Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Ulf Wilder Kenneth Larsson. Hendrik Burgering Ivar Fernemo

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Ulf Wilder Kenneth Larsson. Hendrik Burgering Ivar Fernemo"

Transkript

1 Protokoll nr tört vid styrelsesammanträde tör Norabostäder AB Tid: Plats: 4 februari 2013 kl Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande: Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Ulf Wilder Kenneth Larsson Hendrik Burgering Ivar Fernemo Jeanette Berggren, VD Lars Winell, ekonomiansvarig Carina Royson, bostadschef 1-8 Helena Ljungne 7, Smedgården 1 Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Godkännande av dagordning Föreslagen dagordning godkändes. 3 Val av sekreterare Till sekreterare för mötet valdes Lars Winell. 4 Val av justerare Till justerare att jämte ordförande justera protokollet utsågs Ulf Wilder. 5 Föregående sammanträdesprotokoll Jeanette Berggren gick igenom protokoll nr 29,3 december Hon informerade om att avseende 295 så har bolaget ännu inte fått värdering av fastigheten Svanen. Avseende fd förskolan i As är försäkringsmäklare anlitad och fastigheten kommer ut på den öppna marknaden så snart rivningslov beviljats. Avseende MBL-förhandlingarna enligt 297 så berättade Jeanette Berggren att uppdelningen av personal godkändes, men att det kommer att finnas dels en praktisk organisation avseende arbetsledning och dels en formell organisation där chefsansvaret ligger på respektive bolag. Den som är chef formellt ska vara anställd i samma bolag som den underställde har sin anställning. att lägga ovanstående protokoll till handlingarna. 6 Uthyrningsläget Carina Royson rapporterade att återuppbyggnad av de tre brandskadade bostäderna på Soltunet har påbörjats. Tidplanen är att bostäderna ska vara färdigställda i slutet på maj.

2 Avseende övriga tomma objekt pågår renovering eller har renovering nyss avslutats avseende sju bostäder. Av dessa kommer fem att hyras ut under perioden februari-mars. Avseende två bostäder diskuterades möjligheten att sälja dessa. Ett aktuellt fall där en hemlös behöver bostad togs upp. Diskussion fördes om hur Norabostäder och socialtjänsten på bästa sätt kan samarbeta avseende hemlösa och vilka garantier som socialtjänsten måste ge bolaget, både i form av stöd till den boende och ekonomiska garantier rörande förhyrningen. att lägga rapporten om uthyrningsläget till handlingarna. 7 Fastigheter Smedgården Arkitekt Helena Ljungne var närvarande på denna punkt för att beskriva de förslag som finns avseende fastigheten Smedgården. Jeanette Berggren informerade att bolaget fått i uppdrag av kommunen att utreda ombyggnation alternativt nybyggnation av fastigheten Smedgården till trygghetsboendel tillgängligt boende och att Helena Ljungne fått uppdraget att göra ritningar på båda förslagen. Genomgång gjordes av de båda förslagen. lombyggnationsalternativet blir det 21 lägenheter medan det i nybyggnationsalternativet blir 26 lägenheter. I nybyggnationsalternativet är lägenheterna lika medan det finns flera olika typer och storlekar av lägenheter i ombyggnationsalternativet. Avsteg från detaljplanen har gjorts avseende bredd på nybyggnation från 14 meter till 15 meter. Avsteget gäller även för om byggnation på den del som byggs på den nuvarande parkeringen. Kostnaderna för nybyggnationsalternativet beräknas bli ca 10 % högre än om byggnationsalternativet, men med fem lägenheter mer. Rivningskostnader ingår i beräkningarna. En fråga kom upp avseende hur mycket radon det finns i källaren i nuvarande byggnad. Det kan finnas möjligheter att söka investeringsbidrag, men det är många parametrar som ska vara uppfyllda för att få bidraget, både åldersgräns och tillgång till daglig service i huset. Styrelsen var enig om att kalkyl bör gå ihop utan investeringsbidrag. Diskussion fördes om fördelar och nackdelar med respektive förslag. Det framfördes bland annat att i nybyggnationsalternativet är balkongerna större och driftskostnader lägre. Vidare ansågs alt i marknadsföringen inte vara fixerade vid åldersgräns utan fokus på tillgängliga, bra belägna och moderna lägenheter, för att lättare få samtliga lägenheter uthyrda. att ge i uppdrag till verkställande direktören att arbeta vidare med alternativ två, nybyggnadsalternativet, samt att utreda parkeringsmöjligheter i området. att radonmätning görs omgående. Svanen Fastigheten Svanen vilar i avvaktan på värdering. Övriga fastigheter Diskussion fördes om bland annat fastigheterna Skördevägen 37 och Rättarvägen 6 D som för närvarande är vakanta.

