Exploateringskontoret Avdelningen för Stora projekt. Q&A Q&A Norra Djurgårdsstaden Sida 1 (8)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Exploateringskontoret Avdelningen för Stora projekt. Q&A Q&A Norra Djurgårdsstaden Sida 1 (8)"

Transkript

1 Q&A Sida 1 (8) Nedan svar är från informationsmötet i november 2013 och är med reservation för ändringar. Svaren är baserade på tidsplaner och åtgärder vid mötestillfället. 1. Varför håller inte busslinje 55 tidtabellen? Det beror framförallt på att den passerar genom områden där det är trängsel och köproblem, vilket försenar bussen under vissa tider. Det är svårt att åtgärda i dag, men kommer förhoppningsvis att bli bättre när Norra länken öppnar för trafik vintern Kan man tillsätta en busslinje 55:E som vänder i city och inte kör hela vägen till Södermalm? I nuläget finns få möjligheter att vända bussar inne i stan. Framkomligheten i vägnätet spelar en stor roll i detta. Trafikförvaltningen tar med sig frågan för fortsatta diskussioner med Stockholms stad. 3. Hur lång tid tar det att få ett beslut om att tillsätta en eventuell busslinje 55:E? Trafikförvaltningen och Keolis kommer att ta upp frågan i samband med det nyligen tecknade trafikavtalet där en allmän diskussion om förslag förändringar till nytt linjenät förs, samt diskutera frågan med Stockholms stad under året. Svårigheterna enligt frågan ovan kvarstår dock, och som också kom upp på mötet finns många som har fördel av en genomgående linje genom city. 4. Varför stämmer inte reseplanerarens realtidsinformation för busslinje 55? Reseplaneraren redovisar endast tid enligt SL s tidtabell. Arbetet pågår med att få in realtidsinformation i reseplaneraren. På dynamiska skyltar i busskuren samt under Avgångar i mobil.sl.se samt realtid.sl.se visas realtidsinformation vilket även gäller de fristående APP:ar som finns. Avgångar med realtid visas som minuter kvar, saknas realtid visas tidtabellstid som klockslag.

2 Sida 2 (8) 5. Varför stämmer inte realtidsinformationen för busslinje 55 på de dynamiska skyltar? Informationen bygger på prognoser när fordonet förväntas avgå från hållplatsen utifrån hur turen förlöper. Prognosmodellen har en del begräsningar som i kombination med störningsbilden för busslinje 55 minskar prognosernas kvalitet. För Trafikförvaltningens kontinuerliga kvalitetsarbete med bussprognoser i relation till realtidsinformation är det värdefullt att få in kundsynpunkter med detaljerad beskrivning av förloppet och tidpunkt då skyltarna stämt dåligt med verkligheten. 6. Varför ställer man in busstrafiken från Hjorthagen i samband med evenemang i Kungsträdgården och Skeppsbron? Denna fråga beslutar trafikentreprenören om, med godkännande av Trafikförvaltningen. Keolis undersöker detta vidare. 7. Nattbussen går till Ropsten, men hur tar man sig till Hjorthagen eller Norra Djurgårdsstaden när tunnelbanan är stängd? Keolis har påbörjat arbetet med att titta på om det går att lägga om Lidingö nattlinjen via Bobergsgatan/ Gasverksvägen. Dock är det inte troligt att lägga om en enskild nattbusslinje ända upp till Hjorthagen. 8. Kommer busshållplatsen Karolinska Sjukhuset för busslinje 73 att tas bort? Det finns inga planer på att linje 73 inte ska gå till Karolinska Sjukhuset. Men linjen kan dras om så att den går via Odenplan. Den kommer troligen att gå som idag fram till Östra Station- via Odenplan till nya pendeltågsstationen för City banan och vidare till Karolinska Sjukhuset. 9. Kommer Storängsvägen bli bussgata i framtiden? Det har påbörjats planer för Storängsbotten tillsammans med Kungliga Djurgårdsförvaltningen. De har ambitionen att Storängsvägen ska få en annorlunda sträckning och standard i framtiden och att den ska vara anpassad för att klara busstrafik. 10. När kommer buss 62 in i området? Trafikförvaltningen kommer att diskutera linjevarianter med Keolis, den nytillkommande bussentreprenören som har ett nytt förslag på linjenät, med bäring även på Norra Djurgårdsstaden. Enligt Trafikförvaltningens tidigare planer ska inte linje 62 dras

3 Sida 3 (8) in i området, utan ersättas av en stomlinje. Detta är dock uppe för diskussion. 11. När kommer stombusslinje 6? Stombusslinje 6 ingår i Trafikförvaltningens stomnätsplan som var uppe för antagande politiskt i november 2013, men återremitterades med anledning av nya planer för utbyggnad av tunnelbanan. Trafikförvaltningen ser behovet av en 6:a så snart medelhastigheten till och från området är tillräckligt god och det går att nå Odenplan, samt att resandeunderlaget är tillräckligt stort. Men detta är något som kommer att diskuteras med den nytillsatta entreprenören, Keolis samt Stockholms stad. 12. Vad har ni planerat för extra trafikresurser kring stora evenemang i framtiden i området? I det nyligen tecknade trafikavtalet ligger det på Trafikentreprenören (Keolis) att anpassa trafikutbudet till efterfrågan också vid olika typer av evenemang. Detta förutsätter en god information om evenemangen och den förväntade publiken och därmed en god samverkan mellan Keolis och Stockholms stad/aktuell arrangör. 13. Kan ni dra vidare spårvägen hit? Spårväg City planeras för att knytas ihop med Lidingöbanan. I stomnätsstrategin etapp 1 (som dock inte är beslutad än) låg omvandling av stombuss 6 till spårvagn sist i prioriteringen. Sviktande resandeunderlag och låg medelhastighet då gatuutrymmet på delar av sträckan enbart medger samtrafikering med biltrafiken innebär att en spårvägslösning inte är trolig, men inte kommer omöjliggöras. 14. Hur ser planerna ut för Ropsten? Ropsten utvecklas till en modern bytespunkt och entrén till Norra Djurgårdsstaden/Hjorthagen från öster. Staden exploaterar området, här byggs bostäder och arbetsplatser och en större matvarubutik planeras. Spårväg City får en station i Ropsten. Trafikförvaltningen och staden planerar för en modern bussterminal med ökad kapacitet, för att möta det ökade resandet.

