LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby, kl Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande Sven-Olov Stenqvist (S) 2:e vice ordförande Inger Jeppsson (FP) ersättare för Anders Bondeson (M) ordförande Ann-Kristin Petersson (M) Ove Trulsson (C) Irene Olofsson (C) Ulla-Britt Storck (S) Harriet Kristensson (S) Per Åberg (S) Björn Gullander (V) ersättare för Tommy Göransson (MP) Linda Tranquist (KB) Olle S Lundgren (KD) ej tjänstgörande ersättare Ing-Marie Byström förvaltningschef Karin Hermansson, kultursekreterare Bernt Gudmundsson, anläggningschef Annica Ljungdahl, musikledare Per Månsson, fritidsgårdsföreståndare Lina Holmér, bibliotekschef Utses att justera Harriet Kristensson Justeringens plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningen måndag 24 november 2014, kl Sekreterare Karin Hermansson Paragrafer Ordförande Maryana Frisk-Holst Justerande Harriet Kristensson ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Ljungby kommuns anslagstavla. Nämnd Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 19 november 2014 Anslaget under tiden Dag för anslags nedtagande 17 december 2014 Förvaringsplats för protokollet Kultur- och fritidsförvaltningen Underskrift Karin Hermansson

2 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 2(16) KoF 108 Godkännande av dagordning Kultur- och fritidsnämnden godkänner dagordningen. Dagordningen till sammanträdet fastställs och inga ändringar behöver göras.

3 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 3(16) KoF 109 Föregående protokoll Protokollet läggs till handlingarna. Genomgång av föregående mötes protokoll.

4 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 4(16) KoF 110 Ekonomisk utfall till och med oktober 2014 Kultur- och fritidsnämnden godkänner den ekonomiska rapporten till och med oktober Förvaltningen redogör för den ekonomiska rapporten till och med oktober 2014.

5 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 5(16) KoF 111 Uppföljning inkomna synpunkter kvartal Kultur- och fritidsnämnden godkänner redovisningen. En rapport över inkomna synpunkter under kvartal är med handlingarna till sammanträdet. På extranätet finns även en mer detaljerad lista.

6 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 6(16) KoF / Kulturpris/Kulturstipendium års kulturstipendium på kronor tilldelas Emma Holmgren, Ljungby Som uppmuntran till fortsatta studier inom vävning och konstsömnad. Emma Holmgren är född och uppvuxen i Ljungby. Under studier inom konst, färg och form på folkhögskola fastnade Emma för det textila materialet. Hon bestämde sig för att satsa och fördjupa sig inom vävning och konstsömnad, och studerar sedan hösten 2014 en textil yrkesutbildning vid Handarbetarnas vänner i Stockholm. Emmas mål är att ta gesällbrev inom vävning eller konstsömnad års kulturpris på 2000 kronor tilldelas Carl-Johan Roubert För att genom beskrivningar av Ljungbys industrihistoria skapat förståelse för hur framtiden kan formas. Carl-Johan Roubert har i vetenskapliga och populärvetenskapliga verk beskrivit den industriutveckling som skapat det moderna Ljungby. Bokprojektet Från träskor till jättetruckar, en berättelse om industriutvecklingen i Ljungby under tre sekel har hittat många läsare och hans populära föreläsningar fyller alltid lokalerna till bredden års kulturpris på 2000 kronor tilldelas Fredrik Bergkvist För att under många år ha bjudit Ljungbyborna på exceptionella upplevelser inom fyrverkeri och pyroteknik. Fredrik Bergkvist driver sedan många år Fyrverkerifabriken och har ett stort kunnande inom fyrverkeri och pyroteknik. Varje år innan nyår bjuder han, helt gratis, Ljungbyborna på ett magnifikt fyrverkeri på sin anläggning dit tusentals åskådare vallfärdar för att beskåda hans skådespel. Fredrik har även sett till att människor fått uppleva fyrverkeri mitt på dagen och har under flera år inramat Trojas hemmashower med pyrotekniska effekter. Utdelning och offentliggörande av stipendium och priser sker under Ljungby musikskolas julkonsert lördagen den 6 december kl. 18 i Hamneda kyrka. Kultur- och fritidsnämnden beslutar att 2014 dela ut två kulturpris och ett kulturstipendium. Som särskilt skäl gentemot stadgarna åberopar kultur- och fritidsnämnden mångårig praxis av utdelning av detta antal priser och stipendier.

