Övergripande: Produktionsledare eller projektledare ansvarar för budget. Vid frågor kring det kontakta någon av dem.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Övergripande: Produktionsledare eller projektledare ansvarar för budget. Vid frågor kring det kontakta någon av dem."

Transkript

1 Övergripande: Redaktören för innehållet har ansvar för alla steg i processen och för att processen följs, men redaktionen bär ett gemensamt ansvar för allt innehåll som produceras. Redaktören ska genom hela processen ta hänsyn till aktuella riktlinjer och policys. Processerna kan ta olika lång tid beroende på produktionen/revideringens omfattning. Vid behov, ta hjälp av produktionsledare eller projektledare för att prioritera. Produktionsledare eller projektledare ansvarar för budget. Vid frågor kring det kontakta någon av dem. Viktiga värden att ha med sig i allt redaktionellt arbete: För 1177.se Syftet med allt vårt material är övergripande att våra besökare ska få ökat handlingsutrymme och må bättre (ur Förvaltningsplan 2014) Vårdguidens vision* är: En bättre hälsa hos alla, utifrån varje människas unika situation och behov Vårdguidens mission** är: Vi förenklar människors tillgång till hälsa, vård och omsorg genom attraktiva, smarta och kvalitetssäkrade tjänster. (ur Varumärkesmanual 1177 Vårdguiden) * Vision = den verklighet som vi strävar mot, som vi skymtar i framtiden. ** Mission = varför vi finns, vårt existensberättigande. Varumärket 1177 Vårdguidens personlighet är formulerad såhär, det ska genomsyra vårt tilltal och utformningen av vårt material: Många hör av sig till mig när de behöver ett råd. Det är för att de litar på min kunskap och för att jag är bra på att lyssna. Jag tycker också om att vara uppdaterad kring det senaste. Jag gillar att peppa andra, att inspirera och visa vägar till nästa steg. Jag är bra på att säga som det är, utan att krångla till det. I mitt nätverk finns dessutom alltid någon jag snabbt kan hänvisa till när jag inte själv har svaret. Ingen fråga är för liten. Mina egenskaper: Kunnig, pålitlig, klok, medmänsklig, lyhörd, attraktiv, professionell. Jag drivs av: Ge andra en trygg grund att stå på, vara seriös, förmedla livslust, skapa en känsla av sammanhang, att inspirera andra (ur Varumärkesmanual 1177 Vårdguiden). Våra värdeord ska också genomsyra tilltal och utformning. Ur Varumärkesmanual 1177 Vårdguiden: Värdeorden leder oss såväl i vardagen som i det långsiktiga arbetet. De stödjer oss när vi utvecklar och erbjuder nya tjänster, när vi skriver texter eller gör filmer och i dialogen med dem som kontaktar oss. Det viktigaste med värdeorden är att de ska kännas och märkas. Utan att uttalas ska de upplevas i allt vi säger och gör. SMIDIG Vi förenklar för individen och ökar tillgängligheten till hälsa, vård och omsorg. Vi är lätta att ha att göra med, attraktiva och obyråkratiska. ENGAGERAD Genom vårt engagemang inspirerar vi till handlingskraft och underlättar för individen att själv ta ansvar för sin hälsa.

2 NÄRA Vi ser individens unika situation, har ett personligt tilltal, finns i hela landet och för alla. TRYGG Alla ska kunna känna förtroende för oss, tack vare vår pålitlighet kvalitet och erfarenhet. Vi säkerställer att vi har rätt innehåll, tilltal och utformning genom att diskutera vårt material med kollegor på innehållsmöten samt i utbytet med faktagranskare och granskningsråd. Målgruppen är den innehållet berör, närstående till den det berör, den som är orolig eller undrar (källa?). För UMO.se UMO:s verksamhetsidé är att vara en aktuell, levande och trovärdig digital kontaktyta för unga som söker information och dialog och sex, hälsa och relationer (ur UMO:s varumärkesmanual). Målgruppen är alla unga mellan 13 och 25 som har frågor om sex, hälsa och relationer. UMO:s vision är att vara det självklara valet för alla unga i frågor om sex, hälsa och relationer. UMO:s mission är att främja ungas hälsa och lika villkor samt stärka deras självkänsla. Våra värdeord ska genomsyra tilltal och utformning: Empowerment Inkluderande Trovärdig Lustfylld UMO:s personlighet är formulerad såhär, det ska genomsyra vårt tilltal och utformningen av vårt material: Öppen och nyfiken lyssnar, är rättfram och vågar säga som det är Någon du kan lita på när du undrar om sex, hälsa och relationer Personlig men inte privat nära men inte kompis

3 Nyproduktionsprocess Redaktionen 1177 Vårdguiden och UMO.se Förklaring av varje steg En nyproduktionsprocess initieras av att redaktionen bedömer att det finns behov av ett nytt material utifrån tendenser i omvärlden, till exempel medicinska. Produktionsplanen som är beslutad utifrån förvaltningsplanen är ofta styrande, men det kan dyka upp nya ämnen utanför planen som prioriteras. Processen används också vid nyproduktion initierad av externa uppdrag. Fas 1: Uppstart 1. Grundläggande research och planering Redaktören gör grundläggande research och planering utifrån beställning eller uppdrag från produktionsledare. 2. Uppstartsmöte Redaktören planerar och kallar till uppstartsmöte. Redaktören bestämmer i samråd med produktionsledare vilka som ska delta på uppstartsmöte. Deltagare på ett uppstartsmöte är vanligtvis: ansvarig produktionsledare ytterligare minst en redaktör vid behov medicinsk kompetens. Uppstartsmötet syftar till att besluta: Syfte Vilka upplevelser/känslor/handlingar ska innehållet ge upphov till hos mottagaren? Exempelvis Syftet med den här texten är att underlätta för en invånare att göra ett informerat val eller Syftet med den här texten är att informera om ett sjukdomsförlopp. Vinkel/perspektiv/avgränsningar Vad vill vi förmedla med innehållet? Vilka frågor ska innehållet svara på? Ett ämne kanske behöver delas upp i flera delar för att inte spreta åt för många håll eller bli för omfattande. Exempelvis kanske det är bättre att dela upp innehållet om rasism i flera delar: Att utsättas för rasism, Att utsätta någon för rasism, Vad är rasism? Det kan finnas många aspekter inom ett ämne som går att lyfta fram, men ett urval behöver ofta göras för att innehållet ska få en rimlig omfattning. Vilka avgränsningar behöver göras? Primär målgrupp Vilken är den primära målgrupp som innehållet ska produceras för? Vilka förutsättningar är det troligt att målgruppen har?

4 Vilka frågeställningar samt behov har målgruppen? Finns det några sekundära målgrupper som är viktiga att ta hänsyn till och i så fall hur? Gestaltning Beroende på varifrån uppdraget kommer kan gestaltning vara förutbestämd eller valfri utifrån vad vi inom invånartjänster/redaktionen tycker passar bäst. Vilken presentationsform är bäst lämpad? Till exempel text, bildspel eller film. Ta gärna fram alternativa förslag om det högst prioriterade förslaget inte är genomförbart. Faktorer som påverkar valet är: Vilken är målgruppen och hur presenteras innehållet bäst för den? Vad är syftet med innehållet kan en viss typ av gestaltning vara att föredra för att få fram informationen? Vad finns det för budget? Produktionsledare eller projektledare avgör om det finns utrymme. Granskare/eventuell intervjuperson/ eventuell producent Faktagranskare Kriterier vid val av faktagranskare: Kan vi använda befintlig faktagranskare, titta vem som används inom relaterade områden i våra tjänster. Geografisk spridning vi strävar efter att hitta granskare från hela landet. Nationellt perspektiv - faktagranskaren ska ha kunskap om hur det ser ut nationellt och inte endast utgå från sitt eget landsting. Redaktören ansvarar för att hitta och kontakta lämplig faktagranskare men det bör ske i samråd med produktionsledaren och vid behov medicinskt sakkunnig. Vid vissa tillfällen kan ett innehåll behöva granskas ur flera perspektiv och det är då möjligt att anlita flera faktagranskare. Kommentar [ÅS1]: Se dokumentet: Faktagranskare av innehåll på 1177 Vårdguiden och UMO. Intervjuperson Ibland kan man behöva intervjua en sakkunnig för att få underlag till det innehåll man jobbar med. Intervjun kan ske via mejl, telefon eller genom ett möte. Redaktören ansvarar för att hitta och kontakta lämplig intervjuperson men det bör ske i samråd med produktionsledaren och vid behov medicinskt sakkunnig. Intervjupersonen ska ha ett nationellt perspektiv och vi strävar efter nationell spridning. Producent Ibland behöver innehållet produceras externt. Redaktören ansvarar för att hitta och kontakta lämplig producent men det bör ske i samråd med produktionsledaren. Externa producenter ska få tydlig information om syfte, målgrupp, avgränsningar m m samt för uppdraget relevanta redaktionella riktlinjer. Vid behov även kontaktuppgifter till en målgruppsrepresentant, t ex en patientförening.

