Innehållsförteckning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Innehållsförteckning"

Transkript

1

2 Innehållsförteckning Installation på Lokal PC... 2 Installation på Server...7 (Windows Remote Desktop/ Windows Fjärrskrivbord) Installation på MAC...12

3 Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed 1. Installation direkt på din dator. Spara och kör installationsfilen som finns här: Klicka på Nästa.

4 Krypteringsnyckel finns i ditt uppstartsmail från SpeedFeed. Klicka på Slutför för att avsluta installationen. Installationen är nu klar och du kan skicka dina Testfakturor med SpeedFeedskrivaren. SpeedFeed är en virtuell skrivare som lägger sig bredvid de fysiska skrivarna på din dator.

5 Lägg till fler företag Om du har flera företag som ska använda SpeedFeed behöver du inte installera en skrivare för varje företag. Gå istället till startmenyn nere till vänster på ditt skrivbord och klicka på SpeedFeed Egenskaper. I bilden nedan klickar du på Lägg till och lägger till ditt andra företag på samma sätt som i installationsprogrammet.

6 Instruktioner för att arbeta med SpeedFeed Fakturaöverföring med SpeedFeed sker i tre steg. Först skriver du ut fakturorna från ditt faktureringsprogram med SpeedFeedskrivaren, på samma sätt som med din vanliga skrivare. Därefter loggar du in på en webbsida och godkänner de fakturor som sänts in. Slutligen signeras överföringen. Skriv ut Skriv först ut dina fakturor genom att välja skrivaren SpeedFeed, du kan skriva ut en eller flera fakturor samtidigt. När du skriver ut med SpeedFeed skrivaren skickas dina fakturor över internet till vår server. När du gjort en utskrift visas dialogen nedan. Testfakturor Första gången du skriver ut fakturor med SpeedFeed behöver du skriva ut en faktura av varje typ som du använder så att supporten kan ställa in de olika tolkningsmallar som behövs. Exempel på fakturatyper är debet, kredit, flersidig faktura, faktura på utländskt språk eller med utländska valuta osv. När du skrivit ut dina första testfakturor kontaktar du supporten på support@speedledger.se så ställer vi in mallar för dig.

7 Logga in och skicka fakturor Logga in med ditt användarnamn och lösenord på fakturering.speedfeed.se. En lista med de fakturor som kommit in visas. Första gången du loggar in måste du byta lösenordet genom att klicka på Ändra lösenord längst upp på sidan. Om du skrivit ut en felaktig faktura kan du radera den genom att markera i kolumnen till vänster och klicka på knappen Radera. Du kan titta på varje faktura genom att klicka på dess fakturanummer. För att få med OCR nummer, villkortstext och rätt bankuppgifter på de fakturor som du själv ska skicka till dina kunder klickar du på länken Skriv ut samtliga. En pdf fil med de fakturor som finns i listan genereras och du kan skriva ut den på din vanliga pappersskrivare. Om du har printtjänst hos ditt finansbolag behöver du inte skriva ut dina fakturor själv. Markera de fakturor du vill skicka genom att bocka för dem i kolumnen Godkänn alternativt klicka på pilen längst upp för att markera alla på en gång. Klicka sedan på knappen Godkänn markerade fakturor och bekräfta i dialogen för att skicka fakturafilen. Om en faktura i fakturalistan är markerad med texten Ej tolkad behöver något åtgärdas innan den kan godkännas. Är felmeddelandet att en textrad i adressen är fel kan du korrigera detta själv genom att klicka på den länk som då visas. Om det är något annat fel kan du kontakta supporten så hjälper de till med de åtgärder som krävs.

8 Godkända filer När du klickar på Godkänn i fakturalistan skapas och skickas en fil till finansbolaget. Länken Visa Överlåtelsehandlingen visar en sammanställning över det som du skickat. Historik Under alternativet Historik längst upp på sidan kan du söka bland tidigare överförda fakturor och underlag. En överföring ligger kvar i historiken i cirka en månad. På fliken Sök tidigare överlåtelsehandlingar kan du se när dina filer skickades. Här kan du skriva ut överlåtelsehandlingar i efterhand om du missade att göra det när du godkände fakturorna. Support Behöver du mer hjälp? Kontakta supporten för SpeedFeed på telefon eller maila support@speedfeed.se.

9 Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed Installation på server (Windows Remote Desktop/ Windows Fjärrskrivbord) Som serveradmin, spara och kör installationsfilen som finns här Klicka på Nästa.

