsvy Månadsvyn är kalenderns standardvy, där dagens datum är förstärkt med gul bakgrund. Till dagvyn kommer man om man trycker på önskad dag i månadsvyn.

10 Dagvyn Aktuell dags påminnelser visas. Ikonen till höger visar vad för typ av påminnelse som är inlagd (fritext, checklista, bild, ljud eller film). Är den valda dagen idag, är färgen på titeln gul, annars grå. När påminnelser är bekräftade ändrar bakgrunden färg från vit till grå. Om påminnelsen inte är bekräftad, visas en gul triangel med utropstecken i påminnelsen.

11 Webbkalendern Logga in på webbkalendern genom att gå till

12 Gå till nästa steg när du har valt en dag. Lägga in påminnelse Markera den dag där du vill lägga in en påminnelse, dagen markeras blå. De dagar som har en påminnelse har en svart punkt. Till höger visas samtliga inlagda påminnelser i en lista. Här visas även de påminnelser som inte är bekräftade, då står det med röd text ej bekräftad. Du kan pendla mellan månadsvyn och dagvyn, genom att klicka på någon av dessa gråa knappar.

13 Välj tid och funktion För att lägga in en påminnelse, klicka på den orangea knappen Ny påminnelse. Markera önskad funktion dvs bild och text, fritext, checklista, video eller ljud. För att redigera/radera en påminnelse, markera aktuell påminnelse. Gå vidare till nästa steg.

14 Ändra tid Markera tiden och skriv in den tid du önskar en påminnelse i formatet XX:XX Gå vidare till nästa steg

15 Skriv in din fritext Skriv in önskad text. Gå vidare till nästa steg

16 SMS-bekräftelse Välj SMS-bekräftelse dvs om det ska sändas ett SMS till en mobiltelefon vid bekräftelse av påminnelse, om man inte bekräftar eller i båda fallen. SMS-bekräftelse skapas under fliken SMS-bekräftelse.

17 Upprepa/Upprepa inte Välj om du ska upprepa påminnelsen, från dagens datum till ett slutdatum.

18 Summering Summering över inlagd påminnelse. Om du önskar ändra något så backar du med knappen, Föregående steg.

19 Val av funktionen bild och text Vid funktionen Bild och text väljer du en bild och skriver in en text (texten är valfri)

20 Tidsstöd Välj hur du vill visualisera tiden genom att trycka på en ikon

21 Tidsstöd Ställ in tid Du kan välja någon av de förinställda tiderna, dvs. 5, 10, 20, 30, 45 eller 60 minuter. Vid val av valfri tid och trycker i rutan med blinkande markör och fyller i en valfri tid. Klicka på Start När tiden är slut så ljuder det en signal och mobiltelefonen vibrerar. Man kan använda Premium Comais och Smartphones övriga funktioner under tidsnedräkningen,

22 Övning 1, 2, 3 och 4 kalender och tidsstöd

23 Prisräknare Knappa in den summa som önskas och tryck på plustecknet, så läggs summan upp i listan. För att ta bort (subtrahera) tryck på den röda knappen med minustecknet. För att få visuellt stöd (bilder på sedlar och mynt), klicka på förstoringsglaset.

24 Prisräknare Tryck på den valör som du önskar och valören läggs upp på bordet. Om du önskar ta bort pengar, trycker du på den framlagda valören så försvinner den från det röda bordet. När det har lagts fram tillräckligt mycket pengar blir ytan grön. Om du vill ha ett visuellt förslag på valörer, så trycker du på frågetecknet längst ned till höger, då kommer det fram ett förslag på vilka valörer som kan användas vid betalning. Max summan i Prisräknaren är 5000 kr.

25 Prisräknare När tillräckligt mycket pengar har lagts fram, blir bordet grönt. För att visa växel så trycker du på knappen som visar en hand som det ramlar ned pengar i, längst ned till vänster på det gröna bordet. För att återgå till Premium Comais startvy så trycker du på Backpilen.

26 Övning 5 - Prisräknaren

27 Handlingsplan Skapa handlingsplan När du skapar en handlingsplan trycker du på knappen Ny handlingsplan. I handlingsplanen skriver du in en rubrik för och därefter en text. Tryck på textfälten så kommer tangentbordet fram. För att välja en kontakt, tryck på knappen Kontakter. Då visas alla valbara kontakter.

28 Handlingsplan Du kan lägga in ett obegränsat antal handlingsplaner som visas i en lista. För att ta fram en handlingsplan så trycker du på vald handlingsplan. Då kommer texten fram samt om du har valt någon kontaktperson, ringer du enkelt upp direkt genom att du trycker på kontakten. Du kan välja flera kontakter till en specifik handlingsplan.

29 Övning 6 - Handlingsplan

30 Ljudinspelning Spela in ljud genom att trycka på knappen Spela in. När du har spelat in önskat ljud, trycker du på knappen Stopp. Om du vill kan du namnge ljudet, antingen använder du det föreslagna namnet (datum och tidpunkt) och trycker OK. Annars klickar du i fältet så kommer tangentbordet upp och du kan fylla i valfri text innan du trycker OK. Du kan även lyssna på inspelade ljud genom att trycka på knappen Lyssna.