4 Sida 4 (8) 15. Ska ni upprusta tunnelbanestationen? Upprustning av tunnelbanestationen ligger inte med i några investeringsplaner som det ser ut nu, annat än ev. anpassningar till ny bytespunkt i Ropsten. 16. Varför är det problem med rullbandet i Ropstens T- bana? Rullbandsproblemen beror på tekniska orsaker, brister i städmetoder, skadegörelse, felaktigt handhavande (istället för att stänga av rullbandet så trycker man på nödstopp) och hög belastning. Trafikförvaltningen arbetar i samverkan med serviceentreprenör och trafikentreprenör för att förebygga felen. 17. Vad händer nu med rullbandet? Servicegenomgång sker varje månad, fokus på planerat underhåll, förbättring av felanmälningsrutinerna, städmetoder, uppföljning av skadegörelse, uppsikt över vad som pågår på rullbanden. Felen följs upp kontinuerligt för beslut om utbyte av komponenter. I nuläget finns inga beslut på utbyte av rullbanden. 18. Hur blir det med vinterväghållning av gång- och cykelvägen mellan gasverksområdet och tunnelbanan längs Hjorthagens IP? Den kommer att plogas och sandas i vinter. 19. Den nya gångvägen längs Hjorthagens IP är hal. Vad har ni för lösning på detta? Utredning pågår. 20. Nedläggning av PrisXtra. Varför redan kvartal ett 2014? Är det dålig planering? Anledningen är främst för att staden behöver komma åt marken för att dra nya avloppsledningar genom området som försörjer de nybyggda kvarteren. Ett kortare butiksglapp fanns med i planeringen från början, men nu måste staden prioritera att göra klart infrastrukturen i området. Glappet blir längre än planerat. COOP planerar att öppna i Norra 2 under kvartal 2 eller kvartal Vi försöker tidigarelägga detta och senarelägga stängningen av PrisXtra.

5 Sida 5 (8) 21. Var ska vi kunna handla, när PrisXtra stänger sin butik i närområdet? PrisXtra stänger senast mars COOP öppnar i Norra 2 under kvartal 2 eller kvartal Vi försöker tidigarelägga detta och senarelägga stängningen av PrisXtra. Under det glapp som uppstår arbetar staden för att erbjuda tillfälliga lösningar i befintliga hus eller hitta lösningar i tillfälliga paviljonger. COOP i Hjorthagen, SABIS Fältöversten, Ica Maxi i Södra Värtahamnen är de affärer som ligger närmast. Lokaler i nya hus kan användas för mindre butiker. 22. När kommer trafiken minska på Bobergsgatan? Kungliga Djurgårdsförvaltningen som är väghållare för vägarna i Liljansskogen har i avsikt att stänga av Björnnäsvägen för genomfartstrafik så snart Norra Länken öppnar. Då minskar trafiken både på Gasverksvägen och Bobergsgatan. Norra länken öppnar för trafik vintern 2014 och då förväntas större delar av trafiken från Lidingö genom staden använda den förbindelsen. 23. Varför byggs så få parkeringsplatser? Antalet parkeringar för de boende motsvarar bilinnehavet i staden, i andra delar av innerstaden är bilinnehavet t o m lägre än så. För många parkeringar blir en ekonomisk belastning för bostadsrättsföreningarna. 24. Varför blir det inte boendeparkering på gatorna? I innerstaden finns boendeparkering på gatorna, men där saknas i många fall tillräckligt med parkering i fastigheterna, så för många finns inget annat alternativ. Här byggs boendeparkering i respektive kvarter, därför blir det inte boendeparkering på gatorna. 25. Hur kommer parkeringstaxorna se ut framöver? Varför betalar vi på helger och kvällar? Taxorna kommer att justeras så de liknar innerstadens, när gatuparkeringarna färdigställs. Då kan man parkera avgiftsfritt på gatorna på kvällstid och helger i den mån det finns plats.

6 Sida 6 (8) 26. När får vi fler besöksparkeringar? När gatorna i området blir klara kommer det att finnas besöksparkering i fickor längs de flesta gator. Vi försöker hålla antalet besöksparkeringar i proportion till antalet inflyttade även under byggtiden. Under hösten 2013 uppstod ett underskott på platser som nu åtgärdats. 27. Hur underlättar ni cykling? Vi ställer krav på byggherrarna att anordna cykelparkering åt de boende och kompletterar med parkering åt besökare vid större målpunkter. Vi bygger nya cykelbanor i området. Under 2012/2013 har vi tvingats stänga cykelbanor utmed Västra, då de kom i konflikt med husbyggnationen. Under hösten 2013 öppnades den första del av cykelbanan på Bobergsgatan/Gasverksvägen längs med Västra, ytterligare en del öppnas i vinter, då husbyggnationen nu tillåter det. Den sista etappen från PrisXtra och norrut, öppnar cykelbanor senhösten 2014, då byggherrarna fått upp husen den gränsar till. Bobergsgatan får cykelbanor på var sida och även Gasverksvägen får cykelbana då den byggs om. Vi kommer också att rusta cykelbanan längs Södra Fiskartopsvägen våren 2014, liksom anlägga nya gång- och cykelvägar på Fisksjöäng tillsammans med Kungliga Djurgårdsförvaltningen. 28. Varför separerar man inte gående och cyklister längs Husarstigen? (dvs den grusade vägen utmed Husarviken) Husarstigen byggdes som en provisorisk cykelväg. Den är för smal och det finns inget utrymme för att separera gående och cyklister. 29. Kommer det fler cykelställ till tunnelbanan vid Hjorthagen och Ropsten? Fler cykelställ finns nu vid det nya torget vid den nedre tunnelbaneutgången i Hjorthagen. Det kommer fler framöver till Ropsten. 30. Var kan man parkera sin cykel om det inte finns plats i cykelrummet? Kontakta din bostadsrättsförening eller hyresvärd.

