Avsiktsförklaring trafiksäkerhetsåtgärder på del av Huddingevägen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Avsiktsförklaring trafiksäkerhetsåtgärder på del av Huddingevägen"

Transkript

1 GATU- OCH TRAFIKAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 3 mars 2015 KS-2015/ (2) HANDLÄGGARE Annika Löfmark annika.lofmark@huddinge.se Kommunstyrelsen Avsiktsförklaring trafiksäkerhetsåtgärder på del av Huddingevägen Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut Avsiktsförklaringen mellan Trafikverket, Trafikförvaltningen och Huddinge kommun avseende trafiksäkerhetsåtgärder för oskyddade trafikanter på del av Huddingevägen godkänns. Sammanfattning En avsiktsförklaring är framtagen mellan parterna Trafikverket, Trafikförvaltningen och Huddinge kommun gällande trafiksäkerhetsåtgärder på Huddingevägen, på sträckan Västra stambanan-rågsvedsvägen. Parterna har i avsiktsförklaringen kommit överens om att det övergripande målet för Huddingevägen ska vara att på kort sikt (inom en femårsperiod) genomföra åtgärder som förbättrar tillgängligheten och trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter, med bibehållen framkomlighet för fordonstrafik och då med speciell fokus på kollektivtrafik. I avsiktsförklaringen beskrivs vilka åtgärder som ska utredas vidare i en vägplan, samt vilken part som har ansvar för respektive åtgärd. Förvaltningen föreslår att kommunstyrelsen godkänner avsiktsförklaringen mellan Trafikverket, Trafikförvaltningen och Huddinge kommun. Beskrivning av ärendet Trafiksäkerheten och framkomligheten är otillfredsställande för alla trafikanter som färdas på eller korsar väg 226 Huddingevägen på sträckan Västra stambanan-rågsvedsvägen. En åtgärdsvalsstudie för denna sträcka har genomförts med en arbetsgrupp bestående av representanter från Huddinge kommun, Trafikförvaltningen SLL och Trafikverket. Arbetet har letts av Trafikverket. Parterna har kommit överens om att det övergripande målet ska vara att på kort sikt (inom en femårsperiod) genomföra åtgärder som förbättrar tillgängligheten och trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter, med bibehållen framkomlighet för fordonstrafik och då med speciell fokus på kollektivtrafik. POSTADRESS Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Gatu- och trafikavdelningen BESÖKSADRESS Sjödalsvägen 29 Huddinge TELEFON (VX) OCH FAX E-POST OCH WEBB gator@huddinge.se Huddinge

2 GATU- OCH TRAFIKAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 3 mars 2015 KS-2015/ (2) Följande delmål har gemensamt formulerats: Delmål - tillgänglighet oskyddade trafikanter (cykel, gående och moped) - Kortare förflyttningstid och avstånd till målpunkter - Förbättrad trygghet - Ökad jämställdhet Delmål - tillgänglighet motorfordonstrafikanter - Bibehållen framkomlighet för motorfordonstrafikanter Delmål - tillgänglighet kollektivtrafik - Ökad framkomlighet för kollektivtrafik Delmål trafiksäkerhet - Färre svårt skadade och dödade I åtgärdsvalsstudien pekas ett antal åtgärder ut som viktiga att utreda vidare i en vägplan för att sedan eventuellt genomföra. En avsiktsförklaring har tagits fram där Trafikverket, Trafikförvaltningen och Huddinge kommun är överens om dessa åtgärder, samt vilken part som är ansvarig för respektive åtgärd. När de tre parterna tecknat under avsiktsförklaringen påbörjas arbetet med vägplan. Förvaltningens synpunkter Förvaltningen anser att avsiktsförklaringen ska godkännas, så att en vägplan kan påbörjas där åtgärder för att nå målen utreds vidare. Förvaltningen föreslår att kommunstyrelsen godkänner avsiktsförklaringen mellan Trafikverket, Trafikförvaltningen och Huddinge kommun. Sune Eriksson Tf förvaltningsdirektör Mikael Eriksson Tf chef gatu- och trafikavdelningen Bilaga Avsiktsförklaring 226 oskyddade trafikanter.

3 Avsiktsförklaring Efter genomförd åtgärdsvalsstudie (dnr 2012/22006) för väg 226 på sträckan från bron över Västra stambanan och fram till Rågsvedsvägen, tecknas avsiktsförklaring mellan Huddinge kommun (org nr: ), Trafikförvaltningen SLL (org nr: ) och Trafikverket (org nr: ) Bakgrund Trafiksäkerheten och framkomligheten är otillfredsställande för alla trafikanter som färdas på eller korsar väg 226 Huddingevägen på sträckan Västra stambanan-rågsvedsvägen. I förslag till Länsplan för regional transportinfrastruktur i Stockholms län finns medel avsatta av Länsstyrelsen för åtgärder för oskyddade trafikanter längs Huddingevägen. Som ett första steg innan en planläggningsprocess kan starta, har en åtgärdsvalsstudie genomförts under med en arbetsgrupp bestående av representanter från Huddinge kommun, Trafikförvaltningen SLL och Trafikverket. Parterna är överens om följande mål och inriktning för åtgärder Det övergripande målet ska vara att på kort sikt (inom en femårsperiod) genomföra åtgärder som förbättrar tillgängligheten och trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter med bibehållen framkomlighet för fordonstrafik och då med speciell fokus på kollektivtrafik. Följande delmål har gemensamt formulerats Delmål - tillgänglighet oskyddade trafikanter (cykel, gående och moped) - Kortare förflyttningstid och avstånd till målpunkter - Förbättrad trygghet - Ökad jämställdhet Delmål - tillgänglighet motorfordonstrafikanter - Bibehållen framkomlighet för motorfordonstrafikanter Delmål - tillgänglighet kollektivtrafik - Ökad framkomlighet för kollektivtrafik Delmål trafiksäkerhet - Färre svårt skadade och dödade Åtgärdsområden Som utgångspunkt för framtagande av vägplan är parterna är överens om att åtgärdspaket 1-4 i rapporten ska utredas vidare. Utöver vad som framgår i åtgärdspaket 1-4 ska även en gång- och cykelbro tvärs väg 226 vid Ågestavägen och förutsättningarna att stänga anslutningarna vid bensinstation och bilhandel söder om Rågsvedsvägen utredas närmare. Åtgärdspaket 5 och 6 som avser en utbyggnad av gång- och cykelväg väster om väg 226 har inte bedömts lämpligt att utreda vidare. Detta beror bland annat på att anslutande gång- och cykelvägar är förlagda öster om väg 226. Alla ansvariga parter för åtgärder beskrivna nedan förväntas aktivt verka för att åtgärderna genomförs.