5 Publiceringskanal och möjlig samverkan Beroende på varifrån uppdraget kommer kan publiceringskanalen vara förutbestämd eller valfri utifrån vad vi inom invånartjänster/redaktionen tycker passar bäst. Vi ska sträva efter så stor nytta som möjligt i alla våra kanaler och därför i så stor utsträckning som möjligt titta på möjligheter till samverkansformer mellan kanalerna. 3. Tidsplan Ansvarig redaktör gör ett förslag till tidplan. Beslut om tidplan fattas av redaktören tillsammans med produktionsledare. Fas 2: Fö rarbete 1. Stämma av internt Stäm av vilket motsvarande eller relaterat innehåll som finns i våra olika kanaler 1177 Vårdguiden, UMO, RGS, Frågetjänsterna och det regionala innehållet på webben och i tidningen. Syftet med avstämningen är: Att informationen i alla våra kanaler ska vara samstämmig. Att få input till produktionen vilka frågor får vi kring detta och om det inte finns några frågor i svarsbanken behöver den kompletteras? Att hitta möjligheter till synergier, kan vi använda oss av redan producerat innehåll, kan vi anlita redan använda faktagranskare etcetera. 2. Stämma av externt Stäm av vad som skrivits om ämnet i forskningsrapporter, böcker, tidningar, på andra webbplatser, i sociala medier etcetera. Finns det intresseorganisationer och vilka tankar/åsikter företräder de? Finns det olika skolor, hur skiljer de sig åt? Vid behov ta hjälp av omvärldsanalytikerna på enheten Marknad & Kommunikation. 3. Övrig faktainhämtning Inhämta fakta på olika sätt genom att och intervjua sakkunniga och/eller representanter för målgruppen. Intervjua gärna olika sakkunniga med olika perspektiv, såsom t ex läkare och målgruppsrepresentanter. Genomföra källkritik a) Vem är källan/källans författare? Är författaren expert på området och neutral? b) I vilket syfte har källan skapats? För att sakligt presentera faktauppgifter, för att göra reklam, för att argumentera för egna åsikter eller för att underhålla?

6 c) Är informationen aktuell? Går det att hitta något datum för publiceringen? d) Har andra faktagranskat och godkänt publiceringen? Ligger en myndighet eller stor organisation bakom informationen, och är det viktigt för organisationen att informationen är korrekt? Är källan en forskningspublikation som har granskats av andra forskare? Är källan en lärobok som har getts ut på ett akademiskt läromedelsförlag? e) Kan andra kontrollera uppgifterna? Uppger författaren i sin tur källor, eller redovisar författaren tillvägagångssätt som han eller hon har använt för komma fram till sina slutsatser på ett sätt så att undersökningen eller experimentet kan upprepas? Går det att hitta andra trovärdiga källor? Säger andra källor samma sak? 4. Avtala med faktagranskare I detta steg bör det finnas beslut om vilken faktagranskare som ska användas så att avtal kan upprättas och vara klart när granskningen ska genomföras. Se rutin för arvoden. Länk. Är under framtagning. Fas 3: Pröduktiön 1. Producera/beställa produktion Redaktören producerar innehållet. Om det är en beställning till extern part som ska göras ansvarar redaktören för kontakten med den externa producenten och för att hen får ett så tydligt och bra underlag och instruktioner som möjligt. Vid produktion ska hänsyn till interna riktlinjer tas. Länk. Språkliga riktlinjer. Är under framtagning. Länk. Struktur. Är under framtagning. 2. Se på informationsdesign Hur ska den sammantagna presentationen av innehållet se ut? Vad ska följa med i informationspaketet tillsammans med artikeln, länkar till vidareläsning, relevanta vårdhänvisningar, telefonnummer, bloggar som passar, annat relaterat innehåll på sajten? 3. Beställa bild/media vid behov Beställning av bild och film görs i samråd med produktionsledare och ansvarig bildredaktör. Bildredaktören har t ex koll på avtal och riktlinjer och samordnar bildmaterialet och kan bistå med olika stort stöd beroende på behov.

7 Fas 4: Sa kersta lla kvalitet 1. Intern granskning Redaktionen bär ett gemensamt ansvar för allt innehåll som produceras. När det finns ett färdigt utkast till produktionen kallar redaktören till innehållsmöte. På innehållsmöte diskuteras produktionen tillsammans med produktionsledaren och andra redaktörer. Syftet med innehållsmötet är att diskutera perspektiv, språk och tilltal. Vid behov kan redaktören även be medicinskt sakkunniga om hjälp att granska innehållet eller att delta på innehållsmöte. Vid behov kan redaktören välja att ha ytterligare interna avstämningar med produktionsledaren och/eller andra redaktörer. Checklista för innehållsmöte planeras att tas fram. Ett innehållsmöte ska avslutas med något slags beslut om vilka ändringar som är aktuella. 2. Extern faktagranskning Efter eventuella justeringar från den interna granskningen skickar redaktören innehållet till en extern faktagranskare. Faktagranskarens uppgift är att säkerställa faktainnehållet, samt att bistå med sina kunskaper om omvärlden kring ett ämne som kan vara konstruktivt för innehållet. Redaktören är den som äger texten och ansvarar för det språkliga innehållet. Faktagranskaren får ett arvode och en deadline för när arbetet ska vara avslutat. 3. Avstämning med målgrupp vid behov I så stor utsträckning som möjligt ska innehåll som produceras även stämmas av med den primära målgruppen. Det kan ske på olika sätt, t ex genom en användarpanel eller fokusgrupper. Innehållet kan även skickas till en eller flera representanter i målgruppen som inbjuds komma med synpunkter (exempelvis en patientförening). 4. Granskningsråd När redaktören bedömer innehållet som helt färdigt meddelar denne sin produktionsledare. Produktionsledaren samordnar granskningsrådet. Redaktören ansvarar för att innehållet är tillgängligt för rådet att granska på bestämt datum. Efter rådets deadline går redaktören, produktionsledaren minst ytterligare en redaktör samt vid behov medicinskt sakkunnig igenom rådets kommentarer. Det är den gruppen som fattar beslut om eventuella ändringar, rådets kommentarer är endast rådgivande. I detta steg fattas också beslut om publicering.

8 Justera Redaktören justerar innehållet löpande utifrån de kommentarer som kommer in i de olika granskningsprocesserna. Vid behov stämma av med t ex annan redaktör, faktagranskare, medicinskt sakkunnig eller produktionsledare. Fas 5: Publicera Redaktören publicerar innehållet och tar vid behov hjälp av exempelvis bildredaktör. I regel ska det stå Redaktör (den som senast reviderat innehållet) och där det är aktuellt Faktagranskare som avsändare på sidan. Undantag: Om en frilansskribent har skrivit texten så ska hens namn stå som Skribent. Det kvarstår till dess innehållet är så pass ändrat att skribentens röst inte hörs. Checklistor behövs tas fram för bland annat EPi-rutiner vid publicering och nästa revideringsår, arvodesrutiner och dokumentation av källor etcetera. Fas 6: Avslut 1. Uppdatera produktionsplan Redaktören ansvarar för att fylla i produktionsplan med datum. Ordval och rutiner kan skilja sig åt för olika kanaler. Behöver tydliggöras. 2. Meddela intressenter Beroende på typ av innehåll och kanal kan det finnas olika intressenter. Exempel på intressenter är regionala redaktörer, vårdpersonal, ungdomsmottagningspersonal, patientföreningar, samarbetspartners. Hur och när informationen förmedlas diskuterar redaktören i samråd med produktionsledare. Är det innehåll som vi vet är av större intresse kan det finnas anledning att kontakta enheten Marknad & Kommunikation för ett eventuellt pressutskick.