7 Sida 7 (8) 31. Vad hände med lånecyklarna som stod vid infarten till gasverksområdet? Lånecykelstationen vid Gasverksvägen 15, var ett tillfälligt erbjudande. Operatören tyckte inte den fungerade optimalt och har valt att ta bort cykelstället när säsongen tog slut för året. I stället kommer en ny station vid tunnelbanan uppe i Hjorthagen öppnas våren 2014 och vi jobbar för att snabbt få ut en station vid Bobergsgatan i anslutning till Norra 1. Till våren 2015 är den tilltänkta ytan färdigställd och då bör cyklar kunna placeras ut i Norra 1. Vi försöker hitta en lösning så lånecyklarna kan komma på plats redan våren 2014 vid Norra När försvinner genomfartstrafiken på Gasverksvägen? När Norra Länken öppnar vintern 2014, planerar Kungliga Djurgårdsförvaltningen att stänga av genomfartstrafiken genom Lill-Jansskogen. 33. Vad händer med Gasverksvägen? När Bobergsgatan öppnar hösten 2014, stängs Gasverksvägen för biltrafik, så att vi ska kunna bredda den och bygga gång- och cykelbanor längs med den. Dessutom byggs en ny busshållplats mellan gasverksområdet och Hjorthagens IP. 34. När Gasverkvägen stängs för biltrafik, kommer gångvägen stängas av också? Nej, gående ska kunna nå tunnelbanan m.m. 35. Vad har ni gjort åt trafiksäkerheten på Gasverksvägen? Sedan sommaren 2013 har vi bättrat på målningen längs gatan, så det är tydligt vilken hastighet som gäller och var gående passerar gatan. Vi har gjort hastighetsmätningar, som visar att de flesta håller gällande hastighetsgräns 30 km/h vid övergångsstället. Vi har varit ute på plats med polisen, för att uppmärksamma dem på platsen och vi har informerat bilister om problemen via lokaltidningar på Östermalm och Lidingö. Under vintern 13/14 genomförs en trafiksäkerhetsstudie och den kan leda till ytterligare åtgärder. 36. Blir det trängselskatt i Ropsten. Ja, det stämmer. Trängselskattesnittet regleras av en lag, nuvarande lagstiftning innebär att portaler placeras på

8 Sida 8 (8) Bobergsgatan då den öppnar. Staden samarbetar med trafikverket för att portalerna ska flyttas till Lidingöbrons på- respektive avfartsramper, då lagstiftningen justeras i samband med Norra Länkens fulla öppnande. Då kan man tullfritt röra sig inom Norra Djurgårdsstaden. 37. Hur fungerar bilpoolerna? I dag finns två bilpoolsbilar från olika företag i området. Bilpoolsbilarna får nya och fler platser längs Jaktgatan under våren Där kommer också monteras laddstolpar för att bilpoolerna ska kunna leverera elbilar. 38. När är gatorna klara i första etappen, Norra 1? I december 2013 var knappt hälften färdigställda, övriga skall vara klara i november Hela området är färdigt sommaren Varför planterar ni björkträd när det är så många som är allergiska? Man planterar ornäsbjörk som inte orsakar allergier.

Trafikplanering Norra Djurgårdsstaden (NDS)

Trafikplanering Norra Djurgårdsstaden (NDS) Sida 1 (6) 20131211 Informationsmöte om trafikplanering och kollektivtrafik i Norra Djurgårdsstaden Plats: Folkkulturcentrum i Hjorthagen, Artemisgatan 19 Datum: 28 november 2013 Tid: kl.18-20 Närvarande:

Läs mer

Kollektivtrafik i Norra Djurgårdsstaden. Boendemöte Norra Djurgårdsstaden (Hjorthagen)

Kollektivtrafik i Norra Djurgårdsstaden. Boendemöte Norra Djurgårdsstaden (Hjorthagen) Kollektivtrafik i Norra Djurgårdsstaden Boendemöte Norra Djurgårdsstaden (Hjorthagen) 20131128 2013-11-29 2 Nuläge - Linje 55 - Hiss, rulltrappor och rullband 2013-11-29 3 Allmänt Linjen trafikerar mellan

Läs mer

Cykelbana på Värtavägen. Genomförandebeslut

Cykelbana på Värtavägen. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (7) 2013-11-21 Handläggare Sanna Tegnér 08-508 264 27 Till Trafik- och renhållningsnämnden 2014-02-06 Cykelbana på Värtavägen. Genomförandebeslut Förslag till beslut 1. Trafik- och renhållningsnämnden

Läs mer

RAPPORT TRAFIKUTREDNING HJORTHAGEN, NORRA DJURGÅRDSSTADEN. Contram Hjorthagen SWECO TRANSPORTSYSTEM REGION ÖST

RAPPORT TRAFIKUTREDNING HJORTHAGEN, NORRA DJURGÅRDSSTADEN. Contram Hjorthagen SWECO TRANSPORTSYSTEM REGION ÖST Contram Hjorthagen UPPDRAGSNUMMER 7000243000 TRAFIKUTREDNING HJORTHAGEN, NORRA DJURGÅRDSSTADEN repo001.docx 2012-03-2914 SWECO TRANSPORTSYSTEM REGION ÖST IDA KRISTOFFERSSON Innehållsförteckning 1 Bakgrund

Läs mer

Trygghetsvandring

Trygghetsvandring Östermalms stadsdelsförvaltning Anteckningar Sida 1 (5) 2015-03-02 Sträcka: Hjorthagen och Norra Djurgårdsstaden, från T-banan vid Artemisgatan till Norra 1 och Västra Deltagare: Polisen: Stefan Wehlin,

Läs mer

Inledning. Bakgrund. Geografisk avgränsning. Figur: Utredningsområde för gestaltningsprogrammet

Inledning. Bakgrund. Geografisk avgränsning. Figur: Utredningsområde för gestaltningsprogrammet Inledning Bakgrund Leksands kommun önskar stärka Leksands Norets identitet och därmed stärka områdets roll som ett aktivt, levande centrum i tätorten, i kommunen och regionen. Detta gäller handel och verksamheter,

Läs mer

Lundagatan. PM Trafik Uppdragsnummer: Författare: Pär Båge Datum: 9 november Historik Rev Datum Beskrivning Sign

Lundagatan. PM Trafik Uppdragsnummer: Författare: Pär Båge Datum: 9 november Historik Rev Datum Beskrivning Sign Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se Lundagatan PM Trafik Uppdragsnummer: 4753 Författare: Pär Båge Datum: 9 november 2017 Historik Rev Datum Beskrivning

Läs mer

Svar på skrivelse av (S) om bättre busstrafik till Norra Djurgårdsstaden

Svar på skrivelse av (S) om bättre busstrafik till Norra Djurgårdsstaden 1(6) Handläggare Jens Plambeck 08-6861651 Jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2013-10-01, punkt 8 Svar på skrivelse av (S) om bättre busstrafik till Norra Djurgårdsstaden Ärendebeskrivning I samband med

Läs mer

PARKERINGSUTREDNING ICA SUPERMARKET SKÄRBLACKA

PARKERINGSUTREDNING ICA SUPERMARKET SKÄRBLACKA PM PARKERINGSUTREDNING ICA SUPERMARKET SKÄRBLACKA SLUTRAPPORT 2017-05-22 INNEHÅLL 1 BAKGRUND... 3 2 NULÄGE... 3 3 BEDÖMNING... 4 3.1 ICAS BEHOV AV YTTERLIGARE PARKERING...4 3.2 YTTERLIGARE PARKERINGSBEHOV

Läs mer

Tyresö kommun saknar en snabb och gen koppling till en pendeltågstation.