31 Övning 7 - Ljudinspelning

32 Bildserie I funktionen bildserie kan man lägga in bilder som man skriver text till. Texten kan man få uppläst av talsyntes. - Minnesstöd eget minne eller återberätta för andra vad man varit med om (matlagningsinstruktioner, arbetsinstruktioner). - Man kan ha flera bildserier sparade.

33 Övning 8 - Bildserie

34 Kontakter Kontakterna i Premium Comai är samma kontakter som du har I din mobiltelefon.

35 Övning 9 - Kontakter

36 Premium Comai - vilka rörliga kostnader finns och vad påverkar kostnaderna? Aktiviteter som läggs in i Premium Comais kalender i mobilen förs direkt över till webbkalendern via Internet kostnad för internettrafik. Aktiviteter som läggs in i webbkalendern förs över till Premium Comais kalender i mobilen beroende på vilket uppdateringsintervall man ställt in (var 5:e minut var 6:e månad). Kostnaden för internettrafik kan med hjälp av detta begränsas. Vilken typ av abonnemang man har påverkar, fri surf eller ett abonnemang med en viss datamängd till ett fast pris i månaden är att föredra. Man kan också ta en specifikation första månaden på ett befintligt löpande abonnemang eller välja kontantkort. Vilken typ av påminnelse som används, t ex bilder och film kräver mer överföring

37 Vad skiljer Multi Comai från Ny, användarvänlig design. Premium Comai? Röstanteckningar i Ljud-funktionen kan namnges för den som vill. Röstanteckningar kan kopplas till aktiviteter i kalendern för den som har svårt att läsa och skriva. I funktionen Bildserie kan man lägga in bilder och text som man kan få uppläst av talsyntes. Bildserierna kan användas som minnesstöd eller instruktion. Du kan starta en timer i Tidsstöd, men ändå göra andra saker i Premiumprogrammet. Du går lätt tillbaka till timern i Tidsstöd och ser den visuellt och får larm när tiden löpt ut. I funktionen Kalender och Dagvyn kan man se miniatyrer på bilder man lägger in, t ex egna bilder eller Widget-bilder. Programmet anpassar sig efter bildskärmsstorleken. Väljer man en mobil med större skärm eller en surfplatta, anpassar sig programmet efter denna. Man kan bekräfta larm även när man inte har nätverksuppkoppling/täckning och därmed slutar programmet att larma. När det blir nätverksuppkoppling bekräftar den automatiskt.

38 Premium Comai och andra kognitiva hjälpmedel Lägga in och läsa påminnelser på alla datorer med internetuppkoppling (webkalendern). Påminnelser överförs via Internet till mobilen. Främst för anhöriga, närstående eller vårdpersonal. Kan även användas av brukare som har svårt att hantera mobilen. Anhörig, närstående, vårdpersonal etc kan få ett SMS när en aktivitet i kalendern bekräftats, om den inte bekräftats eller både och. Använda övriga, i mobiltelefoner ingående program samt installera program om så önskas. Till påminnelser i kalendern kan kopplas filmsekvenser. Långa röstanteckningar kan göras i ljud-funktionen, i princip obegränsad tid och med mycket bra ljudupptagning och ljudåtergivning. Kan användas vid möten som (fickminne, diktafon). Enkelt att uppgradera programvaran via Internet. Skriva ut en lista med påminnelser. Möjlighet att köpa programvaran (hjälpmedlet) separat och installera på en mobil man har eller en man tänkt köpa.

39 Man, 28 år, svår ADHD Arbetat på Pizzeria. Långa arbetsdagar och lång resväg. Sov i princip all ledig tid för att orka med jobbet. Deprimerad Sjukvården hjälpte honom att stukturera privatliv och arbetsliv. Fått Multi Comai som påminner och ger balans. Börjat studera på universitet (får påminnelser via Multi Comai om schema, var lektioner är, mat, medicin och vila). Egentid som påminnelse i Multi Comai har resulterat i färre måsten och positivare inställning till exempelvis medicin och vila. Fått ett mer självständigt och strukturerat liv.

40 Man 27 år, Aspergers syndrom Arbetar som vaktmästare vid en kommun. Slarvade med hygien och tider (riskerade att fastna i vissa aktiviteter). Riskerade att förlora sitt jobb. Använder Multi Comai för både påminnelser och initiativstöd (även SMS till närstående), t ex tandborstning, påminnelse när arbetsuppgifter ska börja och sluta. Har medverkat i produktpresentationer och berättat hur Multi Comai underlättar för honom, främst med initiativstöd vid påminnelser och SMS till närstående.

41 Tjej, 23 år, ADHD Arbetstränar på hunddagis, Agility träning. Svårt komma ihåg instruktioner för alla hundar filmar 2-3 minuter med varje i hund och kopplar till larm i Multi. Varje arbetsdag är rolig och äntligen känns det meningsfullt för mig. Känner sig tryggare.