7 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7(16) I 2014 års budget finns kronor för detta ändamål. Enligt av kommunfullmäktige fastställda regler 2001 har kultur- och fritidsnämnden rätt att nominera pristagare och/eller stipendier utan föregående ansökan. Kulturstipendiet ska utgöra lägst kronor och kulturpriset lägst kronor. Beredning Arbetsutskottet lämnar ärendet till nämnden utan eget förslag till beslut. Jäv Irene Olsson anmäler jäv för beslut om kulturpris.

8 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8(16) KoF / Medborgarförslag Sätt upp ett utegym i Kronoskogen Kultur- och fritidsnämnden ska sätta upp ett utegym i Kronoskogen till en maxkostnad av kr. Utegymmet ska bestå av 4-7 maskiner och ska sättas på plats under Utegymmets redskap ska vara av trä så att det passar in vid ett motionsspår. Finansieringen ska göras med kultur- och fritidsnämndens investeringsmedel. Kultur- och fritidsnämnden tackar för medborgarförslaget inkom ett medborgarförslag till Ljungby kommun om att sätta upp ett utegym som är likt det på Åsikten. Medborgaren framför att det är många som bedriver sin träning utomhus och att det vore perfekt att kunna gymträna i anslutning till Kronoskogens fina natur. Förvaltningens synpunkter: Kronoskogen med dess vackra natur och löparvänliga spår, samt närheten till andra anläggningar, används flitigt av kommunens invånare. Ett utegym innebär en kvalitetshöjning till området och gör det än mer attraktivt att vilja vistas i detta område. Det är fullt möjligt att uppföra ett utegym i Kronoskogen. Byggnadstekniskt är det en fördel om gymmet sätts upp på grusplanen (gamla bandybanan). Vi uppskattar att kostnaden ligger mellan 125 tkr tkr beroende på hur många maskiner man sätter upp. I priset ingår markarbetskostnader. Kostnaden fördyras något av att det ligger en vattentäkt i området och man kan inte använda sig av vilka maskiner som helst. Kontakt är tagen med parkavdelningen, bygg- miljökontoret och exploateringsavdelningen som inte har några invändningar mot att ett utegym förläggs i Kronoskogen. Parkavdelningen planererar ett större lekområde med utegym för alla åldrar i Brunnsparken. Detta kommer inte att påverka behovet av ett gym i Kronoskogen. Idrottslärarna på Sunnerbogymnasiet har vid flera tillfällen framfört önskemål om träningsredskap i Kronoskogen. Ungdomsrådet och föreningarna har yttrat sig i frågan och tycker att gymmaskiner i trä skulle passa in i Kronoskogen samt att placeringen bör var på grusplanen eller i början på spåret. Finansieringen kan göras med kultur- och fritidsnämndens investeringsmedel. Förvaltningens förslag till beslut: Kultur- och fritidsnämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att ta fram ett koncept på ett utegym. Det ska bestå av 4-7 maskiner som ska sättas upp i Kronoskogen till en maxkostnad av 125 tkr.

9 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 9(16) Konceptet av utegymsredskap ska vara utformat så att det kan användas på flera olika platser i kommunen. Utegymmets redskap ska vara av trä så att det passar in vid ett motionsspår. Finansieringen ska göras med kultur- och fritidsnämndens investeringsmedel. Kultur- och fritidsnämnden tackar för medborgarförslaget. Beredning Arbetsutskottets förslag till beslut: Kultur- och fritidsnämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att ta fram ett koncept på friluftsgym som kan genomföras i hela Ljungby kommun. Anläggningen genomsyras av småskalighet med 4-7 redskap i trä och naturmaterial som är miljömässigt bra. Kultur- och fritidsnämnden tackar för medborgarförslaget.

