4. Information från prefekten Prefekten har börjat med lärarnas lönesamtal. Samtalen bokas in löpande och de ska vara klara i december.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "4. Information från prefekten Prefekten har börjat med lärarnas lönesamtal. Samtalen bokas in löpande och de ska vara klara i december."

Transkript

1 INSTITUTIONEN FÖR KULTURVETENSKAPER Minnesanteckningar från institutionsråd Datum: Tid: Plats: Ågrenska Närvarande: Mats Björkin, prefekt (ordförande) Kerstin Ahlskog Arbaeus, studievägledare Catharina Thörn, universitetslektor Christine Sjöberg, doktorandrepresentant Felicia Bigot Klinteberg, arbetsmiljöombud (adjungerad) Åsa Bergman, universitetslektor Tobias Pontara, universitetslektor Lena Martinsson, likabehandlingsrepresentant (adjungerad) Erika Alm, proprefekt Karin Wagner, viceprefekt för forskning (adjungerad punkt 9) Alf Björnberg, viceprefekt för forskarutbildning (adjungerad punkt 9) Frånvarande: Juan Velasquez, universitetslektor Astrid von Rosen, universitetslektor (avsagt sig uppdraget) Dagordning 1. Fastställande av dagordning Dagordningen fastställdes utan ändringar. 2. Minnesanteckningar från föregående möte Inga tillägg eller kompletteringar. 3. Prefektbeslut Inga nya prefektbeslut. 4. Information från prefekten Prefekten har börjat med lärarnas lönesamtal. Samtalen bokas in löpande och de ska vara klara i december. Tjänstgöringsplaner som visar en övergripande planering med total undervisningstid samt vilka ämnen var och en är verksam i kommer att skickas ut inom kort. Institutionen för kulturvetenskaper 1 (6) Vera Sandbergs Allé 8, Box 200, Göteborg

2 Torsdagens personalmöte är inställt på grund av att det sammanfaller med invigningen Första spadtaget av ny- och ombyggnaden av Humanisten. På plats under ceremonin som börjar 14:30 med mat och dryck (grillad korv och kaffe) är bland andra Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och rektor Pam Fredman. Vi är alla välkomna att närvara på detta. För den som vill följa vad som händer med bygget finns det nu en hemsida, 5. Valberedning Förslag till nyval av medlem till valberedning är Lise-Lott Gustafsson (ersätter Gunilla Zachau). Övriga, dvs. Helena Holgersson, Erik Persson och Mats Nilsson kvarstår tills vidare. Rådet ställer sig positiv till förslaget. Eftersom Astrid von Rosen har lämnat sitt uppdrag som ledamot i IR får valberedningen uppdraget att gå vidare med att ta fram förslag på ny ledamot. 6. Förslag till beslut av Viceprefekt för utbildning på grund och avancerad nivå om examinatorer på kurser respektive program (se bil. 1 och 2) Rådet ställer sig positiv till förslaget. 7. Förslag till ny kursplan KD2103. Kursen ges endast inom programmet H2KOD, Kultur och demokrati. Kursplanen har diskuterats i programrådet. Rådet invände mot numrering av lärandemålen, i övrigt inga justeringar. Rådet poängterade också vikten av att i studierektorsgruppen diskutera förkunskapskrav och hur de relaterar till retention inom program. 8. Budgetförutsättningar Eftersom institutionerna är mycket fria i att bestämma hur tilldelade resurser används finns ett behov av att på ett transparent sätt tydliggöra vad som gäller för vår institution. Beslutsunderlaget består av ett dokument som samlar principer som är styrande för resursfördelning och utgångspunkten har varit att hitta en lagom nivå på det som regleras. Prefekten presenterade förslaget som därefter diskuterades i rådet. Vid diskussionen framkom att förutom avsättning av resurser för resor och konferenser ska även avsättning för språkgranskning av artiklar (gäller inte abstracts, konferenspresentationer eller rena översättningar) finnas med men däremot inte anges som en specifik pott. Samma manus kan få två språkgranskningar (om det är krav från förlaget/tidskriften). Ansökan om sådana medel går via viceprefekt för forskning och i första hand ska upphandlade språkgranskare (som finns i inköpssystemet) användas. Frågan om doktoranderna får lov att använda sin pott (för resor och konferenser) även till språkgranskning ställdes. Eftersom medel för doktorander regleras i särskilt dokument skickas frågan vidare till viceprefekt för forskarutbildning. 2 (6)