3 att ge i uppdrag till verkställande direktören att förbereda försäljning av fastigheterna Skördevägen 37 och Rättarvägen 6 D. 8 Ekonomisk rapport Preliminärt bokslut Lars Winell föredrog preliminärt bokslut för Enligt det preliminära bokslutet beräknas resultatet att bli en förlust på mellan 2,2 Mkr och 2,3 Mkr. Avseende vissa poster som exempelvis semesterlöneskuld och pensionskostnader saknas fortfarande uppgifter för beräkning. Specifikation av 2012 års pågående projekt, underhåll och reparationer gicks igenom. att lägga det preliminära bokslutet till handlingarna. Finansiering Jeanette Berggren informerade att bolagets finansiering kommer att gås igenom under våren med målsättningen att förlänga räntebindningen på lånen till en långsiktigt låg nivå. Hyresförhandlingarna Jeanette Berggren informerade att Håkan Kangert, som ordförande i moderbolaget, varit med i bolagets hyresdelegation. HGF hade synpunkter på den höga borgensavgiften. Efter sex förhandlingstillfällen nåddes en uppgörelse med hyreshöjning från den 1 januari 2013 med 2,33 %. Styrelsen var med hänsyn till utfall för andra bolag nöjd med utfallet i hyresförhandlingarna. Budget 2013 Jeanette Berggren och Lars Winell gick igenom förutsättningarna för budget Resultat enligt budgetunderlaget blir en förlust med 426 tkr. I budgetförslaget har posten för underhåll och reparationer minskats jämfört med bedömt behov. För att nå en O-budget hade krävts en större hyreshöjning. att godkänna budgetförslaget men med ambitionen att nå ett O-resultat. Underhåll och investeringar 2013 och 2014 Jeanette Berggren och Carina Royson gick igenom underhålls- och investeringsbudget. Underhålls- och investeringsbudgeten gäller för 2013 och 2014 och uppgår till ca 4 Mkr i underhåll och ca 10 Mkr i investeringar, varav ca hälften per år. Därtill kommer HLU, inre lägenhetsunderhåll och reparationer som är inkluderade i den totala underhållsbudgeten på tkr för Vidare föreslogs inköp av personlift till traktor för ca 185 tkr. Genom detta inköp minskas kostnader för hyra av skylift hyrdes skylift för drygt 200 tkr. Diskussion fördes också om möjligheter att sälja vitvaror på andrahandsmarknaden. Orsaken till detta är att funktionsdugliga vitvaror byts på grund av HLU (hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll). I diskussionen som fördes kring detta noterades vikten av att administrationen kring denna försäljning inte får överstiga den eventuella intäkten.

4 att godkänna underhålls- och investeringsbudgeten. att godkänna inköp av personlift till traktor att ge i uppdrag till verkställande direktören att utreda möjligheterna att på ett effektivt sätt sälja funktionsdugliga vitvaror på andrahandsmarknaden. 9 Personal och organisation Jeanette Berggren informerade om ny organisation kommer att träda i kraft från och med den 1 mars Det innebär att hälften av de anställda därefter kommer att vara anställda i Norabostäder och hälften kommer att vara anställda i Nora Fastigheter. 10 Beslut om uppdatering av attestinstruktion Jeanette Berggren gick igenom nya attestinstruktioner för att godkänna den nya attestinstruktionen. 11 Projekt och processer Jeanette Berggren redogjorde för aktuella projekt och processer enligt utsänd handling. 12 Övriga frågor Förfrågan från Fastighetsägarna Jeanette Berggren informerade att Fastighetsägarna vill träffa representanter för bolaget. Diskussion följde om vilka som ska representera bolaget. att ge i uppdrag till verkställande direktören att utse lämpliga tjänstemän till mötet med Fastighetsägarna. SABOs VD-råd Jeanette Berggren informerade att hon fått förfrågan att ingå i SABOs VD-råd. Det gäller ett fyllnadsval på ett år. För 2013 gäller det att vid fyra tillfällen delta på möten i Stockholm. Ordförande och vice ordförande gett sitt godkännande och Jeanette har tackat ja till erbjudandet. Möte förhandlingsgrupp bestående av M. V och S Bror-Erik Israelsson informerade om att en plattform skrevs mellan M, V och S i samband med partiernas majoritetssamarbete. I ett möte mellan partierna har ett antal punkter tagits upp gällande bolagen. Bror-Erik gick igenom dessa punkter och berättade kortfattat om diskussionerna på detta möte.

