Detaljplan för del av fastigheten Söndrebalj 7:2 m fl, Hjärnarp, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för del av fastigheten Söndrebalj 7:2 m fl, Hjärnarp, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE"

Transkript

1 Diarienummer Detaljplan för del av fastigheten Söndrebalj 7:2 m fl, Hjärnarp, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSHANDLING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter har beretts tillfälle till samråd av ärendet genom översändande av handlingar, annonsering i tidning och på kommunens hemsida samt utställning på stadshuset, stadsbiblioteket och Hjärnarps bibliotek. Information om samrådet var införd i Nordvästra Skånes Tidningar Samrådet varade från till Samrådsmöte Ett offentligt samrådsmöte anordnades på Hjärnarps bibliotek På mötet närvarade förutom representanter från stadsarkitektkontoret, byggnadsnämnden, tekniska kontoret och exploatören med arkitekt, 7 personer från allmänheten. Efter att representanter från stadsarkitektkontoret och exploatören redovisat förslaget och detaljplanen lämnades ordet fritt för frågor. De synpunkter och åsikter som framfördes berörde framförallt trafiken till och från planområdet. Det fanns önskemål på andra lösningar för trafiken då den redan idag vållade en del problem med köer och liknande vid morgon- och eftermiddagsruschen. Det var viktigt att man anlägger trottoarer så att man kan ta sig säkert till förskolan. INKOMNA YTTRANDEN Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Kart- och mätchef, Tekniska kontoret, Swedegas, Skånetrafiken, Räddningstjänsten, Ängelholms kommun, EON Gas Sverige AB, Socialnämndens arbetsutskott, Ängelholms kommun, EON Elnät Sverige AB, Öresundskraft, Bjäre kraft, Kultur- och fritidsförvaltningen, (8)

2 Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från: Tele 2 AB, Fastighetsägare Söndrebalj 7:14, Lantmäteriet, Trafikverket, Gemensamt yttrande från fastighet Söndrebalj 7:14, 7:13, 7:16, 7:17 och Kyrkogården 7:64, Skanova, Tekniska kontoret, Ängelholms kommun, Länsstyrelsen, Hjärnarps vägförening, Miljökontoret, Tekniska nämndens arbetsutskott, Ängelholms kommun, Yttranden redovisas sammanfattningsvis och kommenteras nedan i den ordning de inkommit. Tele 2 AB, : Påpekar att de har kanalisation med tillhörande brunn på fastigheten och vill att de ska skyddas. Kommentar: Detaljplanen ska säkerställa kanalisationen med tillhörande brunn och kompletteras med prickmark och u-område för den aktuella ledningen. Kart- och mätchef, Tekniska kontoret, : Har inget att erinra. Swedegas AB, : Tackar för handlingar och meddelar att deras gasledning inte berörs. Skånetrafiken, : Har inget att erinra. Räddningstjänsten, Ängelholms kommun, : Planen tillstyrkes ur brandskyddssynpunkt utan erinran. Fastighetsägare Söndrebalj 7:14, : Har inget emot placeringen av förskolan men har däremot åsikter om hur trafiken kommer påverka närområdet. Då det redan idag är kö vid vissa tidpunkter på Munkvägen när bilar ska besöka kiosken, bensinstationen, biblioteket, samåkningsparkeringen och Åshaga serviceboende kommer det bli värre om även förskolans trafik leds in via Allmänna gränd. 2 (8)