3 Frågan väcktes om hur tiden för andra anställda än lärare regleras och att detta också bör framgå av dokumentet. Av dokumentet ska det också framgå vem som beslutar i frågorna, viceprefekter eller prefekt. Efter att dokumentet justerats och kompletterats enligt ovan kommer det att fastställas genom beslut av prefekten. Fortsättningsvis kommer dessa principer att diskuteras årligen på våren och revideras vid behov. Prefekten informerade om att tilldelning för merkostnader som vissa ämnen har haft kommer att upphöra fr.o.m då man istället kommer att få ansöka om sådana medel hos fakulteten. Frågan bör därför diskuteras i studierektorsgruppen. 9. HP/VP Utbildning som förnyar Utbildning på grundnivå och avancerad nivå Det är viktigt att prioriteringar/mål, handlingsplan och verksamhetsplan (de olika kolumnerna) hänger ihop (horisontellt) och att planen också förhåller sig till fakultetens hp/vp samt policys som finns centralt. Ett sätt vore att använda fakultetens hp/vp mer som mall och relatera till pedagogiska seminarier, nätkurser, och breddad rekrytering. Rådet efterlyser en mer offensiv hållning, att inte bara titta på det vi har. För målet att stärka vår internationella profil bör handlingsplan och verksamhetsplan kompletteras med student- och lärarutbyte samt kompetensutveckling för lärare som ska undervisa på engelska. Rådet enades om att förslaget går tillbaka till viceprefekt för utbildning på grund och avancerad nivå som får arbeta igenom och lägga fram ett reviderat förslag som därefter diskuteras i studierektorsgruppen innan hp/vp fastställs efter nästa IR (17/11). Utbildning på forskarnivå Förslaget har diskuterats i handledarkollegiet och därefter reviderats. Förslaget ska kompletteras med att vi ska arbeta med att systematiskt kartlägga möjligheterna till internationellt utbyte för doktorander, (vilka stipendier som finns att söka och deadlines för dessa, se över befintliga avtal) ett arbete som doktoranderna själva kan delta i. Viktigt att även handledarkollegiet får ta del av den här informationen. Inför 2018 bör vi arbeta för att främja arbetslivsanknytning inom forskarutbildningen genom t.ex. praktik. I dokumentet ska också skrivas in att institutionen även fortsatt kommer att uppmuntra till doktorandinitiativ (t.ex. att doktoranderna läser varandras texter). 3 (6)