5 13 Kommande styrelsesammanträden Förslag till datum för styrelsesammanträden första delen av 2013; tisdag den 19 mars tisdag den 16 april måndag den 27 maj måndag den 26 augusti att fastställa ovanstående sammanträdesdatum. 14 Mötets avslut Ordföranden tackade de närvarande och sammanträdet avslutades. Vid protokollet J&\ W :..--:>'> Lars Winell Justeras ~~ /~CJ/<----

Protokoll nr 1 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB

Protokoll nr 1 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Protokoll nr 1 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 6 februari 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Bror-Erik Israelsson Jan Forslund

Läs mer

Protokoll nr 27 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB

Protokoll nr 27 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Protokoll nr 27 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 5 november 2012 kl. 08.30-12.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 62013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB

Protokoll nr 62013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Protokoll nr 62013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 27 maj 2013 kl. 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Hendrik

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Hendrik Burgering Ivar Fernemo Lars-Erik Larsson Kent Nilsson Ulf Wilder Monica Sundberg (suppi)

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Hendrik Burgering Ivar Fernemo Lars-Erik Larsson Kent Nilsson Ulf Wilder Monica Sundberg (suppi) Protokoll nr 12 2014 tört vid styrelsesammanträde tör Norabostäder AB Tid: Plats: Tisdag 7 oktober 2014 kl 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

30 maj 2013 kl. 13.00-16.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11

30 maj 2013 kl. 13.00-16.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Protokoll nr 62013 tört vid styrelsesammanträde tör Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 30 maj 2013 kl. 13.00-16.30 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande: Bror-Erik

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Hendrik Burgering Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Kenneth Larsson. Ivar Fernemo Ulf Wilder

Bror-Erik Israelsson Hendrik Burgering Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Kenneth Larsson. Ivar Fernemo Ulf Wilder Protokoll nr 29 2012 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 3 december 2012 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Ivar Fernemo Hendrik Burgering Ulf Wilder Lars-Erik Larsson Solveig Oscarsson

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Ivar Fernemo Hendrik Burgering Ulf Wilder Lars-Erik Larsson Solveig Oscarsson Protokoll nr 252012 tört vid styrelsesammanträde tör Norabostäder AB Tid: Plats: 14 september 2012 kl. 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Adjungerad:

Läs mer

Protokoll nr 12 2013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag november 2013 kl 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11

Protokoll nr 12 2013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag november 2013 kl 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Protokoll nr 12 2013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: Måndag november 2013 kl 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 8 2012 fört vid styrelsesammanträde för Nora Utveckling AB. Bror-Erik Israelsson Ivar Fernemo Hendrik Burgering John SundelI Jan Forslund

Protokoll nr 8 2012 fört vid styrelsesammanträde för Nora Utveckling AB. Bror-Erik Israelsson Ivar Fernemo Hendrik Burgering John SundelI Jan Forslund Protokoll nr 8 2012 fört vid styrelsesammanträde för Nora Utveckling AB Tid: Plats: 7 september 2012 kl. 08.30-15.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 1 2014 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag 10 februari 2014 kl 08.30-14.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11

Protokoll nr 1 2014 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB. Måndag 10 februari 2014 kl 08.30-14.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Protokoll nr 1 2014 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: Måndag 10 februari 2014 kl 08.30-14.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB

Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 15 april 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Bror-Erik Israelsson Jan Forslund

Läs mer

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Protokoll nr 2 2013 fört vid styrelsesammanträde för Nora Fastigheter AB Tid: Plats: 19 mars 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-01-27, kl. 13.30

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-01-27, kl. 13.30 Sidan 1 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-01-27, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Göran Sjögren (GS) Ingemar Jansson (IJ) Lars Magnusson

Läs mer

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB

Protokoll nr fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Protokoll nr 32013 fört vid styrelsesammanträde för Norabostäder AB Tid: Plats: 16 april 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Bror-Erik Israelsson Jan

