Dokumentnamn: Rutin för verkställande av semesterresa, avser brukare i LSS-bostad För enhetschefer LSS Skapad av: Ann-Christin Rydén-Persson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dokumentnamn: Rutin för verkställande av semesterresa, avser brukare i LSS-bostad För enhetschefer LSS Skapad av: Ann-Christin Rydén-Persson"

Transkript

1 Dokumentnamn: Rutin för verkställande av semesterresa, avser brukare i LSS-bostad För enhetschefer LSS Skapad av: Ann-Christin Rydén-Persson Beslutad av: Lars Backus Gäller från: 1 april 2014 Reviderad den: vid behov - senaste Diarienummer: Syfte med rutinen: Rutinen skall bidra till ett bra beslutsunderlag inför beviljande och planering av brukares semesterresor. Att för chefer och medarbetare tydliggöra hur verkställigheten av brukares semesterresor skall planeras, genomföras och dokumenteras. Kvalitetssäkring av rutinen sker genom att : Rutinen skall vara känd av alla chefer och medarbetare i sektor LSS. Rutinen skall utvärderas av SL och av medarbetare i sektor en gång/år och vid behov revideras. Sida 1 (av 6)

2 Inledning Personal skall vid behov hjälpa personer som bor i LSS-bostad att planera sin semester och om önskemål finns även följa med på semesterresan. Vård och omsorgsnämnden bidrar varje år med kronor per person som bor i LSS-bostad för personalens omkostnader. Brukare eller dennes företrädare bör lämna önskemål om semesterresa till enhetschef minst 8 veckor innan avresa. Detta för att säkerställa att en schemaförändring för personalen sker på ett riktigt sätt. Med hänsyn till resans längd, omfattning och när i tid den skall genomföras kan avsteg ske från rekommendationen om 8 veckor ske. När det gäller brukares önskemål om semesterresa skall detta dokumenteras i genomförandeplanen under rubriken fritid. Där kan även noteras om brukares ev. speciella behov och önskemål som kan vara bra att känna till inför kommande resor. En semesterresa innebär en resa för brukaren med minst en övernattning. Antalet semesterresor kan vara olika för brukarna i en LSS-bostad, detta beroende på hur mycket av semesterpengen som finns kvar för att täcka personalens omkostnader. Innan enhetschef godkänner och planerar den av brukaren önskade resan skall en kollegial granskning ha skett av behov och önskemål. Vid varje tillfälle då brukare lämnat önskemål om semesterresa gör enhetschef en individuell bedömning. Chef godkänner/godkänner inte resan och meddelar därefter brukare och ev. närstående godman/ förvaltare. Enhetschef gör en bedömning och beslutar om personalresurser för respektive resa. I anställningen som boendehandledare / vårdare ingår arbetsuppgiften att följa brukare på semesterresa. Enhetschef ansvarar för att informera den medföljande personalen om gällande rutiner. Sida 2 (av 6)

3 Planering av resan Vid beslut om resa tas hänsyn till bl.a. brukarens behov av stöd under resan, hur långt bort man reser, hur lång tid man är borta, språk m.m. Om endast en personal följer med brukare på semesterresan skall enhetschef ha förvissat sej om att brukaren vid en ev. akut situation själv på olika sätt kan ta kontakt med annan person. Hur denna kontakt kan ske och på vilket sätt brukare/närstående tagit del av denna information skall framgå av aktuell dokumentation. Efter godkännande av enhetschef planerar kontaktman i LSS-bostaden semesterresan tillsammans med brukaren och vid behov skall samverkan ske med dennes företrädare. Brukare skall vara delaktig i planeringen av resan utifrån sina förutsättningar. Planeringen av resan dokumenteras i avsedd semestermapp samt i social journal. På vilket sätt brukaren varit delaktig i semesterplaneringen skall framgå, samt en utvärdering/ sammanfattning av resan. Godeman skall informeras och samverka vid planering av resan om brukaren samtycker till detta. Förvaltare skall informeras, erbjudas att samverka och godkänna resans planering. Dokumentation under resan Överenskommelse bör ske med brukare alt. företrädare om hur brukarens personliga dokumentation av semesterresan skall ske. Foton, semesterdagbok, samla på minnen, etc. Dessa önskemål dokumenteras i semestermappen. Utsedd boendehandledare under resan ansvarar för resedagbok, samt utvärdering och dokumentation i löpande anteckningar samt sammanställning av brukares personliga dokumentation efter resans avslut. Sida 3 (av 6)

4 Ekonomi Brukaren betalar sina egna kostnader för boende, resa, mat och nöjen. Semesterpengen är f.n / brukare. Denna summa är avsedd att användas för medföljande boendehandledares kostnader vid semesterresan. (resa, logi, mat och fritidsaktiviteter) Semesterpengen kan endast sparas i två år. Det totala beloppet blir då ( 2 års sparande samt summan för det innevarande året.) Chef är ansvarig för att ha kontroll på aktuell summa för respektive brukare. Kostnader för resan samt ev. aktiviteter skall planeras tillsammans med brukaren eller dennes företrädare innan avresa. Om brukaren hyr bil under sin semesterresa betalar brukaren 50% av bilhyran och bränslekostnaden och verksamheten resterande 50%. Arbetstid och traktamente för medföljande personal vid semesterresa Arbetstid för medföljande personal avtalas i enhetens samverkansgrupp.(för en begränsad period och för aktuell resa ett speciellt anpassat schema) Semesterschemat skall lämnas till chef i god tid, senast 4 veckor innan avresa. Schemat skall vara inlagt i Heroma och fastställt senast 2 veckor innan resan genomförs. När det gäller arbetstid under restiden så har en personal arbetstid och övrig medföljande personal har färdtidsersättning. Undantag från färdtid sker då brukare under restiden har behov av två personal. Maximalt 15 timmar per 24-timmarsperiod kan schemaläggas för att dygnsvilan skall uppgå till minst nio timmar. Ex. 2 medföljande personal = 12 tim arbetstid / dygn inkl. jour 1 medföljande personal = 15 tim arbetstid/ dygn plus beredskap. Om brukare i sin LSS-bostad vanligtvis har stöd nattetid av jourpersonal så kan ev. beredskap vid resa vara ett alternativ om behovet så tillåter. Personalen stämplar i Kom Och Gå så snart man har möjlighet efter hemkomst. Traktamente utbetalas alltid enligt avtal. AB(Allmänna bestämmelser), jouravtal bilaga J (särskilda bestämmelser för viss jour tjänstgörande personal) och traktamente ( enligt TRAKT) gäller. Sida 4 (av 6)