4 Förslaget kommer att revideras av viceprefekt för utbildning på forskarnivå innan hp/vp fastställs i nästa IR (17/11). Forskning som påverkar Förslaget ska kompletteras med mål vad gäller samverkan med det omgivande samhället där ett långsiktigt mål kan var kopplat till bildning, som blir ämnet på Bok- & Biblioteksmässan nästa år. Det är också viktigt att skriva in att institutionen avsätter en pott med pengar för samverkan. Även skriva in att vi arbetar strategiskt kring Högre seminariet med att utveckla tillgänglighet, tidpunkt och struktur. Ett förslag som kom upp i rådet var att ha Högre seminariet varannan vecka (torsdagar 15-17) och varannan vecka samma tid går andra seminarier parallellt, det vore ett sätt underlätta för samtliga att hålla reda på seminarierna, nu upplevs det som att det är lätt att missa då det går på många olika tider. En invändning var att det innebär att man inte kan gå på samtliga seminarier. Vi behöver också utveckla vår forskningskommunikation både internt och externt. Förslaget kommer att revideras av viceprefekt för forskning innan hp/vp fastställs i nästa IR (17/11). Arbetsmiljö som inspirerar Under kollegiala samarbetsformer lägga till ett mål om att, för att öka kunskapen om varandra så fortsätter vi serien under 2017 av forskningspresentationer där forskare och doktorander på ett populärvetenskapligt sätt presenterar sin forskning för administrationen. Internkommunikationen behöver förbättras, inte genom mer information utan genom bättre och att det synliggörs var informationen finns och varför. Viktigt att få med formulerade mål för pågående jämställdhetsarbete. Få med målsättningen att möjliggöra för alla medarbetare att vara en del i bredningen av ärenden i befintliga organ (kollegier, studierektorsgrupp, kommunikationsgrupp, arbetsmiljögrupp). I det sammanhanget också viktigt att fortsätta diskussionen från personaldagarna om medarbetarskap och medarbetarsansvar. Målsättning att förbättra och utveckla arbetet med tjänstgöringsplaner och att under 2017 utvärdera fördelar och nackdelar med Retendo. Förslaget kommer att revideras av prefekten innan hp/vp fastställs i nästa IR (17/11). 10. Institutionsrådets roll och funktion Prefekten inledde diskussionen med följande utgångspunkter. Bland frågor att diskutera är vilka ärenden som IR bör yttra sig om, vilka underlag IR behöver för sitt uppdrag, ledamöternas uppdrag som representanter för verksamheten, etc. Rektors delegation avslutas med prefekt och en lista på frågor som ska passera IR: - budget och verksamhetsplan, inklusive rekryteringar 4 (6)

5 - mål och strategier för utbildning och forskning inklusive samverkan - kursplaner - viktigare yttranden och remissvar - utseende av institutionens representanter i fakultets- och universitetsövergripande organ - övriga uppgifter som dekanen uppdrar åt rådet - arbetsmiljöfrågor Vad betyder det i praktiken? Och hur ser handläggningsordningen ut? Frågan kom upp i rådet om hur prefekten ser på IR s funktion, relationen mellan IR och ledningsgrupp samt viceprefekternas roll. Prefekten ser IR som ett forum för dialog och diskussion om strategiska frågor. Grundprincipen är att IR är ett rådgivande organ och efter att frågor diskuterats där ska det leda fram till beslut och det är därför viktigt att IR sätter sig in det formella regelverket. Om IR skulle fungera mer som en styrelse medför det ett större och bredare ansvar för ledamöterna när det gäller fattade beslut Viceprefekternas roll är att driva frågor inom respektive ansvarsområde i berörda grupper och därefter vara föredragande i IR. Ledningsgruppens uppdrag är större än IR s och den är involverad i ett ärende både före och efter beredning i IR. Alla frågor som behandlas i ledningsgruppen kommer inte upp i IR. När ett ärende kommer upp i IR så är det antingen väldigt tidigt i en beredningsprocess eller när det är nära till beslut. Prefekten betonar vikten av att konkretisera vilka ärenden som ska upp i IR samt hur handläggningsordningen för ärendena ser ut. Idealt sett ska inte en fråga som kommer upp i IR vara första gången ledamöterna hör talas om den utan den bör ha varit uppe tidigare i relevant forum (t.ex. studierektorsgruppen, handledarkollegiet). Prefekten understryker också de enskilda ledamöternas roll och ansvar att fånga upp verksamhetens frågor och att vi behöver utveckla former för hur frågor kan väckas och fångas upp. Rådet enades om att Felicia skapar ett kontaktformulär till IR på vår hemsida för att möjliggöra kontakt utan att en fråga måste gå via enskild ledamot. Frågan om rådets funktion i det strategiska arbetet diskuterades och det uttrycktes en vilja till att IR inte bara ska hantera beredningsärenden utan också föra mer av visionssamtal om vad vi vill göra som institution på lång sikt, vad det betyder i ett större perspektiv (omvärldsanalys hur vi förhåller oss till t.ex. flyktingfrågan, digitalisering, minskat söktryck, demografi m.m.) och vilka konsekvenserna blir. Viktigt att viceprefekterna deltar i det strategiska tänkandet och att de arbetar aktivt med dessa frågor. Vi behöver också ha möten med hela institutionen som är vigda åt visionsfrågor. Vi behöver profilera oss som institution och göra oss mer angelägna och i det arbetet är det viktigt att vi identifierar de styrkor vi har. Angelägenheten visar sig bl.a. i samverkan, och där kan institutionen bli en kritisk aktör som sätter saker i ett 5 (6)