3 Fastighetsägarna till 7:14 bifogar ett förslag på hur trafiken skulle kunna lösas med en ny infart från Nya Rössjövägen i höjd med Norrebaljsvägen till en gemensam parkering för besökande och personal till Åshaga, Morkullan samt den nya förskolan. Kommentar: En trafiklösning i stil med den bifogade skissen har undersökts och är inte en samhällsekonomiskt motiverad lösning. Ur trafiksäkerhetssynpunkt är det inte lämpligt att korsa den befintliga gång- och cykelvägen för att nå fram till den nya förskolan. Vidare har möjligheten att ansluta till området någonstans utmed Nya Rössjövägen undersökts vilket Trafikverket, som är väghållare för Nya Rössjövägen, inte anser möjligt. Åtgärder kommer istället att göras längs Allmänna gränd och ut mot Munkvägen. Vägen kommer breddas och det görs plats för en separat gång- och cykelväg ner mot återvinningsstationen. Utanför detaljplan kommer även åtgärder att göras ut till Munkvägen där ett gångområde anläggs som ansluter till övergångstället och trottoaren på Munkvägen. Lantmäterimyndigheten, : Anser att frågan om huvudmannaskapet måste lösas innan detaljplanen görs färdig. De anser även att det saknas en tydlig beskrivning av hur planen ska genomföras, det ska framgå hur varje enskild fastighet påverkas av planen. Kommentar: Hjärnarps vägförening är av hävd huvudman för allmänna platser. Det pågår dock ett parallellt planarbete med syftet att överföra all allmän platsmark till kommunalt huvudmannaskap. Detta regleras dock inte genom denna detaljplan utan sker i ett sammanhang, i samband med att ovan nämnda detaljplan antas. Planbeskrivningen kompletteras med tydligare uppgifter kring planens genomförande. EON Gas Sverige AB, : Har inget att erinra i ärendet. Trafikverket, : Trafikverket påpekar att det råder ett byggnadsfritt avstånd på 12 meter till de allmänna vägarna Munkvägen och Nya Rössjövägen, som ska beaktas i planeringen. Området i söder av planen som planeras som en gård för utomhuslek rekommenderas av trafiksäkerhetsskäl kompletteras med staket eller liknande runt lekområdet. Trafikverket ställer sig frågande till huruvida plankarta och illustrationskarta stämmer överrens med varandra gällande planområdets södra delar utmed Nya Rössjövägen. I plankartan markeras området med möjlighet att bebyggas medan illustrationsplanen redovisar ett lek- och naturområde. Trafikverket vill även påpeka att eventuella åtgärder som i framtiden kan komma att behöva göras för korsningen Allmänna gränd/munkgatan, till följd av den ökade trafiken, ska bekostas av kommunen. Trafikverket vill även påminna om att det är fastighetsägarens eller exploatörens ansvar att vid uppförande av ny bebyggelse eller vid förändrad användning av bebyggelse säkerställa att riktvärden för trafikbullernivåer klaras. 3 (8)

4 Kommentar: Detaljplanen kompletteras så att det råder ett byggnadsfritt område på 12 meter utmed Nya Rössjövägen och Munkvägen. Detaljplanen reglerar inte huruvida ett staket uppförs eller inte men för att påpeka att det ur trafiksäkerhetsskäl bör uppföras ett staket så kompletteras planbeskrivningen med informationen. Plankartan och illustrationskartan är två skilda saker och behöver inte visa exakt samma markanvändning. Illustrationskartan är enbart en illustration som visar förslag på utformning av platsen (behöver inte vara en maximal expolatering efter plankartan) och som inte är lagligt bindande som plankartan. Plankartan ger en samlad bild av hur markanvändningen och miljön avses förändras eller bevaras. Plankartan har ändrats efter samråd och ger inte möjlighet till bebyggelse i södra delen längre. Planbeskrivningen har kompletterats med ytterligare information kring en beräkning av buller, se under avsnittet Störningar. Fastigheterna Söndrebalj 7:14, 7:13, 7:16, 7:17 och Kyrkogården 7:64, : Härmed överklagar vi detaljplanen för den nya förskolan i Hjärnarp. Vi har inget emot placeringen av förskolan men har däremot åsikter om hur trafiken kommer påverka närområdet. Då det redan idag är kö vid vissa tidpunkter på Munkvägen när bilar ska besöka kiosken, bensinstationen, biblioteket, samåkningsparkeringen och Åshaga serviceboende kommer det bli värre om även förskolans trafik leds in via Allmänna gränd. Fastighetsägarna till 7:14 bifogar ett förslag på hur trafiken skulle kunna lösas med en ny infart från Nya Rössjövägen i höjd med Norrebaljsvägen till en gemensam parkering för besökande och personal till Åshaga, Morkullan samt den nya förskolan. Kommentar: I detta skede som detaljplanen är i nu så går det inte att överklaga planen. Nästa skede är granskningsskedet då planen ställs ut på nytt efter att den delvis har reviderats utifrån de synpunkter som inkommit. I granskningsskedet finns det ytterligare möjlighet att komma in med synpunkter på planen. Överklagan kan göras först vid planens antagande. Alla som inte har fått sina synpunkter tillgodosedda i antingen samråds- eller granskningskedet kommer att underrättas om antagandebeslutet och hur de ska gå tillväga om de vill överklaga beslutet. Se kommentar ovan till fastighetsägare 7:14 för övriga synpunkter. Socialnämndens arbetsutskott, : Socialförvaltningen ser positivt på framtida möjligheter till eventuell utökning av antalet platser på Åshaga. I övrigt har socialnämnden inget att erinra. Skanova, , informerar om en kabelanläggning förlagd över planområdet i den södra delen. Kabelanläggningens läge framgår genom bifogad karta. Skanova yrkar att ett u-område läggs in i planen där anläggningen är förlagd. Bredden ska vara 4 meter, 2 meter om ömse sidor. 4 (8)