Tyresö kommun saknar en snabb och gen koppling till en pendeltågstation. 2 (7) Syftet med strategin är att: Tydliggöra och fastställa principer för stomtrafik i Stockholms län, utanför de centrala delarna Identifiera lämpliga stråk för ny stomtrafik, särskilt tvärgående sådana

Läs mer

Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön. 1 Bakgrund. Uppdragsnr: (9)

Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön. 1 Bakgrund. Uppdragsnr: (9) Uppdragsnr: 10235378 1 (9) PM Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön 1 Bakgrund Kommunen vill bygga en cykelbana utmed Nytorpsvägens södra sida. I dag är gång och cykeltrafiken hänvisad

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16)

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16) UPPDRAGSNUMMER 2125500000 TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM VER 0.96 STOCKHOLM 1 (16) S w e co Gjörwellsgatan 22 Box 34044 SE-100 26 Stockholm, Sverige Telefon +46 (0)8 6956000 Fax +46 (0)8

Läs mer

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d 1(13) PM Trafik Södra Årby 20111031 Tyréns - Arvid Gentele 2(13) Inledning En ny stadsdel, Södra Årby, planeras i anslutning till Läggesta station. Området omfattar bostäder, verksamheter och samhällsservice.

Läs mer

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik Förvaltningen för Teknik Mars 2018 Utges av Mars 2018 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Lokalisering... 8 2.2 Vägsystemet... 8 2.3 Förutsättningar för gångtrafikanter och cyklister...

Läs mer

TRAFIKUTREDNING NORGES HUS, HASSELUDDEN

TRAFIKUTREDNING NORGES HUS, HASSELUDDEN TRAFIK-PM TRAFIKUTREDNING NORGES HUS, HASSELUDDEN RAPPORT 2016-01-18 Uppdrag 267022, Trafikutredning Norges hus Titel på rapport: Trafikutredning Norges hus, Hasseludden Status: Rapport Datum: 2016-01-18

Läs mer

DIALOG ENEBYBERGSVÄGEN. Sammanställning av inkomna synpunkter i samband med dialogmöte

DIALOG ENEBYBERGSVÄGEN. Sammanställning av inkomna synpunkter i samband med dialogmöte DIALOG ENEBYBERGSVÄGEN Sammanställning av inkomna synpunkter i samband med dialogmöte 2016-01-21 Kontaktpersoner Jonas Frejd, Projektledare, Danderyd kommun Martin Wernersson, Planarkitekt, Danderyd kommun

Läs mer

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ PM TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ 2016-11-23 1 BAKGRUND Del av kvarteren Renen och Strömsör i Skellefteå centrum planeras för nya bostäder, kontor och parkeringshus, de rödmarkerade

Läs mer

Information om kollektivtrafiken under Slussens ombyggnad

Information om kollektivtrafiken under Slussens ombyggnad 1(1) Handläggare Malin Ingemarson 08-686 3746 malin.ingemarson@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE Trafiknämnden 2014-10-07, info punkt 19 SL 2014-2176 Information om kollektivtrafiken under Slussens ombyggnad Ärendebeskrivning

Läs mer

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Ramböll Malmö Beställare: Karlstads kommun (Emma Rönnbäck) Uppdragsnummer: 1320038706 Datum: 2018-11-01 Utgåva:

Läs mer

Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen

Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen 0.9 2018-02-08 PM Externgranskning IL 0.7 2018-02-02 PM Interngranskning IL SK Version Datum Beskrivning Upprättat Granskat Godkänt Detta dokument är framtaget

Läs mer

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Webbversion KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Karlstads kommun oktober 2018 Nyhetsbrev nummer 20 HAGA Full fart med stenläggning Just nu är det många stenläggare som arbetar med att sätta all sten som ska

Läs mer

Diskussionsunderlag avseende Stockholms läns landstings medverkan i Trafikverkets utredningsarbete kring östlig förbindelse

Diskussionsunderlag avseende Stockholms läns landstings medverkan i Trafikverkets utredningsarbete kring östlig förbindelse 1(7) Diskussionsunderlag avseende Stockholms läns landstings medverkan i Trafikverkets utredningsarbete kring östlig förbindelse Stockholms läns landsting Trafikförvaltningen 105 73 Stockholm Leveransadress:

Läs mer

falun.se/resecentrum Samhällsinformation Resecentrum Falun Följ med på resan! Ett viktigt steg mot en större stad

falun.se/resecentrum Samhällsinformation Resecentrum Falun Följ med på resan! Ett viktigt steg mot en större stad falun.se/resecentrum Samhällsinformation Resecentrum Falun Ett viktigt steg mot en större stad Följ med på resan! Nu bygger vi framtidens Falun En satsning för dig och morgondagens falubor! I en modern

Läs mer

Långsiktig kollektivtrafikförsörjning av Albano möjliga kompletterande system över tid

Långsiktig kollektivtrafikförsörjning av Albano möjliga kompletterande system över tid Sidan 1 av 15 Långsiktig kollektivtrafikförsörjning av Albano möjliga kompletterande system över tid Sidan 2 av 15 Innehåll Kapitel Sida 1. Inledning 3 1.1 Bakgrund 3 2. Framtida resande 5 2.1 Resmönster

Läs mer

Förslag till spårvägs- och stomnätsstrategi, etapp 1 - remiss från SL och trafik- och renhållningsnämnden

Förslag till spårvägs- och stomnätsstrategi, etapp 1 - remiss från SL och trafik- och renhållningsnämnden ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN SID 1 (7) 2011-12-05 Handläggare: Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Östermalms stadsdelsnämnd Förslag till spårvägs- och stomnätsstrategi,

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN UPPDRAG Coop Tomtebo UPPDRAGSNUMMER 2433490000 UPPDRAGSLEDARE Krister Johansson, HIFAB UPPRÄTTAD AV Katarina Lindberg DATUM 10-05 Bakgrund och syfte Coop AB planerar att etablera en ny butik på en i dagsläget

Läs mer

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Webbversion KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Karlstads kommun augusti 2018 Nyhetsbrev nummer 16 TINGVALLAGATAN AVSTÄNGD Sedan våren har Tingvallagatan byggts om mellan Östra Torggatan och Södra Kyrkogatan.