9 Nyproduktionsprocess light Redaktionen 1177 Vårdguiden och UMO.se Förklaring av varje steg Nyproduktionsprocess light avser notiser/nyheter, vårdvalsartiklar och upplevelsebaserade reportage/intervjuer. Redaktören för innehållet har ansvar för alla steg i processen, men redaktionen bär ett gemensamt ansvar för allt innehåll som produceras. Den här processen används vid produktion av innehåll som behöver tas fram på kortare tid eller inte har behov av samma omfattande granskningsprocess eftersom innehållet inte innehåller fakta eller refererar till redan befintligt faktainnehåll inom våra tjänster. Det kan handla om nyhetsnotiser, inlägg i sociala medier, upplevelsebaserade reportage och intervjuer och regler- och rättighetstexter. Fas 1: Uppstart 1. Grundläggande research och planering Redaktören gör grundläggande research och planering utifrån beställning, uppdrag från produktionsledare eller eget initiativ som ryms inom de ordinarie arbetsuppgifterna. I det grundläggande arbetet bör följande frågor besvaras: Syfte Vilka upplevelser/känslor/handlingar ska innehållet ge upphov till hos mottagaren? Exempelvis Syftet med den här texten är att underlätta för en invånare att göra ett informerat val eller Syftet med den här texten är att informera om ett sjukdomsförlopp. Vinkel/perspektiv/avgränsningar Vad vill vi förmedla med innehållet? Vilka frågor ska innehållet svara på? Ett ämne kanske behöver delas upp i flera delar för att inte spreta åt för många håll eller bli för omfattande. Exempelvis kanske det är bättre att dela upp innehållet om rasism i flera delar: Att utsättas för rasism, Att utsätta någon för rasism, Vad är rasism? Det kan finnas många aspekter inom ett ämne som går att lyfta fram, men ett urval behöver ofta göras för att innehållet ska få en rimlig omfattning. Vilka avgränsningar behöver göras? Primär målgrupp Vilken är den primära målgrupp som innehållet ska produceras för? Vilka förutsättningar är det troligt att målgruppen har? Vilka frågeställningar samt behov har målgruppen? Finns det några sekundära målgrupper som är viktiga att ta hänsyn till och i så fall hur?

10 Gestaltning Beroende på varifrån uppdraget kommer kan gestaltning vara förutbestämd eller valfri utifrån vad vi inom invånartjänster/redaktionen tycker passar bäst. Vilken presentationsform är bäst lämpad? Till exempel text, bildspel eller film. Ta gärna fram alternativa förslag om det högst prioriterade förslaget inte är genomförbart. Faktorer som påverkar valet är: Vilken är målgruppen och hur presenteras innehållet bäst för den? Vad är syftet med innehållet kan en viss typ av gestaltning vara att föredra för att få fram informationen? Vad finns det för budget? Produktionsledare eller projektledare avgör om det finns utrymme. Granskare/eventuell intervjuperson/ eventuell producent vid behov Faktagranskare Kriterier vid val av faktagranskare: Kan vi använda befintlig faktagranskare, titta vem som används inom relaterade områden i våra tjänster. Geografisk spridning vi strävar efter att hitta granskare från hela landet. Nationellt perspektiv - faktagranskaren ska ha kunskap om hur det ser ut nationellt och inte endast utgå från sitt eget landsting. Redaktören ansvarar för att hitta och kontakta lämplig faktagranskare men det bör ske i samråd med produktionsledaren och vid behov medicinskt sakkunnig. Vid vissa tillfällen kan ett innehåll behöva granskas ur flera perspektiv och det är då möjligt att anlita flera faktagranskare. Intervjuperson Ibland kan man behöva intervjua en sakkunnig för att få underlag till det innehåll man jobbar med. Intervjun kan ske via mejl, telefon eller genom ett möte. Redaktören ansvarar för att hitta och kontakta lämplig intervjuperson men det bör ske i samråd med produktionsledaren och vid behov medicinskt sakkunnig. Intervjupersonen ska ha ett nationellt perspektiv och vi strävar efter nationell spridning. Producent Ibland behöver innehållet produceras externt. Redaktören ansvarar för att hitta och kontakta lämplig producent men det bör ske i samråd med produktionsledaren. Externa producenter ska få tydlig information om syfte, målgrupp, avgränsningar m m samt för uppdraget relevanta redaktionella riktlinjer. Vid behov även kontaktuppgifter till en målgruppsrepresentant, t ex en patientförening.

11 Publiceringskanal och möjlig samverkan Beroende på varifrån uppdraget kommer kan publiceringskanalen vara förutbestämd eller valfri utifrån vad vi inom invånartjänster/redaktionen tycker passar bäst. Vi ska sträva efter så stor nytta som möjligt i alla våra kanaler och därför i så stor utsträckning som möjligt titta på möjligheter till samverkansformer mellan kanalerna. 2. Uppstartsmöte vid behov Beroende på behovet och vilken typ av innehåll som ska produceras kan redaktören planera och kalla till uppstartsmöte. Då kan ovanstående frågor diskuteras där. Redaktören bestämmer i samråd med produktionsledare vilka som ska delta på uppstartsmöte. Deltagare på ett uppstartsmöte är vanligtvis: ansvarig produktionsledare ytterligare minst en redaktör vid behov medicinsk kompetens. 3. Tidsplan vid behov Ansvarig redaktör gör ett förslag till tidplan. Beslut om tidplan fattas av redaktören tillsammans med produktionsledare. Fas 2: Fö rarbete 1. Stämma av internt Stäm av vilket motsvarande eller relaterat innehåll som finns i våra olika kanaler 1177 Vårdguiden, UMO, RGS, Frågetjänsterna och det regionala innehållet på webben och i tidningen. Syftet med avstämningen är: Att informationen i alla våra kanaler ska vara samstämmig. Att få input till produktionen vilka frågor får vi kring detta och om det inte finns några frågor i svarsbanken behöver den kompletteras? Att hitta möjligheter till synergier, kan vi använda oss av redan producerat inehåll, kan vi anlita redan använda faktagranskare etcetera. 2. Stämma av externt Stäm av vad som skrivits om ämnet i forskningsrapporter, böcker, tidningar, på andra webbplatser, i sociala medier etc. Finns det intresseorganisationer och vilka tankar/åsikter företräder de? Finns det olika skolor, hur skiljer de sig åt? Vid behov ta hjälp av omvärldsanalytikerna på enheten Marknad & Kommunikation.

12 3. Övrig faktainhämtning vid behov Inhämta fakta på olika sätt genom att och intervjua sakkunniga och/eller representanter för målgruppen. Intervjua gärna olika sakkunniga med olika perspektiv, såsom t ex läkare och målgruppsrepresentanter. Genomföra källkritik f) Vem är källan/källans författare? Är författaren expert på området och neutral? g) I vilket syfte har källan skapats? För att sakligt presentera faktauppgifter, för att göra reklam, för att argumentera för egna åsikter eller för att underhålla? h) Är informationen aktuell? Går det att hitta något datum för publiceringen? i) Har andra faktagranskat och godkänt publiceringen? Ligger en myndighet eller stor organisation bakom informationen, och är det viktigt för organisationen att informationen är korrekt? Är källan en forskningspublikation som har granskats av andra forskare? Är källan en lärobok som har getts ut på ett akademiskt läromedelsförlag? j) Kan andra kontrollera uppgifterna? Uppger författaren i sin tur källor, eller redovisar författaren tillvägagångssätt som han eller hon har använt för komma fram till sina slutsatser på ett sätt så att undersökningen eller experimentet kan upprepas? Går det att hitta andra trovärdiga källor? Säger andra källor samma sak? 4. Avtala med faktagranskare vid behov I detta steg bör det finnas beslut om vilken faktagranskare som ska användas så att avtal kan upprättas och vara klart när granskningen ska genomföras. Se rutin för arvoden. Länk. Är under framtagning. Fas 3: Pröduktiön 1. Producera/beställa produktion Redaktören producerar innehållet. Om det är en beställning till extern part som ska göras ansvarar redaktören för kontakten med den externa producenten och för att hen får ett så tydligt och bra underlag och instruktioner som möjligt. Vid produktion ska hänsyn till interna riktlinjer tas. Länk. Språkliga riktlinjer. Är under framtagning. Länk. Struktur. Är under framtagning.

13 2. Se på informationsdesign Hur ska den sammantagna presentationen av innehållet se ut? Vad ska följa med i informationspaketet tillsammans med artikeln, länkar till vidareläsning, relevanta vårdhänvisningar, telefonnummer, bloggar som passar, annat relaterat innehåll på sajten. 3. Beställa bild/media vid behov Beställning av bild och film görs i samråd med produktionsledare och ansvarig bildredaktör. Bildredaktören har t ex koll på avtal och riktlinjer och samordnar bildmaterialet och kan bistå med olika stort stöd beroende på behov. Fas 4: Sa kersta lla kvalitet Beroende på vilken typ av innehåll som tas fram ser behovet av granskning olika ut men grunden är att allt innehåll ska granskas av någon mer än redaktören före publicering. Minst möjliga granskning är att någon annan redaktör har tittat på innehållet. 1. Intern granskning Redaktionen bär ett gemensamt ansvar för allt innehåll som produceras. När det finns ett färdigt utkast till produktionen ska minst en annan redaktör granska innehållet. Redaktören väljer själv vilken annan redaktör som ska granska. Vid behov fattas beslut i samråd med produktionsledare, projektledare eller medicinskt sakkunnig. Vid behov kan redaktören välja att ha ytterligare interna avstämningar med produktionsledaren och/eller andra redaktörer. 2. Extern faktagranskning vid behov Efter eventuella justeringar från den interna granskningen skickar redaktören innehållet till en extern faktagranskare. Faktagranskarens uppgift är att säkerställa faktainnehållet, samt att bistå med sina kunskaper om omvärlden kring ett ämne som kan vara konstruktivt för innehållet. Redaktören är den som äger texten och ansvarar för det språkliga innehållet. Faktagranskaren får ett arvode och en deadline för när arbetet ska vara avslutat. 3. Avstämning med målgrupp vid behov I så stor utsträckning som möjligt ska innehåll som produceras även stämmas av med den primära målgruppen. Det kan ske på olika sätt, t ex genom en användarpanel eller fokusgrupper. Innehållet kan även skickas till en eller flera representanter i målgruppen som inbjuds komma med synpunkter (exempelvis en patientförening).