6 vetenskapligt perspektiv. Ett sätt är att hitta strukturer för fler öppna kurser som kan sättas ihop med kort varsel. (Vi gör mycket av det här redan idag men är dåliga på att kommunicera ut det). Högre seminariet skulle kunna utgöra en plattform för den här typen av diskussioner i form av ett kollegialt samtal om begrepp, skillnader i perspektiv, angelägenhet m.m. Hur operationaliserar vi detta? IR s roll blir mer aktiv genom att initiera, plocka upp och diskutera strategiska och visionära frågor och några möten per termin viks för enbart dessa diskussioner (kommuniceras på vanligt sätt med kallelse och dagordning). För att göra dessa frågor angelägna internt bör det diskuteras på högre seminariet, i studierektorsgrupp, ämneskollegier och handledarkollegiet. Viceprefekternas roll blir att hålla frågan aktuell i relevanta grupper, delegera, samla ihop, föra ärendet vidare. Vi behöver förtydliga att alla medarbetare förväntas ta del i de visionära och strategiska diskussionerna och att det finns avsatt tid för detta inom ramen för kompetensutveckling och de 85 institutionstimmarna. Vi bör konkretisera i HP/VP under arbetsmiljö (kanske även under övriga rubriker utbildning och forskning) att dessa frågor ska diskuteras. Vi skapar ett kontaktformulär till IR på vår hemsida som medarbetarna kan använda sig av för att väcka frågor i IR. Vi kan göra oss angelägna genom att ge kurser som sätts ihop på kort varsel FFSK skulle kunna fungera som forum för samverkan med omvärlden. 11. Övriga frågor Inga övriga frågor 6 (6)

INSTITUTIONEN FÖR KULTURVETENSKAPER. Minnesanteckningar institutionsråd Dagordning

INSTITUTIONEN FÖR KULTURVETENSKAPER. Minnesanteckningar institutionsråd Dagordning INSTITUTIONEN FÖR KULTURVETENSKAPER Minnesanteckningar institutionsråd 2018-04-19 Datum: 2018-04-19 Tid: 13.00 15.00 Plats: Vasa 3147 Närvarande: Mats Björkin, prefekt (ordförande) Åsa Bergman, universitetslektor

Läs mer

Arbets- och delegationsordning

Arbets- och delegationsordning Institutionen för Historiska studier Arbets- och delegationsordning gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning

Läs mer

Aktuell bemanningsplan

Aktuell bemanningsplan Institutionen för Historiska studier Aktuell bemanningsplan gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning i kraft

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: Dnr: V 2016/892 2016-11-29 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Ingrid Jarlsmark FORSKNING SOM PÅVERKAR Institutionen

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2016-2018

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2015-12-01 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: Tid: kl Plats: B4 437

Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: Tid: kl Plats: B4 437 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: 2018-09-03 Tid: kl. 13-16 Plats: B4 437 Närvarande: Cecilia Wallerstedt, Annika Bergviken Rensfeldt, Louise

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2016-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin, prefekt KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs

Läs mer

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet Institutionsrådet 2013-06-17 1 (5) Besluts- och delegationsordning 2013-07-01 -- 2014-06-30 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och forskarutbildningskommittén UK = Utbildningskommittén

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2017-10-20 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt KONTAKTPERSON: Claes Annerstedt claes.annerstedt@ped.gu.se

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1178 Institutionen för svenska språket DATUM: 2018-11-29 BESLUTAD AV: Karin Helgesson KONTAKTPERSON: Karin Helgesson FORSKNING

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN 2016 2018 V 2015/902 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: utkast 2015-11-10 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål för perioden

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2018-02-07) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM:

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: 2019-01-21 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se Innehållsförteckning SAMTLIGA LÄRARE OCH