Läs mer

PM - Trafikutredning Brofästet i Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden

PM - Trafikutredning Brofästet i Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden 2012-03-12, sid 1(22) PM - Trafikutredning Brofästet i Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden Bild från Andersson Jönsson Landskapsarkitekter AB Upprättad av Mats Ohlson Datum: 2012-03-12 Status: Slutrapport

Läs mer

Avsiktsförklaring trafiksäkerhetsåtgärder på del av Huddingevägen

Avsiktsförklaring trafiksäkerhetsåtgärder på del av Huddingevägen GATU- OCH TRAFIKAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 3 mars 2015 KS-2015/375.351 1 (2) HANDLÄGGARE Annika Löfmark 08-535 365 52 annika.lofmark@huddinge.se Kommunstyrelsen Avsiktsförklaring

Läs mer

Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall

Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall Med vilka färdmedel skulle du vilja resa sträckan Njurunda-Sundsvall? Pendeltåg Cykla, pendeltåg, buss Cykel och

Läs mer

Projekt Norrköpings Resecentrum PM 2015-10-21. Utkast till Framtida stomlinjenät för spårvagn och BRT-buss

Projekt Norrköpings Resecentrum PM 2015-10-21. Utkast till Framtida stomlinjenät för spårvagn och BRT-buss Projekt Norrköpings Resecentrum PM 2015-10-21 Utkast till Framtida stomlinjenät för spårvagn och BRT-buss Tänk tunnelbana kör spårvagn Möjliga framtida stomlinjer i Norrköping Smedby Befintlig spårväg

Läs mer

V Boulevarden S Kaserngatan (alt 10)

V Boulevarden S Kaserngatan (alt 10) 29 5. 5.1 V Boulevarden S Kaserngatan (alt 10) Bussgatans utformning Framkomlighet Separat bussgata utmed hela sträckningen tillsammans med signalprioritering i korsningar med övrig trafik möjliggör en

Läs mer

PM om trafik för projekt Gångaren 1 0

PM om trafik för projekt Gångaren 1 0 [ [ Dubbelk licka här, välj bild] PM om trafik för projekt Gångaren 1 0 stockholm.se PM om Trafik för projekt Gångaren 10 är beställd av stadsbyggnadskontoret, Stockholms stad Kontaktperson: Sanna Eveby/Niklas

Läs mer

FRAMKOMLIGHETSÅTGÄRDER SOM FLYTTAR TYRESÖ 15 MINUTER NÄRMRE CITY! Malin Gibrand, Affärsområdesansvarig Trafikplanering Trivector

FRAMKOMLIGHETSÅTGÄRDER SOM FLYTTAR TYRESÖ 15 MINUTER NÄRMRE CITY! Malin Gibrand, Affärsområdesansvarig Trafikplanering Trivector FRAMKOMLIGHETSÅTGÄRDER SOM FLYTTAR TYRESÖ 15 MINUTER NÄRMRE CITY! Malin Gibrand, Affärsområdesansvarig Trafikplanering Trivector 2 Trivector VARJE DAG SKER 290 000 RESOR MED STOMBUSSARNA LIKA MÅNGA RESOR

Läs mer

Remiss - Spårvägs- och stomnätstrategi Etapp 1

Remiss - Spårvägs- och stomnätstrategi Etapp 1 HÄGERSTEN - LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SAMH ÄLLSPLANERING Handläggare: Anna Ambjörn Telefon: 08-508 22 048 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2011-12-15 DNR 467-2011- 1.5.3

Läs mer

Trafikutredning Hallerna, Stenungsund Utredning rörande övergripande trafikförsörjning på Hallerna

Trafikutredning Hallerna, Stenungsund Utredning rörande övergripande trafikförsörjning på Hallerna Trafikutredning Hallerna, Stenungsund Utredning rörande övergripande trafikförsörjning på Hallerna Beställare: Stenungsunds kommun 444 82 STENUNGSUND Beställarens representant: Kristina Hellström Konsult:

Läs mer

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö Jönköpings kommun Malmö 2016-01-08 Datum 2016-01-08 Uppdragsnummer 1320006609-001 Utgåva/Status 1 Johan Svensson Anna Persson Johan Jönsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsvägen

Läs mer

Så skapar vi en attraktiv cykelstad

Så skapar vi en attraktiv cykelstad Så skapar vi en attraktiv cykelstad Cykelprogram för en nära storstad 2015-2025 Malin Månsson, trafikkontoret Göteborg 2035 150 0000 Fler invånare 70 000 80 000 nya bostäder 80 000 nya arbetstillfällen

Läs mer

Trafikantsäkerheten vid Högdalens tunnelbanestation. Svar på skrivelse från Malte Sigemalm (S).

Trafikantsäkerheten vid Högdalens tunnelbanestation. Svar på skrivelse från Malte Sigemalm (S). Lotten Backström Trafikplanering 08-508 262 15 lotten.backstrom@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2013-05-20 Trafikantsäkerheten vid Högdalens tunnelbanestation. Svar på skrivelse från

Läs mer

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1 Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 104 23 38 Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

TRAFIKINVESTERINGSPROGRAM 2016-2018

TRAFIKINVESTERINGSPROGRAM 2016-2018 2015-11-30 TRAFIKINVESTERINGSPROGRAM 2016-2018 Trafikinvestering från 2015, ny beläggning och belysning på gång- och cykelbana utmed Henrik Palmes allé. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida FÖRORD 2 1. TRAFIKINVESTERINGAR

Läs mer

Cykelplan - utbyggnad av pendlingsstråk. Inriktningsbeslut 2

Cykelplan - utbyggnad av pendlingsstråk. Inriktningsbeslut 2 Dnr Sida 1 (13) 2013-12-17 Handläggare Johanna Salén 08-508 260 32 Till Trafik- och renhållningsnämnden 2014-02-07 Cykelplan - utbyggnad av pendlingsstråk. Inriktningsbeslut 2 Förslag till beslut 1. Trafik-

Läs mer

Så här vill Stockholms politiker öka cykeltrafiken

Så här vill Stockholms politiker öka cykeltrafiken Så här vill Stockholms politiker öka cykeltrafiken Miljövänliga transporter Lastcyklar har idag en kapacitet på 300 kg och är ett alternativ till varutransporter i tätort. Bilfria gator Gator fri från

Läs mer

BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND

BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND PM 2016-10-21 Svartviks strand Beskrivning av trafikmiljö I denna PM görs en beskrivning av planeringen för trafikfunktioner på lokal nivå i och runt nya bostadskvarteret vid Svartviks strand. Denna beskrivning