14 Justera Redaktören justerar innehållet löpande utifrån de kommentarer som kommer in i de olika granskningsprocesserna. Vid behov stämma av med t ex annan redaktör, faktagranskaren, medicinskt sakkunnig eller produktionsledare. Fas 5: Publicera Redaktören publicerar innehållet och tar vid behov hjälp av exempelvis bildredaktör. I regel ska det stå Redaktör (den som senast reviderat innehållet) och där det är aktuellt Faktagranskare som avsändare på sidan. Undantag: Om en frilansskribent har skrivit texten så ska hens namn stå som Skribent. Det kvarstår till dess innehållet är så pass ändrat att skribentens röst inte hörs. Checklistor behövs tas fram för bland annat EPi-rutiner vid publicering och nästa revideringsår, arvodesrutiner och dokumentation av källor etcetera. Fas 6: Avslut vid behov 1. Uppdatera produktionsplan vid behov Redaktören ansvarar för att fylla i produktionsplanen med datum. Ordval och rutiner kan skilja sig åt för olika kanaler. Behöver tydliggöras. 2. Meddela intressenter vid behov Beroende på typ av innehåll och kanal kan det finnas olika intressenter. Exempel på intressenter är regionala redaktörer, vårdpersonal, ungdomsmottagningspersonal, patientföreningar, samarbetspartners. Hur och när informationen förmedlas diskuterar redaktören i samråd med produktionsledare. Är det innehåll som vi vet är av större intresse kan det finnas anledning att kontakta enheten Marknad & Kommunikation för ett eventuellt pressutskick.

15 Revideringsprocess Redaktionen 1177 Vårdguiden och UMO.se Förklaring av varje steg En revidering kan initieras på flera olika sätt men det normala är att det är dags enligt produktionsplanen. En revidering kan också bli aktuell då omfattande ändringar behöver göras till exempel för att nya riktlinjer har tillkommit i ämnet, relevanta synpunkter kommer in och så vidare. Regionalt innehåll som ska lyftas till nationellt nivå omfattas också av revideringsprocessen. Mindre uppdateringar av vårt innehåll sker löpande och behöver då inte till fullo följa denna revideringsprocess men alla uppdateringar ska dokumenteras. Syftet med att kontinuerligt revidera innehållet inom våra tjänster är att säkerställa kvaliteten samt se till att det är relevant för den tilltänkta målgruppen. En revidering kan innebära allt ifrån stora förändringar av innehållet till att inga ändringar görs. Redaktören bedömer vilka ändringar som ska/inte ska göras genom att sätta sig in i ämnet och vid behov ta hjälp av intern och/eller extern kompetens. Fas 1: Genömga ng 1. Innehållsgenomgång Gör genomgång av hela innehållet. Ha övergripande syfte, värdeord och målgrupp för tjänsten i åtanke, såväl som vilka interna riktlinjer som är relevanta för innehållet exempelvis berättarstrukturer, språkliga riktlinjer, länkpolicy etc. Se över gestaltning. Är presentationssättet av innehållet det bäst lämpade för målgruppen? Ge förslag på annan gestaltning om det är relevant och kolla med produktionsledare om det är möjligt att genomföra i mån av tid och pengar. Lägg förslag i önskelista. Checklista vid genomgång: Vem vänder sig innehållet till? Är målgruppen fortfarande densamma eller har den ändrats? Vilka förutsättningar är det troligt att användaren har, vilka frågeställningar samt behov har hen? Är innehållet relevant utifrån ovan frågor? Är språket på rätt nivå, med enkla, vanliga och begripliga ord? Är innehållet uppbyggt på ett lättnavigerat sätt? Är det tydligt vad användaren ska göra, stärker innehållet hen som aktiv person? Är tonen empatisk och stärkande? Är innehållet exkluderande genom att förutsätta vissa egenskaper, förutsättningar eller förhållanden hos användaren?

16 Om det finns länkar är de relevanta, saknas det länkar? Se över brödtextlänkning och puffar. 2. Synpunktsgenomgång Finns det synpunkter på innehållet som har kommit in inifrån och utifrån verksamheten? Avväg huruvida de ska påverka innehållet, stäm av vid behov med kollegor och medicinskt sakkunnig. 3. Stämma av internt Stäm av vilket motsvarande eller relaterat innehåll som finns i våra olika kanaler 1177 Vårdguiden, UMO, RGS, Frågetjänsterna och det regionala innehållet på webben och i tidningen. Syftet med avstämningen är: Att informationen i alla våra kanaler ska vara samstämmig. Att få input till revideringen vilka frågor får vi kring detta och om det inte finns några frågor i svarsbanken behöver den kompletteras? Att hitta möjligheter till synergier, kan vi använda det innehåll vi redan producerat bättre, kan vi anlita redan använda faktagranskare etcetera. 4. Stämma av externt Stäm av vad som skrivits om ämnet i forskningsrapporter, böcker, tidningar, på andra webbplatser, i sociala medier etc. Finns det intresseorganisationer och vilka tankar/åsikter företräder de? Finns det olika skolor, hur skiljer de sig åt? Vid behov ta hjälp av omvärldsanalytikerna på enheten Marknad & Kommunikation. 5. Se över informationsdesign Informationsdesignen är helheten som presenteras inklusive text, bild, länkar. Beslut Utifrån det som redaktören kommer fram till under genomgången av innehållet fattar hen ett av följande beslut: Justera innehållet Innehållet behåller i stort sin tidigare karaktär trots ändringar. Justera innehållet så pass mycket att det måste gå igenom nyproduktionsprocessen Innehållet bedöms behöva så stora ändringar att det i stort ändrar karaktär. Det gamla innehållet får finnas kvar till dess det ersätts.

17 Avpublicera innehållet om det bedöms inte längre vara relevant Beslut sker i samråd med produktionsledare och vid behov medicinskt sakkunnig. Se till att innehållet tas bort ur revideringslistan. Lägg till information om varför i planeringsfliken i EPi. Avpublicera och flytta innehållet till noden Avpublicerat material som inte ska slängas. Om revideringskopia redan har skapats, måste revideringen avslutas, artikeln publiceras och sedan avpubliceras. Avlänka i andra artiklar som länkar till innehållet. Meddela redaktörsnätverket och eventuella andra intressenter exempelvis om man vet om någon som länkar till innehållet. Fas 2: Revidera Genomför ändringar i innehållet utifrån resultatet av genomgången. Ta hjälp av till exempel bildredaktör vid bildbeställning. Fas 3: Sa kersta lla kvalitet 1. Intern granskning Redaktionen bär ett gemensamt ansvar för allt innehåll som produceras och beslut om hur slutprodukten ska se ut fattas därför gemensamt. När redaktören har reviderat innehållet ska minst en annan redaktör också titta på innehållet. Vid behov kan redaktören be flera kollegor att vara bollplank. Vid större ändringar eller tveksamheter kan innehållet tas upp på ett innehållsmöte. Då meddelar redaktören produktionsledare eller den redaktör som ansvarar för innehållsmöten. På innehållsmöte diskuteras revideringen tillsammans med produktionsledaren och andra redaktörer. Syftet med innehållsmötet är att diskutera perspektiv, språk och tilltal. Vid behov kan redaktören även be medicinskt sakkunnig om hjälp att granska innehållet eller att delta på innehållsmöte. 2. Extern granskning I första hand ska redaktören vända sig till den faktagranskaren som granskat innehållet tidigare om hen bedömer att det fungerar och att faktagranskaren fortfarande har rätt profil. Om en ny faktagranskare ska väljas så kan redaktören själv föreslå en person och stämma av med produktionsledaren eller ta hjälp av exempelvis medicinskt sakkunnig. Redaktören kontaktar faktagranskaren med en förfrågan om att granska. Faktagranskare Kriterier vid val av faktagranskare: Kan vi använda befintlig faktagranskare? Titta vem som används inom relaterade områden i våra tjänster.