42 Man, 32 år, bipolär sjukdom och ADHD Mycket aktiv, svårt att komma ihåg var och när aktiviteter ska ske. Säger sig ha fått störtkoll med Multi Comai. Brukaren kommer på avtalad tid och missar inte aktiviteter. Använder t ex Google-kalender och Multi Comai på morgonen, den sistnämnda larmar 10 minuter senare, den slutar inte larma förrän man bekräftar och ligger strategiskt en bit från sängen. Det är ett medvetet val, så han måste gå upp för att stänga av. Använder tidsstödet för att inte fastna framför datorn. Han har stor hjälp av prickarna som visar hur lång tid det är kvar av, eller kvar till, en aktivitet.

43 Oberoende Integritet Självständighet Trygghet Frihet

44 Sociala nätverket (Föräldrar och anhöriga) Trygghet Säkerhet Avlastning

45 Användningsområden för mobiltelefonbaserade stöd det dagliga livet i arbetslivet i skolan.

Om företaget Comai AB

Om företaget Comai AB Om företaget Comai AB Företaget grundades av personer med kompetens inom pedagogik, rehabilitering och kunskaper inom att utveckla produkter enligt principen design for all. Företaget har även fått innovationsutmärkelser

Läs mer

Om företaget Comai AB

Om företaget Comai AB Om företaget Comai AB Företaget grundades av personer med kompetens inom pedagogik, rehabilitering och kunskaper inom att utveckla produkter enligt principen design for all. Företaget har även fått innovationsutmärkelser

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE. Premium Comai. Artikelnr funktionsverket

ANVÄNDARGUIDE. Premium Comai. Artikelnr funktionsverket ANVÄNDARGUIDE Premium Comai Artikelnr 380000 funktionsverket Koncept och funktioner Ljudinspelning Handlingsplan Kalender Bildserie Karta Kontakter Prisräknare Tidsstöd Premium Comai Funktioner Kalender

Läs mer

Manual Multi Comai 1.3.5

Manual Multi Comai 1.3.5 Manual Multi Comai 1.3.5 Mobiltelefon Android 2.1 AB utvecklar och säljer anpassningsbara Comai AB Tfn:0498-410995 2 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Installation... 3 2.1 Starta Multi Comai... 3 2.1 Navigation...

Läs mer

Manual Schola Comai För mobiltelefon och surfplatta med operativ: Android 2.1 Version 1.0

Manual Schola Comai För mobiltelefon och surfplatta med operativ: Android 2.1 Version 1.0 20111208 Manual Schola Comai För mobiltelefon och surfplatta med operativ: Android 2.1 Version 1.0 [Skriv text] 2 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Installation... 3 2.1 Starta Schola Comai... 3 2.2 Navigation...

Läs mer

MULTI COMAI WEBBKALENDER

MULTI COMAI WEBBKALENDER 1 MULTI COMAI WEBBKALENDER 1.1 ANVÄNDARE utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4 2 Start...

Läs mer

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr 090622 MANUAL FÖR MEMO COMAI WEBBKALENDER VERSION 2.0 ANVÄNDARE Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr Comai AB Follingbo Rosendal 305,

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

PREMIUM COMAI Användare

PREMIUM COMAI Användare 1 PREMIUM COMAI Användare WEBBKALENDER 2.0 utvecklar och säljer kognitions- och utvecklar och säljer kognitions- och komm 2 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 4 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3

Läs mer

SCHOLA COMAI ELEV WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1. [Skriv text]

SCHOLA COMAI ELEV WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1. [Skriv text] 20111206 SCHOLA COMAI WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1 ELEV [Skriv text] Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4 1.5 Start... 4 1.5.1 Grundinställning

Läs mer

PREMIUM COMAI 2.0 SMARTPHONE & SURFPLATTA

PREMIUM COMAI 2.0 SMARTPHONE & SURFPLATTA PREMIUM COMAI 2.0 SMARTPHONE & SURFPLATTA 2 Innehåll 1 Inledning... 4 2 Teknisk kravspecifikation... 4 3 Installation... 4 3.1 Alternativ 1 - Installation från webbsidan via smartphone/surfplatta... 5

Läs mer

Premium Comai 2.0 Lanseras i september 2014

Premium Comai 2.0 Lanseras i september 2014 Premium Comai 2.0 Lanseras i september 2014 Premium Comai 2.0 Nu lanserar vi Premium Comai 2.0! I denna version har vi valt att utveckla kalenderfunktionen i webbkalendern samt i applikationen. Du kommer

Läs mer

MANUAL SCHOLA COMAI WEBBKALENDER OCH SCHEMA

MANUAL SCHOLA COMAI WEBBKALENDER OCH SCHEMA MANUAL SCHOLA COMAI WEBBKALENDER OCH SCHEMA VERSION 1.1 LÄRARE / PEDAGOG (ADMINISTRATÖR) 1 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Sammanfattning av funktioner i schema och kalender på webben... 4 1.2 Sammanfattning