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1 STYRELSEN 2006-09-19 1 Plats och tid Kommunala bolagens sammanträdesrum Sjögatan 28, Tisdag 19 september, klockan 13.15 16.45 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Bror

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2013-01-24 1/2013 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 24 januari 2013 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 94

Sammanträdesprotokoll Sidan 94 Sammanträdesprotokoll Sidan 94 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2017-10-30, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Fredrik Lindquist (FL) Tommy Englund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 1

Sammanträdesprotokoll Sidan 1 Sammanträdesprotokoll Sidan 1 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2019-01-28, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Tommy Englund (TE) Håkan Spärlin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2014-11-14 6/2014 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 14 november 2014 Sid nr 65 Sammanträdets öppnande och justering... 2 66 Godkännande av dagordning... 2

Läs mer

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 15.40

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 15.40 Styrelsemöte nr 3 2012-10-17 1 [19] Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 15.40 Beslutande Lars-Ola Andersson (M), ordförande Dan Gustavsson (KD) ers för Hans Kristensson (FP) tom kl 14.15

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr 2015-05-22 6/2015 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 Sid nr 63 Sammanträdets öppnande och justering... 2 64 Godkännande av dagordning... 2 65 Föregående protokoll... 2 66

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-09-25 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1

Sammanträdesprotokoll 2014-09-25 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Plats och tid Bostadsbolagets sammanträdesrum 25 september 2014 kl. 09.00 13.30 Sammanträde nr 4 Beslutande Bo Andersson, ordf. Ingegerd Karlsson Kajsa Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 5 november 2015 Sid nr /2015

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 5 november 2015 Sid nr /2015 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2015-11-05 7/2015 Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 5 november 2015 Sid nr 68 Sammanträdets öppnande och justering... 2 69 Godkännande av dagordning...

Läs mer

Mönsterås Bostäder AB Styrelsen Datum Sammanträdesprotokoll Sidan 102

Mönsterås Bostäder AB Styrelsen Datum Sammanträdesprotokoll Sidan 102 Sammanträdesprotokoll Sidan 102 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2018-12-17, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Waileth Elmersson (WE) Håkan Spärlin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2010-09-09 Ärendelista Sid nr 11 Sammanträdets öppnande och justering... 2 12 Godkännande av dagordning... 2 13 Föregående protokoll... 2 14 Tertialrapport 2 för år 2010... 3 15 Budget för investeringar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Sammanträde nr 5 Prosten, Bryggaren, Västervik 28 maj 2015, klockan 15.00 17.00 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson Erik Torbrand

Läs mer

Övriga deltagande Per Holm, VD (PH) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)...

Övriga deltagande Per Holm, VD (PH) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL)... Sidan 78 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Fredrik Lindquist (FL) Anders Johansson (AJ) Alexandra Norman (AN) Waileth Elmersson (WE) Ingemar

Läs mer

Konstituerande sammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012

Konstituerande sammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012 Sammanträdesdatum Sammanträde nr Sida 2012-05-15 8/2012 för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSESAMMANTRÄDE NR 4 den 14 september 2017 (kl )

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSESAMMANTRÄDE NR 4 den 14 september 2017 (kl ) 1(4) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSESAMMANTRÄDE NR 4 den 14 september 2017 (kl 16.00 18.30) Plats: Deltagare: Skogens Hus i Tanumshede Lars Wennerås, ordförande Peder Johansson Inger Larsson Bohlin Berta Valenzuela

Läs mer

Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011

Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011 Sammanträdesdatum Styrelsemöte nr Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 2011-08-31 3/2011 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011 Sid 27 Sammanträdets öppnande och

Läs mer

Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening

Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening Denna arbetsordning gäller för styrelsearbetet i Möja Konsumtionsförening. Arbetsordningen skall bli föremål

Läs mer

Frida Hallgren, sekreterare Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB ... Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer 38-51

Frida Hallgren, sekreterare Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB ... Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer 38-51 2014-12-17 1(17) Plats och tid 17 december 2014, kl. 11.30-15.45 Beslutande Stefan Nordström, ordförande Janne Noren, (c) Per-Anders Olsson, (s) Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Övriga deltagande Frida

Läs mer

Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp

Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Mötesrum hos Marks Bostads AB, klockan 16.00 17.30 Beslutande M Ann Iberius-Orrvik kl. 16.15-17.30, beslutande: 48-58 M Rolf Skarin beslutande: 44-47 C Tommy