18 Geografisk spridning vi strävar efter att hitta granskare från hela landet. Nationellt perspektiv - faktagranskaren ska ha kunskap om hur det ser ut nationellt och inte endast utgå från sitt eget landsting. Redaktören ansvarar för att hitta och kontakta lämplig faktagranskare men det bör ske i samråd med produktionsledaren och vid behov medicinskt sakkunnig. 3. Avstämning med målgrupp vid behov Vid behov ska redaktören stämma av revideringen med dess primära målgrupp. Det kan ske på lika sätt, t ex genom en användapanel eller fokusgrupper. Innehållet kan även skickas till en eller flera representanter i målgruppen som inbjuds komma med synpunkter. Fas 4: Publicera Redaktören publicerar innehållet och tar vid behov hjälp av exempelvis bildredaktör. I regel ska det stå Redaktör (den som senast reviderat innehållet) och där det är aktuellt Faktagranskare som avsändare på sidan. Undantag: Om en frilansskribent har skrivit texten så ska hens namn stå som Skribent. Det kvarstår till dess innehållet är så pass ändrat att skribentens röst inte hörs. Checklistor behövs tas fram för bland annat EPi-rutiner vid publicering och nästa revideringsår, arvodesrutiner och dokumentation av källor etcetera. Fas 5: Avslut 1. Uppdatera produktionsplan Meddela produktionsledaren som administrerar revideringslistan att revideringen är slutförd. Ordval och rutiner kan skilja sig åt för olika kanaler. Behöver tydliggöras. 2. Meddela intressenter Beroende på typ av innehåll och kanal kan det finnas olika intressenter. Exempel på intressenter är regionala redaktörer, vårdpersonal, ungdomsmottagningspersonal, patientföreningar, samarbetspartners. Hur och när informationen förmedlas diskuterar redaktören i samråd med produktionsledaren. Är det innehåll som vet är av större intresse kan det finnas anledning att kontakta enheten Marknad & Kommunikation för ett eventuellt pressutskick.

En förhandstitt på 1177 Vårdguiden. Kim Nordlander, enhetschef 1177 Vårdguiden Teresa Nilsson, kommunikatör, 1177 Vårdguiden

En förhandstitt på 1177 Vårdguiden. Kim Nordlander, enhetschef 1177 Vårdguiden Teresa Nilsson, kommunikatör, 1177 Vårdguiden En förhandstitt på Kim Nordlander, enhetschef Teresa Nilsson, kommunikatör, 1 Nationella e-hälsodagen 2013 2 Varför går 1177 och Vårdguiden ihop? Samla och effektivisera resurser för drift och utveckling

Läs mer

Sex hälsa och relationer Målgrupp unga 13-25 år Drygt 1 500 sidor innehåll, i form av bl a faktatexter, bildspel, filmer, reportage

Sex hälsa och relationer Målgrupp unga 13-25 år Drygt 1 500 sidor innehåll, i form av bl a faktatexter, bildspel, filmer, reportage Kvalitetssäkrat innehåll som speglar svensk medicinsk praxis Råd, information och inspiration med regionala tillägg och kapitel från landsting och regioner Artiklar om sjukdomar, besvär, undersökningar,

Läs mer

Språkarbete för en jämlik vård praktiska erfarenheter från 1177 Vårdguiden och UMO.se. Ida Friedmann, Jenny Andersson, Sara Simon Borsiin

Språkarbete för en jämlik vård praktiska erfarenheter från 1177 Vårdguiden och UMO.se. Ida Friedmann, Jenny Andersson, Sara Simon Borsiin Språkarbete för en jämlik vård praktiska erfarenheter från 1177 Vårdguiden och UMO.se Ida Friedmann, Jenny Andersson, Sara Simon Borsiin Lanserades 1999. Samlingsplats för tjänster och information inom

Läs mer

Riktlinjer för digitala medier

Riktlinjer för digitala medier Policy Mind/styrdokument Senast uppdaterad: 2015-04-07 Ansvarig: LS Riktlinjer för digitala medier Om Minds riktlinjer för digitala medier Dessa riktlinjer är till för att vägleda hur Mind agerar i digitala

Läs mer

SPRÅKLIGA RIKTLINJER FÖR INVÅNARTJÄNSTERNA 1177 VÅRDGUIDEN OCH UMO

SPRÅKLIGA RIKTLINJER FÖR INVÅNARTJÄNSTERNA 1177 VÅRDGUIDEN OCH UMO SPRÅKLIGA RIKTLINJER FÖR INVÅNARTJÄNSTERNA 1177 VÅRDGUIDEN OCH UMO SKRIVREGLER FINNS I FLERA DOKUMENT I det här dokumentet finns våra övergripande riktlinjer för enkelt språk, tilltal samt inkluderande,

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation och kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden

Riktlinjer för kommunikation och kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden Riktlinjer för kommunikation och kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden 2017-02-17 Bakgrund 1177 Vårdguiden är landstingen och regionernas gemensamma kanal för information och tjänster till befolkningen

Läs mer

Debattartiklar rutiner och tips. 1. Inför debattproduktion. 2. Ramar att komma ihåg. 3. Källor

Debattartiklar rutiner och tips. 1. Inför debattproduktion. 2. Ramar att komma ihåg. 3. Källor Debattartiklar rutiner och tips Januari 2015 Debattartiklar är ett av de verktyg vi använder för att nå ut med våra frågor och opinionsbilda i de frågor vi arbetar med. Många inom organisationen anställda,

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Regler för medborgardialog i Sollentuna kommun Antagna av kommunstyrelsen 2014-02-19 33, dnr 2014/0066 KS.030 Innehåll Inledning... 2 Definition... 2 Skillnad mellan medborgardialog och brukardialog...

Läs mer

Riktlinjer sociala medier. Antagen i kommunstyrelsen den

Riktlinjer sociala medier. Antagen i kommunstyrelsen den Riktlinjer sociala medier Riktlinjer - Användning av sociala medier Syftet med att använda sociala medier i Smedjebackens kommun är i första hand för att ha en plats för dialog, nå nya och redan etablerade

Läs mer

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar Vig23119439-1 ESLÖVS KOMMUN Carin Svensson 0413-621 71 Utlåtande 2011-12-01 Vård- och omsorgsnämnden,t. INVESTOR IN PEOPLE Informationsstrategi Vård och Omsorg Förslag till beslut Förvaltningen föreslår

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ANVÄNDNING AV SOCIALA MEDIER INOM SMC

RIKTLINJER FÖR ANVÄNDNING AV SOCIALA MEDIER INOM SMC 2011-12-05 Sid 1(6) RIKTLINJER FÖR ANVÄNDNING AV SOCIALA MEDIER INOM SMC Text: Petra Holmlund 2011-12-05 Sid 2(6) SMC:s sociala medie-ansikte utåt För en intresseorganisation som kan sociala medier utgöra

Läs mer

POLICY FÖR DIGITAL KOMMUNIKATION

POLICY FÖR DIGITAL KOMMUNIKATION POLICY FÖR DIGITAL KOMMUNIKATION Inledning PRO är beroende av att medlemmar och omvärlden har ett starkt förtroende för organisationen. Det är av stor betydelse hur vi kommunicerar så att det inte innebär

Läs mer

Reumatikerförbundets Webbpolicy

Reumatikerförbundets Webbpolicy Reumatikerförbundets Webbpolicy 120608 Reumatikerförbundet Webbpolicy Den här webbpolicyn gäller för Reumatikerförbundets samtliga organisationsled. Den vilar på Reumatikerförbundets värdegrund. Ytterst

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier

Riktlinjer för användning av sociala medier Antaget av kommunstyrelsen 2018-10-16 159. Gäller från: 2018-11-01 Ansvarig: Kommunikatör Revideras: Vid behov Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Riktlinjer för användning av sociala medier I de här riktlinjerna

Läs mer

Plan för kriskommunikation

Plan för kriskommunikation Plan för kriskommunikation Maj 2017 Plan för kriskommunikation Syfte Linnéuniversitets plan för kriskommunikation är kopplad till de planer som styr arbetet vid en kris respektive kommunikationsarbetet

Läs mer

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Kommunikationspolicy för Linköpings Dokumenttyp: Policy Antaget av: Kommunfullmäktige 2017-01-24, 7 Status: Gällande Giltighetstid: Tillsvidare Linköpings linkoping.se Diarienummer: KS 2016-674 Dokumentansvarig:

Läs mer

Intern kommunikationspolicy Arbetsförmedlingen

Intern kommunikationspolicy Arbetsförmedlingen Sida: 1 av 6 Intern kommunikationspolicy Arbetsförmedlingen Riktlinjer för hur arbetet med internkommunikation ska bedrivas i organisationen, samt principer för fördelning av ansvar. Inledning Kommunikation

Läs mer

Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy

Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy Version 1.0 2013-08-27 Dnr 1308-0342-33 Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy Inledning... 2 Styrdokument för vår kommunikation... 2 Kommunikationens förhållningssätt... 2 Framgångsrik kommunikation...