10 Klicka på Slutför för att avsluta installationen. Testa därefter att hela flödet fungerar genom att: 1. Logga ut från adminkontot och logga in som en vanlig användare. 2. Starta programmet via Start >Alla program >SpeedFeed egenskaper 3. Lägg till din organisation enligt de uppgifter du fått i ditt uppstartsmail. 4. Skriv ut något med den virtuella skrivaren. Helst en faktura direkt från affärssystemet, men annars går det bra med vad som helst. (t.ex. Word, Notepad)

11 Instruktioner för att arbeta med SpeedFeed Fakturaöverföring med SpeedFeed sker i tre steg. Först skriver du ut fakturorna från ditt faktureringsprogram med SpeedFeedskrivaren, på samma sätt som med din vanliga skrivare. Därefter loggar du in på en webbsida och godkänner de fakturor som sänts in. Slutligen signeras överföringen. Skriv ut Skriv först ut dina fakturor genom att välja skrivaren SpeedFeed, du kan skriva ut en eller flera fakturor samtidigt. När du skriver ut med SpeedFeed skrivaren skickas dina fakturor över internet till vår server. När du gjort en utskrift visas dialogen nedan. Testfakturor Första gången du skriver ut fakturor med SpeedFeed behöver du skriva ut en faktura av varje typ som du använder så att supporten kan ställa in de olika tolkningsmallar som behövs. Exempel på fakturatyper är debet, kredit, flersidig faktura, faktura på utländskt språk eller med utländska valuta osv. När du skrivit ut dina första testfakturor kontaktar du supporten på support@speedledger.se så ställer vi in mallar för dig.

12 Logga in och skicka fakturor Logga in med ditt användarnamn och lösenord på fakturering.speedfeed.se. En lista med de fakturor som kommit in visas. Första gången du loggar in måste du byta lösenordet genom att klicka på Ändra lösenord längst upp på sidan. Om du skrivit ut en felaktig faktura kan du radera den genom att markera i kolumnen till vänster och klicka på knappen Radera. Du kan titta på varje faktura genom att klicka på dess fakturanummer. För att få med OCR nummer, villkortstext och rätt bankuppgifter på de fakturor som du själv ska skicka till dina kunder klickar du på länken Skriv ut samtliga. En pdf fil med de fakturor som finns i listan genereras och du kan skriva ut den på din vanliga pappersskrivare. Om du har printtjänst hos ditt finansbolag behöver du inte skriva ut dina fakturor själv. Markera de fakturor du vill skicka genom att bocka för dem i kolumnen Godkänn alternativt klicka på pilen längst upp för att markera alla på en gång. Klicka sedan på knappen Godkänn markerade fakturor och bekräfta i dialogen för att skicka fakturafilen. Om en faktura i fakturalistan är markerad med texten Ej tolkad behöver något åtgärdas innan den kan godkännas. Är felmeddelandet att en textrad i adressen är fel kan du korrigera detta själv genom att klicka på den länk som då visas. Om det är något annat fel kan du kontakta supporten så hjälper de till med de åtgärder som krävs.

13 Godkända filer När du klickar på Godkänn i fakturalistan skapas och skickas en fil till finansbolaget. Länken Visa Överlåtelsehandlingen visar en sammanställning över det som du skickat. Historik Under alternativet Historik längst upp på sidan kan du söka bland tidigare överförda fakturor och underlag. En överföring ligger kvar i historiken i cirka en månad. På fliken Sök tidigare överlåtelsehandlingar kan du se när dina filer skickades. Här kan du skriva ut överlåtelsehandlingar i efterhand om du missade att göra det när du godkände fakturorna. Support Behöver du mer hjälp? Kontakta supporten för SpeedFeed på telefon eller maila support@speedfeed.se.

14 Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed på MAC Installera skrivaren Klicka på länken nedan och starta installationen. Klicka på Öppna Klicka på Nästa.

15 Låt checkboxen Lägg till i Dock vara markerad och klicka på Nästa. Fyll i de uppgifter som du fått i ditt installationsmail. Användarnamn = Organisationsnummer Installationskod = Krypteringsnyckel

16 Installationen startas och det kan ta någon minut, därefter avslutas den. Klicka på Slutför. När du skriver ut måste SpeedFeed vara igång på din dator. Gå in i Finder och leta upp SpeedFeed. När programmet är igång kommer det röda SpeedFeed S:et synas längst ned på din skärm. Om SpeedFeed S:et syns kan du dubbelklicka på det för att programmet ska startas. Skriv ut en testfaktura från ditt affärssystem och kontakta supporten för att ställa in en tolkningsmall på din faktura.

17 Om informationen nedan visas när du skriver ut första fakturan är det troligtvis inmatat fel uppgifter på fliken Organisationer. Kontrollera att du matat in rätt organisationsnummer och krypteringsnyckel och skriv ut igen, När utskriften gått igenom visas följande information. Lägg till fler företag på skrivaren Om du har flera företag som ska använda SpeedFeed behöver du inte installera en skrivare för varje företag. Lägg till flera företag genom att fylla i uppgifterna under Lägg till organisation som visas till höger och klicka på Spara.