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2011-12-07

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2011-12-07 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Svansjörummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08:30 12.00. Beslutande (M) Tomas Johansson (C) Anders Andersson (KD) (S) Ola Andreasson Pelle Pellby (S) Barbro

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 8 september /2017. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 8 september /2017. Sid nr Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2017-09-08 6/2017 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 8 september 2017 Sid nr 62 Sammanträdets öppnande och justering... 2 63 Godkännande av dagordning... 2

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-04-22

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-04-22 2015-04-22 Ärendeförteckning 16 Sammanträdets öppnande... 2 16a Val av protokollsjusterare... 2 16b Godkännande av dagordning... 2 17 Informationer, rapporter och diskussioner... 3 Beslutsärenden... 4

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB 22 maj 2015 2015-05-22 4/2015

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB 22 maj 2015 2015-05-22 4/2015 2015-05-22 4/2015 Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB 22 maj 2015 Sid nr 33 Sammanträdets öppnande och justering... 2 34 Godkännande av dagordning... 2 35 Föregående protokoll... 2 36 Arbetsordning

Läs mer

SUNDBYBERGS STADSHUS AB. Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet

SUNDBYBERGS STADSHUS AB. Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet SUNDBYBERGS STADSHUS AB Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl. 16. 00-17. 45 i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet Närvarande: Mikael T. Eriksson Ordförande Siyamak Sajadian

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 1

Sammanträdesprotokoll Sidan 1 Sammanträdesprotokoll Sidan 1 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2018-01-29, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Tommy Englund (TE) Håkan Spärlin

Läs mer

Styrelsemöte

Styrelsemöte Plats och tid: Konferensrum, ABRI, kl 14.00-17.50 Beslutande: Anders Bromée, ordförande Monika Lindqvist, 2:e vice ordförande, 16.10-17.50 Richard Ådahl Gilbert Nilsson Tommy Mårtensson WillyPersson, 14.00-16.50

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande... 2 1A Justerare... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C)

Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C) Sammanträdesdatum 7 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 08.30-10.30 ande Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 6/2008

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 6/2008 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 6/2008 Plats och tid Beslutande Kommunala bolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund Onsdag 22 oktober 2008, kl 10.00-12.45, 13.20-14.45 Styrelseledamöterna Birger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 17 februari /2017. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 17 februari /2017. Sid nr Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2017-02-17 /2017 Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 17 februari 2017 Sid nr 9 Sammanträdets öppnande och justering... 2 10 Godkännande av dagordning... 2

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (14)

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 12.45 14.30 Beslutande ledamöter Claes Pettersson, Ordförande, 16-23 Peter Joensuu, Vice ordförande,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 1 Paragrafer 11-12 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-12-12 kl 14.00 15.45 Plats Närvarande Övriga närvarande Stokab, Tulegatan i Stockholm Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Marks Bostads AB:s styrelse (5)

Sammanträdesprotokoll. Marks Bostads AB:s styrelse (5) Marks Bostads AB:s styrelse 2017-12-20 1 (5) Plats: MBAB:s kontor, Kinna Tid: Onsdagen den 20 december, kl. 08.30-12.00 Beslutande: Erik Arnell ordförande Micael Carlsson Henry Sandahl Lars-Inge Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 14 februari /2013

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 14 februari /2013 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2013-02-14 2/2013 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 14 februari 2013 Sid nr 12 Sammanträdets öppnande och justering... 2 13 Godkännande av dagordning...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 114

Sammanträdesprotokoll Sidan 114 Sammanträdesprotokoll Sidan 114 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2017-12-20, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Fredrik Lindquist (FL) Tommy Englund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 2 november 2017 Sid nr /2017

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 2 november 2017 Sid nr /2017 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2017-11-02 8/2017 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 2 november 2017 Sid nr 86 Sammanträdets öppnande och justering... 2 87 Godkännande av dagordning... 2 88

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 24 januari /2013

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 24 januari /2013 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2013-01-24 1/2013 Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 24 januari 2013 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 9 september /2016. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 9 september /2016. Sid nr Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2016-09-09 6/2016 Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 9 september 2016 Sid nr 55 Sammanträdets öppnande och justering... 2 56 Godkännande av dagordning...