4 Åtgärdspaket 1-4 omfattar följande åtgärder längs med och tvärs väg 226. Längs med vägen (östra sidan): Breddning av gång- och cykelstråket till maximalt 6,5 meter på den i åtgärdsvalstudien redovisade sträckan. Förbättrad beläggning och målning av befintlig gång- och cykelväg. Bättre och tydligare markering och genomgående cykelväg vid passager över alla bilkörfält vid anslutande gator. Vid korsningarna Lännavägen, Björkängsvägen och Ågestavägen ska förutsättningarna för genomgående cykelöverfarter studeras närmare i vägplaneskedet. Ansvar: Trafikverket ansvarar för framtagande av vägplan. Huddinge kommun ansvarar för eventuella ändringar av detaljplaner. Signalregleringarna i korsningarna trimmas för att öka gröntiden för gående och cyklister samt säkerheten då svängande fordon kommer i konflikt med gående och cyklister som har grönt. Vid grönt i huvudriktningen ska det eftersträvas att även gående och cyklister ska ha grönt vid passage över anslutande vägar. Åtgärder bör inte påverka signalprioritet för buss negativt. Ansvar: Trafikverket. Frågan utreds och hanteras i samband med vägplaneprojektet. Stängning av befintliga anslutningar vid Älgskyttevägen. Förutsättningar för stängning av Bäckdalsvägen och utfart vid servicehuset Tallgården ska även utredas. Ansvar: Trafikverket. Frågan utreds vidare i vägplan. Eventuella följdåtgärder såsom ändring av detaljplaner med mera samt följdinvesteringar på det kommunala vägnätet är utgångspunkten att Huddinge kommun ansvarar för men ska diskuteras närmare under kommande skeden. Anläggning av en lägre mur längs gång- och cykelstråket som avskiljning mot Huddingevägen. Denna ska värderas utifrån risk för förgävesinvesteringar vid eventuella trimningsåtgärder eller sannolikhet för mer storskaliga förändringar på Huddingevägen. Behov av nödvändigt utrymme för snöupplag ska säkerställas. Ansvar: Trafikverket. Frågan hanteras i vägplan. En cykelbana i plan eller som bro vid passagen Ågestavägen Ansvar: Trafikverket. Frågan hanteras i vägplan. Om bro anläggs är inriktningen att bron efter produktion överlämnas till Huddinge kommun som då övertar ansvar för drift, underhåll och reinvestering.

5 Övrigt Tvärs vägen Korsning Bäckdalsvägen: planskild korsning för gående och cyklister. Alternativen bro över väg 226 söder om bäckdalsvägen eller gångtunnel vid Bäckdalsvägen utreds vidare. Ansvar: Trafikverket ansvarar för planering och produktion. Vid brolösning är inriktningen att bron efter produktion överlämnas till Huddinge kommun som då övertar ägande och ansvar för drift, underhåll och reinvestering. Vid tunnellösning äger Trafikverket gångportsanläggningen och ansvarar för reinvestering men Huddinge kommun ansvarar för drift och underhåll av gc- vägen tvärs 226 samt för exempelvis borttagande av klotter på tunnelkonstruktionen. Korsning Ågestavägen: komplettera med cykelöverfart på södra sidan. Borttagande av främre limpan på busshållplatsen norr om korsningen för södergående busstrafik. Förutsättningarna för en gång- och cykelbro ska även utredas. Ansvar: Trafikverket. Frågan hanteras i vägplan. En gång- och cykelbro bör värderas utifrån risk för förgävesinvestering beroende på bedömning av sannolikhet för storskalig förändring av korsningen. Om en gång- och cykelbro blir aktuell ansvarar Trafikverket för planering och produktion. Inriktningen är att bron efter produktion överlämnas till Huddinge kommun som då övertar ansvar för drift, underhåll och reinvestering av bron. Markintrång för en brolösning har inte utretts och är inte kostnadsberäknad varför en diskussion om finansieringsförutsättningar mellan Huddinge kommun och Trafikverket kan bli aktuell. En brolösning vid detta avsnitt har inte ingått i SEB vilket den behöver göra i kommande skeden för fortsatt bedömning av lämplighet. Vid servicehuset Tallgården: En gång- och cykelbro över väg 226 vid servicehuset Tallgården. Busshållplats vid Älgskyttevägen flyttas söderut. Ansvar: Trafikverket ansvarar för planering och produktion. Bron lämnas sedan över till Huddinge kommun som då övertar ägande av bron samt ansvar för drift, underhåll och reinvestering. Korsning Björkängsvägen: Komplettera med cykelöverfart på södra sidan. Ta bort limpan norr om busshållplatsen så bussen kan köra rakt fram. Ansvar: Trafikverket. Åtgärden hanteras i vägplan. Korsning Lännavägen: det södra övergångsstället kompletteras med cykelöverfart. Ansvar: Trafikverket. Frågan hanteras i vägplan. Delar av utredningsområdet och föreslagna åtgärder ligger inom Stockholms stads kommun och omfattar delar av väg 226 som Stockholm stad är väghållare för. Frågor om genomförande av åtgärder på delar där Stockholm stad är väghållare hanteras genom avtal som upprättas under vägplaneskedet. I Vägplaneskedet ska möjligheten att stänga anslutningarna till bensinstation och bilhandel söder om Rågsvedsvägen utredas.