Läs mer

En åldrande infrastruktur

En åldrande infrastruktur En åldrande infrastruktur 2010 2030 0% 38% 16% 46% < 30 år 30-50 år > 50 år 85% 15% Stora renoveringar krävs oftast när en anläggning är 45-50 år SIDAN 7 Trafikstörande arbeten på Stockholms primära vägnät

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016

Trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016 Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Maria Stigle Telefon: 08-508 09 062 Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Östermalms

Läs mer

Riktlinjer för sommargågata och sommartorg

Riktlinjer för sommargågata och sommartorg Riktlinjer för sommargågata och sommartorg Trafiknämnden initierade konceptet Levande Stockholm i budget 2016, för ett ökat stadsliv och trivsammare vistelsemiljöer. Trafikkontoret ska tillsammans med

Läs mer

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD PM TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD SAMRÅDSHANDLING 2017-03-22 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986

Läs mer

Framkomlighetsstrategin

Framkomlighetsstrategin Sammanfattning Framkomlighetsstrategin på väg mot ett Stockholm i världsklass www.stockholm.se/trafiken 1 Varför behövs en framkomlighetsstrategi? Stockholm fortsätter att växa. År 2030 kommer Stockholms

Läs mer

Cykelåtgärder längs Hässelbystråket mellan Brommaplan och Åkeshov. Genomförandebeslut

Cykelåtgärder längs Hässelbystråket mellan Brommaplan och Åkeshov. Genomförandebeslut Sida 1 (9) 2018-01-01 Handläggare Per-Åke Tjärnberg 08-508 266 86 Till Trafiknämnden 2018-02-01 Cykelåtgärder längs Hässelbystråket mellan Brommaplan och Åkeshov. Genomförandebeslut Förslag till beslut

Läs mer

Förslag till spårvägs- och stomnätsstrategi, etapp 1 - Remiss från SL och trafik- och renhållningsnämnden

Förslag till spårvägs- och stomnätsstrategi, etapp 1 - Remiss från SL och trafik- och renhållningsnämnden KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NORRA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2011-11-30 Handläggare: Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Förslag till

Läs mer

Gator och trafik Programutredning för ny bebyggelse

Gator och trafik Programutredning för ny bebyggelse Västra Valhallavägen Gator och trafik Programutredning för ny bebyggelse Grontmij Maj 2014 stockholm.se/vastravalhallavagen Datum 2014 05 09 VÄSTRA VALHALLAVÄGEN. Programutredning för ny bebyggelse PM.

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken svar på remiss från trafikförvaltningen Stockholms läns landsting

Trafikförändringar i SL-trafiken svar på remiss från trafikförvaltningen Stockholms läns landsting Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen Tjänsteutlåtande 1.5.3-099-2014 Sida 1 (5) 2014-03-24 Handläggare Monica Fredriksson Telefon: 08-508 090 32 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Trafikförändringar

Läs mer

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Webbversion KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Karlstads kommun september 2018 Nyhetsbrev nummer 17 HAGA I Haga pågår arbetet för fullt. Senare under hösten kommer framkomligheten genom Haga att vara återställd.

Läs mer

Sveriges bästa cykelstad

Sveriges bästa cykelstad Miljöpartiets förslag för hur Uppsala kan bli Sveriges bästa cykelstad Att fler cyklar är bra för både människor och miljön. För en bråkdel av vad det kostar att bygga nya bilvägar kan satsningar på cykeltrafiken

Läs mer

Exempel på knutpunkter

Exempel på knutpunkter Exempel på knutpunkter WSP Analys & Strategi i Göteborg, Stockholm och Malmö Gustav Sandkvist Thomas Höjemo Emma Strömblad 2012-09-14 Antal resenärer i relation till Västlänken-stationerna Göteborg (prognos)

Läs mer

ÅRSTABERG 1 TRAFIKUTREDNING

ÅRSTABERG 1 TRAFIKUTREDNING PM ÅRSTABERG 1 TRAFIKUTREDNING SAMRÅDSHANDLING 201 7-05 - 30 UPPDRAG 274821, Årstaberg trafikutredning Titel på rapport: Årstaberg 1 trafikutredning Status: Datum : 201 7-05 - 30 MEDVERKANDE Beställare

Läs mer

Roslagsbanan. Östra station. Odengatan. Valhallavägen. T Odenplan. Sergels torg. Norrmalmstorg Strandvägen. Centralen T. Hamngatan.

Roslagsbanan. Östra station. Odengatan. Valhallavägen. T Odenplan. Sergels torg. Norrmalmstorg Strandvägen. Centralen T. Hamngatan. Solna Business Park värbanans Solnagren Solna centrum Solna station Lidingöbanan Ropsten Lidingö centrum Lidingö Alvik Hornsberg Lindhagensgatan Solnavägen Drottningholmsvägen orsgatan Fridhemsplan Norrtull

Läs mer

LINJE FYRA, MER KOLLEKTIVTRAFIK FÖR ETT VÄXANDE STOCKHOLM. Rapport. 2014-12-22 Upprättad av: WSP Analys och Strategi

LINJE FYRA, MER KOLLEKTIVTRAFIK FÖR ETT VÄXANDE STOCKHOLM. Rapport. 2014-12-22 Upprättad av: WSP Analys och Strategi LINJE FYRA, MER KOLLEKTIVTRAFIK FÖR ETT VÄXANDE STOCKHOLM Rapport 2014-12-22 Upprättad av: WSP Analys och Strategi KUND BILSWEDEN och Sveriges Bussföretag KONSULT WSP Sverige AB 121 88 Stockholm-Globen

Läs mer

Förstudie för Spårväg syd

Förstudie för Spårväg syd SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING DNR: 1.5.3.-414/11 SID 1 (5) 2011-10-19 Handläggare: Inger Bogne Telefon: 508 15450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2011-11-10 Förstudie för Spårväg syd Svar på remiss från

Läs mer

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE

KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Webbversion KARLSTADSSTRÅKET SNABBUSSLINJE Karlstads kommun oktober 2018 Nyhetsbrev nummer 19 HAGA Extra resurser till Hagatorget Vi har lyckats få tag på fler stenläggare som kan hjälpa till att sätta

Läs mer

M1 Mobilitet och beteendepåverkan Kommunen kr/år X KLK M2 Resvaneundersökning Kommunen X KLK

M1 Mobilitet och beteendepåverkan Kommunen kr/år X KLK M2 Resvaneundersökning Kommunen X KLK Kostnader och prioritering Trafikplanen har stort fokus på att bygga nät för de olika trafikslagen, vilket är den inledande strategin för gång och cykel. Inom Samkoll diskuteras samma fråga, vad gäller

Läs mer

Trafikutredning för Särö 1:477

Trafikutredning för Särö 1:477 Förvaltningen för Teknik 2017-12-18 Utges av December 2017 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Biltrafik... 8 2.2 Gång- och cykeltrafik... 9 2.3 Kollektivtrafik... 10 2.4 Parkering...