18 Instruktioner för att arbeta med SpeedFeed Fakturaöverföring med SpeedFeed sker i tre steg. Först skriver du ut fakturorna från ditt faktureringsprogram med SpeedFeedskrivaren, på samma sätt som med din vanliga skrivare. Därefter loggar du in på en webbsida och godkänner de fakturor som sänts in. Slutligen signeras överföringen. Skriv ut Skriv först ut dina fakturor genom att välja skrivaren SpeedFeed, du kan skriva ut en eller flera fakturor samtidigt. När du skriver ut med SpeedFeed-skrivaren skickas dina fakturor över internet till vår server. När du gjort en utskrift visas dialogen nedan. Testfakturor Första gången du skriver ut fakturor med SpeedFeed behöver du skriva ut en faktura av varje typ som du använder så att supporten kan ställa in de olika tolkningsmallar som behövs. Exempel på fakturatyper är debet, kredit, flersidig faktura, faktura på utländskt språk eller med utländska valuta osv. När du skrivit ut dina första testfakturor kontaktar du supporten på support@speedledger.se så ställer vi in mallar för dig. Logga in och skicka fakturor Logga in med ditt användarnamn och lösenord på fakturering.speedfeed.se. En lista med de fakturor som kommit in visas. Första gången du loggar in måste du byta lösenordet genom att klicka på Ändra lösenord längst upp på sidan.

19 Om du skrivit ut en felaktig faktura kan du radera den genom att markera i kolumnen till vänster och klicka på knappen Radera. Du kan titta på varje faktura genom att klicka på dess fakturanummer. För att få med OCR-nummer, villkortstext och rätt bankuppgifter på de fakturor som du själv ska skicka till dina kunder klickar du på länken Skriv ut samtliga. En pdf-fil med de fakturor som finns i listan genereras och du kan skriva ut den på din vanliga pappersskrivare. Om du har printtjänst hos ditt finansbolag behöver du inte skriva ut dina fakturor själv. Markera de fakturor du vill skicka genom att bocka för dem i kolumnen Godkänn alternativt klicka på pilen längst upp för att markera alla på en gång. Klicka sedan på knappen Godkänn markerade fakturor och bekräfta i dialogen för att skicka fakturafilen. Om en faktura i fakturalistan är markerad med texten Ej tolkad behöver något åtgärdas innan den kan godkännas. Är felmeddelandet att en textrad i adressen är fel kan du korrigera detta själv genom att klicka på den länk som då visas. Om det är något annat fel kan du kontakta supporten så hjälper de till med de åtgärder som krävs. Godkända filer När du klickar på Godkänn i fakturalistan skapas och skickas en fil till finansbolaget. Länken Visa Överlåtelsehandlingen visar en sammanställning över det som du skickat. Historik Under alternativet Historik längst upp på sidan kan du söka bland tidigare överförda fakturor och underlag. En överföring ligger kvar i historiken i cirka en månad.

20 På fliken Sök tidigare överlåtelsehandlingar kan du se när dina filer skickades. Här kan du skriva ut överlåtelsehandlingar i efterhand om du missade att göra det när du godkände fakturorna. Support Behöver du mer hjälp? Kontakta supporten för SpeedFeed på telefon eller maila support@speedfeed.se.

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Installation på Lokal PC... 2 Installation på Server...4 (Windows Remote Desktop/ Windows Fjärrskrivbord) Installation på MAC...9 Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Installation på Lokal PC... 2 Installation på Server...4 (Windows Remote Desktop/ Windows Fjärrskrivbord) Installation på MAC...9 Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed

Läs mer

Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed. 1. Installation direkt på din dator.

Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed. 1. Installation direkt på din dator. Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed Installera skrivaren Installationen fungerar för Windows, använder du MAC, kontakta vår support för separat instruktion, ring på 031-780 06 00 alternativt

Läs mer

INEXCHANGE FAKTURASKRIVARE

INEXCHANGE FAKTURASKRIVARE INEXCHANGE FAKTURASKRIVARE MENY 3 Kom igång 3 Introduktion 4 Aktivera tjänst 5 Installation av fakturaskrivaren 6 Överför exempelfakturor 7 Granska och godkänn exempelfakturorna 8 Skicka dina fakturor

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt att jobba och

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Genom att skicka kundfakturor via banken kan du och ditt företag

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en länk

Läs mer

Integration med Vitec Express

Integration med Vitec Express i Softphone Integration med Vitec Express Med s molnväxellösning FrontOffice och Vitecs molnbaserade affärssystem Vitec Express kan mäklare jobba i Vitec och kommunicera med kunder på ett mycket enkelt

Läs mer

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Registrera er för er Pagero Free Web Portal till Volvo Car För att effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor har Volvo

Läs mer

Quick Start CABAS. Generella systemkrav CABAS / CAB Plan. Kommunikation. Säkerhet

Quick Start CABAS. Generella systemkrav CABAS / CAB Plan. Kommunikation. Säkerhet Gunnel Frogedal 2014-07-17 6 32753 1 of 5 Quick Start CABAS Generella systemkrav CABAS / CAB Plan Applikationen stöds av följande operativsystem: Windows Vista SP2 Windows 7 SP1 Windows 8 (inte RT) Windows

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

ABB AB Instruction. Prepared: Prepared date: Approved: Approved date: Lang: Revision Page:

ABB AB Instruction. Prepared: Prepared date: Approved: Approved date: Lang: Revision Page: COFI/SASLS Lars Andersson 2010-10-13 Andersson Lars V 2011-12-07 sv A 1 (15) Godkänd ABBs Leverantörsfakturaportal - Handledning Användare Giltighetsområde Denna instruktion gäller för samtliga leverantörer

Läs mer

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30 1. Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva hur man installerar Visi på din dator. Dokumentet är uppdelat i fyra delar: Installation Grundinställningar Kom igång med Visi Felsökning 1.1. Systemkrav