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

Varumärkesstrategi för Region Blekinge

Varumärkesstrategi för Region Blekinge Varumärkesstrategi för Region Blekinge Innehåll Sida 1. Inledning...2 2. Varumärkesplattform... 4 3. Logotyp... 6 4. Varumärkeshierarki...7 5. Samarbeten... 9 6. Uppföljning...11 1 1. Inledning Den 1 januari

Läs mer

Kommunikationspolicy - ramar och förhållningssätt för kommunikationen i Hässleholms kommun

Kommunikationspolicy - ramar och förhållningssätt för kommunikationen i Hässleholms kommun www.hassleholm.se Kommunikationspolicy - ramar och förhållningssätt för kommunikationen i Hässleholms kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 2. Kännetecken för kommunikationen... 1 2.1 Öppen och

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier i Tyresö kommun

Riktlinjer för användning av sociala medier i Tyresö kommun Riktlinjer för användning av sociala medier i Tyresö kommun Innehållsförteckning 1 Ansvar... 3 1.1 Varje förvaltning... 3 1.2 Uppstart av ny kanal... 3 1.3 Ansvarig för social kanal... 3 1.4 Kommunikationsenheten...

Läs mer

Diagnos och delaktighet. Använd 1177.se i mötet med patienten.

Diagnos och delaktighet. Använd 1177.se i mötet med patienten. Diagnos och delaktighet Använd 1177.se i mötet med patienten. Använd 1177.se i mötet med patienten Det är mycket som ska förmedlas i mötet med patienten. Patienten ska kunna förstå informationen, vara

Läs mer

Policy. Policy för sociala medier i Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar.

Policy. Policy för sociala medier i Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar. DIARIENUMMER: FASTSTÄLLD: KS 81/2017 945 2017-05-16 VERSION: 1 SENAS T REVIDERAD: -- GILTIG TILL: -- DOKUMENTANSVAR: Kanslichef Policy Policy för sociala medier i Herrljunga kommun Dokumentet antas av

Läs mer

Dokumentnamn: DokumentID Version:

Dokumentnamn: DokumentID Version: TJÄNSTESKRIVELSE Datum: Sida: 2012-09-21 1 (5) Dokumentnamn: DokumentID Version: Kommunikationspolicy Diarienr 1 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicyn är ett gemensamt förhållningssätt i informations-

Läs mer

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande.

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. POLICY FÖR Kommunikation Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-05-07 52 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. Kommunikationschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Beslut angående riktlinjer för användning av digitala medier vid extern information och kommunikation KS-2012/837

Beslut angående riktlinjer för användning av digitala medier vid extern information och kommunikation KS-2012/837 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Kommunstyrelsens ordförande Datum KS-2012/837 2012-10-29 Kommunstyrelsen Beslut angående riktlinjer för användning av digitala medier vid extern information

Läs mer

VARUMÄRKESMANUAL. 2013.07.12 Version 0.9

VARUMÄRKESMANUAL. 2013.07.12 Version 0.9 VARUMÄRKESMANUAL 2013.07.12 Version 0.9 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 3 Ett starkt varumärke Tillsammans har vi skapat ett nytt varumärke 1177 Vårdguiden Ett starkt varumärke Vår varumärkesplattform

Läs mer

Yttrande över förslag till Kommunikationspolicy för Stockholms läns landsting

Yttrande över förslag till Kommunikationspolicy för Stockholms läns landsting HR, Service & Kommunikation HR- och kommunikationsdirektör Christina Hallberg 2017-11-23 ÄRENDE 12 Bilaga 1 YTTRANDE 1(2) Diarienummer 2017-10-26 LOC 1710-0978 LS 2016-0567 Informationssäkerhetsklass Öppen

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS2015.0130 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 3 2. GRUNDPRINCIPER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 4 3. HUVUDFUNKTIONER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 5 4. ÖVERGRIPANDE MÅL

Läs mer

Uppdraget för invånartjänster är att stödja alla landstingen och regionernas olika mål med hälso- och sjukvården samt stödja samverkan med omsorgen.

Uppdraget för invånartjänster är att stödja alla landstingen och regionernas olika mål med hälso- och sjukvården samt stödja samverkan med omsorgen. Invånartjänster Budskap Det är smart och effektivt att erbjuda e-hälsotjänster via våra starka varumärken 1177 Vårdguiden och UMO Det är möjligt att effektivisera och skapa nya nyttor samtidigt E-hälsoresan

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Riktlinjer för sociala medier. 13 Dnr 2017/00021

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Riktlinjer för sociala medier. 13 Dnr 2017/00021 Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Ks 13 Den 2017-02-07 13 Dnr 2017/00021 Riktlinjer för sociala medier Kommunstyrelsen beslut Riktlinjer för sociala medier antas enligt

Läs mer

Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19

Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19 Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19 Kommunikationsprogram för Karlskrona kommuns samlade verksamhet... 1 Relaterade dokument Grafisk profil KS2011.204.103... 3 Kriskommunikationsplan Riktlinjer för

Läs mer

Kommunikationspolicy. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad

Kommunikationspolicy. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Kommunikationspolicy Mariestads kommun Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2019-01-28 Innehållsförteckning Kommunikationspolicy... 3 Inledning... 3 Grundläggande värderingar... 3 Övergripande mål...

Läs mer

FÄRGELANDA KOMMUN. Policy. Att arbeta med sociala medier

FÄRGELANDA KOMMUN. Policy. Att arbeta med sociala medier FÄRGELANDA KOMMUN Policy Att arbeta med sociala medier Jonas Berggren och Josefine Blid 2016-11-16 Dnr: 2016/732 Version: 1 Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-16, 146 Den senaste versionen finns tillgänglig

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLINJER 117 7 VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 2.0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier

Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier WEBBSTRATEGI Datum 2015-05-29 Dnr Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier Detta är den strategi/riktlinjer som styr Regionförbundet Sörmlands verksamhet och närvaro

Läs mer

Kommunikationspolicy 2015

Kommunikationspolicy 2015 Kommunikationspolicy 2015 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Syfte 3. Kännetecken 4. Kommunikation som verktyg 5. Målgrupper 6. Riktlinjer och förhållningssätt 7. Ansvar Värmdö kommuns kommunikationspolicy

Läs mer

Datum 2013-09-18 1 (6) Antaget av Kommunstyrelsen 2013-11-14 17

Datum 2013-09-18 1 (6) Antaget av Kommunstyrelsen 2013-11-14 17 2013-09-18 1 (6) Sociala medier ger möjligheter till ökad öppenhet och dialog. Genom att använda sociala medier kan vi nå fler människor och fler målgrupper. Vi kan möta medborgarna på nya sätt och på

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier vid Försvarshögskolan

Riktlinjer för sociala medier vid Försvarshögskolan Riktlinjer 1 (7) 2011-09-21 Riktlinjer för sociala medier vid Försvarshögskolan 1 Riktlinjer i korthet 1.1 Riktlinjer för medarbetare vid Försvarshögskolan i allmänhet Medarbetare vid Försvarshögskolan

Läs mer

Varumärkesutredning. Ryms information och tjänster från socialtjänsten inom 1177 Vårdguiden? Stockholm 2014-09-01

Varumärkesutredning. Ryms information och tjänster från socialtjänsten inom 1177 Vårdguiden? Stockholm 2014-09-01 Varumärkesutredning Ryms information och tjänster från socialtjänsten inom 1177 Vårdguiden? Stockholm 2014-09-01 Vad är 1177 Vårdguiden? 1177 Vårdguiden erbjuder råd, information, inspiration och e-tjänster

Läs mer

Projektplan Projekt Oberoende 2012 2014

Projektplan Projekt Oberoende 2012 2014 Projektplan Projekt Oberoende 2012 2014 Bakgrund: Projekt Oberoende är ett samverkansprojekt mellan Ungdomens Nykterhetsförbund (UNF), Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och A Non Smoking Generation

Läs mer

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 ÖVERGRIPANDE RIKTLINJER Gislaveds kommuns kommunikation ska bidra till att nå och förverkliga våra mål och kommunens vision. I syfte att

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy 2009-09-14, 120 Kommunfullmäktige

Läs mer

Nybro kommuns policy för. sociala medier. Antagen av kommunstyrelsen 2011-04-26

Nybro kommuns policy för. sociala medier. Antagen av kommunstyrelsen 2011-04-26 Nybro kommuns policy för sociala medier Antagen av kommunstyrelsen 2011-04-26 Policy för sociala medier är en del av Nybro kommuns informations- och kommunikationsstrategi. Sociala medier definieras som

Läs mer

Riktlinjer för Knivsta kommuns användning av digitala medier vid extern information och kommunikation

Riktlinjer för Knivsta kommuns användning av digitala medier vid extern information och kommunikation Riktlinjer för Knivsta kommuns användning av digitala medier vid extern information och kommunikation KS-2012/837 Fastställt av kommunstyrelsen 5 november 2012 Sidan 1 av 5 Inledning Knivsta kommun vill