10 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10(16) KoF / Agunnaryd bygdegårdsförening ansöker om medfinansiering för om- och tillbyggnad av bygdegården Kultur- och fritidsnämnden ställer sig positiv till upprustning och tillbyggnad av Agunnaryds bygdegård under förbehållet att Boverket beviljar bidrag. Projektet inryms inte i kultur- och fritidsnämndens budget och därför överlämnas ärendet till kommunstyrelsen i enlighet med Verksamhetsplan för investeringsbidrag samlingslokaler. Kultur- och fritidsnämnden ger förvaltningschefen i uppdrag att komplettera med en tjänsteskrivelse. Agunnaryds bygdegårdsförening söker bidrag från Boverket för om- och tillbyggnad av Agunnaryds bygdegård. Boverket ger bidrag endast under förutsättning att kommunen bidrar med minst 30 procent av den bidragsberättigade kostnaden. Den totala ansökan är kr. Det ansökta kommunala investeringsbidraget uppgår till kr. Ekonomiavdelningen har med anledning av sin granskning av ansökan ställt frågor om föreningens egen insats. Beredning Arbetsutskottets förslag till beslut: Kultur- och fritidsnämnden ställer sig positiv till upprustning och tillbyggnad av Agunnaryds bygdegård under förbehållet att Boverket beviljar bidrag. Projektet inryms inte i kultur- och fritidsnämndens budget och därför överlämnas ärendet till kommunstyrelsen i enlighet med Verksamhetsplan för investeringsbidrag samlingslokaler.

11 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11(16) KoF / Plansamråd över detaljplan för Pumpan 2, Annelund Ljungby Kultur- och fritidsnämnden har inga synpunkter på plansamrådet över detaljplan för Pumpan 2, Annelund Ljungby. Kultur- och fritidsnämnden ger förvaltningschefen i uppdrag att komplettera med en tjänsteskrivelse. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra ett nytt gruppboende med tillhörande satellitbostäder för ungdomar. Om det ska gå att genomföra måste gällande detaljplan ändras eftersom den idag är avsedd för samlingslokaler. Planområdet ligger söder om gamla bilprovningen vid Ljungsjövägen i Ljungby. Detaljplanen strider inte mot översiktsplanen för Ljungby kommun. Beredning Arbetsutskottets förslag till beslut: Kultur- och fritidsnämnden har inga synpunkter på plansamrådet över detaljplan för Pumpan 2, Annelund Ljungby.

12 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12(16) KoF 116 Arbetsgrupp till offentlig utsmyckning Kultur- och fritidsnämnden ger kultursekreteraren i uppdrag att till nämndsammanträdet i december ge förslag på sammansättning av grupp till planering av offentlig utsmyckning. Varje år avsätts 100 tkr i kultur- och fritidsnämndens investeringsbudget för offentlig utsmyckning. Medel sparas under ett antal år för att sedan användas till utsmyckningsprojekt. Senaste projektet medlen användes till var Hunden och Rymdfångaren på Lilla torg, Ljungby. Några planer för hur framtida medel ska användas finns inte. Kultursekreteraren föreslår att en grupp sätts samman för att planera var och hur medlen för offentlig utsmyckning ska användas. Gruppen får gärna bestå av representanter från flera olika förvaltningar och nämnder. Justerandes sign Utdragsbestyrkande

13 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13(16) KoF 117 Sjukstatistik och övertid Kultur- och fritidsnämnden tackar för informationen. Förvaltningschefen redogör för aktuell sjukstatistik och övertid i förvaltningen. Justerandes sign Utdragsbestyrkande

14 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 14(16) KoF 118 Information från presidiet Kultur- och fritidsnämndens presidium informerar om en resa till industribyggnader som genomförts tillsammans med andra presidier och förvaltningar. Under resan har besök gjorts i äldre industrifastigheter som idag rymmer nya verksamheter. På resan besöktes Högskolebiblioteket i Jönköping, Motala gamla verkstad, Sockerbruket i Lidköping och samt fastigheterna Textile Fashion center, Viskastrandsgymnasiet, Åhaga och Pulsen i Borås. Justerandes sign Utdragsbestyrkande