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

Statistiska centralbyrån

Statistiska centralbyrån MONA-handledning 1. Inloggning 2. Användning 3. Utloggning 1. Inloggning För inloggning i MONA-systemet krävs ett användarnamn, en PIN-kod och ett lösenord. Dessa hittar du på ett rekommenderat brev som

Läs mer

Juridikutskrifter från word-mallar

Juridikutskrifter från word-mallar BITNET Skapad av: Otto Tuvesson Juridikutskrifter från word-mallar Detta dokument beskriver hur du gör för att komma igång med att skriva ut juridikdokument i Bitnet utifrån mallar du skapat i word. Processen

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC

Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC 1 (11) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2007 - Windows 2013-11-26 Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

Användarhandledning. Svenska Turistföreningen. Wordmallar Office 2010 2013-03-01

Användarhandledning. Svenska Turistföreningen. Wordmallar Office 2010 2013-03-01 Användarhandledning Svenska Turistföreningen Wordmallar Office 2010 2013-03-01 Inledning Nedan följer en kort instruktion om hur man går till väga för att använda STFs Wordmallar för Office 2010. Handledning

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC Word och PowerPoint

Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC Word och PowerPoint 1 (13) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2007 - Windows 2011-07-06 Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

Access till Centrum För Affärssystems Virtuella Affärssystemspark.

Access till Centrum För Affärssystems Virtuella Affärssystemspark. Access till Centrum För Affärssystems Virtuella Affärssystemspark. Logga in på fjärrskrivbordet 1. Hitta din fjärrskrivbordsklient Windows 7: Start Menyn Alla program Tillbehör Anslutning till fjärrskrivbord

Läs mer

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 Prenumeration För att kunna använda BaraTrav behöver du en prenumeration. Den skapar du på BaraTrav.se. Du behöver registrera namn och adressuppgifter.

Läs mer

USER GUIDE. OnRoad Online

USER GUIDE. OnRoad Online USER GUIDE OnRoad Online Innehåll Kom igång med OnRoad Online... 3 Skapa sändning och skriva ut fraktdokument.... 3 Skicka EDI till OnRoad... 6 Sändningslista... 6 Sök sändning / Historik... 6 Kontaktlistor...

Läs mer

Hogia skatt. installationsanvisning

Hogia skatt. installationsanvisning installationsanvisning Hogia skatt Du laddar ner programmet från vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se under Nedladdningar Aktuell version. Här finns olika möjligheter att installera. Välj det alternativ

Läs mer

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum:

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum: ABBs leverantörsfakturaportal Handledning - Användare Version: 1.0 Datum: 2005-10-03 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 2. Att komma igång... 3 3. Inloggning och huvudfunktioner... 4 4. Företagsinställningar...

Läs mer

Lathund Elektronisk fakturahantering

Lathund Elektronisk fakturahantering Sidan 1 av 13 Lathund Elektronisk fakturahantering 2014-11-01 Sidan 2 av 13 1 Introduktion... 3 2 Logga in... 4 2.1 Glömt lösenord... 5 3 Mina fakturor... 6 3.1 Status... 6 3.2 Sortera och selektera...

Läs mer

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster 1 (32) Lathund Manuell fakturering i Tandvårdsfönster Sida 1/32 2 (32) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Manuell fakturering av ej förhandsbedömd

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0

Sharpdesk V3.5. Installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0 Sharpdesk V3.5 Installationsguide: produktnyckelversion Version 1.0 Copyright Upphovsrätten för denna programvara tillhör Sharp Corporation. All reproduktion, bearbetning eller översättning utan skriftligt

Läs mer

Introduktion. Skriv in användarnamn och lösenord

Introduktion. Skriv in användarnamn och lösenord LATHUND Introduktion Välkommen till vår interaktiva kursportal. Detta är en lathund för dig som ska utbilda dig med hjälp av ipoint-kurser. Instruktionerna gäller när du har Internet Explorer med Windows

Läs mer

Uppdateringsguide 200X.X => 2010.1

Uppdateringsguide 200X.X => 2010.1 Uppdateringsguide 200X.X => 2010.1 Inledning Från och med version 2010.1 finns möjlighet att installera Tidbok på en server och sedan låta alla användare jobba mot denna installation I detta dokument finns

Läs mer

Compose Connect. Hosted Exchange

Compose Connect. Hosted Exchange Sida 1 av 15 Compose Connect Hosted Exchange Presentation av lösningen: Compose Hosted Exchange Följande möjligheter finns för hantering av e-post 1. Lokalinstallerad Outlook-klient För att kunna använda

Läs mer

Installation av. Vitec Mäklarsystem

Installation av. Vitec Mäklarsystem Installation av Vitec Mäklarsystem 2012-11-19 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Installera Vitec Mäklarsystem... 4 3. Inställningar av rättigheter i Windows Vista och Windows 7... 7 4. Första gången

Läs mer

Installation av. Vitec Mäklarsystem Office

Installation av. Vitec Mäklarsystem Office Installation av Vitec Mäklarsystem Office 2016-02-18 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 A. Förberedelser... 3 B. Läs noga igenom manualen... 3 C. Systemkrav - minimum... 3 D. Programsupport/Teknisk

Läs mer

Lärarhandledning. Felix börjar skolan

Lärarhandledning. Felix börjar skolan Lärarhandledning för Felix börjar skolan Felixonline är en digital anpassning av barnboksserien Felix börjar skolan utgiven av Bonnier utbildning. Syftet med läromedlet är i första hand att skapa läsupplevelse

Läs mer

Kom igång med Fakturaportalen!