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för svenska språket DATUM: 2016-11-28 BESLUTAD AV: Lena Rogström Dnr: V 2016/923 FORSKNING SOM PÅVERKAR Under den kommande treårsperioden har vi för

Läs mer

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105 1 (7) Besluts- och delegationsordning vid 2017 D nr V 2017/105 2017-01-20 som utgår från GU:s delegationsordning 2017-01-01-2017-12-31 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2016-12-06 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2019 2021 OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2018-10-23 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se FORSKNING

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 HUMANISTISKA FAKULTETEN DATUM: 2014-01- 15 AVSÄNDARE: Dekanus Margareta Hallberg KONTAKTPERSON: Kanslichef Anna Nordling FORSKNING SOM PÅVERKAR nu bättre samordning

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2014

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2014 Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2014 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2014-2016 och Verksamhetsplan för 2014 samt har diskuterats på IR.

Läs mer

POLICY FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING

POLICY FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING STYRDOKUMENT Dnr V 2013/513 POLICY FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor, Pam Fredman Personalenheten Beslutsdatum

Läs mer

HISTFILFAK 2016/108. Mål och strategier. Historisk-filosofiska fakulteten. Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden

HISTFILFAK 2016/108. Mål och strategier. Historisk-filosofiska fakulteten. Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden HISTFILFAK 2016/108 Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden 2016-12-20 Innehållsförteckning Inledning 3 Utbildning 3 Mål 3 Strategier 3 Forskning 4 Mål 4 Strategier 5 Arbetsmiljö och samverkan

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet Arbetsmiljöplan

Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet Arbetsmiljöplan Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet Arbetsmiljöplan 2014-2016 Organisation och prioriteringar Statsvetenskapliga institutionens arbetsmiljöplan styrs av Göteborgs universitets arbetsmiljöpolicy.

Läs mer

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 IT-fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margaretha Jansson FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Delegationsordning. Göteborgs universitet

Delegationsordning. Göteborgs universitet Delegationsordning Göteborgs universitet Universitetsledningens kansli Peter Kim Linda Forsberg DELEGATIONSORDNING 2012-03-19 Dnr V 2011-155 Rektor 1 Delegationsordning - rektors delegationer till dekaner,

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN Dnr V2016/239 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket Publicerad Beslutsfattare http://svenska.gu.se/digitalassets/1570/1570437_handlingsplan-forjamstalldhet-och-likabehandling-inst--f-svenska-spraket-2016.pdf

Läs mer

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Diarienr: V 2014/195 Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Konstnärliga fakultetskansliets verksamhetsidé fastställdes av fakultetsstyrelsen 18 september 2013, där fastställs de grundläggande

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål

Läs mer

studeranderepresentant, 2:a suppl.

studeranderepresentant, 2:a suppl. Minnesanteckningar - FoB Sammanträdesdatum 2013-04-04 Forskningsberedningen Närvarande ledamöter: Anders Axelsson rektor, p. 5-6 Annika Mårtensson prorektor, mötesordförande Ulla Holst vicerektor Björn

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Psykologiska institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten Kulturvård

Naturvetenskapliga fakulteten Kulturvård HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Dnr Naturvetenskapliga fakulteten Kulturvård DATUM: 2017-11-10 BESLUTAD AV: Prefektbeslut efter beredning i institutionsråd KONTAKTPERSON: Bosse Lagerqvist FORSKNING

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB Typ av dokument: Datum: Dnr: FS 1.2.1-1942-18 Beslutad av: Giltighetstid: Tills vidare Område: Organisation Ansvarig förvaltningsenhet: Planeringsenheten Ersätter dokument:

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden Fakultetskansliet RIKTLINJER 1 / 4 2014-12-11 dnr V 2014/900 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2015-07-01 2018-06-30 FÖRUTSÄTTNINGAR Val till fakultetsstyrelse och

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2017-06-15 Dnr V 2017/464 Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Fakultetskansliet RIKTLINJER dnr V 2017/464 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2018-07-01 2024-06-30

Läs mer

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR Generationsskifte i forskningsverksamheten samt ökande obalans mellan verksamhetsgrenarna (rekrytering för att täcka behov i utbildningsuppdraget har under