Läs mer

Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Sten Nordlander Maud Linder Sören Carlsson Bo Jender Hans Nilsson Emil Carlsson

Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Sten Nordlander Maud Linder Sören Carlsson Bo Jender Hans Nilsson Emil Carlsson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Nr 5/2007 Plats och tid Beslutande Kommunala bolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund Onsdag 30 maj 2007, kl 08.00-11.30 Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 6 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 2 december 2010.

Sammanträdesprotokoll nr 6 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 2 december 2010. Sammanträdesprotokoll nr 6 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 2 december 2010. Beslutande: Hans Häll, ordf Lars Svensson Rune Kronkvist Lennart Johansson Nils-Erik Mattsson

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-09-29, kl. 13.30

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-09-29, kl. 13.30 Sidan 36 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-09-29, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Göran Sjögren (GS) Lars Magnusson (LM) Fredrik Lindqvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2014-02-14 2/2014 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 14 februari 2014 Sid nr 12 Sammanträdets öppnande och justering... 2 13 Godkännande av dagordning... 2

Läs mer

Mönsterås Bostäder AB Styrelsen Datum Sammanträdesprotokoll Sidan 79

Mönsterås Bostäder AB Styrelsen Datum Sammanträdesprotokoll Sidan 79 Sammanträdesprotokoll Sidan 79 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2018-10-29, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Håkan Spärlin (HS) Tommy Englund

Läs mer

Mikael Engstig, tillförordnad VD Sven-Inge Eriksson, ekonomichef Ulf Richardson, fastighetsutvecklare, 12 Anneli Karlsson, sekreterare

Mikael Engstig, tillförordnad VD Sven-Inge Eriksson, ekonomichef Ulf Richardson, fastighetsutvecklare, 12 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid sammanträdesrum Skive, Ö:a Esplanaden 671 81, Arvika, kl. 08.30 11.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson, ordförande Peter Joensuu, vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 19 februari 2015 2015-02-19 2/2015

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 19 februari 2015 2015-02-19 2/2015 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2015-02-19 2/2015 Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 19 februari 2015 Sid nr 9 Sammanträdets öppnande och justering... 2 10 Godkännande av dagordning...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 Revidering av mötesplan 2019 5 6 7 8 9 10 11 Informationsärenden Preliminärt årsbokslut 2018 Statistik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 20 januari 2017 Sid nr /2017

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 20 januari 2017 Sid nr /2017 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2017-01-20 1/2017 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 20 januari 2017 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder , kl

Plats och tid Mönsterås Bostäder , kl Sidan 70 Plats och tid Mönsterås Bostäder 2016-11-28, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Anders Johansson (AJ) Carina Holmberg Olofsson (tjänstgörande ersättare) Tommy Englund

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-09-25 56

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-09-25 56 2013-09-25 56 Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, Sadelmakaren kl 12.30 15.45. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den19 februari 2015 Sid nr /2015

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den19 februari 2015 Sid nr /2015 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2015-02-19 2/2015 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den19 februari 2015 Sid nr 9 Sammanträdets öppnande och justering... 2 10 Godkännande av dagordning... 2 11

Läs mer

Regionkansliet Ekonomiavdelningen Dnr RSK Jan-Olof Johansson

Regionkansliet Ekonomiavdelningen Dnr RSK Jan-Olof Johansson Regionkansliet 2005-11-15 Ekonomiavdelningen Dnr RSK 11-2005 Jan-Olof Johansson Till regionstyrelsen Framställan från Grebbestads folkhögskola om låneram för ombyggnation av elevhem Styrelsen för Grebbestads

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2008-02-01 Ärendelista Sid nr 13 Öppnande och justering...2 14 Godkännande av dagordning...2 15 Föregående protokoll...2 16 Bokslutsrapport 2007...3 17 MRP 2008...4 18 Hantering av reavinst från inventarieförsäljning...5

Läs mer

Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 29 april 2013

Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 29 april 2013 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2013-04-29 3/2013 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 29 april 2013 Sid nr 22 Sammanträdets öppnande och justering... 2 23 Godkännande av dagordning...