Läs mer

MANUAL CHRONO COMAI Comai AB erbjuder kvalificerade anpassningsbara och Comai AB

MANUAL CHRONO COMAI Comai AB erbjuder kvalificerade anpassningsbara och Comai AB MANUAL CHRONO COMAI 1 Innehållsförteckning 1 Tekniskbeskrivning...3 1.1 Funktionsbeskrivning...3 2 Installation...3 2.1 Installera Chrono Comai via länk...3 2.2 Installera Chrono Comai via minneskort...3

Läs mer

Appen HållKoll iphone

Appen HållKoll iphone Appen HållKoll iphone Få kontroll över din dag med HållKoll. Viktiga funktioner samlade på en plats: kalender, timer, checklista Vem har nytta av HållKoll Kalender? HÅLLKOLL FÖR DIG SOM: Känner dig stressad

Läs mer

HållKoll Kalender iphone

HållKoll Kalender iphone HållKoll Kalender iphone Vanlig kalender med ovanliga funktioner Vem har nytta av HållKoll Kalender? HÅLLKOLL FÖR DIG SOM: Känner sig stressad och orolig för att missa eller glömma saker. Behöver påminnas

Läs mer

PREMIUM COMAI SMARTPHONE & SURFPLATTA

PREMIUM COMAI SMARTPHONE & SURFPLATTA 1 PREMIUM COMAI 1.3.2 SMARTPHONE & SURFPLATTA utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 4 2 Teknisk kravspecifikation... 4 3 Installation... 4 3.1 Alternativ 1 - Installation

Läs mer

Memo Comai Hur fungerar Memo Comai? Hur använder jag Memo Comai?

Memo Comai Hur fungerar Memo Comai? Hur använder jag Memo Comai? Memo Comai Med Memo Comai kan användaren i högre grad självstädigt klara sin vardagssituation i arbetslivet, i studiesituationen och på fritiden, vilket leder till en förbättrad livssituation. Detta tjänar

Läs mer

18-05-10. Mobiltelefonbaserade stöd/hjälpmedel. Kogni&v hjälpmedel. Om företaget Comai AB

18-05-10. Mobiltelefonbaserade stöd/hjälpmedel. Kogni&v hjälpmedel. Om företaget Comai AB Om företaget Comai AB Företaget grundades av personer med kompetens inom pedagogik, rehabilitering och kunskaper inom att utveckla produkter enligt principen design for all. Företaget har även fått innovationsutmärkelser

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Appen HållKoll - Android

Appen HållKoll - Android Appen HållKoll - Android Få kontroll över din dag med HållKoll. Viktiga funktioner samlade på en plats: kalender, timer, checklista och stödpersoner. Vem har nytta av HållKoll Kalender? HÅLLKOLL FÖR DIG

Läs mer

Ställa in aktivitet ( hänvisning)

Ställa in aktivitet ( hänvisning) Ställa in aktivitet (hänvisning) Genom att ställa in en Aktivitet för ditt nummer kan du vidarekoppla dina samtal under till exempel ett möte så att du slipper bli störd. Den som ringer till dig får som

Läs mer

Anpassa Handi5. En guide till de viktigaste anpassningarna och inställningarna i Handi5. 2014-10-01

Anpassa Handi5. En guide till de viktigaste anpassningarna och inställningarna i Handi5. 2014-10-01 Anpassa Handi5 En guide till de viktigaste anpassningarna och inställningarna i Handi5. 2014-10-01 Om den här guiden Handi har stora anpassningsmöjligheter, vilket både är en styrka och en svaghet. Det

Läs mer

BRUKSANVISNING. Premium Comai. Artikelnr Kognitionshjälpmedel med anpassad kalenderfunktion

BRUKSANVISNING. Premium Comai. Artikelnr Kognitionshjälpmedel med anpassad kalenderfunktion BRUKSANVISNING Premium Comai Artikelnr 380000 Kognitionshjälpmedel med anpassad kalenderfunktion Premium Comain fungerar på smartphones och surfplattor som har Android 2.3 och senare. funktionsverket 2

Läs mer

Katalogen i 3Växel webb.

Katalogen i 3Växel webb. Katalogen. Katalogen i 3Växel webb visar alla nummer i företagets växel (användare, telefonister, företagsnummer samt externa och privata kontakter). Kata logen visas till höger i fönstret när du har loggat

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Upphandlade KOGNITIVA HJÄLPMEDEL. funktionsverket

Upphandlade KOGNITIVA HJÄLPMEDEL. funktionsverket Upphandlade KOGNITIVA HJÄLPMEDEL funktionsverket Timstock Timstock är ett svenskutvecklat tidshjälpmedel som visuellt räknar ner tid med hjälp av röda lysdioder. När tiden passerar släcks lamporna en efter

Läs mer

IdéTorget Manual. Google kalender. Skapa din kalender på Internet. Uppdaterad oktober 2011

IdéTorget Manual. Google kalender. Skapa din kalender på Internet. Uppdaterad oktober 2011 IdéTorget Manual Google kalender Skapa din kalender på Internet Uppdaterad oktober 2011 Googles kalender Att göra sin planering på en digital kalender har många fördelar. Det ger möjlighet att få hjälp

Läs mer

Telefonist i 3Växel webb.