5 Kommentar: Detaljplanens plankarta kompletteras med ett u-område för kabelanläggningen. Tekniska kontoret, Ängelholms kommun, , anser att i samband med exploateringen bör Allmänna gränds utformning ses över för att kunna fungera för en högre trafikintensitet. Kombinerad gång- och cykelväg (gc-väg) bör anläggas från Munkvägen förbi aktuellt område och ansluta till befintlig gc-väg i norr. Lokalgatan behöver därför en total bredd på 10 meter, vilket inkluderar gc-väg. Vidare föreslås att befintlig gc-väg i norr läggs som en egenskap av parkmarken samt att x-området tas bort eftersom det är svårt att säkerställa läget innan projekteringen är gjord. Istället skrivs det in i exploateringsavtalet att det ska finnas en allmänt tillgänglig gc-väg över tomten. För VA finns det möjlighet att ansluta till befintliga ledningar. Sista stycket under vatten och avlopp bör flyttas ned till rubriken El. Avskärmning mot återvinningsstationen för förskolan är önskvärd. Kommentar: Lokalgatan breddas till 10 meter för att ge utrymme till utformning av väg och gc-väg. Den norra delen av gc-vägen blir en egenskap av parkmarken och x-området tas bort och skrivs in i exploateringsavtalet istället. Sista stycket i vatten och avlopp flyttas ner till El istället. Detaljplanen reglerar inte en eventuell avskärmning mot återvinningsstationen. Länsstyrelsen, , anser att planen bör handläggas med normalt planförfarande då en förskola är av allmänt intresse. De anser även att planhandlingarna måste belysa bullersituationen i södra delen av planen då beräkningen som är gjord utgår från mitten av planområdet. De kan därför inte ta ställning till lämpligheten av nya byggnader i södra delen av planområdet. Administrativ bestämmelse a 1 bör utgå. Kommentar: Planen övergår till att handläggas med normalt planförfarande. Den södra delen av området korsprickas/prickas och byggrätten tas bort. Administrativ bestämmelse utgår. Planbeskrivningen har kompletterats med ytterligare information kring en beräkning av buller, se under avsnittet Störningar. EON Elnät Sverige AB, : Har inget att erinra då de inte har några ledningar inom området. Öresundskraft, : Vi har elnätsledningar inom området som kan komma att påverkas av planförslaget, behöver dessa flyttas utföres detta efter beställning. Samtliga kostnader debiteras beställaren. Beroende på tillkommande elbehov kan det komma att erfordras plats för transformatorstation. Kommentar: En elledning inom området är planerad att flyttas vilket det finns mer information om i planbeskrivningen under avsnittet El. Detaljplanen hindrar inte uppförandet av en transformatorstation. Yttrandet föranleder därmed ingen åtgärd. 5 (8)