5 Ersättning till medföljande personal då brukare har måltidsstöd. I den schemalagda arbetstiden ingår det att äta tillsammans med brukaren om han/hon har behov och önskemål om detta. När två eller flera personal följer med på resan får samtliga boendehandledare delta i måltiden tillsammans med brukaren om arbetstiden är schemalagd vid just det tillfället. Arbetsgivaren ersätter av den anledningen alla kostnader för personalens måltider. Vad som skall gälla vid aktuell resa planeras tillsammans med chef och dokumenteras i semestermapp innan avresa. Vid måltidsstöd tillsammans med brukare ersätts personalens kostnader ur semesterhandkassan. Restaurangbesök tillsammans med brukare skall redovisas i semesterhandkassan med ett separat kvitto för personalens kostnader, samt anges under kostavdrag i personalens reseräkning. Kostnaden för lunch och middag vid måltidsstöd skall i huvudsak vara rimlig, motsvarande kostnad för dagens rätt. Kostavdrag anges på reseräkningen och specificering görs enligt följande: Personal som utför arbetsuppgiften måltidsstöd skall redovisa aktuella måltider med kvitton i semesterhandkassan samt göra kostavdrag för aktuella måltider på reseräkningen. Vid resa med All inclusive skall samtliga måltider för personalen anges i kolumnen för kostavdrag. Försäkring Brukare Personer med insatser enligt LSS och SoL omfattas av kommunens olycksfallsförsäkring dygnet runt, oavsett om man är på semester eller hemma. Observera att det är en olycksfallsförsäkring och inte en sjukförsäkring. Med olycka menas en kroppsskada som den försäkrade drabbas av genom en oförutsedd plötslig yttre händelse. I brukares hemförsäkring kan ibland inkluderas någon typ av reseskydd. Godman/förvaltare gör bedömningen om man anser att skyddet som finns i olycksfallsförsäkring och befintlig hemförsäkring räcker, eller om brukare behöver utöka försäkringen för semesterresan. Rekommendationen är dock att brukare bör teckna en reseförsäkring för aktuell resa som inkluderar en sjukförsäkring. Brukare behöver också ta med sej ett bevis om att man är inskriven i svensk försäkringskassa, ett europeiskt sjukförsäkringskort. Detta kan beställas på försäkringskassans hemsida. Vid planering inför semesterresa behöver information gällande brukares försäkring tydliggöras. Vid behov tas kontakt tas med godeman/närstående för stöd i denna fråga. Sida 5 (av 6)

6 Försäkring Personal Den anställde omfattas av tjänstereseförsäkringen, denna försäkring är bred och omfattar t.ex. olycksfall, sjukdom och bagageskydd. Före resan Vid tjänsteresa utomlands bör personal ha med sig ett så kallat servicekort som "bevis" på att man har försäkring som kan betala eventuella kostnader vid sjukdom/skada. Har ni inte ett servicekort - Travel Security Card- hör av er till säkerhetschef Lars-Åke Wallin så skickar han kortet med intern posten. Vid utlandsresa utanför Norden och Storbritannien bör personal också ha med sig ett bevis på att man är inskriven i svensk försäkringskassa, ett europeiskt sjukförsäkringskort. Detta kan beställas på försäkringskassans hemsida. Det finns också goda råd som tagits fram av försäkringsbolaget som kan vara värda att titta på innan resa. Läs mer på Insidan om tjänstereseförsäkringen: Tjänstereseförsäkring (Försäkringsbrev) Goda råd vid tjänsteresa Semesterhandkassa Semesterhandkassan beställs av administratör i god tid, ca. 4 veckor innan avresa. Den av chef utsedda boendehandledaren som ansvarar för semesterhandkassan skall efter det att man kommit hem - inom 7 dagar redovisa semesterhandkassan till administratör. Pengar som återlämnas skall vara i svensk valuta. Spara alltid växlingskvittot. Boka gärna tid för redovisning av kassan med aktuell assistent före avresa. Dokumentet Semestermapp Vid semesterresa skall semestermappen alltid användas för planering och dokumentation av resor som sträcker sej längre än två dygn. Sida 6 (av 6)

Personlig assistans Umeå kommun. Information till dig som valt Umeå kommun som anordnare av din personliga assistans.

Personlig assistans Umeå kommun. Information till dig som valt Umeå kommun som anordnare av din personliga assistans. Personlig assistans Umeå kommun Information till dig som valt Umeå kommun som anordnare av din personliga assistans. Personlig assistans för vuxna Vår vision är att gemensamt skapa det bästa och självklara

Läs mer

Bilaga till: Riktlinjer vid resor i tjänsten (LiÖ 2012-4042) ersättningar, försäkringar, etc

Bilaga till: Riktlinjer vid resor i tjänsten (LiÖ 2012-4042) ersättningar, försäkringar, etc 1(5) Bilaga till: Riktlinjer vid resor i tjänsten (LiÖ 2012-4042) ersättningar, försäkringar, etc Färdtidsersättning, traktamente och resetillägg regleras i Allmänna bestämmelser (AB), avtalet TRAKT 04

Läs mer

Regionstab. Riktlinjer för tjänsteresor och möten

Regionstab. Riktlinjer för tjänsteresor och möten Riktlinjer för tjänsteresor och möten 20190115 Dokumentnamn: Riktlinjer för tjänsteresor och möten Revision: 01 Dokumenttyp: Styrande dokument Detta dokument gäller för: Region Blekinge Dokumentansvarig:

Läs mer

Tillägg till anställningsavtal Reseavtal vid enskild resa

Tillägg till anställningsavtal Reseavtal vid enskild resa Tillägg till anställningsavtal Reseavtal vid enskild resa Mellan (PA), anställd hos Hand i Hand (AG), Och (AB), kund hos Hand i Hand, har idag följande avtal träffats. 1 Avtalet gäller under AB:s resa

Läs mer

Riktlinjer vid resor i tjänsten fr o m 2015-01-01

Riktlinjer vid resor i tjänsten fr o m 2015-01-01 Beteckning Riktlinjer vid resor i tjänsten fr o m 2015-01-01 ersättningar, försäkringar, etc Färdtidsersättning, traktamente och resetillägg regleras i Allmänna bestämmelser (AB), avtalet TRAKT 04 samt

Läs mer

Detta reglemente syftar till att användningen av resor ska ske på ett sådant sätt att följande långsiktiga mål uppnås:

Detta reglemente syftar till att användningen av resor ska ske på ett sådant sätt att följande långsiktiga mål uppnås: 2016-10-07 Resereglemente fastställt av kyrkofullmäktige 2016-11-15 För Malmö pastorat ingår resandet som en naturlig del av verksamheten. Detta resande medför konsekvenser för vår arbetsmiljö, miljö och

Läs mer

15. Ersättning till förtroendevalda 2014

15. Ersättning till förtroendevalda 2014 Förmiddag, station 2 15. Ersättning till förtroendevalda 2014 Valberedningen har tagit fram ett förslag på ersättningar till förtroendevalda. Valberedningens förslag till beslut: Att anta valberedningens

Läs mer

fr.o Ledsagarservice utanför Stockholms och Uppsala län Nämnden för hälsa och omsorg föreslås besluta Nämnden för hälsa och omsorg

fr.o Ledsagarservice utanför Stockholms och Uppsala län Nämnden för hälsa och omsorg föreslås besluta Nämnden för hälsa och omsorg fr.o KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Handläggare Datum Monica Petersson 2014-06-02 Diarienummer NHO-2013-0195.31 Nämnden för hälsa och omsorg Ledsagarservice utanför Stockholms och Uppsala län Nämnden

Läs mer

Heroma Rese. Manual för medarbetare. vid inrikes tjänsteresor. Version 1.0 Version 1.0 Version 1.0. Löneservice, senast uppdaterad

Heroma Rese. Manual för medarbetare. vid inrikes tjänsteresor. Version 1.0 Version 1.0 Version 1.0. Löneservice, senast uppdaterad Heroma Rese Manual för medarbetare vid inrikes tjänsteresor Löneservice, senast uppdaterad 2019-07-12 Version 1.0 Version 1.0 Version 1.0 Innehåll Funktioner och knappval... 2 Registrera ny reseräkning...

Läs mer

OBS! Arbetsmaterial!!!!! Riktlinje HR avseende ersättningar, arbetstid och arbetsmiljö vid större händelser. Syftet med riktlinjen är att stödja en

OBS! Arbetsmaterial!!!!! Riktlinje HR avseende ersättningar, arbetstid och arbetsmiljö vid större händelser. Syftet med riktlinjen är att stödja en Heltid RiB Större händelse utanför resp RT:s eget område (avser EJ normalhändels e i grannräddning s-tjänst som RT har avtal med) *så långt som möjligt arbeta efter ordinarie schema för personalen *HR

Läs mer

Riktlinje för tjänsteresor. Antagen av Kommunstyrelsen KK19/575

Riktlinje för tjänsteresor. Antagen av Kommunstyrelsen KK19/575 Riktlinje för tjänsteresor 2019-09-23 KK19/575 Riktlinjer KK19/575 2/6 Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för tjänsteresor - syfte... 3 2 Definitioner... 3 3 Koppling till andra styrdokument... 3 4 Ansvar...

Läs mer

Hantering av omsorgstagares medel och ekonomi

Hantering av omsorgstagares medel och ekonomi Rutin för hantering av omsorgstagares medel och ekonomi Gäller för Personal inom omsorgsförvaltningen Samverkan Överförmyndarnämnden, kommun jurist Plats i ledningssystemet Rutiner A-Ö Beslutad av Förvaltningschef

Läs mer

Rutin för upprättande av Min plan och genomförandeplan, LSS

Rutin för upprättande av Min plan och genomförandeplan, LSS Rutin för upprättande av Min plan och genomförandeplan, LSS Skapad av: Ylwa Elonsdotter Beslutad av: Marie Sundvisson Gäller från: 11 november 2009 Reviderad den: 11 mars 2011 Diarienummer: Rutin för planering

Läs mer

Tjänstereseförsäkring för Västra Götalands läns landsting Försäkringstagare:

Tjänstereseförsäkring för Västra Götalands läns landsting Försäkringstagare: Regionkansliet, ekonomiavdelningen Handläggare: Maria Berglez Tjänstereseförsäkring för Västra Götalands läns landsting Försäkringstagare: Försäkringsnummer: 830 777 984 Västra Götalands Läns Landsting

Läs mer

Att bo i en LSS-bostad. Här får du veta mer om vad en LSS-bostad är och hur det fungerar att bo där

Att bo i en LSS-bostad. Här får du veta mer om vad en LSS-bostad är och hur det fungerar att bo där Att bo i en LSS-bostad Här får du veta mer om vad en LSS-bostad är och hur det fungerar att bo där Vad är en LSS-Bostad? Här får du information om vad en LSS-bostad är och hur det kan fungera att bo där.

Läs mer

Regler för hantering av privata medel inom Socialnämndens verksamhetsområden

Regler för hantering av privata medel inom Socialnämndens verksamhetsområden Regler för hantering av privata medel inom Socialnämndens verksamhetsområden Antagen i Socialnämnden 2008-10-29 145 Reviderad upplaga antagen i Socialnämnden 2013-02-20 20 2 (12) 2 (12) Innehållsförteckning

Läs mer

SENIORRESEFÖRSÄKRING. Säkerhet över alla gränser. FÖR DIG ÖVER 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment

SENIORRESEFÖRSÄKRING. Säkerhet över alla gränser. FÖR DIG ÖVER 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment FÖR DIG ÖVER 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment SENIORRESEFÖRSÄKRING 2011-02-01 Säkerhet över alla gränser 100 % TRYGGHET Tecknar du Goudas Seniorreseförsäkring

Läs mer

Riktlinjer för medföljare vid semesterresa

Riktlinjer för medföljare vid semesterresa 1 (12) Riktlinjer för medföljare vid semesterresa Antagna av KS april 2000, reviderade av KF xxx 2016 stockholm.se 2 (12) 3 (12) Riktlinjer för medföljare vid semesterresa Antagna i KS april 2000, reviderade

Läs mer

Utbildningsmaterial Personec P Självservice

Utbildningsmaterial Personec P Självservice Utbildningsmaterial Personec P Självservice Medarbetare Registrering av Mina resor Innehåll Kilometerersättning... 3 Flerdygnstraktamente... 6 Endagsförrättning gäller ej Kävlinge kommun... 10 Personligt

Läs mer

SENIORRESEFÖRSÄKRING

SENIORRESEFÖRSÄKRING FÖR DIG ÖVER 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment SENIORRESEFÖRSÄKRING 2014-03-01 Säkerhet över alla gränser 100 % TRYGGHET Tecknar du Goudas Seniorreseförsäkring