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET Dnr V 2018/672 2018-06-14 GÖTEBORGS UNIVERSITET Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar Statsvetenskapliga institutionens kvalitetssäkringsarbete syftar till att säkerställa

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Psykologiska institutionen DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Malmö högskola / Fakulteten för lärande och samhälle Antagen av fakultetsstyrelsen 2017-03-24 2017-03-29 Dnr:LED 1.12016/570 Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Målbild

Läs mer

Handlingsplan för Lika villkor

Handlingsplan för Lika villkor UPPSALA UNIVERSITET Institutionen för nordiska språk Handlingsplan för Lika villkor 2016 2018 Inledning Likavillkorsplanen har utarbetats av institutionens likavillkorsgrupp och fastställts av institutionsstyrelsen

Läs mer

Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand

Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand 2018-06-05 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand Slutligt förslag att förhandla i enlighet med MBL den 23 augusti Fakultetens ledningsgrupp har nu formulerat

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012/2013

Verksamhetsberättelse 2012/2013 GUDK Sida 1/2 Göteborgs universitets doktorandkommitté Verksamhetsberättelse 2012/2013 Inledning Göteborgs universitets doktorandkommitté (GUDK) har under året arbetat utefter en verksamhetsplan. För att

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen , kl

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen , kl LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag, kl 9.15 11. 05 Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor t o m del av 77 Marie Källkvist universitetslektor, bitr

Läs mer

Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet

Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet Dokumenttyp: Regel Dnr: 100-828-10 Område: Beslutsfattare: Universitetsstyrelsen

Läs mer

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015 IPKL-möte 26 januari klockan 13-16.30 i sal BE 015 13.00-13.30 Dekan Roger Säljö kommer till IPKL och redogör för fakultetens förväntningar på institutionen, Kort redovisning av institutionens Handlingsplan

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan Olshammar,

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING VID INSTITUTIONEN FÖR BIOMEDICIN

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING VID INSTITUTIONEN FÖR BIOMEDICIN STYRDOKUMENT Dnr V 2018/1047 HANDLINGSPLAN 2017-2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017-2018 FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING VID INSTITUTIONEN FÖR BIOMEDICIN Publicerad Beslutsfattare Sven Enerbäck, prefekt

Läs mer

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1174 Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning DATUM: 2018-12-06 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan Utbildningsvetenskaplig

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2017

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2017 PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2017 Fastställd av prefekten Den 23 maj 2017 Psykologiska institutionen 1 (8) Haraldsgatan 1, Box 500, 405 30 Göteborg 031-786 0000

Läs mer

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2015-12-22 Dnr: FS 1.1-1950-15 Denna regel ersätter tidigare fastställt beslut av rektor 2013-08-20 Typ av dokument: Beslutad av:

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-02-15 KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt mål är

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Psykologiska institutionen DATUM: 2014-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap

Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum: 2011-06-15 Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Ingrid Runeson ordförande Björn Albin, lärarrepresentant

Läs mer

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA 2016 2019 VISION Stockholms konstnärliga universitet skapar genom sin unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning möjligheter för framtidens

Läs mer

Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag Westerståhl lärare (t o m 18) f o m 18

Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag Westerståhl lärare (t o m 18) f o m 18 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL Institutionen för filosofi, lingvistik och 2009-05-15 vetenskapsteori Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag

Läs mer

EKONOMISTYRNINGSMODELL FÖR GRUNDUTBILDNINGEN

EKONOMISTYRNINGSMODELL FÖR GRUNDUTBILDNINGEN EKONOMISTYRNINGSMODELL FÖR GRUNDUTBILDNINGEN Fastställd av institutionsstyrelsen 2009-04-01 Reviderad 2012-12-07 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori införde 2009 en ekonomistyrningsmodell

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE DATUM: 2016-10-16 BESLUTAD AV: Cecilia Wallerstedt KONTAKTPERSON: Cecilia Wallerstedt FORSKNING SOM

Läs mer

Programutvärdering genomförd med kollegial granskning vid samhällsvetenskapliga fakulteten