Läs mer

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl 1(111) Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl Aktuell trafikutredning redovisar trafikmiljön vid Karossen 5, dess påverkan av föreslagen detaljplan samt förslag på åtgärder. 2(11) Bakgrund...

Läs mer

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage Gång- och cykelplan för Ockelbo kommun... 2 Förklaringar.... 2 Planens syfte Gång- och cykelplanen ska användas som underlag för kommande översikts- och detaljplaneläggning samt infrastrukturplanering.

Läs mer

Särö Väg- & Villaägareföreningar

Särö Väg- & Villaägareföreningar Trafikverket trafikverket@trafikverket.se; karin.danielsson@trafikverket.se no2 gällande planerad GC-väg på Guntoftavägen Diarienummer TRV 2012/8805 Med anledning av det möte som hölls den 18/11 med Karin

Läs mer

Lokalfakta. Fiskartorpet Norra Djurgårdsstaden. Adress: Storängsgatan 115 44 Stockholm. Byggnadsår: 2014. Tillträdesdatum: Sommar/Höst 2016.

Lokalfakta. Fiskartorpet Norra Djurgårdsstaden. Adress: Storängsgatan 115 44 Stockholm. Byggnadsår: 2014. Tillträdesdatum: Sommar/Höst 2016. Lokalfakta Fiskartorpet Norra Djurgårdsstaden Adress: Storängsgatan 115 44 Stockholm Byggnadsår: 2014 Lokalyta ca: 58-75 kvm Rumshöjd ca: 3,28 meter brutto Tillträdesdatum: Sommar/Höst 2016 Kontakt: JM

Läs mer

Tunnelbana till Nacka löser inte, åtminstone inte ensam, Nacka och Värmdös behov av snabbare och bättre kollektivtrafik

Tunnelbana till Nacka löser inte, åtminstone inte ensam, Nacka och Värmdös behov av snabbare och bättre kollektivtrafik 1 Stockholms läns landsting, Traikförvaltningen 105 73 Stockholm Synpunkter från Naturskyddsföreningen i Stockholms län, Stockholms Naturskyddsförening, Naturskyddsföreningen i Nacka, Saltsjöbadens Naturskyddsförening

Läs mer

Hållbart resande i Stockholm. - Trafikpolitiskt program för Folkpartiet i Stockholms stad

Hållbart resande i Stockholm. - Trafikpolitiskt program för Folkpartiet i Stockholms stad Hållbart resande i Stockholm - Trafikpolitiskt program för Folkpartiet i Stockholms stad Innehållsförteckning Inledning/Sammanfattning...3 Förslagen i korthet...5 Stadsutveckling... 14 Kollektivtrafik...

Läs mer

Tjänsteutlåtande. Sollentuna kommun överlämnar bilaga 1 till tjänsteutlåtande 2013-04-09 som svar på remiss av stomnätsstrategin, etapp 2.

Tjänsteutlåtande. Sollentuna kommun överlämnar bilaga 1 till tjänsteutlåtande 2013-04-09 som svar på remiss av stomnätsstrategin, etapp 2. SOLLENTUNA KOMMUN Kommunledningskontoret Tjänsteutlåtande Anders Hallmén Sidan 1 av 7 Diariekod: 300 Kommunstyrelsen Remiss av stomnätsstrategin, etapp 2 Förslag till beslut Kommunledningskontoret föreslår

Läs mer

Förändringar i SL-trafiken 2015/2016

Förändringar i SL-trafiken 2015/2016 Älvsjö stadsdelsförvaltning Kansli- och serviceavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-03-05 Handläggare Kajsa Pärke Telefon: 08-508 21 083 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 26 mars 2015 Förändringar i SL-trafiken

Läs mer

Workshop om trafiken vid Södermalmsskolan

Workshop om trafiken vid Södermalmsskolan UPPDRAG Trafikutredning Södermalmsskolan - Workshop UPPDRAGSNUMMER 2334190000 UPPDRAGSLEDARE Sofia Wedin UPPRÄTTAD AV Sofia Wedin DATUM Workshop om trafiken vid Södermalmsskolan 2015-06-23-14 S w e co

Läs mer

Åtgärdsvalsstudie väg 282 resultat övning 1 vad fungerar idag och dagens brister

Åtgärdsvalsstudie väg 282 resultat övning 1 vad fungerar idag och dagens brister Åtgärdsvalsstudie väg 282 resultat övning 1 vad fungerar idag och dagens brister Vad som fungerar idag Grupp 1 Grupp 2 Grupp 3 Grupp 4 Turtäthet för busstrafiken Effektiv busstrafik med mera genom att

Läs mer

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg Haninge kommun, Stockholms län Vägplan, 2015-09-30 Uppdragsnummer: 137860 Diarienummer: TRV 2015/50829 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev

Läs mer

Nya hastigheter. i östra Mölndal. Rätt fart för en attraktiv stad

Nya hastigheter. i östra Mölndal. Rätt fart för en attraktiv stad Nya hastigheter i östra Mölndal Rätt fart för en attraktiv stad Mölndal skyltar om 2007 beslutade riksdagen att hastigheten på Sveriges vägar nu kunde sättas i steg om 10 km/tim. Syftet var att öka trafiksäkerheten,

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020 (T20). Svar på remiss från kommunstyrelsen

Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020 (T20). Svar på remiss från kommunstyrelsen Dnr Sida 1 (5) 2019-03-18 Handläggare Johanna Eriksson 08-508 26 236 Till Trafiknämnden 2019-04-25 Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020 (T20). Svar på remiss från kommunstyrelsen

Läs mer

Gång- och cykelbana längs Ältabergsvägen. Genomförandebeslut

Gång- och cykelbana längs Ältabergsvägen. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (5) 2014-08-28 Handläggare Johanna Salén 08-508 260 32 Till Trafiknämnden 2014-09-25 Gång- och cykelbana längs Ältabergsvägen. Genomförandebeslut Förslag till beslut 1. Trafiknämnden godkänner

Läs mer

Trafik-PM Västra sjöstaden

Trafik-PM Västra sjöstaden 2013-06-14 Trafik- Västra sjöstaden Ystads kommun arbetar med att ta fram en detaljplan för Västra Sjöstaden. Som den del i detta behöver trafiken studeras med avseende på såväl trafiksäkerhet som framkomlighet

Läs mer

Uppsala Spårväg. för en framtida hållbar kollektivtrafik

Uppsala Spårväg. för en framtida hållbar kollektivtrafik Uppsala Spårväg för en framtida hållbar kollektivtrafik Uppsala växer Uppsala växer och är en av Europas mest expansiva regioner. År 2050 förväntas vi bli 340 000 invånare. Vi ser positivt på denna utveckling.