Läs mer

RESEFÖRSÄKRING KOMPLEMENT HELTÄCKANDE. Kompletterande reseskydd till hemförsäkringen. Heltäckande reseförsäkring. Giltig från 2014-04-01

RESEFÖRSÄKRING KOMPLEMENT HELTÄCKANDE. Kompletterande reseskydd till hemförsäkringen. Heltäckande reseförsäkring. Giltig från 2014-04-01 I samarbete med KOMPLEMENT Kompletterande reseskydd till hemförsäkringen HELTÄCKANDE Heltäckande reseförsäkring RESEFÖRSÄKRING Sikkerhed Säkerhet ud över over alla alle gränser grænser Giltig från 2014-04-01

Läs mer

Riktlinjer för hantering av Privata medel inom Särskilt boende enligt SoL

Riktlinjer för hantering av Privata medel inom Särskilt boende enligt SoL Robertsfors kommun Riktlinjer för hantering av Privata medel inom Särskilt boende enligt SoL Riktlinjer antagna i kommunstyrelsen socialutskott 8 KS SU 2013-02-04 Reviderade 2017-01-31 ROBERTSFORS KOMMUN

Läs mer

Anvisningar för social dokumentation i verkställigheten

Anvisningar för social dokumentation i verkställigheten Anvisningar för social dokumentation i verkställigheten KRAV PÅ DOKUMENTATION Det finns krav på dokumentation i lagstiftning, föreskrifter och allmänna råd samt en handbok utgiven av socialstyrelsen. Socialtjänstlagen

Läs mer

Personlig assistans Skellefteå kommun AVTAL

Personlig assistans Skellefteå kommun AVTAL - personlig assistans För dig med funktionsnedsättning ger personlig assistans från en stor frihet. Tillsammans med dig utformar vi ett stöd som ökar dina möjligheter till ett självständigt och meningsfullt

Läs mer

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare Heroma Rese Användarmanual Medarbetare Inrikes tjänsteresa med övernattning Innehåll Allmänt... 3 Vad är Heroma rese?... 3 Var hittar jag Heroma rese?... 3 Var hittar jag mina reseräkningar i Heroma rese?...

Läs mer

RESEFÖRSÄKRING. Säkerhet över alla gränser. FÖR DIG UPP TILL 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment

RESEFÖRSÄKRING. Säkerhet över alla gränser. FÖR DIG UPP TILL 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment FÖR DIG UPP TILL 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment RESEFÖRSÄKRING Grupprabatt 15% Barnrabatt 50% 2011-02-01 Säkerhet över alla gränser 100 % TRYGGHET Tecknar

Läs mer

Inför ankomst. 1. Bostad 2. Skatt 3. Sjukförsäkring/socialförsäkring 4. Försäkringar 5. Medföljande

Inför ankomst. 1. Bostad 2. Skatt 3. Sjukförsäkring/socialförsäkring 4. Försäkringar 5. Medföljande Innan ankomst Inför ankomst 1. Bostad 2. Skatt 3. Sjukförsäkring/socialförsäkring 4. Försäkringar 5. Medföljande 1. Bostad Bostadssituationen är mycket svår i Lund och universitetet har begränsade möjligheter

Läs mer

Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering

Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering 2013-10-24 Version 5.40 Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering Har du frågor? Ring: Malin Jonsson 063-165436 Violeth Lindström 063-165321 Jenny Smedman 060-148553 Helene Karlsson 063-165322 Katarina

Läs mer

Föreskrifter och allmänna råd om dokumentation inom socialtjänsten. Ylva Ehn

Föreskrifter och allmänna råd om dokumentation inom socialtjänsten. Ylva Ehn Föreskrifter och allmänna råd om dokumentation inom socialtjänsten Ylva Ehn Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2014:5) om dokumentation i verksamhet som bedrivs med stöd av SoL, LVU

Läs mer

Nu kommer du in i Självservice via Aditro Window

Nu kommer du in i Självservice via Aditro Window Självservice/Aditro Window 1 (18) Personalkontoret 2015-04-07 Nu kommer du in i Självservice via Aditro Window På startsidan ser du: Meddelanden som just nu visar löneutbetalningsdatum. Klockan flexar

Läs mer

Säkerhet över alla gränser. Reseförsäkring vid Grupp- och Konferensresa

Säkerhet över alla gränser. Reseförsäkring vid Grupp- och Konferensresa Säkerhet över alla gränser Reseförsäkring vid Grupp- och Konferensresa 1 Fördelar med Gouda Reseförsäkring Heltäckande reseförsäkring som gäller både när du reser privat och i tjänsten. Varför teckna reseförsäkring

Läs mer

Social dokumentation

Social dokumentation Sid. 1 (6) Programområde eller övergripande: Äldreomsorgen Framtagen av: Ingrid Fagerström Utbildnings- och kvalitetssamordnare Gäller from: 100218 Verksamhet: Beslutad av: Socialnämnden 100218 13 Reviderad:

Läs mer

2012-01-30. Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering. Granskare: Förvaltningen: Karin Johnson Birgitta Fröjd. UKK Kicki Konpan Susanne Nastri

2012-01-30. Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering. Granskare: Förvaltningen: Karin Johnson Birgitta Fröjd. UKK Kicki Konpan Susanne Nastri 2012-01-30 Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering Granskare: Förvaltningen: Karin Johnson Birgitta Fröjd UKK Kicki Konpan Susanne Nastri Om du har frågor hör gärna av dig till Birgitta Fröjd 021-10

Läs mer

Policy. Regler och riktlinjer för resor och trafiksäkerhet. Sida 1/5

Policy. Regler och riktlinjer för resor och trafiksäkerhet. Sida 1/5 Sida 1/5 Regler och riktlinjer för resor och trafiksäkerhet Syfte Tjänsteresor och transporter ska företas så kostnadseffektivt som möjligt med hänsyn till verksamhetens krav och medarbetarnas individuella

Läs mer

Försäkringar i förskola och skola

Försäkringar i förskola och skola September 2012 1 (8) Försäkringar i förskola och skola För barn och ungdomar i förskola och skola har kommunen två försäkringar, en olycksfallsoch en reseförsäkring. Det är inte ovanligt med frågor kring

Läs mer

PERSONALHANDBOK NORRA VÄSTMANLANDS KOMMUNALTEKNIKFÖRBUND Personalkontoret vid Fagersta kommun TRAKTAMENTE, BILERSÄTTNING, RESEFÖRSÄKRING