Kom igång med Fakturaportalen! Kom igång med Fakturaportalen! Invoice Portal www.fakturaportalen.s e support@fakturaportalen.se +46 8 446 34 00 Innehåll Innehåll...2 Registrera...3 Användarinformation...4 Organisationsinformation...4

Läs mer

Kom igång med Fakturaportalen!

Kom igång med Fakturaportalen! Kom igång med Fakturaportalen! Invoice Portal www.fakturaportalen.se support@fakturaportalen.se +46 8 446 34 00 Innehåll Innehåll... 2 Registrera... 3 Användarinformation... 3 Organisationsinformation...

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC 1 (9) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2013 - Windows 2013-11-26 Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION

REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION 2014-05-21 Installation av Viewklient för VDI Dokumentation för installation och anslutning till Region Skånes VDI miljö INSTRUKTION VMWARE VIEW... 2 Inledning... 2

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion september 2013 Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support...

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Installation av Microsoft Office... 2 Information INFÖR INSTALLATION... 2 Installation av Microsoft Office... 3 Komma igång...

Läs mer

Startanvisning för Bornets Internet

Startanvisning för Bornets Internet Startanvisning för Bornets Internet Denna guide kommer att hjälpa dig igång med Bornets Internet. Sidan 1 av 41 Innehållsförteckning Titel Sidan Kapitel 1. Introduktion... 3 Kapitel 2. TCP/IP-inställningar

Läs mer

Handledning för Exder eprinter

Handledning för Exder eprinter Handledning för Exder eprinter Innehållsförteckning Den här handledningen beskriver vad Exder eprinter är för något, hur ni installerar och hur ni kommer igång. Alla fakturamottagare har olika krav på

Läs mer

MANUAL Registrering av faktura till Östhammars kommun i InExchange Fakturaportal

MANUAL Registrering av faktura till Östhammars kommun i InExchange Fakturaportal MANUAL Registrering av faktura till Östhammars kommun i InExchange Fakturaportal Avsnitt Sida Innehållsförteckning 1 1. Skapa inloggning i InExchange Fakturaportal 2 2 Komplettera användaruppgifter 2 3

Läs mer

Uppstart Agda PS Hosting

Uppstart Agda PS Hosting Uppstart Agda PS Hosting Innehåll Sida 1. Installation och inloggning 1.1 Installation. 3 1.2 Inloggning Agda PS Hosting 4 1.3 Starta Agda PS... 5 2. Administration och rutiner för användning av Agda PS

Läs mer

DDS-CAD. Installation av student-/demolicens

DDS-CAD. Installation av student-/demolicens S DDS-CAD Installation av student-/demolicens Användande av DDS-CAD är skyddat via licensbehov.detta sker via en fysisk USB-nyckel som innehåller krypterad licensinformation. Programvaran är därmed skyddad

Läs mer

Chaos VPN - Installera Cisco AnyConnect Windows 7

Chaos VPN - Installera Cisco AnyConnect Windows 7 HANDLEDNING 1 (18) Dokumentdatum [] 2018-05-15 1.2 Fastställt av Gäller från Ersätter [Ersätter] Skapat av Niclaes Fahlstedt Ersatt av [Ersatt av] Chaos VPN - Installera Cisco AnyConnect Windows 7 Syfte

Läs mer

Chaos VPN - Installera Cisco AnyConnect Windows 8

Chaos VPN - Installera Cisco AnyConnect Windows 8 HANDLEDNING 1 (16) Dokumentdatum [] 2018-05-15 1.2 Fastställt av Gäller från Ersätter [Ersätter] Skapat av Niclaes Fahlstedt Ersatt av [Ersatt av] Chaos VPN - Installera Cisco AnyConnect Windows 8 Syfte

Läs mer

Kom igång med Skype (PC)

Kom igång med Skype (PC) Kom igång med Skype (PC) 1. För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer du till sidan där du kan ladda ner Skype

Läs mer

HOGIA AUDIT MED BOKSLUT, HOGIA AUDIT och HOGIA BOKSLUT

HOGIA AUDIT MED BOKSLUT, HOGIA AUDIT och HOGIA BOKSLUT installationsanvisning HOGIA AUDIT MED BOKSLUT, HOGIA AUDIT och HOGIA BOKSLUT Du laddar ner programmet från vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se under Nedladdningar Aktuell version. Här finns olika möjligheter

Läs mer

Installation av. Vitec Mäklarsystem

Installation av. Vitec Mäklarsystem Installation av Vitec Mäklarsystem Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Installera Vitec Mäklarsystem... 3 3. Inställningar av rättigheter i Windows Vista och Windows 7... 7 4. Första gången du startar...