Läs mer

K2:s publiceringspolicy

K2:s publiceringspolicy Uppdaterad 2018-06-05 K2:s publiceringspolicy Syftet med denna policy är att visa hur publicering av forskningsresultat fungerar på K2 genom att tydliggöra själva processen samt vilka riktlinjer och kriterier

Läs mer

Så jobbar du Bilaga för regler och riktlinjer för sociala medier i Örnsköldsviks kommun Version 1.1

Så jobbar du Bilaga för regler och riktlinjer för sociala medier i Örnsköldsviks kommun Version 1.1 1 (5) Så jobbar du Bilaga för regler och riktlinjer för sociala medier i Örnsköldsviks kommun Version 1.1 Så jobbar du Innan du startar 2 Några facebook-tips 2 Så kommer du igång 3 Så uppträder du på sociala

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Kommunikationspolicy. Antagen av Kf 56/2015

Kommunikationspolicy. Antagen av Kf 56/2015 Kommunikationspolicy Antagen av Kf 56/2015 Innehåll Innehåll... 1 1. Kommunikation hjälper oss att utföra våra uppdrag... 2 2. Kommunikationsansvar... 2 3. Planerad kommunikation... 2 Checklista för att

Läs mer

FÖRSLAG TILL KURSPLAN INOM KOMMUNAL VUXENUTBILDNING GRUNDLÄGGANDE NIVÅ

FÖRSLAG TILL KURSPLAN INOM KOMMUNAL VUXENUTBILDNING GRUNDLÄGGANDE NIVÅ Engelska, 450 verksamhetspoäng Ämnet handlar om hur det engelska språket är uppbyggt och fungerar samt om hur det kan användas. Det engelska språket omger oss i vardagen och används inom så skilda områden

Läs mer

Sydsvensk REGION BILDNING. Kommunikationsplan

Sydsvensk REGION BILDNING. Kommunikationsplan Sydsvensk REGION BILDNING Kommunikationsplan Kommunikationsplan Sydsvensk Regionbildning 2013-09-17 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 1 Projektmål... 2 2 Kommunikationsmål... 2 3 Målgrupper...

Läs mer

Sociala medier. Riktlinje. Kommunikationsdirektör. Fastställt av. Datum för fastställande

Sociala medier. Riktlinje. Kommunikationsdirektör. Fastställt av. Datum för fastställande Sociala medier Riktlinje Fastställt av Kommunikationsdirektör Datum för fastställande 2017-05-02 Giltighetstid Ansvarig funktion 2019-12-31. Riktlinjen ses över en gång per år och uppdateras vid behov.

Läs mer

Informations- och kommunikationsstrategi

Informations- och kommunikationsstrategi Kommunledningskontoret Utvecklings- och administrationsenheten Sofia Magnusson, 0531-52 60 03 sofia.magnusson@bengtsfors.se POLICY Antagen av Kommunstyrelsen 1(6) Informations- och 2 Innehåll Innehåll...

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLI NJER 1177 VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 1_0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Riktlinjer för Internkommunikation Stockholms läns landsting 2004

Riktlinjer för Internkommunikation Stockholms läns landsting 2004 Riktlinjer 1(6) Riktlinjer för Internkommunikation Stockholms läns landsting 2004 Kompletterande dokument till Kommunikationspolicy för Stockholms läns landsting 2004 Riktlinjer 2(6) Introduktion Internkommunikation

Läs mer

Plan för kommunikation

Plan för kommunikation Bilaga 2 Sida 1 (9) Dokumentnamn P0-SD-5011 Ansvarig part Konstruktör Eva Rosman Version 1.0 Versionsdatum 2016-02-29 Plan för kommunikation Projektledning/Kommunikation Fördjupande dokument GODKÄND 2016-02-29

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation

Riktlinjer för kommunikation Riktlinjer för kommunikation Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2012-05-22 70 För revidering ansvarar: Kommunfullmäktige För eventuell uppföljning

Läs mer

Informationspolicy. Allmänt

Informationspolicy. Allmänt Informationspolicy Allmänt Det är självklart och nödvändigt för Rättviks kommun att kunskap och spridning av information sker både inåt och utåt i den kommunala koncernen. Kommunen ska vara en föregångare

Läs mer

Katrineholms kommuns kommunikationspolicy

Katrineholms kommuns kommunikationspolicy Styrdokument Katrineholms kommuns kommunikationspolicy Senast reviderad av kommunfullmäktige, 9 Giltighetstid 2013-12-16--2017-12-31 2 (9) Beslutshistorik Giltighetstid 2013-12-16 2017-12-31 Antagen av

Läs mer

1(9) Informationspolicy. Styrdokument

1(9) Informationspolicy. Styrdokument 1(9) Styrdokument 2(9) Styrdokument Dokumenttyp Policy Beslutad av Kommunfullmäktige 2011-08-31 104 Dokumentansvarig Kommunchefen Reviderad av 3(9) Innehållsförteckning Inledning...4 Vårt förhållningssätt

Läs mer

En introduktion till källtillit. Lektionen är en introduktion till källtillit; vilka källor litar vi på och varför? En introduktion till källtillit

En introduktion till källtillit. Lektionen är en introduktion till källtillit; vilka källor litar vi på och varför? En introduktion till källtillit Lektionen är en introduktion till källtillit; vilka källor litar vi på och varför? Lektionsförfattare: Kristina Alexanderson Till läraren 1. Definera källtillit 2. Vilka källor litar du på? En digital

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy SID 1(6) Kommunikationspolicy PROGRAM PLAN RIKTLINJER Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(6) Helsingborgs stads styrdokument

Läs mer

Lässtrategier för att förstå och tolka texter från olika medier samt för att urskilja texters budskap,

Lässtrategier för att förstå och tolka texter från olika medier samt för att urskilja texters budskap, SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? I boken uppmärksammas vi på hur vi kan få bättre koll på nätet. Vi får lära oss var allt kommer ifrån och vad vi ha rätt att göra. Vi får även lära oss att man

Läs mer

Staffanstorps kommun. Öppen kommentarsfunktion

Staffanstorps kommun. Öppen kommentarsfunktion Staffanstorps kommun Öppen kommentarsfunktion Staffanstorp 2011 lanserade Staffanstorp Framtidens webb Responsiv sajt med öppen kommentarsfunktion Kommentarer kan lämnas av alla medborgare En moderator

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Tyresö kommun / 2015 2 (9) Innehållsförteckning Kommunikationspolicy för Tyresö kommun... 3 1 Krav på kommunikationsarbetet... 4 1.1 Tyresö kommuns kommunikation... 4 2 Grafisk profil...

Läs mer

Riktlinjer för styrdokument

Riktlinjer för styrdokument Sida 1/10 Riktlinjer för styrdokument Verksamheten i Kungsbacka kommun styrs, förutom av sitt eget självstyre, av många olika omvärldsfaktorer som, lagar och förordningar, staten och andra myndigheter.

Läs mer

Betyg i årskurs 6. Grundskolans läroplan Kursplan i ämnet engelska

Betyg i årskurs 6. Grundskolans läroplan Kursplan i ämnet engelska Betyg i årskurs 6 Betyg i årskurs 6, respektive årskurs 7 för specialskolan, träder i kraft hösten 2012. Under läsåret 2011/2012 ska kunskapskraven för betyget E i slutet av årskurs 6 respektive årskurs

Läs mer

ENGELSKA 3.2 ENGELSKA

ENGELSKA 3.2 ENGELSKA 3.2 GELSKA Språk är människans främsta redskap för att tänka, kommunicera och lära. Att ha kunskaper i flera språk kan ge nya perspektiv på omvärlden, ökade möjligheter till kontakter och större förståelse

Läs mer

Kommunikationsplan år 2015

Kommunikationsplan år 2015 KOMMUNIKATIONSPLAN ÅR 2015 1 Kommunikationsplan år 2015 I God revisionssed i kommunal verksamhet 1 lyfter man fram öppenhet och kommunikation som ett grundläggande värde och förhållningssätt för den kommunala

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text

Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text 1 (5) Vår handläggare Geza Simon Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text Katrineholm kommuns kommunikationspolicy Policy ett

Läs mer

Kommunikationspolicy för Region Uppsala

Kommunikationspolicy för Region Uppsala Godkänt den: 2018-06-18 Ansvarig: Rebecca Fredriksson Gäller för: Region Uppsala Sidan 1 av 6 Denna kommunikationspolicy fastställdes i fullmäktige 2015-09-30. Innehållet har därefter justerats efter att

Läs mer

Riktlinjer sociala medier

Riktlinjer sociala medier Riktlinjer sociala medier Fastställd av kommunfullmäktig, 58, 2011-09-26 Riktlinjer för användning av sociala medier i Essunga kommun Bakgrund Sociala medier är ett samlingsbegrepp för en rad Internetbaserade