6 Påverkansåtgärder och åtgärder utanför trafiksystemet Alla ansvariga parter för åtgärder beskrivna nedan förväntas aktivt verka för att åtgärderna genomförs. Marknadsföring av gång, cykel och kollektivtrafik i samband med åtgärder för fysiska åtgärder Ansvar: Trafikverket och i möjlig omfattning Huddinge kommun och SLL. Säkerställs genom vägplaneprojektets kommunikationsplan. Busk och siktröjning Ansvar: respektive väghållare informeras om brist. Huddinge kommun ska verka för att säkra skolvägarna till aktuella skolor och rörelser tvärs Huddingevägen minimeras i möjligaste mån. Ansvar: Huddinge kommun. Frågan lyfts in i projekt kring säkra skolvägar. Verka för en förändrad markanvändning vid området för bensinstation samt bilhandel söder om Rågsvedsvägen som leder till en förbättrad trafiksäkerhetssituation för gång- och cykeltrafikanter. Ansvar: Huddinge kommun. Uppföljning Det primära motivet till föreslagna åtgärder är att uppnå en förbättrad trafiksäkerhet för oskyddade trafikanter. Uppföljning av åtgärdernas effekter ska ske genom analys av incidenter i olycksdatabas innan respektive efter åtgärder genomförts. Uppföljning ska även ske av upplevd säkerhet genom till exempel enkätundersökning. För Huddinge kommun den 2014 Namn.namn Titel För Trafikförvaltningen SLL den 2014 Namn.namn Titel För Trafikverket den 2014 Namn.namn titel

Förbättra möjligheten att ställa ifrån sig cykel på ett bekvämt och säkert sätt - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD)

Förbättra möjligheten att ställa ifrån sig cykel på ett bekvämt och säkert sätt - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 28 januari 2015 17 Paragraf Diarienummer KS-2014/857.359 Förbättra möjligheten att ställa ifrån sig cykel på ett bekvämt och säkert sätt

Läs mer

Avtal mellan Österåkers kommun och Trafikverket om medfinansiering och samverkan för projekt väg 276 Sjöbergsvägen- Åkersberga

Avtal mellan Österåkers kommun och Trafikverket om medfinansiering och samverkan för projekt väg 276 Sjöbergsvägen- Åkersberga Tjänsteutlåtande 0Öste 8. Samhällsbyggnadsförvaltningen Datum 2015-08-12 Dnr 2015/0242 Till Kommunstyrelsen Avtal mellan Österåkers kommun och om medfinansiering och samverkan för projekt väg 276 Sjöbergsvägen-

Läs mer

Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station

Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Klicka här för att ange text. Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station Ärende Trafikförvaltningen på Stockholms läns landsting, SLL, har

Läs mer

Gång- och cykelbana längs Ältabergsvägen. Genomförandebeslut

Gång- och cykelbana längs Ältabergsvägen. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (5) 2014-08-28 Handläggare Johanna Salén 08-508 260 32 Till Trafiknämnden 2014-09-25 Gång- och cykelbana längs Ältabergsvägen. Genomförandebeslut Förslag till beslut 1. Trafiknämnden godkänner

Läs mer

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg Beställare: FALKENBERGS KOMMUN Box 293 311 23 Falkenberg Beställarens representant: Sabina Uzelac Konsult: Uppdragsledare: Handläggare: Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Johanna Gervide Terese Salomonsson

Läs mer

Gång- och cykelbana längs med tunnelbanebron över Norra länken. Avrapportering

Gång- och cykelbana längs med tunnelbanebron över Norra länken. Avrapportering Tjänsteutlåtande Dnr T2016-02298 Dnr E2016-025988 Sida 1 (7) 2016-06-30 Handläggare Trafikkontoret Cecilia Sjödin Trafikplanering Telefon: 08-508 262 40 Till Trafiknämnden 2016-09-22 Exploateringsnämnden

Läs mer

Namnsättning av en lokalgata inom detaljplanen för Brygghuset 1 m.fl (del av Visättra äng II) i kommundelen Flemingsberg

Namnsättning av en lokalgata inom detaljplanen för Brygghuset 1 m.fl (del av Visättra äng II) i kommundelen Flemingsberg 80 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADS- TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum DIARIENR 2014-09-01 LMA 2008-000522 1 (5) HANDLÄGGARE Karin Lundin 08-535 364 38 karin.lundin@huddinge.se Namnsättning av en lokalgata inom detaljplanen

Läs mer

Ny förbindelse Kvarnholmen- Nacka Centrum

Ny förbindelse Kvarnholmen- Nacka Centrum Nacka kommun Ny förbindelse Kvarnholmen- Nacka Centrum Stockholm 2010-02-03 Ny förbindelse Kvarnholmen Nacka Centrum Datum 2010-02-03 Uppdragsnummer 612008307 Utgåva/Status Version 2 Carl Chytraeus Eva-Lena

Läs mer

Bygg en cykelpendlingsväg svar på motion ställd av Yosef Sigal (S) (KF)

Bygg en cykelpendlingsväg svar på motion ställd av Yosef Sigal (S) (KF) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 27 april 2016 11 Paragraf Diarienummer KS-2015/1934.474 Bygg en cykelpendlingsväg svar på motion ställd av Yosef Sigal (S) (KF) Kommunstyrelsens

Läs mer

stadsledningskontoret Exploateringskontoret Trafikkontoret stadsledningskontoret Anton Västberg Telefon:

stadsledningskontoret Exploateringskontoret Trafikkontoret stadsledningskontoret Anton Västberg Telefon: Sida 1 (5) 2017-12-01 Exploateringskontoret Dnr 123-1872/2017 Dnr E2017-04507 Dnr T2017-03388-1 Handläggare Anton Västberg Telefon: 08-508 29 305 Till Kommunstyrelsen Exploateringskontoret Karl-Johan Dufmats

Läs mer

Planskild korsning Frescati Remiss från Stockholms läns landsting

Planskild korsning Frescati Remiss från Stockholms läns landsting PM 2017: RVII (Dnr 110-845/2017) Planskild korsning Frescati Remiss från Stockholms läns landsting Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Som svar på remissen Planskild korsning

Läs mer

Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg

Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg PM TRAFIK OCH VÄGUTFORMNING Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg Vadstena och Motala kommun, Östergötlands län Vägplan, 2018-01-29 GRANSKNINGSHANDLING Innehåll Beslutsunderlag för val av övergripande

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

E14, Hålland Åre kommun. Samrådsmöte

E14, Hålland Åre kommun. Samrådsmöte E14, Hålland Åre kommun Samrådsmöte 2016-11-22 Presentation av medverkande Trafikverket: Majid Nasrollah Jörgen Näslund Stjärne Therese Svedberg Projektledare Projektingenjör Markförhandlare Sweco: Peter

Läs mer

Cykelåtgärder på Ormkärrsvägen i Hagsätra. Slutredovisning

Cykelåtgärder på Ormkärrsvägen i Hagsätra. Slutredovisning Dnr Sida 1 (7) 2016-09-26 Handläggare Pernilla Johnni 08-508 276 50 Till Trafiknämnden 2016-10-20 Cykelåtgärder på Ormkärrsvägen i Hagsätra. Slutredovisning Förslag till beslut 1. Trafiknämnden godkänner

Läs mer

Remiss angående regional cykelvägsplan för Uppsala län, RFUL 2010/66 KS-2010/524. att som sitt yttrande överlämna förvaltningens tjänsteskrivelse

Remiss angående regional cykelvägsplan för Uppsala län, RFUL 2010/66 KS-2010/524. att som sitt yttrande överlämna förvaltningens tjänsteskrivelse Göran Nilsson FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsens ordförande 2010-08-16 Kommunstyrelsen Remiss angående regional cykelvägsplan för Uppsala län, RFUL 2010/66 KS-2010/524 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut.

Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut. Elenore Bjelke Trafikplanering 08-508 260 35 elenore.bjelke@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2012-03-15 Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut.

Läs mer

Bilaga 5 Samlad effektbedömning

Bilaga 5 Samlad effektbedömning Bilaga 5 Samlad effektbedömning Åtgärdsvalsstudie E södra infarten Örnsköldsvik 1 TMALL 000 Rapport generell v 1.0 Trafikverket E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon: 0771-91 91 Dokumenttitel: Åtgärdsvalsstudie

Läs mer

Karta 5. Busshålplatser inom förstudieområdet. Väg 56 Katrineholm-Bie Förstudie 15 BIE STRÄNGSTORP Meters KATRINEHOLM

Karta 5. Busshålplatser inom förstudieområdet. Väg 56 Katrineholm-Bie Förstudie 15 BIE STRÄNGSTORP Meters KATRINEHOLM N BIE Lundsjön 677 677 Hissjö Övre Malmen Nordankärr STRÄNGSTORP Mellan Malmen Vallmotorp Nedre Malmen Lilla Näsnaren Näsnaren 0 250500 1 000 1 500 2 000 Meters KATRINEHOLM 55 Teckenförklaring Teckenförklaring

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY

ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY PM ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY SLUTRAPPORT 2017-10-05 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 BEFINTLIG BUSSTATION... 3 2.1 TÄNKBARA BUSSKÖRVÄGAR... 4 2.2 KOMMENTARER... 4 3 NY BUSSTATION

Läs mer

Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön. 1 Bakgrund. Uppdragsnr: (9)

Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön. 1 Bakgrund. Uppdragsnr: (9) Uppdragsnr: 10235378 1 (9) PM Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön 1 Bakgrund Kommunen vill bygga en cykelbana utmed Nytorpsvägens södra sida. I dag är gång och cykeltrafiken hänvisad

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN UPPDRAG Coop Tomtebo UPPDRAGSNUMMER 2433490000 UPPDRAGSLEDARE Krister Johansson, HIFAB UPPRÄTTAD AV Katarina Lindberg DATUM 10-05 Bakgrund och syfte Coop AB planerar att etablera en ny butik på en i dagsläget

Läs mer

Måvy hotell och trafikantservice

Måvy hotell och trafikantservice Trafikstudie PEAB BOSTAD AB Måvy hotell och trafikantservice Uppsala Trafikstudie Datum 2013-01-22 Uppdragsnummer 61381147814000 Utgåva/Status Slutleverans Anders Attelind Mario Rivera Michael Eriksson

Läs mer

Åtgärdsvalsstudie. Väg 259 GC i Glömstadalen. Diarienummer: TRV 2015/ Samrådshandling Ett samarbete mellan:

Åtgärdsvalsstudie. Väg 259 GC i Glömstadalen. Diarienummer: TRV 2015/ Samrådshandling Ett samarbete mellan: Åtgärdsvalsstudie Väg 259 GC i Glömstadalen Diarienummer: TRV 2015/67849 Samrådshandling 2015-06-30 Ett samarbete mellan: Dokumenttitel: Rapport ÅVS Väg 259 GC i Glömstadalen Författare: Jan Englund Dokumentdatum:

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen Uppdragsnummer:

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen Uppdragsnummer: 1(5) PM - Trafik Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen 2015-09-15 Uppdragsnummer: 256723 Uppdragsansvarig: Rune Karlberg Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg

Läs mer

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d 1(13) PM Trafik Södra Årby 20111031 Tyréns - Arvid Gentele 2(13) Inledning En ny stadsdel, Södra Årby, planeras i anslutning till Läggesta station. Området omfattar bostäder, verksamheter och samhällsservice.

Läs mer

Samråd för ny- och ombyggnad av väg 226 delen Pålamalm, Flaggplan och Flemingsberg i Huddinge och Botkyrka kommuner

Samråd för ny- och ombyggnad av väg 226 delen Pålamalm, Flaggplan och Flemingsberg i Huddinge och Botkyrka kommuner KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2014-12-28 KS-2014/1589.317 1 (2) HANDLÄGGARE Fyrvald, Lena 08-535 313 95 Lena.Fyrvald@huddinge.se Kmmunstyrelsen Samråd för ny- ch mbyggnad

Läs mer

Särö Väg- & Villaägareföreningar

Särö Väg- & Villaägareföreningar Trafikverket trafikverket@trafikverket.se; karin.danielsson@trafikverket.se no2 gällande planerad GC-väg på Guntoftavägen Diarienummer TRV 2012/8805 Med anledning av det möte som hölls den 18/11 med Karin

Läs mer

Överenskommelse med fastighetsägare i samband med ombyggnad av Kvarnholmsvägen på Finnbodasidan

Överenskommelse med fastighetsägare i samband med ombyggnad av Kvarnholmsvägen på Finnbodasidan 2014-05-12 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE TN 2013/478-052 (KFKS 2013/742-040) Tekniska nämnden Överenskommelse med fastighetsägare i samband med ombyggnad av Kvarnholmsvägen på Finnbodasidan Förslag till beslut

Läs mer

Cykelåtgärder längs Hässelbystråket mellan Brommaplan och Åkeshov. Genomförandebeslut

Cykelåtgärder längs Hässelbystråket mellan Brommaplan och Åkeshov. Genomförandebeslut Sida 1 (9) 2018-01-01 Handläggare Per-Åke Tjärnberg 08-508 266 86 Till Trafiknämnden 2018-02-01 Cykelåtgärder längs Hässelbystråket mellan Brommaplan och Åkeshov. Genomförandebeslut Förslag till beslut

Läs mer

Riktlinjer för passager i Västerås

Riktlinjer för passager i Västerås nternati i Västerås Beslutad av Tekniska nämnden 20 maj 2008 program policy handlingsplan riktlinje program policy handlingsplan riktlinje uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet med utvecklingen