Läs mer

Anette Sturesson, koncerncontroller Mats Arnér, sekreterare

Anette Sturesson, koncerncontroller Mats Arnér, sekreterare 1(7) Protokoll nr 6 fört vid sammanträde med styrelsen i, 556832-1110, den 10 december 2012 Beslutande: Övriga närvarande: Kaj Göransson, ordförande (s) Peter Lilja, vice ordförande (m) Christina Davidson,

Läs mer

Plats och tid: Kommunens sammanträdesrum, kl 19.00-21.15. Börje Nilsson (kd) Krister Johansson 517 Kenneth Nygren, ekonom

Plats och tid: Kommunens sammanträdesrum, kl 19.00-21.15. Börje Nilsson (kd) Krister Johansson 517 Kenneth Nygren, ekonom 1 (9) Plats och tid: Kommunens sammanträdesrum, kl 19.00-21.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Justeringens tid och plats: Underskrifter Sekreterare Ordförande justerande: Walther Holmgren

Läs mer

Kenneth Nygren, ekonom. Kommunkontoret, 2011-03-11, kl 10.00. Kenneth Nygren. Walther Holmgren (s) Christer Holm (s)

Kenneth Nygren, ekonom. Kommunkontoret, 2011-03-11, kl 10.00. Kenneth Nygren. Walther Holmgren (s) Christer Holm (s) 1 (14) Plats och tid: Konferensrum resecentrum, kl 19.00 20.15 Beslutande: Övriga närvarande: Walther Holmgren (s), ordförande Jörgen Wigertsson (v) Christer Holm (s) Allan Hultgren (s) Lars-Erik Edlund

Läs mer

AB Uppsala kommuns Industrihus PROTOKOLL Nr t, 20 6

AB Uppsala kommuns Industrihus PROTOKOLL Nr t, 20 6 I AB Uppsala kommuns Industrihus PROTOKOLL Nr t, 20 6 Tid Plats ande Övriga närvarande Klockan 10.00-12.00 Salagatan 18A, Uppsala Thomas Tjäder Stavros Giangozoglou Ingrid Andersson Jan Lundberg Irene

Läs mer

Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 14:00 16:30. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson

Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 14:00 16:30. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-20 Tjörns Bostads AB Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 14:00 16:30 Utses att justera Leif Göbel Justeringens plats och tid Kommunhuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 87

Sammanträdesprotokoll Sidan 87 Sammanträdesprotokoll Sidan 87 Plats och tid Beslutande Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2017-09-25, kl. 13:30 Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Waileth Elmersson (WE) Håkan Spärlin

Läs mer

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 2015-09-03 1(12) Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Dan-Olov Andersson,

Läs mer

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl Styrelsemöte nr 2 2012-05-23 1 [22] Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 16.05 Beslutande Övriga närvarande Tjänstemän Lars-Ola Andersson (M), ordförande Hans Kristensson (FP) Lars-Rune

Läs mer

Styrelsen 2003-06-10 1 (10)

Styrelsen 2003-06-10 1 (10) Styrelsen 2003-06-10 1 (10) Plats och tid Ronnebyhus konferenslokal tisdagen den 10 juni 2003 kl 14.30-16.25 Beslutande Monica Ingvarson, ordf Roger Svensson, 1:e v ordf Bengt Wihlstrand, 2:e v ordf Åke

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB 7 september /2011. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB 7 september /2011. Sid nr 2011-09-07 2/2011 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB 7 september 2011 Sid nr 15 Sammanträdets öppnande och justering... 2 16 Godkännande av dagordning... 2 17 Föregående protokoll 2011-05-09...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Husby säteri, Söderköping 28 mars 2019 klockan 13.00 14.00 Sammanträde nr 3 Beslutande Övriga närvarande Ruth Piatek Wallin, ordf. Helena Sjöholm, v. ordf. Krister Örnfjäder Michael Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2014-01-24 1/2014 Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 24 januari 2014 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2016-02-18 Ärendeförteckning 1 Sammanträdets öppnande... 2 1a Val av protokollsjusterare... 2 1b Godkännande av dagordning... 2 1c Godkännande av föregående protokoll... 2 2 INFORMATIONSPUNKTER... 3 3

Läs mer

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL) Berth Larsson (BL), 59-62A...