15 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15(16) KoF 119 Meddelanden På grund av hög belastning av ungdomar har fritidsgården i Ljungby under hösten 2014 ändrat verksamheten att enbart ta emot ungdomar från grundskolan. På nämnden i december ger fritidsgårdsföreståndaren en längre presentation om de ändrade målgrupperna och ett förslag på lösning. Förutsättningarna för allmänhetens åkning i Trojahallen har förändrats. På nämndsammanträdet i december ger anläggningschefen mer information. Ljungby musik och teater har lämnat en skrivelse om uteblivet bidrag. Kultur- och fritidsintendenten informerar om svar på nämndsammanträdet i december. Maryana Holst informerar att kommunstyrelsens arbetsutskott diskuterar försäljning av Truckhallen. Ljungby IF, genom ordförande Mats Berglund skickar ett stort och hjärtinnerligt tack för säsongen Kommunstyrelsen har beslutat att avsätta 10 tkr till medfinansiering till Ljungbergpriset Finansiering sker via kommunstyrelsens oförutsedda utgifter. Från och med 2015 svarar kultur- och fritidsnämnden för denna kostnad. Kommunfullmäktige har beslutat enligt kultur- och fritidsnämndens förslag på framtida organisation för Ljungby gamla torg samt skötsel av Hamneda gästgiveri. Kommunfullmäktige har beslutat att bevilja kommunal borgen till Bolmsö bygdegårdsförening på 2,8 miljoner kronor. Kommunstyrelsens tekniska utskott har beslutat om projektering av nybyggnad av omklädningsrum på Kronoskogsbadet. Projekteringsutgifter 400 tkr och rivning av befintligt omklädningsrum 80 tkr tas från fastighetsavdelningens driftsbudget. Studieförbunden Sensus och Bilda kommer att gå samman 1 juli Justerandes sign Utdragsbestyrkande

16 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 16(16) KoF 120 Information om E-böcker Kultur- och fritidsnämnden tackar för informationen. I höst (för Ljungbys del 24 november) förändras prisavtalen för folkbiblioteken Ljungby kommunbibliotek via företaget som vi använder för e-böcker E-lib. I korthet handlar det om att Elib slopar modellen med ett fast utbud av e-böcker där varje nedladdning kostar 20 kronor för biblioteken för att övergå till en modell där förlagen själva bestämmer vad e-boken ska kosta, vilket kan betyda att böckerna kostar från 2 kronor och uppåt (per nedladdning)nya böcker och populära böcker kommer vara dyra. Vi väljer att ha ett tak på 65 kronor för vad en bok får kosta per nedladdning (inledningsvis) Vi måste även som tidigare begränsa antalet lån en låntagare får låna på sitt lånekort till 2 stycken per vecka. Vi kommer att kontrollera mycket noga hur det ser ut månad för månad på statistiken för e-bokslånen. Vi måste stoppa lånen när det överstiger budgeten vilket gör att man som låntagare inte kan låna en e-bok trots att man inte lånat de utlovade två böckerna i veckan. Det ska tilläggas att e-bokutlåningen på många sätt förenklas och förbättras för låntagaren. Justerandes sign Utdragsbestyrkande

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby, kl.13.15 15.45 ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Utses att justera Justeringens plats och tid Anders

Läs mer

23 november 2016, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

23 november 2016, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(14) Tid och plats ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Åhörare Justerare Justeringens tid och plats 23 november 2016, kl.08.15-11.35. Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Marcus Walldén

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(10) Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-23

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(10) Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-23 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby, kl.13.15 14.55 Beslutande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(11) Kultur- och fritidsnämnden Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(11) Kultur- och fritidsnämnden Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15.30 ande Övriga deltagande Anders Bondesson (m) ordförande Sven Olov Stenqvist (s) vice ordförande