Läs mer

Remissyttrande på promemorian Cykelregler

Remissyttrande på promemorian Cykelregler 1(5) Handläggare Jens Plambeck Remissyttrande på promemorian Cykelregler Stockholms läns landsting yttrar sig över förslaget till cykelregler i den nationella cykelstrategin. Förslag till yttrande har

Läs mer

Karta 5. Busshålplatser inom förstudieområdet. Väg 56 Katrineholm-Bie Förstudie 15 BIE STRÄNGSTORP Meters KATRINEHOLM

Karta 5. Busshålplatser inom förstudieområdet. Väg 56 Katrineholm-Bie Förstudie 15 BIE STRÄNGSTORP Meters KATRINEHOLM N BIE Lundsjön 677 677 Hissjö Övre Malmen Nordankärr STRÄNGSTORP Mellan Malmen Vallmotorp Nedre Malmen Lilla Näsnaren Näsnaren 0 250500 1 000 1 500 2 000 Meters KATRINEHOLM 55 Teckenförklaring Teckenförklaring

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage Gång- och cykelplan för Ockelbo kommun... 2 Förklaringar.... 2 Planens syfte Gång- och cykelplanen ska användas som underlag för kommande översikts- och detaljplaneläggning samt infrastrukturplanering.

Läs mer

Namnsättning i samband med ny anslutning mellan Regulatorvägen och Björnkullavägen i kommundelen Flemingsberg

Namnsättning i samband med ny anslutning mellan Regulatorvägen och Björnkullavägen i kommundelen Flemingsberg TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum DIARIENR 05-05-9 NBF 05-0039 NBN-05/70 (6) HANDLÄGGARE Karin Ahlgren 0-535 36 3 karin.lundin@huddinge.se Natur- och byggnadsnämnden Namnsättning i samband med ny anslutning mellan

Läs mer

PARKERINGSUTREDNING ICA SUPERMARKET SKÄRBLACKA

PARKERINGSUTREDNING ICA SUPERMARKET SKÄRBLACKA PM PARKERINGSUTREDNING ICA SUPERMARKET SKÄRBLACKA SLUTRAPPORT 2017-05-22 INNEHÅLL 1 BAKGRUND... 3 2 NULÄGE... 3 3 BEDÖMNING... 4 3.1 ICAS BEHOV AV YTTERLIGARE PARKERING...4 3.2 YTTERLIGARE PARKERINGSBEHOV

Läs mer

Komplettering till ärende Remiss Nya rondellen på väg 108 kan inte anses trafiksäker i sitt utförande

Komplettering till ärende Remiss Nya rondellen på väg 108 kan inte anses trafiksäker i sitt utförande Tjänsteskrivelse 1 (5) Datum 2014-09-30 Dnr TN 2013/65 Dnr KS 2013/7 Komplettering till ärende Remiss Nya rondellen på väg 108 kan inte anses trafiksäker i sitt utförande Bakgrund I motion till kommunfullmäktige

Läs mer

När du ska korsa en gata

När du ska korsa en gata När du ska korsa en gata Information från Örebro kommun I den här broschyren finns exempel som beskriver hur du som går, cyklar eller kör ett fordon ska bete dig vid olika typer av korsningar enligt trafiklagstiftningen.

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson 14 UPPDRAG Trafikutredning Brämhult-Kyrkvägen UPPDRAGSNUMMER 12602343 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV Stefan Andersson DATUM Trafkutredning, avstängning av Kyrkvägen Bakgrund och syfte Samghällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2016-12-14 172 KS 367/16 Medfinansieringsavtal trafikåtgärder i Fässbergsdalen - återremiss Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen

Läs mer

Detaljplan för student- och forskarbostäder vid Alfred Nobels allé, Flemingsberg - planuppdrag

Detaljplan för student- och forskarbostäder vid Alfred Nobels allé, Flemingsberg - planuppdrag KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DIARIENR 2013-02-05 KS-2013/133.313 1 (2) HANDLÄGGARE Fyrvald, Lena 08-535 313 95 Lena.Fyrvald@huddinge.se Kommunstyrelsen Detaljplan för student- och forskarbostäder

Läs mer

Motion om ökad trafiksäkerhet vid passage på Sandgatan. KS

Motion om ökad trafiksäkerhet vid passage på Sandgatan. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-04-22 126 Motion om ökad trafiksäkerhet vid passage på Sandgatan. KS 2013-430 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden, arbetsutskottet Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 augusti 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 394, kl 08:15 Ledamöter

Läs mer

Nya hastigheter. i östra Mölndal. Rätt fart för en attraktiv stad

Nya hastigheter. i östra Mölndal. Rätt fart för en attraktiv stad Nya hastigheter i östra Mölndal Rätt fart för en attraktiv stad Mölndal skyltar om 2007 beslutade riksdagen att hastigheten på Sveriges vägar nu kunde sättas i steg om 10 km/tim. Syftet var att öka trafiksäkerheten,

Läs mer

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg TEKNISKT PM TRAFIKANALYS E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg Vårgårda och Essunga kommuner, Västra Götalands län Vägplan, val av lokalisering 2017-09-11 Trafikverket Postadress: Box 110, 54

Läs mer

Kompletterande trafik-pm, Alternativ 1

Kompletterande trafik-pm, Alternativ 1 \\ramse\pub\sto2\svg\2016\1320020020\3_teknik\t\dokument\beskrivningar\trafikutredning\alt 1-3\alt 1\trafik-pm alternativ 1 20180313.docx Kompletterande trafik-, Alternativ 1 Uppdrag Handläggare Granskare

Läs mer

Upphandling av utbyggnad av ny väg Edit Södergrans gata mellan Råbyvägen och Österleden över Gränby sportfält.