PERSONALHANDBOK NORRA VÄSTMANLANDS KOMMUNALTEKNIKFÖRBUND Personalkontoret vid Fagersta kommun TRAKTAMENTE, BILERSÄTTNING, RESEFÖRSÄKRING PERSONALHANDOK NORRA VÄSTMANLANDS KOMMUNALTEKNIKFÖRUND TRAKTAMENTE, ILERSÄTTNING, 2010-0-2 1(5) TRAKTAMENTE, ILERSÄTTNING OCH ALLMÄNNA ESTÄMMELSER Tillämpningsområde Arbetstagare som för Norra Västmanlands

Läs mer

Säkerhet över alla gränser. Reseförsäkring

Säkerhet över alla gränser. Reseförsäkring Säkerhet över alla gränser Reseförsäkring 1 2 Fördelar med Gouda Reseförsäkring Välj mellan Kompletterande reseskydd till din hemförsäkring och Heltäckande reseförsäkring. Helt utan självrisk. Tecknar

Läs mer

Rutin. Diarienummer: VON 2016/

Rutin. Diarienummer: VON 2016/ Rutin 2017-05-17 Ersättningsmodell för hemtjänst som utförs inom ramen för valfrihetssystem (LOV) i Norrköping - inklusive instruktioner för utförarnas registrering i Treserva och TES Diarienummer: VON

Läs mer

UNGDOMSRESEFÖRSÄKRING

UNGDOMSRESEFÖRSÄKRING FÖR enkeltperson/familie DIG UPP TILL 35 ÅR Til rejser Kompletterande i hele verden eller for heltäckande personer under försäkring 70 år Flexibel Fra 2 med dage valbara til 18 måneder moment UNGDOMSRESEFÖRSÄKRING

Läs mer

Hantering av enskildes medel och ekonomi

Hantering av enskildes medel och ekonomi Diarienummer: Verkställighet/genomförande Rutin Hantering av enskildes medel och ekonomi Gäller från: 2018-01-01 Gäller för: Socialförvaltningen Fastställd av: Socialförvaltningens ledningsgrupp Utarbetad

Läs mer

Kontaktmannaskap. sid. 1 av 5. Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig SAS Skribent SAS. Gäller från och med

Kontaktmannaskap. sid. 1 av 5. Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig SAS Skribent SAS. Gäller från och med Kontaktmannaskap Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig SAS Skribent SAS Beslutat av Förvaltningschef Gäller för Vård- och omsorgsförvaltningen Gäller från och med Senast reviderad 2019-05-06 sid. 1

Läs mer

Avtals- och verksamhetsuppföljning (2016)

Avtals- och verksamhetsuppföljning (2016) Kvalitet och utvärderingskontoret 2016-04-20 Dnr Än 2016-314 Malin Robertsson Maria Svensson Jonas Arnoldsson s- och verksamhetsuppföljning (2016) Verksamhet Datum för besök 2016-04-20 Deltagare/metod

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 13:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 13:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 13:1 Kf 126/2013 Dnr Ks 2012/277 Reglemente för tjänsteresor Syfte Riktlinjer för resor och möten är en del av kommunens arbete för en långsiktig ekonomisk,

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20 LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR Redigerad 0-0-0 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... FLÖDET FÖR RESERÄKNINGAR OCH UTLÄGG... SYMBOLER I PA-WEBBEN... 4 FÖR DIG SOM ÄR RESENÄR...

Läs mer

Skärlundagatan 8 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Skärlundagatan 8 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Skärlundagatan 8 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Välkommen till Skärlundagatan 8! Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och funktionshindersomsorg. I vård- och omsorgsnämndens servicedeklarationer

Läs mer

Försäkringar i förskola och skola

Försäkringar i förskola och skola Januari 2013 1 (8) Försäkringar i förskola och skola För barn och ungdomar i förskola och skola har kommunen två försäkringar, en olycksfallsoch en reseförsäkring. Det är inte ovanligt med frågor kring

Läs mer

Så rapporterar jag som medarbetare reseräkning i självservice

Så rapporterar jag som medarbetare reseräkning i självservice Så rapporterar jag som medarbetare reseräkning i självservice 2012-11-23 1 av 17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Information... 3 Att rapportera Kilometerersättning när du har Internet Explorer 6.0 och lägre... 4

Läs mer

Riktlinjer för tjänsteresor

Riktlinjer för tjänsteresor Hallsbergs kommun Beslutad av: Kommunstyrelsen : 2019-05-21 Reviderad: Dokumentet gäller för: Hallsbergs kommun inkl. bolag. Dokumentansvarig: Administrativa avdelningen Ärendenummer: 19/KS/84 Riktlinjer

Läs mer

Anvisningar för resor, kurser, konferenser och representation samt ersättning för utlägg vid Kommunstyrelseförvaltningen.

Anvisningar för resor, kurser, konferenser och representation samt ersättning för utlägg vid Kommunstyrelseförvaltningen. 10 januari 2007 Bilaga till riktlinjer för resor, kurser, konferenser och representation Anvisningar för resor, kurser, konferenser och representation samt ersättning för utlägg vid Kommunstyrelseförvaltningen.

Läs mer

Upprättande av genomförandeplan inom hemtjänsten

Upprättande av genomförandeplan inom hemtjänsten Rutin 1 (5) 2012-11-28 Upprättande av genomförandeplan inom hemtjänsten Nationell värdegrund I Socialtjänstlagen (SoL 2001:453) infördes den 1 januari 2011 en bestämmelse om en nationell värdegrund för

Läs mer

0(29) Soltak ab. Manual Medarbetare. Visma Window 2016-06-21

0(29) Soltak ab. Manual Medarbetare. Visma Window 2016-06-21 0(29) Soltak ab Manual Medarbetare Visma Window 2016-06-21 Innehåll Information... 3 Vad är Personec självservice?... 3 Viktigt att veta... 3 Inloggning och lösenord... 4 När du är inloggad på en dator

Läs mer

Riktlinje för hantering av privata medel inom vård och omsorgsförvaltningen

Riktlinje för hantering av privata medel inom vård och omsorgsförvaltningen Riktlinje för hantering av privata medel inom vård och omsorgsförvaltningen Handläggare: Socialt Ansvarig Samordnare (SAS) Beslutsdatum: 2018-08-31 Enhet: Central Administration Reviderad: Inledning För

Läs mer

Version 1, av 5 LATHUND. Primula Res Attestant

Version 1, av 5 LATHUND. Primula Res Attestant Version 1, 2011-04-12 1 av 5 LATHUND Primula Res Attestant Version 1, 2011-04-12 2 av 5 Logga in i Primula Du har ärende att attestera i Primula Res om det finns en siffra brevid Handlägga. Klicka därefter