Telefonist i 3Växel webb. Telefonist. När du ska arbeta som telefonist i 3Växel Webb rekommenderar vi att du använder någon av webbläsarna Chrome, Firefox eller Safari. För att kunna svara på samtal som kommer till växelnumret

Läs mer

Manual HållKoll 1.2 iphone och ipad

Manual HållKoll 1.2 iphone och ipad Manual HållKoll 1.2 iphone och ipad utvecklar och säljer kognitions- och Donnersplats 1 621 57 Visby 2 Innehåll Inledning... 3 Teknisk kravspecifikation... 4 2.1 Prova på HållKoll... 4 Starta HållKoll

Läs mer

Manual HållKoll 1.1 iphone och ipad

Manual HållKoll 1.1 iphone och ipad Manual HållKoll 1.1 iphone och ipad utvecklar och säljer kognitions- och Donnersplats 1 621 57 Visby 2 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Teknisk kravspecifikation... 3 2.1 Prova på HållKoll... 4 3 Starta HållKoll...

Läs mer

Mobilapp Administration & Aktivitet

Mobilapp Administration & Aktivitet Mobilapp Administration & Aktivitet Innehåll Logga in och välj organisation... 2 Grupper... 4 Deltagare... 5 Lägg till person i grupp... 6 Ta bort person från grupp... 8 Aktiviteter... 9 Sök aktiviteter...

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Voicemail i FirstClass

Voicemail i FirstClass Voicemail i FirstClass För att använda voicemail måste du ha FirstClass klienten installerad och vara uppkopplad mot Internet. *Om du är på en ort med dålig internetuppkoppling kan det bli problem att

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

LifePuz Free för Android

LifePuz Free för Android Android version 1.0.3 Innehåll Beskrivning 3 Om LifePuz... 3 Med LifePuz kan du:... 3 Kostnad... 3 Registrering eller inloggning 4 Ny användare... 4 Inloggning... 4 Glömt lösenord... 5 Startsida 6 Kalender

Läs mer

Utbildning i Meetings

Utbildning i Meetings Digitala handlingar till politiska samanträden VÄLKOMMEN! Elisabeth Jarborn, KLK/kansli Utbildning i Meetings Genomgång av Ipad och appar. Genomgång av Meetings. Kom ihåg att våga prova, plattan går inte

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL CIRCUS

ANVÄNDARMANUAL CIRCUS ANVÄNDARMANUAL CIRCUS Introduktion CIRCUS är en webbsida som stödjer det sociala samspelet mellan en person som har svårt att kommunicera och hens omgivning. På webbsidan kan du ladda upp personligt material

Läs mer

Manual HållKoll 1.5 iphone och ipad

Manual HållKoll 1.5 iphone och ipad Manual HållKoll 1.5 iphone och ipad 2 Innehåll Inledning... 3 Teknisk kravspecifikation... 4 2.1 Prova på HållKoll... 4 Starta HållKoll Premium... 5 3.1 Abonnemang... 5 3.2 Licens... 5 Starta HållKoll...

Läs mer

Anpassa Handi5. En guide till de viktigaste anpassningarna och inställningarna i Handi

Anpassa Handi5. En guide till de viktigaste anpassningarna och inställningarna i Handi Anpassa Handi5 En guide till de viktigaste anpassningarna och inställningarna i Handi5. 2016-08-31 Om den här guiden Handi har stora anpassningsmöjligheter, vilket både är en styrka och en svaghet. Det

Läs mer

Manual HållKoll 1.0. Applikation för Android. Viktiga funktioner samlade på en plats: kalender, timer, checklista och stödpersoner

Manual HållKoll 1.0. Applikation för Android. Viktiga funktioner samlade på en plats: kalender, timer, checklista och stödpersoner Manual HållKoll 1.0 Applikation för Android. Viktiga funktioner samlade på en plats: kalender, timer, checklista och stödpersoner utvecklar och säljer kognitions- och 2 Innehåll 1 Inledning...3 2 Teknisk

Läs mer

Interaktiv skrivtavla Lintex ebeam

Interaktiv skrivtavla Lintex ebeam Interaktiv skrivtavla Lintex ebeam Paletten Pennan Kalibrera tavlan Öppna Powerpoint direkt via paletten Öppna Scrapbooken (lektionsplaneraren) Pilen bredvid tangentbordsknappen visar att det finns fler

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Manual HållKoll 1.4 iphone och ipad

Manual HållKoll 1.4 iphone och ipad Manual HållKoll 1.4 iphone och ipad 2 Innehåll Inledning... 3 Teknisk kravspecifikation... 4 2.1 Prova på HållKoll... 4 Starta HållKoll Premium... 5 3.1 Abonnemang... 5 3.2 Licens... 5 Starta HållKoll...