6 Bjäre kraft, , vill uppmärksamma om kommunikationskablar och kanalisationer som finns inom planområdet (enligt bifogad skiss). Eventuella flyttningar, ändringar av dessa utförs av Bjäre kraft men bekostas av exploatören. Kommentar: Kablar och kanalisationer ligger inom u-område eller vägområde enligt av Bjäre kraft bifogad skiss. Yttrandet föranleder därmed ingen åtgärd. Hjärnarps vägförening, , motsätter sig den föreslagna till- och frånfarten till förskolan. Korsningen Allmänna gränd och Munkvägen anses redan idag vara hårt belastad samt skymd av en häck. Hjärnarps vägförening föreslår en ny avfart till och från förskolan på Nya Rössjövägen där vägen dras parallellt med gång- och cykelvägen till parkeringsplatsen enligt ursprungligt förslag. Kommentar: En ny infart till förskolan från Nya Rössjövägen enligt förslaget ovan är ur samhällsekonomiskt perspektiv inte motiverat. Infarten skulle endast försörja den nya förskolan och eventuellt delar av det befintliga serviceboendet. Vidare har möjligheten att ansluta till området någonstans utmed Nya Rössjövägen undersökts vilket Trafikverket, som är väghållare för Nya Rössjövägen, inte anser möjligt. Åtgärder kommer istället att göras längs Allmänna gränd ut mot Munkvägen för att förbättra trafiksäkerhetsförhållandena för gående och cyklister. Vägen kommer breddas och det görs plats för en separat gång- och cykelväg ner mot återvinningsstationen. Utanför detaljplan kommer även åtgärder att göras ut till Munkvägen där ett gångområde anläggs som ansluter till övergångstället och trottoaren på Munkvägen. För avlämning och hämtning av barnen på förskolan finns även parkering i anslutning till förskolan. Den skymda häcken är fastighetsägarens ansvar att hålla efter. Det finns riktlinjer för hur detta ska skötas och för hörntomter gäller en sikttriangel med en sträcka på 10 meter utmed gränsen till vägarna där växtligheten inte får vara högre än 80 cm. Synpunkten har registrerats och vidareförmedlats till tekniska kontoret som utövar tillsyn i kommunen inom dessa frågor. Kultur- och fritidsförvaltningen, : Kultur- och fritidsnämnden har tagit del av detaljplanen och har inget att erinra. Miljökontoret, , har beslutat att tillstyrka planen under förutsättning att följande synpunkter beaktas. Dagvattenfrågan i området behöver utredas mer. Miljökontoret förespråkar en öppen dagvattenhantering eftersom det kan bidra till en ökad biologisk mångfald. Dagvattenhanteringen bör också tas med i planbestämmelserna. Avståndet till den befintliga bensinstationen ska enligt Räddningstjänsten vara 25 meter men miljökontoret vill uppmärksamma på att enligt Boverkets allmänna råd 1995:5 bör det vara skyddsavstånd på 100 meter. Barn på en förskola vistas mycket 6 (8)