Programutvärdering genomförd med kollegial granskning vid samhällsvetenskapliga fakulteten Beslut Dekanens beslutsmöte Nils Eriksson, utbildningsledare nils.eriksson@umu.se 090-786 63 10 Sammanträdesdatum 2017-03-27 Sid 1 (1) Dnr FS 1.1-15-47-16 Programutvärdering genomförd med kollegial granskning

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Humanistiska fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Marie Demker DNR: V 2017/703 FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER DATUM: 2013-12-10 AVSÄNDARE: Institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

FÖRTYDLIGAD POLICY FÖR TJÄNSTGÖRINGSSKYLDIGHET INOM INSTITUTIONSUTVECKLANDE ARBETE OCH EXTERN SAMVERKAN

FÖRTYDLIGAD POLICY FÖR TJÄNSTGÖRINGSSKYLDIGHET INOM INSTITUTIONSUTVECKLANDE ARBETE OCH EXTERN SAMVERKAN FÖRTYDLIGAD POLICY FÖR TJÄNSTGÖRINGSSKYLDIGHET INOM INSTITUTIONSUTVECKLANDE ARBETE OCH EXTERN SAMVERKAN Fastställd av institutionsstyrelsen 2009-05-15 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN Dnr V 2013/1012 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket Publicerad Beslutsfattare http://svenska.gu.se/digitalassets/1469/1469290_likabehandlingsplan2014.pdf

Läs mer

Prioriterade utvecklingsområden

Prioriterade utvecklingsområden Prioriterade utvecklingsområden 1. Rekrytering av akademiska chefer Problemformulering: Att ha en gemensam och transparent process som möjliggör kollegialt inflytande vid rekrytering av personer med akademiska

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: ST 2013/281-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2013-2015 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2013-10-24 Beslutat av: Beslutsdatum: 2013-1024

Läs mer

Psykologiska Institutionen

Psykologiska Institutionen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Psykologiska Institutionen DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Kompetensförsörjning sker i syfte

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.55 Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor fr o m 86 Oscar Hassby studerande Sara Håkansson universitetslektor Arona Johansson

Läs mer

Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik

Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik 1 (6) 2017-11-06 Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik Planen är antagen av IS vid Institutionen för lingvistik 2017-12-12 Inledning Institutionen för lingvistiks verksamhetsplan är utformad

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen DIARIE NR V 2017/68 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam, prefekt KONTAKTPERSON: Anna-Karin Ingelström, administrativ

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS).

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Thomas Strandberg Adm PM 20150121, Dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). Beslut i olika är delegerade rektor

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 1-19/2019 2019-01-22 Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden Innehållsförteckning 1 Sammanträdets öppnande...

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER DATUM: 2014-12-10 AVSÄNDARE: Institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

RISKANALYS JMG, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, inkl SOMinstitutet DNR V 2015/965 DATUM:

RISKANALYS JMG, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, inkl SOMinstitutet DNR V 2015/965 DATUM: DNR V 2015/965 RISKANALYS 2016 JMG, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, inkl SOMinstitutet DATUM: 151126 BESLUTAD AV: Ulla Sätereie, prefekt KONTAKTPERSON: Ulla Sätereie, ulla.satereie@jmg.gu.se

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion HANDLINGSPLAN Dnr V 2016/305 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion Publicerad Beslutsfattare Gäller för http://www.lir.gu.se/om-oss/likabehandling/

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2017-12-14 09:00-12:45 Al 136, hus A, Pedagogen Åke

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2009: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2009: Kl Java på IT-universitetet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 10.00 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, ordförande, VD Apotekens Service AB Marie Eneman, ny doktorandledamot Mats Johansson, I-institutionen,

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA Typ av dokument: Instruktion Datum: (beslutsdatum) Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-01-01 - tillsvidare Område: Organisation, delegation och beslutsstruktur

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2015

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2015 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2015 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens handlingsplan för 2015-2017

Läs mer

ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS)

ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS) ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS) Typ av dokument: Regel Datum: 2017-10-26 Dnr: FS 1.1-1789-17 Beslutad av: Programrådet för sjuksköterskeprogram (PRS) Giltighetstid: Tillsvidare