Läs mer

IT-körkort för språklärare. Modul 3: Ljud, del 1

IT-körkort för språklärare. Modul 3: Ljud, del 1 IT-körkort för språklärare Modul 3: Ljud, del 1 Innehåll Ladda ner Audacity och hjälpprogrammet LAME 3 Installera Audacity och LAME 7 Spela in med Audacity 9 Spara och exportera i MP3-format 11 Ladda upp

Läs mer

Datum 2012-12-28. Den första bilden i installationsprogrammet visar vilken version det är. Klicka på Nästa eller tryck Enter för att fortsätta.

Datum 2012-12-28. Den första bilden i installationsprogrammet visar vilken version det är. Klicka på Nästa eller tryck Enter för att fortsätta. Installation av SDCs insändningsprogram Sender för filer från skördare, skotare eller drivare Installationen består av tre steg som automatiskt körs efter varandra. Steg 1: Programmet installeras och man

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt

Läs mer

MAXIMAL 4 en sammanställning av nyheter MAXIMAL 4.0. - en sammanställning av nyheter. november 2006. Maximal programvara från Flexicon

MAXIMAL 4 en sammanställning av nyheter MAXIMAL 4.0. - en sammanställning av nyheter. november 2006. Maximal programvara från Flexicon MAXIMAL 4.0 - en sammanställning av nyheter november 2006 I Maximal 4 har vi gjort en genomgång av hela programvaran, och gjort uppdateringar av både utseende och funktion. Vissa saker kommer att märkas

Läs mer

Installationsanvisningar. till IST Analys

Installationsanvisningar. till IST Analys Installationsanvisningar för IEklient till IST Analys 2 Med rätt säkerhetsinställningar i din webbläsare ska det vara enkelt att komma igång med IST analys. Allt ska då laddas hem och starta automatiskt

Läs mer

Byggsektorns Miljöberäkningsverktyg Användarmanual

Byggsektorns Miljöberäkningsverktyg Användarmanual IVL Svenska Miljöinstitutet Byggsektorns Miljöberäkningsverktyg Användarmanual Version 1.1 December 17, 2018 Författare: Anders Sidvall Nils Boberg 12/17/2018 Page 1 Innehållsförteckning INSTALLERA BYGGSEKTORNS

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor Information 2014-12-03 1 (14) Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen rektor Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2011 För Mac Word och PowerPoint

Installationsanvisning för Su Officemallar 2011 För Mac Word och PowerPoint 1 (9) INSTALLATIONSANVISNING MS Word 2011 - Macintosh 2015-06-01 Installationsanvisning för Su Officemallar 2011 För Mac Word och PowerPoint Innehållsförteckning För Mac Word och PowerPoint... 1 Var hittar

Läs mer

Kontorsinstallation av SDCs insändningsprogram Sender för filer från skördare, skotare eller drivare

Kontorsinstallation av SDCs insändningsprogram Sender för filer från skördare, skotare eller drivare Kontorsinstallation av SDCs insändningsprogram Sender för filer från skördare, skotare eller drivare Vid installation kommer programmet att automatiskt att sparas på datorns C-enhet. Det går inte att ändra

Läs mer

Allmän information ITS Fjärrskrivbord

Allmän information ITS Fjärrskrivbord ITS fjärrskrivbord Allmän information ITS Fjärrskrivbord I den här pärmen hittar du instruktioner för hur du loggar in på fjärrskrivbordet, både från ditt kontor och när du jobbar någon annanstans. Du

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Push - installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0

Sharpdesk V3.5. Push - installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0 Sharpdesk V3.5 Push - installationsguide: produktnyckelversion Version 1.0 Copyright Upphovsrätten för denna programvara tillhör Sharp Corporation. All reproduktion, bearbetning eller översättning utan

Läs mer

Välkommen till InExchange Fakturaskrivare

Välkommen till InExchange Fakturaskrivare Välkommen till InExchange Fakturaskrivare Grattis! Du har fått tillgång till en ovanligt smart liten programvara. På följande sidor hjälper vi dig att komma igång och ger dig lite goda råd för en bättre

Läs mer

Manual för Readsoft Online Admin användare

Manual för Readsoft Online Admin användare Hogia Performance Management AB Manual för Readsoft Online Admin användare Användarinstruktion för administratörer i Readsoft Online 0 Innehåll Administratör i Readsoft Online... 2 Välkommen till Readsoft

Läs mer

Manual för Readsoft Online- User/användare

Manual för Readsoft Online- User/användare Hogia Performance Management AB Manual för Readsoft Online- User/användare Användarinstruktion för Readsoft Online user/användare 0 Innehåll Hur får jag in fakturorna i Readsoft Online?... 2 Kom igång

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2003 För PC

Installationsanvisning för Su Officemallar 2003 För PC 1 (11) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2003 - Windows 2013-11-26 Installationsanvisning för Su Officemallar 2003 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Resurs Login

RemoteX Applications Manual för Resurs Login RemoteX Applications Manual för Resurs Login RemoteX Technologies Innehållsförteckning Introduktion... 3 Resurs Login... 4 Förberedelser i RemoteX Applications... 5 Registrera användare för Resurs Login...