Läs mer

Strategi för resor i tjänsten

Strategi för resor i tjänsten Datum 2014-02-20 Strategi för resor i tjänsten Antagen av kommunstyrelsen Antagen av: Kommunstyrelsen 2014-03-04, 29 Dokumentägare: Kommundirektör Ersätter dokument: Resepolicy 2004 Dokumentnamn: Strategi

Läs mer

Datum: Mottagare: Kommunstyrelsen, Omsorgs- och handikappfrågor Utförd personlig assistans, ersättning från staten

Datum: Mottagare: Kommunstyrelsen, Omsorgs- och handikappfrågor Utförd personlig assistans, ersättning från staten Cirkulärnr: 1994:124 Diarienr: 1994:1574 Handläggare: Ingrid Kennborn Avdsek: AK Vård Datum: 1994-06-23 Mottagare: Kommunstyrelsen, Omsorgs- och handikappfrågor Rubrik: Utförd personlig assistans, ersättning

Läs mer

KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012

KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012 1 Vård och omsorg 2011-04-12 Beställarenheten Dnr VON 95/11 KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012 Utförare = Driftansvarig,

Läs mer

} för dagbarnvårdare } När? } Hur? } Varför?

} för dagbarnvårdare } När? } Hur? } Varför? för dagbarnvårdare När? Hur? Varför? 1995 45 timmars-avtal 2004 40 timmars-avtal 2008 dagbarnvårdaravtalet sägs upp, AB ska gälla till man skrivit ett nytt. 2009 Biskopsgården diskuterar svårigheten. 2011

Läs mer

Vem gör vad: Rutiner vid registrering i Heroma

Vem gör vad: Rutiner vid registrering i Heroma Vem gör vad: Rutiner vid registrering i Heroma 2010-04-28 Anställning Anställde Chef Nyanställning / Ändring i anställning Skriver under Anställningsavtalet Fyller i Anställningsavtalet och skriver Registrerar

Läs mer

Rutin RUTIN FÖR SOCIAL DOKUMENTATION OCH KOMMUNIKATION

Rutin RUTIN FÖR SOCIAL DOKUMENTATION OCH KOMMUNIKATION Rutin Dokumenttyp: Rutin Beslutat av: Förvaltningschef Fastställelsedatum: 2011-03-29 Ansvarig: Verksamhetschef Revideras: årligen Följas upp: årligen RUTIN FÖR SOCIAL DOKUMENTATION OCH KOMMUNIKATION Innehåll

Läs mer

Hantering av privata medel inom socialförvaltningen

Hantering av privata medel inom socialförvaltningen Dnr 2017/135.730 Id 24790 Hantering av privata medel inom socialförvaltningen Antagen av socialförvaltningens ledningsgrupp 2017-04-26 Innehållsförteckning HANTERING AV PRIVATA MEDEL... 3 LÖPANDE INFORMATION

Läs mer

Riktlinje för hantering av privata medel inom Vård och omsorg (VoO)

Riktlinje för hantering av privata medel inom Vård och omsorg (VoO) Bilaga 142 Socialförvaltningen 140930 1 Riktlinje för hantering av privata medel inom Vård och omsorg (VoO) Innehåll Inledning... 1 Syfte... 1 Ansvar och roller... 1 Huvudregel... 2 Skriftlig överenskommelse...

Läs mer

Erbjudande när Kramfors kommun nyttjas som anordnare av personlig assistans bilaga till avtal om personlig assistans uppdaterad senast 2009-03-01

Erbjudande när Kramfors kommun nyttjas som anordnare av personlig assistans bilaga till avtal om personlig assistans uppdaterad senast 2009-03-01 Erbjudande när Kramfors kommun nyttjas som anordnare av personlig assistans bilaga till avtal om personlig assistans uppdaterad senast 2009-03-01 Kramfors kommun som assistansanordnare När Du väljer Kramfors

Läs mer

Robertsfors kommun Socialtjänst. Riktlinjer för hantering av Privata medel inom Hemtjänst enligt SoL Personligassistans enligt Lss

Robertsfors kommun Socialtjänst. Riktlinjer för hantering av Privata medel inom Hemtjänst enligt SoL Personligassistans enligt Lss Robertsfors kommun Socialtjänst Riktlinjer för hantering av Privata medel inom Hemtjänst enligt SoL Personligassistans enligt Lss Antagen av kommunstyrelsens sociala utskott 2012-03-12 33 Reviderad 2017-01-31

Läs mer

MANUAL FÖR RESEBESTÄLLNING OCH RESERÄKNING. 1. Guidad reserapportering göra resebeställning/rapportering av resor

MANUAL FÖR RESEBESTÄLLNING OCH RESERÄKNING. 1. Guidad reserapportering göra resebeställning/rapportering av resor MANUAL FÖR RESEBESTÄLLNING OCH RESERÄKNING 1. Guidad reserapportering göra resebeställning/rapportering av resor Vad ska jag rapportera? Innan du åker på din resa skall du göra en resebeställning. Rapportera

Läs mer

Rapport från tillsyn Personlig assistans

Rapport från tillsyn Personlig assistans Rapport Nämndansvarig tjänsteman Datum Solweig Eriksson Kurg 2017-06-22 Dnr VON17/50 Vård- och omsorgsnämnden Rapport från tillsyn Personlig assistans På hemsidan finns följande att läsa: Med personlig

Läs mer

Personlig assistans Skellefteå kommun

Personlig assistans Skellefteå kommun Avtal Personlig assistans Skellefteå kommun För dig med funktionsnedsättning ger personlig assistans från Skellefteå kommun en stor frihet. Tillsammans med dig utformar vi ett stöd som ökar dina möjligheter

Läs mer

Riktlinjer för fritidshem och annan pedagogisk verksamhet

Riktlinjer för fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Riktlinjer för fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Barn 6-13 år, inom Norsjö kommun Hos oss mår barn och unga bra Dokumenttyp Dokumentägare Beslutsinstans Giltig till Riktlinjer Utbildning Beslutsinstans

Läs mer

Bilaga 4. Resebestämmelser vid Infranord AB

Bilaga 4. Resebestämmelser vid Infranord AB Bilaga 4. Resebestämmelser vid Infranord AB Rätt till restidsersättning Arbetstagaren har rätt till restidsersättning för resa som företagits på tid som inte är arbetstid om inte arbetstagaren är undantagen