Läs mer

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22 Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen Version 1.1 2014-10-22 Swivl Robot kan användas för att spela in en föreläsning eller lektion. Kameran som är placerad på Roboten följer automatiskt

Läs mer

Bruksanvisning AllTid

Bruksanvisning AllTid Bruksanvisning AllTid Flexénita Sunnerstavägen 58 186 70 Brottby 08-512 418 03 Rev F 2005-12-15 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1 Introduktion...3 Utrustning...3 Installation...3 Terminologi...4

Läs mer

HållKoll Mobil funktionsverket

HållKoll Mobil funktionsverket BRUKSANVISNING Artikelnummer: 381020 HållKoll Mobil funktionsverket Innehåll 1 Inledning... 3 2 Teknisk information... 3 3 Starta HållKoll... 4 3.1 Språk... 4 3.2 Avstängningsskydd och Autostart... 4 4

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

C 365 UC Communicator Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil...

C 365 UC Communicator Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil... C 365 UC COMMUNICATOR Varje användare får vår desktopapplikation C 365 UC Communicator som laddas ner och installeras på valfri dator. När du är inloggad på din Cellip 365 UC Communicator kan du styra

Läs mer

Fotokalendern. Funktioner:

Fotokalendern. Funktioner: Fotokalendern Fotokalendern har skapats för att ge personer med kommunikativ funktionsnedsättning möjlighet att vara delaktiga och aktiva i återberättande. Kalendern kan fungera som stöd för att knyta

Läs mer

Dialect Unified. Användarmanual mobilapplikation ios

Dialect Unified. Användarmanual mobilapplikation ios Dialect Unified Användarmanual mobilapplikation ios Med Dialect Unified Mobilapplikation når du växelns centrala funktioner direkt i din mobiltelefon. Du kan sätta hänvisningar, logga in och ut ur grupper

Läs mer

Guide till användande av interaktiv bok på Mac

Guide till användande av interaktiv bok på Mac Guide till användande av interaktiv bok på Mac Logga in på N& K Läromedel 1. Öppna N&K Läromedel på din PC och logga in med samma uppgifter som till www.nok.se/loggain. Ladda ner en bok Du är nu i Biblioteket.

Läs mer

3Växel Max. Kom igång guide.

3Växel Max. Kom igång guide. 3Växel Max. Kom igång guide. Innehåll. Så fungerar 3Växel Max...4 Kom igång...5 3Växel-programmet...6 Logga in...9 Hantera svarsgrupper...10 Koppla vidare samtal...12 Använda status (hänvisning)...13 Vidarekoppling

Läs mer

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet.

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet. E-post A. Windows Mail Öppna alternativ Klicka på startknappen Startmenyn öppnas Klicka på Alla Program Leta reda på Windows Mail Dubbelklicka Windows Mail öppnas. Om ikonen ligger i Start-menyn Klicka

Läs mer

KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inför mötet, inloggning på dator 4 5 Inställningar i Microsoft Lync

Läs mer

Photo Story. Sara Eriksson IKT A, HT 2007

Photo Story. Sara Eriksson IKT A, HT 2007 Photo Story Mitt tips: Om du inte ser bilderna i manualen backa ett steg och spar filen. Öppna sedan den sparade filen. Då ser du bilderna. Med Photo Story kan du skapa bildberättelser, genom att sätta

Läs mer

Dialect Unified MAC-klient

Dialect Unified MAC-klient Dialect Unified MAC-klient Med Dialect Unified MAC-klient når du företagets växelfunktioner. Du kan sätta hänvisningar, logga in och ut ur grupper och t ex flytta samtal till en kollega du får tillgång

Läs mer

Att få inskannad text uppläst med talsyntes

Att få inskannad text uppläst med talsyntes Att få inskannad text uppläst med talsyntes 1. Komma igång med ClaroRead Pro Starta talsyntesprogrammet 1. Gå till Startmenyn > Program > Claro Software 2. Klicka på för att starta talsyntesen. ClaroReads

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone För iphone Smartphones Rev 2 1 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

IT-körkort för språklärare. Modul 5: Ljud, del 2

IT-körkort för språklärare. Modul 5: Ljud, del 2 IT-körkort för språklärare Modul 5: Ljud, del 2 Innehåll Spela in och klipp en ljudfil (metod 1)... 3 Importera och klipp en ljudfil (metod 2)... 6 Ta bort störande bakgrundsljud... 8 Förstärk ljudet...

Läs mer

Komma igång med MLTs mobildata app.

Komma igång med MLTs mobildata app. 1 Komma igång med MLTs mobildata app. 2 Start /Hjälp För att logga in behöver man få inloggningsuppgifter och dessa får man av sin transportledare. Vet man inte vem man skall prata med så finns det generella

Läs mer

Outlook Web App 2013

Outlook Web App 2013 Outlook Web App 2013 Boka egen tid Boka egen möten tid Vyer Schemaläggning Gruppkalender Dela kalender Semester Britt Tågmark britt.tagmark@gmail.com Senast ändrad 2014-12-25 Innehåll Logga ut... 1 Öppna

Läs mer

Komma igång med MLTs Mobildata app.

Komma igång med MLTs Mobildata app. Komma igång med MLTs Mobildata app. Övriga uppstartspunkter. Vi börjar med det mest nödvändiga och ökar på funktionaliteten löpande. Inloggade som samma användare på fler enheter, fungerar inte nu. Lediglista.

Läs mer

3Växel Softphone i datorn.