7 utomhus och det bör därför utredas hur utemiljön påverkas av bensinstationen och även vad man i så fall kan göra för åtgärder. Det har också visat sig att områden som tidigare bedömts som lågriskområde för radon har uppmätts med förhöjda värden. Därav bör man alltid kontrollera markradonet vid uppförande av en ny detaljplan. Kommentar: Som det står i planbeskrivningen får det släppas ut generellt 1,5 l/sek x ha på ledningsnätet och allt annat dagvatten ska fördröjas på fastigheten. För att förstärka den informationen kompletteras plankartan med en bestämmelse för dagvattnet. Utformningen av dagvattenhanteringen är en fråga som löses i ett senare skede, dock kan det vara olämpligt med en öppen dagvattenlösning i samband med förskoleverksamheten. En mätning av radonhalten ska genomföras innan bygglov kan beviljas och om marken klassificeras som normalradonmark eller högre ska bebyggelsen uppföras i radonsäkert utförande. Diskussioner har förts med representant från bensinstationens bolag angående miljöfrågor kring bensinstationen och hur den eventuellt påverkar omgivande utemiljö. De nämnde bland annat det ovan angivna skyddsavståndet på 25 meter. Vad gäller gaser och andra partiklar som kan utsöndras från bensinen finns det ingen hundraprocentig garanti men tydliga åtgärder för att förebygga spridning så långt det går. Vid bensinpistolens mynning sitter en sug för gasåterföring som suger tillbaka gasen ner till cisternen där bensinen förvaras. För övrigt spill finns det brunnar som samlar upp detta. Om cisternen får övertryck finns även avluftningsrör som är kopplade till cisternen som går ca 6 meter upp i luften för att få bort gaserna. Tekniska nämndens arbetsutskott, , har beslutat att komplettera delegeringsbeslut, dnr 2012/661 (tekniska kontorets yttrande), med att anslutning ska ske till Nya Rössjövägen. Kommentar: En diskussion har förts tillsammans med Trafikverket för att utreda möjligheten att ansluta med en ny infart till Nya Rössjövägen. Trafikverket är väghållare för Nya Rössjövägen och Munkvägen. Trafikverket anser inte att det är lämpligt att ansluta med en ny infart från Nya Rössjövägen. STÄLLNINGSTAGANDE Planhandlingarna kompletteras vad gäller: Plankartan kompletteras med extra prickmark och u-område för Tele 2 AB:s ledningar. Planbeskrivningen kompletteras med information kring planens genomförande. Ett 12 meter byggnadsfritt område säkras utmed de allmänna vägarna. Planbeskrivningen kompletteras med information om vikten av ett staket ur trafiksäkerhetsaspekten. Plankartan kompletteras med ett u-område för Skanovas kabelanläggning. 7 (8)

8 Lokalgatan breddas till 10 meter för att ge utrymme till utformningen av väg och gc-väg. Norra delen av gc-vägen blir till egenskap i Parkmarken. X-området tas bort och säkerställs istället i exploateringsavtalet. Sista stycket i vatten och avlopp flyttas till El istället. Detaljplanen övergår till normalt planförfarande där nästa steg blir att planen går ut för granskning. Detaljplanens plankarta justeras med att byggrätten i södra delen av planområde görs om till korsprickad mark samt att den administrativa bestämmelsen a 1 utgår. Administrativa bestämmelser på plankartan. Som planbeskrivningen angav är kommunen ej huvudman för vägar inom planområdet, denna information kompletteras på plankartan. Planbeskrivningen kompletteras med ytterligare information kring en bullerberäkning, se under avsnitt Störningar. Bestämmelse för dagvattenhantering och radonrisk. Följande har under samrådet för detaljplanen kommit in med synpunkter som inte tillgodosetts: Fastighetsägare Söndrebalj 7:14 Fastighetsägare Söndrebalj 7:13, 7:14, 7:16, 7:17 och Kyrkogården 7:64 Hjärnarps vägförening Tekniska nämnden MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Samrådsredogörelsen har upprättats av planarkitekt Lena Johansson. STADSARKITEKTKONTORET Ängelholm, 22 januari Pontus Swahn Lena Johansson Stadsarkitekt Planarkitekt Information enligt personuppgiftslagen (PUL) Som information vill vi upplysa om att personuppgifter som inkommer i ärendet behandlas endast i detta specifika planärende samt vid utlämnande av handlingar enligt offentlighetsprincipen. Källor: Till fastighetsförteckning är; fastighetsinformationsregistret (FIR), statens personadressregister (SPAR). Byggnadsnämnden ansvarar för denna information. Om du vill ha ytterligare information om hur dina personuppgifter används eller om du vill att dessa skall ändras är vi tacksamma för skriftligt besked om detta till Ängelholms kommun, Byggnadsnämnden, Ängelholm. 8 (8)