Läs mer

LSS-bostad. för vuxna personer med funktionsnedsättning

LSS-bostad. för vuxna personer med funktionsnedsättning LSS-bostad för vuxna personer med funktionsnedsättning Vad är en LSS-bostad? Alla ska kunna delta i samhället utifrån sin förmåga och sina önskemål. Vuxna personer med en funktionsnedsättning kan vid behov,

Läs mer

Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg

Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg Antagen av vård- och omsorgsnämnden 2017-04-04 33 Dokumentet gäller som längst till 2021-04-04 Dokumentägare: Avdelningschef

Läs mer

Tjänstereseförsäkring för Västra Götalands läns landsting

Tjänstereseförsäkring för Västra Götalands läns landsting Regionkansliet, ekonomiavdelningen Handläggare: Hasse Larsson Tjänstereseförsäkring för Västra Götalands läns landsting Försäkringstagare: Västra Götalands Läns Landsting Försäkringsnummer: 830 777 984

Läs mer

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresa

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresa Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2016-08-30 Handläggare Josefin Lokvist Telefon: 08-508 12 197 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-09-22 Reviderade riktlinjer för medföljare

Läs mer

Skapa genomförandeplan i LifeCare

Skapa genomförandeplan i LifeCare 2018-06-01 Dokumentansvarig Yvonne Sandström Kvalitets- och utvecklingsenheten Skapa genomförandeplan i LifeCare 1. Kom igång När du loggat in kommer du till din startsida på den enhet du var inne i förra

Läs mer

OCKELBO KOMMUN Socialförvaltningen. Daglig verksamhet

OCKELBO KOMMUN Socialförvaltningen. Daglig verksamhet OCKELBO KOMMUN Socialförvaltningen Daglig verksamhet INNEHÅLL 3 Vem får daglig verksamhet 3 Dagcenter 4 Försäkringar 4 Habiliteringsersättning 5 Resor 5 Sjuk- och hälsovård 6 Hjälpmedel 7 Fritids- och

Läs mer

Kvalitetsberättelse för Storgatan 50, 2016

Kvalitetsberättelse för Storgatan 50, 2016 Kvalitetsberättelse för Storgatan 50, 2016 Adress: Storgatan 50 171 52 Solna Telefon: 08-735 22 02 Verksamheten Storgatan 50 är en gruppbostad med plats för sex vuxna personer med funktionsnedsättningar

Läs mer

Utbildningsmaterial Social dokumentation i verkställigheten

Utbildningsmaterial Social dokumentation i verkställigheten Utbildningsmaterial i verkställigheten Varför dokumenterar vi? Brukaren ska få den hjälp och det stöd som hen har rätt till enligt biståndsbeslutet/beställningen. Hur, när och av vem stödet ska utföras

Läs mer

Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Välkommen till Egnahemsgatan 13! Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och funktionshindersomsorg. I vård- och omsorgsnämndens servicedeklarationer

Läs mer

Avtal villkor för personlig assistans enligt LSS eller Socialförsäkringsbalken (SFB) 51 kap.

Avtal villkor för personlig assistans enligt LSS eller Socialförsäkringsbalken (SFB) 51 kap. LULEÅ KOMMUN 2015-04-01 Enhet Stöd och omsorg Avtal villkor för personlig assistans enligt LSS eller Socialförsäkringsbalken (SFB) 51 kap. LULEÅ KOMMUN 2 (9) Luleå Kommun erbjuder Dig personlig assistans

Läs mer

Konsekvensbeskrivningen ska vara personalchefen Barbro Hejdström-Nilsson tillhanda senast 16 oktober 2006.

Konsekvensbeskrivningen ska vara personalchefen Barbro Hejdström-Nilsson tillhanda senast 16 oktober 2006. 1(1) Inför ny ATL 1 januari 2007 Med anledning av förändringarna i arbetstidslagen har Hälso- och sjukvårdsförvaltningen tagit fram direktiv gällande arbetstidsförläggning. Utifrån dessa direktiv uppmanas

Läs mer

Riktlinjer för social dokumentation inom äldreomsorgsavdelningen

Riktlinjer för social dokumentation inom äldreomsorgsavdelningen Omvårdnadsförvaltningen Datum 2006-10-18 Reviderad 2007-01-23 Reviderad 2009-10-14 Riktlinjer för social dokumentation inom äldreomsorgsavdelningen Genomförandeplan Syfte Syftet med en genomförandeplan

Läs mer

Lathund för Resenär. Reseräkningen ska skrivas snarast, av resenären själv och på heder och samvete.

Lathund för Resenär. Reseräkningen ska skrivas snarast, av resenären själv och på heder och samvete. Lathund för Resenär Reseräkningen ska skrivas snarast, av resenären själv och på heder och samvete. Senast ett år efter det att resan är avslutad ska resan vara registrerad och godkänd enligt Villkorsavtalet

Läs mer

Kontaktperson hos arbetsgivaren samt telefonnummer till honom eller henne:

Kontaktperson hos arbetsgivaren samt telefonnummer till honom eller henne: Lönefordran Använd den här mallen när du har en fråga som gäller lönefordran. Fyll i informationen nedan, spara dina ändringar och skicka in dokumentet via webbformuläret som du hittar här : www.ledarna.se/kontakta/.

Läs mer

Ersättningsregler för uppdrag inom Gymnastikförbundet 2011-2012

Ersättningsregler för uppdrag inom Gymnastikförbundet 2011-2012 2011-02-18 Ersättningsregler för uppdrag inom Gymnastikförbundet 2011-2012 Generella bestämmelser... 2 Bilaga 1 Förbundsstyrelsen och kommittéer... 4 Bilaga 2 Nationella tävlingar... 5 Bilaga 3 Internationella

Läs mer

Antagen , senast reviderad Arvodes- och resereglemente för Leader Gute Organisationsnummer

Antagen , senast reviderad Arvodes- och resereglemente för Leader Gute Organisationsnummer Antagen 2016-03-31, senast reviderad 2016-03-31. Arvodes- och resereglemente för Leader Gute Organisationsnummer 802497-3920 Arvodesreglemente Grundläggande bestämmelser 1 1 mom Bestämmelserna i detta

Läs mer

Heroma Rese LFV Snabbguide- Inrikes resa konterad pa hemkostnadssta lle

Heroma Rese LFV Snabbguide- Inrikes resa konterad pa hemkostnadssta lle Instruktion 2015-10-02 1.0 D-2015-050382 1(13) HEROMA RESE LFV - SNABBGUIDE INRIKES RESA KONTERAD PÅ HEMKOSTNADSSTÄLLE Heroma Rese LFV Snabbguide- Inrikes resa konterad pa hemkostnadssta lle Instruktion

Läs mer

Riktlinjer för personalplanering i Älvsbyns kommun

Riktlinjer för personalplanering i Älvsbyns kommun 1(5) RIKTLINJER DATUM 2013-03-18 Riktlinjer för personalplanering i Älvsbyns kommun Detta dokument ersätter Riktlinjer erbjudande om frivillig avgång i Älvsbyns kommun, fastställt av PU 2008-12-11 25 1.