Upphandling av utbyggnad av ny väg Edit Södergrans gata mellan Råbyvägen och Österleden över Gränby sportfält. 1 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Asp Sven-Erik Datum 2015-09-23 Diarienummer GSN-2015-2173 Gatu- och samhällsmiljönämnden Upphandling av utbyggnad av ny väg Edit Södergrans gata mellan Råbyvägen

Läs mer

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken Uppdragsnummer:

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken Uppdragsnummer: 1(6) PM - Trafik Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken 2015-09-15 Uppdragsnummer: 256723 Uppdragsansvarig: Rune Karlberg Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg

Läs mer

Handledning. Förhållningssätt till funktionellt prioriterat vägnät

Handledning. Förhållningssätt till funktionellt prioriterat vägnät Handledning Förhållningssätt till funktionellt prioriterat vägnät Trafikverket Postadress: 781 89 Borlänge E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon: 0771-921 921 TMALL 0004 Rapport generell v 2.0 Dokumenttitel:

Läs mer

Erfarenheter från ÅVS E18, väg 56 och väg 66 genom centrala Västerås. Seminarium om åtgärdsvalsstudier 2014-04-28

Erfarenheter från ÅVS E18, väg 56 och väg 66 genom centrala Västerås. Seminarium om åtgärdsvalsstudier 2014-04-28 Erfarenheter från ÅVS E18, väg 56 och väg 66 genom centrala Västerås Seminarium om åtgärdsvalsstudier 2014-04-28 Vi har gjort en Åtgärdsvalsstudie! Erfarenheter från ÅVS E18, väg 56 och väg 66 genom centrala

Läs mer

Ny Cykelbana längs Roslagsvägen. Inriktningsbeslut

Ny Cykelbana längs Roslagsvägen. Inriktningsbeslut Dnr Sida 1 (9) 2016-10-13 Handläggare Erik Hammarström 08-508 260 25 Till Trafiknämnden 2016-11-10 Ny Cykelbana längs Roslagsvägen. Inriktningsbeslut Förslag till beslut 1. Trafiknämnden godkänner föreslagen

Läs mer

Väg 576, Turinge kyrka, gång- och cykelväg

Väg 576, Turinge kyrka, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 576, Turinge kyrka, gång- och cykelväg Nykvarns kommun, Stockholms län Vägplan, 2015-09-17 Uppdragsnummer: 138441 Diarienummer: TRV 2015/4326 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev

Läs mer

TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS

TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS KONCEPT 2018-05-15 Innehållsförteckning 1 BAKGRUND... 3 1.1 SYFTE OCH MÅL...3 2 NULÄGE... 4 2.1 OMRÅDESBESKRIVNING...4 2.2 UPPTAGNINGSOMRÅDE...5 2.3 BESKRIVNING AV HÄMTNING

Läs mer

Väg 261 Ekerövägen. PM 3 Ändringar efter granskning av vägplan. Ekerö kommun, Stockholms stad, Stockholms län

Väg 261 Ekerövägen. PM 3 Ändringar efter granskning av vägplan. Ekerö kommun, Stockholms stad, Stockholms län PM 3 Ändringar efter granskning av vägplan Väg 261 Ekerövägen Ekerö kommun, Stockholms stad, Stockholms län TRV 2012/19667 Fastställelsehandling 2016-10-17 TMALL 0093 PM ändringar efter granskning av plan

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson.

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson. 1(9) PM - Trafik Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan 2012 2013-01-25 Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg 010-452 24 91 Mikael Yngvesson

Läs mer

Ekebykorset, del av Bregården 2:90 m.fl. Granskningsutlåtande upprättad

Ekebykorset, del av Bregården 2:90 m.fl. Granskningsutlåtande upprättad GRANSKNINGSUTLÅTANDE SBN 2017.0285 Ekebykorset, del av Bregården 2:90 m.fl. Granskningsutlåtande upprättad 2018-02-02 Granskningen syftar till att samla in information, önskemål och synpunkter som berör

Läs mer

Remiss: Ingen övergödning Strategi för Stockholms län

Remiss: Ingen övergödning Strategi för Stockholms län 28 augusti 2014 rev. 15 september 2014 MN 2014-1331 1 (2) HANDLÄGGARE Johanna Pettersson 08-535 364 91 johanna.pettersson@huddinge.se Miljönämnden Samhällsbyggnadsnämnden Remiss: Ingen övergödning Strategi

Läs mer

Avtal om medfinansiering och samverkan objekt Gång- och cykelväg längs väg 728 Prästgårdsvägen, Torup, Hylte kommun

Avtal om medfinansiering och samverkan objekt Gång- och cykelväg längs väg 728 Prästgårdsvägen, Torup, Hylte kommun 1 (6) Ärendenummer Trafikverket 2016/85583 Avtal om medfinansiering och samverkan objekt Gång- och cykelväg längs väg 728 Prästgårdsvägen, Torup, Hylte kommun 1 Parter Trafikverket, Region Väst, org.nr.

Läs mer

Trafik-PM Västra sjöstaden

Trafik-PM Västra sjöstaden 2013-06-14 Trafik- Västra sjöstaden Ystads kommun arbetar med att ta fram en detaljplan för Västra Sjöstaden. Som den del i detta behöver trafiken studeras med avseende på såväl trafiksäkerhet som framkomlighet

Läs mer

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg Haninge kommun, Stockholms län Vägplan, 2015-09-30 Uppdragsnummer: 137860 Diarienummer: TRV 2015/50829 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev

Läs mer

Analys och förslag till förändring och upprustning av hållplatser längs väg 600 (gamla Europaväg 4) Uppsala- Björklinge

Analys och förslag till förändring och upprustning av hållplatser längs väg 600 (gamla Europaväg 4) Uppsala- Björklinge 2015-02-19 Dnr KTF2015-0044 Samhälle och trafik Lena Hübsch Tfn 073-866 59 62 E-post lena.hubsch@ul.se Analys och förslag till förändring och upprustning av hållplatser längs väg 600 (gamla Europaväg 4)

Läs mer

Cykelfält längs Värmdövägen

Cykelfält längs Värmdövägen PM Oskar Malmberg 2013-11-08 Louise Bergström Krister Isaksson Cykelfält längs Värmdövägen Bakgrund Nacka kommun har uppdragit åt Sweco att utreda konsekvenserna för ett anläggande av cykelfält längs Värmdövägen

Läs mer

V259 Tvärförbindelse Södertörn

V259 Tvärförbindelse Södertörn V259 Tvärförbindelse Södertörn TSK01 Framtagande av Vägplan Besluts-PM Väghållningsansvar VÄGPLAN SAMRÅDSHANDLING 2018-10-23 0M140003.doc Rev Ant Ändring avser Godkänd Datum Granskare Godkänd av Ort Datum

Läs mer

Trafikutredning Åkervägen. Avseende på uppförande av skola

Trafikutredning Åkervägen. Avseende på uppförande av skola Trafikutredning Åkervägen Avseende på uppförande av skola Trafikutredning Åkervägen 2(22) Titel: Trafikutredning Åkervägen Utgivningsdatum: 17 maj 2016 Medverkande: Mörbylånga kommun Bengt Johansson, Rebecka