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

LICENSAKTIVERINGSGUIDE. Design Collaboration Suite

LICENSAKTIVERINGSGUIDE. Design Collaboration Suite LICENSAKTIVERINGSGUIDE Design Collaboration Suite 2014 Varje kapitel representerar en viss typ av licensmetod. På ditt licenscertifikat står det vilken licenstyp du har. Hitta din licenstyp i listan nedan

Läs mer

Att granska fakturaspecifikationer i websesam efaktura

Att granska fakturaspecifikationer i websesam efaktura Att granska fakturaspecifikationer i websesam efaktura När du loggar in i websesam finns rubriken efaktura i menyn till höger. Här kan du söka fram fakturor du vill granska på två olika sätt: a) Ange vilken

Läs mer

Kom igång med Adela Gymnasium

Kom igång med Adela Gymnasium Kom igång med Adela Gymnasium Publicerad 2011-07-05 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Kom igång med Adela Gymnasium 1 Starta Adela Gymnasium 5 Logga in som

Läs mer

Manual för version V2

Manual för version V2 Innehållsförteckning 1. Om 2. Installera Administration 3. Programmets skrivbord 4. Lägga upp din första kund 5. Kontaktpersoner 6. Besiktningsadresser 7. Kontrollpunkter/Besiktningspunkter 8. Koppla kontrollpunkter/besiktningspunkter

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Användarhantering Windows 7 I denna laboration kommer vi att skapa nya användare och grupper och titta på hur man hantera dessa.

Användarhantering Windows 7 I denna laboration kommer vi att skapa nya användare och grupper och titta på hur man hantera dessa. Användarhantering Windows 7 I denna laboration kommer vi att skapa nya användare och grupper och titta på hur man hantera dessa. Antal: Enskilt Material: En dator med Windows 7 (Vista, Windows 8 eller

Läs mer

iphone, ipad... 9 Anslut... 9 Anslutningsproblem... 9 Ta bort tidigare inloggningar... 9 Ta bort profil... 9

iphone, ipad... 9 Anslut... 9 Anslutningsproblem... 9 Ta bort tidigare inloggningar... 9 Ta bort profil... 9 2017-12-12 EDUROAM Innehåll Android... 2 Anslut med certifikat... 2 Återanslut med applikation... 4 Byt profil... 4 Avinstallera Eduroam applikation... 5 Anslut utan certifikat... 7 Anslutningsproblem...

Läs mer

Innehåll. Dokumentet gäller från och med version 2014.3 1

Innehåll. Dokumentet gäller från och med version 2014.3 1 Innehåll Introduktion... 2 Före installation... 2 Beroenden... 2 Syftet med programmet... 2 Installation av IIS... 2 Windows Server 2008... 2 Windows Server 2012... 6 Installation av webbapplikationen

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

Så här installerar du Friluftskartan pro på din dator

Så här installerar du Friluftskartan pro på din dator Så här installerar du Friluftskartan pro på din dator Innan nedanstående påbörjas bör du kontrollera att du har följande: - Kompatibel Garmin-GPS. - Windowsdator med tillgång till Internet - Minimum 500

Läs mer

Sonera Företagse-post. Nedladdning och installation av Outlook 2013

Sonera Företagse-post. Nedladdning och installation av Outlook 2013 Sonera Företagse-post. Nedladdning och installation av Outlook 2013 Sisältö 1/15 Ta i bruk Sonera Företagse-post med Outlook 2013-applikationen INNEHÅLL Nedladdning av installationspaketet för Outlook

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Uppdatering av läsplatta och mötesapp

Uppdatering av läsplatta och mötesapp 1 (18) Datum 2014-03-18 Systemförvaltning W3D3 och meetings Instruktion Uppdatering av läsplatta och mötesapp Den här instruktionen visar hur du gör för att uppdatera din läsplatta. Uppdateringen är viktig

Läs mer

Användarhandledning. Man trycker på Visa certifikat

Användarhandledning. Man trycker på Visa certifikat Användarhandledning Inloggning sker så här. En webbläsare startas, för Windows-användare Internet Explorer och för Mac-användare Safari (OBS! Ej Firefox. Firefox kan inte hantera den javafil som skickas

Läs mer

Installation av e-post i Mac Mail 10.3 (2017) För kunder hos Argonova Systems med maildrift hos GleSYS

Installation av e-post i Mac Mail 10.3 (2017) För kunder hos Argonova Systems med maildrift hos GleSYS Installation av e-post i Mac Mail 10.3 (2017) För kunder hos Argonova Systems med maildrift hos GleSYS Vänligen notera att, Apple har en tendens att ofta göra små justeringar i OSX-appen Mail vilket medför

Läs mer

Installationsguide fo r CRM-certifikat

Installationsguide fo r CRM-certifikat Installationsguide fo r CRM-certifikat För att säkerställa en säker inloggning till CRM Finance webb så behöver alla kunder installera ett kund-unikt klientcertifikat innan man kan försöka logga in i systemet.