Läs mer

Många stora arbeten stör trafiken under sommar och höst.

Många stora arbeten stör trafiken under sommar och höst. Många stora arbeten stör trafiken under sommar och höst. En stark och växande region i Mälardalen är en förutsättning för Stockholms konkurrenskraft. Eftersom många väljer att flytta till regionen för

Läs mer

RAPPORT. Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06. Upprättad av: Elin Delvéus

RAPPORT. Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06. Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06 Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning Kund Torsås kommun

Läs mer

Tullinge Centrum förslag till stadsmässig centrumförnyelse - Vision

Tullinge Centrum förslag till stadsmässig centrumförnyelse - Vision Tullinge Centrum förslag till stadsmässig centrumförnyelse - Vision 2013-05-14 Bakgrund Väg 226 genom Tullinge Centrum är ca 8m bred, har en rak sträckning med två körfält och en trafikbelastning på ca

Läs mer

Detta PM beskriver användning och funktion av resecentrum i Kramfors.

Detta PM beskriver användning och funktion av resecentrum i Kramfors. Sida: 1 (4) Detta beskriver användning och funktion av resecentrum i Kramfors. Allmänt Ådalsbanan är den 18 mil långa järnvägen mellan Sundsvall och Långsele via Timrå, Härnösand och Kramfors. Ådalsbanan

Läs mer

Svar på Solna Cykelplan etapp I med diarenummer SBN 2014:319

Svar på Solna Cykelplan etapp I med diarenummer SBN 2014:319 Svar på Solna Cykelplan etapp I med diarenummer SBN 2014:319 Sammanfattning Naturskyddsföreningen ser positivt på cykelplanen och ser med stor förväntan att cykeln som transportsätt får mycket större utrymme

Läs mer

Förord. Stockholm Trivector Traffic AB

Förord. Stockholm Trivector Traffic AB Förord I november 2012 fick i uppdrag av Einar Mattsson AB att beräkna parkeringstal för ett förtätningsprojekt på Finn Malmgrens väg i Björkhagen i södra Stockholm. Utredningen har resulterat i detta

Läs mer

Pilotplats Cykel: Utvärdering av nya cykelställ på Hornsgatan. Enkätstudie

Pilotplats Cykel: Utvärdering av nya cykelställ på Hornsgatan. Enkätstudie Pilotplats Cykel: Utvärdering av nya cykelställ på Hornsgatan. Enkätstudie December 2014 Trafikutredningsbyrån AB Stockholmshagen Nya cykelställ av typen Stockholmshagen har placerats ut på bland annat

Läs mer

Trafikförbättrande åtgärder Stockholms största trafikförbättrande åtgärder som medför påverkan under 2016

Trafikförbättrande åtgärder Stockholms största trafikförbättrande åtgärder som medför påverkan under 2016 Trafikförbättrande åtgärder 2016 Stockholms största trafikförbättrande åtgärder som medför påverkan under 2016 Koordinering i Stockholm TSA-bild Skärmdump ur det s.k. TSA-verktyget Regional trafikgrupp

Läs mer

REMISSYTTRANDE 1 LTV Västerås stad

REMISSYTTRANDE 1 LTV Västerås stad REMISSYTTRANDE 1 Datum 2014 02 26 Vår beteckning LTV 131122 Västerås stad Yttrande över remiss Trafikplan 2026 strategidel Västerås stad har överlämnat remissen Trafikplan 2026 strategidel till Landstinget

Läs mer

ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY

ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY PM ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY SLUTRAPPORT 2017-10-05 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 BEFINTLIG BUSSTATION... 3 2.1 TÄNKBARA BUSSKÖRVÄGAR... 4 2.2 KOMMENTARER... 4 3 NY BUSSTATION

Läs mer

Kompletterande trafik-pm, Alternativ 1

Kompletterande trafik-pm, Alternativ 1 \\ramse\pub\sto2\svg\2016\1320020020\3_teknik\t\dokument\beskrivningar\trafikutredning\alt 1-3\alt 1\trafik-pm alternativ 1 20180313.docx Kompletterande trafik-, Alternativ 1 Uppdrag Handläggare Granskare

Läs mer

VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING

VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING PM VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING SLUTRAPPORT 2017-05-15 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986 2(8) 1 BAKGRUND

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

Principer för utformning inför upprustning av Drottning Kristinas väg.

Principer för utformning inför upprustning av Drottning Kristinas väg. Sanna Tegnér Trafikplanering 08-508 264 27 sanna.tegner@tk.stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2009-04-14 Principer för utformning inför upprustning av Drottning Kristinas väg. Förslag till

Läs mer

Marcus Andersson, SL Malin Gibrand, Trivector Traffic. Spårvägs- och stomnätsstrategi för Stockholmsregionens centrala delar

Marcus Andersson, SL Malin Gibrand, Trivector Traffic. Spårvägs- och stomnätsstrategi för Stockholmsregionens centrala delar Marcus Andersson, SL Malin Gibrand, Trivector Traffic Spårvägs- och stomnätsstrategi för Stockholmsregionens centrala delar Upplägg Utmaningar i Stockholmstrafiken Varför en strategi? Strategins grundbultar

Läs mer

PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg.

PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg. 1 2006-11-23 PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg. Trafiksituation idag På torget finns idag 88 parkeringsplatser och på de angränsande gatorna runt omkring torget finns

Läs mer

Förslag till utformning av cykelöverfart

Förslag till utformning av cykelöverfart INFORMATIONSMATERIAL 2015-06-16 1 (6) Tillväxt och samhällsbyggnad Erik Levander Förslag till utformning av cykelöverfart Cykelöverfart innebär en prioritering av cykeltrafikens framkomlighet. Cykelöverfarten

Läs mer

NORRA DJURGÅRDSSTADEN Backåkra och Koppången

NORRA DJURGÅRDSSTADEN Backåkra och Koppången NORRA DJURGÅRDSSTADEN Backåkra och Koppången Flexibla lokaler utmed Hjorthagens huvudgata Visionsbild Gasverket i Hjorthagen ILLUSTRATION: AARO DESIGNSYSTEM Norra Djurgårdsstaden En ny stadsdel i Stockholms

Läs mer