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 101, Gång- och cykelväg Käglinge - Arrie samt trafiksäkerhetsåtgärder i Arrie, Västra Ingelstad och Östra Grevie

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 101, Gång- och cykelväg Käglinge - Arrie samt trafiksäkerhetsåtgärder i Arrie, Västra Ingelstad och Östra Grevie SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 101, Gång- och cykelväg Käglinge - Arrie samt trafiksäkerhetsåtgärder i Arrie, Västra Ingelstad och Östra Grevie Malmö och Vellinge kommuner, Skåne län Vägplan, 2016-04-11 Projektnummer:

Läs mer

Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby

Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby Hässleholms kommun, Skåne län Plan- och miljöbeskrivning, 2017-03-24 Trafikverket Postadress: Box 543, 291 25 Skåne

Läs mer

Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning)

Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning) 2016-12-08 1 (6) PM, dnr 2016.741 Enligt fastighetsförteckning Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning) 1. Kommunens förslag

Läs mer

Protokoll från samrådsmöte

Protokoll från samrådsmöte PROTOKOLL 1 (5) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) Dokumentdatum Version Lindhult Sara, IVsy4 2016-11-30 0.4 Ev. dokumentid Ev. ärendenummer Ev. projektnummer [DokumentID] TRV 2016/103723 150879 Fastställt

Läs mer

GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET. Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret

GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET. Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET PM Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret 2013-06-14 Uppdrag: 241428, Trafikutredning Hammarshusområdet Titel på PM: Status: GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET

Läs mer

Avsiktsförklaring gång- och cykelväg mellan Sala och Heby i objektet väg 56 Sala-Heby

Avsiktsförklaring gång- och cykelväg mellan Sala och Heby i objektet väg 56 Sala-Heby TMALL 0265Avsiktsförklaring v. 2.0 Bilaga KS 2018/96/1 SALA KOMMUN Kommunstyrelsens förvaltning 1 (5) DDIZHZI Ink. 2318 'Ull' 2? Ärendenummer Trankverkel TRV 201 81 30709 Om fem " Re ion Västmanland RV180697

Läs mer

Cykelbana längs Flatenvägen. Genomförandebeslut

Cykelbana längs Flatenvägen. Genomförandebeslut Trafikkontoret Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) Dnr T2017-02807 2017-10-30 Handläggare Pernilla Johnni Tfn 08-508 27 650 Till Trafiknämnden 2017-11-23 Cykelbana längs Flatenvägen. Genomförandebeslut Förslag

Läs mer

Datum 2011-04-19. Motion från Ingmar Jansson (C) om att bygga cykelvägen vid väg 272 fram till Brobykorset och sedan Ulva

Datum 2011-04-19. Motion från Ingmar Jansson (C) om att bygga cykelvägen vid väg 272 fram till Brobykorset och sedan Ulva KS 19 18 MAJ 2011 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Kihlberg Jenny Datum 2011-04-19 Diarienummer KSN-2010-0533 Kommunstyrelsen Motion från Ingmar Jansson (C) om att bygga cykelvägen vid väg 272 fram till

Läs mer

Trafikförslag för gångbana längs Ulfsparregatan

Trafikförslag för gångbana längs Ulfsparregatan Trafikförslag för Medverkande: Beställare: Trafikkontoret Göteborgs Stad Box 2403 403 16 GÖTEBORG Vxl 031-368 00 00 Kontaktperson: Anna-Sofia Sjööqvist Konsult: ÅF Infrastructure AB Grafiska vägen 2A Box

Läs mer

12 Ansökan om ändrad primär transportled för farligt gods från Dalvägen och Hågelbyleden till Södertäljevägen västerut från Vårsta (sbf/2016:487)

12 Ansökan om ändrad primär transportled för farligt gods från Dalvägen och Hågelbyleden till Södertäljevägen västerut från Vårsta (sbf/2016:487) ORDFORANDEFORSLAG 1[2] 2017-01-24 Dnr sbf/2016:487 12 Ansökan om ändrad primär transportled för farligt gods från Dalvägen och Hågelbyleden till Södertäljevägen västerut från Vårsta (sbf/2016:487) Förslag

Läs mer

Beslut om remissyttrande avseende promemorian Cykelregler

Beslut om remissyttrande avseende promemorian Cykelregler 1(4) Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE Trafiknämnden 2017-08-29, punkt 15 Ärende Infosäkerhetsklass Beslut om remissyttrande avseende promemorian Cykelregler Ärendebeskrivning

Läs mer

Väg E14 Vik-Frönäset Gång- och cykelväg

Väg E14 Vik-Frönäset Gång- och cykelväg Väg E14 Vik-Frönäset Gång- och cykelväg Väg E14 Vik-Frönäset Gång- och cykelväg SAMRÅDSMÖTE Syfte? För Trafikverket är det att tidigt informera vad som händer och berätta om bl.a. processen och möjligheter

Läs mer

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 7 mars Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Täby kyrkby Kragstalund

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 7 mars Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Täby kyrkby Kragstalund Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 7 mars 2012 Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Täby kyrkby Kragstalund Bakgrund Roslagsbanan är en smalspårig järnväg för

Läs mer

Informationsmöte. 16 december GC-väg Uppsala- Lövstalöt- Björklinge

Informationsmöte. 16 december GC-väg Uppsala- Lövstalöt- Björklinge Informationsmöte 16 december 2014 GC-väg Uppsala- Lövstalöt- Björklinge Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Presentation av medverkande 3. Närvarolista 4. Redogörelse för vägplanens prövning 5. Presentation

Läs mer

Förstudie för investeringsåtgärder

Förstudie för investeringsåtgärder SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE Slutversion 170605 Förstudie för investeringsåtgärder Gång- och cykelbana längs Norra Åbyggebyvägen Innehållsförteckning Inledning 2 Nuläge 2 Problem och behov 3 Mål och syfte 3 Åtgärder

Läs mer

Information om Utökade trafiksäkerhetsåtgärder för cyklister

Information om Utökade trafiksäkerhetsåtgärder för cyklister TN 292 /15 TN-Information Trafiknämnden 2015-12-18 Diarienummer 3078/15 Specialist & sakområden Malin Månsson Telefon 031-368 26 07 E-post: malin.mansson@trafikkontoret.goteborg.se Information om Utökade