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen

Läs mer

Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-01-22 Dnr KS 2016/407 PL 16-0013 Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Diarienummer Detaljplan för del av fastigheten Munka Ljungby 8:4, Munka Ljungby, Ängelholms kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Samrådsredogörelse avseende Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Hur samrådet har bedrivits Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 SAMMANFATTNING... 3 2.1 OMRÅDETS DISPOSITION OCH GESTALTNING... 5 2.2 BEBYGGELSE... 5 2.3 ALLMÄNNA PLATSER/NATUR... 5 2.4 TRAFIK... 5 2.5 TEKNISK FÖRSÖRJNING... 6 2.6 FASTIGHETSINDELNING

Läs mer

Diarienummer DEL 1. Samrådet. varade från 1 (5)

Diarienummer DEL 1. Samrådet. varade från 1 (5) Diarienummer DETALJPLAN FÖR BETAN 1, FD FORDONSKOLAN ÄNGELHOLM, ÄNGELH HOLMS KOMMUN PROGRAMSAMRÅDSREDOGÖRELSE, DEL 1 HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Länsstyrelsen, lantmäterimyndigheten, sakägare samt berörda

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Magnarp 5:88 m.fl. Magnarp Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för fastigheten Magnarp 5:88 m.fl. Magnarp Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer Detaljplan för fastigheten Magnarp 5:88 m.fl. Magnarp Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV LASARETTET 1 (BADHUS) CENTRUM, ÄNGELHOLMS STAD UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV LASARETTET 1 (BADHUS) CENTRUM, ÄNGELHOLMS STAD UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Diarienummer ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV LASARETTET 1 (BADHUS) CENTRUM, ÄNGELHOLMS STAD UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse daterad 2011-08-23.

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit.

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit. ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖRR FASTIGHETEN HJÄRNARP 3:233 MFL ÄNGELHOLMS KOMMUN UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse daterad 2010-11-16. HUR UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 SÄRSKILT UTLÅTANDE Sara Aspvik Thelin, 2014-06-24 Vårt Dnr: P2012-000018 Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 Planen hanteras med

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Hur processen har bedrivits: Detaljplanen har varit tillgänglig för samråd under tiden datum till datum. Samrådet har anslagits på kommunens anslagstavla

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN DETALJPLAN FÖR NY FÖRSKOLA PÅ DEL AV FASTIGHETEN VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: PoB 2016-09 planens tidslinje Upprättad December 2016 Samrådshandling 2016-12-13 Reviderad

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Diarienummer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Diarienummer UTSTÄLLNINGSHANDLING FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN ÄNGELHOLM 5:16, KOLONIOMRÅDET FRITIDEN, FRIDHEM, ÄNGELHOLMS STAD, ÄNGELHOLMS KOMMUN HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda

Läs mer

Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798

Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798 Detaljplan för Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798 Detaljplanen har varit ute på granskning enligt kommunstyrelsens beslut 7 december 2016 224. Granskningstiden

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för fastigheten Magnarp 5:88 m.fl. Magnarp Ängelholms kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSHANDLING HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS Planförslaget har varit utställt för granskning på

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende, Skåne län DNR SBN 2018/567 Upprättad 2018-10-26 Hur granskning 2 har bedrivits Förslag till Ändring av Stadsplan för

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 M.FL. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2 SAMRÅDET...

Läs mer

Lantmäteriet, Trafikverket, och 28

Lantmäteriet, Trafikverket, och 28 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2017-08-28 Dnr KS 2014/409 ST 14-1074 Detaljplan för Torlarp 3:4, Norra Varalöv, Ängelholms kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDET Samrådet redovisas i en samrådsredogörelse

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Del av Mörmon 5:33, Djupängen Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet med planen är att möjliggöra för ett nytt särskilt boende i området med

Läs mer

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Dnr: PLAN.2017.1866 Antagandehandling 2018-10-22 Granskningsutlåtande Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är ett granskningsutlåtande? Granskningsskedet Granskningsskedet

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2006/468 SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR UTKIKEN 12 OCH 13 I VIKEN HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-08-12 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Fastighetsägaren inkom 2014-06-17 med en ansökan om detaljplaneändring

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar

MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden 2018-08-31 MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar Dnr 2016/36.214 Redovisning av detaljplaneprocessen Kommunstyrelsen arbetsutskott