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15.00 ande Anders Bondesson (M) ordförande Sven-Olov Stenqvist (S) vice ordförande Ingalill Henningsson

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby, kl. 08.15 11.15. ande Övriga deltagare Politiker Tjänstemän Utses att justera Marcus Walldén (M) ordförande

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Biblioteket, Fogdegatan, Ljungby, kl.13.15 15.05 ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Utses att justera Anders Bondeson (M) ordförande Maryana

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(14) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(14) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Utses att justera Justeringens plats och tid Ljungbergmuseet, Strandgatan 5, Ljungby, kl.13.15-15.15.

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(14) Kultur- och fritidsnämnden Vuxenläsrummet Biblioteket, Ljungby kl

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(14) Kultur- och fritidsnämnden Vuxenläsrummet Biblioteket, Ljungby kl LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Vuxenläsrummet Biblioteket, Ljungby kl. 13.15-16.00 ande Övriga deltagande Utses att justera Anders Bondesson (m) ordförande Sven-Olov Stenqvist

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden 2009-04-22. Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15.

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden 2009-04-22. Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15. LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15.00 ande Övriga deltagande Utses att justera Anders Bondesson (M) ordförande Sven-Olov Stenqvist

Läs mer

21 november 2018, kl Konferensrummet, Ljungby Arena, Fritidsvägen 5, Ljungby

21 november 2018, kl Konferensrummet, Ljungby Arena, Fritidsvägen 5, Ljungby 1(12) Tid och plats ande Övriga deltagande 21 november 2018, kl.08.15-12.40. Konferensrummet, Ljungby Arena, Fritidsvägen 5, Ljungby Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby, kl.13.15 15.40. ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Utses att justera Justeringens plats och tid Anders

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Beslutsprotokoll 1(9) Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby, klockan 8.

LJUNGBY KOMMUN Beslutsprotokoll 1(9) Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby, klockan 8. LJUNGBY KOMMUN sprotokoll 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby, klockan 8.00- ande Carina Bengtsson (C), ordförande Conny Simonsson (S) Krister Lundin (M) Thomas Jeppsson (M)

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Camilla Westerdahl (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Camilla Westerdahl (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Beslutande Kommunhuset - Sammanträdesrum Mårten, 2015-03-10, kl. 17.30 20.30 Se nästa sida. Övriga närvarande Lena Axelsson, Kommunfullmäktiges ordförande, 15-27 Eva Bergstrand,

Läs mer

Kommunledningskontoret, måndagen den 15 november kl Göran Lundberg. Janewert Johansson

Kommunledningskontoret, måndagen den 15 november kl Göran Lundberg. Janewert Johansson Kommunfullmäktige 2010-11-09 1 Plats och tid Garvaren, Strålforssalen, Ljungby, tisdagen den 9 november 2010, kl. 17.30 18.00 Beslutande Ledamöter Anne Karlsson (S) Stefan Fredriksson (S) Ann-Charlotte

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Biblioteket, Fogdegatan, Ljungby, kl.13.15 14.45. ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Utses att justera Anders Bondeson (M) ordförande Maryana

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö stadsbibliotek, onsdagen den 8 november klockan 14.00 16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande, Maini Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Johan Ahlberg (S), ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) Maria Roos (S) Sten-Göran Claesson (SD)

Johan Ahlberg (S), ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) Maria Roos (S) Sten-Göran Claesson (SD) 1 (12) Plats och tid Bjuvs fritidsgård, onsdagen den 13 april 2016 kl. 18.30 20.50 Beslutande Johan Ahlberg (S), ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) Maria Roos (S) Sten-Göran

Läs mer

21 mars 2018, kl Åsiktens konferensrum, Axel Ångbagares gata 1A, Ljungby

21 mars 2018, kl Åsiktens konferensrum, Axel Ångbagares gata 1A, Ljungby 1(13) Tid och plats ande Övriga deltagande 21 mars 2018, kl.08.15-11.10. Åsiktens konferensrum, Axel Ångbagares gata 1A, Ljungby Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 16 april 2013, kl. 15.30 17.00 Beslutande Börje Wilsborn Rolf Axelsson Lena Åhrén Monica Toll Sören Eriksson Claes-Göran