Läs mer

Säkerhet över alla gränser. FÖR DIG UPP TILL 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment.

Säkerhet över alla gränser. FÖR DIG UPP TILL 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment. FÖR DIG UPP TILL 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment RESEFÖRSÄKRING Grupprabatt 15% Barnrabatt 50% 2014-03-01 Säkerhet över alla gränser 100 % TRYGGHET Tecknar

Läs mer

Riktlinje och rutin för Avvikelser inom HSL, SoL och LSS

Riktlinje och rutin för Avvikelser inom HSL, SoL och LSS Riktlinje och rutin för Avvikelser inom HSL, SoL och LSS Riktlinje och rutin för avvikelser inom HSL, SoL och LSS utgår från Socialstyrelsens föreskrifters krav på säkerställandet av rutiner kring avvikelsehantering

Läs mer

Palasso RES. Lathund Resenär

Palasso RES. Lathund Resenär Palasso RES Lathund Resenär Innehåll Palasso RES... 1 Logga in i Egenrapporteringen... 2 Resor... 3 Inledning... 3 Registrera ny resa... 4 Inrikes resa... 5 Nattraktamente... 5 Registrera måltider... 5

Läs mer

Fastigos rekommendationsavtal. Reseavtal GILTIGT FRÅN

Fastigos rekommendationsavtal. Reseavtal GILTIGT FRÅN Fastigos rekommendationsavtal Reseavtal GILTIGT FRÅN 2002-01-01 Reseavtal Rekommendationsavtal 1993 med ändringar till och med 2012 mellan Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation Fastighetsanställdas

Läs mer

Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg

Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg Antagen av vård- och omsorgsnämnden 2016-02-02 7 Riktlinjerna gäller som längst fram till 2020-02-02 (max 4 år) Dokumentägare:

Läs mer

UNGDOMSRESEFÖRSÄKRING

UNGDOMSRESEFÖRSÄKRING FÖR ENKELTpERSON/fAMILIE DIG UPP TILL 35 ÅR Til rejser Kompletterande i hele verden eller for heltäckande personer under försäkring 70 år flexibel Fra 2 med dage valbara til 18 måneder moment UNGDOMSRESEFÖRSÄKRING

Läs mer

Uppdragsgivaravtal. mellan. nedan kallad anordnaren och uppdragsgivaren, har följande avtal ingåtts:

Uppdragsgivaravtal. mellan. nedan kallad anordnaren och uppdragsgivaren, har följande avtal ingåtts: Uppdragsgivaravtal mellan Anordnare Org nr Adress Uppdragsgivaren Personnummer Adress nedan kallad anordnaren och uppdragsgivaren, har följande avtal ingåtts: Bakgrund och syfte Uppdragsgivaren, som är

Läs mer

Miniutbildning Gouda & Apollos charterförsäkringar Trygg på resan Medium Trygg på resan Maxi

Miniutbildning Gouda & Apollos charterförsäkringar Trygg på resan Medium Trygg på resan Maxi Miniutbildning Gouda & Apollos charterförsäkringar Trygg på resan Medium Trygg på resan Maxi Stockholm 2019 Medium & Maxi vilken trygghet önskar du? Trygg på resan MEDIUM - Komplement till hemförsäkringen

Läs mer

Vilka försäkringar behöver vi på äldre dar? Konsumenternas.se Anna-Karin Baltzari Danfors

Vilka försäkringar behöver vi på äldre dar? Konsumenternas.se Anna-Karin Baltzari Danfors Vilka försäkringar behöver vi på äldre dar? Oberoende stiftelse 1979 13 heltidsanställda 11 000 ärenden årligen (telefon och e-post). Huvudmän: Finansinspektionen Konsumentverket Svensk Försäkring Vi

Läs mer

Säkerhet över alla gränser. Ungdomsreseförsäkring

Säkerhet över alla gränser. Ungdomsreseförsäkring Säkerhet över alla gränser Ungdomsreseförsäkring 1 2 Fördelar med Gouda Reseförsäkring För dig upp till 35 år. Kompletterande eller heltäckande försäkring. Flexibel med valbara moment. Tecknar du Goudas

Läs mer

PS SJÄLVSERVICE Sid 1 (35)

PS SJÄLVSERVICE Sid 1 (35) Sid 1 (35) Innehållsförteckning INLOGGNING VIA INTERNET (exempelvis hemifrån):... 2 INLOGGNING I SJÄLVSERVICE... 3 ADRESS... 6 BARN... 7 FRÅNVARO... 8 TURBYTE... 13 AVVIKANDE TJÄNSTGÖRING... 18 TILLÄGG/AVDRAG

Läs mer

För dig som arbetar inom LSS Leksands Kommun Varmt välkomna till LSS-enheten

För dig som arbetar inom LSS Leksands Kommun Varmt välkomna till LSS-enheten För dig som arbetar inom LSS Leksands Kommun Varmt välkomna till LSS-enheten LSS enheten i Leksands kommun kännetecknas av att: Brukaren ges valfrihet i sin vardag Personalen arbetar på ett professionellt

Läs mer

Rutin för samverkan i samband med egenvård mellan Region Kronoberg och länets social- och skolförvaltningar

Rutin för samverkan i samband med egenvård mellan Region Kronoberg och länets social- och skolförvaltningar Rutin för samverkan i samband med egenvård mellan Region Kronoberg och länets social- och skolförvaltningar 2013 2015 1 1. Inledning Socialstyrelsen har gett ut föreskriften Bedömning av om en hälso- och

Läs mer

LOKALT RESEAVTAL VID HÖGSKOLAN I GÄVLE

LOKALT RESEAVTAL VID HÖGSKOLAN I GÄVLE LOKALT RESEAVTAL VID HÖGSKOLAN I GÄVLE 1 Avtalets parter Avtalet tecknas mellan Högskolan i Gävle och arbetstagarorganisationerna Saco-S, OFR- Lärarförbundet och OFR-ST med stöd ALFA och ALFA-T kapitel

Läs mer