Läs mer

Detaljplan för Hjorten 1, Öster Värn, Munka Ljungby, Ängelholms kommun

Detaljplan för Hjorten 1, Öster Värn, Munka Ljungby, Ängelholms kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2017-02-15 Dnr KS 2014/374 PL 14-0506 Detaljplan för Hjorten 1, Öster Värn, Munka Ljungby, Ängelholms kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDET Samrådet om planförslaget

Läs mer

Antagen av Kf Laga kraft

Antagen av Kf Laga kraft 2002-06-03 1 Rev: A. PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Antagen av Kf 2002-08-27 Laga kraft 2002-09-26 Utdrag ur plankartan ÄNDRING av detaljplan 268 för kv Folkskolan m fl avseende kvarteret BORGAREN i

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 (Smedby idrottsfält) inom Smedby i Norrköping den 2 oktober 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl 1(7) 2018-05-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering 2(7) Innehållsförteckning Samrådets genomförande...

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Frösåkersskolan, del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun.

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. 2018-08-30 Dnr. 2016 0029 Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. GRANSKNINGSUTLÅTANDE Hur granskningen har bedrivits Granskning om förslag till

Läs mer

Plansamråd SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET 2009-11-13 Plan. Inbjudan till samråd angående förslag till detaljplan för Kv Vågen 2 i Södertälje

Plansamråd SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET 2009-11-13 Plan. Inbjudan till samråd angående förslag till detaljplan för Kv Vågen 2 i Södertälje Plansamråd SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET 2009-11-13 Plan Inbjudan till samråd angående förslag till detaljplan för Kv Vågen 2 i Södertälje Dnr P2009-00061-214 (P 06027) Ett förslag till detaljplan för kv Vågen

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

Detaljplan för del av KV. HYACINTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING. Upprättad i april 2012.

Detaljplan för del av KV. HYACINTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING. Upprättad i april 2012. 1 (6) Detaljplan för del av KV. HYACINTEN Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING Upprättad i april 2012 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Planförslaget redovisar en utbyggnad av bostäder

Läs mer

DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632

DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632 DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4

Läs mer

Detaljplan för Mesen 1 m.fl. Hälsoförskolan, Örkelljunga, Örkelljunga kommun, Skåne län

Detaljplan för Mesen 1 m.fl. Hälsoförskolan, Örkelljunga, Örkelljunga kommun, Skåne län PLAN 2017.1 Samrådsredogörelse avseende Detaljplan för Mesen 1 m.fl. Hälsoförskolan, Örkelljunga, Örkelljunga kommun, Skåne län Hur samrådet har bedrivits Plansamråd genomfördes från den 12 september till

Läs mer

Detaljplan för Norrbobyn 16:1, Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län.

Detaljplan för Norrbobyn 16:1, Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. 1 (6) Dnr PLAN.2015.8 Samrådsredogörelse Detaljplan för Norrbobyn 16:1, Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. Handlingar Planhandlingarna har varit utställda på samråd under tiden 12 maj - 10 juni 2016.

Läs mer

Detaljplan för del av Nyland 5:19

Detaljplan för del av Nyland 5:19 Granskningshandling Detaljplan för del av Nyland 5:19 Ytterlännäs församling Kramfors kommun Nylands Hälsocentral Parkering Standardförfarande Dnr Mob-2017-1478 PLANBESKRIVNING Handlingar Till planen hör:

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun Utställningshandling 1 (6) 2015-10-08 Dnr: SBN-EDP 2015/0081 SBN 2015/449 Handläggare Planarkitekt Maria Åkerkvist Telefon 0522-69 73 29 maria.akerkvist@uddevalla.se SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande DETALJPLAN

Läs mer

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN.

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. KS 2016.503 UPPRÄTTAD 2017-04-10 ÄNDRING DETALJPLAN Molnbydepån OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. GRANSKNINGSUTLÅTANDE UPPRÄTTAD ENLIGT PBL 2010:900

Läs mer

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Upphävande av del av Detaljplan för del av Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2013-12-02 till 2014-01-12

Läs mer

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl.