Läs mer

Handlingsplan för likabehandling 2018

Handlingsplan för likabehandling 2018 Dnr: HISTFILFAK 2017/83 Handlingsplan för likabehandling 2018 Historiska-Filosofiska Fakulteten Fastställd av Historiska-Filosofiska fakultetsnämnden 19/12/2017 1 Inledning Detta dokument ger mål och strategier

Läs mer

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Strategiskt råd Det strategiska rådet har uppgifter och ansvar enligt KTH:s arbetsordning och utgör rådgivande organ till skolchefen i följande ärenden: Viktigare

Läs mer

Arbetsordning Högskolan Dalarna

Arbetsordning Högskolan Dalarna Arbetsordning Högskolan Dalarna Styrelsens ansvarsområde och rektors uppdrag vid Högskolan Dalarna. Beslut: Högskolestyrelsen, 2011-12-15 Reviderad: 2016-12-15 Dnr: DUC2011/2027/10 Gäller fr o m: 2016-12-15

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

GÖTEBORGS UNIVERSITET Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL Institutionen för filosofi, lingvistik och 2011-05-27 vetenskapsteori Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Åsa Abelin lärare (t o m 17) Staffan Larsson lärare ( f o

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Tid: kl.09.00 12.25 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, vice ordförande Franzén

Läs mer

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet Plan för kvalitetsarbetet 2007 2010 Göteborgs universitet www.gu.se/kvalitet Form och layout: Anders Eurén Foto: Göran olofsson Tryck: Geson Reg.nr: S-000256 Reg.nr: 3750M Innehåll Plan för kvalitetsarbetet

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.05 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Louise Berglund ekonom Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt ej 105 Jonas

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Arbetsordning. Samhällsvetenskapliga fakulteten

Arbetsordning. Samhällsvetenskapliga fakulteten Dnr SAMFAK 2017/30 Arbetsordning Samhällsvetenskapliga fakulteten Beslut 2017-05-04 Arbetsordningen gäller från och med 2017-10-01 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Ledningsorgan 3 2.1 Fakultetskollegium

Läs mer

Dnr 2015/4. Verksamhetsplan Institutionen för nordiska språk. Fastställd av institutionsstyrelsen

Dnr 2015/4. Verksamhetsplan Institutionen för nordiska språk. Fastställd av institutionsstyrelsen Dnr 2015/4 Verksamhetsplan 2015 Institutionen för nordiska språk Fastställd av institutionsstyrelsen 2015-02-25 Innehållsförteckning Bakgrund och förutsättningar 3 Utbildning på grundnivå och avancerad

Läs mer

Plattform för Strategi 2020

Plattform för Strategi 2020 HIG-STYR 2016/146 Högskolan i Gävle Plattform för Strategi 2020 VERKSAMHETSIDÉ Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö VISION Högskolan i Gävle har

Läs mer

Kontinuerligt med årlig uppföljning

Kontinuerligt med årlig uppföljning 1. Generellt mål: att examinera doktorer som håller god internationell standard med sina avhandlingar och sin utbildning 2. En kvalitativ och effektiv antagningsprocess med aktiv internationell rekrytering

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag 2015-10-13 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margareta Hallberg FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte 2017-10-12 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETSSTYRELSEN Protokoll styrelsemöte Datum: 2017-10-12 Tid: 13:15 16:10 Plats: Konferenssal Stora Skansen, Sprängkullsgatan 19, vån 3 Frånvarande: Närvarande Ordförande:

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI DATUM: 2014-12- 09 AVSÄNDARE: Christina Thomsen Thörnqvist, prefekt KONTAKTPERSON: Christina Thomsen Thörnqvist,

Läs mer

Protokoll institutionsråd

Protokoll institutionsråd INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll institutionsråd Datum: 2018-10-22 Tid: 14.00-16:00 Plats: Calle Bengtsson, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter: Jan Borén Ordförande och prefekt Anna Rudin Vice ordförande

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål 2017

Läs mer