3Växel Softphone i datorn. 3Växel Softphone. För att använda Softphone i dator och mobil samt i fasta IP-telefoner behöver du skaffa tilläggstjänsten Softphone. När du har det kan du använda alla IP-telefonitjänster på ett och samma

Läs mer

Word Grunderna 1. Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E.

Word Grunderna 1. Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E. Word Grunderna 1 Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E. A Starta programmet Word. Titta på skärmen efter en bild som det finns ett W på. Tryck med musknappen snabbt två gånger

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE VITAL & TALANDE TANGENTBORD

ANVÄNDARGUIDE VITAL & TALANDE TANGENTBORD ANVÄNDARGUIDE VITAL & TALANDE TANGENTBORD INNEHÅLL 1. KOM IGÅNG MED VITAL 1.1. Vad är ViTal? 1.2. Vem behöver ViTal? 1.3. Hur kan ViTal användas i skolan? 1.4. Hur får jag eleverna att börja använda ViTal?

Läs mer

Välja aktivitet ( hänvisning)

Välja aktivitet ( hänvisning) i appen Välja aktivitet (hänvisning) Genom att ställa in en aktivitet för ditt nummer kan du stänga din telefon för samtal under exempelvis ett möte. Den som ringer till dig får som standard höra att du

Läs mer

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet.

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet. Välj bort om du vill Om du är nöjd med att ha din e-post på nätet, kan du lugnt hoppa över detta avsnitt. Har du tid och tycker att det är roligt, kan du testa att använda e-postprogrammet Windows Live

Läs mer

Bruksanvisning. BLISSKARTA för Rolltalk Designer Artikelnr: 105 815

Bruksanvisning. BLISSKARTA för Rolltalk Designer Artikelnr: 105 815 Bruksanvisning BLISSKARTA för Rolltalk Designer Artikelnr: 105 815 Innehåll Installation av Blisskarta... 3 Blisskartan - startsida... 3 Testa programmet... 4 Skapa en genväg till programmet från skrivbordet...

Läs mer

MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5

MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5 MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5 Besökslista Vid inloggning i appen kommer den inloggade användarens besökslista visas Knappen längst upp till vänster är utloggningsknapp och knappen uppe till

Läs mer

Resledaren Användarguide Android Innehåll

Resledaren Användarguide Android Innehåll Resledaren Användarguide Android Innehåll Planera Ny Resa... 3 Visa Mina Resor... 13 Ta bort sparad resa... 14 Ändra planerad resa... 15 Påminnelser... 16 Under Resan... 17 Inaktivera Pågående Resa...

Läs mer

Guide till användande av interaktiv bok på ipad

Guide till användande av interaktiv bok på ipad Guide till användande av interaktiv bok på ipad Logga in på N&K Läromedel 1. Öppna N&K Läromedel i din ipad och logga in med samma uppgifter som till www.nok.se/loggain. Ladda ner en bok Du är nu i Biblioteket.

Läs mer

DATALOGISK SNABB MANUAL 5-2014. Reviderad 2015-05-20. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se.

DATALOGISK SNABB MANUAL 5-2014. Reviderad 2015-05-20. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se. DATALOGISK SNABB MANUAL Reviderad 2015-05-20 Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se 5-2014 April MOBILE Manual senast ändrad 2015-05-20 Register Inloggningsuppgifter

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

Appen Legimus Användarmanual för Android

Appen Legimus Användarmanual för Android Appen Legimus Användarmanual för Android Innehåll Om Legimus... 2 Logga in... 3 Hitta i appen... 3 Söka och lägga till böcker... 3 Ladda ner en bok... 4 Ladda ner... 4 Läsa böcker... 4 Navigering... 4

Läs mer

Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet.

Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet. Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet. Då du klickar på Användare öppnas denna bläddringslista.

Läs mer

Välja aktivitet. 3FrontOffice. Meddela att du är på exempelvis möte. Välja aktivitet. Välja aktivitet

Välja aktivitet. 3FrontOffice. Meddela att du är på exempelvis möte. Välja aktivitet. Välja aktivitet Meddela att du är på exempelvis möte När du öppnar appen 3FrontOffice visas sidan Kontakter. 1 Klicka på fliksymbolen längst ner till höger för att visa sidan Aktivitet. 1 2 3 2 Högst upp på sidan visas

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Anpassa HandiKalender

Anpassa HandiKalender Anpassa HandiKalender En guide till de viktigaste anpassningarna och inställningarna i HandiKalender för ios. 2016-11-14 Inställning notiser Hur ska larmnotiser från HandiKalender visas? Banderoll Notis

Läs mer

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX C-HD415 CX Digital kabel-tv mottagare P/N: 305041. P/O 02-2009-A here

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX C-HD415 CX Digital kabel-tv mottagare P/N: 305041. P/O 02-2009-A here TRIAX C-HD415 CX Digital kabel-tv mottagare P/N: 305041 Start Snabbinstallationsguide Daglig användning P/O 02-2009-A here Se utförligare vägledning på www.triax.se Vad ingår? Start Anslutning till TV,