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 2014-10-06 Dnr: 2013-0578-208 Samrådsredogörelse Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 1(5) Planhandlingen består av -Fastighetsföteckning -Plankarta -Plan- och

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Samrådshandling maj 2011 Normalt planförfarande Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska,

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Standardförfarande. Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLING

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Standardförfarande. Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING 2016-06-07 Diarienummer PL-2015-22 DP 212 Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun Standardförfarande GRANSKNINGSUTLÅTANDE granskningsutlåtande inkomna

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat GRANSKNINGSUTLÅTANDE STANDARDFÖRFARANDE Planförslag upprättat/påbörjat 2016-03-11 SBN 2016.0044 Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat 2016-10-03 BAKGRUND OCH SYFTE

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande 2017-06-05 2017-09-20 Rev. kommentar sid. 5 Dnr SBN 2013/0510 Detaljplan för Härebacka 7:4, Askeslätt etapp 2 Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskning av planhandlingarna

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen)

HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen) 2016-08-16 Detaljplan för del av HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen) Hässleholm stad och kommun Skåne län Dnr: 2016-883 Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2016-04-01 2016-04-29 enligt Byggnadsnämndens

Läs mer

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut.

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut. Kommunstyrelsen 75 Ärende 8 PROTOKOLLSUTDRAG Sida 1 (1) Sammanträdesdatum 2014-05-08 Dnr KSF 2014/67 78 Upphävande av del av byggnadsplan för delar av Höör 143, 1822, Fogdaröd 26, 48, m.fl. fastigheter

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplan för del av Skår 1:6 m fl Förskola och gruppboende Tjörns kommun - normalt planförfarande

Detaljplan för del av Skår 1:6 m fl Förskola och gruppboende Tjörns kommun - normalt planförfarande Detaljplan för del av Skår 1:6 m fl Förskola och gruppboende Tjörns kommun - normalt planförfarande Samhällsbyggnadsnämnden beslutade vid sammanträde 2008-03-25 79 att sända rubricerad detaljplan på samråd.

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/35

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/35 Detaljplan för Löderup 4:98 m.fl. i Löderup tätort Ystads kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplan för Löderup 4:98 m.fl., har varit utställd för granskning under tiden 25 mars - 24 april 2017 (enligt Samhällsbyggnadsnämndens

Läs mer

GRANSNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av fastigheten Edfastmark 7:34 mfl. Robertsfors kommun Västerbottens län

GRANSNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av fastigheten Edfastmark 7:34 mfl. Robertsfors kommun Västerbottens län GRANSNINGSHANDLING 2016-10-10 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av fastigheten Edfastmark 7:34 mfl Robertsfors kommun Västerbottens län HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Rubricerad detaljplan med tillhörande

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län 1(10) Datum Referens 2012-08-10 2012-44 Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING Detaljplanen har Upprättas:...2012-05-30 Antagits av BN:...2012-08-30 Vunnit laga

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING Handläggare Petra Okanovic 0550-88190, petra.okanovic@kristinehamn.se ANTAGANDEHANDLING Datum 2016-01-19 Diarienummer Ks/2015:181 Sida 1(2) Samrådsredogörelse Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun,

Läs mer

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, Munkedals kommun enl. beslut 2012-08-08, 102. Laga kraft, 2012-09-04. Detaljplan för Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl Munkedal, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Tillägg till. DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) i Tranås tätort. DETALJPLAN - Samråd

Tillägg till. DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) i Tranås tätort. DETALJPLAN - Samråd Datum Vår bet 2014-09-05 Dnr 2014-77 Er bet Adressat Enligt sändlista DETALJPLAN - Samråd Härmed översändes handlingar för: Tillägg till DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) Upprättad

Läs mer

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun.

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. KROKOM1000, v1.0, 20121009 Datum 20190409 1 (5) Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 19 februari 2018 till

Läs mer

Höjden 32. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2015:162. Detaljplan.

Höjden 32. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2015:162. Detaljplan. 2016-11-28 Dnr MSN/2015:162 Detaljplan Höjden 32 stadsdelen Hersby Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter s. 3 5. Sammanfattande

Läs mer