Läs mer

kommunikation Riktlinjer Extern

kommunikation Riktlinjer Extern Riktlinjer Extern kommunikation Detta är en sammanfattning av Karlshamns kommuns riktlinjer gällande de externa kommunikationskanalerna. Hela dokumentet hittar du i First Class under Kommunikation. Som

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Tyresö kommun / 2011-12-15 2 (9) Innehållsförteckning Kommunikationspolicy för Tyresö kommun... 3 1 Krav på kommunikationsarbetet... 4 1.1 Tyresö kommuns kommunikation... 4 2 Grafisk

Läs mer

Policyn är antagen av KF 38/12 VÅREN 2012 VÅREN 2012

Policyn är antagen av KF 38/12 VÅREN 2012 VÅREN 2012 KOMMUNIKATIONSPOLICY Policyn är antagen av KF 38/12 VÅREN 2012 VÅREN 2012 KOMMUNENS MÅL, AKTIVITETER OCH BESLUT STRÄVAR MOT ATT NÅ DEN GEMENSAMMA ÖVERGRIPANDE VISIONEN FÖR ÅR 2020 DET GRÖNA OCKELBO VI

Läs mer

Del ur Lgr 11: kursplan i engelska i grundskolan

Del ur Lgr 11: kursplan i engelska i grundskolan Del ur Lgr 11: kursplan i engelska i grundskolan 3.2 Engelska Språk är människans främsta redskap för att tänka, kommunicera och lära. Att ha kunskaper i flera språk kan ge nya perspektiv på omvärlden,

Läs mer

Så lyckas du med dina mediekontakter

Så lyckas du med dina mediekontakter Så lyckas du med dina mediekontakter Innehåll 1. Varför riktlinjer för mediekontakter?... 5 2. Talespersoner... 6 Visions tonalitet... 6 3. Förbered intervjun... 8 Bestäm ditt syfte... 8 Förbered ditt

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER. Bakgrund. Syfte. Användning av sociala mediekanaler. Ansvar för publicering. Sida 1(5)

RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER. Bakgrund. Syfte. Användning av sociala mediekanaler. Ansvar för publicering. Sida 1(5) Sida 1(5) RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER Bakgrund Sociala medier är ett samlingsnamn för digitala interaktiva medier som gör det möjligt för användare att både ta del av, skapa och dela innehåll. Det handlar

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier

Riktlinjer för användning av sociala medier Riktlinjer för användning av sociala medier 2015-09-09 2 (6) Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för användning av sociala medier...3 2 Tonalitet, bemötande och tilltal...4 3 Hantering av inkomna synpunkter,

Läs mer

INFÖR NATIONELLA PROVEN I SVENSKA. Olika typer av texter

INFÖR NATIONELLA PROVEN I SVENSKA. Olika typer av texter INFÖR NATIONELLA PROVEN I SVENSKA Olika typer av texter Brev Brev är en personligt skriven text till en bestämd mottagare; privat eller mer formell. Brev innehåller alltid datum, inledande hälsningsfras

Läs mer

Kursplan - Grundläggande engelska

Kursplan - Grundläggande engelska 2012-11-02 Kursplan - Grundläggande engelska Grundläggande engelska innehåller fyra delkurser, sammanlagt 450 poäng: 1. Nybörjare (150 poäng) GRNENGu 2. Steg 2 (100 poäng) GRNENGv 3. Steg 3 (100 poäng)

Läs mer

Att vägleda kring psykisk hälsa med hjälp av 1177 Vårdguiden, UMO/YOUMO, Hjälplinjen och Rådgivningsstödet webb

Att vägleda kring psykisk hälsa med hjälp av 1177 Vårdguiden, UMO/YOUMO, Hjälplinjen och Rådgivningsstödet webb Att vägleda kring psykisk hälsa med hjälp av 1177 Vårdguiden, UMO/YOUMO, Hjälplinjen och Rådgivningsstödet webb Emma Holmér, 1177 Vårdguiden, emma.holmer@inera.se Emma Frid, Rådgivningsstödet webb, emma.frid@inera.se

Läs mer

Kommunikationsstrategi år 2014 2016. Samhällsbyggnadsförvaltningen

Kommunikationsstrategi år 2014 2016. Samhällsbyggnadsförvaltningen Kommunikationsstrategi år 2014 2016 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 juli 2014 Kommunikationsstrategi för samhällsbyggnadsförvaltningen Gäller till 31 december 2016 Inledning Med kommunikation kan vi styra

Läs mer

Granska YouTube Lektionen handlar om att få en grundläggande förståelse för hur du kritiskt kan granska innehåll på YouTube.

Granska YouTube Lektionen handlar om att få en grundläggande förståelse för hur du kritiskt kan granska innehåll på YouTube. Granska YouTube Lektionen handlar om att få en grundläggande förståelse för hur du kritiskt kan granska innehåll på YouTube. Till läraren 1. Hur fungerar YouTube? 2. Granska ett YouTube-klipp 3. Sammanfatta

Läs mer

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun sid 1 (7) Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun Postadress: Kommunledningskontoret, informationsenheten, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post:

Läs mer

INFORMATIONS- POLICY

INFORMATIONS- POLICY INFORMATIONS- POLICY 2011-07-21 Inledning Utgångspunkten för vårt informationsarbete är att vi alla vill, kan och förväntas utbyta relevant information med varandra inom kommunorganisationen, med kommuninvånare

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN Bilaga 2 DNR 050-2895/2010 SID 1 (5) 2011-06-22 KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 Detta program är ett långsiktigt måldokument där kommunfullmäktige

Läs mer

Goda råd kring kriskommunikation och informationssamverkan

Goda råd kring kriskommunikation och informationssamverkan 1(6) Goda råd kring kriskommunikation och informationssamverkan 80 procent av en kris är information och kommunikation 1. Hur väl en organisation lyckas hantera sin kommunikation är en av de viktigaste

Läs mer

Strategi för medborgardialog

Strategi för medborgardialog Strategi för medborgardialog Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar POLICY Krokoms

Läs mer

Policy för kommunikation

Policy för kommunikation Policy för kommunikation Ett normerande dokument som kommunfullmäktige fattade beslut om den 11 december Dokumentnamn Fastställd av Gäller från Sida Policy för kommunikation Kommunfullmäktige 2017-12-11

Läs mer

(Policyn antogs på årsmötet Detta är styrelens förslag på en uppdatering som läggs till årsmötet 2018)

(Policyn antogs på årsmötet Detta är styrelens förslag på en uppdatering som läggs till årsmötet 2018) Tamam Presspolicy (Policyn antogs på årsmötet 2014. Detta är styrelens förslag på en uppdatering som läggs till årsmötet 2018) Vem riktar sig policyn till? Policyn riktar sig till dig som är aktiv i Tamam

Läs mer

3 Revidering av kommunikationspolicy

3 Revidering av kommunikationspolicy PROTOKOLL Arbetsutskottet 2016-01-14 3 Revidering av kommunikationspolicy Dnr 16-001 Sammanfattning Det är sex år sedan vår nuvarande kommunikationspolicy antogs av regionstyrelsen, närmare bestämt i november

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Kommunikationspolicy. 21 Dnr 2016/00446

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Kommunikationspolicy. 21 Dnr 2016/00446 Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 21 Den 2017-04-24 21 Dnr 2016/00446 Kommunikationspolicy Kommunfullmäktiges beslut Kommunikationspolicyn fastställs enligt utarbetat

Läs mer

Förslag den 25 september Engelska

Förslag den 25 september Engelska Engelska Språk är människans främsta redskap för att tänka, kommunicera och lära. Att ha kunskaper i flera språk kan ge nya perspektiv på omvärlden, ökade möjligheter till kontakter och större förståelse

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi 2015 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Sammanfattning 3. Bakgrund och syfte 4. Kommunikation som verktyg 5. Målgrupper 6. Kännetecken 7. Strategier 8. Kanaler 9. Tidplan 1 1.

Läs mer

Riktlinjer Sociala medier

Riktlinjer Sociala medier FÖRFATTNINGSSAMLING (8.1.2) Riktlinjer Sociala medier Tillägg till Riktlinjer för kommunikation Dokumenttyp Styrdokument, Tillägg till Riktlinjer för kommunikation Ämnesområde Information Ägare/ansvarig

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 138 Dnr KS/2018:202. Riktlinjer för Mjölby kommuns webbplatser och sociala medier

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 138 Dnr KS/2018:202. Riktlinjer för Mjölby kommuns webbplatser och sociala medier Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-09-17 1 (1) Sida 138 Dnr KS/2018:202 Riktlinjer för Mjölby kommuns webbplatser och sociala medier Bakgrund På grund av den digitala utvecklingen

Läs mer

Prisma Västra Götaland

Prisma Västra Götaland Prisma Västra Götaland En digital arena för människor, berättelser och platser med historia. Workshop: Att utveckla och förädla Prisma Västra Götaland Filippa Bohlin & Johan Lindblom, Västarvet Citat Vår

Läs mer