Läs mer

Version lättläst. Så här använder du Legimus app. för Android

Version lättläst. Så här använder du Legimus app. för Android Så här använder du Legimus app för Android Innehåll Vad är Legimus?... 3 Talsyntes... 3 Legimus webb... 3 Kom igång med appen Legimus... 4 Logga in... 4 Bokhyllan... 4 Så här söker du en talbok... 5 Ladda

Läs mer

Användarmanual Legimus för

Användarmanual Legimus för Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad Version 3 Innehåll Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad... 1 Vad är Legimus?... 3 Legimus webb... 3 Kom igång... 4 Inloggning... 4 Bokhyllan... 4 Sök en

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Kom igång med Windows 8 www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Innehållsförteckning Grunderna i Windows.... 1 Miljön i Windows 8... 2 Startskärmen... 2 Zooma... 2 Snabbknappar... 3 Sök... 4 Dela... 4 Start...

Läs mer

Guide till att använda Audacity för uttalsövningar

Guide till att använda Audacity för uttalsövningar Guide till att använda Audacity för uttalsövningar Victoria Johansson Humlabbet, SOL-center, Lund IT-pedagog@sol.lu.se 28 mars 2006 1 Inledning Audacity är ett program som kan användas för att spela in

Läs mer

Bruksanvisning Bläckfisken USB

Bruksanvisning Bläckfisken USB Bruksanvisning Bläckfisken USB Kontaktanslutning till datorer och pekplattor Tel/Fax.: 013-712 70 Östra Harg Torpängen 585 91 Linköping E-post: info@hargdata.se Hemsida: www.hargdata.se Innehållsförteckning:

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14.

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14. Innehållsförteckning Avdelning Sida Registrering 2 Inloggning 3 Startsidan 4 Notiser 6 Nyheter 7 Dagböcker 8 Meddelanden 11 Statistik 12 Mål 13 Evenemang 14 Profilsida 16 Sjukvårdande yta 17 1 Registrering

Läs mer

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION!

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! När du startar på en ny kurs, börja med att orientera dig i kursupplägget så att du får en uppfattning om vad kursen innehåller. Du har full översikt över kursens

Läs mer

FaktApp. Mobilapplikation för fakturering. Resultat Finans AB

FaktApp. Mobilapplikation för fakturering. Resultat Finans AB FaktApp Mobilapplikation för fakturering Resultat Finans AB Innehåll FaktApp En unik tjänst från Resultat Finans AB...2 FaktApp Mobilapplikation för fakturering...3 Logga in på FaktApp...3 Registrera ditt

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Handledningsmaterial Visio 2010

Handledningsmaterial Visio 2010 4 april 14 Jonas Wallgren Utvecklingsavdelningen Regionservice Handledningsmaterial Visio 2010 VERSION 1.0 1 Skapa simbana... 3 1.1 Öppna Visio... 3 1.2 Skapa korsfunktionellt flödesschema... 4 1.3 Utöka

Läs mer

DJUREN PÅ GÅRDEN (4-8 år) Swedish Media Art / www.swedishmediaart.se

DJUREN PÅ GÅRDEN (4-8 år) Swedish Media Art / www.swedishmediaart.se Då du startar programmet ser det ut så här. Om du har bråttom kan du trycka på den gröna pilen för att komma till följande bild. I annat fall väntar du en stund och kommer vidare. Välj Ny elev och följande

Läs mer

TeamViewer Installation och användning

TeamViewer Installation och användning TeamViewer Installation och användning Funktioner i TeamViewer TeamViewer möjliggör för lärare och faddrar att hjälpa elever och användare på distans. Det finns 2 huvudsakliga användningsområden: Fjärrstyrning

Läs mer

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Innehåll Äldreomsorgen Södertälje kommun i Mina vårdkontakter... 3 Skaffa användarkonto... 4 Skaffa konto med personnummer...

Läs mer

Manual Pausit. Vi på Pausit vill sprida välmående genom en liten insats som ger stor effekt!

Manual Pausit. Vi på Pausit vill sprida välmående genom en liten insats som ger stor effekt! Manual Pausit Dagens samhälle och arbetsliv kännetecknas av krav på ett ständigt högt tempo, effektivitet och konkurrens. Det är viktigt för både kropp och själ med variation och tid för återhämtning.

Läs mer

Manual - Inläsningstjänsts App (Android)

Manual - Inläsningstjänsts App (Android) Sidan 1 av 7 Manual - Inläsningstjänsts App (Android) App-release: Beta Innehållsförteckning 1 Kort om appen... 2 Funktionalitet i grova drag... 2 Kända begränsningar i denna version... 2 2 Var hittar

Läs mer

1. Surfa till www.gavle.se 2. Längst ned på startsidan finns rubriken Medarbetare, klicka på rubriken.

1. Surfa till www.gavle.se 2. Längst ned på startsidan finns rubriken Medarbetare, klicka på rubriken. Medvind webb Lathund för visstidsanställda 2014-06-02 Extern inloggning Hitta inloggning till Medvind hemifrån: 1. Surfa till www.gavle.se 2. Längst ned på startsidan finns rubriken Medarbetare, klicka

Läs mer