Läs mer

3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual

3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual 3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual ,QQHKnOOVI UWHFNQLQJ,QVWDOODWLRQDY931NOLHQW 'DWRUHUVRPLQJnULHQ)DVW7UDFNPLOM $QYlQGDUHPHGNRQWRL9+6RFKGDWRUPHG:LQGRZV;3 $QYlQGDUHPHGNRQWRLDQQDQGRPlQlQ9+6HOOHUGDWRUPHG:LQGRZV

Läs mer

Manual för Readsoft Online- Admin användare

Manual för Readsoft Online- Admin användare Hogia Performance Management AB Manual för Readsoft Online- Admin användare Användarinstruktion för administratörer i Readsoft Online 0 Innehåll Administratör i Readsoft Online... 2 Välkommen till Readsoft

Läs mer

Statistiska centralbyrån

Statistiska centralbyrån MON-handledning 1. Inloggning 2. nvändning 3. Utloggning 1. Inloggning För inloggning i MON-systemet krävs ett användarnamn, en PIN-kod och ett lösenord. Dessa hittar du på det användarvillkor som skickats

Läs mer

Handledning för Fristående Svefaktura

Handledning för Fristående Svefaktura Handledning för Fristående Svefaktura Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-07-12 Exder Fristående Svefaktura Sida 2 av 20 Innehållsförteckning

Läs mer

Manual webb-förening. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.

Manual webb-förening. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla. Manual webb-förening Giltig från 2015-02-01 Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.se Innehåll 1. Inledning 2. Föreningsregister på webben 3. Logga

Läs mer

Flytt av. Vitec Mäklarsystem

Flytt av. Vitec Mäklarsystem Flytt av Vitec Mäklarsystem Augusti 2014 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 Förutsättningar... 2 Läs noga igenom manualen... 2 Systemkrav... 2 Kundservice/Teknisk support... 2 2. Skapa säkerhetskopia...

Läs mer

Videochat. Denna manual beskriver Högskolan Dalarnas Videochat som används vid direktsända (streamade) föreläsningar.

Videochat. Denna manual beskriver Högskolan Dalarnas Videochat som används vid direktsända (streamade) föreläsningar. Videochat Denna manual beskriver s Videochat som används vid direktsända (streamade) föreläsningar. Innehållsförteckning Hur hittar jag till Videochatten?... 3 Hur kommer jag in till önskad föreläsning?...

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Partner Login

RemoteX Applications Manual för Partner Login RemoteX Applications Manual för Partner Login RemoteX Technologies Innehållsförteckning Introduktion... 3 Partner Login... 4 Förberedelser i RemoteX Applications... 5 Registrera användare för Partner Login...

Läs mer

Lathund till First Class

Lathund till First Class Lathund till First Class Vägga Vuxenutbildning, Karlshamn KARLSHAMNS KOMMUN Senast reviderad: 2013-12-09 Ursprunglig version: 2011-11-29 Författare: Jim Nilsson Prolog Denna lathund är till för de som

Läs mer

medrave4 Introduktionsmanual 2015-04-27 Specialist i Allmänmedicin

medrave4 Introduktionsmanual 2015-04-27 Specialist i Allmänmedicin medrave4 Introduktionsmanual För version 4.5.3.14727 Dr Per Stenström 2015-04-27 Specialist i Allmänmedicin MEDRAVE4 0 INTRODUKTIONSMANUAL 0 FÖRORD 2 INTRODUKTION TILL MEDRAVE4 3 KOMMA IGÅNG 3 LOGGA IN

Läs mer

Manual för chefer om hur man hanterar organisationen via hälsoportalen AHA

Manual för chefer om hur man hanterar organisationen via hälsoportalen AHA Manual för chefer om hur man hanterar organisationen via hälsoportalen AHA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANTERA ORGANISATIONEN INSTRUKTIONER TILL CHEFER... 3 1. INLOGGNING... 3 2. PERSONLIGT LÖSENORD... 3 3.

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad:

Läs mer

1. Säkerhetskopiera den eller de byråer du har arbetat med via i Visma Klient.

1. Säkerhetskopiera den eller de byråer du har arbetat med via i Visma Klient. Visma Byråstöd Installationsanvisning Innehåll Viktigt att tänka på innan du påbörjar installationen... 1 Nya versioner... 1 Uppdatering från Visma Klient i samband med datorbyte... 1 Gör så här när du

Läs mer

via webbgränssnittet. Du har även tystnadsplikt gällande dina identifikationsuppgifter.

via webbgränssnittet. Du har även tystnadsplikt gällande dina identifikationsuppgifter. Anvia Säkerhetskopiering 1(6) Anvia Säkerhetskopiering 2.3 Saker som bör beaktas före installationen! Eftersom tjänsten även omfattar en sharing-egenskap, ansvarar du som kund själv för hurdana filer som

Läs mer

Inläsning av bokföringsorder via Excelerator

Inläsning av bokföringsorder via Excelerator Inläsning av bokföringsorder via Excelerator EA mailar ut mallar till redovisningsansvariga. Spara mallen lokalt på er dator eller på ert lokala nätverk. Öppna Appcenter via https://appcenter.user.ki.se/rdweb/pages/en-

Läs mer