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL) Berth Larsson (BL), 59-62A... Sidan 68 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Björn Nilsson, ordf (BN) Anders Johansson (AJ) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ)... Övriga deltagande Klas Palmqvist,

Läs mer

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass Sida 1 av 8 SÖRMLAND PROTOKOLL 06/2013 Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Plats Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping Närvarande: Bo Erixon Helge Andersson

Läs mer

LIDINGÖ FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NR 5/2013 Sammanträdesdatum Kyrkorådet 2013-09-12

LIDINGÖ FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NR 5/2013 Sammanträdesdatum Kyrkorådet 2013-09-12 (1/5) Plats och tid S:ta Annagården, tisdagen den 12 september 2013, kl. 19.00 21.00 för sammanträde Beslutande Övriga deltagare Håkan Johanson, ordförande Carina Nilsson, kyrkoherde Anette Palmstjärna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2009-03-02 Ärendelista Sid nr 81 Sammanträdets öppnande och justering...2 82 Godkännande av dagordning...2 83 Föregående protokoll...2 84 Årsredovisning 2008...3 85 Revisionsrapport beträffande avtal...4

Läs mer

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum 2012-02-15 1(5) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare 15 februari 2012 kl. 13.00-18.00. Kristina Alsér, ordförande Bengt Benson Micael Glennfalk Peter Högberg Eric Sjöström Kjell Åke Hansson,

Läs mer

UNDERSKRIFTER. Styrelsesammanträde Magnus Persson. Håkan Robertsson, 2:e vice ordförande. Monica Johansson (ekonomiansvarig)

UNDERSKRIFTER. Styrelsesammanträde Magnus Persson. Håkan Robertsson, 2:e vice ordförande. Monica Johansson (ekonomiansvarig) n i ~~~ år ~~~ ~~ AB Ronneby Industrifastigheter 68-89 Plats Och tid: ABRIs konferensrum, kl 14:00-16:00 Beslutande: Anders Bromée, ordförande Olle Olsson, 1:e vice ordförande Håkan Robertsson, 2:e vice

Läs mer

Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan , kl

Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan , kl Mönsterås Bostäder AB Styrelsen Datum 2013-12-16 Sidan 78 Plats och tid Beslutande Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2013-12-16, kl. 13.30 Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Waileth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2008-05-12 Ärendelista Sid nr 40 Sammanträdets öppnande och justering...2 41 Godkännande av dagordning...2 42 Föregående protokoll...2 43 Tertialbokslut 1 2008...3 44 Utbildningsdag den 12 september...4

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-11-06

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-11-06 2015-11-06 Ärendeförteckning 46 Sammanträdets öppnande... 2 46a Val av protokollsjusterare... 2 46b Godkännande av dagordning... 2 46c Godkännande av föregående protokoll... 2 46d Kvarstående ärenden,

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-02-06 1 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset kl 13.15-17.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofi Alexandersson, vice ordförande Inger Hjerpe, ledamot Åge Zetterberg,

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41 Sida 1/5 SKK/Assistanshundsrådet nr 21-41 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd måndagen den 24 mars 2014. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2011-01-27 Ärendelista Sid nr 92 Sammanträdets öppnande och justering... 2 93 Godkännande av dagordning... 2 94 Föregående protokoll 2010-11-19, 2010-12-06... 2 95 Bokslut 2010 och godsmängder... 3 96

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 7/2015. Ärendeförteckning. Midlanda Fastighet AB

Sammanträdesprotokoll nr 7/2015. Ärendeförteckning. Midlanda Fastighet AB Midlanda Fastighet AB 2015-11-11 Ärendeförteckning 1 Sammanträdets öppnande... 2 2 Val av protokollsjusterare... 2 3 Godkännande av dagordning... 2 4 Godkännande av protokoll... 2 Informationsärenden...

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 15 maj kl Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 15-27

Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 15 maj kl Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 15-27 2014-05-15 1(15) Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 15 maj kl 13.00-15.30 Beslutande Stefan Nordström (m), ordförande Janne Norén (c) Per-Uno Bergner (c) Per-Anders Olsson (s) Göran

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76 Plats och tid Scandic Winn, Karlstad, kl 9.15-11.30 2013-11-18 76 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Peter Söderström, Ordförande Ann-Sofie Alexandersson,

Läs mer

Kommunkontoret, 2011-09-26, kl 13.00. Kenneth Nygren. Walther Holmgren (s) Bo Sundqvist (m)

Kommunkontoret, 2011-09-26, kl 13.00. Kenneth Nygren. Walther Holmgren (s) Bo Sundqvist (m) 1 (8) Plats och tid: Resecentrum konferensrum, kl 14.30-16.00 Beslutande: Walther Holmgren (s), ordförande Allan Hultgren (s) Jörgen Wigertsson (v) Kerstin Hörnqvist (fp) Bo Sundqvist (m) Övriga närvarande:

Läs mer