Läs mer

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikstruktur och parkering

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikstruktur och parkering 1(8) Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikstruktur och parkering Uppdragsnummer: 226043 Uppdragsansvarig: Johan Bergström Handläggare Kvalitetsgranskning Anna Stjärnkvist/Anna-Karin Ekström 010-452

Läs mer

Exempel på fysiska åtgärder. Bilaga 1

Exempel på fysiska åtgärder. Bilaga 1 Dnr Sida 1 (5) 2016-09-16 Handläggare Lotten Svedberg 08-508 262 15 Exempel på fysiska åtgärder. Bilaga 1 Kontoret föreslår att arbeta med ett antal typåtgärder längs sträckorna för att få bättre hastighetsefterlevnad

Läs mer

Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg

Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg Ystad kommun, Skåne län Vägplan 2016-05-24 Projektnummer: 144882 Trafikverket Postadress: Björkhemsvägen 17, 291

Läs mer

Ny väg 268 mellan Upplands Väsby och Vallentuna

Ny väg 268 mellan Upplands Väsby och Vallentuna Ny väg 268 mellan Upplands Väsby och Vallentuna Vägplan Samrådshandling oktober 2013 1 Ny väg 268 mellan Upplands Väsby och Vallentuna Väg 268 är en viktig tvärförbindelse mellan Upplands Väsby och Vallentuna/Åkersberga.

Läs mer

2.8 TRAFIK. Smörhagen. Kornhagen. Kornhagen. Fjällbackavägen. Centrum. Fjällbackavägen. Kommande infart till norra samhället via Kornhagen-Smörhagen

2.8 TRAFIK. Smörhagen. Kornhagen. Kornhagen. Fjällbackavägen. Centrum. Fjällbackavägen. Kommande infart till norra samhället via Kornhagen-Smörhagen 32 (68) Fördjupad översiktsplan, Hamburgsund & Hamburgö 2.8 TRAFIK Vägar Huvudvägnätet i området består av Vägverkets väg 900 som är en genomfart söder ut, väg 905 från färjan mot Hökebacken samt vägarna

Läs mer

Kvarteret Vatthagen Trafik-PM

Kvarteret Vatthagen Trafik-PM Kvarteret Vatthagen Trafik-PM Bildkälla: Kontur Arkitekter Utredare Therese Nyman Pär Båge STOCKHOLM 2014-11-14 Förutsättningar Vatthagen 1:103 ligger cirka 150 meter öster om Glädjens trafikplats vid

Läs mer

SJÖSTADSHÖJDEN. Gata

SJÖSTADSHÖJDEN. Gata SJÖSTADSHÖJDEN Gata 2017-11-15 SJÖSTADSHÖJDEN Gata KUND Exploateringskontoret KONSULT WSP Samhällsbyggnad 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org nr: 556057-4880

Läs mer

2013-10-29. Ändring av detaljplaner inför byggnation av gång- och Cykelbana utmed väg 153 igenom Ullared Dnr KS 2013-187

2013-10-29. Ändring av detaljplaner inför byggnation av gång- och Cykelbana utmed väg 153 igenom Ullared Dnr KS 2013-187 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg FALKENBERG 2013-10-29 332 Ändring av detaljplaner inför byggnation av gång- och Cykelbana utmed väg 153 igenom Ullared

Läs mer

Avtal om förändrat väghållningsansvar i Uppsala tätort

Avtal om förändrat väghållningsansvar i Uppsala tätort STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Ola Kahlström Datum 2015-03-10 Diarienummer KSN-2015-0497 Kommunstyrelsen Avtal om förändrat väghållningsansvar i Uppsala tätort Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter PM Trafikutredning Snurrom verksamheter Bakgrund och syfte Planering pågår för nya verksamheter i anslutning till Norra vägen och E22 i norra delen av staden. Trafikutredningen ska undersöka hur området

Läs mer

Förbättrad framkomlighet för buss och cykel på Kungsbron. Genomförandebeslut

Förbättrad framkomlighet för buss och cykel på Kungsbron. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (7) 2013-12-06 Handläggare Per-Åke Tjärnberg 08-508 266 86 Till Trafik- och renhållningsnämnden 2014-02-06 Förbättrad framkomlighet för buss och cykel på Kungsbron. Genomförandebeslut Förslag

Läs mer

6. Tänkbara åtgärder. Exempel på utformning av mötesfri landsväg. Rv70 Enköping - Simtuna 15 (33)

6. Tänkbara åtgärder. Exempel på utformning av mötesfri landsväg. Rv70 Enköping - Simtuna 15 (33) 6. Tänkbara åtgärder 6.1 Analys av tänkbara åtgärder Enligt fyrstegsprincipen ska åtgärder på identifierade problem prövas förutsättningslöst i fyra steg. I det aktuella projektet bedöms åtgärder motsvarande

Läs mer

Lundaförslag Cykelväg Genarp - Kyrkheddinge

Lundaförslag Cykelväg Genarp - Kyrkheddinge Tekniska förvaltningen Gatu- och trafikavdelningen 1(6) Hanna Zakrisson 046-359 47 84 hanna.zakrisson@lund.se Tekniska nämnden Lundaförslag Cykelväg Genarp - Kyrkheddinge Dnr TN 2019/0321 Sammanfattning

Läs mer

Länstransportplan för Gävleborgs län

Länstransportplan för Gävleborgs län 1(5) Version 2017-04-10 Beslutsunderlag Hållbarhetsnämnden 2017-04-20 Länstransportplan för Gävleborgs län 2014-2025 Verksamhetsplan 2018 med utblick mot 2021 Sammanfattning Föreliggande förslag till verksamhetsplan

Läs mer

Remissvar från Sveriges MotorCyklister avseende Förslag till nationell plan för transportsystemet N2017/05430/TIF Region Nord

Remissvar från Sveriges MotorCyklister avseende Förslag till nationell plan för transportsystemet N2017/05430/TIF Region Nord Till n.registrator@regeringskansliet.se n.nationellplan@regeringskansliet.se Remissvar från avseende Förslag till nationell plan för transportsystemet 2018 2029 N2017/05430/TIF Region Nord SMC har gått

Läs mer

PM Trafikutredning McDonald s

PM Trafikutredning McDonald s PM Trafikutredning McDonald s Utformning av in- och utfart SLUTVERSION 2015-03-27 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Syfte... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 In- och utfart till McDonald s... 4 2.1

Läs mer