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD) 2015-02-25 Sida 1 (av 14) Tid 2015-02-25, kl 18.30-19.50 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(7) ÅSTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 17.00-18: 10 Ajournering Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise

Läs mer

26 oktober 2016, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

26 oktober 2016, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(15) Tid och plats ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Åhörare Justerare Justeringens tid och plats 26 oktober 2016, kl.08.15-11.45. Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Marcus Walldén

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2014-04-22 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 22 april 2014, kl 15.30-17.30 Beslutande Börje Wilsborn Rolf Axelsson Sören Eriksson Monika Toll Lena Åhrén Claes-Göran Nyrén Madeleine Hermansson

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

23 januari 2019, kl Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby

23 januari 2019, kl Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby 1(17) Tid och plats ande Övriga deltagande 23 januari 2019, kl.08.15-11.15. Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby Ulla Hansson (M), ordförande Rut Björkström (C) 1:e vice ordförande Matija Rafaj

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 5 november 2014 kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Ing-Marie Arwidsson (kd), 1:e vice ordf. Anders Johansson (kd) Sven Krafft (s) Veronica

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2014-10-21 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 21 oktober 2014, kl 15.30-16.30 Beslutande Rolf Axelsson, tjänstgörande ersättare ordförande Monika Toll Cajsa Håkansson Sören Eriksson Madeleine

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Kultur- och fritidsnämnden Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Kultur- och fritidsnämnden Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15.30 ande Övriga deltagande Anders Bondesson (M) ordförande Sven-Olov Stenqvist (S) v ordförande

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-04-14 Sida 1 (10) Plats och tid Olshammarsgården, Olshammar kl. 17.00-18.30 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Sida 1 av 7 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande ersättare Sjuntorpsrummet, Stadshuset kl 16.30 18.15 Carina Lorentzon (S) ordförande Christer Bohm (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-10-17 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-16.55 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria

Läs mer

Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 8, Ljungby.

Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 8, Ljungby. 1(6) Tid och plats Tisdagen den 18 februari kl. 08.00 08.32. Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 8, Ljungby. Beslutande Tilda Ragnarsson (M), tjänstgörande ersättare för Magnus Gunnarsson (M) Lars-Ove

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L)

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L) Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (9) Plats och tid Dala-Floda Värdshus Dala-Floda, kl. 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-14:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Mats Lindquist (S) Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson (C ) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Mats Lindquist (S) Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson (C ) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Protokoll 2013-01-16 Sida 1 (av 11) Tid 2013-01-16, kl 19.00-22.00 Plats Billesholms bibliotek Beslutande Ledamöter Tjänstgörande Ersättare Mats Lindquist (S) Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 74 Godkännande av ärendelista... 100 75 Principer om kultur- och fritidsutskottets stipendier... 101 76 Bemanning vid kvällsöppet på biblioteket i Mullsjö... 103 77 Ansökan om verksamhetsbidrag,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 15.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Kristina Kristiansson, Ordförande (S) Bernt Christoffersson, V. ordförande (C) Mårten Karlsson (S) Payman Garmiani (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

Magnus Jonsson Utdragsbestyrkande

Magnus Jonsson Utdragsbestyrkande Plats och tid Södergatan 2, Gislaved, kl 14.00-15.05 2013-11-18 Beslutande Elisabeth Andersson (KD) ordförande Barbro Ekholm-Nestander (KD) ersätter Solveig Davidsson (M) Björn Olsson (FP) ersätter Ulla

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom r^> O Malung-Sälens kommun Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla studierummet, biblioteket, kl. 09:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande GunByttner (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-09 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 13.30 14.51 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Vetlanda Museum, den 20 december 2012, kl. 15.30 17.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Börje Wilsborn Rolf Axelsson Margonia

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (11)

Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset kl 08.00-11.00 Paragrafer 77-84 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman

Läs mer

Göran Andersson, förvaltningschef Ulrika Sundin, nämndsekreterare Birgitta Parling Andersson Stefan Andersson

Göran Andersson, förvaltningschef Ulrika Sundin, nämndsekreterare Birgitta Parling Andersson Stefan Andersson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Stora Orren, vån 7, Folkets Hus Ludvika, kl. 14.00-16.35 Beslutande ledamöter Åsa Wikberg (MP) Sören Grandelius (S) Jesper Gustavsson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-02-21 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Fritidskontoret, Gnosjö tisdagen den 21 februari 2006 kl. 18.00-19.30 Beslutande Rolf Davidsson (m) ordförande Stig Axelsson (s) vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet 1 (14) Plats och tid Biblioteket, Töcksfors, 15.00 16.30 Beslutande Övriga närvarande Kristina Kristiansson, Ordförande (S) Bernt Christoffersson, V. ordförande (C) Mårten Karlsson (S) Payman Garmiani

Läs mer

Pär Andersson (S) Kim Karlsson (S) Birgitta Kulle (C) Jörgen Sjöqvist (S) Christel Hedlund (SD)

Pär Andersson (S) Kim Karlsson (S) Birgitta Kulle (C) Jörgen Sjöqvist (S) Christel Hedlund (SD) 1 (10) Plats och tid Blosset, onsdagen den 22 februari 2017 kl 18:30-19:30 Beslutande Bo Hallqvist (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm

Läs mer

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M) Kultur- och fritidsnämnden 2016-11-17 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl.14.00-15.25 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-08-22 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-17.40 Sammanträdet ajourneras 16.35-16.50 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Örestensrummet, kommunset, Kinna klockan 13.30-17.20 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, kl 13.30-17.00 108-115

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2008-10-11 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2008-11-10 kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Marianne Andersson (c) Sofie Gyllenstedt

Läs mer

EKERÖ KOMMUN 1(10) 2007-01-15. Tid och plats Måndagen den 15 januari 2007, klockan 17:30-19:35, 386. Beslutande

EKERÖ KOMMUN 1(10) 2007-01-15. Tid och plats Måndagen den 15 januari 2007, klockan 17:30-19:35, 386. Beslutande EKERÖ KOMMUN 1(10) Tid och plats Måndagen den 15 januari 2007, klockan 17:30-19:35, 386 Beslutande Ledamöter Lennart Ljungblom (fp) ordf. Frida Tamker (m) 1: e vice ordf. Georg Gustafsson (s) 2: e vice

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2012-05-28 13 Plats och tid Gallejaur, klockan 08.00-13.00. Beslutande Marcus Lundberg (s), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-03-14 i Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet. kl. 18.15-18.50 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek 19.00 19.50 ande Karin Reinisch (M) Stig-Åke Grönvall(S) Ann-Christin Waldén (FP) Karl-Erik Malmgren (S) Rebecka Barjosef (S) Jeanette

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum 2015-02-24 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2015-02-24 kl. 13.30-16.30 Justerade paragrafer 11-17 Beslutande Anita Lindstedt (S), 1e vice ordf. Bengt Gustavsson (S) Rickard Björkman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Torsdag 26 januari 2017, klockan 13.15 17.30, paus 14.55-15.25 Plats Svansjörummet, kommunhuset Beslutande C Eva Åberg Andersson tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) 1-2,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 25 oktober 2012 kl. 14.00-15.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren(S),

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare 1 (16) Plats och tid TR:S Western Adventures, 17.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Mårten Karlsson (S)

Läs mer

30 augusti 2017, kl Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby

30 augusti 2017, kl Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby 1(17) Tid och plats ande Övriga deltagande Tjänstemän 30 augusti 2017, kl.08.15-12.10. Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Högarps by, den 15 juni 2010, kl. 16.50 17.35 Beslutande Övriga deltagande Björn Rydén Ann-Charlotte Andersson Ing-Britt Lingmerth Anna-Greta

Läs mer

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp)

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp) 28 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-05-31, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande 1 (10) Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande Ersättare Bo Hallqvist (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Ann-Britt Lord (KD) tjänstgörande för Lisbeth

Läs mer

Helsingborgs stadsbibliotek. Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson (C) Fredrik Andersson (FP)

Helsingborgs stadsbibliotek. Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson (C) Fredrik Andersson (FP) 2014-12-10 Sida 1 (av 20) Tid 2014-12-10, kl 17:30-18:50 Plats Beslutande Ledamöter Helsingborgs stadsbibliotek Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson (C) Fredrik Andersson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, Sävsjö, onsdagen den 8 februari 2017 kl 14.00-17.30 klockan 14.00-17.30 kl17.3017.3014.0016.30 Beslutande Övriga deltagare Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-10-11 Kommunhuset, Blå rummet kl. 15.00-16.40 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenneth Jacobsson (M) - förste vice ordförande Arne Silfvergren

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice 1 (7) Plats och tid Håns Byalags lokal, 15.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson (S) Anette Eriksson

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl.

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28 Innehållsförteckning 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. 54 Natur- och kulturvårdsinsatser längs Nossan i Nossebro. 55 Finansiering konstgräsplan i Nossebro.

Läs mer

Protokoll 1. Anna-Lena Fjellström och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 8 maj 2015 Underskrifter ...

Protokoll 1. Anna-Lena Fjellström och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 8 maj 2015 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 9:00- ande Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Peter Granåsen (FP) Roger

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (8) Plats och tid Kultur & fritid, måndagen den 18 mars 2019 kl 15:00-18:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Stefan Grad (C) Torbjörn Andersson (L) Hans Dahm (S) Mathias Kyller (M) Annika Singleton

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Eva Engström Sekreterare. Sven-Åke Eriksson. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Eva Engström Sekreterare. Sven-Åke Eriksson. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Stig Eng (c) ordf Sven-Åke Eriksson (c)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Justeringens plats och tid: Underskrifter: Kulturhuset 2015-10-09, kl. 11:30. Jenny Nises, Sekreterare. Hans-Göran Åhgren, Ordförande

Justeringens plats och tid: Underskrifter: Kulturhuset 2015-10-09, kl. 11:30. Jenny Nises, Sekreterare. Hans-Göran Åhgren, Ordförande 1(9) Kulturnämnden Plats och tid: Kulturhuset, 2015-10-09 kl. 09:00 Beslutande: Hans-Göran Åhgren (M) Mora, ordförande Jaakko Mattila (C) Mora Karin Lübeck (S) Mora Hans Stolpe (MOP) Mora, tjänstgörande

Läs mer

Lena Träff med Stefan Carlsson som ersättare. Margareta Engström Nöstdal

Lena Träff med Stefan Carlsson som ersättare. Margareta Engström Nöstdal Fritids- och kulturnämnden 2016-10-6 Plats och tid Tornet 13.15-15.15 Beslutande Övriga deltagare Hans Ivarsson (C) ordförande Marianne Samuelsson (L) 1:e vice ordförande Lena Träff (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S) Irene Andersson (M), tjänstgörande ersättare för Håkan Frank (M)

Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S) Irene Andersson (M), tjänstgörande ersättare för Håkan Frank (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Lilla Orren, vån 7, Folkets Hus, Ludvika, måndagen den 19 november 2018, kl. 9.00-10.40 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2017-10-16 1 (8) Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 16 oktober 2017 klockan 19.00 21.00 Beslutande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent Plats och tid Kultur- och fritidskontoret, Lindesberg kl. 14.00 16.00 1 ande Nafih Mawlod (S), ordförande Gunnar Lindström (S) Jonas Bernström (S) Inger Griberg (MP) Per Carlström (FP) Sven Öberg (KD)

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11.

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11. FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.30 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Bidragsbelopp 2017... 4 3 Ansökan om verksamhetsbidrag 2017 Habo Mullsjö Musikkår... 5 4 om investeringsbidrag 2017... 6 5 Åldersgräns vid fritidsgården...

Läs mer